Fy sjutton..

Nu börjar jag känna mig riktigt dålig. Känner mig helt tjock i halsen och ett tungt tryck över bröstet och när jag hostar känns det som att hela luftrören kommer upp genom halsen. Har även ont i bröstryggen..kanske lunginflamation? Nää, förmodligen inte men jobbigt är det.. Ska kanske söka upp febertermometern och kolla om jag har feber med. Jag kan knappt prata för då börjar jag hosta. Fy fan säger jag bara..

Jag och ungarna packade i alla fall in oss i bilen och åkte till Brastad. Kikade på Felix fotbollscup och dom slutade som trea. Bra jobbat av dom! Tindra tyckte dock att det var HENNES tur att spela lite fotboll nu, det var ju lite orättvist tyckte hon nog. Får väl se om hon tycker det är lika intressant när hon kommer upp i åldern där dom kan/får börja spela i nått knattelag, hehe. Skulle i alla fall vara roligt att få åka och kika på lite sport med nån i familjen.

Näe, febertermometern var det ja..

Sjuk?

Japp, jag tror att det är min tur inom en snar framtid i alla fall. För jag har börjat hosta och känner mig lite sträv i halsen eller vad jag ska kalla det. Så nu knaprar jag halstabletter och hoppas att det stannar vid just strävhet i halsen. Men jag tror inte det faktiskt.

Nu har vi varit ute på biltema och köpt en ljuddämpare till bilen, så den ska sättas på imorgon. Gött! Så då var det klart också. Bilstolarna sitter på plats och det var inga större problem. Så nu är det ju bara besiktningen kvar. Och den ska göras här under veckan förhoppningsvis. Blir förmodligen att åka hela vägen upp till Bengtsfors eftersom det är enda stället med drop in! Helt sjukt vad många som behöver besiktiga sina bilar just nu. Men vi får väl surfa in på bilprovningens hemsida och se om inte dom fått något återbud.

Jag har i alla fall hunnit ta en bild på bilen bara för att visa den. Såhär ser den alltså ut.



Ingen märkvärdig bil men den duger gott åt vårat "Svensson-liv"! Den går billigt också, det går inte att jämföra denna med chryslern. Kan ju bero på att det är en v6:a i chryslern också, haha! Nåja, det blir bra! Vi är i alla fall nöjda över vårat köp!

Nu ska jag starta en diskmaskin sen får vi se om jag och ungarna tar oss en sväng till Brastad efter maten. Lite sugen är jag allt bara för att slippa sitta hemma. Men ni får ha en fortsatt bra dag!

 


Lång dag..

Känner på mig att detta kommer bli en lång dag. Eftersom klockan ställdes om inatt så vaknade ungarna extra tidigt idag! Tindra vaknade 05.11 (06.11) och Molly vaknade 05.30 (06.30). Jag är helt död.. Inte p.g.a att dom vaknade så tidigt..jag är bara trött. Jag har sovit dåligt hela natten och vaknat hundrafemtioelva gånger. Känns inte toppen alltså!

Frida: Vart spelar Felix då? Grejen är den att Molly blir så rastlös av att bara sitta stilla, men vi får se hur vi gör.

Nu hoppas jag på att Molly somna en stund till. Ska försöka fjäska för Tindra och få med henne att lägga sig och mysa på soffan. Sen när Jesper vaknar ska vi ut till torp. Så jag uppdaterar nog mer senare. Eventuellt med bilder och sånt på bilen. Sen ska ju även den andra bilen ut på annons. För den har ju ett antal reservdelar som faktiskt funkar!

Ha en bra dag!

"Ny" bil!

Äntligen måste jag väl säga! Nu har vi köpt oss en ny bil. Vi kollade runt lite och hittade inte många bilar som föll oss i smaken. Åkte ut till Orust och kollade på en volvo 855. Den var väl sådär och både jag och Jesper tvekade och kände inte helt hundra att vi ville ha den. Så vi åkte hem igen. Vi kände oss lite besvikna och lite irriterade och kände att det knappt fanns nån bil och vi behöver liksom en bil SNART då våran inte håller många dagar till, misstänker vi.. Men sen hittade vi en intressant bil, som vi ändå tvekade lite på, det var ju ingen volvo, haha! Men jag ringde på den och vi fick lite bilder. Bestämde oss ändå för att chansa på att åka med våran skräphög trots att det var långt (Hunnebostrand). Kollade, testkörde, disskuterade med ägaren, tittade lite mer och sedan bestämde vi oss att den tar vi! Det blev en bil som ingen (som känner oss) nånsin trott att VI skulle köpa. Men vi är nöjda! Den är billig att äga och den går otroligt billigt, det var det viktigaste! Det blev alltså en Renault Laguna kombi -96, Bra lastutrymme, drag, nyservad, ny kamrem för ca 1200 mil sedan, nya vinterdäck (gått ca 150 mil), nya länkarmar och stag och nya bromsar runt om. Finns EN sak som vi ska göra på den och det är att sätta din en bakre ljuddämpare, thats it! Känns otroligt bra faktiskt och vi är nöjda båda två! Jaa, en sak till var det faktiskt..en glödlampa till halvljuset, haha! Så nu har vi nog en bil som håller ett tag och jag andas ut! Vi behöver inte trängas på bussar och stå och vänta på bussarna när dom inte behagar att dyka upp. Dom som följt min blogg ett tag vet att vi hade rätt mycket problem i vintras.

Hur som hellst så har det varit en heldag med massa flängande och vi hade två otroligt trötta barn när vi kom hem. Tindra somnade i bilen påväg hem men Molly var vaken, för hon slocknade i bilen påväg ut till hunnebo, hehe. Och Tindra tyckte att det var superspännande med en ny bil och skulle sätta sig och köra direkt, hehe! Och det känns verkligen som en sten lättat från mitt bröst nu, det kan jag lova er!

Tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder för närvarande. Dels för att jag inte hade något stativ med mig, sen för att jag inte orkade dra med mig blixten och så var det den lilla saken att det var MÖRKT ute. Så ni får helt enkelt hålla ut ett tag till. Men vi är i alla fall nöjda och det är det viktigaste!

Nu känner jag mig också rätt slut så det får nog bli sängen snart. Ladda upp inför morgondagen då jag är ensamen med mina två hjärtan halva dagen. Får se vad vi ska hitta på. Någon som vill leka med oss? Vi är öppna för förslag..jaa i alla fall efter klockan 14 för vi måste ut till biltema imorn och köpa slutburken som sagt. Men det har i alla fall varit en trevlig dag och jag hoppas att ni har överseende för det dåliga bloggandet idag, hehe! Ha nu en bra kväll! God natt och sov så gott! Det lär nog jag göra!

Ny jacka!

Japp, då har jag faktiskt hittat mig en ny jacka, äntligen! Har ju fan letat överallt men inte hittat någon fören idag. Tänkte att jag springer in en snabbis på Gina Tricot bara för att kolla, utan större förhoppningar. Men där hängde den och det stod mitt namn på den (nåja..). Fanns bara en kvar och den var i MIN storlek! Tjosanhoppsan! Och den var inte fasligt dyr heller, 499 spänn. Så nu kommer jag nog inte frysa i vinter, hehe. Sen matchar den ju min halsduk med och det är ju bara ett plus! Vill ni se den? Ja, om inte så får ni blunda!

Jag gillar den i alla fall. Blev lite osäker i butiken när jag prövade den. Tyckte jag såg så tjock ut i den när den var stängd, men inte längre, jag gillar den. Och först och främst är den lång! Så lång som jag vill ha den bara för att min ryggvärk blir värre när jag blir kall om ryggen och rumpan. Så jag funderar på att testa den lite ikväll och bege mig ut för att fota. Men jag får suga på den karamellen lite helt enkelt.

Annars har vi inte gjort så mycket intressant idag. Vart och storhandlat så nu har vi även mat ett tag framöver. Känns bra! För då handlas det inte hem en massa onödigheter som egentligen inte behövs! Sen ska vi eventuellt kika på en bil imorn. Nu har ungarna lagt sig och lugnet börjar sprida sig. Jesper tjatar om att han vill ha datorn. Så jag får väl låta han få den då!

Ha en trevlig kväll everyone! Kram på er!

Kan köra en liten dagens smink idag. Smink...

img_0113 (MMS)

Kan köra en liten dagens smink idag. Sminkningen är gråtonad för det kanske inte syns. Men idag ska fru Andersson vara sminkad. Detta hör inte till vanligheten nu för tiden, haha!


Fullt upp idag!

Ja, jag får passa på att blogga en snabbis nu för vi kommer troligtvis ha ganska fullt upp idag. Vi ska ner till stan och se om jag kanske hittar en jacka. Har fortfarande inte hittat någon jag gillar. För jag känner inte för att lägga 1000-1500 spänn på en jackjävel, no way!! Men jag kanske blir illa tvungen..jävla skitstad man bor i egentligen. Finns ju inte ett jävla skit! Nåja, efter det ska vi åka ut till torp och storhandla. Har suttit och gjort en inköpslista. Nu ska man bara komma ihåg att skriva ut den och ta med sig den innan vi åker, haha!

Nu har jag i alla fall lagt Molly för att vila en sväng. När hon har somnat tänkte jag att jag och Tindra skulle hoppa in i en dusch för det är nått vi båda behöver. Mest jag kanske..haha! Sen tar jag på oss lite kläder så är i alla fall två av oss klara när det är dags att väcka Jesper.

Trött är jag idag med. Tindra kom in till oss vid halv 5 och ungen vägrar somna om! Så egentligen hade kanske även hon behövt en vila. Men hon vilar säkert sen. Nåja, det återstår att se. Idag ska jag även köpa ett nytt snabbfäste till stativet så jag hoppas på att komma mig iväg för lite kvällsfoto i helgen.

Näe, nu måste jag gå in och lägga ner min tröttmössa som verkligen vägrar somna..grr..

En svacka!

Jaa, jag är nog inte i en "liten" svacka just nu. En svacka som varat ganska länge. Jag finner ingen inspiration någonstans och jaa, jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt saken. Såklart är det foto jag snackar om! Men jag är sugen på att ta lite nattbilder. Så i helgen ska jag nog ta tag i detta. Jag måste bara införskaffa ett nytt snabbfäste till mitt stativ då det är någon som slarvat bort detta, haha!

Hade tänkt lägga upp lite bilder här nu men då jag saknat inspirationen så saknas även kunskaperna att ställa in en kamera..typ.. Så jag struntar i det och bjuder på en halvkass film istället. Molly kryper och vet hur hon ska slå!



Och nu har jag heller ingen inspiration till att blogga..så hej då!

Känner mig helt slut nu.. Var som att krop...

img_0109 (MMS)

Känner mig helt slut nu.. Var som att kroppen bara tappade all ork! Näe jag måste kämpa på ett par timmar till! Molly har i alla fall humöret uppe! Pussgurka!


Start - invägning

Som jag skrev igår så skulle jag göra en liten "invägning" idag. Så här kommer den!

Vikt: 72,2kg
Mått i cm
Midja (tjockaste stället): 103cm herregud..
Höft (tjockaste stället): 109cm
vänster lår: 63cm
höger lår: 64,5cm

Nu hinner inte jag mer för denna gången. Jag fattar inte ens att jag skriver ut detta.. Nåja, nu har jag inte tid, ska klä på Tindra och gå med henne till dagis.

Uppdatering:
Blev ingen promenad för att handla frukost idag. Tar bilen sen. MEN jag har fått i mig frukost ändå! Vi hade lite bröd kvar hemma så jag har ätit en smörgås och sitter nu med ett stort glas vatten. Detta SKA funka! Funderar på lite träning ikväll..skulle vara skönt faktiskt! Så nu har jag bara 3 måltider kvar att äta..hellst 4!

Okej, nu har jag bestämt mig!!

Efter att ha slösurfat runt på olika sidor ett tag så fastnade jag på en. Jag klagar och klagar på min vikt men gör inget större försök att göra den bättre. Jag har funderat på dieter som LCHF och GI men det är ju ingenting för mig med min inställning till grönsaker. Eller inställnig..jag tycker helt enkelt inte att det är gott! Jag äter min gurka, paprika och morötter, men inget mer. Men nu har jag helt hittat ett sätt som jag faktiskt tror kommer funka för mig! Det jag kommer göra är:

- äta regelbundet (detta är nog det som kommer bli svårast!)
- äta mindre portioner
- äta mer frukt (istället för godis och slisk på helgerna kanske?
- dricka mer vatten (som det är nu dricker jag knappt ett glas om dagen, resten är dricka)
- promenera/röra på mig oftare


Jag tror att detta kan funka. Jag kommer inte gå ner 10 kg på två veckor, eller vad nu alla dieter brukar lova. Men jag kommer gå ner i en hälsosam takt, hoppas jag i alla fall. Jag kommer inte sluta äta godis eller sånt men jag kommer begränsa mängden och hur ofta det faktiskt händer. Så imorgon ska jag börja med detta! Jag struntar i att det är torsdag, måste man alltid börja på en måndag? Eller i början på någon månad? Nej! Jag börjar i slutet av oktober, på en torsdag! Det känns rätt! Så är det fint väder (ja jag känner mig själv såpass att jag VET att jag inte går långpromenader i regn!) så kommer jag ta en promenad ner till konsum för att köpa lite frukost, vårat bröd är slut och ingen av oss orkade åka och handla idag. Men är det dåligt väder så tar vi bilen, jag och Molly. Så imorn ska jag få i mig frukost, lunch, middag och kvällsmat, minst! Det är sisådär 2 måltider fler än vad jag äter idag..

Men jag kan ju säga såhär, jag är inte jättestor i maten trots att jag äter så sällan. Vad kan vi ta som exempel..? Äter vi pizza köper jag alltid en barnpizza och äter knappt halva sen är jag proppmätt, äter vi fiskpinnar och mos så äter jag 3 fiskpinnar och en klick mos och sen är jag mätt. Men jag blir ju ofta hungrig och går då kanske och småäter så fort det finns nått hemma som t.ex. chips, godis eller annat slisk. Det är inte bra! Och nu har jag kommit till en punkt där jag vill sluta! Eller sluta var fel ord, jag kommer inte sluta men jag kommer minska ner det. För en chipspåse och en hel skål dip kan jag LÄTT smälla i mig! Fy! Nu känner jag mig äcklad av det istället.

Så nu får ni önska mig lycka till! Imorn kommer jag starta morgonen med en invägning och mätning (ja så fort ungarna fått mat, ny blöja för Molly och lite sånna morgonbestyr) och jag kommer skriva ut allt här även om det tar emot i psyket. Så på återseende!

Spännande kväll, eller?

Alltså, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna kvällen, haha! Men alltså..jag har i alla fall haft 2 supertrötta och gnälliga barn så jag tänkte att visst, dom får väl lägga sig tidigt då för jag orkar inte lyssna! När klockan var 17.45 gick jag ut i köket och gjorde en flaska till Molly, hon gillar att äta den i sängen, så jag lade henne där. När jag gick in med flaskan till henne så var Tindra vaken men låg och mös i soffan. När jag kommer ut till soffan 30 sekunder senare så stensover Tindra! Och då var klockan ändå så pass "mycket" att jag inte orkade göra nått åt saken. Så jag tog på henne en blöja eftersom hon somnade utan att kissa först och sedan bar jag in henne i sin säng. Så därmed sov båda mina barn när klockan slog 18.00. Jag blev genast rastlös eftersom i alla fall Tindra brukar röja runt tills klockan är 19.30 nu för tiden. Men det är också de dagar som hon faktiskt vilar middag. Detta gjorde hon inte idag. Så jag antar att hon var helt färdig stackarn.

En annan sak som var lite spännande ikväll är att Molly nu har slutat åla helt och hållet. Nu kryper hon enbart. Men det var inte det som var spännande utan det var när hon stod mot soffan. Då släpper ungen taget, står någon sekund, försöker gripa tag i bordet men faller pladask på rumpan! What? Sen när började hon släppa taget om allt när hon står? Hon får inte! Min lilla bebis! Jag börjar bli helt allvarligt RÄDD, det går för snabbt! Det var ju liksom igår vi kom hem från bb med en alldeles nykläckt liten färsking som doftade underbart gott..eller? Näe, nästa vecka är det faktiskt hela 10 månader sedan detta hände.. Ojoj.. Sen har hon även slutat hålla i sig med båda händerna när hon står, nu är det bara en hand som gäller. Shit..hon är snart 1 år gammal..

