Kanske skulle skriva..?

Men jag vet inte vad jag ska skriva om.. Har inte hänt så mycket sedan vi kom hem som är värt att skriva om faktiskt. Har varit endel grejande med bilen som aldrig verkar gå igenom den där förbannade besiktningen.. Jesper är uppe på besiktningen nu och chansar, inte för att jag tror att den kommer gå igenom men ändå. Jävla skitsaker. Hade nog behövt skaffa oss ett ordentligt garage så att man kan vara där nere och mecka hela dagarna. Vi har ju hyrt en plats i "gör det själv" hallen nere på ok. Men det blir dyrt i längden.. Skit samma! Jag orkar ärligt talat inte bry mig snart.

Och för att svara mamma: Nej, jag orkar inte dra med mig 2 ungar själv på tåget med packning och allt. Sen vill jag inte be någon om pengar för att ha råd att åka upp heller. Känns inte rätt. Och får jag inte med mig våra bilstolar måste jag ringa runt och kolla om vi får hyra på typ barnens hus som Sofia tipsade mig om och då går det pengar dit med. Och helgen när pdol är så är det fjordfestivalen här nere och den vill inte jag missa då vi fixat barnvakt för att gå och titta på nordman. Så nej, jag tror inte att vi kommer faktiskt. Hade väl kunnat gå och disskutera om vi fått iordning på biljäveln men håll inga hopp uppe om det.

Vad händer idag då? Jaa, ungarna sover för tillfället och får vi inte köra med bilen efter besiktningen så lär vi sitta hemma. Vi måste dock försöka ta oss ut till torp för att handla men bussarna går EN gång i timmen så det är inte det enklaste. Nåja, det löser sig säkert.

Hårdlift, såld!

Vi hade ju en babytravel syskonvagn när Molly kom. Jag gillade verkligen vagnen men den var allt lite klumpig att köra. Så vi sålde ju den och köpte en phil&teds istället. Betydligt smidigare och den blir ju svinliten ihopfälld. Hur som hellst så var ju en bekant till oss intresserad av att köpa liften så jag sålde bara vagnen till någon från alingsås. Men sen bestämde hon sig för att strunta i syskonvagnen och därav inte ville ha liften heller. Dock har jag varit helt trög på att sätta ut den på blocket. Men idag tog jag slag i saken och satte ut den på annons. 14.45 kom annonsen ut och för en halvtimme sedan kom dom och köpte den. Har nog aldrig sålt nått så snabbt i hela mitt liv, hahah! Men det var ju skönt att bli av med den!

Sen har vi varit en enabarnsfamilj halva dagen idag och är det fortfarande. Tindra har åkt till smögen för att käka glass och busa. Kan väl säga att jag har haft magknip över detta ända sen hon åkte, hehe. Men dom skulle snart bege sig hemmåt så hon kommer väl hem om typ en timme. Då blir det välling och drutt i säng på en gång! Kan tänka mig att hon är rätt trött då. Men hon sov faktiskt till halv 9 imorse så hon behövde nog vara vaken lite längre idag. 14,5 timme sov hon inatt med andra ord. För hon lade sig 18 igår..

Nää nu ska jag nog slänga iväg ett sms till fröken Krewer och kolla om hon är hemma. Ha en fortsatt trevlig kväll!

NUU!!! Bilder från helgen!

Nu funkade det att ladda upp bilder igen. Trögt när det inte funkar.. Satt och försökte räkna och jag tror att jag lyckades sålla bort så att det tillslut blev 79 bilder. MEN anledningen till att jag sållade bort var för att många var likadana och sådär.. På slutet av dessa bilder ser ni ett litet montage av när Jesper, Åkeborg och Martin åker "Newton" (en kortare version av "Flumeride"). Trodde dock att det skulle svätta lite mer vatten än vad det faktiskt gjorde, hehe. Nää nu ska jag sluta skriva och visa er bilderna istället!




Sen liten bonusmaterial..

Sådär ja! Det var alla bilder! Äntligen..! Men helt ärligt? Är det bara JAG som har problem med att ladda upp bilder här?

Ha nu en fortsatt trevlig dag allihopa!

Trodde på bilder men bara en film..

Nu har jag försökt banta ner så att jag lägger in så LITE bilder som möjligt..men av 603 bilder så blev det väl 90-100 stycken som jag tänker visa, hahaha! Jaja ni får se själva..men jag börjar med en film från dag 1!



Och vill ni veta en sak..nu har jag suttit här och slitit helt i onödan..för blogg.se vill inte ladda upp mina bilder..JÄVLA SKIT!!! Ska försöka en gång till innan jag går och lägger mig annars får jag försöka imorn igen. Håll till godo!

Hoppsan då..

Tänkte bara meddela att vi faktiskt är hemma nu och har varit det sen 11. Vi åkte lite tidigare från skara och det var skönt att komma hem. Helgen har varit bra och har gått ganska bra. Trots att Molly vaknade halv 6 idag och 5 igår. Men en sak är säker. Nästa år kommer vi ha en egen stuga.. För var det inte våra ungar som väckte Cornelia så var det Cornelia som väckte Tindra och Molly, haha! Så nästa år blir det egen stuga för då kan ungarna kliva upp klockan 5 utan att man behöver ha på samvetet att dom kan väcka någon annan, hehe. Hur som hellst har jag en heeeel del bilder att gå igenom..... Blev tydligen 603 stycken! Så därför skriver jag ett snabbt inlägg nu så tar jag alla bilder i ett senare inlägg..för det kommer nog en hel del.. Jag har nästan fyllt 4gb med bilder för er som inte är så insatt, haha! Fy sjutton! Men men, det är ju skoj att ha några att välja på. Tacka faan för digitalkameran! Haha! Jag hade nog aldrig klarat av att fota analogt..fatta hur många gånger man fått byta rulle!?

Nää, jag har väl inte så mycket mer att säga. Barnen har skött sig ganska exemplariskt faktiskt och Tindra har haft skitkul! Och det var ju det som var meningen! Nu ska jag busa vidare. Ha en trevlig dag!

En glad skit i skuggan. Gott väder idag me...

20100626012 (MMS)

En glad skit i skuggan. Gott väder idag med! Nu badas det och slappas! Hoppas alla har det lika gott som vi!


Tindra och Cornelia busar med böcker. Tind...

20100626006 (MMS)

Tindra och Cornelia busar med böcker. Tindra vill ha boken som cornelia har så hon är smått sur..


Tindra har hittat en myra. Undra vilket so...

20100626005 (MMS)

Tindra har hittat en myra. Undra vilket som var mest spännande. Myran eller sommarland :p


Packstress!

Jag brukar alltid vara duktig på att skriva en lista om vad som ska med. Men idag gjordes inget sånt så nu lär jag säkert glömma hälften. Men jag ska skriva en lista med det som ska packas imorrn liksom. För annars lär jag inte få med mig nått alls..

Nu är det snart sängdags men ville bara skriva några rader och önska alla en glad midsommar! För jag har ingen dator med mig till skara. Så ha en RIKTIGT fin midsommar så hörs vi och syns!

Handlat redan!

Ja vi klev upp imorse, gav ungarna mat, klädde på oss och sen åkte vi till maxi. Tänkte att det är minst folk vid denna tiden men det var hur mycket folk som hellst ändå. Men nu när vi kom hem kom vi på att vi glömde lite grejer såsom marinad, kattmat och mat till idag, haha! Aja, det är ju inte så långt till affären.

Vad som står näst på schemat är midsommarfirandet på dagis! Vi ska vara där 13.30 och dom skulle bjuda på fika och sådär. Blir nog mysigt. Sen ska det packas, ätas, packas in i bilen, göra sallad till imorrn och en massa sånt. Ska även ut till henån en sväng. Julia var snäll och åker till göksäter och köper nya foppatofflor till mig då jag fått hål under bägge mina tofflor. Så jag ska åka och hämta dom. Då ska jag även passa på att köpa det vi glömde köpa och eventuellt springa in på systemet en sväng och köpa nån öl. Blir ju inget fylleslag imorn med tanke på att vi har ungarna med oss, men nån öl till maten och sådär.

Vi kommer nog åka runt halv 8-8 imorn tror jag. Vi har ju inte speciellt långt men skönt att ha gott om tid. Vi ska möta upp dom andra utanför entrén vid halv 10. Ska bli kul att se Tindras min när hon ser alla pooler och sånt..herre jisses säger jag bara! Hon lär ju knappt veta vad hon heter, haha! Men men.. Ni kommer ju få se både bilder och säkert nån film från sommarland. Men dom kommer nog upp antingen söndag kväll eller måndag morgon. Beror på vad man orkar.

Nää nu ska jag kika runt lite innan vbå börjar, haha!

Sooool!!!

