En lyckad kväll = bakrus!

Ja fy sjutton vad bakis jag var förut idag. Nu är jag mest trött. Fan vi skulle ju inte dricka så mycket igår eftersom Jesper skulle köra idag för att hämta lillan. Men det gick ju sådär med det så vi ringde till Tobbe idag så han fick köra ut oss till Jespers mamma så vi kunde hämta lillan. Det väl väldigt snällt tycker jag, TACK!

Lite om kvällen igår då? Jaa, från början trodde vi inte att nån skulle komma för det var många som inte kunde. Men sen droppade dom in en efter en. Så i slutändan var vi 7 stycken killar och jag! Jag trivdes som fisken i vattnet, haha! Och skoj som fan hade vi. Drack massa öl, tjöta och spelade singstar. Och som vanligt så är alla så kaxiga och tror dom kan slå mig, haha! Men jag spöade skiten ur allihopa fastän det låter förjävligt när jag sjunger. Det blev en hel del bilder igår med, men jag orkar VERKLIGEN inte ladda upp dom här, för det blev 126 stycken efter att jag sållat bort några som var jättesuddiga och sådär. Så just nu håller jag på att ladda upp dem på bilddagboken (http://MrsAnderss0n.bilddagboken.se).

Nu har vi ringt till pizzerian, för jag SKA ha pizza idag. Jag har ju varit så sjukt bakis idag. Har nog aldrig haft sån huvudvärk som jag hade imorse när jag vaknade, blä på det. Sen fick jag ju springa på toa och spy med, haha intressant va? Men nu mår jag skitbra igen! Lite trött bara. Och Tindra sitter och tjoar, hehe. Tur att huvudvärken gått över i alla fall.

Nåja, en bild kan jag bjussa på i alla fall:


Så det blev en hel del igår som sagt. Med tanke på att 2 som var här drack inte, tss.

Nä nu ska jag se om inte bilderna har kommit upp än..
Ha en trevlig dag!

Redo för partaj!

Ja jag tänkte bara lägga ut lite bilder såhär efter klippningen och med nya klänningen på :) Ha en trevlig kväll!

Före:


Efter:




Dagens outfit och ett pokerset!

Nu kommer ni få se Tindras outfit för idag, sen ikväll kommer ni få se min outfit men det kommer ikväll. Och jag är fortfarande stolt att jag kom i en 38 på den klänningen jag ska ha ikväll! Mest stolt! Haha! Men som sagt här kommer Tindras outfit för idag, hehe.



Jag tycker faktiskt att det är fint med brunt och rosa. Det passar liksom bra ihop. Så hon fick vara brun-rosa idag. Dressen kommer från farmor och linnet hon har under kommer från farbror. Mycket fint!

För att återkomma till pokersettet så var jag och hämtade ett sådant på posten igår. Det var faktiskt snyggare än vad jag trodde och i riktigt bra kvalité. Blev lite chockad för jag trodde inte att det skulle vara så fint. Och det var TUNGT. Det väger säkert 6-7kg eller nått. Innehållet är marker i olika valörer (1,5,25,100,500&1000), 2 kortlekar, 1 dealerbricka och 5 tärningar. Fick ju prova det lite igår, hehe. Men det var bara jag och Malin. Men titta här vad tjusigt det är.

   
Själva väskan var vadderad och i skinnimitation (gissning). Tärningarna var genomskinliga. Riktigt snyggt tycker i alla fall jag, eller vad tycker ni?

Nu ska jag packa Tindras alla grejer sen måste vi åka.
Puss på er!

Party party!

Ja det kommer nog bli skoj ikväll. Hoppas jag i alla fall. Jag vet inte ens hur många vi blir. Har bjudit en hel del, men alla kunde inte komma. Så vi får väl se. Kanske blir lite singstar efter några öl ikväll, haha. Skämma ut sig som fan! Men det är ju bara roligt. Man måste ju bjussa på sig själv lite. Och Tindra som ska vara hos farmor sin. Jag kommer inte ihåg vilken tid Jesper sa att vi skulle vara där ute med henne, men det blir nog bra. Vi hoppade över babysimmet för vi kände att det skulle bli för stressigt. Men vi hade gott och väl hunnit. Men jag visste ju inte att det skulle gå såhär fort på det där cellprovet som jag tog hos barnmorskan idag. För det stod ju på lappen att det kunde vara långa väntetider. Jaja, jag orkar inte väcka Jesper och dra upp Tindra nu så vi får ta det en annan gång. Det var då fan vad vi skjuter på det hela tiden. Jaja det är ju sånna vi är.

Ska ju klippa mig idag med! Undra om frisören förstår mig om jag säger, ta inte för mycket på längden men försök att få håret någorlunda jämnlångt? Det betyder egentligen att han måste ta iaf 5 centimeter om inte mer bak och ingenting fram, hehe. Ja vi får se hur jag ser ut i huvet när jag kommer hem. Lugg ska jag klippa i alla fall. Det har jag bestämt mig för. Får väl lägga upp en bild sen ikväll när jag är färdigsminkad och sådär så får ni även se hur håret blev.

Undra om man skulle orka hoppa in i duschen nu..nää snart..om en stund..ska kolla lite först..
Puss på er.

Brand på kurveröd!

Jag och lilla Malin fick för oss att ta en liten kvällspromenad. Det var ganska skönt, men kallt. I alla fall..när vi nästan var hemma såg vi massa blåljus, nyfikna som vi är så gick vi självklart dit! Då visade det sig att det brunnit i ett garage och brandmännen hade precis släckt det. Inte roligt, men man är ju så sjukt nyfiken, haha! Trodde först att det var ett helt hus som brunnit men då var det "bara" i ett garage. Det är väl egentligen tur det. Hellre att garaget brinner än huset, eller hur? Undra vad det var som startade det. Får nog köpa tidningen imorrn och kolla.

Här är lite blåljus ;)
 

Nä det var allt för ikväll, nu måste jag packa lite grejer.
Puss

Full rulle imorrn kan jag lova!

Ja det blir det verkligen! Först ska jag på nått cellprov hos barnmorskan, sen är det babysim som gäller sen hem, dumpa av Tindra och Jesper, hämta Malin Krewer och sen åka till frisörsalongen för en klippning, där emellan ska jag hinna städa undan här hemma för sen är det party! Ska bli grymt skoj i alla fall! Får väl se hur många vi blir. Och Tindra ska vara hos farmor. Så vi ska köra ut henne dit också, om hon nu inte kommer och hämtar henne, hon visste inte om hon kunde det. Men det är lugnt, vi löser det. Så ska vi hämta henne på lördag eftermiddag. Gutt gutt.

Dagen idag började i alla fall med en frukost på obs, igen. Men det är ju så gott! Och faktiskt ganska nyttigt. Sen gick vi till stadium där Krewer köpt nya mjukisbyxor sen till Olles leksaker och köpte badbyxor till Tindra. Sen skulle Krewer till sin farmor så jag och hon gick från torp till Siba. Vi hade egentligen tänkt gå hela vägen hem men eftersom hennes farmor bodde längs vägen så gick vi dit istället. Så det blev väl en promenad på 30-40 minuter i alla fall. Det var rätt skönt. Och det räcker ju, man behöver inte gå längre. Men nästa gång går vi nog hela vägen hem och det är nästan en mil. Får se när det blir bara. Kanske söndag? Får väl se. Och på måndag kväll börjar Jesper jobba på sitt nya jobb. Får väl se vad han tycker om det. Det är ju bara nätter. Så han kommer jobba 4 nätter i veckan. Man får tydligen inte jobba mer när det är nattkörning. Fasst egentligen vet jag inte om man kan kalla det nattkörning. För han åker hemmifrån vid 16-17 tiden och kommer hem runt halv 2 på natten. OM han nu får lasttiden som är klockan 20 i Halmstad, det vet han inte ännu. Men det blir nog bra detta.

Undra vad man ska göra för mat idag. Jag är lite sugen på köttfärsbiffar men jag vet inte om jag orkar göra det. Får väl se.
Nu ska jag kika vidare i alla fall.
Ha en trevlig dag.

Trevligt "besök"

Jag och Tindra gick över till grannen förut. Det var trevligt. Så Tindra fick leka lite med grannens yngsta (som är 2 veckor yngre än Tindra) och även grannens kompis dotter som är född i Maj. Det var väldigt spännande tyckte Tindra. Och så fick hon ju visa hur man skulle åla också hehe. För det kunde varken A eller M, men dom brydde sig inte så mycket, hihi. Och Tindra visar redan att hon SKA ha alla leksaker och leka med själv. Hon tog tillochmed ifrån A en leksak, ajabaja sa mamma då och gav tillbaka leksaken till A. Hon får lära sig att hon inte kan ha alla leksaker för sig själv. Men det gick bra ändå.

Sen när jag kom hem igen så hängde jag upp den sista tavlan som jag fick idag. Eller jaa, jag fick förstoringen som jag ramade in. Såhär blev resultatet i alla fall.
  Bilderna är ju klickbara, men det vet ni säkert redan..

Sen fick Tindra sitta på golvet ett tag och leka. Hon älskar att sitta upp men rätt vad det är så slänger hon sig åt sidan så man måste ändå vara beredd om hon ska sitta. Man kan inte lämna henne. Men det kommer väl det med nån gång. Hon är så tjusig idag med, hon är verkligen HELROSA idag, haha. Kolla själv.


Nä nu ska jag göra lite köttsoppa och ikväll blir det kött med pommes, ovanligt va? Nää inte i denna familj, det är tur att det är sååå gott, hehe.
Kram på er!

Tokiga unge.

Tindra vaknade halv 6 imorse, hon vägrade somna om. Så Jesper fick ta henne och då hade hon ju bajjat stackarn. Sen fick hon mat och sen lade dom sig igen. Men hon ville ju inte sova, hon låg och lekte i sängen till klockan var 9, då klev jag upp och gav henne gröt. Och nu har hon legat och ålat runt på golvet. Shit vilken fart hon har! Och katterna är lika roliga dom försöker leka med henne, hehe. Men vi får passa dom eftersom dom leker lite för hårdhänt än så länge. Nu har jag lagt henne igen så vi får väl se om hon kan sova en stund.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, eller jo, grannens son ska komma över hit en stund så hon får vila. Hon jobbade ju igårkväll. Så vi får se vad vi hittar på. Vi har ju madagaskar 2 hemma, men den är bara på engelska tyvärr. Men vi får väl se. Vi har säkert nån annan film vi kan titta på i värsta fall.

Orkar inte skriva mer just nu..
Puss

Thai, shopping och hårfärg

Ja nu har jag en känsla av att detta kommer bli ett långt inlägg, hehe. Men dagen har spenderats med att först käka lunch på thai palace, det var mumma!

Erkän att det ser gott ut! Provade lite nytt med fläskkött i nån sås och det var STARKT, men ack så gott. Och så var det nått mer med kyckling och curry. Och jag kan säga att jag komma aldrig mer våga ta med Tindra på restaurang, haha. Ingen fick väl någon matro där inne, hehe. För när Tindra tjötar så tjötar hon HÖGT! Haha, jaja det är smällar man får ta. Sen åkte vi ut till torp en sväng. Där blev det lite shopping på rean på Gina Tricot. Hittade en jättefin kofta och en skjortklänning för 49kr/styck. Och jag är sååå lycklig för på koftan kunde jag ha storlek small och på klänningen kunde jag ha storlek 38, hihi. Här kommer bilder från shoppingen.
 

Sen färgade lilla Malin mitt hår. Färgen hette warm choclate, hehe. Men det blev snyggt.
 

Ja detta var min dag i bilder och ord, hehe. Jag har även köpt ett fotoalbum så nu ska jag sätta mig och sätta in lite bilder. Om jag inte skriver mer ikväll så får jag säga kram och god natt!

Tisdag

För en gångs skull känner jag mig pigg och utvilad på morgonen. Jag lyckades somna någorlunda tidigt igår. Tror klockan var halv 12. Och det är faktiskt väldigt stor skillnad om man jämför när jag brukar somna. Allt ifrån 1-halv 4 brukar jag somna. Vet inte riktigt varför eftersom jag kliver upp vid 7 varje morgon. Men det tog ut sig igår. Hur mycket jag än försökte kunde jag inte få upp ögonen klockan 7 när Tindra vakna. Tur var väl att Jesper vaknade och tog Tindra. Så jag fick sova till 10 i alla fall. Det behövde jag kan jag säga. Men idag var det inga problem alls. Var till och med pigg när jag vaknade. Känns skönt.

Oooh! Idag ska nästa avsnitt av OTH komma ut. Det hade inte kommit än så får se när det dyker upp. För det hoppas jag VERKLIGEN att det gör nu! Annars blir jag deprimerad, haha. Idag ska jag färga håret med. Det blir en chokladbrun från viva. Så vi får väl se hur det blir. Och så säger jag bara såhär, JAG HAR BLIVIT GRÅHÅRIG!! Det har ni säkert hört förut. Förr i tiden var jag inte alls rädd för att bli gammal, jag struntade i om jag skulle bli gråhårig och jag hade inte tänkt färga det som en idiot. Men när det väl kommer till kritan så HATAR jag att bli gråhårig! Visserligen trodde jag inte att jag skulle bli gråhårig vid 20 års ålder (då jag upptäckte att det kommit mer än ett hårstrå). Fy fasen säger jag! Men detta blir sista färgningen innan våren. För till våren ska jag göra slingor så man känner sig lite sommarfin.

Nä nu ska jag lägga min söta dotter så hon kan få vila lite tror jag minsann. Eftersom hon inte har vilat så mycket som hon brukar de senaste dagarna. Sen blir det nog att öva på att krypa lite mer, hehe. Sötunge.

Ha en trevlig dag i alla fall!
Kram

Värsta filmen jag nånsin sett!

Jag och Jesper fick för oss att gå på bio idag. Malin och Malin var hemma och passade Tindra. Vi såg mammut. Det var nog bland de sämsta filmer jag nånsin sett! Och lång var den med. Nej usch! Den får inga plus ifrån mig i alla fall. Måste ju vara en totalflopp. Och vi var inte de enda på bion som tyckte den var kass heller, det var många som sa det. Hujjaligen!

Nu går det undan här hemma i alla fall! Kan man lugnt säga. Nu ålas det för fullt, hehe. Kolla här..



Hehe vi var lite taskiga och drog undan fodralet, men det är ju tydligen så man ska göra. Det är bra att göra så för då lär dom sig. Det var i alla fall vad "experten" som var och pratade på våran föräldragrupp sa. Hehe lilla pluttan.

Sen var vi ju ute och fotade lite idag med. Jag, Malin och Malin. Dom bilderna kan ni se på http://MrsAnderss0n.bilddagboken.se om ni vill. För jag orkar inte lägga upp massa bilder här nu.

Nä nu ska jag kika vidare. Puss!

Tjuriga Jysk.

Ja vi åkte ju ut dit idag och pratade med dom. Ville ha pengarna tillbaka. Dom blev nästan sura eftersom dom nu hade lagt undan en soffa till oss. Efter mycket om och men så fick vi tillbaka ett tillgodokvitto i form av ett presentkort. Så vi får se vad vi hittar där. Hittade en snygg matta som vi funderar på att köpa. Men vet inte riktigt om den passar hit in. Men jag tror det eftersom den hade lite svart i sig. Och nästan alla våra möbler i vardagsrummet är ju svarta, så det kan nog bli snyggt. Men vi får suga på den karamellen ett tag till. Hade ju behövt bäddmadrass med, så vi får se.

