Jaha?

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Borde egentligen låta bli helt och hållet, hehe. One tree hill var väldigt trevligt att titta på i alla fall. Lite missvisande och massa tårar. Men jag älskar den serien och jag blir bara deprimerad när jag tänker på att detta är sista säsongen. Då får jag väl hitta nått annat att titta på kanske.. Men inget är så bra som oth!

Tindra har i alla fall kommit hem nu och hon var TRÖTT efter några fartfyllda dagar hemma hos farmor, hehe. Så hon lade sig vid 18.30 och somnade utan bråk och utan att klaga. Gullunge! Vi har myst i soffan hela kvällen. Jaa, det har varit en bra kväll helt enkelt. Nu kommer jag sova gott inatt i alla fall.

Jaa, jag vet inte riktigt vad man ska skriva egentligen. Ska sätta mig och kika lite på "välkommen hem" och grunna lite på en hemsida..mm..så får det bli!

Äntligen!!

Ja, äntligen funkar vårat internet och våran tv som dom ska. Yeah! Så nu ska ni snart få se lite bilder från igår. Men först, min underbara sovmorgon..eller rättare sagt, våran! Molly vaknade klockan 6 för att hon hade bajat. Hon hade jätteont i rumpan och den var knallröd! Ni vet ju om hennes "exem" som hon har ont av, nu var det dubbelt upp p.g.a. bajjet. Hon var jättelös igen och det var väldigt synd om henne. Hon grät och grät! Men det blev lite bättre när jag väl lyckats få bort bajjet, men såklart hade hon ont ändå. Så hon mös lite i min famn innan hon precis höll på att somna igen. Så jag lade ner henne och hon somnade så fort hon fick nappen i munnen. Aja, tänkte jag, hon sover väl en timme till då.. Men ack så fel jag hade! Klockan NIO börjar hon om att tjöta inne i sitt rum..NIO! Gud vad skönt! Det var behövligt att få en sån sovmorgon! I vanliga fall kliver vi upp senast 7-7.30. Så nu har man fått en massa ny energi att busa med den stora tjejen när hon väl kommer hem, hehe. Kan väl tillägga att jag gick och lade mig 21.30 igår..somnade väl strax innan 23. SKÖNT!

Bilder då? Ja visst, här får ni bilderna från våran promenad i stan.





















Som ni ser så börjar hösten ta fart även i lilla Uddevalla. Men trots det blommar både krokus och andra blommor. Så ibland får man faktiskt känslan av att våren är påväg. Speciellt under tiden vi satt och käkade lunch på uteserveringen på rådhuscafét mitt i solen och man behövde inte ens ha jacka på sig. Mysigt som attan!

Verkar bli lika fint väder idag så vi ska passa på att vara ute. Får se om vi åker ner till stora lekplatsen i stan eller om vi bara stannar hemma. Men ute ska vi vara i alla fall.

Nää, nu ropar Molly på mig. Hon ska få på sig lite kläder så att hon kan krypa runt lite på golvet. Ha en underbar dag allihopa! Kram på er!

Jävla skit!!

Vårat internet funkar inte..jag blir galen! Hade tänkt lägga upp lite bilder men det sket sig. Fick upp en bild sen pajja hela skiten. BLÄÄÄ vad arg jag blir. Så p.g.a detta har jag inte kunnat titta på one tree hill heller, och det gör mig ännu mera förbannad! Skit med det..

Imorn kommer min lilla docka hem i alla fall. Så då blir det fullt med bus hela dagen! Eller i alla fall halva, vet inte vilken tid hon kommer, hehe. Så vi får se vad vi ska hitta på men bus lär det bli!

Nää, jag vet inte ens vad jag ska skriva nu.. Så avslutar med en bild..en väldigt gul bild, hehe!


Knepigt..

Nu förstår jag ingenting.. Ingen tv och internet går segare än ett 56k modem! Kom mig in på comhems hemsida och där stod det att man skulle gå in på en av tv-kanalerna där det stod "ingen åtkomst" och det skulle man låta vara på i upp till en timme! Jää vad roligt! Men internet stod det ingen förklaring till och jag börjar bli irriterad. Hade endel jag skulle göra idag och till det KRÄVS internet. Jag blir trött på skiten. Jag surfar snabbare i mobilen än vad jag gör på vårat vanliga bredband. Behöver jag tillägga att vi betalar för 50mbit? Och hade typ 0.004 enligt bredbandskollen. Så nått är galet nånstans men jag är inte så teknisk av mig så det kan Jesper få äran att ringa och fixa, hehe. Tur man har resurser i alla fall..

Nää, nu ska jag gå in och titta till Molly..hon gnällde och gnuggade ögonen men som vanligt vill hon inte riktigt sova. Ha en trevlig dag allesammans. I eftermiddag/kväll så kommer det i alla fall upp lite bilder. Solen skiner och det är ruggigt höstkallt, mys!

Lite bilder och träning (+ny leksak)!

Orkar inte skriva två olika inlägg så nu kommer bilder och träning i samma kategori, hehe.

Som jag skrev tidigare så tog jag och Molly en promenad. Tanken var att Krewer skulle följa med, men hon hade huvudvärk så vi gick själva. Ner till sjukhuset för att lämna urinprovet (visade ingenting men skickades på odling), in på apoteket och köpte en ny daktacort, sen gick jag en omväg hem på lite småvägar och sådär. Allt som allt gick jag 2 timmar (om jag räknar bort stoppet på 5 min på sjukhuset) och detta resulterade i 10000 steg precis! Känner mig ganska duktig faktiskt.