Vädret imorse var helt värdelöst. Det var kallt, mulet och blåsigt. Men detta ändrade på sig runt lunchtid och blev riktigt fint och riktigt varmt! Så vi bestämde oss för att Tindra skulle få inviga sin nya pool som hon fick igår och hon var såklart överlycklig! Hon har badat här ute på baksidan hela eftermiddagen, hehe.

Den var dock något större än vi trodde, haha! Så om det är fint imorn får vi väl sätta upp den igen, men då får vi sätta "kanan" åt andra hållet..busken var liksom ivägen. Men nöjd var hon i alla fall!

Idag fick jag hem min baddräkt med. Beställde en häromveckan och blev skapligt nöjd faktiskt. En nike-baddräkt. Känns rätt bra då jag fortfarande inte känner för att visa min mage riktigt. Men det blir nog bra tror jag. På fredag sticker vi ju till skara. Ska bli skoj faktiskt! Så ni kan inte förvänta er nått bloggande i helgen. Möjligtvis något mobilinlägg om jag orkar. Men nu har jag i alla fall förvarnat er om det, hehe.

Nää, nu får vi se vad jag ska göra.. Är lite sugen på en långprommis utan barn! Får väl se hur jag gör.. Latmasken sitter ju som sagt i ryggmärgen..

Varför blir man alltid rastlös och vill hi...

20100526102 (MMS)

Varför blir man alltid rastlös och vill hitta på nått när man för en gångs skull inte har något att göra? Man har blivit så van att alltid ha fullt upp så man inte har någon ro i kroppen. Men nu ska vi åka till biltema en sväng. Får bara ta upp Molly först. På återseende...


Filmen från igår!

Nu får ni kika på filmen från Tindras premiärstuds, haha!



Uppdaterar mer sen..

Here it goes!

Här kommer först och främst kollaget jag pratade om igår.. Orkade inte fixa så mycket bilder som jag först tänkt..

Ja det är verkligen helt ossanorlikt att hon redan är 2 år! Och redan har fått en lillasyster, haha! Känns som det var igår man låg där på BB och mös med det lilla livet som hade hunnit bli några timmar vid detta laget. 03.24 är hon född. Älskad från första stund!


Dagen har gått i ett rasande tempo och jag är helt slut. Tindra har varit trotsigare än vanligt och inte lyssnat ett dugg. Tror att hon har tappat bort sina öron.. Men det är ju tur att man älskar sina barn fastän dom är trotsiga, hehe.

Dagen blev dock inte som vi tänkt oss. Hade tänkt sitta ute för att alla skulle få plats. Då gör vädret en helomvändning och det blir kallt, blåsigt och molningt. Inget roligt allt! Så vi fick TRÄNGA in oss i lägenheten och allt blev bara kaos. Har varit på allmänt dåligt humör idag om jag ska vara ärlig. Och jag lovar er att det beror på stress. Men men.. Några få bilder blev det idag från kalaset dock. Tog även kort på tårtan som jag faktiskt blev rätt stolt över. Sen blev den ju supergod med, hehe. Fick även gott betyg av alla som åt den! Så här kommer bilderna!

Det var dom det. Har lovat en film också men jag lägger upp den lite senare. Det blev rätt lång (typ 3 minuter) och youtube går lite segt. Orka vänta liksom, hehe. Men jag lovar att den kommer! Det är Tindra som hoppas studsmatta..

Hon fick en hel del fina presenter idag och vill passa på att tacka för allihopa! Hon fick:
* Studsmatta av oss
* Trehjuling av sin farmor+man
* Trätåg med Musse av sin farfar
* Målarskärm (en sån som man målar sen suddar, kommer inte ihåg vad dom heter) av sin farfar
* Brio-spis av sin faster och farbror (Frida och Felix)
* Kläder av Signe (gammelfarmor) och Niklas, Susanne och Rebecca
* Pool med musse pigg av farbror Björn
* Målarbok och kritor av "faster" Malin
Hon har även fått kläder och pengar av min sida släkten.

Nää, nu ska jag kika runt lite innan sängen. Är trött som få! Kram på er!


Kanske dags?!

Kanske dags att skriva några rader här med. Har varit full fräs hela dagen verkligen så jag lade 2 trötta ungar strax efter 19. Ska försöka dra dagen kortfattat..

Började dagen med att åka ut till hemglass. Vi missade glassbilen i onsdags och Tindra gillar småpinnemixen så vi åkte dit. Handlade glass av Jespers gamla kollega Morgan. Sen åkte vi hem, lämnade glassen och åkte ut till torp. Hade tänkt handla allt för morgondagen men orkade fan inte. Så vi käkade lite och sen åkte vi hem igen så att Tindra kunde vila i sin egen säng. Båda ungarna somnade och jag satte igång att städa. Har städat nästan hela lägenheten. Det är dammsugning, skura golv och dammtorka lite här och var som är kvar. Och toaletterna, icket att förglömma. Fan nu kom jag på att även Tindras rum behöver städas..tur att gästerna kommer sent imorn.. Jaja, sen när ungarna vaknade så har vi varit ute och busat, Jesper har klippt och trimmat gräset och så lagade jag middag till Tindra. Korv och pommes var populärt! Sen kom Nixuz och Julia hit. Dom hinner inte komma på kalaset imorn så dom kom idag istället. Då fick Tindra paket. En jättesöt klänning med Tingeling på och ett par leggings till, jättefint! Ska visa bild när jag orkar fota. Då grillade vi lite korv, käkade kladdkaka och tjötade massa skit. Nu har dom åkt hem för dom skulle upp till jobb och diverse grejer imorn så nu tog jag mig tid att sätta mig här lite. Så det är vad vi har gjort idag..full fart som sagt. Dock har vi "pausat" lite från pottan idag för hon totalvägrade ju som sagt igår. Men men, det löser sig säkert!

Imorn då? Ja då blir min lilla skrutt hela 2 år! Föresten..glömde skriva att vi var på bvc idag med.. 2 års kontroll. Vägdes till 11,5kg och mättes till ca 86cm. Hon ville verkligen inte bli mätt så vi tog ett ca mått, hehe. Men hon tyckte att Tindra hade utvecklat språket otroligt bra och blev ganska imponerad över hur mycket hon pratar. Kändes både kul och jobbigt. För man får verkligen sår i öronen av Tindra, haha! Nästa kontroll är vid 2,5 år och då är det språkutvecklingen som ska "kontrolleras". Men våran bvc-tant sa till oss att hon hörde redan nu att hon pratade så bra så det kommer inte vara några bekymmer. Kändes skönt att höra. Sen frågade jag även om Tindras "huggtänder" kommer att komma nångång, haha! Och hon sa att dom kommer säkert snart. Hon har ju fått tänderna som normalt kommer mellan 25-30månaders-åldern i överkäken så hon får väl alla sånna tänder först helt enkelt. Men jag har så svårt att förstå att Tindra redan är två år.. Det är helt insane! Imorn ska jag lägga upp ett litet kollage på hennes två år i livet. Min lilla bebisrumpa är stor. Så imorgon bitti kommer vi gå in i hennes rum, sjunga och så får hon öppna paket. Hon kommer få en studsmatta av oss så hon lär ha att göra hela dagen, hahah! Sen får vi sätta igång med städningen som är kvar, sen ska det handlas och dukas och göras mat och göras iordning för kalas..pust!

Nää, nu får jag sluta skriva. Skulle ju skriva kortfattat..nåja.. Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorn!

Helt slut!

Idag har potträningen gått rakt åt skogen. Tindra har mer eller mindre vägrat pottan hela dagen. Hon har kissat en gång på pottan och resten utanför. 2 sekunder efter att hon ställt sig upp från pottan, satt sig i sin fotölj från ikea ja då kissade hon. Supertrotsig har hon varit hela dagen med och lagt dövörat till totalt! Gooosch! Att jag inte blivit flintskallig på köpet övergår mitt förstånd.. Så nu är jag helt slut i kroppen OCH knoppen!

Vad händer imorn då? Fullt upp hela dagen! Först bvc med Tindra för en tvåårskontroll. Ska bli spännande att se hur mycket hon gått upp och vuxit på längden. Sen funderar vi på att åka ut en sväng till göksäter. Dom har billiga foppatofflor och jag har fått hål under mina och jag vill gärna ha sånna till skara sommarland på fredag. Sen har dom ju massa annat vi kan köpa till kalaset till bättre pris när vi ändå är där liksom. Får se hur vi gör. Så imorn tar vi en liten paus från pottan då vi ska vara ute och ränna. Samt att jag tror att Tindra behöver det. Efter idag kan man nästan tro att hon aldrig kommer komma ifrån blöjan.. Och bara för att vi frågade henne om hon inte kunde sätta henne på pottan så skrek hon rakt ut "NEEEEEJ!!!" när vi sedan satte henne på pottan skrek hon "NEEEEEEEEEEJ GÅÅÅÅÅÅ!!!!" sen reste hon sig och gick.. Roligt värre. Prövade om toaletten var roligare men nej..den är hon nästan rädd för..

