Helt fel!

Helt fel kör åkte ut från körslaget ikväll! Helt galet fel.. Borde varit stefan som åkte! Trodde ju nästan att amy skulle ta hem hela skiten. Nåja, pontare är ju kvar i alla fall!

Bilder på Tindra.

Ja jag orkar inte skriva någon novell om dagen som varit. Vi har helt enkelt inte varit hemma på hela dagen idag heller. men här kommer några bilder i alla fall..











Mammas lilla trollunge, hehe! Sen tog jag ett litet självporträtt. Nu börjar den fina runda formen inta mitt ansikte. Det är verkligen inte vackert. Inte på mig i alla fall. Så nu kommer jag bli mer och mer pluffsig och gå upp typ 10 kg eller nått. Urkbulle.



Hade ju inte ens tagit mig tid för att sminka mig..suck.

Tog även 2 bilder när vi stod utanför folkets hus och väntade på att grabbarna skulle komma ner. Jag hade satt in Tindra i bilen redan. Så här kommer 2 bilder på uddevalla by night. Har dock inplanerat att åka upp till skansberget någon kväll och fota lite. Har fått för mig att man har bra utsikt därifrån. Jag har dock aldrig varit där tidigare.. Nåja, bilderna var det ja..





Åååh yeah!! Det tog BARA 10 försök att få upp dom två sista bilderna! Helvete vad blogg.se har blivit kasst! Är det nån som håller med mig eller? Jag får hela tiden upp en ruta om att det är fel på deras server. Det står såhär: 

500 Internal Server Error

Django encountered an unexpected condition
which prevented it from fulfilling the request.

If you think you've found an error, please let us know.

Yours sincerely,

blogg.se

Det är grymt jävla irriterande kan jag säga och nu, mer än nånsin, funderar jag på att byta bloggportal! Men då måste man ju fan lära sig att greja designer och skit helt från början.. Suck! Aja, jag får se som sagt.. Nu ska jag ta en snabbkik innan körslaget börjar!


Tidig kväll, haha!

Kan man väl säga att gårdagen blev, tidig. Jag lade mig på soffan och läste och stensomnade och där låg jag, haha. Klockan var alltså ca 20.00! Så tidigt har jag nog inte somnat sen jag gick på mellanstadiet eller nått. Men det var inte helt fel att få sova ut ordentligt. Det blev ju ändå 11 timmars sömn i natt. Hur skönt som hellst.

Trött och seg..

Ja det är jag det. Ändå har jag inte lyft ett finger idag. Känner mig rätt dum faktiskt men så fort jag rörde på mig så högg det ju i höften och stråla ner i hela benet. Så det fanns inte mycket jag kunde göra faktiskt. Men ändå är jag helt slut av denna dagen. Tror det beror på att vi knappt varit hemma sen klockan 8 imorse. Tindra var trött i alla fall. Hon stenslocknade här nyss. Blir väl en tidig morgon imorn kanske? Nja det vette sjutton. Hon är också helt slut efter att ha sprungit runt som en toka där nere, hehe. Tycker nog mest synd om Jesper som inte var hemma fören 3 inatt, lade sig vid 4, upp strax innan 8 igen för att sätta igång och hjälpa till att flytta. Han kommer nog somna gott ikväll, haha.

Först får han dock komma hem tycker jag. Han är och hjälper till fortfarande. Dock är flytten klar men dom skulle till torp och köpa några kablar och grejer för imorrn ska dom fixa med nätverk. Suck! Så jag hoppas att jag känner mig lite bättre imorn i alla fall. Så kanske jag och Tindra kan hítta på något roligt. Får väl se. Nää nu ska jag sitta här och vänta på mina chips som förhoppningsvis inte är så långt borta, hehe! Ha en trevlig kväll!

Flytt och grejs!

Jaa, för tillfället är Jesper nere och hjälper Björn att flytta deras kontor. Jag fick åka hem med lillan då hon blev lite sömnig och kall. Så nu ligger hon och vilar. Blir väl så att vi åker ner igen när hon vaknar. Det är inte direkt kul att sitta hemma själv när det är så fint väder ute. Så vi får väl se vad vi hittar på. Dom var ju grymt stressade eftersom dom var tvugna att vara ute ur lokalen senast klockan 12. Liiiite tajt alltså. Så jag vet inte hur det går för dom. Vågar inte ringa och störa heller, hehe. Men som sagt, vi åker väl ner när Tindra har vaknat.

Vad ska vi göra sen då? Jaa jag vet inte riktigt. Jag måste fylla i den där blanketten från ams. Men nu glömde jag den i bilen så jag får göra det sen. Ikväll blir det väl nått mys eller så. Hade behövt städa undan lite men det hugger så i höften för varje steg jag tar så vi får se om jag orkar sen.

Många vi får se..men så är livet..

Dagens citat (av mig själv!): Idol är lika överreklamerat som svininfluensan! (Och lika jävla irriterande!)

Äntligen!

Idag ringde äntligen min handläggare från arbetsförmedlingen. Han tyckte att det lät toppen att jag hade fått mig en praktiktplats och det tycker självklart jag med! Så imorrn får jag åka förbi på af och hämta en blankett som jag, men även Björn, ska fylla i. Men det passar ju bra då Jesper ändå ska och hjälpa Björn imorn, kanske vi kan fylla i den också. Sen skulle det väl ta några dagar innan allt är klart efter att jag lämnat in den blanketten också. Så vi får väl se om jag börjar någon dag nästa vecka eller veckan därpå. Men det ska som sagt bli gött att få något att göra innan man ska vara "ledig" igen!

Jag kom mig i alla fall iväg till apoteket förut. Fick köpt nuvalucol (tror jag det hette). Det var i alla fall några tuggtabletter med mintsmak. Dom var inte det godaste jag har smakat men jag tror faktiskt att dom hjälpte lite. Får väl se sen för den värsta halsbrännan brukar ju komma nu på kvällen. Sen handlade vi bara lite mat. Det blev enkelt men gott. Pytt i panna och stekt ägg.

Så vad händer här resten av kvällen? Jaadu, jag ska nog försöka lägga mig tidigt idag. Kände verkligen att kroppen är halvdöd! Jag höll på att somna på soffan förut och det är inte det bästa med en vild 1åring som busar, haha! Fråga mig INTE hur jag ens kunde hålla på att somna. Men kroppen ställer väl in sig på att behöva vila inför vad som komma skall antar jag.

Jag måste bara säga att jag är väldigt glad att mitt hår börjar bli långt nu! Jag kan till och med ha det i flätor, hihi. Fast det har jag ju kunnat ett tag men ändå. Jag har inte skrivit om det så förut. Kanske man kan se lite mer vettig ut på nästa födelseannons, haha! Aja jag får avsluta här och ta mig ett glas iskall cola..mmmmmm... (tänk er hur Homer Simpson ser ut så förstår ni hur jag ser ut nu..) Avslutar med en liten egobild!


Morgonbuset är roligast!

För då är det extra roligt att göra rackartyg så att man hinner bli less innan dagen ens börjat, haha! Men jag tänkte i alla fall börja dagen med att visa Tindras nya outfit som hon fick av farmor igår (hennes farmor alltså!).



Hon har även en grå tröja som passar till dom leggingsen! Så fint! Och hon blir alltid så glad när hon får på sig nya kläder, haha! Hon kanske blir en shoppinggalen tjej..pust!

Men här hemma har det busats hela morgonen. Gungat och lekt med dessa bilar! Hon har en lastbil (trailerdragare) och en dodge viper (kräsen?) som hon springer runt och "kör" med. Hon älskar verkligen sina bilar! Så det skulle nog också vara en bra julklapp till Tindra. Lite bilar och sånt. Jag låter bilderna nedan tala för sig själv..

Nu är det ju helt fel märke på lastbilen enligt mig. Men det går ju att åtgärda, haha!

Vad händer resten av dagen nu då? Jaa, jag ska i alla fall till apoteket. Måste som sagt se om jag kan få nått bättre..nått som hjälper mot halsbrännan. Sen blir det väl att handla lite. Kanske betala dom sista räkningarna eftersom jag faktiskt fått mina pengar idag! WOHO! Sen hoppas jag att min handläggare från arbetsförmedligen har tid att ringa mig idag. Så att vi kan fixa klart allting inför praktiken. Nåja, vi får väl se som sagt. Jag måste även skicka in sökta jobb till honom. Får göra det nu direkt.

Ha en bra dag folket!

Inte nöjd!

Nää, jag är verkligen inte nöjd över min design som jag har nu. Känns liksom..fööör mycket..eller vad jag ska säga? Så den kommer nog snart bytas ut.. Har grejat med en design lite och det är egentligen bara finslipet kvar. Men har inte riktigt bestämt vilken header jag ska ha än.. Jaja, det ger sig. Detta är också en design som kommer vara långvarig känner jag! Men som sagt. Ni får hålla lite utkik så kanske den dyker upp inom en snar framtid!

Men sen är det en sak till jag inte är nöjd med. Blogg.se som portal! Dom har blivit något OTROLIGT sega, speciellt på kvällarna (antagligen för att blogg.se är väldigt välbesökt) och dom krånglar en hel del (ibland!!) när man ska ladda upp bilder.. I alla fall för mig. Jag får allt som oftast upp felmedelanden eller att sidan inte kan visas. Nej, det beror icket på webläsaren! För jag har problem oavsett om jag kör firefox, google chrome eller internet explorer. Så det är nästan så att jag funderar på att byta. Men det rör egentligen inte er läsare mer än att det kan se lite annorlunda ut. För min webadress kommer förbli detsamma. Det vill säga www.mandarinklyfta.se! Men som sagt. Jag har inte bestämt mig för att jag inte har hittat någon annan portal som tilltalar mig på samma sätt..

Nu får jag kika vidare!

Vattenpalatset i vänersborg!

Ja som ni vet så åkte vi ju dit imorse. Tindra har nog aldrig varit lyckligare, haha! Hon är ett riktigt vattendjur och att dömma av bilderna ni nu kommer se så förstår ni nog. Kan ju säga en sak bara..hon ville bada mera fastän läpparna var blå och hela hon skakade för att hon frös...(dock fick hon ju inte som hon ville fören hon värmt sig ett tag..)





























Lilla fisan alltså. Hon hade stenkul! Haha! Så detta ska absolut göras om! Får väl se när det blir bara. Det är skönt att hon faktiskt tycker om vatten så pass mycket som hon gör. För vi älskar ju att bada hela familjen, hehe.

Efter badet åkte vi till överby och käkade lunch på mcdonalds (BLÄ! men jag åt ändå, haha). Sen gick vi en sväng på rusta och lite i andra butiker. Tindra stensomnade ju i vagnen så vi bestämde att gå där iaf en stund så att hon får vila innan vi knölar in henne i bilen igen. Det slutade med att vi gick där i över en timme medan Tindra sov, hehe. Sen fick hon även lite nya kläder av sin farmor som hon ska få ha på sig till dagis imorn, hihi. Dom var superfina! Sen har vi faktiskt inte gjort nått mer. Vi blev som sagt trötta hela högen av att vara där, hehe. Men det har varit trevligt i alla fall.

Nä nu avslutar jag med en bild på hur dagens outfit sett ut! Ha en fortsatt trevlig kväll!


Vattenlek! (Mobil)

Nu ska vi alldeles strax åka och bada! Eller nja, jag ska inte bada då jag inte känner för att visa mig i bikini. Men jesper ska bada och Tindra. Jespers mamma frågade nämligen om inte Tindra ville följa dom och bada idag så då åker vi allihopa. Får väl se hur Tindra tycker om det också, hehe. Nä nu ska vi göra oss iordning!

En bra dag för Malin!

Börjar med att svara på en kommentar. Veronica: Tack! Jag har köpt den på h&m. Den är jätteskön!

Sen kan jag gå vidare till barnmorske besöket som höll på att sluta med en nål i ögat för studenten, hehe. Egentligen skulle inga prover tas idag men jag bad ändå om att ta ett hb med tanke på att jag haft lite dåliga värden. Nu hade det i alla fall gått upp lite så det känns bra! Jag får fortsätta vara duktig helt enkelt. Men när hb´t skulle tas så fixade inte barnmorskestudenten att sätta nålen i pennan, haha! När hon väl hade fixat det och skulle sticka mig så satte hon pennan upp och ner så jag fick säga till henne att vända på den, hahaha! Det var lite kul faktiskt. Hon skrattade ju också men kände sig nog lite dum. Speciellt när jag fick veta att hon nyss varit på förlossningen också! Jag hade bajsat på mig om hon hade kommit in i min förlossningssal! Hehe. Aja, mina värden.
HB: 110
SF: 34
BT: 100/70 (som enligt barnmorskestudenten var lågt? Men jag alltid fått höra att det är normalt..hmm?)
Vikt: 77kg (ligger alltså på +9kg sedan inskrivningen)
Vecka 30+0 idag då my friends! Prick 10 veckor kvar.. Oooiii!

Sen har jag även fixat en praktikplats nu. YEAH!!! Jag pratade lite med min mans bror häromveckan. Det visade sig att han hade tänkt "ta in" några praktikanter när han fått flyttat in i sina nya lokaler. Så igår hade han varit på möte på af och då fick han veta att jag bara skulle ta kontakt med min handläggare på af så skulle vi fixa detta! Känns otroligt skönt att få nått att göra ett tag. Blir nog lite produktfotografering bland annat. Sen ska dom även måla om på kontoret och lite sådär. Fy sjutton vad gott! Får nog disskutera arbetstiderna lite med honom bara. För jag kom på att Jesper börjar jobba klockan 17 senast och då måste jag hunnit hem för att ta Tindra. Eftersom han gärna vill träffa Tindra lite mer än på helgen så ska hon inte behöva vara på dagis fram tills jag slutar utan han kommer hämta henne klockan 14 varje dag. Nåja, som sagt. Vi får se hur det går. Jag kommer dock knappt få träffa gubben. Vi kommer i princip mötas i dörren. Men som sagt, ska i alla fall bli otroligt skönt att ha något att göra! Så jag hoppas att min handläggare ringer mig imorn så att jag kanske kan börja redan på måndag? Om inte innan.

Så nu kanske ni förstår att detta är en bra dag för mig? Jag är otroligt glad och lättad! Sen har jag eventuellt en till sak på G som jag är skitglad över! Men det berättar jag inte fören jag har fått reda på lite mer fakta och priser med mera. Men kul kommer det bli i alla fall! Och så kanske man kan få tjäna lite extrapengar på det..? Who knows!

Föresten, är det någon som har någon bra huskur mot halsbränna? Den tar knäcken på mig idag....

Skrattar!

Ja, jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig boken igår, haha! Den är så sjukt rolig och välskriven. Det är ju en dagbok. Men jag måste bara citera en sak. För denna människan har ju kommit på varför det sägs att sex kan starta en förlossning. Det är såhär: "ojsan, här kommer pappas penis igen - this place ain´t big enough for both of us!" HAHAHA! Jag tror jag skrattar på mig! Den är verkligen värd att läsa!

Nåja, nu tar vi oss i kragen lite. Idag blir det fullt upp. Dagen börjar med att visa lite bilder som jag tog när jag lämnat Tindra på dagis.







Turbo ska alltid följa med oss till dagis.. Fast idag var det nästan lite skrämmande. För idag följde han inte efter oss men ändå satt han utanför dagis och väntade på mig när jag hade lämnat Tindra. Det är som att han kan läsa tankar.. Skum katt vi har.

