Två awards och lite vardagstjöt..

Jag har fått två stycken awards, hehe. En av Anki och en av Alex



Med denna award följer det även med en del regler:
- lägga in den på sin blogg
- Länka till den du fått den av
- Berätta sju saker om dig själv
- Välj sju bloggare att skicka den till
- Länka till dessa bloggare
- Lägg en komentar i deras blogg att du gett dem denna award

Jag nominerar: (utan inbördes ordning)
Marie, Karoline, Jennyli, Nina, Kadri, Jennifer, Martina

7 saker om mig:
- Jag har dåligt morgonhumör!
- Jag saknar norrland
- Ibland börjar jag gråta utan anledning
- Jag har tappat bort min vigselring (för några dagar sedan)
- Jag är impulsiv
- Jag älskar att blogga och känner mig abstinent om jag inte bloggat på en hel dag!
- Är väldigt självkritisk.

Vad har vi gjort idag då? Jaa, skällt ut idioterna på västtrafik bland annat. Ska föresten ringa bohuslänningen eller nått imorn och se om dom vill göra en story om detta då dom 2 dagar i rad, på samma linje skickar trasiga bussar! Vi var vansinniga och den stackars busschauffören fick ta skiten. Fast det slängde han ju dock i ansiktet på oss sen då han till och med bevisade för oss att han sagt upp sig för att företaget beter sig som skit och inte ens har hela bussar.. Nåja, förbannad blev jag och ringde och skällde på västtrafik som i sin tur åberopade en resegaranti som inte ens är någon jävla garanti! Så vi sket helt och hållet i att åka någonstans och gick hem till Krewer istället. MYCKET trevligare! Fick busa lite med hennes underbara vovve! Gud! Jag vill ha en! Det var en blandning mellan japansk spets och mittelspitz. Bedårande! Nu har vi ju sagt att vi ska ha en finsk lapphund eller så. En hund i mellanstorlek helt enkelt men man kan ju inte låta bli att vilja ha en sån liten knähund som passar perfekt i handväskan, hehe.

Nu ska jag sluta skriva, orkar inte skriva mer. Det var nått bra jag skulle skriva men jag kan inte komma på vad sjutton det var så skit samma. Kommer kanske på det imorn. Nu ska jag ta en snabbkik sen ska jag sooooova!


Utan internet

Vårat internet funkar inte. Vet inte vad det är för fel. Så jag får svara på kommentarer en annan gång. Just nu är jag bara trött och förbannad.. Vi har stopp i toan! Kul.. Tur att vi har 2 toaletter! Men vi får nog åka iväg och köpa rensband eller vad det nu hette. Vad fasen gör vi om inte det hjälper? Pinsamt.. Aja, vi får väl se. Kan inte testa dom där husmorstipsen som att hälla ättika eller yes i stolen eller en hink med hett vatten för stolen är liksom full.. Fan. Så rensband är sista chansen. Mysigt värre. Nä nu sover barnen så jag ska försöka vila lite jag med.

Kyligt värre..

Det är kallt ute idag. Nästan 15 minusgrader. Tindra stod vid fönstret förut, slog armarna om sig och sa "brrr". Hon förstår nog att det är kallt där ute, haha. Men vi ska i alla fall trotsa kylan en liten stund och gå bort till Malin och titta på hennes vovve. Jag kommer ju bli helt sjuk! Jag vill också ha en vovve! Men jag är ju mest sugen på en finsk lapphund. Men vi får väl se om vi skaffar en någon gång. Så jag får väl passa på att ta lite bilder på henne och visa sen. Hon är verkligen skitsöt vad man sett på kort.. Men först ska båda barnen få sova lite. Tindra har precis somnat och samma Molly så vi får väl se hur länge dom två sover. Tindra har ju en tendens att sova en stund när hon vaknat så tidigt på morgonen. Imorse vaknade hon 6 tror jag..eller halv 7, så hon kanske sover en och en halv timme eller nått sånt.

Natten har varit lite jobbig. Inte för mig men för stackars Molly. Hon vaknade vid 1, åt och somnade. Men sen vid 4-tiden vaknade hon igen och åt, fick ny blöja men ville inte somna. Jag lade ner henne i liften och där låg hon och fick nästan inte luft för att hon var så tät i näsan. Men efter ett tag blev hon tyst och jag trodde att hon somnade så jag somnade själv för att vakna 10 minuter senare av att hon ligger och låter som en gris igen. Så jag klev upp och gick och hämtade näsdropparna (koksaltlösning) och droppade lite i hennes näsa, upptäckte att hon behövde ny blöja igen, gick och bytte och lyckades suga ur lite snor så nu kunde hon andas igen, stackarn! Så närmare 6 lyckades hon somna imorse och strax därefter vaknade Tindra. TUR att inte Jesper börjat om att jobba ännu för då hade jag ju varit zombie nu men jag fick sova till 8, tack tack tack! Men nu hade ju Jesper behövt vända sitt dygn igen så att det passar hans arbetstider. Man vill ju inte direkt att han ska köra av vägen på nätterna så vi får väl se hur det går inatt/imorgonbitti.

Nää, nu ska jag försöka se om jag hinner kika lite andra sidor innan barna vaknar igen.

Magknip!

Jag har sån jäkla magknip! Har haft det sen vi käkade semlor efter maten. Jävla grädde och dumma mig själv.. Nu har det nog börjat bli värre med laktosen tror jag. För nu får jag riktigt ont i magen och det sitter i läääänge. Får nog ge upp och sluta tortera mig själv. Men laktosfria produkter är ju förjävla dyra så då lär jag nog sluta dricka mjölk och sånt över huvud taget. Aja, så är det i alla fall.

Nu har jag ÄNTLIGEN fått Molly till att somna igen. Hon var inte speciellt social under tiden som Jespers mamma och småsyskon var här utan sov hela tiden. Hon passade på att vakna preciiis när dom skulle åka hem. Schyssta klubben.. Men sen dess har hon varit vaken och vägrat sova. Kan ju tillägga att enda enda gången hon sovit (en längre stund) under dagen var just när dom var här, annars har hon varit vaken större delen av dagen. Tror magen spökar igen. Jag har slarvat med magdropparna..eller rättare sagt har mitt minne börjat svika mig igen.. Så jag har glömt det och det tar nog ut sig nu. Så från och med imorgon får vi börja köra stenhårt med dom igen för det verkar ju hjälpa eftersom det alltid blir värre när jag "slutat" med dom. Så nu tar vi nya tag!

Farmor, Frida och Felix hade ju med sig lite presenter åt våra små med, hihi. Tindra fick en traktor med släp, hon älskar ju traktorer den ungen så hon blev jätteglad! Hon fick även lite godsaker, hehe. Sen fick Molly lite kläder. En jättefin dress, body och mössa, superfint! Av Felix fick hon en jättesöt "mjukis-gris" (jag ska ta kort på den och visa nån dag, sitter vid fel dator nu..) och sen fick även hon ett lammskinn. Tindra fick ju ett sånt i julklapp som vi köpte med pengar som hon fick av min mormor. Så nu blir det mysigt i vagnen för dom båda två när vi är ute på promenad! Tack för allt!

Just nu sitter jag och sneglar på let´s dance samtidigt som jag skriver här. SKa alldeles strax gå och lägga mig. Är så jäkla trött efter denna dagen. Men jag säger bara en sak, bygglov-Willy är ju förjäkla skön, haha! Jag skrattar så fort jag ser han! Trots att han blir totalsågad av juryn för att han verkligen inte kan dansa så skojar han och är så glad! Sån attityd borde alla ha! Men han tar nog detta mer som ett skämt skulle jag tro, hehe. Men varje säsong måste dom ju ha någon som inte kan, eller hur? Störtskön gubbe i alla fall!

Nä nu ska jag faktiskt ta och snabbkika lite innan sängdags. Natti natt!

Ingen solnedgång..

Börjar med att skriva lite om vad vi gjort idag. Jesper var på kurs på jobbet idag så jag hämtade Tindra själv på dagis idag. Eller ja, Molly fick ju givetvis följa med! När vi kom hem så stannade vi ute en stund. Men Tindra ropade bara efter Jesper och förstod inte riktigt när jag sa att han inte var hemma. Men hon fick leka lite med grannpojken och jag stod och tjötade lite med grannen. Men till slut sprang Tindra bara hem och stod och bankade på dörren och ropade på Jesper så vi gick in, hon ville inte vara kvar ute. Vi var bara ute 45 minuter eller nått men enligt henne räckte det. När vi kom in fortsatte hon att ropa efter Jesper men som sagt, han var inte hemma. Detta fattade hon till slut även om hon blev aningen besviken. Men sen har vi inte gjort så mycket mer. Suttit och tittat på Musse pigg, käkat mat och busat. Jag har tagit lite bilder med om ni vill se? Jag lägger i alla fall upp dom nu.



Här har Molly på sig byxorna som jag köpte igår på rean! 50 spänn och det var sista paret så självklart slog jag till! Jag älskar sånna här byxor på bebisar!



Sen när Jesper kommit hem så skyndade jag mig ut med kameran. Jag ville fota solnedgången från en plats jag inte tänkt på förut. Men när jag kom dit så insåg jag att jag missade solnedgången. Men däremot så fick jag några fina bilder på en väldigt fin himmel istället. Och på lite istappar.. Jag är väldigt facinerad av is och vilka kreationer dom kan göra, hehe.









Denna tog jag liksom underifrån, hehe. Tyckte det blev lite fräckt..

Nä nu ska jag städa lite innan Molly ska få sitt nattmål. Eller ja, hon lär ju vakna en gång till innan jag ska sova så kanske inte ska säga nattmål men det är iaf det som är tanken att det ska bli, hehe.

Hemkommen och förbannad!

Jag brukar ju bli på bättre humör när jag är ute och promenerar, men inte idag! Jag är så jäkla arg och trött på dessa jävla slipsnissar på kommunen som anser att dom inte behöver snöröja på cykelvägarna när det bara kommit 5-6cm blötsnö! Detta kom alltså igår, sen började det regna, sen snöa, sen regna och idag är det för fan minusgrader!! Vad tror ni att det har resulterat i? Jo förbaskat hårt och guppigt på vägen så att man fan inte kan gå med barnvagn för att den stackars ungen som ligger där i riskerar att få hjärnskakning! Åååh jag är så jäkla förbannad! Så hur som hellst, det slutade med att jag och Molly tog bussen hem från bvc. Pinsamt att åka typ 3 hållplatser eller vad fan det är men jag kan inte gå på dom cykelvägarna så det fick bli så..

På bvc gick det bra i alla. Molly väger nu 3880gram och är 52cm lång. Stora damen, hehe. Snart kan man ju nästan byta ut lådan med 50-56 storlekar till lådan med 62-kläder i, haha! Sen blir hon 15 och ska ha en moppe..suck! Aja, så är det i alla fall. Nu vill jag ha en bil..skänk mig lite pengar någon? Nu blir det blöjbyte..

Inte nog med det..jag glömde kameran hemma för att jag blev stressad. Så nu gick jag miste om en klockren bild på rådjuret som stod typ 20 meter ifrån oss och även en fin vinterbild över sandersdalar..INTE min dag idag! Jesper har åkt hemmifrån för att han skulle på nått möte eller vad det var på jobbet så jag får hämta Tindra själv på dagis. Funderar på vad vi ska hitta på..kanske skulle gå till pulkabacken? Får väl se..ute ska vi nog vara en liten stund i alla fall när det är så fint väder. Vi får passa på.

Bvc

Nu ska vi snart börja göra oss iordning för att gå till bvc. Först mat sen kläder och sen nerpackning i vagnen och traska iväg. Funderar på att ta bussen hem en jag tror inte att min rygg och foglossningen klarar av den jobbiga uppförsbacken som blir på hemvägen. Men vi får se. Solen skiner ju ändå så.. Kameran får nog också åka med, Hehe. Man vet ju aldrig om man hittar något spännande att fota efter vägen. Natten har varit hyfsad. Har bara varit uppe 2 gånger för mat och sen klev vi upp halv 8, skönt! Även Tindra slog till och sov till 7.20 idag sa jesper, Hehe. Hon kan när hon vill! Nä nu ska jag försöka få liv i Molly och trycka i henne lite mat sen sätta fart.

Så jävla bra!

Jag kände att jag behövde bli på lite bättre humör och vem lyckas inte bättre med det än denna gubben? Jan Bylund är så sjukt jäkla bra alltså! Jag skrattar tills jag gråter! Efter att ha sett denna filmen lär ni förstå varför!



Som ett litet "P.s" kanske man skulle döpa nästa unge (nej jag planerar inte fler men läs mellan raderna..) till Fantomen Jönsson! HAHAHA! Jag tror jag trillar av stolen!

Inget vettigt..

Nää jag har nog inget vettigt att skriva idag. Vi har skaffat oss varsitt busskort idag jag och Jesper. Intressant va? Nää, jag är inte alls på humör för att vara speciellt positiv just nu..känner mig typ..förbannad på nått sätt men jag vet egentligen inte på vem eller vad..jobbigt. Nu har jag även en dotter (Molly) som vägrar sova för att hon har självklart sovit hela dagen när vi varit på torp istället. Sen är det ju bara jag som duger också..

Nä jag ska nog ge fan i att skriva nått idag. Blir bara skit av allt ändå..varför är jag på så dåligt humör? Imorn är det bvc som gäller i alla fall..

Foton och sånt..

Just nu sitter jag och håller på att gå igenom en massa bilder. Tänkte skicka iväg på framkallning nämligen. Ska försöka få ihop 100 bilder för det är vad jag har gratis för tillfället, hehe. Betalar bara frakten. Men jag vet inte om jag kan få ihop 100 bilder just nu. Eller jo, visst, det är väl inga problem egentligen men jag vill ju gärna skicka in sånna som jag är nöjd med, hehe. Jag är lite självkritisk kan man väl säga. Men vi får väl se hur det kommer gå. Hade ju som sagt behövt ett nytt album också men det kan jag ju köpa vart som hellst nästan. Sen ska jag nog köpa några nya ramar så att vi kan få upp någonting på väggarna nån gång. Är så tomt överallt. Ska försöka sparka Jesper i ändan så att han kan hänga upp hyllan som jag vill ha ovanför sängen också, hehe. Aja, det blir nog bra detta.

Hmm, det ovan skrev jag imorse. Jag hann inte längre än så, haha! Men nu har jag i alla fall gått igenom alla bilder och lyckats få ner bilderna till 100st. Jag jag fick ihop lite för många, haha! Men nu är det nerbantat.. Och jag håller precis på att ladda upp dom på hemsidan och sen ska bara beställningen skickas!

Vad har vi mer pysslat med idag då? Jaa, jag tog lite bilder på Molly (och mig) när vi var ensamma förut. Tänker i alla fall visa er 2 stycken. Men jag tar dom i slutet av inlägget. Sen när Tindra kom hem från dagis så myste vi lite och busade. Jesper åkte iväg och hyrde några filmer, sen var det matdags. Efter maten så fick Tindra måla lite med fingerfärg efter det badade hon och nu sover båda barnen. Jag har grejat färdigt med bilderna, vikt tvätt och stoppat undan, satt på en ny maskin som jag ska slänga in i tumlaren nu. Fasen vad duktig jag känner mig när jag skriver allt jag har gjort, haha! Det har tagit sin lilla tid i alla fall. Men nu ska vi sätta oss och kolla på en film. Får se vilken det blir.. Mys!