Ääh, undra om man skulle åka och köpa kakor och sätta sig och frossa..är grymt sugen!

Streetrace i Trollhättan!

Igår var det dags för race igen. Gött att dom faktiskt började såpass tidigt som dom gjorde fastän jag kom för sent. Även om jag hade velat testat lite mörkerfoto så behövdes det aldrig. Blev endel bilder med och jag kommer visa dom här såklart!













































Det var dom bilderna det. Det var som sagt en trevlig kväll med lite körningar. Bilderna ligger även uppe på graddhyllan.tk

Återkommer senare..

Bilder imorn!

Ni får hålla till godo tills imorn med bilder från kvällen. Är trött i ögat nu så ska lägga mig och nana. Samt att min rygg håller på att ta död på mig, måste verkligen sträcka ut mig nu. Men återkommer imorgon bitti då vi även kör igång potträning dag 3!

Gått bra halva dagen iaf..

Potträningen har gått relativt bra idag. Fram till lunch i alla fall.. Efter att hon vilat och när Jesper kom hem från jobbet var hon helt emot allt och gnälligare än f-a-n om man får säga så? Då var jag nära att ge upp för dagen men jag trotsade henne lite. Och vad hände då? Jo allt vände och hon bajsade på pottan! Gudars vad vi hoppa och dansa och skratta och belönade henne då och tuuusen beröm fick hon! Lite senare satte vi henne på pottan igen och gjorde grimaser och hade kul, vad hände då? Jo kiiiiiss! Haha att man kan bli så glad för det lilla.. Så då gjorde vi samma sak igen, hoppa dansa och skutta. Och det är ju faktiskt roligt att pottan spelar musik, hehe. För att summera dagen då.. 4 eller..jaa 5 kanske..säg 5 olyckor och 3 träffar på pottan (inklusive kiss OCH bajs) är väl inte illa för att vara dag 2? Blev i alla fall riktigt stolt och hoppas att morgondagen går i samma (eller bättre) tecken!

Eftersom vi har varit inne idag har det blivit en hel del bilder. Främst på Molly då jag busade med henne medan Tindra vilade middag. Så här kommer ett antal bilder!

Här ser ni även Tindras "mutor" till skithuslektyr och klubban hon fick efter att hon varit så duktig att bajsa på pottan. Fanken jag kanske skulle ha gjort 2 olika inlägg här.. För idag upptäckte jag att Tindra har fått 2 nya tänder. Längst bak i övre käken kikar 2 nya kindtänder fram! Så nu har hon totalt 4 kindtänder uppe och 2 kindtänder nere. Coolt! Men "huggtänderna" syns inte till ännu..

Molly har även hon gjort framsteg idag. Hon lyckades vända sig från rygg till mage! Hon ville inte ligga kvar på mage länge dock utan hon vände sig tillbaka till ryggen nästan direkt. Försökte hinna filma men hann bara få med när hon snurrade från mage till rygg (och lite mer..) så vill ni se en film? Här kommer den!



Vad mer kan jag säga då? Jaa, Molly blev väckt imorse av ingen mindre än Jesper! Så hon vaknade 5 imorse. Inte dåligt ändå. Sen vaknade Tindra halv 7 och då klev vi upp för då ropade Molly efter mat också. Men det är säkert bara en engångsföreteelse att Molly sov imorse med så jag räknar med en vaken natt även inatt.

Föresten. Jag har ju inte visat hur Tindras söta potta ser ut. Vill ni se? Annars får ni väl blunda för här kommer den ändå!



Nää, nu ska jag ta och laga lite foodish! Sen får vi se om det bär iväg på lite nattliga aktiviteter. Ha en fortsatt bra kväll allihopa! Kram!

Imponerad!

Tindra gjorde ett fräck sak nyss innan jag lade henne. Hon sprang runt här (naken såklart!) och plötsligt kissade hon på golvet. Jag sa till henne "nej Tindra, spring till pottan!" och jag sprang fram och hjälpte henne att komma till pottan snabbt. Hon nöp av, satte sig på pottan och kissade färdigt! Jag blev riktigt imponerad att hon lyckades med det! Så vi dansade och klappade händerna och pottan spelade musik, jättekul! Nu sover hon och när hon vaknar blir det direkt till pottan och sen fortsätter vi näckandet här hemma!

P.s. Kan förvarna er om att det KANSKE blir en hel del inlägg idag, haha! D.s.

Dåligt väder *gilla*

Idag tycker vi om att det inte är speciellt bra väder. Mulet och rätt kallt. För det betyder att jag inte behöver få dåligt samvete att vi inte går ut, haha! Vi kör ju naket hela dagen idag. Ja inte på mig då utan Tindra. Än så länge har hon kissat rakt på golvet 1 gång. Får se om hon hajjar att man ska kissa på pottan. Jag kommer uppdatera ikväll för att berätta hur det har gått.

Jesper jobbar idag sen har han semester i hela 4 veckor!!! Ska bli såååå skönt! Han brukar ju aldrig jobba dagtid men han var snäll och ställde upp att åka med en ny kille idag. Jesper har ju jobbat där nere ett par år och vet hur allt funkar så därför kände han att han kunde ställa upp med detta. Så nästa vecka har vi då fullt upp kan man lugnt säga!
Måndag: 2 års kontroll på bvc med Tindra, handla till kalaset och baka tårta!
Tisdag: Älskade älsklingsTindra fyller 2 år, kalas!
Onsdag: Inget än så länge.
Torsdag: Midsommarfest på Tindras dagis. Packa inför skara + lasta bilen.
Fredag: Åker till skara sommarland och träffar Martina + familj
Lördag: Skara
Söndag: Kommer hem från skara på eftermiddagen nån gång.
Som sagt, full rulle hela veckan! Men vi har något att se fram emot hela veckan också. Så det ska bli sååå kul!

Nää, nu ska jag snart ta och lägga Tindra för en vila. Hon ser skrutt-trött ut! Men jag ska vänta ett tag till, sätta henne på pottan sen får hon nog faktiskt på sig en blöja och sen sova.

Potträning del 3!

Hon gillar den nya pottan! Tjohoo! Idag när vi kom hem från badäventyret så åkte blöjan av och gissa vad?! Hon har kissat en gång på pottan och blev jätteförvånad när den började spela musik, haha! Men hon tyckte det var jättekul att den gjorde det! Dock kunde dom väl hittat en bättre melodi än "happy birthday"? Haha! Hur som hellst.. Kissat en gång och BAJSAT en gång på pottan. 2 kissolyckor har det också blivit men vafan, 2-2 är inte dåligt! Så imorn kör vi igång från morgon och hoppas på bra framsteg även då!

Nu ska jag käka lite mat, får se om jag återkommer senare. Blev ju inga bilder idag eftersom även jag badade. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Varför?

Kan hon inte vänja sig snart? Eller är det helt enkelt inte medicinen som gör att hon vaknar? Men jag kan inte tro att det är något annat eftersom denna vakenhet började samma dag som jag gav henne sin första dos medicin! Har hört andra som fått denna medicin till sina barn att det kan ta mellan 3-7 dagar innan dom vänjer sig.. Vi har gett henne den nu i 11 dagar (11e dagen igår) och det är samma visa fortfarande. Inatt vaknade hon halv 3 och hon har fortfarande inte somnat om. Hon sitter här i sin babysitter och gungar för fullt. Hon börjar dock bli trött nu så jag ska snart pröva lägga henne igen. Även Tindra gjorde en tidig morgon idag. Inte lika tidig som Molly men hon vaknade strax innan 6. Så jag ska försöka lägga henne vid 9 så att hon hinner vila innan vi ska till vattenpalatset. Hur vi nu ska orka det men det löser sig säkert. Jesper har nämligen inte heller sovit mycket. Han gick och lade sig nu vid kvart i 7 för att han inte kunnat sova innan.

Nåja, jag får väl byta lite blöjor nu och försöka lägga mini. Ha en trevlig dag! Syns ikväll!

Detta kom jag in till när jag skulle gå oc...

20100617125 (MMS)

Detta kom jag in till när jag skulle gå och lägga mig, haha! Jaa, detta är också ett sätt att sova på. Hennes ena fot stack ut mellan spjälorna också. Haha! Med detta säger vi god natt! Men hur har hon lyckats?


Bara bilder!

Nästan bara bilder i alla fall. Som jag nämnde förut så fick vi ju hem Tindras nya potta. Den spelar en melodi när det kommer kiss. Hon gillade den! Hon gillade den så mycket att hon satt på den en bra stund. Dock utan att det kom något men nu finns det ju hopp om att vi kanske kan lyckas med detta, hehe. Bjuder på 3 bilder..dock inte bara från pottan..



Sen har jag lekt lite igen. Jag testade att plåta med en trådlös blixt. På vissa bilder kommer den rakt underifrån och skjuter upp i taket bakom mig och på vissa så står den på tvbänken (vadhöjd) och skjuter lite uppåt in i väggen. Sen har jag ju även en lättare blixt rakt framför mig också.