Snart ska jag väcka Jesper. Efter att jag har väckt honom måste jag försöka kissa. För barnmorskan ska ju tydligen ha ett urinprov varje gång jag kommer dit. Alltså, jag ska ha med mig det. Jag är ju inte världsbäst på att komma ihåg sånna saker. Men nu låg provröret på köksbordet och då kom jag ihåg det. Det roliga är att då hade jag precis varit på toa. Så nu har jag suttit och hinkat i mig vätska för att bli kissnödig igen. Trevlig fakta, eller hur? Aja, som sagt. Barnmorskan nästa.

När jag är klar där blir det att ringa och kolla vart Jesper och co befinner sig. Han ska nämligen och hjälpa sin bror att flytta deras kontor. Dom har fått nya lokaler i folkets hus. Så jag ska väl åka dit och se hur det går för dom. Sen ska vi hem och hämta lillan på dagis. Sen behöver vi handla också. Vi har inte orkat/hunnit storhandla ännu med tanke på att jag inte har fått mina pengar från fk tack vare störda idioter på af. Nåja, så vad blir det för mat idag då? Jaa, jag vet inte riktigt faktiskt. Nått enkelt och snabbt med tanke på att vi inte har all tid i världen idag. Får fundera på det lite.

Nä nu ska jag ta och dricka lite till så en bild på hur kära Malin ser ut idag får avsluta detta inlägg! Ha en trevlig dag!


Boken 9½ månad!

Ja det är boken som jag var iväg och lånade på biblioteket. Det är en bok skriven av radio och tvlegenden Annica Lantz. Ska tydligen vara en väldigt rolig och tragikomisk bok om livet med 2 barn. Jag har bara läst några få sidor i början än så länge och den verkat onekligen rolig att läsa, haha! Och boken börjar i princip med "Den som säger att det inte är någon skillnad att ha 1 eller 2 barn ljuger!" haha! Så jaa, vi får väl se vad jag tycker i slutändan. Jag ska nog snart mysa ner mig i soffan och läsa lite. Jag måste dock läsa ut min bok som snart är slut först. Maskrosungen.


Önskar så..

Ja jag hade ju verkligen sett fram emot att få åka upp till Norrland över denna julen. Jag är verkligen ledsen att det inte blir av. Vi hade ju bestämt oss för att åka vartannat år och förra året var vi ju här nere. Men men, man fick ju planera om p.g.a andra oplanerade saker. Jag är inte ledsen för det lilla livet i min mage utan mer för att JAG fick helt enkelt ändra mina planer. Visst, bebisen kommer inte fören i Januari men jag tänker inte sätta mig i en bil, på ett flyg eller ännu mindre på ett tåg när jag bara är några få veckor ifrån att föda! Nåja, jag kommer väl över det. Men eventuellt kommer ju en liten del av norrland ner till oss istället. För eventuellt kommer mina småsyskon och deras pappa hit och firar jul med oss. Dock är det inget bestämt än men det hade varit riktigt trevligt! Sånt är livet.

Just nu håller Jesper på att formatera våran stationära dator. Förhoppningsvis kanske den blir lite snabbare nu. Så nu blir det windows 7 istället för xp. Vi får väl se hur det kommer gå för mig, haha. Det är nämligen på engelska. Och engelska i dataform är fan nått av det svåraste jag vet! Aja, det går nog. Det värsta med denna proceduren är att jag får installera om hela photoshop också. Och jag glömde visst ta en backup på alla penslar jag laddat hem, hehe. Aja, det går ju att ladda hem igen. Så är det med det..

Sovit bra!

Ja för en gångs skull vaknar jag och känner mig helt utvilad! Känns helt underbart måste jag säga! Kan vara för att jag sov på soffan. Jag skulle upp tidigt och ringa tandläkarn åt Jesper. Han hade tydligen fått en tid inbokad till idag 7.30. Men vi fick bara en påminnelse om att han skulle dit han har inte fått någon kallelse. (Påminnelsen kom alltså med sms). Och eftersom han jobbar nätterna så var jag snäll och ringde. Så hon avbeställde tiden. Det var i alla fall därför jag sov på soffan, för då kunde jag ligga kvar och ringa, hehe. Dock så vaknade Tindra innan dess så jag fick inte ligga kvar ändå, men skönt var det att vakna. Inte ont någonstans och ingenting. Förutom en kattjävel som jag ville dränka eller nått.

Igår fick jag för mig att fota magen lite. Vet dock inte om jag vågar lägga ut den ena bilden eftersom jag bara sitter i bh och trosor. Men denna bilden kan jag i alla fall visa.


Men kära lilla vän, vad gör jag med ögonen? Och VARFÖR gör jag det? Det är precis som i tv-serien "How I met your mother" i det avsnittet där dom pratar om "crazyeyes". Det är nästan läskigt. Jag har aldrig gjort sådär förut men nu gör jag det på varenda bild som jag ska titta in i kameran! Scary mama!

När vi nu ändå pratar om mig och jag visar en bild på magen så kan jag säga att jag är lite förvånad. Jag har än så länge inte fått en enda ny bristning på magen! Inte ens dom gamla har "spruckit upp" eller vad jag ska säga. Dom är fortfarande vita alltså. Helt otroligt! Trodde att magen skulle bli ännu värre denna gången. Men jag har ju faktiskt 10 veckor kvar så mycket kan hända. Däremot har jag fått massa bristningar på låren denna gången. Och även boobsen har fått sig en omgång. Men sån går ju att dölja ganska bra. Problemet är väl, för mig, att visa mig i bikini. Men det är ju flera månader kvar. Så det problemet får komma sen. Imorrn är det i alla fall dags för barnmorskan igen. Då får vi hoppas att mitt järnvärde har stigit något. Annars vette sjutton vad jag gör. För nu har jag faktiskt inte missat så mycket som jag brukar.. Nåja, det återstår ju att se. Ska bli kul att få lyssna på lillans lilla hjärta i alla fall.

Nä nu måste jag nog ta en knäckemacka och se om mitt illamående kan gå över lite hastigt, hehe. Sen blir det bibblan och lite sånt. Puss på er!

Vintertid kräver ny design!

Jag har suttit och filat på en vinterdesign ett tag nu. Men jag vet egentligen inte om jag är riktigt nöjd med den ännu. Men vintern är ju lång så jag har gott om tid på mig att greja, hehe. Men jag tänkte, eftersom klockan ställdes om inatt till vintertid så kan jag faktiskt byta till en vinterdesign dagen till ära! Så vad tycks? Nu har jag redan börjat planera in lite andra saker, hihi! Låt mig bara säga såhär..det kommer bli ett antal förändringar framöver! Säger inte hur, var eller när. Det lär märkas!

Tindra var ruskigt svår att hålla vaken nu på kvällen. Hon är ju fortfarande inställd på sommartid så det var inte populärt. Hon ville ju sova redan klockan 17. Men nej nej säger mamma, hehe. Men nu sover hon sött i alla fall. Så jag har en stund för mig själv. Dock är den inte vidare mysig då jag fortfarande har en jobbig huvudvärk! Får hoppas att den går över inatt så att jag slipper den imorrn.

Annars har vi faktiskt inte gjort något speciellt ikväll. Funderar på att baka när jag får mina pengar från fk. Ja ni läste rätt, JAG ska baka! Haha! Får väl se hur det slutar. Men jag är såååå sugen på moccarutor! Det är ju så gott! Men jag har aldrig gjort det innan så jag vette sjutton om jag vågar.. Och så får det nog bli några vanliga chokladbollar. Det KAN jag i alla fall.

Nä nu ska jag sätta mig och se om jag kan hitta dom nya avsnitten av americas next top model. Har ju helt missat den nya säsongen. Puss på er!

Men vad är det här?

Jag trodde inte att illamåendet skulle komma såhär sent i graviditeten. Jag trodde att jag skulle bli förskonad. Men nej man ska väl som sagt inte ropa hej förän man kommit över ån. För nu har jag mått illa 3 mornar i rad. Jag har inte spytt men det har inte varit långt ifrån! Jag vågar inte äta nått heller för då lovar jag att jag spyr. Suck. Men men, det finns dom som har det värre! Så man ska inte klaga. Dock vaknade jag även med huvudvärk idag. Och Tindra vaknade klockan 4 (vintertid) och ville inte somna om.. Känns stabilt nu. Är alldeles snurrig, Hehe. Tindra lyckades dock somna om en liten stund från 6 till 7 sen var det bara knata upp. Så jag ska försöka få mitt illamående att gå över sen blir det lite frukost för oss båda. Fil och flingor, mums! Sen blir det att ta det lugnt resten av dagen. Ha en trevlig dag!

Marknaden och våran dag.

Ja vi startade tidigt imorse. Vi åkte till marknaden i Vänersborg. Det var mysigt att gå där och titta. Men Tindra är ju så fruktansvärt rastlös och vill verkligen inte sitta i vagnen! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med henne, haha. Kanske var ett onödigt köp den där syskonvagnen? Vi får väl se. Fast det kanske ändrar sig sen när hon ser att den lilla bebisen också ska åka vagn. Men som sagt, vi får väl se. Jag hittade några ljuslyktor jag ville ha men blev aldrig att jag köpte dom. Dels för att jag inte kom på vart jag ville ha dom. Det var sånna "häng-lyktor" som man kan hänga i fönstret. Men jag har ju redan både i vardagsrummet och köket så jaa, jag visste inte vart jag skulle sätta dom. Men jag köpte mig i alla fall sockar i massor! Dom hade ju olika stånd från 3 par för hundra upp till 20 par för 100. Men jag köpte i alla fall 14 par för 100 kr. För där tyckte jag att dom såg bäst ut. Lite roligare motiv var det i alla fall. Jag hade ju min kamera med mig också. Blev dock bara en bild på Tindra, hehe. Jag orkade inte riktigt idag. Vet inte vad det är med mig. Här kommer den i alla fall. Har ju inte visat hennes nya overall som hon fick av farmor så nu blev ett bra tillfälle.



Visst är den fin?! Jag gillade den skarpt i alla fall! Och som sagt, hon höll värmen. För det var riktigt kyligt i vänersborg. Jesper gick och frös som bara den och jag frös i ett par timmar efter att vi kom hem, hehe. Jag fick även förstöra någons dag på marknaden. MOAHAHA! Det var nämligen så att en "smart" kvinna hade satt sig MITT i vägen, där man går, med sitt barn som hon försökte trycka i något som tydligen inte var så gott. Sina påsar hade hon lagt bredvid sig. Detta resulterade i att jag körde rakt över hennes påsar! Hon får ju fan skylla sig själv om hon bestämmer sig för att sitta MITT där man går?! Eller? I alla fall så var det donouts i en av påsarna. Kan säga att dom förmodligen blev mos! Hon ryckte tag i däcket på barnvagnen och ryckte loss påsen och blängde surt på mig men jag fortsatte bara gå! Hoppas att moset i påsen smakade bra och att du lärde dig att man inte kan stanna och sätta sig pladask vart som hellst. Speciellt inte när det ändå var så mycket folk som det ändå var.. Nåja, vi fick oss i alla fall ett gott skratt åt henne. Skadeglädje är den bästa glädje. För att återgå till våra inköp så fick Tindra en "liten" sak där med, haha! Kolla här:


Hon fick en ballong. Hon var helt galen i den där ballongen, haha! Dock hjälpte det inte att hon fick den att leka med i vagnen, hon ville ändå ner och gå.. Men hemma har hon sprungit runt med den. Fan, ballongen är ju nästan större än henne själv. Men gillade den, det gjorde hon!

Dagen till ära fick hon även synda lite idag, hehe. Eller rättare sagt var det väl jag som syndade. Tindra har fått smaka ostbågar för första gången. Hon fick en liten skål som hon gick och plockade ur. Gott tyckte hon att det var. Men hon åt inte så många, bara några stycken sen var det bra, på hennes begäran! Men lite skeptisk var hon väl i början?


Smask smask! Det är ju ändå lördag..
Detta var väl allt från oss idag. För annat har vi nog inte gjort förutom att handla mat och tillagat den och såklart ätit den, haha! Intressant.. Puss på er!

Härligt! (Mobilblogg)

Äntligen kan jag blogga igen! Jesper har nämligen flyttat min blogg till en annan server och dessvärre så är inte mitt fotoalbum flyttat ännu så att ni vet det. Men snart kommer det upp igen bättre och förhoppningsvis lite snabbare! Tindra är piggare idag. Så vi kommer åka till vänersborg snart. Ska bara försöka få på min största bebis lite kläder, haha! Det betyder alltså jesper.. Men jag är så jäkla förbannad! För denna jävla arbetsförmedlingen är så fruktansvärt inkompetenta och dumma i huvudet så jag får inga pengar! Jag vet inte hur vi ska göra eller överleva nu.. Det är ju så att jag går på aktivitetsstöd. Dessa papper måste man fylla i manuellt och sen ska af skriva under dom. Och idioten som skrivit under mitt papper hade för h-vete stämplat över viktiga uppgifter som jag fyllt i! Så nu fick jag tillbaka det pappret där det stod att dom ville ha kompletteringar! Detta resulterar alltså i att det tar typ 2 veckor till innan jag får mina pengar.. Jävla idioter! Jag är så arg! Men det förstår ni kanske på mitt otroligt vårdade språk, haha. Nä nu ska vi åka. Ha en bra dag!

Då var det dags igen..

Bara för att alla frågat om Tindra har feber och jag såklart sagt nej för att hon inte har det så gissa vad? Jooo hon tempar 38,2. Inte hög feber tack och lov men det förstörde ändå våra dagsplaner. Vi funderade på att åka till bushuset i torslanda eller eventuellt ta båten till danmark bara för skojs skull. Men det blir inget med det. Jag vill inte att Tindra ska bli ännu sjukare. Så nu blir det väl att sitta inne hela dagen istället. Vill ju inte dra ut Tindra om hon är sjuk. Tack och lov att det är dåligt väder! Så om ni har nått förslag på vad man kan hitta på isället är ni välkomna att höra av er!

Imorrn ska i alla fall jag åka till Vänersborg. Om Tindra är bättre så åker vi hela familjen. Men annars åker bara jag. Det är nämligen oktobermarknaden i Vänersborg imorn. Har inte varit där på flera år så därför tänkte jag åka iår. Dom brukar ha så mycket mysiga saker där. Jag ska väl kolla efter lite fina ljuslyktor och sånt. Kanske man kan hitta nått som man kan ha ute i vinter som gör det mysigt. Får se som sagt.

Nä nu ska jag fortsätta titta på våra bästa år sen får jag väl fundera på vad jag kan göra till Tindra till lunch när hon vaknar. Ha en bra dag!

Mobilblogg

Sitter man med w-lan i mobilen kvittar det nästan vart man skriver, haha! Men jag mår så illa att jag inte vågar röra mig ur soffan. Tindra sitter på sin gung-grej som vi köpte på ikea. Hon gillar den! Hon är hes idag. Undra om hon har ont i halsen.. Men hon verkar då inte slö eller nått sånt. Hon springer runt med den där medicinsprutan och pekar på hostmedicinen, Hehe. Ni förstår, Tindra tycker om medicin. Hon har aldrig varit svår att ge. Hon tycker det är gott och roligt att få det, haha! Nåja, det är ju bra att hon tycker så i alla fall så att man inte behöver tvinga henne! Nä jag får väl ta och ge henne lite medicin då. 3 gånger per dag sa doktorn att hon skulle ha iaf.

Färgat håret!

Ja då har man färgat håret då. Det blev en jäkla skillnad i alla fall, hehe. Här kommer före och efterbild. Syns lite dåligt då mitt hår fortfarande är lite blött så jag får väl ta en bättre bild när jag orkar..
Det blev i alla fall en färg som heter rödviolett. Och rött blev det i alla fall. Kanske aningen skiftningar i lila, jag vet inte. Jag blev rätt nöjd i alla fall. Jag älskar förändringar! Nu när jag tänker på det färgade jag faktiskt håret rött när jag väntade Tindra med, hehe. Vilket sammanträffande. Tack för hjälpen M (fniss)!

