Full rulle idag!

Idag har vi verkligen hållt igång hela dagen! Inte haft mycket tid över till annat. Vi började dagen med att åka in till stan och mötte upp min far. Han ville att jag skulle välja ut lite kläder som han kunde ge till ungarna i julklapp. Vi började på cubus och visst hittade jag endel där men storlekarna passade inte på grejerna jag hittade så vi gick vidare. Och då gick vi till Lindex. Det är nog en favoritaffär för mig gällande barnkläder! Så vi köpte kläder där och sen gick vi ner till clas ohlson. Jag behövde verkligen en nagelklippare så det köpte vi där. Sen började klockan dra sig mot 12 och Pelle behövde bilen vid 13-tiden för att han skulle till ögonmottagningen så vi åkte hem igen. Bestämde dock att vi ska hem till syster Anna-Carin på lördag och äta älgstek (sjukt gott!!!) och dela ut lite julklappar! Ska bli mysigt! Måste bara ut och köpa nått till Emmelie också men det är ju fort gjort på stan. Vi ska faktiskt till stan imorn igen för vi ska ta en fika med älsklingsJenny så då kan vi passa på att handla julklapp med.

Hur som hellst så åkte vi hem och lade ungarna för att vila. Molly somnade i bilen och hon brukar ju ALLTID vakna när vi tar ur henne ur bilen. Men inte nu inte! Hon sov till och med när jag tog av henne overallen..då förstår ni hur trött hon var, haha! Och sen kan jag tillägga att hela familjen låg och sov i över 1½ timme tills Alex kom in med Molly. Men det var behövligt!

Vi hade även bestämt oss för att åka till äventyrsbadet på Piteå havsbad idag. Men det sa vi ju självklart inte till Tindra för då hade hon aldrig lyckats somna (och det behövdes inför badet!). Så när hon slog upp sina ögon så sa jag till henne: "Tindra, vet du vad vi ska göra idag? Vi ska åka till havsbadet.." Då spärrade hon upp ögonen som tefat och tjoade att vi skulle dit och bada! Hehe! Vi hade visat bilder och berättat lite för henne vad som fanns där så hon stod och hoppade, hehe. Sagt och gjort så packades badkläder, hämtade Kents bil som vi fick låna, hämtade mamma på busstationen och Jesper hämtade Alex och Samme vid småstaden och sen åkte vi. Badade ett par timmar och ungarna hade roligt! Tindra älskade att åka vattenrutchkana med oss men det var väl ingen nyhet! Men jag måste ändå få säga att vattenpalatset i Vänersborg är inte ens hälften så stort men MYCKET mer barnvänligt! Roligare barnbassäng och sådär. Men vi större barn har ju självklart roligare på Piteå Havsbad, haha!

När vi kom hem så lades ungarna och dom somnade på två röda! Själv körde jag hem mamma till Norrfjärden och sen åkte vi och köpte lite dricka och nu sitter jag här. Blir nog snart sängen för jag är grymt trött jag med! Hoppas ni har haft en lika trevlig dag som jag!

Alltså shit..

Min rygg håller helt och hållet på att ge upp nu. Hugger och sticker och värker så jag håller på att bli galen. Jag vet inte vart jag ska ta vägen! Och nu kan jag knappt gå.. Jag haltar fram som en krympling! Helt sjukt. Jag som tänkte hjälpa Alex att julpynta idag. Men vi får helt enkelt ta det en annan dag. Jag har i alla fall fått plockat ihop lite av våra kläder och lite av det våra ungar dragit fram. Mer kunde inte jag åstadkomma idag. Men jag tror dock att det beror på kylan. Skulle ha tagit med mig även mina termobyxor kanske.. Det är ungefär -18 grader just nu så det hade behövts.

Vi har i alla fall varit hemma hos min pappa idag. Och jag vet inte vad det var med våra ungar! Tindra härjade ju runt som vanligt men Molly har INTE varit på bra humör idag. Arg och gnällig har hon varit. Aja, alla kan ju ha en dålig dag.. Får hoppas att hon är på bättre humör imorn. För imorn ska vi till stan en sväng. Pappa skulle också komma in till stan och gå med oss en sväng. Ska bli trevligt.

Idag har vi föresten märkt att Molly har fått sin första tand också. Mycket som hänt idag, hehe. Den sitter i överkäken och är en av dom vänstra framtänderna. Den som sitter bredvid "huggtanden" ni vet? Jaa, den har i alla fall kommit fram. Och nu släpper hon taget mer och mer när hon står och står där ett tag. Men jag får skriva mer om henne i ett senare inlägg.

Nu ska jag umgås lite med syster och hennes boyfriend!

(PS jag fortsätter med "listan om mig själv" en annan dag..orkar inte nu och jag vet att jag glömde igår..)

Goda nyheter!!!

Jag fick ett telefonsamtal här på morgonen med goda nyheter. Det var rektorn på Ängabo förskola (Tindras dagis) som medelade att vi hade fått en plats åt Molly där i slutet på januari!!! YES!! Så nu ska jag ringa förskolekontoret klockan 10.20 (då skulle hon vara tillbaka) för att tala om att vi inte kommer gå till kurveröds förskola. Känns jäkligt gött faktiskt! Inskolningen blir lite senare än planerat men det skiter jag i för nu får vi stället vi vill ha. Mindre krångel och bök med hämtningar och lämningar på två olika ställen! Glad blev jag!

Nu åker vi på bio! Detta är Samme, Alex po...

img_7235 (MMS)

Nu åker vi på bio! Detta är Samme, Alex pojkvän!


Skyltsöndag och bio!

Idag har vi varit på stan verkligen hela dagen! Träffat tomtar och tittat i affärer. Jag har även fått mig en ny mössa, hehe. Får väl visa kort på den med någon dag, orkar inte nu. Medan vi gick där så började det även snöa och det blev betydligt varmare. Skönt! Fick oss även en pizza från Ängeln. Jaa, det har faktiskt varit en helmysig dag! Stötte ju även på min underbara storasyster så hon gick med oss en stund. Sånna här dagar saknar man verkligen att bo här. Mys! Tänkte faktiskt visa lite bilder med. Tog inte så många, men några.. Som vanligt (här uppe) så får ni bilderna helt obehandlade direkt ur kameran, enjoy!



















Ikväll ska vi tydligen gå på bio också. Ungarna har redan somnat så tjaa..det blir nog bra. Ska se den nyaste Harry Potter. Dödsrelikerna heter den va? Så det ser jag fram emot. Har hört att den är grymt bra och jag gillar Harry Potter i övrigt så det ska bli mysigt. Kommer nog somna gott sen!

Alltså jag börjar störa mig på min rygg nu! Jag kan inte gå i jeans med bälte en hel dag utan att få så jäkla ont. Det är väl egentligen inte ryggen utan en nerv (som jag mer gissar är ichias..kan inte va nått annat) som klämmer, hugger, sticker och ilar. Det är i alla fall allt annat än skönt! Nåja, det blir nog bra..

Imorn ska vi åka hem till min far på middag. Ska få smaka på viltsvin för första gången så det ska bli spännande faktiskt!

Månen

Det är ju sjukt vilken stor måne det är här. Åkte för att fota den förut men den hade inte kommit upp än. Precis när den kommer upp är den jättestor! Jag ska försöka fånga detta på bild. Men jaa, jag får helt enkelt vänta lite. Får se om jag lyckas. Hade ju hoppats på fullmåne men det ska det inte vara idag. Det var det i söndags när vi kom. Jisses.. Den är vacker! Riktigt gul och stor..jaa..jag hoppas att jag kan få visa detta för er någon dag..

Kallt som fan har vi. Just nu är det dock "bara" 15,1 minusgrader men det var 17-18 minus i morse. Och tydligen ska det bli ännu kallare också. Dock ska vi ha det mildare under nån dag nästa vecka då det kommer bli 5-7 minus.

Imorn är det skyltsöndag som gäller. Får se om vi ska testa ge nappen till tomten redan imorn eller om vi ska vänta till självaste julafton. Vet inte om jag orkar testa redan imorn. Om jag orkar ta den kampen som jag har ställt in mig på att det kommer bli. Nåja, det blir nog bra. Tindra kommer i alla fall få träffa några tomtar imorn, så imorn gäller det att kameran är med! Så imorn kommer nog ett gäng bilder igen.

Känns som att jag skriver i en enda gröt. Känner mig rätt grötig i hjärnan efter bara 4,5 timmes sömn inatt. Men men, så är det när man inte kan slappna av..

Dag 09 – Min tro

Tro? Jag har ingen tro. Eller det beror på hur man ser det. Jag tror inte på någon gud eller så. Men jag tror att det kan finnas nått annat än bara vi på jorden. Kanske skulle kalla det spöken? Jag vet inte..

Våran trötta unge som sover så gott i bile...

img_0180 (MMS)

Våran trötta unge som sover så gott i bilen. Blev gladare när hon fick åka fram!


Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt

Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om här. Men det absolut största ögonblicket i mitt liv var när Tindra kom. Och DET förändrade ju verkligen ALLT i mitt liv. Det var både den hemskaste och mest underbara upplevelse i mitt liv! Det hemskaste p.g.a att jag aldrig känt en sån smärta nånsin! Den underbaraste var för att just VI fick den vackraste gåvan vi kunde få. Världens underbaraste och vackraste ungen i världen fick just VI! Det är helt otroligt..

Innan hon kom var man helt clueless på vad som skulle komma. Och när hon kom var man fortfarande helt clueless på vad man skulle göra. Hur skulle man hålla i något så litet? Skulle hon gå sönder? Hur bytte man blöja på någon som var så liten som henne? Hur badar man henne? Hur ska hon ligga? Hur mycket ska hon äta? Vad skulle man egentligen göra med en sådan liten människa?

Idag står man på lite stadigare ben och vet lite mer. Man har vuxit sig in i en roll som förälder och ställs inför nya utmaningar varje dag. Man har fått lära sig att ta dagen som den kommer och att man inte kan planera in allt i detalj. Man kan inte kontrollera var dag för man vet aldrig vad som kan hända. Samtidigt som man måste planera långt innan man ska göra någonting. Nu har vi två små underbara prinsessor och kärleken till dom tar aldrig slut!

Nu kan man sitta och fundera: vad gjorde vi egentligen innan ungarna kom? Vilket otroligt tråkigt liv vi måste ha haft?! Dagar utan att ha något att göra, bara sitta och glo in i väggen. Nu har vi otroligt få dagar som vi har tråkigt. Det finns alltid något att göra. I alla fall fram tills läggdags för dom små.. Men som sagt, när första dottern kom var nog det största och bästa ögonblicket i mitt liv!


Luleå

Idag har vi hunnit med endel. Klockan är inte ens ett och vi har hunnit vara i stan och lämna Tindra med sin mormor. Jag får aldrig se Tindra här uppe, haha! Sen åkte vi till Luleå för att gå in på biltema och sen nån annan affär inne i Luleå. Kommer inte ihåg vad den hette. Nu sitter vi återigen hemma hos Pelle och vi har precis lagt Molly i sängen och tänkte försöka få henne att vila. Men nu har hon nog börjat vänja sig vid norrlandsluften för hon är inte lika trött längre, hehe. Men det verkar allt som att hon somnar snart i alla fall.

Så nu är vi ganska öppna för förslag vad vi mer ska göra idag. Får väl se vad vi hittar på. Kanske skulle ta sig en promenad i kylan, men jag lär ju förfrysa mina fötter. Aja, vi får se.

Tvingad..

Känner mig nästan tvingad att uppdatera här.. Men jag har verkligen ingenting att skriva om för idag har vi inte gjort ett skit faktiskt. Ganska skönt faktiskt men nu är jag lite rastlös faktiskt. Ganska skönt att vi har nått inplanerat imorn, hehe. Blir dock inget bad fören nästa vecka. Nej imorn ska vi åka till Luleå. Närmare bestämt så åker vi nog bara till storheden. Pelle skulle till biltema och även Jesper ville in där. Själv åker jag nog med mest som ett bihang då jag inte har nått där att göra. Men man kanske hittar nått.. Just det..måste betala räkningarna också, får nog göra det nu..

Dag 07 – Min bästa vän

Jag har en vän som stått vid min sida i vått och torrt. Hon har funnits kvar jämt även om vi inte har kontakt varje dag. Hon hör alltid av sig så fort hon vet att vi ska komma upp till norrland och hon vill alltid träffas! Har hon planer så ändrar hon dom oftast och kommer och träffar oss istället. Min älskade vän Jenny pratar jag om såklart! Fastän vi bor 120 mil ifrån varandra så är vi fortfarande bästa vänner! Och vi har varit vänner hela livet, sen vi var småfjärtar och körde runt i min elbil på hessel, haha! Älskade du!