Bilderna är tagna med Nikkor 50mm f9 @ 1/125 och Nikon SB-600 (+den inbyggda i kameran)

Det var allt från mig för denna gången..

Blev mycket igår..

Ja det blev ju så många inlägg igår så ni har väl knappast hunnit sakna mig?

Efter att jag lämnat Tindra på dagis idag fick jag ett litet städil. Städade hela vardagsrummet (dammsugning och vaskning kvar). Men jag hade ju inte så mycket tid på mig eftersom jag bestämt promenaddejt med Suss och hennes lilla Rebecca (går att läsa i träningsbloggen sen!) klockan 11.30. Så nu är det väl bara resten av lägenheten kvar men alltså..jaa..min rygg har pajjat så vi får se vad jag orkar.

Idag kom pottan hem som jag beställde. Det är en potta som spelar musik när det kommer nått i den, hehe. Så vi får se. Kommer ställa fram båda två så får Tindra välja. För jag har tänkt låta henne näcka här hemma resten av kvällen. Hon ligger dock och sover nu för hon fick aldrig vila på dagis. Hämtade henne tidigare bara för att vi skulle slippa stressa i oss maten och sådär. Har även fått hem en sak till i paketet men det tänker jag inte berätta här. Jag kan visa en bild nån dag när jag orkat fixa den.

Nää nu ska jag göra en snabbkik innan väckning av stollan. Ha en trevlig kväll!

Okej..bara ett till!

Ja, det blir ett till inlägg nu bara för att jag känner att jag MÅSTE skriva om detta nu..

Imorrn är Tindras sista dag på dagis inför sommaren. Hon ska få ha sommarlov hela 7 veckor! Så nu tänkte jag såhär. Eftersom hon ändå "blir hemma" från dagis så ska vi köra igång stenhårt med pott-träningen..igen.. För nu blir det inga avbrott för dagis och sånt. Så på fredag efter vattenpalatset ska ingen blöja på. Och det ska vi köra på nu.. Får helt enkelt hålla henne inne dom första dagarna. Sen kan man ju gå ut på gården så att man har nära till garderoben när vi måste byta kläder. Får försöka muta henne ordentligt med pottan. Nån som har tips på hur man skulle kunna få ungen att sitta kvar på pottan längre än 2 sekunder? Jag behöver verkligen tips på det! Vi har försökt med en bok, sånger, pärlplatta och äta en glass samtidigt..IBLAND funkar det att titta på pippi samtidigt men då vill hon hellre sitta i sin stol.. Kanske skulle testa att ställa pottan i stolen så får hon sitta på pottan på stolen, hehe. Aja, tips mottages gärna!

Det var egentligen bara det jag ville säga.. Hoppas på dåligt väder i helgen bara för att vi ska vara inne..

Mobilbilder!

Tömde min mobil på bilder..haha! Aja..se själva..lite text bredvid bilderna med!


Texterna på dom understa bilderna lade jag lite dumt..men ni förstår nog ändå vilka texter till vilka bilder..eller? Aja jag orkar inte skriva mer än så..

Segt..

Vet inte vad jag ska skriva om. Så kanske bäst att jag låter bli. Molly vill inte sova så jag springer skyttetrafik för att ge henne nappen. Hon är svintrött och somnar så fort nappen åker in i munnen men sen puttar hon alltid ut den och då är det samma visa igen.

Blev lite småledsen..eller besviken här för en stund sen. Men det är inget jag kommer skriva om här utan jag lämnar det som det är.

Imorn ska jag ut på promenad! Jag ska åka upp till Susanne och sen ska vi gå en promenad. Ska bli trevligt med lite sällskap och ska bli kul att träffa deras lilla sweetie som har fått namnet Rebecca. Jag slår vad om att hon och Molly kommer ha urkul tillsammans om ett tag, hehe. Det är faktiskt lite kul att NÅGON man känner skaffar barn ungefääär samtidigt i alla fall! Så imorn blir det barnvagnsrally! Sen på eftermiddagen vette sjutton vad vi ska göra faktiskt. Det får vi väl se då.

På fredag förmiddag ska jag skjutsa ner Malin K till arbetsförmedlingen. Sen ska hon komma hit och passa Molly en stund medan jag, Jesper och Tindra åker till vattenpalatset i Vänersborg. Visst, det kanske är så fint att det går att bada ute men då är det kanske desto mindre folk inne, haha! Sen får vi väl se vad vi gör på kvällen. Tindra lär ju vara helt slut i alla fall. Hennes middagsvila blir dock lite senarelagd om hon inte somnar i bilen på vägen dit. Jag är sugen på att grilla så vi kanske skulle gjort det när ungarna har lagt sig. Får se vad gubben tycker om detta..

Oj då, nu blev det ett rätt långt inlägg ändå, hehe. Sedär..jag kanske börjar komma igång med bloggandet igen.. Får väl se. Nu ska jag sluta..och så ska jag pilla lite på annat, weeheeeii!

Äntligen!

Efter att inte fått sova på över en vecka (på nätterna) så somnade faktiskt Molly om inatt efter några nappinstoppningar! WEEEIII!!! Fast jag var dock trött imorse ändå fast inte på lika dåligt humör i alla fall. Är det äntligen påväg att vända nu? Hoppas det!

Till råga på allt så är det jättefint väder ute! Så idag tänkte jag vara duktig. När solen kommer till baksidan så ska jag klippa gräset. För jag orkar inte åka med Jesper ner till hans bror utan han och Tindra åker. Så jag kan passa på att göra sånt när Molly sover. Skulle behöva städa inne med men det kanske jag kan göra ikväll eller nått. Måste ju passa på att vara ute när det är fint väder! Kanske man kan få sig lite färg också, hehe. Gruvar mig ju lite för att visa mig i bikini men jag kanske skulle bita ihop och klippa gräset i bikini. Kanske man hinner få lite färg även på ryggen och magen.. Aja, vi får se hur jag gör!

Nää nu måste jag springa och kolla vad mitt yrväder gör! Hon är tyst så jag misstänker ofog.. Ha en bra dag!

En dag till..

Nej nej, alltså, INGEN visste om min hemliga blogg fören jag skrev imorse att jag hade en. Så nu vet ni det..

Nu har en dag till passerat och vi har inte fått mycket gjort idag heller faktiskt. Var nere i stan och käkade lunch och tog en fika med Jespers bror, det var trevligt. Sen hämtade vi Tindra på dagis, åkte iväg och handlade och sen har vi inte gjort så mycket mer. Dagen bara försvann. Har dock ätit årets första jordgubbar idag, hihi. Det var GOTT!!! Sen var jag och Tindra ute och lekte en stund innan Jesper skulle åka till jobbet. Så blev några få bilder där ute..

Sen när vi kom in så hade Molly vaknat. Då var hon självklart hungrig. Men jag hade ju ingen lust att ge henne (vad som skulle bli) kvällsvällingen redan klockan 17, så jag gjorde en rätt stor portion gröt och gav henne även medicinen. Hon åt upp nästan allt! Kladdig som få! Men hon åt med god aptit och spottade lite utanför. Men ändå mindre än vanligt. Nu slapp jag i alla fall bada henne efter grötätandet, haha! Dock var hon ändå hungrig en timme senare så då fick hon sin välling och sen i säng! Hon svepte även nästan hela flaskan. Tokunge som äter oss ur huset, haha! Blev lite bilder på hennes snygga min efter hon käkat gröten..

Juust det ja! Jag har ju inte berättat om min fina blomma som jag fick i lördags! Nu tror ni säkert att jag fått en blomma av Jesper. Men nått sånt skulle ju aldrig hända, så nej! Vill ni höra hela historien? Jag skriver den i alla fall så får ni väl bestämma själva. Jespers bror hittade en mobil i gräset på nöjesfältet som var i stan i helgen. Jesper plockade upp den och jag stoppade den i fickan. Den hade några missade samtal så jag misstänkte att det var ägaren som ringde. Jag svarade när jag hörde att det ringde och jag hade rätt! Ägaren letade! Såhär gick samtalet:
Jag - Hej det är Malin. (Svarar alltid så..)
Hon - Hej..? Har du min telefon?
Jag - Jaa, vi hittade den i gräset på nöjesfältet i stan.
Hon - Nämen guuud vad gulligt att du plockade upp den!! Och att du svarade i den var ju ännu gulligare!!!
Jag - Hehe jaa, men jag tänkte att det kanske var ägaren som ringde..
Och så vidare, orkar inte skriva mer. Så vi åkte upp till coop nära vid sjukhuset och mötte upp ägaren. Då kom hon med denna fina blomma som "tack för hjälpen". Tycker egentligen inte att jag skulle ha den då det var Björn som hittade den men han ville inte ha den så jag tackade inte nej! Han tyckte att jag skulle ha den eftersom det var jag som pratade med kvinnan. Så den fina blomman fick jag då! Visst är den fin? Nu ska jag bara försöka komma ihåg att vattna den med. Brukar inte gå så bra här i huset, hahaha!

