Sova sova säng..

Ja nu ska i alla fall jag gå och lägga mig. Skulle väl tro att Jesper också följer efter. Han ska få lite sovmorgon imorrn. Eller aa, en liten stund. Vi ska möta mamma i stan klockan 10 så han får väl sova till halv 10 eller nått i alla fall. Det borde han hinna. Efter det måste vi hem och packa ihop alla våra saker. Jag hann ju aldrig göra det idag, hehe. Nåja, det löser sig. Vi har ju inte tid att passa när vi MÅSTE åka. Vi åker när vi är klara, så är det bara.

Sen måste jag bara få säga att min mage verkligen har VÄXT bara på dessa dagar som vi har varit här uppe. Nu känner jag mig verkligen gravid. Visst, det syns mer i vissa kläder men aa, nu syns det. Och det sparkar och har sig där inne. Känns väl speciellt mycket på kvällen. Fast det beror väl på att man oftast sitter stilla då. Vad vet jag. Men men.

Imorrn ska vi gå in på clas ohlson igen. Se om vi kan köpa den där laptop-laddaren till bilen. Men jag vette fan. Dom var riktigt dyra. Kanske skiter i det och bara sitter på batteriet, det lilla som finns. Det var nämligen lite dålig batteritid i denna datorn. Men vi får väl se. Jag är lite snål nu.

Nää sängen var det. God natt! Skriver imorrn innan vi sticker till stan!

Snart ska vi hem!

Jag måste faktiskt erkänna att jag längtar hem lite. Inte direkt från stan men till min säng. Har så sjukt ont i ryggen efter att ha sovit i denna obehagliga säng. Någon har ju slängt bäddmadrasserna så man ligger direkt på resårmadrasserna och känner alla jävla fjädrar i hela sängen. Inte skönt. Kanske är därför jag sover så dåligt. Och kanske är därför jag är så trött varje dag när jag vaknar. Vet inte. Men sängen längtar jag hem till. Så jag tror faktiskt att jag får börja packa ihop våra kläder lite. För just nu ligger alla våra kläder utspridda överallt känns det som. Men men, det blir nog bra.

Shit! Jag kom på att jag måste ringa näl. Jag måste kolla vilken tid det var jag skulle vara på ultraljudet på måndag. Har glömt bort tiden. Inte bra. Ska ringa direkt. Men dom jävlarna har ingen telefontid ju! ÅÅåh!! Blir ju galen! Jag får väl missa tiden då. För jag kommer inte ihåg vilken tid det var. Nåja, får väl se om jag kan komma ihåg att ringa på måndag morgon. För jag kan inte ställa in en påminnelse på mobilen heller för den funkar fan inte. Kalendern funkar inte alltså. Eller aa..påminnelser. Skit samma!

Nu har jag bara en sak till att säga..TÖNT!
Puss från mig!

En morgon nu igen..

Ja då har man orkat sig upp ur sängen ännu en gång. Helt otroligt, haha! För så trött som jag var imorse har jag nog inte varit på länge. Jag fick verkligen inte upp ögonen! Men till slut så vaknade vi ändå. Det var ju inte så lätt att sova vidare med tanke på att Tindra stod och hoppade och tjoade i sängen bredvid, haha. Så det var bara hoppa upp. Sen var det dags med välling och ny blöja för tjejen och jag hoppade in i duschen.

Sen ska vi in till stan tror jag. Jenny slutar jobba klockan 10 så vi får väl se om vi ska träffas i stan eller om vi ska träffas någon annan stans. Men jag vet inte var detta skulle vara. Men jag skickade ett sms till henne nu så vi får väl se vad hon svarar. Den i eftermiddag ska vi träffa Cissi också. Ska bli trevligt. Sen imorrn skulle vi väl ta en fika i stan med mamma. Sen blir det nog att ta det lugnt för resten av dagen. För sen ska vi ju åka hemmåt. Får väl se om vi stannar i Uppsala och sover över hos Martina med familj. Hade varit trevligt samtidigt som det hade varit skönt att komma hem direkt. Men vi får väl se vad Jesper tycker.

Nää nu ska jag kolla en snabbis.
Ha en trevlig dag!

Storforsen!

Ja idag åkte vi faktiskt till storforsen. Vi åkte direkt vi vaknat och fått på oss kläder och sånt. Det var mysigt. Jennifer följde med oss också. Vi gick runt en stund och kom snabbt fram till att det verkligen inte gick att ta sig fram med barnvagn. Så vi gick tillbaka och gav lillan välling. Men sen gick vi en sväng till ett ställe där vi satte oss till ro på några hällar. Det var jättevarmt och soligt väder och det är jag verkligen glad för! Vattnet var desto kallare men det var bara skönt. Det blev endel bilder tagna idag men jag orkar inte lägga upp alla 38 bilder här så jag lägger upp dom på bilddagboken. Fasst det höll ju iofs på att inte bli några bilder alls! För Jesper tog min kamera och gick ut och fotade lite. Men på tillbakavägen halkade han i vattnet och höll på att doppa hela min kamera! INKLUSIVE min nya blixt! Men tur som var klarade sig alltihopa. Även Jesper klarade sig utan några större men, hehe. Men det var en mysig dag i alla fall. Jag tror till och med jag har lyckats få lite färg idag. Det bränner lite i ansiktet och på axlarna så det är säkert lite i alla fall. Men vi stannade inte så länge där borta utan vi började dra oss hemmåt vid 13-tiden. Dels började vi bli hungriga och lillan sov. Men då hade vi ju i alla fall varit där sedan 9 på morgonen! Nåja, mysigt var det i alla fall. Tänk att få vakna till denna vyn varje dag:




Hade ju verkligen inte vart fel va? Eller att se detta:



Ja precis, hade inte varit dumt. Fast då kanske man skulle bli less? Det vet man ju aldrig. Nåja, resten av bilderna hittar ni på http://mrsanderss0n.bilddagboken.se

Sen har jag skaffat mig en ny älskling idag. En mini-pc har jag skaffat. Fick pengar även av min far igår och vi har så att det räcker till bensin och diverse grejer så då fick jag köpa en sånhär! Glad blev jag som sjutton! Får se, får vi sålt våran andra bärbara så kommer nog Jesper också köpa en sånhär liten. Dom är ju fruktansvärt behändiga och lätta att ha med sig. Nu ska jag bara se om jag kan hitta en fin datorväska till den också. Det är tur att dessa datorer inte är så dyra, för då hade jag nog struntat i det. Jag behöver ingen värstingdator. Jag vill bara ha en egen som jag kan lägga in bilder på och surfa på var jag vill, när jag vill. Det har jag nu. Denna dator har alltså en hårddisk på 120 gig. Det ska väl räcka ett tag i alla fall, hehe. Ska be Jesper hjälpa mig så att jag har ALLA bilder från Piteå-resan i denna datorn också. För då kan jag börja lägga in alla bilder här sen. För då vet jag vilka bilder som jag ska skicka in på framkallning också, hehe. För jag kommer att skicka iväg en beställning till så fort vi kommer hem. Blir nog endel bilder. Sen måste jag komma ihåg att fråga gammelmormor och dom om dom vill ha en förstoring på 5-generationers kortet också. Men det är inte dyrt på fujidirekt. Tror en förstoring kostar 29kr plus frakt. Men jag måste fråga ändå.

Gud vad jag tjattrar just nu känner jag. Men jag kände för att skriva av mig lite idag. Jag går ju även in i vecka 18 idag och det börjar kännas att jag är gravid. Bebisen lever rullan inne i min mage. Speciellt på kvällarna, hehe. Men det är mysigt. Fastän jag fortfarande kan känna lite panik. Huuuur ska man klara detta?? Men det får väl gå. Man måste ju bara klara det. Man kan ju bara hålla tummar och tår på att den ungen kommer sova lika bra som Tindra. Fast chansen är väl inte så stor kanske? Jag vet inte. Den kommer i alla fall få sova i egen säng direkt, precis som Tindra. Men man får väl helt enkelt se hur det blir.

Nä nu ska jag försöka hinna kika vidare innan jag somnar. Är svintrött!
Sov så gott och vi hörs imorrn!


En heldag på stugan!

Ja det blev verkligen en heldag ute på stugan idag. Vi åkte dit tidigt på morgonen och kom precis hem. Finns egentligen inte så himla mycket att skriva om det. Det var mysigt och skönt. Varmt väder och en massa knot, hehe. Men jag tog i alla fall en massa bilder. Dom håller på att laddas upp på bilddagboken nu. Ni får väl kika där. Fick i alla fall mitt älgkött som jag längtat efter, hehe. Efter det drog vi till stan en snabbis. Men vi hittade inte det vi letade efter så det sket sig. För dom affärerna vi egentligen ville in i stängde 18 och vi var väl där fem över eller nått, hehe.

Imorrn bär det iväg till storforsen. Det har vi i alla fall bestämt tror jag. Haha! Ska bli mysigt och det är ju så sjukt fint där uppe. Nu var det ju flera år sen jag var där men jag känner bara att jag vill visa Jesper. För det är rätt mäktigt! Sen finns det ju en massa "småforsar" som man kan bada i också. Får väl se om jag gör det. Jesper får ju inte bada med tatueringen men jag och Tindra kan ju. Om det är fint väder det vill säga. Men det får vi väl hoppas på. Får väl se om Jennifer vill med. Hon pratade om det i alla fall. Men jag vet inte ens vart hon är nu så. Vi får väl se om hon följer med.

Nä nu ska jag faktiskt ta och kolla forumen som jag inte har gjort på ett par dagar. Lär ju ha flera tusen inlägg att gå igenom, haha! Men glöm inte kika på bilderna! Http://mrsanderss0n.bilddagboken.se

Puss på er!

Lite bilder och sånt!

Ja nu håller bilderna på att laddas upp på http://MrsAnderss0n.bilddagboken.se men det tar ju sin lilla tid. Men här kommer lite andra bilder.

Kolla vad jag köpte idag!



Undra vad som gömmer sig här inne...någon som vill gissa? Annars kommer svaret här :P

 

Jo, det var en extern blixt! Så jäkla gött! Och den funkar svinbra måste jag säga! Jag är helnöjd! Och den var inte dyr heller. Nåja, hinner inte tjöta mer om den för Jesper står och stampar!

Ska bara visa en bild till.



Detta är alltså vårat 5 generationers kort. Det är 4e gången som vi är 5 levande generationer i rad med bara tjejer. Det är lite coolt faktiskt. Från vänster; Min gammelmormor Ingrid, min mormor Maj, jag och Tindra och sen min mamma Catharina. Som sagt, lite coolt. Detta kortet ska framkallas och förstoras. Sen tror jag att gammelmormor skulle skicka in det till Allers också. För där var vi med när jag föddes också. Men vi får väl se. Hon ska i alla fall få korten först.

Nä nu ska vi iväg en sväng.
Ha en trevlig kväll och glöm inte kika bilddagboken!

Så trött!

Ja jag är så trött. Det är ju lite annan luft här. Och jag har inte riktigt märkt av det fören idag. Så jäkla trött att jag bara vill sova. Så jag tror att jag ska lägga mig tidigt idag. Visserligen har jag lagt mig tidigt hela veckan men ändå. Har ju sovit halvtaskigt. Nåja, det blir nog bra.

Idag har man fått träffa lilla Johannes för första gången. Så söt unge! Det var skoj att träffa Nina med såklart. Och Nathalie och Lova. Men nu börjar jag längta hem. Hem till lugnet. Men det blir nog bra. Imorrn ska vi ju ut till stugan och då kan man ju faktiskt slappna av lite i alla fall. Ska bli spännande att se hur Tindra tycker om att åka båt. Vi har i alla fall hittat en flytväst också. Som var upp till 15 kg, så den blir perfekt.

Har fotat en hel del idag med. Men jag sitter vid fel dator för att lägga in dom. Och Jesper håller på att grejar med någon server på våran så ni får vänta. Och jag orkar inte greja en massa idag heller.

Sov gott på er!

Tidig morgon...

Ja idag blev det verkligen en tidig morgon. Tindra vaknade klockan 6! Jag trodde ju faktiskt att hon skulle sova liiiite längre med tanke på att hon vaknade och hade sig igårkväll. Men icket. Hon hade ju bajjat också. Kan ju vara en bidragande orsak faktiskt. Så det var bara upp, byta blöja, göra välling och äta. Tänkte ju att hon kanske skulle somna om efter vällingen, men det ville hon inte heller. Aja, det är bara härda ut.

Vi ska faktiskt åka till Luleå en snabbsväng innan vi åker hem till gammelmormor. Vi ska bara köpa en liten sak till mig, moahaha! Längtar!!! Men dom öppnar inte fören klockan 10, så vi åker väl vid 9 kanske. Fyyy vad nice!

Sen ska vi som sagt hem till gammelmormor och ta kort och hon ville visst bjuda på mat också. Vi ska äta på grans. Har jag aldrig provat så det blir kul. I eftermiddag ska vi ju som sagt till min mormor också. Min moster Nina och hennes pojk Johannes skulle komma dit också. Ska bli kul att träffa dom faktiskt. Har inte träffat Nina sen julen 2007 och jag har ju aldrig träffat Johannes. Trevligt ska det bli.

Imorrn ska vi till pappa på stugan. Ska bli så himla skoj att få komma ut dit igen. Och Tindra ska få åka båt för första gången också. Pelle skulle kolla om han hittade en flytväst också. Anna-Carin skulle också följa. Så det blir mysigt. Vi ska få köttfärssås gjord på ÄLGKÖTT!! Det är ju så sjukt gott så ni förstår inte! Sen kan vi ju alltid hoppas på bra väder imorrn med. För då kanske vi kan bada lite där ute. Det är då fint väder idag. Solen skiner och det blåser inte ett dugg. Härligt värre!

Nää nu ska jag faktiskt ta en liten kik och sen ska jag raka mina ben så man kan våga visa dom idag, haha!
Puss på er!

Desiree who?

Jag fick precis en rolig kommentar här på bloggen. Om att jag skulle föreställa 20 år (nää men tack för komplimangen) och jag skrev si och så till någon jävla 15åring som heter desiree. Jag vet inte ens vem det är?! Så vad, var och när har jag skrivit något till denna desiree? Svara på det innan du kommenterar anonymt. Moget..moget.. att posta anonyma kommentarer!? Hahaha!!

Ränner runt!

Ja man ränner då runt hela dagarna. Idag började vi med att åka till farfar. Det var trevligt och egentligen alldeles för kort besök. Men men, vad gör man när man har så många att hälsa på? Han satt i alla fall och berömde Tindra för hur glad hon var jämt, trots att hon blev väldigt gnällig där p.g.a trötthet, men sova skulle hon inte! Men han var i alla fall glad att träffa oss.

