Gårdagen då..och lite idag..

Ja nu har jag suttit och grejat iordning alla bilder. Det gick rätt snabbt med tanke på att det inte blev så många. Hoppas på bättre lycka nästa gång, hehe. Men nästa gång ska jag absolut inte ha batterigreppet på kameran och inte heller det objektivet jag hade. Blev alldeles för klumpigt. Men men, några bilder blev det ju som sagt och dom är uppladdade på litefm.se. Men dom syns inte än. I alla fall inte när jag kollade nyss men det kanske tar lite tid? Ingen aning. Eller så gjorde jag nått fel när jag laddade upp dom, haha. Man kan aldrig veta. Det märks väl.

Men jag tänkte visa lite bilder från igårkväll på Tindra och söthunden Thea!






Fan vad fult det blir när man riktar blixten rakt på.. Här använde jag bara den inbyggda blixten för att jag var snabbt upp med kameran bara, haha! Ville ju ha koll så att hon inte ramlade ner. Men här hittade jag alltså min dotter igårkväll. Mitt på köksbordet. Klätterapan no.1!

Bilden som kommer nu är en bild på mitt kladdmonster! Haha! Idag efter maten frågade jag henne vad hon ville göra, hon svarade "bada" och tror ni att hon fick det? Gissa medan ni kollar på bilden nedan..



Vad tror ni? JA! Hon fick bada, haha! Fram tills att hon (än en gång) sket i badvattnet då satte jag på duschen istället men det gick lika bra det. Nu orkar inte jag skriva mer för idag. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Mobiluppdatering

Mer än så hinner jag inte för tillfället. Men det förstår nog dom flesta. I alla fall dom som har 2 små att ta hand om, haha! Men nu sitter jag och Tindra och äter. Jag köpte en burkmat till henne för att jag var lat och gissa vad? Hon slukade hela burken på 5 minuter! Har aldrig sett henne äta så mycket. Sen ville hon ha mer! Tur att jag inte hunnit frysa ner korvstroganoffen från igår för nu sitter hon och äter det, haha. Ni som är nyfikna om gårdagen så skriver jag om den ikväll när jag har lagt ungarna. Idag har vi varit i stan och fikat med niklas och susanne, det var mycket trevligt. Tyvär händer det väl lite för sällan. Vi är nog inte så bra på att göra av oss någon av oss, hehe. Men men vi får väl försöka bättra oss. Nä nu har Tindra ätit färdigt så jag ska slänga henne i ett bad tror jag. Min lilla kladdmoster!

Nytt försök

Ikväll ska jag få göra ett nytt försök till att fota dom där vimmelbilderna. Ska bli spännande och se om man lyckas. Men det hoppas jag väl. Se får vi väl se om jag kunde låna kompisens bil också. Kan ju alltid hoppas så att man slipper passa busstider och tjosanhejsan. Men jag börjar bli lite stressad för att hon inte hört av sig så jag får väl skicka ett sms.

Annars har inte så mycket hänt idag. Varit ute på torp en snabbis och handlat. Ätit middag har vi också precis gjort. Tindra åt så tidig lunch så det fick bli tidig middag också. Men sånt är livet. Nu har jag faktiskt inte så mycket mer att skriva. Har dålig fantasi. Men jag skriver väl mer imorn. Ha en trevlig kväll gott folk!

Bilder på lite lek

Inga snuskiga fantasier här nu va?! Tänkte först bjuda på en bra låt medan ni kikar på bilderna. Denna är väl bara för bra?!



Mauro Scocco - Till dom ensamma

Här kommer bilderna i alla fall. Och eftersom jag hade otroligt tråkigt har jag förbättrat färgerna lite i photoshop samt att jag har skärpt upp dom. Så dom är fixade med.


Är det bara jag som tycker att dessa saftdroppar ser ut som blod? HAHA!



Nu kommer en ny låt. Let the sunshine in!



Nu kommer fler bilder..


Denna bilden är inte mixtrad med så mycket. Gjorde bara den röda färgen lite klarare och skärpte upp den lite. Behöver jag nämna att hela saftflaskan tog slut?

Bilderna som följer nu är totalt vilseledande till färgen, haha! Vattnet är alltså inte alls denna färgen. Men jag tog med dom bara för att jag tyckte att dom blev lite häftiga. Man kan göra mycket roliga saker i photoshop, haha! Det roliga är att jag bara tryckte på autonivåer och då blev färgerna sånna. Sen oskarp mask också. Men det gör jag ju alltid.





Och en sista bild då. Denna satt jag och lekte med lite längre. Jag beskärde den lite och ändrade färg, skärpa, kontrast, lade på lilatoning och lite annat smått och gott. Men lite häftig blev den även om jag tror att jag förstörde bilden lite. Tycker att den blev lite grynig..



Vad har jag använt till dessa bilder då? Ja kameran såklart. Objektiv tamron 18-200mm. Extern blixt. Stativ. Saft, mjölk och vatten. Mysig blandning som skar sig ordentligt. Använde 1/60 i slutartid och lite olika bländare faktiskt. Men det största bländartalet jag använde var f6.3. Använde även lite olika brännvidder så man får ju testa sig fram lite. Men nu ska jag gå och ta två alvedon och sen dratta i säng! Night night!

Dagens shopping

Ja som jag skrev förut idag hade jag tänkt visa vad vi shoppade idag. Det blev inte så mycket faktiskt fastän pengarna stack iväg. Har inte bild på riktigt allt heller. Det var ingen hög orkfaktor på det. Men här är det som jag faktiskt TOG kort på.


Nya blommor och krukor i köksfönstret!


Stolen och leksaken som Tindra håller i handen fick hon från ikea idag!


Nytt överdrag till skötbädden.


En ram som rymmer 4 bilder. Tänkte skriva ut några bilder och sätta in och sen hänga den över våran säng.

Sen köpte vi även en ny dyna till matstolen. Det är ju inget som behövs nu men man vet aldrig när vi kommer oss iväg till ikea igen och en sån behövs ju när Molly ska sitta i den. Köpte även massa värmeljus och doftljus, batterier och spots till våran lampa i vardagsrummet. Så nu är vi förberedda till nästa gång Tindra sliter ut våra lampor, haha! Men som vanligt hade jag kunnat handla upp hela affären.. Synd att man inte har dom pengarna.

Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra resten av kvällen. Jag ska tömma diskmaskinen och sätta i det som inte fick plats och när torktumlaren är klar ska tvätten vikas och läggas undan och ny tvätt ska in på tork och även in i maskinen. Om det inte blir alldeles för sent. Vet inte hur länge det är kvar på torken. Nåja, så är det i alla fall. Nu tänkte jag bjussa på två bilder på mina prinsessor!


Tindra sitter och äter smoothie i bilen påväg till Göteborg.


Mollan vaknade verkligen på rätt sida (en stund!) efter att hon vilat. Hon låg och tjoade och log hela tiden. Men efter att jag tagit upp henne, gett henne mat och hon fått ligga på golvet en stund så började hon skrika och skrek typ resten av kvällen..nice!

Så nu på kvällen har jag haft kvarterets gnälligaste ungar. För var det inte Molly som grinade och skrek så var det Tindra eller båda två samtidigt. Blev gött trött på dom till slut, haha! Men Tindra fick bada en stund medan jag städade i badrummet. Kan ju passa på när hon ändå sitter i badet där inne, haha! Men inte ens det ville hon göra. Hon ville kliva upp efter 5 minuter och ändå är bada det enda hon tjatar om. Så jag antar att hon var otroligt trött. Så efter badet fick hon välling och sen i säng! Då var väl klockan närmare halv sju. Får väl se när hon vaknar imorn för imorse ville hon kliva upp redan klockan 5..suck!

Nu sitter jag här och är lite rastlös. Undra om jag skulle ta tag i diskmaskinen. Hade behövt storstäda hela köket men det har jag fan inte lust med idag. Tycker att torktumlaren kan bli klar den med så att jag kan göra allt samtidigt. Sen funderar jag på att leka lite med kameran. Men jag har inte så bra fantasi så vi får väl se om jag kan hitta på något. Nu ska jag sluta skriva här i vilket fall som hellst. Orkar jag fota så kommer bilder upp senare..

Fredagen den 26 februari

DAGENS VILL HA: En bil!
DAGENS KLÄDSEL: Jeans och tunika
DAGENS SMINK: Lite mascara
DAGENS FRISYR: Utsläppt
DAGENS LÅT: Let the sun shine in
DAGENS PLANER: Göteborg, kolla bil, ikea
DAGENS SAKNAD: En bil..
DAGENS BÄSTA: Att få komma ut och se lite annat än Uddevalla!
DAGENS SÄMSTA: Min mage..och att inga kläder passar.. 
DAGENS ROLIGASTE: Göteborg..detta börjar bli enformigt, haha!
DAGENS DUMMASTE: Att det inte blev nått bilköp.
DAGENS MISSLYCKANDE: Samma som ovan.
DAGENS DROG: Mina älskade barn! Man kan ju aldrig få nog av dom!
DAGENS KÖP: Lite smått och gott på ikea
DAGENS GODIS: Ingenting
DAGENS HUMÖR: Ganska bra! Aningen stressad kanske.
DAGENS LUNCH: Blir nog nått i göteborg.

Ja nu har vi kommit hem från Göteborg och Jesper har åkt till Borås. Det blev ingen bil tyvär. Den såg förjävlig ut och bilhandlaren verkade lite skum. Så nepp, ingen bil där inte... FAN!!! Men det blev i alla fall en sväng inne på ikea. Blev inte det vi hade tänkt oss men vi ska försöka skruva ihop sen andra spjälsängen (som vi lånat) lite bättre så får vi väl se. Känns liksom lite onödigt att köpa en då vi har fått låna en. Men jag visar sen vad vi köpte då jag lagt in bilderna i datorn. Så nu blir det till att hyra en bil imorn när jag ska till Trollhättan. Kostar ju bara 259kr på OK så vafan!

Nä, nu hittar min dotter på något sattyg så jag får rusa!

En dag hos familjen Andersson!

Ja alla vet ju vad vi gjorde imorse. Lämnade Tindra på dagis. Så jag tänkte börja detta blogginlägg med en dagens outfit i Tindras ära!


Hon har på sig nya kläderna från Lindex!

Kan även slänga in en dagens outfit på Mollytrollet!


Hon har på sig en tunika och leggings ärvda av Tindra. Tindra fick dessa av min mormor när hon var runt 2-3 månader.

Tindra har som vanligt varit uppe i taket av energi och har klättrat och spelat allmänt allanballan här hemma. Så jag var självklart tvungen att fota stollan! Klättrat på stolar och tv-bänken, suttit och gapat och sjungit, haha! Nåja, här är några bilder då..




Hon klättrade ner i Mollys lift, sen ropade hon på täcket, tissan och bappi! Sötunge!






Sitter och sjunger som en tok. Vet dock inte vad det är hon sjunger men jag börjar ha mina aningar då hon plötsligt sjunger "maaamaaa mammaaa". Ni vet denna: Kalle anka satt på en planka, ropade såhääär: mamma mamma, se så stor jag är". Måste iaf vara nått som dom sjunger på dagis, haha!

Efter detta kände jag i alla fall att jag var tvungen göra nått åt hennes energi, annars hade jag väl aldrig fått henne i säng.. Så jag satte på musik och vi började dansa. Vi dansade så att jag höll på att tuppa av, haha! Blev helt genomsvett ju! Och när jag slutade dansa kom hon och drog i mig och sa "dansa" så då fortsatte vi. I hela 45 minuter höll vi på, haha! Jag fattar inte att hon orkade! Men det var skönt, även för morsan, att få röra lite på döfläsket. Så detta såg jag som dagens träning (http://www.mandarinklyfta.se/traning) Och efter dansen så satte jag igång att städa. Jag städade hallen, vardagsrummet och även Tindras rum. Dammsög även i köket men jag ska försöka orka starta en diskmaskin också. Sen ska jag starta en tvätt. Men det får bli när jag är klar här. Men jag tänkte bara visa en kul sak, hehe. Kanske inte vidare intressant men när jag tittade ut genom köksfönstret såg jag detta.


Nu när snöhögarna är så höga har katterna inga problem att ta sig upp på det taket, hehe. Det är inte våran katt utan det är en grannkatt. Men den är så underbart fin att jag funderar på att kidnappa den, hehe.

Vad har jag mer pysslat med ikväll? Ja eftersom Tindra totaldäckade klockan 18.10 så har jag pysslat med att sätta upp den fina väggdekoren som jag vunnit på tradera! Blev superfint och jag är väldigt nöjd! Såhär ser det ut nu.



Texten stämmer ju perfa och jag tyckte att det blev fint, så nu är jag nöjd! Och texten var faktiskt förvånansvärt lätt att sätta upp, även för en korvfinger som jag. Jag brukar inte kunna hålla på med pilliga saker för då börjar jag bara skaka, men detta gick faktiskt bra. Inte ens en liten bubbla blev det.

Nää, nu ska jag försöka få gjort det jag skulle innan jag kan fortsätta slappa. Imorn kommer vi flänga runt värre än jag vet inte vad. Så det är bäst att försöka komma i säng tidigt så att man orkar. Men detta var allt från mig idag. Hörs imorn!

En dag idag

Det är alltså en dag även idag. Tindra och Molly vaknade lagom till att hockeyn började. Dock hade jag nog klarat mig utan att se på den där jäkla hockeyn. Tyckte att Sverige spelade kasst och förlorade gjorde dom också! Med 4-3 mot slovakien. Vi skulle ha vunnit med 3-0 som mot finnarna ju! Nåja, sånt är livet. Det blev inget OS-guld iår heller med andra ord. Inte ens en ynka medalj..

Svar på en kommentar, mamma: Ja tanken var väl att även Jennifer skulle åka till mig imorn men då har hon väl ångrat sig då. För hon frågade mig häromdagen om hon också skulle få komma hit. Vet inte om Alex kommer eller inte men det måste jag få veta snart med tanke på att jag har tagit på mig att jobba lördag kväll och Alex skulle passa ungarna medan dom ändå sover.. Men jag får väl ringa henne sen.