Under promenaden fick jag även tagit lite bilder. Inte så himla många men jag har så svårt att koncentrera mig när jag även har en vagn med mig. Men jag tänkte i alla fall dela med mig. Här kommer dom.




Började i fårhagen med att fota lite "bääisar" men Molly fick solen i ögonen så vi fortsatte vidare. Vissa får är såå mysiga och goa medan andra ser ut som att dom rullat sig i skit i en vecka.


Lite höst fick jag också med. Men tycker fortfarande att det är för grönt.





Nu ska ni få hjälpa mig att välja. Jag vet inte om följande bild ser bättre ut i färg eller svartvitt. Jag gillar den svartvita bäst tror jag. Men vad tror ni? Skulle ni hellre se denna bild i färg eller svartvitt?





Det var bilderna för denna gången.. Och min nya leksak? Ja det är just detta som jag var ute efter att testa idag. Och jag måste säga att jag är väldigt nöjd. Det är ett nytt objektiv jag pratar om. Har skaffat mig ett Tamron 28-75mm f2,8. Objektivet är rätt tungt men det känns väldigt stabilt och inte plastigt, som vissa objektiv (av billigare märken) ofta kan göra. Nu skulle jag vilja testa lite porträttfoto också men det kommer väl någon gång, hehe. Plus att det kommer fler bilder imorn! Då ska nämligen jag och fröken K ner till stan en sväng enbart för att jag ville fota, hehe!

Nää, nu måste jag kissa och sen ska jag sätta mig och lägga in lite nya bilder i headern. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Promenad och dagis.

Lite missvisande rubrik kanske. Men alldeles strax ska ungar kläs på, stoppas ner i vagn (Molly), knalla upp till dagis, lämna Tindra och sen ska jag och Krewer promenera ner till sjukhuset, lämna Tindras urinprov, se om det visar nått på någon snabbsticka denna gången annars får dom skicka det på odling igen. Sen ska man gå hem och då ska vi stanna till vid fårhagen (den där inte fåren är) och släppa lös Thea lite så att jag kan fota henne. Ska bli härligt att komma ut lite.

När man kommer hem blir det frukost (lunch?). Sen får jag packa ner lite kläder åt Tindra för att hon åker till sin farmor här vid 14. Det är det enda hon tjatar om nu, hehe.

Nej usch vad klockan sprang iväg. Fick bli en snabbis detta. Ha en trevlig dag!

Hektisk dag, minst sagt!

Fy..vart ska jag börja.. Åkte och postade lite paket som jag fått sålt på tradera. När jag kom hem hämtade vi Tindra och sen åkte vi till bvc. Där drog det ut på tiden innan vi ens fick komma in. Urinprov togs och nää, ingenting visades på stickan men läkaren ville ändå skicka en remiss upp till barnjouren. Vi skulle åka upp direkt. Jesper skulle ju åka till jobbet vid 16 och jag orkade inte dra med mig Molly dit upp också. Så Krewer skulle ställa upp som barnvakt. På vägen hem från VC så åkte vi och hämtade mina paket (tjiihoo!!). Jag var tvungen få i Tindra någon form av mat så hon fick en flaska välling med sig i bilen och så hämtade jag hennes napp och snutte sen åkte vi upp.

Där uppe så kissade hon ner sig för första gången få flera veckor (bortsett från dagis) och självklart hade jag inget ombyte med mig. Happ!! Sen fick vi komma in och hon skulle göra kissprov. Så hon fick glass och saft för att få igång blåsan, hehe. Det gick relativt snabbt och självklart visade inte snabbstickan nått där heller. Tyckte han sa att dom skulle skicka det på odling också. Dom ville även ha morgonurin som är mest koncentrerad så jag ska försöka ta ett urinprov imorn med och gå ner med det till dom. Så får vi väl se om det blir nått mer än så.

Jag och Tindra hann hem innan Jesper åkte till jobbet men jag var helt färdig. Heeelt slut i huvudet och kroppen. Hade ju inte fått i mig någon mat heller. Och Tindra ville ha välling och jag orkade inte bråka med henne. Sen åt hon typ..3 skedar gröt eller nått innan hon lade sig.

Själv fick jag sällskap i alla fall. Krewer stannade kvar och kikade på en film och sådär. Vi kollade på "The last song". Den var rätt bra faktiskt. Men lite knepigt slut. Man ville liksom..veta mer..typ. Aja, den var värd att se i alla fall.

Imorn så blir det en långprommis. Först ska Tindra till dagis, sen ska jag, Molly och Krewer (och självklart lilla Thea) gå ner till sjukhuset för att lämna Tindras urinprov. Då ska jag även ha med mig kameran, för en gångs skull. Testa min nya leksak lite med, hehe. Då får ni säkerligen några smakprov på detta imorn, tjihoo! Ska även fota Thea lite innan vi går hem. Ska bli skönt att komma ut och röra på sig lite. Vill ju komma ner till min målvikt snart så att man kan börja shoppa lite nya fina kläder, hihi.

Nää, nu har jag väl skrivit min lilla roman för idag. Snart blir det sängen, det vill jag lova!
Natti natt!

Fullt upp?