Nu sitter jag och väntar på att Malin och Malin ska komma hit. Jag ska fota dom lite tänkte jag. Eller i alla fall en av dom, hehe. Hon frågade om jag hade lust att ta några bilder och visst kan jag väl de. All övning jag kan få tar jag ju. Får väl se om det blir några som är bra.

Nää nu måste jag ta en snabbkik på ett forum sen ska jag busa med snuttan.

Vinst!

Ja vi fick för oss att spela bingolotto ikväll. Och jag vann faktiskt 2 sverigelotter, inte illa pinkat, hehe. Dock hade jag ju hellre vunnit typ 500 spänn eller nått, men bättre lycka nästa gång. Vi vann ju på sverigelotterna med, men vi köpte bara nya lotter och där tog lyckan slut.

Sen tänkte jag bara visa den fina bröllopspresenten som vi fick av Jespers mamma med familj.



Den lyser så fint på väggen så. Tänkte att jag skulle försöka ta lite bilder imorrn på hur vårat vardagsrum ser ut nu. Undra om jag har någon "före-bild". Måste nog kika det. Får det är faktiskt en stooor skillnad. Men vi får se.

Nu ska jag kika vidare sen ska jag försöka gå och lägga mig i tid idag. Pallar inte morgondagen annars.
Natti natt!

Frågestund

Frågor från http://beciell.blogg.se/

1. Är du nöjd med namnet dina föräldrar gav dig? - Nu är jag det..förut gillade jag det inte alls.


2. Vilka sorters djur har avsiktligt bitit dig? - Häst, hund, katt, fågel..


3. Hade du hellre blivit född till det motsatta könet istället för det du föddes till? - Ibland


4. Vilken tecknad/animerad Disneyfilm är din absoluta favorit? - Ganska många..men shrek är rätt rolig.


5. Har du något mål som du vill uppnå just nu? - Nää


6. Är du allergisk mot något? - Mjölkmage..


7. Väljer du att köpa ekologisk mat istället för "vanlig" när det finns som alternativ? - Äsch


8. Vilken hushållssyssla skjuter du upp så länge som möjligt? - Dammtorka, dammsuga, skura, tvätta..jag kan fortsätta gå och gå och gå.....


9. Vilken sport/idrott har du hållt på med som längst? - Jag red när jag var liten..ett bra tag..vet inte hur länge..och spelade hockey


10. Tror du att pengar kan köpa lycka? - Nää men man KAN bli lyckligare ;)


11. Står du helst framför eller bakom kameran? - Bakom


12. Sjunger du i duschen? - Händer


13. Tar du några vitaminer/kosttilskott? - Nää men hade nog behövt..


14. Vilken sorts frukt åt du senast? - Mandarin ;)


15. Har du gjort något du ångrar den senaste månaden? - Nä


16. Vilken hårfärg föredrar du på det motsatta könet? - Jesper är ju blond så jag får väl säga blond då, haha.


17. Hur spenderas en födelsedag allra bäst? - Hemma i ensamhet..gillar inte kalas..


18. Brukar du handla på kredit? - Nää


19. Har du någongång handlat på Gekås i Ullared? - Självklart!!


20. Vad tänker du göra nu när frågorna är slut? - Gå och kissa ;)

Soffor och åbäken!

Ja vi fick låna svärmors bil idag, åkte och hämtade en släpkärra, lastade soffan och ut till torp. Säljarna kunde inte lova oss pengarna tillbaka och chefen gick inte få tag på, schysst chef! Så vi ska åka ut imorrn och se om vi kan få pengarna tillbaka, ELLER ett tillgodokvitto. Allt är bättre än den soffan i alla fall, för vi kan inte ha den i detta vardagsrummet. Det blev för trångt. Nu är det verkligen jättefint när vi tog bort den soffan. Men men..får veta mer imorrn! Blir nog att köpa någon typ av sackosäck istället, får dom är lätta att plocka undan och vi har fortfarande stor plats. Så just nu sitter vi och väntar på att svärmor ska komma hit och äta semlor, hehe. Jag orkade inte baka.

Undra vad vi ska äta för mat idag? Kanske spagetti och köttfärssås? Får väl prata med min kräsne man och höra vad han tycker. Och JA jag tycker fortfarande att det känns konstigt att kalla Jesper för min man. Vänjer man sig nånsin? Jag har precis accepterat att jag faktiskt heter Andersson och inte Lundgren. Nåja, det kommer väl, haha.

Nä nu ska jag ta mig en kik i dotras mun, för hon har börjat känna så med tungan och så biter hon på den, haha, ser lite småroligt ut faktiskt.
Ha en trevlig dag!

Utmaning ;)

Jag blev utmanad, haha ;) Utmaningen kom från Sophia http://tyris.babyblogg.se

OM DIG
1. Hur mycket är klockan just nu? 01.49
2. Namn? Malin
3. Vart bor du? Uddevalla
4. Hur många barn vill du ha? 2
5. Vill du gifta dig? Har redan gjort det.
6. Har du ätit sushi? Nej
7. Favoritglass? Hmm, vet inte vad den heter..men det är choklad iaf :P
8. Hur många olika sorters flingor har du i kökskåpet? Havrefras
9. Humör? Trött


FYRA GREJOR
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Japp
2. Har du en hund? Inte just nu.
3. Sover du helst själv eller med någon? Olika
4. Tror du på spöken? Njao..nått övernaturligt tror jag definitivt finns

SKULLE:
1. Skulle du vilja vara längre? Ibland
2. Skulle du vilja väga mer? Nej verkligen inte
3. Skulle du vilja ha sex nu? Nej
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Ja! ;) Jag är sugen på en fest faktiskt.


KAN
1. Kan du röra på öronen? Jo
2. Kan du slicka dig på näsan? Japp.
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Ja
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Ja
5  Kan du va på en fest utan att dricka? Ja
6. Kan dina vänner lita på dig? Ja
7. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Har gjort det två gånger men fick plocka bort båda då det blev infekterat.
8. Kan du suga? Fråga nån som vet ;)
9. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Ja

HAR

1. Har du syskon? Ja, 4 systrar..
2. Har du någonsin haft sex med någon? Ja
3. Har du varit full den här månaden? Nej
4. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Neeej då ;) Jag är bara lite trött..
5. Har du borstat tänderna den senaste timmen? Nej
6. Har du pussat någon som är fyra år äldre? Japp..
7.Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Ja
8.Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Nää
9.Har du blivit påkommen när du har haft sex? Jopp
10.Har du haft sex med mer än tre personer? Ja, men inte på samma gång
11.Har du ljugit på någon fråga än då? Nej

Jag passar vidare utmaningen till:
Martina: http://beautywolf.blogg.se


Erik vidare till final.

Jaa, team Erik och hans fina uddevalla-kör gick vidare till final i körslaget. Men dom var faktiskt riktigt bra så det är dom värda! Ska Uddevalla vinna körslaget måntro? Kan ju alltid hoppas! Vi håller tummarna i alla fall, och så får ni ju självklart rösta på Erik nästa vecka! Nu får vi ju inte missa det, hehe. Fasst jag vet inte om Hanna skulle ha gått vidare. Tyckte nästan att Magnus kör gjorde ett bättre framträdande. Kanske för att dom gjorde en grym version av en ABBA låt, haha. Jag gillar ABBA. Men men, får väl se nästa vecka då..

Jag är så jäääkla rastlös alltså. Jag vet inte vad jag ska göra åt saken. Kan ju inte städa, för det har jag redan gjort. Jag är sugen på att sjunga lite singstar, men det är ju inte roligt att göra själv..nåja, får väl se vad jag hittar på..
Nu har jag inget mer att skriva i alla fall..

Helt tossig!

Ja det var Tindra för en liten stund sen. Hon ville inte vara på golvet så jag tog upp henne i famnen och SHIT vilken energi! Hon skulle BARA stå och hoppa i famnen hela hela tiden och så asgarva hon, haha. Så söt. Och stannade man upp så försökte hon själv, både jag och Jesper är helt slut i armarna nu, haha. Så till slut satte vi henne i hoppgungan och där stod hon också och studsade ett tag. Nu har vi prövat lägga henne i sängen men verkar inte ens vara trött. Så får väl ta upp henne nu om hon inte plötsligt somnar om. Dock lär hon ju vara trött och grinig sen ikväll. Men får väl hoppas att hon somnar fort.

Vi vet ännu inte vad vi ska hitta på ikväll. Jespers kompis har inte hört av sig så det blir nog ingen tacos ikväll. Men men, vi får se som sagt. Nu ska jag snart hänga lite tvätt i alla fall, och starta en ny maskin. Funderar på att baka med, men jag vet inte vad. Vet inte om jag orkar heller. Känner mig lite smålat faktiskt. Efter att ha varit duktig och städat. Och jag måste faktiskt få ge min gubbe lite beröm för han har hjälpt mig! Och då gick det ju fort! Sen fick vi flyttat upp ps3an med. Så nu står det ovanpå tv-bänken. Men det blev allt bra det med. 

Nä jag får nog gå och ta upp den där lilla tjejen som verkar ha SÅÅ mycket spring i kroppen idag.
Trevlig kväll på er!

Städa städa varjä fräda..

Ja fasst det är ju inte fredag idag, men vi har en liten städdag idag jag och gubben. Det blir så fint så. Har dammtorkat tv-bänken och det syntes ju att det inte var gjort på ett tag, haha. Och så har jag dammsugit och grejat. Nu fattas bara skura och städa toaletten, inga problems vettu! Och så ska vi köra soffan till obs imorrn på morgonen. Kan ju alltid hoppas att vi får pengarna tillbaka, annars ska vi sälja den soffan. Någon intresserad? Helt ny soffa, aldrig upppackad?! Får väl lägga ut en annons på den sen. Vi ska bara ha en soffa. Vårat vardagsrum har blivit jättemysigt sen vi plockade bort hörnsoffan. Får väl ta kort på det sen och visa, hihi. Får nog gå ut med lite kartonger och papper till soporna sen, får nog ta barnvagnen för det är ganska mycket, men men det löser sig.

Så ikväll blir det förmodligen bara mys med lite tända ljus och sådär. Eller nää föresten, jag kom på att vi ska hem till en kompis och käka tacos och kolla på film, så var det ja. Blir nog trevligt. Så Tindra får sova i vagnen ett tag. Så får vi väcka henne när vi ska hem, aja det är inte hela världen. Vi har ju gjort så förr.

Nä nu ska jag ta en snabbkik på lite andra bloggar och sånt där, sen fortsätta städa!
Puss på er!

Våran dag!

Ja vi hade ju planer på att åka på babysim idag, men jag hittade inga badbyxor som passade Tindra riktigt. Det var 3-6 månader eller 4-8 kg som gällde. Och jag menar varför ska vi köpa ett par badbrallor som hon kan använda 1 gång sen är dom för små? Nää så vi struntade i det. Men i alla fall så började vi dagen med en frukost på obs, ÄNTLIGEN! Det är så himla gott att äta frukost där. Kokta ägg, fil och cheerios, mackor med skinka och ett glas apelsinjuice. Det var min frukost det! sen gick vi på torp en sväng men beslöt oss ganska snabbt att åka till överby istället. Jag har inte gått där ute sen jag var gravid, så det var skoj. Först tvättade vi bilen. Sen gick vi till cubus, där köpte vi 2 bodys till Tindra. På den ena står det gullunge och på den andra står det mad about dad. Skitsöta! Får väl ta kort på dom och visa sen. Sen gick vi runt i en massa affärer. Men det blir nog att åka dit nästa vecka igen. Jesper behöver nya skor så jag och tant krewer kan åka dit nån dag, hehe. Vi hittade ju ett par skor men Jesper får sån beslutsångest så därför får jag åka och köpa dom åt han, haha. Efter överby så åkte vi hem igen.

Nu är Jesper och handlar lite mys inför kvällen. Han köper mat bland annat. Vi ska äta potatisgratäng och kött ikväll. Och så köper han en baguette till mig och nått lätt till han som vi kan äta nu när det kurrar i magen. Sen ska vi faktiskt mysa med lite popcorn och sånt gott ikväll. Sen är det slut på det ett tag till. Jag har i alla fall blivit duktig. Äter inget sånt på veckorna. Och det har faktiskt gått rätt bra denna veckan. Så jag är rätt stolt. Och så har jag ju gått ner i vikt med, så nu känner man motivationen komma tillbaka sakta men säkert! Har gått ner 2 kg på 1½ vecka. Ganska lagom faktiskt. Och jag blev sååå glad när jag ställde mig på vågen! Funderar på att strunta i cambridge-metoden. Men om jag inte lyckas gå ner i vikt nu, jag ska iaf ge det en månad till, DÅ ska jag prova den!

Fy fasen vad jag tjattrar på nu. Det är ju som att jag aldrig skrivit blogg tidigare.  Men jag är inte klar än. Tänkte skriva några rader om Tindras utveckling med, hehe. Nått intressant måste ju mina släktingar i norr få att läsa. Hon har fått tillbaka aptiten REJÄLT nu. Nu äter hon (nästan) en hel STOR burk mat varje gång hon äter det. Hon sitter STABILT utan stöd nu och hon kan stå med stöd ibland. Hon vill gärna hålla i skeden själv när hon ska äta och hon lyckas faktiskt få in mat i munnen! Helt otroligt! Hon ålar sig sakta men säkert, oftast i cirklar och hon har börjat få in sina knän under magen, nu fattas bara att armarna ska hänga med så hon kan börja krypa. Hon ÄLSKAR att stå och hoppa, både i knät och i sin favvoleksak, hoppgungan. Tänkte köpt en lära-gå-stol idag, men vi väntar lite. För hon hade lite för korta ben för den, hon stod på tå i det lägsta läget. Så vi tänte kolla om vi hittar en annan modell. Finns det nått mer att säga? Hon är kittlig och brister ut i ett gapskratt varje gång man kittlar henne. Hon tycker att våra katter är det roligaste som finns, i alla fall när dom rör på sig. Det är EXTRA roligt att dra dom i pälsen, hehe. Stackars katter. På 7månaders-kontrollen som vi var på i tisdags så vägde hon 7490 gram och hon var 67,5 centimeter lång. Stora damen. Kläderna i storlek 68 BÖRJAR bli lite för små, så nu har jag börjat handla storlek 74. Men jag har ju beställt bodyförlängare från pippilotta så hon kommer kunna ha 68 ett tag till, säkert även vissa 62-kläder. Inga tänder ännu men man ser två vita prickar (där hörn/huggtänderna) i underkäken. Spännande spännande.

Nä nu får jag sluta, det är väl ingen novell jag ska skriva heller. Måste bara skriva en sak till, nu har vi SNÖ!! Igen..men den kommer nog försvinna imorrn eller nått..

Puss på er! Och en extra stor puss och kram till mina norrlänningar!

Sjuk i huvet!