Gick bra!

Ja det gick bra hos läkaren. Dom tog stick i fingret på lillsnutt men hon rörde inte en min! Hon är fan stenhård min unge, haha! En annan grinar ju för sånt, hehe. Hon gnällde lite för att jag satt och höll fast henne, annars var det inget mer. Då fick hon plåster på fingret som hon gick och visade alla och sa "ajaj". Så söt så! Sen fick hon även ett fint klistermärke som såg ut som en nyckelpiga. Inne hos doktorn var hon också snäll. Han fick lyssna på henne och titta henne i öronen men ingenting såg dåligt ut och alla värden var bra. Så det enda han sa var att det måste vara en otroligt långdragen förkylning. Men det kändes ändå skönt att ha kollat upp det. Så nu fick vi ordinerat en annan hostmedicin. Bricanyl (hade hon när hon var mindre också). Den har vi kvar av hemma så vi får väl se om den hjälper. Men nu vet ni hur det ligger till i alla fall. Det är alltså ingen större fara med henne.

Dagens outfit och läkarbesök..

Ja jag tänkte bara börja med dagens outfit. Snälla ignorera den diviga posen, hahaha! Jag vet inte vad det är med mig. Jag brukar väl inte göra så töntiga miner på kort? HAHA! Det är nått jag har börjat med nu. Men här är bilden..


Denna bild kan ni ju se som en"före-bild" till dagens färga-håret-projekt också, haha! Nää det kommer nog en bättre bild till det. Men som jag sa igår, det kommer bli en jäkla förändring i alla fall. Nästan så att jag är nervös över det hela..

Ang. läkarbesöket så är det för Tindra. Hon har ju hostat så hon har kräkts på nätterna i över en månads tid nu. Så nu börjar jag tröttna på att torka spya och jag tror faktiskt att Tindra börjar tröttna på att spy också om jag ska vara ärlig. För hon blir ju hysterisk! Så vi har fått tid hos en doktor. Det blir en kort dag på dagis med andra ord. Ska hämta henne strax innan 11. Håll tummarna på att det inte är något jätte-allvarligt nu!

Jag själv mår i alla fall bättre idag. Skönt är väl det! Har sovit bättre och vaknade därmed på bättre humör! Dock fick jag mig VÄRLDENS illamåendeattack imorse. Jag trodde verkligen att jag skulle behöva vända mig om och spy när jag bytte blöja på Tindra. Men jag klarade mig och nu är illamåendet som bortblåst, SKÖNT! Nää det var allt för denna gången. Jag ska försöka återkomma efter läkarbesöket annars återkommer jag ikväll..

PUSS

Pust vilken dag!

Jaa, jag har överlevt! Weei! Trodde nästan att jag skulle lägga mig ner och dö förut alltså. Så jävla ont! Men det gjorde jag ju inte såklart! Så vad har vi gjort hela dagen då? Jo vi har hämtat ut ett paket. Overallen som jag vann på tradera hade kommit och det billigaste fraktsättet var schenker så därför var jag tvungen hämta ut det, inga problem! Sen åkte vi till ö&b. Där köpte vi en julstjärna till Tindra, hehe. Den var så fräck så vi tänkte att det var lika bra och köpa den nu. Köpte även hårfärg till mig, kommer bli en stor färgning imorrn alltså! Kommer bli en jäkla skillnad i alla fall, haha! Sen åkte vi och köpte pizza på atlantic, ÄLSKA deras pizzor! Sen hem och käkade. Gott var det kan jag lova! Känner mig otroligt nyttig som har cravings på pizza. Sen har resten av dagen gått åt till att försöka underhålla Tindra. Gick väl sådär och hon underhöll sig själv med att dra fram i hela vardagsrummet och hallen. Nåja, här är några bilder i alla fall. Klicka på småbilderna så kommer ni till albumet så ni får se dom i rätt storlek.


Och som ni ser på den lilla bilden längst ner till höger så har hon dragit fram typ ALLT från hennes rum. Nja inte riktigt men man skulle kunna tro det. Plus att det låg leksaker i soffan och längre in i hallen där man inte ser. Det är OTROLIGT roligt med små barn, haha! Har dock inte orkat städa upp efter henne heller. Jag får göra det imorn när hon är på dagis. Lugnast så.

Sen hoppas jag på att det kanske kan vara lite bättre väder imorrn. För jag är fotosugen. Är jag väl egentligen jämt men då kan jag ju ta en kort promenad imorrn i samband med att jag lämnar lillan på dagis, det är så jag tänker. Nåja, jag fick i alla fall leka lite men kameran ikväll ändå. Med vatten som vanligt. Och godis, hehe. Här har ni två bilder. Resten var inget att se..
Om ni inte ser vad det är för godis så är det i alla fall sånna där fizzyflaskor. Bilderna blev inte riktigt som jag hade föreställt mig i huvudet. Men men, lite tuffa blev dom väl ändå.

Nu kommer jag inte på nått mer som jag kan skriva. Kommer jag på nått roligt får jag väl skriva det sen..

Aj aj aj!

Detta är nog den värsta natten någonsin.. Har så jäkla ont i höfterna nu så att jag kan fan inte gå! Till råga på det har kattjäveln väckt mig när jag lyckats somna om. Och jesper vägrar fortfarande lyssna på mig om att katterna får vara UTE på nätterna. Suck. Vad ska jag göra då? Skicka iväg katterna? Kan ju tillägga att det inte räcker att stänga sovrumsdörren för då står katterna och klöser på den! Det var nämligen så att jesper säger till mig: väck mig om katten är jobbig så släpper jag ut han. Men när jag gör det tror du han slänger ut katten? Nä då ber han katten lägga sig ner och fjäskar! Sen när klockan är 7 DÅ slänger han ut den. Gissa vad detta resulterade i.. Tindra vaknade.. Tur för han att han har lovat att vara med Tindra själv sen när jag åker till biblioteket och sådär. Jag orkar inte de här.. Jag kan ju fan inte stå på benen!

Cravings!

Ja jag har nu kommit fram till att jag faktiskt har 2 stycken cravings. Coca cola är ett måste att ha hemma! Annars blir jag galen! Jag lovar. Sen är det en sak till. Och den saken är då fan lika onyttig den! Pizza. Pizza med massa gör på. Massa ost, beasås och kanske oxfilé. Eller kebabkött och kebabsås.. Det vattnas i munnen på mig. Guuud vad jag vill ha pizza. Det var ju inte längesen vi åt pizza men jag ska ha pizza imorrn! Så det så! Ni andra gravida som läser min blogg..har ni några speciella cravings? Något som ni bara MÅSTE ha?

Jobb jobb jobb!

Det är nog bara inse att det inte finns några jobb. Inga jobb för mig i alla fall. Ska ha barn om 2 månader dessutom. Yeah vad man är attraktiv på arbetsmarknaden?! Nää, tror inte det va? Sen har jag ju det problemet att jag inte kan jobba flera kvällar i veckan t.ex. För då har jag ingen "barnomsorg" som det så fint heter. Visst skulle säkert någon kväll gå att lösa men kanske inte om jag måste jobba flera kvällar på raken. Åååh!! Och mina a-kassedagar har jag nog inte många kvar av. Tror jag har gått ner i 50% ersättning nu. Hur kommer detta sluta? Jag går under!
Jag har inget vettigare att skriva..

v. 29+0

Ja då går man in i en ny vecka igen. Finns inte så mycket jag kan säga egentligen. Har fortfarande lite nojja över namn och sådär. Men det är nog bara jag som har fått för mig att jag gärna vill ha namnet klart innan bebisen kommer. Jag har ingen lust att åka hem från bb utan att bebis har ett namn. Men det kommer väl. Får väl helt enkelt ge med mig, haha! Jag har i alla fall fotat magen idag. Lite halvdåliga bilder och ignorera ansiktsuttrycket, haha!

Men magen är otroligt stor och ivägen nu. Så är det någon som har lust att komma hem till mig och klippa mina tånaglar är det bara hojta till, haha! För jag når knappt att ta på mig mina egna sockar. Tröööök! Nåja, jag får väl överleva.

Angående detta jäkla tjöt om den överskattade svininfluensan så kommer jag ICKET att ta något vaccin. Så nu vet ni det. Fan en vanlig influensa har ju högre dödlighet än svininfluensan. Enda skillnaden är väl att svininfluensan gärna sätter sig i lungorna och orsakar lunginflamation. Inte alls roligt men det finns botemedel. Så den dagen jag blir sjuk i svininfluensan kommer jag ta ställning om jag tycker att jag behöver vaccinera mig. Kanske skulle vaccineras mot galna kosjukan och pippisjukan med (fågelinfluensan?). Nä, detta är alltså MIN personliga uppfattning så jag hoppas ingen tar illa upp nu..

Nää detta var allt från mig. Nu ska jag väcka gubben för vi ska åka och handla!

Design Jennifer 2!

Ja då har man gjort ännu en design. Låter bilden tala för sig själv..plus att ni vid detta laget vet vad som händer när man klickar på bilden!

Äntligen!!

Äntligen kan jag få börja kalla min dotter ett matvrak! HAHA! Som jag har väntat på denna dagen i över ett års tid! Men nu har hon verkligen börjat äta, och inte lite heller! Igår vräkte hon i sig en stor portion med lax och potatis till lunch, massa köttbullar och makaroner PLUS en hel banan till middag för att sedan två timmar senare äta nästan 300ml välling. Idag hade hon ätit en stor portion fiskbullar på dagis och hemma åt hon massor med pasta och pastasås med kycklingfilé som jag gjorde. Det känns hur bra som hellst! Känns som att hennes matproblem äntligen börjar släppa! Hur gött som hellst!

Utvecklingssamtalet gick bra. Fick veta en massa saker som Tindra har lärt sig. På förskolan har dom något som heter tvärgrupper. Där jobbar dom mycket med matte. Inte matte där man räknar utan mycket färger och former. "Fröken" visade massa bilder på Tindra. Dom har nämligen bilder med t.ex en röd nalle på. Sen har dom plastnallar i samma färger. Tindra har lärt sig att ta den röda plastnallen och sätta den på nallen på bilden. Superduktig är hon mitt lilla hjärtegryn, hehe. Och det är lite häftigt att dom små lär sig så fort! Sen vet hon hur man lägger saker I korgen eller PÅ bänken och lite sånt. Sen vill hon såklart ha massa uppmärksamhet och hon vill tydligen ha uppmärksamheten FÖRST av alla, haha! Hon blir sur om det skulle vara på nått annat sätt. Skrutt! Nåja, det var kul att höra i alla fall. För vi fick ju självklart höra att Tindra oftast är glad, snäll och otroligt social. Det känns ju skönt att höra i alla fall. Sen undrar jag om jag gjorde bort mig lite, haha! Jag sade ju inte FÖRSKOLA utan jag sade rakt ut dagis! Jag reagerade inte ens på det utan det var Jesper som sa det åt mig när vi kom hem, haha! Aja, jag kallar det dagis, så är det bara.

Ääh sån skit!

Jag tog aldrig med mig kameran till Vänersborg förut. Det började nämligen regna innan vi åkte hemmifrån så jag kände att det inte var någon idé. Men det skulle jag nästan haft för vädret blev bättre innan vi lämnade trollhättan (tömde Jespers förarkort på centralen). Då sken till och med solen. Nåja, gjort är gjort.

Så nu blir det bara att sitta och vänta på att klockan ska bli 14.00 så att vi kan gå till dagis. Undra vad som sägs på första utvecklingssamtalet? Jag menar, det kan ju inte vara så himla mycket ändå? Nog för att Tindra har utvecklats något enormt sen hon började i juni, men ändå. Aja, det är bara vänta och se. Jesper ska följa med i alla fall. Det bestämmer jag! Haha!

Jag behöver en ny kalender. Min kalender gick nämligen ut 11 oktober. Jag beställde ju en såndär personlig kalender förra året. Men det gör jag nog inte denna gången. Får nog bli en lite mindre kalender, billigare framförallt! Men jag har inte riktigt hittat någon som faller mig i smaken. Men jag får väl kika lite till. Nu ska jag avsluta i alla fall.

Föresten, kolla in detta: http://pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4943854 Min farfar är i piteåtidningen idag :D

Jaha..

Nu bär det snart av till vänersborg. Jesper ska lämna tillbaka hyrbilen som han haft i helgen. Jag tänkte se om jag kanske får fota lite. Men det beror ju på om vi hinner. För klockan 14 ska vi vara på dagis och på vårat första utvecklingssamtal. Ska bli spännande faktiskt. Så detta får bli ett snabbt inlägg bara för nu måste jag sluta skriva innan Tindra massakerar tangentbordet!

Fotografering igen!

Jag och Tindra tog bilen ner till skeppsviken förut. Det var ganska mysigt måste jag säga. Men det var ju inte direkt någon höjdare att åka bara jag och Tindra när jag ville fota lite, hehe. Hon springer ju runt som ett annat jehu och hon skulle bokstavligt talat bada! Hon sprang ner på stranden och badade fötterna, haha! Tur att jag tog på henne sina vinterskor för dom är ju vattenavstötande. Faktiskt så höll skorna henne både varm och torr trots att hon doppade dom rakt i vattnet. Nåja, sånt är livet. Blev det några bilder då? Jaa, ett par stycken. Klicka på bilden nedan för att komma till galleriet och för att se alla bilder.


Sen är jag bara lite förundrad över en grej, haha! Jag har nämligen stött på något jag aldrig sett förut. Ett utomhusgym! Jaa, jag tyckte först att det såg ut som en väldigt knepig lekplats. Men när jag tittade närmare så är det faktiskt ett gym! Kolla här:


Från vänster: Tryckte man bågen framåt så lyfte man sig själv när man satt. Väldigt spännande. Mitten är en sån man står på och "springer" i luften. Svingar benen fram och tillbaka alltså.. Och den sista vette sjutton egentligen. Men när jag flyttade bågen fram och tillbaka så höjdes och sänktes den där plattan eller vad jag ska säga. Så jaa, är Uddevalla enda staden i Sverige som faktiskt har ett eget utomhusgym? Kan man ju undra. Detta verkar dock inte vara så flitigt besökt om jag ska vara ärlig. Men kanske en varm sommarkväll att man tänker att "JA! Jag åker ner och gymmar lite i skeppsviken..!" Haha! Ja lite komiskt är det ju faktiskt. Nää, nu ska jag ta och kika vidare och käka lite ostbågar, mumma!

Hosta och lek..

Ja, nu har jag precis lagt lillan igen. Får väl se om hon somnar. Hon har i alla fall fått lite hostmedicin nu. Kanske hon kan sova i mer än 20 minuter! Tycker så synd om henne! Så om inte bvc svarar i telefon imorrn kommer jag åka dit och ställa mig utanför hennes dörr och knacka tills hon öppnar! Det måste ju vara annat än en vanlig förkylning, tror ni inte det? Jag menar, Tindra har hostat en månad nu! Visserligen är ju inte Jesper helt bra heller, han hostar och sådär, men ändå..? Känns inte som att jag vill trycka i Tindra så mycket hostmedicin heller. Åååh varför ska det vara så svåååårt?