Känner att min planerade slappardag inte kommer bli så slapp. Tindra ska snart till dagis, först och främst. Sen hoppas jag att bvc ringer upp mig snart så vi kan disskutera hur vi ska göra med Tindra som fortfarande har ont när hon kissar. Sen ska jag och Molly åka och posta lite paket som jag fått sålt på tradera. Sen hoppas jag på att få sms om att mina paket som jag beställt kommit så det blir att hämta dom. Så det blir mycket flänga och fara idag. Joo just det, jag måste till apoteket också, köpa ny daktakort (som jag inte hittar här hemma) och se om jag kan få bort Mollys prickar, sen kommer jag nog byta blöjsort till henne. Eller om det är våtservetterna hon inte tål? Jag vet inte, jag håller på att bli galen.

Jag får helt enkelt ta min slappardag imorn istället. Då åker nog Tindra hem till sin farmor ett tag och ska vara där till på torsdag mitt på dagen. Så jag hoppas på att slippa flänga och fara imorn istället. Men det skulle även behövas städas här hemma, som vanligt. Så jag får väl sysselsätta mig med det istället.

Nää, dagis var det ja..får skriva mer sen..

Edit: Klockan 13.15 ska vi till bvc med Tindra. Hoppas att dom hittar nått som kan funka..

Fina textrader..

No problem is solved by denying its existence

If I could hold your troubles in my hands, I would throw them into the sea

Blöjor? Exem? Allergi?

Frågorna snurrar i huvudet på mig just nu. Är det blöjorna Molly helt enkelt inte tål? Hennes prickar i underlivet kommer ju tillbaka hela tiden och bvc fortsätter propsa på svamp. Och att jag ska använda daktakort (stavning?). Visst, prickarna försvinner, men dom kommer ju tillbaka efter ett tag. Är det exem? Någon annan allergi? Eller är hon bara extremt känslig mot värme, även om jag inte tycker att det ser ut som vanliga värmeutslag? Hade jag inte haft en öppen blogg hade jag kunnat lägga ut bilder så att ni kan få se hur det ser ut, kanske man hade kunnat få lite tips om vad det kan vara men så gör jag naturligtvis inte. Jag blir så ledsen att se henne ha ont, för det har hon ju! Idag kunde jag inte ens bära henne genom att hålla henne under rumpan för hon var hysterisk! Jag kan knappt tvätta av henne när nere för hon rycker och vrider på sig och blir ledsen. Prickarna har börjat vattnas så ni kan ju bara föreställa er hur det svider! Det är hemskt..jag blir så ledsen för hennes skull. Hemskt är det!

Så imorn ska jag ringa bvc, både för hennes skull och för Tindras.  Tindra har nämligen börjat om att klaga att det gör ont när hon kissar. Bryter till och med kisstrålen för att det gör ont. Så vi får se om vi ska börja om med penicillinet eller få nått nytt. Bara sjukdomar i denna familj, suck!

Hoppas ni får en bra kväll i alla fall! Snart ska Tindra i säng, Molly var alldeles utmattad så hon fick gå och lägga sig klockan 18. Kram på er!

Bilder från leklandet!

Jaa, som jag lovade så kommer här alla bilder från leklandet igår. Hinner inte skriva mycket mer än så då vi ska klä på oss och sticka till torp. Storhandling står på agendan, suck! Ha en trevlig dag!

Föresten, en sak till, detta är Tindras nya favoritlåt, haha! GÖTT MOS!!


Trött som få..

Dagens:
Ros:
 Min underbara man!
Ris: Min rygg.
Humör: Hyfsat.
Att göra: Mysa och se på film tillsammans med gott sällskap!
Väder: Regn och rusk!
Hår: Pageaktigt och LOCKIGT!
Kläder: Kjol, leggings och linne.
Smink: Lite mascara.
Saknad: Norrland, men snaaart åker vi!
Mat: Kom precis på att vi inte ätit middag..vi vuxna då..får nog bli en pizza..
Vill ha: Min nya leksak som kommer nästa vecka, hihi! Som et barn på julafton = Malin Andersson!

Idag åkte vi som sagt till leklandet. Ungarna härjade på, båda två! Jag har lite bilder på detta men hinner inte lägga in dom nu, så ni får härda ut till imorn faktiskt. Sitter nu och väntar på att främmandet ska anlända för lite film och mys. Har precis städat lite granna också och tänt lite ljus, så det är verkligen mys här idag! Kom precis på att jag faktiskt ska tända några fler. Aja, det får bli när jag är klar. Filmen som ska se är den tredje delen av Resident Evil. Tvåan sågs igår (och ettan och fyran förra helgen, haha!).

Puss!

GÄSP!!

Jag är så sjukt trött.. Har varit vaken sen 5 imorse p.g.a en hund, hrm.. Sen vaknade Tindra klockan 6 av att det hänt en olycka i sängen så då var det bara gå upp. Även Molly vaknade, jag gissar att hon hörde oss andra. Så jag är småtrött nu då jag inte kunde somna fören klockan var närmare halv 2. Jag vet inte ens varför för jag var verkligen dödstrött igårkväll. Nåja, får hoppas att det går lättare att somna ikväll då.

Idag har vi stora planer (typ..). Först ska vi åka ut till torp och lämna tillbaka photoshop elements och premiere 8 som vi impulsköpte häromdagen. Vi har för klen dator för att kunna köra premiere helt enkelt. Så pengarna som vi lade på det kommer att läggas på en dator tids nog. Då väntar vi hellre på elements/premiere 9 som kommer i mitten på oktober någon gång. Sen ska vi åka till leklandet i trestad center så att ungarna kan härja loss. Molly är ju så himla rörlig nu så hon kan få leka i "babyhörnan". Ska bli skoj att se vad hon tycker om detta! Resten av dagen vet jag faktiskt inte vad vi ska hitta på, men det visar sig alltid. Jag är lite fotosugen så om det slutar regna blir det nog en liten fotopromenad sen.

