Jaa..

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Vet egentligen inte ens vad jag ska skriva. Men idag fattar jag ännu mindre att Tindra kissar ner sig på dagis. Idag har hon gått i pyamas hela dagen. Det är en sån "hel" pyamas men knappar vid benen som man öppnar om dom ska på toa eller så. Och varje gång hon ska kissa, oavsett om hon är naken eller har den på sig så har hon sagt till att hon är kissnödig. Det gör hon jämt! Och trots att hon haft denna "jobbiga" pyamas på sig har hon hållt sig tills den är uppknäppt och trosorna nerdragna. Oavsett om hon varit mitt uppe i en lek alltså! Börjar bli oerhört trött på dom alltså. Hoppas att Tindra är frisk tills på torsdag, då ska jag fan fråga dom. För jag menar, hon klarar av att gå på en lastbilsmässa i flera timmar utan en droppe i trosorna, hon klarar av att åka bil i flera timmar utan en droppe och hon vilar alltid middag utan blöja! Idag när hon vaknade efter sin vila var det första hon sa att hon var kissig! Och hon säger verkligen "kissig" klart och tydligt så det är omöjligt att det blir något missförstånd om inte dom är helt inkompetenta. Hon klarar till och med av att vara sjuk, ha mindre ork, utan att kissa ner sig. Det är alltså nått fel, nånstans, och jag kommer ta reda på hur/var felet är.. Men jag har en känsla av att dom kommer säga att dom är "underbemannade" eller nått. Jag anser att dom bara har för dålig uppsikt. Är det nån från Uddevalla som läser min blogg? Hur gör dom på erat dagis? Är det bara vi som har detta problemet? Är det helt enkelt Tindra det är fel på även om jag har svårt att tro det? Och finns det nått man kan göra åt saken? Ääh, varför skulle jag skriva om detta? Jag blir bara upprörd!

Men vad ska jag skriva om då? Kan ju alltid skriva att jag misstänker att Molly tar sina första riktiga kryptag vilken dag som hellst nu. Hon har ju ålat i snart 2 månader och även gått upp på alla fyra och gungat. Men nu står hon verkligen och laddar inför att ta ett kryptag. Hon vill fortfarande inte sitta men det är för att hon inte har tid. Övar vi på golvet så slänger hon sig alltid för att hon vill ta sig fram och leka. Ibland, om hon har nått väldigt intressant i händerna samtidigt, så sitter hon ju i några sekunder. Tills hon kommer på att "här vill jag inte sitta" ungefär. Känns som att hon kommer ha mer energi än Tindra även om jag inte trodde det var möjligt, haha! Så om jag ska vara ärlig längtar jag INTE tills Molly börjar gå och springa. Då lär vi ju få springa efter varsin unge, åt varsitt håll!

En annan rätt rolig grej är att min farfar fyllde 99 år igår. Det ni! Tror dock inte att jag skulle vilja leva så länge. Visst, om man lyckas hålla sig så pigg som han är så kanske. Han är ute och går en halvmil om dagen. Det är mer än vad en annan orkar och jag är liksom inte ens halvvägs till 99.. Visst, 5km är väl inte mycket att gå för MIG men inte betyder det att jag gör det ändå. Fy fan vad lat man är egentligen.. Skäms på mig!

Nää, nu får jag ge mig. Men till sist vill jag fråga om det är någon mer som inte ser menyn som jag har på höger sida? Den där det står "senaste inläggen" och "länkar" o.s.v?

Ha en trevlig kväll!

Min lilla sjukling sitter och myser i soff...

20100831166 (MMS)

Min lilla sjukling sitter och myser i soffan i sin nya fina pyamas. Har en känsla av att hon kommer sitta här en hel del idag. Stackarn.


Sjukstuga!

Mamma: Det är nog din dator som är för liten eller så är det felinställt nånstans? För jag har allt en meny på höger sida med allt där i.. Scrolla längst ner till sidan och kolla om menyn hamnat där.

Idag är barn nummer 2 sjuk. Tindra har feber. Men hon är pigg och vill gärna gå till dagis. Hon tjatar.. Men dessvärre får hon väl stanna hemma idag. Hon har visserligen bara 38.0 så det är ju inte mycket då hon i vanliga fall ligger mellan 37.2-37.6 men det räknas ju ändå. Förhoppningsvis är det snabbt övergående så hon får gå till sitt kära dagis på torsdag.

En sak som slog mig igår var att jag faktiskt snart fyller år. Ett år närmare 30, ett år närmare pension. Den 16 september blir jag 24. Bryr mig inte ett dugg faktiskt. Har ändå redan fått mina första gråa hår. Har egentligen planerat på fest men jag vette sjutton. Vet inte om jag orkar och jag vet inte om jag orkar fixa barnvakt till den helgen heller.

Åååh, Tindra tjatar hål i huvudet på mig om att få gå till dagis! Hon är så ledsen att hon inte får gå.. Så jag får sluta skriva. Ha en bra dag!

Ny design!

Nu har jag laddat upp min nya design. Lite höstinspirerad och sådär. Idag kände jag ordentligt att hösten var här. Kyligt och svala vindar. För er som inte ser den nya designen kan trycka på F5 på tangentbordet så uppdateras sidan.

Bilderna i headern kommer förmodligen bytas ut kontinuerligt för att förnya lite. Men det kommer senare.

Lev å må! Kram!

Kväll och trött..

Ja jag känner mig lite småtrött faktiskt. Har varit full fart hela dagen idag. Molly är pigg nu men jag gissar att iprenen fortfarande sitter i kroppen. Tindra var stentrött. Och jag..jaa..jag är nog en blandning mellan uttråkad och trött. Ska nog snart sätta mig och sätta in lite bilder i det nya albumet och jag undrar om det är nått vettigt på tv idag. Annars kanske man skulle se en film.. Nån som har nått bra filmtips?`

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva heller. Känner att jag har lite dålig fantasi. Så tills vidare bjuder jag på en bild tills jag kommer på nått bättre.


Shoppat!

Min kära make gjorde en chockerande grej idag..han och jag har SHOPPAT! Och inte bara ett plagg, haha! Blev mest till våra barn. Eller rättare sagt bara. Jag köpte bara ett par leggings till mig själv. Här är bilder på det vi shoppat..



Som ni ser, inte bara ett plagg. Men det var skönt att få handla lite nya kläder. Det kan behövas nu när det börjar bli kallare ute. Och nu mina vänner, så kan ni hålla utkik för snart kommer min nya design!

Ha en fortsatt trevlig dag!

P.s. Kommer några enstaka bilder sen efter min och Theas prommis.. D.s

God morgon.

Fast god vet jag inte riktigt om den varit. Tindra vaknade klockan 5 imorse av någon outgrundlig anledning. Men dom har varit snälla imorse, båda mina barn faktiskt. Molly är jättehängig men ingen feber imorse. Fast det hade hon inte igår morse heller så den stiger nog under dagen. Får se när hon vaknar sen hur hon mår. Jag mår i alla fall bra. Är inte ens snorig för tillfället. Jag kände mig lite konstig i halsen igår men ingenting idag. Jag hooooppas att jag slipper bli sjuk faktiskt. Men det återstår att se..

Vad händer annars idag då? Jaa, Jesper ska åka till Vänersborg och lämna tillbaka hyrbilen i alla fall. Jag hade behövt åka till apoteket en sväng. Ska hämta ut en flaska bricanyl eftersom alla hostar utom jag. Men jag är lite förvånad faktiskt. Molly har det inte så jobbigt med astman som jag trodde hon skulle få. SJÄLVKLART tycker jag att det är jätteskönt för henne! Hon är liksom "bara" tät i näsan och hostar lite, som en vanlig förkylning bara. Hoppas att man slipper astmabesvär framöver också!

Runt 13-tiden kommer Krewer förbi med Thea också. Har lovat att passa den lilla pälsbollen några dagar denna veckan. Vet inte om det blir alla dagar eller bara några men vi får se. Idag ska hon komma i alla fall. Så hon och jag ska gå på promenad tänkte jag. Behöver komma ut lite och andas frisk luft.

Nää nu vaknade min lilla knubbsäl! Ha en bra dag!

Bara bilder!

Ja, nu får ni faktiskt bara bilder från helgen. Orkar inte skriva så mycket idag. Ska snart slänga mig på soffan lite innan sängdags! Så här kommer bilderna och med det säger jag god natt!






Hallå på er!

Vi lever och har det bra. Tänkte passa på att blogga en sväng nu faktiskt. Har lite abstinens. Har varit fullt upp och jag trivs nått otroligt bra faktiskt. Kanske skulle flytta hit, haha! Idag har vi varit på elmiamässan och kollat på lastbilar. Vi hade tur med vädret. Det slutade regna när vi kom dit, hade uppehåll hela tiden där och sen började det regna när vi åkte därifrån. Men dock var det rena lervällingen där inne. Vi började inne i alla hallar. När vi kom ut såg det hyfsat bra ut tills vi kom fram till nordic trophy (=allt man egentligen vill se med fräcka lastbilar..) så var det värsta lervällingen. Ska visa er sen. Jag skojar inte när jag säger att leran gick upp till fotknölarna.. Så vi kunde knappt se hälften. Så lite besviken är jag faktiskt. Kommer nog inte åka till lastbilsmässan på elmia igen. För det känns alltid som att det är dåligt väder bara för att vi kommer. Har varit samma varje år som vi varit på lastbilsmässan här.

Men efter detta åkte vi upp till ett ställe som heter Olssons. Där inhandlades ett fodrat regnställ till Tindra och även trosor till henne. SVINBRA! Vi betalade 195:- för ett helt set. Jag hade nog kunnat shoppa hur mycket som hellst där inne. Billiga och fina saker! Kändes lite som ullared faktiskt. Sen åkte vi tillbaka hit och degade lite, Marie lagade supergod mat! Vi hade allmänt trevligt. Tindra avgudar Marie, haha! Varken jag eller Jesper fick sitta bredvid henne när vi skulle äta för det skulle minsann Marie göra, hehe. Sen gjorde vi oss iordning och drog på erotikmässa. Den var dock minimal men sällskapet var gott. Jesper låg "hemma" och är sjuk. Både han och Molly.. Suck! Så han har sprungit lite skyttetrafik där inne för att hon vaknat titt som tätt.

Imorn är det ju dagen för hemgång. Ser egentligen inte fram emot det faktiskt. Men innan dess (lite beroende på hur Molly mår också..) så ska vi åka till gränna. Kolla när dom gör polkagrisar, glasblåseriet och ljusmakeriet. Så jag hoppas verkligen att hon är lite piggare och feberfri imorn så att hon orkar hänga på. Men har hon feber så får vi överväga att utesluta det. Men jag hoppas! För detta vill jag inte missa. Visserligen kommer väl fler tillfällen men så ofta är vi inte här i krokarna, hehe.

Sen fick vi även massa skor till Tindra som Maries söta dotter Meja har vuxit ur. Tindra brås på sin mor och har jättesmå fötter så hon fick 4 par som Meja redan vuxit ur. Tackar och tar emot gör jag! För barnskor är fan inte gratis! Så det är jag väldigt tacksam för! 1 par fodrade gummistövlar, 2 par vinterskor och 1 par tennisskor, GULD värt!

Nää hörni, klockan är mycket för mig just nu. Ska sova och kände även att detta inlägget blev lite väl långt, haha! Men jag uppdaterar mer när vi kommit hem och sådär. Sen kommer ju givetvis lite bilder från helgen med. God natt mitt herrskap och sov så gott! Kram på er!

P.s. Vi har det toppen!! D.s

Tindra på leklandet förra veckan. Tänkte b...

20100818152 (MMS)

Tindra på leklandet förra veckan. Tänkte bara svara på mammas kommentar. Nej jag tänker inte sluta blogga, skrev bara att det kommer förmodligen inte hinnas med nu i helgen då vi inte är hemma. Bilder från helgen kommer till veckan! Ha en trevlig helg allihopa!


Påväg ner nu. Fick se en fin regnbåge. Int...

20100827166 (MMS)

Påväg ner nu. Fick se en fin regnbåge. Inte ofta jag har sett en hel och fin regnbåge som den. Var inte så hög heller. Synd att jag inte hade min riktiga kamera uppe. Visst tar mobilen hyfsade kort men man kan ju inte ens jämföra..


Sitter i soffan och myser innan allt drar ...

20100827162 (MMS)

Sitter i soffan och myser innan allt drar igång. Idag åker vi till Jönköping. Så jag kan inte lova att bloggen kommer att uppdateras så flitigt under helgen men jag lovar er att det lär komma upp bilder på måndag! Så den som väntar på nått gott.. Ha en trevlig helg allihopa för det lär vi ha! Kram på er!


Har sån lust!!

Jag har ett stort begär om att skriva nånting roligt. Men jag har egentligen ingen koll på vad som är roligt. Så jag har inte ens ett ämne att skriva om. Vet egentligen inte ens varför jag uppdaterar för jag har verkligen INGENTING intressant att skriva.

Jag kom mig inte iväg till träningen heller. Kom på att jag inte packat en pinal inför helgen och sen har jag även lite tvätt som jag behöver tvätta innan vi åker. Kände att jag inte kommer hinna om jag inte stannar hemma och fixar detta.

Tindra är fortfarande vaken. Jag orkar inte tvinga henne till att sova när hon verkligen inte vill. Så hon ligger på soffan och kollar på musse pigg, hehe. Jag tänkte i mitt stilla sinne att hon kanske skulle kunna somna till detta, men inga tecken på det än så länge, hehe. Men vad spelar det för roll om hon är vaken? Älskade lilla unge. Gör inget om hon får vara vaken lite extra nån gång ibland.

Nää, jag får väl kika igenom internet lite..sen packa och vika tvätt.

Förbannad!