Nu ska jag snart gå till dagis med Tindra. Hon har tjatat om Pia hela morgonen. Imorn ska vi dock ha lite roligt istället. Vi ska åka till Göteborg, kolla på en bil, ta en sväng på ikea och så ska vi åka till lek och bus-landet. Ska bli riktigt roligt och mysigt! Sen åker ju Jesper till borås på eftermiddagen och ska vara borta hela helgen. Får väl se vad jag och ungarna hittar på. Känns inte speciellt jättekul om jag ska vara ärlig. Men men.

Nä nu får jag ta och göra Tindra iordning för att gå. Molly lyckades somna nu så vi får passa på att gå, haha! Sen blir det torp en sväng.

Hemmafix!

Jag vet att jag sa att det förra inlägget, med bilderna, skulle vara mitt sista. Men nu blev jag lite fixarsugen, hehe. Jag pysslade ihop en egen reflexskärm! Satt och läste endel fotobloggar om hur bra det är med en reflexskärm och den och den bilden är tagen med min silvriga reflexskärm och bla bla bla..! Så då kläckte jag den smarta idén att testa pyssla ihop en egen. Jag testade självklart med aluminiumfolie! Smart va? Tänkte faktiskt att jag skulle köpa lite guldfärgat+silverfärgat, glansigt tyg och kanske få låna någons symaskin och sy ihop en egen. Billigare, OCH man kan få den i vilken storlek, färg och form som man själv vill, smart va? Vill ni se resultatet av hur bra det är med reflexskärm? Ja jag offrade mig och tog några självporträtt bara för att visa. Bilder med och utan skärmen. Här kommer dom..

Jag använde mig utav stativ, fjärrutlösare, "naturligt ljus av lampan i vardagsrummet" och "reflexskärmen"
Objektiv: Nikon 50mm f1.8
Inställningar: slutartid, 1/15 bländare, f1.8 iso200
(Bilderna är inte efterbehandlade i något program utan dom kommer direkt från kameran!)
 
Utan:                                             Med:
 

Utan:                                             Med:
 

Ni ser skillnaden va? Så nu vill jag självklart ha en lite större skärm. Jag ville ju som sagt bara testa och se om det funkade med aluminiumfolie. Här kommer en till, dock bara med skärmen. Bytte även objektiv här till mitt 18-200. Såhär ser inställningarna ut nu:
Slutartid: 1/6 Bländare: f4.2 ISO200 brännvidd: 32mm


Denna bilden blev aningen mörk. Det handlar inte om skärmen utan mer om att jag skulle ändrat inställningarna lite mer i kameran. Men det kan jag fixa i photoshop om jag vill. Men dessa bilder är alltså INTE efterbehandlade i något program!

Nu blev jag som sagt sugen på att pyssla ännu mer, hehe! Man får alltid mersmak. Men vi får väl se om jag kan fixa det någon dag. Detta får absolut vara det sista inlägget för ikväll. Men absolut sista bilden får ni här, såhär ser min "reflexskärm" ut, haha! God natt folket!


Nu kommer bilderna!

Ja här kommer bilderna då. Och bara så ni vet så är det detta våra bilstolar används till för tillfället..


Ursäkta den stökiga bakgrunden men jag orkade inte plocka upp efter Tindra bara för att ta denna bilden. Man vet aldrig om det är första och enda chansen man får till att ta en sånhär bild, haha! Checka in Mollys min!

När Tindra kom hem hittade hon givetvis sin favoritleksak. En blå korg. Dock gjorde hon någonting annorlunda idag. Istället för att sätta sig PÅ korgen så skulle hon sitta I den..



Sen har ju Tindra blivit en klätterapa utan dess like. Hon ska klättra överallt och hon ska vara uppe på allting.. Men detta har nog blivit ett favoritställe. Undra om hon blir arg när vi kommer såga sönder denna bänken.


Vi har tänkt såga av överdelen och använda underdelen som tvbänk. Jesper ska bara få tummen ur och hämta in sågen från garaget, haha!

Sista bilden för idag är en bild på mig och Molly.. Tyckte att den blev lite mysig. Tyvär hann hon vakna innan bilden togs så den blev inte fullt lika mysig som jag hade tänkt mig..

Konverterade den till svartvitt i photoshop.

Kiss, plock och magknip!

Kanske i omvänd ordning, hehe. Jag sitter i alla fäll här med magknip. Jag råkade dricka lite mjölk till maten och då får man skylla sig själv. Jag orkar aldrig köpa laktosfritt eftersom jag inte dricker mjölk varje dag så då tycker jag att det är onödigt att köpa det. Men jag har i alla fall lyckats plocka ihop lite här hemma som man nu för tiden gör varje dag. Tindra hann vara hemma en halvtimme sen var vardagsrummet upp och ner, haha! Så jag har plockat men får snart plocka igen. Hon är proffs på att dra fram alla dvdfilmer så jag funderar på att köpa lådor med lock att lägga alla filmer i. Nåja, sånt är livet.

Jag tog även av Tindra sin blöja och ställde fram pottan medan jag plockade. Gick med jämna mellanrum och satte henne på pottan och hon satte sig själv några gånger. Men sen ställde hon sig bredvid pottan och kissade, haha! Nåja, sånt man får leva med innan hon lär sig antar jag, hehe. Men jag kan ju lova att det kommer bli otroligt skönt när hon väl blir blöjfri. Och man kan ju inte direkt bli arg på henne när hon kissar på golvet, eller? Hur ska man göra egentligen? Jag berömmer henne inte när hon kissat på golvet utan jag säger liksom försiktigt att man inte ska kissa på golvet utan att man ska kissa i pottan istället.

Just nu sitter Tindra och har lärt sig öppna alla dvdfilmer också. Inte bra. Så nu ligger snart alla filmer på golvet igen..suck. Lock var det ja, eller åtminstonde ett skåp som går att stänga. Det röstar jag för. Men vi ska eventuellt in på ikea en sväng på fredag. Ska köpa en ny spjälsäng åt Molly eftersom den som vi fått låna av Kajsa är otroligt vinglig. Sen ska vi även kolla på en fåtölj åt Tindra. Som jag visat tidigare har hon ju suttit i babyskyddet och tittat på Pippi och även suttit i sin egen bilstol. Hon tycker att det är mysigt att sitta själv. Men jag ville ju ha en sån där äggformad fåtölj som man kan stänga, om ni förstår vilken jag menar? Men den fanns inte kvar på ikeas hemsida. Hoppas att dom har någon sån kvar i varuhuset. Hur som hellst ska vi i alla fall titta på någon sorts fåtölj.

Just nu sitter Tindra och tittar på pippi en stund. Hon sitter i sin bilstol, hehe. Molly ligger här i soffan bredvid mig och pratar. Jag tänkte skriva ett inlägg så att mitt nästa inlägg inte blir så långt. Tänkte nämligen lägga in lite bilder på mina töser. Tindra roffa åt sig Mollys nappflaska så hon sitter och äter ersättningen som Molly lämnade, haha! Hon verkar gilla det.. Men hon ska snart få välling istället. Nåja, som sagt. Det kommer komma ännu ett inlägg ikväll men det inlägget kommer förmodligen bara innehålla bilder. Så gå inte och lägg er än, haha! Längtar till på fredag!!!

Äntligen hemma!

Nu har min älskade unge äntligen kommit hem och full fart blev det! Nu ligger hon dock och vilar och jag hoppas att hon lyckades somna nu för annars vill hon lägga sig 17 idag eller nått. Men då kanske jag i alla fall lyckas hålla henne vaken till 19 för ovanlighetens skull, haha. Det återstår att se.. Men hon är i alla fall hemma så att man kan pussa och krama på henne, hehe.

Annars blir det inte mycket gjort idag. Ska väl göra lite pastasås med bacon till middag. Tindra gillar den maten så hon ska få den. En annan maträtt som hon gillar är wok, så det ska vi äta imorn, hehe. Måste få skämma bort henne lite nu när hon inte har varit hemma på ett par dagar.

Inatt måste jag ha legat väldigt konstigt. Jag har så ont i min nacke att det finns inte! Kan knappt vrida på huvudet. Blev lite bättre efter att jag duschat lite varmt men inte bra. Aja, det går väl över. Nu måste jag i alla fall kika en snabbis. Sen längtar jag till på fredag...LÄNGTAR!!!

Bilder från idag!

Jag har fortfarande inget spännande att skriva här. Men jag tänkte lägga upp lite bilder i alla fall. Jag kommer dock att uppdatera träningsbloggen för en gångs skull. Klicka här!

Ingen av bilderna som jag tog igår blev jag nöjd med så här kommer bilder ifrån idag istället..


Molly har börjat facinera sig för djuren i babygymmet. Hon ligger och pratar på dom och tittar när dom rör på sig. Detta babygym är alltså som en sängmobil, djuren snurrar och det spelar musik. Toppenbra!




Annars så har Molly varit på ganska bra humör hela dagen. Hon var lite grinig imorse så det blev ingen sovmorgon för mig, haha! Men jag överlever, jag är ju ganska van, hehe. Här busar hon i alla fall med pappa!


Detta kallar jag kärlek..

Nu till lite mer ointressanta bilder kanske. Jag hade tråkigt, Tindra är ju inte hemma, så här är en dagens outfit..


(Snyggt att jag står och pratar med Jesper samtidigt och får till en supersnygg min, haha!)

När jag tränade förut så fick jag syn på den underbara himlen! Den var alldeles knallrosa, solen höll precis på att gå ner och det snöade samtidigt. Var otroligt fint. Tyvär blev det inte lika fint på bild men jag gjorde i alla fall ett försök..


(Anledningen till att bilden är grynig är faktiskt för att det snöar stooora flingor..men dom syns självklart inte heller på bild..)

Fy vad positiv jag känner mig idag, NOT! Hade velat ut och fota idag för att solen sken och det var klarblå himmel. Kunde jag? Nej.. Varför? För att Jesper inte orkade.. Och jag orkar inte ha med honom när jag ska fota för han har absolut inget tålamod för varje gång jag stannar och hittar nått jag vill fota. MORR! Vad fasen är det med alla karlar? Suck! Och nej jag orkade inte åka själv heller för då hade jag fått handla själv och jag orkar verkligen inte bära massa påsar helt själv på bussen.. Fy åt fan vad jag saknar en bil! Sen är jag sur över en annan sak med men det orkar jag inte skriva här..handlar om bilar..

Sista bilden får bli en liten bonusbild från igår. Denna syn ser man INTE ofta..

Turbo och Freya, bredvid varandra, i samma soffa.. Dom är ärkefiender kan jag säga. Freya är rädd för Turbo och fräser så fort han kommer nära. Turbo, å andra sidan, jagar och bråkar och slåss som fan med Freya (inte konstigt att hon är rädd..). Men någon gång ibland så händer sånna här grejer..fräckt, även om det inte håller i sig.. Och nu har jag inget mer att skriva än att min älskade gumma kommer hem imorn! GUUUD vad jag har saknat henne!!

Hmm..?

Sitter här, har haft inlägget öppet i säkert en kvart..men jag kommer inte på vad jag ska skriva. Det står alldeles stilla i huvudet.

Vi har varit i stan. Tog en fika, handlade och sen åkte vi hem igen. Intressantare än så har inte dagen varit. Nu ska jag laga mat..

Ensamt..

Nu börjar det verkligen bli ensamt här hemma. Tindra måste komma hem och underhålla sin mamma snart, hehe. Men det verkar som att hon blir borta ända tills på onsdag. Kommer sakna ihjäl mig.. Men samtidigt är det rätt skönt att få lite avlastning. Hon har ju sån energi att jag vet inte var jag ska göra av den, haha! Men hon är mer än välkommen när hon väl kommer hem. Älskade skrutta!

Har tagit lite bilder idag på Mollan men jag orkar inte lägga in dom i datorn nu. Har batteriet på laddning också.. Ja jag är lat. Men ni får se om imorn eller nått. Har egentligen ingenting att skriva här..ville bara uppdatera utan att veta varför. Undra vad man ska hitta på imorn...

Lite sommarfeeling!

Jag tänkte bara bjuda på några låtar som jag tycker ger mig sommarkänslor! Vilket kan behövas när vi har 2 meter snö..






Och självklart denna..!


Inga direkta partylåtar egentligen men jag får en bild framför mig, sitta ute i värmen en sommarkväll, en öl i handen och grilla. Mys! Har ni några bra tips på en bra sommarlåt?

Nu handlar det om sport!

Jag och Molly vaknade klockan 7. Eller rättare sagt så väckte Molly mig då. Jag hade tänkt gå och lägga mig igen efter att hon fått mat och ny blöja men då kom jag ju på att Sverige spelar mot finland i hockeyn! Så jag och gumman bänkade oss framför tvn. Till min beskådning så leder Sverige med 3-0! Och den ställningen höll dom även hela tredje perioden. Henke Lundkvist höll alltså nollan för andra gången i detta OS! Grymt jobbat! Sen måste jag ju erkänna att Henke faktiskt är lite godis för ögonen också, haha! Det luktar os-medalj för Sverige iår... Nu börjar man känna igen sitt älskade tre kronor efter ett par år av svacka! Sverige ligger just nu 2a i tabellen men har stor chans för guld! Så det hoppas vi på nu. GO SVERIGE!!! Nu får ni inte tro att jag är någon OS-nörd av nått slag, så är inte läget. Det enda som jag tycker är intressant i vinter-OS är faktiskt hockeyn..herrarnas hockey.

Så, över till något helt annat. Jag funderar på att överaska min gubbe med våfflor till frukost när han vaknar. Tror ni att han skulle uppskatta det? Det tror jag då han tjadade att han ville ha våfflor häromdagen, men då hade vi ingen grädde hemma och då var det inte intressant, haha. Men det har vi i alla fall nu. Sen blir det att försöka ta sig till en buss och åka till torp, igen.. Vi måste handla sånt jag inte orkade bära med mig själv igår.

En sista grej jag bara vill berätta är att jag vann en auktion på tradera igår! En väggdekor med texten "Together we make a Family". Jag tyckte att texten var så fin så jag budade och vann. 59kr plus 25kr i frakt är inte farligt tycker jag! Den kommer nog göra sig fin ovanför våran soffa. Jag får ta kort och visa sen när den kommit, hehe. Med det så avslutar jag detta inlägg..

Långt med bilder och shopping..

