Ingenting att skriva om..

Nää, jag har nog ingenting att skriva om. Mer än att vi fått ett wii idag och jag lovar er, det är fanimej träning! Kolla träningsbloggen vettja!

Nu ska jag gå på dass sen kallar sängen..imorn lär ni INTE se mycket utav mig..kan ju säga det direkt. Fullt upp hela dagen.

Det ska handlas, prästen kommer på samtal inför dopet, sen ska det tränas och spelas wii! Så hoppas att alla får en trevlig dag i alla fall! God natt på er!

Äntligen!

Nu är äntligen Mollys dop bokat! Inte en dag för sent. Det blir den 24 april klockan 14.00 i blekets kyrka. Så om det mot förmodan skulle vara någon från min sida släkten som har vägarna förbi är det bara komma. Jag kommer inte ens bry mig om att skicka ut inbjudningar denna gången. Bara onödiga kostnader. Det är 3 pers från norrland som jag vet ska komma. Pelle, Alex och Jennifer. Men nu ska jag byta blöja och väcka min älskade man. Puss på er!

Varför???

Varför väljer inte jag en bättre dag att åka ut ensam för? Regnet öser ner ju. Hade gärna haft sol idag alltså, men vad gör man? Jag kan inte riktigt styra moder jord.. Men det är faktiskt skit samma, ska bli skönt att åka själv i alla fall.

Tindra har ingen feber idag i alla fall. Eller ja, jag har inte tempat henne men hon är inte varm för 5 öre. Det känns otroligt skönt. Men jag tror att hon ska få vara hemma från dagis även imorn. Visserligen missar hon påsklunchen då jag misstänker att den är imorn, men hellre det och få en frisk unge. Vi kanske skulle fixa oss en egen liten påsklunch imorn. Eller påskmiddag. Köpa hem lite prinskorv, köttbullar och ägg. Appropå ägg tror jag faktiskt att jag ska köpa ägg och färg idag så att jag och Tindra kan pyssla lite ikväll, om hon orkar. För då kan jag och hon sitta och pyssla efter att jag har lagt Molly. Men då får hon ju vara vaken en stund som sagt. Nåja, det återstår att se om jag orkar. Annars får vi göra det imorgonbitti eller nått.

Jag hade ju tänkt att vi skulle gå ut och leka en stund idag. Men vädret..det regnar och blåser som f a n! Men blir det uppehåll och blåsten kanske kan lugna ner sig lite så kan vi gå ut. Men nu tror jag att jag ska försöka äta lite frukost. Jag är vrålhungrig så jag orkar inte vänta på att Jesper ska kliva upp. Ha en trevlig dag!

Föresten. Den 28 mars slog jag mitt besöksrekord igen, haha! 278 unika besökare, tjohoo!

Massa bilder och sånt skoj!

Tindra har verkligen varit piggare idag. Fastän man sett på henne att hon är sjuk. Hostat som en tok har hon gjort idag och även fått upp lite slem (förlåt för den mysiga infon!) men tror att det var bra att det kom upp. Jesper kom ju på att vi faktiskt har även mollipect ståendes i medicinskåpet så detta fick hon innan hon lade sig och än så länge har hon bara vaknat 1 gång (inte av hostan)! Skönt om den hjälper bättre än bricanylen nu, för den hjälper inget alls. Men jag har i alla fall tagit lite bilder på henne igår och idag. Ser ni vad hon har fått idag? En "båbbe" på armen! (båbbe=gubbe)



Hon var så söt..gick och tittade på armen, pekade och sa båbbe, haha! Men det har i alla fall varit full fart på henne idag. Så mycket som hon orkat. Dock ingen mat idag heller. Lite välling och ett glas oboy. Försökte få i henne vatten men nope.. Hon har tjatat HELA dagen om att få gå ut. Så imorn tror jag att hon ska få gå ut en stund. Det är ju nyttigt med frisk luft.

Men självklart har även Molly fått vara med på kort, hehe. Bilderna på henne är nästan likadana men på vissa hade hon så roliga ansiktsuttryck, hehe. Och om ni tänker på en av dom översta bilderna, hur hon ligger vid babygymmet..? Japp! Hon har börjat förflytta sig.. Hon sätter fötterna i backen och puttar. Så jag har till och med hittat henne tvärsöver under gymmet, hehe. Lite häftigt. Kan för allt i världen inte minnas att Tindra rörde på sig så mycket vid denna åldern. Sen greppar hon ju saker nu, inte utan problem dock men hon sträcker sig efter dom. Även att greppa tag i sina kläder och stoppa kläderna i munnen är en favorithobby här hemma. Även filten som hon har på sig när hon vilar brukar det tuggas på. Nåja, bilder var det. Gud vad lätt det blir att man skriver en roman när man egentligen bara ska visa bilder.

Sen har det börjat bli vår här inne i våran lägenhet. Ni minns att jag berättat och visat vårat påskris? Japp, det har börjat slå ut! Men undra egentligen vad det var för ris jag hittade? För en sak är säker, det är INTE vide, haha!



Vad kan detta vara? Nybjörk? Ingen aning, haha! Men hur som hellst så ser det bra ut ett tag till!

Vad ska fru Andersson hitta på imorn då? Jo, förstår ni, jag ska åka ut till torp, SJÄLV! Eventuellt köpa en fritös men en sak SKA jag köpa..hårfärg! Jag ska göra blonda slingor tänkte jag. Det är så fint att vara lite ljusare i håret nu när våren och sommaren är på intåg! Det tycker i alla fall jag. Så vi får se om fröker Krewer kan hjälpa mig imorn eller om jag väntar lite. Det ska i alla fall göra snart. Men jag ville bara komma iväg en stund helt själv. Slippa tänka på barn och man för en stund, hehe. Även om det bara är max 1 timme så kan det ändå vara skönt. Maten till imorn är i alla fall redan bestämd och inhandlad. Det blir typ kycklingkebab. Kyckling, pommes och kebabsås, smarrigt värre!

Nää, nu orkar jag faktiskt inte skriva mera. Hade säkert kunnat skriva en heeeeel bok ikväll men nej, det får räcka nu. Ha en fortsatt trevlig kväll och här avslutar jag med en bild på mina underbaringar!


Piggare idag!

Det verkar som att Tindra är på bättringsvägen, TJOHOO!! Hon har i alla fall orkat busa och leka lite här nu på morgonen. Nu blev hon lite trött och ville kolla på pippi så då får hon göra det en liten stund. Nu bad hon även om en till flaska välling så det ska hon få! Allt hon får i sig ser jag som ett plus! Igår åt hon 3½ flaska välling och lite nyponsoppa, thats it! Men idag ska jag laga hennes favoriträtt pastasås med bacon och tagliatelle. Så jag hoppas hoppas att hon kanske vill äta lite mat idag. Natten har varit något bättre också. Även om hon vaknat några gånger men långt ifrån lika många som natten till igår. Har inte tagit tempen på henne ännu men det är i alla fall inga 40 grader än i alla fall. Känns otroligt skönt.

Molly då? Ja hon ligger här på golvet och försöker snurra. Inte från mage till rygg utan tvärt om. Hon snurrar upp på sidan och sen tillbaka. Så håller hon på hela tiden. Så det dröjer nog inte länge fören hon lyckas. Mage till rygg vill hon dock inte ens försöka. Det är inte alls lika kul förstår ni. Hon verkar dock vara aningens nöjdare idag. Joo just det, jag glömde ju nästan berätta. Jag trodde helt seriöst att hon skulle vara död imorse när jag vaknade. Tindra vaknade 7.15 och då SOV Molly fortfarande!! Jag var tvungen gå till vagnen och peta på henne för att se om hon levde och det gjorde hon ju såklart. Hon behagade att vakna 7.35 idag! Jissesamalia! Tänk om hon kunde göra så varje dag, hehe!

Vad ska vi hitta på idag då? Jaa, så fort Jesper vill vakna vid 11 så skickar jag iväg honom till affären. Han ska få handla lite käk. Vi kommer nog bara vara inne idag med. Vädret blev då inte så bra som jag trodde att det skulle bli. Det är mulet även idag. Nåja, då gråter man inte av att sitta inne i alla fall. Kanske skulle göra ett nytt försök att träna idag. Fröken Krewer glömde sina zumba-skivor här så jag kan ju alltid låna dom om inte hon hinner komma hit och träna med mig, hehe.

Nä nu ropar Molly på mig. Jag gissar att hon kanske vill vila förmiddag nu. Ha en fortsatt trevlig dag!

God kväll..

Ska bara sitta här en liten snabbis. Mitt främmande har precis åkt. Tindra har redan vaknat några gånger och gråtit och varit nästan otröstlig. Hoppas verkligen att denna natten blir bättre för jag är halvdöd! Till råga på allt ville inte Molly somna ikväll. Inte så konstigt med tanke på att hon slog till coch ville sova ett par timmar nu på eftermiddagen. Hon vaknade vid 17. Men tillslut lyckades jag få henne att somna, inte i hennes säng utan i vagnen..suck! Så nu kommer jag sova på soffan inatt för jag orkar inte väcka henne och lägga henne i sängen.

Vi gjorde ett försök att träna förut med. Men det var nog det mest misslyckade försök nånsin, haha! Både jag och Krewer var så jäkla trötta. Jag tror att vi stod ut i 10 minuter eller nått. Men vi satt och lekte lite med mina enkiloshantlar med så det skulle inte förvåna mig om jag har träningsvärk i armarna imorn, haha! I alla fall i underarmarna, haha.. Aja, tur att man inte är så slapp menar jag.. Men jag måste nog försöka komma mig ut på en promenad imorn. Har ju inte varit utanför lägenheten på 2 dagar nu p.g.a Tindra. Men jag får nog kolla med Jesper så att han inte har planerat nått imorn. Jag kan ju alltid ta med mig Molly så att han slipper ha 2 klängiga ungar själv. Nåja, får se som sagt. Verkar iaf bli bra väder imorn.

Det kliar ju lite i mitt högra pekfinger (ni vet, det fingret jag har på avtryckaren på kameran), hehe! Så är det bra väder lär det ju klia ännu mer i det fingret. Nåja, vi får se som sagt. Om Tindras feber är lite mindre imorn (under 39) så kanske hon får följa med. Det är nyttigt med frisk luft. Men fy vad jag tycker synd om henne och jag önskar verkligen att jag kunde ta sjukdomen istället för henne.

Nu ska jag kika vidare lite. Sen soooova! Natti natt!

Stackare!

Just nu är det riktigt synd om Tindra. Hon är riktigt hängig och smågnäller mest hela tiden. Jag har aldrig sett henne såhär dålig och då har hon varit sjuk mycket under hösten och vintern som varit. Hon ligger ihopkrupen här bakom mig och ser ut att somna när som hellst. Då har hon ändå vilat 2 gånger idag. Men somnar hon så somnar hon med tanke på nattens otroooligt dåliga sömn. Försökte få henne att sova mellan oss inatt men det gick inte, som förväntat. Hon kan helt enkelt inte somna i våran säng hur mycket vi än försöker. Så vi bar in henne i hennes säng igen. Tänkte i alla fall försöka att inte ge henne någon ipren fören hon ska sova. Får bli en tidig kväll ikväll också. Hon gråter så fort hon hostar..uscha mig! Men vi får väl lita på sjukvårdsrådgivningen och ge ipren vid behov.

Middag idag blir pizza för varken jag eller Jesper har orkat oss iväg och handla. Får väl se om Tindra får i sig någon mat eller välling till middag. Hon skakar bara på huvudet när vi frågar om hon vill ha något. Men vi fick i henne en glass i alla fall. Sen får vi se om hon vill ha välling ikväll istället. Stackars liten.

Ikväll blir det nog att träna. Får se om man lyckas träna lite eller om man får springa in till Tindra hela tiden. Nåja, ett försök ska vi göra i alla fall.

Sjukstuga ala Andersson

Tindra har vaknat säkert 20 gånger i natt och gråtit. Hon har fått hostmedicin som inte har hjälpt och även fått ipren. Så jag kan lova att jag är trött. Ja självklart även Tindra. Sen vaknade Molly klockan 6 också.. Snark! Men Tindra äter flytande ganska bra. En flaska välling har hon fått i sig och nu bad hon om soppa så det fick hon. Nyponsoppa alltså. Men nu för en liten stund sedan hade hon 39.6 och såg riktigt risig ut så hon fick lite ipren igen och jag tror att den håller på att värka nu för hon börjar bli lite piggare. Även om hon är ruskigt trött. Men nu ska jag gå och mysa med mina barn. Kanske uppdaterar senare om jag orkar starta en dator!

God kväll..

Nu sover barnen, räkningarna är betalda och man sitter än en gång och önskar att det var VI som vunnit dom där 214 miljonerna på lotto igår.. Det kommer ju dock aldrig hända. Vill ni veta varför? Vi spelar aldrig på lotto. Man kanske borde börja med det. Chansen att vinna dom pengarna ökar ju i alla fall några procent då. Även om det är högst osannorlikt att just vi skulle ha turen att vinna så ökar man ju i alla fall chansen.