Ja, alltså, dagen började skapligt. Kände mig väl till mods både fysiskt och psykist. Men nu känner jag bara att jag vill hoppa ur mitt eget skinn. Jag är såå arg! Först blev jag allmänt på dåligt humör när inte biltema kan ha andra nummerplåtshållare än för eu-skyltar! Jag vill inte ha någon jävla eu-skylt och vi har inga eu-skyltar!! Hur som hellst så lugnade jag ner mig lite fram tills dess att jag skulle hämta Tindra på dagis. Det första jag ser när jag kollar på dagisgården efter Tindra så ser jag hur hon står och håller handen mellan benen och är kissnödig. Vad gör fröknarna? JÄVLAT INGENTING!!!! Det är EN fröken ute med säkert 15 ungar, det är INTE okej alltså. Den andra fröken (som också är Tindras "föreståndare") är inne och vankar runt. Så självklart när jag kommer innanför gården så är Tindra pissevåt! Så jag går fram till Tindra, tar henne i handen och går in, säger inte ett ljud. Jag tittade inte ens på "fröken" som satt på sitt arsle och gjorde ingenting. Så drog jag av Tindra byxor och trosor och satte på henne nya. Pratade knappt med fröken som var där inne heller, var så jävla sur. Hon försökte prata bort det med att "Tindra inte kissar klart när hon är på toa" och jag sa, nää jag sa ju att man får be henne FÖRSÖKA LITE TILL innan man tar henne från toa igen. Åååh jag blir så frustrerad. Nån som har koll på hur mycket man får i vårdnadsbidrag för att vara hemma och ta hand om sina barn själv?? Jag blev så jävla arg att jag till och med glömde ta med Tindras stövlar hem och dom behöver hon kanske i helgen.. Men jag får väl gå och hämta dom imorn. Förhoppningsvis har jag lugnat ner mig tills dess....

När jag sen kommer hem från dagis frågar Jesper om inte jag glömde köpa nånting till Molly när vi var och handlade. Då visade sig att jag SJÄLVKLART glömt säga till Jesper att jag tagit det sista vällingpaketet utan att säga att det var sista. Åååh!!! Så jag slängde mig i bilen, ännu mer förbannad, och åkte till affären. Då hamnar jag bakom några jävla mopedister som tycker att det är roligare att köra på bakhjulet än att köra normalt så att vettiga (nåja..) människor kan komma fram dit dom ska! Gosh!

Ikväll blir det träning. Ikväll kommer jag inte undan! Jag ska nämligen följa med Susanne till friskis för dom hade nån prova-på-grej med dans och vad det då var. Så det ska vi prova på ikväll. Skönt att få ur sig lite aggressioner, haha! Ha en jävla trevlig dag på er!

Mycket att göra!

Idag har jag endel att göra känns det som. Eftersom att vi åker till Jönköping imorn och blir borta hela helgen. Så, jaa, endel finns att göra.

*Lämna Tindra på dagis
*Duscha
*Åka och handla och köpa ett fotoalbum
*Ladda kamerabatteriet
*Tvätta det som behöver tvättas
*Packa
*Städa undan
*Hämta Tindra

Kanske inte just i den ordningen men det har jag att göra idag. Har laddat den första tvättmaskinen och även en torktumlare. Så jag är på god väg. Snart ska Tindra kläs på och Molly vill vila snart, så fort hon skitit klart, hehe. Sen bär det upp till dagis och sen kan jag ta mig en efterlängtad dusch! Hoppas lite på att Jesper är jättehungrig när han vaknar så att vi kan ta en lunch på dunken. Jag är vrålhungrig men vi har ingenting hemma att äta, haha!

Nää nu får jag sätta lite fart. Men jag skriver mer sen. Ha en trevlig dag!

Mitt lilla Mollytroll!

Ska vi köra igång med ett inlägg om Molly då? Hon ska ju inte bli bortglömd dessa dagar då jag är i bloggartagen!

Hon har förändrats väldigt mycket de senaste 2-3 månaderna. Från att ha gått från att vara en gnällspik var och varannan minut som vaknar före faan och inte vill sova alls så har hon gått till att vara världens solstråle! Men jag gissar att det blir så när man får ett eget rum och kan få sova ostört! Hon har knasiga miner och hon har blivit lite av en clown. Hon spelar alltid allanballan och gör sig till. Medvetet eller ej så asgarvar hela familjen åt henne när hon sätter igång. Här har ni ju ett bildbevis på det till och med!



Fasst värre kan hon, det lovar jag! Haha! Detta är även bilden som vi gjort till kylskåpsmagnet. Fiffigt värre när man är halvtrött, sneglar på kylen och bara ler.

Hon kan säga två ord. Pappa och mamma. När det är nått hon vill ha tittar hon antingen på mig eller Jesper och gnäller fram mamma mamma mamma eller pappa pappa pappa. Detta betyder antingen att hon vill sova, äta eller att hon har skitit. Beror lite på vad för typ av gnäll det är.

Hon har lärt sig sitta, tjohoo! Även om hon inte har tid att sitta stilla så kan hon i alla fall göra det nu. Och rätt stadigt också. Hon börjar bli starkare och starkare i sina små ben och hon har börjat göra försök till att ställa sig upp. Hon börjar närma sig 8kg-sträcket och det börjar bli tungt att bära henne. För inte ens i famnen kan hon sitta stilla utan hon försöker, bokstavligt talat, att kräla sig ur för hon kan minsann själv!

Hon har börjat hålla i sin flaska själv också. Men hon fattar dock inte riktigt att man måste vinkla den för att vällingen ska komma ut, haha! Men hon blir väldigt glad när hon får försöka. Leksaker har hon också börjat intressera sig mer för. Måste rota fram lite leksaker som finns i skrubben som jag städade bort från Tindra när jag inte tyckte att hon behövde bebisleksaker mer. Får väl se vad hon tycker om dessa.

Nää, jag kan inte komma på något mer faktiskt. Så för detta tackar jag. Ha en bra kväll!

Ett inlägg om Tindra

Ska skriva två sånna här inlägg faktiskt. Ett om Tindra och ett om Molly, men vi börjar med Tindra. Så kan jag skriva om Molly ikväll. Dom utvecklas ju i rasande fart!

Vart ska jag börja? Ja, potträningen anser jag nu vara fullständig. Hon går inte i blöja dagtid och inte heller när hon sover sin vila på dagarna har hon blöja. Olyckor händer men oftast bara när hon är på dagis och "glömmer bort sig". Kampen om nätterna ska vi snart börja med också tänkte jag. Men jag vill vänta tills jag vet att hon kan hålla sig helt torr på dagis i mer än en dag. Sen kommer vi ta upp kampen och det kommer jag nog skriva om i bloggen med. Ska ta och köpa sånnadär engångsunderlägg som man kan lägga i sängen. Men som sagt, jag återkommer om detta.

Hon håller på att få tänder. Alla fyra "huggtänder" är påväg upp på samma gång. Där ett tag trodde jag inte att hon skulle få dom, haha! Men nu jäklarns. 2 stycken har spruckit igenom så nu är det 2 kvar. Sina 25-månaderständer fick hon innan hon fyllde 2 år. Så snart är munnen komplett, hehe.

Hon har ett jäkla humör och har börjat störa sig på att Molly gärna vill leka med hennes lego. Kommer hon för nära Tindra så skriker Tindra åt henne "AJA BAJA MOLLY!!" och viftar med fingret, haha! Pratar gör hon ju med, men det vet ni ju redan. Hon sjunger en massa också och hennes favoritreklam på tv är bredbandsbolagets reklam. För dom sjunger ju "upplev mer, upplev mer, upplev mer med bredbandsbolaget" och då står alltid Tindra och sjunger "uppev mee uppev meee" och så vidare.

Hon har även lärt sig cykla på 3-hjuling. Hon trampar och har börjat få upp en jäkla fart! Tyvärr vill hon inte cykla på sin egen utan alla andras är mycket roligare, hehe. Så nästa vår kommer hon att få en "riktig" cykel med stödhjul. Om hon inte får en i julklapp av tomten, moahaha!

En till kamp vi ska ta upp snart är nappen. Får se hur det går, hon går ju med nappen i truten en gång och jämt tycker jag. Men ska i alla fall börja med att ta bort den dagtid och att hon bara får ha den när hon sover. Det är i alla fall en början. Sen får vi se om vi ska ge nappen till tomten eller om vi får bort den tidigare. Problemet med detta är ju att Molly använder samma typ av nappar. Så jag kan ju inte direkt slänga alla nappar vi äger och har. Nåja, ska försöka planera detta. I värsta fall får väl Molly sluta hon med, men vad ska hon då ha som tröst eftersom jag inte kan amma? Aja, det blir säkert bra.

Vad kan jag mer skriva då? Jo jag måste ju skriva om henne sjujäkla minne! Hon kommer ihåg att på julafton kommer tomten och av tomten får man paket! Hon kommer ihåg att hon var på skara sommarland med Cornelia och att dom badade och kollade på Musse Pigg i stugan. Detta kan hon berätta om man frågar henne liksom. Helt galet! Är det normalt att ha ett så bra minne när man är så liten? Hon var liksom 1½ år när hon träffade tomten senast?! Och hon minns sina mostrar fastän det var längesen dom båda var här. Hon kommer ihåg att vi skjutsade Jennifer till tåget för att hon skulle åka tåg hem.

Nää, nu får det nog räcka för denna gången. Nu får jag snart göra lite mat och sen mysa med mina barn. Dom ska få bada ikväll båda två! Ser ut som två lortgrisar, haha! Men jag skriver ett inlägg om Molly senare så har ni verkligen nått att läsa..det blir väl fjärde inlägget för idag det jag kommer skriva om henne, haha! Aja, ibland har man bara extra med lust att blogga.

Ha nu en fortsatt trevlig eftermiddag och kväll!


En lista om mina barn!

Tänkte sitta och fylla i en liten lista om båda ungarna som jag hittade. Lite intressant kanske?

Vad heter ditt barn?
Tindra Maj Carina Andersson

När var du beräknad att föda?
20 juni 2008

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, hon kom 22 juni kl. 03.24

Hur stor var barnet vid födseln?
3110 gram och 48 cm över havet

Hur lång tid tog förlossningen?
Från första värk (som kändes) 1½ dygn. Men från det att dom tog hål på hinnorna så att vattnet gick (6cm öppen) så tog det 3,5 timme. 

Tog du någon smärtlindring?

Badade, lustgas och en paracervikalblockad (västerviksmetoden) 

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja, vi är gifta!

Tog ni reda på könet?
Nej

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Alla trodde på pojke, men jag kände på mig att det var en flicka.

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Nej, vi hade skrivit en lång lista och strukit namn som vi inte ville ha trots allt. Tindra var det första namn jag strök bara för att jag tycker att namnet börjar bli för vanligt. Men när hon kom såg hon verkligen ut som en Tindra och bättre namn kunde vi inte valt!

Hade du en svår graviditet:
Mådde lite illa i början men det var inte farligt. Sen hade jag bara lite ont i ryggen och kunde ändå jobba fram till havandeskapspenningen som budbilschaufför. Men efter graviditeten med Molly så var graviditeten med Tindra en fröjd trots foglossningen som kom i slutet.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Inte just nu..


Har du fått några bristningar?

Ja! En jävla massa..!

Var du nervös inför förlossningen?
Njaa, mest förväntansfull faktiskt.

Hade du några cravings?
Med henne hade jag jordgubbar med grädde. Var bara TVUNGEN att ha det. 

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jag stod i chock inne på toan, gick sen ut och visade Jesper som satt vid datorn. Han frågade "Är du gravid??" Jag svarade: "Jaa, jag tror det, titta!" och så visade jag och sen kramades vi. 

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Jag var i vecka 4. Plussade dagen före beräknad mens.

Hur mycket gick du upp i vikt?
20 kg.

Hur länge ammade du?
Ammade i 1½ månad tills jag insåg att Tindra inte blev nöjd med bara min mjölk.

Vem är barnet mest lik?
Jesper! En kopia av honom helt klart! Nu börjar hon dock få lite mer drag av mig.

Vad är det bästa med att ha barn?
Jaa, vad ska man svara här? Barnet? Jag älskar att vara mamma och undrar idag vad tusan jag gjorde innan jag skaffade barn!

Vad är det sämsta med att ha barn?
Finns inget "sämsta" men visst är det jobbigt vid t.ex. sjukdom eller trotsålder. Men jag älskar mina barn över allt annat och kan inte komma på att något är "sämst".

Är ditt barn döpt?
Japp, i dalabergs kyrka den 26 oktober 2008 döptes hon.

Hur gammal är barnet nu?
2 år och 2 månader.

Och så kommer Mollys lista då..

Vad heter ditt barn?
Molly Signe Elisabeth Andersson

När var du beräknad att föda?
5 Januari 2010

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, hon kom 4 januari kl. 9.50

Hur stor var barnet vid födseln?
3090 gram och 48 cm över havet

Hur lång tid tog förlossningen?
Förvärkar nästan 2 dygn innan det satte igång. Allt stod stilla när jag hade öppnat mig till 5 cm så dom tog hål på hinnorna. Från det att dom tog hål på hinnorna så att vattnet gick (5cm öppen) så tog det 1,5 timme. 

Tog du någon smärtlindring?

Bad och lustgas, inget mer. 

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja, vi är gifta!

Tog ni reda på könet?
Ja

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Många trodde på pojke denna gången då graviditeten verkligen inte var lik den första. Men jag trodde på tjej från första start och det tog vi ju som sagt reda på sen.

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Nej, men det stod mellan Novalie och Molly. Hade Molly haft mörkt hår hade hon hetat Novalie idag.

Hade du en svår graviditet:
Ja. Foglossning från v.11, ichiasproblem, svårt att andas, yrsel, trötthet, ryggvärk och problem med höfterna. Var nära på att be om kryckor där ett tag men jag bet ihop.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Inte just nu..


Har du fått några bristningar?

Ja! En massa efter Tindra på magen. Men med Molly fick jag bara några få, desto mer på låren och vaderna.

Var du nervös inför förlossningen?
Nej, jag längtade bara efter dagen den skulle komma!

Hade du några cravings?
Pizza! Skulle kunnat äta pizza varje dag! Ju flötigare desto bättre.. 

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jag gjorde ett test för att min mens var sen. Detta var inte planerat. Jag tyckte att jag såg 2 sträck direkt på dom billiga stickorna. Men jag vågade inte tro på det. Blev chockad och nästan lite ledsen. Åkte direkt till apoteket och köpte ett clear blue och visst var det ett klart och tydligt plus! Många tankar åkte genom huvudet då.. Men vi hade bestämt oss för att vi ville ha två barn och varför sumpa chansen när man får den? Man vet ju aldrig om man inte KAN bli gravid i ett senare tillfälle. Så hon var sååå välkommen ändå! 