Nu, äntligen, har jag lyckats få bildbevis på att Molly faktiskt KAN sitta..i någon sekund innan hon snabbt slänger sig på mage och ålar iväg, hehe. Men hon sitter själv utan problem i alla fall, och såhär ser det ut!



Underbara unge. Hon är alltid så himla go och glad, nåja..oftast i alla fall, hehe. Nu ligger hon och sover så sött, hon var ju också trött av att kliva upp så tidigt, hehe. Men när hon vaknat och fått mat så blir det nog att klä på sig och åka direkt.

Nää, nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer. Men ni får ha en bra dag hörni!

Hrm..kolla in denna filmen..SHIT säger jag bara!!


Hon gjorde det igen!

Igårkväll gjorde jag en liten chansning. Jag orkade inte bråka med Tindra och hålla på att väcka henne för att kissa. Hon blev ju bara arg och ledsen på mig kvällen innan. Så jag lät henne vara. Jag gick och lade mig (som vanligt alldeles för sent..) och kvart i sju imorse hörde jag att hon klev upp, satte sig på pottan och kissade! Hon är ju så duktig! Man blir stolt!

Molly, hon sover fortfarande. Min lilla tröttis som är så förkyld nu. Hostar och snorar hur mycket som hellst. Inatt fick jag kliva upp och ge henne hostmedicin och det var nästan så att jag inte ville lägga ner henne i sängen igen för hon var sååå mysig! Skulle bara kramas och mysa i min famn. Men jag behövde också sova och hade jag tagit upp henne så hade hon ju inte varit mysig hela tiden kan jag lova, hehe. Så jag lade ner henne igen och gav henne nappen och hon somnade direkt igen.

Föresten, jag glömde ju att skriva om "träningen" igår. Eller jaa, jag skrev ju vad som hände men jaa. Det blev bara 6778 steg igår och då tog jag av den när vi kom hem från torp. Men jag har fick i alla fall lite motivation när jag ställde mig på vågen och insåg att jag faktiskt fått ner 1kg i vikt, hihi! Så nu får det gärna fortsätta åt samma håll!

Nää nu ropar Tindra på mig. Ha det!

If you wanna be my lover?

Vet inte ens varför jag tog det som rubrik. Tur att man är bra påhittig ibland..hmm..

Dagen idag? Startade sådär.. Jag och Molly skulle ju gå ner till stan och sen skulle Jesper möta upp oss där nere vid 12.15 typ. Det var planen.. Men när jag kommer ner till monalisa så kommer jag på att JÄVLA SKIT jag glömde lämna bilnyckeln hemma! Och jag hade klipptid 12.30 (då var klockan 11.30). Så jag fick sätta mig på en buss för att hinna hem med bilnyckeln och sedan hinna till frisören! FAIL!

Klockan 12.30 infann jag mig hos frisören, håret åkte av och jag är nöjd och 200kr fattigare. Han är duktig, billig och bra (haha och det där lät kinky!). Jag är alltid nöjd när jag kommer därifrån faktiskt. Hur blev det då? Joo, såhär:



Kortare blev det men jag är nöjd som sagt. Nu vill jag bara hoppa in i en dusch och få bort allt klet ifrån det. Han hade nått bra som hette curls som han satte i, men såhär i slutet på dagen känns det bara knepigt..

Men Molly var i alla fall på bra humör medan vi satt och väntade på bussen, haha! Titta på dessa två bilder..




Även om dessa miner är rätt vanliga när man busar med henne så är dom lika roliga varje gång! Man kan inte låta bli att le när man ser dom, eller hur? Speciellt den sista! Mitt lilla charmtroll! Vad tycker ni om hennes mössa föresten? Den har jag inte berättat om ju! Tindra och Molly fick varsin sån mössa som deras farmor köpte på marknaden i saltkällan. Tyckte dom var skitsöta och tuffa! Och dagisfröknarna älskar den! Dels för att, även om mössan snurrar på sig (som den lätt gör på små barn som leker) så täcker den ändå öronen, vilket jag håller med om. Sen är det ingen annan (på dagis!) som har en likadan. Great! Sen är dom väldigt mjuka och sköna också. Inte för tjocka och inte för tunna för denna årstiden. Dom var toppen helt enkelt!

Aja, efter klippningen åkte vi och hämtade Tindra från dagis. Sen direkt ut till torp. Vi gick in och köpte en kulram till Tindra, som hon ville ha(!), på olles och sen in på inet. Där köpte vi photoshop elements 8/premiere 8 som dom hade i paket. Men sen kom vi fram till att vi har för dålig kräm i våran dator för att kunna ha premiere då man behöver en..dubbelnåntingprocessor för det, minst! Så nu kommer vi till fail nummer 2 för idag. Vi behöver alltså en ny dator. Det har vi iofs vetat länge att vi behöver. Datorn funkar men den är SLÖ när man bildredigerar och över huvud taget grejar med bilder. Och vad gör jag ofta på datorn? Jo just dessa saker. Och jaa..den är ju faktiskt snart 5 år gammal! Skit också.. Ska vi "bara" köpa uppgraderingskit och grejer går det ändå på en hel del. Jag som sparat till min nya leksak (som inte var en dator)..hmm..får se..