Nåja, sluttjatat om det. Tindra mår som hon mår. Misstänker att blåsor även har börjat komma i munnen nu. Hon åt ingen middag men har fått i sig lite välling och nyponsoppa så jag behöver inte oroa mig än i alla fall. Hon har även ätit hela 3 stycken isglassar!Men jag får inte röra henne vid munnen och ännu mindre titta i den. Men man ser inga blåsor om hon bara räcker ut tungan eller så. Men det återstår ju att se. Bjuder i alla fall på en bild på sjuklingen. Glassen i munnen och pippi på tv, det är livet!



Så hela familjen Andersson (förutom Jesper) har gått i pyjamas heeeela dagen! Jesper hade undantag för att åka och handla, hehe. Men det är skönt att göra det också ibland. Jag passade i alla fall på att ta lite bilder även på Molly idag. Hon låg på mage och var på ganska bra humör.. Hon är inte sådär jätteförtjust i att ligga på mage nämligen. Men här kommer bilderna på våran sötnos!

Orkade inte byta batteri i min externa blixt heller så bilderna blev väl sådär egentligen.. Men det är ju tur att ungen är lika söt fastän mamma är lat!

Tindra fick i alla fall världens iprentopp innan sängdags. Hon fick ipren vid 15 för då hade hon 39,8 i temp. Klockan 17,30 skulle hon bada, leka, hoppa och busa så då fick hon nog toppen av iprenen, hehe. Sen lade vi henne vid 18.10 och då ville hon inte alls sova, haha! Så hon satt i sitt rum och lekte lite innan hon lade sig. Men nu ligger lugnet över längeheten. Eller lugnet..Jesper sitter och spelar GTA i vardagsrummet så vidare lugnt är det inte. Men inga ungar som springer runt fötterna eller vill bli buren, hehe.

Nu ska jag kika vidare för jag har faktiskt inget mer att skriva. Kanske skulle gå in på svenskaspel.se och köpa mig en trisslott, man KAN ju faktiskt vinna..har jag hört..


Uppdaterar om läget!

Ja nu har jag pratat på 1177 (sjukvårdsrådgivningen) och det var som vissa av er skrev, höstblåsor. För medan jag pratade med dom upptäckte jag att Tindra även hade fått blåsor/utslag under fötterna. Alltså är hennes diagnos nu höstblåsor. Verkar vara nått inne i munnen med för jag får absolut inte se eller röra. Så vi får väl se hur natten blir om hon får munnen full med blåsor. Hon är ju nappbarn.. Nåja, det återstår att se som sagt. Hon är i alla fall relativt pigg. Leker en liten stund sen vill hon kolla på pippi. Så pippi lär nog gå extra varmt här hemma idag. För visst får man ligga och slöa framför tv:n när man är sjuk! Det tycker i alla fall jag! Tindra kommer även att få stanna hemma från dagis hela nästa vecka, dels för att detta smittar (ingen hög smittfaktor enligt 1177 men ändå) och sen vill jag att hon ska bli helt frisk innan hon får gå dit igen. Såå less på dessa sjukdommar nu..

Sovmorgon..om inte..

Tänk om Molly hade varit en sån unge som bara vaknar och vill ha mat/ny blöja på morgonen och sen somna om. Vilken sovmorgon vi hade fått då! Eftersom Tindra sovit apdåligt inatt så ville hon självklart sova lite längre nu på morgonen istället. Så hon vaknade runt halv 9. Men då hade ju Molly varit vaken sedan klockan 6 också och självklart inte somnat om. Men jag får väl se det positivt. Hon väckte i alla fall inte Tindra idag. Nu ligger hon dock och sover och Tindra sitter ihopkrupen i sin fotölj. Hon har fortfarande feber men inte lika hög som inatt. 38.3 visade tempen nyss. Tog aldrig tempen inatt men så varm som hon var så låg den garanterat närmare 40. Då fick hon ipren och hostmedicin igen och efter ett tag somnade hon om. Men hon har vaknat flera gånger. Nu fick hon en isglass så hon blev nöjd, hehe.

Men jag funderar på om jag skulle ringa jourcentralen ändå. För hon är lika hes ännu och hennes prickar i händerna har blivit mörkröda så nu börjar jag tvivla på att det är snöloppor. Åååh, jag blir galen på detta. Kanske lika bra att åka in och få det uppkollat om hon behöver penicillin.

Nu blir det i alla fall att stanna hemma idag. Vi som hade tänkt åka till torp och kolla på när Timotej uppträder. Jag tycker ju att dom är bra. Men men, man får väl chansen fler gånger kan man hoppas.

Nä nu ska jag ta en liten snabbkik och kanske googla lite.. Ha en fortsatt trevlig dag!

Mobilblogg från sängen!

Vi har haft främmande hela kvällen. Trevligt har vi haft. Kollat på blåsningen, körslaget och sjungit lite singstar. Tindras prickar ser ut som att det var vanliga snöloppor då dom nästan är borta. Men hon har fått feber och sover inte alls bra. Hon har varit vaken en timme nu. Tog tempen igen nu när hon vaknade och hon hade 38.3 med ipren i kroppen.. Stackars pluppan! Så imorn ska jag ringa jourcentralen och kolla vad dom tror. För hon verkar ha ont i halsen med. Plus hosta. Och hennes bricanyl hjälper inte längre. Fy.. Nu hoppas jag att hon somnar om snart och får sova lite för det vill gärna vi göra med. Men nu ska jag i alla fall försöka sova. Uppdaterar om läget imorn! Sov gott folket!

Prickar..

Tindra har fått några prickar i händerna. Funderar på om det kan vara vattkoppor. Men jag har ingen aning. Någon som har lust att hjälpa mig? För dessa prickar sitter alltså bara i händerna, ingen annan stans. Och hon verkar störa sig på dom.. Hon går och säger "ajja" och så pekar hon på prickarna. Hon gnuggar även händerna mot varandra. Såhär ser prickarna ut i alla fall..




God morgon..middag..kväll..natt..?

Jag är svintrött.. Molly vaknade av att hon hostade inatt vid 3..då ville hon inte somna om. Till slut lyckades jag få henne till att somna om i våran säng (otroligt nog..) men jag hade problem att somna istället. Tror att jag lyckades somna en halvtimme där mellan 6-6.30. Nåja, det betyder att det snart är sängdags för min del. Men jag lovade ju er lite bilder och det kommer jag hålla. Först kommer lite bilder på Tindra när hon var ute på äventyr, hehe. Lånade lite leksaker av grannen..eller rättare sagt tog hon sig friheten, haha! Tur att vi har bra grannar!


Sen lovade ju jag att visa bilder på vårat påskris. Kanske skulle ha visat det först, haha! Nåja, här kommer påskriset både inne och ute.

Jag ville ha bara svart och rosa inne. Tycker att det blev finare så. Och som ni ser blev det många färger ute. Men dom hade ju så bra pris på ö&b så vi passade på. Jag blev i alla fall nöjd. Är dock inte så nöjd över placeringen på krukan inne så vi får se om jag flyttar den eller om jag orkar bry mig.

Nu kommer lite blandade bilder. 2 som jag tog på Thea när vi var ute och lekte med Tindra och 3 bilder från när vi grillade. Köttet blev, för övrigt, jävligt gott! Trots det dumma kolet som bara brann hela tiden, hehe!

Nu kommer jag bjuda på EN bild till. Det sista jag sa till Jesper innan jag, Malin och Tindra gick ut var: "somna inte ifrån Molly nu!". Sen kom jag in (för att hämta en boll till Tindra) och möttes av detta:



Mina älskade älsklingar hade somnat i soffan båda två, haha! Det var svårt att hålla sig för skratt när jag såg dom. Men visst är dom oerhört söta?! Slökorvar, hihi.

Nää, vet ni vad? Nu ska jag alldeles snart krypa under täcket! Känner mig helt slut efter denna dagen. Sov så gott folket så hörs vi imorn..nån gång..

Livstecken!

Tänkte egentligen bara visa att ja, vi lever. Har varit fullt upp hela dagen, hehe. Varit ute på torp och kikat. Varit på ö&b och handlat lite smått, klätt påskris och varit ute och lekt. Nu är det inte långt kvar innan man kan slänga ungarna i säng. Men då dom har somnat blir det att grilla. Köttet är marinerat och klart, magen kurrar och jag bara längtar efter att få känna doften av glödande kol. Det är vår!

Har tagit några bilder som jag ska visa också. Men inte nu. Sitter vid fel dator. Men har tagit kort på påskriset som vi har både inne och ute så ska ni få se vad mysigt det blev. Sen har jag ju självklart tagit kort på mina älskade, hehe. Men som sagt, dom får jag visa sen om jag hinner. Annars imorn.

Ikväll blir det som sagt grilla och sen blir det nog en film till maten. En riktig myskväll. Får se vad som händer imorn. Fröken K ville att jag skulle följa med ut på krogen. Så vi får se om jag gör det eller om jag stannar hemma. Men det hade varit riktigt skoj att gå ut faktiskt.

Nää, nu ska jag ta och väcka Jesper så att han kan gå ut och förbereda grillen. Sen ropar Tindra efter välling, hon brukar äta den nu vid halv sex-sex. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Vårtecken!

Nu börjar det poppa upp vårtecken lite här och var faktiskt. Hur mysigt som hellst. Jag och Krewer var på promenad imorse efter att jag lämnat Tindra på dagis. Jag plockade med mig lite påskris hem. Så nu står det ris i stora krukan ute och i den lilla inne. Ska se till att fota dom så fort vi köpte och satt i fjädrar så att ni får se hur mysigt påskigt det är, haha! Sen får vi ju köpa vattenfärg och ägg så att jag och Tindra kan sätta oss och måla, hehe. Får se till att koka dom innan bara, haha! Annars kan det bli kladdigt har jag en känsla av..

Men idag har inte varit någon bra dag för mamma Andersson. Humöret har varit allmänt kasst från typ lunchtid. Kan bero på att det blev lite mycket för mig. Var hundvakt, hade 2 gnälliga ungar (efter 14..), skulle laga mat och allt på en gång.. Sen har det gnällts och skrikits från Mollys håll typ hela kvällen. Jag har gått runt, vaggat, blivit irriterad, klappat, vyssjat, strukit, masserat lagt henne på magen, på sidan, ryggen, i famnen, gungat..ja you name it! INGET dög för henne.. Sen var Tindra oerhört myssugen och ville sitta och mysa med mig. Då känner man sig ju ännu mera värdelös för att man inte ens klarar av att tillgodose Tindras mysbehov!!! Men klockan 18 gav jag upp, då fick Molly mat (när hon väl tog flaskan..) sen åkte hon i säng. Där var hon inte heller nöjd men till slut somnade hon i alla fall. Så jag och Tindra satt och mös på soffan en stund, bara hon och jag. Gud vad jag längtar till imorn då även Jesper är hemma och kan hjälpa mig..jag saknar honom faktiskt på kvällarna nu..men jag överväger fortfarande vad som är bäst..att ha han hemma hela dagarna eller kvällarna..det är svårt. Tänk om man vore rik och kunnat vara hemma när man kände för det..vad skönt allt hade varit!

Hur som hellst så fotade jag några andra vårtecken idag. Gräset syns mer och mer, vide har kommit fram, krokusknoppar, påskliljeknoppar och tulpanknoppar finns runt hörnen. Helt underbart! Solen har varit framme till och från under hela dagen och det har varit ca 8-9 plus. Man mår ju i alla fall bättre när det är fint väder. Men gud så jag längtar till sommaren! Slippa bylsa på med överdragsbyxor/overaller/termobyxor och tjocka mössor och vantar. Det går kalla kårar längs ryggraden bara jag tänker på det. Men här kommer i alla fall några få bilder som i alla fall ger MIG vårkänslor..

Får i alla fall hoppas att morgondagen blir bättre. Ska i alla fall börja med en god frukost ute på obs, handla lite sen får vi se om vi stannar till på ö&b. För där hade dom påskfjädrar för 3:-/förp. så det lutar nog åt att åka dit. Men jag ska även dit och köpa vaxdukar någon dag. Till bordet ute på baksidan och även en till köket. Inte alls snyggt men fan så praktiskt. Nåja, det återstår ju att se hur morgondagen blir.. Nu ska jag i alla fall inte skriva mer. Tur att det inte blev någon träning idag..hade aldrig orkat..sova snart?! JA!

Morgondagens planer!

Imorgon ska det vara full fart från start! (Haha det rimmade ju till och med..) Tindra ska till dagis runt 9, Molly får följa med och lämna henne där. För när hon är lämnad ska jag, Molly, Krewer och Thea ut och leta påskris som jag ska sätta i mina nya krukor, hihi. Sen ska det ju även handlas fjädrar och sånt men riset ska fixas imorn. Det ska stå utomhus. Sen ska jag nog kanske ta med mig lite och ha en kruka även inomhus, mysigt.

Efter den promenaden så ska jag vara hundvakt en liten stund. Från typ 13-16. Inga större problem faktiskt. Hon är så go den lille vovven så. Vi får väl se vilken tid Jesper vill kliva upp för han ska ju jobba övertid inatt. Han räknade väl med att vara hemma runt 6-7 imorgonbitti. Skulle ju behövt handla med. Men det löser sig. Sen ska ju Tindra hämtas på dagis vid 14. Då kan vi vara ute och leka en stund, då blir nog Thea glad också.