Här är bilderna och med dom säger vi god natt!




Planer inför framtiden!

Ja nu har jag börjat planera ännu mer. Men denna planen kommer nog ske väldigt snart. Imorn kommer jag få veta om det blir nu eller senare. Men om jag klarar detta så kommer jag i alla fall ha jobb när min mammaledighet är slut, hell yeah! Ska bli riktigt skoj och då dröjer det nog inte länge innan jag kan fixa min studio heller! Guud jag är alldeles pirrig i kroppen. Ser fram emot att fixa detta nu! Eller rättare sagt SKA jag göra det men det är lite ekonomiska bitar som styr just nu men det kan nog lösa sig det med.. Nyfikna eller? Jag ska ta taxikort! Har en kompis som äger en egen taxi och han var sugen på att skaffa en till taxi så han tyckte att jag skulle ta kortet så att jag kan börja köra för honom, hehe. Det låter väldigt bra i mina öron och då får jag ju jobba med något som jag tycker är kul..köra bil! Men det kostar ju endel att ta kortet och man är ju inte direkt rik när man går på mammapeng men eventuellt kan kompisen fixa fram alla böcker och sånt åt mig och då blir det ju betydligt billigare. Då är det bara proven och läkarundersökningen som jag måste betala. Även om inte det är så "bara" för läkarundersökningen går på 5-600kr, körprovet 700kr+bilhyra och 2 teoriprov á 220kr styck. Sen tillkommer väl även tillverkningen av legitimationen på 700kr till länsstyrelsen eller nått har jag för mig. Så det är endel pengar att lägga men jag får ju se det positivt..jag är ju i princip garanterad jobb om jag klarar det! Ååh det ska bli så kul! Imorn får jag veta om han får tag i böcker eller inte och får han det så kan jag ju börja plugga nu direkt! Ser fram emot det faktiskt! Så önska mig lycka till, hehe!

Jag vet faktiskt inte vad mer jag ska skriva idag. För detta är allt som sitter i min hjärna just nu! IIIH! Kanske återkommer senare om jag kommer på nått vettigare att skriva, haha!

Försäkrade familjen

Nu har vi precis haft besök av en säljare på trygg hansa här hemma. Vi tecknade en försäkring på Molly, så nu är hon försäkrad. Tecknade även en livförsäkring på mig som hette trygga vuxen och Jesper höjde sin premie på den försäkringen. Känns ganska bra att ha alla försäkrade för då vet jag att Molly och Tindra inte skulle stå helt utan pengar om nått skulle hända oss. Och jag vet att vi själva kan få ersättning om man skulle få någon sjukdom som till exempel MS eller så. Tindra är ju redan försäkrad sedan innan. Så nu är vi försäkrade hela familjen.

Så vad ska vi göra resten av dagen då? Det vet jag faktiskt inte. Tindra är på dagis fram till klockan 14 och sen har vi bara middag på schemat. Får väl se vad vi kan tänkas hitta på. Kanske skulle gå en sväng till pulkabacken? Solen skiner ju, helt otroligt! Men jag skulle vilja ha en snowracer..nåja, vi får se helt enkelt.


Lite surt faktiskt..(plus bilder!)

Eftersom jag nu inte ammar, efter lite omständigheter, så äter ju Molly ersättning. Den började ta slut här hemma så vi tänkte att vi tar oss en promenad till närmaste affär, som ligger på skogslyckan. Nu var det ingen jättekris men eftersom solen sken så tyckte vi att det kunde vara skönt både för oss och Tindra att få komma ut lite. Själklart för Molly också för hon stensover verkligen när hon ligger i vagnen utomhus och hon kan sova flera flera timmar! Hur som hellst så gick vi ner till konsum plockade lite bröd och sånt som vi också passade på att handla sen kom vi bort till barnhyllorna och insåg att konsum inte har den ersättningen som vi brukar köpa.. SURT sa räven! Sen kom vi ju på det att dom hade inte den när Tindra var så liten heller. Det var därför vi aldrig kunde svänga in där och köpa det. Så vi blev lite putt både jag och Jesper och stod där och dividerade vad sjutton vi skulle göra nu? Utan bil och jag misstänkte att ersättningen förmodligen inte skulle räcka till morgonen (dock insåg jag när vi kom hem att den möjligen visst hade räckt men dumt att chansa!). Vi kom i alla fall fram till att vi tar bussen ner till stan (jag fick ont i ryggen så jag orkade inte gå..) och så handlade vi på willys istället. När vi handlat klart inser vi att bussen hem inte går fören om 40(!!!) minuter! Vad sjutton hände med bussarna som gick nästan varje kvart? I alla fall på vardagarna.. Men en gång i halvtimmen brukar dom i alla fall gå! Så vi gick in på mcd och fick i Tindra lite pommes och Jesper någon cheeseburgare, jag avstod.. Sen kom äntligen bussen och vi tog oss hem.. Men ändå rätt surt att inte affären som ligger inom gångavstånd inte kan ha det man behöver när man inte har någon bil. Men det löste sig ju ändå till slut och nu vet vi ju det till nästa gång och slipper sånna här äventyr, hehe.

Men av allt ont så blev något gott i alla fall, mitt humör. Jag blev piggare och mitt humör blev faktiskt bättre av promenaden. Skönt faktiskt. Sen fick man ju lite mer energi också, så jag lagade mat, har precis slängt på en tvätt+torktumlare, vikt tvätt och lagt in i garderoberna. Nu sitter jag här och tänkte lägga upp bilderna från igår. Jag har grejat lite med vissa av dom i photoshop, förutom att stämpla dom men jag skriver om det under varje bild i så fall. Här kommer dom i alla fall.



Haha! Tindra satte sig i sin lära-gå-vagn och sen blev hon skitsur för att hon inte tog sig upp på egen hand, haha!



Tindra fick kritor och målarbok av farmor igår så det fick hon ju självklart testa när hon kom hem. Det var spännande med så mycket färger. Sen måste man ju smaka på allting också och dom verkade inte smaka så gott med tanke på grimasen som kom efteråt, haha!



På denna bilden klippte jag ut och raderade bakgrunden (som var golv+lister+vägg) och gjorde det svart istället.. Fyy vad jag längtar efter en studio! Men vi får väl se vad framtiden utvisar, moahaha!



Hon gör alltid grimaser så fort kameran åker fram. Molly, jag vill ha en fiiin bild utan grimaser, hehe!



Och som vissa av er redan sett så är ju ungen ruskigt stark i nacken redan. Det har hon varit ända sedan födseln och hon lyfter huvudet utan problem. Speciellt när hon ligger uppe på mig eller Jesper.. Nu sitter jag rätt så rak i ryggen på den bilden (ignorera gärna min dubbelhaka!) men det syns ju ändå hur högt hon lyfter huvudet..



Tindra efter badet. Hon har ju sett hur pappa ser ut vid datorn så hon byggde ihop ett eget databord, stol och tangentbord. Hon är inte dum serni! Som skärm hade hon tvn..



Även på denna bilden klippte jag bort bakgrunden och även beskärde bilden lite. Här var bakgrunden våran tv-bänk som just nu agerar skräphylla och bokhylla i ett, hehe. Tindra får plats i den och verkade gilla den lilla hörnan.. Men som sagt, jag längtar verkligen efter en studio så att man slipper sitta och klippa bort sånt man inte gillar, hehe.

Sen tänker jag även bjuda på en bild från ikväll. Jesper plockade nämligen fram babygymet som vi lagt undan. Tindra gillar dock fortfarande babygymmet och skulle ligga under det haha! Ja ni får se själva..



Oj, den råkade visst bli lite liten men jag orkar inte ändra på det just nu..

Detta var i alla fall det jag kunde bjuda på ikväll. Nu sitter jag med en Molly i famnen som inte vill ligga själv i sängen/hårdliften utan hon ska ligga på antingen mig eller Jesper.. Så nu ska jag sätta mig och skriva ut lite bilder som jag ska sätta in i deras "boken om mig" tänkte jag.


Dödens död!

Det var verkligen ingen idé att gå och lägga sig igårkväll för så fort jag somnade så vaknade någon av ungarna, främst Molly. Så jag har fått sitta med henne i famnen och försöka få henne att somna om, när hon somnade lade jag ner henne bara för att hon skulle vakna ännu en gång så att jag fick börja om med alltihop! Men ena gången hon vaknade blev jag riktigt arg! För då stoppar jag in en napp i munnen på henne medan jag går och gör ännu en flaska, när jag kommer tillbaka har ungen somnat om helt själv!! Och där har jag suttit hur länge som hellst och försökt få henne till att somna i min famn.. Jaja, man får helt enkelt försöka lära sig att leva med det även om det är lite segt. Men vänjer sig kroppen nånsin med avbruten sömn? För jag har en känsla av att det kommer ta ett bra tag innan Molly kommer sova hela nätter..

Vad händer i familjen Andersson idag då? Ja, vi ska försöka ta oss iväg till affären. Måste köpa ersättning och jag ska ha en stor fet chokladkaka och ett par energidrycker! Sen ska jag frossa så att det sprutar ut ur öronen på mig. Kanske kan lugna mina nerver lite. Sen ikväll när ungarna har lagt sig, om jag nu lyckas få Molly att sova i sängen och inte bara på mig, så ska jag visa bilderna jag tog igårkväll. Får väl se om det blir några fler bilder idag, men det märker vi.

Nä nu vaknar Molly igen..som är så snuvig så hon låter som en gris..

Mobil

Kvällen blev lite annorlunda än vad vi tänkte oss. Men den blev i alla fall till det bättre måste jag säga. Vi fick främmande av nixuz och julia, mycket trevligt! Så när vi lagt barnen så satte vi oss och kollade på 2012. Den var väl sådär kan jag säga. Jag har sett bättre filmer och det syntes alldeles för tydligt, i vissa scener, att det var datagjort. Men handlingen var det inget fel på och man kan ju undra om världen går under år 2012.. Jag hade tänkt visa er lite bilder som jag tog på barnen ikväll men jag orkar inte sätta mig vid datorn nu så det får bli imorn. Sov så gott nu allihopa! Jag ska passa på att sova nu innan Molly vaknar nästa gång.. Gissningsvis runt 00-01.

En promenad i ensamhet!

Jesper kom faktiskt hem tidigare än förväntat från mötet. Så han var hemma när Tindra åkte iväg med farmor och faster. Och då tog jag tillfället i akt att ta mig ut på en promenad helt själv! Det var underbart att få komma ut lite. Plus att solen skiner så man får väl passa på! Det blev några få bilder också men när man har gått samma runda i flera månader (ja när jag orkade då..) så blir man ganska trött på att fota. Men här kommer dom få bilderna som togs..



Det satt hur många fåglar som hellst uppe i ett träd. Dom fyllde hela trädet, hehe.



Är det bara jag som tycker att det ser ut som att solen är påväg ner på detta kortet? Skymning liksom? Haha ja det ser i alla fall inte ut att vara mitt på dagen.





En liten snösvamp kanske? God matlagningssvamp!



Ja det var allt jag hade att bjuda på idag. Nu ska jag börja förbereda maten. Ska skala potatis för idag blir det nått så enkelt som fiskpinnar och potatismos. Men jag har glömt köpa remoladsås så det lär inte bli gott. Men nu frågade Jesper sin mamma om hon kunde svänga förbi och köpa det innan dom kommer hem med Tindra och det kunde hon, yeah! Så nu får jag sätta lite fart..

Ensamma hemma!

Idag är jag och barnen ensamma hemma. I alla fall en stund. Jesper är på årsmöte med airsoftföreningen och känner jag honom rätt så drar det ut på tiden och han lär inte vara hemma fören ikväll, hrm! Men vid 12-13 tror jag, så kommer Jespers mamma och hämtar Tindra en stund. Dom skulle väl gå till muséumet så jag får i alla fall liiite lugn och ro, hehe. Så nu försöker jag få Tindra till att vila så att hon orkar busa sen. Tror faktiskt att hon somnade. Men hon tog i alla fall lite sovmorgon idag. SKÖNT!!! Men hon var ju dock vaken en stund inatt istället så att vi fick bråka med henne. Ja vi höll nog på med henne mellan 23-01.30, sen lyckades hon somna och klockan 02 vaknade Molly för mat, hon somnade om 02.30 och vaknade igen vid 5.10..men jag kan inte säga att jag är så trött. Jag är faktiskt förvånadsvärt pigg. Det trodde jag inte när jag var uppe klockan 5 imorse. Det värsta var att jag bara satt på sängkanten, matade Molly och bara väntade på att Tindra skulle börja banka på dörren, men det gjorde hon aldrig. Jag somnade om och vaknade av Tindra 07.30! Jesper var påväg upp för att gå och lägga henne i sängen igen, haha! Men jag stoppade honom och sa att klockan faktiskt är halv åtta så hon behöver inte sova mer, hehe.

Nehepp, Tindra hade inte somnat så jag får gå och lägga ner henne igen och Molly är påväg att vakna så det är matdags igen.. får skriva mer ikväll om jag orkar!

En bra dag!

Idag har faktiskt varit en bra dag. Vi åkte ut till torp förut, med buss! Ja! Jesper satte sig frivilligt på en buss! Nästan så att man skulle ha filmat, haha! På bussen mötte vi upp Gösta också. Eller baffa, som Tindra säger, hehe. När vi kom fram till torp gick vi och tog en fika och satt och tjötade. Gösta skulle kolla på en ny dator då hans hade gått sönder. Sen gick vi och strosade en stund, gick till jula och köpte 2 plastbackar som jag ville ha till Tindras rum för att lägga allt smått i plus att vi köpte borr och plugg, sen gick vi och handlade, matade Molly och sen hem igen. Men det var ändå skönt att komma ut och Tindra sprang runt som en tok med Frida efter sig, hehe. Det är tur att hon får köra slut på någon mer än sina föräldrar ibland, haha!

När vi kom hem så gjorde jag lite mat till Tindra och sen satte jag igång i hennes rum. Det är fasen inte lätt att städa när hon springer och drar fram allt som jag plockar undan, haha! Men med lite hjälp av Jesper som lyckades hålla henne borta från sitt rum en stund så fick jag faktiskt till det rätt bra. Jesper borrade upp Tindras sänghimmel som hon fick av sin moster och kusin i somras, hehe. Vi är INTE snabba! Och jag lyckades byta gardiner också, haha! Så nu slipper även hon julgardinerna. Vill ni se resultatet? Det kommer snart. Jag har även renbäddat i hennes säng. När jag var klar i hennes rum plockade jag undan i vardagsrummet också, igen.. Som hon dragit fram all reklam och slängt ut på golvet..huuua! Nåja, det var ju snabbt plockat. Här kommer i alla fall resultatet på gardiner och sänghimmel..