Åkte hem, satte oss och tog det lugnt och upptäckte alldeles för sent att vi börjat med maten alldeles för sent så Jesper hann inte äta (fail nummer 3!). Han fick stanna på vägen ner till halmstad och köpa med sig nått att käka i lastbilen. Vid 18 gjordes ungarna klara för sängen med allt vad det innebär och ÄNTLIGEN är Molly hård(are) i magen igen! Nu återstår bara "uppdragfåbortallaprickarochrödhetirumpan" på henne. Har smörjt med weledas zinksalva nu och det kändes som att det var på väg att bli bättre, men ser jag ingen förbättring under morgondagen måste jag börja smörja henne med daktakort igen, segt!

Herregud, nu blev det ju en novell igen. Vem orkar läsa långa inlägg egentligen? Förutom jag? Aja, jag bloggar ju för min egen del och det är faktiskt rätt roligt att ibland gå tillbaka och kolla vad man skrev för ett år sen, hehe. Sånt man faktiskt glömmer!

Nää, nu ska jag strax hoppa in i min efterlängtade dusch!
Ha en trevlig kväll!

Nu ska ni få höra!

Tindra lade sig i vanlig ordning utan blöja. Jag frågade inte ens om hon ville ha en blöja, kanske för att jag nu borde förstå att jag får samma svar varje gång. När klockan var 21.30 tänkte jag göra ett försök att ta upp henne, andledningen var att hon vägrade äta nått annat än välling igårkväll. Men hon vägrade kissa. Gjorde ett nytt försök vid 23 för att jag då inte orkade vara vaken längre, men samma visa då, hon vägrade, hon ville bara sova! Och jag kände inte för att tvinga henne att vara vaken när hon för en gångs skull faktiskt ville sova! Sagt och gjort, jag förklarade för Tindra att jag lämnar pottan i hennes rum om hon vaknar och vill kissa sen gick jag och lade mig. Själv hade jag problem att somna även om jag var dödstrött! Tror jag somnade strax efter ett..

Klockan var halv 6 nästa gång jag vaknade. Men det var inte av mig själv jag vaknade. Jag vaknade av en välkänd trudelutt som spelas. Det var "happy birthday" som spelades (Tindras potta spelar den när det kommer nått blött i den)! Jag kliver upp, förberedd att få byta sängkläder och allt som hör till. Kommer in i Tindras rum och det var bara en liiiite dutt med kiss i pottan, tittade i hennes säng men till min förvåning var sängen HELT TORR!!! Hon säger att hon vill kissa mera så hon sätter sig på pottan igen och kissar massor! YES!!!! Sen lägger jag henne i sängen igen men det är redan för sent, hon somnar inte om. Men det skiter jag i en morgon som denna. Även Molly vaknade av att vi var runt och försökte få Tindra att somna om så kvart i sju gav jag upp och vi gjorde morgon.

Men summan av kardemumman är alltså att Tindra har sovit sin första HELA natt utan att kissa en enda droppe i sängen! Hur bra är inte det?? Jag är så stolt att det lyser om hela mig tror jag! Och ingen kan väl vara gladare än Tindra? Jag tror att även hon är stolt över vad hon lyckats åstadkomma.

Nu ville Tindra se på pippi inne i hennes rum så jag fick sätta på den. Hon gillar att sitta och mysa till en film på morgonen och det kan hon behöva innan massa bus på dagis!
Ha nu en trevlig dag, det lär nog jag ha i alla fall! Promenad ner till stan sen! Puss!

Huvudvärk och beslutsångest!

Jag har haft en tryckande huvudvärk hela dagen idag. Den har liksom varit där hela tiden bakom ögonen men känns som att den inte vill komma fullt ut om ni fattar? Jag är i alla fall inte bäst på att förklara.. Och nu mår jag illa och känner mig sjuk. Kommer jag vakna upp till världens förkylning imorn eller? Eller är det migrän som är på g? Jag vet inte..

Sen har jag sån otrolig beslutsångest. Ska jag eller ska jag inte? På ett sätt vill jag men på ett sätt inte.. Åååh!! Jaa, kanske skulle man ändå? Detta gör inte huvudvärken bättre, haha! Vad pratar jag om? Jaa, det kanske ni får se imorn, om jag orkar, moahaha! Men nån kanske får veta..jag måste ju rådfråga nån eftersom jag har sån beslutsångest? Grrr!

Snart ska i alla fall ungarna läggas men eftersom Molly vilade sent och Tindra sov en stund efter att vi kom hem från stan så känns det som att det kommer bli en tuff match att lägga dom båda idag. Men vi får väl se. Tindra ser fortfarande trött ut så vi kan ju hoppas att det går någorlunda smärtfritt..

Nää, nu gnäller Molly så det blir ett försök till läggdags för henne nu. Sen tar vi itu med Tindra, hehe. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Natten som gått.

Tindra har varit jätteduktig! Som jag skrev igår tog jag upp henne vid 21.30 och hon kissade. Dessvärre vaknade hon en timme senare och störtgrinade, då hade hon kissat i sängen. Så det var som lite omvänt från natten till igår, då kissade hon ju lite i sängen och resten i pottan, men nu kissade hon lite i pottan och resten i sängen även om det faktiskt kom rätt mycket kiss i pottan. Och samtidigt som jag stod och försökte byta i Tindras säng så vaknar Molly och är jätteledsen, hennes astma spökade lite inatt.. Så jag sprang skyttetrafik mellan Tindras rum och Mollys rum. Men när allt var klart så somnade båda ungarna om även om det tog lite tid för Tindra som hunnit vakna till lite. Men strax efter elva kunde även jag lägga mig, äntligen!