Men hennes storasyster längtar tills Molly blir stor! För då ska hon gå och hålla Molly i handen på torp! Och idag sa hon, när hon såg att Molly stod och gick efter möblerna, att "Molly stor nu, Tindra hålla handen Molly". Gullungen längtar..

Önskelista till ungarna!

Okej, nu måste jag ta tag i detta! Ni är endel som frågar vad ungarna önskar sig så här kommer önskelista!

Tindra:

Ett litet bord med stolar till sitt rum
En egen dammsugare (en sån liten som även suger upp skräp)
Ett moppset med mopp, hink och sop.
Kläder i storlek 98
Leksaker från Händige manny (Kommer nog vi och Jespers mamma köpa eventuellt)
Pärlor och tråd att göra halsband med
Pärlplatta med lite större pärlor
DVD:er med Astrid Lindgrens filmer (Emil, madicken, saltkråkan, pippi o.s.v.)
Bilbana

Molly:

Kläder i storlek 80
Lära-gå-vagn (Ska antingen vi eller Jespers mamma köpa)
Leksaker från 1 år
Pengar

Det är ju sååå svårt med julklappar till Molly. Det trodde jag inte faktiskt. Men vafan! Hon har ju en storasyster med inte alls långt emellan så hon leker ju nästan med samma leksaker som Tindra, haha! Men kläder är ett säkert kort till henne. För vi har inte mycket kläder i 80 som är "vinterkläder" med långbyxor och långärmat liksom. Har mer som bara är sommarkläder. Men jag får väl skriva mer om jag kommer på mer. För möbler till Mollys rum är väl inte allt för kul att ge kanske, hehe. Men jo! Presentkort på ikea till bägge barnen hade ju vart nått, haha!

Helt jäkla slut i kroppen!

Igår var jag helt jäkla slut! Jag ville bara sova! Jag satt och räknade ner ifrån det att Jesper åkte till jobbet tills jag kunde lägga ungarna för natten så att jag kunde slappna av och kanske gå och lägga mig. När klockan var 19.30 hade ungarna somnat och jag började förbereda mig själv för sänggående.. Men klockan blev 20.00 och jag fastnade i Anna Ankas program som går på trean. Nåja, 21 kanske jag skulle orka vara vaken till? Jodå, jag såg programmet och sen gick jag och lade mig, helt slut och en nedrans huvudvärk hade jag! Även om jag inte somnade fören 23 (trots den bitande tröttheten) så var det skönt att bara ligga där inne i mörkret.

Vad händer idag då? Jaadu, ingen aning faktiskt. Idag är ju båda ungarna hemma och det ska regna ute hela dagen. Skittråkigt! Men jag tänkte ju berätta om dagis igen. Fick ju reda på mer igår! Vi fick ingen plats för Molly på samma dagis som Tindra. Och grejen är den att dom inte ens tar in några nya familjer nästa år utan det är BARA syskon som ska börja. Och Molly är yngsta syskonet som ska börja och det betyder att hon inte är först i kön, inte ens syskonkön. Suck!!! Men sen fick jag veta lite internt att det är en mamma som står i kö för nattis och hon har köplats nummer 2. Och då sa en av fröknarna att hon kommer ju komma in, så är det bara! Och då kommer vi få den platsen! Förhoppningsvis redan till våren! Och det kändes ju skönt att höra! Så nu håller vi tummarna för detta!

Hur som hellst så kommer Molly börja på kurveröds förskola. Vi fick tid för inskolning den 11 januari men pedagogerna skulle ringa mig närmare för att boka tid för inskolningssamtal och även få en tid som vi ska komma till själva inskolningen. Det känns helt ok faktiskt! Ett tag funderade jag ju på om inte vi skulle ha bytt till Tindra med, men det känns så dumt! Kanske jag skrev förra gången. Och fröken på Tindras dagis sa (utan att jag sagt vad jag funderat på) att "vi absoluuut inte fick ta Tindra ifrån dom! Hon är ju bara för go!" hehe! Och Tindra gillar ju alla sina fröknar och sitt dagis så nää, vi har bestämt att hon inte ska behöva byta! Och det är ju lättare att byta plats till Molly senare än med Tindra. Hon kommer ju inte ha börjat leka sådär MED kompisarna utan hon kommer ju fortfarande vara i denhär "bredvid-leken" om ni förstår vad jag menar. Hur som hellst så tror jag att det kommer bli jättebra! Men får inte vi platsen när det barnet som ska till nattis kommer till nattis så kommer vi förmodligen inte få en plats till hösten heller just p.g.a att Molly är yngst. Sa dom, men jag vet att flera fött efter mig.. Aja, det blir nog bra. Vi får väl ta det som det kommer helt enkelt.

Nu avslutar jag med min bild på månen..tyckte faktiskt själv att den blev rätt häftig! Om man får tycka så om sina egna bilder, haha!


Polygami!

Polygami - månggifte, för er som är som jag och inte hade nån aning om vad polygami betydde. Jag såg på "Kvinnors hemligheter" som går (som serie) på trean på måndagar. Igår handlade programmet om just detta, polygami. Och speciellt intriktat på sekten FLDS (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints). Alltså jag blev alldeles stum! Jag kunde inte fatta att folk kan med att beté sig så. En mamma hade fött ett (av flera) barn som hade en allvarlig cancersjukdom och som sedan blev förståndshandikappat. Då ville pappan döda barnet för att det var nedlåtande att ha en son som var förståndshandikappad! Jag förstår verkligen inte tänket! Men har man 53 andra barn så kanske man inte bryr sig om ett försvinner? Nä fy vad hemskt! Och på detta stället hade dom även en enskild gravplats som bara var för barn/bebisar varav många var omärkta. Man undrar ju varför och hur dom barnen avled egentligen..

Programmet handlade mestadels om 2 kvinnor som lyckats fly från sekten och dessa kvinnor var kusiner genom giftermål (dah?). Inte så konstigt med tanke på att männen hade så många fruar.. Ena kvinnan jobbade numera med att försöka hjälpa andra att fly och även undersöka denna gravplats för bebisar o.s.v. Hennes mamma hade fött 13 barn. Hon rymde när hon var 16 år (och dessutom blivit tvingad att gifta sig med sin "första kusin" som dom säger i usa). Den andra kvinnan hade lyckats fly först när hon hade fött 8 barn. Tänk er själva att behöva rymma från ett ställe som anser att det enda kvinnan är till för är att föda barn tills dom går sönder och samman innuti! Och när dom är "färdiga" med detta så blir dom slavar åt de andra kvinnorna som håller på att gå samma öde till mötes! Hennes ena dotter hade dessutom valt att gå tillbaka till sekten senare. Vilken hemsk känsla det måste vara.. Neej, fy faan säger jag bara! Men det är ju jäkligt intressant att kolla på såntdär, tycker i alla fall jag.

Skulle ni kunna tänka er att gå med i en sekt som FLDS? Eller överhuvudtaget ingå i polygami? Här kan ni läsa mer om FLDS http://sv.wikipedia.org/wiki/Fundamentalistiska_Jesu_Kristi_Kyrka_av_Sista_Dagars_Heliga


En måne!

Imorse när jag kollade ut genom fönstret såg jag månen. Så jag sprang och hämtade kameran och gick ut på baksidan för att fota. Men det hade börjat ljusna så jag ställde in kameran och såhär blev resultatet:


Skulle behöva beskäras lite mer i över och underkant, men hinner inte fixa detta nu då Molly precis vaknade. Men skulle i alla fall bara visa den för nu vankas det frukost! Ha en bra dag!

Lite bilder och sånt!

Först tänkte jag faktiskt börja med en bild på våran lilla tiger från igår! Ni fick ju se en mmsbild men det är ju inte samma sak, haha!



Sen, innan jag fortsätter, så måste jag bara berätta att mina filter kom idag! Har köpt, för ett par veckor sedan på tradera, ett paket med uv-filter (ett måste enligt mig!), pol-filter och ND8 filter och dessa kom idag. UV-filtret sitter självklart på och jag måste ut och testa på nd8-filtret snart känner jag! Får se vad man kan hitta på.

Tindra fick göra en grej idag. Nått som både var spännande men lite ledsamt. Tror inte hon kunde bestämma sig om hon skulle bli ledsen eller glad! Hon fick nämligen en heliumballong när vi var på marknaden i Trollhättan. Idag började den se väldigt ihopskrumpen ut så jag hade först tänkt tömma ur den och sen slänga den! Men sen frågade jag Tindra om hon ville gå ut och släppa upp ballongen högt upp i luften varpå jag fick ett glädjetjut till svar! Så vi gjorde detta...









När ballongen sedan var väldigt högt upp i luften så ville hon fånga den - hennes ord. Men jag fick förklara för henne att ballongen nu var med fåglarna så att dom fick leka med den och att vi kunde titta efter den när vi ska flyga flygplan! Då sa hon att vi skulle fånga den med flygplanet, gullunge! Sen ville hon även att vi skulle köpa en ny och när jag sa att vi kunde köpa en ny någon annan dag, då gick det bra. Då kunde vi gå in igen.

Nää, nu ska jag bädda ner mig i soffan, kolla på top modell och vänta på att klockan blir 22.00 så att jag kan titta på kvinnors hemliga liv, en väldigt intressant dokumentärserie som går på trean. Så ha en fortsatt trevlig kväll!

Nähäpp..

Då har man fått klartecken från Ängabo förskola (Tindras dagis). Molly kommer inte att få plats där i Januari (då hon fyller 1 år) då dom har det smockfullt. Tråkigt och jobbigt, javisst! Men det får helt enkelt funka ändå. Vi fick ju istället plats på Kurveröds förskola, så dagis har vi ju ändå. Och Molly kommer stå i kö för överflyttning så hon kommer förmodligen få börja där nästa höst istället eftersom hon faktiskt har syskonförtur. Så jag ringde till rektorn för kurveröds förskola men hon svarade inte så jag lämnade ett meddelande så jag hoppas att hon ringer upp mig under morgondagen så att jag kan meddela henne att vi vill ha platsen!

Men idag har jag i alla fall gjort lite nytta. Har gått och plockat här hemma, men det gör man ju jämt tycker jag. Men jag har även gjort ett stor-röj i Tindras rum. Slängt ner en MASSA gosedjur som hon inte använder i en säck, slängt sånt som är trasigt, möblerat om lite och tagit ner en "hyllgrej" som alla gosedjuren var i som inte behövs. Sen har jag även dammtorkat och dammsugit. Skulle behöva skura med men jag orkar inte det just nu. Det har även blivit lite lättare shopping idag. Har köpt lite nya strumpor och trosor till Tindra. Dom har ju så bra 7-pack på h&m för en billig peng så det köpte vi. Sen blev det även en mössa till Molly som vi fick av Jespers mamma. Den är så söt! Ni får se bild på den nån gång. Har även tvättat lite idag och ska faktiskt starta en ny maskin just precis nu. Så här avslutar jag och återkommer senare med lite bilder.

Sovmorgon!

Nu har vi haft några dagar med tidiga mornar igen, men idag vaknade Tindra klockan 8 och Molly 8.10. Helt underbart! Har dock fått vara inne hos Molly några gånger inatt men desto skönare var det ju att få sovmorgon! Dock är det en sak som jag inte är allt för glad över. Molly är dålig i magen..igen..ååh jag blir galen! Varför blir hon det? Kan ju omöjligt vara tänder, som jag först misstänkte, eftersom inga tänder kommer upp! Så nu sitter jag bara och väntar på att hennes exem ska komma tillbaka..igen.. Hon var lite röd när jag bytte blöja förut så jag smörjde med weledas zinksalva. Får hoppas att man hinner få bukt med det innan det blir som förra gången.

Appropå Molly så kryper hon mer och mer. Hon börjar även få upp fart på det, hehe! Skönt! Kanske man slipper bodys som är helt svarta på magen för att dessa golv är som dom är. Sen ställer hon sig upp överallt nu, eller MOT allt. Sen går hon efter möblerna. Hon har även tagit sig från soffan till vardagsrumsbordet, så vända sig gör hon med uppe på benen. Usch..jag börjar bli rädd, haha! Hon kanske går när vi kommer till norrland, hahaha! Nää, det tror jag inte. Jag tror fortfarande att hon kommer börja gå när hon är runt 12-13 månader, precis som Tindra.

Nu har jag däremot en fråga till alla här inne. Är det NÅGON som har en vagn att låna ut i Piteå mellan 21/11-12/12? Behöver inte vara nått märkvärdigt men jag vill inte ha någon sulky. Tänkte slippa dra med även detta, haha! För finns det så lånar jag gärna av någon men annars får vi ta med vagnen i alla fall.

Period?

Alltså Tindra har kommit in i någon sorts fas eller vad man ska kalla det. Hon ska alltid ha kniv och gaffel till maten, antagligen för att hon ser att Jesper och jag använder det. Men det slutar alltid med att hon äter ALLT med händerna. Och då menar jag ALLT! Ikväll gjorde jag mannagrynsgröt till henne, bara för att testa. Hon har ju alltid hatat gröt innan men nu verkade det gå bra. När vi övertalade henne att det var godis, haha! Kruxet här var väl att även gröten tyckte hon skulle intas med just händerna. Kladd kladd och åter kladd! Även igår (och imorse) när hon fick yoghurt och puffar så åt hon med händerna. Och jag känner inte riktigt att jag vill skälla på henne heller eftersom att hon då faktiskt äter. Men varför har hon kommit in i kladdåldern nu först? Hon har liksom aldrig gillat att kladda tidigare. Jag är ju självklart glad att hon äter! Men yoghurt/gröt-kladd överallt? Det är inte alltid det roligaste. Man måste ju i princip ställa henne i duschen efter varje måltid. Och med hennes känsliga hud (hon blir lätt torr) så är ju inte det heller att rekomendera. Aja, hon får helt enkelt kladda så får vi väl se om det går över nån gång, hehe.

Men nu ska jag göra nånting som vi inte gjort på länge. Jag ska ringa och beställa kinamat och sedan åka och hämta detta. Det ska bli sååå gott med friterad kyckling, ris och currysås! Mumsfillibabba!

Vi fick med oss en liten tiger hem. Raaaoo...

img_0098 (MMS)

Vi fick med oss en liten tiger hem. Raaaooo går hon och ropar!


Tindra är och busar i hoppborgen ute på torp.

img_0095 (MMS)

Tindra är och busar i hoppborgen ute på torp.


En liten syskonjämförelse!

Nu är Molly 9½ månad. Jag tycker fortfarande inte att dom är sådär jättelika mina små. Men på vissa bilder kan man faktiskt se det. Men jag tycker att Molly är mer lik Tindra när Tindra var runt året. Men jag tänkte ändå bjuda på två bilder där båda var 9 månader. Får se om ni tycker att dom är så lika?

Man ser ganska lätt vem som är vem. Tindra hade i alla fall mer hår då än vad Molly har nu, haha! Men Molly är även mycket ljusare, hennes hår är verkligen kritvitt!

Åååh!!

Jag är så rastlös.. Hade planerat att åka till Trollhättan ikväll men jag vet inte om jag vågar ta våran bil. Eller jo, det vågar jag nog men det regnar ju också! Då kommer inte jag ha min kamera framme i alla fall. Så det känns som att det kan kvitta. Har ingen lust att stå där och bli genomblöt och kall. Så jag stannar nog hemma. Men vad sjutton ska man göra då? Jesper skulle spela..hmm.. Kanske bäddar ner mig i sängen och glor på DH. Får väl se. Första planen är i alla fall att få ungarna i säng! Men dom verkar inte alls vara så sugna på detta..speciellt inte Tindra som har så mycket energi att hon klättrar på väggarna, haha!

Idag har vi inte pysslat med så himla mycket. Har varit ute på torp en sväng och köpt säckar och lite tuschpennor till Tindra. Sen kollade vi mest runt lite. Ska väl snart påbörja inhandlingen av utomhusbelysning och sånt mysigt tills julen är kommen. Vi kör nog lite på temat mer och mer för varje år..så snart har vi nog det mest belysta "radhuset" i stan, haha! Men jag längtar faktiskt lite tills man får börja julpyssla lite, lyssna på julmusik och sånt. Ska bli mysigt!