Vi gick i alla fall ut en sväng här förut. Hon körde sin bobbycar och grävde lite i sandlådan, hehe. Sen gick vi in och käkade lunch. Eller jaa, hon käkade och jag gav henne. Fisk och potatis stod det på menyn för henne. Och nu har jag ingen aning om vad vi ska äta till middag. Jag är såååå sugen på thai-mat! Men jag känner ju inte direkt för att sätta mig på thai-restaurangen och äta själv, bara jag och Tindra. Njää, så vi får väl se om jag får med mig någon. Annars kan man ju alltid köpa med sig hem. Men som sagt, vi får se. Jag tänkte i alla fall att jag och Tindra skulle ta bilen och åka ner till skeppsviken sen. Kanske man kan få lite fina bilder och Tindra får springa av sig lite. Plus att en annan får sig en skön promenad! För det är ju grymt bra väder idag måste jag säga!

Hmm, jag känner att det inte går så bra för mig att "sluta blogga" haha! Jag skulle ju trappa ner detta men det går mindre bra. Jag kanske är beroende av min blogg ändå?

Härliga morgon!

Ja gud vad härligt det är när Tindra vaknar vid 8-9 på mornarna, hihi. Man blir ju inte lite bortskämd! Men det kommer ju snart ändras på har jag en känsla av. Jag kommer nog få kliva upp före fan själv. Nåja, det är i alla fall 2 månader kvar, hehe.

Vad ska vi hitta på idag då? Inte en jävla aning om jag ska vara riktigt ärlig. Jesper är ju inte hemma fören sent ikväll. Jag behöver i alla fall handla. Vet inte riktigt vad vi ska äta till middag. Kanske skulle slänga ihop en korvstrognaoff? Det får bli en liten sats denna gången i så fall. Förra gången fyllde jag ju några burkar i frysen, hehe. Men dom är slut. Så får det nog bli. Då behöver jag bara köpa korv. Nää ris måste jag nog också köpa för det är slut. Jaa, jag känner att detta blev en otroligt intressant läsning va? Frågan är om man skulle orka gå ner till skogslyckan och handla eftersom det är så lite. Ner går säkert bra men frågan är ju hem igen.. Backen upp är nog inte så rolig nu när inte kroppen är "iordning". Kanske om inte Tindra hade varit med. Hon kan ju iofs gå själv men kanske inte så långt. Aja, jag får se hur jag gör. Jag får känna efter. Det är ändå ett tag kvar tills det är middag.

Tindra hostar fortfarande. Slemhosta som heter duga. Hon rosslar. Och jag fick inte tag på bvc när jag sökte dom förra veckan. Jag hatar när dom inte svarar i telefon alltså! Men men, får väl försöka till veckan igen om inte hostan plötsligt skulle bli bättre.. Imorn är det dags för vårat första utvcecklingssamtal. Så vi får väl se hur det går. Tror nog att det går bra. Fick höra av dagisfröken senast igår att hon tyckte att Tindra hade vuxit så mycket sen hon började. Både i utveckligen och självklart i storlek haha! Men det är alltid kul att höra. Fastän man vet sånt själv också. Hon utvecklas ju varje dag! Och snart är hon till och med storasyster! Shit vad tiden ändå har gått snabbt.. Nåja, nu vill Tindra mysa lite och inte mig emot!

Ha en bra dag!

Shoppingen och snön dårå!

Ja nu hinner jag nog sitta vid datorn en sväng. Kan börja med att säga att Tindra idag lärt sig ett nytt ord, haha! Vi åkte nämligen buss till torp för att jag inte orkade krångla in och ur garage/bil/barn/barnvagn (SUUUCK!!). Och när vi satt och väntade så sa jag att "Snart kommer bussen". Då kläcker Tindra ur sig "buss". Haha! Så det fortsatte hon att mässa fram tills att bussen faktiskt kom. Aja, det var det roliga.. Tänkte i alla fall visa dagens shopping. Som sagt blev jag väldigt nöjd över mina "fynd". Var ju dock inga fynd prismässigt men jaa, ni förstår. Som ni ser på bilden nedan så är det en randig mammatunika i strechigt skjortmaterial, haha! Hur sjutton ska man annars förklara? Skön var den i alla fall. Sen är det ju bara vanliga svarta leggings som ni kan skymta också. Dom var visserligen rätt billiga, 99kr på gina tricot. Och så mina strumpor. Jag äääälskar dom strumporna! Dom är lite tjockare och jättesköna! Nåja, här är bilden i alla fall!
Ja, sedär ja. Kanske fick en dålig bild för där såg den mer ut som ett tält, haha. Ääh, va fan! Jag är gravid, jag får nog börja acceptera att det mesta kommer se ut som ett tält på mig, haha! Nöjd är jag i alla fall.

Snön då? Ja jag tänkte bara visa snabbt 2 bilder på hur det såg ut på våran baksida igår morse. Trodde ju att vintern kommit på riktigt men så varmt som det var idag, PUH! Vintern lär inte komma på ett bra tag!
Det tog ju nämligen inte många timmar för denna snö att försvinna.

Vad har man mer gjort idag då? Ingenting vettigt kanske? Jo, jag städade faktiskt upp efter Tindras bestyr. Dock hann hon plocka fram det mesta igen innan hon gick och lade sig men nu ligger det i alla fall inte papper överallt. Skönt det! Så vad händer resten av denna lördagskväll? Inte ett skit kan jag tala om! Jag har varit fotosugen hela dagen men har inte orkat.. Lär inte göra det nu heller. Kanske man får mysa ner sig i soffan med lite varm choklad och ostmackor. Det är prima det! Ha en trevlig kväll!

Shopping blev det!

Ja jag köpte mig en jättefin mammatunika, svarta leggings och strumpor, Hehe. Det var i alla fall en grymt skön outfit! Jag hann ju inte direkt pröva kläderna i affären med tanke på att jag var själv med lillan så jag tog på mig dom när jag kom hem. Väldigt nice! Ni får väl se en halvtaskig bild sen när jag har tid att sätta mig vid datorn. Nu får jag nog sätta igång att städa. För nu blir bombnedslaget bara värre och värre. Jäkla unge! Hehe.

Hemska nätter..

Ja nu börjar det väl bli för vana att mina nätter är hemska. Jag vet inte när jag sov en hel natt senast. Jag vaknar typ en gång i timmen för att jag måste vända på mig. Jag kan inte ligga på rygg för då kan jag inte andas. Mage kan vi ju inte tala om! Jag kan bara ligga på sidorna. Ibland inte ens det eftersom jag får så ont. Suck. Och det stör mig lite att jag vet att det är mer än 11 veckor kvar. Det låter lite, men nu känns det som en evighet. Det ska ju bli jul först! Fast det om nått är väl inte långt borta. Denna julen när man bara byter pengar..

För att komma till något annat, kanske mer vettigt, så åker jag och Tindra ut till torp sen. Där kan man ju fördriva tiden lite. Men jag tänkte att vi åker dit efter lunch. Hon får äta och vila innan vi åker. Så jag skulle väl tro att vi åker ut vid 13 beroende på vilken tid hon somnar och hur länge hon sover. Förhoppningsvis kan hon sova en stund för jag hade tänkt få plocka undan lite av det hon drog ner igår. Hon hittade nämligen en hög med papper som vi ska spara under vardagsrumsbordet. Behöver jag säga att hon drog ner den högen och att det nu ligger papper ÖVERALLT? Nåja, gullhumla är hon ändå, hehe.

Nä nu har hon visst ätit färdigt vällingen så nu får det bli morgonmys för hela slanten!

Ändrade planer!

Ja, jag hade ju planerat att jag och Tindra skulle ta tåget upp till familjen Karlström/Bjurelid i helgen. Men det blev inte så tyvär. Min otur förföljer mig kan man väl säga. Tänkte vara smart och köpa biljetter på tradera. Men då var det nån smart jävel som bjöd typ 500 spänn på den sista biljetten I SISTA MINUTEN! Så jag blev lagom glad kan jag väl säga. Nåja, det var ju en chansning och det är inte mycket att göra åt saken. Så nu har jag ingen aning om vad jag och Tindra ska hitta på för bus i helgen. Det blev liksom bara tomt i skallen! Och Jesper är som sagt i Borås. Bockaby närmare bestämt. Kommer inte hem fören sent på söndag kväll... Suck!

Men jag funderar i alla fall på att ta bilen "ut till kusten" eller vad jag ska säga. Uddevalla hör ju till västkusten men jag menar nu åt kungshamn/smögen-hållet kanske? Promenera lite där ute och självklart fota lite. Men har inte bestämt mig för om jag orkar. Får ju som sagt ta Tindra med mig i så fall och det är ju inte det lättaste nu när man är gravid och själv dessutom. Då blir det nog inte så många bilder som jag kanske skulle önska. Men vi får se. Funderar även på att dra till Trollhättan. Gå på överby och kika lite och kanske åka ner och fota vid slussarna. Fast där är det väl en massa trappor? Ååh, jag blir galen! Vi får se helt enkelt..

Tidig morgon..

Ja då vaknade man tidigt idag. Blev genast på dåligt humör. Kan ju inte tyda gott. FAN! Jag blir såååå trött.. Så jag kommer inte skriva någon livshistoria här just nu.. Blir i alla fall att ta upp lillan nu som vaknade EFTER mig, haha! Men först ska jag visa två bilder..en på dagens outfit i kass kvalité och en jättefin bild som jag tog med mobilen igår när vi satt och väntade på bussen.



Fotat.. Inte mycket dock..

Nää det blev inte rikigt lika många bilder som jag hade tänkt mig. Hade ju nämligen tänkt flytta på mig lite och sådär men Tindra var inte riktigt så "på" idén att vara ute när det var så sent, haha! Sen var det faktiskt mindre vatten i "fallet" än vad jag trodde. Brukar det verkligen vara så lite vatten där? Har för mig att det brukar vara mycket mer.. Aja, skit samma. Här kan ni se dom få bilder som blev! Klicka på bilden för att komma till albumet!


Efter fotningen tog vi bussen hem igen. Då var det någon som var trött kan jag säga! Hon somnade DIREKT hon lade huvudet på kudden, haha. Eller i alla fall nästan.

Annars har vi inte gjort så mycket annat idag. Förutom naglar och sådär. Jag har ju inte varit så "pigg" i mina höfter som sagt. Får hoppas på en bättre dag imorn då det blir fullt upp! Kan man lugnt säga! Så bli inte förvånade om jag inte bloggar på hela dagen.. Ciao!

Naglar!

Ja jag tänkte bara visa resultatet av naglarna, hehe. Dom blev lite fräcka faktiskt! Kika själva!

Och svar ja! Det är mina riktiga naglar. Jag gillade nog dom turkos/lila naglarna bäst, hehe! Och som sagt Ohlson, man får väl fler idéer med tiden.

Och hon slog till igen!

Tindra vaknade 08.36. Mmmmm vad skönt det är att sova länge! Men det dumma är ju att man blir så bortskämd och då vill man ju inte kliva upp dom mornar som hon faktiskt vaknar klockan 7. Men men, sånt är livet. Jag får njuta dessa mornar som hon sover länge helt enkelt. Dock vaknade jag med en lätt huvudvärk och en sjujävla värk i mina höfter. Har inte sovit vidare bra inatt heller. Vad ska man göra? Funderar på att sova på soffan inatt. För den är lutad så att jag kan få ett bättre stöd för magen och så kan man göra en liten "grop" för höfterna om man säger så. Kanske man kan sova bättre eller i alla fall vakna utan att ha ont? Det är ju värt ett försök.

Men för att övergå till någon helt annat. Vad händer idag? Jo lilla Malin kommer hit och ska greja med mina naglar, hihi. Hon har ju precis börjat med sin lilla hobbyverksamhet så jag ska agera försökskanin, haha! Hon har ju bara grejat med lösnaglar innan så det ska bli spännande att se hur det går på mina naglar. Det kan ju då inte bli värre än när jag målar dom själv för då hamnar verkligen hälften utanför, haha! Jag är kass på att måla naglar. Aja, som sagt, vi får väl se. Jag kommer visa resultatet sen. Sen ska jag även greja med en massa andra saker och kanske försöka hjälpa min gubbe med lite grejer eftersom han ska åka iväg imorn. Han blir borta hela jäkla helgen! Det värsta är att han åker bort på våran "årsdag", haha! Vi "firar" nämligen hela 4 år imorgon egentligen. Men vi har väl sagt att vi inte ska fira dom dagarna längre. Men brölloppsdagen ska vi fira! Det är ju ändå våran första iår. Den 8 november. Då har vi bestämt oss för att gå ut och äta. Den 7 november för det är en lördag. Då ska vi gå ut. Ska bli mysigt! Nåja, det kan jag berätta om närmare.

Kan även erkänna nu att jag och Jesper EVENTUELLT har kommit på ett namn som vi båda gillar. Eller jo vi gillar det skitmycket! Men känns som att vi borde ha fler förslag ifall att vi skulle känna att bebisen verkligen inte skulle vara en "sån". Men nu kommer jag inte säga ett enda namn till här i bloggen i alla fall, haha! Nu ska vi vara hemlighetsfulla! Nää nu ska jag sätta mig och kolla om det har kommit in några nya jobb till mig som jag ändå aldrig kommer få...

Ger ingenting!

Nää, det verkar nog inte bli någon Milly. Kanske inte ens en Molly. SUCK! Jag blir galen på dethär! Man ska fan inte skaffa barn alltså.. För vi kommer ALDRIG hitta ett namn som båda två gillar. Så är det bara. Så vi kan nog skippa hela idén med både Milly och Molly. Och nej det blir ingen Novalie heller för att Jesper är tjurig! Ja jag skyller på han för att han vill inte ha namn som är ovanliga och det vill jag! Så allt är faktiskt hans fel i detta! Så det så! Och jaa, jag blir frustrerad! Och nu ska jag inte säga mer om detta. Jag kommer börja leta andra namn helt enkelt. Kanske man kan göra gubben glad NÅN gång..suck..

Jag och Tindra gick i alla fall ner till stora lekplatsen förut. Jag var lite skeptisk till om jag skulle orka det då jag kände av min rygg endel. Men vi gick i alla fall. Lite roligare där nere idag, Tindra satt faktiskt inte bara i gungan. Hon gungade faktiskt på "gungbrädan" (eller vad det heter) också och åkte rutchkana. WOW! Men jag fick bara ondare och ondare. Tror att det beror på kylan. Så nu har jag skitont! Men men, sånt är livet med små barn, hehe. Man kan inte bara sitta inomhus. Tindra blev i alla fall trött av att vara ute, hehe. Så hon har redan somnat! Nåja, då är hon i alla fall utvilad till dagis imorrn.

Nää nu ska jag sätta mig och surfa runt på namnsidor eftersom att jag inte får döpa ungen till varesig Milly eller Novalie.. God natt på er!

Äntligen kom dom!

Äntligen kom mina böcker som jag väntat på! Så nu har jag nått att göra ikväll. Ska flytta över allt från Tindras "gamla" bok till hennes nya. Jag måste säga att dessa böcker var verkligen helmysiga och mycket roligare än dom "vanliga" böckerna. Och för er som inte kommer ihåg så är det alltså denna boken jag pratar om:



Det var nog årets bästa köp kanske, haha. Nu ska man bara lyckas hålla reda vems som är vems! Men jag är i alla fall ruskigt nöjd!

Nää nu har jag inte tid att skriva mer. Ska försöka få i mig nått i magen. Har mått illa halva morgonen så jag har inte kunnat äta frukost. Puss på er..och GLÖM ICKET att säga vad ni tycker här: http://www.mandarinklyfta.se/blogg/2009/october/draft-okt-13-2009.html

Vi behöver hjälp!