Jesper försökte få Tindra att kissa innan han lade sig, men hon vägrade, så han väckte mig (som jag bad han göra). Men jag lyckades inte bättre jag, hon ville bara sova! Så hon fick lägga sig igen och jag förberedde mig på att kliva upp vid halv fem imorse igen. Men klockan kvart i 7 så vaknade jag och Jesper av att pottan spelade sin lilla druddelutt..och sängen? Den var TORR! Framsteg! Så vi försöker ikväll igen..med kvällsmaten alltså. Yoghurt och smörgås och eventuellt en lika liten flaska som igår då. Jag ser ljuset i tunneln, hahaha!

Idag kommer vi ha fullt upp så jag kommer förmodligen inte skriva fören ikväll, om jag ens hinner skriva då.. Ska träffa svärmor i stan vid 13-tiden för en fika och lite bus i lekparken för Tindra!

BVC och faktiskt ett par bilder!

Japp, det var ju bvc idag igen. Nu väger mitt lilla troll 8100 gram och är 70cm lång! Och självklart var jag tvungen att kolla vad Tindra vägde vid denna tiden..alltså vid 8 månaders ålder.. Hon vägde 7590 gram och var 68cm, så Molly är både tyngre och längre, hehe! Men hon är ju min lilla knubbis också. Och på en bild ni kommer få se nedan så ser hon riktigt knubbig ut, hehe!

Efter bvc åkte vi till torp där det råkade bli lite shopping, hehe. Även käka mat och handla mat. Försökte få Tindra att äta ordentlig kvällsmat ikväll istället för vällingen, det gick väl sådär.. Hon tog några tuggor på en macka, åt 1½ portion yoghurt i en liten skål sen kladdade hon hur mycket som hellst och sa att hon tvättade sig..hrm..hon hade yoghurt i håret, hela ansiktet, på hela klänningen och hela armarna, haha! Så det var bara ställa henne i duschen. Efter duschen ville hon ÄNDÅ ha välling! Gjorde visserligen en lite mindre flaska än vanligt och när hon ätit upp den så sa hon att hon var mätt i magen, hupp.. Så idag ska jag ta upp henne vid 21.30 tänkte jag, försöka kissa. För då kanske hon vill kissa sen när Jesper kommer hem, vilket hon inte ville inatt. Så vi får väl se helt enkelt!

Nu kommer första bilden! På min alldeles egna, vackraste knubbisen i världen!


Där sitter hon ju dock i sin alldeles nya bilstol, men koftan hon har på sig skymtar allt *blink blink*
Sen kom vi till höjdpunkten för idag, väntrummet på bvc. Ungarna lekte och hörjade och Molly(!!) satt helt själv på golvet en bra stund innan hon ville iväg på äventyr, satt dock på helt fel ställe för att få detta på bild, hehe. Men här är några andra bilder.

Aa, just det! Sköterskan gjorde även ett litet hörseltest på Molly idag. Hur uppmärksam hon är på ljud egentligen. Hon använde en lite pingla som hon pinglade försiktigt med på varsin sida om Molly och visst vrider hon på huvudet som hon ska! Duktig kicka!

När vi kom ut till torp möttes vi av en lite komisk syn. Eller jaa, för oss var den lite komisk men troligtvis inte lika komisk för ägaren av denna bilen:

Jaa, så det har faktiskt varit en bra dag även idag! Solen har stått högt på himlen (nåja..) och alla har varit på bra humör hela dagen, sånt gillar vi! Tindra sover utan blöja även inatt. Hon ville inte ha när jag frågade henne och hon får sin vilja igenom, i alla fall vad gäller sånna saker! Igår tog jag ju upp henne vid 22-tiden men då hade hon ju som sagt kissat lite i sängen, även om det inte var hela "portionen" om man säger så. Så nu tog jag upp henne här vid 21.30 istället. Sängen torr, pottan våt, en trött unge och en glad mamma! Så vi får väl se när vi tar upp henne nästa gång, hon måste kissa nån gång på morgonkvisten med för det är oftast då hon kissar mest. Men vi får se helt enkelt!

Svar på kommentarer: Jaa, Helene, vi lånar gärna en resesäng så att vi slipper ta med oss! Vi hör av oss när vi är uppe!
Nina: Jo jag hörde detta tyvärr..får väl se vart vi ska bo.

God natt och trevlig kväll på er nu!
Kram!

Kiss och bvc!

Vid 22 gick jag in till Tindra för att hon skulle få kissa. Då hade hon precis vaknat och kissat lite i sängen. Det var inte mycket men tillräckligt för att byta i den. Medan jag bytte satte hon sig på pottan och "kissade färdigt" eller hur jag ska uttrycka det. Sen när Jesper kom hem så satte han henne att kissa, men då ville hon inte hörde jag. Det resulterade i att hon vaknade halv 5 och hade kissat. Då fick hon komma och ligga i våran säng men där somnade hon ju såklart inte om.. Så vi har i princip varit vaken sen halv fem, GÄSP!