Jag har nyss läst det mest bizarra blogginlägget i mitt liv. Det handlar om amning. Hon tycker alltså att det ska bli olagligt att amma ett barn som är äldre än 6 månader. Sen skriver hon att hon tycker att det är vidrigt att amma en 12-åring, DÄR håller jag ju faktiskt med henne. MEN hon tror/tycker att barn som ammas inte blir normalbegåvade. Vad är det för bullcrap? Klart fan att barn som ammas upp till ett års ålder blir normalbegåvat! Jag förstår inte riktigt hennes sätt att se detta. Sen skriver hon att vi mammor TVINGAR bebisen att suga på bröstet. Gör vi det? Nää. Nu har jag väl ingen talan egentligen då jag bara "lyckades" amma i en och en halv månad eftersom min mjölk var för tunn och min dotter för lat. Och jag ville inte tvinga henne att suga mer och gå hungrig, men ändå. Sen hade hon skrivit en kommentar som löd (UNGEFÄR) såhär: Jag vet hur jag reagerar när någon suger på mina bröstvårtor, jag blir kåt! Eh?! Skulle man alltså bli kåt när ens eget barn ligger och äter MAT och känner antagligen både närhet och trygghet, nää skulle inte tro det heller. Och visst, skulle jag ammat längre än vad jag gjorde skulle jag ändå försökt avvänja min bebis från amningen när hon var runt 4-6 månader för att lära den äta vanlig mat. Men detta inlägget är näst intill patetiskt. Nu tänker inte jag säga att hon inte får uttrycka sig med tanke på att hon inte har barn, alla får väl ha åsikter. Men lite fakta hade ju inte skadat. Jag är absolut inget proffs vad gäller amning o.s.v. men jag ser helt enkelt att hon har fel i detta. Och nu skriver jag som henne: som Liza Marklund säger, detta är min sanning. Detta är JAG som har tolkat det hon skrev. Vill ni läsa inlägget? Varsågoda! http://finest.se/userBlog/?uid=28711&beid=1064744 Det är alltså Katrin (föredetta Schulman) som skriver.

Nä nu ska jag vara lite social..tack och hej!

Så kan det vara

Ja vi var ju på föräldragrupp idag. Det var lite spännande, i alla fall för Tindra, haha. Hon skrämde skiten ur en av bebisarna som var där. Tindra är rätt högljudd om man säger så, när hon tjötar så skriker hon i princip så en av ungarna började gråta stackarn. Men det var rätt intressant det hon snackade om, den tanten som var där. Hon sa att det är viktigt att barn lär sig krypa innan dom börjar gå. Annars kan dom ha svårt att få ett kryssmönster när dom går. Det vill säga att när du sträcker fram höger ben så åker vänster arm fram och tvärt om. Annars kan dom få något som påminner om hästars passgång, d.v.s att höger arm åker med höger ben och tvärt om, om ni förstår. Aja hur som hellst så tyckte den tanten att Tindra var ett praktexemplar för att vara i hennes ålder, då blev man stolt, hihi.

Efter fg så åkte vi till biblioteket och hämtade ut Tindras första bok, skulle ha gjort det för flera månader sen, men jag har totalt glömt bort det, haha. Så kan det gå. Och nu kom jag på att jag glömde den i bilen, aja, nu har jag i alla fall hämtat ut den. Den var rätt bra faktiskt med massa ramsor, visor och rim. Efter det så åkte vi en snabbis till torp, men köpte bara mat och sen hem till en av Jespers kompisar och hämtade några tröjor. Sen hem igen. Tindra blev lite hungrig och gissa vad?! Hon åt upp nästan en hel STOR burk!! Nu går det framåt igen, äntligen efter hennes matvägran. Så nu äter hon välling till frukost, sen gröt, sen välling, sen burk/vanlig mat och till sist gröt på kvällen igen. Och hennes mage verkar tåla det än så länge, känns bra. Så småningom ska vi även ta bort vällingen till lunch. Men funderar på om vi ska ta bort kvällsgröten och köra enbart mat på dagen och välling på kvällen, men får se hur vi gör.

Sen efter Tindra har lagt sig för natten så blir det en prommis med tant Krewer, hehe. Ska ta med mig kameran och stativet, får se om man kan få några tuffa bilder ute.
Men nu ska jag kolla runt lite snabbt, sen ska jag mysa lite med dotra!
Puss på er!

Igår också!

Ja vi tog några foton igår med. Tänkte bara visa några av dem för resten finns på bilddagboken.

     

Det blir så coolt. Jag och Krewer tog en massa bilder, höll på hur länge som hellst typ, haha. Tänkte jag skulle berätta hur vi gjorde. Jag hittade idén ut en fototidning som heter digitalfoto för alla. Jag ställde upp kameran på stativet, ställde i kameran på manuella inställningar. Ställde slutartiden på mellan 10-30 sekunder, beroende på hur mycket vi skulle skriva eller rita och bländaren ställdes in på 7 tror jag. Fasst det beror ju på hur mörka bilder man vill ha. Så det får man ta efter tycke och smak. Som ljuskälla använde vi bara en vanlig tändare, men det rekomenderar jag INTE. För fy tusan vad man brännde sig på tummen efter att ha skrivit så långt. Eftersom vi släppte och tände igen när vi ville ha mellanrum. Jag är fortfarande öm i tummen, haha.

Idag blir min lilla tjej hela 7 månader, hihi. Lilla fisan som håller på att bli stor. Tiden går ju så snabbt! Vi ska åka ut till torp sen och se om vi kan hitta badbyxor till henne, för vi funderar på att åka och bada med henne imorrn. Det hade varit mysigt. Nu är det ju lite för sent att börja med babysim egentligen, för nu kan man inte låta dem vara under vatten eftersom vi inte börjat tidigare. Men men jag vill i alla fall gå med en instruktör som visar hur man ska hålla och sådär. Men vi får se hur vi gör.

Nä nu ska jag försöka få i mig lite frukost.
Puss

Jäkla internet!

Mitt internet har inte funkat på hela morgonen! Jag blir tokig! Jag är nog fan besatt av att blogga för nu har jag abstinens. Det var 19 timmar sedan som jag bloggade. Gah!

Jaja i alla fall så var jag hemma hos Krewer en sväng igår. Gjorde slingor i hennes hår, det blev asbra och jag känner mig stolt, hihi. Har bara gjort slingor en gång tidigare och det var på mig själv, så jag blev riktigt stolt, haha. Före och efter-bilder finns på min bilddagbok. Fasst det syns inte såå himla mycket på bilderna, får väl se om vi kan ta några bättre bilder idag när håret är helt torrt.

Sen prövade vi lite nya grejer med kameran igår. Jag läste en artikel i min fototidning som jag bara var TVUNGEN att testa. Kolla in detta:
 

Coolt, eller hur?! Får nog testa lite mer ikväll och skriva saker, haha. Ska leta fram en ficklampa med. Här använde vi tändare och stearinljus. Men jag tyckte det blev lite häftigt.

Sen har jag kommit fram till att min kära dotter inte gillar fisk (brås på sin far eller???). Vi har prövat ge henne lax med potatis och västkustgryta. Inget av det ville hon ha. Hon smakade några tuggor, grimaserade som F-A-N och sen spottade hon ut det och skrek uuäää ungefär. Så jag fick inte i henne så mycket. Får väl vänta nån månad och pröva igen. Nu ska hon ha pasta, couscous i tomatsalsa och annat som inte innehåller fisk. Potatis är hon inte heller såå himla mycket för, men det går ner om hon äter potatis och kalvkött till exempel. Men men, får väl se om hon lär sig äta fisk. Då kanske vi kan börja äta lite mer fisk i denna familjen. För jag tycker faktiskt fisk är ganska gott. Beroende på hur man tillagar den. Jag är allt lite kräsen.Men det löser sig nog tillslut.

Men nu ska jag äta lite lunch. Det blir bara mackor iofs men ändå.
Skriver garanterat mer sen!
Kram på er!

Bilderna har kommit!

Ja idag kom bilderna från fotostudion som vi var och tog förra veckan. En hel del blev ganska bra faktiskt. Har lagt upp en sisådär 30 bilder på bilddagboken. (http://MrsAnderss0n.bilddagboken.se) För jag orkar inte ladda upp alla här faktiskt. Så ni får väl kika in där om ni är nyfikna. Malin ska lägga upp lite av bilderna på sin bilddagbok med, men just nu så är hon här så dom får ni allt vänta på lite, hehe. Ska väl ladda upp dem på modellbilder med, men jag har inte bestämt mig för vilka jag vill lägga upp där ännu. Antingen kommer jag ta bilderna på mig i bröllopsklänningen eller så kommer jag ta några porträttbilder.

Nu efter att Tindra ska få sin gröt och få gå och nana så ska vi se en film. Ett ufo i new york tror jag den hette, efter det blir det nog ett avsnitt av one tree hill! YEAH! Avsnitt 15. Få dreggla lite över Lucas Scott, hahaha! Det måste ju bara komma en säsong 7 med, hoppas på det i alla fall. Men tydligen så är det upp till skådespelarna eftersom dom skriver kontrakt, om det var 6 år åt gången och nu har dom ju spelat in 6 säsonger. Man kan ju bara hoppas att dom fortsätter, hehe. Annars vette tusan vad man ska hitta på..

Just det, vi var ju på bvc idag med. Nu är hon stor lilltösen. Hon vägde 7490 gram och hon var 67,5 centimeter lång. Inte konstigt att 68-kläderna börjar kännas snäppet för små, haha. Men jag ska nog ge mig ut på en shoppingtur när lönen kommer, för tjejen kan ju inte springa naken heller, haha. Ska nog ta mig en tripp inne på Tommy och Annika och shoppa lite villervalla-kläder och sånt smått och gott, hihi.

Nä nu ska jag ge tjejen lite gröt.
Trevlig kväll!

God morgon, eller nåt.

Jag är sååå jäkla trött. Jag gick och lade mig runt 22.30 igår men som vanligt somnade jag inte fören 1 eller nått. Och imorse var det inte jag som fick väcka Jesper, det var Jesper som fick väcka mig. Det var lite knepigt men jag var så himla trött. Men hade inte Jesper varit hemma hade jag garanterat vaknat så fort Tindra vaknade men jag vet inte varför jag inte vaknade nu. Jag hade ändå ställt alarm, men jag måste ha stängt av det. Aja, ingen större skada skedd. Vi skulle ha åkt till OBS och käkat en frukost bara, men det hann vi inte nu. Så snart ska jag klä på mig lite och göra mig iordning sen får vi väcka Tindra igen och sen ska vi till bvc. Ska bli spännande att se hur mycket Tindra har växt sen sist.

Filmen vi såg igår, college road trip, var nog bland den roligaste film jag sett på länge, haha! Martin Lawrence är ju så sjukt bra, haha. Jaa jag rekomenderar att se den faktiskt. Får väl se om vi ska se på film ikväll med, men jag har lovat att gå hem till Krewer och färga hennes hår så det får bli före eller efter det i så fall, hehe. Men det blir nog bra.

Det har snöat inatt igen. Men det är ju blötsnö, mindre skoj, det ska ju vara pudersnö! Och enligt vädret ska det komma snöblandat idag på dagen för att sen gå över till ren snö ikväll/natt igen. Får väl se hur mycket det kommer, för nu ligger det väl 2-4cm igen. Jaja det återstår att se. Det är i alla fall mysigt med snö, det blir så mycket ljusare. Men men vi får se som sagt.

Nu ska jag göra mig iordning lite.
Skriver mer sen..

Filmtajm!

Ja idag ska vi bara mysa och se film. Vi ska se college road trip eller nått sånt hette den. Blir nog mysigt. Så nu har jag tänt massa ljus och såhär ser det ut på hyllorna när alla ljus är tända:



Det är så himla mysigt här hemma nu, hihi. Tända ljus överallt. Kolla min bilddagbok så får ni se fler bilder. http://MrsAnderss0n.bilddagboken.se

Har även fått en award till för min blogg, men jag får lägga upp den senare när jag vet vilka jag vill skicka vidare den till.

Nu är det dags för film.
Puss

Hyllorna i vardagsrummet.

Ja nu har jag tagit kort på hyllorna. Så jag tänkte bara visa. Jag blev ruskigt nöjd i alla fall. Får väl ta nått kort sen när alla ljusen är tända och sådär, men såhär ser det ut i alla fall.

     

Men nu ska jag se våra bästa år.

Så länge varade det..

Ja så länge fick vi ha kvar denna snön, nu töar det. SUCK! Jag hade gärna sett att det kommer mera snö så man kan få lite mysiga vinterbilder och sådär. Helt enkelt MASSA SNÖÖÖ!! Men det ser ju inte så ljust ut. Det som kom inatt var väl runt 3-4 centimeter. Och som sagt, nu är det plusgrader. Uscha mig.

Igår kom Malin och Malin förbi, vi satt och sjöng singstar, hehe. Först började vi med att jag skulle vara i båda lagen i skicka micen, det gick rätt så bra, men det är lite jobbigt när jag måste sitta och hålla i 2 micar och sjunga sammtidigt haha, men det gick bra. Sen bytte vi skiva och tog ABBA-skivan, då var jag i ett eget lag och Malin och Malin i ett. Gissa vem som vann? Jag! Haha! Jag vann med 13-1, tss. Det var lite skojsigt faktiskt. Men det där är nog lite roligare om man är fler kan jag tänka mig. Vi har ju bara spelat när vi varit 4-5 stycken, det är väl vad man ska va i varje lag eller nått, haha. DÅ är det nog både svårt och jävligt roligt. Iofs tycker jag att det är roligt att sjunga, men jag har inte någon röst för det, tyvärr.

Får väl se om det blir någon promenad sen, just nu orkar jag inte, har precis vaknat. Men kanske efter nästa gång Tindra vaknar och får mat, då kanske vi går ut. För nu måste jag lägga henne och vila lite, för hon gnäller ett såntdär trötthets-gnäll.

Men jag kanske skriver mer sen, och lägger in bilder på hur det blev med hyllorna.
Puss så länge!

ÄNTLIGEN!

Ja äntligen säger jag! Äntligen har vi fått upp hyllorna i vardagsrummet. Så nu får min gubbe beröm, hehe. Jag visade bara var jag ville ha dom och så ritade jag efter där Jesper mätte och det blev såååå fint! Så nu har jag ställt lite ljus där uppe och 1 ram på vardera hylla med bilder på Tindra, ovanligt va? Haha! Men jag blev skitnöjd! Och så fick vi ju äntligen upp väggljusstaken som vi fick i bröllopspresent och den passade perfekt. Ni ska få se bilder sen men batteriet i kameran dog när vi var ute på torp förut. Men det sitter i laddaren nu!

Appropå torp så var vi där förut och kollade på team Erik från körslaget. Men jag orkade ju inte ställa mig på ett bra ställe så bilderna därifrån blev inget vidare. Stod typ längst bak och fick en massa lååånga personer framför mig. Lite störigt att vara kort ibland. Men jag ska lägga upp dom få bilderna jag fick i alla fall. Det var i alla fall gött att ha ett bättre objektiv så man fick zooma in lite. Nåja, nog tjötat om det.

Vet ni vad? DET SNÖAR!! Och det har faktiskt lagt sig endel på backen. Skitmysigt. Och nu blir det mycket ljusare och lite skönare i luften med. Så om det slutat snöa imorrn ska jag ut och fota lite. Jesper skulle ändå iväg med en kompis och fixa nått, så då kan jag och Tindra ta en liten prommis. Blir nog skönt. Bara det inte blir en massa slask imorrn, för då har jag ingen lust alls att gå ut. Huvva.

Nä nu ska jag lägga upp bilderna på bilddagboken, sen ska jag snabbkika lite sen är det natten som gäller för mig.
Sov sött.