Dag 06 – Min dag

Jag skriver inte så mycket om min dag då jag redan berättat vad vi gjort idag. Kalas och sånt. Så jag visar lite bilder istället. Men vissa bilder är från igår också. Dessa bilder kommer ju nu direkt ur kameran, bara så ni vet. Ingen efterbehandling gjord.


(Molly och mammas vovve Oskar, Molly får en puss i örat)





Det var bilderna från..nää inte igår..från i förrgår! Och nu kommer bilderna från idag.































Bilderna är alltså på Lova - min mosters dotter, Tindra, Molly, min mormor, moster Nathalie, Jonathan och en massa andra. Orkade inte skriva under varje bild! Men Nathalie, om du vill att jag ska ta bort bilderna på dig och dina barn får du säga till, för då gör jag det!

Det har i alla fall varit en trevlig kväll och nu ligger båda ungarna. Molly somnade direkt men Tindra har nog inte hunnit somna än men det dröjer nog inte många minuter. Inatt sover hon utan blöja här hos Pelle. För nu har hon även vaknat hemma hos min mamma och var kissnödig. Så vi testar här med. För hon vaknar ju aldrig hemma.. Aja, vi får väl se hur hon gör. Men detta får vara allt från mig för idag. Ha en trevlig kväll!

Morsning!

Idag gjorde Molly morgon klockan 5 så hon ligger redan och vilar sin middagsvila. Får väl se om vi lyckas få henne att vila senare innan vi åker hem till min moster på kalas. Ska i alla fall bli trevligt att träffa henne med och självklart hennes barn! Hennes dotter är jämngammal med Tindra så det blir nog roligt.

Nu har vi nästan planerat hela veckan. På fredag tänkte vi åka till Piteå havsbad och bada. På lördag ska vi eventuellt till en julmarknad i fagervik och på söndag ska vi på skyltsöndag. Enda dagen vi inte har nått fast inplanerat är väl imorn. Men som sagt, vi har ju tid på oss!

Kväll och lugnt!

Nu sitter jag här och är alldeles ensam faktiskt. Eller egentligen är jag väl inte det men dom som är "hemma" sover. Molly sover och Alex sover. Jesper och Samme är och dricker kaffe på Pelles jobb och Tindra sover hos sin mormor. Jennifer har rymt hemmifrån. Vi är väl för hemska mot henne, haha!

Idag har vi faktiskt inte gjort så mycket. Vi har varit och hämtat alla våra saker och checkat ut från vandrarhemmet, lämnat Tindra, varit i stan och käkat på subland med min favorit-Jenny och så har vi varit här och tagit det lugnt. Ganska skönt faktiskt. Och det skönaste är att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag nu VET att jag kommer hinna träffa alla utan att behöva stressa över det!

Morgondagens planer består av kalas. Min moster fyller år så vi ska dit och fika. Men innan det ska vi hämta Tindra. Hon måste ju självklart följa med dit. Sen ska vi hem till Pelle igen för han ska bjuda på mat. Fläskfilé med pommes, smarrigt! Så imornkväll kanske jag kan bjuda på lite bilder. Har inte hunnit ta så många faktiskt..bara några få hemma hos mamma. Så jag kan visa imorn. Det blir ju inga redigerade bilder eftersom jag inte har något redigeringsprogram men bilder rakt ur kameran får jag väl bjuda på i alla fall.

Kallt har vi också! Kollade precis på tempmätaren och den visar på hela 14,9 minusgrader! Burr! Och jag känner att jag verkligen behöver införskaffa mig bättre vinterskor för jag fryser tårna av mig så fort jag går ut..inte bra! Men jag är ju så snål vad gäller mig själv så vi får se om jag hittar några, hehe.

Nää, jag har nog inget mer att skriva faktiskt. Men ha en fortsatt trevlig kväll!

Dag 05 – Vad är kärlek?

Jaa, vad är egentligen kärlek? Kärlek för mig är mina barn. Men kärlek kan vara så mycket. Man visar kärlek till sina vänner, pojk-/flickvänner, familj och släkt. Men det är olika sorters kärlek. En vänskaplig kärlek med sina vänner är ju långt ifrån kärlek mellan pojk och flickvän. Man kan ju även ha kärlek till sitt djur. Men om jag ska hålla mig till att förklara en kärlek? Mellan min man och jag så vet jag inte riktigt vad jag ska säga faktiskt. Kärleken mellan mig och min man är obeskrivlig. Jag känner mig varm i kroppen när jag är nära honom, det pirrar i magen när jag träffar honom om vi inte setts på några timmar (typ när han jobbat på kvällen och vi inte syns fören vi ska väcka honom dagen efter). Har han varit borta en helg så är man så fnittrig när han kommer hem så att det känns som att vi ska träffas för första gången. Det är kärlek!

Herregud vilken cirkus!

Vi installerade oss på vandrarhemmet igår. Men det gick åt helvete! Ungarna vägrade ligga ner och Jesper kämpade när jag åkte och skjutsade min lillasyster till stan. Jag ringde honom efter ett antal sms och jag hörde bara vilket liv det var. Hade vi några "grannar" lär dom ha flytt fältet kan jag säga. Så vi gav upp ganska snabbt och ungarna fick åka i pyamas hem till Pelle igen. Där behövde dom inte mer än lägga sig på kudden så somna dom bägge två! Jaa, så vi kommer stanna här och bo här under resten av tiden som vi är här. Dom trivs här och det gör visserligen vi med, hehe.

Vad ska vi göra idag då? Jo, Tindra ska hem till sin mormor och sova där inatt. Resten av oss ska åka till stan och käka på subland med gullejenny! Som jag har saknat henne! Så det ska bli riktigt trevligt faktiskt. Men innan det ska vi åka och hämta alla våra grejer från vandrarhemmet och checka ut, haha.

Men på ett sätt längtar jag hem.. Men den anledningen skriver jag inte här, moahaha! Håll bara tummarna för oss, hihi! Och mamma, DU kommer få veta anledningen sen när vi kommer, hehe.

Dag 04 - Detta åt jag idag

Detta var ju intressant eller? Imorse åt jag två mackor med leverpastej och drack juice. Sen blev det massa bullar och morotskaka hemma hos mamma. Till middag blev det skinkstek, potatis och gräddsås MUMS!!! Sen har jag inte ätit nått mer idag. Nu sitter jag dock här och är sugen på nått..en påse ostbågar kanske.. Jag skriver nått mer i ett annat inlägg senare..jag är helt slut!!

Molly var underhållen med burkar typ fem m...

img_0176 (MMS)

Molly var underhållen med burkar typ fem minuter.


God middag!

Ja det känns nästan som att det är middag snart. Molly gjorde morgon redan klockan fem imorse. Och nu ligger hon och vilar igen. Tindra vaknade strax innan sex så hon är rätt trött hon med. Men Pelle har ju lovat henne en glass så vila ska hon inte, hehe. Kan hända att hon somnar en stund i bilen sen när vi ska skjutsa Jennifer till skolan och sen åka hem till mamma på fika.

Resan igår gick väl skapligt. Men nästa gång ska vi se till att Tindra har vilat innan vi åker nånstans! Hon blev ett riktigt trotsmonster och stängde av sina öron efter att vi fick gå in till gaten. TUR som var så hittade Jesper ett litet "lekland" med ett flygplan med två rutchkanor och stolar inne i "planet". Så ungarna var underhållna fram tills att vi fick gå på planet. Så i det stora hela gick det faktiskt rätt bra.

Men idag är vi trötta och hoppas på att ungarna kan sova bättre inatt, hehe. Men det blir bra, dom vänjer sig snart! Men nu ska jag ta fram lite kläder åt ungarna och sådär så jag får skriva när jag har tid! Men jag säger bara en sak..ÄNTLIGEN framme!!

Tidsinställt!

Tja på er! Vid denna tiden sitter vi förmodligen på planet och har förhoppningsvis lyft! Fy vad underbart att snart få sätta fötterna på norrländsk mark igen! Vi lämnar efter oss ett snöslaskigt Uddevalla. När jag skriver detta inlägg så regnar det, är 1,5 plusgrader och klockan är snart halv elva på kvällen. Vi kommer att komma till ett vintervitt landskap med ett kallare klimat. Enligt klart.se ska det vara närmare -17 när vi kommer fram. Snacka om köldomställning, haha! Burr! Men vi är förberedda. Tindra är förväntansfull!

Nu är det dock ändrade planer igen! Vi kommer inte bo hemma hos mormor utan vi kommer bo på ett vandrarhem i Öjebyn. Så vi får bo själva och ha nått eget och det känns skönt! Blir lugn och ro på ett annat sätt och jag slipper oroa mig för mormors trappor, hehe. Det enda vi har planerat hittils är att vi ska hem till mamma och fika på måndag förmiddag, sen åka till vandrarhemmet och rumstera in oss, tillbaka till morsan för middag och jag gissar att vi kommer därifrån lagom till läggdags för våra unga damer. Sen får vi ta dagarna som det kommer. Jag hoppas i alla fall på att få spendera åtminstonde en natt ute på stugan. Får se vad min far tycker om den idén. Men jag ser hur som hellst fram emot att få träffa alla igen! Även en gammal klasskompis till mig från gymnasiet hörde av sig och ville ses och DET tycker jag låter grymt roligt då det var typ 8 år sen vi sågs.

Nää, nu får jag gå och lägga mig och kramas med kudden. Ni förstår ju att detta inlägg var tidsinställt. Det vill säga att jag skriver det idag men det syns imorn! Eller ska jag skriva att det syns IDAG och jag skrev det IGÅR? Hur ni vill! Jag krånglar alltid till saker när jag ska förklara.. God natt!

Dag 03 - mina föräldrar Vad finns att säga...

img_0102 (MMS)

Dag 03 - mina föräldrar Vad finns att säga om dom? Mamma heter Catharina och pappa heter Roger Dom var aldrig gifta och dom är separerade sen långt innan jag minns. Mamma är 43 och pappa är 64. Kommer inte skriva en roman eftersom jag bloggar med mobilen och det finns ganska mycket man egentligen kan skriva men jag lämnar det till det.


Snart klart!

Nu har jag alldeles strax packat klart. Ungarnas väska är färdigpackad och det ska ner typ 2 saker i våran väska och sen är det också klart. Kameraväskan är packad (därför ni inte får några bilder på våran fina snögubbe, hehe) och klar. Funderade ett tag på att ta den stora kameraväskan med mig men den är så stor. Hade gärna haft stativet med mig med men frågan är om jag kan skicka det som det är, i den väskan? Man får ju ta med 10kg/barn och 20kg/vuxen så ett stativ på max 5kg är inget att bråka om men..jaa.. Jag får disskutera med Jesper. Så jag får i alla fall inte med mig allt från min kamerautrustning som jag egentligen hade velat ha. Men men, det får duga. Måste ju även ställa över kameran i jpeg-format då jag inte har nått camera-raw i den bärbara. Nu snackar jag grekiska för vissa av er kanske? Aja, det blir bra. 

Just nu har Molly precis somnat och Tindra ligger i sitt rum och kollar på sin favoritfilm (en film som följde med i maxboxen när vi åt där) som heter Poporo.

Men nu ska vi kika på twilight (tredje filmen) så jaa, vi ses imorn!

Dag 02 – Min första kärlek

Alltså, många skriver om sina pojkvänner dom hade på mellanstadiet och högstadiet. Jag kommer inte ens ihåg detta. Jag hade nån kille som hette Kristoffer tror jag. Men killen jag kommer ihåg är i alla fall han som jag fick min första kyss ifrån. Efter det hånglades det rätt friskt, haha! Han hette Mattias. Och det var hemma på Duettgränd som jag fick den kyssen. Vet inte när det var eller hur länge "förhållandet" höll men jag kan väl tippa på 6 månader kanske.

Min första riktiga pojkvän hette Tony. Vi var också tillsammans ett halvår. Och det var många tårar när vi gjorde slut. Jag fick lära känna en hel grupp med underbara människor och jag kan sakna den tiden ibland. Kanske inte vad vi gjorde men människorna runt omkring. Trodde inte att någon av dem skulle känna igen mig när vi skulle träffas. Det var ju typ 5-6 år sen dom såg mig sist. Men julen för 2 år sen, när vi var på jul på Liseberg så träffade jag Johan och han sa direkt "Men HEJ Malin! Det var länge sen.." och så pratade vi en stund. Det var lite kul. Men nu var det ju pojkvänner jag skulle skriva om..