Sen åkte vi ut och åkte lite bil i hopp om att Tindra kunde vila en stund innan vi åkte till mamma. Vi åkte ner till ladrike och kollade på min "farbrors" nybyggda hus (han har varit gift med min faster..) där nere. Det är ju som..aa..jag vet inte. Det är alltså en miljonvilla som han har som sommarstuga eller nått. Den är inte liten med andra ord. Såg även att min faster var på stugan, hon stod nere vid bilen när vi var påväg därifrån. Men vi stannade aldrig och pratade. Vet inte om hon skulle känna igen mig och sen vet jag inte vad vi skulle prata om direkt. Jag har inte träffat henne sen jag bodde här uppe och det är ju 6 år sen. Aa, jag vet inte. Det bara blev inte så. Jag vågade nog inte helt enkelt. Aja, sen åkte vi i alla fall tillbaka til Öjebyn, vi glömde ta med matstolen till Tindra. Och sen åkte vi till mamma. Tindra somnade icket!

Hos mamma så hälsade vi på deras nya vovve. Skitsöt! Det var en flatcoated retriver. Det är synd att dom inte alltid är så små för annars hade nog jag också köpt en, hehe. Men jag gillar inte flattar när dom blir stora. Det är inget fel på dom men jag vill inte ha en helt enkelt. Sen käkade vi palt och jag tror fortfarande att jag har lite paltswimen faktiskt. Trött som fan! Jordgubbar blev det till efterrätt. Sen åkte vi hem. Tindra blev bara trött och gnällig så aa.. Då åkte vi hem, gav lillan välling och lade henne i sängen. Hon somnade, sov väl en timme sen vakna hon igen! Då hade hon ju vilat! Haha! Men nu tror jag att hon har somnat igen.. Det låter så. Men det märker vi nog snart..

Nää det får vara allt för idag. Imorrn ska vi till gammelmormor och sen ska vi till mormor. Kanske skriver en snabbis innan vi åker.

Sov gott folket!

P.s. Titta vilket gulligt "husdjur" Pelle har!! D.S

Bebisen i magen!

Ja nu hade jag faktiskt tänkt skriva ett litet inlägg om bebisen. Det var ett tag sen. I torsdags så gick jag in i vecka 17. Nu börjar det kännas mer normalt eller vad jag ska säga. Magen är i storlek med vecka 17 och bebisen sparkar och har sig där inne. Igårkväll när jag låg och inte kunde sova så lade jag händerna på magen. Det kändes hur tydligt som hellst så fort bebisen rörde på sig. Den kändes som att det gick vågor där inne. Det är ju faktiskt häftigt att vara gravid. Även om jag fasar för den stora magen och vara så less som jag var förra gången. Jag slipper ju i alla fall gå höggravid över sommaren. Och DET är jag glad för i alla fall! Tyckte ju det var nog jobbigt att få i juni bara för att hela maj och juni var så jääääkla varma förra året. Nåja, detta blir nog bra!

Idag är det PRICK en vecka kvar tills nästa ultraljud. Och jag hoppas ju innerligt att bebisen kan flasha lite för oss, hehe. Jag vet, jag tjatar om detta men jag VIIIIILL!! Haha! Ska i alla fall bli roligt att få se knytet igen. Fast får vi inte veta på måndag så får vi ju se bebisen ännu en gång fast lite senare, hehe. Aja nu ska jag inte tjata mer om det faktiskt. Nu hade jag bara tänkt slänga in en magbild! Så här kommer den.



Bilden ser lite knepig ut men jag skyller på Jesper faktiskt, hehe! Jag får väl ta en ny bild sen.

Ha en bra dag allihopa!
Puss!

Bilderna!

Ja här kommer bilderna som jag lovade, hehe.








Och så det färdiga resultatet! Den blev svinnajs! Lite dålig bild dock. Ljuset blänkte så från fönstret och tatueringen var ju insmord med vaselin. Ska ta en bättre bild när den har läkt och sådär. Men Jesper blev nöjd och jag tycker att den blev fräck! Men nog gjorde det ont att tatuera sig på vaden, det tyckte till och med han, hehe!



Jaa, vad händer imorrn då? Jaa, vi ska nog åka till farfar på förmiddagen. Sen ska vi hem till mamma och käka PALT! Ska bli så jävla gott med palt! Det var längesen som fan jag åt det..eller just ja. Jag åt det när jag och Tindra var uppe sist. Men det är i alla fall nästan ett år sen. Men det blir ju extra gott när man längtar efter det. Sen ska vi pröva en ny pizzeria här i stan, hehe. Dom hade tydligen så sjukt god pizza så vi måste ju bara pröva om den är bättre än Ängeln. Nåja, får se vilken dag det blir.

Nu ska jag kika forumet en snabbis sen ska jag vara social med min gubbe!
Puss på er! Hörs imorrn!

Tatueringen är gjord!

Ja nu är Jespers tatuering gjord. Den blev skitfräck! Tack Anki! Jag ska visa bilder på den sen men jag glömde kameran i bilen så jag tar in den senare. Då ska ni få se. Jesper blev nöjd i alla fall och det är väl huvudsaken? Fastän han fick jäkligt ont på slutet, hehe. Jag tyckte mest det var kul att få jävlas med att han hade ont. Så nästa gång vi åker till Piteå ska han göra nästa. På andra vaden. Då blir det ett samvete, hehe.

Nu ska vi alldeles strax åka till heden och hälsa på Pelles mamma och pappa. Det var ett tag sen man träffa dom så det ska bli trevligt. Men först ska vi äta lövbit och pommes. Mumma! Så jag måste faktiskt avsluta här nu. Men jag lovar att återkomma med bilder senare!

Ha en trevlig dag!

Då var det morgon..

Igen! Efter första natten här. Hur var natten då? Inget vidare egentligen. Jag kunde inte somna igår, hur trött jag än var. Men jag kanske var FÖR trött. Vet inte. Men efter ett tag somna jag i alla fall. Men Tindra har vaknat sjuhundrafemtioelva gånger. Hon har blivit jätteförkyld och har lite feber idag. Så det blir till att åka och köpa alvedon idag. Jag behöver ändå ha mer hemma också så jag tog aldrig med mig något. Men det är tur att det finns helgöppet apotek även i Piteå. Det är inte illa pinkat, hehe. Så det blir en tripp dit.

Vi ska ju hem till Anki idag med. Men jag får nog skicka ett sms till henne och fråga om Tindra får följa med. Hon har ju också en "liten". Han är ju inte så liten längre men jag tror inte att hon vill att han ska bli smittad ändå faktiskt. Men vi får se. Ska i alla fall skicka ett sms. Annars får Tindra stanna hemma. Annars blir det en ganska lugn dag idag tror jag. Imorrn ska vi hem till mamma och äta palt. Tänkte kolla om farfar är hemma imorrn med. För då skulle vi kunna hälsa på han på förmiddagen. Jag ska i alla fall ringa och fråga han.

Nää nu ska jag bara kolla här en snabbis. Sen blir det frukost.
Puss på er och ha en trevlig dag!

Resesängen är ingen hit!

Nää, jag vet inte vad det är men Tindra har verkligen börjat rata resesängen. Hon bara vägrar sova i den! Hmm.. Men Jesper ligger inne i sovrummet med henne nu. Det kan hjälpa. Annars vet jag faktiskt inte vad jag gör. Kanske skulle försöka få tag i en vanlig spjälsäng som man kan låna? Fast frågan är om det hjälper. Jag ska faktiskt pröva, när vi kommer hem, och se om hon somnar lätt i den sängen hemma. Men jag vet inte vad jag gör snart. Det är precis som på skara! Hon ligger och blir hysterisk! Ååh!!

Jag får väl gå och lägga mig där inne jag med nu då. Annars tar jag fram stekpannan!

Äntligen framme!

Ja nu är vi äntligen framme! Eller jaa, vi har väl varit här sen halv 8 eller nått sånt imorse. Men nu har jag hunnit duscha och känner mig fräschare i alla fall. Hade ju svettningar som var värre än en klimakteriekossa! Hujjamej! Men nu känns det bättre. Vi stack iväg til subland det första vi gjorde, för dom skulle ju öppna klockan 10. Tror ni att dom öppnade då? NÄÄ eftersom det är jävla pdol så öppnar dom 11 istället! WTF? Så jag ska bara göra mig iordning nu sen ska vi sticka iväg och käka tror jag minsann! Det är ju förjävla gott där! Nåja får se hur vi gör om vi käkar där eller köper hem.

Resan gick i alla fall bra! Tindra somnade vid 18 när vi åkte igår men vaknade en timme senare. Då var hon vaken fram till klockan 22 eller nått. Sen sov hon HELA vägen upp. Hon vaknade typ 5 minuter när vi skulle tanka och då fick hon sträcka lite på sig men hon somnade om rätt snabbt. Men det var absolut inget roligt väder att köra bil i kan jag säga. Spöregn hela vägen från sundsvall. Det hade regnat lite innan det med men här stod det alltså som spö i backen!! Det var riktigt hemskt att köra i. Men vi kom fram hela i alla fall. Så nu vet ni.

Nu ska jag göra mig iordning sen ska jag leta upp min dotter och gubbe!
Puss på er!

Inte länge kvar nu!

Nu har Jesper precis åkt iväg för att hämta sin syster. Hon är ju så snäll och ska bo här hela veckan och passa våra missar. Så nu är det inte länge kvar innan vi åker! Jesper ska köra in bilen så vi kan börja packa den när dom kommer tillbaka, hihi. Hoppas att vi får plats med allt bara. Men det borde inte bli några problem. Vi slipper ju ta med oss matstol och hela faderullan. Känns bra.

Sängen är renbäddad, lägenheten dammsugen, maskinen är diskad och allt är packat. Yeah! Har till och med hunnit vara ner och käka en glass på stan. Hade tänkt köpa den där klänningen som jag pratat om men dom hade stängt ner hela det ståndet. Så det sket sig ganska brutalt faktiskt.

Nä nu måste jag fixa resten! Kanske bloggar från mobilen inatt!
Puss på er! Och ha en underbart regnig vecka här i Uddevalla, moahaha!

Goder morgon!

Jaa, god morgon. Känns som att jag vaknade ganska pigg och utvilad idag trots att jag inte somnade fören 12 inatt. Jag vet inte varför men jag blev helt enkelt inte trött! Jag låg och läste massor, men sen lade jag undan boken för att jag ville sova. Men tror ni jag somnade ändå? Nää skulle inte tro det. Så jag tog fram mobilen och surfade in på aftonbladet. Till slut började jag känna mig trött och lade undan mobilen. Precis när jag höll på att somna så vakna Tindra och grät. Happ, det var bara springa upp och ge henne nappen och snutten och trösta henne lite. Antagligen drömt. Men det gick över rätt snabbt. Och jaa, jag somnade väl om relativt snabbt jag med. Men det var tröttsamt.

Nu ska jag alldeles strax ta moppen och åka ner till matsäljarna. För jag glömde ju min jacka hemma hos fröken Ohlson när vi var där sist. Så hon hade snällt tagit med sig den till hennes jobb så jag kan hämta den. Nice nice! Så jag ska åka nu faktiskt. Sen ska jag packa färdigt resten av skiten som ska med.

Ha en trevlig dag på er!
Puss!

Idag hände det, otroligt!

Idag gick Tindra sina första ordentliga steg! Det var inte ett eler två steg utan det var säkert 9-10 steg! Och hon gjorde det flera gånger om, hehe! Det var så gulligt! Så nu går det undan, hehe. Vi lyckades till och med filma det. Det blev bara en väldigt kort film, men hon tar några steg i alla fall. Kolla här:



Men när hon gick så många steg, typ 10, så ställde hon sig upp helt själv, utan att hålla i sig i något sen traskade hon iväg, hehe! Och självklart blev hon skitglad för all beröm hon fick och vi klappade händerna och var glada. Då ville hon bara fortsätta, så det känns positivt. Och hon är ju fruktansvärt smart måste jag säga. För hon tar ALLTID emot sig med händerna när hon ramlar. Så hon slår sig aldrig. Men det var ändå roligt att se att hon vågade! Så nu får ni nog se henne gå när vi är i Piteå, trevligt va?

Nää fasen, jag borde sätta fart. Ska ta tag i "handbagaget" nu, hehe. Ska ju ha en väska att ha inne i bilen så den hade jag tänkt börja packa nu. Eller jaa, snart i alla fall.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Regn regn och åter regn!

Fasen vad trist det är när det bara regnar! Jag hade hoppats på lite upphåll så att vi kan sticka ner på fjorden en sväng. Jag börjar bli rastlös. Nu är ju nästan allt färdigpackat (jag kan inte packa resten fören imorrn kväll) och vi har städat lite med. Lär väl få plocka och greja imorrn med när Tindra är i farten, hehe. Ska även dammsuga en snabbis imorn. Men det går ju fort. Jag räknar med att vi ska komma iväg senast, absolut senast 19.00. Men vi lär säkert åka tidigare. Det beror som på när Tindra blir trött, hehe. Men det blir nog bra!

Dagen imorrn kommer då att gå fort kan jag lova. Som sagt så ska Jesper få sova länge. Då kan jag greja lite på morgonen med det som ska fixas. Sen när han vaknar kommer vi nog åka och handla så att vi har något att äta innan vi sticker. Vet inte vad. Kanske skulle skippa handlingen och beställa hem en pizza imorrn. Hade ju varit skönt att slippa laga mat..hmm vi får se imorrn. Får se vad Jesper tycker också. För jag menar, då slipper vi massa disk med. Sen kommer ju Jespers syster hit. Vet inte riktigt vilken tid. Men då får vi gå igenom hur diskmaskinen funkar, det vill hon säkert veta så hon slipper diska för hand, hehe. Sen vet jag inte om hon behöver använda tvättmaskinen. Men det kan jag ju fråga imorrn, för den lär man sig ju snabbt med. Sen ska allt packas in i bilen, vi ska se om Tindras stol kan lutas lite mer och sådär. Ååh vad det ska bli KUL!! Det märks inte att jag ser fram emot detta va? Och så hoppas jag att det blir bra väder i veckan så vi kan åka ut på stugan och bada och sånt. Så kul!

Fick även hem alla bilder som jag beställde för någon dag sen. Så jag har suttit och satt in dom i albumet och sådär. Det blev nice!

Nä nu ska jag gå och umgås med min familj lite!
Puss på er!

Kan inte få sovmorgon!