Sen har även Molly vaknat två gånger inatt så det känns som att jag inte har sovit en blund även om jag vet att jag har det liksom.. Även om det inte är många timmar. Men vi ska ta och handla hem lite mjölk och sånt till ikväll så då blir kvällsmaten mackor, yoghurt och oboy kanske. Eftersom hon älskar sin välling så mycket tror jag nog att det är dags att börja ta bort den, i alla fall kvällstid. För den gör ju att hon kissar mer på nätterna. Det är hon själv som valt att inte ha blöja på sig och då är det mitt jobb att se till att underlätta jobbet för henne helt enkelt!

Klockan 13.00 är det dags för bvc också. Mollys tur! Undra hur mycket min lilla dunderklump väger idag, hehe. Ska bli intressant. Det känns som att hon har växt MASSOR även om det kanske bara är 1 cm eller så. Men jag uppdaterar om detta senare.

Igår beställde jag även en ny kameraväska för lite födelsedagspengar. Skönt! Så slipper man dra med sig den stora ryggsäcken överallt. I denna väskan ryms i alla fall kamera+objektiv, ett extra objektiv och en blixt (och självklart lite småkrafs som hör till). Eventuellt två objektiv om jag lämnar blixten hemma. Kommer förmodlingen ha kvar ryggsäcken också bara för att ha någonstans att förvara objektiv och tillbehör som jag inte ska ha med mig liksom. Men jag har inte bestämt mig än. Eventuellt fixar jag nått skydd till dom och fixar mig en hylla att förvara dom i för då kan jag sälja ryggsäcken och få in ännu mera extrapengar att lägga på min nya leksak som jag sparar till, hihi! Men vi får se som sagt.

Oj, vad långt detta blev då! Jag kom även på att jag ska försöka få tag på min mormor idag igen, hon svarade inte när jag försökte ringa igår. Tänkte kolla om deras lägenhet i stan är uthyrd, annars kanske vi kan låna den och sova där under våran Piteå-vistelse! Frågan är bara om någon kanske har en resesäng att låna ut som Molly kan sova i? Och en luftmadrass till Tindra? Eller en vanlig skumgummimadrass? För lägenheten är ju liten men vi lär ju bara sova där ändå.. Har ni något av dessa så att vi slipper ta med oss våran resesäng? Hör gärna av er!

Nu får jag sluta skriva tror jag. Blir ju en hel roman detta..
Ha en trevlig dag!


Uscha mig!

Imorn blir Tindra hemma från dagis kan jag bara säga. 5 minuter efter att hon somnade ikväll vaknar hon och grinar, jag går in och hon börjar tokhosta. Jag springer efter hostmedicinen men det är redan för sent. Hon hostade så hon kräktes ner hela sängen och på sig själv. Då var det bara av med tröjan och blöjan, tvätta av henne, byta sängkläder, ge medicin och sen i säng igen. Medan jag gjorde allt detta gick hon och kissade. När hon lade sig och jag kom in med en ny blöja så ville hon inte ha på sig den. Hepp, så nu sover hon utan! Tänkte ta upp henne här vid 22-tiden eller nått för att försöka kissa och sen ska även Jesper få ta upp henne när han kommer hem vid 3-4. Bättre att ta det säkra före det osäkra. Så vi får väl se hur det går, får väl uppdatera om det mer imorn!

Har även hunnit med att färga håret, igen. Denna gången orkade jag inte sätta i en toning. Jag vet att jag inte borde färga mitt redan SÅ slitna hår, men ORKA! Så nu tog jag någon som hette ljus gyllenbrun. Håret såg svart ut när jag kom ur duschen.. Men nu är det i alla fall lite ljusare så det blev säkert bra. Även några slingor av det röda lyser igenom men det tyckte jag faktiskt bara blev lite fräckt. Såhär ser håret ut när det fortfarande är blött..



Lite mer lik min vanliga hårfärg också! Nu saknas bara en klippning, men det kommer nog också lösas inom en snar framtid! Och jag har mina funderingar på hur jag vill att det ska se ut, hehe. Föresten, någon som kan permanenta hår? Jag funderar på att göra det men vet inte om man vågar göra en hempermanent? Jag vet att jag har lite lockar men jag är girig, VILL HA MER!! Haha!

Jag visade ju även en bild på våran fina brinnande himmel igår, men jag måste bara lägga upp en bild till från den. Det var nästan magiskt. Nästan som en underbart varm sommarnatt! *Drömmer mig tillbaka till sommaren*



Sen tänkte jag, som avslutning, bjuda på en bild på en väldigt arg, trött och hungrig Molly.. Såhär ser hon ut då! Tur att hon inte var skitnödig också...



Näpp, det där var alla bilder för idag! Ni får faktiskt nöja er med det. Är det fint väder imorn kanske vi tar oss en promenad på eftermiddagen så då kanske ni kan få lite fler bilder. SATAN! Jag kom på att vi ska till bvc med Molly imorn ju! Måste genast springa och titta vilken tid det var!

Vilken underbar dag!!!

Det har varit en helt underbar dag idag! På alla plan! Förutom vädret då.. Det har varit mulet och regnat till och från sen Jesper vaknade vid 11. Men resten av dagen.. Jag har shoppat! Blev lite smink, hårmousse, sminkväska och hårfärg. Och när jag hämtade Tindra på dagis frågade jag hur dagen gått då jag berättade om hennes uvi imorse och INGEN olycka!! Dock hade hon inte riktigt velat kissa alla gånger men till slut så gick hon med på det och INGEN OLYCKA!! Tjohoo!! Kanske bara hela grejen berodde på uvi? Hoppas att det kan gå mot bättre tider nu..