Kan ju bara varna att detta kommer bli långt..igen..kan jag göra annat?

Dagen började ju bra, det snöade och jag blev deprimerad. Men det slutade faktiskt snöa efter lunch. Men hur som hellst. Jag och Tindra väckte Jesper runt 10 och sen klädde vi på oss och gick ut och grävde lite i snön på baksidan. Tror att hon uppskattade att få komma ut lite. Det gjorde i alla fall morsan! Men vi grävde lite i snön, eller jag grävde medan Tindra satt och käka snö och jag sa till henne att det var blä..gick väl sådär.. Jesper stod och fotade oss innifrån, haha! Så här kommer lite bilder.

Riksbyggen var uppe och skottade snö på endel tak. Kan ju säga att det behövdes. På bilden längst ner ser ni att snön är högre än mig på sina ställen.. Och då kan jag även tillägga att vi står på minst 1-2dm snö också..Hur som hellst så var det skönt med lite frisk luft.

Sen vid 14-tiden kom Tindras farmor och hämtade henne. Hon ville låna henne ett par dagar så det fick hon. Jag blev ju lite orolig eftersom Tindra inte hade så lätt att sova borta här i somras.. Men det verkar ha gått över för jag fick precis ett sms om att hon somnat på en kvart! Kändes skönt att höra faktiskt. Så nu kommer jag också somna gott ikväll.

Efter att Tindra åkt så gav jag Molly lite mat, klädde på henne och sen stack vi till torp. Där blev det lite shopping, hihi! Jag hade bara tänkt köpa strumpor till ungarna då det är dåligt av den varan här i hushållet, hehe. Men jag kom hem med 1 set med kläder till vardera unge, plus strumpor, haha! Men jag blev så sugen på att köpa lite nytt och nått som inte var babyrosa, haha! Jag har ju alltid älskat rosa, speciellt ljusrosa..men nu är jag sååå less! Jag gillar fortfarande mörkrosa och rosa i övrigt bara det inte är babyrosa, hehe. Ska visa bilder på kläderna jag köpte och även på kläderna som barnen fick av sin farmor, superfina!


Detta köpte jag till Tindra, tycker dom tunikorna är så läckra! Fanns i rosa och lila också..skulle nog kunna ha en av varje färg!


Detta kom hem till Molly. Ser ni vad det står på bodyn? Om inte så står det "Little Pudding" hehe.


Denna söta klänningen fick Molly av farmor!


En kofta till Tindra från farmor!


Och en klänning med hennes favorit på, hehe. Även den av farmor! Måste bara få säga att jag älskar denna typen av klänningar! Finstickade. Hon har en likadan fast med hello kitty på och dom är så mysiga. Tindra gillar att ha på sig dom med och dom är otroligt lekvänliga! Ville bara säga det. Mjuka och sköna..

Det var dom kläderna det. Och som sagt, strumpor, men dom orkade jag inte ta kort på, haha! Sen handlades det ju lite mat och blöjor. Men får ut en sväng imorn med då jag inte orkade bära allt som egentligen behövdes handlas hem.

Men nu avslutar jag detta inlägget. Skulle kunna skriva milslånga inlägg men jag orkar inte. Så jag avslutar med en bild på Mollyboll i bilstolen som just nu används till babysitter då hon vill vara med hela tiden, hehe. Så hej svejs!


God morgon, en härlig dag!

Det snöar fortfarande men det verkar inte blåsa lika hemskt. Så när jag väcker Jesper tror jag att jag och Tindra ska klä på oss och gå ut och gräva lite här på baksidan, hehe. Han ska ju snart vakna så det blir nog kul. Ska se om han kan fota mig och Tindra också. Kanske man får en bättre uppfattning om hur stor snöhögen här bak faktiskt är.. Sen kan Tindra behöva lite frisk luft. Hon ska ju dock åka till sin farmor idag också. Jag har packat ner lite kläder till henne. Ska packa ner lite leksaker också. Men det går ju snabbt.

Jaa, detta fick bli ett snabbt blogginlägg för nu vaknade Mollyboll och ska få lite mat, sen väcka gubben och sen ut i snön. Skriver mer sen..

Massa bilder nu igen..

Mamma: Ja jag har klagat hela hösten på att vi aldrig får snö här nere, speciellt inte här i uddevalla som ligger vid kusten. Detta har jag ju dock fått äta upp nu, ordentligt. Tindra älskar ju snön men ställer jag henne i snöhögen vi har på våran baksida skulle hon försvinna..den är lika hög som jag är lång.. Våren ska komma nu..det är snart mars!

Har tagit lite fler bilder på denna undebara snö..bara för att se hur högen växer. Tror att grannarna snett mitt emot var lite oroliga att taket skulle rasa in för han hoppade ut från köksfönstret ner på taket på deras förråd för att skotta bort snön. Och ja vad säger man? Det är ju endel tak som rasat in det senaste här nere. Ridhuset på uddevalla ridklubb rasade ju in förra veckan och nu har taket på den nya arenan i vänersborg rasat in med. Fuskbygge undrar man ju då? För ska en helt ny arena, byggd för 260 MILJONER kronor, rasa in taket när första vintern kommer? Det är ju pinsamt.. Här kommer bilderna i alla fall.

Så vad har vi gjort idag? Ingenting. Vi har varit insnöade! Jesper hade ju tänkt ta bussen till torp för att handla lite men han gick in på västtrafiks hemsida och såg att dom gått ut med att dom ställt in ALLA bussresor i hela fyrbodal! Det gick alltså inga lokalbussar och inga långfärdsbussar, ingenting! Sen stod det också att resegarantin INTE kan utnyttjas, haha! Pizzagubbarna hade dock inte tagit semester trots lite snö, så det fick bli det till middag när ungarna lagt sig. Men eftersom vi fick ha en innedag så har jag självklart tagit bilder på annat än snön. Mina underbara barn såklart! Här kommer bilder på dom.


Tindra är så snäll mot sin syster. Hon satt och klappade henne på rumpan, för det har hon ju sett att mamma gör (när hon ska rapas). Hon är så försiktig och snäll så man kan inte låta bli att vara så stolt! Sen hade hon nog önskat att Molly var lite större så att hon kunde vara med och leka. Tindra försöker ju som ni ser, haha. Lilla underbara Tindra, vänta bara ett par månader-ett år sen springer nog Molly och jagar dig istället!

Nu sitter vi här, jag och Jesper, och kollar på melodifestivalen. Det har bara varit en låt än så länge men jag tyckte inte att den var vidare bra. Alcazar. Men vi har tänt lite ljust och har det faktiskt ganska mysigt. Jag hann dammsuga och småstäda lite här hemma förut så nu kan man känna lugnet lite. Men jag har även lite fler bilder på lager. Men jag orkar inte skriva så mycket om dom så ni får helt enkelt se dom istället.


Ljusen tända framför ultraljudsbilderna på Molly och Tindra.



Som ni ser har vi faktiskt väldigt mysigt just nu. Bara lite chips och dip som saknas, men vi kom ju inte iväg till någon affär som sagt. Aja, fler bilder på g, 2 till..på Turbo och Freya.





Har man inget roligare för sig får man väl ta lite kort på katterna istället, haha! Nåja, så är det i alla fall. Nu har jag inte ens nått mer att skriva. 3 låtar har varit nu och Elin Lantos låt var väl ok om man lät bli att lyssna på texten, haha! Herregud, vart är Sverige påväg..?

Snacka om snö..

Alltså nog har jag varit med om mycket snö men..jaa, jag finner inga bra ord egentligen. Uddevalla kommer slå snörekord enligt tidningarna. Läs här:

http://bohuslaningen.se/nyheter/bohuslandal/1.739574-i-helgen-ryker-snorekordet 

Det är helt sjukt vad mycket snö det har kommit. Jag tog några bilder. Ännu en grej som jag ska klaga på till våran hyresvärd. Våran ytterdörr håller inte tätt.. Kolla själva..



Nej, vi har inte öppnat dörren ännu. Det ser ut sådär fastän dörren är låst. Trevligt!


Sådär såg det ut när vi öppnade dörren..

Och baksidan?






Som ni ser så har vi fått en hel jävla del med snö. Och det fortsätter komma. Det är ordentlig storm ute också plus att det är minus 10 grader ute. Jag vill inte ens tänka på hur det känns att stå där ute med minus 10 och den blåsten. Fy faan säger jag på ren svenska!

Jag skulle ju ha åkt till trollhättan idag för att vara vimmelfotograf. Men jag får nog, med sorg i hjärtat, ställa in det. Hoppas att man kan få en chans till som denna. För nästa helg kan jag inte heller om jag inte mot förmodan skulle hitta en barnvakt åt båda ungarna. För Jesper är inte hemma då. Plus att Tindra spydde inatt. Vet dock inte om det var magsjuka eller hostan för idag är hon så jäkla pigg att det inte märks att hon var vaken en stund inatt. Jag kan ju dock säga att jag inte hört henne hosta så en lätt magsjuka kanske? Men som sagt, det märks inte på henne idag utan hon har lika mycket energi som vanligt och klättrar på väggarna. Hon kan inte sitta stilla. Jag förstår inte vart en sån energi kommer ifrån..

Som sagt, det blir att stanna inomhus idag. Får rota i frysen och se om det finns nått vi kan äta. Grillkorv vet jag att vi har i alla fall. Och jag tror att vi har lite kött också..

Lite nervös..

Just nu är jag lite nervös inför morgondagen. Jag har aldrig tidigare fotat i en sån miljö så jag tänkte sätta mig och kolla runt lite om vad folk brukar använda för inställningar. Men vi får väl se som sagt. Dom vill ju ha bilderna publicerade redan dagen efter. Men jag sa som det var att jag får greja med sånt efter att barnen lagt sig i så fall annars kan det bli svårt eftersom Jesper jobbar varannan söndag. Önska mig lycka till i alla fall!

Nu sitter jag och glor på one tree hill, hehe. Ovanligt va? Har i alla fall kommit in på säsong 3 och det är ju nu det börjar bli lite spännande med allt. Haha! Man är väl lite av en nörd kanske. Funderar väl på en dusch men jag tror inte att jag orkar det nu. Får duscha imorn innan jag åker till trollhättan i så fall. Tror inte att jag ska ut något innan det. Mitt hår är så flottigt att man förmodligen skulle  steka i det..wuäh!

Men jag har då inget speciellt att skriva om idag än att det fortfarande är världens snöstorm ute..kan ju hoppas att det kan lugna ner sig endel tills imorn..

Dåligt väder = dåligt humör

Det är ju full snöstorm här i Uddevalla. Inte vidare roligt om ni frågar mig. Detta resulterade ju i att vi knappast kommer utanför dörren med 2 ungar i en dubbelvagn. Vi hade tänkt åka, hela familjen, till torp. Ta en frukost och handla lite. Men det är svårt när dom inte hunnit/orkat ploga här. Jag är ju dock inte förvånad då vi har världens sämsta snöröjare på detta kvarteret. Därför fick jag tvinga iväg min gubbe som blev på otroligt dåligt humör. Sånt får mig att få otroligt dåligt samvete eftersom vi sagt att vi skulle åka hela familjen. Sen är det ju detta med att åka buss också. Man kan liksom inte bara sticka iväg en snabbis för att handla. En snabbis till affären tar numera minst en timme. Gud vad jag är less på detta nu.

Sen är jag lite orolig för hur jag ska ta hem till och från trollhättan. Det går ju bussar till och från kampenhof men jag ska ju hela vägen upp till kurveröd. Nåja det löser sig. Jag har ju faktiskt 2 ben att gå med men det är nog inte så roligt att gå om detta vädret ska fortsätta. Aja det ger sig Nu måste jag gå och ta Molly i alla fall.

Chock och bilder!

Jag fick en liten chock idag när jag loggade in på facebook. Hade fått ett meddelande av en kille från trollhättan. Han berättade att Sophia hade rekomenderat mig för att jag fotar mycket och tar fina bilder och sådär (tack igen!!). Så han undrade om jag skulle vara intresserad av ett extraknäck som vimmelfotograf! Jisses vad glad jag blev! Låter hur kul som hellst! Lönen är väl kanske inte den bästa men jag får väl se det som en erfarenhet som jag kan bära med mig vidare sen. Men problemet är att detta jobbet är i trollhättan och jag är utan bil! Måste verkligen försöka få köpa en bil snarast! Hur som hellst så tackade jag ja och jag ska pröva på detta redan på lördag. Iiih vad kuuul! Så om det är någon som har en bil att låna ut på lördag kväll ett par timmar så mottages detta gärna! Alternativt om någon vill vara chaufför. Chauffören kan då eventuellt få ett presspass och följa med mig dom 2 timmarna jag ska jobba, hihi. Men jag blev så glad att jag till och med började skaka. Så önska mig lycka till på lördag!

Ikväll blev det några bilder tagna på mina älskade barn. Tindra har fått ett nytt favoritställe i soffan. Titta här.



Japp, hon klättrar upp på ryggkuddarna och sätter sig. Mysigt. Snutten och nappen får gärna följa med om hon ska titta på pippi, dock inte denna gången. Idag lyckades jag även fånga ett leende från Molly på bild! Underbara unge! Hon har börjat bli på så bra humör när hon är vaken så det är roligt. Dock var hon lite kinkig nu på kvällen men hon somnade ändå relativt fort efter lite mat och ren blöja. Här kommer lite bilder på lillmollan!









Sen sprang jag och letade efter Tindra. Jag hittade henne i sängen lekandes med Jespers gamla rakapparat (utan skären såklart!). Men det såg så himla mysigt ut när jag kom in. När hon märkte att jag kom så lade hon sig ner istället. Kolla här.

 

Hon är den underbaraste gullhumla alltså, hehe! Men bilderna slutar inte här.. Efter detta ville hon kolla på pippi igen. Så hon satte sig på golvet framför tvn. Jag tog upp henne i famnen och satte henne i babyskyddet istället och där satt hon. Hon har ju inte ro att se en hel film ännu men den stunden hon sitter där så hinner jag slänga in en tvättmaskin i alla fall, eller plocka undan efter henne. Men titta vad mysigt det ser ut, hon gillade det!