Haha nää i detta hushållet kan man knappast få sovmorgon! Tindra leker och gapar hela mornarna så det är ingen idé att ens försöka, haha! Men men, jag lyckades sova till halv 9 i alla fall. En timme längre än Tindra. För hon vaknade tydligen halv 8. Men det var ändå skönt att bara få ligga kvar i sängen en stund. Imorrn ska jag ju försöka hålla Tindra någorlunda tyst så att Jesper kan få sova lääänge! För han ska nämligen börja köra imorrn och vill gärna köra så långt som möjligt utan att bli trött. Så han får sova hur länge han vill imorrn. Eller ska jag säga så länge han kan? Hehe. Fast han brukar ju kunna sova även om det skulle vara en orkester utanför sovrumsdörren. Men men, vi får väl se. Jag ska i alla fall försöka.

Får väl se om vi åker ner på fjorden en sväng idag med. Skulle väl tro det. Någon som vill hänga på? Jag funderar fortfarande på att köpa den klänningen. Men aa, jag vet inte. Jag ska i alla fall packa klart resten som vi ska ha med oss idag. Eller i alla fall allt som är torrt. Blir nog bra. Jag har ju faktiskt hela dagen imorrn på mig också så det är ingen brådska. Sen ska vi försöka städa av lite här hemma med. Ser ju ut som ett bombnedslag i vardagsrummet efter Tindras bestyr, hehe.

Nä nu ska jag försöka kolla mina bloggar och forum en snabbis.
Ha en trevlig dag allihopa!

Se där ja!

Ja vi åkte ner till fjorden en sväng till. Kollade på någon talangjakt en liten stund och käkade langos. Eller jaa, jag och Tindra käkade langos, Jesper käkade något grillspett i baguette. Inte blev det så många bilder heller. Jag hade inte riktigt motivationen för det. Men några blev det. Jag slänger upp dom på bilddagboken så klart jag skrivit färdigt. Vi gick även en sväng på tivolit. Fanns endel karuseller där som faktiskt såg rätt skoj ut, men jag kommer inte åka någonting där faktiskt. Funderar däremot på att springa upp på torget och köpa en klänning imorrn. Dom var svinsöta faktiskt. Men vi får se. Kostade dock bara 99:- men ändå.

Nu har jag även kommit igång med packningen. Det är inte så mycket kvar att packa. Bara lite kläder som hänger på tork och lite i tvättmaskinen. Sen sånna där sista-minuten-grejer som hårborste, mobilladdare, smink och linsgrejerna till Jesper. Så det känns bra att ha näst intill allt klart! Och det kan jag packa ner imorrn eller på fredag på dagen. För vi åker ju på kvällen. Gött värre!

Nä nu ska jag ta en snabbkik och ladda upp bilder och sånt! Sen blir det filmtime!
Ha en fortsatt trevlig kväll!


Det fina vädret är borta..igen..

Ja det var ju superfint väder imorse. Varmt och solen sken. Men det dröjde ju inte länge fören molnen började komma. Och när vi var nere i stan så började det regna. Inte mycket, men tillräckligt. Och nu duggar det. Så vi får se om det blir att dra ner en sväng senare i eftermiddag eller om vi stannar hemma idag. Kan hända att vi drar ner en sväng imorgon kväll men inget bestämt. Det var i alla fall betydligt mycket fler marknadsstånd och såntdär iår jämfört med förra året! Så det var ju lite roligare. Men jag vet inte ens om det kommer några bra artiser iår. Tror inte det. Aja, vi får se hur vi gör. Inga bilder blev det denna gången i alla fall. Man tappar suget på att fota med när det är så dåligt väder.

Så vad ska vi göra nu då? Jaa, Tindra ligger och vilar en stund så jag hade verkligen behövt sätta igång att packa. Eller i alla fall skriva en lista för vad som vi måste ha med oss, hehe. Då har man ju kommit en bit på vägen. Jag måste alltid skriva listor för annars skulle jag verkligen glömma mer än hälften. Listor är bra! Vi gillar listor. Därför kommer en dagens här!

dagens låt: Groove coverage - Living on a prayer
dagens klädsel: En kjol med blommor på och ett halternecklinne, men får nog byta nu när sommarn försvann!
dagens skor: Mina nya JÄTTEORANGEA foppatofflor
dagens frisyr: Uppsatt i en knut
dagens mat: Blev en onyttig lunch men ingen aning om vad vi ska käka till ´middag..
dagens händelse: Fjordfestivalen
dagens planer: Packa och se en film kanske?
dagens vill ha: Ett objektiv+blixt
dagens saknad: Norrland..men vi åker ju på fredag :D
dagens tråkigaste: Vädret!
dagens roligaste: Att Tindra idag tog hela 3 steg!!
dagens dummaste: Att det inte är någon sol!
dagens köp: Ingenting
dagens godis: Cheddarpopcorn
dagens mående: Lite trött och ont i huvudet.
dagens äckligaste: Ingen kommentar..
dagens sötaste: Tindra såklart!
dagens komplimang: Har inte fått nån..
dagens kärlek: Jesper såklart ;)
dagens dryck: Fanta
dagens telefonsamtal: Tele2
dagens känsla: Glad!

Nä nu ska jag sätta mig och skriva min lista och förhoppningsvis komma igång med packningen!
Puss på er!

Fjordfestivalen

Idag hade vi tänkt gå ner en sväng på fjordfestivalen. Ska gå in i museiparken och träffa sid från ice age, hehe. Sen får man väl gå runt och kika en sväng. Kanske kan klämma i sig en langos även idag, haha. Vi får väl se. Skönt i alla fall att slippa sitta hemma en sån här fin dag. Solen skiner och det verkar inte blåsa lika mycket idag som igår. Det är skönt i alla fall. Kan ju ta med mig kameran ner till stan också. Få fota lite, hehe.

Nää hörni. Jag orkar faktiskt inte skriva mer nu, vi ska kika på en film medan lillan sover!
Puss på er!

Biblioteket och lite bilder.

Idag var jag ute och körde moppe runt halva stan, haha! Jaa, kändes både smidigare och billigare att ta den. Jobbigt att hitta parkeringsplats och sån skit. Så jag tog moppen. Åkte ner till biblioteket och lånade dessa böcker:



Den ena känner säkert alla igen. Eller i alla fall hört talas om. Emma, mias dotter. Det är alltså en uppföljare på gömda, asyl och mias hemlighet. Denna ska alltså vara skriven Mias dotter Emma efter deras flykt till Chile och USA. Eftersom jag läst alla andra bocker får jag väl läsa denna också. Men har hört många som säger att den är kass. Men jag ger den ett försök i alla fall.

Den andra boken, fråga Alice, är en dagbok från en 15 årig tjej i USA. Hon är narkotikamissbrukare och hon skriver om sitt liv. Den lät väldigt intressant när jag läste om den så vi får väl se. Nu har jag i alla fall lite läslektyr när jag går och lägger mig och när vi åker till norrland på fredag kväll, hehe. Får nog rota fram min läslampa tror jag.

Sen har Tindra förälskat sig i gåvagnen, hehe. Men hon blir flyyyy förbannad så fort hon går in med den i en vägg eller liknande. Så fort det tar stopp så skriker hon och vill att man ska komma och hjälpa henne loss. Men hon äär ju väldigt söt när hon springer runt med den. Titta själva!

 

Här har hon ju även lastat upp ett leksaksflygplan och en bild på mig i vagnen. Hon lastar alltid upp saker där, hehe. Även i bobbycar-släpet så lastar hon saker innan hon kör iväg. Sötunge!

Sen blev det i alla fall ett bad för lillan och pappa. Men det blev en snabbis eftersom vi kom på att bilen skulle in och laga elhissen idag. Och när Jesper kommer ut, dom tar in bilen, har den en timme sen kommer dom ut och säger att dom har fått fel reservdelar! Dom har fått till vänster bakfönster! FAN VA NICE DÅ!!? Så nu måste bilen in IGEN! Den 12 augusti tror jag Jesper sa. Aah jag blir galen! Nåja, nu kommer EN bild till på Tindra. Nybadad och med en fin grimas, hehe.



Och som ni ser i bakgrunden så är det precis det jag pratade om i ett inlägg förut. Hennes roligaste leksak är en kortlek som hon sprider ut över hela golvet. Nåja, hon sprider inte bara ut kortleken utan ALLT! Hehe, men det är ju fort gjort att plocka upp fastän det känns sååå onödigt. Hehe men söt är hon ändå!

Nä nu ska jag ta en snabbkik innan jag går och lägger mig och läser!
Sov så gott folket! Imorrn måste jag börja med packningen!

Glad nyhet kommer här!

VI ÅKER TILL NORRLAND!!! På fredag kväll packar vi in hela familjen i bilen och åker. Ska bli riktigt skojsigt faktiskt! Så nu ska jag dra fram resväskan och börja packa. Ska bli såå kul och skönt att komma upp igen. Det är ju nästan ett år sen jag var uppe nu. Men det blir väl så kanske. Man vet ju aldrig när nästa gång blir heller så nu passar vi på! Och Frida ska vara snäll och bo här och passa våra katter under tiden vi är borta. Det var också snällt! Weei vad jag är glad! Vi kommer att bo hemma hos Pelle. Kanske skulle ringa och säga till han att det är bestämt att vi kommer nu, hehe. Vi kommer vara där en vecka. Eller jaa, lite mer. Vi åker hem lördag veckan efter och kommer fram söndag morgon. Trevligt värre!

http://www.alltombarn.se/foraldraliv/foraldrafragorna-1.25934 här har ni en "rolig" länk, haha! Jag fyllde i något formulär på alltombarn.se och nu är artikeln publicerad. Detta var alltså säkert för 2-3 månader sen jag fyllde i den. Så det är ju lite ändringar i den faktiskt. Vi köpte aldrig någon p&t vagn och malinkrewer är definitivt inte min favoritblogg, haha! Aja, det blir nog bra.

Nä nu ska jag kika lite om jag hittar någon bra bok som jag vill läsa innan jag sticker ner till biblioteket.
Puss på er!

Ont ont ont..

Ja då vaknade man ännu en morgon med huvudvärk. Vad är dethär?? Jag måste ta alvedon!! Men jag har bara en och en halv alvedon kvar så jag tror att jag måste ruscha till apoteket här någon dag. Aja, det blir nog bra. Men jag hatar att ha ont i huvudet! Det är nog bland det värsta som finns tror jag. Och inte nog med det så har jag gått och gjort någonting med min handled. Jag vet inte vad men den gör svinont. Det är höger handled till råga på allt. Jag kan ju knappt torka mig när jag varit på dass! Kanske borde kolla upp det? Men vad tjänar det till? Det enda dom kommer göra är att linda handen för stabilisering och sen är det bra. Kalla det en vrickning eller nått. Men det värsta är att jag VET att jag inte har vrickat handen. Men men, linda gör jag lika bra själv så det får vara så. Det går säkert över efter ett par dagar.

Vad händer idag då? Jaa, jag vet inte riktigt. Känner mig inte direkt uppskattad idag, hehe. Jag storstädade som sagt häromdagen. Men dagen efter såg det likadant ut på golvet igen. Vems fel är det? Jaa, det kan bara vara EN person. Hon drar fram värre än jag vet inte vad! Och hennes favoritleksak är en kortlek. Så det ligger kort överallt typ, hehe. Aja, det går ju i alla fall fort att plocka upp. Men vad ska vi göra sen? Vi måste i alla fall åka och lämna tillbaka filmerna på videomix. Sen vet jag faktiskt inte. Kanske hyra nya? För det är inget roligt väder ute. Visst solen lyser..för det mesta..men det blåser utav h-vete! Så det känns inte så skoj att vara ute i alla fall. Sen väntar jag ett telefonsamtal också. Så jag skulle hellst vilja sitta inne och vänta på det. Hmm..aja vi får se. Nu ligger Tindra och vilar och jag ska bara kolla datorn en snabbis sen ska jag käka lite frukost.

Så ni får ha en trevlig dag!
Puss!

En liten uppdatering från magen!

Ja idag, vecka 15+4 (enligt min chansning) så bubblar det mer än vanligt i min mage. Jag har ju som sagt kännt den lille ganska mycket till och från. Men nu gör h*n sig påmind varje dag. Det är väldigt skönt måste jag säga. Man blir påmind om att allt är bra. Det borde det vara i alla fall. Än så länge. Och hicka har den med, hehe. Någon gång ibland. Tog en magbild idag också. Kan ju bara varna er lite. Jag fick massa bristningar under förra gravven så det är dom ni ser på bilden. Jag har alltså inte fått några nya än. Men det kommer väl det med. Förra gången började inte mina bristningar komma fören i vecka 32. Aja, nu var det inte det vi skulle prata om. Men här kommer bilden i alla fall.



Man börjar faktiskt se att det är en liten bebiskula. Tycker jag iaf. Men jag vet ju också hur min mage BRUKAR se ut när det inte är en bebis i den, hehe. Kanske bara ser tjock ut.. Hmm! Men den börjar bli riktig rund även med kläderna på. Det är lite roligt. Fastän det fortfarande är skrämmande. Hur sjutton ska man orka med två små bebisar? Nu är ju inte Tindra så liten längre..men fortfarande i blöjåldern! Men men, det ska nog gå bra. Finns ju många som har ännu kortare mellan sina barn och det verkar ju fungera. Men men, nu längtar jag bara fruktansvärt mycket tills den 3 augusti! Då är det dags för ul nummer 2.

Det var allt för denna gången och jag tror faktiskt att detta var allt för ikväll.
Puss på er!

Vagnen beställd!

Nu har vi precis kommit hem från Trollhättan. Nu är vagnen beställd i alla fall. Det blev en babytravel i färgen oliv med en svart liggdel. Jag blev i alla fall riktigt nöjd. Det tror jag faktiskt att Jesper också blev. Det är en riktigt fin vagn. Det enda negativa jag kan komma på är väl att det är lufthjul på den. Men jag vill gärna ha det bara för att det känns som att vagnen går mjukare då. Nåja, dock kan det ju bli punktering. Men det får man väl leva med i så fall. Det blir nog nice detta!

Fick även hämta mopeden från verkstad idag! Det var ju bra. Då åkte vi inte till Trollhättan heeelt i onödan. Och det var ju tydigen inte ett fel på den. Bromsen bak var helt oval, så den har han slipat till. Sen var det något med kröken, kommer inte ihåg vad men den grejen gjorde i alla fall så att hela motorn ströp. Sen var det någon ventil med men det var obetydligt. Så nu funkar den bra. Jesper har inte kommit hem ännu. Det tar ju en stund att köra från trollhättan på en eu-moped, hehe. Nu funkar även bränslemätaren, wohooo! Haha! Herregud.