Varför?

Varför ska det vara så mulet hela tiden? Inatt snöade det yttepyttelite så man ser faktiskt att det ligger lite lite snö på backen. Men det är ju lika mulet idag så det skulle inte förvåna mig om det börjar snöa idag med. Men jag vill ju att det ska vara stjärnklart ikväll så att jag får prova fota månen nån jäkla gång, hehe. Jag vet, jag är otålig..nått såpass otålig.

Och nu försöker jag dra gubben upp ur sängen. Det är ju nästintill omöjligt, men han SKA upp nu, annars tar jag till mitt hemliga vapen..vatten! HAHA! För vi måste åka iväg och posta hans paket och sen ska vi faktiskt ut till torp innan 15. För klockan 15 är Team Erik där med sin kör. Kan ju vara rätt roligt att se faktiskt. Och dom är faktiskt grymt bra måste jag säga. Hade behövt duscha med, så det ska jag göra sen innan vi åker. Och Tindra ska få sig ett bad hon med innan vi åker. För jag orkade aldrig bada henne igårkväll med tanke på att hon hade fått på sig både pyjamasen och ren blöja precis innan jag kom på att hon skulle få bada, hehe.

Nä nu får jag gå och hoppa lite till på gubben.
Ha en bra dag!

Dagens lista..

DAGENS VILL HA: En crumplerväska
DAGENS KLÄDSEL: Stickad tunika och jeans.
DAGENS SMINK: Lite foundation, guldig ögonskugga och mascara.
DAGENS FRISYR: Uppsatt i en tofs förut men nu har jag utsläppt.
DAGENS LÅT: Nån låt på radion..
DAGENS PLANER: Att fota månen, men det blev aldrig nån måne, för mycket moln.
DAGENS SAKNAD: Åka till norrland.
DAGENS:BÄSTA: Tindra som fastnade med benen under soffan :P
DAGENS SÄMSTA: Att jag inte hittade ett våffeljärn i OBH nordicas chili-serie.
DAGENS ROLIGSTE: Fått pröva mitt objektiv liiite.
DAGENS DUMMASTE: Att man inte såg månen idag.
DAGENS MISSLYKANDE: Att bada Tindra, får ta det imorrn.
DAGENS DROG: Chokladglass.
DAGENS KÖP: Chokladglass :P
DAGENS GODIS: Räknas glassen eller??
DAGENS HUMÖR: Ganska bra..om jag inte tänker på mig själv för mycket
DAGENS LUNCH: ....

Full fart!

Ja det känns som att det har varit full fart idag. Först åkte vi ju och flyttade bilen, det gick bättre än förväntat faktiskt. Den rullade relativt lätt upp på släpet. Och sen fick vi kört iväg den till Martins garage. Får hoppas att ingen börjar klaga där, för då vet jag inte var vi ska göra av bilen. Tyckte vi kunde ha kört den till skroten, men icket. Får väl se när den kan göras iordning. Den är rätt rolig att köra faktiskt, haha.

Nåja, efter det åkte vi hem, hämtade ett paket som Jesper skulle posta. När vi sen kommer ner till OK där han skulle skicka iväg det kommer han på att han glömde adressen hemma, haha! Smart drag! Så han får posta det imorrn. Sen efter det åkte vi till torp en sväng. Gick och kikade lite på en ny kameraväska. Men den jag vill ha är så jävla dyr, men ack så snygg! Och det är bra med plats i den med. Men jag ska kolla om det finns någon annan återförsäljare än Inet, för dom hade bara en vit eller grön och jag vill HELLST ha en röd. Men vi får se, finns det ingen annan så kanske det blir en grön ändå. För jag måste ju ha en ny kameraväska för annars får inte min kamera plats, plus det extra objektivet, haha. Och jag hade ju hellst velat ha båda objektiven med mig. Man vet ju aldrig vad man ska fota.

Appropå fota så har jag pratat med han vi var hos nu i veckan och fotade. Han sa att jag gärna fick komma tillbaka till hans studio och provfota lite mer. För jag vill ju gärna öva upp mig lite så att jag kanske i framtiden kan öppna en egen fotostudio. Och då får man ju lite av en privatlektion med. Det tror jag faktiskt att jag skulle lära mig mer av, en privatlektion INNE i en studio. Hellre det än att gå en dyr fotokurs faktiskt. Så jag ska prata lite mer med honom. Det är ju så sjukt roligt att fota i studio, det blir ju heeelt andra bilder än vad man kan ta hemma. Ooh gud vad jag tjötar om detta fotande alltså. Så nu ska jag sluta.

Puss på er!

Lugn och ro

Ja nu sitter jag här i min ensamhet. Måste snart väcka gubben min eftersom vi ska iväg. Vi måste flytta på volvon som står uppe på tureborg. Frågan är bara hur länge vi kan ha den stående hos Potkin. Men vi får väl se. Bort från tureborg måste den i alla fall. Sen funderar jag om vi skulle åka till torp en sväng. Skulle behöva kolla på en ny kameraväska eftersom min väska helt plötsligt blev för liten. Om jag inte känner för att byta objektiv varje gång jag sätter i kameran i väskan, hehe. Jaja vi får väl se hur jag gör. Ska i alla fall bara kolla nu. Hellst av allt hade jag velat ha en crumpler-väska men dom är så satans dyra så jag tror att jag får hoppa det faktiskt.

Nä jag får skriva mer senare, för nu måste jag ta upp lillan och göra henne iordning och så måste jag väcka gubben.
Hörs senare!

Tyckte ni rätt åkte ut?

Ja tyckte ni rätt åkte ut från let´s dace? Det tyckte inte jag. Eller jaa, hon kunde också ha åkt ut. Men dom som är bäst är Laila Bagge och Morgan Alling. Jag tycker fortfarande det. Sämt är väl Kitty och Carl Jan kanske. Har nog inte sett sämre, haha. Jaja man får väl se om dom lyckas utvecklas. Det är ju några veckor kvar.

Jag måste verkligen sätta mig ner med min fotobok snart tror jag. Ska försöka knepa ihop det där. Men det är inte det lättaste. Har inte ens varit inne och sett hur man ska göra eller hur man ska lägga upp det. Hur vi ska lägga in bilderna och om det ska vara någon text. Får man välja utseende på omslaget eller är det ett speciellt omslag? Jaa, jag får nog gå in och ta mig en titt. Jag hoppas att man inte behöver sitta och göra allt på en gång. Utan att man kan spara för att forsätta en annan dag. Annars lär det ju ta en hel natt. Nää, men så kan det väl inte vara? Eller? Jag får nog gå in och ta mig en titt. För hur sjutton ska jag lyckas fylla typ 80 sidor med bilder på en dag? Det lär ju ta flera timmar. Och jag tänkte faktiskt att boken inte BARA skulle innehålla bilder på Tindra, men det är sjukt svårt det med. För jag har nästan bara bilder på henne. Ujuj, hur ska detta sluta. Tur att jag har fram till i december på mig, haha.

Nä nu får det nog snart bli läggdags. Undra hur det kommer gå.
Nåväl nu ska jag glo lite på tv. Ha en bra natt.

Nu bloggar jag igen.

Men jag har faktiskt inget bättre för mig just nu, hehe. Jag är så glad!! Jesper överaskade mig idag och köpte ett nytt objektiv till mig. GUD vad glad jag blev! Så nu har jag ett 70-300mm objektiv också. Iiih! Så ikväll blir det att prova det, eller ja, direkt han kommer hem ska jag prova det, hehe. IIIH min gubbe kan vara så snäll när han vill det. Älskar dig älskling!!

Sen vill jag bara tipsa om att ni numera kan följa mig genom bloglovin! Om ni tittar i spalten till höger, under "sök i bloggen" så hittar ni en ikon, tryck på den så kan ni följa alla mina knasiga, roliga, tråkiga och onödiga blogginlägg som jag gör varje dag, haha! Enjoy!

Nu ska jag gå och plocka upp min dotter som ligger och tjötar i sin säng. Hoppas att jag inte hittar henne som jag hittade henne i morse. Hon gjorde en pippi långstrump, haha! Hon låg alltså med fötterna där huvudet ska vara och fötterna var det enda man såg, för resten av hennes kropp låg under täcket, haha! Hon är så söt pluppan.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Provade något nytt

Ja igår provade jag något nytt som jag fått tips om. Kycklingpytt. Det var ganska gott faktiskt, lite väääl mycket grönsaker kanske för min smak och självklart hade vi ägg till, hehe. Det är så gott!  Men jag kan i alla fall rekomendera er som inte provat kycklingpytt att prova den!


Undra om man skulle..

Ja jag är riktigt sugen på att åka till Baby & Barnmässan i Göteborg. Tror nog att vi ska försöka åka ner. Det är ju ett tag kvar, men jag hade tänkt åka redan förra året men det blev aldrig av. Så iår ska jag banne mig ner! Mässan är 27 februari till 1 mars. Känns som att lördagen är bäst att åka på. Då är det några fler som jag känner som ska ner också. Skulle vara skoj. Och jag skriver som Sophia att det som hade varit roligast hade ju varit att bo på hotell Gothiatowers också. Får nog kolla upp detdär lite närmare. Men tror dock inte att vi kommer ha råd. Men man kan ju alltid drömma, haha. För Martina ville att jag skulle komma upp till Uppsala en helg i februari med, så det blir nog bara en dagstripp till Göteborg. Men roligt ändå!

Idag måste jag ta mig till släputhyrningen på Göteborgsvägen. Måste hämta en nyckel och betala släpet vi ska hyra på lördag. Vi måste nämligen flytta volvon som står uppe på tureborg. Undra var fasen vi ska ställa den. Har lite smått panik över det nu. Hade ju tänkt fråga Potkin om vi kunde fått ställa den utanför hans garage ett tag, för Pelle ska komma ner och fixa den och förmodligen ta hem den. Men vi får inte tag på han, så nu har jag ingen aning om var vi ska ställa den. För vi kan inte ställa den i vårat garage här där vi bor, för där måste vi ställa Mazdan. Vi har ju nämligen inga fria parkeringsplatser här så därför måste vi ha det garaget. Åååh jag blir tokig!!! GAH!

Nåja, nu hade jag behövt hoppa in i duschen. Hoppas inte Tindra hinner vakna innan bara.
Ha en trevlig dag!

Tiden springer iväg

Kan man ju lugnt säga! Nästa vecka blir Tindra 7 månader och nu går utvecklingen i rasande fart. Hon sitter helt själv en bra stund på golvet innan hon blir trött och lägger sig ner, eller tippar, haha. Hon älskar att stå och så har hon börjat mysa väldigt mycket. Hon lägger ner huvudet på axeln och ligger där, precis som när hon var spädbarn. Det är sååå mysigt! Ska bli kul att gå till bvc nästa vecka och se hur mycket hon har gått upp i vikt nu på en månad. Och hur lång hon har blivit, för nu börjar vissa 68-kläder bli för små, fastän 74-kläderna är jättestora, hehe. Och blöjorna måste vi också gå upp i storlek snart känns det som. För dom börjar också bli små. Varför växer dom så fooort? Gah! Och kryper gör hon nog snart med. Hon gick upp helt i krypställning förut och det har hon aldrig gjort förut, synd att jag inte hann ta kort på det. Annars drar hon sig antingen framåt eller bakåt, eller så rullar hon runt, hehe. Hittade henne med huvudet bredvid ps3an häromdagen, såg lite småkul ut faktiskt. Men men..slutsatsen av detta är alltså att min pluttiga lilla tjej faktiskt inte är så liten längre.

Just nu sitter vi och kollar på lipstick jungle. Faktiskt en rätt rolig serie om jag får säga det, hehe. Och nu ska vi faktiskt fortsätta titta. Får se om jag orkar skriva mer sen eller om jag tar det imorrn.

Night night!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av http://blondis81.blogg.se

Utmaningen Om dig.
1. hur mycket är klockan just nu? 12:41
2. namn? Malin
3. vart bor du? Uddevalla
4. hur många barn vill du ha? 2
5. vill du gifta dig? Japp, fast det har jag redan gjort :P 
6. har du ätit sushi? Aldrig
7. favoritglass? Någon krämig chokladglass och melon 
8. hur många olika sorters flingor har du i kökskåpet? 2
9. humör? Helt okej

Fyra grejjor.
1. har du någonsin blivit jagad av polisen? Ja när jag körde 4-hjuling där jag inte fick, haha...
2. har du en hund? Nää men jag vill ha!
3. sover du helst själv eller med någon? Helst med älski!
4. tror du på spöken? Njaa..spöken vet jag inte..men jag tror definitivt på att det finns nått onaturligt.
 
SKULLE:
1. skulle du vilja vara längre? Ja
2. skulle du vilja väga mer? NÄÄ!! Mindre däremot!
3. skulle du vilja ha sex nu? Inte just nu..
4. skulle du vilja dricka dig full nu? Ja det hade varit skönt :P

KAN.
1. kan du röra på öronen? Ja om jag koncentrerar mig :P
2. kan du slicka dig på näsan? Ja
3. kan du kolla i kors med ögonen? Jupp!
4. kan dina föräldrar lita på dig? Ja! Önskar bara jag kunde lita på en av dom..
5. kan du låta bli att prata på 4 timmar? Det vet jag inte..jag pratar ju inte på nätterna :P
6. kan du va på en fest utan att dricka? Jo
7. kan dina vänner lita på dig? Ja, det kan dom
8. kan du tänka att pierca dig i naveln? Om jag hade varit smalare.
9. kan du suga? damsuga? Haha vad är det för fråga egentligen?
10. kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Ja om jag måste

HAR.
1. har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Ja
2. har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?  Ja
3. har du syskon? 4 halvsystrar
4. har du någonsin haft sex med någon? Yes
5. har dina föräldrar ljugit för dig? JA!!
6. har du varit full den här månaden? Nix
7. har du redan tröttnat på dom här frågorna? Nejdå, ingen fara.
8. har du borstat tänderna den senaste timmen? Nää det var längesen ;)
9. har du pussat någon som är fyra år äldre? Ja
10.har du haft sex med någon som är tre år äldre? Ja min man är faktiskt 3 år äldre, haha.
11.har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Nej
12.har du blivit påkommen när du har haft sex? Pinsamt ja..
13.har du haft sex med mer än tre personer? Joo
14.har du ljugit på någon fråga än då? Nej

VEM.
1. vem älskar du? Min älskling & Min lilla bäbis såklart :D
2. vem hade du senast sex med? Min älskling
3. vem vill du bli full med?  Malin Krewer hahaha!!
4. vem är den bästa artisten? Vet inte
5. vem pratade du senast i telefon med? Jesper
6. vem är snällast i världen? Tindra
7. vem vill du prata med? Min älskling..
8. vem sov du senast med? Casper..en av mina katter..
9. vem såg dig full senast? Jesper, Henke, grannarna, Leif och en massa andra på Harrys :P
10. vem vet allt om dig? Jesper
11. vem hatar du mest? Jag nämner inga namn..dom som känner mig vet..
12. vem kramade du senast? Min dotter
13. vem kan berätta allt för dig? Mina nära & kära

JAG UTMANAR ALLA SOM VILL ATT SVARA PÅ DESSA FRÅGOR!! SKRIV GÄRNA EN RAD SOM KOMMENTAR SÅ JAG KAN GÅ IN OCH KIKA PÅ ERA SVAR!