Blev rätt nöjd faktiskt. Även om jag insåg att vi förmodligen satte sänghimmeln lite galet..den skulle ha varit närmare väggen i huvudgaveln, men men, sånt är livet och vi orkade inte flytta på den och borra ännu ett hål.

Men appropå borrning så har Jesper varit väldigt flitig med borren idag. Och även igår. Igår borrade han upp våran kökslampa som även den införskaffades i somras! Dock så hänger den snett men det beror INTE på borrningen utan på kablarna som måste justeras. Även vårat sovrum har fått en taklampa, äntligen! Den lampan köpte vi när vi bodde i 2:an tvärs över gården, haha! Den har aldrig varit upphängd kan jag tillägga. Vi är inte alls duktiga på att fullfölja projekt, haha! För i våran familj är det verkligen ett projekt för varje lampa som ska hängas upp eller bytas..det är mycket snack och lite verkstad kan man väg säga. Men nu sitter allt på plats i alla fall! Wohoo! Nu är det bara en ny lampa i Tindras rum som skulle behövas..

Nåja, nu har vi käkat lite mysmat. Blev fläsknoisette och pommes. Nu ska jag bara kika en liten sväng här och sen blir det let´s dance! Fan det har ju redan börjat..ork..


Vaknat utvilad!

Idag känner jag mig riktigt utvilad! Jag har fått sova helt ok inatt och jag börjar fundera på om vi inte kan plocka bort iaf ett mål mat/natt nu. För jag gör en flaska, Molly äter några milliliter och sen somnar hon igen, båda gångerna inatt gjorde hon så.. Men vi får väl se. Det tog i alla fall inte lång tid innan hon somnade och det kändes skönt. Så jag har sovit helt ok. Värre har det varit för Jesper. Han har fått springa skyttetrafik in till Tindra som hostar så hon kräks. Han fick även ge henne hostmedicin vid 2 inatt för att hon vaknade hela tiden. Tycker synd om henne. Sen vaknade hon 05.20 och skulle ju självklart inte somna om så då gick Jesper upp. Så nu ligger dom och sover hela högen. Skönt med lite tid för sig själv, hehe. Fast jag har en känsla av att någon snart vaknar. Kan det vara Tindra? Fast jag får i och för sig snart väcka Jesper och Tindra så att vi hinner göra alla iordning innan bussen går. Vi ska nämligen ut till torp vid 12-tiden. Aja, jag hinner kika en sväng här i alla fall.

Jag har inte ens ont i ryggen idag. Känns härligt! Jag som trodde att jag skulle ha skitont bara för att vi var och traskade i snö och backar igår, men inte! Jag kan inte beskriva hur skönt det är.. När vi kommer hem från torp blir det att städa. Måste verkligen det nu. Plocka undan allt som Tindra dragit fram och dammsuga. Skura hade också behövts men vi får se vad vi orkar. Finns som sagt viktigare saker i livet som vi prioriterar, hehe.

Nu har jag ändrat om min design igen, som ni kan se. Jag blev lite trött på en grej med färgerna på min förra så vi får väl se om detta blir bättre. Man kanske skulle skita i att göra bloggdesigner över huvud taget egentligen. Bara för att..ääh skit samma. Jag blev rätt nöjd med den ändå även om det finns saker jag skulle kunna ändra.. Men ork ork!

Nä nu ska jag se om jag hinner kika det jag tänkte kolla på innan alla vaknar.

Struntade i städning och hade kul istället!

Det var någon klok person som en gång sade att man ska lära sig prioritera rätt saker. Ska man hela tiden prioritera att städa så försvinner alldeles för mycket dyrbar tid som man kan ha roligt istället. Vi kan faktiskt städa imorn så att det är fint inför helgen. Hur som hellst så blev min ryggvärk och foglossning mycket bättre här mot eftermiddagen så jag bestämde att vi skulle klä på ungarna och bege oss till pulkabacken! Nåja, Molly sov ju i vagnen hela tiden (plus ett par timmar till!) men vi andra åkte pulka och hade skoj. Malin och Malin mötte även dom upp oss och åkte lite pulka. Tindra gillar verkligen när det går fort i alla fall, haha! Men det var något obehagligt att få snö i ansiktet.. Självklart hade jag ju kameran med mig också! Så här kommer lite bilder på vad vi ägnade våran eftermiddag åt..först bilder på Tindra..

Men som sagt så åkte ju även vi "vuxna" lite pulka..det gick väl lite sisådär.. Jag kan inte alls komma ihåg att pulkor var så trånga och obekväma, haha! Gudars vad ont i rumpan man fick, men skoj var det! Jesper var i alla fall den som flög mest, haha!

Jesper försökte sig ju även på att åka i Tindras pulka, hehe. Den var nog liiite liten kanske..Men detta får vi göra om någon dag tycker jag. Innan snön försvinner och gärna en dag när solen skiner. Vi måste nog införskaffa oss en snowracer tror jag..

Men jag vet inte om det var speciellt bra att dra ut Tindra idag dock. För ikväll har hon vaknat några gånger och ena gången hon vaknade hostade så hon spydde upp en massa massa slem..stackarn! Så hon fick lite hostmedicin men jag vet inte om den har hjälpt vidare bra för jag hör hur hon hostar ännu.. Men frisk luft är ju bara bra säger dom ju.

Det var i alla fall skönt att komma ut och få frisk luft och få röra lite på sig. Jag har saknat det faktiskt. Kunna röra på sig utan att få ont (helt otroligt eftersom jag hade så ont i morse!) och utan en stoooor mage ivägen..det är obeskrivligt, haha! Jag har sagt det förr och jag säger det igen..jag är nog enda kvinnan på jorden som verkligen ogillade att vara gravid..tur att man fick 2 fina skatter ut av det för då glömmer man oftast det jobbiga.. Men nu tänker jag inte bli gravid igen, thats it!

Nu ska jag snart gå och lägga mig, men jag tänker visa en bild från igår. Tindra var oerhört klängig när Jesper försökte steka köttfärsen till tacosen så jag sa åt han att hämta bärselen så att han fick ha händerna fria, haha! Det gjorde han också, dock bara för att testa, hehe. Kolla här på stollarna!



Tindra hade gärna suttit kvar där tror jag, hon verkade gilla det, haha!

Nä, detta får sätta punkt för denna kväll. Imorn är det fredagsmys som gäller. Funderar på att ta bussen (eftersom vi ingen bil har..) till torp och köpa plastbackar att lägga leksaker i och kanske nått gott att mysa med till kvällen. Får se eftersom Jesper fortfarande vägrar bussar..

Nu vet jag..

Nu vet jag i alla fall vad alla snackar om när dom pratar om sömnbrist i samband med småbarn.. Jag har ju liksom aldrig upplevt det på samma sätt. Tindra har ju liksom alltid varit exemplarisk med sin sömn. Fast när jag tänker efter så vaknade hon också 2-3 gånger per natt för mat vid denna åldern..men då ammade jag. Så fort hon började med ersättning sov hon ju hela nätterna. Men vi får väl se. Känns ju mer som att Molly småäter hela tiden och inte äter ordentliga mål. Så det kanske kommer snart att hon sover hela natten. Tindra fortsätter i alla fall att vakna tidigt. Men nu vaknar hon inte klockan 5 längre utan hon sover i alla fall en timme längre. Men jag vet fortfarande inte hur jag ska klara av att kliva upp klockan 6 själv när Jesper börjar jobba igen. Men det får gå helt enkelt. Man har ju liksom inte mycket till val, haha!

Idag hade jag i alla fall tänkt städa, främst i Tindras rum. Men jag har så jäkla ont av denna foglossning som inte vill ge med sig plus att jag har ont i ryggen så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Bilen försvinner ju idag också. Hade velat passa på att städa när Tindra är på dagis men som sagt, det blir nog inte idag. Mina värktabletter som jag hade har ju gått ut också..i mars 09 gick dom ut. Skräp..sånna borde inte få ha utgångsdatum..

Aja, jag har inget roligt att skriva..skulle jag fortsätta så blir det bara klagomål ändå..blir lätt så när man är trött..

Oj då..

Här har det varit otroligt dålig action från min sida idag. Men vi har verkligen haft fullt upp hela jäkla dagen och jag är helt slut! Dagen startade vid 6 av att Tindra vaknade och efter en liten stund även Molly så det var ingen idé att fortsätta sova även om jag och Molly låg kvar i sängen en stund medan hon fick mat. Sen var det full fart. Påklädning av ungar och mig själv och sen åkte vi iväg till torp. Blev inga mössor köpta. Jag blir så jäkla sur för att minsta storlekarna på mössor på torp är fan 62/68 och det är alldeles för stort för Molly! Jag fattar inte varför det inte finns mindre storlekar. Finns det någonstans? Och då snackar jag inte hjälmmössor som jag tycker är det fulaste som finns! Jag blir less! Tindra fick inte heller någon ny mössa..men fick ju ett tips av någon anonym att sätta en socka i mössan så att den inte åker ner för ögonen..ska nog pröva detta! Jaja, sen gick vi mest och drog benen efter oss, strosade och gick och käkade en baguette. Gick bort till olles leksaker (dom har ju amningsrum) och gjorde en flaska till Molly, fick i henne lite av den och sen gick vi till Maxi..

Väl på maxi vankades det storhandling! Det blev det kan man ju lugnt säga. Vi handlade massa mat så nu klarar vi oss ett tag med tanke på att vi blir officeellt billösa imorn..suck! Ingen som har en bil att låna ut ett tag? Sen bestämde vi oss för att pröva ett annat blöjmärke nu. Vi har alltid alltid kört med pampers på Tindra för att vi tyckte att dom funkade bäst och satt bäst och har aldrig upplevt att dom läckt eller så..jo visst har det hänt men väldigt sällan. MEN! Pampers verkar inte funka på Molly..dom läcker värre än jag vet inte vad och jag får byta body på henne flera gånger på nätterna. Hon sover ju i bodys oftast eftersom vi inte har hur många pyamas som hellst till henne.. Nåja, i alla fall..dom läcker inte bajs nu utan dom läcker kiss! Har aldrig varit med om detta faktiskt. Hon är alltså dyngblöt när hon vaknar vissa gånger, stackarn.. Så nu köpte vi huggies. Får se om dom är nått att ha. Köpte även dom till Tindra bara för att pröva..dom är ju liiite billigare också, hehe. Snålhet från min sida men funkar dom så gör dom ju det.. Jag gillade ju inte huggies när Tindra var bebis..men nu gör vi ett nytt försök alltså..

Efter maxi åkte vi hemmåt med ett stopp på ö&b först. Dom har billigt tvättmedel och vårat var ju slut här hemma så nu äntligen har jag fått tvättat lite också. För när vi kom hem drog vi igång en städ samtidigt som vi hade två gnälliga ungar, hujedamej! Det var inte roligt men det var nödvändigt! Sen gjorde vi tacos och käkade detta och sen var det dags för sängen för båda ungarna. Blev en sen middag idag..men Tindra åt lika lite som vanligt så hon svepte en hel vällingflaska efter maten. Det är ju i princip det enda ungen äter..välling..

Oj vilket långt inlägg detta blev..och bara tjat om blöjor och mat..ha! Man har väl inget vettigare att skriva om när man är småbarnsförälder.. Men som sagt..imorn blir vi utan bil också. Kommer kännas extremt konstigt. Får väl se när man har råd att skaffa sig en "ny". För vi får ingenting över efter bilförsäljningen så det är bara att börja spara. Ingen som har en bil att låna ut ett tag? Haha!

Nä nu hör jag att min gubbe ligger och snarkar på soffan..nästan så att man känner för att joina honom. Jag är helt slut och jag önskar att denna jävla foglossning kan försvinna nån gång..jag har ooooont... God natt!

Förbaskade klant!

Det ska vara jag till att göra allt..klantigt.. Jag fick en mini-fotostudio häromdagen för att jag ska kunna fota massa produkter åt Björn och www.neoo.se ! Idag när jag satt och fotade, tror ni inte jag vevade ut ena lampan rakt ner i golvet?! SJÄÄÄLVKLART! Den gick sönder.. Förhoppningsvis är det bara att byta spotlight i den sen funkar den igen, får vi hoppas. Annars vet jag inte vad jag gör. Jag är så förbaskat klantig! Nu vet jag vart Tindra fått sin klumpighet ifrån i alla fall..suck.. Men jag lyckades i alla fall få fotat några produkter. Och jag måste bara få visa en av dom, haha! Jag blev bara så full i skratt när jag hittade den produkten. Någon som skulle vilja ha en egen oscars-statyett? Blowjob award! Titta här..



Hade inte den varit nått att ställa i bokhyllan? Haha! Klockrent!

Så ja, detta är alltså vad vi har gjort idag. Vi har varit nere hos Björn i stort sett hela dagen för att fota produkter och Jesper har grejat med servern. Men vi har även varit på bvc. Känns lite knepigt att skriva om det i samma inlägg som jag skriver om ett blowjob award men jag orkar inte göra två olika inlägg, haha! Molly hade i alla fall gått upp bra i vikt. Nu väger hon 3480gram och är 51cm lång. Men det känns fortfarande konstigt att hon redan är två veckor..den första tiden springer ju iväg, jag hinner inte med! Såhär fort gick väl inte tiden med Tindra? Kommer inte ihåg faktiskt.

Vad händer imorn då? Jo vi ska åka och storhandla har jag bestämt! Sen tänkte jag faktiskt att vi skulle gå in och köpa en ny mössa till Molly, hon har bara en tunn hjälmmössa som är några storlekar för stor och totalt söndertvättad typ. Tindra hade också behövt en ny mössa då hennes börjar bli för små. Hon har 1 mössa som är alldeles för stor som åker ner för ögonen hela tiden och 2 som är för små. Nåja, vi får väl kolla på detta imorn som sagt.

Nä nu ska jag käka lite sen blir det nog en dusch..

En massa bilder!

Börjar ni tröttna på alla mina bildinlägg eller? Haha! Detta inlägg kommer nästan bara bestå av bilder. Massa bilder på mina underbara barn och lite bilder som jag tog nu ikväll när barna somnat. Jag lekte lite i diskhon med vatten och sånt, hehe. Jaa bilderna får tala för sig själv helt enkelt. För er som inte är intresserade kan ju hoppa över detta inlägget då, men jag tycker det är kul så jag lär ju fortsätta visa bilder, hehe.

Tindra har legat på ungefär 38,5 i temp hela dagen. Men det har då inte stoppat henne kan jag säga! Hon har så mycket energi. Fast jaa, lite slöare har hon nog allt varit. Men har hon ingen feber imorn så tror jag att vi ska gå ut i snön och leka en stund. Hon behöver det och jag behöver lite frisk luft. Om det är fint väder kanske hela familjen kan promenera till bvc, får väl se. Beror ju som sagt på måendet och vädret.

Nää bilder var det. Här är från idag på förmiddagen. Tindras morgonfrilla är to die for! Haha!

Där kan man snacka troll, haha! Underbaringen!