Nä nu ska jag börja med maten!
Det blir texasbiff med pommes idag! Då blir Tindra nöjd med eftersom hon får pommes, haha!
Puss på er!

Duktig tjej!

Ja nu går det undan. Tindra har nu (för typ 1 vecka sen) lärt sig att ställa sig upp utan att hålla i sig i någonting. Hon bara ställer sig upp liksom! Men IDAG hände något extra när hon gjorde det. Då tog hon ett steg, sa ÅH! (och gjorde sin min), klappade händerna och skrattade. Sen tog hon ett steg till och gjorde likadant! Men sen ville hon inte gå mer så hon satte sig ner. Sen ställde hon sig upp igen men då ville hon inte gå. Men hon börjar verkligen bli stabil på benen nu! Det är så himla roligt att se!

Sen har hon även lärt sig att sätta sig själv på bobby caren, hehe. Och hon har även lärt sig att ta fart själv. Eller jaa, vad jag kan kalla det, för det går bara bakåt, haha! Då sitter hon på bilen, vinkar och sen tar hon fart..bakåt, haha! Men hon är nöjd i alla fall. Jag menar, den rör i alla fall på sig, hehe. Ibland får hon även till en skjuts framåt men det är inte ofta. Men hon försökte även ställa sig på bilen och det resulterade i att bilen välte och hon fick den över sig. Ett mindre lyckat försök alltså, hehe.

Sen hoppas jag att jag kanske kan få veta idag om vi kommer oss upp till norrland eller inte. Så håll tummarna för oss nu. Annars KAN det hända att jag och Tindra kommer upp i höst. Men jag hade liksom velat åka NU NU NU! Så att Jesper kan följa med också! Men som sagt, vi får se på det.

Nä nu ska jag kika in på ams.se och se om det kanske finns något jobb till övers.
Ha en trevlig dag!

Huvudvärk igen..

Nu är jag trött på att vakna med huvudvärk varje morgon. Undra om det beror på vätskebrist..? För jag kan verkligen inte få i mig något vatten! Jag börjar må illa bara av tanken på att dricka vatten. Det smakar sååå äckligt! Finns det något annat som är BRA att dricka istället för vatten? För saft med socker i är ju inte så himla bra och jag har hört att man inte ska dricka fun light när man är gravid. Stämmer det? Men men, jag får nog börja dricka saft i alla fall. Det är ju i alla fall bättre det än att inte dricka någonting alls, eller hur? Aja, får väl börja med det.

Nu har jag precis suttit och gjort en undersökning på internet som gav mig en gratis kryssning för 4 personer. Och jag måste erkänna att jag blev jäkligt sugen på att ta den kryssningen! Ta den som en försenad bröllopsresa? Fast utan sex då man delar hytt med dom två andra, hehe. Jag är inte taskig faktiskt. Någon som skulle vara sugen på att åka med? Birka cruises är det som har kryssningen. På deras båt Birka Paradise. Lät inte det nice? Jaa, jag får se vad Jesper tycker när han vaknar. För det här erbjudandet var fram till september. Så då kanske han måste ta ledigt från jobbet. Men han har ju en hel semestervecka betald som han kan ta ut iofs. Aja, får se som sagt.

Nää nu ska jag ta och kika på våra bästa år.
Puss på er!

Nu är jag trööött!

Jag fick världens städil här förut. Jag började plocka och fejja som en annan nörd. Dammsög och städade i stora toan, sorterade och vek tvätt, torkade bänkar. Ja jag var duktig jag! Jesper hjälpte också till lite i vardagsrummet och stoppade in disk i maskinen. Jag tog nämligen en alvedon förut och den hjälpte endel mot både huvudvärk och ryggvärk (för en gångs skull) så jag satte igång med världens fart och ville inte stanna. För hade jag stannat hade jag känt hur ont jag egentligen hade och då hade jag inte kunnat fortsätta! Men det är jääkligt gött nu när det är klart. Det bidde så fint så!

Nu har jag precis suttit och gått igenom flera 1000 bilder! Jag ska nämligen skicka in en jäkla massa på framkallning. Fast när jag tänker efter kanske det inte blev såå himla många ändå. "Bara" 94 stycken. Fast det är väl rätt mycket. Det är ju då mer än vad man normalt skickar in i en såndär gammal kamera med film. Haha! Jaja, det blir nog bra. Men det var endel mappar att gå igenom...

Vi var en sväng till lekparken förut med. Var väl ute en timme lite drygt. Det var härligt även om det blev fruktansvärt varmt. Så vi fick klä av Tindra lite. Ändå tänkte jag vara smart och tog bara på henne strumpbyxor under galonisarna. Men galonisarna fick åka av dom med! Så hon fick krypa runt i sanden med strumpbyxor och body. Aja, det funkade det med. Tog även massa bilder, men dom ligger på bilddagboken. Kika dit! Men här kommer en bild som INTE ligger där.



Nä nu ska jag skicka in beställningen och sen blir det filmtime! American teen står på tur.
Puss på er!

Film och sånt

Ja då har vi precis sett klart en film. Hmm, den var..pinsam och lite småkonstig. Men jag skrattade i alla fall till den. Den hette Zack & Miri make a porno. Ni hör, bara namnet låter ju tveksamt. Men den hade ett lyckligt slut i alla fall. Tindra sov under hela filmen och sover fortfarande. Måste nog väcka henne snart så att vi kan få henne i säng som vanligt ikväll. Hon har ju liksom sovit i 2 timmar nu plus att hon sov en halvtimme i morse. Aja, det blir nog bra. Ska skriva klart detta inlägget sen ska jag väcka henne. Så får vi väl se vad vi ska hitta på. Kanske skulle gå ner till stora lekplatsen en sväng. För det regnar ju inte nu i alla fall.

Men jag har sån jäkla huvudvärk. Fick det redan imorse men nu blir den bara värre och värre. Funderar på om man kanske skulle försöka få i sig en alvedon. Maten idag blir simpel i alla fall. Och det är jag glad för. Hade inte orkat laga någon jobbig mat idag. Det blir köttfärs och makaroner. Får väl se om vi kan få i Tindra lite av den maten. Hon kan ju i alla fall få pilla i sig lite själv. Önska mig lycka till, det lär jag behöva!

Nä nu får jag gå och väcka den här damen. Mysa lite innan hon vaknar ordentligt, hehe.
Ha en fortsatt trevlig dag!

En speciell morgon...

Nää det är det faktiskt inte alls. Inget speciellt. Mer än att mitt onda försvunnit när jag vaknade, vilket var skööönt! Men nu börjar det smyga på mig igen. Jag ska nog hoppa in på tradera och kika på ett foglossningsbälte. Jag skrev ju inget om detta igår så nu kanske ni står som frågetecken allihopa. Men jag hade alltså så jäääävla ont i mina höfter igår att jag trodde dom skulle sprängas i bitar! Även över blygdbenet. Jag ville bara pressa ihop höfterna men det gick ju inte. Jag fick vagga/gå som att jag hade skitit på mig! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Aja, jag ska i alla fall kolla efter ett sånt där bälte. Dom ska vara bra har jag hört.

Vad ska vi hitta på idag då? Jaa, vi har två filmer kvar att se och vädret tillåter ju faktiskt att vara inne och titta på film idag. Så det kanske blir att göra det. Får väl se om vi får sällskap idag också. 2 kompisar pratade på att komma hit. Sen hade vi ju behövt städa idag IGEN. Men det orkar jag faktiskt inte. Speciellt inte om jag får ont igen. Aja, vi får se vad dagen har att utvisa. Nu ska jag i alla fall ställa mig i en VAAAAAARM dusch medan lillan och gubben sover.

Ha en trevlig dag!

Bilderna från dagen

Ja jag hade bara tänkt visa lite bilder från dagen. Blev inte många men ändå. Vissa bilder ligger på min bilddagbok också bara för att avlasta bloggen lite, hehe. Fast jag kanske ska börja lägga alla bilder i bloggen. Har faktiskt funderat länge på att starta en egen hemsida. Där jag kan lägga upp alla bilder och även blogga på den hemsidan. Så att  man liksom har allt samlat på ett och samma ställe. Men jag har inte hittat någon bra "gör-det-snabbt-och-själv" sida som jag vill använda. Och att greja med en massa koder och designer för hemsidor är jag ju inte direkt bra på. Faktiskt så har jag ingen som hellst aning om hur man gör. Men jag ska nog sätta mig och kolla runt lite. För Jesper vet hur man fixar såntdär, hehe. Tur att man har en datanörd till pojkvän ibland.

Nåja, bilderna var det ja.. Här kommer dom.



Tindras roliga min. Jag måste bara få stanna upp och berätta om den. Hon har alltså börjat göra en sån min. Hon gör minen och så säger hon "ÅH!" HAHAHA!! Ser skitroligt ut. Typ om hon ramlar så säger hon ÅH! och gör minen, hahaha! Aja, fler bilder...













Det regnade till och från, så regnskyddet satt på vagnen och hon kikade ut genom hålet, hehe. Såg lite kul ut.

Ja, resten av bilderna hittar ni på http://MrsAnderss0n.bilddagboken.se

Nu ska jag kika vidare innan sängen kallar!
Puss på er och sov gott!

Fan vad glad jag blev nu!!

Vagnen gick in i bilen utan problem! Så nu har vi verkligen bestämt oss för vilken vagn vi vill ha. Det bir en Babytravel tvillingvagn, förmodligen i olivgrön med svart liggdel. Nice! Denna tvillingvagn blir fan mindre när den är ihopvälld än vad våran singelvagn blir..och då är ändå våran singelvagn i minsta laget. Så nu blev jag riktigt nöjd och glad faktiskt.

Sen tänkte jag svara på en kommentar från Sophia: Jag har 2 objektiv redan. Ett som följde med, 18-55mm sen har jag även ett zoom 70-300mm macro. Så därför vill jag ha ett som kan zooma däremellan när man är och fotar bilar och race och sån skojsigt. Därför vill jag ha 18-200 mm. Hade egentligen räckt med 18-85 eller liknande men nu hittade jag detta så därför blir det att köpa det istället.

Blev ju att gå en sväng på fallens dagar också. Jag fyndade mig ett par nya foppatofflor eftersom mina har gått sönder. Denna gången blev det ett par orangea. 70 kr var inte så farligt fastän Jesper hittade ett stånd där dom sålde dom för 50..säger han i alla fall. Jag såg dock inte detta ståndet, hehe. Aja, jag blev nöjd i alla fall. För jag har tjatat om att få köpa sånna länge nu. Sen blev det såklart en sån här också:



Det var smarrigt. En Langos donau eller nått sånt. Med ost, gräddfil och vitlök. Tindra smakade också och hon tyckte också det var gott. Trodde jag inte. Jesper käkade bara en donut. Men den såg inte helt fel ut heller om jag ska vara ärlig.



Ni ska få se fler bilder från när dom släppte på fallen och sådär men jag hinner inte det nu. Kanske senare ikväll när jag får lagt in alla bilder i RÄTT dator, hehe.

Ikväll blir det film och pizza för hela slanten!
Puss på er!

Fallens dagar och regn

Ja idag är det alltså tänkt att vi ska åka till Trollhättan. Först ska vi åka till babyproffsen och kolla om den vagnen går in i bagaget. Sen ska vi träffa en fotograf och sen ska vi gå på fallens dagar en sväng. Regnar gör det också. Men här spöregnar det inte i alla fall. Vi får väl ta med oss regnskyddet till vagnen. Sen har jag faktiskt kvar ponchon från Liseberg, hehe! Så jag får väl dra på mig den om det skulle regna allt för mycket. Tur att dom är så jäkla snygga menar jag, haha. Men först av allt ska vi då åka och plocka upp fröken Ohlson som ska åka med oss. Det blir trevligt.

Och jag kan lova er en sak. JAG ska äta en Langos! Det är ju så jäkla gott. Langos med ost, gräddfil och vitlök på. Yummie! Sen får vi väl se om man hittar något spännande på marknaden också.

Nä detta får bli ett kort inlägg, för nu måste jag hitta lite kläder åt dotra!
Ha en trevlig dag i regnet mina vänner!

Grilla ikväll och tidig trots?

Jag blev så grymt sugen på att grilla KORV ikväll! Hehe. Jag blev sugen på sånna tjocka kryddstarka korvar. Det är så gott. Så det blir nog till att starta grillen ikväll faktiskt. Får väl se om Nixuz och company kommer förbi också. Dom pratade väl på det. Men till middag/lunch blir det fortfarande köttfärsbiffar med brunsås och potatis. Grillningen får bli när lillan har gått och lagt sig. Åååh det är ju så gott!

Imorrn blir det i alla fall till att åka till Trollhättan. Vi ska först ta en fika med en fotograf jag har pratat lite med. Vi ska till Trollhättan en annan dag sen och fotografera i en lokal som han kan hyra. Så det är väl lite sånt vi ska prata om och gå igenom. Eventuellt kolla vilka datum och sånt som han kan o.s.v. Det ska bli trevligt. Sen är det i alla fall tänkt att vi ska gå på fallens dagar en sväng. Kolla i alla marknadsstånd och sådär. Jag ska faktiskt köpa mig en langos med ost och vitlök. Så sjukt gott! Jaa, så ser våran morgondag ut. Blir fullt upp från det att vi kliver upp.

Imorse fick jag värsta paniken. Tindra har ju hittat eluttagen. I vårat sovrum har vi ett eluttag som inte är proppat med sånna extra petskydd. Det var ju extra roligt! Och ungen har börjat lägga dövörat till ordentligt! Hon skiter fullständigt i när vi säger ajja eller nej. Vilket hon lyssnade till förut. Men nu skiter hon i det som sagt. Så hon tar pekfingret och kör det RAKT in i eluttaget! Jag flyger GAPANDES ur sängen (hade precis vaknat) och sliter bort Tindra som i sin tur blir förbannad på MIG eftersom hon inte fick göra som hon ville! Tur att vi bor i en lägenhet med relativt nya eluttag som faktiskt HAR inbyggda petskydd! Men förstå min panik! Tårarna bara sprutade ifrån mig. Vad fan skulle jag göra om hon hade fått ström genom kroppen? Skulle man någonsin kunna förlåta sig själv om något hände sin dotter? Jag skulle inte tro det faktiskt. Så nu ska vi åka och köpa ännu fler petskydd och ALLA jävla uttag så proppas! Oavsett om hon brukar befinna sig i det rummet eller inte! Fy fan vad otäckt!

Usch..jag sitter med en klump i halsen bara jag skriver detta. Det är så otäckt. Och det värsta är att Tindra REDAN har slutat lyssna på oss. Hur ska detta sluta? Kan ju inte bli vidare bra detta... Suck! Och ännu har man nog inte sett det värsta...