Sen på kvällen får vi väl se om Krewer orkar/hinner komma förbi på kvällen och träna igen. Annars får jag hitta på nått själv att träna. Hon visste inte när hon skulle komma hem från Överby så det beror väl på. Men hur som hellst så är min träningsblogg uppdaterad nu. Ni hittar ju länken uppe i menyn.

Så det blir nog full fart imorn, hehe. Men det gillar jag. Jag vill ha nått att göra så det passar bra.

Ikväll har varit mindre roligt. Innan ungarna somnade. Molly var allt annat än nöjd och till slut skrek hon sig själv till sömns. Fan vad man är maktlös. Tindra blir ju däremot from som ett lamm när Molly skriker sådant. Hon står mest och tittar och ser chockad ut att nått så litet kan låta så mycket. Får hoppas att morgondagen blir bättre i alla fall. Men med tanke på att vi ska vara ute så mycket lär hon nog vara nöjd för då sover hon oftast.

Nää, nu har inte jag mer att skriva för stunden i alla fall. Snart väntas sängen..

Ont..

Misstänker att jag tog i lite för mycket under träningen igår för imorse tog jag mig knappt ur sängen. Inte p.g.a träningsvärk tyvär utan ryggont. Så får nog ta det lite lugnare idag. Ska kolla med fröken Krewer om vi skulle testa 20minutarn ikväll.. Funderar på att skippa träningsbloggen. Jobbigt att hålla reda på flera bloggar, hehe. Kan ju lika gärna skriva allt här i en egen kategori istället. Får se hur jag gör.

Svar på kommentar av mamma:
Ja om jag hade gillat fläskpannkaka hade det varit en god idé. Men jag gillar inte fläskpannkaka. Sen får Jesper ont i magen av pannkaka..förmodligen äggen som ställer till det.

Vad har vi gjort idag då? Jaa, vi orkade inte åka till öppna förskolan. Eller rättare sagt, JAG, orkade inte åka. Var helt död imorse. Samt att Molly var sååå grinig så jag orkade inte ens försöka. Nu är hon dock på bättre humör. Men efter Tindra hade vilat och käkat lite lunch så klädde vi på oss och gick ut. Gick och mötte Malin K och söta Thea, gick ner till skogslyckan och skulle hämta paket. Men när vi väl kom dit insåg jag att Jesper fortfarande hade mitt leg i sin plånbok efter att han hämtat ut ett annat paket till mig..suck! Men som tur var hade han redan vaknat så han tog moppen och kom ner. Så nu har även Jesper fått lite nya kläder. Sen knallade vi hemåt. Vi var ute och lekte en stund med Tindra när vi kom hem. Det blev ganska gott väder faktiskt. Solen kikade fram.

Föresten har jag sett mitt första vårtecken idag, hihi! Såg snödroppar och även knoppar för påskliljor! Weei! Och snart har snön smält från våran baksida och då ska det börja grejas på baksidan kan jag lova. Staket ska upp och rabatter ska rensas, buskar ska bort och även klippas ner nu då vi köpt lite trädgårdsredskap, hehe. Men jag undrar en grej. Ska man beskära buskar på våren eller hösten? Ska kolla upp det. Dock kommer vi beskära våra nu under våren hur som hellst. Nåja, det blir nog bra ändå.

Nu har jag skrivit en hel roman här åt er. Men man fick så många vårkänslor idag. Får nog bege mig ut på en fotorunda snart igen. Kanske skulle passa på imorn när Tindra är på dagis? Men som sagt, man vill gärna ha soligt..får se. Ha en fortsatt bra dag så hörs vi säkert ikväll! Kram på er!

Inte så mycket gjort..

Nja, jag börjar fundera över vad vi har gjort idag egentligen. Tindra fick gå till dagis idag. Frågade när vi kom fram om dom tänkt vara ute i spöregnet idag, men det skulle dom tack och lov inte. Om det nu inte blev bättre förståss. Men det blev det inte. Skönt hur som hellst med tanke på hennes regnkläder som var för små. Nu har i alla fall det nya stället kommit och skönt är väl det. Nu väntas bara stövlarna med sen är hennes nya outfit komplett! Yeah!

När Jesper vaknade åkte vi ut till torp, köpte ett par nya krukor (ni får se dom när jag fixat iordning det som ska vara i), handlade mat och sen hem. När Tindra kom hem så gick hon och Jesper ut och lekte en stund och Jesper passade på att plocka ner våran utebelysning som vi haft i vinter. Sen åkte han och hämtade ett paket som jag beställt. Middagen blev nått så enkelt som tacofärs med makaroner. Noll fantasi alltså.

Vad var det i paketet då? Jo, denna outfit:



Men paketet innehöll även ett par svarta leggings, 2 par bh:ar, ett bälte och 3 par mammelucker. Ni vet sånna bamsestora trosor som går upp över naveln. Japp, jag har gått och inhandlat mormorstrosor! Men ack så sköna dom var. Känns inte ens att man har ett par trosor på sig. Och dom drar ju även in magen lite och sånt gillar vi! Tror dock att dom benämnde dessa trosor som gördel..

Sen blev det lite kort på mina älskade ungar. Dock har jag inte fotat så mycket det sista. Får nog bli ändring på det snart tror jag..


Molly låg och luftade och var allmänt på bra humör. Men jag gissar att man blir på bra humör om man skiter så mycket som hon gjorde precis innan detta kortet togs..bajs överallt sånt gillar vi väl? Haha!


Tindra tjatade om att pussa Molly, tillslut lyckades hon hitta ett sätt som funkade, haha! Underbara ungar! Moly gillade pussen verkar det som, hehe.

Bilden som kommer nedan.. Den var inte så fin i sig. Färgerna var helt fel, hade fel vitbalans, fel iso, blixtinställningarna var fel..ja allt var egentligen fel. Men hennes ögon lös verkligen. Så jag fifflade och grejade i photoshop och gjorde bilden svartvit och framhävde bara ögonen..och den blev rätt bra ändå, till slut..men ögonen..man drunknar ju!



Nåja, imorn lutar det åt att åka till öppna förskolan eftersom Jesper behöver lite extra sovmorgon imorn. Han ska nämligen jobba seeeeent imorn. Han räknade väl med att vara hemma runt 6-7 på morgonen på torsdagen alltså. Så även torsdag får han sova, men då är ju Tindra på dagis. Lite svårt att hålla båda ungarna tysta om man är hemma. Sen på eftermiddagen när Jesper klivit upp får det nog bli en liten promenad. Han ville nog följa med om han orkar. Undra vad man ska göra för mat imorn då? Någon som har nått bra förslag?

Aja, ni märker ju om vi åkt till öppna eller inte. För har vi gjort det lär det ju komma upp lite bilder. Ha en fortsatt trevlig kväll!

En rolig och intressant lista..

Kanske för några i alla fall. Jag gillar listor och att fylla i dom, att svara på frågor. Men här kommer den för er som är intresserade!

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att mina barn vaknade och sken som solen på morgonen!
Vad gjorde du kl 07 imorse: En flaska till Molly.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Satt och matade Molly.
Det sista du sa högt: Puss hej!
Det senaste någon sa till dig: Nu ska jag lasta, puss puss!
Vad har du druckit idag: Vatten!
Vad var det senaste du åt: Lite chips.
Vad var det senaste du köpte: Bindor.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Röd.
Vad är det för väder hos dig nu: regn.
Godaste glassmaken: magnum vit som fanns en gång i tiden.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Absolut!
Sover du tungt:
Drömmer du mardrömmar: Ibland.
Trivs du med ditt jobb: är arbetslös så nej..
Favoritklädsel: Leggings och tunika.
Favoritlåt just nu: Ingen speciell men det är mycket hårdrock just nu.
Vad ser du om du tittar till höger: Våran gamla tv-bänk
Vad gör dig glad just nu: Sol och vackert väder!
Vad ska du göra härnäst: Klä på mina barn.
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Ganska bra trots tidig morgon..
Favoritgodis: Choklad
Kläder just nu: Jeans och en kort tunika.
Sommarplaner: Skara sommarland, eventuellt stockholm. Ser fram emot sommaren iår faktiskt!
Hur många kuddar sover du med: 2
Spelar du något instrument: Nej.
Morgon eller nattmänniska: Natt. Men nu har man ju inget annat val än att kliva upp på morgonen.
Vad är viktigast för dig: Denna fråga var nog lättast! Mina barn såklart!
Är du kittlig: Under fötterna..
Snarkar du: Nä, kanske om jag är förkyld.
Stjärntecken: Jungfru
Äckligaste insekten: Fästingar och spindlar.
Stökigt eller välstädat: det är för det mesta stökigt här när Tindra är proffs på att dra fram. Men hellst välstädat.
Längtar du mest efter just nu: Sommaren. Och semestern!

God kväll!

Blev ingen vidare uppdatering idag heller. Men vi har varit i stan och sen var det dags att hämta Tindra på dagis igen. Så det har inte funnits tid. Efter middagen gick jag och Tindra ut och lekte en stund. Men det började regna och Jesper behövde åka till jobbet (orkade nämligen inte ta med mig Molly) så vi gick väl in efter nästan en timme. Men Tindra har verkligen börjat tjata om att få vara ute och leka nu så vi försöker vara ute en stund varje dag. Jag klagar inte nu när det börjar bli vår faktiskt. Det är bara skönt!

Idag blir Tindra hela 1 år och 9 månader. Om prick 3 månader blir hon 2 år. Min stora tjej! Vart försvann tiden liksom? En sak är i alla fall säker, hon kan tjöta. Ooooh vad hon kan tjöta. Man får sår i öronen och jag skojar inte. Förstå att man verkligen njuter av tystheten när hon sover. Hon utvecklas i sitt språk i ruskig fart. Som jag sagt förut så säger hon endel 2-ords-meningar men nu kommer även endel 3-ord-meningar ur munnen på henne. Sanslöst. Tyckte det var nyss hon sa sitt första ord liksom. Hon har även börjat visa empati. T.ex. om Molly ligger och gråter så vill hon ge henne nappen, stryker henne över huvuder eller till och med lånar ut sin snuttefilt så att lillasyster ska bli glad. Jag är stum av beundran! Men det sa dom även på bvc att det beror på oss som föräldrar, då värmde det gott i själen kan jag lova. Då kände man verkligen att man måste ju ha gjort någonting bra!

Men Tindra är inte alltid en ängel fastän jag får det att verka så i bloggen, haha! Hon har en jäkla humör och kan bli superarg om hon inte får som hon vill. Då tar hon gärna till skrik och tårar. Och är hon trött kan hon sitta och gnälla konstant ända tills hon får sin välling och få gå och lägga sig. Då blir man ännu tröttare i huvudet. Ikväll var en sån kväll. Sviiiintrött och gnällig och dessutom var dom två..Molly var nämligen likadan hon. Så just idag njuter jag extra mycket av tystheten. Dock blir den inte långvarig då jag ska slänga på iaf en diskmaskin till innan det är för sent.

En sak till Tindra har börjat med. Lägga saker på rad. Hon drar ut dvdfilmerna och lägger dom på golvet i en fin rad. Sen tar hon upp filmerna och slänger dom bakom sig, haha. Ser minst sagt roligt ut. Torn har även det blivit populärt. Hon bygger torn med sitt lego. Även om hon sitter och "pärlar" (med sina stora pärlor som ser ut som svampar) så börjar hon trycka ner pärlor ute i kanterna innan hon sätter någon annanstans. Ser ganska roligt ut faktiskt. Andra favoritaktiviteter just nu är plaska i alla vatenpölar som finns och käka snö. Men det gör väl alla ungar?

Vad finns det mer att säga? Hennes bästa kompis är i alla fall Turbo för tillfället. Dom har börjat komma otroligt bra överens. Skönt faktiskt. Nää nu ska jag ta disken. Men glöm inte kolla i träningsbloggen, den är uppdaterad! (länk finns uppe i menyn)

En design på kvällskvisten!

Gjorde en design åt Krewer såhär på kvällskvisten. Den blev rätt lik min egen men min fantasi är inte som den brukar. Dock blev hon nöjd i alla fall och det är huvudsaken! Klicka på bilden för att komma till bloggen!


Long time no see!

Förlåt för otroligt dålig uppdatering. Men jag känner att jag inte riktigt har hunnit med bloggen. Har haft endel att göra och självklart prioriterar man ju familjen framför allt annat. I fredags så var vi ju som sagt ute och käka och sen gick vi och lade oss så fort vi kom hem typ. Igår fick vi främmande på kvällen så vi grillade och kollade på film, hade allmänt trevligt. När främmandet åkte hem orkade jag inte sätta mig här igen. Så det har liksom inte blivit av helt enkelt.

Idag har jag haft fullt upp med båda ungarna. Eftersom Jesper jobbar ikväll så fick han ju sovmorgon imorse. Molly har skrikit och gnällt hela förmiddan, tycker så synd om henne som rosslar så och har lite jobbig hosta. Men innan nån börjar skriva om att kontakta bvc eller liknande så har jag varit i kontakt med dom. Finns inget man kan göra utan bara vänta ut det. Sen har vi varit ute och lekt, lagat mat och en massa bus när Jesper åkte till jobbet. Har inte fått gjort nått vettigt alls. Jag är sjukt trött också..i kroppen.. Funderar om jag håller på att bli sjuk. Men det återstår att se.