Nu har jag faktiskt ingenting mer vettigt att skriva för tillfället, men kvällen är ung så det kan ju bli fler uppdateringar..

Tindra ska sova på biltema..

img_0093 (MMS)

Tindra ska sova på biltema..


Tindra nyduschad och nu ska vi klä på oss ...

img_0092 (MMS)

Tindra nyduschad och nu ska vi klä på oss och åka till torp. Ska köpa färgpennor till tindra och sopsäckar till mig.. Mer är man inte värd, haha!


Bilder från första snön!

Som sagt så gick vi ut och lekte en stund imorse. Vi var ute nästan en och en halv timme och Tindra älskade det! Hon älskar snön och jag ångrar att vi inte hunnit köpa en bob (snowracer för sörlänningarna...) ännu, för vi har faktiskt (hade) så mycket snö att det hade gått att åka. Men men, vi ska i alla fall köpa en snart så att dom inte hinner ta slut, som förra året. Men jag orkar inte skriva någon längre novell idag. Är alldeles för trött och har huvudvärk så här kommer bilderna!











Sen blev Molly hungrig..och när hon är hungrig blir hon kinkig. Då visar hon sin bästa sida som ser ut såhär:


Så det var bara knalla hemmåt! Men hann få två bilder till..på Tindra..i snön..





Tindra ville såklart inte gå hem, men hon är smart. Hon förstår när jag säger att Molly är hungrig och behöver mat så att vi måste gå hem och ge henne det. Så vi gick in och gav Molly mat sen lade jag Molly. Och Tindra fortsatte leka utomhus, på våran baksida, det var skojsigt!

Detta var allt från mig idag. Kan ju hoppas på bättre uppdatering imorn! Ha en bra kväll!

God morgon!

Idag klev vi upp klockan 7. Intressant. Snön ligger kvar också, helt otroligt! Men det ska ju bli mildare så frågan är bara hur länge. Men nu är i alla fall traktorn här och grusar skulle jag tro. Tindra tjatar om att få gå ut och leka i snön, så jag tror faktiskt att vi ska göra en tidig morgon och gå ut och leka en stund innan vi ska väcka Jesper. Man får ju passa på nu när snön är här, hehe.

Nu har vi ju börjat köra med Tindra utan blöja på natten igen. Hon vill ju inte ha blöja och då känns det ju dumt att tvinga henne. Så nu blir det ingen välling efter klockan 15 och yoghurt till kvällsmat. Hon gillade verkligen vaniljyoghurten så det blir nog bra. Inatt har hon dock kissat ner sig en gång trots att hon var och kissade 3 ggr innan hon lade sig. Visserligen kom det bara några droppar varje gång hon kissade men det kom allt kiss. Men vi får köra på detta några kvällar och ser om det blir bättre. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Men men, det blir nog bra nån gång!

Nää nu ropar mina barn på mig men ha en trevlig morgon!

Glömde ju skriva om dagis!!

Jag glömde ju skriva om det förut. Dagis. Jag har blivit erbjuden dagisplats till Molly. SKÖNT att veta att man har fått plats! Men grejen är den att det inte är samma dagis som Tindra. Jag vet att vi har syskonförtur på Tindras dagis men dom har fullt. Jag ringde nämligen och pratade med rektorn på ängabo (Tindras) och hon var på konferens i Göteborg så hon kunde inte riktigt kolla hur allt låg till men hon sa att det inte såg så ljust ut eftersom hon ska börja precis efter årsskiftet. Men hon skulle kolla under morgondagen och sen skulle jag ringa henne på måndag efter klockan 14. Så då får jag väl veta mer exakt. Men sen sa hon också att även om vi tar platsen på Kurveröds förskola så kan Molly stå i kö för överflyttning så i värsta fall får vi göra så istället!

Ett tag funderade jag på att byta även för Tindra då, till kurveröds, men det känns dumt. Tindra känner sig trygg på Ängabo nu och hon avgudar sina fröknar så det känns inte alls rätt! Det är nog förmodligen lättare att flytta över Molly till Ängabo nästa höst istället. Det kommer nog bli bra hur som hellst! Så direkt efter att jag fått pratat med rektor Katarina på måndag så får jag ringa och prata med rektorn på kurveröds förskola och då kommer ni också få veta hur det kommer bli.

Shit..min lilla bebis är snart redo för dagis..helt befängt!

P.s. För er som inte märkt/vet så kan ni nu lägga till mig på bloglovin igen! Den rosa lilla ikonen i menyn till höger, klicka på den! Och för er som inte vet vad bloglovin är så är det en smart manick som registrerar alla mina nya inlägg så att ni inte missar! Registrera er där och börja följa bloggen! Ni kan även välja att få ett mail varje gång jag uppdaterar, men då lär ni få många mail.. D.s.

Snöar igen!

Japp! Nu snöar det igen! Men det har varit strålande väder idag. Ett såntdär riktigt fint vinterväder där man önskade att vi hade MYCKET snö. Lagom varmt och strålande sol så självklart smälte snön bort! Och nu snöar det snöblandad ruskig blötsnö som faktiskt inte ens lägger sig ordentligt på marken! Riktigt trist. Nu börjar till och med jag faktiskt längta lite efter snön. Inte så mycket som förra året dock, för sånna snömängder kan inte sörlänningarna hantera. Eller rättare sagt så har dom inte resurser till det! Man kan ju bara hoppas att dom kanske lagt in fler resurser iår, och förberett sig lite på vad som faktiskt KAN komma. I alla fall hoppas jag att dom har i beredskap så att det bara är att ringa "ifall att" tycker jag.

Men jag tog några bilder på allra första snön som föll imorse, som jag tänkte dela med mig av. Här kommer dom! Och som ni kommer få se, så snöade det rätt rejält! Synd att det bara höll på typ, max en timme.











Och appropå snö så är det ju en sak till vi sörlänningar är dåliga på - vinterdäck! Ni förstår, vi är inte riktigt vana vid att det kommer snö såhär långt innan jul! Vi behöver ju inte ens sätta på våra vinterdäck fören 1 december. Så när den första snön chockar oss och kommer i mitten på oktober så blir det kaos! Det ordet har man ju läst i tidningarna varje jäkla år, så fort snön kommer, så är det snökaos överallt! Jisses! Men jag har förstått nu att det faktiskt är ganska sant. Vi har inte heller satt på vinterdäcken ännu och jag kan säga att det är SNORHALT! Vi har en liten backe från våran parkering upp till vägen, där blir det lika halt varje år och förra året var i alla fall JAG glad att vi hade 4wd. Hur som hellst så med sommardäck kan ni ju tänka er hur halt det var, haha! Det slutade med att jag fick stå kvar och titta så att ingen bil kom, sen backade jag bak och tog sats för att ta mig upp på vägen. Sen var det bra med det. Sen fick jag krypköra resten av sträckan fram tills stora vägen, sen var det ju inga problem! Men lite spännande var det allt!

Resten av kvällen har i alla fall spenderats med att leka med mina underbara ungar! Molly har vräkt i sig en hel banan och efter det även en hel flaska välling, mitt lilla matvrak! Tindra har inte fått nån välling sen hon kom hem från dagis (hon brukar få det som mellis för att hon vill ha det!) och hon blev lite ledsen när jag sa nej när hon bad om en strax efter middagen. Men det gick snabbt över när jag sa att hon skulle få äta yoghurt och puffar till kvällsmat. Då började hon tjata om det istället, hehe. Men sagt och gjort, kvällen kom i rasande tempo och Tindra fick kvällsmat. Molly somnade vid 18.30 medan Tindra åt. När hon sedan ätit klart hade hon yoghurt i håret och även på benen så hon fick hoppa in i en dusch.

Där måste jag bara få skryta lite, eller..berömma min egen dotter! För hon och jag har verkligen haft våra fighter i badet vad gällande hårtvätt! Hon blir hysterisk så fort det ens nämns. Men detta har nu börjat försvinna då hon ÄNTLIGEN lyssnar på mig när jag säger att hon ska titta upp i taket för att slippa att få vatten i ögonen. Så nu slipper hon vattnet och shampot i ögonen och jag slipper en hysterisk unge! Hon har blivit SÅÅÅÅ duktig! Och det har hon fått höra också och då blir hon så stolt att hon klarade av det! Duktiga flickan min!

Efter duschen så var det raka vägen in i sängen. Men hon har dock inte somnat än, hehe. Men jag bryr mig inte, hon ligger där inne och tittar på saltkråkan i godan ro. Älskade unge! Älskade ungar! I love you to the moon and back!

Avslutar nu med en bild på mitt yoghurtmonster! Ha en fortsatt trevlig kväll gott folk!


Okej, glöm det jag skrev tidigare om snön!...

img_0081 (MMS)

Okej, glöm det jag skrev tidigare om snön! Nu har första snön fallit och jag fick springa upp med Tindras overall till dagis. Tur att vi har så nära! Men det hade ju varit roligast att ha henne hemma nu men man kan ju hoppas att det fortsätter snöa ett tag så att vi kan vara ute och busa och kanske göra en snögubbe eller så, ja en väldigt liten då, hehe! Underbart!


En morgon som denna!

Mamma: Jag orkar inte maila så jag svarar här, för jag vet ju att du läser ändå, haha! Jo, jag hade faktiskt tänkt fråga det, om vi inte kan ha ett litet julbord nånstans och dela ut lite julklappar. Vi har ju också julklappar att ge bort. Kan vi inte samla typ hela släkten..eller jaa..mormor, gammelmormor och du i alla fall och käka nån julmiddag och dela julklappar? Jaa, Alex och Jennifer kan ju också vara med. Deras julklappar har vi dock inte köpt än men resten är köpta och klara! Och jag är sugen på prinskorv, hahaha!! Och romröra...och palt..mm..

Idag då? Ja dagen började faktiskt bra. En solstråle kom in i vårat sovrum och ropade "Mamma, kliv upp nu!" så det var bara masa sig ur sängen, hehe! Gullunge! Sen ville hon kolla tjorven i sitt rum så jag satte på tjorven och sedan gav henne välling. Sen kunde jag mysa ner mig i soffan en stund innan Molly vaknade. Det var skönt att kunna vakna i sin egen takt faktiskt. Men dock har jag så jäkla ont i ryggen idag så jag vet inte riktigt vart jag ska få energi ifrån. Sen kom jag även på att vi inte har några sopsäckar hemma, dom är slut, så vart ska jag trycka ner alla jäkla mjuksdjur jag hade tänkt rensa ur Tindras rum idag? Kanske kan flirta lite med Jesper så att han kan åka ut till biltema och köpa några, får se vad han tycker om min brilljanta idé sen när han vaknar.

Har även hört att det snöar här i närheten. Ja, till och med här i stan! Men jag har då INTE fått några bevis på detta, för uppe på kurveröd har det inte kommit en snöflinga! Men lite, innerst inne, hoppas jag ändå att det börjar snöa här med. Men jag fick lite ont i magen och ångest över om jag kanske klätt på Tindra för lite.. Hon kanske skulle ha haft på sig sin overall idag..eller? Det är, just nu, -2,9 grader och hon fick på sig strumpbyxor+jeansleggings, sina fodrade galonisar+jackan som hör till och självklart mössa och vantar och varmare skor..hoppas att det räcker och att hon inte blir kall.

Nu då? Jaa, jag försöker få Molly till att vila. Men det går inte jättebra för mitt lag. Tror att jag måste lägga om hennes vilostunder lite. Hon kommer få börja sova enbart en gång mitt på dagen snart. Lägga henne där runt 12, då kanske hon sover en längre stund? För som det är nu måste jag tvinga henne i säng för att ingenting duger. Hon gnäller, gäspar och gnuggar ögonen, men sova ska hon verkligen INTE! Men om jag istället tvingar henne att vara vaken en stund till kanske hon blir så utmattad att hon somnar? Jag ska i alla fall göra ett försök..men inte idag.

Nää, nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund innan det är dags att väcka Jesper. Sen får vi väl se om snön kommer hit eller inte. Ha en trevlig dag i alla fall! Kram på er!


God kväll!

 

Alltså, jag skippar nog detta med fotograferingen för idag. Jag har funderat på vad jag ska fotografera hela kvällen och kommer inte fram till nått vettigt. Men istället har jag badat mina ungar och renbäddat deras sängar så nu får dom det extra mysigt när dom kryper när där. Molly gnuggar sig i ögonen så det är snart dags! Tindra ska få lägga sig och kolla på en film, hon ville titta på Tjorven sa hon. Tror att jag ska passa på att städa hennes rum imorn när hon är på dagis. Går så mycket snabbare och enklare då, haha! Annars är hon alltid framme och drar fram allt som jag precis plockat bort. Kanske även skulle passa på att slänga leksaker som är trasiga och plocka bort sånt hon inte använder, typ en massa mjukisdjur, och lägga dom i en säck. Sen bara låta dom finaste mjukisdjuren vara kvar. Ja, så får det nog bli! Ska även rensa i leksakslådan som vi har stående i vardagsrummet när jag ändå håller på. Så! Då hade man precis gjort upp morgondagens planer!

Nu ska jag snart sätta mig och titta på dagens avsnitt av one tree hill som väntar på mig och sen kanske det blir lite desperate housewifes också. Egentligen borde jag städa, men jag orkar banne mig inte! Inte ikväll i alla fall. Nää, nu gnäller Molly för mycket så nu ska jag lägga henne i sängen, och Tindra med för den delen, så att hon kan kolla på sin film! Men jag bjussar på en (gammal) bild. Första och enda gången Tindra sugit på tummen, här kommer den! Sen får ni ha en trevlig kväll!


Fotosugen!

Det verkligen KLIAR i mina fingrar! Jag är så fotosugen. Men jag fryser..det är kallt ute och i mitt huvud står fantasin stilla. Jag får nog göra ändringar på nått av det. Ikväll när jag har lagt ungarna och Jesper är på jobbet får jag nog försöka knäppa lite bilder, inomhus. Får se vad jag kan hitta på och vad det kan vara, men nått får det bli helt enkelt. Stilla min hunger, haha! Sen är det ju ONSDAG idag! Och vet ni vad det betyder? ONE TREE HILL! Det hade jag ju nästan GLÖMT! Hur fan kan jag glömma det?! Måste genast..hrm..se om det finns!

Lite besviken!

Innan jag gick och lade mig igår så kollade jag vädret. Dom sa att det skulle snöa idag och jag blev lite glad. Inte för min egen skull men för Tindras. Vi pratar mycket om snön och hon ser fram emot att den ska komma! Men idag när jag kollade vädret igen för att se vilken tid det skulle börja, då skulle det helt plötsligt inte alls snöa idag. Nehepp.. Då säger dom att det ska snöa på fredag istället. Men förlåååt mig för att jag knappast tror på att det kommer snöa på fredag! Skit på vädret! Så jag blev faktiskt aningens besviken.

Men idag kom ju även barnbidraget, och det betyder att vi ska åka ut och handla! Vi behöver blöjor, våtservetter, burkmat till Molly (kalla mig lat om ni vill!) och lite annat smått och gott. Och appropå gott, jag tänker köpa chips och dip och sitta och frossa ikväll! Jag är så sugen att jag skulle kunna sätta mig i bilen NU bara för att köra till affären och köpa enbart detta! Här går vi i nyttigheternas tecken, eller hur? Bah! Aja, jag orkar inte bry mig för tillfället. Har inte orkat bry mig om träning eller nått annat heller så varför börja idag? Tror ärligt talat inte att jag kommer börja innan jul. För det skulle bara skita sig när vi är i Piteå och sen skulle det skita sig vid jul. Jag är svag, jag erkänner detta! Haha!

Så nu säger jag som Rachel Ray, "See ya when we see ya!"

Ny hobby!