Jag känner att jag har hunnit ganska mycket på den lilla stunden som Tindra tittade på pippi. Jag hann städa (allt utom toan). Det var dock inte mycket för en gångs skull men känns ändå skönt. Dock dammsög eller vaskade jag inte det får bli imorn. Hann starta en diskmaskin och sen kom Tindra och hjälpte mig att stoppa in tvätt i maskinen. Hann även rama in en picasso alá Tindra och hängde upp den i hennes rum. Visst är den fin? Kan nog bli värd en massa pengar när hon blir kändis och tjänar miljoner så att hon kan försörja mamma och pappa, hahaha!



Fick även rensat uppe på våran skräpbänk/tvbänk/bokhylla idag. Det behövdes kan jag lova! Det orkade jag dock inte ta kort på, haha! Men nu tänker jag avsluta detta inlägg i alla fall. Sen ska jag försöka lägga mig relativt tidigt idag. Måste åka till torp direkt på morgonen imorn (tur att maxi öppnar tidigt) och köpa ersättning för givetviiiis glömde jag det idag. Tur att vi har till iaf ett mål mat till, hehe. Så jag får dra ut båda ungarna själv..men det ska nog gå bra. Hoppas att det inte är snö upp till knäna bara, då får jag problem. För det är en sjujäkla snöstorm ute.. Nåja. Nu avslutar jag detta inlägg med en liten ego-bild på mig själv. Har ju "hittat" mina glasögon nu så jag får väl börja använda dom igen..hrm..


Tindra, en tjötmoster och en busmaja!

Jag har försökt mig på att göra en lista med ord som Tindra kan. Men jag kan inte ens komma ihåg alla ord hon säger då det kommer nya ord varje dag. Men här kommer orden som jag kom på i alla fall..

Klocka (kocka)
Boll
Godis (goscha)
Glass (gass)
Kort
Dricka (dicka)
Penna (pella)
Måla
Pärla (på en prälbricka)
Bada (bala)
duscha
Cool
Bebis (bebis eller bissan)
Varm (bam)
Kall
Brr (om det är kallt ute eller hon fryser)
Tack-tack (tat-tat)
Tittut (tittuu)
Titta
Där
Mera (meea)
Skor (koko)
Overall (ålåål)
Jacka (kacka)
Mössa (bossa)
Vantar (ante)
Lampa (bapa)
Min
Ajaj (jaja)
Aja-baja (baja baja)
Välling (gilja)
Ja
Nej
Buss
Bil
Traktor (koko)
Blöja (bija)
Blä
Hiss
Dator (kako)
Aj
Oj
Hejhej (hi-hii)
Hallå (ajå)
Äpple (bäpple)
Kissa
Den
Gunga (guja)
Björn (böö)
Ost
Banan (nan)
Sitta (tissa)
Slut (tutt)
Borta (boppa)
Snutten (tissan)
Nappen (bappi)
Tant (ant)
Fåglar (pippi)
Bra (baa)
Vagn (nagn)
Dagis (pia, hennes dagisfröken heter det)
Kaka

Namn:
Mamma
Pappa
Molly (molly eller mollan)
Tindra (Tida, Tinda, Ninja)
Farmor (baffa)
Farfar (baffa)
Mormor (molmol)
Morfar (moffa)
Björn (bjöö)
Berta
Frida (ida)
Malin (manin)
Theo
Pia
Turbo (buo)
Lasse

Sen använder han ljuden som namn för
:
Hund (bovvov)
Mus (bus)
Fågel (pippi)
Groda (doa)
Kossa (muu)
Tiger (tiee)
Gris (harklar)
Katt (pissen, men det är nog vårat fel för vi säger pissen)


Ja, som ni ser så är det en hel del! Men jag tror att jag garanterat har missat hälften. Nu har hon ju börjat försöka konversera ordentligt. Hon kan säga några enstaka 2-ords-meningar som "mamma kom, pappa duscha och pissen där(pekar)" så hon börjar bli riktigt rolig att lyssna på och hon försöker verkligen. Ibland försöker hon lite väl mycket och man är riktigt trött i huvudet efter att ha varit med henne en hel dag, haha! Hon tjatar verkligen hål i huvudet på en! Man får sår i öronen.

Annars så utvecklas hon ju hela tiden och hon börjar bli riktigt lång. Snart har hon växt ur storlek 86. Tyvärr bara på längden så storlek 92 är alldeles för stora i midjan. Vad gör man då? Ska man behöva köpa ett bälte redan? Hennes största hobby (eller vad jag ska kalla det) är att måla med pennor på tapeten (om hon hittar någon penna någonstans) eller att bada. Ungen är tokig i vatten! Hon är otroligt social och absolut inte blyg. Hon pussas gärna men inte med pappa för han sticks. Men när han har rakat sig går det bra. Hon har precis börjat tycka om pippi långstrump på tv. Men inte vilken pippi som hellst utan det ska vara pippi på söderhavet. Det tråkigaste av allt är att hon har gått från en linslus utan dess like till att inte gilla att vara med på kort över huvud taget. Jag får antingen tvinga henne eller så får jag ta när hon inte är beredd.

Nått mer kul jag kan skriva? Hon dansar och kan alla rörelserna till "klappa händerna-låten". Ska försöka få detta på film någon dag så att jag kan visa. Hennes favoritlåt är för närvarande "gummibjörn" på youtube. FY FAAN vad jag är less den låten nu! Annars mår hon bara bra, hon snorar som alla andra barn men för en gångs skull är hon inte sjuk *peppar peppar*. Det var nog allt jag hade att komma med för denna gången. Här kommer min lilla loppa!


Reflexer..

Jag måste få slå ett slag för reflexer.. Jag hatar folk som går utan reflexer ute när det är mörkt. Speciellt när man kör bil! Folk fattar verkligen inte att dom inte syns! Skärpning sverige och ta på er reflexer. Jag har reflexer både på mig själv och även på barnvagnen. En sånhär hänger på min barnvagn:



Den hänger över liggdelen och själv har jag på mig min reflexjacka. Det är bra att synas i trafiken! Jag skulle verkligen uppskatta detta om jag körde bil så därför använder jag det. Det var bara det jag ville ha sagt..

Har verkligen varit endel att göra idag. Vi åkte till öppna förskolan imorse. Kände att jag behövde ha någonstans att leka av all Tindras energi, hehe. Och det kan jag ju lova er att hon gjorde. Det var hur mycket ungar där som hellst idag. Nästan så att man knappt kunde ta sig fram. Nästan lite för mycket egentligen. Det var lagom när vi var där sist men då var det tydligen ovanligt lite folk..nåja sånt kan ju inte jag bestämma. Några bilder blev det med och här kommer dom! Tindra fick för övrigt sin första puss av en kille idag, haha! Hennes dagispolare Theo gav henne en puss på öf, hehe.


Tindra & Theo







Jesper kom och mötte upp oss på öppna och sen gick vi vidare för en fikadejt med farfar. Så vi fikade på rådhuscafét och satt och tjötade en massa. Sen gick vi ner till hasselbacken och jag fotade lite. Jag har i alla fall bestämt mig för att ta en tur ensam på måndag eller tisdag om det är bra väder. Får väl se vart jag går. Kanske åker upp till bohusgården och sen går ner till strandpromenaden och fotar där en sväng. Längtar!! Men här kommer i alla fall bilderna från idag.








Denna bilden gav en sån sommarfeeling tycker jag! Guuud vad jag längtar efter sommarn. Men det var bara den klarblå himlen som speglade sig i vattnet..

Efter det så gick vi upp till Björn och tjötade lite och drack varm choklad, hehe. Mumma! Tindra vaknade lagom tills vi kom dit så det blev full fart på henne igen. Sen åkte vi hem, käkade och sen kom Jesper på att vi glömde köpa våtservetter! FAAN! Det är ju slut. Egentligen ingen direkt panik då det finns rent vatten i kranen men jag är bekväm.. Så jag klädde på båda ungarna, igen, och tog bussen ut till torp, handlade på coop, hem, klä av, välling, blöjbyte sen isäng med Tindra och sen likadant med Molly. Nu sover dom båda och jag ska snart göra detsamma. Ska bara se nyaste avsnittet av one tree hill först. Kom ju igår men jag glömde det..

Glöm inte kika i träningsbloggen! http://mandarinklyfta.blogg.se/traning

Nu väntar vi på bussen mot stan. D

1f16c05f89220626487973d7e658403d.png

Kolla varifrån!

Nu väntar vi på bussen mot stan. Det vankas öppna förskolan. Busschauffören kör som en idiot så vi får se om vi tar oss fram levande..


Lite bilder igen, hehe!

Tänkte bjuda på lite Tindra-bilder idag, hehe. Fick paket idag så var ju tvungen testa, haha! Hur som hellst, börjar med bilderna idag..



Tindra tittar på pippi långstrump. Hon har blivit helfrälst! Det första hon ropar när jag kommer in i hennes rum på mornarna är pippi! Första gången hon tittade på pippi satt hon som förstenad heeeela filmen! Jag är i chocktillstånd! MIN unge klarar av att sitta stilla nån gång, haha!

 

Tindra hittade min mössa, haha! Hon har faktiskt tagit på sig den helt själv!



Redo att gå ut och erövra världen..



Idag var det dags igen, hehe. Hon bad om att få måla och varför inte? Hon kladdar ju aldrig ner sig själv eller så? Det första hon gör när hon doppat fingrarna i färgen är att peta på näsan, haha! Vet inte varför men hon gillar väl att ha färgen där.

Nu har ni ju fått se lite vad vi har pysslat med ikväll. Jesper och Tindra var ute en sväng innan middagen med. Traktorn var här ute och flyttade massa snö så hon var i himmelriket! Lastbilar, bilar och traktorer på ett och samma ställe! OoooH!

Mer har vi inte gjort. Det har snöat hela dagen idag. Jag har hunnit tvätta två maskiner och torkat en, ska slänga in den andra snart. Men visst är detta vädret underbart?



Nä nu börjar jag verkligen tröttna på detta. Nu vill jag ha sol, vår och värme! Synd bara att det ska snöa även till helgen..suck!

Nä nu ska jag fortsätta pilla med min bloggdesign och fortsätta ha ont i ryggen..kanske skulle ta en värktablett?

Hemkommen från bvc

Idag hade inte lillan gått upp så mycket i vikt faktiskt. Men ändå tillräckligt. Hon vägde 4450 gram och var 55 cm lång. Men det var som jag sa åt henne att jag kommer öka lillans mat nu. För som det är nu ger vi henne 120ml vatten vilket blir ca 135ml färdig ersättning. Varje gång hon äter slukar hon hela flaskan och sen är hon hungrig igen efter typ 2 timmar så nu ska jag öka till 150ml. Känns jobbigt när hon vill ha mat så ofta så det kanske blir bättre när jag ökar. Får väl se.

Jag passade även på att fråga om hon kunde ta blodtrycket på mig. Förklarade hur jag mådde att jag hade svimkänslor och blir yr så ofta. Hon tog mitt tryck och sen tittade hon på mig och sa: "Jag förstår att du känner dig yr". Jaha?! Jaa mitt tryck låg på 90/65. Trevligt. Så hon bad mig gå och ta ett hb också men där var det då inget fel. Det låg på 136! Så trots att jag gått till bvc i rask takt så var mitt blodtryck så lågt.. Kan väl inte vara nyttigt? Nåja, jag ska i alla fall rådfråga min barnmorska när jag ringer henne. Hade väl tänkt vänta tills det gått typ 8 veckor efter förlossningen innan jag bokar tid. Så hon kan göra efterkontrollen och sådär.

Nä nu ska jag käka frukost! Nu har jag även uppdaterat träningsbloggen! KLICKA HÄR!

Tjohoo!

Inatt sov Molly heeeela natten för första gången! Skönt! Men ändå är jag gryyymt trött idag. Men men, sånt är livet. Vi vaknade kvart i 7. Fy vad underbart! Vad som är mindre underbart är att det snöar ute.. SUCK! Skulle inte detta vädret ta slut snart? Jag som ska gå till bvc här om en stund. Ska försöka ge Molly mat innan jag går bara, för jag orkar inte sätta mig och mata där.

Håller fortfarande på med min design. Den tycks aldrig bli klar, haha! Aaaja, hur som hellst så kommer den upp här under veckan. Nu måste jag rusa! Tjing!

Oj vad tiden springer..

Tiden går fort när man har roligt. Jag har suttit och grejat bloggdesign sedan klockan 19.10, när båda ungarna hade somnat! 2 timmar har redan gått.. Och jag är fortfarande inte helt klar med designen som ska in på denna bloggen sen, hehe. Nåååja, det kanske blir bra i slutändan? Vi får väl se. Den som väntar på nått gott väntar aldrig (alltid?!) för länge, hahaha!

Vad har vi pysslat med annars idag då? Inte så mycket. Tindra har ju som sagt varit på dagis. Jesper stack ut en snabbis till torp och hämtade sin mobil som varit på lagning. Sen har vi bara lagat mat och myst. Och jag har nog kommit på vad Tindras favoritmat är.. Korv! Hon älskar korv! Vi åt korv och makaroner till middag idag. Hon åt inte många makaroner men hon åt upp nästan 2 hela korvar (grillkorvar/uddevallare)! Jag blev nästan chockad att hon åt så mycket, men glad blev jag såklart! Sen har vi som sagt myst och busat resten av kvällen.

Men nu ska jag se om jag kan pyssla färdigt designen eller om jag snart ger upp och går och lägger mig istället. Det är dock inte lätt att sova när man fick en sån sovmorgon som jag fick imorse! Gooosh vad skönt! Nu har jag inget mer att skriva i alla fall. Så håll till godo..

Lugnt och skönt..

Tindra fick gå till dagis idag. Ni skulle ha sett hennes min när jag sa att hon skulle få gå dit idag. Gud vad glad hon blev! Och skrek rakt ut "Piaaa!!" (det är hennes fröken). Sen skulle hon prompt ta på sig skorna direkt och gå raka vägen dit. Men hon blev tvungen att ta på sig kläder och overallen och grejer först, hehe. Här i hushållet bjöds det nämligen på ordentlig sovmorgon idag. Förstå min chock när jag blir väckt av Molly och det är ljust utomhus..? Jag kollar på klockan och den är 8! Herrejisses! Tindra sov fortfarande.. Jag hann kliva upp, byta blöja och ge Molly mat innan jag hör Tindra ropar, hehe. Fast hade Tindra fått bestämma hade vi klivit upp redan halv 5 men det ville inte morsan.. Stackars barn va? Haha! Jag fick lägga ner henne i sängen några gånger men till slut somnade hon faktiskt om och sov som sagt till 8, hehe. Kan ju inte påstå att jag är ledsen över detta! Skönt var det!