Nu får jag nog sluta skriva..

Morgon och huvudvärk

Ja jag måste nog ha drömt riktigt hårt inatt. För jag vaknade med huvudvärk. Hade så ont i skallen att Jesper fick kliva upp ensam med Tindra idag. Det var egentigen tänkt att vi skulle kliva upp tillsammans. Men han var så snäll och gick upp själv. Men nu känns i alla fall huvudet bättre. Huvudvärken är borta och det känns SKÖNT!

Så vad ska man hitta på idag då? Jag har ju inte varit utanför dörren än så jag vet faktiskt inte om det är varmt eller kallt ute. Är det varmt kanske vi kan åka och bada och sola någonstans? Någon som är sugen på att hänga med? För solen skiner faktiskt. Jag får nog gå ut och känna lite på luften innan jag bestämmer mig. Får ju se om jag kan få med mig min kära gubbe också. Men han är ju inte så mycket för sånt här travvel som att sola och bada längre. Det är så han säger i alla fall. Men vi får väl se. Om det följer med någon så kanske jag får med mig han också, hehe.

Nää, nu ska vi i alla fall ta ett litet röj här hemma.
Ha en trevlig dag!

I drömmarnas land!

Orkade inte städa idag. Så vi får ta tag i det imorrn. Vi bara måste det helt enkelt. Ta ett ordentligt ryck, dammsuga, skura och massa sånt! Det måste bara göras helt enkelt! Så nu var det inget att disskutera.

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig. Drömma om det objektivet och blixten som jag har spanat in. Det är ett Tamron objektiv, 18-200 mm. Blir NICE om jag kan köpa det. Beror väl helt enkelt på om jag får sålt mobilen eller inte. Det vet jag nog till helgen. För då får jag ett tillgodokvitto på onoff i så fall. Så då blir det att köpa detta. Så att ni förstår att jag inte tar pengar från Piteå-resan som jag inte ens har pengar till. Men jag vill ju ha ett objektiv som man kan zooma med men även få vidvinkel i samma. Och detta objektivet känns givet! Kanske man slipper byta objektiv femhundrasjuttioelva gånger när man ska fota ett race. Åååh vad jag ser fram emot detta. Fast som sagt. Jag förväntar mig ingenting och vill inte pressa NÅGON! (Bara så du vet!)

Blixten jag vill ha är ju, som ni borde förstå, en extern blixt att sätta i blixtskon på kameran. Den går även att styra trådlöst. Den är vinklingsbar 90 grader rakt upp i luften. Det är vad jag kräver på en blixt och det är vad jag får på den blixten jag vill ha. Sen ska jag även köpa en diffusor att sätta på så att ljuset inte blir så skarpt. Men det är ju småsaker som man kan fixa liksom! Nåja, det återstår att se som sagt.

Nu ska jag gå och lägga mig i drömmarnas land och försöka sova.
Ha en trevlig natt allihopa, hihi!

Kalas och morötter!

Ja då har man precis kommit hem efter att ha varit på kalas. Jespers lillbrorsa fyllde år i söndags så idag var det kalas. Det bjöds på mat och tårta, mumsigt värre! Dock fick jag ont i magen av mjölken jag drack till maten och grädden som var på tårtan, hehe. Nåja, det var gott i alla fall! Tänkte även slänga med en bild på dagens outfit OCH en bonusbild för att visa vilken kula jag får i dessa kläder, hehe.



Och titta här vilken kula jag får i dessa kläder!



Kan ju nästan tro att jag står och spänner ut den, hehe. Men sådär såg jag alltså ut idag. Jag bara älskar den tunikan alltså! Det är nog den skönaste jag haft!

Nåja, nu sitter jag och käkar färska, nyplockade morötter som jag dippar i ranch-dip! Smaskens! Vi fick nämligen lite morötter och färskpotatis av familjen Ek. Bengt var ute i landet och plockade ihop en påse åt oss. Och det är inte dumt alls! Funderar om vi kanske skulle göra köttfärsbiffar med potatis och brunsås imorrn. Det lät gott. Så får det bli. Tack i alla fall för morötterna och potatisen (igen)!! Det är smarrigt!  Tänkte faktiskt läska er med en bild också, haha!



Visst ser det gott ut? Detta skulle jag nog kunna käka varje dag för det är så rackarns gott. Ska även kika in i kyen nu och kolla om vi även har lite gurka, för det är också gott.

Hmm vilket väldigt intressant inlägg detta blev. Och jag känner att jag verkligen engagerar mig i att skriva på ett bra sätt..hmm.. Det är bara mummel känner jag. Så jag får nog sluta nu..

Ha en trevlig kväll!

Bebisen i magen

Vecka 16 börjar idag..tror jag..igen..eller nått..

I magen:

Fostret kan hålla huvudet upprätt och utvecklandet av ansiktsmuskler gör att det kan uppvisa olika ansiktsuttryck, till exempel rynka pannan och kisa. Muskelrörelserna börjar att bli koordinerade. Öronen sitter på rätt plats, likaså navelsträngen vars fäste har flyttats ner på magen. Fostret tömmer sin blåsa varje 40:e-45:e minut. Det är möjligt att avgöra kön med hjälp av ultraljud.

 Om fostret är en flicka bildas under veckan flera miljoner ägg i hennes äggstockar. Eftersom en kvinna inte kan reproducerar ägg ska dessa räcka till hennes cirka 400 ägglossningar i livet.




  

100 gram

14-15 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

En del kvinnor kan känna svaga sparkar nu. Det känns som ett sprattlande grodyngel och sparkarna kan lätt blandas ihop med gaser eller tarmrörelser. Oftast är det omföderskor som känner sparkarna vid den här tidpunkten. Det är inte ovanligt att förstagångsgravida känner sparkarna först i vecka 22 24.

Ditt hjärta pumpar runt en allt större mängd blod och du kan lätt känna dig andfådd. Många kan känna av halsbränna och sura uppstötningar.


Nu börjar jag känna igen mig på det som står här faktiskt. För igår kände jag väldigt regelbundna tickningar i magen, så den lille hade förmodligen hicka, hehe. Jag kände till och med med handen utanpå magen att det rörde sig där inne. Det har inte jag gjort förut i denna graviditet. Jag bad Jesper också känna, men han kände inget. För det kändes svaaagt svagt på utsidan. Jag längtar grymt mycket till nästa ultraljud för att få se lillen igen, hehe. Och få ett mer exakt datum. Nu har jag ju chansat lite grann, hehe. Nåja, det bir nog bra.

Vad ska vi hitta på idag då? Det vet jag faktiskt inte. Vädret ser inte toppen ut. Jag som ville sola idag! Hm..aja, nån gång kommer väl solen fram igen så att man får pressa, hehe.

Nä nu ska jag kika vidare.
Ha en trevlig dag!


Trevligt och mysigt!

Ja till att börja med kan jag säga att idag har Tindra gjort framsteg med maten igen. Hon åt bra med frukost. Yoghurt och smörgås. Och hon åt nästan en hel portion med korvstroganoff och makaroner som jag värmde till lunch. Jag fick i henne halva med skeden. Resten vägrade hon så då åt hon med händerna och lyckades faktiskt få i sig rätt bra med mat själv. Så nu blev jag stolt! 

Sen har det ju faktiskt varit helt ok väder idag. Så vi bestämde oss för att åka och bada. Kräsen som jag är ville jag ju naturligtvis till en sjö. Vi hade tänkt åka ända till sikhall men det blev inte så. Vi åkte till en sjö som hette grindsjön istället. Jag har aldrig varit där tidigare så det var roligt. Det var rätt mysigt där också. Lite avlägset och det var inget folk där heller. Visserligen hade solen börjat gå i moln så det kan ju ha berott på det. Men jag vet inte riktigt. Mysigt var det i alla fall. Och faktiskt rätt skönt i vattnet. Jesper tog några bilder på mig och Tindra när vi badade. Så jag hade tänkt lägga upp dom på bilddagboken nu.

Det är fortfarande varmt ute men det är ingen sol längre och det ser ut att börja regna när som hellst. Det började då blåsa så fruktansvärt. Ser nästan ut att bli åska också. Aja, vi får väl se. Vi ska då i alla fall alldeles strax iväg igen. Vi ska hem till fröken Ohlson en sväng. Hon ville ha lite sällskap. Hon var ju alldeles ensam, hehe. Så nu väntar jag bara på att hon ska skicka ett sms om att hon är hemma. Ska bli trevligt.

Nä nu ska jag lägga upp bilderna.
Ha en fortsatt trevlig dag!

Resa eller inte resa, det är frågan.

Ja då har man precis pratat med farfar, hehe. Han är lite rolig och det är nästan så man skäms. Jag berättade nämligen för honom att det inte var säkert att vi kan komma upp med tanke på bilen och allt detta. Nu behövde vi ju inte betala bilen men alla andra kostnader runt omkring. Så vi måste ändå kolla över om vi verkligen kan åka. Då säger han att han minsan ska prata med min pappa om att skicka ner pengar till mig så att vi kan åka. Men shit! Det är ju liksom inte lite pengar så jag får ju dåligt samvete. Jag HATAR att "tigga" pengar även om det var HAN som erbjöd sig. Men vi får väl se. Han kanske glömmer bort att prata med pappa, hehe. Det vet man aldrig. Jag menar, han är 98 år (!!) så närminnet är ju inte det bästa längre. Fast ändå, han vill så gärna att vi kommer så det skulle inte förvåna mig om han faktiskt lyfte på luren så fort vi hade lagt på. Aja, vi får se som sagt. Jag vet ju ännu inte hur mycket pengar vi får från Jespers lön, föräldrapenning och min a-kassa. Det ska jag föresten logga in och kolla nu.

Det roliga är att om vi åker till norrland nu när det var tänkt att vi skulle åka. Vi kommer missa rätt mycket men samtidigt inte. Fjorden missar vi men samtidigt så har vi Piteå dansar och ler (som faktiskt är mycket bättre egentigen). Men men som sagt så är det osett om vi åker eller inte.

Nä nu ska jag faktiskt kolla a-kassan och lite annat innan jag går från datorn.
Ha en trevlig dag!

Mysigt!

Ja det blev en bra dag idag ändå. Trodde att vi skulle sitta hemma och dega hela dagen, men så blev det inte. Nä efter att jag hade legat ute och solat i 1½ timme så skickade jag ett sms till Sofia, som vi bestämde i söndags. Sen åkte vi iväg till stan för att möta henne. Vi satt och käkade glass på ett fik och sen gick vi genom hela stan. Bara tjötade och hade allmänt trevligt. Det var ju så himla gött väder så det var svinskönt! Stötte ihop med Tomas också. Så vi stod och tjötade med han en stund.

Sen köpte vi jordgubbar för 20kr/förpackning. Det var inte illa pinkat, hehe. Med tanke på att dom brukar ligga på typ 30kr annars. Så vi köpte faktiskt 2 förpackningar. Så det ska vi gotta oss med sen när vi ska se på film. Bara jag och Jesper. För en gångs skull. Det är faktiskt riktigt skönt att bara få vara han och jag ibland. Nu ska vi rå om varandra i 4 veckor! Ska bli härligt att ha han hemma faktiskt. Även om jag vet att han kallar det för semester, hrm! Han tar nämligen ut PAPPADAGAR i 4 veckor framöver nu. Hehe! Nåja, det ska bli mysigt i alla fall.

Nä nu ska jag kolla en snabbis sen ska jag sätta mig lite med photoshop!
Ha en trevlig kväll!

Härligt väder idag!

Ja idag är det verkligen härligt väder. Så nu ska jag bara skriva ett snabbt inlägg sen ska jag ut och lägga mig i solen och lyssna på mix megapol, hehe. Måste ju underhålla solbrännan man har lyckats få. Så det blir nice! Får väl ta med mig en kalle-tidning eller min bok eller nått. Fast boken var verkligen seg. Men vi får väl se. Ut ska jag i vilket fall som hellst. Funderar även på att börja rensa i "landet". Jag kan ju slänga skiten i säckar och gå upp i skogen och tömma. Jag menar det är ju blommor och sånt. Aja får se om jag orkar.

Nu är jag ju som sagt i vecka 15..igen.. Jag tog i alla fall en ny magbild häromdagen. Och jag måste säga att nu känns magen mindre igen. Nu känns den som en gravidmage och inte som en fettomage. Men den är ju fortfarande degig så aa..äh skit samma. Här kommer bilden i alla fall.



Nä detta får vara allt för tillfället!

Ha en trevlig dag!

Känner mig fräsch!

Ja nu känner jag mig betydligt fräschare! Jag har faktiskt unnat mig ett bad för första gången sen i höstas eller nått. Det var härligt som sjutton. Rakade benen och filade fötterna. Det var riktigt härligt och nu känner jag mig som en ny människa trots att jag har en gnällig unge bredvid mig (som hellst hade velat gå och lägga sig).

Appropå Tindra så har hennes 4e tand börjat spricka igenom nu också. Vänster uppe. Man känner att den sticker ut där uppe, hehe. Men jag får ju inte ens titta i hennes mun som vanligt så jag kan inte se om det är fler på gång. Men det märker vi väl. Hon matvägrar då fortfarande. Äter tre tuggor eller nått sen skiter hon i det, biter ihop läpparna och viftar med händerna. Det enda man får i henne är välling. Alltså detta är inget skämt hon ville inte ens ha plättar med GRÄDDE och sylt!! Allt ratar hon så fort det är jag som ger henne mat. Eller föresten, det räcker att hon ser mig! För Mikey försökte ge henne plättarna men inte det inte.. Jäkla unge alltså. Men men, någon gång ska det väl ge sig får vi hoppas.

Nää hörni, nu ska vi käka pizza! Smaskens!
Puss på er!

Jahaaaa?

Nää, jag har egentligen inget vettigt att skriva idag heller. Mer än att man fick draaaa sig upp ur sängen när Tindra vakna. Det var fan inte det lättaste idag kan jag säga. Men upp kom jag och nu känns det lite bättre. Jesper har begett sig till Trollhättan på mopeden, nu börjar han bli less på att den inte funkar som den ska. Så han satte sig på den och brummade iväg. Vi ska ta bilen sen och åka och möta honom. Vi ska ändå in på babyproffsen, igen, och klämma lite på babytravel vagnen. För jag gillar verkligen inte idén med phil & teds-vagnarna. Jag blir nervös. Men vi måste se om vi kan göra babytravel-vagnen så pass liten att vi kan få in den i mazdan. Det lär nog inte vara det lättaste. Och nu har vi ju inte ens mazdan hemma så vi kan inte prova den i bilen, men vi kan i alla fall klämma på den. Jag vill ha den! Men vi får väl se. Vi måste anpassa barnvagn efter bilen just nu.