Ja vi behöver hjälp. Hjälp att komma överens om ett namn, haha. Nu är det ju ingen brådska och vi kanske hinner ändra oss många gånger. Nää inte många..men om det blir som med Tindra så kanske vi ändrar oss vid förlossningen. I alla fall..titta nooooga på denna bilden:


Vad tycker ni? Milly eller Molly? Namnen är ju lika och det är bara en bokstav som skiljer. Men jaa, vi kommer inte överens nånstans! HJÄLP!

Här kommer bara lite rolig fakta..vet inte ens om det stämmer..fast bebis KAN faktiskt ha blivit till runt det datumet, hehe.

Befruktningen ägde rum omkring:
14. april 2009
Hjärtat börjar att slå:
9. maj 2009
Embryot rör sig:
2. juni 2009
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
9. juni 2009
Alla inre organ är färdigbildade:
9. juni 2009
Risken för missfall avtar:
23. juni 2009
Illamåendet avtar för de flesta:
30. juni 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
7. juli 2009
Fostret sväljer och kissar:
21. juli 2009
Ungefärlig tid för ultraljud:
28. juli 2009
Du kan känna fostrets rörelser:
4. augusti 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
18. augusti 2009
Fostret börjar att höra:
8. september 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
6. oktober 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
10. november 2009
Beräknat förlossningsdatum:
5. januari 2010

Familjebild och självklart magen!

Detta blir ett såntdär inlägg som jag återigen inte vet var jag ska placera det. I vilken kategori alltså.. Men det får nog bli graviditetskategorin. Men först ska jag i alla fall berätta vad vi gjorde när vi hämtat Tindra på dagis..

Vi tog med oss hennes bobbycar och sen gick vi mot den lilla skogen här ovanför. Jag hade planer på att ta en fin familjebild på oss tre. Ska jag vara ärlig funderar jag faktiskt på om vi skulle ha förstorat resultatet. Men jag blev i alla fall riktigt nöjd över bilden! Vi fuskade väl lite, haha! Eftersom Tindra vägrade släppa sin bobbycar utan skrik så fick hon sitta på den på bilden. Men som sagt, resultatet blev i alla fall inte dåligt. Här kommer det..



Visst blev den mysig? Tycker i alla fall jag! Även om dom byxorna gjorde att mina lår såg större ut än hela min överkropp haha!

Här kommer två bilder till. Den ena är Jesper och Tindra i nerförsbacken påväg hem från fotograferingen. Han går med en pinne framför henne för att hjälpa till att bromsa, hehe. Gick lite fort annars. Sen en bild på hur det oftast ser ut när hon kör för fort och svänger för fort, haha.

 

Kommer att ladda upp dessa bilder i Tindras blandade album efter att jag bloggat klart.

Efter detta var vi i alla fall ute och gungade en liten stund till. Men Tindra blev nog hungrig för hon började gnälla så vi gick in. Blev fiskpinnar och potatismos till middag och Tindra tyckte att det var superkul att kladda potatismos i håret, haha! Men hon lyckades faktiskt äta upp HELA sin portion! WOW!! Jag fick i henne halva och sen åt hon faktiskt halva helt själv. Blev riktigt imponerad faktiskt. Efter maten tog vi på henne kalasbyxor och så tog vi faktiskt på hennes nya täckbyxor (termobyxor för er andra halvdanskar!) och självklart alla andra ytterkläder sen gick vi ut en stund till. Men fy sjutton vad kallt det är ute idag! Och byxorna var lite stora, får köpa hängslen till dom imorrn. Aja, vi gick i alla fall ner till rutchkanan och där åkte hon några gånger. Tills hon stog på näsan, bokstavligt talat! Detta resulterade i sand i heeeela ansiktet och munnen. Mysigt värre! Då fick mamma nog så vi gick in och hoppade ner i ett bad. Välbehövligt! Snart är det dock även mammas tur att tvätta av sig lite. Men jag ska bara duscha..

För att komma till magen då? Jo, jag går ju in i ny vecka idag och lilla tjejen där inne kommer förmodligen bli kickboxare på elitnivå! Det är en sån kraft i hennes sparkar så ni anar inte! Jag har ju redan ont i revbenen emellanåt. Och ibland får hon in sånna sparkar att jag rycker till alltså. Det är nästan så att jag är konstant öm i magen..Nåja, snart ska hon väl få det lite trängre kan jag väl hoppas, hehe. I övrigt mår jag väl skapligt. RLS, foglossning och sån skit som hör till men jag överlever i alla fall. Cravings på coca cola, även choklad eller saltlakrits suger gärna. Men jag har inga udda cravings som murbruk eller saltgurka doppad i ketshup eller nått annat äckligt, haha! Så jaa, jag är väl normal antar jag.. Här kommer veckans magbild!



Osminkad och jävlig, haha! Men sån är jag typ varje dag. Dock brukar jag faktiskt inte gå i mjukisbyxorna varje dag. Inte när jag ska ut bland folk i alla fall, haha! Det är byxorna alldeles för slitna och smutsiga för, haha. Aja, detta får avsluta detta inlägg..kommer eventuellt att komma ett inlägg till ikväll, har inte bestämt mig. Och det kommer handla om en liten namnomröstning..men vi får se som sagt. Jag vet inte om jag vill avslöja nått namn för hela världen ännu, haha! Som sagt, återkommer i så fall..

Lunch på rådhuset!

Ja vi åkte iväg förut. Jag blev sjukt sugen på en baguette på rådhuscafét. Dom har så jäkla goda baguetter. Inte i klass med subland i Piteå såklart men det är nog i alla fall godast i denna stan! Jag åt så jag höll på att spricka! Trots att jag fått i mig en hel stor tallrik med film och flingor på morgonen så kunde jag ändå trycka ner en baguette, haha. Börjar man bli stor eller? Sjukt. Får väl se hur det går att trycka i sig middag på detta också, haha. Nåja, det blir nog bra.

Nu har man även sett 5e avsnittet av one tree hill. Oaaah vad spännande det är. Har Nathan varit otrogen eller ej? Man börjar ju undra. Och vad har egentligen Dan Scott med allt detta att göra? Hrm hrm, en hel vecka kvar tills nästa kommer. Gosh!

Vad ska vi nu göra resten av dagen då? Jaa, ska ju alldeles strax och hämta hem virrpannan från dagis sen kanske man skulle stanna ute en stund. Det är ändå rätt bra väder. Visserligen är det rätt kallt men blåser endel. Men vi får väl ta på henne termobyxorna. Men känns som att det kanske är för varmt för det..ääsch! Jag hatar denna årstiden just p.g.a att man aldrig vet vad man ska klä på barnen! Föresten ska jag nog ta på mig själv lite mer på benen innan. För det var kallt att gå i strumpbyxor och kjol. Det får jag nog göra! Skriver mer sen..

Nu ska ni få se!

Nu ska jag visa er hur skitiga fönster ser ut, haha! Kan ju bara säga att dessa fönster torkades i juni i samband med flytten. Såhär såg dom ut innan jag torkade dom idag..


Haha ser ni vad skitiga dom är eller?? ÄCKLIGT!! Så jag kunde inte låta bli, jag var tvungen torka av dom! Även om jag inte hade nått tidningspapper och sånt så på vissa ställen ser man lite flammor men det blev definitivt bättre! Kolla här..


Skillnad eller?? Nu var det mer svårt att få en bild på det utan att allt skulle speglas. Så fläckarna som syns i kameran är faktiskt speglingar från någonting inne i lägenheten. Som sagt, liiiite skillnad då, haha! Nu ska bara resten tas men det får jag göra en annan dag för jag är så jäääkla trött nu. Och så har jag ont i fogarna..

Men efter att vi hämtat Tindra på dagis så stannade vi i alla fall ute en stund. Gick till "stora lekplatsen" och tänkte åka lite rutchkana och sådär. Men tror ni Tindra vill åka kana? Nää det enda den ungen vill göra är att gunga! Hon blev vansinnig när jag lyfte upp henne ur den. Så där satt hon, haha. Nåja, lite roar små..
Blev inte så många bilder. Det var något uttråkande att fota en unge som bara vill gunga, haha! Så vi gick hem och lagade mat istället. Det blev som sagt en pastagratäng eller vad jag ska kalla det. Bestod av tacokryddad köttfärs, makaroner, majs, grädde och ost ovanpå. Det blev ruskigt gott faktiskt. Nu gillar ju inte jag majs men jag lyckades få i mig ändå, hehe. Men det var inte gott när man tuggade sönder majsen, blä! Aja, jag lever ju så farligt kan det inte ha varit, hehe. Vad står på middagsbordet imorrn då? Jaa, jag funderar antingen på fiskpinnar eller pepparrotskött..får se vad jag känner för att laga imorn..

Nä det får vara allt för ikväll! Ha en trevlig kväll och glöm inte se färjan!

Svar..

Anonym om Stressig morgon och veckohandling!:
Hej! Jag har bara en fråga, i dina graviditeter. Hade du ngn gång en ganska riklig blödning då i början eller under graviditeten? Eller känner du ngn som haft det?
Svar: Nej, jag har aldrig haft en blödning, kraftig eller ej. Inte i någon av graviditeterna. Jag känner en person som har haft en nidblödning i början av en graviditet och den startade precis som att mensen skulle komma. Men tyvär. Men gå in på www.minbebis.com där kan du säkert hitta tjejer som har haft det.

Stressig morgon och veckohandling!

Ja, det blev lite stressigt imorse. Såhär var det. Tindra vaknade vid halv 6 och vid den tiden kliver vi INTE upp i denna familjen, så enkelt är det! Så jag fick gå in och lägga ner henne några gånger. Sista gången var klockan halv 7 och då tänkte jag att, nu struntar vi i detta och kliver upp istället men då somnade ungen om! Det måste hon ha gjort för tyst blev det, haha! Så jag somnade ju givetvis om jag med. Men det skulle vi nog inte ha gjort för nästa gång JAG vaknade (av mig själv) var klockan kvart i 9. Tindra skulle vara på dagis klockan 9, hehe. Så det blev upp, väcka Tindra som sov så sött, göra en flaska, på med kläderna och sen gå raka spåret till dagis. Tur att man har nära, hehe. Som sagt, blev lite stressigt. Dagis vill ju gärna att man kommer i tid, självklart. Men dom blev inte arga vi blev ju inte jättesena, bara 5 minuter eller nått så det var lugnt.

Sen när jag kom hem satte jag mig och kollade på dagisets hemsida. Fick nämligen min inloggning dit. Blev lite förvånad över en grej som stod där. Under en fråga om hur Tindra visar att hon vill ta nya utmaningar och lite sånt. Så hade dagiset skrivit att Tindra gärna är och klättrar i rutchkanan när andra ska åka och att hon gärna utforskar gårdens alla hörn, inget konstigt i det alltså. Men sen kom den meningen som jag blev RÄDD när jag läste. "Det är inte alltid vi vet vart Tindra är, hon förflyttar sig väldigt snabbt." Hur sjutton tolkar man en sån mening? Har dom ingen som hellst koll på ungarna eller har dom fullt upp med att snacka skit med varandra istället? Eller behöver dom kanske fler personal om dom känner att dom inte HINNER hålla koll på alla barnen? Nä, jag blev lite rädd för detta faktiskt. Men jag vet inte vad jag ska eller kan säga om det. Men man börjar ju fundera om man verkligen valde rätt dagis...

När Jesper vaknade så klädde han bara på sig och sen åkte vi till maxi för att handla. Nu var vi faktiskt duktiga och handlade för hela veckan! Skönt! Så till middag idag blir det nått jag aldrig har prövat. Det blir makaroner, tacoköttfärs och majs, hälla över grädde och strö ost över och in i ugnen en stund. Får väl se om det kan bli nått gott. Jag fick dock ruskigt ont i svanskotan och vänstra skinkan av att handla så nu vet jag inte hur resten av dagen kommer se ut. Kanske kan ta oss ut och leka en liten stund. Beror på. Jag får i alla fall vila mig lite nu innan vi ska hämta Tindra igen. Just det, jag skickade iväg mina papper idag med. Var och lämnade på arbetsförmedlingen och grejer. Skönt att få det gjort! Nä nu blir det vila!

Varning för mycket långt inlägg!

Japp, detta inlägget kommer att bli långt har jag en känsla av. Det är mycket jag tänker skriva om. RLS, körslaget och om min bloggning.. Jaa, ni får väl läsa om ni orkar. Och så ska jag visa vart jag hängde "dropparna" som tidigare hängde i köksfönstret.
För att börja med RLS så misstänker jag att detta fenomen är något som uppkommit i mitt liv. Jävligt jobbigt är det i alla fall. Jag sitter och småläser lite på netdoktor.se och hittar lite diagnosistiska frågor.

  • Har du starkt behov av att röra på benen pga obehagliga känselförnimmelser? Mitt svar: JA!
  • Uppträder symtomen i vila och lindras av aktivitet? Mitt svar: JA!
  • Medför symtomen ett obetvingligt behov av aktivitet? Mitt svar: Ja ganska ofta men inte varje dag!
  • Förvärras symtom kvälls- och nattetid? Mitt svar: JAA! Jag blir ju galen!

Så jaa, vad tror ni? Det stod att om man svarade Ja på alla dessa fyra frågor så skulle det förkomma rls. Sen lästa jag även detta: Hos kvinnor är det vanligt med debut under graviditet, 25-30% av alla gravida, varefter besvären oftast går över i samband med förlossningen för att sedan återkomma några år senare. Jahapp, det var ju det jag misstänkte som sagt. Men det står ju att det brukar gå över i samband med förlossningen. Kan ju hoppas på det. Men också hoppas att det inte kommer tillbaka. För det vill jag inte som sagt. Nåja, mer finns att läsa här: http://www.netdoktor.se/neurologi/?_PageId=717 för er som är intresserade eller bara nyfikna på vad RLS är för något.

Körslaget då? Jo, jag satt och kikade på reprisen av körslaget förut. Jag måste ju säga att jag faktiskt tyckte att rätt kör åkte ut. Dom valde en klockren låt men jag tycker inte att dom framförde den särskilt väl. Men den kören som faktiskt valde bäst låt var nog Caroline af Ugglas. Men jag gillar ju lite mer rockiga låtar och just Ebba Grön med 800 grader är helskön! Sen har jag för första gången hört en version av låten "Fairytale" som jag faktiskt gillar! Tyckte att Amy Diamonds kör framförde den ruskigt bra! Tummen upp! Men jag måste nog ändå säga att Rigos kör som körde "Labamba" faktiskt var värdiga vinnare för kvällen. Dels älskar jag den låten, men jag tycker att kören gjorde ett strålande jobb. Personligen gillar jag ingen av mina "favoriter" som artister men deras körer var bara underbara! Så där har ni min personliga åsikt!

Min bloggning då? Mitt uppe i allt? Jag kommer nog att dra ner min bloggning lite. Känner att jag inte vill spendera hela dagarna framför datorn. Inte för att jag gjorde det förut heller men ska man skriva 3-4 inlägg per dag tar det lite tid. Tid som jag kan spendera med familjen istället. Så jag kommer att blogga när Tindra sover och Jesper jobbar. Eller om han också ligger och sover, beror väl på vad jag känner för. Men istället för att ni kommer få 4 inlägg per dag så kanske ni istället får 1, max 2. Så nu behöver ni inte efterlysa mig ifall att jag inte bloggat på en hel dag, hehe. Man blir lätt beroende av en sånhär sak och jag tror faktiskt att jag är beroende av min blogg. Jag älskar att blogga och skriva men nu börjar det bli för mycket känner jag. Så nu vet ni det.

Nu avslutar jag detta blogginlägget snart. Ska bara visa hur det blev i hallen när jag hängde upp mina droppar. Dom hängde tidigare i köksfönstret nämligen och jag hittade ett bra ställe att hänga dom på i hallen! Så ta en kik på bilden nedan och sen säger jag hej då! Puss på er!