Nått år efter detta så blev jag tillsammans med en kille som hette Christian. Han bodde 120 mil hemmifrån. Men i samma veva hade även min mor hittat sig en kille från samma ställe, så vi flyttade ner. Året var 2003. Jag och Christian var väl tillsammans i ca 1½ år, lite mer än så. Men han var jag riktigt kär i, ett tag.. Vi förlovade oss på nyårsafton 2003/2004. Det var väldigt romantiskt, haha! Men det var ändå nånting som inte kändes jätteseriöst. Men vi var tillsammans, gick på studentbalen och firade studenten tillsammans. Jaa, lite sånt.

Men året 2005, i september, träffade jag min största kärlek. Då träffades jag och Jesper på en bilutställning i Trollhättan. Han ställde ut sin bil och själv var jag "monterflicka". Jag svassade runt i kortkort och hade allmänt roligt. Jesper satt mer i skymundan och sneglade. Han hade ju flickvän och var "förbjuden frukt". Men vi började snacka på msn och grejer. Kompisen bjöd hem honom på en fest hon hade och samma dag gjorde han slut med flickvännen. Han skulle ju komma för att träffa mig och ville inte göra "nått dumt". Även om ingenting hände på kvällen när han kom till festen mer än att jag fick en kram så var det bäst så. Men vi bestämde ändå att han skulle komma hem till mig dagen efter. Detta gjorde han, dock hem till min mamma (han hade lite panik inför att träffa släkten och han visste inte att mamma och Stefan skulle komma hem senare på kvällen). Men vi kollade på film och myste ordentligt. Vi kysstes och gosade en massa! Så efter den dagen, den 16 oktober 2005, var vi ett par. Och jag älskar honom lika mycket än idag! Vårat förhållande gick snabbt i början kan man säga. Vi förlovade oss 28/11-05 på engelskt vatten på en färja och från och med 18/12-05 så gick all min post hem till honom i Uddevalla (hade redan flyttat in). Men det kändes ju rätt, så varför inte?

Den 10/10-07 så fick vi reda på att vi skulle bli 3 i familjen och vi fick världens underbaraste dotter den 22/6-08 klockan 03.24 en solig dag! Samma år fast den 8 november så stod vi, i största hemlighet, i rådhuset och blev man och hustru! Den 21/4-09 fick vi oss en liten chock när vi insåg att familjen skulle bli 4! Och så den 4/1-10, en dag för tidigt, kikade världens underbaraste Molly ut till oss klockan 09.50 på morgonen. Nu är våran familj komplett! Inga fler barn planeras men man ska väl aldrig säga aldrig. Men för att förtydliga så planerar vi INGA fler barn! Jag älskar min familj precis som den är - underbar!


Invägning igen!

Jaa, jag har glömt skriva det hela dagen. Jag vägde mig igår morse igen innan jag hoppade in i duschen. Tjohoo! Jag har gått ner i vikt! Jag vägde 70,5 kg nu. Tyvärr kan jag inte längre ta några mått för jag har dammsugit upp mitt måttband. Får väl försöka skaffa mig ett nytt kanske, haha! Men det är rätt skönt att det går i rätt riktning! Får väl se vad vågen står på när vi kommer hem från norrland bara, hahaha!

Aa, jag kan ju skriva det också att när jag startade invägningen så låg jag på 72,2kg. Men jag har varit uppe på 73,3 innan jag började gå ner igen. Så jag har nästan gått ner 3kg!

Hämtat lådor!

Idag åkte vi till Vargön, Lilleskog närmare bestämt, för att hämta två kartonger med grejer. Dessa kartonger innehöll julsaker från min mamma. De mesta av dom grejerna är nu uppställda tillsammans med allt mitt andra julstök här hemma. Men jag fick dock sitta och skrubba tomtar och dylikt halva dagen för att han antagligen haft julsakerna i närheten av vedpannan. Det betyder ju alltså att ALLT var nersotat och luktade unken bradrök. Inte så mysigt kanske. Men jag fick grejerna någorlunda rena och jag har då inte kännt av någon brandröksdoft här inne. Nu har jag visserligen tänt över 60st ljus (och mer har jag att tända men vissa står på tork ännu) varav några är doftljus, hehe. Jag har tagit lite bilder också så jag tänkte visa er lite av vårat hem. Varsågoda att kliv på!





























Så, vad tycker ni? Riktigt julmysigt va? Men som jag skrev tidigare så ska det upp två julstjärnor i köksfönstret och så har jag en till grej på gång till vardagsrummet. Men det får ni se den dagen det händer, hehe. Får se om Jesper kan hålla fingrarna borta från utebelysningen eller om han sätter upp det imorn, hehe.

Men alltså, nu hinner inte jag skriva mer för jag måste åka och handla lite. Plus att jag är vrålhungrig då våran middag uteblev idag, fy på mig! Men ni får ha en trevlig kväll! Kram på er! Jo föresten..ikväll kommer nog min nya juliga design upp, så håll utkik!

Dag 01 – Presentera mig själv

Mamma: Ja, jag ska skriva om dom dag för dag, fram till sista punkten! Så jag har att göra en månad, haha!

Detta måste nog vara en av de svåraste saker. Jag är superkass på att presentera mig själv faktiskt. Men det är ju inget cv jag ska skriva så det kanske kan gå att printa ner nått ord i alla fall.

Jag är en arbetssökande småbarnsmorsa som ibland önskar att dygnet hade mer än 24 timmar. Man hinner inte alltid med allt man vill göra. Man har fått lära sig att prioritera det man tycker är viktigt. För mig är mina barn det viktigaste för mig. Jag ser det som en självklarhet. Dom har blivit mitt liv och mitt allt och jag funderar ofta på vad man egentligen pysslade med innan man fick barn. Idag är livet aldrig tråkigt förutom möjligtvis när ungarna sover. Visst finns det dagar när man bara räknar ner timmarna tills man "får" lägga dom och ta hand om sig själv lite. Men gud vad man älskar sina barn! Jag trodde inte att sådan kärlek fanns.

Nu var det ju egentligen inte mina barn jag skulle skriva om utan mig själv, men mina barn är ju faktiskt en del av mig. Just nu finns det inget jag hellre vill än att få mig ett jobb. Jag är trött på att vara arbetslös och bara gå hemma och släpa fötterna efter mig. Har sökt några jobb som jag inte fått, big surprice! Men får inte jag ett jobb nu så kanske jag startar eget. Besöket på arbetsförmedlingen igår fick i alla fall upp ögonen på mig. Det finns större chanser att få utbildningar betalda idag. Så jag kommer kolla runt lite vad som kan passa mig. Men grejen är den att jag måste vara garanterad ett jobb efteråt så det är ju inte så "bara". Jaa, se här, nu började jag skriva om arbetsförmedlingen istället. Var ju kanske inte meningen.

Jag har även en stor hobby och det är ju självklart fotografering. Men det vet ju alla som läst min blogg nån gång. Andra intressen jag har är bilar/lastbilar och det är ju nånting som jag skulle kunna tänka mig att jobba som. Dessvärre så var lastbilsutbildningen smockfull (inklusive köerna) så även om jag var garanterad att få jobb som detta så hade jag fått gå före i kön, när dom öppnar upp för utbildningen igen (eftersom det nu är fullt) om ni förstår? Jobb jobb jobb. Det är det enda jag skriver om. Men för att återgå till fotografering så kommer jag söka praktikplats på en fotostudio om inte jag hinner få ett jobb innan. Detta hoppas jag kan ge mig lite mer erfarenhet att ha i ryggen om jag sedan väljer att starta eget.

Nää, det är bäst att jag lägger ner detta. Jag kan inte skriva om mig själv. Så ni får ta detta istället.
Ha en trevlig dag!

NOTERA ÄVEN ATT JAG SKAPAT EN NY KATEGORI JUST FÖR DETTA! (Om mig!)

Jahapp, jag var tvungen!

Fick en liten "utmaning" av Anki som ville att jag skulle svara på dessa frågor..och det var ju mer än en fråga men det handlar om bloggandet så ni får väl läsa om ni vill, annars inte!

1 - Hur länge har du bloggat? Oj..jaa..jag tror att jag startade min första blogg 2006.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Jag hade inte så stor insikt av bloggare då. Hörde bara talas om det och alla pratade om bloggar hit och dit så jag tyckte att det verkade som en kul grej så därför började jag.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Det vet inte jag. Jag läste aldrig så många bloggar egentligen utan läste nån gång ibland. Sen kom det en period där jag följde..jaa..säkert hundra bloggar dagligen.. Men nu har jag blivit sämre på att läsa igen. Går in nån gång då och då och liksom "läser ikapp" om det är något jag tycker är intressant.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Haha! Jaa, det var ju inte världens mest intressanta blogginlägg faktiskt.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Några få stackare
6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? Det är nog mest vardagsbloggar och endel fotobloggar. Så vardagsbloggarna är nog 80% dagboksinlägg kan jag tänka.

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Nadia är nog väldigt olik mig tror jag. Verkar i alla fall så när man läser hennes blogg, hehe.

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Det vet jag faktiskt inte. Finns väl ingen direkt som är lik mig i vad jag bloggar om, inte som jag läser i alla fall.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Jag vet att många gillar det. Speciellt alla släktingar från Norrland som får följa med oss i vardagen trots att dom bor långt borta. Vad resten av läsarna tycker får stå för dem.

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Det tror jag i alla fall. Jag tycker att jag är mig själv i alla fall. Jag bryr mig inte om vad andra tycker utan skriver om det som faller mig i smaken
11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Ja, det tycker jag! Jag skriver om LÅNGT ifrån allt som är privat!

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Vårat sexliv, det angår ingen annan och jag tycker inte att det är en intressant sak att skriva om. Det är knappt att jag nämner att jag har mensvärk fastän jag nästan är sängliggandes, tycker att det också känns för privat. Intresseklubben antecknar om jag har mens liksom.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Det är väl alltid roligt att få några kommentarer på det man skriver om. Lite respons på att jag faktiskt kan skriva om lite intressanta saker ibland. Men mest bloggar jag för min egen skull. Det är liksom roligt att kunna gå tillbaka och läsa vad som hände för ett år sen eller så.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Nej, inte riktigt. Men man kan få en god inblick i en persons liv men jag tror inte att man kan lära känna någon genom att läsa dennes blogg.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Nej inte ännu i alla fall. Eller jo, man har "hejat" på vissa men inte träffat och pratat med. Förutom dom man redan kände då.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Definitivt! Vissa är alldeles för personliga och vissa får ett otroligt storhetsvansinne och tror att dom kan bli förebilder. Men för vad undrar jag? Förebild för plastikoperationer? Förebilder att vara blåsta blondiner? Nää..
17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Ja, det har jag faktiskt. Men jag har slutat bry mig om detta.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Det har nog hänt ja..

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Man vet aldrig vilka det är som läser. Av alla mina läsare kanske jag vet vilka 20 pers är, MAX!

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Ja, det tror jag faktiskt, men man kan ju inte garantera!

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.

Jag vet inte vilka jag vill ska svara på denna. Men dom som vill kan ju göra det. Lämna gärna en kommentar i så fall så jag kan gå in och läsa era svar!


En lista och förfrågan

Jag hittade denna listan hos Emmeli och jag tänkte försöka mig på att göra dessa ett par dagar framöver. Eller rättare sagt så blir det ganska precis en månad framöver. Skulle det vara intressant att läsa? Jaja, det lär märkas för jag tänkte skriva detta ändå.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Sen har jag funderat på en sak. Jag funderar på att göra en underblogg och lösenordsskydda vissa inlägg här på bloggen. Hur många skulle vara intresserade av att läsa den i så fall? Det kommer typ bli lite bilder på ungarna om dom kanske inte har kläder på sig och sådär (vilket händer rätt ofta gällande Tindra) och även filmer och sådär som jag inte ens vet hur man censurerar. Kan även komma lite "känsliga" inlägg som jag inte känner för att skriva här. Så hur många skulle vara intresserade?

Aj!

Jag har så jäkla ont i mitt knä! Igår när jag skulle sätta upp julgardinerna i köket slog jag i mitt knä och idag har jag ruskigt ont. Det gör inte ont när jag står rakt med benet men det gör ont så fort jag böjer på det. Jävla klantskalle man är! Blä!

Idag ska vi ut och flänga och fara. Jag ska till arbetsförmedlingen och sen ska vi ut till torp. Men innan vi åker till torp ska vi hämta Tindra från dagis. Hon är ju där för sista gången på ett par veckor nu, hehe. Så vi har fått i uppgift att träna luciasångerna med henne. Eftersom hon är tillbaka på Lucia-dagen. Så idag får jag ta med alla extrakläder och sånt därifrån. Jag måste kolla på lite kläder till Molly. Egentligen till Tindra med för hon börjar växa ur storlek 92 nu. Men det blir nog bra. Får se vad vi hinner också. Ikväll ska jag även dra fram resväskan från kläkammarn och börja packa så att det kanske är någorlunda klart innan helgen. Måste även kolla upp exakt vilken tid planet skulle landa på kallax och sen ringa min far och ge honom den exakta tiden så att det inte blir nått galet. Stress stress men samtidigt är det skönt att alltid ha nått att göra för då går tiden fort, hehe!