Nää, nu ska jag lägga ner skrivandet för en stund. Ska sätta mig och leka lite med en ny bloggdesign som jag ska ha på min lösenordsskyddade blogg. Visserligen ingen som läser den men kan vara kul att ha något fint ändå..

Här med!

Ja, jag får väl blogga här med och inte bara i min hemliga blogg. Inte för att jag vet vad jag ska skriva här men..jaa..fast nu blev ju min hemliga blogg inte så hemlig längre. Men jag har startat en ny blogg som är lösenordsskyddad. Vet inte om jag kommer ge ut lösenordet till någon. Kanske någon som jag verkligen litar på, som inte sprider vidare det jag skriver där inne. Men vi får se. Jag har inte bestämt mig ännu.

Hade svårt att somna igår trots att jag lade mig före 21. Men jag låg och funderade. Inget jag skriver om här. Molly vaknade som vanligt i natt och vägrade somna om trots en stoooor flaska välling. Kan hon inte börja vänja sig med sin medicin snart så att jag kan få sova? Så vi gjorde morgon klockan 5 idag. Klockan 6 vaknar Tindra, garanterat av Molly som skrek och tjötade så att jag tror att hela grannskapet skulle vakna. Jag ska ringa till hennes läkare idag med. Han ville ha lite uppföljning efter en vecka. Och igår hade det gått en vecka. Men hjälper den något? Jag vet faktiskt inte. Hon hostar mindre på dagarna och kan ligga på golvet utan att börja rossla som en tok. Så visst, lite kanske den hjälper. Men jag vet inte hur länge till jag orkar hålla på med att hon vaknar på natten och inte somnar om. Men det blir säkert bra.

Nää nu får jag nog ta och ringa. Ha en bra dag!

Svar och sånt..

Mamma: Så är det nog med de flesta mail. Jag kan inte heller skicka fler än 3 bilder åt gången om jag ska skicka bilder. Ja, du kan säkert ladda hem photoshop nånstans gratis men inte lagligt. Den version jag har kostade runt 1000-lappen. Det är krångligt att lära sig i början och jag kan fortfarande inte allt som finns att göra i det. På bilden som jag visade igår så hade jag gjort en massa! Ljusat upp, färgkorrigerat, förbättrat hudtoner, tagit bort påsar under ögonen, förstärkt färgen på ögonen och tagit bort lite prickar och sånt i ansiktet. Plus att jag hade förbättrat skärpan i bilden. Men det går att göra mycket skoj i photoshop och jag är glad att jag köpte det. Även om jag köpte budgetversionen. Finns väl photoshop som kostar över 10 papp..

Igår hade jag lite tråkigt när Jesper åkte till jobbet. Så jag plockade fram reflexskärmen. Har inte testat den på barnen innan så jag testade lite på Tindra. Hon var lite skeptisk till den i början och stod mest och glodde på den. Men det släppte efter ett tag och jag lyckades få fram 2 leenden, hehe!


Men nappen och snutten ville hon INTE släppa, hehe!

Bjussar väl på en bild på Molly med. Ljuset blev helt kasst på den bilden..försökte greja i photoshop..får väl se om resultatet blev någorlunda..



Lite blåstick..men jag orkar inte fixa den bättre än så. Ni får väl ha lite överseende med att jag bara sovit 3,5 timme inatt hahaha!

Nää, om man skulle försökt träna lite..ska ställa mig på wiiboarden ett tag i alla fall. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Fruktansvärt.....

Alltså jag kan bli så fruktansvärt irriterad! Jag har fått sova 3,5 timme inatt och jag har ett fruktansvärt morgonhumör! Men det är väl mitt eget fel eftersom jag inte kunde somna igårkväll... Jag "valde" att sitta uppe istället. Smart drag.. Men NEJ jag tänker inte gå och lägga mig och vila. För jag vet hur min kropp funkar. Lägger jag mig, somnar, då kommer jag inte kunna somna ikväll igen. Så jag kommer pina mig igenom denhär dagen och förhoppningsvis kunna lägga mig tidigare ikväll. Och med pina menar jag verkligen pina idag..

Vi ska åka ner till försäkringskassan så fort Jesper vaknar. Han ska skriva över alla sina dagar på mig (förutom dom 60 han måste ta ut). Eftersom jag är arbetslös så är det lättare att göra så så att jag i alla fall får pengar. Men jag kommer aktivt att börja leta jobb efter semestrarna så får vi väl se då om jag flyttar tillbaka hans dagar så att han får vara hemma. Om jag får något jobb det vill säga. Egentligen hade jag väl velat plugga men då måste jag plugga upp min matte B först..för jag hade IG i matte B. Jag HATAR matte.. Men vi får se. Jag grunnar på detta ett tag till.

Ha en trevlig dag alla andra!

Bingolotto!

Sitter för närvarande och spelar bingolotto. Helt själv.. Haha! Tur att man har nått liv menar jag, haha! Hur som hellst så blev jag lite svettig under första spelet. 5 första numren som lästes upp så började jag vänta på 5000kr kläder från kappahl. Inget jag hade tackat nej till alltså! Tror ni att jag vann? Jo, det gjorde jag faktiskt. Men inte 5000kr kläder på kappahl utan 100 spänn på den andra lotten, hehe. Inte fy skam! Nu har jag i alla fall fått tillbaka pengarna som jag slängde ut på lotterna! Så även om jag inte skulle vinna mer ikväll får jag väl vara nöjd ändå? Fast jag kan ju alltid hoppas hoppas på att jag kan vinna något mer!

Önska mig lycka till! Kram!

Före och efter photoshop!

Tänkte bara visa..satt och lekte i photoshop för några kvällar sedan..

FÖRE!


EFTER!

Trött mamma och trötta barn!

Molly har gnällt i stort sett hela förmiddagen.. Inget har varit bra.. Så nu fick jag henne i säng igen. Tindra stensover och det känns som att jag själv skulle kunna sova bort hela dagen! Men det kan jag ju inte göra. Jag måste iväg och handla om inte min kära gubbe har lust att göra det åt mig. Men frågan är vad sjutton vi ska äta idag? Det är ju bara jag och Tindra som ska ha.. Kanske skulle gjort stuvade makaroner och falukorv.. Tindra har ju faktiskt börjat gilla stuvade så det är väl positivt? Ja det gör jag nog idag. Det går ju snabbt och lätt att göra.

Vad ska vi annars hitta på då? Jesper jobbar idag så jag vette sjutton. Är rätt skapligt väder än så länge (peppar peppar) så vi går väl ut en sväng i alla fall. Kanske skulle ta oss en promenad ner till fårhagen och titta på fåren, hehe. Får hämta in vagnen från bilen bara. Det skulle nog Tindra gilla kanske. För fåren kommer ju fram så att man kan klappa dom och sådär. Aja, får se hur vi gör.

Nää, nu ska jag ta och prata lite med gubben. Ha en fortsatt trevlig dag!

Förlåt.. Jag har varken haft tid ork ell...

Förlåt.. Jag har varken haft tid ork eller lust att blogga idag! För det första har vi inte varit hemma på heeeela dagen och sen har vi sett film hela kvällen och bara tagit det lugnt. Får väl ta igen det imorn..om jag orkar.. Kanske skulle försöka mig på ett träningspass imorn? Får kika på detta. God natt! Sweet dreams!


Lycklig tjej i regnet på tivolit igår.

dsc016471 (MMS)

Lycklig tjej i regnet på tivolit igår.


Spöregn och tivoli!

Vi åkte ner till tivolit i stan. Dom öppnade klockan 17. Det började bra med lite uppehåll i regnandet men jag hade tagit på Tindra regnkläder ändå och tur var väl det! För några minuter senare så spöregnade det och ville inte alls ge med sig. Men hon fick åka lite karusell och det var nog det roligaste hon fått göra på länge! Favoriten var nog det där tåget med bilarna, hehe. Neeej jag hade inte kameran med mig just p.g.a att det regnade när vi åkte hemmifrån så tyvär bjuder jag inte på några bilder. Nu ligger båda ungarna i sängen och båda sover. Får se hur Molly sover inatt med tanke på att ikväll fick hon sin medicin igen. Missade ju den igår bara för att hon sov så länge. Nåja, sånt är livet.

Nu sitter jag här och är svinsugen på nått gott. Lite hungrig kanske jag är också.. Ska man orka dra sig ut i regnet för att åka och handla nått? Får se..jag ska suga på den karamellen lite..

Imorn funderade vi på att åka till småland. High chaparall närmare bestämt. För i anknytning till parken så är det en STOR lastbilsutställning som hade varit kul att gå på. Sen hade vi väl tänkt gå in i parken med. Tror att Tindra hade gillat det. Men jag har ingen lust att åka dit och chansa på att vädret blir bra. Inget roligt att gå där om det är samma väder som har varit här idag. Men jag tror att vi helt enkelt avvaktar till imorn. Men det lutar väl åt att vi stannar hemma.