Japp, det ska jag påbörja nu. Jag satte nämligen på kanal 5 ikväll och tänkte se desperate houswifes. Tycker att det är en rätt rolig serie som jag följt lite i början.. Men nu fattade jag verkligen ingenting! Vad hände med Gabbi´s ungar och varför ska farsan till tvillingarna röka maja? Jag fattar ingenting.. Så jag tänkte börja med att kolla på säsong 6. Jag tror att jag har sett några avsnitt på den säsongen men den kanske hjälper mig att förstå nånting i alla fall. Så detta kommer jag förmodligen pyssla med på kvällarna ett tag framöver. Glo igenom säsong 6 av DH! Då vet ni det! Så får jag helt enkelt ta säsong 7 senare!

Bilder bilder bilder..

Jag tänkte ju göra en uppdatering om mina ungar..men den enda uppdateringen ni får är denna:



Jag tyckte väl att det luktade bus i luften.. Men dom hade roligt i alla fall!

Jag sitter och går igenom massa bilder som jag ska skicka iväg på framkallning så jag hinner inte mycket mera..men jag slänger in en bild på katten och två allmänna bilder..på naturliga fenomen.. Tjing! (Kanske uppdaterar senare..man vet aldrig med mig...






Doftar ljuvligt!

Maten doftar helt ljuvligt just nu. Hungern biter i magen även om jag vet att maten inte är klar än på minst en halvtimme! Det blir ugnsstekt kyckling på grönsaksbädd och till detta blir det pommes (det enda vi hade hemma och Jesper är inte mycket för ris). Ska bli underbart gott! Och såklart har jag gjort marinaden till kycklingen själv. Grönsakerna fick dock frysdisken stå för, det är wokgrönsakerna som heter "sommargrönsaker". Men det spelar la ingen roll eller? Grönsaker som grönsaker, dom är ju bara frysta från början! Till marinaden använde jag rapsolja (ska nog börja använda olivolja, det är nyttigare har jag hört..stämmer det?), grillkrydda, lökpulver och lite curry, sweet chilisås och en skvätt japansk soja. Ska hur som hellst bli riktigt smarrigt! Nu saknas egentligen bara min egna goda vitlökssås, men jag hade inga grejer hemma till den förutom just vitlöken då, haha!

Nu måste jag greja lite mer men jag återkommer senare. Kommer nog en uppdatering om mina barn med lite bilder från förr!

Vi tog oss till öppna förskolan och Molly ...

img_0070 (MMS)

Vi tog oss till öppna förskolan och Molly sitter stilla! Jag är chockad..


Frågan är..

Undra om man skulle orka sig iväg till öppna förskolan. Man blir ju lika slut i huvudet själv som ungarna som härjar runt värre än nånsin. Men ändå skönt att köra slut på lite av deras energi redan innan lunch. Då kan dom somna i bilen och förhoppningsvis fortsätta sova en stund efter att vi kommit hem. Ja, så får det nog bli. Nu är en unge påklädd, nu ska jag packa väskan med välling till Molly, Tindra kan jag köpa ett mellanmål till där borta. Ska bara komma ihåg att ta med mig lite mynt, sen får hon lunch hemma. Kameran kommer jag ha med mig men jag kan inte lova några bilder. Beror lite på om ungarna sticker åt varsitt håll, hehe. Så jag antar att jag får sätta lite fart då..

Kvällsfunderingar!

Shit vad jag har börjat blogga! Bra eller dåligt? Hinner ni med att läsa allt eller? Jag hoppas det, annars har ni att göra om ni ens orkar gå igenom allt, hehe!

Men jag har fått lite funderingar. Detta med julpyntandet (jag vet, jag är tidigt ute!). Jag har kommit fram till att jag/vi kommer ha HELVETES mycket att göra helgen den 19-20-21 november! För jag kommer julpynta den helgen! Sen åker vi ju till Piteå den 21:a också, så samtidigt ska jag packa..hmm.. Men jag känner att jag vill julpynta själv, även om Krewer garanterat hade kunnat göra det om hon fick chansen, haha! Sen känner jag även att det är i senaste laget att julpynta när vi kommer hem lagom till lucia! Så den helgen kommer verkligen vara fullsmockad av städ, stök, gardinbyten, julpyntning och framförallt - packning! Shit pommes! Vad har jag gett mig in på egentligen? Men det får gå helt enkelt, hehe. Så helgen innan första advent kommer familjen Andersson julpynta, coolt va? Intresseklubben antecknar, men jag var bara tvungen skriva det..

Gooode skönt!!

Då har man precis kommit ur en skön VARM dusch! Benen har blivit ansade från dess groteska vinterpäls dom hunnit gro på ett par veckor. Jag har varken haft ork eller lust att raka dom, men nu kände jag mig tvungen då jag började se värre ut än min egen karl. Då är det illa! Även mina tår fick sig en omgång, dock inte av rakhyveln utan av nagelsaxen. Så nu känner man sig lite fräschare i alla fall. Men trots den varma duschen så lindrades icket ryggvärken och den jävla mensvärken! Men jag överlever nog. Skönt var det i alla fall att stå i duschen!

Vad vi har gjort ikväll kommer jag inte ens att skriva..vi har inte gjort ett skit! Molly var så trött när hon skulle få lägga sig att hon inte ens orkade äta vällingen! Så vi får väl se om hon vaknar snart så att jag kan försöka ge henne välling igen. För jag har ingen lust med en supertidig morgon imorn.

Appropå imorn funderar jag på att dra med mig ungarna till öppna förskolan. Men det är ju så jäkla tidigt, 9-12. Fan, ibland sover ju mina ungar till 9 och då är det ingen idé. Men om dom vaknar där vi 7-7.30 så tror jag faktiskt att vi åker dit. Då behöver inte Tindra bli så rastlös över att bara behöva vara hemma heller. Samma sak med Molly egentligen. Hon har ju börjat bli helt crazy här hemma, haha! Nåja, det får bli en sak att sova på helt enkelt.

Ny besöksräknare..

Ja nu har jag fixat in en liten besöksräknare som ni hittar längst ner i menyn. Får väl se om den funkar bättre än deras egna. Jag hade en annan statistikräknare när jag hade min blogg på servern, men nu har jag inte bloggen på den egna servern längre och statistiken är bortom all kritik ändå..så vi får väl se. Men eftersom den är ny och precis nyinsatt har den ju börjat på 0..jag får leva med det, hehe. Ska nog förmodligen in lite mer nytt men jag skriver om det ikväll i så fall..

Inte nu igen!?

Klockan 07.40 imorse hade jag redan hunnit byta 2 bajsblöjor. Vad betyder det då? Jo, Molly är lös i magen IGEN! FAN! Då dröjer det alltså inte länge innan hon ser likadan ut i rumpan..igen.. Skit också! Mat var hon inte heller så sugen på när hon vaknade vid 6. Hon åt inte ens en hel flaska välling. Så om det är någon mildare form av magsjuka eller om det är dessa jäkla tänder som spökar men aldrig vill trycka sig igenom, det lämnar jag osagt. Det märktes i alla fall tydligt att ungen käkade majs igår, haha!

En sak till om Molly. Hon ställde sig upp mot tv-bänken (och stod kvar) för första gången idag. Och vet ni vad ungen gör? Jo, hon GÅR utefter den! Okej, det gick väääldigt stappligt och väldigt vingligt men hon gick! Det gör mig lite rädd. Hon är bara 9 månader.. När Tindra började gå efter möbler så tog det en månad och sen gick hon sina första steg typ..kanske 1½ månad. Näe..Molly är ändå såpass ostabil i benen när hon går så det kommer nog dröja längre..hoppas jag.. Haha!

Och allt detta händer alltså innan klockan ens har slagit 8..och nu ligger Molly och vilar igen. Hon vaknade ju innan 6 den stackarn..nåja, nu ska jag och Tindra passa på att mysa lite! Ha en trevlig dag!


Tappat bort?!

Jag måste nog ha tappat bort lite bloggar. Förr läste jag alltid fleeera bloggar men nu har jag glömt vilka jag gillade och vilka jag läste. För jag tappade även lite tid och all min lediga tid gick åt att vila. Men nu läser jag bloggar på kvällarna och även i mobilen när jag går och lägger mig.. Min "favoritlista" har försvunnit liksom. Kan inte ni tipsa om en bra blogg att läsa? Kanske eran egen? Eller kanske någon annans? Kom med tips!

Sen har ni för övrigt gått och lagt er vad gäller kommenteringen..nästan 200 läsare dagligen och ingen orkar kommentera, hmm!

Sen har jag en annan fundering. Min egen blogg är ju inte direkt jätteintressant. Skulle jag hitta min egen blogg hos nån jag inte känner skulle jag nog snabbt bli uttråkad. Men grejen är den att den är intressant för många andra som får chansen att följa mig och min familjs vardag. Och det är ju förståss alla släktingar och vänner som bor 120 mil härifrån. Men man kanske skulle haft två bloggar? En vardagsblogg som släkten kan läsa och en där jag kan skriva om saker som intresserar mig som till exempel foto. Eller ska man helt enkelt slänga ihop bägge och skriva om allt i denna bloggen? Det tåls att fundera på helt enkelt..

Lite ändrade planer (+ bilder från igår..)

Tanken var att jag och ungarna skulle ha åkt och hälsat på ett par kompisar till oss när Jesper åkte och jobbade. Men det blev lite ändrade planer. Jag orkade inte riktigt och dom hade fått fullt upp så vi får ta det en annan dag helt enkelt. Molly var på allmänt pisshumör och ingenting var bra. Hon ville inte ha mat och hon ville inte ha välling, ny blöja hade hon precis fått och sova ville hon inte heller. Men jag orkar inte ha en liten grinlisa uppe så efter många om och men så somnade hon till slut! Då gick jag och Tindra ut på baksidan (eftersom jag ville höra om Molly vaknade) och började greja. Slängde alla döda blommor, sopade lite, bar bort utemöblerna till garaget och lite sånt. Skönt att ha det gjort! Körde även bort cyklarna till garaget. Så Tindra har cyklat skyttetrafik (och jag sprungit) mellan garaget och hem, hehe. Och med jämna mellanrum kollade jag till Molly. Men hon sov som en stock! När vi hade grejat klart hade vi varit ute i 2 timmar och jag började bli hungrig. Så då gick vi in och lagade mat. Molly vaknade lagom till att vi skulle äta så hon fick ligga i sängen och äta en flaska tills vi ätit klart.

Vi hade tänkt gå ut efter maten med, men Tindra lade sig på soffan med nappen och snutten och ville kolla på nalle puh så jag satte igång att städa inne med. Så jag har plockat i vardagsrummet, diskat en maskin, tvättat en maskin och dammsugit. Så nu känner jag mig nöjd över mina prestationer idag. Synd bara att min (odokumenterade) ichias har gjort sig påmind typ hela dagen idag så jag hade nog kunnat fortsätta om det inte vore för den. Jag har varit dödstrött hela förmiddan fastän jag fick sova en hel natt för första gången på länge, så antagligen sov jag för mycket. Drömde märkliga drömmar gjorde jag med, haha! Så jag och Tindra gick och lade oss i våran säng och vi somnade båda två och sov i en och en halv timme. Det var SKÖNT och välbehövligt. Då fick man lite extraenergi. Fasst trött, det är jag likt förbannat..

Nu ligger Tindra och kollar på tecknade pippi långstrump i sin säng och Molly somnade väl för ca. 30 minuter sen. Så nu tänkte jag bjuda på, först, en film och sen lite bilder från igår. Jesper och Tindra stod nämligen och kastade lite löv igår och Molly började asgarva! Och sånt måste man ju bara få på film, haha! Så här kommer den..ni får ursäkta om den är lite suddig men jag orkade inte greja med fokusen..



Och så kommer bilderna då. Och som sagt, Tindra är väldigt stolt över sin röda cykel!


(Först lite kana på stora lekplatsen)






(Som ni ser ville hon lasta sitt flak med massa löv och även massa ekollon)











Som ni ser hade vi verkligen toppenväder igår med strålande sol och klarblå himmel! Sånt väder har vi även haft idag! Bara det att det faktiskt har varit lite varmare idag, hehe. Dock ska det ju komma regn till veckan så vi får väl passa på att vara ute när det är såhär fint. Det stod i aftonbladet att det skulle komma ett nederbördsområde och om detta kom under natten (då vi alltid har minusgrader nu för tiden) så skulle nedebörden förekomma som snö, men det verkar som att detta jävla område kommer hit över dagen så vi får nog vänta ett tag till på snön..både skönt och tråkigt enligt mig. Men hellre snö än regn..

Nu ska jag förflytta min feta lilla röv till soffan och glo lite tv och allmänt slösurfa på den bärbara istället. Ha en fin och härlig kväll!

Okej, jag gör ett försök..

Jag måste bara säga WOW! Jag har fått sova en HEL natt utan att nån av ungarna har vaknat och gjort ett enda knyst! Jag blev chockad när Tindra kommer in, jag kollade på klockan och den var fem över sju. Men jag känner mig bara tröttare för det. I alla fall än så länge. Jag sitter just nu vid datorn för att hålla mig vaken.. Så jag tänkte göra ett försök till uppdatering även om jag förmodligen kommer skriva jävligt grötigt, för det är så min hjärna känner sig..grötig..

Nu börjar det alltså bli jävligt kallt tycker jag! Jag sov med dubbla täcken natten till igår och även nu inatt. Jag måste nog köpa mig ett tjockare täcke..nää, ett DUNTÄCKE!! Det vill jag ha..kanske i julklapp? Där hade ni ju ett tips..jag vill ha ett duntäcke! Appropå jul så måste vi börja fixa julklappar nu. Vi har ju nästan allt färdigt på vad vi ska köpa men det är bara det att man ska få tummen ur också. Sen har jag ju tänkt skriva önskelista åt ungarna med. Får ta det antingen senare idag, när jag har piggnat till lite, eller en annan dag..får väl se..

Nää, detta hjälpte inte så himla mycket. Idag blir jag själv med ungarna när Jesper börjar vid 14-tiden så jag vet inte hur mycket tid man får över till datan..men jag uppdaterar väl nån gång ikväll i så fall..

Trevlig kväll även idag!

Ja, jag åkte och umgicks med Krewer även ikväll. Det var trevligt. Vi spelade lite kort och tjötade på som vanligt. Jesper kan ni ju gissa vad han har gjort hela kvällen? Haha! Så tack för ikväll!

Jag hade tänkt lägga in lite bilder och en film även ikväll men nu orkar jag inte. Är alldeles för trött. Men efter att Tindra och Jesper sovit på soffan så vaknade Molly ganska lagom samtidigt. Så då fick Molly mat och sen begav vi oss ut en stund innan våran (för vår del) sena middag. Vi gick och Tindra cyklade ner till stora lekplatsen och där var vi och busade en stund. Sen såg vi att Tindra tröttnade lite så vi gick en liten promenad och Tindra cyklade. Nu är inte hennes fina trehjuling så stor för henne längre och hon cyklar på den utan problem, hon älskar den verkligen! Det bästa är ju att man kan lasta massa löv och sånt där bak, hehe. Men det var en mysig promenad för hela familjen faktiskt. När vi kom hem så var vi ute en liten stund till, Jesper körde in moppen i garaget och sådär. Sen var klockan plötsligt 18 så vi gick in. Då gjorde vi mat och sedan fick Molly lägga sig och hon somnade nästan direkt för en gångs skull. Tindra var vaken en stund till, men även hon var rätt trött så hon gick och lade hon med. Så det har varit en väldigt mysig eftermiddag/kväll med familjen och sen en väldigt trevlig kväll med fröken K.

Nu, mina vänner, tänker jag gå och lägga mig med dubbla täcken i sängen och försöka somna innan klockan 01..får väl se hur bra jag lyckas! God natt gott folk!

En snabbis!

Nu är jag här igen, men bara en snabbis! Vi var ut till kära barn och kikade lite på vagnar. Jag tror fortfarande att jag gillar emmaljunga scooter bäst. Vi hittade dock en ståbräda vi kommer köpa oavsett om vi byter vagn eller inte. För denna ståbrädan passade faktiskt även till våran phil & teds! Så nu velar vi igen..eller jag..eller..jaa.. Vi får se helt enkelt.

Nu blir det korv med bröd till sen lunch och ikväll blir det kött och pommes. Så jag återkommer senare..

Sovmorgon utan sömn!