Så nu sitter jag här i lugn och ro och kom på att jag kanske skulle blogga. Jag har nämligen pysslat med en bloggdesign hela dagen idag (när Molly har sovit) och hela långa kvällen igår. Men jag känner mig inte riktigt klar än så ni får vänta med att se den. Får se om jag blir klar ikväll eller om jag orkar greja ikväll. Annars kommer jag nog sitta och glo på one tree hill hela kvällen istället. Men som sagt, vi får väl se. Designen liknar i alla fall ingenting som jag någonsin gjort förr i mitt liv, hehe! Men det är väl bara roligt? Så är det i alla fall.

Nu ska jag kika vidare en snabbis och hoppas på att få ett paket inom dom närmsta timmarna, hehe.

Med och tävlar!

Jag är med och tävlar om ett par namnbyxor till Tindra! Såhär ser dom ut: (Klicka på bilden för att komma till tävlingen!)


Nu kommer massa bilder!

Idag har vi härjat. Tindra vaknade ganska lagom till att farfar och Pia kom hit. Hon hann busa lite innan dom kom, hehe. Satt och "åkte" på ett vildsvin som hon fått av sin farbror Felix och tyckte det var skitskoj, haha! Jag har ju självklart tagit massa bilder idag. Men jag tänkte att ni kan få se dem sist av allt så jag skriver först.

Molly var ju lika social som alltid när det är folk här. Det vill säga, hon sov sig igenom hela besöket! Jag förstår inte varför hon alltid sover så fort det är någon här.. Dom var ändå här i 3 timmar! Hon brukar aldrig sova så länge i sträck förutom om vi är ute med vagnen någonstans. Hur som hellst så fikade vi lite tårta och kaffe (nej jag dricker fortfarande inte kaffe..) och satt och tjötade. Jag visade lite bilder och sådär. Det var trevligt att träffa lite folk.

Efter besöket så satte vi igång med maten. Jesper skalade potatis och jag fixade köttet. Det blev pepparrotskött och potatis. Det är så jäkla gott! Efter maten så ville Tindra måla så vi plockade fram fingerfärgerna och papper. Idag var det roligare än någonsin att måla, haha! Hon kladdade färgen ÖVERALLT! Sen har hon nog en inre önskan om att bli rödhårig, haha! Bilderna får tala för sig själv.. Under tiden Tindra målade så låg Molly på golvet och luftade sig. Hon var lite röd i ljumskarna så det gjorde nog gott. Undra hur det är med magsjukorna på dagis nu..? Jag får ringa dit imorgonbitti och fråga. Om inte dom hinner ringa hit förståss.

Veckans planer? Jaa, imorn hoppas jag på att få ett paket. Sen ska vi till bvc på tisdag. Ska föresten ringa till bvc imorn och fråga dom hur man kan märka att barn har uvi. Förutom att kisset kan lukta starkt. Någon som vet det? För jag undrar om Tindra kan ha det. Ibland verkar hon lite besvärad och stannar upp någon sekund. Kanske när hon kissar? Så jag ska i alla fall rådfråga dom lite. Kanske Tindra får följa med till bvc på tisdag. Sen vet jag inte riktigt vad denna veckan bjuder på. Kanske åker ner till öppna förskolan igen på onsdag? Får väl se. Nu kommer i alla fall bilderna för er som vill sen ska jag kika vidare! 

Ändrat lite..

Ja nu har jag ändrat om lite grejer här inne. Inga större förändringar egentligen. Har bara ändrat färger, signaturen och lite bilder i menyn på sidan. Till våren kommer jag nog säkert ändra den igen när man fått ta lite vårbilder och vill ha in lite sommarfeeling i designen. Men nu får det vara såhär i alla fall. Lättare att läsa nu? Det tyckte i alla fall jag. Det är ju lite svårt att se och tänka på sånt när man inte läser sin egen blogg så ofta, haha!

Vi har även hunnit med att städa av lite här hemma. Dammsugat och skurat. Vi har varit så duktiga så. Schysst att vi firar alla hjärtans dag med städning, haha! Men vi brukar ju inte fira denna dagen sådär värst. Hade väl varit kul att kanske gå ut och äta eller nått sånt, gå på bio? Men det är inte det lättaste att hitta barnvakt till 2 ungar, haha! Men det visste vi ju om redan innan så ingen förlust. Vi får väl ha en myskväll med barnen istället. Lika mysigt det. Men först väntar vi ju främmande.

Får se om Tindra får gå till dagis imorn. Idag är hon helt som vanligt. Det vill säga att hon klättrar på väggarna här hemma. Får se om vi kanske kan gå ut och leka en sväng efter att främmandet varit här. Men nu ska jag ta en snabbkik och sen göra iordning.

Snart ny design

Det kommer nog snart komma upp en ny design här på bloggen igen. Fick höra att det var rätt svårläst med svart bakgrund så jag ska försöka ändra det. Och jag kan faktiskt hålla med om att det är otroligt jobbigt för ögonen att läsa en blogg med mörk/svart bakgrund så jag ska försöka pilla lite. Får väl se om jag orkar ändra headern och sådär men lite färger ska ändras. Tänkte bara förvarna lite om det, hehe.

Idag var vi ute på torp en sväng. När vi precis kom hem så blev Tindra helt hysterisk! Jag vet inte vad det var med henne men det verkade som att hon hade ont någonstans. I vanliga fall brukar hon kunna peka var hon har ont liksom men det gjorde hon inte nu. Så jag vet inte vad det var men hon bara grät och skrek! Hon var inte arg eller nått utan det bara kom utan förvarning. Har ingen aning om vad som framkallade denna reaktion.. Så jag och hon satte oss i soffan och tittade på Pippi Långstrump. Förstå min chock när hon satt stilla nästan hela filmen och faktiskt tittade! Det var i slutet som hon inte riktigt var intresserad men jag är ändå chockad att hon faktiskt tittade en liten stund, hehe. Men jag är ändå orolig och fundersam på varför hon var så hysterisk förut. Det gör ju ont i hjärtat.

Imorn ska vi få lite besök av Jespers pappa och Pia. Ska bli trevligt. Om nu inte Tindra har feber men jag tror inte det. Hon var i alla fall feberfri nu på kvällen innan läggdags. Då hade hon 37,4. Men hennes betéende tydde lite åt att hon kommer bli sjuk snart. Hon har varit lite trött idag. Men kanske bara beror på dålig sömn, ingen aning.

Mobilbloggar från sängen..

Ville bara skriva att jag hittat 3 säsongen av oth och dom skivorna som saknades av 4e, haha. Intressant fakta? Har även sett färdigt hela säsong 1 ikväll och hunnit börja på 2a. Här nöter man kan jag lova! Men fastän man sett det så sitter man ändå och småfnittrar för sig själv, haha. Tur att man inte är en sån tönt.. Nu ska jag i alla fall sova och hoppas på att min ryggvärk kan gå över tills imorn. Någon som vet vad som kan hända om man tar en värktablett som gick ut i april förra året? Haha! God natt folket.. Ska orka med morgondagen med...

Torka..

Jag har ingen fantasi om vad jag ska skriva så nu skriver jag lite bara för skrivandets skull. Jag har snart plöjt igenom hela säsong 1 av one tree hill..på mindre än 2 dagar, haha! Men det är ju så bra! Och Chad Michael Murray är en riktig läckerbit!

Molly utvecklas i alla fall som hon ska. För ett par dagar sedan kom hennes första tårar. Trodde först att hon fått någon infektion då hennes ena öga rann hela hela tiden! Men någon dag senare så kom det tårar ur båda ögonen när hon var arg. Hon har även börjat le endel. Speciellt åt Jesper kan hon le endel. Hon pratar även en hel del när hon är på bra humör. Då ligger hon och gurglar och ibland låter det som att hon skrattar, hehe. Och jag kan lova er att ungen har lika mycket hicka nu som hon hade när hon låg i min mage. D.v.s flera gånger per dag! Ibland tycker hon nog att det är lite jobbigt för hon kan bli bra arg..undra om hon brås på sin mor..? Haha! Hon börjar bli en liten tungviktare med, haha! Hon kan verkligen inte ha storlek 50 längre. Snart är även 56 för litet så snart får jag ta fram lådan med storlek 62. Och jag är galet shoppingsugen på barnkläder! Men jag får hålla mig lite.

Tindra då? Hon är helt galen! Så mycket energi och har aldrig tid att sitta stilla, förutom en stund på morgonen. När hon ätit välling och jag har gett Molly mat och hon har somnat om. Då kommer Tindra och kryper upp i famnen så sitter vi och myser i soffan. Hur mysigt som hellst! Funderar på att dra med henne till bvc nästa gång och se vad hon väger och hur lång hon är. Fast det blir inte nästa gång föresten, för då är hon på dagis. Men om vi får en tid som blir när hon inte är på dagis så ska hon få följa med. När jag ställde henne på vågen här hemma så vägde hon 10,4kg. Våran stora tjej! Hon pratar en massa. Hon säger bara ord, idag sa hon dock pappa duschar, haha! Det gjorde han också. Hon försöker säga om det är något hon vill ha eller vill att vi ska göra. Förstår vi inte vad det är hon vill så kommer hon och drar i oss och pekar och säger den! Haha! Annars är hon mest en virrpanna som springer runt som en galning och har en hemlig förälskelse för traktorer och bilar.

Det är mina underbaringar och jag älskar dom! Undra vad man gjorde innan man skaffade barn..


Award!

Oj! Där ser man, jag fick ännu en award idag av http://www.yoannas.com/ Tack så mycket!



Reglerna är rätt enkla.
Kopiera awarden till din blogg
Länka till personen som gett den till dig
Berätta sju intressanta fakta om dig själv
Välj ut sju andra bloggare du vill ge awarden till
Länka till deras bloggar och kommentera hos dem att de har en award att hämta!

Har ju redan fått denna en gång men jag kan väl skriva 7 nya fakta om ni vill?

1: Jag är en sucker för one tree hill. Och Chad Michael Murray är ju hetast!


2: Jag har alldeles för många drömmar som jag inte vet om jag kan fullfölja.

3: Jag har ett urkasst temperament och ibland alldeles för dåligt tålamod.


4: Jag lyssnar hellre på hårdrock än nått annat. Har bara blivit mindre av det nu för tiden.


5: Jag har alltid velat ha lockigt hår och efter 2 graviditeter ser det onekligen ut som att min önskan går i uppfyllelse! Hoppas att det blir mer lockigt, haha!


6: Konstant rädd för att inte räcka till..


7
: Skulle vilja åka till texas/usa och bo på en riktig ranch. Det hade varit en riktig upplevelse!


Nu har jag ju redan gett denna award till 7 stycken så jag vet inte vilka jag skulle ge det till igen. Men tack!

Jag har i alla fall ingenting vettigt att skriva här. Blev inte någon promenad till stan då det var för kallt. Jag har inga bra kläder och Jesper har inga termobyxor så det får bli en annan dag. Får väl se om vi hittar på något skoj i helgen. Nu ska jag fortsätta kolla på one tree hill så får vi väl se om jag skriver mer sen. Annars höres vi morn!

Vackert väder!

Solen skiner och himlen är blå. Jag sitter och väntar på att jesper ska vakna. Molly sover och Tindra springer runt och leker. Hon har precis suttit och myst med mig i soffan. Jag satte på första säsongen av one tree hill, förlåt Malin men det gick inget vettigt på tv så jag började men du får gärna låna dom när jag är klar om du vill? Hur som hellst, när Jesper vaknar ska vi klä på oss hela högen och sen ska vi ta oss en promenad ner till stan. Kan nog bli mysigt. Och nu kom jag på att jag måste skriva en handlingslista! Skriver mer ikväll..

Inte som man tänkt sig.. (Varning för långt inlägg!!!)

Nja, denna dagen blev väl inte riktigt som jag tänkte mig men det blev i alla fall en mysig kväll. För att börja med dagen då, Tindra sov alldeles för länge så vi hann inte alls göra det jag hade tänkt. Nämligen åka in till stan och handla i lugn och ro och även gå till apoteket och köpa näsdroppar till Molly. Hon hade så svårt att andas tidigt imorse så jag blev nästan rädd. Fick tipset om att köpa illiadin som tydligen ska vara bra, har gett henne det nu på kvällen och hon verkar faktiskt kunna andas nu! Skönt. Jag fick själv ett litet nervöst sammanbrott och fick sätta mig och lipa lite bara för att jag var så jävla trött, säkert lite pms över det hela och jag ville bara vara ifred. Så jag sparkade iväg Jesper till affären och apoteket medan jag själv klädde på ungarna och gick ut en stund. Tindra ska inte behöva sitta inne bara för att hon har en knäpp morsa! Så ut gick vi, svinkallt var det för att det blåste men hon fick i alla fall lite frisk luft. Tror det gjorde oss båda ganska gott. Molly sov som vanligt i vagnen och flera timmar efter att vi kom in. Aja, nu sover hon igen. Får se om hon vaknar och skriker snart..

Hur som hellst blev ju kvällen mysig som sagt. När Jesper åkte till jobbet så passade jag på att städa lite. Plockade undan allt, rotade fram one tree hill-skivorna. Hittade inte alla. Hittade bara säsong 1, 2, ett fodral av 4e och hela 5e. Har ingen aning om vart 3 säsongen är och resten av 4e? Aja, dom kommer väl fram. För om Molly vaknar och skriker även ikväll kommer jag sätta mig och börja om från början på 1 säsongen, hehe. Blev lite sugen på det då jag glodde på ett tidigt avsnitt på kanal 5 förut. Nåja, plockade undan, slängde in en tvättmaskin och en tork, dammsugade, slängde Tindra i ett bad medan jag gav Molly mat. Efter badet fick Tindra springa runt naken här hemma. Jag ställde fram pottan och sa att hon skulle sätta sig där om hon ville kissa eller bajsa. Hon satt där mest för skojs skull för inte kom det något i pottan, haha! Men söt var hon i alla fall. När jag väl tog på henne blöjan ville hon slita av sig den igen. Så nu väntar jag bara på att hon ska börja ta av sig dom själv, haha. Då blir det att antingen sätta trosor utanpå eller köpa easy up. Blev i alla fall endel bilder tagna ikväll så jag tänkte visa dom istället för att tjöta här. Molly låg under babygymmet ett tag och utan att skrika! Det var först efter en stund som hon inte ville ligga kvar där.. Nåja, bilder var det ja..