Jesper åkte iväg till apoteket också, då passade vi på att hoppa i sängen, haha. Eller jaa, Tindra stod för hoppandet och jag stod för fotandet. Sen vaknade ju Molly mitt uppe i buset så hon fick också mysa med oss i sängen. Det är sånt man får göra när pappa är borta så skvallra inte, haha! Jag lade Molly på mage i sängen och jag måste säga att ungen är grymt stark i nacken! Hon lyfter huvudet nästan helt och hållet redan och har gjort det från det att hon föddes. Nu fick jag inte till någon ordentlig bild men lite syns det i alla fall. Sen har jag fått till en bild som bara STRÅLAR syskonkärlek om, hehe. Såå mysigt! Jaa, ni får se själva..

Eller jaa, kanske 2 bilder till och med. Jag gillar verkligen dom bilderna där dom ligger bredvid varandra..Jag måste nog snart skicka in bilder för framkallning känner jag..och måste även köpa ett nytt album då jag lyckats fylla ännu ett, hehe. Får ta det när vi får pengar.

Dom andra bilderna då? På vattnet ja..dom kommer här.

Bilderna är tagna i diskhon som sagt. I botten lade jag dekorationsstenar i olika färger bara för att testa. Tycker att det blev helt ok faktiskt. Bilderna blev ju mer färgglada i alla fall, haha! Funderade på att testa färga vattnet med mjölk också men våran mjölk är snart slut så jag ville inte slösa, haha.

Nåja, detta var i alla fall allt från mig idag. Håll nu tummarna på att Tindra inte har någon feber imorn så att vi i alla fall kan vara utomhus lite! Nu börjar jag få abstinens..

P.s. Molly blir 2 veckor idag, tiden springer iväg och snart springer väl även hon.. D.s

Sjukling igen..börjar kännas som en vana..

Det känns som att Tindra är mer sjuk än frisk. Hon har feber och är snorig. Går det nånsin över? Varför blir hon sjuk så jäkla ofta? Jag blir trött på alla sjukdomar och det är ju inte vidare roligt för Tindra som inte får komma till dagis och leka med alla kompisar. Sen har jag även en liten bebis som inte har ro att sova. Vi har inte hunnit vara iväg och köpa några magdroppar men vi måste nog göra det nu. Enda stället som hon sover bra på idag är på mig. Gärna på mage också. Lade ner henne en stund men då låg hon bara och rörde på sig. Så nu ligger hon åter på min mage och jag sitter med datorn i knät. Ganska bekvämt faktiskt. Tindra den stackarn ligger och vilar även hon. Det börjar som sagt kännas som en vana att hon är sjuk. Får hoppas att det vänder snart så att hon inte behöver vara hemma större delen av vårterminen.. Tycker synd om henne.

Så det blev lite ändrade planer idag. Vi hade ju tänkt åka ner till Björn medan Tindra är på dagis. Dels för att jag har lovat att fota lite produkter som jag inte hann färdigt igår och Jesper måste tydligen formatera om servern. Men nu får vi stanna hemma. Jesper åker nog ner ikväll och fixar det när barnen har lagt sig.

Imorn är det dags för bvc med Molly igen. FÅr väl se om hon och jag får åka själva. Förmodligen blir det väl så. Eller så kanske man skulle ta sig en promenad ner? Får väl se. Beror väl lite på vädret. Skiner solen kan det ju faktiskt vara skönt med en promenad. Men det får vi ju kolla på imorn.

Nä nu ska jag försöka hinna kika vidare lite innan barnen vaknar igen.

Segt, segare, segast!

Åh vad trött jag blir på alla dessa sjukdomar! Man skaffar tydligen barn för att ha dom hemma sjuka för jämnan! Nu har Tindra gått en vecka (läs 3 dagar) på dagis och nu är hon sjuk igen. Hon hade bara 38.4 i temp när hon lade sig men hon vaknade nu på kvällen och var glödhet, tog en temp och visst..39.5 pang bom! Så hon fick lite ipren och sen ville hon inte somna om så hon fick vara uppe en stund. Nu sover hon dock igen. Men våran andra bebis vill inte alls sova. Får väl se när man får lov att sova ikväll.. Snart är det ju till och med matdags för Molly igen så snart börjar hon väl skrika för det. Nåja jag får väl sova nån gång hoppas jag, haha! Tänkte bara svara några ang. att vända dörrhandtag. Detta är alltså redan gjort i vissa rum. Problemet i morse var att våran sovrumsdörr oftast är öppen så därför har vi inte känt något behov av att vända detta handtag. Men vi får nog göra det ändå OM man nu skulle vilja ha stängt någon gång. Nä nu ska jag försöka få lilldamen att sova så att jag själv får någon ro. Önska mig lycka till! God natt!

Gäsp!

Idag kommer jag förmodligen vara helt död. Natten inatt har väl inte varit allt för rolig. För det första hade jag svårt att somna igårkväll. Somnade nog inte fören 23.30 eller nått sånt. Sen vaknade Molly vid 3 och inte ville hon somna om inte, neeej då. Så hon somnade väl kanske vid halv 5 och en kvart senare vaknade Tindra. Fastän Tindra somnade en halvtimme senare än vanligt igårkväll så vaknade hon en kvart tidigare. Så jag försökte få henne till att somna om också, men det gick absolut inte. Sen vaknade ju Molly en gång till vid halv 6 och då ville hon såklart ha mat igen..så det var bara kliva upp igen och göra en flaska. Klockan 6 gav Jesper upp och klev upp med Tindra och han lät mig försöka sova igen, kan väl säga att det gick mindre bra eftersom Tindra skulle in till mig hela tiden, haha! Så det var ett jäkla liv utanför sovrumsdörren. Och inte nog med det, Tindra har lärt sig öppna dörrarna här hemma så Jesper fick låsa in mig och Molly så att vi skulle få sova. Men det tog inte många minuter innan Tindra stod och bankade och ropade på mig. Så jag kan väl inte påstå att jag har sovit många timmar inatt eller imorse. Men jag ska inte lägga mig och vila nått idag för då händer säkert samma sak ikväll, att jag inte kan somna, så jag somnar hellre tidigt ikväll än att få vila nu när alla andra sover.

Fy vad jag gnäller just nu känner jag. Kanske inte det roligaste att läsa. Självklart älskar man sina barn oavsett men lite mer sömn hade jag ju gärna sett. JA!! Jag är bortskämd...! Men jag har faktiskt tänkt fortsätta vara det också. Funderar nästan på att sätta Tindra i spjälsängen igen, då kanske hon somnar om av tristess på mornarna, haha! För nu kliver hon ju upp och leker med alla leksaker och försöker öppna sin egen dörr. Tuuur att den dörren går innåt, hehe.

Nää, jag får nog sluta klaga nu och göra nått vettigt istället. Kolla runt i andras bloggar kanske? Ja skriva ska jag inte göra iaf..

Vattenlek och en magbild..

Ja alltså jag har sån abstinens känner jag, haha! Jag har ju knappt hunnit fota nått med min nya kamera och jag är gryymt fotosugen! Så idag lekte jag lite med vatten och ett papper som jag skrev ut med bara massa färg på. Blev lite häftiga bilder ändå om jag får säga det själv? Kan även tillägga att jag enbart fotade med manuell fokus och det var inte lätt. Jag är inte van att ställa in fokusen själv men tycker ändå att jag lyckades få bilderna någorlunda skarpa, eller? Denna idén fick jag av en annan tjej, kommer inte ihåg adressen till hennes blogg nu men tack för idén, haha! Här kommer bilderna i alla fall.

Blir nog några fler bilder imorn då jag fick lite tips av Marie hur man kunde göra också. Jag tänker inte riktigt så långt själv så det är tur att nån kan ge mig tips, haha! Ni förstår, jag har inte riktigt tänkt på att jag faktiskt KAN smälla upp stativet och göra det lite enklare för mig, nej jag ska alltid fota allt på fri hand, haha! Nåja, det får testas lite andra grejer imornkväll helt enkelt. Men säg gärna vad ni tycker om dessa bilder. Och ja, jag vet att det är fästet för vattenslangen som sitter på och ja, jag vet att det inte är det minsta snyggt men jag orkade inte plocka undan disken från diskhon i köket så jag tog "grovtvättens" ho, hehe. Imorn blir det dock diskhon om det ska bli nått.

Sen hade jag tänkt bjuda på en magbild också. Graviditeten är ju över men jag måste säga att jag är rätt nöjd över att min mage har gått ihop relativt snabbt. Min mage hängde bra mycket mer och väääldigt mycket längre tid efter Tindra. Nu känner jag mig som jag gjorde innan graviditeten med enda skillnaden att jag fortfarande inte kommer i några byxor, haha! Fick nästan inga bristningar denna gången heller. Bara några små. Men jag har ju miljoners efter Tindra som jag får leva med. Men det var ju tur att man fick något vackert ut från det i alla fall. Här är bilden.

Men jag kan ju säga att jag längtar gryymt mycket tills jag kan pressa kroppen igen. Gå ner i vikt och träna lite videos som jag gjorde sist. Ser verkligen fram emot att få svettas lite och bygga upp musklerna igen. Frågan är när man vågar börja ta i. Nu tänker jag ju snart börja med promenader och sådär men när är egentligen rekomenderat att man "får" börja? Kroppen behöver ju sin vila innan liksom..man kanske borde vänta en månad eller två i alla fall? Eller? Aja, det blir nog bra.

Nää nu ska jag nog ta och lägga mig i sängen. Imorn blir det ner och fota lite produkter åt Björn igen. Ska bli skoj att se hur det går att fota produkter med min nya kamera. Ni kanske kan få ett smakprov imorn, haha! Får väl se.. Nu har lillan fått mat så jag får passa på att gå och lägga mig så att jag hinner sova ett par timmar innan nästa matning. Sov så gott allihopa!

Vad ska vi göra?

Vad ska vi göra med Tindra egentligen? Jag är helt lamslagen. Jag vet inte hur man ska handskas med en unge som inte sover..? Vad ska man göra? Hur kan man få henne att sluta? Spelar ingen roll vilken tid vi lägger henne hon vaknar 5 ändå! Varför? Hur länge ska detta hålla i sig? Eller har hon tagit detta för vana? Jesper är helt död eftersom han kliver upp med henne och hur fan ska jag orka kliva upp 5 och sen hålla igång hela dagen när jesper börjar om och jobba? Jag fasar verkligen över den dagen! För Molly sover inte hela nätterna ännu så jag får avbryta sömnen 2-3 gånger för att sedan kliva upp 5 för att Tindra vägrar somna om.. Jag vet inte hur jag ska klara av det faktiskt. Jag får bara hålla tummarna på att det vänder innan det är dags för jesper att börja om helt enkelt..

Myskväll..?

Nja jag vet inte. Känns inte som att det är fredag idag ens en gång. Något mys har vi inte direkt heller. Kommer väl sätta oss tillsammans och kolla på let´s dance men sen blir det nog sängen. Är sugen på nått med. Funderar om jag skulle koka mig lite kola. Får se om jag orkar. Känner mig inte speciellt motiverad till nått just nu. Känner mig bara deppad utan egentlig anledning. Är det normalt eller? Funderar på om jag håller på att bli sjuk också. Nice timeing! Har sån magknip och känner mig lite febersnurrig.. Men det är säkert ingenting. Kan ju i alla fall hoppas att det inte är någonting.

Idag blev det inte mycket gjort. Vi har inte varit utanför dörren. Fick lite besök av Malin och Malin här för en stund sen. Trevligt trevligt. Men gud, det står stilla i min hjärna, jag har ingenting att skriva..joo föresten. Tindra har blött näsblod idag för första gången i sitt liv. Hon kröp runt på golvet, halkade och landade rakt på näsan. Blodet bara rann! Men det stannade ganska snabbt och hon tyckte nog mest det var jobbigt att ha ett papper tryckt mot näsan samtidigt som jag försökte hålla henne lite bakåt med huvudet. Men efter en liten stund blev hon glad igen. Verkar inte ha fått några men för livet i alla fall.

Nää, nu ger jag upp..

Håller i sig!

Jag trodde att mina läsare ökade när jag fick Molly för att sedan sjunka när nyheten inte var så het längre, men ni håller er kvar, hehe. Jag tycker självklart det är roligt att mina kära läsare har ökat i antal men jag förstår egentligen inte varför. Har jag ett så spännande liv? Skriver jag om intressanta saker? Jag har ingen aning. Jag brukar ju mest skriva om det första bästa som kommer upp liksom. Men det är ändå kul att ni håller er kvar!

Vad ska vi hitta på idag då? Ja som vanligt ska vi åka och handla. Behöver blöjor, ersättning och mat. Ska även förbi ö&b. Sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.

Jag måste också få säga att det är någon här hemma som gör mig otroligt bortskämd. Jesper lät mig sova till klockan 8. Kan tillägga att Tindra vaknade klockan 5.. Nått har hänt med henne. Hon har slutat sova så bra som hon brukade så jag vet inte vad jag ska göra faktiskt. Kan man använda en stekpanna kanske? Haha! Nää skämt och sido. Men jag kanske skulle tvinga henne att vara vaken längre på kvällarna? Hon blir så jäkla gnällig då bara men det kanske det är värt för att få sova längre på morgonen? Måste nog ha ett familjemöte om detta för jag lär inte överleva om hon ska vakna klockan 5 varje morgon när Jesper börjar om och jobba. Nä nått måste göras snarast! För övrigt sov Molly till 8.30 idag..!

Nu ligger Tindra och vilar och Molly sover på min mage så det är riktigt mys. Föresten så håller jag på och pyssla med en ny design. Känner att jag behöver ändra lite färger och sånt pga olika orsaker.. Men vi får väl se när jag byter, det lär märkas. Nu blir det våra bästa år.

Jag har tråkigt..

Så jag snodde en lista från min lillasyster bara för att fördriva tiden lite. Efter denna blir det nog sängen som gäller..

~> Skriv 8 saker du ser fram emot:
* Få på mig mina jeans..
* Våren
* Sommaren
* Skara sommarland på midsommar
* Studion
* Piteå
* Värme
* Få ett jobb

~> Skriv 8 sanningar om dig själv:
* Känner mig otillräcklig ibland
* Har svårt att låta bli godiset
* Mörkrädd
* Tycker det är jobbigt att vara ensam hemma
* Har svårt för att ta kontakt med nya människor och bangar gärna ur innan träffar och sånt..
* Har lite svårt att prata om känslor
* Har väldigt få vänner
* Är beroende av min kamera

~> Skriv 8 saker du brukar säga:
* Är du dum eller?
* Amäh!
* Suck
* ork
* Gå och lägg dig!
* H-A (annat ord för prostituerad, som jag säger för ofta om nått inte går som jag vill..)
* Absolut!
* Mupp

~> Skriv 8 saker du har på dig nu:
* strumpor
* mjukisar
* bh
* trosor
* pyjamasöverdel
* Fleecejacka
* gummiband
* halsband

~> Skriv 8 personer du utmanar att göra denna lista
Kan väl inte ens komma på 8 personer som jag vill ska göra den..men om ni gör den så kan ni ju alltid kommentera så jag kan läsa era svar, hehe!


Pulka och lite sånt!