Ingen mer bio!

Ja vi åkte ju faktiskt till bion idag. Till slut. Efter många om och men. Flickan som lekte med elden stod ju på menyn. Den var ruskigt bra faktiskt! Trots att jag höll på att somna när den var lite seg efter en timme sådär, haha. Men den kom ju igång ordentligt kan man säga. Så jaa, det skulle komma en till film va? Måste ju se den också!

Dock kommer jag inte sätta mig i en biosalong igen med denna mage. Det var nog det värsta jag har varit med om. Nog har jag haft problem med detta fenomen att inte kunna andas förut. (Ni som varit/är gravida vet att livmodern kan ligga och trycka på vena cava och att det gör så att det känns som att man ska svimma och inte får någon luft, SKITJOBBIGT!!!) Men jag har ALDRIG någonsin varit med om att det varit såhär intensivt heller. Det brukar ju lätta lite om jag sträcker på mig och gärna lägger armarna bakom huvudet. Men det är ju inte så checkt att göra det i en biosalong med massa människor bakom mig. Så jag satt i den mån det gick och försökte sträcka på mig. Det gick sådär. Så jag blev alldeles svettig och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Så nu blir det ingen mer bio för mig på ett par månader. Det betyder också att jag inte kommer gå och se Twilight som kommer ut i november. Jävla skit (på ren svenska)!!! Nåja, den kommer ju på dvd någon gång. Men ändå, det känns inte vidare skoj.

Nää hörni. Nu ska jag krypa ner i sängen! Tack för hjälpen Frida! Trots att det blev lite si och så med planeringen under kvällen...... Inga kommentarer! Men snällt att du ställde upp i alla fall! God natt Sverige!

Städat och grejat

Ja det blev så att vi städade lite. Plockade, dammsög och skurade. Gott att få det gjort i alla fall. Så nu har vi tänt lite ljus och slagit oss ner i soffan. Ska se en film nu tänkte vi. Vi vet fortfarande inte om det blir någon bio.. Nåja jag får återkomma om detta, haha. Känner att detta blev ett väldigt givande inlägg. Så vi ger oss nu va?

4:e filmen och bilderna från igår..

Johan Falk - Leo Gaut var riktigt bra! Denna var ju tyngre och mer sorglig att se än vad 3e filmen var måste jag säga. Men riktigt bra i alla fall. Nu kan man ju knappt vänta tills nästa kommer i november, hehe. Det är ju faktiskt så att man funderar om inte Johan Falk klår både Beck och Wallander.. Det händer lite mer i Johan Falk - filmerna faktiskt. Nåja, jag har ju inte sett dom nyaste beck-filmerna heller.
Vad händer idag då? Jaa, meningen var väl att vi skulle på bio men jag vet inte om vi ska strunta i det. Dels p.g.a att kompisen inte kan säga när han är i Uddevalla. Sånt stör mig lite då vi fixat barnvakt och allt! Sen vet jag inte om jag har någon större lust att gå på bio idag. Känns som att jag hellre är hemma och myser med min lilla familj. Men Jesper ligger och vilar nu, han var lite trött, så jag får disskutera detta när han vaknar. Tänkte bara visa lite busbilder från igår..
På bilden till vänster så ser ni Tindras fula hockeyfrilla som hon har fått nu, haha! Därav att jag vill klippa henne. Men samtidigt kan jag inte riktigt med det heller. Men det blir ju bara att klippa det som är i nacken i så fall, haha! Så att det blir mer jämnlångt. Aja, får väl se hur jag gör. Nu kommer resten av bilderna från hasselbacken! Klicka på bilden (nedan) för att komma till albumet! Fåglarna var helt jäkla galna och började slåss och grejer. En fågel var det riktigt synd om (den nedan) För han/hon var halt..stackars liten!

Johan Falk-filmerna!

Ja då har vi precis sett den 3:e (av dom nya filmerna) Johan Falk-filmen. National target hette då denna. Tycker faktiskt att den också går i samma klass som dom andra filmerna. Ruskigt bra! Lite förutsägbar på vissa ställen dock. Men jag förstår inte vissa som säger att den är tung/sorglig direkt.. Visst en brud blir misshandlad och hon får missfall, men det fattade man liksom redan när som slog och sparkade på henne. Jag och Jesper tittade på varandra och sa "hon är säkert gravid". Så det kanske var det som gör den sorglig? Ingen aning. Förutsägbar som sagt. Så nu ska vi väl sätta oss och kolla på 4:e filmen med. Leo Gaut tror jag den heter va? Nåja, det blir nog bra. Får väl se om jag orkar skriva några rader om den filmen med.

Vi åkte i alla fall iväg förut. Åkte förbi hemma hos Susanne istället så hon fick lådan med kläder. Jag sa att hon fick slänga resten av grejerna hon inte ville ha. För det är faktiskt ingenting att spara! Sen åkte vi ner till stan. Gick in på rådhuscafét och gav Tindra mat. Fick bli en burk med grönsakslasagne då eftersom jag inte lagat mat. Sen gick vi vidare till hasselbacken för att mata fåglarna. Shit vilka galna fåglar säger jag bara! Dom flesta var alltså inte det minsta rädda för oss och en duva åt till och med från handen på mig. Det blev väl några bilder tror jag, har inte kollat igenom dom än. För det har ju som sagt varit filmtime hela kvällen och så ska den fortsätta så fort Jesper är klar. Nu ska jag däremot kika in en snabbis på vmb för att kolla hur det har gått för en av tjejerna som skulle ha sitt kejsarsnitt idag, hihi.

Termobyxornas nedkomst!

Jag fick i alla fall ETT av mina paket idag, hihi! Termobyxorna som jag vunnit till Tindra på tradera kom idag. Supernice! Och dom var riktigt tuffa. Dom kommer bli skitsnygga ihop med hennes nya jacka, hihi. Och som sagt så gjorde jag ett kap. Betalade 79 kr(!!) inklusive frakt. Lapparna och allt satt kvar. Visserligen hade dom varit på rea men köparen hade betalat 129 kr för byxorna i butik så jag tycker ändå att jag gjorde ett kap. Dom är ju som ni förstår helt nya! Vill ni se dom? Kolla då!
Tindra gillade dom hon med, hehe. Hon skrattade och tjoade värre än jag vet inte vad när hon fick på sig dom, hehe. Som ni ser är dom ju lite stora ännu, men det är väl bara bra kanske? Dom går ju i alla fall vika upp i benen. Funderar på om man skulle köpa hängslen och sätta på också. Vart kan man köpa sånt? Kanske skulle ta en sväng ut till kära barn. Dom brukar ha allt möjligt. Nåja, får ta det sen. Idag är det för varmt att ha dom på sig ute i alla fall.

Som sagt, varmt är det ute. Vi var ute och lekte en stund här innan lunch. Bara en kortis. Men det var skönt ändå. Solen skiner och det blåser nästan ingenting. Så vi funderar på att åka en sväng sen. Åka ner till hasselbacken och mata fåglarna kanske? Vi har en torr limpa som vi behöver bli av med, hehe. Tindra är ju så facinerad av fåglar så det får vi nog göra. Sen är jag ju grymt fotosugen med så kameran får väl följa med. Men jaa, det får bli nått sånt. Susanne skulle ju komma förbi här idag med, men jag kanske ska kolla om vi kan åka förbi där istället. För vi ska ju som sagt inte vara hemma, hehe. Aja får väl se. Nu ska jag inte skriva mer i alla fall..

En outfit en mage och mycket mer!

Ja jag hade tänkt visa dagens outfit och faktiskt en magbild idag. Men verkar vara väldigt svårt för min dator att förstå att jag faktiskt vill kolla igenom bilderna och faktiskt lägga en namnstämpel på dom innan dom läggs ut i bloggen. Hur nu det kan vara så svårt.. Men det hade tydligen hänt nått i nätverket så det var därför. Nu börjar jag i alla fall med min kombinerade outfit och magbild, hehe.

Den börjar verkligen bli stor nu! Den är ivägen när jag böjer mig framåt och sådär. Kämpigt värre..

Föresten. Dagen började ju väldigt bra kan man säga. Igår plockade jag ur både min och Jespers garderob på kläder som inte vi använder eller kan ha. För idag skulle det komma en såndär välgörenhetsorganisation och hämta om man ville bli av med det. Detta skulle skickas till baltikum. Klädsäckarna skulle stå ute vid grinden klockan 8 för då skulle dessa hämtas. Hur tror ni det gick? Jo Tindra vaknade inte fören 8.50 så det gick inget vidare med det faktiskt, haha! Jag klagar inte på att få sovmorgon, tvärt om! Men just idag hade jag faktiskt velat att Tindra skulle vakna som vanligt klockan 07-07.30. Så jag får väl försöka ta kläderna till myrorna eller nått sånt. Men Tindra ville i alla fall att jag skulle ta kort även på hennes outfit. För hon ställde sig mot väggen medan jag installerade kameran, hehe.

Nu tänkte jag bara avsluta med en riktig mysbild från igår. Turbo klättrade upp och lade sig bredvid Tindra i min famn igår. Det är första gången som han gör det så jag var ju tvungen att försöka fota detta, hehe. Det gick väl sådär, men ni ser myset i alla fall..

Nä nu ska jag sätta mig och kolla på våra bästa år. Se om det händer något spännande, haha!

Måste se färjan!

Ja på måndag får jag absolut INTE glömma att slå på kanal 5 när det är dags för färjan, haha! Jag följer ju inte det programmet för 5 öre egentligen men just på måndag måste jag bara se! För då är nämligen 3 gamla kompisar med, hehe. Jag umgicks ganska mycket med dessa 3 killar under en period i mitt liv. Var dock väldigt längesen. Jag gick på gymnasiet i Piteå. Men det var en otroligt rolig tid måste jag säga, hehe. Träffade faktiskt en av dom på liseberg förra året, tror jag det var. Han stod och sålde souvas. Han kände faktiskt igen mig otroligt nog. Då blir man glad! Men i alla fall, Johan, Thomas och Frank ska alltså vara med på färjan på måndag! Missa inte detta gott folk! Och för er som missat så är det alltså 3 galna arjeplogare det handlar om, haha! Kika på länken! http://kanal5.se/web/guest/farjan/avsnitt?p_p_lifecycle=0&p_p_id=K5AV_INSTANCE_1Psc&_K5AV_INSTANCE_1Psc_struts_action=/k5journal/av&_K5AV_INSTANCE_1Psc_articleId=2656524&_K5AV_INSTANCE_1Psc_groupId=1097&_K5AV_INSTANCE_1Psc_version=1.0
Nää hörni..nu blir det sängen för min del! Puss på er!

Party party, hell yeah!!

Suck.. Då var det dags för ännu en "mitt-i-veckan-fest" hos min kära granne här bredvid. Trevligt trevligt. Problemet är inte att hon har fest och egentligen inte att hon spelar hög musik. Problemet är att det är alldeles för ofta. Visst, jag erkänner, det var allt ett tag sen nu. Men det är inte trevligt att ligga i sängen klockan 12 på natten mitt i veckan och inte kunna somna p.g.a musiken som spelas inne hos grannen. Det är helt ok om det händer nån gång ibland på någon helg! Det lär säkert vi också göra nångång. Men ibland känns det som att man bor kvar på tureborg..

Jag är så fruktansvärt seg idag. Hade verkligen behövt städa nu men jag orkar inte börja! Så vi får städa imorn helt enkelt. På lördag ser det ut som att vi ska på bio i alla fall. Men vi får se. Eller aa, det är väl mer eller mindre bestämt. Men jag har tappat suget lite. Nåja, jag får väl följa med för sällskapets skull, hehe. Filmen vill jag ju verkligen se så. Det är nämligen flickan som lekte med elden som står på menyn.

Nu ska jag fortsätta se unga mödrar. Ha det gott!

Skönt med promenad!

Ja jag tog mig allt ut på min promenad. Jag gick inte alls dit jag hade tänkt gå. Vet inte varför. Men jag ångrar det lite nu. För dit jag gick istället och hade tänkt fota "miniatyrfallet" var det ju alldeles igenvuxet OCH brant som fan. Så att dra med sig stativet ut var helt bortkastat och onödig tyngd. Aja, det blir väl bra. Tog några få bilder också. Klicka på småbilderna för att komma till galleriet och för att se alla i större storlek!


Blev verkligen inte många bilder idag. Vet inte riktigt varför. Men jag såg inte nöjet med att fota det jag alltid fotar om ni förstår? Ääh skit samma.

Jag fick ett mail förut. Mina böcker är skickade! Yeah! Och dom skulle skickas som vanlig b-post för att adlibris räknade med att paketet skulle gå ner i brevlådan. Sånt gillar vi! För jag hatar att behöva åka och hämta ut paket och skit. Så nu blev jag glad. Även termobyxorna som jag vann till Tindra på tradera skulle hon skicka idag. Så det borde också vara här imorrn, om jag har tur! Annars får jag vänta ända tills på måndag ju..Håll tummarna!!

Nää nu ska vi åka och handla! Men jag avslutar med 2 bilder till. En på mig och dagens outfit och självklart ville Tindra också vara med på ett hörn. Hon skrattade när kameran pep (självutlösaren) haha!

 

Mysmorgon!

Ja man vaknade till "Maaammaaa, maaammaaa, maammaaa?" imorse, haha! Det var bara kliva upp. Det första hon gör är att säga lilling och peka på sin flaska. Då vill hon ha välling. Så bums in i köket och göra en flaska och sen tillbaka till sängen så hon fick äta den medan jag kunde klä på mig. Underbara unge!

När jag har lämnat henne på dagis så blir det att stoppa musiken i öronen och knalla iväg på en promenad i kylan. Det är frost ute och jag älskar det! Det brukar jag inte göra men iår gör jag tydligen det. Måste vara gravidhormoner! Jag brukar inte alls gilla frost och höst bara för att man då VET med säkerhet att sommaren faktiskt är slut. Men nu vill jag inte ha sommar. Nu vill jag ha kyla och frost! Det är underbart att man passar på att vara gravid under vintern. Aja, som ni kanske förstår ska jag ta med mig kameran ut på promenaden, hehe. Så jag visar bilder sen när jag kommer hem.

Trevlig morgon! Nu blir det lite mer mys innan lillan ska till dagis!

Albumet fullt! (+bvc besök!)

Jaha då fick jag hem mina bilder idag som jag beställde i förrgår natt. Snacka om snabb leverans! Men till min stora fasa så tog mitt fotoalbum slut! Tur att det fanns lite plats i Tindras dopalbum som hon fick. Så jag fick trycka in några bilder där. Så nu blir det att köpa ett nytt album igen, hehe. Men dom brukar ha relativt billiga fotoalbum på typ jula eller biltema. Sånna duger ju faktiskt. Så länge jag får ett album där man kan skriva bredvid bilderna så är jag nöjd! Så jag ska sätta mig och kolla runt lite.

Sen tänkte jag uppdatera lite vikt och längd på våran stora dam, hihi. Hon börjar verkligen bli stor nu och det dröjer nog inte många år innan hon är längre än mig, haha! Hon hade alltså växt hela 4 centimeter sedan sist. Vilket tydligen var ganska mycket. Men det är ju ändå nästan 4 månader sedan vi var där. Eller jaa, 3,5 månad i alla fall. Men jaa, hon var i alla fall 77centimeter lång och vägde 9450gram. Hon har alltså inte kommit över 10kgs sträcket än, hehe. Fast det var ju inte långt kvar. Så jag kan säga att våran våg här hemma stämmer ganska bra. För jag vägde henne häromdagen, med kläder på och då vägde hon 9,5kg. Jaja, växer gör hon i alla fall. Så vi ska dit den 17 december nästa gång. Klockan..hmm..kommer jag inte ihåg nu bara för det. Hoppas att hon skrev upp det i Tindras bvc-bok.. Då är det i alla fall läkarbesök och spruta igen. För då är Tindra 18 månader. Uscha, lilla pluttan. Hon föddes ju för inte alls länge sen! Vart tar tiden vägen?