Jesper gav mig sovmorgon idag, skönt som attan! Inte för att jag sov men för att jag kunde ligga kvar och dra mig och halvslumra emellanåt. Det var sköööönt! Nu är det hans tur att sova. Han ligger på soffan och jag hör hur han snarkar. Men ni ska veta att han aldrig lär erkänna att han somnat, haha! Gullgubbe!

Nu har jag lagt upp filmen på youtube och här visar jag den för er! Molly som dansös!



Hon kan alltså dansa så att hela stolen flyttar sig i sidled. Gud vad vi skrattar åt henne! Och då tycker hon ju bara att det är ännu roligare, hehe!

Sen hinner jag bara bjuda på lite bilder, sen ska vi klä på ungar och oss själva för att sticka ut på äventyr.. Ha en bra dag!


Orkar inte lägga in bilder och filmen ikvä...

img_0066 (MMS)

Orkar inte lägga in bilder och filmen ikväll, men denna bjuder jag på! God natt!


Kväll igen!

Nu var det kväll igen och jag har bara bloggat en gång idag, haha! Aja, det är väl så det blir. Vi har i alla fall varit igång hela dagen idag med. Varit nere i stan. Skulle egentligen bara ta en fika med Jespers bror men vi blev där lite längre än planerat, hehe. Sen hade jag även en lätt grinig Molly också som inte riktigt ville vara med. Och mat ville hon inte heller ha mer än en halv burk = inte likt Molly! Så jag lade henne i vagnen och promenedare runt i stan och det tog väl 5-10 minuter sen sov hon och jag kunde återvända till sällskapet.

Sen gick vi till clas ohlson och lite sånt och sen fick vi avsluta med lite käk eftersom det blev så sent. Nu har precis ungarna ätit sin välling och sängen väntar. Båda två är svintrötta efter en heldag i stan så jag är inte förvånad. Blev en tidig kväll, trots att det är fredag!

Snart tänkte jag dra mig bort till Krewer som är barnvakt. Som att jag inte får nog av ungar hemma, haha! Men det kan vara gott att bara komma hemmifrån. Speciellt eftersom Jesper ändå planerat att spela hela kvällen.

Men sen kan jag avsluta med att säga GRATTIS till min gammelmormor som fyller 80 år imorgon! Inte illa det! Nu får ni ha en trevlig kväll! Imorn (eller ikväll, har inte bestämt mig..) så kommer det upp en fin film på när Molly dansar, haha! Hon rockar hårt!

En slööö morgon!

Jag ska väl kanske inte slöa allt för länge men jag är såå jäkla trött idag. Jag gick och lade mig 22.00 igår men somnade inte fören 01.00. Skit med det! Sen vaknade jag när Jesper kom hem, startade micron och åt lite blåbärspaj som jag gjorde igårkväll. Sen somnade jag om en stund för att sedan vakna av att Jesper var inne hos Molly för jag vet inte vilken gång i räkningen. Men han avslutade med att säga att nu måste hon sova för nu skulle pappa gå och lägga sig! Ett par sekunder senare ligger han bredvid mig och jag somnar om. Vaknar en stund senare av att Molly är igång igen! Hon somnade alltså inte om och har varit vaken sen 4! Åååh jag blev så irriterad! Men sen kom jag ju på att hon åt dåligt kvällen innan så jag klev upp och gjorde en flaska. Då tog det väl en halvtimme till och klockan var 06.30, jag hade tänkt ge upp men då somnade hon tillslut! Jag lade mig på soffan och somnade till Tindra kom och puttade på mig, hehe. Då var klockan 8! Så jag kan bara meddela att jag är rätt tärd idag.

Men inte blir det någon vila för det inte. Jag ska dammsuga här hemma, starta nån mer maskin och sen skulle vi tydligen ner till stan idag vid 12-tiden och träffa Jespers bror. Det blev ju aldrig att ses i onsdags (eller var det tisdags?) så det blir idag istället! Sen får vi väl se vad som händer. Jag är så grymt sugen på att hitta på nått ikväll. Se nått annat än denna lägenheten.. Men vi får väl se..

Full fräs hela dagen!

Ja, jag vet INTE vart jag fick min energi ifrån men jag har gått på högvarv hela dagen! Tvättat, torkat och vikt tvätt, lagt in i alla garderoberna. Sen kom ju Julia med spjälsängen som ni vet, så självklart ville jag få iordning den. Men jag måste säga att jag blev lite lurad..var en jäävla massa "bitmärken" och grejer i den så den ska få sig en ommålning kan jag säga! Sen hade människan inte ens förmått sig att tvätta täcket, kudden ELLER madrasskyddet! Det var fläckigt och snuskigt så det blev att kasta direkt i tvättmaskinen. Allt satt liksom kvar, det var som om hon bara kastat ner allt smutsigt i den och låtit det vara, USCH! Men men, 300kr tycker jag fortfarande inte är farligt för en spjälsäng, spjälskydd, madrass, täcke och kudde. Så det får det vara värt!

Jaa, så jag har ju grejat där inne med idag. Jesper blev av med en stor kartong (med ett vapen och grejer i) från skrubben så nu fick det plats lite mer där inne. Så jag har bärt, städat och plockat en massa i Mollys rum men MYCKET mer kan göras! Men jag vet inte riktigt vart jag ska göra av allt. Snart blir jag i alla fall av med en STOR kartong som står där inne, nämligen den stooora kartongen med julsaker, hihi! Frågan är om jag skulle julpynta INNAN vi åker till norrland eller när vi kommer hem? Det är ju den stora frågan. Det är ju faktiskt lite sent att inte julpynta fören lucia..jaa, det återstår att se vad jag väljer. Hur som hellst har jag fått iordning på Mollys lilla sovhörna i alla fall, och såhär blev det!



Nej, stackarn har inte ens fått ett par gardiner! Men grejen är den att jag inte ens har en gardinstång! Men det kommer! Känner ingen direkt brådska med det. Hon sover ju ändå bara där inne än så länge. Men snart kommer nog även hennes rum se mysigt ut. Föresten, det är ingen av er läsare som kan tapetsera och känner för att hjälpa oss? Annars lär det nog bli att måla här inne, oavsett vad min hyresvärd säger!

När Molly gick och lade sig i sina limegröna sängkläder så var det ju självklart att hon skulle matcha med sin limegröna pyamas med en groda på! Och glad var hon! Får hoppas att hon gillar sin nya säng..för ännu har hon inte somnat..



Sen tänkte jag även bjuda på en bild hur Molly såg ut medan jag grejade. Hon hade fått tag i våran gamla digitalboxtvdosa och var glad i hågen! Och jag måste bara säga att Molly har börjat dreggla nått KOPIÖST de senaste dagarna..kanske tänderna kommer nu då? Haha! Här är beviset!



Haha hon ser ju fan smutsig ut! Fast det är hon nog också..sådär ser hon nämligen ut efter att ha krälat runt på vårat golv, trots att det är nystädat.. Kanske nått som behöver göras åt golvet snart? Det borde vara en bra pik i alla fall...

Hur går det med tvättandet då? Joo, det går frammåt! Jag har tvättat hela dagen och har tappat räkningen på hur många maskiner jag har tvättat, men det är ett par stycken och nu börjar jag snart se botten på det hela! Skönt det! Så ett par maskiner till sen är jag nog färdig. Men jag tror inte jag orkar fler ikväll. Nu är jag faktiskt värd att ta det lite lugnt. Min rygg håller på att gå av! Så jag ska inta soffläge med en dator i knäet, ska bli skönt! Nu kan jag i alla fall njuta över att jag fått nånting gjort! Men först, projekt "lägga Tindra i säng"!

Yeeah!

Snart kommer den "nya" spjälsängen hem till mig! Så nu har jag nått att göra ikväll, hehe! Iih vad jag längtar! Och nu ringde Julia så jag ska springa ut och öppna grinden till henne!! TJOHOO!

Megainlägg?

Ja, nu kommer nog ett till såntdär jättelångt inlägg! Jag vill bara varna. Och dessutom utan bilder.. Tråkmåns jag är. Måste förbättra mig på den fronten! Får se om jag kan komma ut och fota lite sen om jag hinner. Men som sagt, jag är rätt uttråkad vad gäller det i allmänhet..

Vi kan börja att prata lite om Molly. Hon kryper mer och mer men det går fortfarande fortare att åla, hehe. Men hon försöker i alla fall. Och som jag sagt tidigare försöker hon oftare och oftare att ställa sig upp mot saker. Inatt så stod hon upp, på knä, och var påväg att resa sig ännu mer i sängen. Men då blev hon så glad när hon såg mig så hon släppte taget och liksom stod på knäna ett tag, hehe. Det går fort nu! Fortfarande har dock inga tänder kommit upp så man börjar ju undra om hennes kassa mage verkligen berodde på tänder. Men man ser ju två små vita riskorn i underkäken men dom vill bara aldrig spricka igenom.

Sen tänkte jag berätta om vårat fågelhus som vi köpte igår. Det är redan välbesökt av en massa småfåglar. Än så länge är det bara talgoxar som vi har sett, men dom är ju söta när dom sitter där och äter. Får se när det är dags att fylla på det nästa gång, hehe. Tindra blev eld och lågor när hon såg två fåglar sitta där och äta. Såå exhalterad och hon skrek rakt ut "fååglar äta där!!!" och sen följde världens gapskratt! Sen ville hon ut och klappa fåglarna. Ni kan ju alltid försöka förklara för en tvååring att man inte riktigt kan gå fram till en liten vildfågel och klappa den, hehe.

Och nu måste jag verkligen ta tag i mitt liv. Jag är trött på att inte komma i några kläder, samtidigt som jag inte riktigt vill köpa nya då planen ändå är att gå ner liksom. Men jag har ingen som hellst motivation och heller ingen ork. Latmasken är min bästa vän liksom. Men man blir liksom så less när man går ut på promenad och så får man ont i ryggen och kan knappt göra nått på resten av dagen. Då tröttnar man på det. Och så tittar man sig i spegeln och ser dom feta låren och hängmagen och vill göra nått åt det sen sätter man sig på soffan och tröstäter! Nej, nu får man fan skärpa sig tycker jag! Får sluta köpa hem en massa gott och sluta äta den förbannade skräpmaten som inte alls är så god egentligen. Men samtidigt så funderar man på om det är nån idé att ens börja innan jul. För då kommer det skita sig ändå. Och i norrland kommer vi ju få äta massa god mat hos allt och alla. Men godiset, eller för min del - chipsen, och sånt kan man ju i alla fall sluta med. Så är det med den saken. Man måste ju bestämma sig nån gång! Jag kan dock räkna på alla fingrar och tår hur många gånger jag har bestämt mig. Men det är ju dock förjävla tråkigt att gå ner i vikt..

Nu har jag bara en sak till att berätta! Vi ska köpa en spjälsäng. Det kanske jag redan har skrivit tidigare men idag händer det, hehe! Söta Julia ska åka och hämta en spjälsäng åt oss (begagnad) ute på Orust. Det är Ikeas "Gulliver", vit och det ingår madrass, täcke, kudde och spjälskydd. Allt detta för 300 spänn! Tyckte jag var ett bra pris! Så nu kanske vi snart kan få komma iordning ordentligt där inne. Så jag ska börja möblera om här snart. Men vi har fortfarande inte bestämt oss för vart sjutton vi ska göra av datorn! Nu är jag snart nära att ge upp och ställa skiten i vardagsrummet även om jag inte vill. För skrivbordet får helt enkelt inte plats i sovrummet. Punkt slut! Aja, bort från Mollys rum ska det i alla fall. Så var det med den saken.

Dödens trött!

Ja nu är jag sådär dödens trött igen. Men nu beror det på natten som varit och även på den tidiga morgonen. Jag har sprungit skyttetrafik in till Molly, som för övrigt fick en flaska vid halv elva och sedan inte somnade om fören halv tolv. När klockan slår tolv och jag precis somnat så kommer Tindra in till mig, kryper upp i sängen och säger att hon har kissat i sin säng. Grejen är den att hon hade blöja på sig. Men enligt Jesper var det en blöt fläck i sängen så vart den kommer ifrån vet jag inte. Kan ju hända att blöjan läckt. Men jag var alldeles för trött för att kliva upp och kolla. Så hon fick sova bredvid mig och Jesper intog soffan när han kom hem, hehe. Sen efter detta så vaknade Molly 2-3 gånger till men jag vet inte vad klockan var. Ena gången blev jag sur på Jesper för att jag visste att han kommit hem och jag tyckte att han kunde gå in och ta henne. Men jag insåg ganska snart att han sov och då skulle inte ens en ravefest kunna väcka honom. Så jag gav upp och gick in till Molly själv. Till råga på allt så vaknade barnen klockan 6..vi låg dock och drog oss till klockan 7 så det är egentligen ingen skada skedd. Men jag hade gärna sovit till halv nio, som vi fick göra igår, hehe. Men men, sånt är livet. Jag kanske kan gå och lägga mig tidigare ikväll om jag lyckas hålla mig vaken hela dagen..

Nu ska jag fortsätta med min "projekt tvätt" under dagen, Jesper ska få åka och handla när han vaknar för vi blev sugna på tacos. Mumma! Ska tempa Tindra och se om hon har feber även idag, har hon inte det får hon gå till dagis. Hon klättrar på väggarna och skriker att hon vill till dagis, ska man ta det som att hon är sjuk? Haha! Nää, nu får jag väl sätta lite fart kanske. Så hoppas jag att Molly vill sova när jag lämnar Tindra på dagis så att jag får chansen att hoppa in i en dusch! Tjing på er!

En flickig familj?

Ibland kan man ju undra om man försöker vara så könsneutral som man egentligen vill. För visst sjutton finns det snygga och coola kläder som inte är för flickiga. Men när jag konstaterat att jag kan fylla MER än en hel tvättmaskin full med enbart rosa kläder så börjar man ju undra, haha! Så nu är min "tjejtvätt" i torktumlaren och en ny tvätt är startad. Kanske i senaste laget men jag bryr mig faktiskt inte så mycket. Jag har frågat alla mina grannar i detta huset om dom nånsin hör oss, eller tvättmaskinen, men det gör dom aldrig. Så det är faktiskt riktigt skönt. Jag hör däremot grannens (han ovanpå oss) tvättmaskin ganska sent om kvällarna ibland. Men jag bryr mig inte heller.

Men detta får i alla fall bli sista lasten med tvätt för ikväll och sen får jag fortsätta mitt "projekt tvättning" under morgondagen. Molly hade nämligen feber ikväll med rosiga kinder och matvägran(????) så vi håller oss nog hemma imorn. Hon hade dock "bara" 38,5 så den var inte jättehög. Dock har hon vaknat X antal gånger redan så vi får väl se hur natten blir. Hon har inte känts varm över huvud taget dom gånger hon har vaknat så jag hoppas att detta var snabbt övergående i alla fall. Funderar ändå på om jag skulle göra en flaska till henne nästa gång hon vaknar bara för att testa..annars lär hon ju vara vrålhungrig och kanske vakna före faan imorn. Sen får vi väl se om Tindra får gå till dagis imorn eller inte. Hon hade 38,1 innan hon lade sig och då hade hon precis käkat, reativt varm, välling..men vi får se..hon har ju varit så pigg hela dagen och inte ens velat vila så jaa, det lär märkas.

Beroende på hur Molly mår imorn så funderar jag på en promenad. Vet inte riktigt vart jag ska gå men det blir inte ner till stan i alla fall, hehe. Jag är rätt less på alla promenadvägar här omkring nu så vi får se om jag ens orkar ta mig ut. Och appropå ut så är jag sugen på en ny barnvagn. Fast just nu är det rätt mycket som jag är "sugen på" så jag får nog kanske vänta. Men i så fall skulle jag först sälja våran phil & teds och sen köpa ny vagn. För jag vill gärna ha en vagn som vi kan sätta en ståbräda på. Känns så jäkla meningslöst med en syskonvagn när Tindra ändå vägrar åka. Visst är det skönt att kunna "tvinga" henne ibland men det går inte länge till. Hon har ju varit totalt ointresserad sen hon lärde sig gå så egentligen borde jag ha fattat detta. Hur som hellst så finns det två modeller som jag funderat på och som jag gillar. Har dock inte frågat min gubbe än vad han skulle tycka om dom, haha! Men det är i alla fall en Crescent Compact eller en Emmaljunga scooter. Och vad gäller Emmaljungan så är det bara den nyaste modellen, alltså 2.0, som jag tycker är snygg. Egentligen enbart för att hjulen (fälgarna) är snyggast. Men vi får se helt enkelt. Vet inte ens vad vi skulle få för våran vagn idag. Har ju även lite mer bebissaker att sälja, som jag inte orkat ta tag i att lägga ut. Bl.a. detta:
- en bumbostol i färgen orange + lekbricka
- ett babygym från biltema med musik
- en HEL säck med babykläder i storlekarna 50-68 (vet inte hur mycket som är fint eller så, inte orkat gå igenom allt). Detta innehåller även ytterkläder som overaller och jackor. Det som jag vill spara som ungarna kan få om dom vill har jag redan lagt undan.