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Enligt ultraljudet så kan inte jag ha varit mer än i vecka 3 när jag plussade. För när beräknat rutin UL gjordes var jag bara i vecka 14 typ.

Hur mycket gick du upp i vikt?
19 kg.

Hur länge ammade du?
Bara en dag. Jag är fortfarande väldigt ledsen över det...

Vem är barnet mest lik?
Mig. Hon har varit en kopia av mig sen hon föddes. Enda olikheten mellan oss var hårfärgen. Molly är silvervit och jag var kolsvart.

Vad är det bästa med att ha barn?
Jaa, vad ska man svara här? Barnet? Jag älskar att vara mamma och undrar idag vad tusan jag gjorde innan jag skaffade barn!

Vad är det sämsta med att ha barn?
Finns inget "sämsta" men visst är det jobbigt vid t.ex. sjukdom eller trotsålder. Men jag älskar mina barn över allt annat och kan inte komma på att något är "sämst". Kanske hennes jobbiga astma, men det är ju mest för hennes skull som den är sämst..

Är ditt barn döpt?
Japp, i blekets kyrka den 24 april.

Hur gammal är barnet nu?
7 månader och några veckor. Blir ju 8 månader den 4 september.


Slö morgon..

Jag tror hela familjen är lite slöa idag. Molly har knappt orkat röra på sig och hon ville sova redan klockan 8 igen. Tindra har legat på soffan i stort sett hela morgonen. Även legat med huvudet i mitt knä och bett mig killa ryggen. Detta hör till ovanligheterna. Annars brukar hon vara FULL av energi direkt från start! Hon åt inte ens upp sin flaska med välling så jag blir lite orolig. Hon klagade även på att hon hade ont i magen när hon kom in till oss imorse. Men vi får väl se hur det blir. Hon har då inte sagt nått mer nu så hon får väl åka med Malin och Ida ändå. Hon ser fram emot det, hehe.

Vad jag kommer hitta på är att jag kommer lämna Molly och Jesper hemma, om vädret fortsätter d.v.s. Och så kommer jag ta med mig kameran ut på en promenad! Den behöver röra på sig lite, haha! Och jag vill testa mina nya filter på lite annan natur. Måste ju passa på, man vet aldrig när man får chansen nästa gång beroende på väder och så.. Men jag betvivlar i och för sig att vädret är bra när Jesper vaknar. Sån tur brukar jag aldrig ha.

Sen ska det tvättas idag. Måste göra det innan helgen då vi ska iväg. På ett sätt hoppas jag att inte Jespers chef får någon plast för lastbilen, för då kan vi åka lite tidigare på fredagen. Men samtidigt är det lite tråkigt om han inte får det. Såklart. Nåja, det återstår att se. Han har ju fortfarande inte fått veta nått och mässan startar liksom nu.. Hade han dock haft öppningsbar sida på skåpet så hade det inte varit några problem då dom var på jakt efter en lastbil dom kan använda som scen. Nåja, som sagt, vi får se helt enkelt. Ska i alla fall bli roligt att gå på mässan och väldigt roligt att äntligen få träffa Marie!

Men nu ska jag mysa lite med dotra mi. Ha en bra dag! Kram på er!

Lite bilder då ja..

Jag har länge planerat att ta lite nya syskonbilder på mina kära ungar men känns som att allt sket sig, haha! Först så dog den ena blixten, dåliga batterier. Sen ville dom iiinte riktigt samarbeta, haha! Ingen av dom kunde kolla in i kameran samtidigt, Molly drog Tindra i håret och Tindra blev sur. Men några bilder fick jag väl till någorlunda. Tänkte i alla fall visa.


Tindra i sin nya fina mössa!









Mina busungar! På vissa bilder har jag klonat bort bumbostolen då jag tyckte att den störde lite. Men det ser ni ju själva. Hon ville verkligen inte sitta själv även om hon faktiskt kan det nu. Men sånt har hon inte aaalls tid med förstår ni!

Sen fick jag ju som sagt ett paket idag. Dom slog faktiskt över min förväntan då man fick med en bra och praktiskt väska med. Såhär ser det ut.

Så jag var ju tvungen att testa detta lite. Men har bara två bilder att visa. En på mitt öga (var ju bara tvungen testa, haha!) och en på en blomma, ena levande (läs halvdöda) blomma jag har, haha! Aja, orka skriva och tjöta..





Sådär! Det var alla bilder jag hade att bjuda på idag. Hoppas ni gillar dem.

För att återgå till nått annat fick jag lite motion förut. Såg att Tindras studsmatta blåste iväg så jag fick springa! Den tog sig inte längre än att den lade sig över vinbärsbusken men jag fick plocka ner den och bära in den, haha! Då kanske ni får en bild av hur mycket det blåser här nu? Även våra utemöbler blåste omkull och grillen. Helt sjukt! Tur att man har möjligheten att vara inomhus!

Imorn blev vi plötsligt enbarnsföräldrar också. Jespers plastsystrar Malin och Ida kommer och hämtar henne vid 10 och ska åka till Trollhättan. Så imorn blir det lugna gatan..undra vad vi ska hitta på då..haha! Kanske skulle passa på att storhandla? Får se vad Jesper säger sen.

Nää, nu har jag inget mer att tillägga faktiskt. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Close-up filter!

Jaa!! Idag fick jag en brev-avi om att jag hade paket att hämta på ok. Och såklart var det mina close-up filter som kommit. Wiie! Så ikväll när ungarna lagt sig ska jag se om jag inte kan få testa dessa ordentligt. Så ikväll kan ni förvänta er lite bilder i olika former och med olika motiv, haha!

Nu glömde jag vad mer jag skulle skriva så ha det gött!

Tränat + en massa annat!

Nu kommer detta bli ett litet "allt-i-allo" inlägg, men jag lägger det under kategorin "Träningsrelaterat" bara för att jag vill ha all träning där under.

Vi kan väl börja med att skriva om träningen då när jag ändå redan börjat. När jag lagt ungarna så satte jag igång zumbaskivan och körde på. Tog det lite lugnare idag än förra gången då jag fick så grymt ont i ryggen. Men jag kämpade på i alla fall och det känns att man har tränat. Jag gillar verkligen Zumba-skivorna. Kör ju oftast 20 minutes express-programmet för ska jag vara ärlig orkar jag inte så mycket längre i det tempot. Har noll i flås så det får man väl bygga upp lite. Sen efter zumba-passet gjorde jag några pilatesövningar också. Mest stretch-övningar för att jag vill sträcka ut mina muskler en senor.

Summa av dagens träning:
*Promenad ca 45 min
*Zumba 20 min
*Pilates 10 min

Men nu börjar jag äntligen se lite resultat av sakerna. Jag har, som vissa av er vet, slutat äta godis och annat slisk på vardagar och äter bara en dag i veckan typ. Jag har även sluta dricka dricka, bortsett från om vi äter tacos, grillat eller pizza för det kan inte jag äta utan dricka. Dricker bara vatten eller mjölk. Någon gång ibland kan jag ta ett glas saft. Sen har jag börjat lära mig att äta tills jag blir lagom mätt istället för att trycka i mig tills jag blir proppmätt. Och den senaste veckan har jag lyckats gå ner 1,5kg! Känner mig nöjd över det resultatet. Så nu fick jag lite mer motivation.

Vad har mer hänt idag då? Jaa, när Jesper åkte till jobbet så gick jag och ungarna bort till Krewer för att lämna Thea. Hon hade inte slutat men för att hon skulle slippa dra omvägen hem till oss så lämnade vi Thea där. När vi kom hem så var vi ute och lekte en stund. Tindra börjar få upp farten nu när hon cyklar och hon tycker att det är superroligt! Sen blev det lite puss och kramkalas mellan henne och Arvid, hehe. Synd att jag inte hade kameran med mig ut, söta ungar!

Jaa, okej..det blev mest om träningen jag skrev. Nu ska jag sitta här resten av kvällen och dega lite, förutom duschen jag ska ta alldeles strax då.

En lista i brist på annat..

DAGENS LÅT: Gavin Degraw - Chariot
DAGENS KLÄDSEL: Leggings och tunika
DAGENS DUSCH:  Ikväll efter träningen om det nu skulle vara intressant?
DAGENS FRISYR: Uppsatt i tofs
DAGENS MAT: Tacos
DAGENS HÄNDELSE: Att Tindra fortsätter kissa ner sig på dagis..
DAGENS PLANER: Laga mat och träna ikväll
DAGENS VILL HA: En jävla massa..
DAGENS SAKNAD: Behöver jag skriva det?
DAGENS DROG: Ingenting..
DAGENS TRÅKIGASTE: Läs under "DAGENS HÄNDELSE"
DAGENS KÖP: Inte en pinal!
DAGENS GODIS: Kanske skär mig lite morötter ikväll och dippar.
DAGENS HUMÖR: Inte det bästa.
DAGENS SJUKA: Ingen aning.
DAGENS KOMPLIMANG: Får aldrig komplimanger.
DAGENS SKRATT: Mollys roliga miner.
DAGENS BILRESA: Till bvc..
DAGENS GRÅT: Inte gråtit än iaf.
DAGENS DRYCK: Vatten
DAGENS LÄNGTAN: Efter ett jobb..
DAGENS TELEFONSAMTAL: Har inte pratat i telefon ännu.
DAGENS PERSONER: Jag har träffat endel.

I övrigt har vi varit på bvc idag. Knubbis vägde 7700 gram och var 68cm lång. Sen blir jag lite trött på Tindras dagis. För varför är annars dagis det enda stället hon kissar ner sig på? Sätter dom henne aldrig på toa liksom? Jaa, jag vet inte vad jag ska göra eller vad jag ska säga. Känns som att dom inte har tid att hjälpa och då känns det som att det kan kvitta. Ska jag behöva ha henne hemma och ta ut vårdnadsbidrag för att hon ska lära sig att inte kissa? För att det bara är jag som hjälper henne? Ååh..vad kan man göra egentligen? Okej om det händer nån gång ibland, men detta händer ju varje gång hon är där. Och visst, hon har inte tid själv att springa på toa, men man får faktiskt lov att bryta hennes lek nån gång ibland för att ta henne till toan. Aja, får väl se hur det går.. Nu sover hon i alla fall..

Ska snart börja med maten också. Ska ju göra tacos så det är bara sätta igång att skära grönsaker. Puss på er!

Promenad

Idag kom jag mig ut på en liten promenad. Det blev inte såå himla långt men det var skönt ändå. Efter jag lämnat Tindra på dagis så gick vi hem till Krewer. Sen följde vi med henne en bit, genom fårhagen och sen upp igen. Gick en liten sväng för att fota lite träd, hehe. Sen gick vi hem igen. Får väl se om någon av dom bilderna duger åt Jespers chef, annars får jag väl sätta mig i bilen någon dag och åka någon annan stans.


Molly somnade för en gångs skull ganska gott i vagnen. Och hon sov allt en stund med. Dom två sista bilderna på Molly och blomman har jag tagit hemma. Snigeln hitta jag på vägen till krewer. Tyckte den var lite fräck med sina leopardfläckar, haha! Dom andra två är tagna efter vägen.

Hade även tänkt ta en promenad till och från bvc idag, men Jesper ville följa så då får vi ta bilen. Annars hinner vi inte hem från bvc tills vi ska hämta Tindra på dagis igen. Men men, får se om man orkar träna lite ikväll. Skulle behövas.

Nä nu ska jag faktiskt göra iordning allt inför att vi ska åka. Ha en trevlig dag!

En glad hälsning från en liten solstråle!

20100823161 (MMS)

En glad hälsning från en liten solstråle!


Skriver nu..

För jag har en känsla av att jag inte kommer orka (eller hinna) göra det sen. Nu sitter Tindra och kikar på pippi på rymmen och Molly ligger och leker med ett dvd-fodral på golvet. Sen när Molly har somnat ska jag och Tindra baka muffins, igen. Och jag säger muffins för mina blir aldrig kladdiga, haha! Aja, skitsamma, goda blir dom i alla fall. Ska ha i MASSA choklad denna gången, hehe.

Sen ska jag glo på film hade jag tänkt. Först ut blir denna:



"Allie Hamilton och Noah Calhoun träffas en sommar och inleder en romans. När sommaren är slut tvingas de skiljas åt då Allie börjar på college i New York och Noah stannar kvar i Seabrook. Efter några år korsas deras vägar igen, och trots att flera år har gått och Allie är förlovad med en annan man, så kan de inte släppa taget om varandra."

Jaa, vi får väl se om den är nått att ha. Har ju hört att den ska vara det så vi får se. Näst efter den, om jag orkar, ska jag se "Remember me" med Robert Pattison. Till detta ska det ätas gotta! Inte gotta = godis utan gotta = morötter och sweet chili-dip. Ska bli riktigt gott faktiskt! Sen lär det väl slinka ner en och annan muffins med. Dom är livsfarliga!

Nää, nu får jag nog sluta skriva. Ha en trevlig kväll!


Vad tycker ni om våran nya kylskåpsmagnet?

20100822159 (MMS)

Vad tycker ni om våran nya kylskåpsmagnet?


Heelt död!

Inatt blev jag väckt av ingen mindre än min man. Klockan var 3 på natten och han hade förmodligen nyss kommit hem. Jesper brukar aldrig väcka mig om det inte är något som har hänt så därför blev jag lite rädd när han väckte mig. Men sen pekar han på huvudänden av sin sida sängen och vem ligger där? Jo, våran älskade dotter Tindra har kommit in och låg över sängen och sov. Hon hade fortfarande fötterna på golvet, i alla fall nästan. Helt otroligt att hon inte ramlat. Så Jesper lyfte upp henne och tog på henne täcket, sen hämtade han hennes täcke och lade sig på soffan och sov, haha! Stackarn. Så för första gången nånsin har Tindra sovit i våran säng! Sötis. Nu ligger hon här bredvid mig och kollar på sitt favoritavsnitt av musse pigg´s klubbhus, Kalle med ankorna. Molly sitter och gör miner och leker med ett ps2spelfodral.