Nää, nu ska jag kika runt lite. Ha en fortsatt trevlig kväll!

God morgon god morgon!

Hörde Molly vakna strax efter 6 imorse..6!! Hon somnade klockan 16 igår.. Hon har alltså sovit ca 14 timmar non-stop! Helt galet. Och nu sover hon igen. Pluttan har feber idag. Säkert efter sprutorna. Hon reagerar starkt på dem. 38,5 hade hon här strax innan jag lade henne så vi får väl se hur det artar sig under dagen.

Vädret är skittråkigt! Vi som hade tänkt gå på tivolit som är i stan men vi får väl se om vi gör det. Jesper får ju vakna först också så får jag väl disskutera saken med han. Hungrig är jag också..kanske skulle gräva och se om man kan hitta nått ätbart. Troligtvis inte, haha!

Nää, detta var väl ett meningslöst inlägg eller? Ha en bra dag!

Bilder från muséet

Ja igår var vi en sväng på muséet. Dom hade en utställning för barn mellan 0-3 år. "Kan själv!" hette den. Det handlade om att barnen skulle upptäcka allt själv och hur det funkade och de vuxna skulle hålla sig i bakgrunden. Men Med Tindras humör så fick vi allt springa efter. Hon har nämligen börjat med att ALLT är hennes och hon slåss om hon inte får sin vilja igenom. Inte bra! Hon har blivit en liten djävul, haha! Aja, antar att det är en fas.. Här kommer bilderna..


Två trötta barn i bilen på vägen hem. Även om vi inte hållit igång så mycket, hehe. Tindra kikar på musse, haha!

Sen vill jag bara visa er en snygg grej.. Mollys frisyr..haha!



Hon är alldeles kal på en stor fläck på bakhuvudet och massa hår i nacken, haha! Väldigt tjusigt!

Nää, det får vara allt för idag.. Molly sover ännu..kanske gjorde natt klockan 16 idag? Inte bra med tanke på att hon ska ha sin kvällsmedicin..kanske skulle väcka henne?

Ett inlägg till fröken Molly!

Kan börja med att säga att allt gick bra på bvc. Hon har växt en hel del. Hon har stuckit iväg över sin kurva på längden, hehe! Hon är nu 66 cm lång och väger 7000 gram, huvudomfånget var 42 cm. Hon blir nog längre än storasyrran! Sen fick hon även 2 sprutor (vaccination) och jag tycker så synd om henne. För hon reagerar starkt på sprutorna varje gång. Hon gjorde det förra gången med. Hon har varit suuuupergnällig nu på eftermiddagen och har sovit väldigt mycket. Får väl se vilken tid hon behagar att vakna. Jag låter henne sova hur länge hon vill med tanke på att hon inte kan sova på nätterna efter den nya medicinen. Får se hur kvällen fortgår..

Angående nätterna ja, vi har inte fått sova på 3 nätter nu och det känns lite faktiskt. Hon vaknar mellan 2-4 och sen somnar hon inte om fören Tindra har vaknat, klivit upp, ätit välling, hon själv fått mat och båda fått nya blöja..d.v.s att hon somnar kanske runt 8-8.30. Det hjälper inte att ge henne mat på natten heller för hon somnar inte om efter det ändå. Och det verkar inte som att hon vill ha det heller så jag tänker inte ge henne det då jag inte vill ha det som vana. Får väl se hur länge det tar för henne att vänja sig och att hennes lilla kropp ska ställa in sig på den nya medicinen för jag gissar att det är p.g.a den som hon gör såhär. Största biverkningen var ju överaktivitet så tror inte att det är något annat faktiskt.

I övrigt får vi nu börja använda storlek 74 på kläderna. Storlek 68 börjar kännas trånga att knäppa i grenen. Fy sjutton vad hon växer fort. Har ju knappt hunnit använda storlek 68. Vilket i och för sig är rätt bra för jag hade knappt några sommarkläder i den storleken men har lite mer i 74. Då slipper jag köpa en massa nytt som hon ändå knappt hinner använda och det känns faktiskt bra. Visst ska hon få lite nytt men jag behöver inte köpa en helt ny garderob! Så mamma, det var bra  tunikan du köpte var i storlek 74, för då hinner hon använda den mer än en gång liksom, hehe!

Annars då? Jaa, finns inte så mycket att berätta tror jag. Får knappt i henne puréer eller gröt då hon sticker ut tungan så fort hon får nått i munnen som inte är ersättning, hehe. Men det går förhoppningsvis över. Hon rullar ännu inte från rygg till mage men det är inte långt ifrån. Alltså..hon ligger typ på mage med underkroppen men på sidan med överkroppen om ni förstår? Ska försöka fånga det på film så jag kan visa bättre. Har inte tränat nått på att sitta då hon fortfarande känns rätt instabil i ryggen men det kommer det med. Hon får ta det i den takt hon känner. Hon har börjat förflytta sig dock. När hon ligger på rygg så sätter hon i fötterna och skjuter ifrån och när hon försöker rulla så flyttar hon på sig automatiskt, hehe.

Oj vad långt detta inlägget blev. Nu finns det ju ingen plats för att skriva om annat, haha! Och jag som inte hade nått att skriva om igår. Aja, det kommer komma ett till inlägg ikväll när ungarna lagt sig för natten. Då kommer det komma lite bilder med från muséet igår. Ha en fortsatt trevlig kväll!


Jag har verkligen ingenting att skriva.. H...

Jag har verkligen ingenting att skriva.. Hjärnan är tom.. Återkommer kanske imorn efter bvc..om jag orkar. Kanske dags för en bloggpaus? Ska överväga detta..


Haha!

Ni är väl för goa! Trodde faktiskt att jag skulle få lite mer reaktioner på mitt tidigare inlägg eftersom jag skrev att jag funderar på att rösta svenskt. Men jag antar att dom som inte håller med mig höll käften eller så vet dom helt enkelt att det jag skriver är sant. Jag vet inte om jag vill ha SD i makten men jag vill gärna ha in dom i rikstan så att dom får röra runt i grytan lite. Tror att det behövs!

Nåja, vi får helt enkelt vänta och se hur det går i valet. Nu till seriösare frågor. Vad ska man hitta på idag då? Vädret är tråkigt och jag är hur trött som hellst. Molly har varit vaken i princip sen klockan 2 inatt. Varit vaken och tjötat, gnällt, sovit en halvtimma, vaknat, tjötat, gnällt o.s.v! Jag har hållit på att slita håret av mig! Jag vet inte vad jag ska göra med henne. Hon var nästan lika natten till igår men inte riktigt lika hemsk. Kan den nya medicinen göra henne sån? Ingen aning.. Jag bara hoppas innerligt att det inte fortsätter för då vet jag inte vad jag gör! Vad ska vi äta idag? Ständiga jäkla frågan! Spagetti och köttfärssås? Det var ett tag sen vi åt. Får nog bli det. Nää nu måste jag försöka pigga på mig lite. Ungarna vaknar säkert snart ändå.. Ha en trevlig dag..

Valet 2010

Nu ska jag ge mig in i en egen lite disskusion känner jag. Men hur tänker ni runt valet? Jag har aldrig varit vidare insatt i politik då det tråkar ut mig totalt. Men nu känner jag att jag blir riktigt förbannad på regeringen som sitter nu! Folk som blir utförsäkrade trots att dom inte kan jobba, a-kassan som sjunker samtidigt som avgifter höjs och att vi unga inte har någon möjlighet att få hjälp med utbildning genom arbetsförmedlingen för att dom har beslutat att enbart inrikta sig på äldre i arbetslivet. Självklart är det bra att även folk över 40 för en möjlighet att utbilda sig och få ett nytt jobb men det betyder inte att man helt och hållet ska utesluta unga för det! Jag tycker bara att Sverige har fått problem med den nya regeringen om jag ska vara ärlig och jag gillar inte moderaterna what so ever! Förra året röstade jag blankt så jag har väl inte mycket att säga till om, men det ska jag inte göra iår! Men VAD ska man rösta på egentligen?