Efter vällingen blev det sängen. Och hon somnade nästan direkt. Fick gå in och lägga henne en gång för hon skulle bygga med lego tyckte hon, hehe. När jag lagt henne så gav jag Molly mat en gång till, sen näsdroppar och sen lade jag henne också. Hon sover..utan skrik..utan bråk..hon sover!!! Får väl se om hon fortsätter med detta som sagt.. Håll tummarna!

Sen låg våran kisse och mös på soffan så jag passade på att ta lite bilder på honom också! Men jag måste säga att jag saknar mitt långhåriga monster lite. Men skönt att inte ha 4 katter utan bara 2 nu! Här är våran mysturbo!

Vad ska vi hitta på imorn då? Hade ju tänkt sätta Tindra på dagis men Katarina (hennes fröken) ringde imorse för att berätta att ännu ett barn hade fått magsjuka, även denne på Tindras avdelning, så vi fick bestämma själva hur vi ville göra. Ja inte vill jag ha någon magsjuka in i vårat hus! Så Tindra får vara hemma även imorn så får vi väl se hur det ser ut på måndag. Jag kommer ringa och fråga dom innan jag går dit, om inte dom hinner ringa före det vill säga.

Just nu önskar jag verkligen att vi hade haft en bil. För då hade vi åkt till göteborg i helgen. Lek & bus-landet och ikea. Men jag kan inte trolla så jag tror inte att det blir av. Om vi inte skulle hyra en bil förståss. Men det känns lite overkill faktiskt. Kan väl åka tåg/buss också men då blir det inget ikea. För jag orkar inte dra en stor kasse från ikea på någon buss eller tåg, haha!

Men fy vad jag skriver. Får ju nästan skrivkramp. Men jag tänkte bara svara på en till kommentar.
Mamma: Ja, Tindra sov också 12 timmar/natt från det att hon var 1½ månad. I samband med att jag slutade amma och gav henne ersättning istället. Antar att hon blev mer nöjd och mätt då. Men Molly verkar inte vilja göra det ännu. Hon vill inte ens sova i spjälsängen utan hon sover i hårdliften till vagnen. Aja, det ger sig nog någon gång.

Nä nu får jag nog sluta skriva. Jag ska ta och vika tvätten som är i tumlaren och sen ska jag slänga in tvätten som är i maskinen in i tumlaren också. Jag har gett upp och skiter numer i att hänga upp någon tvätt. Bara jobbigt. Kanske blir ändring till sommaren då jag kommer hänga tvätten ute..

Vad hände inatt?

Jesper var hemma tidigt för att lastbilen failade. Eller inte lastbilen men diselaggregatet på lastbilen. Vilket resulterade i att han inte kunde jobba utan fick spendera halva natten på verkstad istället. BIG fail! Hur som hellst var det inte det jag syftade på. Utan jag pratar om Molly. Hon somnade vid 21 igårkväll för hon vaknade precis när jag skivit färdigt inlägget igår. Sen sov hon till 2-tiden. Då bad jag Jesper göra en flaska men hon ville inte ha! Hon sög i sig 2-3 klunkar sen somnade hon igen! Oj? Sen vaknade hon igen vid 5 och då fick hon mer mat, hon åt faktiskt hela flaskan nu men somna skulle hon inte göra. Upp, bytte blöja och sög ur näsan, stackarn kunde knappt andas. Nu hjälper inte koksaltlösningen längre så jag ska ringa bvc och fråga vad man kan köpa, om man kan köpa nässpray eller nått.. Men jag undrar alltså, vad hände där vid 2-tiden? Ska hon själv lägga av med nattmålen redan? Inte mig emot! Fast det var säkert en engångsföreteelse!

Jahapp, nu vakna mini igen..får dra..

Chips och dip!

Nu sitter jag här, har precis lagt ungarna. Eller rättare sagt så har jag lagt Tindra och Molly skrek sig till sömns. Nästan i alla fall. Jag lyckades gunga henne i vagnen tills hon somnade efter mycket om och men. Hon åt väl en halv flaska ersättning, mer fick jag inte i henne. Får väl se när hon vaknar och är hungrig.. Men nu sitter jag i alla fall här med en påse chips och en skål med dip. Det är mums! Jag försöker dränka sorgerna över att Jesper kommer bli så sen inatt att han kommer behöva sova bort hela morgondagen. Så vad fan ska jag hitta på själv med ungarna då? Varav en är så överaktiv eftersom hon inte fått gå till dagis? Jag tror att vi får försöka komma oss iväg till öppna förskolan igen. Då kan i alla fall Tindra få springa av sig lite.

Idag har vi varit inne hela hela långa jobbiga dagen! Varför? Av den enkla anledningen att det har varit snöstorm hela jävla dagen! And still going! Så har inte våran jääääätteduktiga (med ett ton ironi) snöröjare skottat här innan bussen går till stan imorn så kommer vi inte åka. För jag orkar inte slita så som jag slet förra onsdagen. Ni förstår han skottar lite när han själv känner för det. Nu ligger det nästan 1 dm snö här ute på vägen men han har inte varit här och skottat än.. Jag vågar nästan sätta en peng på att han inte har skottat tills imorgon heller. Så jag kan nog lika gärna skita i alltihop. Ja, jag känner mig fruktansvärt bitter just nu. Blev det efter det roliga smset av Jesper. TUR att jag har mina chips i alla fall.. Och ett rykande färskt avsnitt av one tree hill! Så nu ska jag bara ta en snabbkik bland lite bloggar och sådär sen ska jag slänga mig i soffan, slå på ps3an och sätta på one tree hill s07e16!

Helt slut!

Igårkväll så hade vi ingen speciellt rolig kväll. Inte jag i alla fall. Molly var inte på bra humör och sen vägrade hon somna också. Hon somnade strax efter 23 och jag hade velat sova redan 21 typ. Så jag var så jäkla trött att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Men jag lyckades somna vid 00 eller nått. Upp halv 4 och sen tio i 7. Jag är död! Sen har jag ett annat problem. Trots att Molly inte alls har långa naglar, det har jag sett till, så lyckas hon klösa sig i ansiktet så att hon börjar blöda! Jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Jag kanske får sätta på henne sånadär fula vantar. Men jag själv hatar att ha vantar på mig och är det inte obehagligt att ha dom på sig inomhus? Hmm.. Ingen som har några andra tips på vad man kan göra? Förutom vantar? Nu måste jag ta hand om terroristerna.

Funderingar..

Det var en sak som slog mig såhär på kvällen. Jag satt och läste en annan tjejs förlossningsberättelse där hon skrev att hon kände sig som en superwoman när hon födde sin dotter med endast lustgas. Jag har faktiskt inte tänkt på det, men det gjorde ju jag med.. Jag hade ingen bedövning eller nått sånt utan hade bara lustgas. Anledningen till detta är att jag kom ihåg hur sjukt ont bedövningen gjorde att få som jag fick med Tindra, haha! Jag var rädd för bedövningen helt enkelt, hehe. Och ryggmärgsbedövningen ville dom inte ge mig denna gången p.g.a att jag har problem med ryggen. Så även om jag hade velat hade jag inte fått den. Sen hann jag väl inte riktigt med själv egentligen. För dom tog ju liksom hål på vattnet när jag var öppen 4-5 cm och en och en halv timme senare var hon ute! Men allt gick ju bra utan bedövning men man kanske är en liten superwoman ändå! Haha!

Inget meningsfullt inlägg men jag kände bara för att skriva det.

Idag har jag inte kommit ihåg ett skit som jag egentligen skulle göra. Jag hade tänkt ringa hyresvärden för att jag är sugen på att måla om i Tindras rum. Vill göra det lite mysigt. Men har jag gjort det? Nä! Skulle behöva ringa läkaren med. Skulle behöva lite fler värktabletter då dom jag har hemma har "gått ut". Sen har jag så jävla lågt blodtryck att det är äckligt! Får så många blodtrycksfall om dagen att jag knappt vågar resa mig ur soffan ibland. Känner mig till och med yr när jag bara sitter ner, så jag vill kolla upp det. Men jag glömde ringa..

Ikväll har jag bara velat gå och dränka mig i ån eller nått. Molly har skrikit konstant sen klockan 17.30. Ville inte ha mat, ville inte ligga själv och inte ens i min famn kunde hon vara tyst i 5 minuter. Till detta hade jag en skitgnällig Tindra som inte vilat tillräckligt under dagen så hon gick och lade sig klockan 18! Hon somnade trots att Molly skrek som en stucken gris. NU har hon somnat. Jag lyckades få i henne en flaska och sen kunde jag lägga henne i liften och efter 20 minuter (i tystnad!) så somnade hon äntligen. Kan ju säga att jag är ännu tröttare nu..Så nu blir det snart sängen. Jag ska bara se färdigt outsiders och spårlöst. Undra vad vi ska hitta på imorn..tips?

Magsjuka på dagis

Idag stannar fröken Andersson hemma från dagis. Dom ringde imorse och sa att det gick magsjuka på dagis, så att vi är medvetna om det. Så Tindra fick stanna hemma idag! Jag orkar inte ha in någon magsjuka innanför dessa dörrar nu! Men det var mysigt att låta henne stanna hemma för det resulterade i att hon stensomnade i min famn i soffan. Såå mysigt! Detta hör alltså inte till vanligheten att hon skulle somna i famnen, men idag gjorde hon det. Det händer ibland om hon är sjuk men det tror jag inte att hon är nu. Hon var nog bara trött efter att ha varit vaken över en timme vid 5 imorse. Hon somnade dock om en stund, tror jag, fram till kvart över 7. Nåja, så är det. Och eftersom hon sover nu så vet jag inte hur det blir med våran middag idag. Vi hade ju behövt handla och hade planerat att göra det så fort Jesper vaknar. Men Tindra har en tendens att sova närmare 2 timmar om hon somnar såhär på morgonen så jag vet inte hur vi ska göra. Jag har inte riktigt hjärta till att väcka busan. Får väl se vad Jesper säger när han vaknar. Kanske vi kan ta en middag på mcdonalds idag istället? Får väl se.. Tindra får nog vara hemma även imorn så får vi väl se om hon får gå dit på torsdag istället.

Nu sover i alla fall båda ungarna. Jag tror att Molly börjar stabilisera sina nätter nu med. Hon vaknade vid 00 efter att ha sovit från 19. Sen vaknade hon halv 6. Dock var hon vaken en stund efter halv 6 fast hon låg tyst i liften så jag somnade om en stund. Kvart över 7 klev vi upp. Jag funderar på att försöka plocka bort ett mål mat för Molly nu. Hon behöver det då verkligen inte för hon går upp hur bra som hellst i vikt. Mer än 400gram i veckan hittills. Men samtidigt vet jag inte om jag vågar plocka bort det för då kanske hon vaknar "för mycket" eller vad jag ska säga. Och då kanske hon har svårt att somna om. Aja, vi får se.

Vet inte hur jag ska överleva denna dagen dock. Har så jäkla ont i ryggen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Har "mensvärk" också och funderar om den är påväg tillbaka. Om den inte är det bör jag nog kolla upp varför jag har ont. Men den pms jag har haft ett par dagar nu borde i alla fall tyda på mens, haha! Måste föresten ringa någon läkare eller nått idag. Kanske barnmorskan.. För jag har så jäkla många blodtrycksfall per dag att jag börjar bli orolig. Så fort jag ställer mig upp så håller jag på att svimma. Kan även känna mig yr om jag sitter stilla. Så ja, jag har nog extremt lågt blodtryck helt enkelt. Men det är så obehagligt så jag vill nog kolla upp det.

Fan, jag tänkte ju skrivit ett kort inlägg för att stabilisera upp mitt überlånga igår, haha! Men så gick det med det. Nu ska jag i alla fall sluta skriva för jag lär ju skriva mer ikväll..

Mycket som stämmer!

Jag blir nu tvungen att göra ännu ett inlägg efter att ha läst en lista för hundrafemtioelfte gången. Men nu känner jag att det verkligen är mycket som stämmer. Jag kommer först visa er listan sen kommer jag "reflektera" och skriva lite om den, hehe. Enjoy!

Du vet att du är mamma när...
- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.
- Du hittar durkslaget i toalettstolen.
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60.
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
- Du har bara tid att raka det ena benet.
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.
- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot.