Nää, nu börjar Molly bli förbannad på mig för att hon inte får komma fram och dra i datorn, hehe. Men jag ska försöka återkomma ikväll!
Ha en bra dag!

Glömde viktiga saker!

Ja, jag har ju glömt skriva en massa saker (2 saker..). Först börjar jag med Molly. Hon gjorde nått jäkligt fräckt idag. Hon stod medan jag höll i henne runt midjan, jag känner att hon har jättebra balans så jag släpper..och där står hon säkert 5-10 sekunder HELT SJÄLV!!! Hur coolt är inte det??? Haha! Synd att jag inte hade en kamera i närheten som kunde fota detta egendomliga ögonblick!

För det andra så blir jag officeellt arbetslös imorgon. Mina föräldradagar är slut så jag ska till arbetsförmedlingen och skriva in mig. Fyyy så jävla jobbigt!! Men jag hoppas att akassan kan komma igång snabbt. Dessvärre har dom en handläggningstid på typ en månad. Känns inget vidare direkt.. Men tur att jag inte har en massa papper att skicka in då jag inte hann få nått arbete sen sist. Uppgifterna hämtar akassan automatiskt från försäkringskassan. Det enda som ska in är ju anmälan om arbetslöshet. Borde gå fort tycker jag. Jaa, och så begäran om tillgång till internetkassan så jag kan skicka in kassakorten elektroniskt!

Jaa..viktiga saker detta. Men det med Molly var ju faktiskt lite skoj, hehe!
Nu ska jag lägga mig i sängen och glo på ett avsnitt av one tree hill!
God natt!

Städ och julpynt!

Ja idag har vi hunnit med ganska mycket. Vi har hunnit vara ute på en promenad hela familjen, städat medan ungarna sov, haft främmande av ungarnas farmor, ätit mat och nu på kvällen har jag julpyntat lite granna. Inte alls så mycket. Tindra har fått en stjärna i sitt rum, men där är oftast nerdraget så det syns inte utåt än, haha! Det är ju nästan så att man skäms lite.. Men jag har inte julpyntat så himla mycket.. Bytt gardiner i köket och vardagsrummet, satt upp lite tomtar och (värme)ljusstakar och lite sånt. Inte så mycket. Om ni undrar vad Molly har runt munnen så hade hon precis käkat köttfärssås när bilderna togs, haha!


Tindra var så söt förut. Igår målade jag en av hennes naglar med nagellack. Hon ville ha men jag var osäker på om jag då skulle få nagellack över hela lägenheten, så jag målade bara en nagel! Idag satt jag och Jesper och pratade och känner att det börjar lukta nagellack. Då står Tindra, har skruvat av korken och börjat måla naglarna, haha! Hon prickade faktiskt ganska rätt också. Bara lite som kom utanför men som jag sedan tog bort ganska lätt. Så jag målade båda händerna på henne. Hon var duktigare än jag trodde! Så nu har min stora dam rosa naglar, haha!



Tjaa..det var hela våran dag det! Tänkte bjuda på en film också, men jag vill inte visa den för alla så jag ska se om man kan lösenordsskydda den på nått sätt. Det är nämligen en halvnaken Tindra som rockar loss till denna låten:


God morgon!

Tänkte göra en snabb uppdatering bara. Får se hur det går för denna datorn är lite knäpp. Mellanslaget funkar knappt så om det blir dubbla mellanslag eller kanske inte alls så får ni ha lite överseende, hehe!

Känns som att vi har fullt upp hela veckan. Det ska städas och julpyntas. Egentligen hade jag behövt ta mig en sväng till vargön också. Men det blir inte idag. Sen ska det tvättas lite mer och så ska det ju packas såklart! Imorn måste jag till arbetsförmedlingen och skriva in mig. Känns tungt.. Får se vad dom säger om min resa till norrland. Eftersom man måste gå på massa möten de första veckorna så måste jag säga att vi ska åka eftersom vi blir borta tre veckor. Hade det bara handlat om en vecka hade jag nog hållt käften. Och skulle jag varit på ett möte den veckan hade jag ringt och sjukanmält mig. Men det går ju inte göra i tre veckor, haha! Men jag kommer säga att jag ska söka jobb. Och vill dom ha bevis på det så får jag väl springa in nånstans och lämna några cv. Alla vet ju att det inte är lätt att få jobb uppe i norrland så jag är inte direkt "orolig" att jag skulle få nått jobb, haha! Jag skulle ju kunna tänka mig att flytta upp igen, om jag fick jobb det vill säga, men jag tror inte att min gubbe är så himla sugen egentligen. Det är så mycket som ska klaffa. Sen har vi ingenstans att bo om vi skulle flytta heller. Nåja..det blir nog bra! Om jag orkar kommer jag städa ikväll när ungarna lagt sig. Och även då kommer jullådan fram och det betyder ju självklart julpynta ikväll med, hehe. Kanske tar lite bilder på det och lägger upp ikväll om jag orkar.

Nu börjar jag dock bli hungrig. Hade behövt få nått i magen. Får försöka fixa detta. Ha en bra dag!

Äntligen!

Idag tog vi äntligen tag i detta med att flytta våran dator. Vi har disskuterat fram och tillbaka om vi ändå skulle ha den i vardagsrummet. Men jag vill inte det egentligen. Tycker inte att ett databord och en dator med massa sladdar och tjosan hejsan tillhör inredningen. Så nej tack! Dock var vårat databord alldeles för stort för att få plats i vårat sovrum så vi visste inte riktigt vad vi skulle göra åt det faktiskt. Men i nyaste jysk-reklamen så hade dom ett litet och smidigt databord för en billig peng så vi slog till! Och nu sitter jag alltså vid vårat nya databord i sovrummet och skriver detta. Superbt!

När vi gick och lämnade Tindra på dagis imorse så följde Molly med. I vanliga fall brukar hon få stanna hemma och, oftast, sova. Men idag vaknade hon så sent så jag hade aldrig lyckats få henne till att sova vid den tiden. Så vi tog vagnen och knallade iväg. Vi var lite sega också så vi kom sent till råga på allt..tur att det inte är skolan som det gällde, haha! Och det var ju så himla fint väder idag. -3 grader och strålande sol, frosten gnistrade och allt kändes underbart! Så vi tog och en promenad. Jag tog kameran med mig i hopp om att finna lite inspiration. Eller i alla fall knäppa en bild eller två..tjaa..det blev 3 bilder..2 på Molly och en naturbild, haha! Lyckat läge.. Men ni kan ju alltid få se resultatet..







Jaa..mer hade inte jag, haha! Hoppas att man kan finna lite inspiration i norrland då..för nu är det inte ens en vecka kvar tills vi åker! Men nu har inte jag tid att sitta här mer för jag måste uppenbarligen städa..

Molly i Tindras kläder i storlek 86!! Fråg...

img_0166 (MMS)

Molly i Tindras kläder i storlek 86!! Frågan är om det är värt att köpa några kläder i 80? Kommer hon hinna använda dom mer än en gång?? Åååh min bebis får inte växa såhär fort! Hon är snart ikapp syrran som nu drar 92/98 mer åt 98 hållet..


Bilder i massor!

Nu kommer jag ladda upp en massa bilder här. Och nästan varenda en är på Molly, hehe. Men jag bestämde mig för att fota henne lite idag så jag satte henne i sin matstol och sedan satte jag henne vid fönstret för att få lite kyligt ljus. Tanken var också att få bilderna något överexponerade ("för" ljusa) ifall ni tycker att dom är ljusa menar jag. Då är det faktiskt det som är meningen och jag tycker att det är fint. Hon var ganska medgörlig faktiskt och grimaserade inte på varje bild, haha! Här kommer dom!

































Om ni undrar varför jag tog av henne tröjan så syns det ganska tydligt på första bilden. Den var smutsig med stort S! Precis innan bilden togs hade hon nämligen käkat lite majskrokar. Och dom kladdar lite, vilket syntes på tröjan, hehe. Men det var dom bilderna jag hade att bjuda på för denna gången. Eller jaa, jag ska visa två till men dom är inte på henne.

Jag såg nämligen att grannens vissna blommor hade massa vattendroppar på sig som blänkte i solskenet. Tyvärr blänkte dom inte lika fint på korten men jag visar två bilder ändå.





Jag har egentligen inget mer att skriva. Inga roliga och intressanta saker i alla fall. Så jag lämnar det såhär. Ha en trevlig kväll!

Våran mysiga pisse Turbo som låg och mös m...

img_0163 (MMS)

Våran mysiga pisse Turbo som låg och mös med mig tidigare idag. Nu blir det snart att hämta Tindra från dagis och sen vankas det mat, städ och tvätt! Återkommer ikväll!


Några bilder..

Jag kommer bjuda på några bilder från..i förrgår..tror jag.. Aja, det är i alla fall på Tindra när vi satt inne i hennes rum och lekte med tågbanan. Jag orkade inte sätta på den externa blixten så ni får nöja er med bilder med den inbyggda blixten. Och sen kan jag säga att Tindra som vanligt vägrar ha på sig kläder när hon är hemma, så hon har bara en tröja, haha! Aja, jag börjar så..

Här sitter Tindra och bygger på sin bana.


Pappa Jesper var också nyfiken på vad vi sysslade med, så han fastnade på kort han med!


Sen kom Tindra på att hon måste bygga hus också! Med flera våningar för husen skulle minsann byggas på höjd!


Appropå Tindra har hon kommit in i åldern "kan själv!". Vilket kanske inte alltid är så positivt. Men det är ju kul att se henne. Men vi får inte hjälpa henne till toaletten vilket har resulterat i en hel del olyckor. Men där är det väl bra om hon faktiskt lär sig att gå dit själv men jag gillar inte att torka kiss stup i kvarten. Trodde det skulle bli bättre med en sån toasits men det blev snarare värre. För vi får fortfarande inte hjälpa henne. Aja, det ger sig väl. Hon ska ta på sig sockar, trosor, byxor, skor, jacka, overall..jaa allt själv! Men med liite hjälp. Hon blir även vansinnig om man hjälper henne fast hon inte vill det. Jaa, vi får väl se hur detta utvecklas. Jag har på känn att det bara kommer bli värre, hehe!

Vi var hos Jespers pappa förut för att fira honom på fars dag. Fick lite fika och ungarna härjade som vanligt. Jag kan ärligt säga att vi faktiskt inte uppvaktat Jesper idag. Fanns ingen tid för detta då vi åkte i princip direkt han klev upp och sen åkte han bara och släppte av oss hemma för att dra vidare till jobbet. Nåja, det kommer fler! Här kommer lite bilder på stora damen. Hon var så fin i håret idag med sina "pippitofsar" som hon kallade det.

Hon var jättekoncentrerad! Hon står och målar.






Sen har vi faktiskt inte gjort så mycket mer vettigt idag. Försökt busa med ungarna så gott det går med huvudvärk. Nu börjar dock huvudet kännas lite bättre, vilket är skönt! Så nu på kvällen har vi myst och ätit honungsmelon.





Japp! Jag och ungarna åt upp en halv, ganska stor, melon! Haha! Men det är ju så himla gott! Sist, och faktiskt minst, så avslutar jag med en bild på familjens egna lilla tandlösa clown. Hon såg en kamera och då ska man väl smajla eller?


Utmaning!

Jag har fått en utmaning av Eva

Fyra tv-program jag ser:
- One tree hill
- Deadliest catch
- 2½ men
- Kvinnors hemliga liv
Fyra saker jag gjort idag:
- Vaknat
- Klätt på barn och mig själv
- Hälsat på ungarnas farfar
- Lagar mat (just nu)
Fyra saker jag längtar efter:
- Nästa söndag (vi åker till norr)
- Jul
- En hund
- Ett jobb
Fyra saker på önskelistan:
- Nya kläder till hela familjen
- Ett jobb
- Kameragrejor (man blir aldrig nöjd!)
- Ett hus
Fyra personer jag utmanar:
Anki

Nina

Alex

Jenny

Trötta ungar!

Nu har hunnit hem, packat upp badkläderna och plockat bort lite leksaker som låg lite överallt. Kan ju säga som så att våran lilla Molly, hon var helt slut efter denna dagen! Så efter sin vällingflaska somnade hon ganska gott tror jag, hehe. Tindra hon är ganska övertrött tror jag. Så hon ska snart få lägga sig i sin säng och kolla på en ny film som hon fick med till sin maxbox när vi käkade där efter badet.