Det blev att dra till pulkabacken idag istället. När det var dags att hämta Tindra på dagis så klädde vi på oss hela familjen, packade ner lillan i vagnen och knata iväg till dagis, hämta storan och iväg till lekplatsen. Tindra tyckte att det var skitkul att åka pulka i backen, hehe. Problemet var nog mest att hon körde slut på sin stackars pappa som blev tvungen att springa upp och ner för den där backen, haha! Stackars lilla Jesper. Men det blev lite bilder i alla fall. Kattfan som är med på vissa av bilderna tillhör oss..han ska följa med överallt!


Turbo lekte med döden när han var och klättrade i klätterställningen. Han höll på att ramla ner flertalet gånger haha. Efter att han varit där och klättrat så gick han till rutschkanan och ni kan väl aldrig gissa vad han gör? Joo mycket riktigt han ÅKER NER för den! Synd att jag inte stod från rätt håll och kunde fota, det var en syn för sig alltså.. Tindra spenderade i alla fall resten av tiden på lekplatsen med att göra sin favoritsysselsättning, gunga..

Nu kommer ni få se lite blandade bilder. Vissa är från igår, dom översta och dom två längst ner är från idag. Tindra kom på en ny rolig grej igår förstår ni. Vi satt vid matbordet och käkade tacofärs med makaroner. Plötsligt lägger Tindra ifrån sig sin sked och plockar upp sleven som hon satt och lekte med när jag gjorde maten och börjar äta med den! Haha! Det var roligt tyckte både hon och vi, hehe. Nåja, här kommer bilderna..

Oj vad stor texten blev. Aja, det får vara så nu.

Jag har en liten idé som jag funderar på att sätta till verket till våren. Frågan är bara hur och när. Och med vilka? Jaa, jag har en hel del att fundera på och börja planera..spännande! Måste ha tid också..

Nää jag vet inte vad jag ska skriva nu faktiskt. Ska inte avslöja för mycket av mina planer.. Vill se om jag kan få ihop det först. Men men, snart blir det sängen..

Frusenheten fortsätter!

Jag vet inte vad det är med mig. Kan det vara att jag lyckats klämma ut det som höll mig så varm jämt? Måste nog vara så för nu fryser jag nästan konstant känns det som. Förutom när jag städar, då blir jag varm, en stund..för att sedan bli lika frusen igen. Aja, det blir nog bättre snart även om vi bara är i januari månad. Man blev så jäkla glad när snön kom och kylan..men nu räcker det. Nu kan den gärna få försvinna. Jag längtar till våren! Härliga vår, vart är du?

Jag är snuskigt trött idag och överväger om jag ska lägga mig och vila när Tindra ändå är på dagis. Problemet är ju om jag lyckas sova alldeles för länge, då kan jag inte somna ikväll. Inte i rätt tid i alla fall. Så frågan är nu vad jag prioriterar. Sova nu eller somna lätt ikväll? Jag får filura på det lite till tror jag. Kanske skulle försöka få i mig lite frukost innan..

Aa, just det. Har jag skrivit att jag fått sålt min kamera? Min D40 alltså? Jag lade ut den på annons och dagen efter hade jag redan sålt den. Jag lade ut den på blocket i hopp om att slippa skicka den någonstans. Men det slapp jag inte ändå utan Jesper fick åka iväg till posten igår och skicka den hela vägen upp till Umeå. Skönt att bli av med den och jag måste erkänna att jag inte förlorade många kronor på den kameran. Trodde att jag skulle förlora ruskigt mycket men inte. Kameran är alltså 1 år och 8 månader gammal och allt jag "förlorade" var 490kr. Ingen dålig affär enligt mig. Men jag kollade upp vad dom kamerorna ligger i för pris begagnade och dom ligger mellan 2500-3000kr. Aja, nog tjatat om detta. Jag blev i alla fall nöjd över försäljningen om man säger så, hehe.

Nää nu ska jag kika vidare och fortsätta fundera över om jag ska sova eller inte..

Ingen pulka..

Nej det blev ingen pulkaåkning idag. Vi fick helt enkelt fullt upp, hehe. Först så låg ju hela min kära familj och sov fram till klockan 11. Sen tog vi tag i städningen som inte var mycket att städa men skönt när det var klart. Fick även bytt gardinerna idag. Bara Tindras rum jag inte orkade byta. Sen kom Jespers mamma på besök så det blev fika lite kaka och kaffe för dom vuxna (nej jag är inte vuxen ännu). När hon åkte hem så var det dags att laga lite mat sen äta och sen klädde vi på oss allihopa och åkte ner till Jespers bror en sväng. Jag hade först tänkt stanna hemma men jag kände att det kanske kunde vara skönt att få komma ut lite. Så det blev fika även där med feta semlor. Hujja, nu måste jag börja tänka på vad jag stoppar i mig igen.. Sen, när vi kom hem därifrån så åkte Tindra i säng, självklart efter blöjbyte och välling och sånt. Molly fick sig ett bad i rikligt med olja, hennes hud är något så grymt torr så jag vet inte vad jag ska göra. Men efter badet så smörjdes hon även in i miniderm så jag hoppas att denna kuren kan hjälpa lite i alla fall. Efter badet var det matdags och sen sängdags även för henne. Så nu sover barnen och det är nästan så att jag funderar på att göra detsamma. Ska bara skriva klart här..

Appropå att tänka på vad man äter. Jag gick upp mer i vikt denna gången än förra gången, suck! Dock bara 1 kg mer, haha! Men 19kg extra var inte roliga att släpa runt på kan jag lova. Nu har jag dock rasat av mig 10kg redan och hoppas väl att det kan fortsätta lite till, hehe. Men än går det ju lite segt med tanke på att jag inte kan börja träna riktigt ännu. Vet väl egentligen inte när man "kan" börja igen efter förlossningen..kanske ska kolla upp det så att man inte börjar för tidigt. Det är nog inte bra.. Men snart tänker jag i alla fall börja med mina långpromenader, dom är ju i alla fall inte farliga. Och som sagt, tänka på vad man äter. Får sluta med skräpmat och godis..äta gott på helgerna bara. Aa, det blir nog bra. Får väl lägga upp en liten plan helt enkelt.

Tänkte visa lite bilder på min tokiga dotter, men jag orkar inte hämta kameran så jag visar dom imorn..håll ut! Och sov nu så gott allihopa! Natti natt!

Pulkaåkning?

Får se om vi kanske drar oss till pulkabacken idag. Tindra har aldrig prövat åka i någon backe direkt och hon gillar ju fart så vi tänkte se om hon uppskattar lite åkning i backen. Synd bara att vi inte har någon stor pulka med lite bättre glid i. Kanske kan kolla om vi kan låna någon.. Får väl se. Jesper var sugen på att åka pulka han med, haha! Men vädret är grått och trist så det är inte ens något roligt fotoväder. Bilderna blir så jäkla grå och tråkiga när inte solen är framme. Men några bilder från backen kanske vi kan få ihop i alla fall. Men det får bli när alla har vaknat och klivit upp. För nu ligger Jesper och sover i sängen, Tindra sover i sin säng och Molly ligger här bredvid mig i soffan och sover. Får väl se vem som vaknar först, haha. Jag har en känsla av att det KAN bli Tindra, hehe. Så när hon vaknar ska hon få lite mellanmål, Molly får en flaska och Jesper får klara sig utan, sen blir det påklädning, nerpackning i vagnen och sen knalla iväg till sandersdalar. Någon som vill hänga på?

Nää, jag har inget vettigt att skriva känner jag. Blir bara grötigt när jag funderar på hur jag ska formulera mig..känns onödigt att skriva över huvud taget.. Kanske återkommer senare med evenuella bilder eller dylikt..

Lugnt och stilla..men inga gardiner..

Ja jag hade planerat in denna kvällen helt perfekt, tycker jag. Jag har lagt Tindra och Molly, båda mätta och belåtna med rena blöjor och allt vad det innebär. Sen hade jag tänkt ta tag i att få ner julgardinerna som fortfarande hänger uppe i våran lägenhet. Jag har varit laaat, eller så har jag precis fött barn, välj själva.. Men hur som hellst tänkte jag att jag kunde göra detta i lugn och ro nu på kvällen då även gubben är utflugen. Jag plockar fram gardinerna, som för övrigt hade ramlat ner på golvet i datarummet, och känner en frän doft komma ifrån dom..hmmmm!? Luktar på dom och inser att någon av våra satans kattjävlar har PISSAT på gardinerna!!? Vad i..?! Det måste någon av dom ha gjort nu när det har varit så jäkla kallt och dom vägrat gå utanför dörren och vi inte slängt ut asen! Förbannad blev jag men kan ju inte direkt halshugga någon av dom eftersom jag inte vet vem av dom som gjorde det. Men hade jag fått bestämma hade jag nog slängt ut båda två, MORR! Så istället för att ställa mig och hänga upp gardinerna så fick jag ställa mig och handtvätta dom eftersom det är sånna som inte tål maskintvätt, ännu ett jippie eftersom jag HATAR att tvätta! Dessutom tog tvättmedlet slut när jag startade en maskin förut idag så jag tvättade gardinerna med enbart sköljmedel och bara hoppas att lukten ska försvinna.. Känns som att detta inte riktigt blev min kväll.. Och eftersom kattjävlarna pissat på gardinerna som skulle vara i köket tappade jag totalt lusten att hänga upp några nya i vardagsrummet så julgardinerna får hänga ett tag till..iaf tills imorn..suck suck suck!!!

Så nu har jag inget bättre för mig ikväll. Gubben är som sagt inte hemma och ungarna sover. Jag är otroligt rastlös och pigg eftersom jag lyckades sova 3 jäkla timmar här förut idag. Hur kan jag vara så dum att sova så länge? Jag vet ju att jag inte kan somna på kvällarna sen..! Gud vad jag känner mig på bra humör plötsligt. Kattjävlarna som förstörde det hela för mig! Får väl sätta mig och leka i photoshop eller nått. Kanske min blogg ser helt annorlunda ut imorn när ni läser nästa gång, haha. Nää jag kan väl inte ändra på designen igen..eller? Den som lever får se!

Sovmorgon hade man fått..

Om inte Tindra hade vaknat klockan 7, hehe. Molly vaknade kvart i 7, åt och sen somnade hon om och hon sover ännu. Snacka om fin sovmorgon man hade fått om inte Tindra hade vaknat, hehe. Nåja, nu är Tindra på dagis och busar för fullt. Själv ska jag strax äta frukost tänkte jag. Men jag vet inte om det är någon idé då jag har en känsla av att Molly vaknar så fort jag sätter mig på röven. Så jag väntar med frukost tills hon har ätit och fått ny blöja igen.

Hon har ju en tendens att vakna så fort det är någonting jag ska göra. Varje kväll, detta slår aldrig fel, så vaknar hon så fort jag ska gå och lägga mig. Spelar ingen roll om jag lägger mig 21 eller 23 hon sover tills jag själv ska sova, då passar hon på att vakna och ska ha mat och blöja och gärna tar det en stund innan hon somnar om igen. Allt för att jävlas med sin trötta mamma. Det är ju tur att man älskar sina barn oavsett, hehe.

Idag har vi endel att göra. Jesper har redan hunnit vara iväg till tandläkarn. Dom skulle bara ta några kort efter operationen och sådär så det gick ganska snabbt. Men i eftermiddag så ska vi till bvc klockan 15.30 och väga lilltjejen, sen måste vi handla, som vanligt. Efter handlingen blir det hem och laga mat. Men vad sjutton ska vi äta idag då? Suck!!! Jag har ingen fantasi och jag få huvudvärk så fort jag tänker på det. Får väl sätta mig och googla fram lite recept. Ska även försöka städa lite idag. Jag har hunnit plocka undan i Tindras rum så nu är det bara resten kvar. Det är ju dock inga mängder att städa undan men jag vill dammsuga också och skura hade nog behövts. Så det ska vi nog pyssla med idag. För jag har fortfarande problem med foglossningen så Jesper får nog dammsuga och skura, för det klarar inte min rygg av tror jag. Får väl se hur jag känner mig sen.

Nä detta blev ett otroligt ointressant inlägg ser jag, så det är nog bäst att ge upp..

Premiärtur och magknip

Idag tog vi den riktiga premiären med våran nya barnvagn. Det har ju varit helt underbart fint väder idag. Vad kan det ha varit, 3-5 minusgrader kanske? Och strålande solsken! Mysigt som bara den! Jesper fick nämligen frågan om han hade lust att kika på kompisens bil som gått sönder, så vi knallade dit och kollade på det och fick saft och kaka, hehe. Då var Tindra mer än nöjd. Bilder? Såklart. Dock mindre än vad jag hade hoppats på, hehe. Tänkte att jag skulle ha fotat när solen stod som lägst, men Tindra hade skitit så vi fick gå hem direkt. Men det kommer ju fler dagar förhoppningsvis. Men här är bilderna som togs i alla fall.


Jag är ju grymt fotosugen nu alltså. Det riktigt kliar i fingrarna på mig. Men det är ju inte det lättaste att dra sig ut med 2 ungar, hehe. Det tar sin lilla tid. Men jag älskar detta livet så man får bara acceptera läget. Och Jesper är ju hemma och hjälper till hela Januari. Det är helt underbart att ha honom hemma faktiskt. Tänk om det kunde vara för evigt. Vet inte riktigt vad som hände med honom efter att Molly kom men jag känner inte igen honom, haha! Han städar och donar, plockar och leker som en tok med Tindra. Jag får mest sitta stilla och titta på. Han åker och handlar och han gnäller inte när han behöver göra det, hehe. Jaa, nått slog honom hårt i huvudet i alla fall och jag uppskattar det till tusen! Älskade älskade du! Kan ju hoppas att även detta håller i sig, haha! Jag kommer bli extreeeemt bortskämd i så fall.. Det enda jag gör är väl lagar mat och tvättar för tillfället. Jaa, och byter några blöjor och fixar så att barnen har kläder på kroppen, hehe.

Appropå magknip då. Jag tror att lilla Molly lider lite av fenomenet. Idag har hon knappt haft ro till att sova. Inte själv i alla fall. Hon sover hur bra som hellst i famnen men så fort man lägger ner henne ligger hon och gnyr, drar ihop benen mot magen och trycker på som att hon ska bajja ungefär. Så kan hon ligga även i famnen när hon är vaken så därför misstänker jag magen. Får nog ta och kolla om vi ska köpa sånna där magdroppar. Men vilka är egentligen bäst? Sempers eller minifom? Har hört så olika.. Får nog ta och fråga på vimedbarn.se, dom brukar ha svar på det mesta, hehe. Annars får jag väl fråga på bvc när vi ska dit imorn.

Nää, nu ska jag ta och snabbkika lite innan jag ska slänga mig på soffan och kolla på spårlöst. Men jag ska bara bjuda på en bild till. Lite roar små, eller hur? Ja Tindra tyckte i alla fall att det var gryyymt skoj att stå och snurra på hjulen till barnvagnen. Hon snurrar och säger "oj!", hehe.


God morgon härliga måndag!