Men jag tänkte i alla fall visa lite bilder nu..inte så många men endel i alla fall. Har ju kommit fram till att vi behöver köpa ett nytt regnställ åt Tindra för hennes är för korta i benen.. Det är så jäkla dyrt bara. Nåja, här kommer lite bilder.





Gillade Tindras frisyr som hon hade imorse när hon vaknade, haha! Jag hatar hur färgerna i bilderna blir när man sätter på blixten men det var för mörkt imorse när hon vaknade. Därav att den ena bilden blev svartvit, orkade inte försöka få till det ens. Men nu börjar det bli roligt. Nu kan vi sätta upp Tindras hår i en tofs, hihi. Och det bästa är att hon låter tofsen vara där! Hon blev nästan arg på mig när jag tog av den för att den inte skulle vara obekväm att sova på, hehe.

Vad händer imorn då? Jaa, Tindra ska till dagis igen. Sen ska jag och Molly åka ner till stan. Jag behöver köpa blöjor åt mig själv. Sen går vi nog och strosar där en sväng skulle jag tro. Jesper skulle också ner till stan så han kommer väl och möter upp oss. Sen får vi väl se vad vi hittar på resten av dagen. Jag kommer kanske uppdatera imorn på dagen, om jag hinner. Annars får ni ha en trevlig dag imorn!

Dålig uppdatering, jag vet..

Hinner egentligen inte skriva så mycket men passar på då Jesper och sällskapet åkte för att hyra film. Det blir twilight, new moon. Har inte hunnit se den ännu.

Imorn kommer ni få se lite bilder från idag. Orkar inte pyssla med det nu. Tindra har haft roligt ute i vattenpölarna idag i alla fall, haha! Får se om jag även slänger upp någon film när Tindra sitter och sjunger vid matbordet..

Ikväll blev det även årets första grillning. Det var inte fel kan jag lova. Mumsigt värre! 
Nu hinner jag inte skriva mer. Men ha en fortsatt trevlig kväll!

Mumsigt!

Vi kom oss ut i alla fall, efter många om och men. Fyyy vad gott det var. Jag tror nog att cheers har den bästa maten i stan om jag ska vara ärlig. Idag åt vi fläskfilé, potatisgratäng och pepparsås, hur gott som hellst! Potatisgratängen var nog den godaste jag nånsin smakat faktiskt. Smaskens! Till det blev det en cider som jag aldrig smakat förut, Jinx hette den. Inte lika söt som vanliga cider och den var faktiskt god, sen blev det även en öl efter maten. Sen satt vi och tjötade lite och sen åkte vi hem. Alldeles lagom och väldigt mysigt och trevligt.

Jag har faktiskt inte mycket att skriva idag. Har inte så mycket fantasi. Känner till och med att jag snart ska gå och lägga mig. Så jag tror att jag får återkomma imorgon. Sov så gott sverige!

Fullt ös!

Kan man säga. Men natten var i alla fall bättre inatt. Molly vaknade några gånger men somnade om när hon fick nappen så det var skönt. Så fem i 7 gjorde vi morgon och det är alldeles lagom faktiskt. Sen när jesper vaknade åkte vi till torp, gick runt i myrfart eftersom jesper skadade sig på jobbet igår. När vi kom hem har jag städat lite och nu ska jag snart gå och plocka undan lite i toan. Blöjhinken behöver tömmas igen. Sen får vi se om jag hinner duscha med. Tanken var att jag och jesper skulle gå ut och äta men jag känner inte längre någon lust till det om jag ska vara ärlig.. Men men, det blir nog bra. Får se om jag uppdaterar senare om jag orkar. Ingen motivation idag.

Lite bilder.

Nu ligger min dotter (läs Molly) och skriker igen. Hon har varit vaken sen klockan 14 idag (med en powernap på 20 minuter) och hon vill ändå inte sova. Jag fattar inte att hon orkar. Hon har ju varit gnällig i stort sett hela dagen med undantag för när vi var i stan. Så nu går jag in typ var annan minut och ger henne nappen, då håller hon nääästan på att somna, sen är hon där med sina händer och nappen åker ut och hon skriker. Kan man tejpa fast nappen i munnen på henne? Då skulle både hennes och mitt problem vara ur världen, haha!

Ni kommer ihåg att jag sa att jag försökte ta en fin bild på båda barnen tillsammans igår..? Detta blev i alla fall resultatet (för nu är batteriet laddat).



Har även kommit fram till att jag måste försöka få råd med en ny blixt som går att vrida upp i taket även när man har kameran stående. Skulle lösa massa problem för mig, haha! Men jag ska försöka göra om denna bilden när Jesper är hemma och kan hjälpa mig. Vill ju att även Tindra ska titta in i kameran, eller i alla fall på/bakom mig. Som ni ser har hon fullt upp med att kolla på Molly i alla fall (som för övrigt blev tyst nu, helt av sig själv!).

Här kommer 2, egentligen, heeelt onödiga bilder. 2 stycken outfits för dagen. Min och Tindras. Tog även en bild på Mollys men bilden blev för dålig för att visas, haha!

 
Tröja: H&M mama
Kjol: Ichi
Leggings: Vero moda
Benvärmare och strumpor: H&M
Tindras outfit kommer från h&m rakt igenom. Snyggt matchande strumpor va? Haha! I hennes mörka garderob såg dom lila ut och jag orkade inte byta när jag insåg misstaget.

Som ni ser ville Tindra vara med även på min bild, hehe. Hon stod och kramade om mig och ropade på mig, haha. Gulliga lilla unge!

Efter detta gick jag med henne till dagis, hem och klädde på Molly sen gick vi till bussen för att åka in till stan. Där gick jag på en fotoutställning och sen fika med Susanne. Mycket trevligt. Skrev även upp mig att bli medlem i ABF fotoklubb här i stan. Dom skulle kontakta mig och det är bra, för jag har lite frågor innan jag går med. Men det skriver jag om en annan gång.

När vi kom hem så blev det mat och lite mys. Tog lite fler bilder och dom kommer här.


Denna tog Jesper. Tyvär blev den så mörk annars hade den varit jäkligt fin. Men jag ljusade upp den i photoshop och gjorde den svartvit och då blev den faktiskt helt ok. Tyckte den var så fin eftersom även Mollan tittar in i kameran. Men bilden som kommer nedan blev också bra, fast..äsch ni får se.. Jag ser lite psycho ut..



Bilden nedan: Tindra ger Molly nappen eftersom Molly sitter och gnäller lite. Skulle precis ställa mig upp och då fick jag se detta, hur gulligt är inte det? Tindra tänker alltid på sin lillasyster!



Nästan sist och faktiskt minst också så tog jag en bild på Molly när jag precis tagit på henne pyamasen. Hon låg och tjoade och faktiskt var på bra humör en stund. Hon såg så söt ut så ni får se den själva.



Jahapp, nu vaknade Molly igen hör jag. Det måste vara nått som inte riktigt står rätt till hos henne. Hon är überförkyld och jag pratade med bvc förut. Eftersom denna damen vägrade äta inatt och imorse. Men efter det har hon ätit normalt så vi får se. Hon tyckte inte att vi skulle behöva åka in i alla fall eftersom hon ändå är så pigg, hon är ju liksom långt ifrån slö, som annars är ett stort tecken på rs-virus. Men vi får avvakta.

Nu, sista bilden för ikväll, så tänkte jag visa er vad mina barn ser av mig under sin uppväxt. Såhär ser dom mig allt som oftast..



Stackars barn..haha!
Nä nu ska jag springa in ännu en gång till Molly, förhoppningsvis blir det sista gången, sen ska jag faktiskt vika lite tvätt innan jag sätter mig här igen. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Misstänker att det stod fel..

Nu har det åkt förbi 2 bussar här vid mig. Den ena stod det sunningen på och den andra stod det herrestad-torp på. Men ingen till kampenhof. Kan ju tillägga att det förmodligen inte ska gå 2 bussar åt det hållet. Så det stod nog fel på en av bussarna. Men vilken? Åh vad jag blir trött på att åka buss...! Att det alltid ska vara nått jävulskap, jag fattar det inte.. Så nu får jag stå och vänta på nästa buss som går 10.23 istället. Tröttsamt! Kan ju säga att jag inte har längtat mer efter en bil än nu...

Bättre humör!

Jag tyckte väl att statistiken här på bloggen såg lite knepig ut. Den stämmer ju inte för fem öre. Rättare sagt har jag till och med slagit besöksrekord häromdagen med hela 149 unika besökare! Inte illa! Blogg.se´s egna statistik visar att jag hade 11 besökare den dagen, haha! Det är ju nästan illa... Kände där ett tag för att lägga ner hela skiten. Men jag har en sida där jag kan gå in och kolla mer noga, vart alla besökare kommer ifrån och jaa, lite mer detaljerat. Där hade jag en mer "rätt" statistik kan jag väl säga. Så nu fick jag upp min motivation igen! Tjiihoo! Hade tänkt visa en bild som jag tog på barnen ikväll men batteriet i kameran dog så ni får hålla er till imorn.

Vad har hänt idag då? Ja, vi åkte ner till stan, fikade med Jespers pappa och gick runt lite. Sen handlade vi och åkte hem, lagade wok, mumma! (Har hittat en favorit bland woksåserna!) Sen har vi bara tagit det lugnt och myst lite. Det blev faktiskt en trevlig dag trots allt. Och trots mitt underbara morgonhumör, haha! Tyvär har jag inte kommit på något bra tips att bota sånt men förhoppningsvis kan jag komma på något, haha!

Jag har fått en förfrågan om att ha en frågestund här på bloggen. Ni vet, en sån som alla fjortisar har, haha! Hur många skulle ställa en fråga om jag hade en sån? Svarar färre än 5 personer på detta så struntar jag i det helt. Tror föresten inte att det finns så mycket att fråga då jag har en tendens att vara rätt öppen om mitt liv, hehe.

Piller mot morgonhumör?

Jag måste nog vara den enda morsan med ett fruktansvärt humör pga att dom vaknar före fan. Molly först och Tindra som blir väckt av den förstnämnda. Det finns ju piller mot allt annat så finns det något piller mot morgonhumör så ge mig gärna namnet på den tabletten. Jag hade behövt den. Blir ingen mammaträff idag heller då både Tindra och Molly är så förkylda. Så vi åker nog ner med jesper och Molly ner till stan istället. Om vi nu får det. Dom kanske vill ha lite egentid som jag ville ha med Tindra. Nåja, får väl se nästa vecka kanske. Har ingen motivation till något idag känner jag. Det enda jag längtar till är middagen för vi ska äta wok som vi gör en gång i veckan, men jag har fått dille på det. Kunde ju nästan tro att jag är gravid med cravings haha! Men det vet jag med säkerhet att jag inte är, tack och lov! Blä för den här dagen. Kan ju bara hoppas att den blir bättre snart. Klockan är ju faktiskt bara halv 9. Molly har precis somnat för första gången sedan halv 5 imorse. Nu ska jag försöka mysa med Tindra en stund. Hoppas att eran morgon startade bättre än min..

Tung dag..

Idag har inte varit min dag känner jag. Jag borde städa lite här hemma och jag får nog försöka göra det också. Ska bara skriva detta inlägget. Ska även fixa lite tvätt. Känner att jag varit otroligt lat idag. Kan ju iofs bero på avsaknaden av sömn. Blir även en tidig kväll ikväll.

Men jag satt och pillade lite i photoshop när jag grejade med bilderna som jag ska visa er snart. Men jag kunde inte låta bli att försöka greja med bilden som jag visade er igår. Den var ju lite oskarp och väldigt ljus så jag försökte greja lite. Detta blev resultatet:



Blev ju aningens bättre enligt mitt tycke. Ni får väl bläddra ner lite så ser ni bilden innan redigeringen.

Jag satt och surfade lite för ett tag sen, kom in på en tjejs sida och hon hade beställt så fräcka kläder till sin pojk. Jag visade hemsidan för Jesper. Som ni alla borde veta vid detta laget så är ju jag och min gubbe lite halvtokiga i lastbilar. Så självklart klickade Jesper hem lite kläder åt Tindra. Gissa vem som kommer vara fräckast här på gården i sommar? Haha!

Fräcka eller hur? Passar bra när vi ska åka på lastbilsmässan i augusti! Jesper ska ju till och med ställa ut sin nya lastbil eventuellt. Det skulle vara grymt skoj i alla fall men allt hänger väl på chefen skulle jag tro, hehe. Så då får vi se om vi bor hemma hos Marie m. familj i Jönköping eller om vi helt enkelt tar in på hotell. Men kul ska det bli i alla fall!