Nu måste jag!

Ja nu måste jag verkligen ta tag i detta. Jag mår så jääävla dåligt varje gång jag ställer mig vid spegeln och tittar på min kropp. Jag MÅSTE gå ner i vikt nu. Jag vägrar se ut som en jävla michelingubbe till sommarn. För vi hade planer på att åka till skara sommarland till sommaren och då vill jag gärna kunna ha på mig bikini och kunna sola utan att fläsket hänger över troskanten. USCHA på mig! Jag måste!! Fan vad putt jag blir...men det värsta är att jag är så förbannat jävla lat..Men idag ska jag ta med mig kameran ut och så kan jag faktiskt inte skylla på vädret heller. För det är strålande sol och inte ett moln på himlen. Dock är det lite kallt så jag får pälsa på Tindra lite extra, men det gör inte så mycket. NU JÄVLAR MÅSTE JAG!! Och ni får ursäkta alla mina svordommar i detta inlägg, men jag svär mycket när jag är förbannad, oavsett om det är på mig själv eller nån annan. Och i detta fallet så är det ju faktiskt mig själv jag är förbannad på.

Vad mer ska jag göra idag då? Jo jag ska nog slänga på en tvättmaskin under tiden som vi är ute och går. Och om jag orkar och hinner innan Tindra ska sova så ska jag nog dra ett varv med snabeldraken med. Hade behövt dammtorka med men det orkar jag inte idag.

Igår såg vi en film. A cinderella story. Jag har sett den förut men aldrig tänkt på vilken skådespelare som är med i den. Det är ju Chad Michael Murray! Ååh man kan ju bara drunkna. Haha! Ikväll kanske det blir att se House Of Wax, men vi får väl se.

Nu ska jag kika vidare lite sen blir det våra bästa år och sen ska vi ut och gå! Och hör sen!

Mammabloggaward!




Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*

Jag har fått den här fina Awarden av http://lillaronja.blogg.se/  för att hon tycker att jag ska vara stolt över min underbara Mammablogg! Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:
http://mammabeckas.blogg.se/
http://tyris.babyblogg.se
http://beautywolf.blogg.se

Jag har lite frågor..

Undra om någon vågar svara på dom. Men jag har suttit och läst några foruminlägg på en hemsida, säger inte vilken. Men jag blev bara mer och mer förbannad ju mer jag läste. Here it goes.
Det var en tjej som hade varit och handlat i en butik någonstans. Hon hade uppmärksammat 2 föräldrar som hade någon typ aav paraplyvagn där ena barnet sitter som vanligt och sen fanns det plats för den minsta bebisen under..på nått sätt. I alla fall så hade bebisen (högst 2 månader) legat FULLT påpälsad med overall knäppt upp till hakan, tjock mössa och vantar. Föräldrarna hade stått ca. 1,5 meter från vagnen och ignorerat bebisen totalt! Och ungen skrek nästintill i panik, vad brukar man göra då? Personligen om det hade varit min unge som skrikit hade jag ju genast tagit upp ungen för att kolla vad som är fel och tröstat och kanske tagit av mössan ller i ala fall öppnat overallen. Men inte dessa föräldrar. Hur hade ni gjort om det hade varit ni som var föräldrar och eran unge som hade skrikit?? Och hur hade ni reagerat om ni hade gått förbi och sett detta? 
 
Tjejen som såg allt detta gick fram och frågade föräldrarna vad dom höll på med, men dom hade inte ens svarat henne. Hur fan tänker man när man inte ens går fram och i alla fall tar upp den stackars bebisen? Och inte ignorerar bebisen totalt..?! Jag förstår inte detta alltså...usch vad arg jag blir när jag läser sånt där..

Ville bara skriva av mig lite..hur hade ni reagerat??

God morgon!

Dagen började med en liten sovmorgon. SKÖÖÖÖNT! Jag behövde verkligen det, även om det tog ett tag för Jesper att vakna, haha. Men jag kunde somna om i alla fall. Och Tindra hann lägga sig och vila igen innan han skulle åka, så det var riktigt skönt att få sova lite extra! Känns som att jag skulle ha kunnat sova hela dagen, men det kan jag j inte, hehe. Jesper skulle iväg med en kompis nånstans, bara jag får veta vart, haha! Äh, nog om det.

Vad ska man hitta på idag måntro? Skulle vilja hitta på nått, men jag vet inte vad. Känner mig rätt seg faktiskt. Ska snart ge Tindra lite mat i alla fall, sen när hon ska vila igen ska jag hoppa in i duschen. Lättast att göra det när hon vilar, eller när Jesper är hemma, för annars får man inte duscha i lugn och ro. Kanske åker ut till torp och strövar en sväng, men vi får se.

Men nu ska lilltjejen få lite mat så jag får skriva mer en annan gång.
Puss

Förlossningsberättelsen.

Ja jag hade skrivit min förlossningsberättelse i min gamla blogg, så jag tänkte bara flytta över den hit. Dom flesta här inne har säkert redan läst den....

Egentligen började allt på den STORA dagen som hon egentligen var beräknad (20 juni). Jag hade en konstig magkänsla som sa att något var annorlunda. Men jag tänkte att det är säkert bara falskt alarm. Vi var bortbjudna till några kompisar i Dingle, så vi åkte dit. Käkade grillat och sen satte vi oss för att titta på film. Första filmen blev Robotar, den var skitbra, haha! Tänk om livet kunde vara så enkelt..aja nästa film blev Extreme dateing, den var ju då inte fullt lika bra, men men.. Under denna film så kände jag något ännu konstigare. Började få tätare sammandragningar, och vissa av dom gjorde faktiskt ont också. Vad var detta? Det kan ju inte starta på självaste dagen D?! Nåja, vi åkte hem efter sista filmen och när jag kom hem så fortsatte värkarna. Ont gjorde det och inte fick jag mycket sömn den natten! Värkarna kom med 7-10 minuters mellanrum och jag kunde inte somna. Klockan 1 ungefär så gick jag och lade mig på soffan för att inte väcka gubben. Tänkte att han måste få sova om detta ska starta nu. Värkarna blev inte tätare men dock kraftigare. Gubben klev upp ganska tidigt för han märkte att jag inte mådde så bra. Han hatade att se mig ha ont! Jag ringde förlossningen vid 9-tiden på morogonen för att förvarna dom att mina värkar hade startat. Sen tog jag alvedon och gick och lade mig i ett bad. Det var JÄVLIGT skönt, jag slumrade nog till lite, för efter ca. 1 timme kom Jesper in och frågade om jag hade drunknat, haha! Då duschade jag ett tag sen när jag kom ut ur duschen blev värkarna ännu värre. Försökte få i mig lite mat, tror jag klarade äta 2 mackor *wooohooo*.

Sen började jag packa i det sista i BB-väskan och satt och knappade lite på datorn. Värkarna gjorde ONT! Jesper tjötade på mig hela dagen att vi skulle åka in, han ville att jag skulle få något mot smärtan, men jag ville stanna hemma så länge som möjligt. När klockan blev 18 så ringde jag in igen och fick komma in. Inne på förlossningen sattes CTG och barnmorskan kände hur mycket öppen jag var. Bara 1 cm på alla dessa timmar!! Förbannad blev jag. Men eftersom jag sovit så lite så fick vi stanna, kanske skulle jag kunna somna bättre där? Men värkarna tilltog så jag kunde inte somna. Klockan 22.20 frågade barnmorskan om jag ville bada, JA TACK! Fick komma till ett förlossningsrum med en fin jacuzzi i hörnet. Jesper åkte iväg och käkade lite. Innan jag hoppade i badet fick jag ett lavemang och sen låg jag i badet till ca. 23.30 då Jesper kom tillbaka. Då undersökte hon mig igen, nu var jag i alla fall öppen 4 cm och hade bara en liten kant kvar av tappen, SKÖNT! Nu var det ju i alla fall på gång! Men huvudet var fortfarande väldigt högt uppe. Klockan 01.30 sattes en nål eftersom jag kände att jag ville ha någon bedövning. Nu var jag öppen 6 cm. Då tog dom även hål på hinnorna så att vattnet gick. Efter ett tag satte dom en skalpelektråd på hennes huvud eftersom att hjärtljuden rusade iväg upp emot 210 slag/min, men nästan direkt efter elektråden sattes så gick hjärtljuden ner, dom började till och med förbereda för akut snitt eftersom att hjärtljuden var så höga. Men dom gick ju ner så det var skönt. Egentligen ville jag inte ha ryggbedövning men jag bad om den ändå. Efter ett tag kommer barnmorskan in igen och säger att narkosläkaren är upptagen med någon operation så jag skulle få en annan bedövning. Jag är verkligen glad att barnmorskan kunde ta det beslutet, för jag var inte kapabel till det själv!
Klockan 02.00 så fick jag en bedövning som kallas västerviksmetoden. Dom bedövade livmodern på 4 ställen runt barnets huvud, den gjorde ONT att få men värkarna kändes inte lika mycket, den tog dock inte bort trycket neråt som bara blev kraftigare och kraftigare. Klockan 03.00 började det trycka på VÄLDIGT mycket och jag kände att jag ville krysta, då undersökte hon mig ännu en gång och nu var jag fullt öppen och det var fritt fram att börja ta i. Efter några krystningar, klockan 03.24 föddes våran underbara tjej som vi valt att döpa till Tindra. Hon vägde 3110 gram och var 48 cm lång. Hon fullkomligt FLÖG ut sa barnmorskan, hon tyckte att jag var gjord för att föda barn, men jag vet inte riktigt. Jag har i alla fall en positiv upplevelse av förlossningen, inte fullt så positiv av bb-vistelsen, men men det känns skönt att vara hemma! Lite lugnare miljö och sådär. Nu gäller det bara att försöka hitta lite rutiner och sådär. Men det ska nog gå bra!

Ojdå, vad säger man?

Ja jag lade upp denna bilden:

på forumet som jag är medlem på (vimedbarn.se) och var mest bara stolt över att jag lyckades knäppa en bild där hon faktiskt låg fint för en gångs skull. Och shit vilka gensvar jag fick. Så nu blev jag ännu mera stolt så jag måste få skryta lite, haha! Jag brukar inte vilja skryta om mina egna bilder, tycker inte det känns helt rätt. Men jag blev så himla nöjd över denna bilden så jag var tvungen, haha! Och det var till och med en tjej som skrev att jag borde ta detta som jobb och att jag skulle få hur mycket kunder som hellst, hihi. Jag blev generad när jag satt och läste det, alldeles fnittrig. Fan man är lite patetisk egentligen, hihi. Men jag är ju liiite sugen på att kolla runt lite om det finns någon liten lokal någonstans som man skulle kunna göra till studio. Det har jag varit sugen på länge. Men jag vet inte. Vill nog träna lite mer först. Och så måste jag ju köpa lite mer tillbehör såsom studioblixtar och sånt. Det är ju inte det billigaste. Men jag ska fan ta och kolla upp lite grundutbud, sen får man se vart det leder. Det kommer inte hända idag och inte imorn, men kanske inom en framtid som inte känns allt för långt borta. Men men, jag får väl bara sitta och drömma just nu...

Nåja, skriv gärna vad ni tycker om bilden :)
Puss på er!

Ny design, hihi!

Haha ja nu har jag en ny design igen. Tyckte inte att höstmotivet passade så bra i längre, det ska ju tydligen vara vinter nu för tiden, hehe. Men det är plusgrader och regn ute, så vette tusan vad man ska kalla det egentligen. Aja, hon som har gjort designen hittar ni här: http://lillaronja.blogg.se/ TACK TACK TACK återigen!

Nä fasen vad Tindra är gnällig idag, undra om det är tänderna. Hon vill ABSOLUT inte ligga själv på golvet.
Får skriva mer sen om jag kommer på nått roligt..

Helt jäkla slut!

Ja jag är så jäkla trött. Måste nog gå och lägga mig tidigare idag. Jag måste verkligen försöka! För jag orkar inte vara såhär trött jämt. Fast idag tar nästan priset. Har inte varit såhär trött på jaa, jag vet inte när. Blää.

Idag ska jag nog bara vara hemma och ta det lugnt. Känns så. För jag orkar inte hitta på nått. Ska väl ta mig en varm dusch snart. Efter att jag gett Tindra mat och när hon ska vila nästa gång. Det blir nog suveränt, haha. Jaa, snacka om flummig man är.

Igår var Alex kompisar här en stund. Den ena var lite trötter så han somna i våran soffa, haha. Jaa herre gud. Jag och krewer hade nog fått i oss nått olämpligt för vi skratta åt ingenting. Vi var nog väääldigt övertrötta eller nått. Satt och sökte på Chad Michael Murray på youtube och grejer. Fan vad snygg han är alltså. Eller hur??


Jaja, sånt är livet. Nu ska jag gå och ta hand om min griniga dotter.
Puss på er.

Fotningen gick bra.

Ja fotningen gick allt bra. Tindra var snäll hela tiden hon med. Lite gnällig ett tag men jag tror att hon var lite trött. Sen får vi väl se om vi fick några fina kompisbilder också. För vi tog ju några bilder ihop. Sen tog vi några bilder på mig i bröllopsklänningen och lite sånt. Får hoppas att bilderna dimper ner i brevlådan SNART. I alla fall denna veckan, hehe. Jag är lite otålig. Vill ju se hur dom ser ut. Jag fick ju även prova min kamera lite. Var så sjukt roligt alltså! Jag måste skaffa mig en studio, haha. Med massa blixtar och sånt. Jag har lagt upp 3 av bilderna på bilddagboken, men jag tror att jag ska lägga in några fler. Någon på Tindra. Jag försökte ta sånna fina bilder när hon liger på en fårskinnsfäll, men ungen vägrar ju ligga stilla, haha. Så det var inte det lättaste. Men någon bild tror jag att jag fick till. Får kolla igenom dom en gång till. http://MrsAnderss0n.bilddagboken.se

Undra om man skulle ta och lägga sig. Jag slumrade till på soffan, haha. Men nu är det faktiskt natti natti!
Puss på er.

Världens problem!

Haha ja det har jag just nu. Jag och en kompis ska iväg på en fotosession i en studio klockan 15, och jag har iiiiingen aning om vad jag ska ha på mig för kläder! Jag ska ha med mig bröllopsklänningen i alla fall. Och så har jag på mig en kjol, leggings och ett linne. Funderar på att ta med mig mina jeans också. Kanske skulle ta med mig Jespers militärbyxor med, haha. Kan bli rätt fräckt. Men vi får se. Jag måste hitta nått mer att ha på mig på överkroppen ju! Jag får gå och rota fram nått. Lillan ska bara ha ett ombyte i alla fall. Hon ska ha på sig sin stickade hello kitty-klänning och så ska hon ha på sig vita strumbyxor och en vit body under. Känns bara krångligt att behöva byta kläder på henne fler gånger. Så vi får väl se om det blir nått av detta.

Nä nu måste jag gå och packa ner dom kläderna jag hittat och så måste jag packa lillans skötväska.
Puss på er.

20 frågor

Hittade dessa frågor hos http://beciell.blogg.se/ och hon ville att man skulle svara på dom, hehe. Visst! Varför inte?

1. Vilken del av ditt utseende lägger du ner mest tid på?

Ögonen

2. Om du kunnat bo varsomhelst i hela vida världen, familj, vänner, jobb, allt hade följt med, vart skulle det då varit?

Troligen någonstans där det är varmt med kritvita sandstränder!