Ja idag var det faktiskt ganska positivt att kliva upp. Jag kände mig utvilad och huvudvärken är borta! Så skönt! Och så fick vi ju sovmorgon ända fram till halv 7, då skulle Tindra upp. Molly sov till halv 8. Natten har varit bättre och vi har bara varit uppe 2 gånger för mat och blöjbyten. Känns härligt! Så det blir att försöka göra samma sak i eftermiddag/kväll och hålla även lillskruttan vaken. Fast egentligen, ska man räkna hennes natt så vaknar hon faktiskt 3 gånger för mat och blöjbyte. För hon vaknar runt 21-22-tiden också. Alltid preciiis när jag ska gå och lägga mig, hehe. Men eftersom jag inte hunnit lägga mig så räknar inte jag det som natt. Aja, det var ett jäkla tjöt om nätterna.

Vad ska vi hitta på idag då? Tindra är på dagis, skönt för henne. Hon har tjatat om Pia hela morgonen och ville ta på sig skorna redan klockan 7. Pia är alltså hennes dagisfröken (om man får kalla dom det?). Hon klättrade nästan över grinden för att komma in och hade knappt tid till att säga hej då. Men en puss lyckades jag sno åt mig, hehe. Det känns skönt att hon tycker om dagis så mycket. Nåja, nu var det ju inte frågan om vad Tindra skulle göra idag utan resten av familjen. Ja, vi kommer nog sitta hemma och ta det lugnt. Man har inte så mycket till val när man ska undvika köpcenter och liknande under ett par veckor p.g.a alla virus och sånt. Men men, vi får väl se vad som händer. Måste även fundera över vad vi ska äta idag.. Nån som har nått bra förslag?

Nää, har inget mer att skriva för tillfälet. Jag ska bara njuta av lugnet och stillheten som infinner sig i huset just nu. Kanske dagen kan bjuda på några bilder? Det märker vi nog senare..

Facinerande!

Bebisar kan vara bra facinerande att titta på ibland. När jag och Molly var ensamma hemma förut så var hon vaken en ganska lång stund. Hon låg och kikade och gjorde ganska roliga grimaser, haha! Jag kunde inte låta bli att skratta och fångade endel på bild faktiskt. Så jag tänkte dela med mig lite av Mollys ansiktsuttryck.

Ser nästan ut som att hon ler på vissa bilder och sen ser det ut som att hon gallskriker, haha. Men det gör hon alltså inte utan hon bara gapar och försöker käka upp handen.

Jesper och Tindra åkte ju som sagt iväg till badhuset. Men det hade tydligen inte varit nått vidare. Det är tydligen inte så barnvänligt och bassängerna var iskalla. Fanns knappt några leksaker. Lite trist faktiskt. Så nästa gång åker dom nog till vattenpalatset i vänersborg. Det är ju i alla fall barnvänligt och poolen är bra mycket varmare! Och där vet vi att hon gillade att bada, hehe.

När dom kom hem så var hon fortfarande busig. Fast hon har ändå varit något lugnare ikväll än vad hon var igår. Då gick det ju knappt hantera henne. Men nu var hon lugnare och kunde till och med sitta stilla och kramas lite. Sen satt hon och lekte med Jespers telefon. Hon älskar telefoner. Vet inte riktigt vad det är men hon ska ha en telefon så fort hon ser den och så säger hon "hajå hajå" så fort hon ser en, hehe. Så jag bjuder på lite bilder på mobilnörden..



Haha, bilden längst ner till höger..hon ville också testa bebisens korg, men det var verkligen inte roligt att ligga där i. Det var otroligt trångt och jobbigt, haha!

Nåja, vad har vi annars gjort idag? Inte så mycket. Försökt busat slut på Tindras energi och jag tror att Jesper lyckades ganska bra. För hon stupade verkligen när vi lade henne för natten. Skönt att slippa bråka med henne för att få henne att sova för en gångs skull. Hoppas verkligen inte att hon vaknar klockan 5 imorgon bitti igen. Då vet jag inte vad jag gör faktiskt.

Imorn ska Tindra få komma tillbaka till dagis i alla fall. Blir nog skönt för henne att få komma dit och härja av sig lite. Busa med sina kompisar och slippa oss ett tag, hehe. Undra bara hur det kommer gå att få henne att sova där..hoppas att hon inte bråkar utan att hon verkligen vilar. För annars kommer dom inte låta henne sova och då blir hon skitjobbig och gnällig här hemma på kvällen. Aja, vi får väl se. Kanske är annat när hon är på dagis..

Nää nu ska jag sätta mig och pyssla lite innan jag ska slänga mig i sängen igen. Men jag avslutar med en bild till. Kan ju även tillägga att både jag och Molly har gått i pyjamas hela dagen, haha! Men kolla in, det är lite storleksskillnad på Jespers och Mollys händer, haha!



Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram på er!


Zombie med huvudvärk!

Idag känner jag mig verkligen som en zombie. Molly var nämligen vaken alldeles för mycket för min kropp inatt. Jag somnade på soffan till en kass film vid 21.30 så Jesper väckte mig och sa att jag borde gå och lägga mig. Inte mig emot! Men precis då jag lagt mig vaknar Molly. Då var hon vaken fram till 23 ungefär. Sen vaknade hon vid 1 och var vaken till 3. Sen vaknade Tindra klockan 5 och totalvägrade att somna om!! Jag höll på att bli galen alltså. Men då klev Jesper upp med Tindra och jag tog över Molly i våran säng när hon fick mat och där somnade hon ju om också. Jag låg och halvslumrade samtidigt som jag lyssnade på Tindras energiska lekar med högljudda bilar och skrik..jag är totalt grötig i skallen idag känner jag. Får nog bli att försöka vila en stund sen. Men nu sover allihopa och jag kände att jag ville sätta mig här lite..

Tindra tycker jag otroligt synd om just nu. Hon är nått så grymt understimulerad och har alldeles för mycket energi. Stackarn.. Men det har helt enkelt varit för kallt ute så man kan ju inte vara ute mer än en kvart eller nått. Det är så sjukt rått. Så idag funderade Jesper på om han skulle ta med Tindra till badhuset. Det tror jag att hon skulle uppskatta faktiskt. Dom öppnar klockan 11 så då ska jag väl försöka få iväg dom med mätta magar, hehe.

Sen börjar jag bli trött på vårat internet. Nu har det varit störningar någonstans i flera dagar. Så internet funkar bara ibland. Måste nog ringa och skälla lite på comhem och fråga vad orsaken till detta är. Så nu sitter jag på mitt mobila bredband. Tur att man har resurser, haha!

Nä nu ska jag se om jag kan hinna läsa lite bloggar och sådär innan någon av familjen vaknar..
Ha en trevlig dag!

Mobilblogg

Ja jag är för trött för att sätta mig vid datorn just nu. Hade inte Molly vaknat för ett mål mat hade jag sovit vid detta laget. Så jag gör bara en kortis nu medan hon äter. Jag är så fruktansvärt frusen idag. Jag har frysit nästan konstant sen vi kom hem från gösta. Antar att det beror på att det är så kallt ute plus tröttheten som spelar in. Tindra vaknade som sagt halv 6 imorse och vägrade somna om så jag har varit zombi idag. Jesper trodde att jag håller på att bli sjuk men det tror inte jag. Jag känner mig inte så.. Nåja vi får hoppas att morgondagen blir bättre. Nu har skrållan ätit klart så nu är det sängen som gäller! Sov gott!

Gillade inte alls kylan!

Njaa, vårat försök att trotsa kylan gick inget vidare faktiskt. Vi bäddade ner Molly i vagnen så gott det gick men hon gillade inte alls att ligga där. Men kylan bet verkligen i oss alla så vi struntade i att gå uppe vid värmeverket utan gick istället upp en stund till barnens farfar. Där värmde vi oss och Tindra stod och dansade till musiken, hehe. Men eftersom vi varken hade blöjor eller mat med oss till nån av ungarna så blev besöket kort och sen åkte vi hem.

Hemma vankades det våfflor med sylt och grädde. Trodde att detta skulle bli populärt hos Tindra men nej, hon gillar inte alls våfflor med sylt och grädde. Hon smakade en liten liten bit sen ville hon inte ha mer, då skulle hon ha välling istället. Så det blev en sak att skriva upp på "vill-inte-ha-listan". Hon måste ju verkligen vara lite udda våran dotter. Hon gillar inte våfflor och hon gillar inte stuvade makaroner. Det brukar ju ändå vara en favorit bland ungar väl? Men nej, inte här. Aja, det blir nog bra.

Nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra resten av dagen. För ute går det ju inte vara när det är såhär kallt. Kinderna på Tindra blev alldeles illröda av den lilla stunden vi var ute förut. Får se om man kan sätta igång nya Tingeling-filmen som Tindra fick i julklapp. Den har vi inte sett ännu. Nått måste vi i alla fall göra för att underhålla Tindra. Får väl se..nu ska jag i alla fall än en gång försöka kasta henne i säng, det går mindre bra..

Fredagsmys!

Ja idag är det ju fredag, redan! Fy vad veckorna går snabbt. Snart börjar ju Jesper om att jobba igen också, hemska tanke.. Det blir så ensamt här hemma då. Men jag är faktiskt rätt glad att han jobbar dom tiderna han ändå gör, förutom söndagarna då. För han är ju ändå hemma hela dagarna typ så att han träffar ju oss hela dagarna. Nåja, det kommer nog gå bra det också. Ikväll blir det i alla fall soffmys till let´s dance. Måste ju se Gudrun schyman göra bort sig, haha!

Jag hittade mig lite energi här idag. Efter att vi kommit hem och barnen sovit och allt det där. Då började jag städa ännu mer. Våran lilla dotter (stora dottern kanske jag ska säga) är enoooormt duktig på att dra fram alla sina leksaker. Så vi hade ju leksaker högt och lågt så jag kände bara att jag inte klarar av att se på skiten längre. Så det blev att gå och småplocka, flytta, packa ner mer julsaker och lite sådär. Jesper fick order att ställa iordning allt i hennes rum. Det gick väl sådär med tanke på att hon minsann skulle leka med allt som han plockade bort, haha! Men det var i alla fall skönt att få plockat undan lite. Hade tänkt dammsuga mer men där tog energin slut. Har till och med vikt tvätt och stoppat in det i garderoberna, startat en torktumlare och en tvättmaskin. Känner mig riktigt duktig faktiskt.

Har även hunnit med att ta lite kort idag, hehe. Inget ovanligt kanske.. Men jag tänkte i alla fall dela med mig.

Appropå mat så måste jag bara berätta en grej. Jesper satt och gav Molly en flaska förut idag, då blev Tindra helt galen och skulle promt sitta i Jespers knä och hon blev jättearg när hon inte fick det! Skrek och gapade som aldrig förr! Lite svartsjuka kanske? Hon är ju faktiskt pappas flicka den där ungen, kan man lugnt säga! Men det gick över ganska snabbt då jag mutade bort henne till sitt rum och satte mig och lekte med henne tills Jesper var klar. Det var lite läskigt för hon blir verkligen inte sån när jag sitter och matar. Men som sagt, Tindra är pappas flicka helt och hållet så det kanske känns mer när han sitter och matar. Dock så gillade hon att ge Molly mat imorse, som ni ser på bilden högst upp. Det var mycket spännande och hon var riktigt stolt. Hon har börjat komma fram till oss när vi håller i Molly och pekar och säger "bissen", då vill hon gärna hålla i Molly och krama henne. Tycker att det är så gulligt. En annan gullig sak som Tindra gjorde förut när hon satt med sin snutte och napp bredvid oss i soffan, då sträcker hon snutten till Mollys öra (precis som hon gör på sig själv) och låter henne "snutta".  Man blir ju alldeles rörd, hehe. Gullhumlan min!

Nåja, imorn då? Jaa, dom ska ju ha någon sorts julgransplundring uppe vid elverket. Så vi tänkte försöka ta oss dit faktiskt. Visst säger dom att man ska hålla sig inne med en nyfödd i ett par veckor med tanke på rs-virus och sånt skit, men när man är utomhus borde det väl inte vara någon fara väl? Plus att det lär vara så jäkla kallt så inga baskilusker överlever, haha! Dock är jag lite orolig över huvudbonad till den minsta damen. Jag har inte hittat någon vettig vintermössa i storlek nyfödd så hon har ju bara en tunn mössa..känns lite tycker jag? Men vad ska man göra? Jag får nog rota och se om jag kan hitta någon som är lite tjockare som Tindra hade. Men Tindra föddes ju i juni så jag har inte så stora förhoppningar faktiskt..

Nää, nu ska jag sluta skriva mer. Känns som att jag skriver långa romaner varje gång jag uppdaterar min blogg nu för tiden. Vi har föresten fått en tid på bvc nästa vecka. På tisdag klockan 15.30! Då får vi se hur mycket lillan väger igen, hehe. Ha nu en fortsatt trevlig kväll! Kram på er!

Härlig morgon!

Denna morgonen har faktiskt varit ganska mysig. Började med att Tindra och Molly vaknade samtidigt runt kvart i 7 imorse så då låg vi hela familjen i sängen medan Tindra åt välling och Molly fick ersättning. Efter att dom hade ätit klart så klev vi upp och jag mös lite med Tindra och lyckades få på henne lite kläder. Jag har tagit på mig det ansvaret eftersom jag inte riktigt har energin att leka med henne just nu, då får vi i alla fall en egen stund när jag klär på henne och sådär. Sen kände jag mig så sjukt less på julen så jag och Tindra började plocka ner alla pollor från granen. Sen slängde Jesper ut den så nu står den på våran baksida, får se vart vi ska göra av den bara.. Nåja, sen plockades det ner stjärnor och tomtar och lite andra julsaker så nu är det bara gardinerna kvar. Jag ska väl ta tag i det också snart, men jag vet inte vad jag ska ha för gardiner. Kanske skulle köpt lite nya för jag har verkligen inte gott om gardiner.. Men jag får se.

Efter detta käkade vi lite frukost och sen klädde vi på oss och åkte till maxi. Ja, hela familjen åkte. Jag kände att jag ville ha lite luft. Handlade lite mat och andra nödvändigheter. Det var skönt att få röra lite på kroppen. Dock kände jag ju att min foglossning sitter kvar när jag hade gått en stund. Men det är ju ändå bara 4 dagar sen Molly föddes så förhoppningsvis ger det väl med sig nån gång. Så idag blir det i alla fall wok till middag. Snabbt gott och lätt.

Det är många som har frågat hur Molly sover om nätterna. Jaa, hon har ju inte direkt kommit in i några rutiner men sover gör hon allt. Igår åt hon sista gången vid..hmm..22-tiden tror jag för efter det gick även jag och lade mig. Sen vaknade hon halv 1, fick mat, somnade. Samma sak vid halv 4 tror jag klockan var och sen vaknade hon vid 7 som sagt. Så vi får sova hyfsat mycket i alla fall. Nää hon vaknade faktiskt vid 2 också kom jag på nu när jag tänker efter.. Men det var ju samma sak då, äta och sen somna om. Så jag klagar verkligen inte. Kan ju hoppas att det håller i sig, hehe. Nää nu ska jag försöka få tag på bvc. Man skulle tydligen ringa till dom för att få en första tid för en viktkontroll under nästa vecka. SUCK säger jag till det eftersom bvc är helt jävla omöjliga att få tag på nu för tiden.. Men men, jag måste göra ett försök i alla fall..