Så det blir nog att vi är i Trollhättan större delen av dagen idag. Sen ikväll blir det att se den sista filmen som vi har hyrt. Jag ska berätta lite vad jag tyckte om filmerna vi såg igår, hehe.
Film 1: Bröllopsduellen
Den var grymt bra, tycker jag. Men fick sig många skratt och..aa..den var lite sjuk faktiskt, haha!
Film 2: Way at war
Den var mindre bra. Jag fattade inte riktigt handlingen i den. Men dålig var den väl inte. Bara inte min typ av film där man måste tänka och figurera ut saker själv, hehe.

Nä nu ska jag kika runt en snabbis innan vi ska åka.
Ha en trevlig dag!

Tomt var det här!

Ja nu var det tomt i huset kan jag säga. Det är så tyst och lugnt. Till och med lillan har somnat. Tröttfisen. Men vad ska man göra nu då? Vara deprimerad över bilen, pengar och att förmodligen inte kunna åka till norrland. Det suger hästpung kan jag säga! Ursäkta mitt språk men jag kan inte undvika att jag är på allmänt pissigt humör just nu. Varför ska allt hända på en och samma jävla gång?? Ajaaa det är ju inget vi kan råför. Det är ju inte direkt så att VI har förstört bilen heller. Men men, imorrn blir det till att bo i telefonen i alla fall. Jag vet vad jag hade behövt nu..

Jag ska sätta mig och skriva ett mail nu. Har suttit och mailat med en kvinna om en hund nämligen. Dock ingen bamsevovve utan en hund som näst intill är mindre än våra katter, hahaha! Men vi får se. Blir nog inget. Det är en hund som hon vill ha ut på foder ett tag så det blir ju inte våran direkt men eventuellt senare då.. Men vi får väl se. Jag lämnar detta osagt än så länge.

Nä får sätta mig och maila nu.
Puss!

Kompisar och icke kompisar..

Jag kände att jag behövde ta upp detta ämnet. Det var en tjej som skrev på ett forum att hon känner att hon förlorar alla sina kompisar p.g.a att hon väljer att skaffa barn. Jag tycker att det är riktigt trist när det blir så. Men jag kan säga att jag känner väl igen mig. När jag tänker efter. Förr kunde kompisar fråga om man ville hänga med på fest eller så. Men det är helt dött på den fronten. Speciellt när det gäller just fester. Man dög liksom i nyktert tillstånd med absolut inte annars. Inte en ynka fråga liksom. Jag menar, man går inte i graven för att man fått barn. Så vad är det för fel egentligen? Nu har ju aldrig jag haft översvällande mycket kompisar här nere, men det känns ändå när dom försvinner. Riktigt trist faktiskt. Nu är ju jag gravid igen och dricker inte akohol. Men det hade ju ändå varit roligt att i alla fall bli tillfrågad! Jag kanske hänger med på en fest fastän jag är nykter. Jag frågar ALLTID om VI ska ha fest. Varför kan inte andra göra detsamma? Det är för mig en gåta. Men men, man blir väl helt enkelt död i andras ögon så fort man har barn. Får nog se till att skaffa mig ett umgänge som har barn istället. För dom har nog ungefär samma åsikt som en annan. VI DÖR INTE FÖR ATT VI FÅR BARN!

Men det stämmer ju det som sägs. Man vet vilka ens riktiga kompisar är för dom står bredvid dig i vått och torrt.

Har inget mer att skriva om detta nu...

Orka, är allt jag kan säga!!

Orka vakna med ont i ryggen. Det är fan inte roligt kan jag säga. Hur ska man egentligen orka med dagen? Det värsta av allt är att jag inte "bara" har ont där jag brukar utan nu har jag fan ont från nacken, ner mellan skulderbladen och sen såklar där jag brukar ha ont också. Jag måste ha legat jävligt konstigt inatt. Men men, får väl hoppas att skiten snart går över..

Idag blir vi lämnade också. A-C och company beger sig till Stockholm. Lite tråkigt att dom åker måste jag säga. För detta gör ju att jag saknar norrland ännu mer nu. Och nu vet jag inte ens om vi har råd att åka upp med tanke på allt som hänt med bilen. Åååh jag blir tokig!! Att det ALDRIG kan få bli som man tänkt sig någon gång. Aja, vi får väl se.

Nää jag orkar faktiskt inte skriva mer just nu. Kanske skriver mer ikväll.
Ha en trevlig dag!

3 filmer

Ja, vad ska man annars göra när det har regnat hela dagen? Vi har suttit och glott på 3 filmer, haha! Först såg vi någon mysko film som hette Boy A. Vart någon typ av drama som jag bara tyckte var långtråkig och seg. Sen såg vi Rosa pantern 2. Den var faktiskt bra. Men dock inte lika bra som ettan. Men man fick skratta lite i alla fall. Sen såg vi Live the dream. Den var också bra faktiskt. Och det var mycket i den filmen som faktiskt stämmer ganska bra. Man ska ju följa sina drömmar. Nåja, nu är jag fruktansvärt seg i kroppen och knoppen i alla fall. Så jag ska nog alldeles strax gå och krama kudden.

Ääh jag orkar inte skriva mer idag. Ska kolla forumen och lite sånt nu.
Ha det gött!

När ska hon sluta?

Ja när ska Tindra sluta med dessa dumheter? Hon äter när alla andra förutom jag ger henne mat. På dagis äter hon hur bra som hellst och igår när farmor gav henne så åt hon också hur bra som hellst. Men inte när jag ger henne. Spelar ingen roll vad jag ger henne heller. Fiskpinnar, köttbullar, köttfärssås, korvstroganoff eller vanlig burkmat. INGENTING. Hon får väl klara sig en timme till då så får hon smaka kyckling och pommesfrites som vi ska äta. Jag gav henne burkmaten bara för att det skulle ta sån tid innan våran mat blir klar. Men hon får väl vänta på den nu ändå. För nu måste hon in i ett bad. Jag gav henne nämligen hela matskålen för att jag orkar verkligen inte sitta och truga henne mer! Ni kan ju bara gissa hur hon ser ut nu va? HAHAHA!! Nåja..förhoppningsvis vänder det väl nån gång. Hon sitter i alla fall och försökte äta med skeden men nu slängde hon den på golvet. Nu är det händerna som gäller..

Sen måste jag ju säga att Jesper har en evinnerlig otur. Idag när dom var ute och skulle hyra film och handla så blev dom PÅBACKADE av en gammal gubbe! Som säger att nää men där stod ju inte ni när jag började backa, haha! Patetiskt. Så ja, dom blev alltså påbackade i hyrbilen! Tur att det inte var deras fel (och att försäkringsbolaget och alla sånna fattar att det inte var det) för då hade vi fått betala 15000 i självrisk..PLUS ALLT SOM VI FÅR BETALA PÅ VÅRAN EGEN BILJÄVEL!!! Jag blir tokig! Kan oturen aldrig ta slut??

Ääh nu ger jag upp och går och sätter dotra i ett bad!

Morgonens vidunder..

Eller nått, jag vet inte. Kom inte på nått bättre. Men en sak är i alla fall skön. Tindra sov en timme längre än vanligt idag. Härligt värre! Tror minsann att faster och farbror körde slut på henne igår, hehe. Så vi låg och drog oss i sängen tillsammans med Tindra till klockan var halv 9, sen gick vi upp. Och hon var ju full av bus från första stund. Men nu ligger hon och vilar igen. Får väl se om hon vill vila en gång till sen, men jag tror faktiskt inte det. Eller aa, det beror väl på om hon vaknar snart eller inte.

Vad ska vi göra idag då? Jaa, Jesper, Emmelie, Jenni och Anna-Carin har precis åkt iväg in till stan. Skulle hyra en film. Sen ska dom ut till Torp för att Jenni skulle byta ett par byxor och så skulle dom handla lite mat också. Det är ju faktiskt nödvändigt, hehe.

Suck... Undra hur det ska gå med våran stackars bil. Bärgarn sa ju faktiskt igår att det även kan vara ett hjullager som är trasigt ihop med bromsarna. Det låter ju inte som en billig historia kan jag säga. Hur fan ska vi ha råd att lösa ut bilen från verkstan sen? För dom pratade (på servicen) att FRAMbromsarna snart var dags att byta. Det skulle gå på 6000 kr att bara byta frambromsarna. Nu är det höger bak också. Och eventuellt inte bara bromsen.. Såg ut som att hela bakhjulet vobbla när bilen rullade. Så jag är rädd att detta inte kommer att bli billigt alls. SUCK SUCK SUCK! Bilen kanske får stå där tills vi fått tag i pengar. Får väl ställa mig i stan och spela gitarr eller nått, haha! Usch..det är faktiskt inte vidare kul...

Men jag har i alla fall kommit fram till att jag vill ha en ny bil, haha. Inte bara för att det blev krångel med våran. Utan för att hyrbilen var för jävla go´ att köra! Det är en volvo v50 flexifuel. Visserligen går den på etanol men det skulle ändå bli biligare för oss i längden. Den drar ungefär lika mycket som våran Mazda men den är ju betydligt billigare att tanka. Men men, det blir ingen ny bil som läget ser ut nu i alla fall. Men skulle väl tippa på att det blir en v50 i framtiden kanske. Man vet aldrig.

Nä nu ska jag kika vidare.
Ha en trevlig dag i regnet!
Puss!

Tur och otur...

Ja jag tänkte bara berätta lite snabbt och kort om våran dag...

Började ju bra med spöregn. Men så fort vi kom till Göteborg så slutade det. Det duggade en aning bara. Men sen slutade det helt och vi har faktiskt haft uppehåll hela dagen! GÖTT SOM FAN!! Så det blev massa karuseller (nej det är absolut ingen fara att åka karuseller när man är gravid så länge det inte riskerar att slå mot magen!!!) och spelande på hjulen. Ska lägga upp dom få bilderna jag tog. Men jag gör det imorrn på bilddagboken, för jag orkar inte idag. Sen sprack ju Jespers byxor där med, haha! Det var ju faktiskt lite skoj. Andra attraktionen vi skulle åka så upptäckte vi att dom spruckit i röven, hahaha!!! Bildbevis finns på bdb. Fast på den bilden var byxorna "lagade" med två säkerhetsnålar, haha!

Nåja, nog om Liseberg för denna gången. Det blev som sagt en lyckad dag. Oturen kom först när vi var påväg hem. Började med en kö..men vi körde en annan väg dit kön släppt. Men när vi kommer till stenungsund så börjar bilen vibrera ordentligt och det låter som att däcket vobblar. Men vi förstod snabbt att det INTE var punktering i alla fall. Men jag sa åt Jesper att stanna i alla fall, för säkerhets skull. Detta gjorde vi också. I ödsmål på rastplatsen. Ut stiger jag och blir mött av ett stoooort rökmoln. Ropar åt Jesper att han måsta kliva ut! Det rök som fan och luktade något som inte var av denna värld. Jesper ringer till Mazda assistans (en tillägsförsäkring som vi faktiskt har!) och sen var det bara vänta. För dom tyckte absolut att vi skulle bärga bilen. Bärgare kommer och nu kör vi runt med en volvo v50 helt plötsligt. Ja så är historien. Här kommer lite bilder från vårat lilla äventyr.

Hej då bilen....



Hej hyrbil!



Så nu kör vi alltså runt i denna. Med en stor buckla på kofångaren bak, haha! Dock inte vi som gjort den tack och lov!



Nä det får faktiskt vara allt från mig. För nu vill jag gå och nana!
Sov så gott alla nattsuddare!
Kram på er!

Liseberg och regnrusk!

Ja idag var det ju egentligen bestämt att vi skulle till skara sommarland. Men efter lite små omständigheter som man får räkna med ibland så bestämdes Liseberg istället. Det skulle ju bli trevligt tyckte jag eftersom att det var 2 år sen vi var där på sommaren. Men vädret ligger inte i våra vädergudars makter. För regner strilar ner så som vi ville att solen skulle skina. Skittråkigt rent ut sagt. Men vad ska man göra? Vi får försöka se det positivt. Regnet gör att det inte blir så mycket folk på Liseberg. Mindre folk betyder INGA KÖER TILL ATTRAKTIONERNA! Det är ju iofs väldigt nice. Men ändå. Blött blött blött. Jesper kommer nog att ta sitt regnstäl och resten av oss kommer att köpa sånna där ponchos skulle jag tro i alla fall. För jag tänker ju inte gå på Liseberg en hel dag, helt dyngsur. Nej tack. Så vi får väl se hur länge vi orkar stanna där.

Tindra ska inte följa med i alla fall. Hade aldrig orkat ha med henne en sån här dag. Så Jespers mamma, syster och bror ska komma hit och vara barnvakt. Supersnällt verkligen! Så vi får hoppas att hon är snäll idag då.

Vad ska vi hitta på imorgon då? Jag är ju lite sugen på att åka på bilmässan i vänersborg. Men jag tror inte att någon annan är det i sällskapet om jag ska vara ärlig. Så vi får nog hoppa över det. Eller rättare sagt så får JAG hoppa över det. Det hade ju varit lite skoj att åka dit faktiskt. För det är ju ändå en så pass stor grej som på sätt och vis är på hemmaplan. Men men, bättre lycka nästa år.

Nej, nu ska jag försöka ta mig en snabbkik innan resten av folket vaknar.
Ha en supertrevlig dag i regnet!

Ultraljud och flyttat datum!

Ja då har man precis kommit hem från ultraljudet. Och jag måste säga att det var som jag trodde. Jag var inte alls lika långt gången som min barnmorska (och jag först) trodde. Hon sa till mig att jag borde vara i vecka 17 nu..med ett beräknat datum på 19-20 december. Nu är det ändrade planer serni. Jag är i vecka 14+0 ungefär. Hon sa att jag var mellan vecka 14-15 så jag säger 14+0. Nya datumet blir alltså 7 januari! WEEI! Hellre Januaribarn än decemberbarn. Så detta blir nog bra. Fick med mig 2 bilder hem också. Fast den ena syns så dåligt. Men här är den som syns bäst. Bebisen låg HELT utsträckt och var ca 13 cm lång.



Men vi fick ju som sagt en ny ultraljudstid också. Skoj att få se bebisen igen, hihi. Så den 3 augusti ska vi dit igen. Får väl se om vi är i Piteå då eller inte men i så fall kan jag ju alltid ändra tiden. Så det är ju ingen fara alls.