När jag och Molly gick upp för att hämta Tindra på dagis förut så bestämde jag mig för att vi skulle vara ute en stund. Det var ju ändå 8 plusgrader och strålande sol! Dock blev inte stunden så lång eftersom det första Tindra hittade var en stooor vattenpöl som hon plaskade och sprang i. Så när vi kom in igen så var hon dyngblöt om fötterna och frös rejält. Så det var bara på med skotorken och nu är skorna torra igen. Skönt med en såndär! Annars hade inte hennes skor varit torra fören imornkväll. Men jag fick i alla fall 2 sköna bilder på Tindra, haha! Lyckan lyser i ögonen på henne!

Ni kan ju ignorera egobilden som hamnade i hörnet, haha! Men jag kom bara och tänka på den låten när jag såg bilden. Bakom mina solglasögon o.s.v.

Vad är det som gäller imorn då? Ja det blir nog att åka på mammaträff hemma hos Melissa i alla fall. Ska bli trevligt. Så Molly och pappa får stanna hemma, eller om dom hittar på nått annat, det är ju upp till Jesper. Jag tar i alla fall bara Tindra med mig, orkar inte dra med båda två. Sen tror jag kanske att Tindra kan få leka av sig lite med, hehe.

Som ni kanske märker har jag varit inne och pillat lite i designen igen. Jag blir ju aldrig nöjd. Jag börjar känna att denna designen kanske blev lite för mörk ändå. Sen saknar jag nog menykolumnen lite. Men nu har jag bara gjort bloggen lite smalare då den blev aningens för bred. Nåja, vi får väl se hur länge det tar innan jag tröttnar helt, haha! Men nu har jag inget vettigare att skriva så ha en fortsatt trevlig kväll!

Ingen god morgon

Har haft sån huvudvärk att jag mått illa och varit nära att spy. Molly vaknade klockan 4 och väckte sin storasyster vid 5. Skittrevlig morgon..verkligen.. Sen har Molly inte visat sin bästa sida utan hon har gnällt och skrikit i princip hela morgonen också så man har inte fått en chans att vila. Ork på det.

Sen undrar jag lite vart alla mina läsare tog vägen, haha! Senast i fredags hade jag 100 stycken men dom har försvunnit under helgen. Är det den nya designen ingen tycker om? Eller är jag helt enkelt så ointressant att läsa om? Haha! Ja man kan ju undra.

Just nu sitter Molly här i soffan bredvid mig i sin sitter och slår på alla leksaker. Hon greppar tag i dom nån gång ibland, skakar dom och släpper dom, hehe. Hon är så söt lilla pruppan. Snart ska vi hämta stora pruppan, ja om en timme, sen åker vi nog ut till torp tror jag. Vi måste handla. Om nu inte Jesper åker och gör det själv, vi får väl se.

Nää, jag känner inte att jag har så mycket mer att tillägga. Jag längtar till sommaren gott folk...Här kommer en bild på Molly. Sitter vid fel dator så jag kan inte vattenstämpla den men jag vill visa den ändå..


Inga stora ord!

Nja, jag har inte så mycket att skriva faktiskt. Är ganska upptagen. Jag sitter och kollar på one tree hill, haha! Men jag måste duscha snart med. Men sitter fortfarande och funderar på att träna. Men jag orkar nog inte idag faktiskt. Äsch!

Vad händer i veckan då? Imorn är det dagis som gäller för Tindra igen. Sen får vi åka och handla som vanligt. Vet inte vad det blir till middag men jag är lite småsugen på kyckling.. Kanske en kycklingsallad? Jag får se vad gubben i hushållet tycker också. På onsdag så hade vi tänkt åka ner till muséet, dom har en fotoutställning där som jag tänkte kika på. Men vi får ta det en annan dag, kanske till helgen? För jag och busfröken (Tindra) åker hem till Melissa och Vincent istället. Det var en mammabebisträff där så det ska bli trevligt att komma ut lite faktiskt. Molly får stanna hemma med pappa. Sen har vi inte så mycket inplanerat faktiskt. Jag hoppas att det blir lite lugnare än förra helgen, haha! Även om det är ruskigt kul att ha något planerat jämt.

Nu har det tagit mig en halvtimme att skriva detta så jag ger upp..kanske skriver mer sen..

Ett inlägg till Molly!

Jag kan nu säga att Molly har slutat sova hela nätterna.. Eller ja, det beror väl på hur man ser det, men jag ser det så att det fortfarande är natt när klockan är 5 på morgonen. För det är en tid jag aldrig vill gå upp, nånsin! Men hon vaknar vid 5 och vill ha mat och ny blöja. Dock somnar hon inte om igen så att jag har varit vaken sen 5 imorse. Seeegt. Och fruktansvärt surt när jag vet att hon verkligen KAN sova till 7 om hon bara vill..

Men vi har i alla fall varit på bvc idag och hon har gått upp finfint! Hon väger ni 5130 gram. På längden hade hon spurtat rejält på ca 2 veckor kan jag lova! 2,5 centimeter hade hon växt, så nu är hon 58,5 centimeter lång, hehe. Huvudomfånget var..38,5 tror jag..men jag kommer inte ihåg, jag har det uppskrivet.

Men hon utvecklas i en rasande fart! Ligger mest och tjoar och ler. Hon försöker även sträcka sig efter leksaker, speciellt när hon sitter i sin babysitter. Dom griper hon tag i och vill försöka äta på. Jag har inget minne av att Tindra hade något intresse för dom när hon var såhär liten. Vi plockade till och med bort leksakerna för att hon inte var intresserad. Hon lyfter huvudet högt när hon ligger på mage och är rätt stabil. Får hon själv välja så sitter hon hellre i sittern, där hon kan hålla koll på vad alla gör, än att ligga på golvet, det är tråkigt.

Nästa vecka ska vi gå på våran första föräldragrupp. Det blir nog bara jag och Molly. Kanske man kan träffa fler i sin egen ålder denna gången? Jag hoppas faktiskt på det lite. Sen ska jag även kolla om jag kan få vara med på barn-hlr denna gången. Förra gånger blev jag sjuk när den kursen var. Problemet är bara att det är kvällstid så jag måste fixa barnvakt i så fall. För det är klockan 18-21.15. Nåja, jag ska kolla runt lite och se om det går att lösa, annars får jag helt enkelt hoppa över den kursen.

Nää, nu har inte jag så mycket mer att tillägga faktiskt. Nu ska jag göra en snabbuppdate i min träningsblogg sen ska vi nog glo på en film innan vi ska hämta Tindra på dagis.

Dålig action här nu..

Jag känner att jag inte riktigt har haft tid, lust eller ork att blogga denna helgen. Sen har vi ju haft fullt upp också. Idag så klev vi upp vid 7.40, klädde på oss, gav ungarna lite frulle och sen begav vi oss ut. Ska visa bilder snart. Då var vi ute lite mer än en timme och Tindra var överlycklig över att vi kunde snurra gungan ett varv över stolpen så hon fick gunga! Sen gick vi en promenad och även våran lilla hu..jag menar, katt, följde med oss hela vägen. Det var en mysig promenad vi tog hela familjen faktiskt.

När vi kom in så fick Tindra en flaska sen somnade hon, Molly sov redan, och vi kollade på en film, skitkass by the way! (Zombieland hette den) Även jag slocknade i slutet av filmen. Jesper gick och lade sig han med. Efter en stund (lååång stund) vaknar jag av Molly. Då inser vi att ungarna har sovit i 3 timmar!!! Och jag och Jesper ungefär 1,5. Fy vad underbart det var!

Sen åkte vi ut till torp, handlade, gick och letade skor åt Jesper, kom hem med ett par till Tindra. Lyckat! Jesper var lycklig i alla fall då han slapp köpa skor till sig själv, haha!

Resten av kvällen har bestått av lite städ, film och mys. Nu ska jag sätta mig och göra iordning bilderna så att jag kan visa er..



Som ni märker ska Turbo vara med ööööverallt! Men han och Tindra har ju blivit bästisar så jag är inte förvånad. Om ni ser bilden på Tindra, liggandes på mage, så gör hon allt för att få äta snö. Denna bilden tog jag innan jag insåg att hon faktiskt låg på mage och åt snö.. Blä! Men Tindra blev i alla fall överlycklig av att få gunga och superlycklig över att få gå på gräs, haha! Ja ni ser ju själva.

Detta var allt från mig idag. Imorn ska vi till bvc också så vi får väl se hur uppdateringen blir. Men ni får ha en trevlig dag i vilket fall som hellst..!

Full fart hela dagen!

Kan man väl säga.. 3 stad lekland, torp, bus, lämna tillbaka bilen och sen melodifestivalen. Däremellan har jag hunnit lägga upp vimmelbilderna på litefm också. Behöver jag säga att jag är trött idag? Efter att ha klivit upp klockan 8 och somna vid 3..kan ju även tillägga att jag var vaken mellan 6-7 också..Nu håller jag på att ladda in bilderna från leklandet i datorn och ska kolla igenom dom. Tänkte ju att jag skulle visa er några också, sen blir det sängen.

Gick rätt låt vidare till eurovision då? Njao.. Själv hade jag gärna sett Timotej i oslo. Men jag är bara glad att inte salem al fakir vann!

Men hur som hellst..bilder sa vi va? Den första bilden får ni lite som bonus från igår. Om ni klickar på den kommer ni till sidan för vimmelbilderna. Just so you know!



Nästa bild om kommer har egentligen inget med dessa bilde att göra men jag tänkte bara visa hur högt Molly faktiskt lyfter sitt huvud. Inte alltid man hinner fånga det på bild faktiskt, haha! (Strunta i den kassa kvalitén nu, ork, haha!)



Den blev lite oskarp enligt mitt tycke men det var liksom i all hast denna togs, hehe.

Men nu kommer i alla fall alla bilder som jag tänkte visa er. Alla bilder från 3stad lekland. Dit kommer vi definitivt åka fler gånger! Någon som är sugen på att åka med?


Tindras favorit var fortfarande alla bollar, hehe! Men även rutchkanorna var ju kul. Den bilden ni ser där hon står på en "projektorbild"? Man skulle stampa på alla kryp och döda dom, haha. Men Tindra fattade inte riktigt det roliga så hon sprang vidare. I övrigt var hon mycket modigare idag och klättrade som en tok. Förra gången, i Göteborg, så satt hon mest och kollade på alla andra som lekte. Slängde även med en bild på Mollan som låg och tjoade i vagnen. Hon trivs i den i alla fall, hehe. Men nästa gång åker bärselen med så att man kan springa runt och fota lite bättre. Dock gick det ganska bra att komma fram med vagnen ändå. Så det gillas väldigt mycket att det öppnat så pass nära.

Idag stod det tacos på menyn. Mumma! Även om jag har blivit lat och orkar inte göra min vitlökssås med avocado längre. Det är ju ändå bara jag som äter den. Men det var i alla fall Jesper som stod för köttfärsen. Det är det allt som oftast när det gäller tacos, men idag fick jag i alla fall bildbevis, moahaha!



Är han inte sööööt?

Nää, vet ni vad? Nu har jag varit vaken aaaalldeeeles för länge. Imorn blir det nog lugnt hela hela dagen. Ha en fortsatt trevlig helg nu!

Dags igen!

Ikväll blir det att dra till trollhättan igen för att plåta lite vimmelbilder. Kan ju hoppas att det blir några fler ikväll, haha! Nåja, det blir nog bra. Hade ju dock varit roligare att ha någon med sig med tanke på att man knappt känner en jävel i trollhättan, haha! Håll nu tummarna på att barnstolarna får plats i hyrbilen med, för då blir det invigning på trestad lekland imorn.

Idag har det varit fullt upp från 7 till nu. Började med att ungarna vaknade där runt 7, då blev det påklädning, nya blöjor och varsin flaska. Sen tog vi det lite lungt och kollade på musses klubbhus. Sen satte vi fart. På med ytterkläder, ner i vagnen, ut till bussen och ner till öppna förskolan. Där busades det och tjoades så jag nästan fick huvudvärk. Det är nästan jobbigt hur mycket barn och vuxna som är där egentligen..

Efter det gick vi (jag och ungarna) och mötte Jesper och Gösta. Vidare till "nya" cafét på kampenhof eftersom dom även sålde korv. Så Tindra åt korv medan vi andra fikar. Jag käkade en pizzaslize. Den var dock inte speciellt god, det var knappt nån ost på den.

Efter det gick vi till banken och fixade lite ärenden och sen åkte vi ut till torp. Där gick vi en sväng, fick köpt en fleecejacka till Tindra och en fleecedress till Molly. För när det är flera plusgrader ute, som det varit idag, så är overaller alldeles för varmt, speciellt till Molly som ligger helt vindstilla under Tindra. Sen handlade vi mat och nu är vi hemma och ska käka. Sen ska jag gå ner till ok och hämta bilen.

Ha en trevlig kväll allihopa!

Ny design igen..

Ja, jag blev trött på den gamla. Stod ut en månad, haha! Sen blev jag väl aldrig helt nöjd med den heller. Hoppas att ni gillar denna i alla fall! Nu ska jag sova. Grattis pappa på födelsedagen!! Kram från oss!

Tjolahej tjolahopp!

Nää, pippi långstrump har inte alls satt sig på hjärnan.....

Maria: Haha ja det var lite kul :) Nej jag var beräknad till den 20 juni, midsommarafton..