Ha en trevlig dag!


Ett bildinlägg!

Ja detta blir ett litet bildinlägg tror jag faktiskt. Vi har ju gjort endel saker idag och tagit några bilder. Men jag längtar ändå efter lite mildare väder och tills man kan gå normalt så att man kan ta premiärturen i barnvagnen, hehe. Nåja, tänkte börja med två bilder som jag tog på Molly precis när vi kommit hem från NÄL. Hon satt och sov så gott i bilstolen så jag öppnade bara overallen så fick hon ligga kvar där en stund.

Nu på kvällen har vi haft lite familjemys. Tindra springer ju runt och pekar och tjötar om bissen (bebisen) hela tiden och vi frågade om hon ville hålla i bebisen och det ville hon såklart. Hon är superduktig och sitter blick stilla med en hand på Mollys mage. Man blir så stolt över henne. Sen sprang hon iväg och lekte lite och kom tillbaka efter en stund och gjorde samma sak, då satte hon sig i mitt knä och så fick hon hålla igen, jättestolt storasyster är hon! Och vill gärna kramas och det känns faktiskt toppen! Sen hade vi ju även två sömntutor i familjen, hehe. Min skäggige gubbe och Molly låg och sov en stund på soffan medan jag och Tindra startade en tvättmaskin. Aja, här kommer lite fler bilder då..

Har haft en mysig kväll hela familjen. Har även klippt Tindra idag. Hon hade ju en sån gräslig hockeyfrilla, haha! Så jag har klippt av henne håret i nacken. Det blev lite snett men det är ju fasen inte lätt att klippa en unge på 1½ år kan jag lova, haha! Men nu har hon i alla fall en kort page och ser mer ut som en flicka i håret, lite mer välvårdad, hehe.

Men hon gillade verkligen inte att behöva sitta stilla, haha! Nåja, det blev hyfsat i alla fall.

Jaa, detta var väl det jag hade att bjuda på ikväll tror jag. Får se om jag orkar sätta mig och greja med headern här ikväll eller om jag gör det en annan dag. Molly måste ju få en plats även hon, hehe. Men får se som sagt. Nu ska jag i alla fall kolla lite bloggar o.s.v. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Bilder från förlossningen..

Upptäckte precis att vi faktiskt inte tog så många bilder från förlossningen men dom vi tog, haha, jaa jag har inget att säga. Hög var jag iaf på mer än hälften av alla kort, haha! Och mellan lustgasbilderna och tills hon kom så tänkte nog inte Jesper på att ta några bilder heller med tanke på att det gick rätt fort och jag hade ju bra ont! Men här kommer i alla fall några av bilderna som togs, skratta inte föööör mycket, haha!

Haha, jag ler ju på nästan varje kort. Det är tur att man hade hoppet uppe! För det hade jag inte på slutet kan jag säga! Så låg jag mest och gnällde över hur jävla ont det gjorde och att jag inte ville vara med längre. Jag ville inte alls ha dessa värkar och jag ville bara att det skulle sluta och sen ville jag inte trycka på heller för att det gjorde ju ont, hehe. Jag hade nog lustgasmasken tryckt konstant mot ansiktet under den sista halvtimmen! Sen skulle jag ju sys också och då var lustgasen ännu mer till hjälp! Tror till och med att jag däckade och då tog jag bort masken för jag trodde att hon var klar men efter några djupa andetag insåg jag mitt misstag och bad om den igen, hehe. Aja, nu är det över i alla fall och skönt är väl det! Min mage har dragit ihop sig otroligt mycket faktiskt, jag är lite förvånad själv men det är skönt. Snart, snaaaart kan jag sova på mage igen! Nu väntar jag bara på att mina tuttar ska försvinna.. För det lär dom ju göra snart tyvär. Tänk om man kunde fått behålla denna storleken och formen på tuttarna resten av livet, dock utan smärtan, då hade jag varit lycklig, haha!

Nä nu vankas det mat för den minsta damen i familjen. Ha det!


Vad har hänt?

Jaa, vad har hänt med lilla lilla Tindra då? Inatt har jag inte känt igen henne och inte heller nu när hon ska vila..hon vill helt enkelt inte. Men så dåligt som hon sov inatt har jag aldrig varit med om tidigare.. Hon har vaknat flera flera gånger och sen var hon vaken mellan 00-01.30 ungefär och vägrade somna om. Sen vaknade hon klockan 6 imorse! Jag känner inte igen henne! Men jag antar att det kan bero på vårat nytillskott. Hon är alldeles för nyfiken och bebis är det enda hon tjatar om. Men hon vill inte heller vila sin lunchvila längre. Hon sätter sig och leker på sitt rum istället så att man får gå och slänga henne i säng flera gånger. Och att strunta i denna vilan kommer inte på frågan för då vill hon sova för natten redan klockan 16! Men men, vi får se, jag hoppas att det vänder snart..

Sen var vi på återbesök på bb idag med. PKU-provet och hörselprovet skulle göras och det var utan anmärkning. Vågen visade på 3056 gram och läkaren gav henne toppbetyg, hehe. Känns skönt även om jag inte tvekade på att allt var bra med henne. Hon är helt perfekt! Och den barnmorskan som vi pratade med där är ju bara helt underbar! Hon hette Marika och bodde tydligen i munkedal. Så himla förstående och stöttande har jag aldrig träffat! Fick jättemånga bra tips och råd av henne och hon var bara så snäll! Så borde alla barnmorskor vara..!

Nåja, som sagt, allt var i alla fall bra. Nu har jag precis brottats med Tindra klart tror jag, verkar som att hon kan somna nu efter att ha slängt sig baklänges så att hon flög in i väggen med huvudet före och fått gråta lite, då blev hon trött. Sover gör även Molly här bredvid mig. Kanske skulle sova lite jag med, men jag tror inte att jag kan det nu iaf.. Aja, jag har inget mer att skriva..just det ja..bilder från förlossningen..det kan jag ju fixa iordning nu och lägga upp sen.. Ha det så länge!

Förlossningsberättelsen

Förlossningsberättelse Molly Andersson
20100104

Allt började egentligen den 2 januari. Jag hade förvärkar och gick hemma och städade och plockade som en besatt! Lekte och busade med Tindra och försökte göra allt för att få igång starkare värkar. Ingenting hjälpte. Jag sov relativt bra den natten och vaknade upp till samma känsla i magen, förvärkar och lugn. Men under kvällen den 3 januari så ändrade värkarna karaktär och började göra mer och mer ont. Jag hoppade in i en varm dusch och slappnade av ganska bra. Satte mig och skrev i bloggen och lite sånt att det kanske var något på g. Efter detta poppade vi lite popcorn och skulle kolla på en film. Jag fick avbryta efter halva filmen för att det gjorde för ont. Ringde förlossningen och sa att vi kommer in och Jespers mamma kom för att vara barnvakt till Tindra.


Klockan var runt 01.00 när vi kom in till förlossningen. Dom kopplade mig till en CTG och det tog tid innan första värken registrerades. Kändes som att vi åkt in i onödan. Barnmorskan kollade hur mycket öppen jag var, bara 2 cm, tjoho! Men vi fick stanna, hon erbjöd mig lavemang eftersom detta kan skynda på det hela lite, sen beordrade hon att jag skulle röra på mig, såklart! Detta gjordes och visst tyckte jag att det hände grejer. Ondare och ondare gjorde det. Men segt gick det. Vid 04.00 (tror jag klockan var) så kollade hon mig igen och jag var bara öppen 3 cm! Jag började nästan få panik! Vilken tid det tog denna gången då?! Jag hade dock fått en låt på hjärnan som jag satt och sjöng på. En låt från Tindras barnskiva. ”Nyss så träffa ja en krokodil som åkte runt, i en bil…..” Det tog död på lite smärta, haha!

Efter detta erbjöd bm mig att bada, tack för det! Jag hade väntat på dom orden. Så vi gick till ett badrum. Vi fick plocka med oss alla saker eftersom hon sa att vi skulle få ett förlossningsrum efter badet. När jag badat klart så fick jag på mig den snygga rocken men behöll dock mina egna trosor på. Hon kollade mig igen och jag var öppen 4-5cm när klockan var 5, suck! Detta tar väl aldrig slut? Så tänkte jag då. Men nu fick jag i alla fall den underbara lustgasen och värkarna blev hanterbara igen! Jag sprang som en galning mellan toaletten och sängen, antar att huvudet kanske trillade på plats till slut, hehe. Vid 7(-tiden) kom en ny barnmorska och presenterade sig. Hon hette Maria och var helt underbar! Jag var dock inte så ”med” så att jag hann uppfatta så mycket då jag mest låg med lustgasen tryckt i ansiktet. Men hon sa i alla fall att hon skulle komma tillbaka vid 8 för att kolla igen om jag öppnat mig mer, annars skulle dom trycka hål på hinnorna så att vattnet gick.

Sagt och gjort, hon kom tillbaka vid 8, kollade och jag var fortfarande bara öppen 4-5cm. Kändes verkligen som att denna förlossningen aldrig skulle ta slut! Men hinnorna togs och jag har aldrig varit med om en sådan smärta! Jag vet inte varför det gjorde så sjukt ont heller. Men en person hängde på magen medan barnmorskan tryckte och grävde så att jag höll på att svimma! Dessutom skulle detta göras mitt under en värk.. Uuh jag ryser bara jag tänker på detta. Så vattnet togs alltså 8.20 den 4 januari. Värkarna ökade och ökade och jag var inte längre medveten om nått kände jag. Jag hörde folk tjata om bedövningar hit och dit men ärligt talat vågade jag inte ta någon bedövning, haha! För just i den stunden så mindes jag hur ont det gjorde att få ”västerviksmetoden” så jag sa nej. En och en halv timme efter att vattnet ”gick” så kom den lilla damen till världen. Hon föddes i vidöppen kronbjudning (hette det tror jag). Alltså föddes hon med näsan uppåt, vilket inte är helt vanligt om jag förstod barnmorskan rätt. Det ska tydligen vara svårare att föda när bebisen ligger så men jag vette sjutton om jag kände någon större skillnad. Hur som hellst så föddes Molly Signe Elisabeth Andersson klockan 09.50 den 4 januari 2010 i vecka 39+6, en dag för tidig. Hon vägde 3090 gram och var 48 centimeter lång och hade 33,5 centimeter i huvudomfång.  Precis som jag sa förra gången så var det värt all smärta i världen! Moderkakan kom ut, hel och fin, en liten stund senare utan problem och allt såg bra ut.

Efter förlossningen hade jag lite problem att få igång blåsan igen. Trots att jag var kissnödig så ville det sig inte riktigt så vi blev kvar på förlossningen en stund. Men efter några timmar så gick det till slut, skönt att slippa bli tappad! Eftervärkarna var aningen jobbiga men hanterbara. Känner fortfarande av dom lite nu, 2 dygn efter förlossningen, men dom känns mer som vanlig mensvärk.

Vi valde att åka hem dagen efter födseln eftersom det kändes som att vi fick mer lugn och ro här hemma. Och jag ville inget hellre än att komma hem och få krama min andra älsklingsunge, Tindra! Imorgon blir det att bylsa på sig en massa kläder och åka tillbaka till förlossningen. PKU-provet och hörselprovet ska göras. Önska oss lycka till! För övrigt så var hon bebis nummer 31 som föddes på NÄL detta året, hehe. Här kommer lite dagsfärska bilder!











På denna sista bilden tycker jag att hon är nått så grymt lik Tindra! Alltså..jaa.. Nää nu är det dags för mat för skrållan igen, sorry för den långa berättelsen, haha! Bilder från förlossningen kommer eventuellt ikväll. Fick bara lite tid över till berättelsen nu medan Tindra och Jesper är och busar hos Björn. Ha en fortsatt trevlig dag!


Tack!

Tänkte bara snabbt tacka för alla gratulationer! Har inte riktigt haft varken tid eller ork då jag bråkar lite med min egen kropp just nu. Men vi får väl se hur det slutar. Ska även försöka sätta mig och skriva en liten förlossningsberättelse snart medan man fortfarande har den färsk i minnet. Eller ja, någorlunda i alla fall..

Jag tänkte i alla fall lägga upp en bild på Tindra som nyfödd och Molly. Jaa, dom är ju faktiskt ganska lika måste jag säga, men inte så lika som dom kunde ha varit, syns att dom är syskon i alla fall!

Just nu ligger båda snuttarna och vilar lite. Jesper har åkt iväg till torp för att köpa en skyffel, han blev trött på att sopa bort allt snö så han skulle ha en skyffel, hehe. Sen har ju Tindra blivit helt galen i traktorer så han skulle kolla om han hittade en traktor till henne, hehe. Vi har ju som sagt fortfarande lite julklappspengar kvar som är hennes så varför inte?

Nu ska jag snart väcka lilla Molly och försöka få i henne lite mera mat. Tycker att hon äter så lite..men hon verkar nöjd i alla fall. Ha en fortsatt trevlig dag. Kanske jag kan skriva berättelsen ikväll när bebisarna sover igen.

Det ni alla har väntat på!

Ja nu kommer det ni alla har väntat på, bilder på vårat nytillskott! Kan ju kanske börja med att skriva att vi har valt att döpa denna tjejen till Molly. Vi var helt inställda på Novalie både jag och Jesper, men då såg vi också en mörkhårig liten tjej. Jag var ju nästan helt inställd på att denna lilla bebis skulle vara mörkhårig bara för att Tindra är så ljus, men hon är alltså ännu ljusare än Tindra nånsin varit, hehe. Tindra hade svagt guldfärgat hår när hon kom, Molly är helt silverfärgad. Helt underbar! Här kommer bilder..

1a bilden är hon alldeles nykläckt, bara någon minut gammal. Hon vägde 3090 gram och var 48 centimeter lång, 33,5cm runt huvudet och alldeles perfekt!
2a bilden har hon hunnit bli någon timme gammal. Den är tagen genom plexiglaset i dom korgarna dom sover i första tiden. Helt klarvaken och sin syster upp i dagen!
3e bilden är tagen imorse. Lägg extra märke till hennes silvriga kallufs! Alltså den måste nog upplevas..
4e bilden har vi lagt Molly i hårdliften till vagnen, hon sover och Tindra kunde inte låta bli henne, hihi. Hon ville klappa och stryka på bebisen. Men det känns som att Tindra tar detta ganska bra och att hon tycker om sin lillasyster. Hon har till och med pussat och kramat på henne så det känns otroligt skönt. Hoppas att det fortsätter på samma sätt i fortsättningen.

Ja ni kommer självklart få fler bilder men dessa får ni nöja er med tills vidare. Vill ni ha bilder från själva förlossningen med? Dom kanske inte är så roliga att se. Mig med en lustgasmask upptryckt i fejjan? Haha! Hög som ett hus, and I like it!

Förlossningsberättelse kommer, håll ut! Men jag orkar inte sätta mig och skriva den nu faktiskt. Men båda barnen sover som stockar, får se när man får ta första matningen med Skrållan inatt. Ser till och med fram emot det, hehe. Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans!