Nä nu ska jag gå in och ändra lite datum på forumen och sådär, haha. Får ju ämna min "älskade" grupp decembermammorna.

Ha en trevig dag!

Shoppingtur!

Ja idag var det så himla kasst väder när vi vaknade. Vi hade tänkt kolla om det fanns någon turridning idag. Men på skansens gård så var det sommarläger så alla hästarna var ju borta. Trist faktiskt. Men vi bestämde oss i alla fall för att åka till Göksäter istället. Så det gjorde vi. Blev lite shopping även för mig.
 
Har tagit lite bilder på det jag köpte. Dessa två väggjusstakar köpte jag och hängde på vardera sida om spegelväggen. Det blev riktigt nice om jag får säga det själv.



Och såhär ser dom ut på närbild..



Vill ni veta vad dom kostade? Jag kommer att säga det ändå. Dom kostade 9.90:-/styck! Dyrt va? Haha! Eller inte. Jag blev skitnöjd! Nu saknas bara småhyllor till hallen så kan jag ha ljus där med. VERY NICE!

Sen handlade jag lite kläder. Inte alls mycket men det blev ett set med tunika och leggings till Tindra, ett par halksockar och ett par halkstrumpbyxor.




Settet gick på 29.90/del samma strumpbyxorna och sockarna kostade 9.90. Det är fan inte dåligt, hehe.
Jag köpte även badlakan och handdukar i grått. Hade tänkt inreda badrummet i lite gråton så då måste man ju ha matchande badlakan, hehe. Hittade ett snyggt duschdraperi med men jag köpte inte det. Finns risk att det blir liiiite för mörkt då. Tänkte mig ett vitt draperi med grå mönster på eller nått sånt. Eftersom vi inte har något fönster i badrummet i denna lägenheten så bir det väldigt mörkt. Denna färgen är det på handdukarna och det iaf..



Så jag tror nog att det kommer att bli riktigt fint där inne. Ska plocka iordning och greja där inne någon dag. Men idag orkar jag faktiskt inte. Ååh just det. Kom på en sak till. Tindra fick en superfin present idag också. En jacka. Min storasyster ville ju att jag skulle vara med och välja en present så att det blir rätt storlekar och sådär. Så denna jackan fick Tindra idag.



Den är verkligen fin! Vind och vattentät var den också. Så det är ju toppen. Och så gillade jag att den var i en mörk färg. Då blir den inte lika fort smutsig, haha! Tänkte på dagis och sånt. Och detta material är nog väldigt tåligt också. Aja, nogtjatat om denna.

Men jag har faktiskt inget mer att tjöta om. Så nu ska jag kika in på lite bloggar och forum sen ska jag glo på tv. Är så mätt i magen nu att jag spyr snart, haha! Blev korvstroganoff och ris. Jordgubbar med grädde till efterrätt. JIIISSES vad mätt man bir, haha! Nåjaa..som sagt..ska kika snabbt nu.

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram på er!

Morgonen blev kort.

Ja när lillan vaknade imorse så tog jag upp henne, bytte blöja och sen lade jag henne i sängen med en flaska. Sen somnade vi om och sov till 9! Jag fick väcka Tindra. Det blev lite panik eftersom Tindra skulle vara på dagis igen halv 10, hehe. Men det löste sig ändå. Hon fick lite yoghurt innan sen kläder och sen gick vi. Inga problem. En sån här dag är man väldigt glad att man har nära till dagis. Nåja, det gick ju bra i alla fall.

Nu sitter man och funderar på vad vi kan hitta på idag. Jag väntar på att Jesper ska kliva upp så att jag får prata lite med han. Tänkte kolla hur han ska göra med mopeden. För han ska köra den till Trollhättan så att han kan få den fixad. Men eftersom det är så dåligt väder idag blev vi lite sugna på att åka till Göksäter. Och det regnar ute så jag vet inte om Jesper är så sugen på att köra moppen till Trollhättan. Nåja, vi får se vad han säger när han vaknar.

Nä nu ska jag vara social igen. Kanske återkommer senare.
Puss på er!

Jag visste det!

Inatt har Tindra vaknat hundrafemtioelva gånger! Jag tänkte det att antingen är det tänder som krånglar eller så börjar hon bli sjuk. Och vad tror ni? Jajemänsan när jag kollade (kände) i munnen förut så är det en tandstackare som har brutit igenom i överkäken och det är en till påväg! Det förklarar saken varför hon inte velat äta de senaste dagarna och varför hon vaknade så inatt. Klart det gör ont! Men ingen ränneskita eller feber denna gången heller *peppar peppar*. Lillan börjar bli stor nu. Detta är ju dock bara hennes 3e tand, men snart kommer hon väl och hugger en i fingret, hehe. Men vilken tur att hon inte började bli sjuk i alla fall. För hon tycker ju att det är så roligt på dagis! Och dom har ju stängt from fredag och 4 veckor framåt så hon får ju passa på att vara där nu. Men så ligger det till och jag kunde ha satt en peng på det igår!

Fy sjutton. Jag kunde verkligen inte sova inatt. När jag väl höll på att somna brakade ett åskoväder loss. Jag hörde att det började småmullra men det verkade inte komma mer än så, så jag höll ju på att somna. Då kom en HÖG åsksmäll. Men jag tänkte "så länge det inga blixtar kommer behöver jag inte kliva upp och dra ut överallt". Men till slut så började det blixtra genom persiennen så det var bara kliva upp. Emmelie och Jenny satt vakna fortfarande så jag höll dom lite sällskap. Tror att jag kom isäng klockan 1 igen. Sen somnade jag strax efter halv 2. Så jag känner mig lite sleten idag faktiskt. Men men, det är bara att fixa så att man får lite energi. För eventuellt blir det ett litet påhitt idag. Eller så blir det imorrn. Vi får se.....

Nä nu ska jag ta en liten snabbkik innan Tindra ska göras iordning.
Ha en trevlig dag!

God kväll!

Ja då var man alltså 3 personer fler och 1 person mindre i detta hushållet en vecka framöver, hehe. Ska bli trevligt. Så vi får se vad veckan har att utlova. Blir nog lite ändrade planer på fredag i alla fall. Blir nog inte skara utan det blir nog Liseberg istället. P.g.a sina skäl, hehe. Sen kanske vi eventuellt ska på en ridtur också. Kanske kan passa på medan Tindra är på dagis. Men vi får väl se hur det blir. Hade varit roligt i alla fall.

Nu har jag precis lagt Tindra med en flaska. Hon är så himla trött. Dagis är nog utmattande, hehe. Så det är ju full fart på henne hela dagarna. Jag hade behövt städa lite med. För det ser ut som ett bombnedslag. Fast det går rätt fort. Plocka upp lite efter Tindra och dammsuga och skura. Kanske kan göra det imorrn om vi inte åker och rider. Men vi får ringa upp till skansens gård. För ridningen blir i så fall där. För på uggelhult så hade dom bara ridning på torsdag. Och då kan ju inte vi. Aja, det blir nog bra.

Föresten..denna lilla sak kom våran katt hem med förut, haha! Lade den under trädgårdsbordet.


Nää nu ska jag ta och bädda ner Tindra ordentligt. Sen håller jag på att pinka i byxan, haha!
Ha en trevlig kväll!

P.s kommer nog bli lite halvdålig uppdatering denna veckan ;) D.s

Såhär står det..

Såhär står det på barntotal.se när man är gravid i vecka 17 som jag är nu, hehe.

I magen:

Den här veckan börjar fostret att producera det bruna fettet som ska hålla barnet varmt efter födseln. Under graviditetens sista trimester (sista 3 månader) kommer fostret att lägga på sig flera lager av fett för att skydda det och hålla kroppen varm. Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Moderkakan växer också för att ge fostret tillräckligt med näring och syre. Den är nu 2.5 centimeter tjock och innehåller tusentals blodkärl som ger näring och syre från moderns kropp.  


Mamma:

Den ökade blodmängden i din kropp kan få dig att utsöndra mer sekret, vilket märks genom ökad svettning, nästäppa och ökade flytningar från slidan. Det är normalt och inget du behöver oroa dig för. Det försvinner efter förlossningen. Du bör undvika medicinsk nässprej under graviditeten - men sprej eller pipetter med koksaltlösning går bra att använda.

Flytningar i kombination med klåda eller sveda är symptom på svampinfektion. Risken för att drabbas av en svampinfektion är större under graviditeten eftersom sockermängden i slidan ökar. På apoteket finns receptfri kräm och vagitorier mot svampinfektion. Din partner bör också behandlas eftersom ni kan överföra infektioner till varandra när ni har sex.

Dina bröst har troligen förändrats en hel del sedan du blev gravid. Mera blod strömmar genom brösten vilket gör dem större. Många kvinnor går upp en eller två bh-storlekar. Hos vissa kvinnor blir vener i brösten synliga som små tunna blå streck. En del kvinnor kan också känna av smärtor i ljumskarna.


Partner:

Följ med på ultraljudsundersökningen om ni inte redan har gjort den.


Mödravården:

Den första ultraljudsundersökningen görs vanligen i vecka 16-18. Det är en stor upplevelse för de flesta och ett minne för resten av livet.


Morgon igen..

Jaha, då var det morgon igen. Jag var verkligen inte trött igårkväll så jag kunde inte sova. Men jag kom äntligen i säng när klockan var 23.15 eller nått. Fråga mig inte varför jag inte var trött. För jag hade varit trött hela jäkla dagen. Vet inte när jag somna dock. Typ 23.40 eller nått sånt. Så nu när man vaknar är man skittrött! Aja, det är bara bita ihop. För idag har vi mycket på gång...

Först ska ju Tindra till dagis halv 10. Medan hon är på dagis ska vi åka och handla så att vi har någon mat hemma. Funderar faktiskt på att äta tacos idag. Men det hinner vi nog kanske inte. Eller aa..jag får se vad Jesper säger när han vaknar. Sen ska jag hämta Anna-Carin och company på tåget vid 14-tiden och då får Jesper hämta Tindra från dagis själv, hehe. Sen vid 15.30 så går Alex tåg, hon ska hem. Eller ska jag säga lögnerskan, haha!!! Så jag ska iaf köra ner henne till tåget. SEN kanske man kan slappna av lite, hehe. Så får vi väl se vad denna veckan har att bjuda på. Förhoppningsvis relativt bra väder, ultraljud och skara sommarland. Weii!

Nä nu ska jag ta och greja lite med Tindra innan dagis.
Ha en trevlig dag!

Fler bilder!

Tänkte bara visa lite fler bilder från helgen. Finns ju fler än jag som faktiskt är intresserade av bilar, hehe.


Denna kära person var ju inte ivägen 1 gång..haha! Fast han var ju inte den enda som var ivägen. Lilla Sebbe ;)



























En "mystisk" bmw lekte i rondellen vid mcdonalds överby, hehe! Ingen aaaaning om vem det kan vara ;)



En lika mystisk volvo som brände däck ;)

Men som jag sa tidigare så var det en riktigt lyckad kväll och vi fick köra en bra stund utan att polisen dök upp. Vi fick till och med köra så pass länge att folk började tröttna, haha! Då vet man att man har haft en bra kväll! Sen fick man komma hem och krama kudden och drömma om gummirök!



Ha en fortsatt trevlig sommar! Det ska i alla fall jag ha!


Vecka 17!

Ja nu har man ju gått in i en ny vecka igen också. Lustigt värre. Jag tycker att tiden verkligen SPRINGER iväg. Men jag tycker att min mage står stilla i tillväxten. Så klart blir man ju nöjig över det också. Så nu längtar jag ännu mer till ultraljudet som blir på torsdag. Ååh jag hoppas verkligen att man kan få en tjuvkik på könet med, hehe. Längta längta. Jag mår fortfarande bra. Kan må illa någon gång ibland fast det kan ju bero  på värmen också. Det var man aldrig. Men jag kommer nog inte ta någon mer magbild fören efter ultraljudet då jag vet om allt står rätt till eller inte. För jag tycker verkligen att min mage är mindre nu än när jag var gravid med Tindra. Den kanske har stannat i växten? Hrm.. Äh, det är säkert bara jag som tycker det.

Jag har endel bilder att gå igenom idag också. Jag ska sätta mig med det så fort jag får lagt Tindra för natten. Så att jag kan sitta ostört och försöka greja. Får väl se hur väl jag lyckas med det. Jag är ju då inte vidare bra på att redigera bilder. Fast det enda jag ska/kan göra är väl att skärpa upp bilden och cencurera nummerplåtar. Så det blir nog inga större bekymmer.

Nä nu ska jag gå och fortsätta med maten.
Ha en fortsatt trevlig kväll!
/ Malin Andersson

Streetrace och galna upptåg!

Ja det blev ändå så att vi åkte på streetrace igår. Var lite osäkert på om det skulle bli något, men det blev det. Jespers lillasyster Frida var här och var barnvakt. Hon hade lite krångel med att få Tindra att sova, men det gick till slut. Det var skönt, så jag slapp åka hem. Varmt var det igår också. Jag tog inte på mig en långärmad tröja fören klockan var typ 23 eller nått sånt. Men jag tog på mig den mest för att det var så mycket knott. Tänkte att jag skulle visa några bilder från gårdagens bravader. Ska bara ta bort lite nummerplåtar och sånt. Men det blev bara 381 bilder tagna igår, så jag har endel att göra. Så jag visar fan inte många nu, haha. För jag ska greja! Hehe. Jag blev själv gött sugen på att köra igår. Men det kanske är lite dumt eftersom vi vill sälja bilen, haha.





Fler bilder KOMMER att komma upp. Men jag orkar inte sitta och fixa alla nummerplåtar och sånt i paint. Sen ska alla bilder förminskas också. Det orkar verkligen inte jag göra i paint. Så ni får ha lite överseende. Men jag bjussar i alla fall på EN bild till. Det är från En "liten" drifting i rondellen vid McDonalds på överby, hehe.



Kan ju säga att det inte var ETT varv han drog utan ett antal, haha! Så i det stora hela fick vi en väldigt lyckad kväll faktiskt. Mycket trevligt sällskap och det var allt några bilar som körde. Men nu måste jag köpa ett nytt objektiv OCH en extern blixt. Så är det ju bara! Haha! Det stora objektivet är för stort och det lilla är för litet. Jag vill ha ett mittemellan! Så det ska jag försöka få råd med snart. Ska sätta mig och kika på ett sådant snart.

Men som sagt, jag vill tacka för det goda sällskapet igår och för den underbara stämningen! Och ett stort tack till farbror blå (polisen) som höll sig undan i stort sett hela kvällen! Sen vill jag ju även tacka Frida som ställde upp och var barnvakt så att vi slapp tänka på det!