Jaha, och mer då? Undra om jag har tagit mig ur min lilla bloggtorka som jag har haft ett tag. För nu sitter jag och skriver långa noveller igen. Och utan bilder dessutom. Illa! Ajabaja mamma (Som Tindra brukar säga..)! Så nu får jag nog sluta för ikväll. Jag måste ju ha NÅNTING att skriva om imorn med, hehe! 

Så god natt och sov så gott! Kram på er!

Okej..jag bjuder på en bild som jag lade in för några veckor sen..

Hallå på er!

Här kommer en liten uppdatering. Vi har varit på torp typ hela dagen. Kollat på lite allt möjligt..allt från nätverksuttag till leggings. Blev även en matbit där ute, det var skönt att slippa stressa med det. Sen svängde vi in på ö&b på vägen hem och köpte oss ett fågelhus och solrosfrön, hehe. Småfåglarna har nämligen redan varit här bak och letat så jag hoppas dom hittar dit.

Just nu kutar Molly runt i sin gåstol och är allmänt grinig för att hon inte fick dra ner duken från vardagsrumsbordet, jag måste nog ha förstört hennes kväll just p.g.a att jag sa att hon inte fick..stackars barn! Tindra ligger här på soffan bredvid mig och är tröttare än tröttast. Hon ber om välling men jag tycker att det är alldeles för tidigt för henne att somna. För så fort hon fått sin välling skulle hon stendäcka, jag lovar er! Och hon dör inte om hon får vänta åtminstonde en halvtimme till. Så nu sitter jag här med två gnälliga barn och bryr mig mer om bloggen än dom, haha! Nää så illa är det faktiskt inte. 

Fick för mig att städa en sväng när vi kom hem med. Just för att jag tänkte att det kanske skulle hjälpa mig att piggna till lite. Är fortfarande fruktansvärt trött, trots våran fina sovmorgon imorse. Kanske lider av vitaminbrist? Aja, det får jag leva med för jag orkar inte börja smälla i mig massa nyttigheter, haha! Nu går även tvättmaskin på högvarv och så fort centrifugen stannat så blir det att slänga i en ny maskin. Har sagt det förr men säger det igen, jag MÅSTE verkligen ta tag i tvätten nu! Men nästa maskin tänkte jag faktiskt slänga in massa stora grejer..det vill säga massa sängkläder. Då får man ju bort det som ser värst ut i alla fall, hehe. Sen blir det nog en full maskin med barnkläder också innan jag får lov att vara klar för idag. Det hände en olycka på dagis i tisdags (för första gången på flera veckor!) så jag har fått tvätta hennes skor och dom fodrade galonisarna. Sånt kan jag ju inte tumla så därför kommer nog tvätten gå lite fortare idag. Sen får jag väl fortsätta mitt projekt imorn.

Nää, nu ska jag sätta mig och surfa en snabbis på blocket innan jag får lov att göra en vällingflaska åt Tindra. Jag orkar inte bråka med henne..lataste morsan i Sverige, henne hittar ni på Torsdagsvägen i Uddevalla! Tjing på er!

Sovmorgon!

Här hemma har morgonen gått i sovandets tecken. Vi har alltså inte ens varit vaken en timme ännu, hehe. Men det var skönt och välbehövligt! När klockan var halv 9 så klev vi upp. Då vaknade jag av Mollys ljuva stämma och Tindra som kom och tyckte att jag skulle kliva upp, hehe. UNDERBART att dom faktiskt KAN ta sovmorgon samtidigt nån gång, hehe.

Fick ett erbjudande idag. Jag är ju med i "Buzzador" och får titt som tätt hem erbjudanden att vara med i olika kampanjer. Vi har fått testa allt ifrån barngröt till blöjor och ljudböcker. Men nu fick jag erbjudande om att anmäla mig till en kampanj som skulle innehålla parmesanost! Det var ju lite kul faktiskt för jag har aldrig testat att ha parmesan i min matlagning. Men om jag kommer med i den kampanjen kommer jag definitivt testa nått i alla fall! Men jag får väl skriva mer om detta sen när jag vet om jag kommer med eller inte, hehe.

Har ni nått bra recept på mat som innehåller parmesan?

Då var det kväll igen..

Jag har mått lite halvtaskigt hela dagen idag. Men som jag skrev tidigare blev det ändå en promenad. Men min rygg brännde och jag orkade knappt stå på benen, så fick ta bussen hem. Då blev det att sitta i soffan och vila en stund. Då kändes det lite bättre. Sen kom Tindra hem vid 14-tiden och var grinigare än nånsin. Tog dock inte många minutrar innan hon somnade på soffan. Efter det blev det lite mat och sen gick vi ut. Hon lekte en stund men sen tog vi bussen till torp. Jag köpte lite strumpor åt Molly, som snart drar samma storlek på fötterna som Tindra! Herregud! På vägen hem från torp hade Molly redan fått sin kvällsvälling, så hon stenslocknade såklart. Så det var bara lirka av henne kläderna och lägga henne i sängen. Gick ganska smärtfritt. Tindra lade sig strax efter men försökte med allt för att få vara vaken nån minut extra. Kissa, ajaj där, ajaj där, ta på en blöja (kors i taket!), titta musse, tvätta händerna..jaa jag har nog hört nästan allt ikväll, haha! Men hon fick på sig en blöja, rätt skönt faktiskt eftersom hon åt välling till kvällsmat. Och fortfarande kissar ner sig ganska bra på nätterna. Tror inte att hon är riktigt redo för att sova utan blöja ännu även om hon haft 2 torra nätter tidigare. Så vi ska nog vänta lite, har ingen brådska med det där egentligen. Det skadar inte oss att hon har en blöja på natten och det skadar framförallt inte henne!

Vad händer under morgondagen då? Jaa, vi ska tydligen ner till stan imorn. Ska träffa Jespers bror som nästan precis kommit tillbaka till kylan från spanien. Ska bli trevligt. Får väl se om det blir att käka i stan imorn också, så att man slipper stressa. Men det återstår att se som sagt. Annars vet jag inte riktigt vad som händer under veckan. Känns rätt skönt att inte ha en massa inplanerat.

Annars har jag väl inte såå himla mycket att komma med. Så jag kan nog sätta punkt precis här! Oj då.. Punkt.

Jag fryser!

Jag sitter här och fryser! Sitter i en tjockare tröja, jeans och tjocksockar! Vi har 22 grader varmt inomhus.. Men jag måste fortfarande vara frusen efter min och Mollys promenad till stan. Burr! Blev dock inga sockar. Får kolla ute på torp istället. För jag var ute efter 3-packen som finns på typ..h&m och lindex på torp, men tydligen inte lindex i stan. Så jag får helt enkelt åka ut dit och kika nån dag. Får se om jag orkar ikväll när Jesper åkt till jobbet. Jag kan behöva komma ut lite.. Några få bilder blev det i alla fall..inget vidare intressanta bilder kanske men jag visar dom ändå..
Fy vad dålig kvalité det blir på bilderna när man laddar upp dom här..helt missvisande i färger.. Nåja, det får duga..

Nu står vi och väntar på bussen. Min rygg ...

img_0063 (MMS)

Nu står vi och väntar på bussen. Min rygg gav upp och det känns som att jag inte kan gå en meter till. Men hem måste vi ju så vi får helt enkelt ta bussen. Så nu blir det hem och käka frukost för både mig och Molly!


God morgon..

Jag fattar inte varför jag är så jäkla trött jämt.. Igår lade jag mig (och somnade!) tidigare än vanligt och ändå är jag zombi nu! Herregud.. Men jag kanske blir lite piggare när man kommer ut i kylan lite. Jag tänkte nämligen ta Molly med mig på en promenad. Tänker promenera ner till stan, så roligt ska vi ha det.. Jag har nämligen väldigt stora problem här hemma nu. Hennes fötter växer för fort så plötsligt är alla hennes sockar för små..har egentligen samma problem till Tindra..men Tindras är inte för små dom bara försvinner! Åååh!!! Aja..sockar är inte så himla dyrt..

Tindra då? Ja hon ska till dagis. Och förlåt om jag säger dagis, men jag kommer förmodligen alltid säga dagis! Jag VET att det heter förskolan men för mig kommer dagis alltid vara dagis. Så fick jag sagt det också.

Nää, jag får nog ta och klä på mig nu, sen ska även Tindra kläs på och sen ska jag göra iordning vagnen för att gå. Mycket att göra, hehe. Ha en trevlig dag!

Jahaja?!

Då går man in på facebook och ser att det tydligen snöar i Gällivare och lite runt omkring i landet. Man känner ju faktiskt ett litet uns av avundsjuka. Nu när det håller på att bli så jäkla kallt kan det tamejfan lika gärna snöa! Men jag vill inte ha vinter, jag vill inte ha kyla, jag vill ha värme med sol och bad! Varför kan man inte bara trycka på en knapp för att få den årstiden man vill ha?

Men nu är det inte allt för länge tills vi åker till norrland (ännu mera kyla??). Det är typ..40 dagar kvar tror jag. Ska, som sagt, bli riktigt härligt att få komma hem en sväng! Och att vi stannar i 3 veckor! Känns som att man kan hinna med lite nu, hehe.

Sen fick jag ett telefonsamtal tidigare idag. 2007 var jag på The Studio i Göteborg och blev fotograferad på "modell för en dag". Nu ringde dom runt till många som varit där tidigare och frågade om man ville komma en gång till. Tyckte jag lät lite roligt så jag hoppas att jag kan åka dit den 28 oktober. Men det återstår att se. Mycket som ska fixas. Jag kan ju inte ta våran bil dit, Jesper jobbar så barnvakt behövs o.s.v. Men vi får se som sagt.

Nää, nu tror jag minsann att dotra har somnat så jag ska hoppa in i en efterlängtad dusch! Ha en trevlig kväll!

Några bilder då!

Ja nu tog jag tummen ur röven och tömde kameran på dom få bilderna som fanns där. Så nu kommer några bilder från Trollhättan.

Först ut är Molly som tydligen funnit en skön sovställning. Men jag måste erkänna att jag inte tycker att det ser vidare bekvämt ut..


Sen kommer en bild på Nixuz (som känner sig smått förföljd av min kamera, moahaha!), Nixuz och Julia och även Tindra i en karusell. Det gjorde ju hennes dag att hon fick åka karusell i Trollhättan, hehe.






Igår hade Tindra skitroligt! Jesper satt och spelade lite GTA4 och pratade med Nixuz (i spelet) med sin blåtands handsfree. Tindra bestämde dock att HON skulle spela och HON skulle prata med Nixuz. Tur som är så har vi faktiskt 2 kontroller till ps3an så hon fick "spela" och Jesper blev av med sin blåtand, haha!



Sen gjorde jag även ett försök till en mysig syskonbild igår, haha! Gick väl sådär, men roligt hade dom i alla fall! Dom låg och skrattade och busade båda två. Tindra har ju börjat intressera sig så för Molly nu. Hon vill busa med henne och hon kan knappt vänta på att Molly ska börja gå så att hon kan få gå och hålla Molly i handen, hehe! Och hon är otroligt snäll mot sin syster och det syns att hon älskar henne. Hon ska pussa och krama henne i tid och otid, det är SÅ underbart att se!







Sen hittade Molly nått nytt och roligt. Tindra har fått en liten hammare av oss för att hennes trähammare är borta. Och vi orkade inte leta efter den heller. Detta hade hon då lämnat på golvet och självklart har lillasyster hittat detta. Såhär hittade vi alltså Molly igår..



Det var jättekul att sitta och banka med hammaren, haha! Sen smakade hon på den med men då fick jag ta av henne den. Det kan ju knappast vara nyttigt att sitta och suga på en hammare menar jag. Så hon blev fly förbannad på mig, haha! Men det var ju kul så länge det varade!

Det var allt från mig för stunden. Får se om man orkar gå en promenad lite senare. Och jag kom precis på att jag kanske ska väcka Jesper..klockan är ju för sjutton 11.20 snart! Ingen sovmorgon här inte, moahaha! Föresten, glöm nu inte att lägga till mig på bloglovin ni som vill det!

Jag vet, jag vet!

Jag vet att jag skrev att jag skulle återkomma under kvällen igår. Men grejen är den att Jesper håller på att flytta alla våra adresser och grejer så min blogg funkade inte riktigt på hela kvällen igår. Så det hade liksom kvittat. Även om jag hade uppdaterat hade det inte synts ändå. Så därför lät jag bli. Kände bara för att förklara detta. Och för er som har bloglovi´n så kan jag meddela att jag eventuellt fått igång detta snart.. Men jag är inte säker på att det kommer funka fast det verkar som att det kommer göra det nu. Så SNART kan ni lägga till mig där. Ni är endel som frågat om just detta, hehe. Men jag återkommer när jag vet mer om just denna saken.

Idag är det riktigt kyligt ute. termometern stod på -1 och det var lite fläckar med frost här och där. Lite mysigt faktiskt, men jag hade ändå gärna haft sommar fortfarande. Även om man bara kan drömma om just den saken. Snart kan det ju börja snöa också, fast det lär ju dröja länge än.. Tindra ska snart till dagis och jag funderade på om jag och Molly skulle ta en promenad. Men vagnen är i bilen så jag orkar verkligen inte. Och bilderna jag lovade då? Jaa, jag har inte orkat tömma kameran än så jag kan tyvärr inte visa några.. Ni kan få se en gammal bild om det är roligt? Nu ska jag i alla fall klä på dotra och knalla upp till dagis om en stund!

NU FUNKAR DET ATT LÄGGA TILL MIN BLOGG PÅ BLOGLOVI´N!! Jag har fixat dit en knapp i min meny här till höger! Enjoy!

 Detta är Tindra..ca. 10 månader!

Otroligt dålig aktivitet!

Ja, det har det blivit här inne det senaste. Men jag har lite av en bloggtorka för tillfället. Känner att jag inte riktigt har motivation och ork att uppdatera så ofta. Jag skriver inte om nått jätteintressant ändå! Så nu sitter jag och försöker få iordning på hemsidan istället. Ska nog göra en ny header till den..har fått lite idéer nu. Men jag tror jag får greja med headern ikväll. Känner inte riktigt att jag har tid att greja så mycket som jag egentligen vill nu. Känner mig bara stressad så länge ungarna är vakna, hehe. Appropå det får jag nog ta och väcka min stora tös nu. Det börjar bli dags! Sen får vi väl se när jag kan våga visa upp mitt verk (läs hemsidan). Då kanske jag plötsligt har nått att skriva om. Ha en bra dag så länge! Jag lovar att återkomma ikväll, kanske till och med kommer lite bilder..

Oj då!

Förlåt för dålig uppdatering. Men jag har faktiskt inte haft tid att blogga idag. Har varit full upp från dagens början! Den började med lite städning. Hann nästan klart, var dammsugningen kvar. Var en hel del skräp på golvet efter vårat grejande igår. Som jag skrev så fick vi upp en hylla och även kabellister så nu slipper man se alla jävla kablar! Hur som hellst så hann vi inte dammsuga innan det var dags att klä på sig själv och barnen för att vi skulle till Trollhättan.