Tindra, som varit lite småfeg för vattnet i poolen börjar våga mer och mer och kan nu "simma" när man håller henne i händerna. Hon klänger sig inte fast som en blodigel så fort det börjar bli djupt. Det är väldigt roligt att se. Molly då? Ja hon klängde endel. Tills hon började vänja sig och sen sprattlade värre än en fisk! Tjoade och skrattade. Det var ju extra roligt eftersom hon aldrig badat i en pool på det sättet förut. Så jag tror minsann att Molly och Tindra kommer ha extra roligt nästa sommar när vi åker till skara sommarland igen! Dock blir det inte över midsommarafton nästa år då Jesper förmodligen jobbar den söndagen (då den andra har semester). Men det återstår att se. Vi har ju inte bestämt oss ännu även om vi brukar boka i god tid. Någon som är sugen att hänga på? Vi hyr alltid en stuga och sover hela helgen + 2 dagars inträde i parken. Bara säga till!

Nu ska jag slänga Tindra i sängen och sen ska jag slappa! Får sällskap här om en stund också. Men ha det så gott så skriver jag mer imorn! Kram på er!

Förväntansfull Tindra som vet att vi ska p...

img_0160 (MMS)

Förväntansfull Tindra som vet att vi ska på äventyr.. Vi ska åka till vattenpalatset i Vänersborg för att bada hela familjen. Mys!


Ändrat mig!

Ja, efter att ha gått igenom Tindras gamla kläder i storlek 80 insåg jag ganska snabbt att Molly behöver nya kläder och det är snart! 74 är på snäppet att passa. Så allt hon önskar sig i julklapp är kläder! Jaa, och lära gå vagnen då men det tror jag hon ska få av Jespers mamma. Så kläder i storlek 80 är det hon önskar sig! Märket spelar egentligen inte så stor roll bara det är användbara kläder, hehe. Kläder kommer hon även få av oss. Eftersom hon leker med allt som Tindra leker med så känns leksaker lite överskattat. Jaa, hon fyller ju år också. Denna Molly. Vem sjutton planerade in både födelsedagskalas och julklappar på samma lön, det var väl inte så smart kanske. Som att man inte är nog fattig ändå, haha! Nää, men det blir nog bra. Får se hur vi gör med kalas och sånt. Har inte riktigt bestämt oss om det än. Men kalas kommer det ju bli för hon måste ju få äta sin första tårta förståss!

Sen blev det även ändrade planer för idag. Det ska nämligen regna hela dagen/kvällen i Göteborg så vi är inte vidare sugna på att åka. Istället kommer vi hitta på inomhusaktiviteter idag. Dock inte hemma. Vi åker och badar på vattenpalatset i Vänersborg hela familjen istället. Ska bli spännande att se hur Molly reagerar på en stor pool. Hon älskar ju badkaret men jag har en känsla av att hon kommer bli lite chockad. Men kul ska det bli i alla fall! Så nu försöker vi få ungarna till att vila, sen sticker vi direkt dom vaknar. Dock verkar inte lilla Molly vilja vila..men hon har inget större val för att orka med att bada sen, hehe.



Här är Tindra när vi var på vattenpalatset innan Molly kom. Det är ca. 1 år sen.


Tjatar om norrland!

Vi har pratat mycket med Tindra om att vi ska flyga flygplan för att hälsa på mormor, morfar, alla mostrar och Pelle. Detta har nu börjat fastna och Tindra tjatar mycket om att flyga och sådär. Men namnet som har satt sig på hennes hjärna är Pelle! Hör nu, innifrån hennes rum, hur Jesper sitter och berättar att vi snart ska åka och hälsa på just mormor & morfar. Då svarar hon glatt "jaa! Och Pelle!". Finns väl egentligen ingen chans i världen att hon kommer ihåg Pelle då det faktiskt var över ett år sen hon träffade honom. Men hon ser i alla fall fram emot att träffa honom, haha! Och "bosse kalles" som hon kallade sin moster Alex första gången hon lärde sig säga det. Nu låter det faktiskt mer som "Mosse Aless". Men mest ser nog jag fram emot att få flyga upp till norrland. Ska bli otroligt härligt att få komma hem en sväng.

Nu är det snart dags för sängen för den stora damen. Jesper ska sätta sig och kolla på legend of the seeker, stargate universe och sen även spartacus. Inget av dessa intresserar mig så vi får väl se vad man själv ska hitta på. Vädret är ju inget vidare direkt och snart är snön borta igen. Nåja, det kommer väl fler gånger hoppas jag.

Ha en trevlig kväll! Kan ju faktiskt hända att jag uppdaterar fler gånger, men just nu vet jag faktiskt inte vad jag kan skriva om.

Måste hålla mig vaken!

Jag är så trött! Och jag är så trött på denna hosta som håller mig vaken halva nätterna! Så jag måste faktiskt sitta vid datorn (den bärbara) för att hålla mig vaken. Så fort jag slappnar av så kommer mina ögon stängas och jag somnar. Kanske inte så checkt när man även har 2 ungar vakna. Och det är 3 timmar kvar tills Jesper ska vakna. Hur ska detta gå?

Idag ska vi som sagt ut och äta lunch med en jobbarkompis till Jesper. Han ska även hjälpa honom att köpa en dator och installera den o.s.v. Sen ska Jesper även försöka lära honom hur man använder den. Den gamle mannen är trots allt 65+, hehe.

Jag tror faktiskt att vi kommer åka till Liseberg imorn. Vi har funderat fram och tillbaka om vi ska åka när vi kommer hem från norrland eller nu. Och jag tror inte att vi kommer hinna när vi kommer hem så det får bli imorn helt enkelt. Ska bli roligt. Och framförallt intressant att se hur Tindra klarar av det då vi numera bara har en vagn (som inte är en syskonvagn). Hon lär i alla fall vara helt slut när vi är klara där inne.

Nää, nu får jag försöka underhålla mina underbaringar lite. Molly börjar dock bli trött igen så hon ska snart få vila. Här hemma gjorde vi morgon klockan 6 imorse. Gillas inte! Ha en bra dag!

Jepp!

Nu är denna dagen över, äntligen! Tror ni jag lyckades vila nått under dagen? Nej! Är jag trött nu? I kroppen - ja men i övrigt - nej! Gudförbaskat! Men nu har jag i alla fall lyckats greja till en bloggdesign. Blev faktiskt skapligt nöjd men ni får inte se den än! Får se om jag slänger upp den under nästa helg (om en och en halv vecka alltså) då vi samtidigt ska julpynta hemmet eller om jag slänger upp den tidigare bara för att jag inte kan hålla mig, haha! Men det kan ju tilläggas att jag inte är HELT nöjd men den får liksom duga..punkt!

Idag har vi inte heller gjort många knop. Funderar på om jag skulle lägga mig i soffan och slötitta på tv. Finns liksom inte mycket annat att göra. Ingen är social på msn och Jesper har inte ringt. Men det jag vill titta på vill nog Jesper också titta på..så det blir nog svårt. Eftersom det handlar om programmet Deadliest Catch som vi har i datorn. Äsch..jag får väl fråga han om det är ok att jag kollar, haha!

Imorn ska vi ut och käka lunch med en jobbarkompis till Jesper. Ska bli trevligt. Så vi får väl se hur uppdateringen blir. Annars får ni väl hålla ut..

Frustrerad!

Nu har jag suttit och försökt pilla med min juliga/vintriga design. Men jag blir bara frustrerad för att jag inte får det som jag vill ha det så nu ger jag upp för ett tag. Sen försöker jag även få Molly till att vila så att jag själv kan få vila lite. Men nu har jag sprungit in och ut där så många gånger att jag inte kommer kunna somna även om jag försöker. Skit med det! Dock ska jag sätta mig och äta lite frukost. Tänkte slå på stort och äta varm oboy och knäckebröd med ost på. Det åt jag alltid hemma hos pappa när jag var liten och det är faktiskt lika gott än idag! Tyvärr har jag inga rågi hemma så det får duga med rågrut.

Och pappa, kan du tänka dig? Folk tycker att jag är knäpp som äter fil och flingor tillsammans med en bit falukorv eller varför inte lite socker på makaronerna? Det är ju så himla gott! Och varma bullar, iskall mjölk och en grillad korvsnärt! Fyyy så gott!

Ska bli roligt att se era reaktioner till vad jag just skrev, inte minst om sockret på makaronerna, haha!

Jul i bloggen?

Jaa, snart är det väl dags att även julpynta här i bloggen? Nästa helg ska vi julpynta hemmet så bloggen måste ju få sig en omgång även den tycker jag! Frågan är bara hur.. Jag gillar ju den designen jag har nu rätt mycket så frågan är om man orkar med några större förändringar. Jag får se. Jag har ju lite tid på mig att pyssla.

Vad har vi gjort idag då? Jaa, vi har varit ute och lekt i 2 omgångar i snön. Varav andra gången blev lite åk i pulkabacken. Sen har vi även varit och köpt en pulka till Tindra. Förra året hade vi bara en sån bebispulka. Sen handlade vi lite mat till tacosen som vi åt till middag. Jag har varit sugen på det länge nu, hehe. Sen har det bara blivit lite disk och sånt och nu ligger bägge ungarna. Tindra ligger i sitt rum och tittar på tjorven så vi får väl se när hon somnar.

Jag har faktiskt tjuvstartat lite. Jag sitter och lyssnar på julmusik, haha! Men då kanske man får lite inspiration till bloggdesign med.. För att skriva har jag då ingen inspiration till alls..!

Jag och Tindra gjorde en ljuslykta förut o...

img_0156 (MMS)

Jag och Tindra gjorde en ljuslykta förut och nu tände vi den Mysigt!


Härligt! Tänk om snön kunde stanna kvar oc...

img_0155 (MMS)

Härligt! Tänk om snön kunde stanna kvar också..


Busstrafiken står stilla, haha!

Gud vad glad jag är att jag har en fungerande bil nu! Jesper läste i tidningen förut att busstrafiken i Uddevalla står stilla p.g.a halkan som råder. Det är snöstorm i stan så vad annat hade man förväntat sig egentligen? Men så mycket snö är det inte! Men eftersom det blåser så är det ju drivor lite här och var..dom drivorna är väl närmare 1-1½ DECIMETER höga..jisses amalia! Då fårståår jag att bussarna står stilla..eller? (Hoppas ni hörde ironin i det hela..) Okej när det kom 1-1½ METER snö..då förstår jag att dom står stilla..men nu? Jävla sörlänningar säger jag bara..

Själv har man varit ute och halkat runt i bilen jag och Molly. Och visst var det halkigt men inte så att jag kan förstå att bussarna står stilla. Hur som hellst så åkte vi upp till besiktningen och det var ju inga problem. Han kollade styrleden och sa "Den är ny och den sitter fast, det är bra" sen var det inget mer med det. Betalade och såg nöjd ut helt enkelt. Molly somnade i bilen när vi var klara så jag var och körde runt en sväng i stan bara för att hon skulle få sova en stund.

Nu är det Jespers tur att halka runt. Han är ute och handlar till middagen (som blir kotletter med potatis och brunsås) och även köper en skyffel åt oss och Tindra samt en sån toasits. För nu säger inte Tindra till att hon går och kissar längre så vi missar jämt att tömma pottan (om hon inte tömmer den själv och häller hälften utanför) och det luktar ju inte smaskens direkt. Så nu ryker pottan och hon får börja be om hjälp helt enkelt. Även om jag vet att hon klarar av att sitta och hålla i sig på den vanliga toan kan det vara skönt att ha en sån sits.

Nu sover Molly igen så jag ska faktiskt kika vidare lite vid datorn och ta det lite lugnt. Sen ska vi hämta yrvädret och försöka tvinga henne att vila en stund så att det inte blir som igår..

I väntan på besiktning.. Ombesiktning av s...

img_0151 (MMS)

I väntan på besiktning.. Ombesiktning av styrleden som fixades igår!


Jahaja?!

Det har hänt igen.. Såhär såg det ut hemma hos oss klockan 17:05



En halvdöd unge som inte gick att få liv i.. Men en sen kväll igår och tidig morgon idag plus dagis och plus att hon vägrade vila nånting efter dagis. Då blir det nog lätt såhär kan jag tänka..

Jag har faktiskt inte så mycket att skriva om egentligen. Tänkte bara visa några bilder. För här har det inte hänt så mycket under kvällen faktiskt. Inte mer än vanligt i alla fall. Men tänkte visa namntavlorna som jag skrev ut och ramade in igår. Såhär blev det. (Tog bara kort på Tindras)

Och som jag skrev så blev hon ju väldigt nöjd över den. Sen hängde jag även upp dom två småtavlorna som är på henne som bebis. Tyckte det passade rätt bra. Skulle bara haft svarta ramar till dom med.