Men själv är jag helt död idag. Somnade sent, jag var inte trött. Sen vaknade ungarna klockan 6..så då var det bara kliva upp. Och idag har man ingen tid för att vila heller, för Jesper lovade att åka ut och storhandla själv och sen börjar han jobba vid 15-tiden så då är man ensam med ungarna igen. Nåja, får väl försöka överleva. Har ju varit med om värre mornar än såhär, hehe.

Men nu ska jag kika in på tradera en snabbis sen ska jag mysa med mina barn! Ha en trevlig dag!

P.s. Jag grät inte till filmen igår, den var lite seg till en början men sen var den grymt bra och lite sorglig. Men slutet var bra i alla fall. D.s

Äntligen kväll!

Känner att jag inte har mycket till ork i kroppen just nu. Känner mig helt utslagen! Kanske är det den där sjukdommen som kryper under huden på mig? Jag har precis lagt ungarna i sängen för att jag helt enkelt inte orkade mer. Tindra ville inte riktigt sova så vi får väl se hur många gånger jag får springa in till henne. Nu sitter jag i alla fall med ett stort glas vatten i hopp om att jag kan dricka bort sjukheten. Känner mig lite varm också. När man har en normaltemp på 36,4-36,5 så känner man sig ju dödsjuk om tempen bara går upp en grad liksom. Det gör i alla fall jag. Då vill ni inte veta hur jag blir när tempen går närmare 39 som jag hade när Jesper hade sin 26-års fest hemma. Det var inte alls kul! Nåja, sånt man får ta helt enkelt!

Tänkte bara visa en film och någon enstaka bild, självklart på våra barn! Filmen är först ut. Jesper busar med Molly!



Hon gör så goa miner ibland så man kan dö! Av skratt alltså, haha!

Och så två bilder då.. En på en stor trött dam som promt skulle vara vaken och inte vila middag. Hon skulle bygga hus! Med lego duplo.



Smutsig var hon med. Hon hade precis ätit en glass med choklad på kan jag tillägga då, haha! Sen kommer en bild på en annan dam. Hon ser också lite trött ut på bilden men hon är alldeles inne i vad Tindra grejar med på golvet, hehe.



Vet inte vad mer jag kan skriva. Jag hade tänkt träna ikväll men mina krafter bara dog. Så nu ska jag snart göra mig varma mackor i klämgrillen och slänga mig på soffan till en film. Precious står på tablån. Min egen tablå alltså. Jag blev så nyfiken på vad det var för film, den såg så bra ut när jag såg trailern. Såhär står det om den:

"Precious Jones, en 16-årig analfabet, har hela sitt liv varit osynlig. Osynlig för pappan som våldtar henne, mamman som slår henne och myndigheterna som bara ser henne som ett i raden av Harlems alla förlorade själar. Men när Precious, gravid med sitt andra barn med sin far, möter en beslutsam och radikal lärare påbörjar hon en resa av utbildning och upplysning. Och Precious lär sig inte bara att skriva om sittliv, utan gördetäven till sitt eget för första gången.
Precious Jones, en 16-årig analfabet, har hela sitt liv varit osynlig. Osynlig för pappan som våldtar henne, mamman som slår henne och myndigheterna som bara ser henne som ett i raden av Harlems alla förlorade själar. Men när Precious, gravid med sitt andra barn med sin far, möter en beslutsam och radikal lärare påbörjar hon en resa av utbildning och upplysning. Och Precious lär sig inte bara att skriva om sittliv, utan gör det även till sitt eget för första gången."

Erkänn att den låter bra?! Jaa, jag är en liten sucker för drama så jag får väl sitta och gråta i min ensamhet. Får se om detta blir andra filmen nånsin som jag kan gråta till. (För er som inte läser min blogg regelbundet så är "My sisters keeper" den enda filmen jag gråtit till i hela mitt liv!)

Ha en trevlig kväll allihopa!

Sjuk?

Undra om jag håller på att bli ordentligt sjuk nu.. Jag hade ont i hallsen när jag vaknade imorse och igår kände jag mig lite konstig i halsen liksom..sträv eller vad jag ska kalla det. Så det skulle inte förvåna mig om jag åker på nått nu. Då hoppas jag i alla fall att jag hinner bli frisk innan helgen. För nästa helg ska vi ut på äventyr serni! Känns som att hela veckan är fullbokad.

Måndag: Hundvakt och bvc
Tisdag: Träna/promenera när Tindra är på dagis
Onsdag: Vet inte riktigt
Torsdag: Handla det vi behöver ha med oss i helgen, tvätta, packa.
Fredag: Hämta hyrbilen, besiktiga kompisens racebuss (eventuellt), packa in oss i bilen och åka till Jönköping. Där ska vi bo hos fina Marie och hennes barn!
Lördag: Lastbilsmässan på Elmia hela dagen!
Söndag: Hem..

Känns i alla fall som att vi har rätt mycket att göra, hehe. Så jag har inte tid att bli sjuk, och hör sen! Nää, jag som hade tänkt skriva lite mer, men nu vaknade Molly och hon låter lite hungrig faktiskt, hehe. Ha en fortsatt trevlig dag!

Sovmorgon!

Jag fick sovmorgon idag. Inte utav mina barn men utav min man. Jag har sprungit skyttetrafik in till bägge barnen inatt så Jesper tyckte att jag kunde få sova lite längre. Det var skööönt. Även om jag inte sov så hårt och hörde ganska mycket av vad dom gjorde här så var det ändå skönt att bara ligga kvar i sängen och blunda. Nu ligger Jesper och vilar istället. Han ska ju iväg sen, på personalfest. Dock ska han vara nykter då han jobbar imorn. Men jag har en känsla av att det blir rätt sent för honom idag. Så jag ska kolla om jag hittar en film som jag vill se för Jesper vill inte se den ändå, så då kan jag passa på, eller hur?

Jag vaknade med lite ont i halsen imorse. Inte bra alls! Hoppas att jag inte blir sjuk nu, det orkar jag inte med! Men jag är rädd för att det är den bistra sanningen. Behöver ut och handla idag med så då kanske jag får bunkra upp med halstabletter och alvedon. Frågan är vad man skulle hitta på till middag. För jag gissar att Jesper äter hos chefen eftersom det skulle vara grillfest. Gud vad seg denna kvällen kommer bli..

Nää nu vaknade Molly med så nu stänger jag kontoret. Ha en trevlig dag!

Morsning..gäääsp!

Tindra vaknade 06.10 idag.. Tror att jag ska låta henne somna klockan 18.00 varje dag. För varje gång hon somnar senare än så, vaknar hon tidigare än 07.00. Knepiga unge, hehe. Vid halv 7 så vaknade Molly så då var det bara kliva upp och sätta fart på dagen. Men jag somnade så sent igår så jag är ju dödstrött idag. Men man får ju bara skylla sig själv denna gången.

Vad ska vi hitta på idag då? Jaa, när Jesper kliver upp vid 10 ska jag och Tindra gå bort till fröken Krewer och hämta Thea. Då blir Tindra glad, hehe. Sen ska vi nog åka ner till Björn tror jag. Jesper ska dit i alla fall men skulle väl tro att vi följer med allihopa.

Föresten, jag skrev aldrig om detta igår men vi har nog hittat vad felet på bilen är. Våran ac-kylare är ju sammankopplad med kylaren på bilen, det går på samma vatten. Och igår upptäckte vi ett (eller flera små) hål i ac-kylaren. Så idag ska vi ut till biltema och testa köpa kylarcement. Det är ju värt ett försök i alla fall. Funkar det så funkar det annars är väl inte detta hela världen. Synd bara att det är såpass dyra grejer som går sönder. Men vi får se hur detta ter sig.

Nu tjatar Tindra om att jag ska spela gubben, så får väl sätta mig och spela lite wii så hon blir nöjd. Ha en trevlig dag!

Drip drop!

Mitt internet dog en liten stund för ett tag sen. Och jag hade dötråkigt..såklart.. Så jag roade mig med att fylla grovtvättvasken och lekte lite. Det är ungefär en sån grej som man brukar göra när man har tråkigt, eller? Haha! Sen var jag ju lite fotosugen också så jag kunde inte låta bli. Har ju fan inte rört kameran på 2 dagar eller nått.. Men nu längtar jag verkligen tills jag får mina close-up filter så att jag kan få gå ut i naturen och testa lite mer, hehe.







Sen exprimenterade jag lite, som vanligt. Jag har ju testat att köra min nissinblixt som "master" och nikonblixten som slave, men det funkade inte. Idag testade jag att göra tvärt om, nikon som master och nissin som slave och det funkade ju klockrent!

Tog även en klassisk "ta-kort-på-sig-själv-i-spegeln" och kom att tänka på att jag håller kameran på ett lite märkligt sätt. Har som inte tänkt på det förut men ni ska få se vad jag menar..



Lillfingret under kameran. Har som aldrig tänkt på det tidigare, att jag håller så, det faller sig liksom naturligt. Inte för att jag vet om det gör någon skillnad men sånt är livet.

Usch vad jag är sugen på choklad!! Men inte! Jag ska bita ihop! Tuggar tuggummi i hopp om att det kanske är lite nyttigare.. Blev ingen prommis idag heller, Molly vaknade alldeles för sent och sen började det regna. Bortförklaringar hela tiden Malin Andersson! Har dock ont i min rygg men jag fick i alla fall tränat lite armar med mitt "gummiband". Så helt stilla har jag inte varit. Så det blev lite biceps, triceps och axlar. Har även strechat ut mig lite, försöker komma så långt som jag gjorde innan graviditeten, hehe.

Nää, nu får det vara nog! Skriver mer imorn. Ha en trevlig kväll!

Molly 7½ månad

Ja, hon börjar bli stor lilla mini. Och ännu har hon inte lärt sig sitta helt själv, hehe. Men hon börjar i alla fall att få upp balansen nu så det dröjer inte länge. Hon sitter ju själv en stund omen mycket frammåtböjd. Igår tog hon sitt allra första steg (självklart när jag höll henne i händerna) och det var ju lite coolt tycker jag, haha! Hon börjar bli otroligt stark i sina ben. Får väl se om hon går tidigare än Tindra eller om dom är lika. Molly började ju iaf åla tidigare men det behöver ju inte betyda att hon går tidigare.

På måndag är det dags för bvc igen. Ska bli spännande att se hur mycket knubbisen väger denna gången, hihi. För hon är allt en liten knubbis den där Molly. En riktigt go krambjörn är hon! Sen ser hon ju flintskallig ut med, haha! För hennes hår är så himla ljust så det syns knappt att hon har något. Men nu har det i alla fall börjat växa och hennes kala fläck i bakhuvudet är borta! Hon ligger ju inte så mycket på rygg längre så antar att det är därför det får en chans att växa.

Inga tänder i sikte heller, men det hade jag inte heller räknat med. Jag fick mina tänder sent och så även Tindra. Vet inte hur det var med Jesper men dom har väl fått mina anlag. Stackars barn, haha! Nää fy vilket flummigt inlägg detta blev då. Här skulle jag vara seriös och skriva en massa om Molly men jag bara flummar. Aja baja mamma! Som Tindra brukar säga..

Nina (moster): Jo jag måste verkligen ändra min kost. Problemet med lchf, viktväktarna eller annat är ju att man ska äta sååå mycket grönsker. Och jag kan verkligen inte få i mig grönsaker hur mycket jag än försöker. Fastän jag vet att jag egentligen måste. Men vi får se hur det går helt enkelt men tack för tipset! :)

Då var det morgon igen..

Tindra är droppad på dagis och Molly ligger och sover. Nu då? Jag har ont i min rygg. Tror att jag log i lite väl mycket när jag tränade igår. Men man måste ju ta i, hur ska man annars bli av med babyfettet som etsat sig fast på min kropp? Detta med 9 månader upp och 9 månader ner kommer inte stämma in på mig denna gången och jag måste erkänna att jag faktiskt är lite pissed off för detta. Men egentligen har jag väl bara mig själv att skylla, eller? Låt mig tänka efter.. Njaa, jag hade ju sånt problem med min ichias under graviditeten och även 5 månader efter den. Så jag kunde ju knappt röra mig och då inte ens träna. Så dom här 2 månaderna sen ichiasen gav med sig? Då har jag väl enbart varit lat kanske.. Tränat lite när jag kännt för det. Och nu är det 1½ månad kvar tills Molly blir 9 månader och på den tiden ska jag ha behövt gå ner 5 kg för att nå inskrivningsvikten. Jag litar inte på mig själv och tror inte att jag kommer lyckas med den bedriften men jag ska i alla fall ge det en ärlig chans.

Bara för att jag sitter här och skriver så blev jag sugen på att träna igen. Man kanske skulle klä på Molly och ta sig en promenix ner till stan? Ja, när hon vaknar alltså? Vi behöver ju handla hem lite mat till idag så jag hade ju faktiskt kunnat använda mina ben för att göra det. Och sen när Jesper vaknar hade jag kunnat be han komma ner till stan och kanske äta en lättare lunch? Får se på det. Molly får vakna först i alla fall. Jesper vill ju hellst handla på maxi så kanske skulle gå ut till torp istället? Nåja, vi får se på det som sagt. Tar jag mig inte en promenad så kommer jag i alla fall att träna ikväll igen. Kör nog på pilates ikväll. Men jag får väl återkomma senare om hur jag gör/gjort. Vädret är ju pisstråkigt så det väger in lite..

Nää, jag får återkomma senare. Tänkte skriva lite om Molly men jag vill inte gärna blanda inlägg såhär..

Tränat, tjohoo!!

Måste faktiskt uppdatera ännu en gång idag. Vad blir det nu? 3:e gången? Hehe! Men nu har jag faktiskt fått tummen ur röven och tränat. Zumba är fan gött! Speciellt när man börjar lära sig hur dom faktiskt rör sig. Så idag gav jag gärnet och lite till och fy fan vad svettigt! Och nu känns det som spagetti i benen kan jag lova, haha! Och höfterna är ju också som gelé men gött är det! För en sak som det finns gott om i zumba, det är höftrörelser! Känner mig lite som en tjuv..det är ju faktiskt inte mina zumbaskivor, hehe. Men Krewer har faktiskt sagt att jag får låna dom så jag litar på det.