Väl i Trollhättan gick vi en sväng på marknaden, sen en snabbis i odenhuset, hittade inget spännande så vi drog till överby. Där käkade vi på Max och Tindra blev väldigt besviken efter att hoppborgen inte var uppblåst. Men det glömde hon ändå rätt snabbt. Sen gick vi en sväng i etage, jag hittade en jäkla massa jag ville ha men köpte inget. Sen gick vi även i siba-huset och samma där, hittade en massa men köpte inget. Men nu har vi nog bestämt oss vilka skor Tindra ska få i alla fall, om vi inte bestämmer oss för att köpa dyra, kanske mer ordentliga skor. Aja, vi får se helt enkelt.

När vi sedan åkte hem så var det inte många minutrar kvar tills sängdags för barnen. När dom hade lagt sig så tände vi lite ljus och satt oss och kollade på en film. Vi hade ju sällskap med! Nixuz och Julia var här. Så det var mycket trevligt. Filmen var dock kass enligt min mening. Nåja, det var trevligt i alla fall.

Nu sitter Jesper och spelar, sällskapet har åkt hem och jag vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Men man hittar väl på nått. Ska i alla fall sätta mig och kika igenom lite bloggar. Så ni får ha en trevlig kväll! See ya!

Bilder från igår!

Ja, som ni vet så tog jag mig en promenad till stan igår. Hade tänkt fota mer än vad jag gjorde. Men en sak fick jag se i alla fall och det var en moped (troligtvis stulen) som stod i gångtunneln vid skogslyckan. Tändningslåset var borta och så även frontkåpan.


Sen fotade jag inget mer fören jag kommit till biblioteket och lämnat in böckerna. Då fotade jag faktiskt lite vattendroppar medan vi väntade på Jesper.




Sen blev det inga fler än så. Vet inte riktigt varför men jag antar att min inspiration tog stopp. Som vanligt det vill säga. Sen blev det faktiskt en bild på Tindra ute igår eftermiddag också. Blev endel andra bilder men jag orkar inte lägga upp dom faktiskt.


Hon var väldigt fundersam och lite imponerad av de stora tjejerna som susade runt med sina kickbikes. Tror det var en smula avundsjuka med, haha!

Ikväll har det blivit endel grejande här hemma. Jesper har skruvat upp en hylla och även fått upp kabellister! Kors i taaaket! Haha! Så nu ser det inte lika tomt ut på väggen. Nu saknar bara lite smådetaljer, men det är snabbt fixat så fort jag bestämt hur jag vill ha det. Har inte bestämt om jag vill ha bilder där eller några andra tavlor. Hyllor kanske? Som man kan ställa ljus på, haha! Nåja, vi får se som sagt.

Nää, nu ska jag slänga in en ny design åt min syster sen får vi väl se vad jag pysslar med. Kanske jag skriver mer här ikväll, det återstår att se. Kanske går och lägger mig, hade nog varit behövligt..

Ännu en gång!

Nu sitter jag här igen. Går in på "Skapa nytt" och får upp en tom ruta utan en idé om vad jag ska skriva. Jag skrev ett helt inlägg igår, tror ingen hann läsa det innan jag raderade det. Vet inte om det var så passande. Sen hade jag tänkt skriva om en misstänkt magsjuka hos familjen Andersson, men jag tror inte att det var någon magsjuka. Men för att ta det säkra före det osäkra så skippar jag mamma-barn träffen hos Melissa idag. Vill ju inte smitta ner alla småttingar (och mammor) OM det nu skulle vara då. Tindra var nämligen lös i magen igår när hon gick på pottan. Och jag mådde lite illa, men nått mer än så har det inte blivit, i alla fall inte ännu, peppar peppar... I övrigt är vi väl rätt pigga. Molly har vaknat några gånger inatt så jag känner mig rätt trött, men jag överlever.

Just nu sitter Molly och gör sina vackra grimaser åt mig. Hon är en liten pajas, haha! Sen sitter hon och sjunger och dansar innan hon går över till att göra pruttljud med munnen. Tindra står inne i toan, på sin nya pall, och tvättar händerna och borstar tänderna (läs leker med vattnet). Men hon är så glad över sin pall, att hon kan ställa sig själv och tvätta händerna efter ett toalettbesök. Vi köpte den på biltema för 35 spänn, hehe. Biltema har fan allt! Funderade även på att köpa en sån toasits, men vi hoppade över det. Ibland sitter hon på toaletten och ibland sätter hon sig helt enkelt på pottan. Så det känns lite som att den sitsen inte behövs.

Så vad ska vi göra idag istället? Ingen aning faktiskt. Det återstår att se. Skulle behövt tömma kameran efter promenaden igår. Juuust det! Det kan jag ju också skriva om! Jag hade tänkt skippa promenaden till stan igår. Dels p.g.a att vädret var så grått och trist och sen var jag sååå jäkla trött. Så jag lade Molly för att vila innan jag gick upp till dagis med Tindra, sen när jag kom hem hoppade jag in i duschen. Sen slappade jag lite i soffan innan Molly vaknade igen. Då var klockan typ 10. Då hade det börjat spricka upp och såg ut att bli riktigt fint. Så jag klädde på både mig och Molly och så gick vi ändå. Det blev dock lite varmare än jag hade förväntat mig så vi klädde på oss lite vääl mycket. Jag kan garantera att det blev minst 17 grader varmt i solen! Riktigt härligt!

Resten av dagen bestod av utelek. Man måste ju passa på medan det är fint väder! Det var trevligt. Får hoppas att det blir samma idag, att det spricker upp och blir fint. Då blir det att vara ute och leka idag med. Jag funderar faktiskt att dra ut mina ungar här om en stund. Kanske gå en promenad eller bara ner till stora lekplatsen. Men vi får se, det beror lite på Molly. Om hon blir trött, som jag misstänker, som en stund så får vi vara inne tills hon vaknar i alla fall.

Oj då, detta blev visst lite längre än jag trodde.. Nu får jag nog sluta! Ha en superfin dag mina vänner! Kan nog bli lite dålig uppdatering i helgen men jag får skriva varför en annan dag, annars blir det en roman till..

Inte nu igen...

Jaa, då var det ett faktum att mina små sömnproblem kommit tillbaka. Jag kan inte somna på kvällarna och sen är jag svintrött på mornarna när jag vaknar. Åååh jag blir så less!! Fastän jag lägger mig tidigt så somnar jag ändå inte fören 00.30 eller nått. Det är riktigt tröttsamt faktiskt.. Så nu sitter jag och Tindra och väntar på att få gå till dagis. När hon är lämnad där ska jag hoppa in i duschen och hoppas på att pigga på mig lite. Sen får det nog bli lite frukost också. Är vrålhungrig nu..

Sen måste jag ju fortsätta med min hemsida också. Men jag känner att jag inte riktigt kan göra så mycket mer fören Jesper hjälpt mig fixa lite grejer. Det krånglar endel och går inte installera en sak och sådär. Jaa, jag säger inte för mycket, ni kommer få se den tids nog, hehe.

Nää, nu får jag ta och klä på Tindra och sen gå till dagis.
Jag återkommer senare..

Får var populärt!

Jag och ungarna tog en promenad ner till fårhagen tidigare. Jag är ganska imponerad av Tindra att hon faktiskt orkar gå så pass långt. Hon åkte vagnen sista biten hem bara. Men fåren var spännande serni! Hon skulle fram och klappa dom men dom var ju självklart lite rädda för henne. Så fort hon kom för nära så sprang dom, hehe. Här kommer några få bilder iaf..











Nästa gång kanske vi får ta med oss en brödbit att ge till fåren. Då lär dom knappast vara rädda för henne, hehe. Första fåret som kom fram så fort vi kom in i fårhagen slickade nämligen på hennes hand och då sa hon att fåret pussa henne, hehe. Då ville hon självklart att alla andra också skulle pussa henne! Sötunge! Sen när vi gick genom fårhagen börja hon ropa: "Mooom bäää!" (Koom bää!) hehe! Gissar att hon ville ta med dom hem, haha! Så Tindra önskar sig ett får i julklapp, hahaha!

Snart kommer jag skriva ut en "önskelista" här på bloggen, till båda ungarna. Det är ju många som frågar och typ alla av dom läser min blogg, så det blir nog enklast så.

Men nu tänker jag ta och kolla på one tree hill! Sen ska jag greja en bloggdesign. Jag vet att jag sagt att jag slutat göra åt andra men bara för att min syster är så söt (?) så får hon en ändå..hm!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Nu är jag här igen..

Men bara en snabbis, tänkte förklara mig lite från förra inlägget. Nina, jag har inte tänkt sluta ge Tindra välling helt och hållet, bara på kvällen. Blev nog nått missförstånd där. Tindra hade 2 "bra nätter" där hon inte kissade ner sig. Sen dess har det varit en gång per natt som hon kissar i sängen. Det är av den anledningen jag inte vill att hon ska äta välling på kvällen. Vi satte på henne blöja igen på nätterna men nu vägrar hon ännu mer och går och tar av sig den själv, hehe.

Men jag tackar för alla era svar! Trodde inte att jag skulle få så många då många av mina läsare är oerhört dåliga på att kommentera, haha! Men jag får återkomma senare för nu ska vi snart gå ut igen. Glassbilen kommer ikväll så det blir att köpa lite glass. Mumma!

Känner mig tvingad!

Känner mig nästan tvingad att skriva nånting här.. Inte av er utan av mig själv. Jag loggar in flera gånger, funderar på vad jag ska skriva, sen går jag vidare till någon annan sida. Så håller jag på hela tiden och kan verkligen inte komma på något vettigt att skriva om. Som ni läste (finns annars att läsa i inlägget nedan) så fick jag ett städil klockan 22 igårkväll. Hur ofta gör man det liksom? Men jag var verkligen inte trött så det var väl ett försök till att bli trött eller nått.. Visserligen funkade det inget vidare och jag somnade inte fören ett inatt. Sen vaknade jag till när Jesper gick och lade sig. Han skickade ett sms till mig och jag vaknade av vibrationen i mobilen. Sen lös han på mig med sin mobil för att kolla om jag var vaken. Men jag orkade inte titta på honom. Sen somnade jag om rätt snabbt. Fram tills Tindra klev upp klockan 6 för att kissa. Såklart väckte hon Molly med sitt tjatter och det var ingen idé att ens försöka få Tindra till att somna om..

Jag skulle behöva lite tips ifrån er. Det är så att jag skulle vilja sluta med Tindras välling på kvällen. Få henne till att äta smörgås och yoghurt eller så istället. Alltså jag har ju försökt med detta. Hon kan äta mycket yoghurt och kanske 1-1½ macka, vilket är rätt mycket tycker jag och hon BORDE bli mätt på det. Men ÄNDÅ tjatar hon om välling efteråt! Kan jag helt enkelt neka henne vällingen? För det kan väl knappast vara så att hon fortfarande är hungrig? Jag har en känsla av att hon bara vill ha vällingen för att det är så hon är van vid, om ni förstår hur jag menar? Så hur ska jag få henne att inte vilja ha sin välling? Och kan jag, som jag skrev, neka henne en flaska innan sängdags? Kan väl säga att jag börjar tröttna på all tvätt, för Tindra vägrar fortfarande blöja. Senast igårkväll tog hon av sig den själv och lade sig i sängen, hehe. Jaja, jag försökte i alla fall, haha!

Nää, nu får det vara nog från mig. Ska snart dra fram snabeldraken och dra ett varv och sen fixa lite i köket. Ha en trevlig dag!

Städning och annat trams..?

Jag hatar sånna här kvällar. Sånna här kvällar har jag dock allt för ofta! Jag kan inte sova. Nu är jag inte ens trött! Så vad gör jag? Jo, jag får ett litet tokryck och börjar städa lilla toan. Det enda jag inte gjorde var att dammsög och skura golvet, hehe. Kanske inte så smart att göra det såhär sent. Men skura holken och tvättfatet, slängde en massa reklam (som av någon outgrundlig anledning hamnar där?! *läs Jesper...*) och tömt en överfull papperskorg. Nu ska det bara hängas upp ett par nya handukar så är allt klart. Jaha? Och nu då? Jaa, jag fick ont i ryggen av allt skurande av holken så finns inte så mycket att göra. Resten av lägenheten är i princip städad. Behöver diska en massa disk men det gör jag inte nu. Jesper skulle sätta in en maskin när han kommer hem inatt som bara är att starta imornbitti. Sånt gillas!

Nått mer jag kom på att jag måste ta tag i imorn är TVÄTT! Har huuuur mycket tvätt som hellst känner jag. Så nu måste jag fan toktvätta i några dagar. Jag fattar inte varför jag är så dålig på att ta tag i det. Varför inte köra typ 1-2 maskiner varannan dag istället för att bygga på hög..? Kanske beror det på att det är så sjukt jävla tråkigt att tvätta? Det är sjukt jävla tråkigt att städa också. Så varför ska man ens ägna halva sitt liv åt att göra det? Kanske för att man tröttnar av att bo i skit hela sitt liv? Jag vet inte.. Jag har alltid varit dålig på att städa och kommer förmodligen alltid att vara det. Finns ju så mycket annat roligt att ägna sig åt, haha! Nåja, blir att fortsätta städa det lilla imorn i alla fall. Kanske det kan hållas rent och fräscht tills helgen i alla fall..

En tanke som slog mig.. Man kanske skulle börja äta med plastbestick och papperstallrikar, fatta vad mycket disk man sparar in då! Sen att det kanske inte är så klimatsmart är en annan femma. Jag har ju dock aldrig varit klimatsmart i hela mitt liv. Det är knappt så att jag orkar sortera skräp. Också ett såntdär onödigt tidsfördriv, sortera ofärgat glas här, papper där, kartonger där, plast där..huuua mig!

Näe, nu får jag nog ge mig. Min rygg säger åt mig "gå och lägg dig för fan!". Men lyssnar jag? Oftast inte.. Men nu måste jag nog..så kanske jag hinner somna innan Jesper är hemma i alla fall. God natt och sov så gott!

Välplanerad vecka..?

Känns som att vi har fullt upp denna vecka..shit.. Det blev ingen tippen idag heller men vi ställde ut skiten i garaget så att jag slipper se det, haha! Såhär kommer resten av veckan se ut:

Onsdag: Kommer ÄNTLIGEN en mattläggare och tittar på våra trasiga golv (TJOHOOO!!!!) klockan 10-10.30. Sen ska vi eventuellt till tippen om vi hinner.
Torsdag: Det var nått vi skulle göra här..hmm..bara för att jag skulle skriva det här så har jag glömt bort det..men det var säkert till torp eller nått..
Fredag: Mammaträff hemma hos Melissa runt 11-tiden. Sen blir det säkert familjemys på kvällen.
Lördag: Överby och sen eventuellt främmande i form av Nixuz och Julia, ska bli trevligt!
Söndag: Ta det luuuugnt förhoppningsvis..

Sen får vi väl se hur väl vi följer detta schema, haha! Våran familj har en tendens att göra helt andra saker än det som var planerat, haha! Imorn ska jag i alla fall se nyaste avsnittet av one tree hill. Men det lär väl inte bli fören på kvällen när ungarna däckat.

Mer har jag faktiskt inte att skriva om. För hur roligt är det att läsa om att vi har städat? Eller kanske att vi åt fiskpinnar och hemmagjort potatismos till middag? Fasst nu vet ni ju det med..

God kväll på er! 

Jag VILL ha!

Ingen som har sisådär 8000kr att skänka bort till mig? HAHA! Jag har hittat en hund..jag är kär! Hon är helt underbar, renrasig och med stamtavla. Vilket innebär att jag skulle kunna ställa ut henne. Och såå vacker är hon! Hon bor för tillfället i dalarna men jag hade gärna sett henne bo här istället. Titta själva, är hon inte underbar?


Bild lånad från blocket.se!

Visst hon är vuxen men då är hon förmodligen rumsren också, vilket är skönt på ett sätt. Underbara hund, ge mig!!

Våran mysiga dag + massa bilder!

Idag har det varit en mysig dag. Började med att (efter jag lämnat Tindra) ta mig en välförkänt dusch och sen var det bara göra sig iordning och åka ner till stan. Där strövade vi på marknaden, gick en sväng till lekparken och sen till öppna förskolan. Hade ju planerat att ta massa bilder från detta idag men då hade jag, smartskallen själv, glömt minneskortet i all hast hemma.. Blev lite putt på mig själv men det var bara acceptera läget! Men det var en trevlig stund i alla fall. Molly flängde runt som ett yrväder och hade skitskoj! Hon är en riktig vilding, haha!