3. Finns där något du SKULLE VILJA göra, men aldrig får tillfälle, tid eller råd med?

Ta lastbilskortet inklusive släp.

4. Vilka är dina TRE favoritbloggar?

Hmm, jag vet faktiskt inte..

5. Prenumererar du på någon tidning?

Ja, Digitalfoto för alla

6. Vad fick dig att börja blogga?

Jag ville ha någonstans att få skriva av mig saker som händer, både bra och dåliga. Och de gamla hederliga dagböckerna har jag aldrig lyckats hålla vid liv, haha!

7. Har du några stora planer detta nya år?

Njaa, jag tar dagen som den kommer. Men jag hade gärna velat köpa hus, men det händer nog inte detta året.

8. Köper du helst "köbekaugor" eller bakar du hellre själv?

Jag kan inte baka, haha. Jag har inget tålamod att vänta på degar som ska jäsa eller så. Bakar jag blir det typ 5 minuterskakor eller nått.

9. Till vilken organisation/fond skulle du skänkt 500kr/månad om du vore tvungen?

Childhood

10. Vad för sorts husdjur har du haft genom hela din livstid/har du just nu?

Katt (har jag nu med), hund, häst, hamster, fågel, kanin.

11. Om du hade en tidsmaskin, till vilken tid skulle du då åka?

Till framtiden tror jag, bara för att se hur man lever då.

12. Vad är det mest onödiga du har köpt?

Hmm..ett linne från haléns. Jag missbedömde min egen storlek och det var alldeles för stort.

13. Vilket ämne i skolan var för dig det värsta?

Matte

14. Har du några inplanerade resor det här året?

Ja! Vi ska åka upp till Piteå.

15. Berätta 3 saker som jag och dina läsare antagligen inte visste om dig? ;)

Jag har mycket kläder som jag aldrig använder, min favoritmat är korvstroganoff och ris, jag har svårt att säga nej till vissa personer/saker.

16. Bara måste ställa denna fråga; Läser du Blondinbellas blogg?

Det händer ibland. Men inte varje dag.

17. Är märke viktigt för dig, vad gäller kläder?

Absolut inte.

18. Hur länge har ditt förhållande du har just nu varat, ELLER; hur länge har du nu varit singel?

Jag har varit i ett förhållande lite mer än 3 år.

19. Svär du ofta?

FÖR ofta.

20. Var i Sverige har du din absoluta favoritplats?
Hmm..jag vet inte. Hemma kanske..

Det var dom frågorna det. Inte för att jag tror att jag kunde tillföra något nytt till dom som redan läser min blogg, men det var roligt att svara på frågorna i alla fall, hehe.

Usch vad seg jag känner mig idag. Har en massa saker jag måste fixa idag men jag har inte ens orkat börja. Duscha, raka benen, hitta kläder, noppa ögonbrynen, sminka mig och en massa andra saker. Puh! Vart ska jag börja? Haha! Men vi ska ju inte vara i Trollhättan fören vid 15-tiden så det ska nog gå bra kanske. Kan ju alltid hoppas på det i alla fall, haha.

Nä nu orkar jag inte skriva mer. Jag kanske skriver mer när jag kommer hem.


Less på mitt hår!

Ja jag längtar till i slutet på månaden. Då kanske kanske jag äntligen ska klippa mig! Åååh vad jag är less på hur mitt hår ser ut alltså. Och topparna har blivit slitna också, så det behövs verkligen. Jag vill göra det nuuu! Funderar på att gå till Pärlan igen. Men han är så hårdhänt och jag är faktiskt lite håröm. Men han är jäkligt duktig. Men vi får väl se. Får återkomma med resultat när det är klart. Och jag tror faktiskt att jag ska klippa lugg med. Ja det kommer nog bli lite page-aktigt och en kort tunn lugg. Måste nog bli så, blir nog bra, hehe.

Imorrn är det fotodags. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Får rota fram lite kläder imorrn. Får se om jag hittar nått.

Men nu ska jag nog fasen sova tror jag.
Natti natt

Lite frusen

Ja jag följde ju med pojkarna ut i skogen idag. Det blåser som fan så det var inte vidare skönt. Jag var väl med och filmade i en timme eller nått, sen tog batteriet i videokameran slut. Jaha? Vad skulle jag göra då då? Jag satte mig i bilen ett tag, men enligt Jesper så skulle dom kunna spela fram till 17! Så jag orkade inte vänta, åkte hem. Men det roliga är att jag sitter med hans mobiltelefon här hemma, haha. Men dom är ju 21 stycken som spelar så jag tycker inte att det borde vara ett problem att få låna en telefon och ringa när dom är klara. Får vi väl se om vissa är kvar då om vi ska knäppa några kort.

Nåja, nu ska jag vara lite social. Skriver mer ikväll.

FRÅGOR NUUU!!

Ja eftersom ingen nappade på att skicka frågor till mig så tänkte jag publisera några frågor som NI måste svara på! Jag lånade frågorna från en annan tjejs blogg så nej jag kom inte på idén själv, haha. Så smart är jag inte, haha. Nåväl, svara på dessa i kommentarsfältet nu! Och det är NU!
Vad heter du?
Har du träffat mig? (Var/när isånafall?)
Varför läser du min blogg?
Vad har du fått för intryck av mig genom bloggen?

Det var det. Nu tänkte jag bara visa vad jag har pysslat med idag, hehe. Jag har testat på detta med att fota vattendroppar. Det var faktiskt inte det enklaste att träffa i rätt sekund, men det blev rätt fräcka resultat ändå. Titta själva!
   


Kanske skulle köpa hem lite karamellfärg och prova när det är färg i vattnet. Kanske kan bli coolt. Vilket intresse man har egentligen, men det är ju så skoj!

Nu har gubben somnat på soffan, som vanligt. Och Tindra ligger och vilar hon med. Så jag vet inte riktigt vad man ska hitta på. Jag får väl sitta här och se om man kan hitta nått vettigt, fast den risken är nog inte så stor.

Nä får ta och kika runt lite.

Skruvat

Ja nu har vi sänkt ner spjälsängen. Visserligen står hon inte upp själv än, men känns som att det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Så vi får väl se hur det går för mig att lyfta i och ur henne ur sängen nu. Men vi kan ju höja och sänka ena sidan på sängen så det ska nog gå bra hoppas jag.

Fotograferingen är flyttad. Vi ska fota på måndag istället eftersom det var fullt upp på onsdag och tisdagen måste jag ju hämta Jesper i hällevadsholm. Men det blir bra. Ska bli kul att få fota lite igen. Det är ju över ett år sen nu. Och jag skulle ju som sagt få prova min egen kamera med! Blir spännande, hehe.

Och imorrn ska jag följa med dom små pojkarna ut i skogen och leka skogsmulle, haha. Jag ska följa med och filma/fota medan dom spelar. Och sen skulle vi väl ta en liten fotosession efter det med. Får väl se hur det går. Kan ju hoppas på att det är bra väder. För annars kommer inte jag vilja ta med min kamera ut i alla fall. Får nog gå in och kolla hur vädret ska vara imorn.

Men nu ska jag busa lite med min dotter.
Puss på er.

Förföljd eller nått..

Jag har börjat få väldigt mysko kommentarer på min blogg. Eller ja, om man säger såhär, det är en kille som inte har något liv som har börjat kommentera. Han kan skriva saker som att jag är utvecklingsstörd och att jag inte skriver "lika bra" längre. Men jag menar, jag skriver på samma sätt som jag alltid har gjort så det är ju ren bullcrap! Tror inte ens att han har läst hela min blogg utan skrev det i hopp om att bli publicerad. Förmodligen. Och det är ju ett sätt att ragga till sig massa läsare. Men jag undrar, hur fan hittade han MIN blogg egentligen? Och varför bry sig? Varför känna ett sånt behov att behöva lägga en sån kommentar till någon han inte känner? Eller över huvud taget, varför skriva att någon är utvecklingsstörd? Jaja, jag kände bara att jag ville skriva det. Får väl se om han kommenterar detta inlägget med eller om han bara tyckte att det var roligt igår. Jag kommer i alla fall inte göra någon reklam för honom..

Undra vad vi ska hitta på idag. Jag vet inte vad jag vill göra. Har egentligen ingen lust med nått som det känns nu. Är tröttare än tröttast och jag vet inte ens varför. Eller jaa, jag har väl sovit 5 timmar inatt. Men men, sånt är livet. Jag vill ha ett jobb nu. Ett extrajobb. Så att jag kan jobba någon gång ibland och spara lite mammadagar. Känner att jag har lite panik över det. Men det finns ju fan inget jobb som inte innebär heltid och som inte kräver någon sorts utbildning som jag har. Så vad gör man? Måste vi flytta? Jag är nog ganska öppen för förslag. Men vart ska man flytta då? Vart finns alla jobb? Stockholm? För där vill jag inte bo..nåja, nångång kommer det väl ett jobb som jag kan ta också. Frågan är bara när..

Nä nu får jag nog gå och titta om jag kan hitta nått.
Ha en trevlig dag.

Let´s dance!

Ja jag kan inte hålla mig, måste skriva ett inlägg om let´s dance!
Den som jag trodde skulle vara en av dom sämsta visade sig vara en av dom bästa! Jag trodde inte att Morgan Alling kunde dansa så bra. Men han var ju grym på det där! Och jag trodde VERKLIGEN att blondinbella skulle vara bättre på att dansa än vad hon faktiskt var. Hon var helt enkelt kass. Hon ska nog hålla sig till bloggandet och sånt istället, för det är nog det hon gör bäst.
  Jag tycker att det är rätt skoj att sitta och titta på let´s dance. Jag älskar ju dans även om jag inte kan dansa själv. Men jag tror att det hade varit roligare om "vanliga" människor kunde söka till programmet. Hade nog varit roligare att titta på. Och så att sånna som ALDRIG har dansat förr ska få komma med och tävla. Visst är det skoj att titta på alla kändisar som dansar, men jag tror nog ändå att det hade varit roligare med vanliga svenssons! Men det lär väl inte hända.

Nåja, det får vara allt för denna kvällen!

GO MORGAN! GO MORGAN! GO MORGAN!!

Gick inte så bra

Njaa, jag exprimenterade ju med kameran och ljus idag. Det gick väl inte sådär jättebra med en unge som vägrar sitta stilla, haha. Jag satte henne i babysittern och där började hon gunga och gunga och gunga. Stoppade man henne och sen släppte så fortsatte hon att gunga det gick inte få stopp på henne, haha. Så jag satte henne i babysittern i soffan mot ryggstödet, där kan hon inte gunga. Men då satt hon inte stilla med huvudet istället, haha. Skitungen där! Sen provade jag lägga henne på mage på golvet men det var också omöjligt, suck! Jaja jag tror jag fick EN bild som inte blev suddig, men den blev istället lite väl mörk. Titta själv:

Jaja, får väl prova imorrn igen och se om jag hittar nått bra sätt att fåå henne att sitta stilla. I matstolen kanske? Får nog testa det imorrn. Nu kommer jag i alla fall lägga upp lite fler bilder på Tindra på bilddagboken, så kika där också vettja! http://MrsAnderss0n.bilddagboken.se

Ha en trevlig kväll, nu ska jag fortsätta med maten också.

Så segt

Ja livet känns ganska segt idag. Känns som att man står och stampar på en och samma ruta hela tiden. Ingenting går framåt, man lever i trans. Känner mig rätt nere. Jag vet inte vad jag ska göra.

Funderar på att se film ikväll när gumman har somnat. Jesper vill säkert spela så då kan jag ligga och drömma mig bort till en annan värld. Mysa i soffan helt själv med lite daim, haha! Jesper hade fått en hel låda daim på ett ställe där han lastade idag. Det är ju gott med daim så jag blev glad.

Funderar på att plocka fram kameran idag och testa lite olika ljus utan blixten. Har ju lite lättare att göra det nu då jag har fler lampor som inte är i taknivå så att säga. Och vem blir försökskanin? Självklart Tindra! Får väl lägga upp bilderna sen får ni säga vad ni tycker. Och nu vaknade hon passande nog!

Pyss

Hittar ingen bild

Nä Jesper har formaterat den hårddisken där bilderna på mig i lugg ligger, han har allt gjort en backup på dom bilderna men han har packat ner dom i rar filer så jag vet inte riktigt vart dom ligger just nu. Men jag får väl suga på den karamellen ett tag till. Lugg eller inte..det är frågan.

Jag skrev ju igår att Tindra är väldigt lat så hon orkar inte vända sig, men nu ligger hon på golvet (jag lade henne på rygg) och nu ligger hon på mage och har hittat fram till sin leksakstelefon, hehe. Så nu ligger hon och "snurrar" i cirklar. Hon vänder sig inte men snurrar, om ni förstår vad jag menar. Så det går ju framåt, haha.

Grannen frågade om jag ville med på en promenad idag. Funderar faktiskt på att gå med, för jag har en sån jäkla mensvärk så det kan nog göra gott att få röra på sig lite. Kan ju hoppas på det i alla fall. Så jag får hoppas att hon knackar på och frågar om promenaden.

Nåja, nu ska jag se om jag får igång min mail, det står hela tiden server too busy, vatta fack!
Ha en trevlig dag!

One tree hill

Ja det blev ingen film idag, hehe. Grannen kom över och vi såg 12e (som jag redan sett) och 13e avsnittet. Så jäääkla bra. Så nu vet jag nånting som inte ni veeet, haha! Gud, måtte resten komma snart! Haha! Kan man bli mer besatt eller? Tror inte det.

Imorrn blir nog en slappardag för mig. Kanske kan tvätta lite och städa undan och dammsuga i köket. Jag och Tindra kommer ju vara ensamma hemma imorrn så vi får väl mysa lite med, hehe. Vi tränade lite mer på att sitta idag och nu kan hon sitta rätt länge. Men hon vill inte riktigt, det är roligare att ligga ner, eller stå och hoppa. Men det kommer väl när hon känner för det. Jag känner ingen press, hon får utvecklas i den takt hon vill. Vissa är tidigare än andra, så är det bara. Hon vill i alla fall äta själv. Hon gapar inte om hon inte får hålla i skeden själv, haha. Och då får man typ klä av henne till blöja om man inte vill byta kläder på henne varje gång som hon äter vanlig mat. För det spelar ingen roll om hon har en "heltäckande" haklapp det smyger sig in matrester typ överallt ändå, haha. Jaa, vad ska man göra åt saken? Dom måste ju få kladda för att lära sig. Hon vill ju även hålla i pipmuggen med vatten själv, men då blir hon förbannad eftersom det inte kommer nått vatten (hon tippar den inte tillräckligt mycket). Men det lär hon sig ju också nångång.

Sen funderar jag på att klippa mig. Jag vill ju inte klippa mig kort igen. Men mitt hår ser verkligen hemskt ut. Eftersom jag klippte mig JÄÄÄÄTTEkort i mars förra året så är håret ungefär till örsnibbarna på sidan medan det är ner till skulderbladen bak, så jag skulle vilja klippa håret jämnlångt. Sen har mina toppar blivit aningen slitna. Så hade ju i alla fall behövt toppa mig. Och så har jag ännu ett dilemma vad det häller mitt hår, lugg eller inte? Jag kan ju lägga in en gammal bild på mig när jag hade lugg och en när jag inte har lugg så kan ni få hjälpa mig. Men det orkar jag inte göra idag, för jag sitter vid fel dator. Men jag slänger upp dom bilderna imorrn.