Så idag kan man lugnt säga att jag har rört på fläsket ordentligt! Först var vi ju på leklandet i 1½ timme. Mer orkade faktiskt inte jag, var ju genomsvett efter 20 minuter, haha! Och Tindra var trött hon med för hon stenslockna i bilen sen, hehe. Sen har jag ju kämpat mig fram med bilen, kanske inte så jobbigt som det låter men jag har fan vänt upp och ner på hela bilen när jag stod på motorvägsavfarten för att hitta varningstriangeln men den fanns ingenstans så jag undrar ju hur bilfan gick igenom besiktningen utan en enda anmärkning om en triangel?! Hur som hellst har jag ju burit massa vatten till den med. Sen tog vi ju som sagt bussen ut till torp och shoppade lite, handlade mat, sprang omkring lite till (jaa, jag sprang faktiskt från parkeringen där vi träffade Jesper och till busshållplatsen för att inte missa bussen..). Och så nu då, träning. Gött! Fick göra slut på lite energi som jag, otroligt nog, hade kvar. Så nu är jag helt färdig!

Så träningen idag blev alltså:
*lekland 1½ timme
*shopping 2 timmar
*träning 20 minuter (expressprogrammet)

Nä nu ska jag kika på livet på BB. Men ville bara skriva om träningen, haha!

Vilken dag!

Jaa, känns som att allt har gått åt skogen idag. Piss är vad det är! Men jag fick i alla fall shoppat lite. Men är man mamma när man ska tröstshoppa och sedan enbart kommer hem med kläder åt sina barn? Haha! Blev bara kläder till Tindra idag. 3 par mjukisbyxor och 3 par tröjor blev det. Dom har ju alltid tag 3 betala för 2 på lindex så det blev sånna kläder. Ett par mörkrosa, ett par lila och ett par svarta byxor och sen blev det 2 radinga tröjor och en ljusrosa. Blir nog bra det. För hennes garderob bestod typ endast av jeans och leggings. Känns som att man behöver liiite mer lekvänliga och varmare kläder nu inför hösten. Tror Tindra hade behövt lite nya skor också. Fan hon ruinerar oss, hehe. Skorna hon har nu börjar kännas lite trånga, så tänkte att jag ska ta med henne till skoaffärn här nån dag så att vi kan mäta fötterna igen.

Annars har väl dagen gått hyfsat fort. Måste även få skryta lite över Tindra. För vid detta laget vet ju alla att Tindra INTE är någon vagntjej. Hon vill hellre gå och springa. Men när man är själv med henne (och Molly) i någon affär så hinner inte jag springa efter henne samtidigt som jag har Molly i vagnen. Hur som hellst så satte jag båda barnen i vagnen när vi åkte ut till torp. Hon frågade EN gång om hon fick gå men jag sa till henne att nej, inte nu, sen var det bra! Hon gnällde inte och klagade inte för att hon inte fick gå, KORS I TAKET!!! Hon satt där helt nöjd, hon höll i kläderna som vi skulle köpa till henne, hon var snäll inne på maxi och hela torpvistelsen! Är lite förvånad faktiskt. Men glad att jag slapp allt gnäll, hehe. Sen fick hon även en ask med kritor, sånna man målar med ute på asfalten. Dom satt hon med i knät hela vägen hem och var sååå glad, hehe. Så nu ser hon fram emot att få måla med dom när hon kommer hem från dagis imorn.

Tindra har även fått "köra" långtradare idag, haha! Jesper kom förbi torp för att säga hej innan han åkte mot halmstad, så då fick Tindra sitta i Jespers knä när han körde en sväng runt parkeringen bakom maxi. Det var skoj det serni! Hon var så stolt så.

Jag har även fått ett hedersuppdrag. Jespers chef hade nämligen frågat Jesper om inte jag hade några fina natur/skogsbilder. Han ska göra en fondvägg i sitt hus och tänkte göra en med fototapet. Gärna med skogsbilder med träd, hellst björk, men fanns det annat så skulle det gå lika bra. Så jag ska sätta mig och kolla igenom lite bilder nu. Annars är det väl inte mer än att jag åker och försöker lokalisera en fin björkskog som man kan fota lite i? Någon som vet av någon i närheten? Måste vara i närheten då jag inte har nån lust att köra våran bil så långt.

Nää nu ska jag kika på bilder som sagt. Ha en trevlig kväll!

Jävla skitdag!!

Jag som var så jävla glad att det bara var att byta termostat på biljäveln men ack så fel jag hade.. Jag och Tindra har haft världens äventyr idag. Bilen blev varm när vi kom fram till leklandet. Sen lekte vi ett tag och jag fyllde på vatten i bilen innan vi rullade in till trollhättan för att tömma Jespers kort. Men tog mig inte ens dit innan bilen blev varm igen så jag fick stanna på preem för att fylla på..igen.. Tog mig knappt till t-last, eller ja, centralen, innan bilen var varm igen. Fyllde där på 1,5l vatten rakt i kylaren. Chansade på att ta mig hem men blev ståendes på avfarten mot Uddevalla med en bil som näst intill kokar (dock utan vatten i kylaren). Så där stod jag ett tag, med varningsblinkers på och utan vatten. YEAH! Fy fan vad roligt.. När den coolat ner sig lite så körde jag igen, tog mig till shell (7eleven) och återigen öppna kylaren, pös inget=inget vatten, tjooohoooo... Fyllde där på en hel del vatten, igen, och körde sedan hem. Tog över en timme att ta sig hem.. För er som inte vet tar det typ 20-25 minuter i vanliga fall. Så behöver jag säga att jag är rätt trött och blev på uruselt humör p.g.a detta? Så då var man typ utan bil igen.. Visst den funkar väl om vi bara kör i stan och har med oss flera liter vatten varje gång men jag kommer fan inte köra utanför stan! JÄVLA SKITBIL!!!!

Här skulle jag och Tindra ha en mysig dag ihop och den slutade i katastrof. Hade ju behövt åka och handla så jag och ungarna får la ta bussen men det tar emot kan jag säga. Fy faan säger jag! Dock var det en rolig dag på leklandet och Tindra körde totalt slut på mig, hehe. Men så gick det med det.. Nu ska jag sluta skriva och gå och försöka lägga tankarna någon annan stans. Ha en trevlig jävla dag då!

En morgon som denna.

Tindra vaknade 6.40 och kom till oss och mös lite. Då klev vi upp för hon ville ha välling. Sen satt vi i soffan och mös ett tag tills Molly vaknade 07.30. Alldeles lagom! Har även berättat för Tindra att vi ska åka till leklandet och hon är somm ett ljus nu! Hon gör som jag säger och sitter med spänd förväntan och väntar på att få väcka Jesper. Tur att hon inte förstår att det faktiskt är 2 timmar kvar tills vi kan väcka honom, hehe.

En sak fattar inte jag.. Det är vart fan denna "mensvärk" kommer ifrån?! Det känns alltså precis som när jag har mens fast mensen är redan slut. Då tycker ju jag att även mensvärken ska ta slut, eller? Tröttsamt är det eftersom det inte är vidare bekvämt. Räcker det inte med en vecka i månaden som är plågsam nog?

Nää hörni, här kan man inte sitta och älta när man har två busiga ungar. Ha en trevlig dag!

God kväll, som vanligt..

Att jag inte kommer på fiffigare rubriker alltså..

Hur som hellst så har nu hela dagen gått. Jag är helt slut i huvud och kropp och jag vet inte varför. Jag har inte gjort nått speciellt idag. Förutom att tvätta och det har jag också gjort hela dagen. Tvättat, torkat, tvättat, torkat och efter det har jag vikt, vikt och vikt lite mer. Men nu är nästan all tvätt borta, igen.. Får se hur länge det dröjer innan tvätthögen är lika stor igen. För av någon konstig anledning så är tvättkorgen ALDRIG riktigt tom.. Hur har ni det hemma egentligen? Lyckas ni ha tvättkorgen helt tom nån gång? Mer än ett par timmar alltså?

Tindra har ju varit på dagis halva dagen idag. Så hela förmiddagen har jag kunnat busa gärnet med Molly. Och en förmiddag med Molly är aldrig tråkig, haha! Kolla själva..


Som vanligt har hon sina små idéer och miner som hon alltid gör, så man får sig alltid ett gott skratt när hon är på detta humöret (vilket hon oftast är nu för tiden). Så som sagt, busat hela förmiddagen, mellan gångerna hon sov då. Hon har varit riktigt trött idag trots den långa sovmorgonen vi fick. Glömde faktiskt skriva det imorse. Molly sov till halv 9!!! Tindra vakna som vanligt vid 6 men vi låg och mös/halvslumra i hennes säng till klockan var 8, sen gick vi upp. Så det var en mysig start på dagen faktiskt. Sen blev det halvt kaotiskt när Molly vakna så sent för då fick hon ju följa med upp till dagis. Så det var snabb påklädning, matning och byta blöja, samtidigt som jag höll på med Molly i soffan skrek Tindra att hon måste bajsa (tur att jag inte ställt undan pottan helt!), så jag ropar åt henne att gå in på toaletten och sätta sig på pottan och det gjorde hon ju (tack och lov!). Sen sprang hon till mig och sa "usch! Baasa dä inne!" och så fick jag torka henne, tur att jag hade våtservetterna bredvid mig, haha! Sen skulle ju Tindra kläs på, Molly sättas i vagnen och sen skulle vi gå. Tur att det inte ens tar en minut att gå till dagis, annars hade vi nog varit sena BIG TIME!

När Tindra kom hem från dagis så var hon trööööött och höll på att somna i soffan. Men idag gick det lite bättre att hålla henne vaken faktiskt. Vid 17.15 slängde jag in henne i duschen så hon fick leka lite. Sen kom kampen att tvätta hennes hår, men det gick väl bra det med. Ska pröva köpa en såndär duschhattgrej som man kan sätta på huvudet så att hon inte får vattnet i ögonen. Sen fick även Molly duscha med Tindra. Eller rättare sagt, Tindra sprutade ner hela Molly från topp till tå innan jag fick chansen att tvätta även henne, haha! Stackars Molly..

Klockan 18.00 prick(!) så lade jag ungarna i sängen och båda slockna på direkten! Ganska skönt faktiskt. Annars har ju Tindra en tendens att springa upp ett par gånger innan hon kommer till ro. Men måste ändå säga att det varit en härlig kväll och ändå är jag helt färdig. Så det blir nog att slänga sig på soffan snart, ska bara pyssla lite till med designen som jag håller på med, haha!

Ojdå, detta blev lite längre än jag tänkt mig.. Men jag ska bara skriva eeen sak till. Undra hur många som ens orkar läsa.. Aja, imorn ska i alla fall jag och Tindra ha en ordentlig mamma-dotter-dag! Jag och hon ska åka till leklandet på trestad center och busa en MASSA! Sen får vi även ta oss en sväng till centralen i trollhättan och tömma Jespers förarkort. Så det blir en heldag med bus för oss. Hon kan behöva få vara ensam med sin mamma nån gång.

Nää, nu får jag väl ge mig antar jag. Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram på er som orkade läsa!

Sitter och myser med en tröttis i soffan. ...

20100817151 (MMS)

Sitter och myser med en tröttis i soffan. Älskade unge!


Känner mig rastlös!

Det är vad jag gör. Tindra är på dagis och Molly sover. Känner mig himlans rastlös just nu. Har egentligen en sisådär miljon saker att göra men det är sånt som jag inte vill eller orkar. Haha! Man är ju bra dum ibland. Hade tänkt gå på en långpromenad förut när Jesper klev upp men med tanke på vädret föll den idén ganska snabbt. Det blåser utav h-vete och regnar titt som tätt. Orka säger jag då! Ikväll ska jag dock träna, det har jag bestämt! Jag bara SKA ha en kropp till "beach 2011". Och som Krewer sa så är det ett rimligt mål. Då behöver man inte ha dåligt samvete om man är lat någon dag. Funderar även på om man skulle ta före- och efterbilder. Helkropp alltså.. Så det ska jag nog också pyssla med ikväll. Dock inget som kommer upp på bloggen nu utan det blir i så fall när jag lyckas nå min målvikt. Hade även velat ta lite nya bilder på mina underbara ungar, gärna ihop, men Tindra är inte så medgörlig vad gäller kameran nu för tiden så vi får se om och hur det går. Bilderna man får på Tindra nu är liksom tagna i smyg, haha!

Nu kom jag dock på en sak jag ska göra. Jag ska sätta in de nya bilderna som jag fick för några veckor sen, haha! Här är det inte snabba ryck. Behöver som sagt sätta in dem i albumet. Sen hade jag behövt ett nytt fotoalbum med, för Tindra förstörde det. Tur att alla bilder i det albumet klarade sig säger jag bara! För det är ändå 300 bilder per album. Nåååja, kanske skulle åkt ut till biltema och köpt ett nytt. Dom har ju bra och billiga album. Får se om jag orkar göra det idag, får väl flirta med gubben, haha!

Nää det var allt från mig. Ska försöka fixa med den nya designen snart även om det kanske känns lite väääl tidigt att slänga in en höstdesign. Dock känns det i luften att hösten är påväg.. Får se hur jag gör..

Trötta barn!

Tindra vilade inget på dagis idag och Molly vilade inte när hon normalt brukar göra det. Detta resulterade i sjukt trötta barn på kvällskvisten. Gav Tindra en flaska vid 17.30 och hon kunde knappt äta den för hon höll på att somna. När hon ätit klart så lade hon flaskan bredvid sig, tog nappen och ögonen föll ihop! Så hon slocknade på soffan.. Fick på henne en blöja och lade henne i sängen istället. Och Molly slocknade så fort hon lade huvudet på kudden. Mina trötta bebisar, hehe.

Det är inte så mycket intressant som har hänt idag faktiskt. Så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag skulle vilja göra nått med mitt hår. Men samtidigt vill jag inte klippa mig för att jag inte vill "klippa bort" mina lockar jag har fått. För om man tunnar ur håret så klipper man även bort lite lockar. Det sa i alla fall min frisör till mig sist jag klippte mig. Han frågade om jag hade permanentat mig eftersom det var så lockigt, haha. Men samtidigt vill jag inte ha jättelångt hår eftersom mitt hår blir så tungt. Men men, vi får väl se. Trivs relativt bra i längden jag har nu men saknar att kunna ha håret i flätor..ååh vad svårt det är med hår!!