Nu ska jag kika runt lite!
Puss på er!

Yeah!

Idag blev man väckt vid halv 10, niiice! Men det var stress från första stund. Jespers PS3a hade gått sönder så vi fick åka ut till torp. Då kom jag på att jag var väldigt hungrig så vi skyndade oss till McDonalds för att käka deras frukost. Den är så jäkla god, hehe. Sen gick vi till Expert och lämnade in ps3an och jag stod och dregglade över Nikon D90 lite. Sen gick vi över till Gina. Tänkte bara visa Jesper dom två klänningarna som jag hittat där som jag ville ha. Det slutade med att jag kom hem med den ena, hehe. Tänkte ha tagit den klänningen i två olika färger för att den var så himla skön. Men jag åker nog ut sen när vi har fått pengar, då ska jag köpa den i fler färger, hehe. Och så kanske jag köper den andra med. Men vi får väl se. Jag blev nöjd i alla fall. Den var så himla tunn och härlig.

Ikväll bär det iväg på andra roligheter. Jespers syster ska komma hit och passa Tindra. Ska bli skoj. Det var ett tag sen sist. Så jag ska ha kameran med mig! Så är det bara! Glömmer jag den kommer jag halshugga mig själv. Aja, det blir nog bra, haha. Nu har jag snart tänkt gå ut och sätta mig i solen och steka en stund. Det blåser endel idag så det kan vara skönt att sitta ute idag. Men först ska jag kika lite till.

Men ha en trevlig dag allihopa!

Så himla härligt!

Ja det måste jag säga. Men jag kan ju börja med att berätta vad vi har gjort hela dagen idag. För det blev full rulle från det att vi hämtade Tindra på dagis.

Vi tog bilen upp till dagis (nej det är inte lathet för det är närmare att gå till dagis än till garaget) för att vi skulle iväg direkt. Vi åkte till Stenungsund och hämtade upp Mikey och sen åkte vi vidare till Burger King. Jag har fan längtat efter det! Deras lökringar, pommes och hot cheese-dip. MUUUMS!! Så då blev man mätt i magen kan jag säga. Jesper och Mikey provade den där nya transformersburgaren och den var tydligen god, men speciell. Så vi var mätta och belåtna.

Efter det bar det iväg till Orust. Henån närmare bestämt. Vi åkte upp till Nixuz och körde en liten supricevisit, hehe. Han blev överaskad i alla fall, haha! Så då satt vi där och tjötade en stund. Sen åkte vi hem till Mikey och satt där så Tindra fick leka med lite barn. Fasst fiskarna var nog det mest intressanta av allt, haha. Men det har i alla fall varit full fart på Tindra både hos Nixuz och Mikey. Hemma hos Nixuz ville hon att man skulle hålla henne i händerna och sen SPRANG hon. Bokstavligt talat så skulle hon verkligen SPRINGA. Det var kul serni. Asgarv efter asgarv. Nåja, hon har då haft roligt idag i alla fall. Hon slockande gott när vi kom hem.

Men när vi kom hem så åkte jag direkt igen. Åkte och hämtade Alex. Egentligen hade vi inte råd med det men vi fick 200 kr i bensinpengar så det var lugnt. När vi kom tillbaka hit så bestämde sig jag och Alex för att åka och bada. Ta ett kvällsdopp. Så jäkla härligt kan jag säga! Vi åkte till bjursjön. Alltså så varmt och gott det var i vattnet. Men samtidigt så blev man avsvalkad. Jaa fy säger jag bara. Så himla skönt. Så man fick sig ju en promenad där uppe med. För vi parkerade vid södra sidan (tror jag) sen promenerade vi ända upp till norra sidan. Så man fick röra lite på döfläsket. Men dit ska jag åka fler gånger i alla fall. Svinhärligt! Och dit kan allt Tindra följa med. Vi kan ju ha med oss hennes badring så kan hon följa med på en simtur, hehe. Nåja, nog tjötat om det.

Nu ska jag faktiskt ta mig en liten kik och sen tror jag att sängen ropar på mig!
Sov så gott folket!

En mascara!

Ja jag måste få vara lite "inte jag" idag. Eller vad jag ska kalla det. Men jag MÅSTE bara få rekomendera en mascara! Så jäkla bra bara! Och det är denna:



Wonderlash waterproof mascara från Oriflame. Den står verkligen upp till sitt namn! Vattenfast utan dess like. Inte ens liiiite svart under ögonen blev jag. Nice! (Provade den i duschen och sköljde vatten i ansiktet.) Och den förlänger även ögonfransarna och verkligen separerar fransarna. Vill ni ha ett smakprov? Varsågod!



Den var superlätt att applicera också. Man behövde inte dra många borstdrag för att vara klar. Väldigt bra för mig som inte har tålamod att sitta och sminka mig i flera timmar, haha! Men men. Nu har jag tjötat klart om min älskade mascara. Men om ni är intresserade av att köpa den är det bara höra av sig! Jag kan beställa åt er! (Jag ska ju tydligen vara en såndär "säljare" för oriflames produkter. Är dock inget vidare på att försöka sälja!)

Nu ska jag gå och väcka min gubbe!

Ingen sovmorgon

Nä idag blev det ingen sovmorgon för våran del. Lillan vaknade halv 7. Så nu sitter jag och oroar mig för maten. Jag måste se om jag kan få i henne något mer innan dagis. För annars kommer hon säkert vara svingnällig på dagis med tanke på att det får gå så långt emellan. Känns inte så bra. Men jag har ju yoghurt hemma så hon kan få en flaska yoghurt innan vi går till dagis. Det blir nog bra det. Får hon i sig nått mer i alla fall. För jag råkade ju äta upp hennes banan igår, hehe. Jag var så himla sötsugen och det var det enda söta jag hade hemma. Aja, det blir nog bra detta.

Idag ska hon ju pröva vila på dagis för första gången. Så vi får väl se hur det går. Förhoppningsvis är det inga problem men jag lär ju sitta på helspänn hela dagen ifall att dagis skulle ringa. Men jag tror nog att det kommer att gå bra. Hon brukar ju vara så himla stentrött vid den tiden så att hon bara slocknar pang bom så fort hon får ligga ner. Men som sagt, vi får väl se.

Vad ska vi annars hitta på idag? Jag är lite sugen på att åka och ta mig ett dopp. Men där jag vill bada är det tydligen inte så barnvänligt eller vad jag ska säga. Inte för Tindra. Det blir snabbt djupt och har ingen direkt strandkant. Så jag vet inte hur vi ska göra faktiskt. Men det återstår att se. Vi har ju ett par timmar på oss att bestämma oss.

Nä nu ska jag kika lite snabbt.
Ha en trevlig dag!

Varmt och äckligt.

Ja visst är det härligt med varmt och fint väder. Men det hade gärna fått vara lite skönare i luften. Lite svalkande vindar och inte fullt lika kvavt. Då hade det varit toppen och då hade man ju kunnat vara ute med Tindra. Nu kan man ju fan inte gå ut fören efter 16 eller nått. Så vi fyllde i alla fall poolen så att Tindra fick svalka sig lite. Och det gjorde gott för henne. För nu är hon mycket piggare och gladare än förut. Man såg riktigt hur hon led. Men hon dricker mycket och det är bra. Det märks i alla fall på hur mycket hon kissar, hehe.

Innan vi gick ut lekte vi lite vid spegeln i hallen. Hon älskar verkligen sin spegel. Hehe. Så jag tänkte bara visa en bild.


På den bilden ser man även att hon står helt själv, hehe. Hon har börjat göra det mer och mer nu. Så det dröjer nog inte länge fören hon går.

Denna bilden som kommer nu tyckte jag blev lite fräck bara, hehe. Hon spanar in sig själv..


Eller rättare sagt så spanar hon in leksaken i spegeln, haha!

Fan vilken magknip jag har just nu. Får nog lägga mig på soffan en stund tror jag..
Får se om jag skriver mer sen..

Trevlig kväll!

14 timmar och 15 minuter

Vad är det då? Jo jag kan tala om att så länge sov Tindra inatt. Hon som var så trött igår och ville sova redan klockan 17. Men det fick hon ju såklart inte. Men när hon bara suttit och gnällt i en timme så gav jag upp. Hon fick en ny blöja och en vällingflaska. Sen somnade hon ca 18.15 igårkväll. Tänkte att jaja, då vaknar hon väl 6 på morgonen då. Men vad ser jag? Jo hon har sovit till HALV 9 IDAG!!! Helt otroligt! Så hon har alltså fått 14 timmar och 15 minuters sömn inatt. Kanske att man kan få hålla henne vaken lite längre ikväll då? Får väl se. Hon kommer vara utvilad för dagis i alla fall, hehe.

Vad ska man hitta på idag då? Ingen som hellst aning faktiskt. Idag är en sån dag där jag känner att jag inte orkar bry mig om nått. Så jag vet faktiskt inte. Kanske skulle försöka hålla sig i solen idag igen. För nu har allt mitt röda försvunnit. Men jag vet inte..vi får väl se vad jag gör.

På måndag kommer min storasyster och hennes dotter hit. Det ska bli riktigt trevligt. Men vädret ser inte ut att bli lika trevligt. Bara för att dom kommer så ska det regna. Vi som ska åka till skara sommarland och allt. Kan ju alltid hoppas att vi får fint väder åtminstonde den dagen vi är på skara. Annars får vi väl se vad vi kan hitta på för skoj resten av veckan. Känns som att jag inte har så mycket fantasi just nu. Kan ju hoppas att dom vill komma med förslag.

Nä nu måste jag ju skynda mig. Ska byta en stinkiblöja och klä på gumman sen måste vi till dagis!
Ha en supertrevlig dag!

Men herre gud!

Shit vad tiden går foooort! Jag satt här och funderade på vad det var för datum innan jag kom på att ultraljudet som vi ska göra..det är NÄSTA VECKA!!! Shit säger jag bara! Tiden rusar ju fram snabbare än vad jag hinner blinka! Vad ska man göra för att sakta ner den lite? Snart är ju hösten här och snart..så är december här.."min" månad..den månaden som bebis nummer 2 är beräknad att komma. Hjälp! Jag hinner inte med.. Men vad ska man göra? Jag har tyvär inte den makten att stanna klockan när jag känner för det, även om det hade varit fräckt, hehe. Så nästa vecka alltså..aa..kan ju bara hålla tummarna på att allt ser bra ut.

Appropå det. Jag måste nog erkänna att jag har blivit lite gravidnojig. Jag är nog mer nojig denna gången än vad jag var med Tindra. Frågan är ju varför? Nu borde man ju liksom ha kollen på vad som händer och kommer hända. Men inte det. Jag har inte koll på nått och jag blir nojig för minsta lilla. Nu till exempel. Nu har jag inte känt bebisen på hela dagen och jag tänker direkt NÅGOT ÄR FEL! Men det är det säkert inte..det sitter i huvudet. Nåja, svaret får vi i alla fall om en vecka.

Nä nu ska jag fortsätta att se färdigt mitt program och sen ska jag kramas med kudden.
Ha en trevlig kväll och natt.
Puss på er!

Jahaja!

Nä det blev ingen fika med damerna på torp. Tindra sov för länge och sen ville jag hinna handla och äta mat innan Jesper skulle åka till jobbet. PLUS att jag fick en sån jäkla huvudvärk och blev alldeles snurrig i huvudet. Ingen bra kombination. Men jag hoppas att dom kommer göra om det. För då kanske jag kan hänga med nästa gång istället, hehe.

Men jag fick inte i mig så mycket mat. Det var varm mat och jag översköljdes av ett illamående som inte var av denna värld. Höll på att spy rakt över bordet. Jag satt bokstavligt talat och hulkade! Så det var bara lägga ner. Och nu känner jag att jag börjar bli hungrig igen. Så jag ska alldeles strax koka mig lite mannagrynsgröt, hihi. Det är smarrigt det! Ska se om Tindra tycker om det med. Bra om hon gör det i alla fall. För då har vi hittat en gröt som hon gillar och som kanske är mer mättande också. Så det blir bra. För jag fick bara i henne en enda tugga av maten som hon fick. Kall ratade hon totalt och så värmde vi den men det var inte gott heller. Aja, nog tjatat om det.

Nu ska jag gå och göra gröt.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

En dagens tack!

Ros: Min solbränna, haha! Som blivit BRUN nu! WOHOO!
Ris: Att det är förjävla kvavt!
Humör: Rätt bra faktiskt!
Att göra: Sola :)
Väder: Soligt och varmt
Hår: Uppsatt i en svans
Kläder: Svart kjol och gult linne
Smink: Ingenting alls
Saknad: Palt!
Mat: Vet inte riktigt..
Vill ha: Nya kläder :P

Jag hade ju glömt bort att jag hade "lovat bort mig" idag. Jag ska ju åka till torp och fika med några mammor från forumet. Det ska bli kul att träffa lite nytt folk faktiskt. Och folk som har BARN. Det ska bli extra roligt faktiskt. Dom skulle nog träffas på Briggen. Dom skulle väl träffas redan klockan 12, men då är ju lillan på dagis så vi kommer att åka efter att hon har vilat. Så vi är väl där ute vid 14 skulle jag tro. Men vi får väl se. Jesper kanske känner sig ensamen, haha. Men då får han göra det. För detta ska bli ruskigt roligt faktiskt. Så blir han lycklig när jag kommer hem med mcdonaldsmat till han efter fikan, hihi. Det blir nog bra och roligt framförallt.

Nä nu ska jag dra upp min bulle ur sängen!
Ha en trevlig dag!

I vägen!

Hmm..jag har aldrig tänkt på detta tidigare. Men nu börjar magen vara ivägen när jag ger Tindra välling. För hon gillar att ligga nära och då trycker hon mot magen. Det är obekvämt för mig fastän jag inte riktigt vill släppa Tindra heller. För det är ju så mysigt när hon äter välling i famnen. Men jag får nog snart ge upp. För rätt som det är får man en armbåge eller en fot i magen också. Så jag får nog snart lägga henne bredvid mig istället. Tråkigt men sant.

Sen har jag börjat bli nojig. Jag vet att jag inte ens borde känna bebisen nu och speciellt inte varje dag. Men jag blir ändå nojig. P.g.a att jag inte känner bebisen varje dag. Men det är säkert ingen fara. Men ändå..nåja får väl se vad som sägs på ultrljudet. Jag kan ju säga att jag lär vara übernervös inför det. Men samtidigt kommer det bli spännande att se vad det är för liten grej där inne, hihi.

Nä nu ska jag försöka ta en snabbkik innan jag måste göra lillgumman redo för dagis.
Ha en trevlig dag!

RSS 2.0