Full fräs har det varit här hemma idag. I alla fall efter att Tindra kom hem. Blev inget stan idag heller, hehe. Men förhoppningsvis står den kvar imorn så att vi kan ta oss dit. Funderar ändå på om vi inte skulle åkt till öppna förskolan. Men jag ska suga lite på den karamellen.

Jag gjorde ett försök imorse att fota Tindras outfit för dagen. Bilderna blev totalt misslyckade. Dels för att Tindra sprang runt som en galning i hela lägenheten och när hon väl stod stilla hade jag heeelt fel inställningar så bilden blev knallgul, haha! Nåja, jag ska försöka pilla lite i photoshop så att ni får se outfiten i alla fall.... Här kommer hennes outfit och lite fler bilder som togs imorse. Jag lyckades någorlunda fixa till färgerna i alla fall.

Som ni ser så fick inte hårbandet sitta kvar så länge, haha! Men visst var hon tjusig idag? Hihi! På sista bilden ser ni även Tindras spontana puss på Molly. Detta görs flera gånger dagligen! Hon gillar verkligen sin lillasyster och verkar vara otroligt stolt över henne. En sak är i alla fall säker. JAG är otroligt stolt över båda mina barn!

Fick även till en lite småfräck bild på Tindras polisbil, kolla här..



Sen tänkte jag bara berätta för er alla som kallade mig för klenis igår att jag faktiskt vaxade färdigt mina ben idag, haha! Jag bet i det sura äpplet och fixade det helt på egen hand. Gjorde faktiskt mindre ont när jag gjorde det själv än när marodören (läs Krewer) var och drog på mina ben, haha! Dock kommer jag att köpa ett annat vax nästa gång. Ska testa nått med eucalyptus i, dom var tydligen bra har jag hört, haha! Kanske borde filma mina fina miner när jag drar bort dom där jäkla remsorna. Varför jag ska köpa det andra var för att jag inte fick bort allt hår trots att jag satte på en remsa på samma ställe flera gånger. Sitter som berget, haha! Så det fick bli en rakning av benen efteråt.

Nää nu ska jag ta och skriva några rader i träningsbloggen. www.mandarinklyfta.se/traning (you know..)

En rolig historia!

Nu ska ni få höra en rolig historia. Det var en tjej (läs jag) som hade bestämt sig för att vaxa benen. Var taggad till tusen! Värmde vaxet i händerna, en annan tjej drog och fittifaaaan vad ont det gjorde!!! Hon bestämde sig för att hon behövde en redig stark jävel. Men sånt hade hon ju givetvis inte stående i detta hushållet. Det enda hon hade var en iskall TT (öl). Gick och hämtade den i hopp om att det skulle göra mindre ont. Men där bedrog hon sig. Smärtan eskalerade och tjejen svor och skrek i dotterns fleecefilt. Kände på benen och där fanns...STUBB!? Hennes hår sitter verkligen som berget och gick bara av. NO MORE! Jag pallade alltså ett ben sen gav jag upp. Aldrig mer! Hur i helvete ska man förklara för världen att man lyckats klämma ut två ungar men man klarar faan inte av att vaxa benen! Sug på den karamellen... Bjussar på två otrooooligt vackra bilder..





Inte läckert....

Nu har jag i alla fall beställt hem 6 säsongen av one tree hill också, hihi. Dom hade rea på cdon så jag passade på. LÄNGTA LÄNGTA!

Nä nu ska jag sätta mig och uppdatera min träningsblogg lite. Känns som att det är dags.. Ni hittar dit va? (http://www.mandarinklyfta.se/traning)

Maria: Vad kul att du hittat min blogg och vilket sammanträffande att våra små bebisar (läs barn) är födda på samma datum! Vart bor du? Och supertack för den fina komplimangen om mina bilder! :)

Avslutar här med en sötis..


Barnen sover!

Yeah! Barnen har somnat och främmandet har åkt hem. Men fy fan vilken natt det har varit. Tindra har vaknat flera gånger p.g.a sin hosta och Molly vaknade halv 4 och ville inte somna om. Sen vaknade Tindra några gånger till. Halv 7 gav jag fan i alltihop och klev upp. Så nu ligger dom och sover och egentligen borde jag göra detsamma. Men det blev så lugnt och stilla så jag satte mig här istället.

Nu har mina besökare ökat igen, haha. Lite skoj tycker ju jag såklart men lite knepigt när man inte vet vilka som sitter och läser om mitt liv. Jag har ju en tendens att vara rätt öppen med allt. Som tillexempel att jag nu har börjat käka p-piller. Det är ett östrogenfritt piller som heter cerazette. Får väl se om jag reagerar på dom som jag reagerar på vanliga p-piller. D.v.s deprimerad och humörsvängningar så att jag inte känner igen mig själv. Jag ska testa dessa i alla fall och känner jag att dom passar så kanske jag försöker sätta in en p-stav ändå. För enligt min barnmorska så är det ungefär samma hormoner i dessa piller som det är i staven. Här ska det inte bli några barn gjorda inte!

Vad händer annars idag då? Inte mycket. Vädret är inte speciellt roligt. Det är mulet och trist. Men vi får se om vi ska försöka ta oss ut en sväng. I alla fall jag och Tindra eller om jag skickar ut gubben och Tindra. Får väl se, haha! Nu ska jag i alla fall njuta av tystheten en stund innan barna vaknar igen. Lär ju skriva mer ikväll!

Vilken jävla klant!!!

Klant är mitt mellannamn.. Och jag ursäktar mig redan för detta inlägg kommer innehålla en hel rad svordommar.. För jag är så jävla förbannad på mig själv så det finns inte. Jag var ju så glad att få komma ut lite själv. Skulle åka och fota lite fina kvällsbilder tänkte jag i mitt stilla sinne. Kan ju börja med att säga att det blev 2 bilder som jag blev nöjd med och en som blev lite smäfräck..ska visa sen.. Hur som hellst, jag tar bussen hemmifrån (fixat barnvakt och allt!), byter buss på kampenhof och åker upp till bohusgården. Där kliver jag av och tar mig en promenad mot hästepallarna och strandpromenaden. Men jag går inte hela vägen dit utan klättrar upp på en kulle för att ta lite kvällsbilder på Uddevallabron. Svinigt jävla kallt var det men jag brydde mig inte värst då jag mest tyckte att det var skönt att slippa tänka på någon annan än mig själv..

Knäppte några bilder och hade precis börjat att packa ihop för att dra mig vidare ner mot stan. Då ringer min telefon. "Hej, mitt namn är blabla (kommer inte ihåg vad han sa) och jag har hittat din plånbok på en buss.." WHAT THE FUCK?? Jag stoppade ju ner den i väskan?! Trodde jag i alla fall.. Men jag måste ha missat och plånboken hade ramlat ur. Blev givetvis superglad att det faktiskt finns ärliga människor i denna stad också och frågade vart jag kunde hämta den. Strömstadvägen vid tågstation..JIPPIE!!! Det ligger alltså på andra sidan stan... Ganska precis 3km från där jag var. I alla fall enligt eniro. Så det var bara att gå. Men det gick ganska snabbt. Tog väl en halvtimme kanske. Men jag ska fan aldrig mer gå utanför dörren. Jag BARA tappar bort saker hela jävla tiden.

När jag sedan kommer fram till strömstadvägen och fått tillbaka min plånbok+allt innehåll!! Går till närmsta busskur och inser, JÄVLA HELVETES JÄVLA SKIT(!!!!!!!!) nästa buss går inte fören om en timme. Precis då ringer min telefon igen och min räddare i nöden kommer och skjutsar hem mig! TACK TACK TACK Niklas! Hade inte han kommit hade jag nog övervägt att fortsätta gå hela vägen hem. Synd att det bara går uppför hela vägen hem bara, haha! Men nu överväger jag skarpt att stanna inne iaf fram tills vi skaffar en bil..

Nu tänker jag i alla fall visa dom få bilderna som blev..


F6 - exponeringstid 30 sek iso400 @ 120mm


F3,5 - exponeringstid 15 sek iso200 @ 18mm
Denna bilden tycker jag om. Ser nästan ut som att bilvägen brinner, tycker ni inte det? Det är vanliga gula gatulampor som blir överexponerade p.g.a den långa slutartiden.


F6,3 - exponeringstid 30 sek iso200 @ 200mm
Såhär kan det se ut när man fotar stjärnor med en väldigt lång slutartid, haha! Nej det är inte jag som rör kameran utan jag antar att det är jordens rotation som gör att stjärnorna blir som sträck på bild.

Det var dom bilderna det. Detta ska göras om..nån gång.. För mitt uppe i allt så glömde jag ännu en gång att köpa ersättning så vi får väl se om jag måste åka ut till torp det första vi gör i morgon bitti. Vet att jag har till en flaska till iaf. Tur att ungen sover om nätterna, haha!

Nää nu ger jag upp..hoppas att ni haft en trevlig kväll!

Nej!

Nej jag har inte dött jag har helt enkelt inte hunnit blogga idag. Har varit fullt upp. Och så kommer det förbli ett tag till. Återkommer senare och det inlägget kommer nog bli långt.. Inklusive bilder..

Lite shopping och sånt!

Ja dagen idag har gått så fort att jag vet inte vart jag ska börja. Dom kom i alla fall och hämtade vagnen vid 11-tiden. Dom hade tydligen kört från en bit utanför alingsås. Det gick snabbt och lätt och alla var nöjda och glada, hoppas jag. Jag var det åtminstonde! Efter det satt vi mest och väntade.

Och eftersom det inte gick att ladda upp några bilder så orkar jag heller inte skriva nått. Så jag bjuder på en liten film. Denna gången på Molly.


Får väl återkomma senare och testa igen.

[19:03]
Nu gick det så vi gör ett nytt försök!
 När klockan var 14 så begav vi oss, alla 3, för att hämta Tindra på dagis. Hon låg och sov när vi kom. Men det var bara upp, på med kläderna sen gick vi mot bussen. Men när vi stod och väntade där så kom Jesper på att blöjorna är så satans dyra nere i stan. Dom kostar, helt seriöst, 20kr mer/paket!!! Så vi ändrade oss snabbt och åkte ut till torp istället. Men jag tänkte bara bjuda på en bild på Mollyknubbisen när hon låg och väntade på att vi skulle gå..



Hon börjar allt bli ordentligt rund om kinderna nu, haha! Och nu kör vi inte längre på storlek 2 på blöjorna utan har fått gå över till 3. Snart kan hon ju för sjutton använda samma storlek som Tindra gör, haha.

Blev även lite shopping på torp. Denna outfit fick följa med hem till Tindra.



Jag har ju funderat på att köpa nått liknande till mig själv då jag tycker att det är grymt snyggt med jeansleggings och en oversizetröja, hehe. Kanske inte bästa färgen då vitt har en tendens att inte stanna vitt så länge på små barn, haha! Men jag vet vart det finns textilfärg!

När vi kom hem så var klockan ganska mycket. Jesper gick ut i garaget och testade om moppen startade. Och visst gjorde den det! Den har väl tinat upp nu i plusgraderna, hehe. När han kom in så hade Tindra smitit in i badrummet, pekade på "diskhon" i grovtvätten och sa bada.. Hon råkade ju få se när jag badade Molly i den igår. Så med hennes underbara hundögon fick hon faktiskt bada i den hon med, haha. Och lycklig blev hon!



Hon ville inte kliva upp när jag tyckte att det räckte, haha! Så även hon fick bada i lite babyolja idag. Kanske kan göra hennes hud lite mindre torr? Jag har ju fått börja smörja in henne med miniderm efter varje dusch. Kanske beror på kylan? Eller att hon får bara för ofta? Hon vadar/duschar ju ungefär var tredje dag, ibland varannan. Är det för mycket får sånna små?

Hur som hellst så hade jag ännu en gladskit vaken efter att Jesper åkte. Då satt hon och tjötade som ni kan se i videon ovan. Det är så himla mysigt när båda kan vara på så bra humör. Dock där strax efter 18 så blev båda gnälliga så dom åkte i säng runt halv sju. Men här kommer en bild från när hon fortfarande var glad lilla Mollan..



Ja så har våran dag varit. Har inte blivit någon städning heller. Jag har verkligen inte orkat. Kanske skulle ta tag i det imorn? Efter att jag varit hos barnmorskan. Och det påminde mig! Jag måste kolla busstider så att jag inte kommer för sent upp dit. För tar jag inte bussen så lär jag inte hinna då det är en bit. Men man kanske skulle gå hem? Får väl se om jag orkar..

Nu ska jag i alla fall sätta mig och surfa runt på lite bloggar..

Med och tävlar!!


”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med”

Fall out boy!

Jag är ju en inbiten one tree hill-fan. Men tack vare one tree hill har jag ju fått upp ögonen för detta band. Fall out boy. Men dom är faktiskt riktigt grymma måste jag säga. Jag gillar ju den typen av musik också, hehe.