Nää, ovettigt som sagt.. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Jäkla skitunge!!

Tindra skrämde livet ur mig imorse. Jag trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen på mig fastän jag vet att jag inte borde blivit orolig. När vi skulle gå till dagis imorse så var juag ju "tvungen" att ta Molly med mig i vagnen. Vi ska vara hundvakt idag så vi skulle gå hem till Krewer och hämta lilla Thea efter att vi lämnat Tindra. Så jag öppnar ytterdörren och sa åt Tindra att hon får vänta här på mamma och Molly. Vad gör ungen när jag vände mig om för att ta ut vagnen? Jo hon sticker ju självklart! Jag ropar och ropar på henne men inget svar nånstans. Jag blir självklart livrädd men bestämmer mig för att gå upp till dagis och kolla om hon sprungit dit. Och vem hittade jag innanför dörren? Självklart Tindra! Då hade hon sprungit dit och en mamma hade släppt in henne. Fy bubblan! Jäkla skitunge som skrämmer morsan sådär! Men hon kom ju till rätta och  man kunde ju räkna ut med röven vart hon tog vägen!

Så nu ligger Thea här på golvet och stensover. Tog en liten extrasväng när vi gick från Krewer bara för att hon skulle få komma ut och röra på sig lite i alla fall. Sen har hon sprungit runt och lekt på våran baksida med. Vi har ju staket så jag släppte ut henne och lämnade dörren öppen så hon sprang här in och ut. Men nu blev hon trötter.

Nää, nu ska jag kika på våra bästa år. Sen får vi väl se vad vi ska hitta på. Ska försöka städa lite i alla fall. Dammsuga och skura behövs VERKLIGEN! Nåja, ha det bra! Kram på er!

Lekpark idag med!

Som jag skrev förut så åkte vi ner till lekparken i stan idag igen. Eftersom hon inte fick leka så mycket igår så tyckte vi att hon kunde få åka dit igen. Hon gillar den platsen! Och även Molly, dom gungorna var bra för dom kan även hon gunga i, hehe. Så det blev några bilder idag med och här kommer dom!


Dessvärre är ju Molly lite kinkig vad gäller vagnen så hon blev lite grinig där ett tag, men till slut somnade hon och sov gott en liten stund. Jespers pappa följde även med dit och sen gick vi och tog en lunch/fika på just eat. Så det var rätt trevligt. Sen krånglade bilen lite men 119:- senare så var även detta löst och det känns skönt! Trodde fan jag skulle bryta ihop när den började krångla..igen..men bara bita ihop! Och som sagt, det löste sig. Var "bara" termostaten som var skrot så att bilen gick upp i värme, SNABBT! Vi kom alltså inte ens ner till stan innan värmen steg till high. Nåja, som sagt, min bästaste bästaste make fixade ju felet ganska snabbt och lätt och det känns skönt!

Imorn ska vi vara hundvakt till sötaste Thea! Malin börjar jobba så vi ska passa henne några dagar i veckan, när det behövs. Resterande dagar ska hennes bror passa henne. Men imorn ska faktiskt vi få rå om henne lite, hehe. Så när jag lämnat Tindra på dagis så går vi iväg och hämtar henne. Tänkte då även passa på att ta en prommis. Lång eller kort vågar jag inte svara på, beror lite på vädret, men en prommis blir det i alla fall. Är sugen på en riktig långis men som sagt, Molly är inget större fan av vagnen hon heller..blir lite grinig innan hon väl somnar. Kan någon förklara för mig varför? Tindra gillade/gillar inte heller att åka men inte f-n orkar man gå runt och bära på Molly hela tiden heller. Nåja, det blir säkert bra.

Nää, nu ska jag alldeles strax lägga huvudet på kudden. Imorn ska jag ju upp själv med ungarna igen! Gud vad jag älskar söndagar när Jesper INTE jobbar!

God natt på er, och sov gott! KRAM!

Ska jag?

Ska jag försöka skriva lite om gårdagen eller? Vi gjorde ju rätt mycket igår som sagt. Först började vi ju med att åka in till stan och kolla på bilarna och sen gick vi en sväng på stan. Tindra tyckte det var roligt att få springa lite som hon ville. Sen skulle hon rida på alla stenfigurer och sova på alla parkbänkar, hehe. Efter det åkte vi hem och ungarna vilade middag.

När dom vaknat åkte vi till stan igen och var på lekplatsen en stund. Försökte få Tindra att gå på toa flera gånger men hon blev bara förbannad när vi frågade om hon inte ville kissa. Så tillslut kissade hon i byxan. Så då åkte vi hem igen. Städade undan lite och grejade på.

Efter ett tag kom Malin K och Malin O (+ 3 hundar) hit. Dom skulle passa våra ungar medan vi hade en supertrevlig kväll med Nixuz och Julia. Började med en matbit på cheers. SUPERGOTT! Jag och Julia åt varsin tallrik med kycklingspett och klyftpotatis som dom gör själva. Väldigt gott var det! Säkerligen de godaste kycklingspetten jag smakat! Jesper och Nixuz åt en fin biff med rödvinssås och klyftpotatis och dom verkade ganska nöjda dom med. Till efterrätt tog vi vaniljglass med chokladsås (Jesper tog utan chokladsås) och jordgubbar. Smarrigt men jag fick självklart ont i magen, hehe. Sen gick vi till bion och köpte biljetter till Trollkarlens lärling, till hemmakväll och köpte snarra och sen tillbaka till bion.

Filmen var grymt bra! Den var bra gjord med alla specialeffekter och sånt. Jag hade faktiskt inte så stora förhoppningar då denna typen av film egentligen inte är av min smak men jag gillar den skarpt! Det var verkligen en sån film som jag kände direkt att, "ska vi se den igen eller?!". Så velar ni om vilken bio ni ska se på bio, se den!

Nä nu ska jag gå och kolla vad min älskade mini gör. Ha en fortsatt trevlig dag!

Bilder från igår!

Jag hinner inte skriva så mycket men här kommer våran dag i bilder!

Nu ska vi på bio, haha!

20100814150 (MMS)

Nu ska vi på bio, haha!


Tappade lusten..

Satt här och gick igenom mina bilder..vadå för bilder? Finns inget värt att lägga upp..jag ooorkar inte och jag tappade lusten helt när jag insåg att det fan inte är lätt att gå på bilutställning för att fota när en unge springer som en yr höna och den andra sitter i en vagn som inte gick att låsa p.g.a fel skor. Jesper sprang ju efter Tindra så det är lite svårt att hålla vagnen då. Så jag ska nog lägga ner detta. Ska vi på bilutställning får jag åka själv helt enkelt, haha! Ibland önskar jag att jag hade en unge som älskar att åka vagn. Dessvärre verkar Molly bli likadan. Hon har ingen ro i vagnen och kan absolut inte somna i den om hon inte är ordentligt jäkla trött och har varit grinig i en halvtimme innan liksom. Så till våren lär vi var helt jäkla slut för att vi kommer få springa åt varsitt håll och jaga ungar överallt, hehe. Fast man får väl se det positivt. Man får gratis motion så man kanske blir slank och fit inför nästa sommar? Haha! Önskedröm..

Nää jag orkar inte heller skriva nått mer här plus att jag hör att Molly vaknar. Så nu ska jag väcka tjuv-sovaren på soffan (han looovade att han inte skulle somna, pyttsan!) och sen ska jag smörja in mina armar som kliar och är vita för att jag är så torr. Puss på er!

Suck..noll inspiration..

Åkte ut en sväng för en stund sen. Tänkte ta mig en ordentlig fotorunda..men inspirationen saknades och jag visste inte ens vad jag skulle fota..allt bara sprack liksom. Åkte till skeppsviken, inga bra bilder alls. Kanske inte konstigt när man inte vet vad man ska fota riktigt.. Åkte till tågstation, därifrån kommer ni få se bilder. Åkte till Uddevalla energi för att fota fallet som jag spanat in att det faktiskt var vatten i nu och därifrån kommer ni få se två bilder.. Men 4 bilder lyckades jag skrapa ihop allt som allt. Suck! Vart ska man hitta inspirationen? Jag är nog helt enkelt trött på att plåta i Uddevalla. Vill ha andra ställen, nya utmaningar och roligare saker. Men men..här kommer bilderna i alla fall!









Jaa, nått annat har inte jag att tillägga egentligen. Imorn är det restaurang och bio som gäller med Nixuz och Julia. Ska bli FETT NICE!!!

Pottan dissas!

Japp, nu har vi fått slänga pottan åt h-vete (inte bokstavligt talat). Tindra vägrar gå på den nu. Vadåå? Nej hon använder heller ingen blöja så vart kissar hon? Jo, på toaletten! Hon har blivit en stor tjej serni, haha! Så nu går hon bara på toaletten och vill inte ha pottan så då får hon väl fortsätta med det. Funderar på om man skulle köpt en såndär toasits på biltema. Har hört att dom brukar gillas men frågan är om det behövs. För Tindra är så duktig på att hålla i sig när hon sitter på toa så jag överväger att strunta i det. Får väl säga till på dagis på måndag att dom kan försöka sätta henne på toaletten istället om hon nu börjar vägra pottan.. Aja, det kvittar för mig! Man slipper ju skura pottan efter varje besök, hehe!

Imorn kommer bli en mysig kväll. Vi ska ut och äta med ett par kompisar och sen ska vi på bio. En lugn och mysig kväll helt enkelt. Ska bli härligt! Krewer ska vara snäll och vara barnvakt, det uppskattas! Tanken var att vi skulle titta på Eclipse, men den går bara 15.15 och den tiden hinner inte jag gå på bio i alla fall. Så vi får väl se vad det blir för film imorn helt enkelt. Längtar efter en saftig entrecote på cheers! Mumma!

Nä nu vaknade Mollybollen så nu ska ungarna kläs på, matas och sen ska Jesper väckas och sen ska vi åka. Ha en trevlig dag allihopa!

Vad skönt det var att vakna utan ont i ryg...

20100813148 (MMS)

Vad skönt det var att vakna utan ont i ryggen! Men har sovit kasst även i natt. Så man är ju svintrött. Vaknade när Jesper kom hem i natt och hade svårt att somna om plus att det åskade. Så jag hade lätt kunnat somna nu men ungarna är ju vakna och glada, hehe. Nåja, det blir säkert bra. Ha en bra dag!


God kväll!

Nu sitter jag här..har haft full fart hela dagen känns det som. Pottgåendet gick bättre på dagis idag och hon hade faktiskt samma kläder på sig när hon kom hem som när hon gick dit imorse, så det kändes positivt. Även om hon inte kissat så mycket där så hade hon i alla fall träffat rätt. Men hon har druckit lite dåligt idag med så kissandet kan ju bero på detta.

På förmiddagen när Tindra var på dagis så åkte vi ner till Björns kontor. Där packade jag ner alla massageoljor och skrev på adresserna. Så förhoppningsvis har ni dom imorn eller på måndag. Så nu vet ni det också.

Sen åkte vi ju hem då, hämtade busungen som var tröttare än tröttast. Jag har ju sagt att dom får ta bort Tindras middagsvila när hon är där. Dels för att jag inte orkar dra dit massa blöjor och se brukar dom aldrig få henne till att somna för sånt har hon inte tid med när hon är där. Innan sommarn kanske dom lyckades få henne till att somna en gång av 10. Så det känns meningslöst att dra dit nappar, snutten och blöjor för att hon ska sova en timme. Hemma kan hon sova utan blöja på dagen iofs men det är dumt att chansa på dagis. HUR som hellst så försökte vi vara ute och leka en stund men Tindra tjatade om mat. Så jag gick in och lagade mat men hon vägrar äta. Förvånad? Nej.. Så jag lade henne och hon somnade bums! Väckte henne ca 1½ timme senare och då försökte jag få i henne mat igen men icket! Inte en tugga ens. Så vi gick ut istället. Och där har vi varit fram tills nu. Men fasen att man inte får sätta koppel på ungarna alltså, haha! För hon sticker! Hon är ju inte rädd för nått och hon skiter ju fullständigt i oss så man får sig ju ett helt motionspass att vara ute med henne. Men men.. Det har flyttat in en ny familj här och dom har en dotter i samma ålder som Tindra. Dom kom överens ganska bra faktiskt. Behövs fler flickor (i samma ålder som Tindra) här på gården faktiskt, hehe.

Nu ligger dock båda ungarna till sängs. Jag fick lägga dom tidigt idag av orsaker jag inte behöver skriva om här, haha! Så vi får väl se vilken tid dom vaknar imorn. Båda var dock trötta. Molly somnade direkt hon lade huvudet på kudden och Tindra fick jag lägga ner 2 gånger sen sov hon med. Så nu är det lugna gatan här hemma.

Och mamma: Jag vet inte om jag vågar mig ut i skogen. Vi har så jävla många fästingar iår och dom är förjävliga. En av våra katter som ALDRIG brukar ha fästingar har haft flera stycken. Och jag äger inga stövlar så jag vette fan, haha!

Nu tänkte jag visa lite bilder. Dom kommer lite blandat och jag vet inte vilken dag som är vilken egentligen. Dom som är längst ner är i alla fall från idag..















Ja, det var allt för idag. Nu ska jag och min träningsvärk lämna er.. Ha en trevlig kväll!

Vilken hemsk natt...

Jag har sovit skitdåligt inatt. Har drömt så många mardrömmar att jag har vaknat och haft svårt att somna om. Fråga mig inte vad detta kan bero på men jobbigt var det! Igårkväll när jag gick och lade mig hade jag en sån grym jävla huvudvärk. Det bokstavligt talat blixtrade bakom ögonlocken när jag släckte lampan. Jobbigt var det men som tur var så var jag Trött med stort T! Så jag somnade relativt snabbt men som sagt, mardrömmar.. Usch vad jobbigt! Så idag är jag trött!

Tänkte även be om ursäkt för det dåliga bloggandet igår. Men huvudvärken satt i hela dagen och sen fick jag främmande och då orkar jag inte sitta här och skriva. Så därför ände jag mig nästan tvingad att skriva idag, hehe. Tindra ska till dagis om ca. 1 timme och jag hoppas verkligen på bättre pottgående idag! Jag tänkte kolla om jag inte kan följa med in en sväng och verkligen visa Tindra vart pottan är och förklara för henne att hon ska gå dit när hon blir nödig. Det funkar ju klockrent att göra så hemma så det borde funka där med. Spelar ingen roll vart jag ställer pottan hemma, säger jag bara till vart den är så förstår hon det. Så vi får göra ett försök tycker jag i alla fall.