Bebiskläder!

Ja då har man precis suttit och gått igenom massa bebiskläder, hihi. Vad roligt det är och man har verkligen svårt att tro att våran skrutt (Tindra) faktiskt har varit så liten så att dessa kläder till och med varit för stora, haha! Men jag fick rensat ut lite. Sånt som jag vet att jag aldrig kommer använda och lite som var smutsigt och trasigt. Susanne ska komma hit på fredag och se om det är något av det hon vill ha. Jag har ju i princip bara sparat flick-kläderna. Alltså rosa saker typ, haha! Så jag har faktiskt lagt undan lite fina kläder med. Får väl se. Man kanske är lite dum som ger bort sånna kläder men jag har inte planerat att ha fler barn. Skulle man då få en sladdis eller nått så får man väl ta den smällen då. Men det finns fortfarande klädesplagg jag saknar nu. Strumpor har totalt försvunnit! Så det måste införskaffas, overaller (har en på g men får nog ha minst 2), mössor som är tjocka (som sagt, Tindra kom i juni så har bara supertunna), filtar (dom flesta som Tindra har haft är så fläckiga eller slitna) och kanske lite fler byxor för det hade jag inte så många. Men sen har vi faktiskt det mesta, gött! Nu är jag glad att vi faktiskt tog reda på könet, hehe.

Till Tindra får vi ju dock köpa en hel del grejer. Nytt och större täcke och kudde, ny säng, nya påslakanset och sånt. Jaa, det blir en hel del. Sen funderar jag på om vi skulle köpa en ny spjälsäng till bebisen. För den som Tindra ligger i är verkligen sliten nu och ganska ranglig. Men vi får väl se. Det löser sig nog. Men nu vaknade lillskruttan så får mysa lite med henne. Sen bär det av till bvc.

Börjar känna panik!

Ja nu fick jag lite smått panik faktiskt.. Jag har liksom aldrig tänkt på detta sättet förut. Men jag har bara 90(!!) dagar kvar av graviditeten. 13 veckor. SHIT! Det är inte långt kvar ju!? För ett tag sen kändes det som att det var en evighet kvar! Men det är alltså bara 13 veckor. Mindre än 3 månader. Fast när jag skriver 3 månader så känns det ändå som en lång tid. Men det är inte länge! Jag känner nästan paniken krypa under skinnet! Hur ska man klara detta då? Jaja det blir nog bra. Men jag har inte köpt någonting till lillbebisen. Visserligen har jag ju typ allt. Men jag har ingen overall i storlek 50/56 med tanke på att Tindra kom mitt i sommarn. Så det måste köpas. Plus mössor. Lite tjockare kläder då jag mest har "sommarkläder" i små storlekar. Suck suck! Man kommer på nya saker hela tiden. Jag får nog sätta mig och skriva en lista på vad som måste köpas innan lillan i magen kommer. Jag och mina listor säger jag bara!

Vad ska vi göra idag då? Jo vi ska till bvc med Tindra. Det är väl det enda vi har inplanerat. Och så behöver vi köpa lite nudlar och wokgrönsaker. Det får bli det till middag idag. Kycklingwok. Eftersom att bvctiden är så pass sent så behöver vi göra nått som går fort att laga och jag är sugen på kyckling. Perfekt!

Men nu måste jag se om det finns något ätbart i kylen. Magen kurrar!

Bokbeställning, check!

Ja då har jag precis beställt 3 böcker. En pocketbok som hette "Maskrosungen" och två stycken av denna boken:



Den ska tydligen vara bra och rolig att skriva/läsa i. Jag har länge sagt att jag vill köpa en till Tindra, men det har liksom aldrig blivit av. Så nu har jag köpt en till Tindra och en till bebisen i magen. Kanske lite sent att köpa till Tindra. Men jag har ju allt nerskrivet i Tindras andra bok så jag får väl sätta mig och "kopiera" in allt i denna. Jag fick ju en något försenad födelsedagspresent av mina småsyskon och deras pappa så därför beställde jag dom. Kanske inte direkt en födelsedagspresent till mig men jag har ju velat ha dom att skriva i, hehe. Så vi får väl se när dom kommer.

Annars så har jag läst ut en bok nyligen. Den heter "Min dagbok från Guantanamo". Den handlar om hur livet är i fängelset i Guantanamo Bay. Det ligger på Kuba och "ägs" av USA, såklart. Fångarna torteras av militärerna och väldigt många sitter där utan anledning. Afganer, talibaner och pashtuner (eller hur det stavas). Talibanerna är ju dock dom som sitter där AV en faktiskt anledning. Men jag har väldigt svårt att förklara denna boken. Vill man bli mer insatt om kriget i Afghanistan och om livet på guantanamo ska man läsa den! För man blir väldigt fast i boken och man kan liksom inte förstå hur amerikanarna tänker i vissa lägen. Nåja, den är bra i alla fall.

Nu ska jag gå och lägga mig och börja läsa den andra boken jag lånat. Har liksom glömt bort böckerna så fick låna om dom, hehe. Men nu kör vi igång bokläsandet igen! Skriver mer när jag läst ut nästa. Sov gott folket!

Designat igen!

Ja då har man precis (förut idag) gjort en design åt Jenny. Kika här:
Klicka på bilden för att komma till bloggen!
Sen kom jag ju på vad det är för dag idag. Det är tisdag! Och Tisdag betyder ONE TREE HILL! Och jag glömde ju givetvis av att det var måndag igår, vilket egentligen betydde desperate housewifes! Så nu sitter man och väntar på att det ska bli klart. Wei! Kvällen är räddad! Får väl se om jag ser bägge två eller om jag sparar ett tills imorrn, hehe. Den som spar han har, eller hur?

Barnmorskan

Ja då har man precis kommit hem från barnmorskan. Jag måste verkligen skräpa mig nu med min järnmedicin. Hade lite väl lågt järnvärde. Nåja, det blir nog bra. Den smakar skit bara. Och precis som förra gången har jag väldigt högt sf-mått för att vara i denna veckan och det känns ju. Men jag har ju tydligen en väldigt långsmal livmoder eller nått.
BT: 100/50
HB: 106
BS: 6,2
Vikt: 75kg
Hjärtljud: 150/min
SF: 30cm (som sagt, rätt stort)
Jag ligger ovanför alla kurvor. Men det gjorde jag med Tindra också. Den efter någon vecka sjönk jag så att jag låg under normalkurvan. Så vi får väl se om det blir likadant denna gången. Men jag kan inte hjälpa att jag blir lite orolig. Tänk om man får en jättebebis?! Hemska tanke. Nää, Tindra var i perfekt storlek tycker jag, haha. Men vi får väl se. Förra gången var det ju prat på att skicka iväg mig på ett tillväxtultraljud men som sagt, magen hann sjunka eller vad man säger. Så jag hamnade ju normalt. Det började hon ju babbla om även denna gången. Om tillväxtultraljud. Men jag skulle väl tippa på att det inte blir denna gången heller.

Nåja, sådär ser det ut i alla fall. Nu ska jag försöka vila lite innan vi ska hämta lillan på dagis igen.

Vecka 28 (27+0)

Ja då går man in i ny vecka idag igen. En vecka närmare touchdown. En vecka närmare till vi får träffa våran lilla dotter nummer 2. Ganska fräckt faktiskt. Vi vet att vi ska få en dotter till. Har vi funderat på namn nu då? Självklart har vi det! Men jag har ett namn som jag gillar som jag inte vill avslöja än för det är rätt ovanligt. Jesper har ett namn som han gillar som är lite vanligare men ändå väldigt likt namnet som jag gillar. Så nu har jag gjort er förvirrade och med det kan jag säga att vi inte riktigt bestämt oss, hehe. Men jag får nog bearbeta min gubbe lite till, hehe. För jag gillar verkligen "mitt" namn. Men jag tror att Jesper inte gillar det just för att det är rätt så ovanligt och jag har bara hört det på ett ställe innan. Nåja, vi får väl se. Det är som sagt ett tag kvar så jag får väl fjäska, haha!

Vill ni ha en bild på magen då? Ja det kan ni väl få. Men det blir en dålig bild. Jag tänkte att jag skulle lyckas få med mig mitt stativ från bilen och ta en lite bättre bild sen. Men ni får väl en liten tjuvkik som är tagen med mobilen.



Ja den har växt en hel del faktiskt! Den börjar bli ivägen. Jag kan inte böja mig ned lika lätt och det börjar bli kämpigt att ta på sig strumporna. Men men, det är ju sånt man får ta. Idag ska jag till barnmorskan. Får väl se om man har växt mycket sen sist, hehe. Men jag får återkomma med värden och sånt när jag kommer hem.

Nu måste vi rusa till dagis i alla fall. Så jag slänger in en halvdålig bild på dagens outfit också för att avsluta!


Det släppte!

Ja, mina foglossningssmärtor släppte efter liten powernap innan Tindra kom hem från dagis. Jesper överaskade mig lite och gick och hämtade henne själv, hehe. Så vi åkte ut till torp och lämnade tillbaka jackan som vi köpte till henne imorse. Hon drunknade verkligen i den och skulle aldrig kunna använda den fören typ till sommarn känns det som, hehe. Sen åkte vi till kära barn och köpte en annan jacka. Den är skitfin verkligen! Och det känns skönt att ha det avklarat nu.

När vi kom hem så tog jag på Tindra hennes nya jacka plus vantar och så var vi ute en sväng. Bestämde ganska snart att jag och hon kan gå till stora lekplatsen istället. Så jag packade ner henne i vagnen och drog med mig kameran. Fick några bilder faktiskt. Gillade speciellt denna:



Klickar ni på bilden har ni en liten genväg till bilderna som togs idag. Annars kanske ni har märkt min lilla meny som jag har precis här ovanför inlägget? Klickar ni på "Bildgalleri" så har ni dom senaste bilderna som jag har tagit. Det är ju några mappar. Klickar ni på Tindra får ni upp några underalbum om man säger så. Kanske inte det lättaste att veta. Men men. Där kan ni nu se lite bättre bilder på Tindras nya jacka också.

Efter att vi varit på lekplatsen och det syns verkligen på Tindra hur trött hon är. Hon var inte alls speciellt pigg på att springa omkring och leka. Så gick vi i alla fall en kort promenad på ca. en halvtimme. Med tanke på hur fint väder det var och att mina smärtor släppt så får man ju inte vara lat, hehe. Det var härligt att gå faktiskt. Tog ju även några nya naturbilder, hehe. Dom finns i galleriet under mappen natur och sen får ni klicka er vidare till Hösten. Där finns lite nya bilder. Kanske är lättare att få en länk. Här är den i alla fall, haha. http://www.mandarinklyfta.se/gallery2/main.php/v/PS/hosten/ 

Nää detta får nog vara allt ifrån mig för denna gången. Jag har i alla fall inget mer vettigt att skriva. Ha en trevlig kväll!

Trött och ont!

Ja jag är så jäkla trött just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Men varför är jag bara trött mitt på dagen? På kvällarna är jag ju hur pigg som hellst och kan verkligen inte somna. Problem problem. Sen har jag så jäkla ont i fogarna idag så jag vill bara gå och gömma mig. Det hugger i svanskotan och i vänstra skinkan liksom. Aja, det är väl bara bita ihop. Det är så bra väder idag så Tindra lär nog vilja vara ute och leka. Visserligen vill hon alltid vara ute, hehe. Men vi får väl se.

Nu får jag i alla fall lägga ner här innan jag somnar med datorn i knät..

Morsning!

Sådär, då var allt nytt fixat som ska med till dagis. Nya blöjor, ny napp, fuskpolo, tjocksockar som jag tycker att hon ska ha på sig i gummistövlarna. Jaa, det var nog alles! Nu ska jag ringa till min gammelmormor snart tänkte jag. Ska kolla med henne om inte hon vill sticka några tjocktröjor, hihi. Hon är så duktig på såntdär. Jag vill i alla fall ha en i storlek 80 och en i 86. Men jag ska fråga om hon vill först. Annars får jag nog köpa en. Nåja, det återstår att se. Nu får jag i alla fall fokusera på att köpa en lite tjockare jacka till gumman. Men jag ska kolla på tradera. Man kan ju hitta billiga saker där och det är ju sånt som duger till dagis om ni förstår? Ja jag ska i alla fall kolla.

Vad händer annars idag då? Ja vi ska börja dagen med en frukostbuffé på OBS. Vi ska möta upp en gammal arbetskompis till Jesper som ville ta en frukost. Så visst det tackar man inte nej till! Så nu ska jag ta och väcka Jesper sen är det dags att gå till dagis och sen åker vi. Kurr i magen!

Ha en trevlig dag!

Flängt runt även idag!

Ja då har vi varit och flängt runt hela dagen idag med, hehe. Men idag funderar jag på om jag inte är mest nöjd över denna dagen, hehe. Det har blivit endel shopping idag med. Men eftersom vi struntade i att åka till Ullared så känner jag att det inte gör någonting. Vi var värda att unna oss detta. Även om det kanske var mest jag som unnade oss, haha! Kan börja med att säga att jag ÄNTLIGEN fick köpt min älskade dammsugare som jag trånat efter så länge! Presentpengarna jag fick av pappa skulle ju gå till den tyckte han och det gjorde dom ju nu! Iih vad jag älskar den! Den är lätt och smidig och man behöver inte få ont i ryggen. Very nice! Och SJÄLVFALLET är den rosa! Annars hade jag nog inte köpt den, hehe!


Så nu står den i ett hörn i köket och bara väntar på att behövas, haha!
Blev även köpt en ny kökslampa. Men när vi skulle montera den kom vi på att vi hade behövt en slagborr. Det är något som inte finns i detta hushåll och med betongtak hade det behövts. Så denna får ni se bild på när vi fått tag på en sån borr. Jespers pappa har en som vi kanske kan låna. Får se. För jag har ju nämligen inte fått upp den superfina sänghimeln som vi fick av min storasyster än heller p.g.a att vi inte haft någon borr. Så nu ska vi ta tag i detta tycker jag. Men vi har grejat desto mer i Tindras rum idag. Kolla här!


Har alltså hängt upp hyllan som alla gosedjur sitter på, städat, flyttat poolen med bollar i och ställt iordning korgarna med leksaker, flyttat tavlorna och bytt gardiner. Gardinerna fick hon häromdagen av sin farmor och dom passade jättebra! Behövde inte ens sy upp dom en centimeter! Kanske lite dålig bild på dom men det blev superbra i alla fall. Slängde även med en bild på vårat provisoriska ställe för barnvagnen (syskonvagnen). Tanken är att den ska stå inne i kläkammarn sen. Men vi har inte riktigt orkat greja där inne faktiskt. Och den står inte ivägen där den står nu så det gör inte så mycket. Den är ju praktisk att ha som ställning för ännu fler gosedjur, haha!

Sen köpte vi även nya ljushållare som jag hängt upp i köksfönstret. Det hade nämligen öppnat en ny heminredningsbutik ute på överby i Trollhättan. Så därför blev det mest sånna prylar. Och det var verkligen inte dyrt där inne! Ljushållarna kostade 19kr/st, lampan kostade 299kr och Tindras kudde (finns på bdb) 59kr. Jag ska absolut dit igen! Får nog bli en sväng innan jul för dom hade lite snygga julpyntsaker där med. Sånna butiker gillar vi! Tänk om nått sånt kunde öppna här i stan med. Här har vi bara tråkiga och vanliga butiker. Skitstad! Aja, såhär ser ljushållarna ut i alla fall.