Snart ska man ta tag i lite städning. Jag behöver verkligen städa undan lite innan dom kommer och hämtar vagnen. Köket ser ut som ett bombnedslag och det ligger grejer överallt! Ska snart stoppa igång en diskmaskin. Sen ska Tindra kläs på och skickas ivög till dagis sen får jag hem och fortsätta. Skulle behövt duscha också. Får väl se när och hur man ska hinna allt på så kort tid, hehe. Men det löser sig säkert. Men det roligaste kommer ju i eftermiddag, haha. När vi nu fått sålt vagnen så ska vi boka skara sommarland också. Smiiiid! Kan ju säga att jag längtar till midsommar ruskigt mycket! Men i eftermiddag blir det att åka ner till stan och kolla lite inne på åhléns. Dom har rätt fräcka barnkläder faktiskt. Det är ju inte så ofta man tänker på det då vi inte är där inne så ofta.

Nä nu ropar Molly på mig samtidigt som Tindra klättrar på mig så undra om det är dags att lägga ner? Haha!

Här igen!

Nu är jag här igen. Har egentligen inte tid att sitta här men jag gör det ändå. Borde egentligen leta upp kvittot till barnvagnen som vi ska sälja imorn men jag gör det snart. Ska ändå vika lite tvätt också. Men nu kommer det en ny vecka med nya tag. Vad händer då? Jo detta.
Måndag: Tindra ska till dagis, dom kommer och köper barnvagnen och sen blir det stan och eventuell shopping, hehe. Får se om vi tar oss nått att käka i stan med.
Tisdag: Efterkontroll hos barnmorskan. Ska väl skaffa nått preventivmedel då också. Men är fortfarande lite osäker på vilket jag vill ha. Sen på kvällen ska jag eventuellt åka ner till stan och ta lite kvällsbilder. Får se om man hittar något spännande motiv.
Onsdag: Funderar på öppna förskolan faktiskt. Men då hade jag velat köpa ett lås till vagnen först. För dom har haft så många vagnstölder där den senaste tiden.
Torsdag: Ingenting planerat tror jag.
Fredag: På dagen, vet ej. På kvällen ska jag till trollhättan och plåta vimmelbilder igen.
Lördag: Invigning av leklandet på trestad center, så vi ska dit och busa rejält!
Söndag: Det återstår att se!
Ganska skönt att ha något planerat för en gångs skull. Då har man något att se fram emot!

Men i övrigt har vi ju rätt mycket planerat denna månaden. I alla fall om norrlandsresan blir av och det hoppas vi verkligen! För då åker vi bil hem, hehe. För om inte Jesper åker med blir det ingen bil. Och då tar inte jag med mig några bilstolar och det resulterar i att vi får gå om vi ska någonstans och vi kommer inte kunna hälsa på alla som vi vill hälsa på. Om nu inte alla skulle komma och hälsa på oss då, hehe.

Och nu har ju våren börjat komma. Helt underbart! Det var 5.6 plusgrader vid 16-tiden idag. Nu ska det bara hållas plusgrader dygnet runt i en vecka (är det dom säger va?) så har våren kommit oficiellt, haha!

Nä nu ska jag börja göra lite nytta. Men jag är så slö! Och nu blev jag hungrig igen. Orka. God natt!

Tindra har bara pruttat....

Detta var igår. Vi frågar om hon har bajsat för det kommer, en inte allt för mysig, odör som sprids i rummet. Då kläcker hon ur sig "puttat". Då menar hon på att hon bara har pruttat, haha! Gullunge. Sen försöker hon även skylla ifrån sig på stackars lillasyster. Finns det nån sötare?



Hon är bara sååå söt, haha!

Föresten. Det blir eventuellt norrland den 26 mars. Bara så ni vet..

En härlig dag!

Dagen började med en promenad i solen. Vi gick först mot Krewer och lilla Thea. Dom skulle följa med och vi behövde låna en pump så vi gick dit. Men på vägen dit (var jag väldigt glad att jag tog upp kameran) så fick vi syn på dessa två filurer.





Dom stod på vardera sida cykelvägen. Så söta så, hehe. Men nu känner jag att bilderna kommer komma i lite omvänd ordning. Aja, skit samma. För såhär såg Tindra ut imorse när hon och Jesper klev upp medan jag och Molly låg kvar i sängen.



Hon klättrade upp i vagnen och satte sig och mös. Hon verkar verkligen gilla den nya vagnen. För att svara på din kommentar Veronica, det är en phil & teds-vagn. Supernice! Lite bökigt med liggdelen kan jag tycka men men.

Jag har i alla fall lyckats knäppa en dagens outfit på Tindra med. Jesper tyckte att hon såg ut som en raggarbrud, haha! Men det tyckte inte jag. Tycker bara hon blev fin i jeansleggings och en rutig skjorta, hehe. Vad tror ni?



För övrigt så var hon i fullt sjå med att hoppa på barnvagnskartongen!

Men nu åter till promenaden. Vi började bli lite oroliga över att vi köpt en riktig skitvagn när vi gick mot Krewer. Vagnen vinglade och kändes som att den skulle tippa. Men vi hoppades innerligt att det berodde på lite luft i däcken. När vi kom fram till henne så hoppade Tindra ner och busade lite med vovvan. Tindra tjatar om Thea hela dagarna nu för tiden, haha. Och jag klandrar henne inte. Söta som socker, båda två!



Under tiden pumpade Jesper hjulen på vagnen och visst var detta orsaken till vingligheten! För guuud vad underbar den var att köra efter det, hihi! Enda negativa var att det var liite krångligt av och på bussen.

Men vi gick ingen långprommis direkt. Vi gick ner till fårhagen, jag knäppte några kort men blev inte nöjd för fem öre egentligen. Denna bilden som kommer nedan var ok. Den blev jag hyfsat nöjd med men känns som att jag kan bättre...



Men nu har jag i alla fall fått en liten idé av en annan fotograf här i stan. Så vi får se när jag kan genomföra den idén. Kanske skulle fixa barnvakt i nån timme nån kväll... Får väl se som sagt. Ni får väl se bildresultatet när det kan tänkas komma.

Efter detta gick vi tillbaka, kollade busstider, Tindra åt en flaska och sen gick vi till bussen och åkte ut till torp. Där käkade vi lunch på mcd, gick till olles leksaker, köpte en babysitter och gav Molly mat, sen handlade vi och sen tog vi bussen hem, sålde barnvagn nummer 2, busade med ungarna(+mat), mös och sen åkte ungarna i säng. Men jag tog en bild på Molly i nya sittern i alla fall. Jag tyckte att den var skitsnygg! Svart med fint mönster. Ska se om jag orkar ta en bättre bild på mönstret nån dag. Men här kommer knubbisen min.



Hon gillade i alla fall att ligga och stirra på leksakerna, hehe.

Sen blev det mat för oss, bröllopsfotografen (den är värd att se!), mys och lite melodifestival. Pernilla Wahlgren tycker jag är helt ok ändå. Men jag tyckte faktiskt att Alcazar var bättre än Jessica Andersson. Nåja, finalen kvar så det återstår att se vilka vi skickar till Oslo. Man kanske skulle köpt biljetter dit? Får väl se.

Imorn är en ny dag och jag hoppas att vi kan hitta på nått bus, jag och mina barn.. Jesper jobbar den tråkmånsen!

En maaaassa bilder och såklart en vagn!

Kommer INTE skriva en hel roman nu. Orkar inte och hinner inte. Men jag tänkte bjuda på lite bilder. Och även bilder på nya vagnen som kom idag, haha! Ni kommer ihåg att jag sa att jag beställde den natten till igår va? Otroligt snabb leverans! Här är bilderna i alla fall.


Glass får man äta när man är sjuk!


Underbara Molly. Synd bara att solen frätte ut huden lite..


Såhär ligger hon och vrider på sig hela tiden. Och ibland rullar hon upp på sidan sen tillbaka.


Haha Tindra ser ju drogad ut stackarn, haha!


Ego nummer 1..


Jag och min största kärlek! Synd att ljusstrimman från persiennen kom mitt i bilden. Men vi får väl ta en ny fin bild någon annan dag!

Nu kommer bilder på våran nya vagn, hihi!





Jag gillar den och ångrar att vi inte köpte den från första början. Men nu fick vi den i alla fall till bra pris! Nu gäller det bara att få sålt dom andra vagnarna. Dom ligger ute på blocket föresten! Här är länkar dit om någon är intresserad:

http://www.blocket.se/goteborg/Carena_Freeride_26171430.htm?ca=16&w=2
http://www.blocket.se/goteborg/Babytravel_syskonvagn__09_26171426.htm?ca=16&w=2

Men nu kommer nog den bästa bilden.. Kolla vad som stod på kartongen till vagnen, hahaha!!!



Haha, vaa? Menar dom att dom inte skickar med en unge med vagnen? Det var snålt tycker jag, haha!

Nä nu ska jag hoppa in i en dusch, sprätta en ny cider och slänga mig i soffan och glo på film med gubben! Ha en trevlig kväll!

Snabbt övergående?

Imorse var Tindra piggare. Tempade henne efter att hon ätit välling och då låg hon på 37,2 igen. Så detta var snabbt övergående och det gillas! Visserligen kan det ju bli värre igen till kvällen men än så länge är hon skapligt pigg. Snoret rinner och hon hostar lite. Lite trött efter nattens höga temp men vem hade inte varit det? Så nu får vi väl se hur vi gör ikväll. Väntar i alla fall på att Jesper ska vakna så får vi väl disskutera detta.

Annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra idag. Blir väl att mysa själva annars. Jesper ska i alla fall få åka runt och ränna hela dagen, haha! Handla, lämna tillbaka en bok som jag lånat på bibblan, hämta paket..? Ja vi får väl se hur dagen blir. Jag själv ska i alla fall försöka städa lite. Men det är ju inte så lätt när man har en dotter som springer runt och ska dra fram det man plockar bort, haha. Men dammsuga ska jag i alla fall göra!

Nää, nu vaknade Mollybollen så jag ska ta upp henne och snart ska jag se om Tindrafis vill vila en stund. Då kan jag ju passa på att städa, hehe. Ha en trevlig dag i alla fall!

Sjuklingen..

Jahapp, då har man precis haft Tindra uppe, igen. Hon var glödhet så jag tempade henne och mycket riktigt. Tempen visade 40 grader precis. Så det blir ingenting imorn. Ingen singstar heller för den delen. Stackarn var helt förstörd. Men nu har hon fått ipren så jag hoppas att hon kan få sova inatt i alla fall. Hon ligger och nynnar i sängen nu så det dröjer nog inte länge innan hon somnar. Drog av henne pyamasen i samma veva. Men det var verkligen synd om henne..



Hon var rödflammig hela hon, till och med benen. Hade lite frossa med, så hon skakade lite. Hon har aldrig haft såhär hög feber faktiskt. Mammas lilla gryn! Får hoppas att hon blir frisk snart. Gud vad tröttsamt det är med alla sjukdomar..

Tråkig fantasi..

För vill jag i alla fall tacka Melissa för fikastunden i stan förut. Det var både skönt och trevligt att få komma ut lite! Det får vi göra om någon gång!

Men innan jag mötte upp Melissa och Vincent så gick jag en sväng i hasselbacken. Men bilderna blev bara tråkiga för att jag inte har någon fantasi. Det enda som finns att fota där nere just nu är fåglar. Men jag kan väl visa er 3 bilder. Men snälla nån ge mig lite inspiration! Blä..


En trött Molly som låg och sov i vagnen. Hon sov ända tills vi kom hem, haha!





Jag kan ju i alla fall säga att fåglarna nere i hasselbacken börjar bli otroligt tama. Denna fågeln ovan stod jag max 1½ meter ifrån. Den brydde sig inte ett dugg, inte ens när jag gick förbi den liksom.. Det är ju faktiskt rätt häftigt. Men jag börjar bli riktigt sugen på att plåta en modell ute i snön innan den försvinner. Någon som är sugen på att ställa upp? Har en idé som jag skulle vilja genomföra fast det är nog aningens svårt..men hör av er i alla fall om ni är sugen så kan vi bolla idéer..

I övrigt så är Tindra sjuk igen. Hon hade lite lite feber här förut och för en stund sen vaknade hon och hostade så hon nästan spydde. Suck.... Så hon fick lite hostmedicin och sen somnade hon om. Men hon var nästan otröstlig. Stackarn.

Imorn kommer Markus och Eva-Maria (eller Eva-Marie? lär mig aldrig..) hit på förmiddagen. Ska bli trevligt. Sen på eftermiddagen så ska vi antingen in till stan eller torp. Gissar på stan eftersom jag måste lämna tillbaka en bok på biblioteket. Sen ska vi väl in på systemet en snabbis med. Ska som sagt ta nån öl och sjunga singstar på kvällen, hehe. Blir ju dock inget fylleslag, barnen är ju hemma båda två, men mest för att det är gott.

Nä jag har inget mer att skriva..eller jo..Molly blev hela 2 månader idag, hehe!

Dagens planer

Idag är det dags för dagis för Tindra igen. Hon längtar! Hon tjatar om att få komma till Pia, hehe. När jag har lämat av henne på dagis vid 9-tiden så ska jag hem och duscha. För vid 12-tiden ska jag möta Melissa och Vincent på espressohouse för en fika. Ska bli trevligt. Men efter det vet jag faktiskt inte vad som händer. Ska väl hem och laga lite mat. Blir nått så enkelt som fiskpinnar och potatiskmos (hemmagjort såklart). Det är något som hela familjen gillar! Får väl se om det blir några bilder idag med.