Vad ska vi göra idag då? Jaa, vi ska åka ner till Björn en sväng efter att Tindra gått till dagis. Jag ska packa massageoljorna som folk vann här i bloggen och Jesper skulle väl pyssla med nått han med. Vädret verkar ju bli bra idag med. Men bara för att jag skriver så kommer det säkert börja regna i eftermiddag. Men är det fortsatt fint får vi väl se om vi åker och badar eller nått. Kanske Tindra i alla fall hinner bada i havet en gång till innan hösten kommer på riktigt.

Nä, hörni, nu har jag nog skrivit nog för denna gången. Ikväll ska jag försöka få in lite bilder på barnen som jag tog i..går..eller förrgår..kommer inte ens ihåg.. Just det..tränade lite igår med..gick dock inte så bra p.g.a huvudvärken..så nytt försök ikväll! Ha en bra dag allihopa! Kram!

GRATTIS!!

Här kommer alla vinnare:
Nina - hallon
Maria - blåbär
lillmian - vanilj
sofie - kaktus
classys - mousserande
Hanna - apelsin

Så stort grattis till er! Ni har även fått mail där jag begär eran adress. Skicka denna snarast möjligast så att jag kan skicka era priser under morgondagen!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Japp, nu stänger portarna till tävlingen. Var några få tävlande men nu ska jag räkna ihop rösterna och dra 6 stycken vinnare. Vinnaren meddelas på mail. Och skriver även upp vinnarna här.

Rört på fläsket!

Äntligen har man fått röra på fläsket lite och äntligen fick jag mersmak istället för avsmak! Så nu kanske det är värt att börja om igen. Måste verkligen på av med detta nu! Problemet är bara att min mage hänger så jäkla mycket. Och frågan är om träning hjälper.. Har så mycket löst skinn att det är sorgligt. Ser ju ut som att jag gått ner 50 kg i vikt eller nått. Men vi får se helt enkelt. Och som jag sagt tidigare så har ju Tindra börjat om på dagis och då kan jag ta mina promenader medan hon är där. Men nu är jag trött på att se en michellingubbe i spegeln varje dag så nu måste man ta tag i det. Det försvinner ju (tyvärr) inte av sig självt!

Så dagens träning blev:
20 minuter zumba
ca. 40 minuter pilates

Jag älskar verkligen pilates. Skulle bara fått tag på något bättre program. Har ju pilates workout for dummies som funkar bra men man blir ganska less på allt tjat emellan. Kanske skulle se om man kan hitta winsor pilates? Nån som testat det? Hur som hellst är jag nöjd efter dagens träning. Nu ska jag snart bädda ner mig i sängen med min fototidning! Underbart att man kan läsa i sovrummet igen, hehe.

Natti natt och glöm inte att tävla! KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!!

God kväll..

Tänkte smita in här och skriva en snabbis innan Krewer kommer och ska köra skiten ur mig med lite träning, hehe. Men har egentligen inte hänt så mycket idag som är värt att skriva om. Beställde hem lite close-up filter förut så får se när dom kommer. Har varit i lekparken med ungarna och lite sånna vardagliga saker.

Pottgåendet hade inte alls gått bra på dagis idag. Antar att hon är fullt upp i massa lek och bus så hon inte har tid eller glömmer av sig. Sen tror jag att dom ger upp lite för lätt för ibland får man allt sitta en stund med henne inne på toan för att det ska komma nått. Men men, det är bara på´t igen!

Nä, nu får jag gå och lägga ner Tindra igen. Hon har blivit en liten buse när man ska lägga henne serni! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Glöm inte tävlingen!!


NY TÄVLING!!!


Svaret kan ni hitta på neoo.se 
När ni hittat svaret så kommenterar ni här, med rätt svar såklart, och även med vilken smak ni skulle vilja ha så kommer jag att lotta ut en smak av varje! Och GLÖM INTE ATT LÄMNA ERAN MAILADRESS så att jag lättast kan meddela vinnaren och få adressuppgifter! Tävlingen kommer att avslutas imorgon den 11/8 klockan 09.00!

Ööh..jag är lite efter!

Jag hade BESTÄMT för mig att dagis inte börjar fören nästa vecka. Men idag pratade jag emd grannen och dom öppnade ju idag! Så jag fick lov att ringa dit och kolla så att detta verkligen stämde, och visst gjorde det det! "Fröknarna" hade funderat varför inte Tindra kom idag och vart hon var. Så jag fick ju förklara läget, haha! Hon tyckte att det var dags att vakna nu, haha! Jaja, så imorn går Tindra sin första dag på dagis på nästan 2 månader. Och som hon längtar! Och hon tycker speciellt att det ska bli roligt att berätta för fröknarna att hon kan kissa på pottan och att hon inte använder blöjor längre. Så det ska bli roligt att få höra hennes tjat imorgonbitti om att hon ska gå till dagis, hehe. Snacka om förväntansfull! Så jag är verkligen lite efter i svängarna, haha! Och ska jag vara ärlig tycker jag att det ska bli rätt skönt. Få lite egentid med Molly och kunna komma ut på promenader utan att behöva lyssna på nån som vägrar åka i vagnen eller som springer åt ett helt annat håll än just det man ska gå, hehe. Så nu ska jag ta tag i att röra på mig igen!

Vad har vi annars hittat på idag då? Ja, vi åkte ut till torp. Tänkte kolla med någon på mekonomen om dom vet hur man ska sätta fast sånna där öglor i golvet, som man sedan kan fästa barnstolarna i. Men den personen som kunde sånt gick precis på lunch när vi kom så vi orkade inte vänta. Träffade dock ett känt ansikte på mekonomen. Cissi och hennes pojkvän David! Det var inte igår och det var verkligen oväntat att träffa dom där! Med tanke på att dom bor "hemma" i piteå.. Så även om det blev en blixtvisit så var det väldigt roligt att träffa dom båda! Cissi är en kompis som jag kännt sen jag började ettan. Vi gick i samma klass fram till nian. Så det var verkligen kul!

Efter mekonomen åkte vi över till biltema. Tänkte köpa en toasits och en pall. Men jag vill gärna ha en pall med trappsteg på, typ 2-3 stycken, men det fanns inte. Så vi struntade i alltihop. Nån som har nått tips om var dom kan sälja sånna pallar? Eller måste vi helt enkelt köpa en sån liten? Nåja, vi får väl se om jag hittar någon. Efter detta åkte vi och köpte lite dricka, sen köpte vi hem lite kinamat. Det satt gott i magen kan jag lova! Smarrigt!

Vad händer nu då? Ungarna sover och jag är rastlös.. Funderar på att byta dator och slänga mig i soffan istället. Får nog bli så. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Trötter..

Men för en gångs skull är det faktiskt självförvållat att jag är trött. Fastnade vid datorn igår så jag lade mig sent. Inte alls bra! Men men, får försöka lägga mig tidigare ikväll helt enkelt.

Just nu sitter jag och väntar på att försäkringskassan ska ringa upp. Det var lång kö så man fick knappa in sitt telefonnummer. Ganska skönt att dom faktiskt har skaffat sånt så att man slipper sitta med telefonen klistrad i örat i typ en halvtimme.

Min städning som jag gjorde igår var förgäves. Nu ser det lika hemskt ut igen.. Är alla barn såhär eller är det bara mina? Jag blir galen! Man får ju aldrig ha städat hemma?! För då skulle jag behöva springa en gång i kvarten och städa upp efter dom och vilken människa orkar det då? Nää fy.. jag får väl fortsätta städa varje kväll istället..

Nää, detta blev inget positivt inlägg så nu slutar jag skriva och hoppas på att dom där nötterna ringer snart.

Nej hörni!

Nu orkar inte jag lägga ner energi på att söka upp kändisar som ni kan gissa på..verkar inte vara nån intresserad ändå! Nått annat kul man kan hitta på? Men Melissa vann även dagens "tävling" och hon gissade rätt på Marilyn Manson! Grattis!

Vad har hänt idag då? Ingenting..som vanligt! Jag hade gärna velat åkt ner och kollat på båtarna vid 15.30 men då hade Jesper åkt till jobbet. Och jag lät han ta bilen idag ifall det skulle regna inatt när han kommer hem. Så vi har varit och handlat, kikat på en bilstol till Molly igen (och har nog bestämt oss nu..) och även köpt fästöglor till golvet så att vi kan fästa bilstolen lättare. Men frågan är bara hur man fäster dom där rackarna. Vad använder man för skruv? Nåja, sen åkte vi hem och här har vi stannat. Försökte ta lite bilder på mina barn men Tindra var inte med på noterna..som vanligt.. Hon har tröttnat på min kamera så den tjejen kommer nog inte gå i mammas fotspår, haha! Sen har jag städat undan litegranna, tvättat, torkat och diskat en maskin. Ätit mat har vi också gjort men nu är jag hungrig igen. Är sugen på stuvade makaroner men jag har inga som hellst tillbehör hemma till det. Joo kanske makaronerna då..

Hur som hellst, bilder på barnen.. Molly var lite roligare än Tindra i alla fall!







Men en bild fick jag väl till något sånär. Och den bilden var till och med JAG med på! Herre jisses, haha!



Jaa, och nu då? Jag vet inte.. Går det nått bra på tv ikväll? Eller ska man behöva leta fram en film? Ork..

Vem är detta?

Jag hann ju aldrig lägga upp någon ny kändis igår då vi inte var hemma på hela dagen, så nu kommer det en ny. Vem är detta?



Men glöm inte kika på bilderna från racet igår!

Nu blir det åka av!

Nu kommer det bli ett inlägg med både massa text och bilder! Så det är inget för den late, haha!

Vi hade bestämt oss för att åka ut och kika på båttävlingen som är i stan i helgen. För första gången, sen jag flyttade hit, så händer det faktiskt något i lilla Uddevalla! För första gången i Sverige så har dom tävlat i offshore class 1, grand prix. Det är ju faktiskt lite coolt att dom valde just Uddevalla som deras tävlingsställe. Finns ju betydligt fler städer och vatten i Sverige men just VI fick den äran! Hur som hellst har det varit en fartfylld dag, bokstavligt talat!

Vi åkte hemmifrån runt 12-tiden. Åkte ner till frölandskrossen och kikade lite. Då hade dom någon typ av uppvisning av den mindre klassen med båtar. Intressant och man blev lite spänd på vad som komma skulle. Men jag hade varit sååå duktig och glömt att ladda kamerabatteriet, suck på mig! Men som tur är har jag ju faktiskt ett batterigrepp också. Så efter en liten stund åkte vi ut till torp, köpte batterier, köpte lite mat (ungarna sov så vi åt i bilen), hem och hämta lite grejer och sen tillbaka till krossen. Där väntade vi och väntade på att detta jäkla race skulle börja. Vi var ute i lite väääl god tid. Kom dit runt 14-tiden och racet skulle börja 17.00. Men eftersom det stod på hemsidan att det skulle vara uppvisningar både i vatten och i luften så tänkte vi att det inte kunde skada. Dock blev det en lite väl lång väntan, men den som väntar på nått gott...

När racet väl kom igång så hann båtarna inte mer än till starten (som var precis utanför där vi stod) så hände första olyckan. Den röda båten slog runt och hamnade på taket, racet avbröts.. Båten bärgades och förarna var oskadda. Det blev ett uppehåll på ca. 30-40 minuter innan racet kom igång igen. När det väl gjorde det hann båtarna inte längre än till starten innan nästa olycka hände! Denna gången något mer dramatisk. En båt flyger i en svallvåg varpå hans propellrar (gissar jag på..) skär sönder hela skråvet på en annan båt. Hade propellrarna kommit några centimeter "fel" så hade det kunnat bli en dödsolycka med flera tusen som vittnen! Hemska tanke! Så förarna i båten som fick skråvet förstört fick pumpa ur båten på full effekt under tiden den blev bärgad, annars hade den sjunkit direkt! Lite läskigt faktiskt. Även båten som flög fick avbryta racet. MEN, det finns ett men! Båten som hamnade upp och ner (första olyckan) och även båten som flög (andra olyckan) kommer förmodligen starta i morgon igen, om dom får iordning på grejerna under natten. Dock, olyckligtvis, kan inte båten med trasigt skråv kunna starta. För så fort går det inte att gjuta kolfiber..

Så även där blev det ett uppehåll på ca. 30 min. När racet sedan kom igång igen så gick det smärtfritt och kul var det! Det var en upplevelse att få se dessa kraftbyggen flyga över vattnet i våran lilla fjord! Och bilder? Det kan ni skriva upp! Blev 790 bilder, vilket resulterade i fullt minneskort (8gb). Då kände jag att det var dags att sluta. Nu har jag valt ut några av dom som jag faktiskt tänkte visa er. Så enjoy, eller nått..


Sådär ja! Nu får jag nog tacka för mig. Det har varit en härlig dag och vi har verkligen varit utomhus hela dagen lång! Det var verkligen 2 trötta barn jag fick lägga ikväll. Tindra har inte varit uppe en enda gång! Och hon brukar springa upp flertalet gånger innan jag väl får henne att somna. Det förklarar väl en hel del? Så nu säger jag (och min snuskigt onda rygg) god natt! Man ska ju orka upp i morgon igen.. Sov sött Sverige!

Yeah! Bilder med!

Ja, mina barn är för goa! Dom sitter här bredvid mig och leker tillsammans så jag kunde (i lite stress) fixa iordning bilderna med, så dom kommer här!


Men glöm nu inte att scrolla ner lite och kolla på filmerna med! Och om det är fler än jag (av er som läser min blogg) som är fotointresserade så funderar jag på att fixa till en liten utmaning till er. Men då får ni visa lite intresse först! Så stå fan inte med svansen mellan benen nu utan ta och lämna en kommentar! Jag bits inte, jag lovar!

Filmer!

Börjar dagen med två filmer som jag filmade när vi var ute och lekte igår. Här ser ni vad Tindra pysslade med som mest under tiden, haha!