Lite oskarp bild kanske men ork. Jag får väl visa även dom när det brinner i dom, hehe. Jag har i alla fall räknat ut att jag inte har lika mycket ljusgrejer som i förra lägenheten. Jag har helt enkelt inte brytt mig om att packa upp dom. Förut gjorde jag alltså slut på nästan ett helt 100pack med värmeljus VARJE gång jag tände ljus, haha! Riktigt så mycket är det inte längre. Nu gör jag slut på ett halv kanske. Lite mindre än ett halvt. Tror jag tände 32 värmeljus sist. Plus några blockljus och utomhuslyktor (2). Nu kanske ni förstår varför jag gillar hösten så mycket? Jag älskar att tända ljus!

Men nu ska jag sluta tjata om mina ljus och se om jag kan kika runt lite innan jag sätter mig och är social med gubben i soffan. Ha en trevlig kväll! PUSS!

Jobbigt på nätterna nu.

Ja nu är det jobbigt på nätterna. Jag vaknar så fort jag vänder på mig och jag har svårt att somna. Spelar ingen roll om jag går och lägger mig klockan 21, svintrött, jag somnar inte före 00 ändå. Det är jobbigt faktiskt. Jaja..bara 3 månader kvar, haha! Sen börjar garanterat vakna nätter. Så livlig som denna bebis är på nätterna så lär jag inte få en lugn stund.. Jag får en klump i magen när jag tänker på hur det kommer bli.. Men man får väl skylla sig själv lite antar jag. Man kan ju bara hoppas att vi lyckas få den bebisen att sova lika bra som Tindra alltid har gjort. Jaja, barnmorskan på tisdag igen. Nu ska vi klä på oss och sen ska vi åka till överby. Blir nog en kanelbulle idag också, hehe. För ni kommer väl ihåg att det är kanelbullens dag idag? Puss

Grejar och grejar!

Ja nu har jag varit inne och fifflat med designen igen. Men det var väl egentligen mest för att få min nya startsida (www.mandarinklyfta.se) att passa ihop med resten av bloggen så att säga, hehe. Så nu räcker det alltså att ni skriver www.mandarinklyfta.se uppe i adressfältet. Då kommer ni till startsidan för mina grejer. Därifrån kan du klicka dig vidare till bloggen och galleriet. Smart va?
Dock är denna bloggdesignen lite "under construction". Det är lite småfix som ska göras men jag orkar inte greja mer idag. Så nu får ni sova så gott och GLÖM INTE KIKA PÅ BILDERNA FRÅN IDAG!!! (Kolla inlägget under..)

Universeum!

Ja som många vet så åkte vi till universeum imorse. Såg fram emot att få fota en massa, haha! Dock var det nog det mest svårfotade stället jag fotat på, haha! På vissa ställen fick man inte fota med blixt. Så försök fota förmål som rör på sig heeela tiden, utan blixt, med långa slutartider! Det var verkligen inte lätt. Fick ställa upp isot liiite och så körde jag faktiskt på slutarprioritet då jag tyckte att det var enklast så. Det gick i alla fall hyfsat och fick endel bilder som faktiskt går att använda, hehe. Men klicka på bilden så kommer ni till galleriet! (JA jag ska snart fixa en riktig hemsida, haha!)



Efter att vi varit på universeum i flera timmar så åkte vi och tankade. Sen gick vi en sväng på barnens hus och mediamarkt i mölndal. Men då fick jag så snuskigt jäkla ont i fogarna så vi fick åka hem. Tindra STENSLOCKNADE i bilen påväg hem, haha! Hon var grymt trött efter dagens äventyr. Men hon verkligen älskade alla djuren! Så det var faktiskt värt att åka dit. Tror att vi snart får ta och åka till något busland igen. För nu är hon modigare. Det märktes tydligt. Tack dagis! Hehe. Men vi får väl se när det blir.

Det var nog allt från mig för idag. Nu ska jag kika runt en sväng innan jag ska slänga mig i soffan. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Bad och fix.

Ja då sitter man nu i badrummet och tittar på när Tindra badar. Hon plaskar ju så att hela badrummet blir blött, hehe. Synd att hon inte är lika glad när det kommer till att tvätta håret. Men men. Man kan inte få allt här i världen. Efter att hon har gått och lagt sig sen så blir det att sätta sig vid datorn och gå igenom alla bilder från dagens bravader. Tror inte att det blev så många om jag ska vara ärlig. Inte som blev bra i alla fall. Men jag får ju återkomma med detta när jag vet, hehe. Nä nu får jag hjälpa dotra lite.

God morgon solstråle!

Nja, det kanske var fel ord att säga. Solstråle. För solen lyser ICKET idag. Trist väder som sjutton. Så nu vet jag faktiskt inte riktigt vad vi ska göra. Idag är Jespers hals sämre igen. Så vi ska i alla fall åka förbi apoteket och se om vi kan få köpt lite bafucin. Det är skönt när man har ont i halsen. För bafucin bedövar liksom. Nåja, vi får se. Han skulle känna efter hur mycket han orkade idag. I värsta fall får vi väl bara stanna hemma och mysa ner oss i soffan. Kamerabatteriet är i alla fall på laddning OM vi nu skulle hitta något skoj att göra, moahaha!

Men det märks väl hur vi gör.
Annars får ni ha en trevlig dag allihopa!

Missat eller?

Ja eftersom någon verkar ha missat mitt inlägg om vem som vann tävlingen kommer här en länk: http://www.mandarinklyfta.se/blogg/2009/october/vinnaren-ar-utsedd.html

Nu blir det långt, igen..

Ja nu kommer det bli ett inlägg med massa bilder och om vad vi har hittat på hela dagen. Har en känsla av att det kommer bli rätt långt. Men vi får väl se.

Dagen började ju bra. Tindra kvittrade så att alla vaknade på strålande humör. Då känner man hur bra dagen blir. Sen blev dagen ännu bättre när jag insåg hur bra väder det var ute. Så vi bestämde oss för att åka till göksäter. Hade tänkt shoppa en massa skoj. Sen hade vi tänkt åka och fota. Dock blev det inget fotande för jag hade ju glömt kameran PÅ så jag hade inget batteri, smart drag! Det blev ingen shopping på göksäter heller för den delen. Hittade verkligen INGENTING vettigt. Det är nog första gången. Det var dåligt som fan. Aja, jag ska åka dit när dom öppnat sitt tomteland, hehe. Men vi åkte ju i alla fall vidare till torp. Där hittade vi desto mer saker att shoppa. Nya underkläder till mig och Jesper, vinterskor till Tindra, varma handskar till henne med (hittade även maaaassa kläder som jag VILLE ha till henne men jag är inte rik, haha!), en tröja och en mössa till mig. Men sen var det väl inte så mycket mer tror jag. Här kommer en liten bild på allt utom Jespers kallingar, haha!



Jag är i alla fall nöjd över dagens shopping. Mindre nöjd över dagens fotografering. Muttra! Men jag hoppas på bättre lycka i helgen. Jag gav mig ut för att göra batteriet helt tomt men det visar jag snart..

Först tänkte jag berätta att jag faktiskt skruvade upp hyllorna som jag köpte på ikea igår. Jag skruvade upp dom idag HELT själv! Jag är fan bäst! Haha! Men det blev i alla fall skitabra! Såhär ser det numera ut på väggen i hallen:



Nu kan jag säga att ljusen är tända och det lyser suuuperfint! Blev helmysigt! Men jag orkar inte springa ut och fota det nu, det får bli en annan dag. Men jag är i alla fall stolt att jag (för en gångs skull) lyckades hänga något rakt! Haha! Jag brukar inte vara så bra på det annars..

NU kan jag visa dom få bilderna som jag hann ta innan batteriet dog. Detta är ju då i skymningen här hemma i skogen. Nåja, nog sagt. Låter bilderna tala för sig själv..







3 bilder som blev något att tala om. Tog några fler men dom blev lite suddiga så jag orkar inte lägga upp dom. Men här är beviset på att hösten faktiskt hittat till Uddevalla nu också. Mys! Men nu tänkte jag visa lite fler bilder. Jag tog nämligen några bilder med mobilen sen när kameran dött. Och jag måste säga att jag är rätt imponerad faktiskt. Speciellt av en av bilderna..



Denna bilden blev jag imponerad av. Och jag lovar, den ÄR faktiskt tagen med mobilkameran! Rätt fräckt, eller hur? Trodde faktiskt inte att det kunde bli så bra med mobilerna. För det går verkligen inte att jämföra en vanlig kamera mot mobilen. Men här kommer några fler bilder.





Ja det var dom det. Som sagt, jag blev i alla fall ganska imponerad av vad mobilen egentligen klarar av, hehe. Men jag har ändå en kamera på 8mpx. Dock har ju inte det så mycket med saken att göra eftersom det egentligen bara är hur stora bilderna blir. Nåja, så är det med det i alla fall.

Nu ska jag alldeles strax gå och blanda min dip. Sen ska jag sätta mig i soffan och bara njuta av kvällen. Vi ska se film också. Vapenbröder blir det ikväll. Vi såg Johan Falk G.S.I igår så det är väl dags för den andra nya Falk-filmen nu då. Kan säga att jag är helt slut i min stackars kropp nu efter att ha flängt runt hela dagen! Som tur var slapp jag laga middag, vi köpte hem pizza. Matakuten har nog stans godaste pizzor tror jag. MUMS! Ååh, ögonen går i kors.. Jag får nog avsluta detta nu. Men jag avslutar inlägget med en bild. En gissningsbild. Tror ni jag ser mina fötter utan att böja mig framåt? HAHAHA! God natt på er!


Vilken dag!

Nu är jag helt slut i kroppen! Har varit och åkt runt lite. Blev tyvär inga bilder. Men vi får väl se om vi åker imorn. Jag vet inte. Har jag ork i kroppen kanske jag tar en sväng sen med. Jag glömde ju köpa cream fraishe till dipen så man kanske skulle ta mopeden och åka och köpa det. Då kan man ju alltid ta kameran med sig. Vi får väl se hur jag gör. Jag kan i alla fall visa bilder på vad vi har shoppat sen. Nu sitter jag ju med mobilen haha. Hörs när Tindra har lagt sig!

Vilken härlig morgon!

Tindra vaknar 7.30 och ropar på pappa, Hehe. Hon är på toppenhumör trots att hon vaknade några gånger i natt pga hostan. Hon är så underbar våran lilla tjej. Allt som oftast på strålande humör. Hon kunde ju ha varit lite mer mammasjuk haha! Hon är verkligen pappas flicka! Men jesper njuter av det i alla fall, hehe. Vad ska vi hitta på idag då? Ja, vi ska nog vänta lite med fotoäventyret. Eventuellt tills imorn. Så vi får se om vi kanske åker en sväng till göksäter. Men jag vet inte än. Nu hinner jag inte skriva mer. Hörs senare!

Äntligen hemma!

Ja nu har vi hunnit hem och varvat ner lite. Lillan ligger i sängen, tror hon somnar när som hellst. Jag är lite småtrött faktiskt. Fast ändå inte så trött som jag trodde att jag skulle vara. Kunde ju självklart inte somna igårkväll. Men men. Nu försöker jag bara ta in informationen som vi har fått idag. Vi väntar en liten tjej. En tjej! Nu blir det mer verkligt vad som faktiskt ligger i magen. En dotter.. Vi ska alltså få en till dotter.. Men det är mysigt! Jag är inte ledsen för det även om det hade varit roligt med en av varje. Men jag kommer älska båda mina döttrar lika mycket för det!

Jo, som jag skrev imorse. Jag tänkte ju egentligen ha fotat nere i Göteborg idag. Men vi hann liksom inte. Men jag ska ut på fotoäventyr imorrn istället, hihi. Ska bli kul faktiskt. Men här är i alla fall bilderna på dagens outfit och på resultatet av färgningen.


Jag: Mammatröja h&m, jeanskjol och tights.

Tindra: Hennes dress som VAR rosa innan jag färgade den röd. Jag tyckte i alla fall att den blev fräck! Även sockarna hennes är färgade. För dom var vitfläckiga innan, hehe. Så vad tycks? Hon är glad i alla fall, hehe. Sockerhöna!

Så vad händer resten av denna kvällen då? Joo det blir att ta det lugnt. Jesper har ont i halsen och verkar som att det är påväg mot halsfluss, mindre bra! Så jaa, kanske kan kika någon film eller nått. Jag är dock lite sugen på nått gott, hehe. Men när är jag INTE det menar jag? Vi får väl se. Ladda inför morgondagens äventyr! Just det ja, det blev inte köpt något speciellt på IKEA heller. Lite ljus, 2 små hyllor och lite krafs från barnavdelningen, haha!

Nää nu ska jag sluta skriva. Ni får som sagt se en massa bilder imorrn. OM vädret tillåter. Puss på er!

Okej, är ni nyfikna?

Här kommer bomben! Eller jag kanske skulle dra ut på det lite? Bara lite? Okej, ser ni vad det står?



Det var alltså inga som hellst tvivel på detta, haha. Vi såg det innan barnmorskan sa det till oss. Och hon verkade aldrig ha varit mer säkert på sin sak, hehe. Så nu börjar man fantisera. Är bebisen lik Tindra? Kommer HON att vara mörkhårig? Chansen är ju liksom 50/50. Vad ska hon heta? Ååh nu börjar det bli spännande i alla fall. Så, nu vet ni. Vi väntar en liten flicka!

Här kommer en bild på lilla snuttan i magen.



För övrigt såg allt bra ut. Moderkakan låg rätt, bak mot min rygg. Sög på sina fingrar gjorde hon med. Det var faktiskt häftigt att se bebisen såhär stor.

Nu sitter vi i alla fall i bilen påväg hem. Blev en sväng på ikea med. Lite väl länge kanske så det blev inget fotande idag. Nåja, det tar vi igen imorn när vi ska på äventyr! HIHI!! Skriver mer ikväll!

I väntans tider i dubbel bemärkelse!

Ja nu sitter vi här på barnmorskegruppen i Göteborg. Jag börjar bli nervös. Möttes av en trevlig barnmorska när vi kom in. Hon meddelade att dom sitter i något viktigt möte och KAN bli lite sena. Åååh jag hatar att vänta. Men det ska ändå bli spännande att äntligen få veta. Pojke eller flicka? Det är stora frågan. Ställningen på gissningen är ju lika så vi får se. Iiih, kan inte skriva mer nu.

Vinnaren är utsedd!

Ja nu har jag dragit lott på dom personer som svarat rätt på frågorna i tävlingen.



Haha vad lite det såg ut att vara i den stora korgen men jag kan säga att ni var 24 stycken som var med och tävlade. Och vinnaren blev (för att användaren kanske vill vara anonym så visar jag bara smeknamnet) *trummvirvel*



STORT GRATTIS TILL DIG!! Du har fått ett mail av mig där jag vill ha dina adressuppgifter och sånt. Grattis igen!

Men nu hinner inte jag skriva mer faktiskt. Vi ska alldeles strax åka till GÖTEBORG för att kolla könet på lillbäbis! Men när jag kommer hem så kommer jag visa bilder på dagens outfit. Jag kommer även visa resultatet på färgningen av Tindras dress och garanterat lite fler bilder från dagen i götet! Tar nog med mig datorn så eventuellt kommer en uppdatering under dagen.

RSS 2.0