Jag är lite kluven faktiskt. Jag ser inte mig själv som rasist men jag gillar heller inte att alla hela tiden kallas svenskarna för rasister för att vi vill ha kvar examen i kyrkan och spela gamla hederliga "den blomstertid nu kommer". Jag gillar att höra "Du gamla du fria" på nationaldagen. Jag vill kunna resa våran fana närän det är flaggdagar och jag vill kunna säga att jag är stolt att vara svensk utan att bli kallad rasist! Men sen kan man bli lite sur över att höra att regeringen (eller vem det än är) har beslutat att alla illegala invandrare i Malmö (var det va?) ska få fri sjukvård och fri tandvård!? Jag har askassa tänder men jag har fan inte råd att gå till någon jäkla tandläkare! Det är svindyrt ju! Och så får man höra att någon som inte ens är svensk medborgare utan är här ILLEGALT får gå gratis och laga tänder? Anser inte ni att det är ganska fel? Jag säger inget om invandrare som kommer hit för rätt skäl. Arbetskraft. Men nu är det ju ännu värre med det för Sverige har inte ens arbetskraft åt svenskar längre så därför funkar ju inte detta heller. Det funkar inte att ta in flera hundra tusen invandrare per år för att dom vill jobba, det finns inga jobb! Då tycker jag personligen att det är bättre att förse svenskar som vill jobba FÖRST, sen kan man börja kolla på att släppa in fler invandrare. Har jag fel? Och nu anser jag också att alla som bor i Sverige nu faktiskt är svenskar så jag menar inte att folk, enbart med svensk bakgrund, ska få jobb utan ALLA svenskar, "nya" som gamla. Jag kanske skriver lite grötigt men jag förstår nog..kanske.. Jag tänker bara säga att jag överväger att rösta på Sverigedemokraterna för att jag anser att det behövs lite krut i regeringen. Någon som står för vad dom tror på och som inte är rädda för att säga att detta behövs! Men jag har inte bestämt mig än!

Sossarna då? Ja dom kör väl på samma gamla visa. Vi vill höja barnbidragen, hjäpa vården och bla bla bla men sen händer det aldrig nått ändå. Visst, dom har höjt barnbidraget senast dom satt med hela 100kr! Tjo flöjt! Men jag vette fan om jag vill se Mona Sahlin som statsminister. Nja, som sagt, jag är väldigt kluven på vad man ska rösta på så länge vi inte får Reinfeldt i spetsen igen..

Hur tänker ni inför valet? Vad kommer ni rösta på? Kommer ni rösta alls?

Läkarbesök!

Fick en tid hos den där specialliserade läkaren jag pratat om förut. Ringde vid 10 och fick tid 13.30. Det är gött! Hur som hellst så trodde även han att Molly har astma. Men inte den typen av astma som grundar sig på allergier. För hon tyckte helt enkelt att det lät som att hon hade en infektion i kroppen (typ förkylning) och det har hon! Hon är ju snorig och så med och detta utlöser själva astman. Förkylningsastma helt enkelt. Känns både skönt och jobbigt. Jobbigt för henne att få sån jobbig hosta och bli tät i luftvägarna så fort hon blir lite förkyld men skönt för oss att det inte verkar bero på allergier. Senare i livet kanske vi får göra tester på henne men det är för tidigt för det nu. Fick i alla fall en ny medicin som heter singulair. Ska pröva den i 3-4 veckor och se om den ger någon effekt. Han ville även att jag skulle höra av mig om en vecka för att se om den hjälpt något för det borde den ha gjort tills dess. Så håll tummarna att den hjälper och att hon blir fri denna ständiga hosta snart!

Nu ska jag fortsätta kika på 90210! Ha en trevlig kväll!

Slöhet = jag

Känner mig slö. Orkar inte göra nått idag. Men sånt är livet. Tindra är i alla fall på sitt älskade dagis nu och Molly ligger och leker på mitt täcke här på golvet. Hon leker med sina fötter, hehe. Potträningen med Tindra är för närvarande nedlagd då hon inte ens vill sitta på pottan 1 sekund utan att skrika. Så jag antar att hon inte var riktigt redo ännu. Då gör vi ett nytt försök en annan gång. Jag bryr mig inte så mycket..är hon inte redo så är hon inte helt enkelt. Vi får försöka läsa av henne. Funderar på att köpa en sån toasits istället för pottan och se om hon tycker att det är roligare. Kanske en sån som spelar en trudellutt när det kommer kiss, hahaha! Får undersöka alternativen i alla fall.

Idag ska bilen in på verkstad..igen.. Vi åkte ju och besiktigade bilen häromveckan och dom sa att parkeringsbromsen inte funkade?! Så jag blev förbannad för vi har ju haft inne bilen på verkstad för detta! Så nu fick dom ett backjobb och dom ska fixa det. Problemet är bara att dom tog aldrig av bakhjulen förra gången och hittar dom nått där som är trasigt som dom inte såg förra gången så åker vi ändå på att betala detta..crap! Vi får se hur vi löser detta för vi har fått lägga ut alldeles för mycket på bilen redan så det finns liksom inget budget kvar för det nu.. Men det löser sig väl. Jag kommer åka till bibblan och hämta en bok jag reserverat sen åker jag dit och sätter mig och väntar på att bilen blir klar.

Nää, nu ska jag se om jag hittar mig nått att få i magen..är vrålhungrig!

Potträning del 2

Det blev lite fel.. Tindra ville inte ens sätta sig på pottan efter förra gången så vi fick ta ett litet break. Tänkte göra ett nytt försök nu när hon vaknar efter sin vila. Då blir det att sätta henne på pottan så fort hon vaknar och sen får hon vara utan blöja i alla fall fram till att vi åker och handlar. Så vi får väl se om hon sätter sig på pottan idag annars får vi vänta lite till. Det lär ju aldrig funka om hon inte ens vill sätta sig på pottan. Vi får väl se hur denna dagen går!

Annars händer nog inte så mycket idag. Ska som sagt åka och handla och sen får jag främmande. Eller jaa..först främmande och sen åker hon med och handlar, haha. Middagen idag kommer bestå av korvstroganoff och ris. Man äter inte det så ofta nu för tiden eftersom Jesper inte gillar falukorv. Han äter bara uddevallare och det blir inte samma sak. Sen är han inte mycket för ris heller.. Aja, man får helt enkelt passa på när Jesper är borta, haha!

Själv har man också fått sig lite vila här på morgonen. Tindra vaknade tidigt och det resulterar i att hon gärna vill vila redan vid 9. Så när jag lagt henne så gick jag själv och lade mig, Molly sov redan, och jag fick sova till 10.10. Skönt som fasen alltså. Blev en rätt sen kväll igår, hehe.

För övrigt så börjar Jesper om att jobba imorn. Då jobbar han 2 veckor och sen har han semester, hehe. Då får vi väl se vad vi kan tänkas hitta på. Först blir det i alla fall skara sommarland över midsommar. Sen är vi nog ganska öppna för förslag faktiskt. Tyvär kommer vi inte åka upp till norrland, vad jag vet. För det kommer inte våran plånbok att tillåta. Ska försöka få råd att åka upp till julen istället.

Nää det får vara allt för denna gången. Ha en trevlig dag allihopa!

Stranden!

Japp, vi valde stranden. Kände inte för att åka till Vänersborg. Så vi packade in oss i bilen och åkte ner till Mollön. Tindra badade så att läpparna var blå och hon skakade men upp ur vattnet, det ville hon inte! Men vi fick dra upp henne ändå så mycket som hon frös! Men jag är i alla fall glad att hon gillar vatten. Självklart glömde jag min kamera hemma..suck! Men hon blev i alla fall nöjd över att få bada lite, plus att hon fick klappa en manet, hehe! Usch! Synd bara att det började blåsa så förbaskat och det blåser rätt kallt.. Nåja, jag lade två trötta barn på kvällen i alla fall, hehe!

Nu är jag rätt rastlös. Jag vill hitta på något men vet inte riktigt vad. Känns som att det inte finns så himla mycket man kan göra heller. Nåja, får väl se om man hittar på nått eller helt enkelt går och lägger sig..

Beslutsångest!

Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag. Det är Aqua blå festivalen i vänersborg och samtidigt väldigt fint väder. Lite sugen är man väl på att åka till stranden också. Tindra skulle nog uppskatta det.. Men vi får väl se vad vi kommer fram till. Tindra tjatar ju om att få bada, hehe. Hur som hellst så kommer lite bilder från våran badanka igår.

Hon var lycklig! Hon fick ju bada i två omgångar igår och det gillades skarpt! Även om vattnet kanske var lite kallt i början, hehe. Kläderna hon har på sig nere till höger fick hon i "förskottspresent" av sin mormor. Hon var väldigt facinerad över att det var ett halsband på shortsen, haha! Det var pärlor som smyckning. Mycket fina!

Tänkte även bjuda på två bilder på en grötig Molly som jag tog i torsdags. Då hon faktiskt åt så att hon blev mätt på gröten. Kors i taket! Tindra gillade aldrig gröt och gillar det fortfarande inte.. Inte ens risgrynsgröt eller mannagrynsgröt. Men men, här är bilderna.

Och tungan är alltid ute! Är heller ingen idé att sätta haklapp på henne för hon sliter av sig dom. Och dom i hårdplast sitter obekvämt. Men hon ser i alla fall rätt nöjd ut och vi skulle ju ändå byta kläder, hehe.