Igår gjorde jag nått dumt. Eller ja, inte dumt kanske. Men jag kan säga såhär, vi har en babytravel syskonvagn till salu i olivgrön inklusive svart liggdel. Knappt använd. Även en carena freeride, svart, inklusive liggdel till salu. Någon som är i behov av barnvagnar hör av er! För jag klickade nämligen hem en ny inatt. Nåja, ska skriva annonser ikväll så får vi väl se om vi lyckas få sålt dom. Annars har vi problem, haha. Vill ni se den nya vagnen? Ja, det blev en sånhär:


Bild hittad på google.

Snygg, eller hur? Får väl se om vi hinner få den till veckan. Det skulle ta 2-5 arbetsdagar. Beställde även regnskydd, mjuklift och sidoväskor när jag ändå höll på. Denna vagnen kan man ju även använda som singelvagn det var därför jag köpte den. Ångrar starkt att vi inte köpte den från första början. Men gjort är gjort och nu har vi snart en sån i alla fall.

Nä nu ropar ungarna på mig. Skriver mer senare!


Kväll igen..

Vad dagarna går fort när man har något att göra! Och veckorna springer iväg. Våren närmar sig med stormsteg! Så känns det i alla fall dom 2 senaste dagarna. Och vet ni vad jag upptäckte i ett träd när vi var påväg från bussen och hem? Titta själva..



Ja, det är som det ser ut. Det är vide!!! Knopparna har börjat komma, tjohoo! Haha! Och nu har det börjat bli sånt väder att det är runt nollan mitt på dagen och flera minusgrader på nätterna. Alltså riktigt vårväder och man känner att denna vintern börjar närma sig sitt slut, äntligen! Nu håller vi bara tummarna på att det inte kommer någon mer snö. Sol och lite varmare väder tack!

Efter middagen så klädde jag på ungarna och gick och mötte Malin K en sväng. Skulle ge henne skivan med bilderna på hennes vovve. Men självklart glömde jag den skivan hemma så hon följde med hem till oss en snabbis. Men det blev några bilder ute med. Men jag hade verkligen ingen fantasi. Fick bara upp sommaridéer i huvudet, haha! Fy vad jag längtar alltså. Men här kommer bilderna i alla fall..





Som ni ser höll solen på att gå ner och det höll på att skymma. Gillade känslan i dessa två bilder. Kanske aningen mörka men jag gillar dom ändå.

När vi kom hem så mötte självklart våran fina pisse oss. Så jag lyckades fånga en skaplig bild på honom med, hehe. Lille Turbo.



Okej, han är inte så liten. Han är faktiskt ganska tjock! Men han är våran lilla tjockisgris!
När vi ändå pratar om katter så har vi nog beslutat oss för att avliva våran andra katt. Hon är socialt handikappad och hon och Turbo har ju aldrig kommit så bra överens så det känns som att det är lika bra. Tråkigt men sant. Får se när vi gör det bara. Hon är ju inte direkt sjuk men hon mår inte bra i huvudet. Hon är livrädd för alla människor och Turbo får inte komma i närheten av henne för hon bara fräser. Visserligen så beror det på att dom slagits så mycket, men ändå.. Känns inte rätt att omplacera henne heller när hon är sån. Nåja, vi får se vad som händer helt enkelt.

Med det så avslutar jag detta inlägget. Imorn blir det en fika på stan och förmodligen några bilder, haha! Kan ju hoppas i alla fall.

Hallå där!

Det spred sig ett lugn i lägenheten på torsdagsvägen. Ungarna sover, tv:n är avstängd och Jesper är tyst, haha! Det enda man hör är hur grannarna ovanpå verkar ha disco då det klampar i taket och mitt knapprande på tangentbordet. Kan inte låta bli att tycka att det är ganska skönt. Men det håller inte i sig länge till. Tindra ska snart vakna, middagen ska göras och jag borde städa. Får se om jag orkar göra det efter maten. Eller kanske när jag lagt ungarna. Får väl se.

Vi hade i alla fall en väldigt mysig morgon. Hade ju tänkt dra till öppna förskolan men jag orkade inte. Så efter att båda ungarna fått välling/ersättning så satte jag på pippi och jag och Tindra lade oss på soffan och tittade. Det var så mysigt. Det bästa var att hon faktiskt låg kvar där under hela filmen! Molly låg i liften nedanför soffan och hade somnat om. Så jag klagar verkligen inte på våran morgon. Efter det så klädde jag på båda ungarna och gav Molly mat igen (då var klockan 10 och 3 timmar sedan hon åt alltså..) sen väckte vi Jesper. Då klädde hela familjen på oss och åkte ut till torp, där mötte vi upp Malin Ek och vi tog en fika, handlade sen åkte vi hem igen. Och nu sitter man här. Funderar på vad man skulle hittat på imorn. Jag är fortfarande lite fotosugen men har ingen inspiration. En tjej som heter Melissa undrade om vi var sugna på att ta en fika så det ska nog jag och Molly göra imorn medan Tindra är på dagis. Kan vara kul att träffa lite nytt folk även om jag inte är speciellt bra på det..

På fredag ska det i alla fall bli lite mys här hemma. Några kompisar ska komma hit och sjunga lite singstar och kanske ta nån öl och bara mysa! Och nej, jag ammar ju inte så ja, jag får också ta en öl. Ville bara skriva det så att man inte får en massa moralpredikningar som kommentar, hehe. Men nu får jag nog snart väcka min stora skrutt tror jag. Puss på er!

Bara bilder? Nja..

Jag ville bara säga en sak också. Tindra har sagt den klokaste meningen nånsin, haha! Idag kläcker hon ur sig "Tindra bäst!" haha! Min underbara älskade unge, såklart du är bäst!

Vad har hänt idag då. Jaa, 2 promenader och en massa bilder på en underbart söt hund! Och lite annat också. Orkar faktiskt inte skriva så mycket mer än så utan låter bilderna tala för sig själv.














Det var bilderna på Thelma (Malins katt högst upp) och Thea, vovven.

Här kommer lite fler bilder, såhär bra skottat är det till vårat dagis. Dagiset skymtar ni till höger i bild..



Alltså inte skottat alls.. Bilden nedan är baksidan av kvarterets garage. Välisolerat i alla fall..



Denna bilden är tagen på våran baksida. Det är blommorna som växer vilt i våran rabatt, haha! Jag ska gräva upp dessa tillvåren men jag gillade hur bilden blev så därför visar jag den..



Sen bjussar jag på en bild på våran lilla vagn. Jag måste erkänna att jag ångrar köpet lite. Den är så jäkla stor och klumpig. Men helt underbar att köra och otroligt stabil. Hmm.. Får fundera hur vi ska göra helt enkelt. Ingen som vill byta till en phil&teds haha?!



Men ärligt talat så har jag faktiskt inget mer att säga. Det var skönt att få röra på kroppen idag. Och gissa vad, jag har inte ont någonstans! Tjihoo! Fick även bokat in en tid för efterbesöket hos barnmorskan. Den 9 mars klockan 10 ska jag vara där. Det blir bra. Då får vi se vilket preventivmedel jag vill ha. Har funderat på p-stav. Men jag är rädd för att gå upp i vikt som tydligen är en vanlig biverkning. Men som sagt, jag vill diskutera med bm så får vi se vad jag beslutar mig för.

Funderar på att dra till öppna förskolan imorn.. Någon som vill hänga på? Det blir en promenad dit i så fall.

Underbart väder!

Det är väl bara sååå härligt att slå upp ögonen och se att solen skiner utanför? Underbart! Men ändå hade jag problem att vakna. För jag kan verkligen inte somna på kvällarna. Tror att jag somnade vid halv 2 inatt. Men för första gången på, jaa, jag minns inte när, så slapp jag gå in till Tindra klockan 5 imorse! Tjohoo! Sovit hela natten alltså..utan att vakna och gråta..ååh..det var skönt. Även Molly sov ju hela natten så nu börjar man bli ordentligt bortskämd igen. Men nånting bra måste vi ju göra som lyckats få 2 ungar att sova hela nätterna i sträck innan dom ens blivit 2 månader. Tror inte att det enbart handlar om tur. Dom känner sig väl trygga kanske? Just nu ligger i alla fall Molly och sparkar och jollrar här bredvid mig. Båda ungarna vaknade på otroligt bra humör idag, värre var morsan, haha! Men jag får hoppas att deras humör fortsätter såhär bra.

Angående humör. Igår när Jesper hämtat Tindra på dagis och jag kom hem från bvc så kommer jag hem till den gnälligaste ungen! Hon var trött, sur och stortjöt! Hon hade inte vilat nått på dagis. SUCK! Så hon var övertrött som bara den så vi fick tvinga henne till att vila. Hon fick en flaska välling för det skrek hon också efter. Lyckades få henne att sova en stund och då vände hennes humör, tack och lov. Så hon var mysig hela kvällen sen så man kunde nästan tro att hon var sjuk. Och appropå sjuk, det går vattkoppor på dagis igen. Det hade brytit ut där igår. Men Tindra fick gå dit ändå. Jag menar, om det bröt ut igår så har hon förmodligen redan blivit smittat så då kan hon lika gärna få gå där till hon själv får det. Har en känsla av att vi inte kommer klara oss denna gången. Men man vet ju aldrig. Någon som hört talas om en bebis på 2-3 månader med vattkoppor? Tänkte förbereda mig lite mentalt hur det kommer bli om Tindra får det och smittar Molly.. Tips mottages gärna. Ska nog bunkra upp med lite potatismjöl också..

Nää, nu har jag nog inget mer att skriva. Eller ja, jag kanske skulle kunna fortsätta länge till men jag ska inte trötta ut er. Får väl se om det blir några bilder här sen. Ska iväg till Malin och ta lite fina bilder på hennes vovve, hihi. Behöver jag säga hur sugen jag är på en sån liten? Men som sagt, kanske om 1-1½ år när hon ska ta valpar på henne, hihi! Återkommer senare. Träningsbloggen är uppdaterad! KLICKA HÄR!

Bvc-besöket

Jag har inte hunnit sätta mig här fören nu, ungarna har somnat och jag har till och med hunnit ta mig en snabbdusch. Man var ju inte så fräsch efter promenaden till och från bvc förut, hehe. Det var inte lätt att gå i slasket nere på skogslyckan och sen går det ju rakt uppför när man ska hem. Men det är skönt att få arbeta lite med kroppen igen. Och jag tror att foglossningen börjar ge med sig, skönt! Så länge jag slipper stå på samma ställe för länge. Hur som hellst, det var inte mig jag skulle skriva om utan min tidiga dotter, haha! Ja, vi var som sagt på bvc förut. Det första jag fick höra när vi kom in i rummet var hur stadig Molly är i nacken för att vara så liten och att det är så tidigt. Ja, visst, hon har varit så från det hon kom! Sen undersökte läkaren henne och sa samma sak han, att det var väldigt tidigt att vara så stark och det var någon omfamningsreflex (aldrig hört tidigare..?) som nästan var borta och det var också tidigt. Sen bara råkade jag nämna att även hon sover hela natten nu och då fick jag ett stort "OJ!!! Det var bra jobbat och sånt kan man ju inte direkt räkna med när dom är så små!" Så det var ett väldigt trevligt besök på bvc idag. Gått upp i vikt hade hon också gjort. 4790 gram och 56 cm lång. Nu är det 2 veckor kvar tills nästa besök.

Imorn blir det förmodligen en promenad fram på kvällen. Tänkte göra Malin K sällskap när hon ska ner till veterinären och vaccinera vovvan sin. Ni vet den där svarta, lurviga lilla saken som jag har på bild här längre ner? Ja, det skulle i alla fall bli bra väder imorn så det kan vara skönt med lite frisk luft. Kan ju bara hoppas att det är bra skottat. Det är som sagt lite trögt att ta sig fram med barnvagn annars. Jag hoppas även på att kanske få fota lite. Jag blir aldrig nöjd som ni kanske förstått vid detta laget.

Nää, nu måste jag ägna mig åt detta roliga som kallas räkningar. Tänk att få leva utan räkningarna en månad, shit vad jag hade shoppat, haha!

God dag!

Kan väl säga att man hunnit endel idag trots sovmorgon till 8. Vi klädde på oss och åkte till banken, Jesper skulle sätta in pengar efter helgens spel. Sen åkte vi vidare till maxi för att shoppa lite mat. Det blir lyxmat som en bra start på veckan. Fläsknoisette och pommes. Det är mumma det! Och som sagt, en riktigt bra start på veckan. Ska strax klä på mig och minsta damen för att bege oss till bvc. Det är dags för 2-månaderskollen. Ska bli spännande att se hur mycket hon har gått upp med tanke på att hon äter som en häst, haha! Men jag får väl återkomma om detta. Det såg faktiskt ut som att dom hade skrapat lite på gångvägen så det blir en liten prommis till och från bvc. Med lite musik i öronen går det ganska fort att gå. Så nu ska jag börja klä på min lilla snutt som precis somnade här i soffan bredvid mig. Föresten, alla bilder från lördagen ligger uppe på http://www.litefm.se 

RSS 2.0