Tänkte även bjuda på två bilder på Molly från förut. Hade tänkt ta kort på henne när hon sov i vagnen för det såg så mysigt ut men jag glömde bort det. Så här kommer två vakenbilder!





Våran egna lilla goding! Här kommer dock nästa goding. Och hon är ju verkligen one of a kind! Se själva hur glad hon blev över sin nya mössa!!

Helt tokig! Hon ville inte ta av sig den och så gick hon runt och morrade. Hon fick väl för sig att hon var en björn eller ett monster kanske? Söt som socker är hon i alla fall!

Jaa, det var väl egentligen allt från mig. Som sagt så har jag ingenting att skriva om egentligen. Imorn ska vi ombesiktiga bilen. Tror att jag och Molly roar oss med det när vi har lämnat Tindra på dagis. Då har vi nått att göra. Imorn ska det ju även snöa! Tjohoo vad roligt! Då blir det lite utelek när Tindra kommer hem, hehe. Äsch..detta blir bara svamligt så jag slutar nu och återkommer då jag har nått vettigt (som om jag nånsin har det) att skriva om!

Sover gott!

Nu har vi precis kommit hem från våran lilla shoppingrunda. Det blev en vintermössa+vantar till Tindra och en leksak till Molly. Hon har varit helt omöjlig där ute. Inte velat äta, inte velat sova och bara försökt klättra ur vagnen. Höll på att bli tokig på henne! Men nu har jag fixat en nummerportering åt Jesper också så nu är det klart. Kom även på att jag skulle köpt en fuskpolo men jag glömde bort det bara för att jag var så stressad över att Molly försökte klättra ur. Vi har nämligen invigt fårskinnsåkpåsen idag och den har inga hål för bältet så jag kunde inte spänna fast henne heller. Men nu ligger hon i vagnen här utanför och sover så gott. Hon somnade när vi stod och väntade på bussen. Det är gott när dom kan sova ute, där sover dom som bäst. Så vi får väl se när damen behagar att vakna.

Tindra då? Ja, hon mår som vanligt idag. Pigg och alert var hon imorse och blev lycklig av att få komma till dagis. Så det ska vara! Ska hämta henne om ca. 1 timme så vi får väl se om hon vill vila lite. Ska i alla fall försöka. Sen blir det mat bestående av köttbullar, potatis och brunsås och efter maten tror jag att jag och ungarna ska gå på en liten promenad i det härliga vädret. Tindra får väl ta med sig sin docka i dockvagnen också. Det tyckte hon var roligt igår, hehe.

Igår skrev jag även ut namntavlorna och satte in dom i ramarna. Tindra blev så stolt över sin och ville hänga upp den. Så vi hängde upp den ovanför hennes säng. Har tagit kort på det så jag kan visa sen. Men jag orkar inte hämta kameran nu. Men ni får väl se dom ikväll eller nått. För nu tänkte jag faktiskt gå och umgås lite med min man. Vi firar faktiskt 2-årig bröllopsdag idag för er som inte vet det! Ha en fortsatt trevlig dag!

Jag och Molly sitter på bussen påväg mot l...

img_0144 (MMS)

Jag och Molly sitter på bussen påväg mot lite vintershopping Mössa och vantar till Tindra står på listan.


Händelserik dag..

Vi åkte ut till torp förut för att gå till 3 för att fixa en nummerportering. Men jag glömde mitt leg hemma så det var ingen idé. Sen har även våran sil till diskmaskinen gått sönder så vi gick till elgiganten. Men dom sa att vi skulle åka till Göthbergs för dom hade tydligen hemma. Så vi får väl åka dit nån dag i veckan. Men vi käkade i alla fall på mcdonalds och där hände något som fick hjärtat att slå kan jag lova. Jag gick för att värma lite burkmat åt Molly och Tindra gick till "lekhörnan" för att leka under tiden. Där fick hon för sig att hon skulle hoppa från en stol. Jag hör Jesper ropa till Tindra att hon inte får hoppa men innan han sagt klart meningen hör jag Tindra skrika. Då har hon ramlat med huvudet före rakt ner i stengolvet/klinkersgolvet dom har där inne. Hon var blå och röd i pannan och även ner över ögonbrynet så jag gissar att hon kommer få en fin blåklocka. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen ca. 1 timme efter händelsen för Tindra var otroligt slö efter detta. Jag befarade hjärnskakning. Hon tyckte att vi skulle åka till akuten (NÄL). Men när vi satt i bilen påväg hem för att packa lite innan vi åkte blev hon sig själv igen. Det vill säga pigg och alert och munnen gick i ett. Så vi struntade i det. Höll koll på henne hemma istället. Och hon har sprungit omkring och busat som vanligt så jag tror inte det är någon fara med henne. Hon får dock sova i våran säng inatt så att vi kan hålla koll på henne. Jag intar soffan så Jesper sover där inne med henne. Testade även lysa med en ficklampa i ögonen på henne (från tinningen och in mot ögat) och båda pupillerna drog ihop sig lika mycket och normalt mycket. Så jag känner mig ganska lugn. Ska dock gå och kolla till henne nu bara för att.. Hon mår så bra så och sover så sött!

På kvällen här blev det i alla fall bingolotto. Självklart blev det ingen vinst men det var trevligt i alla fall. Även umgänget var trevligt, som bestod av Nixuz och Julia. Så det har blivit massa tjöt och spel då såklart. Men nu väntar sängen (soffan för min del) och invänta en ny morgon! Ha en trevlig natt och sov så gott!

Nästa generations hockeyproffs!

img_0139 (MMS)

Nästa generations hockeyproffs!


Jag och ungarna är ute på promenad! Tindra...

img_0138 (MMS)

Jag och ungarna är ute på promenad! Tindra med sin docka och jag med Molly. Självklart är även turbo med på promenaden..


Härlig morgon

Min älskling gav mig sovmorgon idag. Helt underbart var det! Så jag har varit uppe en timme nu och nu sover Molly och Jesper och Tindra har gått och lagt sig i våran säng för att vila. Så jag sitter här helt själv. Molly har dock vaknat ett par gånger inatt och varit jätteledsen så jag har sprungit skyttetrafik. Jesper lade sig på soffan inatt också för att Tindra kissade ner sig igen och han orkade inte trängas i sängen. Så jag har ju inte kunnat putta på han så vi hade kunnat turas om med Molly. Men som sagt, sovmorgonen gjorde gott i alla fall.

Blev lite ändrade planer idag. Vi hoppar över badet. Dels för att jag fortfarande är så förkyld och Molly likaså. Vi får helt enkelt ta det en annan dag. Vattenpalatset står förhoppningsvis kvar ett tag till. Så vi får väl se vad vi hittar på. Kanske går ut en stund när familjen vaknar. Nixuz och Julia ska eventuellt komma hit, eller om vi åker dit. Vi är rätt öppna för förslag helt enkelt.

Idag är det PRICK 2 veckor kvar tills vi åker till norrland, wiiie!!

Framsteg och foto!

Tindra gör framsteg! Som ni vet så kissar hon ner sig i sömnen på nätterna när hon är hemma. Däremot när hon sov hos sin farmor hade hon vaknat på natten, väckt farmor och sagt att hon var "kissig" och gått och kissat. Men hemma sover hon antagligen för hårt, fram tills alldeles nyss. Hon vaknade, klev upp, gick till toaletten och satte sig på pottan precis när jag kommit hem! Åååh vad kroppen värker av stolthet nu! Det var bara det jag ville skriva..

Eller inte egentligen. Jag åkte faktiskt ut för att fota en sväng när ungarna hade somnat. Var borta i ca. 2 timmar och kom tillbaka med 25 bilder i kameran, hehe. Men med så långa slutartider som man behöver under kvällstid så är det inte så konstigt. Först tar det 30 sekunder för kameran att exponera (slutartiden) och sen tar det ytterligare 30-40 sekunder för kameran att bearbeta fram bilden. Men hur som hellst så har jag fotat på 3 olika platser i Uddevalla. Först ut kommer ni få se bilder från en av kyrkogårdarna..




(Ser ni spökena som är på rymmen? Moahaha! Eller så var det en grupp människor på ca. 5-6 stycken som gick mot mig. Hade jag sett och hört dom innan så hade jag väntat med att trycka av tills dom var förbi..)





Här nedan kommer ni att få se samma bild som ovan fast med lite annan effekt, haha! Jag testade att köra en "autonivåer" och automatisk färgnivå i photoshop. Då blev resultatet såhär..lite mer stjärnor ser man åtminstone..haha!



Jag tyckte att den blev lite småfräck så därför fick ni se den med. Set lite skrämmande ut tycker jag..? Appropå skrämmande tycker jag att det var liiite läskigt att gå in på en kyrkogård när mörkret lagt sig och ensam till råga på det. Men det är otroligt vackert nu när det är alla helgona och allt. Som en kvinna sa till mig när hon gick förbi "det är som en helt egen stad.."

När jag var klar där så åkte jag vidare in till stan och kungstorget närmare bestämt. Där togs dessa bilder..





Och sist, men absolut inte minst, så åkte jag ut till hästepallarna. Den utsikten som är där uppifrån måste verkligen upplevas! Dag som natt! Det är nästan sagolikt.. MEN, jag sa ju faktiskt att jag skulle försöka att hålla mig ifrån Uddevallabron. Men jaa, den fick sig en omgång den med. För att från hästepallarna har jag faktiskt aldrig tagit ett kort på den. Så här kommer bilderna från hästepallarna som också råkar vara dom sista bilderna för ikväll.







Så, detta var allt från mig. Vet ni vad jag ska göra nu? Jo, jag ska krypa ner under ett mysigt täcke i en mysig säng och hoppas på att kunna stänga mina två blå. God natt och sov så gott!

Vad händer och sker?

Nu har vi precis suttit och haft familjemys till en film med tända ljus och lite chips och dip. Nu ligger dock ungarna i säng och jag hoppas att dom vill somna snart. Idag har varit en relativt lugn dag. Vi har varit hemma hos Jespers mormor och blev bjudna på lite lunch och sen åkte vi och handlade och åkte hem. Hemma blev det lite städ i vardagsrummet så att vi kunde få dit den nya mattan. Det blev jättefint! Jag är verkligen helnöjd! Nu är det bara några detaljer som saknas typ som krukor i andra färger, gardiner och kanske en duk. Men det är ju sånna småsaker egentligen. Föresten kom jag på att jag har gröna krukor fast i köket, så jag tror att jag ska byta plats på dom, hehe. Sen fick jag även upp den nya "ljuskronan" jag köpte på göksäter förra helgen så jag har tagit kort på den med. Såhär ser det ut.


Nu ska snart Jesper sätta sig och spela. Själv funderar jag på att ta mig en tur med bilen, kanske fota lite och sådär. Det är ju dock minusgrader ute så jag vet inte hur sugen jag är, hehe. Men jag ska fundera på saken. I så fall lär ni väl få lite bilder senare ikväll eller imorgon.

Appropå imorgon funderar vi på att åka och bada på vattenpalatset i Vänersborg hela familjen. Skulle vara kul att se hur Molly skulle tycka om en stor bassäng, hehe. Så det tror jag att vi ska göra faktiskt. Men jag har faktiskt inget mer att berätta just nu. Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

Min egna lilla cooling!

img_0136 (MMS)

Min egna lilla cooling!


Våran heldag i Göteborg!

Jaa, nu har vi kommit hem och jag har lagt in och fixat med bilderna i datorn. Har varit en trevlig familjedag i Göteborg för både stora och små. Vi började såklart på lek&bus-landet på backaplan! Där härjade både Molly och Tindra för fulla muggar även om Molly var något förundrad över detta stora land, hehe. Blev några bilder på dom också så här kommer dom.





















Tindra härjade värre än nånsin! Hon hoppade och slängde sig i bollarna och var det inte med fötterna före så tippade hon rakt ner och landade på mage och skrattade och tjoade. Kul hade hon i alla fall! Och till Tindras stora förtjusning så har dom öppnat ett litet tivoliland där inne också, så det blev även lite karusellåkning. Tror att hon gillade "slänggungorna" bäst. Det var i alla fall vad hon sa, åka gunga! Så där inne blev det lek i över 2 timmar!