Förlossningen på koll!

Japp, nu håller jag på att packa det sista i bb-väskan för nu åker vi in på koll tycker jag. Värkarna kommer tätare och börjar göra ordentligt ont. Jespers mamma är påväg in så vi åker så fort hon kommer. Blir det bebis inatt måntro? Får väl se..

Boat lite till!

Ja ikväll har jag grejat lite till. Eller ja jag har väl smågrejat hela dagen egentligen. Vi gick ju på torp en sväng förut. Men det gjorde ont att gå för när jag går så trycker det sååå neråt att jag går som att jag skitit på mig. Inte skönt. Sen gjorde det ingenting med mina värkar heller så det var lika bra att ge upp. Fick dock köpt en filt i alla fall! Blev en neutral filt i vitt med några figurer på i fleece. Mysig var den i alla fall.

När vi kom hem gick Tindra och vilade och jag satte mig här och grejade tils jag fick nog och gick in i sovrummet och började greja. Städade, plockade och möblerade, hehe. Sen kom Niklas och Lottie (vovven) och hälsade på en sväng och vi käkade en pizza, mums! När han gått så gick jag och fortsatte greja i sovrummet. Dammsög upp lite glas från lampan som kattjäveln drog ner och fick in spjälsängen där den ska stå. Gjorde detta nått med värkarna? Svar: NEJ! Får fortfarande sammandragningar som gör ont och vissa känns knappt. Detta är seeegt! Tänk om det kunde gått lika snabbt och bra som förra gången, hehe. Sen satte jag i alla fall igång med tvätten istället. Vek massa torr tvätt som legat överallt och bar bort och sen fyllde jag en ny maskin och drog igång den. Under tiden jag grejade med detta så började faktiskt värkarna kännas mer och kom oftare men nu så fort jag satte mig ner lugnade dom ner sig igen. Så nu ger jag fasiken upp detta snart. Resten av kvällen ska vi bara ta det lugnt och kolla på film.



(bilden lånad från google)

Denna filmen ska vi se hade jag tänkt. Har hört att den ska vara grymt bra i alla fall. Men jag får väl skriva en liten recension om den sen. Det är tydligen en riktig snyftare så vi får väl se vad Jesper tycker om den, haha! Men han får se den för min skull!

Nää nu ska jag ta och poppa mig lite popcorn och slänga mig i soffan. Sen får vi väl se vad som händer. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Bilder i massor från nyår!

Ja eftersom jag inte har nått bättre för mig denna dagen så kan jag ju lägga in lite bilder istället. Bilder ifrån nyårsfesten som vi var på. Under den tiden festen var städad, haha! Men här kommer dom i alla fall. Behöver jag säga att Tindra var kvällens underhållning? Haha! Hon fick ju egen partyhatt och allt. Sen fick hon ju titta på arne alligator på projektorn också, hehe. Det var spännande och hon dansade som en tok.

Det var en trevlig kväll och jag tror att dom flesta var glada och trevliga i alla fall. Kan ju också säga att det var inte bara EN person som kom fram till oss och sa hur sugna dom var på att skaffa barn, haha! Speciellt efter att ha träffat Tindra också, haha! Sen kände ju Jesper fler personer där än vad han trodde så jag tror att även han hade trevligt.

Kan även tillägga lite snabbt att trippen till torp inte gav ett skit, så nu ger jag upp detta, det lär inte komma någon bebis..

GÄSP!

Ja inte kan jag då påstå att jag sovit bra inatt. Först lyckades jag somna runt 00.30 men sen vaknade jag 01.26 av att Tindra stod och ropade efter "bappi" (nappen) så jag fick kliva upp och leta reda på nappen. Efter detta kunde jag knappt somna om för att våran älskade granne i lägenheten bredvid spelade musik så att väggarna skakade till tjaa, halv 3-3 inatt kanske? Så efter det somnade jag om med lite oregelbundna värkar. Vaknade igen 05.25 av att jag hade ont men somnade nog om efter ett par värkar runt 6 och vaknade av Tindra 07.42. Så nu känner jag mig helt slut. Men jag ska då fan inte ligga stilla idag. Har fortfarande lite värkar men det tar ju sån jävla tid så nu är jag less. Väntar bara på att torp ska öppna sen ska jag springa där ute ett tag. Bara inte vattnet går, haha!

Men nu har jag i alla fall fått 2 filmtips så att man har nått att göra ikväll, hehe. För nu känns det som sagt som att detta lär ta en vecka eller nått. Igen.. Det känns inte ens värt att hoppas..

Nää nu ska jag kolla lite till sen göra oss iordning för torp..kanske skulle slänga igång en tvättmaskin också..det behövs för att berget växer..

God kväll....

Nej jag har inte åkt in ännu. Trodde ju nästan att jag skulle få göra det inatt kanske men nu tvivlar jag skarpt. För det verkar som att detta bara avtar och avtar. Suck! Jag har fortfarande sammandragningar som gör ont och sådär men dom är så oregelbundna att jag till och med tror att jag kommer kunna sova hela natten utan problem.. Så nu har jag skapat planer inför morgondagen. Vi ska åka ut till torp! Jag ska köpa en filt som vi kan ta med oss till bb. Vi hade en filt med oss till Tindra också som var tänkt som snutte. Dock ratade hon den och tog en annan istället men det var ändå mysigt att ha nått eget som hon kunde ligga under i sin korg liksom. Så det ska vi köpa imorn. Kanske jag kan springa igång värkar där ute istället, haha! För nu kommer dom ju liksom allt emellan 3 minuter till 22 minuter emellan..känns inte så lovande faktiskt. Men men, vi får väl se. Orkade inte greja i vårat sovrum idag så det kan jag ju också greja med imorn då..

Händer annars ikväll då? Jaa, ingenting skulle jag tro. Har kollat på film, Delta Force, skitkass för övrigt. Och nu vette sjutton vad vi ska hitta på för nått skoj. Går det nått vettigt på tv eller? Jag får väl kolla. Men ni behöver då inte fundera på om jag åker in eller inte..det lär inte hända idag! Sov så gott! Tjing!

Tindras ridning!

Ja som sagt vette sjutton om det är nått på G eller inte. Vi får helt enkelt vänta och se. Men jag tänkte i alla fall visa bilden på Tindra och hästen som jag lovade igår, hehe.



Tog bilden efter att hon ridit när vi kommit tillbaka till stallet eftersom det var mer upplyst och blixten då inte är lika direkt eller vad jag ska säga. Det var ju mörkt ute. Men Tindra verkade gilla att rida i alla fall. Kanske blir en hästtjej, hihi.

Nu är städningen någorlunda klar. Ska bara ta tag i vårat sovrum också. Får se om jag orkar göra det idag eller om jag sätter mig och vilar. Tappade lusten lite. För det gör ingen skillnad på sammandragningarna nu ändå. Dock hade det ju varit skönt att ha det klart OM nu skiten skulle sätta igång. Men men, det får i alla fall bli efter maten i så fall. För nu börjar det kurra i min mage. Blir tunna kotletter och pommes idag. Enkelt och bra. Funderar dock på att åka och köpa lite godis till ikväll, hehe. Jag blev så sugen på bilar! Men vi får väl se sen.

Nu ska jag sluta skriva i alla fall och ta mig en snabbkik på lite andra sidor. Ha en trevlig kväll! Eller föresten här kommer en till mysig bild på en mysig tjej!


Någonting lurt?

Kom på att jag inte har bloggat nått idag så för att ni inte ska undra så gör jag en snabb mobiluppdatering. Nej, vi har inte åkt till förlossningen ännu utan vi har börjat med en storstädning här hemma. Och ja, det känns som att det är någonting lurt i magen. Jag har en massa sammandragningar och vissa gör faktiskt lite ont så att jag måste stanna och andas. Men med min tur är det säkert falskt alarm.. Nu ska vi passa på och kolla på en film medan Tindra vilar och sen fortsätter städningen. Kanske man kan städa igång förlossningen? Haha! Man kan ju hoppas för nu är jag less! Kanske jag får rätt ändå? Jag gissade ju på 3 eller 7 januari och 3e låter ju riktigt fint i mina öron måste jag säga! Nä nu ska vi dra igång filmen. Jag uppdaterar senare. Kram på er!

Ridning och mys!

Ja idag har vi haft en riktigt trevlig dag måste jag säga. Efter att Tindra vilat middag åkte vi och lämnade nån jacka och grejer till Björn och sen åkte vi ut till Högås tillsammans med Niklas och Susanne. Hon skulle ut och "rasta" hästen lite, hehe. Så Tindra har fått prova rida för första gången i hela sitt liv och det var otroligt spännande kan jag säga. Så fort hästen stannade satt hon och gungade och sa "gå" haha! Tog en bild när hon sitter på hästen också men jag orkar inte lägga in den i datorn nu så jag visar imorn. Efter ridningen/promenaden så åkte vi hem till Niklas och Suss, dom bjöd på kött och potatis, riktigt gott! Och så satt vi och tjötade lite och nu är vi hemma igen. Har varit riktigt trevligt. Nu har vi hyrt film och ska sätta oss och kolla. Så det blir en riktig myskväll. Snöar gör det fortfarande och har gjort hela dagen..har väl kommit närmare 2 decimeter bara idag.

Nää nu ropar min gubbe på mig!
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Sovmorgon!

Jag trodde faktiskt inte att Tindra skulle ta sovmorgon idag. Hon brukar vakna snuskigt tidigt när man lägger henne sent, men inte idag. Hon vaknade klockan 9! Det var härligt med lite sovmorgon även om jag säkert hade kunnat sova lite till, hehe. Nu ligger hon dock och sover igen men ska snart bli väckt. Vi ska ut och busa lite i snön tror jag. Vi ska i alla fall åka och umgås lite med Niklas och Susanne. Kanske kan hoppa och busa i snön så att värkarna kommer igång, haha! Tindra har i alla fall tjatat om "bam" hela dagen idag..hon vill se mer raketer, haha! Stackarn förstår ju inte att man inte får se sånt varje dag, hehe. Men jag tror i alla fall att hon ska få träffa en pollehäst idag. Får se vad hon tycker om det. Jag hoppas på att få fota lite men det snöar så inni bomben ute så jag vet inte. Har snöat hela dagen iofs. Nåja, får väl ta med ett paraply att skydda kameran med, hehe.

Tänkte även bjussa på ännu en nyårsbild.. Varför jag inte visade den redan inatt var för att jag ändå blev något missnöjd med den eftersom att jag inte fick med hela raketen på bild. Den smällde lite för mycket på sidan, hehe. Men färgerna i den är så mysig så jag måste bara visa den ändå.. Det är lite coolt hur mycket den lyser upp träden och marken under också..



Jag är ju galen i rosa så jag gillade denna raketen extra mycket, haha! Men annars har ni ju fler bilder i inlägget nedan..

Nä nu ska jag väcka lillfisan sen bege oss ut. Ha en fortsatt trevlig dag!

Årets första inlägg!

Ja vi firade vårat nyår lite tidigt. Vi var ju på nyårsfest nere i folkets hus där Björn hade hyrt lokaler. Tindra somnade nog runt 20 men vaknade vid 22-tiden igen. Antar att det blev lite väl högljutt och folk som sprang runt vagnen så det var ju ingen ro för henne direkt. Så då tänkte vi att vi kunde passa på att åka hem. Vi åkte väl runt 23-tiden tror jag. Stannade nere vid friskis och svettis och smällde av dom få raketerna som vi själv köpt bara för att Tindra var så himla facinerad när vi kollade på raketer tidigare idag. Så nu ligger hon och sover ganska bra skulle jag tro, Jesper åkte ner till Björn igen, han ville ju inte missa midnattsbuffén hehe. Jag sitter här och har suttit och kollat ut genom fönstret på alla fina raketer. Sen har jag även kollat igenom bilderna på raketerna som jag tog nere i parken förut. Blev endel som var ok faktiskt. Men det var fan inte lätt! Men jag tänkte visa några i alla fall. Här kommer dom! Och gott nytt år föresten!


Sen skulle man hinna titta så att man hade riktat kameran rätt, hinna få fokus och trycka av utan att skaka kameran för mycket. Slutartider och bländare skulle ställas in.. Till nästa år kanske man skulle ha skaffat sig en trådutlösare eller eventuellt en fjärr, får väl se. Men jag blev i alla fall skapligt nöjd över dessa bilder, eller borde jag inte vara det? Det var ändå första gången jag fotade fyrverkerier och absolut första gången med min nya kamera.. En sak är då jäkligt säkert..det var otroligt jäkla svinkallt! 17 minusgrader visade biltermometern när vi åkte hem för att byta om till festkläderna, hehe.

Festen var faktiskt ganska trevlig och jag måste säga att folket som var där var ovanligt skötsamma. Festen gick lugnt till och alla var på bra humör. Nu stannade ju visserligen inte vi hela kvällen men det vi hann vara där så var det trevligt. Maten var god även om jag hade klarat mig utan baileysgrädde till efterrätten, hehe. Men i det stora hela var det mycket trevligt. Nu ska jag dock alldeles strax inta framstupa sidoläge i soffan och stensova! Kan jag hoppas i alla fall. Ska bara visa 3 bilder till, hehe.

Dessa bilder är 2 bilder på våra egna raketer. Eller en utav tårtorna. Jag blev lite imponerad av mig själv här för jag lyckades ställa in fokusen manuellt och innan Jesper sköt iväg dom, hehe. Och jag tycker att det ser ganska skarpt och fokuserat ut, haha! Nåja, här kommer bilderna.

En sista bild nu då. Det är på min nyårsoutfit. Jag hittade nämligen en klänning längst in i min garderob som jag hade glömt att jag ägde. I en storlek på 42/44!! Varför har jag en sån stor klänning? Har jag varit så stor (förutom nu då!) nån gång? Måste ju ha varit det varför skulle jag annars ha den? Aja, det var väl tur kanske? För den passade perfekt till min gravida mage i alla fall, hehe. Denna bilden ser väldigt ditklistrad ut kan jag bara "varna" om..det beror på att jag faktiskt har tagit bort bakgrunden då den förstörde hela bilden, hehe. Så den är lite ditklistrad.. Här kommer den.



Fy sjutton vad rund jag är överallt nu.. Nä nu får bebisen ta och komma så att jag kan göra nått åt detta. Och kanske bli av med lite vätska i kroppen! Hehe! Men jag blev som sagt glad att jag hittade denna klänningen. Passande var faktiskt att den var lite glittrig. Syns lite dåligt på bilden men lite syns det. Jag fick i alla fall en kommentar av några tjejer på festen om att det inte alls syntes på mig att jag skulle ha om bara några dagar! Dom tyckte att jag var alldeles för liten för det, hehe. Då blev jag faktiskt lite glad eftersom jag själv känner mig som en valross!

Nä nu var det slutskrivet för den här gången. Framstupasidoläge väntar på mig.. Men jag säger det väl igen..
GOTT NYTT ÅR FOLKET!!!
Kram från mig och bebis i magen!

RSS 2.0