Sova 6 timmar i sträck? Det har jag nog inte gjort sen jag hade gått halvvägs i graviditeten.. Sen blev det obekvämt. Men eftersom jag fortfarande kommer ihåg någrlunda när jag sov 6 timmar i sträck senast så kanske jag inte ska kalla mig för mamma ännu? Men en sovmorgon till 8, ja det kallar jag en sovmorgon och visst är det skönt?!
 Durkslaget har jag aldrig hittat i toalettstolen men däremot hittade jag Tindras ena vällingflaska inne i hennes garderob imorse.. Den stod på hyllan längst upp så jag vet med säkerhet att det inte är hon som ställt den där..
 Varenda gång jag går in i en klädaffär (som även säljer barnkläder) så hamnar jag på barnavdelningen. JÄMT! Går jag in på gina tricot så springer jag igenom affären, gluttar lite men sen vill jag in på Lindex för att jag vet att där finns roligare saker att titta på (läs barnkläder eftersom jag inte alls gillar Lindex annars).
 Ja nu finns ingen tid för bio men man kan ju alltid glo på filmerna när dom kommer på dvd. För då kan jag gå i mina halvrena kläder utan att någon bryr sig, för det finns inget som stämmer lika bra som det, haha!
 Jag gillar däremot inte sempers aprikospuré. Tycker att den smakar vatten! Men jag vet att Tindra älskade den när hon var liten (där kom det igen! När hon var liten..).
 Is bakom allt! Bappis är favoritordet här hemma. För er som inte har småbarn eller som helt enkelt inte förstår innebörden så är detta nappen. Men annars tror jag inte att vi har så många -is. Dagis och bappis. Men vi har massa andra egenpåhittade ord som tissan (snutten), gilja (välling), uouo (dammsugare) och bissen (bebisen) är några av orden.
 Vi har inte börjat läsa så mycket böcker ännu då Tindra inte är ett dugg intresserad (och Mollan är för liten) men jag måste erkänna att jag kallar, dagligen, Jesper för pappa! I alla fall så länge barnen är vakna..
 Och på punkten att skicka lönnmördare på barn som gör sönder våra barns leksaker så känner jag igen Jesper. Jag är mer lugn i det hela medan Jesper brusar upp sig så fort en annan unge kastat en snöboll på våran "uppfart". Grannens ungar puttade omkull den lilla snögubben som Tindra och farmor gjorde medan vi var på bb och Jesper blev så förbannad att han visste nog inte riktigt vart han skulle ta vägen! Han gick själv ut och ställde upp den igen.. Jag tar det mesta med en nypa salt eftersom jag vet att våra små änglar förmodligen kommer göra något liknande själv om en inte allt för lång framtid.. Kan ju också tillägga att Tindra antagligen inte brydde sig om den snögubben skulle vara hel en dag eller 2 år, hon kommer nog inte ens ihåg att hon gjort den. Så inga tårar från hennes sida.
 Vem fan har tid att raka benen? Jag har inte haft tid att raka nått av mina men sen någon vecka innan jul! Snacka om att man börjar likna en riktig grottmänniska! Tacka fan för att det är vinter! Enda tiden jag har är när jag tar en dusch på 5 minuter eller om jag måste skita, då får jag i alla fall vara ifred en stund. Förutom nu..barnen sover! Tjiihoo! Då pysslar jag dock med annat skoj..men jag återkommer till detta snart..
 Jag fångar inga spyor i händerna. Punkt!
 Ang. barnvakt så kan inte detta stämma mer! Det enda jag och Jesper brukar prata om när vi är ute (när det händer) är nog barnen. Nu har vi inte haft barnvakt åt båda ännu men när bara Tindra fanns. Då satt vi och pratade om hur söt hon var när hon gjorde en viss sak eller hur mycket vi saknar henne. Jag skickar flera sms för att fråga så att Tindra mår bra, om hon somnade fort och om hon sover lugnt. Jag är nog lite hönsmamma tror jag.
 Jag använder faktiskt inte mitt eget saliv för att tvätta barnen i ansiktet. Jag tar en våtservett. Snabbt och enkelt och förmodligen mer hygieniskt.
 Barnkläderna! Jag vill bara bli av med dom! Dom som inte används och dom som är för små vill jag bara slänga åt fanders! Tycker att dom är ivägen och tar bara onödig plats. Dock kommer jag spara både Tindras och Mollys "första plagg" som vi själva köpt åt dom. Kan vara kul för dom att ha när dom blir stora. Och vill dom inte ha kläderna får dom väl slänga det då. Jag hade i alla fall velat ha mitt första plagg. Har bara mina första skor kvar.
 Jag kanske inte säger den meningen dagligen.. Att moderskapet inte är någonting för mig. Men jag tänker det ganska ofta. Speciellt om jag inte fått sova ordentligt på natten. Då orkar jag inte lika mycket och då känner jag bara, NÄÄ! Vad fasen har jag gett mig in på? Jag är världens sämsta mamma! Även om så kanske inte är fallet så är det i alla fall så det känns ganska ofta..

OJ! Detta blev kanske i längsta laget, haha! Men jag var bara tvungen eftersom jag tycker att det stämmer så jäkla bra egentligen. Men för att återkomma vad jag gör på min egentid på kvällarna när barnen sover och maken är på jobbet. Jaa detta kanske kan tala för sig själv:



Okej, jag kanske inte sitter och tar självporträtt varje kväll men jag fotar mycket. Nu har jag dock lite dålig fantasi och bilderna blir få. Men denna bilden tog jag ikväll med ett stearinljus som enda ljuskälla. Blir rätt varma färger då. Sen sitter jag och pillar endel i photoshop när jag känner för det. Så under kvällarna vill jag inte tänka på något speciellt och då hjälper det att sitta vid datorn. Jag älskar min egentid!

Nu ska jag alldeles strax lägga mig i sängen och fortsätta läsa Scott Kelbys andra bok. Man kanske kan få sig lite bra tips, vem vet?

Trött och seg!

Eller egentligen inte speciellt trött. Inte nu. Jag var det förut däremot. Tindra villa inte sova imorse så vi klev upp klockan 6. Berodde nog på att den förbannade kattjäveln smitit in i hennes rum och därför kunde inte hon somna om. Det är i alla fall min teori. Att jag inte halshugger den katten snart! Och den andra är så rädd att hon skiter på sig så fort man hostar. Herregud.. Nu ligger i alla fall båda barnen till sängs. Tindra somnade ganska fort men Molly är fortfarande vaken, får väl se om hon somnar snart. Tror det.

Vi åkte ju iväg till torp förut för att handla lite. Behöver jag berätta att jag glömde mer än hälften av vad jag skulle handla? Jag skulle köpa balsamspray till Tindra, ris och chips och dip bara för att jag var så sugen, grädde och disktabletter. Jag köpte grädde och disktabletter..det var allt.. Så nu sitter jag och är sugen på allt jag glömde köpa, haha! Ang. balsamsprayen så har Tindra börjat få sånna tovor bak i håret så jag vågar knappt röra henne. Då är sån spray bra! Men det löste sig ändå. Jag tog vanligt balsam i hennes hår idag och så borstade jag ut det med balsam i. Det gick faktiskt förvånansvärt bra! Inte ett skrik eller gråt. Hon kanske inte är lika håröm som hennes mamma var när hon var liten, haha! Kan ju bara hoppas att det fortsätter så!

Usch nu sitter jag och lipar också! Handlar om adoptioner på tv. En 17-åring som blivit gravid och valde att adoptera bort sin dotter. Hon bara grät och grät över att lämna ifrån sig sin dotter. Och jag börjar självklart lipa! Jag brukar aldrig lipa över nått sånthär men det slog mig att tänk om det varit jag? Tänk om jag hade behövt adoptera bort mina döttrar. Jag får ont i magen! Jag klara inte av sånna här program längre.. Jag har blivit blödig! Jag måste bara få citera henne. "I will always be her mother but they will be her parents." Åååh nu börjar jag lipa igen.. Suck! Bara för det måste jag ta upp och ge Mollan en extra stor kram!

Pms-monster!

Så känner jag mig idag. Som ett riktigt pms-monster. Dock vet jag inte om så är fallet eller om jag bara har en dålig dag. Sen blev det inte bättre då jag insåg att jesper ska jobba idag. Suck! Han åkte till jobbet för typ en timme sen, yeah vad roligt! Hatar söndagar! Nu ska jag börja med maten. Blir korvstroganoff och ris idag, nått positivt i alla fall..

Men vilken skit!

Alltså detta startfältet på melodifestivalen var nog det sämsta jag sett nånsin! Jag tyckte inte någon låt var bra! Nummer 3 var rätt svängig men låååångt ifrån bra! Nää fy, nästan så att man skulle dissa hela melodifestivalen om det ska fortsätta såhär! Herregud säger jag bara, haha! Hoppas att det blir bättre i alla fall..! Hade ju lite förhoppningar om Jessica Andersson då jag gillar hennes röst men hennes låt var ju lika kass den. Nåja. Programledarna? Njaa jag tror nog att Dolphan ska hålla sig till hollywood istället för melodifestivalen. Tycker till och med Petra Mede var bättre (första programmen) och hon var kass. Haha, nä detta är ju pinsamt.. Måns? Sjung istället..

Nu ska jag vara vaken till 23, se om Molly vaknar då (hoppas hoppas), då blir det mat sen sängen för oss båda! För om hon vaknar 23 så blir det nog en lika härlig natt som natten till idag varit. D.v.s bara vakna en gång, moahaha! Men vi får väl se vad som händer.

Nu får jag väl fortsätta se på melodifestivalen för att se vilka som går till globen, haha! Ingen får då min röst i denna omgång..

Bildinlägg från oss!

Nu kommer ni få se en massa bilder. Vi tog oss nämligen ut idag hela familjen! Vi var ute nästan 2 timmar och för första gången sen i somras blev Tindra arg när vi skulle gå in, haha! Hon ville vara ute mera men Jesper frös (han har inga termobyxor!) och jag blev så blöt om mina vantar eftersom Jesper envisades med att slänga ner mig i snön hela tiden, haha! Men jag hann få några bilder på skruttan också, hehe. Dessa tog jag utanför oss..

Snö är det godaste Tindra vet nu även om vi säger att det är blä, haha! Aja, får fortsätta att säga nej åt henne så får vi väl se om hon lär sig nån gång.. Men vi hade i alla fall en mysig ute-dag idag hela familjen. Även Molly trivdes, haha! Hon kan sova hur länge som hellst den ungen!

När vi kom in så satte jag Tindra på en stol vid fönstret och började busa som sjutton med henne, haha! Det resulterade i dessa bilder:

Ungar är väl för sköna när dom kommer in efter att ha varit ute? Kinderna riktigt lyser röda! Underbart sött! Och här sitter alltså jag och Tindra och skriker ikapp och räcker ut tungan, haha! Roligt hade vi i alla fall! Sen fick jag till några fler bilder med.. Dom kommer här..



Denna tog jag med bara för att man ser hennes underbart blå ögon så bra! Och henner überlånga ögonfransar.. Undra vem hon fått dessa av, kan det vara mig? Haha! Jag har alltid haft långa ögonfransar jag med..



Mysungen min! Tyckte denna bilden blev så mysig. Fick dock pilla lite i photoshop för att få till färgerna. Bilden var aningen mörk innan men jag hann inte fiffla med inställningarna i kameran innan Tindra hade tröttnat, haha! Så här är lite photoshoppat.. Men bra blev den tillslut i alla fall.

Nä, nu har jag suttit här alldeles för länge. Blev en timme och nu måste jag väcka Tindra så att hon kommer i säng relativt i rätt tid ikväll, hehe! Så nu blir det upp med henne, sen väcka Molly och ge henne mat så att jag själv kan börja med maten sen. Blir kotletter och pommes idag. Mumma!

Uppdaterat

Träningsbloggen är uppdaterad: www.mandarinklyfta.se/traning

Imorn hade vi tänkt städa. Blir säkert så om vi orkar. Men jag kom på att jag vill åka till biblioteket! Så det blir en tripp till stan innan städningen. Jag ska låna bok nummer två av Scott Kelby. Han är grymt bra på att skriva på ett språk man förstår, man får bra tips och trix om hur man kan ta bättre bilder och han skriver även ungefär vilka inställningar man kan använda i kameran. Så den ska jag bläddra i imorn tänkte jag. Har läst första boken och nu ska jag läsa andra. Han har även kommit med en tredje bok men den hade inte kommit till bibblan ännu, dom har precis köpt in den. Nåja, egentligen hade jag inget vettigt att skriva utan ville mest uppmärksamma att jag uppdaterat den andra bloggen..

Just det, föresten. Ni är ju några som undrat. Jag har fått tag på taxiböckerna!!! Snälla Susanne lånade ut sina till mig, så nu ska jag börja plugga! Och är det någon som vill sponsra mig så välkommen, haha! Nu ska jag lägga mig i sängen och bläddra igenom böckerna lite. God natt!

Trötter och lite lek

Ja nu känner jag mig helt slut. Har inte varit hemma på hela hela dagen! Har varit nere hos Björn på kontoret. Men det var trevligt och jag fick massa nyttig info. Riktigt snällt av Jonathan att lära mig massa nyttiga saker, hehe. Ska fundera på om det är nått speciellt jag vill lära mig också..hmm *tänktänktänk* men det blir nog bra. Får se hur jag ska gå till väga bara..

Igår hade jag lite tråkigt så jag lekte lite med kameran. Jag fick en liten idé som jag kände mig tvungen att testa, hehe. Här är resultatet.









Tanken var att jag skulle spola vatten i ett glas men det ser mer ut som att det droppar men jag tyckte att det blev rätt fräckt, hehe. Sen spolade jag lite i hon bara och tog med dom bilderna med, hehe. Aja, har man tråkigt så har man.

Idag blev det även lite produktfotografering. Men jag orkar inte sätta mig och redigera dom nu fakiskt. Har inte ens orkat sätta in dom i datorn, haha! Får ta det imorn om jag orkar och hinner. Annars får det bli på söndag när Jesper ändå jobbar..PUST!

Hyrde även film påväg hem idag. Men den ena filmen var så kass att jag inte ens orkade se klart den. Därför jag sitter här.. Land of the lost hette den, skitkass! Ska även se 17 again och..ja vad den nu hette..den nya filmen med Katherine Heigl i alla fall. Får se om vi ser någon mer ikväll eller om vi sparar båda till imorn..

Nu ska jag i alla fall kika in lite snabbt på lite bloggar och sådär. Jag har magknip..

Årets bild 2009

Årets bästa bild 2009, fotat av mig? Jaa, jag satt och kollade igenom massa bilder från det gånga året och jag tror faktiskt att denna bilden (nedan) är min bästa bild från det gångna året. Vad tycker ni?



Modell: Amanda Hallberg
Fotograf: Jag


Jag gillar verkligen den bilden. Den ger en skön känsla om sommar. Även om denna sessionen inte riktigt blev som jag tänkte mig först så blev den ändå bra. Men denna bilden är den som blev bäst enligt mig. Amanda gjorde ett toppenjobb som modell också. Så denna bilden är min bästa bild från 2009. Nu ser vi fram emot 2010 med nya fotografiska äventyr! Och jag hoppas att dom kan bli många..


Grodan Mollyboll!