Funderar starkt på att lägga mig och sova nu innan alvedonen slutar verka och huvudvärken kommer tillbaka. Känner att den redan håller på att smyga sig tillbaka, så det kanske är en idé. Men jag ska bara kolla lite grejer först.
Men hoppas alla sover gott, natti natt!

Ikea nu igen

Haha ja vi fick ta oss en tripp till ikea idag igen. Vi köpte det som vi inte köpte igår. Men det var ju egentligen inte anledningen till att vi åkte till Göteborg. Nej Jesper köpte ju en telefon igår, men det funka inte bluetoothen eller w-lanet på så vi fick åka dit så han fick byta den så då passade vi ju på att springa en snabbis på ikea. Så nu har vi köpt en ny duk till vardagsrummet plus ett stooort ljus och en "platta" att ha ljuset på, en golvlampa, 2 ramar, självhäftande dekoration som jag satt fast på toadörren och lite doftljus..ja det var nog allt. Looki looki.

   
Blev ganska nice faktiskt.

Nåväl, för övrigt har jag haft huvudvärk hela jäääkla dagen. Hatar huvudvärk, finns det nått värre egentligen? Möjligtvis tandvärk, haha. Jaja skit samma. Jag börjar bli lite hungrig med. Funderar på att steka lite köttbullar och koka makaroner. Enkelt men så gott! Nu när jag har dammsugit och grejer så blir det gott med lite mat.

Får väl se om vi ska se den där filmen ikväll. Vet inte ens om Malin kommer hit. Men vi får väl se.
Nä mat var det..
Puss

Film!

Ja nu har jag, Malin och Jesper suttit och tittat på film. Jesper skulle egentligen spela wow, men det krånglade med nånting sen kunde han inte slita sig från filmerna haha! Första vi såg hette You got served. Den var grymt bra faktiskt. Så den kan jag rekomendera. Orkar inte skriva vad den handlar om men det är i alla fall en dansfilm. Eller rättare sagt streetdance. Nästa film vi såg hette Stomp the yard. Nästan samma handling som den första fast denna var lite bättre. Och istället för ren street/breakdance så var det mer "stepp" också. Så den var faktiskt bra. Imorrn ska vi nog också dra en film. Och tro det eller ej, det är en DANSfilm, haha! Den vi ska se imorrn heter How she move. Den lät också bra så vi får väl se.

Nä nu ska jag hänga upp tvätten innan sängdags.
Natti natt!

Ikea och grejs.

Ja som sagt så har vi ju varit på ikea idag. Vi började med en frukost som kostade sammanlagt 36 kr för oss två tillsammans, haha. Jag blev mätt iaf. Sen gick vi runt och plockade massa saker typ lampor till köksfönstret och vardagsrumsfönstret, plastpåsehållare, sopkorg till dator (under bordet), 2 nya kuddar, massa ljus, nya sängkläder till tindra, ramar, diskborstar, en till leksakslåda i tyg fasst en blå, glödlampor och lite andra småsaker. Sen gick vi upp och käkade kotlettrad mumma!! Sen gick vi en sväng till och jag skulle plocka lite andra grejer. Fick ihop typ 4-5 varor och det var hur lång kö som hellst så vi sket i det och åkte till mediamarkt istället. Där köpte Jesper en ny telefon eftersom hans går mer och mer sönder för varje dag typ. Jaja det blir nog bra.

Sen när vi kom hem så började jag städa och greja. Fick låna ett par andra gardiner av grannen så jag har bytt gardiner ännu en gång i vardagsrummet. Det blev skiiitfint!  Titta själv. Vad tycks?

 

Lamporna i köket ser nästan likadana ut bara att dom är mindre. Så jag orkade inte ta kort på dom. Men jag blev i alla fall sjukt nöjd. Så nu har jag tänt lite ljus och sitter och myser med min onda rygg. Ja vad tror ni? Jag som har problem med ryggen så börjar jag dagen med att springa som en tok på ikea, när jag kommer hem börjar jag städa och greja och nu kan jag knappt gå. Jag har tagit en värktablett men ryggvärken vill inte riktigt släppa ändå. Men jag får hoppas den släpper snart. Såhär mysig blev Tindras säng. (Sorry för den kassa kvalitén men jag orka inte springa och hämta kameran så jag tog med mobilen!)

   Och så massa gosedjur såklart :)

Nä undra om man skulle se en film..
Sluta skriva ska jag göra i alla fall.
Ha en trevlig kväll!

Ikea och sånt :P

Ja vi har varit på ikea hela dagen. Köpt massa fint. Men jag får återkomma lite senare med bilder och sånt :P

Precis hemkommen från akuten.

Japp, då har vi precis kommit hem från NÄL. Mindre skoj. Men det var inget allvarligt i alla fall. Tindra har varit superslö och inte riktigt sig själv sen igårkväll, så jag ringde sjukvårdsrådgivningen och dom sa att vi skulle åka in. Men så fort vi satte foten inne på akuten så blev hon skitpigg och glad. Och ingen feber eller nånting. Och det kändes väl skönt men man kände sig mest ivägen inne på akuten. Fanns ju dom som mådde sämre än Tindra. Men sen kollade läkaren i Tindras öron och det såg bra ut, sen kollade hon i hennes hals och det såg lite rött och svullet ut så det är antagligen därför hon inte vill äta den vanliga maten heller. Så jag skulle prova att ge henne lite alvedon ca. en halvtimme innan hon ska äta för det kanske lindrar värken i halsen och så skulle jag ge henne mycket vätska. Men det blir nog bra. Nu hade hon gått upp i vikt i alla fall, ganska mycket också. Idag vägde hon 7375 gram hehe. Min lilla knubbis. Får väl hoppas att bvc blir nöjda över det resultatet då! Och utslagen på halsen fick vi order om att smörja med kortison, men det har jag hemma så det är inga problem. Känns skönt att det inte var nått allvarligt med snuttan i alla fall.

Ja vi fick ju som vi ville i alla fall. Vi ville ju hitta på nånting. Fasst att sitta på akuten i över 3 timmar var väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. Men imorrn vet vi vad vi ska göra i alla fall. Eller ja, vi tror det. Vi hade tänkt åka ner till ikea en sväng. Jag ska se om jag hittar några nya dukar till köket och vardagsrummet. Sen hade det väl inte skadat med lite nya sängkläder eller så, haha. Vi får väl se vad vi hittar.

Jag är lite sugen på att möblera om här hemma. Ställa tv:n där vi har datorn och sofforna på ett lite annorlunda sätt, lite svårt att förklara. Men jag tror att det hade blivit fint. Och så köpa en stor matta att ha framför tvn och en att ha under bordet. Skulle nog bli nice. Får väl bearbeta gubben lite så han får hjälpa mig, haha. Men han var ju också sugen på det så vi får väl ta det någon dag när vi orkar greja.

Nä nu ska jag kika vidare.
Puss på er.

Ännu en film!

Ja jag såg faktiskt ännu en film igår efter step up 2 the streets, jag såg den som egentligen är första filmen, step up hette den. Jag tyckte inte den var lika bra som step up 2 the streets men den var bra den med. Ikväll tror jag att jag ska se you got served. Den ska tydligen också vara bra. Så vi får väl se. Får väl skriva sen vad jag tyckte om den.

Jag vet inte vad vi ska hitta på idag. Jesper ville hitta på nått för han känner sig piggare idag. Har har haft ont i halsen nu i 2 dagar så vi har knappt gått utanför dörren. Men jag har fan ingen fantasi så vi kommer väl åka ut till torp bara eller nått. Inte för att jag vet vad vi ska göra där, men men.

Nä nu har jag ingen fantasi för att skriva mer..skrivtorka..blä.
Puss

Så sjukt bra!

Ja jag måste bara säga det. Så jäkla bra film alltså. Tack Alex för rekomendationen. Ni som gillar dansfilmer och sånt måste bara se den! Step up 2 the streets.
 


Nu måste jag kolla om jag hittar några fler bra dansfilmer. Blev gött sugen på att se fler sånna.
Ha en trevlig kväll!

Fotograferingen den 13e!

Jag ser verkligen fram emot fotograferingen vi ska göra den 13e. Ska bli skitskoj! Jag ska ha med mig lite olika kläder denna gången. Bland annat ska jag ha med mig brudklänningen som jag hade på mig på bröllopet. Så han ska få ta några snygga bilder på mig i den. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska ha för kläder med mig. Måste rota i garderoben och se om jag kan hitta nått som jag inte ser så fet ut i. Nått ska jag väl kunna hitta. Jag får väl lägga upp bilder här på kläder som jag kan tänka mig att ha på mig så får ni väl hjälpa mig, hehe. Men det kommer en annan dag.

Sen ska jag ju även få prova min egen kamera i hans studio. Så jag tänkte passa på att ta några bilder på lillfisen. För hon får ju följa med eftersom Jesper jobbar. Och så ska ju lilla Malin följa med. Kanske vi kan ta några bilder tillsammans. Hade också varit skoj. Men det blir nog bra.

Nä fasen nu måste jag rusa.

Det går inte framåt

Njaa jag får nog skippa detta med frågesport faktiskt. Har inte fått en enda fråga och det är flera stycken som läst min blogg. Så nu skiter vi i det. Visst om jag nu mot förmodan skulle få någon fråga ska jag försöka svara på den men ääh. Vi struntar i hela grejen.

Jesper är sjuk. Han har ont i halsen och han är förkyld. Så nu tycker han att jag ska sitta och tycka synd om honom, haha. Skulle inte tro det, haha. Jag är en marodör. Och jag är nått såpass rastlös. Vet inte vad jag ska göra. Jag vill så gärna åka upp till Piteå med, men det blir nog inget med det heller. Har helt enkelt inte råd. Men vi får se hur det blir, januari är inte slut än.

Nä måste kila iväg och ge dottern lite mat. Spagetti och köttfärssås står på menyn.
Skriver mer sen.

frågesport och lista

Namn: Malin
Ålder: 22
Gör:
Är mammaledig och njuter
Bloggar om: Mitt liv, mina intressen och mina funderingar.
Bor: Kommer från Piteå men nu bor jag i Uddevalla
Äter helst: Korvstroganoff.
Dricker helst: Fanta, är det fest så är öl bäst.
Intresserad av: Fotografering, kläder och det är alltid skoj att skriva blogg, haha.
Civilstatus: Gift
Familj: Jag, min man (låter fortfarande konstigt) och våran dotter Tindra.
Läser helst: Skvallertidningar eller en fototidning.
Lyssnar helst på: Lite blandat, så länge det inte är klassisk musik eller opera eller nått sånt..
Ser helst på: OTH, SATC, Simpsons, 2½ men, ja jag gillar nog ganska mycket på tv..
Favoritblogg: Jag läser endel bloggar varje dag. Men jag tycker det är rätt skoj att läsa mammabeckas blogg. För jag förstår inte hur hon klarar av att ta hand om 3 ungar och hon är nu bara 18 år. Jag hade aldrig klarat det! Hon är väldigt stark. Sen följer jag ju Martinas blogg flitigt, haha.

Ja eftersom jag älskar sånna här listor och sånt så tänkte jag sno en liten idé från en annan blogg jag läser med jämna mellanrum. Hon hade postat och bett sina läsare ställa massa frågor till henne som hon sedan svarade på i sin blogg. Nu har ju inte jag sådär sjukt många läsare men skulle ändå vara skoj och se om man kan få in några frågor. Ni får fråga mig VAD NI VILL om vad ni vill! Så ska jag svara i den mån jag kan. FRÅGA PÅ NU!!

Det var allt för denna gången.
FRÅÅÅÅGA PÅÅÅÅ!!!

Gjort lite nytta!

Ja idag har jag äntligen fått gjort lite nytta i alla fall. Jag fick för mig att byta gardiner i köket och i vardagsrummet. Jag blev faktiskt rätt nöjd med bägge två, men köket är nog finast, hehe. Vad tycks?
 
Notera att det hänger svarta trådgardiner bakom dom lila i köket. Jag fick dom i julklapp av Pelle och mina småsyskon. TACK! Jag har länge velat ha sånnt och jag ville ha svarta, men varje gång jag skulle köpa så var svart slut! Men Pelle hade varit inne på dollar store i Piteå en dag och då fanns dom. YES! Så han köpa 2 stycken åt mig, och det tackar jag för. Så det kom ett paket på posten, med en massa andra grejer med, hehe. Fick ju även en fotoram av min lillasyster Jennifer. Ska nog skriva ut ett fint kort och hänga upp den kanske. Ska jag skriva ut en bild på Tindra kanske? Eller aa, jag har ju rätt många bilder på Tindra uppe, hehe. Kanske skriver ut ett av bröllopsfotona och hänger upp i den. Får väl se hur jag gör. Har ju även förstorat en fin bild från bröllopet som ska upp, men det blir nog bra. Får sätta mig och bläddra igenom alla gigabyte jag har med bilder så hittar jag säkert nått bra.

Har sett två filmer nu ikväll med. Den första hette Silver. Den var ruskigt knepig och dom hade sex typ hela tiden. Den var väl sådär. Sen såg vi en som hette the dead will tell. Den var riktigt bra faktiskt. Handlar typ om en förlovningring som en kille köpte åt sin flickvän på en antikshop och den hade en heeel historia bakom sig om hur tjejen som hade den först blev mördad och i slutet får man reda på vem mördaren är. Den kan jag rekomendera. Jag är ju kass på att skriva recensioner och sånt men den var bra i alla fall.

Nä nu ska jag nog gå och lägga mig snart. Har en jävla huvudvärk som inte vill ge sig.
Puss på er! Och god natt!

Festa!!

Jag är så grymt jäkla sugen på att festa. Ta några bärs och glida in i ett lyckorus, haha! Vi ska ta det här någon helg tänkte jag. Får kolla om någon kan vara barnvakt bara. Jag och min granne satt hela kvällen igår och var så sjukt sugna på öl. Och då menar jag MAAASSA öl, haha. Men vi får väl se. Får dra ihop en fest snart tycker jag bestämt.

Jag och T hoppade ner i badkaret förut. Och hon plaskade som aldrig förr, haha. Och så har hon fått sin första kallsup. Men det gick bra..hon hostade och hulkade några gånger sen fortsatte hon att plaska och skratta. Så det var ju tur det så att hon inte blev livrädd av det.
  När hon badat färdigt fick hon på sig en Nike dress som hon fick av mina småsyskon och deras pappa för ett tag sen. Den har storlek 74 så den är fortfarande lite stor, hehe.


Nä nu ska jag sparka iväg gubben så han kan handla kött och grädde så ska jag göra en gryta med ris till. Blir nog mumma!

Nu vakna dottra..
Puss

Jäkla obs!

Ja vi åkte ut till torp idag för att äta en god frukost på obs. Dom har supergod frukost! Man kan välja bland massa yoghurtar, fil, 4-5 olika flingor, bröd, olika pålägg, kokt ägg, juice, kaffe, the, varm choklad, ja en jäkla massa i alla fall. Och så kommer vi ut, tror ni att dom har frukost på helger? NÄÄ!! Jävla skit säger jag bara! Blev så besviken.. Så vi gick till mc donalds och tog deras frukost istället. Inte lika gott, men det fick duga. Men visst är susage (ingen aning hur det stavas) and egg mc muffin god!? Jo så mätt blev man i alla fall. Det är väl huvudsaken.