Efter detta drog vi till ikea för mat och lite shopping. Tindra åt med god aptit (kors i taket!) ikeas köttbullar och potatis! Jag och Jesper åt en "dagens" som bestod av ytterfilé med pommes och bea-sås. Det var lika gott som alltid! Sen blev det lite shopping som sagt. Tänkte kolla på lite julsaker men tyckte inte att dom hade speciellt mycket. Vi gick visserligen bara på nedrevåningen då det var där vi skulle köpa saker. Men vi fick äntligen köpt våran ryamatta som vi kollat efter länge! Blev en limegrön. Och för 399:- tyckte vi att det var ett kap (läs: erbjudande)! Sen blev det även 2 ramar, så nu ska jag skriva ut namntavlorna jag gjorde om ni minns dem? Kan lägga upp bilder på dem.. Självklart blev det även lite ljus både med doft och utan doft, halogenlampor och batterier - bra att ha grejer liksom. Såhär ser namntavlorna ut för er som glömt:



När vi shoppat klart där drog vi vidare till net on net och köpte Tindras julklapp (som för övrigt blev dyrast på hela dagen!), skal/skydd till våra mobiler och även en billaddare till dessa. När vi var klara där så blev det att göra iordning barnen för natten (för att slippa väcka och greja när vi kom hem). På med pyamaser, blöja och göra välling som dom sedan åt i bilen innan vi drog vidare till nästa stopp - stigs center.

På stigs center hade vi bestämt träff med "polackerna". När vi stått där ett tag så fick Jesper ett sms där det stod att han inte kunde komma p.g.a att han inte hittade dit (?!). Vi hade dragit alla polacker över samma kant och trodde att alla polacker hittar till stigs center! För er som inte vet så är det stället ett välkänt ställe för just - polacker! Men dessa är ju lastbilschaufförer som parkerar där för att bo/sova. Så han frågade om vi kunde komma till honom. Han bodde ute i bergsjön. Där har det ju hänt endel skumma saker (plus skottlossningar) så vi var lite nervösa av att ens sitta i bilen där ute (jag var i alla fall!). Men vi hittade dit, överlämnade ägarbytespappret, fick ett par regplåtar (vi hade beställt nya till chryslern som vi aldrig orkat sätta på och då fick vi dom nya ifall att det skulle bli nått knas) och sen åkte vi därifrån fort som fan!

ÄNTLIGEN skulle vi påbörja resan hemmåt igen och kan släppa allt som har med chryslern att göra (förhoppningsvis). Men vi hade dock ett stopp kvar att göra och det var jag som ville det. Vi stannade på ett ställe så att jag kunde få ta några kvällsbilder. Här stannade vi:







Och för er som inte vet vad detta är för ställe så är det alltså Bohus fästning i Kungälv! Hade för mig att den skulle vara rätt bra upplyst under kvällstid och..jaa..det var den ju! Blev bara några få bilder då jag kände att jag ville hem och att jag faktiskt inte kan stå på ett och samma ställe hur länge som hellst för att knäppa bilder som ser nästan likadana ut. Och tjaa..jag är väl lite feg också så jag ville inte traska runt där uppe för att få andra vinklar och sådär. Men jag blev skapligt nöjd ändå. Tittar man noga på dessa bilder så ser man även att det var stjärnklart! Speciellt på mittersta bilden av dessa tre så kan man, snett ovanför tornet, skåda lilla karlavagnen. Coolt, eller hur? Haha!

Nu är vi som sagt äntligen hemma igen. Med trötta ben och en ond rygg tänker jag gå och lägga mig. Ungarna stenslocknade självklart i bilen så det var inga problem att få dem i säng när vi kom hem. Så nu ska jag följa deras exempel..sooova!! God natt och sov så gott! Nu har ni i alla fall fått ett par bilder, hehe..

Molly har rätt roliga miner för sig även n...

img_0131 (MMS)

Molly har rätt roliga miner för sig även när hon sover, hehe! Och Martina, idag ska vi INTE till torp! Vi är påväg till Göteborg nu, haha!


Sovmorgon och heldag!

Idag fick jag sovmorgon till 06.40! Det är det längsta ungarna har sovit sen vi ställde om klockan till Vintertid. Kanske håller dom på att vänja sig nu? Jag hoppas det i alla fall för jag vill inte börja om att vakna klockan 5 i flera månader som det var i våras. Jag orkar inte det. Men jag är lika trött ändå för att Molly höll mig vaken till nästan halv 2 inatt. Hon vaknade vid 23-tiden och ville verkligen inte somna om. Men men, dags att pigga på sig lite för idag ska vi inte vara hemma..

Vi bestämde oss för att vi ska ta en heldag i Göteborg idag. Japp, ni läste rätt, idag igen. Men idag ska vi till lek&bus-landet, ikea och vid 18.15 ska vi möta upp polackerna som köpte chryslern. Dom behöver nämligen ha det gula ägarbytespappret för att underlätta inregistrering och sånt i Polen. Och dom behöver det för att över huvud taget kunna ta bilen ut ur landet. Vi har pratat med transportstyrelsen om detta och det var dom som sa att vi kunde göra så. Gör vi inte så blir det problem för polackerna och VI måste skicka in regplåtar och någon typ av fraktbrev som bevisar att bilen inte finns i Sverige längre. Och det blir ju bara jobbigt. För båda parter liksom. Så polackerna behöver nu bara ägarbytespappret och sen tar tullen regplåtarna och sånt när dom ska lämna Sverige. Enklast för båda parter så vi litar nu på transportstyrelsen att vi ska överlämna ägarbytespappret så att det fixar sig. Jag har haft ångest över detta sen dom hämtade den men förhoppningsvis slipper jag tänka mer på det efter vi fått överlämna pappret..puh! Jaa, just det! Vi ska även förbi net on net och köpa en julklapp till Tindra. Förhoppningsvis förstår hon inte att det är en julklapp till henne vi kommer köpa, hehe.

När vi sedan ska åka ifrån götet så ska vi stanna lite här och var för att jag ska fota. Så ikväll kan ni räkna med lite bilder i bloggen för en gångs skull. Känns som att jag aldrig lägger in bilder längre.. Men ikväll kommer det! Både kvällsbilder och bilder från dagen.

Nu ska jag ta en snabbkik sen ska jag packa skötväska, kameraväska, klä på ungarna och mig själv och sen ska jag även väcka gubben! För nu vaknade Molly och han ville vakna när hon vakna, hehe. Ha en trevlig dag!!

BVC-besök och utvecklingssamtal!

För att börja med bvc då? Molly har gått upp som hon ska och utvecklas fullt normalt. Men det visste jag i och för sig redan, hehe. Hon vägde nu 8820 gram och är 72 cm lång. Hon börjar bli en stor dam! Huvudomfånget? Är det nått ni vill veta? I så fall är det 44,7 cm. Tindra vägde 8170 gram och var 70 cm i samma ålder, hehe! Men huvudomfånget var PRICK lika i alla fall. Det är egentligen inte så mycket som skiljer..men Molly väger nu 100 gram mindre än vad Tindra gjorde som ETTÅRING, haha! Men Molly är ju lite längre också. Kanske växer om storasyrran en vacker dag, hehe. Nästa besök är det vanlig invägning för Molly och även 2½-års kontroll för Tindra. Skönt att man kan ta två flugor i en smäll så att man slipper åka skyttetrafik. Ska bli intressant att se vad dom har att säga om Tindra, var ju ett tag sen hon var dit. Så den 15 december klockan 10.00 ska vi infinna oss där!

Utvecklingssamtalet då? Jo det hade gått lika bra som vanligt. Det var Jesper som gick dit (vi gjorde ombytta roller). Hon fick mycket beröm för att hon utvecklat sitt språk så himla bra på så kort tid och även motoriskt. Hon är superbra på färger och hon har lärt sig räkna! Än så länge är det ju rätt osammanhängande egentligen. Hon kan räkna 1,2,3 och typ 10,11,12 men det är inte illa tycker jag! Sen har hon ju börjat leka mer och mer MED kompisarna på dagis, eller rättare sagt är det bara det hon gör nu, och leker inte bara bredvid. Hon blir inte längre arg när hon inte får vara först ut och först in och vet att man ska vänta på sin tur och hon lyssnar mycket mer nu. Det är ju även en sak vi har märkt hemma med, att hon börjar lyssna mer. Och att hon nu vill leka mer med oss och inte bara själv. Vad sa dom mer? Jaa, att hon hade tänkt ta upp detta med kisseriet men det har ju blivit bättre nu så det var inget att prata om, nu kissar hon ju inte ner sig flera gånger om dagen på dagis längre. Och detta slutade ju hon med efter sin antibiotikakur så jag tror att det var uvi:n som var boven i dramat. Sen var det väl inte så mycket mer. Tror jag..jag var ju inte där, hehe. Men dom är i alla fall väldigt rädda att bli av med våran tös. Hon är ju deras solstråle när hon kommer på morgonen. När jag bad om "överflyttningslappen" som jag skulle fylla i för Mollys skull så sa en av fröknarna att jag bara får den så länge det inte är Tindras namn jag fyller i på lappen, haha! Och nej, jag vill inte byta heller. Tanken har slagit mig men jag vill inte göra så mot Tindra, hon älskar sitt dagis för mycket för det!

Imorn ska vi eventuellt ner till Göteborg igen. Killarna vi sålde bilen till måste även ha det gula ägarbytespappret av oss för att underlätta inregistreringen i Polen och allt som har med tullen att göra. Annars får dom inte ut bilen ur landet. Och det är ju onödigt när dom var så generösa. Så vi erbjöd oss att åka ner och lämna pappret till dom. Men han som agerade "tolk" igår skulle väl ringa mig ikväll om jag förstod polacken rätt, hehe. Så jag hoppas att han ringer så att vi får göra klart detta utan problem. Då ska vi även in på ikea en sväng OCH lek&bus-landet! Så det blir en heldag med kul imorn! För på kvällen ska jag bege mig ut ensam en sväng, ta med mig kameran och bara vara. Får se vad jag hittar på för bus. Det får ni väl se resultat på imorgon kväll..men räkna inte med superbra uppdatering imorn!


God morgon.

Nu kommer ännu ett såntdär väldigt intressant inlägg om förkylningar och dagen som kommer. Jag har precis käkat lite jordgubbskräm och mjölk och gissa vad? Jag kände faktiskt en svag jordgubbssmak! Hoppas att jag kan känna lite smak av mat sen med. För det gjorde jag inte igår när jag för en gångs skull fick äta på burger king.. Hur som hellst så är jag piggare idag. Så jag hoppas att detta snart kan vara över! Nu har jag även bara lock på det ena örat och inte bägge, haha! Herre jisses vad intressant detta blev..

Idag ska vi ut till torp en sväng. Måste in på tre och sen ska vi även förbi ö&b och eventuellt obs. Ska försöka hinna med att köpa lite julklappar till Tindra. För hon vill ju ha allt direkt och hennes minne är inte att leka med! Så därför måste det handlas när hon inte är med, hehe. Men det är rätt stressigt idag så vi får se om vi hinner. Klockan 13.30 ska Jesper vara på bvc med Molly för en 10-månaderskontroll och läkarundersökning och jag ska vara på Tindras dagis för utvecklingssamtal. Trist att det blev dubbelbokat egentligen men jag orkar inte ändra Tindras utvecklingssamtal igen (skulle ha varit i måndags egentligen men jag var ju sjuk..). Ska bli kul att höra vad dom säger om Tindra idag, och om Molly med för den delen. Tror ni att hon har kommit över 9kg-sträcket? Ska bli intressant!

Näe, nu får det nog bli en knäckemacka med kaviar på! Ha en fortsatt trevlig förmiddag!

Idag blir Molly hela 10 månader. 2-siffrig...

img_0130 (MMS)

Idag blir Molly hela 10 månader. 2-siffrigt och helt galet att tiden har gått så fort! Hon utvecklas i en rasande fart och om bara 2 månader fyller hon ETT ÅR!!! Jag har verkligen svårt att förstå det.. Vi är så lyckliga att få ha henne i vårat liv och se henne växa upp!


Hjärtklappning!!

Fy jag sitter här och är skakis nu. Jag HATAR att sälja bilar. Det var 3 polacker som kom hit, tittade på bilen i 2 sekunder, tittade på motorn och sa att jag får 5000kr så tar han den nu. Okej, sa jag! Inga problem! Tjoho! Ett problem mindre ur världen! Shit..trodde inte vi skulle få så mycket. Kan också meddela att Chryslern nu ska bli polack! Jag är fan livrädd för folk som inte kan svenska. Vem vet vad för skit dom snackar bakom ryggen på en, haha! Men nu är bilen borta i alla fall. SKÖNT!!!

Långt? Kanske..

Först tänkte jag börja skriva åt mamma att mössan jag tänkte mig var ingen åremösse. Den jag tänkte mig ser ut typ såhär:



Fast det behöver inte vara massa mönster och sånt om du nu inte vill..men det behövs inte. Färgen? Gärna svart eller vit. Hoppas du hittar nått bra mönster för detta, hehe.