Nu har vi precis kommit hem från bvc. Det var tur att jag tog bussen för när vi kommer ner till skogslyckan så är inte en enda cykelbana plogad! Så vi fick gå bilvägen från busshållplatsen för att ta oss fram. Vi hindrade några bilar med det skiter jag fullständigt i! Jäkla nötter som inte kan ploga! Aja, fram kom vi till slut och jag sprang in på konsum och skickade iväg ett paket (min gamla kameraväska!) och sen till bvc. Där fick Molly lite mat innan vi gick in. Nu börjar min lilla groda att bli en knubbis, haha! Det märks att hon äter bra mycket mer än vad Tindra nånsin gjort, haha! Mysunge alltså. Hon väger nu 4210 gram och är 53,5 cm lång. Kollade precis i Tindras bvc-bok och när hon var 6 veckor och 5 dagar gammal så vägde hon 4270 gram, hehe. Men Tindra spydde ju väldigt mycket när hon var liten (haha nu har jag börjat med "när hon var liten" också, haha!) så det beror väl på det. Man ska ju inte jämföra sina barn men jag tycker att det är lite roligt att se om dom är lika i utvecklingen och såntdär. Nu ligger hon i alla fall och sover en stund. Förhoppningsvis kan hon fortsätta göra det en stund till så kanske hon inte är så svår att hålla vaken i eftermiddag. Igår måste hon ha varit riktigt trött med tanke på att hon somnade HELT SJÄLV på golvet! Otroligt eftersom hon brukar vägra att ligga själv utan vill mest bli buren..

Hur som hellst, detta var allt jag hade att komma med för denna gången. Men här kommer den lovade bilden på min hårfärg.



Och kollar ni noga så syns mina lockar haha! Eller ja, det ser mest vågigt ut på denna bilden. Nu ska jag kika vidare!

Tack söta ni!

Tack för alla kommentarer om min nya friss, hehe. Ska ta en bild sen på nya färgen med. För nu har det ju torkat. Så får ni se mina nya lockar också, haha!

DAGENS VILL HA: En bil...och en vovve!
DAGENS KLÄDSEL: Mjukisbyxor och ett linne
DAGENS FRISYR: nyklippt och färgat..ni får se sen!
DAGENS LÅT: Upp å hoppa (händige Manny)
DAGENS PLANER: Bvc
DAGENS SAKNAD: Jaa..
DAGENS DUMMASTE: Snön
DAGENS I-LANDS PROBLEM: Att det bara var en engångsföreteelse att Molly bara vaknade en gång under natten till igår för inatt vaknade hon 2 gånger igen, haha!
DAGENS DROG: energidryck
DAGENS KÖP: Ska köpa kattmat.
DAGENS GODIS: Schweizernöt
DAGENS HUMÖR: Relativt bra med tanke på sovmorgon till 8, moahaha!
DAGENS BÄSTA: Se humör!
DAGENS SÄMSTA:  Att inte cykelvägarna är ordentligt plogade så att man måste ta bussen till bvc!

Bilder från öppna förskolan och klippningen!

Denna gången börjar jag faktiskt med bilderna..


Tindra verkade gilla öppna förskolan idag. Massa kompisar att leka med (varav en faktiskt är en dagiskompis från samma avdelning!) och bilar och traktorer..Tindra var i himmelriket! Hon är ju helt tokig i bilar och traktorer, undra vart detta intresse kan komma ifrån? Haha! Så det var en förmiddag med massa lek och bus. Vi får definitivt gå dit igen! Känns som att hon har roligare där nu än när vi var där sist. Nu har hon ju börjat leka mer med andra och uppskattar leken mer. Och hon är ju så otroligt social! Måste vara från Jesper.. Fick höra det även av pedagogerna på öf att hon är otroligt social så det värmer lite i hjärtat, hehe.

Efter öf gick vi och mötte upp Jesper. Han var ju tvungen passa barnen medan jag skulle klippa mig. Och guuud vad skönt det är att ha blivit av med kalufsen! Så nu ska ni få se bilder.. Här kommer "före-bilden" igen..



Och tamtaram!!! Såhär ser jag ut nu!

Har även färgat håret idag (tack för hjälpen Krewer!) men det resultatet får ni se en annan gång för mitt hår är fortfarande blött. Jag blev i alla fall otroligt nöjd med min nya frisyr! Sen måste jag bara få påpeka en sak..jag har börjat få lockigt hår! Varje gång det blir blött och jag torkat det med handduk, borstat det och rufsar till det lite så blir det lite lockigt. Skumt med tanke på att jag haft rakt hår i hela mitt liv. Kan man få lockigt hår efter en graviditet? haha! För detta började alltså efter att jag fick Tindra. Men nu blir det mer och mer. Spännande att se hur detta slutar..

Efter klippningen gick vi till hälsokosten där jag investerade i weledas wheater and wind-kräm, har hört att den ska vara bra. Sen vidare till classe o där vi investerade i ett reflexöverdrag som man ska hänga över liften på barnvagnen (nu när vi åker buss är det bra att ha med tanke på att vi ofta kommer hem när det är mörkt). Sen käkade vi en tidig middag på mcd..onödigt och äckligt egentligen men jag skulle aldrig hunnit laga mat innan Jesper skulle till jobbet annars. Köpte faktiskt en burkmat till Tindra som hon fick när vi kom hem eftersom hon sov när vi käka. Hon åt dock upp nästan hela burken så hon klarar sig, hehe.

När vi kom hem så kom ju äntligen traktorn och skottade! Fy vad jobbigt det är när man inte tar sig in och ut med barnvagnen. Jag har iaf fått en veckas motion på bara en dag, pust! Men Tindra gillar ju traktorn..såhär sitter hon:



Vet inte om ni ser, men det är iaf en traktor i bakgrunden, hehe. Han som plogar har till och med börjat vinka så glatt för Tindra står ALLTID klistrad i fönstret när han plogar, haha!

Sen har jag ju haft finbesök idag av världens sötaste vovve! Ååååh jag vill ha alltså!

Så söt att man smälter, inte sant? En riktig loppa! Men hon ville inte alls vara med på kort. Måste ta och fota henne ute nån gång tror jag..så att jag kan ha lite kortare slutartider så att inte alla blir suddiga, haha! Får ta det när hennes ägare (Krewer) kommer hem från luleå!

Har jag nått mer att berätta? Njaa, tror inte det.. Imorn ska vi egentligen till bvc men jag orkar inte åka/gå dit om det ska vara snöstorm så att man inte tar sig ut lätt..får avvakta till imorgonbitti så får jag se om jag får ringa och boka om tiden. Imorn blir, för övrigt, Molly en hel månad gammal! Weii!


Dansar på bordet!

Det här är den bästa natten på flera månader! Jag har sovit och sovit. Molly har bara vaknat 1 gång och det var klockan halv 2, sen har hon sovit till halv 7! Iiih vad glad jag blev när jag insåg det! Tindra vaknade klockan 6 men vi klev inte upp fören halv 7. Så idag har jag bestämt att vi ska till öppna förskolan för första gången på typ ett år eller nått. Jesper blev sen och behöver sova och Tindra har sån energi att hon klättrar på väggarna. Så det kan nog vara skönt både för mig och henne att få komma dit och leka lite. Vi tar bussen som går 8.23 i alla fall. Då hinner jag springa in på willys och köpa något mellanmål till Tindra också. Hoppas bara att jag lyckas få ut vagnen själv. Den är så jäkla stor och tung. Ångrar nästan att vi köpte den. Eller nej inte egentligen för jag ville ha en hårdlift. Jaja det löser sig. Nu ska jag plocka fram lite kläder åt Tindra, sen åt mig och sen åt Mollan!

Skriket är våran vardag..

Ja nu ska jag gnälla lite igen. Men man kan inte göra mycket annat när större delen av dagen består av skrik. Aja, det ger sig väl snart får vi hoppas. Men det tär på hela kroppen och knoppen kan jag lova. Funderar på om vi skulle pröva även sempers magdroppar och se om dom hjälper. Minifomen gör ju inte längre någon nytta. Visst man kan väl öka dosen men det känns inte toppen det heller.. Nåja, vi får väl se hur det går. På torsdag ska vi till bvc igen så vi får väl rådfråga vad vi kan göra. Just nu håller Molly på att somna i min famn. Men hon håller på att somna flera gånger fast hon vaknar efter 5 minuter och knölar och gnyr. Vid 20 ska hon få mat igen, förhoppningsvis för sista gången innan jag själv går och lägger mig. Fast hon får bara mat om hon själv vaknar såklart..jag väcker inte mina barn på nätterna för att ge dem mat! Skulle jag aldrig göra! Så är det med det.

Tänkte visa några bilder som jag tog idag med det nya objektivet, hehe. Men jag börjar tycka att det är otroligt tråkigt att fota Tindra. För hon börjar tycka att det är otroligt tråkigt att vara med på kort, haha! Stackarn har ju en kameralins upptryckt i fejjan vareviga dag så jag kan förstå henne. Men jag lyckades i alla fall få 2 lyckade bilder..som inte blev suddiga..





Syns det att hon är less? Haha! Det hjälpte inte med "titt-ut" bakom kameran och det hjälpte inte med grimaser, hon var bara trött på att sitta i sin stol (precis innan maten var klar) och hon var arg för att jag ville ha ett kort på henne. Som ni kan se så har även mitt photoshop börjat om att fungera, hehe. Behövde bara 3 stycken "reboots" sen funkade det igen. Gött mos! Här kommer även en bild på Molly när hon tog en powernap på 5 minuter när jag gick och bytte blöja på Tindra (hon somnade i min famn först såklart...).



Åååh vad jag längtar till imorgon! Då jag äntligen ska få klippa av mig håret, haha! Jag vet, jag tjatar! Men ni anar inte hur skönt det ska bli! Efter klippningen (och efter att alla ungar sover) så ska jag slänga i hårfärgen som jag har stående här hemma. Jag behöver 2 för mitt hår nu och därför har den blivit stående, men efter klippningen så lär den räcka och bli över. Måste färga bort mina gråa hår som bara blir fler och fler. SUCK! Nu syns till och med mina gråa hår, i luggen, på bild om man kollar noga. Det är ju skrämmande att man ska bli gråhårig innan man är 25 men det går i släkten så jag får väl skylla på dom.. Vill ni se en "före-bild"? Jag kommer nog visa bilden även imorn, bara för att, men skit samma. Bilden är väl lite missvisande med. Jag har sovit i flätor inatt så det är lite lockigt och därav ser det inte lika långt ut, men ni får avgöra själva..



Imorn får ni se resultatet, jag lovar! Även resultatet på färgningen kanske, hehe. Vi får väl se. Men nu ska jag försöka lägga ner min lilla groda innan jag fortsätter slösurfa lite. Hon lär ju ändå vakna snart igen..

Huvudvärk

Är det inte det ena så är det det andra.. Inatt har jag fått sova relativt mycket, istället vaknar jag av en huvudvärk som inte är av denna värld! Har precis tryckt i mig 2 alvedon och hoppas att den ska släppa.. Och för att komma till en helt annan sak (som i och för sig kan orsaka huvudvärk på mig) så verkar det inte längre som att Mollys magdroppar hjälper. Så nu blir det att trappa ner (har hört att man inte ska sluta tvärt med dom..) och sen sluta. Hon skriker nu, i princip, all sin vakna tid. Förutom på nätterna, då gnäller hon för att hon inte får mat tillräckligt snabbt bara, sen somnar hon samtidigt som hon äter, vilket är förbaskat skönt. Ibland är hon ju dock vaken även på nätterna och vill inte sova men då är hon i alla fall relativt tyst..då knölar hon mest. Aja, fler sånnahär nätter tack! Jag och Tindra klev upp 7.38 (piip) och då sov Molly fortfarande! Hon vaknade lagom till att vi skulle gå till dagis där runt kvart i nio. Tur att vi har nära till dagis så det gick snabbt att springa upp och lämna Tindra sen hem och ge Molly mat. Hon fick stanna hemma i sängen (bredvid Jesper) under tiden.

Nu sover hon igen och jag passar på att sitta här en sväng. Har kollat runt på lite olika frisyrer och har faktiskt bestämt mig för en, hehe. Jag ska nämligen klippa mig imorn! Ska bli såååå gött! Jag älskar mitt långa hår och kommer förmodligen sakna det men nu tänker jag mer praktiskt. Mitt hår är ivägen och man måste använda halva shampoflaskan för att det ska bli rent, haha! Så jag får väl ta en före och efterbild kanske, hehe. Visar i alla fall imorn hur det blev..

Nu vaknade Mollan igen så det blir matdags. Sen klippa gubben och sen hämta Tindra och busa lite med henne i snön!

Ny leksak

Idag fick jag hem mitt nya objektiv! Ett 50mm fast f1,8. Såååå sweet! Har inte hunnit testa det så mycket men jag gillar det, det lilla jag hunnit testa! Tänkte pröva det lite mer imorn i dagsljus också. Men tänkte iaf bjuda på 2 bilder. Nått har hänt med mitt photoshop så jag kunde inte vattenstämpla bilderna eller nånting..skumt då det funkade förut idag.. Aja, här kommer bilderna.





Underbara unge!

Någon som är i behov av en behändig kameraväska? Jag har en till salu i så fall. Snygg är den med! Här hittar du den http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=106571708

Nu ska jag försöka få skriklisan i familjen till att sova hon med! Gud vad trött jag är i huvudet nu.....

Ny blogg!

Ja, snart ska jag ju dra igång med min träning och viktnedgång för att bli av med gravidkilona, hehe. Så jag startade en ny blogg, precis som jag gjorde förra gången. Ni hittar den här: www.mandarinklyfta.se/traning Där kommer jag skriva om träningen, maten och promenader. Helt enkelt hur jag går till väga för att nå mitt mål. För er som är intresserade alltså. Jag kommer ju skriva i den mest för att peppa mig själv. Orkade inte pilla så mycket med designen så jag använde samma stilmall som jag har här på bloggen, hehe. Nåja, nogtjötat om detta.

Natten har varit pissjobbig både för mig och Jesper. Tindra och Molly har vaknat om vartannat och både jag och Jesper har sprungit skyttetrafik in till Tindra. Jag räknade ut att jag sovit 4, max 5 timmar och då är dom timmarna avbrutna med.. Nice.. Nåja, det är smällar man får ta när man skaffar barn. Förhoppningsvis stabiliserar sömnen sig när Molly börjar äta mer och vara vaken mer på dagarna. Men man är ju fasen inte människa när man inte får sova..så är det!

Nä nu ska jag kika lite snabbt innan jag ska hoppa in i duschen och sen ska vi hämta Tindra också. Puss!

RSS 2.0