Igår var en trevlig kväll. Vi var inne hos grannen och käkade kinamat och kollade på film. Mycket trevligt. Vi kollade på filmen walk the line. Den var faktiskt riktigt bra. Handlar om Johnny Cash´s liv, hur han blev känd och hur han fastnade i drogträsket. Och sen även hur han tog sig ur det med hjälp av June Carter. Ja det var bra. Så nu har vi lånat hem lite andra filmer som dom redan hade sett så det blir väl att kolla på film här hemma ikväll. Bara vi två.

Nä nu ska jag kolla in forumet lite, det var ganska längesen..eller ja..igår morse snabbkollade jag, men det är längesen för mig haha.

Ha en bra dag!

Hittat en hund jag vill ha!

Herre gud säger jag. Jag har hittat en hund som jag vill ha! Kruxet är att jag inte har hittat någonstans i hela Sverige som har denna ras. Lite tråkigt. Och sen kollade jag på ett forum och där var det någon som skrev att rasen är förbjuden i Sverige. FAN säger jag då! Men frågan är ju om man skulle få ta in rasen i Sverige? Eller var kan man ansöka om att få ta in rasen? Den finns ju nämligen i grannlandet i väst, Norge. I så fall skulle man ju kunna åka dit och köpa hunden. Men får man ändå inte ta in den i Sverige så kvittar det ju. Men om någon vet vart man kan ansöka om att få ta in denna ras kan ni ju skriva en rad eller två.

Här är en bild på vovvsingen.

Visst är den fin? Nej det är ingen Alaskan Huskey och det är ingen Sibirian huskey heller. Denna rasen heter Alaskan Klee Kai. Det är alltså en Alaskan huskey fasst i litet format. Jag vill ha en liten hund och jag gillar skarpt Alaskan huskey så varför inte en sånhär? Dom ser ju helt underbara ut! Finns i 3 färgkombinationer och dom finns även i 3 olika storlekar. Jag vill ju ha den minsta. Folk kan fråga sig varför man inte lika gärna kan skaffa sig en vanlig alaskan huskey då, men jag vill ju ha en LITEN hund, som går upp till knäna ungefär. Så jag tror att denna rasen skulle passa. Sen är dom ju så otroligt fina och söta.
  Vart hittade jag denna rasen? Jo jag satt och kollade på TV4 fakta och såg ett program om vargar/varghundar och då visade dom denna. Jag blev helt frälst. Men som sagt, hur ska jag göra? Hur ska man gå tillväga för att försöka få in en sådan valp till Sverige? Hjälp mig någon!

Jag får sätta mig och kolla runt lite till.
Ha en trevlig dag.

Att man inte kan låta bli

Ja nu har jag internetfönstertittat igen och jag har hittat saker som jag vill ha till mig själv nu istället. Jag är ju en sucker för jeans och även tunikor/klänningar har blivit en stor favorti, och så hittade jag dessa plagg.
   *DREGGLA*

Fy på mig, jag ska ju inte, haha! Men det är ju så svårt att låta bli.

Vi var ju som sagt på 50-års kalas förut. Det var trevligt, sen kom lite lite väl mycket folk så vi åkte hem. Men vi ska åka ut någon dag till veckan. Jespers mamma var så sugen på att vara barnvakt så vi får väl se om vi kan hitta på nått så hon kan få rå om Tindra lite, hehe. Det blir nog bra, kan vara skönt att få en RIKTIG sovmorgon någon gång med, hehe. Men vi får väl se hur det blir.

Idag har jag fortsatt städa det jag inte orkade igår. Eller ja, jag tar det rum för rum känner jag, igår städade jag vardagsrummet och idag köket. Får se om jag orkar städa resten imorrn så att jag får byta gardiner, dammsuga och skura nån gång, haha. Man bara skjuter på saker hela tiden.

Och jag vill ha ett nytt objektiv!! Jag måste fan börja spara pengar till det nu! Jag vill ha ett 70-300mm zoom. Dom är inte så jäkla dyra ändå. Hittade ett för typ 1400 tror jag det var, men jag har inte pengar till det just nu i alla fall så därför får jag spara lite, man är ju inte direkt rik när man är mammaledig, hehe.

Nä hörni, nu har jag svamlat färdigt för idag tror jag.
Ha det så bra!

Mode till dom små och fotografering

Ja vi kan ju börja att prata kläder. Jag har nu suttit och surfat runt bland lite sidor som säljer kläder. Och jag är helt frälst, skulle kunna sitta i ljusår och shoppa kläder. Både till mig själv och till lilltösen! Titta här bara!

Och jag lovar er, kläderna är BRA mycket snyggare i verkligheten så misstro mig icket när jag säger att jag vill ha dessa. Som är ju bara för jäkla snygga! Eller varför inte detta:

Det är så fina kläder så jag kommer ju tuppa av för att jag inte kan bestämma mig för vilka som jag vill ha! Det är tur att vi har begränsad ekonomi nu när jobb och sånt strular för annars hade vi drunknat i barnkläder! Men nu håller ju tokfian på att växa ur storlek 68 så det är faktiskt snart dags att börja handla. Får väl flirta lite med gubben i hushållet, haha!
Sen hade jag tänkt slå ett slag för "dreggellappar". Ser ju nästan ut som skarfs man knyter runt halsen. Titta här vad läckra det finns:
 
Dom är grymt bra! Dels kan dom användas som halsduk när man ska ut, fungerar toppenbra! Sen så uppfyller dom även det syfte som dom egentligen har, skydda kläderna mot DREGGEL. Och sen ser ju dom små bebisarna så himla tuffa ut när dom kommer i sinna dreggelskarfs, eller hur? Nåja, nog tjötat om barnkläder för denna gången.

Jag känner på mig att detta inlägget kommer bli en MIL långt! Men dom som vill får väl härda ut.

Jag fick i alla fall världens städryck igår. Plockade bort alla julgrejer förutom julgardinerna i vardagsrummet, bytte duk och sorterade massa papper. Kändes bra, men kunde jag inte fått städrycket vid en normal tid på dygnet och inte klockan 21 på kvällen? Nejdå! Så jag orkade ju inte städa hela lägenheten även om det hade behövts. Sen så tänker jag på grannarna med och ville inte starta diskmaskin, tvättmaskin eller dammsugare heller. Men det blir nog bra sen när jag är klart med gardinbyte och diverse. Bilder kommer när det är klart, om någon ens är nyfiken men jag kommer lägga upp dom i alla fall!

Det 13 januari är det dags igen. Då ska fru Andersson (knäppt det låter) plåtas i studio. Det kommer nog bli riktigt skoj. Han har studio i Trollhättan så jag och en kompis ska dit. Han bad mig även att ta med mig min kamera så att jag kunde få provfota! Gud vad glad jag blev. Har ju aldrig nånsin prövat att fotografera i en studio innan så det kommer nog bli en rolig upplevelse. Kanske man får lära sig nått nytt. Fasst risken finns väl att jag kommer bli ännu mer sugen på att fixa mig en studio själv med allt vad det innebär. Hade varit grymt skoj. Men men, den 13e ska jag i alla fall både fotas och fota själv. Jag börjar faktiskt bli lite nervös, vet inte varför men ändå, haha.

Som sagt, detta inlägget blev SJUKT långt och jag som borde göra mig iordning istället. Vi ska på 50-års fest idag ju. Äh nu får jag sluta. Men det är ju så kul att skriva, kan inte låta bli. Men men, puss på er i alla fall!

Dagens lista.

dagens låt: Fronda - Nu kommer det tomtar (bara för att Tindra gillar den)
dagens klädsel: Funderar på att ha mina baggyjeans och en tröja.
dagens skor: Svarta med "päls" på
dagens frisyr: Uppsatt
dagens mat: Vet inte ännu
dagens händelse: 50års kalas
dagens planer: Städa
dagens vill ha: Nya kläder till mig och lillan
dagens saknad: Norrland
dagens tråkigaste: Har ont i ryggen
dagens roligaste: Att jag igår hade 3 gånger så många besökare på bloggen än tidigare.
dagens dummaste: Att det inte är någon snö
dagens köp: Ingenting
dagens godis: Resterna av min Amigo :D
dagens mående: trött, ryggont och allmänt slö..
dagens äckligaste: Vet inte..
dagens sötaste: Tindra
dagens komplimang: Har inte fått nån..
dagens kärlek: Jesper såklart ;)
dagens dryck: Fanta
dagens telefonsamtal: Har inte pratat med någon i telefon än :P
dagens känsla: Lite halvdepp..

Året som gått.

FÖRLÅÅÅÅT jag vet att jag sa att jag inte skulle uppdatera bloggen mer idag, men jag lånade en listen lista som jag tänkte fylla i, hehe. Here it goes.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Födde barn
2. Höll du några av dina nyårslöften? Njaa, jag vet inte om jag hade några..
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, flera stycken faktiskt!
4. Är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009? Mer utbildning
5. Dog någon i din närhet? Ja :(
6. Vad spenderade du mest pengar på? Bebiskläder..eller ja..min kamera kanske.
7. Vad önskar du att du gjort mer? Sparat pengar
8. Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig och fundera.
9. Hur tillbringar du nyår? Med några kompisar i Dingle med got mat och gott sällskap.
10. Vem saknade du? Min släkt och mina vänner från norrland.
11. Finns det någonting du ångrar med 2008? Jag vet faktiskt inte.
12. Vilken del av 2008 var bäst? Första eller andra halvan? Andra halvan
13. Hur tror du 2009 blir i sin helhet? Jag tror att 2009 kommer att bli ett väldigt spännande och roligt år. Med mycket utveckling och jag hoppas innerligt att det kommer bli bättre än detta året och jag vi vinner några miljoner på lotto eller nått, haha!

http://www.bloglovin.com/blogg/367756/mandarinklyfta?claim=pnewer48ymq

Städa bort julen?

Ja jag funderar faktiskt på det. Att städa bort julen alltså. Ja jag kan vara ruskigt snabb på att plocka fram julsakerna och allt såntdär men jag kan vara ännu snabbare på att städa bort den. Så om jag inte gör det i helgen så blir det nog till veckan. Byta gardiner, ta bort tomtarna och alla andra julgrejer. Ska faktiskt bli skönt att få bort dom. LÄNGTAR! Haha. Jag vet, patetiskt, men jag är så sjukt less på tomtar, röda gardiner och juldukar med lite guldkant. Mmmm. Och allt detta glitter! GAH! No thanks. Hehe, kanske börjar nu, det suger i fingrarna, haha. Men jag vet inte om jag orkar. Får väl se.

Sitter och tittar på "How too loose a guy in 10 days" just nu och det är ju nästan så att man blir kär, hihi. Jag blir alldeles fnittrig. Haha! Jag gillar sånna filmer där man kan skratta och gråta i samma film, haha. Inte för att jag gråter till filmer men ni fattar vad jag menar.

Fan jag som inte hade tänkt skriva mer idag, nu får jag väl ge mig.
Ha en trevlig kväll och natt.

Duktigt Malin, duktigt!

Jag som var så duktig igår och kom ihåg att ta med mig kameran. Jag hann ta EN bild sen dog batteriet, haha. GOOD!! Denna bilden hann jag ta.



Men dom som vi var hos har ju en likadan kamera som jag så jag lånade deras laddare. Men tror ni jag kom ihåg att jag hade kameran då? NÄÄ! Så jag tog typ några bilder när vi gick ut, blev ju dock inte så många på fyrverkerierna som jag hade hoppats för jag fick ta upp Tindra ur vagnen och trösta henne. Men här kommer dom få bilderna som jag tog..

             

Och som (jag tror) jag skrev i förra inlägget så var den hunden det roligaste på hela kvällen, enligt Tindra då. Haha! Men jag skriver det igen, tack för en rolig och trevlig kväll! Synd att jag inte kunde få fler bildbevis på det bara.

Men en bild tog jag innan vi åkte, på min aoutfit självklart! Tänkte ju att jag skulle ha tagit kort på sminkningen och håret med, men icket. Med mitt minne skulle folk kunna krypa jorden runt utan att jag skulle minnas det..här är outfiten.



Sen funderar jag på att ta bort min bilddagbok. Börja lägga in bilder här istället. Kruxet är väl att det tar sån jäkla tid att lägga upp bilderna här eftersom man måste ladda upp dom en och en. Men vi får väl se hur jag gör. Jag ska ge det några dagar. Kanske skulle kolla runt på andra bloggsidor och se om det finns nått i stil med bildblogga eller nått. För jag har inte lust att blogga på bilddagboken, det känns lite b. Nåväl.

Imorrn är det dags för 50 års fest. Det ska nog bli skoj. Jespers mammas gubbe fyller. Vi skulle väl vara där mellan 14-15 tiden tror jag. Får väl se hur länge vi stannar. Jag föreslog att vi skulle sova över men jag tror inte att Jesper var så sugen. Men vi får väl se. Kanske skulle ta med oss resesängen bara ifall att? Jaja, det blir nog bra. Det löser sig alltid.

Nä nu ska jag kolla runt lite.
Ha en trevlig dag och kväll (om jag inte skriver mer ikväll).
Puss

Gott Nytt År!

Ja gott nytt år och god fortsättning. Jag hoppas att alla hade trevligt igår och inte drack för mycket champagne, hehe. Själv hade vi riktigt trevligt. Vi åkte till Dingle vid 17-tiden, och dit kom det massa bebisar! Och Tindra satt och asgarva åt deras hund som sprang fram och tillbaka. Det var den roligaste leksak som fanns haha! Sen var det ju massa spännande bebisar där, hehe. Ja sen försökte alla få sina bebisar att somna klockan 19. Tyra och Tindra somnade först. Vissa bebisar var vaken i princip hela natten. Och Tindra vaknade allt till och från hon med. Men det var ju lite stimmigt så det är väl inte så konstigt. Men hon somnade snabbt när vi kom hem i alla fall, haha. Maten var god, kycklingfilé, potatisgratäng och bearnaissås. Sen fanns det en kycklinggryta med blåmögelost och vindruvor i att välja på med, men jag blev så mätt av det andra, så jag smakade bara en tesked på såsen, den var rätt god faktiskt. Och jag gillar inte blåmögelost annars. Till efterrätt blev det banana split och det var nog det godaste jag ätit på länge. Visst harr jag ätit det tidigare, men det var nog flera år sen. Funderar på att köpa hem och göra själv, haha. Sen satt vi mest och tjötade och glömde nästan bort tiden. Klockan 23.50 klädde vi på våra små och gick ut. Tittade på några raketer, men Tindra blev lite rädd för smällarna så då åkte vi hem. Men jag hade i alla fall riktigt trevligt igår. Tack för en lyckad kväll!

Nu sitter jag och tittar på Peter Pan. Jag har ju sett den typ 100 gånger men den är lika bra fortfarande, hehe. Jag vet, jag är lite barnslig av mig. Men den är ju så himla bra. Dom är ju så söta när dom pussas, tss!

Nä nu har jag faktiskt inte så mycket mer att skriva idag. Eller ja, möjligtvis ikväll, men inte just nu. Idag ska vi försöka städa lite. Kan ju alltid hoppas att vi orkar, haha.
Ha en trevlig dag!

RSS 2.0