Jaja, jag har inget vettigt att skriva ändå.. Återkommer väl ikväll och skriver vad vi gjorde. Om vi åkte till stranden eller vänersborg.. Ha en fortsatt trevlig dag!

God kväll!

Känner mig gött trött just nu. Säkert p.g.a värmen. Men nu sitter jag och väntar på att gubben och hans bror ska komma hit. Då blir det grillning och kanske en kall öl eller två. Själv kör jag på någon cider idag, är inte sugen på öl. Hur som hellst så blir det lite tjöt och mat och det ska bli gott.

Tindra har varit ute och badat i 2 omgångar idag. Och båda gångerna har hon badat så hon hackat tänder. När man frågade henne om hon ville kliva upp och värma sig skrek hon NEJ!! Och blev fly förbannad, hehe. Men jag tog upp henne ändå och sa att hon kunde få bada mera sen och det accepterade hon. Själv har man försökt hålla sig i skuggan så mycket som möjligt idag och nu börjar solbrännan lägga sig lite. Jesper tyckte att jag hade blivit jättebrun i ansiktet..men jag vet inte..jag blir väl aldrig brun heller? Varför skulle jag bli det just nu? Aja, det återstår att se..har i alla fall fina ränder på axlarna haha! Och jag är numera inte knallröd utan mer en röd/brun färg på axlarna.. Spännande värre, hehe.

Nää nu ropar Molly för sitt nattmål. Ha en trevlig kväll! Bilder kommer imorrn eller nått..

En morgon som denna!

Ungarna sov till 07.20 idag. Skönt! Idag ska vi som sagt hålla oss inne under de starkaste soltimmarna. Det är alltså strålande sol och inte ett moln på himlen! Än så länge i alla fall. Så Jesper ska snart blåsa upp Tindras pool och fylla den så kanske vattnet hinner värmas upp lite till i eftermiddag och då ska hon få bada! Hon tjatar så om att få bada, hehe. Sen ska vi städa idag. Känner mig inte jättetaggad men det är ett nödvändigt ont. Tänkte att vi skulle städa medan Tindra vilar sen. Det är lugnast så! Kan ju hoppas att hon sover en längre stund som hon oftast gör när hon vilar hemma. Men det återstår att se.

Ikväll skulle Jespers bror komma hit en sväng tror jag. Då blir det grilla och sitta och tjöta. Blir nog trevligt. Sen får vi väl se om nått mer händer idag. Men detta är vad vi har planerat i alla fall! Så ha en trevlig dag allihopa!

Studenten 2010!

Idag är en bra dag för alla studenter. Äntligen kan dom lägga böckerna på hyllan, i alla fall för ett tag. Vissa väljer att plugga vidare medan andra jobbar. Men kul har dom flesta i alla fall. Var ju inne i stan förut då det är Idas tur att ta studenten idag. Ida är Jespers plastsyster för er som inte vet det redan. Så självklart har det blivit endel bilder i alla fall. Här har ni dem!


(Samtliga bilder är tagna med Nikon D90+objektivet Nikkor 50mm f1,8)

Det var dom det. Vet inte riktigt vad mer man kan skriva om dagen. Har ju klippt mig, brännt mig och ätit god mat. Nu sitter man här med en iskall öl och bara njuter över tystnaden!

STORT GRATTIS TILL ALLA STUDENTER!!! Ha en underbar dag och kväll!

Ingen bra dag..

Dagen började helt ok. Jag och Jesper åkte och käkade lite lunch och gick och strövade lite. Mollys hosta är ju inte bra.. Idag hostar hon till och med så hon kräks. Så nu blev jag less och ringde bvc. Fick en akuttid hos en läkare och vi skulle vara där klockan 15. Sagt och gjort så åkte vi dit och jag blev väl inte överlycklig över vad jag fick för svar.. Hon misstänkte att Molly kunde ha barnastma. Känns ju mindre bra kan jag säga. Visst, nu kanske vi kan få bukt med hennes hosta och rossliga andning men det känns ändå jobbigt. Finns ju olika typer av barnastma också men jag vet inte vilken sort just hon har. Det är väl rätt tidigt att ta reda på kanske. Förhoppningsvis har hon INTE den som innebär massa allergier. Jag hoppas verkligen inte det i alla fall. För då måste vi göra oss av med katterna med.. Finns ju även en icke-allergiastma och det är väl den jag misstänker (och hoppas) att hon har i så fall. Så nu vet ni det också..

Just nu är Tindra och Jesper ute och leker. Dom inväntar glassbilen som ska komma hit om ca. en halvtimme. Hon är förväntansfull, hehe. Imorn är det mycket som ska göras som vanligt. Jag fattar verkligen inte varför vi ska flyga och flänga hela tiden men alltid är det nått. Imorn ska Jesper på återbesök (nummer 2) hos ögon. Sen ska jag klippa mig (och tunna ur håret massssssor!!). Klockan 14 ska vi och titta när Ida "springer ut" och efter det bär det iväg till Kristevik på studentmiddag.

Appropå Molly måste jag bara berätta en grej. Det har ju gått lite sisådär med hennes smakportioner. Gröten verkar vara det hon gillar bäst än så länge. Jag ska försöka ge henne gröt när hon äter sitt andra mål (runt 10-tiden) och idag gjorde jag en ganska stor portion. Hon åt upp nästan allt och detta UTAN att spotta ut mer än hälften. Kors i taket! Mätt verkade hon vara med och stod sig ett par timmar på det. Gott gott! Glömde bort att jag har lite bilder på henne i kameran som jag tänkte visa..men får ta det en annan gång..om inte ikväll så kanske imorn.. För nu orkar inte jag skriva mer. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Fullt upp!

Ja, som vanligt har det varit full fart hela dagen. Men vädret har ju varit helt underbart och till och med jag börjar få lite färg på armar och ansikte iaf. DET är inte dåligt kan jag lova er! Först lämnade jag Tindra på dagis och nämnde för dem att jag gärna ser att dom kollar Tindras blöja lite oftare, för igår när jag hämtade henne hade hon intorkad bajs i rumpan. Det är INTE ok alltså. Men det är ju inte så lätt heller eftersom dom är ute och då känner man ju inte direkt på lukten heller men hon sa att dom skulle försöka kolla lite oftare i alla fall. Idag var blöjan heeelt torr i alla fall.

Hur som hellst så åkte vi sedan till lekia. Men det var nog den sämsta skit jag sett. Har även tvättat bilen. Sen åkte vi till torp och handlade, mat till oss och lite fika som Tindra ska ha med sig till dagis imorn. Ja hon ska till dagis även en onsdag denna veckan, för dom ska på utflykt med buss förstår ni! Måste erkänna att jag faktiskt är lite nervös över det..men det går nog bra. "Fröknarna" är ju faktiskt utbildade och rutinerade på att hålla koll på ungarna. Det jag är mest nervös över är att hon är så sjukt snabb våran lilla fröken. Så man kan typ inte titta bort 2 sekunder för då är hon puts väck.. Aja..*andas Malin, andas...* Sen hämtade vi Tindra, åkte ner till stan och köpte oss en glass, vidare och tanka bilen, hem och grilla, ut och leka, cyklade en sväng, hem och gjorde välling och slängde ungarna i säng. Gött! Behöver jag säga att Tindra stupade? Haha!

Nu sitter jag här och funderar på om jag skulle åkt ut och cyklat en sväng själv. Hade behövt ut och röra lite på fläsket så att det kan försvinna någon gång. Sen är jag lite smått fotosugen med så man kanske skulle ta med sig kameran. Får se om jag orkar, annars blir det film ikväll. Ha en fortsatt underbar kväll! Kram på er!

Presenter..

Idag ska jag försöka dra ut min gubbe till Lekia som ligger på trestad center. Tycker inte att vi har någon jättebra leksaksaffär här så dit ska vi. Tänkte se om vi kan hitta några presenter till våran stora tjej som fyller 2 år den 22 juni. Det är inte många dagar kvar nu alltså..fy vad tiden rusar. Säger det nog för ofta att den går fort. Snart springer väl Molly också.. Fast det tror jag dock inte. Hon har dragit ner lite på utvecklingstempot nu. Hon leker med sina fötter, tjötar och tjoar. Men hon har fortfarande inte vänt sig från rygg till mage så nu känner jag igen hennes mönster lite. Tindra var JÄTTESEN med att vända sig från rygg till mage. Kommer inte ens ihåg hur gammal hon var. Men däremot var Tindra någorlunda stabil att sitta nu vid 5 månaders ålder. Men som sagt..här har vi dragit ner på tempot lite och jag måste erkänna att det är rätt skönt. Jag hoppas faktiskt lite att hon inte komer gå innan hon är 1 i alla fall. Vi har för sjutton fullt sjå att springa efter Tindra, hehe. Men det återstår att se.

Nää, om jag skulle skaka liv i gubben..han gick och lade sig när jag gick upp med Tindra till dagis..latmask! Ha en trevlig dag!

RSS 2.0