Sen hittade Jesper nått så gulligt på aftonbladet förut så jag måste bara visa en film! Det är en liten pojke som går högvakten här på slottet i Stockholm. Jaa, det måste ju ses!



Vad var det mer jag tänkte på då? Jo, bilderna på vagnen. Jag måste bara säga att jag blir grymt sugen på att ta en promenad och testköra vagnen lite, hehe. Men jag får nog vänta tills jag blir frisk. Annars kanske man blir ännu sjukare och sånt har jag inte tid med, det förstår väl alla?! Haha! Här kommer två bilder i alla fall. Visserligen från samma sida men två olika vinklar.





På den nedersta bilden syns även Tindras bandyboll och klubba som hon fick idag. Hon är alltid och drar i grannpojkens när han ska spela så hon fick egna i lite bättre storlek för henne. Då blev hon nöjd i alla fall. Men vi höll inte på att få ut henne ur Toys ´R us, haha! Hon skulle ha ALLT! Men det fick hon ju inte såklart. Men så fick jag ju syn på dessa klubbor så hon fick dom i alla fall.

Sen måste jag även visa en bild till, haha! Jag höll på att tuppa av igår när jag kom in till Tindra för att stänga av Musse Pigg. Hon hade en grymt skön sovstil måste jag säga, haha!



Rumpan upp i vädret! Det är så man ska sova nu för tiden! Då vet ni det, haha!

Jaa, och nu då? Ungarna sover och jag har precis lagt upp en annons på våran bumbostol. Det är också en såndär grej som vi inte behöver längre. Den står liksom bara och skräpar. Så den ligger väl snart på blocket hoppas jag. Sen sitter jag och väntar på en kille som ska komma och kika på chryslern. Han skulle komma här vid 20-tiden så nu håller vi tummarna ännu en gång. Hade ju varit skönt att bli av med härket liksom.

Nää, det var nog allt för mig för denna gången. Blir nog en uppdatering senare om hur bilförsäljandet gick. Blev inte så långt som jag hade föreställt mig men jag tror ni överlever ändå! Ha en trevlig kväll!

Ni kommer få bättre bilder men nu är vagne...

img_0126 (MMS)

Ni kommer få bättre bilder men nu är vagnen vår och Phil &teds vagnen bor numera i Göteborg! Molly blev glad att få bättre plats och vi blev otroligt nöjda det vi har hunnit testa den! Den var jäkligt skön att köra, regnskydd ingick och så köpte vi till en footsack. Underbart! Skriver mer sen..


Då var vi på resande fot påväg till Götebo...

img_0118 (MMS)

Då var vi på resande fot påväg till Göteborg! Sälja och köpa vagn!


God kväll!

Med lite alvedon i kroppen så går det rätt bra att leva, haha! Blev ingen som dök upp för att köpa bilen. Jag är egentligen inte förvånad. Men det går väl fler tåg. Kruxet är bara att vi hade behövt få tillbaka garaget, hehe. Visst, nu har vi turen att ha både garage och parkeringsplats men vi har packat in moped och utemöbler, däck och annan bröte i garaget så vi tar oss inte in, haha! Nåja, det blir nog bra ändå.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli halv åtta. Bestämdes igår att en person skulle komma och kolla på den då. Jag skickade precis ett sms till henne och frågade om dom fortfarande tänkt komma. Jag har dock inte fått nått svar ännu men vi får väl se. Har även fått ett mail på vagnen så vi kan väl hoppas att den blir köpt så att vi hinner åka till Göteborg imorn. Jag vill jag vill jag vill!!

Och bara för att inte denna bloggen ska bli så jäkla tråkig tänkte jag bjuda på en lite halvgammal bild. Den är tagen för ett år sen..



När jag tittar på såhär gamla bilder så saknar jag verkligen mitt långa hår.. Jag vill ha tillbaka det.. Jag vill kunna slänga upp håret i en tofs eller i flätor. Nää, nu är det dags att börja spara! Det är synd att jag är en sån person som tröttnar alldeles för fort, haha!

Och nu vill jag ut och fota lite kvällsbilder igen. Så fort jag blir frisk får jag nog bege mig ut. Kanske till helgen.. Får se hur jag mår. Jag har ju fått köpt fästet till stativet så det är ingenting som hindrar mig nu förutom min egna lathet helt enkelt. Och nästa helg funderar vi på att åka till jul på Liseberg. Någon som är sugen på att hänga med? Bara att höra av sig i så fall!

Besiktigat och klart!

Japp, vi hittade tider i Uddevalla IDAG så nu är bilen besiktigad och kom ut med en tvåa. Glapp i vänster styrled. Och eftersom man även måste göra en hjulinställning efter att man bytt den så valde vi att lämna in den. 800kr för att byta delen + hjulinställning var ju inget att bråka om egentligen! Tycker inte jag i alla fall. Och vi hade liksom förberett oss på det värsta och hade lite pengar kvar som vi valt att ha för reparationer och sånt. Så det känns ändå skönt och som sagt, inte dyrt! Känner mig oerhört glad över detta måste jag säga!

Fasen, jag kom på att vi har blivit dubbelbokade på torsdag. Utvecklingssamtal med Tindra på dagis och bvc för Molly, hehe. Tur att vi är två föräldrar så att vi kan dela på oss! Får väl se vem som åker på vad helt enkelt. För Mollys bvc-besök är klockan 13 (tror jag, måste dubbelkolla) och utvecklingssamtalet är 13.30.

I övrigt mår jag faktiskt inget vidare ännu. Min feber har stigit till 38.2 men jag lever i alla fall. Har fått vila en hel del idag. Molly sov mellan 8.15-11 typ..herregud, vet inte när hon sov så länge förut! Och nu sover hon igen. Jag måste dock ta fram mjukliften och torka av vagnen lite eftersom det kommer någon och tittar på den ikväll. Dom skulle komma vid 19.30 så ingen panik än.

Sen kommer ju även min stora älskling hem idag. Saknar henne faktiskt och det är grymt tomt här hemma! Och imorn ska vi ju ut på äventyr. Nåja, nu vakna Molly igen så jag ska ge henne lite mat tror jag! Men jag kanske återkommer ikväll, beror på om jag orkar eller om jag lägger mig och sover istället..

Vagnen!

Tänkte bara smyga in ett litet inlägg här om vagnen vi tänkte köpa medan jag väntar på att Molly ska somna. Det är en Emmaljunga scooter och den ser ut såhär:


Bilden är lånad från blocket..som ni kanske ser..

Jag är lite osäker på färgen men jag är lite sugen. Den heter Candy Pink och ser väldigt chockrosa ut. Men det är ju lite coolt faktiskt. En vagn som inte har samma färg som alla andra. Svart, vit och röd är väl standardfärg på vagn nu och, enligt mig, väldigt tråkiga färger. Så varför inte? Nåja, vi får se. Jag hoppas den finns kvar på onsdag för i annonsen står det först till kvarn! Men jag får väl hålla koll helt enkelt.

Nä nu låter det som att Molly har somnat så jag ska faktiskt lägga mig jag med. Men jag återkommer senare under dagen och berättar hur våra säljprojekt går..

Oj då!

Haha nu blev det plötsligt väldigt händelserikt detta.. Jag har lagt ut våran vagn och chryslern på annons idag. 5 minuter efter att bilen kom ut så ringde första och han ska komma och titta på den imorn. Och förmodligen köpa den! Nyss fick jag ett sms som frågade om vagnen fanns kvar och det gör den ju. Så hon ska komma och titta på den imornkväll! Jag slipper åka till Bengtsfors imorn då jag hittade (förmodligen en avbokning) en tid i Stenungsund på onsdag morgon, gött!!! Så nu kanske vi blir vagnlösa ett tag tills vi köpt den andra vagnen som vi vill ha då Tindra aldrig åker vagn längre och jag vill ha en vagn med lite bredare sittyta som vi kan få plats med åkpåsen i. Vet precis vilken vagn jag vill ha så jag hoppas att vi kan åka till Göteborg snart. Till Nids4Kids som inte finns närmare än gbg. Ååh..känns som att detta kan bli en bra vecka!

Dock så har min feber stigit trots att jag kände mig lite bättre men jag överlever nog denna förkylning med. Men iih vad glad jag blev att allt verkar gå snabbare än vi tänkt oss själva! Men vi fick plötsligt en massa att göra imorn. Måste städa ur bilen och greja lite med den. Sen får jag tvätta av vagnen lite även om den alltid förvarats inomhus. Måste även städa lite hemma, försöka få bort lite basiller liksom. Men mest känner jag mig ändå lättad över att slippa åka till bushen (läs Bengtsfors)!

Nä nu ska jag se färdigt mitt program (kvinnors hemliga liv) och sen blir det sängen. Natti natt!

Roadtrip!

Sjuk eller inte, imorn ska jag och Molly på en roadtrip. Molly har dock inte haft någon feber på andra halvan av denna dagen, hon är mest snorig och hostar lite. Men jag måste ta med henne eftersom Jesper måste sova så att han kommer hem hel efter jobbet även imorn. Men hur som hellst så ska jag och Molly åka hela vägen upp till Bengtsfors om det inte plötsligt dyker upp en besiktningstid någonstans närmare här under kvällen. För Bengtsfors är den närmaste stationen som har dropin och vid bokning så är närmaste tiden i Uddevalla den 13 januari och närliggnade stationer är tidigaste 23 november eller 13 december. Helt sjukt vad många som plötsligt ska besiktiga sina bilar!! Och ja, jag har inte bara pratat med kundtjänst utan har även loggat in på bilprovningen och tittat. För just nu står vi med två bilar som är olagliga att köra, haha! Vi ställde av chryslern idag och Renaulten är obesiktigad..bra kombo! Men det senare är ju lätt att fixa egentligen.

Jag känner mig dock lite piggare redan och hoppas att jag även känner mig piggare imorn. För imorn kommer ju mitt yrväder hem igen, hehe. Saknar henne redan även om jag måste erkänna att det var skönt att hon åkte till sin farmor idag när jag mått som jag gjort. Så nu får ni gärna hålla en tumme eller tre på att det inte är allt för mycket folk där uppe och att vi hinner få komma in innan drop in tiden slutar klockan 15!

Och nu måste jag verkligen skärpa mig..vart fan har alla bilder från min blogg tagit vägen?? Jag får väl ta med mig kameran till Bengtsfors imorn, haha! Men ni får i alla fall ha en trevlig kväll!

2 sjuklingar!

Ja, det var som jag misstänkte. Nu är vi två sjuklingar i familjen! Molly och jag. Tog precis tempen på henne och hon har 38,1. Jahaja! Sen kom jag ju på att vi har utvecklingssamtal med Tindra idag med, jävla skit! Och Jesper skulle åka och skruva upp bakre ljuddämparen idag. Jaa, jag vet inte hur vi ska få ihop detta. Nått måste prioriteras. Jag får nog ta och kolla med Jesper om han kan vara hemma från jobbet idag och imorn. Det är ju dock inte allt för lätt för honom att vara hemma. Han kör lastbil på nätterna och åker hemmifrån vid 17-tiden. Det är ju inte direkt så att nån bara kan hoppa in liksom..speciellt inte på måndagar och tisdagar. Men han får väl ringa och kolla med sin chef.

Just nu känner jag mig ganska ok. Förutom att man känner sig otroligt febersnurrig och att jag hostar. Jag tog lite alvedon förut så det är väl därför. Molly fick lägga sig igen vid 7.30 för hon var svintrött så hon sov fram till halv 9. Och Tindra har faktiskt varit som en liten ängel hela morgonen! Hon har suttit inne i sitt rum och lekt, byggt torn och lekt med sina lastbilar. Så jag har kunnat halvslumra på soffan. Det är precis som att hon förstod att jag var sjuk och att hon ville lämna mig ifred. Sen kom hon och kröp upp i soffan bredvid mig och ville mysa med mamma (hennes egna ord faktiskt..) och sen gick hon och fortsatte leka. Älskade unge!

Nää, jag måste nog försöka få i mig nån mat. Inte för att jag har så stor matlust men man måste väl..

Våra ungar har inte förstått att det är vi...

img_2612 (MMS)

Våra ungar har inte förstått att det är vintertid ännu.. Dom vaknade halv sex. Och det är väl aldrig skönt att kliva upp den tiden men jag tycker att det är extra jobbigt när man är sjuk.. Jag vill bara sova! Tindra ska till dagis idag i alla fall, sen hoppas ja även att Molly kan vila en stund så att jag också får lägga mig. Febern ligger stadigt på 38 och jag har huvudvärk. Hostar som sjutton och mår allmänt kasst.. Jag vill sova..


RSS 2.0