När vi kom hem blev det mat och sen var det ju dags för Jesper att åka och jobba. Så då klädde jag på ungarna, och mig själv, sen gick vi ut. Gick en promenad upp till lilla "skogen", tog lite bilder (som ni snart ska få se), sen vidare till nästa, genom den och sen ut mot fårhagen. Hade tänkt gå ner och klappa fåren men jag orkade inte gå ner i dalen idag, får bli en annan dag. Sen gick vi hemmåt och när vi kom hem var klockan redan 18. Så då gick vi in, ungarna fick mat och sånt inför sängen. Sen somnade dom som stockar båda två! Så det har varit en härlig dag idag! Varmt har vi också haft det..skulle väl tippa på ca. 17 grader här på eftermiddagen. Nu står termometern på 13,7 i skrivande stund.

Men nu ska ni få se bilder. Är en liten blandning av natur och mina barn! Försökte ta lite syskonbilder men det var inte så populärt, haha! Ni ska få se hur Molly tyckte om detta.. Föresten, måste bara skriva en rolig grej.. Tindra blev kissenödig mitt i skogspromenaden. Så jag drog ner galonisar, byxor och trosor, lyfte upp henne och hon kissa! Det tyckte hon var lite läskigt men spännande och ringde och berättade nyheten för pappa, haha! Nåja, här kommer bilderna! Föresten..det kan finnas texter under vissa bilder så ha inte för bråttom, hehe!


Tindra plockar ekollon! Dom skulle hon ju ha med sig..


Och som vanligt ville hon självklart inte titta på MIG! Men vissa bilder fick jag till, hehe!


Som denna till exempel. Hon tittade på MIG! TJOHOO!








Såhär roligt tyckte Molly att det var..hon fick ju inte krypa iväg heller, hehe. Får nog göra om detta när jag har någon som kan hjälpa mig mellan varven, haha!




















Denna bilden är dock inte tagen ute..den är tagen i vårat badkar..

Så, det var alla bilder från idag! Och jag hade faktiskt tänkt skriva lite om min nya leksak som jag köpte. Som många redan fattat var det ju självklart ett objektiv som inhandlats. Det var ett Tamron 28-75mm f2,8. Och nu har jag hunnit testa det lite och jag bara ÄLSKAR det! Jag ångrar inte en sekund att jag köpte det! Dock var jag inte riktigt beredd på att det skulle vara så tungt, men vad gör det? Min nya kärlek, haha!

Så, det får nog räcka för idag.. Ha en trevlig kväll!

Molly 9 månader!

Jaa, tiden går snabbt. Snabbare än man kan föreställa sig själv. Idag har Molly varit lika länge utanför magen som hon var inne. 9 månader har hon funnits med oss, i våran vardag. Det är svårt att föreställa sig. Hon utvecklas snabbt och väl. Vi behöver inte ens gå på kontroller varje månad för att hon utvecklas så bra. Igår lärde hon sig nått nytt. Hon lärde sig att sätta sig själv upp, mitt på golvet. Det har aldrig hänt förut. Hon har gjort det i sängen tidigare men aldrig på golvet. Hennes tänder har varit på G ett tag, men dom verkar aldrig få bryta igenom. Hon har väl ett segt tandkött kanske, hehe. Hon är envis som synden (undrar jag vart hon kan ha fått det ifrån, hrm) och för det mesta på ett strålande humör!

Hon kryper och hon ålar, försöker ställa sig upp här och var. Hon går om man håller henne i händerna men för det mesta vill hon stå och hoppa. Frågar man henne vart lampan är så tittar hon upp i taket, blir glad, klappar händerna och visar att hon är duktig. Frågar vi om hon kan klappa händerna så klappar hon stolt och glatt! Hon visar tydligt när hon är nöjd och mindre nöjd, när hon är hungrig eller trött. Hon har lärt sig att gilla vagnen, som inte alls var någon höjdare för ett tag sen. Hon har dock fortfarande svårt för att somna i vagnen, för mycket att titta på, för hon ska minsann vara med där det händer!

En annan sak som jag tycker är lite komisk är att hon är ett litet matvrak! Hon äter ALLT (fisk är dock ingen jättehöjdare än så länge) och lite till. Spelar ingen roll om det är bitar i det eller ren puré. Hon är otroligt lätt att ge mat! Där är nog den största skillnaden mellan henne och Tindra. Tindra är ju fortfarande svår med maten. Men det känns ändå skönt att slippa ha 2 ungar att bråka med om maten, det räcker gott och väl med en.

Men nu har inte jag tid att skriva mycket mer om Molly. För nu ska Tindra kläs på och gå till dagis, SOM hon tjatar! Själv ska jag och Molly ner till stan. Det är marknad och sen ska vi även till öppna förskolan. Så idag har jag och Molly en egen mor och dotterdag..tillsammans med en kompis och hennes dotter då, hehe. Så ni får ha en trevlig dag allesammans! Kram och hej då!


Snabbt inlägg + bilder!

Ja, jag har inte tid att blogga nu. Uppbyggnaden av en ny hemsida lär ta upp hela min kväll så jag tänkte bara slänga in 3 bilder..

Det var lite disco hemma hos oss förut. Tindras nya hobby är att stå och hålla Molly i händerna och hoppa runt. Tindra asgarvar och Molly likaså! Men Molly är inte tillräckligt stabil att hålla balansen själv så hon måste stöttas av oss. Men det var lika kul ändå. Så här kommer några bilder! På första bilden: jag visste inte om Jesper ville vara med på kort i bar överkropp så han fick bli en suddig silluett istället..


Om ni tittar på Molly ser ni vilket asgarv hon har..syns dock lite dåligt..


Flygande hår..ööh..haha!



Himla roligt var det i alla fall. Kanske inte så konstigt att mina ungar var trötta, haha!

Populärt!

Jag gjorde korvstroganoff och ris till lunch/middag idag. Och idag gick det verkligen hem, hehe. Tindra åt hur mycket som hellst (kors i taket!!) och Molly fick även hon smaka och gillade det! Men jag tycker att det är så svårt att göra egen barnmat så. Jag har nog ingen bra mixer tror jag. Testade med en stavmixer idag och det gick väl sådär. Blev lite halvstora bitar men det verkade gå bra ändå. Hon åt då endel..tillräckligt för att bli trött och vilja vila, hehe. Men nu vet jag i alla fall att EN av våra ungar faktiskt uppskattar mammas mat, hehe. Imorn ska hon få smaka på fiskpinnar och hemmagjort potatismos. Får se vad hon tycker om detta.

Imorn har vi fullt upp hela dagen. Eller kanske inte. Men först ska Tindra till dagis. Får se om jag orkar ta mig en liten kort promenad efter vi lämnat henne där. Beror på om Molly vill sova innan eller inte. Sen när Jesper vaknar så ska vi packa in en MASSA skräp i bilen och åka till tippen. Sen är det ju nästan dags att hämta Tindra igen. Då blir det väl lite mys och bus och sen är det dags för middagen och sen ska Jesper jobba igen. Men han jobbar ju bara 1½ månad till sen går han hem och är pappaledig i 2½ månad. Ska bli hur skönt som hellst! Jag längtar! Och vet ni vad? Om 1½ månad åker vi upp till Piteå! DET ska bli skoj!


God morgon!

Mamma: Molly behöver nog storlek 80 på overall. Har en känsla av att 74 inte kommer hålla hela vintern.

Just nu sitter jag och Tindra bara och väntar. Vad väntar vi på? Jo att få väcka pappan i huset. Får då blir det en snabb söndagsmys innan han måste åka och jobba. Han måste åka tidigare idag till råga på allt. Så vi får väl se vad jag och ungarna hittar på. Det är mulet och grått ute men jag hade ändå velat gå ut och gå lite. Ta med mig kameran och försöka få några mysiga bilder på ungarna kanske. Kan ju vara värt ett försök i alla fall. Sen, hur bra det blir, det kan jag ju inte säga nått om, hehe!

Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra till middag idag. Hade tänkt göra fiskpinnar och mos, men jag tror det får vänta till imorn. Så kan jag och Tindra äta korvstroganoff och ris istället. För det äter ju som sagt inte Jesper. Och jag blev lite sugen på det faktiskt. Så nu ska jag springa och plocka fram lite korv från frysen.

Nu får jag rusa. Ha en trevlig dag!

Ett litet fotoinfall!

Fick ett litet infall att dra fram kameran. Fick en liten idé (som jag iofs funderat på att testa många gånger men aldrig orkat..) som jag kände att jag måste testa nu, äntligen. Såhär blev resultatet..









Det var dom bilderna jag hade att bjuda på idag! Jag använde mig av (förutom kameran, Nikon D90) ett nikkor 18-55mm (kitobjektivet), en närbildslins på +8, en cd-skiva och vanligt kranvatten. Körde lite olika inställningar med bländare från f9 - f14 och slutartider från 1/30 - 1/13. Lite roligt är det faktiskt, att få leka lite, hehe! Nu fick jag ju dock mersmak (som alltid?!) och vill fota mera! Men som sagt, ville bara testa hur detta blev och blev faktiskt rätt nöjd.

Nää, snart sängen som gäller för mig. Får se om jag kan lyckas klämma in ungarna på bild imorn. Ska göra ett försök iaf! Sov så gott och god natt!

Overallerna och våran dag!

Tänkte börja med overallerna då. Vi köpte Tindras nya idag och det blev, som jag sa, en didrikson. Köpte den på inter sport för 800 kr. Förbenat dyra men har ju hört att dom är bra så jag får lita på detta. Sen har jag, som jag också sa, köpt en overall på tradera med. Som jag faktiskt tycker är riktigt snygg den med. Så nu vet jag i alla fall att inte Tindra kommer frysa i vinter, hehe. Såhär ser dom ut i alla fall. Börjar med Didrikson.



Så ser alltså den ut. Ser väldigt mysig och fin ut faktiskt. Jag är nöjd även om den var lite väl dyr för våran plånbok.. Såhär ser den andra ut..



Då var det avklarat i alla fall. Känns skönt att ha förberett sig. Min tanke var ju att hon skulle klarat sig på den lila overallen bara. Och jaa, jag har faktiskt lite ångest över den nyköpta overallen. Men OM det blir som dom säger..kallaste vintern i Sverige, på tusen år..ja då vill jag helt enkelt vara förberedd.. Man kanske är dum? För om det blir en sån vinter, som normalt brukar vara här nere, så känns en overall för 800 spänn ganska onödig. Nåja, det blir nog bra i alla fall.

Vad har vi mer hittat på idag? Jo, jag och Molly spenderade eftermiddagen/kvällen på akuten. Att det ska behöva gå så långt att man måste åka dit.. Hrm! Aja, hur som hellst så fick vi order om att Molly ska sova utan blöja på nätterna 5-6 dagar eller så, för att se om det kan hjälpa mot hennes exem. Sen på dagarna ska vi smörja med daktacort och inotyol.

Något annat har jag faktiskt inte att skriva just nu. Ska slänga in lite nya bilder i headern igen..lite höstigt. Puss och kram!

En trevlig kväll!

Vi har haft en riktigt trevlig kväll faktiskt. Hemma hos familjen Johansson/Hallberg så bjöds det på smörgåstårta och sen även marängtårta och såklart en massa tjöt. Så det var riktigt trevligt. Sen var vi dock tvugna att lämna det lite tidigt då båda våra ungar var lite trötta. Så direkt vi kom hem så fick Molly ny blöja sen i säng och somna på två röda! Själva mös vi ner oss i soffan med Tindra och tittade på den nyaste Tingeling filmen - Älvornas hemlighet. Hon tittade såklart inte på hela då hon slocknade i soffan. Dock lyckades hon i alla fall se 30 minuter av den, hehe. Så hon får väl titta färdigt imorn. Jag och Jesper såg dock klart den. Den var faktiskt bra. Tingeling är bra, hehe. Man blir som barn på nytt. Så inatt kommer nog Tindra drömma om älvor. Det sista hon sa innan hon somna var att hon ville att Tingeling skulle komma hem till Tindra. Söta unge!

Nu ska jag dock ta en liten snabbkik i cybervärlden sen ska jag stänga mina blå jag med. Så nu får ni sova så gott. Natti natt!

Ny overall!

Japp, nu har vi bestämt oss för vilken overall det blir till Tindra och det blir den som fick bäst i testerna - didrikson. Dom hade en superfin, ceriserosa, på intersport för 800 spänn! Som hittat! Eller kanske inte, men det är i alla fall en bra overall som sägs hålla både kyla och väta borta, sånt gillar vi! Skor är det dock värre med då vi ganska snabbt kom fram till att det faktiskt inte kommer gå att få ner tjocksockar i hennes alla skor i storlek 22. Men hon kommer i alla fall kunna ha dom under hösten, utan tjocksockar i. Så det kan vi ju fundera vidare på. Vi har dock kollat lite på märket Mindl. Jesper har sånna kängor och det ska väl finnas även i Tindras storlek, typ. Och det vet vi med säkerthet att det är ett bra märke och dom håller garanterat i alla väder! Sen är dom tydligen sköna att gå i också, och det känns ju som ett måste. Så nu kommer vi ha en overall som håller hela vintern, plus en extra som jag köpte på tradera då. Och vi vet ju självklart att hon förmodligen inte kommer frysa. Sen när hon vuxit ur den så har vi ju en till som kommer kunna ha den. Vi testade storlek 90 på Tindra i affären och den var STOR, så vi kör på det. Kommer åka ut imorn och köpa den, känns bra. Så jag får väl visa en bild på den då. Kan även ta kort på overallen jag köpte på tradera för ett tag sen, tror aldrig jag gjorde det. Nåja, det blir bra.

Overall till Molly då (kanske ni undrar..)? Jaa, vi har ju en overall som Tindra hade förra året. Den är visserligen i storlek 86. Och drunknar Molly helt och hållet i den så får vi ta det då. Hon har en ganska tjock fleeceoverall nu så hon fryser då inte än i alla fall. Nåja, det blir säkert bra. Molly kan ju inte gå än utan åker mest vagn så det där med väta känns ju inte som prio 1 utan det är att den ska hålla värmen i stället. Aja, som sagt, det löser sig.

Nää, nu ska jag snart väcka Molly och vi ska åka iväg igen. Vi är bjudna på kalas hemma hos Susanne (och Niklas och självklart lilla Beccis) som fyller år idag. Vi skulle väl vara där vid 18.30-19.00 ungefär. Så ikväll blir det en sen kväll för ungarna Andersson.

Just det, en sak till, jag kommer börja att bygga på en hemsida inom en snar framtid. Kommer antagligen börja redan ikväll. Denna hemsida kommer förmodligen innehålla både blogg och fotoalbum. Men jag kommer skriva mer om det vid ett annat tillfälle. Ska bli spännande att se hur detta utvecklas!

Ha nu en fortsatt bra kväll så kanske jag återkommer med bilder eller så under kvällen. Puss och kram!

Bara lite snabba bilder!

Hinner inte skriva mycket utan jag slänger bara in lite snabba bilder! Här kommer dom!










Stämmer det?

Jag är sugen på att köpa en ny overall till Tindra. Vi har redan köpt en jättefin på tradera men jag känner att jag vill förbereda mig. Det sägs att detta ska bli den kallaste vintern på tusen år och då vill inte jag att Tindra ska behöva frysa. Så jag funderar på att köpa en ny overall. Det värsta är att dom är så ruskigt dyra men jag har hört att dom håller både värme och väta borta. Det är förståss en overall av märket didriksson jag pratar om. Sen är jag rädd att vi måste köpa nya vinterskor med. Vi fick ett par kouma av min mor som hon köpte av min moster. Men dom är i storlek 22 så Tindra får inte plats med tjocksockar i dom. Så jag måste nog köpa 23-24 eller nått sånt. Och självklart sånt småpill som att köpa mössor och vantar förståss. Nåja, jag får sätta mig och kika lite helt enkelt.

Nää, jag får nog helt enkelt ta och göra mig lite frukost. Jag blev akut jättehungrig. Ha en bra dag så länge!

RSS 2.0