Sen börjar hon även få kläm på detta med att man ska trampa när man cyklar. Dock inte på hennes egen cykel men på grannens, hehe!



Sen om det gick trögt så blev hon förbannad för att hon inte klarade av att trampa. Om jag gick och puttade på så blev hon också arg. "Bäpp mamma!" sa hon hela tiden. Det betyder släpp mamma, för er som inte förstod det.

Men det kommer att komma upp bilder från de gångna dagarna också. Jag har liksom aldrig tid att sitta här längre, eller rättare sagt kan jag inte sitta här på kvällarna när jag har tid. För datorn står fortfarande inne i Mollys rum och jag vill ju inte störa hennes nattsömn!

Men nu ska jag försöka hinna så många bilder jag kan! Ha en bra dag!

Haha!

Vågade ni inte gissa för att ni inte visste vem kändisen var eller? Rätt svar var i alla fall Robert Pattison, känd från bland annat Twilight. Och den första och enda som svarade (och svarade rätt) var Malin! Klicka på hennes namn för att komma till bloggen. Och nu tycker jag att ni ska lämna en kommentar till henne om hennes MÅNGA par solglasögon, haha! Ha en trevlig kväll!

Ny kändis!

Var många som verkade haka på tävlingen igår så jag tänkte köra en likadan idag! Som ni vet så vann Melissa igår och gissade rätt på Rihanna. Nu får alla en ny chans. Vem är detta?



Som "vanligt" vinner ni en länkning!

Oj! Så kan det gå!

Molly vaknade som vanligt vid 5. Men efter att ha sprungit in några gånger och gett henne nappen så somnade hon om vid halv 6. Skööönt! För nu fick vi sovmorgon till..håll i er..ÅTTA!!! Tindra kommer in till oss vid 8 och myser. Det var fortfarande tyst i Mollys rum, men antar att hon hörde att vi klev upp för hon vaknade när vi gick förbi hennes rum. GUD VAD SKÖNT!!! Det behövde vi nog allihopa. I alla fall så behövde JAG det! Man blir ju på otroligt mycket bättre humör när man får sova ordentligt. Eller ja, i alla fall mer än "vanligt". Så det kanske var detta Molly behövde, ett eget rum! För igår sov hon ju också längre än hon brukar. Halv 7 är liksom inte illa pinkat. Men 8 hade jag bara drömt drömmar om, haha!

Våran fina översvämmning här ute hade nästan runnit undan under natten men nu regnar det massor igen så det lär ju fyllas på igen, haha. Kanske skulle släppa ut Tindra så hon får bada, haha! Nja, hon badade igår så jag ser hellst inte att hon blir smutsig idag igen, haha! Men vi får väl se hur det går för vi ska nämligen in till stan en sväng när Jesper vaknar.

Nä nu ska jag ta och pyssla om mina barn. Ha en trevlig dag!

Översvämmning hemma! Nu kör vi poolparty o...

20100805146 (MMS)

Översvämmning hemma! Nu kör vi poolparty om någon vill komma!


Rätt svar!

Självklart var det ju Rihanna som dolde sig bakom bilden! Och den som svarade rätt först var Melissa! Så glöm nu inte att kika in hos henne och hennes söta son Vincent! (För er som inte förstod så klicka på namnet Melissa för att komma till hennes blogg)

Kommer upp en ny kändis imorn, så håll ögonen öppna! Nu väntas lägga barn (inom en snar framtid) och sen film och mys. Ha en trevlig kväll!

Vem är detta?

Tänkte försöka mig på en liten tävling, hehe. Första som svarar rätt får en "länkning". Så vem är detta:


Ledtråd: En världskändis!

Äntligen!

Äntligen fick man sova till 06.30! Känns som att man fått en sovmorgon på fleeera timmar! Jesper fick springa in till Molly vid 3 tror jag och jag fick springa in vid kvart i 5 och 5, sen somnade hon om och sov till halv 7. Skönt! Och hon väckte inte Tindra heller utan Tindra kommer in till oss vid halv 7 och då hör jag även att Molly börjar tjöta innifrån sitt rum. Gott som sjutton!

Föresten glömde jag skriva igår att Molly faktiskt blev 7 månader! Tiden går undan och utvecklingen lika så. Molly har lärt sig ett ord, pappa. Hon kan titta på Jesper och så säger hon "pappa!". Hon är så duktig så. Sin gåstol älskar hon och jag ångrar INTE att vi köpte den! Hon tar sig frammåt och bakåt och fort går det! Plus att hon kommer upp en bit från marken så att hon ser allt som händer, det gillar hon verkligen! Krypningen går också frammåt. Hon har inte riktigt fått till knixet med att hon kan flytta armar och ben frammåt när hon står på alla fyra, men hon står och gungar. Hon ålar sig ju fram så hon tar sig dit hon vill. Sittandet? Det går inte frammåt. Vi övar och övar men hon vill inte. Ibland när hon inte "märker" det så sitter hon i alla fall ett par sekunder. Men när hon upptäcker att något är annorlunda slänger hon sig bakåt eller tippar åt sidorna. Men men, nån gång får hon väl till det tricket med.

Nä nu får jag sluta skriva, Tindra är och drar i mig, hehe. Ha en trevlig dag!

Vilken underbar dag detta har varit! Trots...

20100801140 (MMS)

Vilken underbar dag detta har varit! Trots tidig morgon och trots städning och allt annat jobbigt så har jag haft en underbar dag! Barnen har varit helt gudomliga och man känner verkligen att livet är på topp! Fler sånna här dagar tack!


Grejat och grejat!

Idag har vi varit duktiga! Körde iväg Jesper och Tindra, hehe. Dom åkte ner en sväng till nya lekplatsen i stan och Tindra verkade ha gillat stället. Jag och Krewer har burit, städat och grejat som sjutton så nu är det i ganska bra ordning där inne. Nu är det bara dataflytt, ommöblering i vårat sovrum och en städ i kläkammarn kvar så att vi kan ställa iordning sånt vi ville spara där inne. Sen kan man börja med det roligaste. Det vill säga dekorering, inredning och allt annat som hör till. Ska bli skoj! Och stort tack för hjälpen Malin! Betyder mycket!

Har på känn att detta kommer bli ett väääldigt blandat inlägg. För nu tänker jag övergå till mina barn (och sen till en annan grej men bara för att ni ska fortsätta läsa berättar jag inte vad..). Jag måste ha världens sötaste ungar, haha! Tindra har börjat intressera sig mer och mer för Molly nu. Hon tycker det är roligt när Molly skrattar åt henne, men idag tog priset! Jag tog Molly och ställde henne på golvet och höll henne i händerna. Då börjar hon hoppa som vanligt. Då börjar även Tindra hoppa och då börjar båda två asgarva åt varandra, haha! Sen lade jag Molly i sängen (vi var i Mollys rum) för Tindra ville att jag skulle spela musik så att hon fick dansa. Då passade jag på att kika lite i datorn och sen hör jag bara hur Molly börjar garva igen, så jag vänder mig om och tittar. Tindra spelar allan varpå Molly börjar asgarva och sen börjar Tindra garva och detta höll på en stund. Synd att jag inte hann få det på film alltså, haha! Härliga ungar! Tindra tyckte ju att det var skitkul att Molly skrattade åt henne liksom, så hon fortsatte, hehe! Ja det måste kanske upplevas för att förstås, haha! Men roligt var det!

Sen tänkte jag bara skriva lite om en drömresa jag har. Jag har egentligen många drömresor men denna kommer jag nog alltid ha kvar. Och det är att åka till las vegas! Hur häftigt hade inte det varit?? Jag skulle inte åka dit för att spela utan bara för att få uppleva staden liksom. Visst att gå in och kika på nått casino, det känns ju som ett måste, men bara att få gå runt i staden liksom. Det hade verkligen varit såå häftigt!

 

Nää, nu får det vara nog skrivet av mig. Ta mig till Vegas!! Ha en trevlig kväll!


Eget rum!

Idag är dagen när vi ska påbörja "projekt eget rum" till Molly. Och det mina vänner KAN jag lova är ett projekt utan dess like! Hon ska få datarummet. Och vårat datarum är ett sånt rum där vi mest slängt in skit för att bli av med det.. Vi har liksom en gång fram till datorn sen står det grejer öööverallt! Så min kära vän Malin K har lovat att komma och hjälpa mig om jag hämtar henne. Så vid 12 åker jag och hämtar henne och sen sätter vi igång. Ska försöka komma ihåg att ta före och efter-bilder så att ni får se skillnaden, haha!

Sen imorn, när det mesta är rensat, så sticker vi upp till tippen och slänger sånt vi inte vill spara men om det är nått vi ska spara vette fan vart vi ska ställa allt..hrm! Aja, det blir säkert bra nån gång!

Skulle bara vara snyggt att få tapetsera om där inne, eller måla. Hennes rum blir i en tråkig blå färg annars. Visst, jag bryr mig inte om färgen om den i alla fall hade varit lite snyggare.. Men men, vi får ju inte tapetsera själv för att våran hyresvärd är..piiip.. Men men, sånt är livet. Det är synd att vi trivs så bra på området, annars hade vi nog flyttat för länge sen med tanke på hur lägenheterna ser ut. Fallfärdigt för sjutton.. Nåja, man får väl stå ut.

Nää nu ska jag försöka få lite i magen..den vrååålar!

Ibland är man trög..

Jag tror nästan att jag måste lära mig att läsa intruktionsböcker. För nu när jag skulle lägga ut min "lilla" blixt till försäljning insåg jag att den faktiskt går att skjuta trådlöst! Jag har bara inte fattat hur man gjort. Varför inte? För att jag aldrig nånsin läser en jäkla instruktionsbok, haha! Det var ju p.g.a detta som jag köpte min Nikon SB-600, för att jag ville ha en blixt att skjuta trådlöst med. Där ser man vad man går miste om! Så nu har jag 2 blixtar som går att skjuta trådlöst med, nu fattas bara lite småjox till detta!

Tänkte även skriva lite om Nikonblixten. Först var jag inte helt nöjd, tyckte den tog för lång tid på sig att ladda och grejer. Men misstänker att batterierna var för klena (fastän dom var nya!) för nu har jag inga problem med detta och är otroligt nöjd med den! Så nu har jag ju hunnit testa den lite och är mer än nöjd. Nån gång i framtiden kommer jag dock även lägga pengarna på en SB-900, men det får jag ta när pengarna finns. Prio 1, för mig just nu, är ett objektiv som jag suktat efter ett tag. Överväger att sälja av lite grejer enbart för att köpa det. Får se vad tiden utvisar! Nu ska jag gå, men ha det så bra allihopa! Och skratta inte FÖR mycket åt mig! Jag står i alla fall för mina misstag! HAHA!

Molly!

Jag har nog hittat problemet till att hon vaknar när hon vaknar på mornarna. Hon vaknar av Jesper och kan då inte somna om! Imorse blev hon nämligen väckt av Tindra klockan 6, annars hade hon sovit ännu tror jag. Tindra fick nämligen för sig att kliva upp klockan 6 och då kom hon in i vardagsrummet (där jag och Molly sov) och tände lampan och då vaknade Molly också. Så nu har jag ett stooort projekt framför mig, nämligen att röja ur datarummet så att hon får plats. Får disskutera med Jesper hur vi ska göra och vart vi ska ställa datorn. Blir nog att ställa den i vårat sovrum någonstans. Så nu blir det att skaffa fram lite säckar och gå igenom massa kartonger som står där inne så att vi får bort dom. Sen är det bara städa där inne. Sen lär det få bli en (eller flera) vändor upp till tippen för att slänga allt. Hum hum..

Jag är fortfarande trött och skulle kunna sova ett dygn (känns som det) men jag är i alla fall på bättre humör idag. Nu har jag bara lite ångest över att ens börja i datarummet..huua! Men det måste gå så det är bara sätta igång. Får se om jag orkar ikväll.

Nä nu ska jag gå och se om Jesper köpte bröd innan han kom hem inatt..för jag är hungrig!

Har bytt gardiner idag. Lägg märke till at...

20100802142 (MMS)

Har bytt gardiner idag. Lägg märke till att ena trådgardinen är vit och den andra svart, vem vill vara som andra? Haha! Jag tyckte att det blev lite fräckt ändå.. Eller vad tycker ni?


Bilder på min syster!

Tänkte att jag skulle smita in här och visa bilder som jag tog på min syster igår. Här kommer dom!















Det var dom som blev bäst. Sen ska jag även visa en till som jag lekte lite med i photoshop. Eller jaa, lekte och lekte, jag ändrade bara ögonfärgen. Samma bild finns med här ovan och även den har jag grejat med genom att förstärka ögonfärgen och göra den aningen mer blå. Men på bilden som kommer är dom grå/bruna.



Så, det var dom. Nu ska Jennifer få tillbaka datorn. Hon åker hem idag så länge det finns platser kvar, vi ska åka och kolla det här om en stund. Ha en trevlig dag, jag återkommer sen om jag orkar...

God morgon..eller middag kanske..

Känner mig fortfarande seg i kroppen. Bara inse att ungarna helt enkelt inte vill sova längre än halv 6 på mornarna när dom är hemma, haha! Fan..jag vette sjutton vad man skulle göra.. Måste göra iordning datarummet snart så att Molly kan få sova i eget rum. Tror att både hon och vi skulle sova bättre då. Frågan är bara vart vi skulle ställa datorn. För jag vägrar ha den i vardagsrummet! Men det löser sig väl.

Nu har Jennifer bakat kladdkakemuffins för andra gången sen hon kom hit, haha. Snart ska jag börja med middagen. Inte för att jag är hungrig men känns som ett måste. Vi var nämligen och käkade lunch med min moster (Katja) och hennes dotter Malva vid 13-tiden så jag är inte ett dugg hungrig. Men lite kan man väl klämma i sig och sen kan vi ju alltid frysa ner resten så kan vi värma till lunch någon dag.

Nu har Jesper åkt till jobbet och när ungarna lagt sig för natten så blir det film för mig och Jennifer. Får se vad vi hittar. Jag är lite sugen på en skräckis men som sagt, vi får se. Hoppas ni får en trevlig kväll, får se om jag skriver mer idag.

RSS 2.0