Men det bästa av allt, på hela denna dagen, var att Jesper satt och kollade flygbiljetter till norrland. Gissa vad?! Han bokade och betalade så nu finns ingen återvändo!! JAAAAAAA!!! Den 21 november åker vi upp och den 12 december åker vi hem. Vi blir alltså där uppe i 3 hela veckor! GUD vad glad jag är! Och GUD vad skönt att slippa stressa för att hinna hälsa på alla! Nu har vi ju till och med tid att träffa lite kompisar och sånt och det känns skönt och roligt! Så vill ni träffas får ni gärna höra av er!

Nu kommer resten av kvällen bestå av mys med barnen, sänggående för som, färgning av hår och bara ta det allmänt lugnt! Ska försöka ta lite bilder på håret och sånt sen så att ni får se.

Härligt väder!

Man kanske skulle passa på att ta sig en promenad idag? Solen skiner och det är vindstilla (än så länge!). Men barnvagnen är i bilen och den får inte jag ut själv p.g.a våran bil. Så jag får nog strunta i det. Man kan ju alltid hoppas på att det är lika bra väder imorn för då kan jag ta in vagnen sen efter att vi varit och handlat och gå ut imorn istället. Så får det bli helt enkelt.

Vad skulle man gjort till middag idag? Jag har ingen lust med matlagning så det får bli något snabbt. Jag är lite sugen på hemmagjord pizza men frågan är om Jesper är sugen på det. Fan vad jag hatar att laga mat! För det är alltid nått som är fel. Är det inte Jesper som inte är sugen på maten, så är det jag och det blir skit av alltihop.

Jag ska i alla fall ut till torp idag på en kortare shoppingtur. Fick ju ett presentkort av söta Julia och Nixuz när jag fyllde år, så jag tänkte se om jag kan hitta något roligt! Funderar även på att köpa en hårfärg. För eftersom detta bara var en toning så bleks den och mattas ut ganska snabbt. Och jag vet att jag egentligen inte borde färga håret med permanentfärg nu när mitt hår faktiskt är så slitet som det är men orka bry sig. Det är ju bara jobbigt med toning, hehe. Och jag vet också att rött är en stark färg, men skulle jag få skiftningar som lyser igenom i rött så blir jag ändå nöjd bara jag slipper lysa, haha! Aja, vi får se vad jag hittar som sagt!

Nää, nu blev det bara babbel om allt som är ointressant faktiskt. Så ni får ha en trevlig dag så kanske jag visar er sen vad jag shoppat. Bara för att få in lite bilder i denna tråkiga blogg!

Jaja, slut gnäll!

Socialdemokrater, Moderater, Sverigedemokrater, miljöpartister, centerpartister o.s.v, o.s.v. Jag lovar er att ni överlever 4 år med alliansregering. Valet är inte färdigräknat och sådär men det går inte komma ifrån att alliansen faktiskt kommer ta hem även detta valet. Skrik på mig, hata mig, stampa på mig, men jag lovar er att ni kommer överleva 4 år till med alliansen! Vi kommer inte dö! Sverige kommer inte gå under och jag lovar er att Sverige inte går under även om SD får vågmästarroll! Samma sak som att Sverige inte hade gått under om Mona Sahlin hade suttit i styret i fyra år! Nu orkar jag inte lyssna mer, jag kommer bita ihop så hårt jag kan fram tills nästa val. Jag kommer inte skriva mer om valet och kommer jag in på en blogg som skrivit om valet så kommer jag inte ens orka läsa inlägget. Jag är less disskusionerna, less på alla påhopp till höger och vänster och egentligen less på hela valet.

Som sagt, man får bita ihop, folk har gjort sitt försök att förändra! Sånt är livet och nu har vi en alliansregering igen! Finns inget mer vi kan göra och det finns ingenting som vi kan påverka mer än ni har gjort! Varför jag skriver på detta viset är för att jag vet att MÅNGA som läser min blogg är socialdemokrater (eller annat rött/grönt). Ni får helt enkelt bita ihop, tyvärr! Och till er andra, som röstade blått, Grattis! Mer kan jag inte säga.. Jag hoppas att Reinfeldt kan hålla det han lovar, att lägga 3 miljarder på unga arbetslösa! Men förlåt mig att jag har svårt att lita på detta..

Nog om detta fram till nästa gång!

Okej, en bild!

Nu sitter jag vid helt fel dator så ni får bara en bild.. Fick konvertera om den från raw i kameran. Men denna bilden är tagen för 5 minuter sedan, från våran baksida. Himlen stod i lågor alltså! Det såg i alla fall ut så..


Mycket har hänt!

Idag har det hänt mycket även om dagen har varit SEG!! Sköterskan från sjukvårdsrådgivningen ringde upp igen, som hon lovat, vid 10.15 och frågade hur det var med Tindra. Och febern var, då, inte högre än 37,8 (vilket jag inte ens tror räknas som feber på så små barn?) så hon tyckte att vi skulle avvakta. Men om febern skulle stiga över 38,5 eller att hon skulle bli segare och tröttare så skulle vi inte tveka på att ringa in igen och därefter åka till akuten. Men jag tempade henne för en timme sen och då låg tempen på 37,7 och då hade hon precis stått och hoppat i soffan.. Men hon får vara hemma från dagis imorn i alla fall så får vi väl se hur hon mår sen. För 38,0 hade hon direkt hon vakna imorse sen har den bara legat under.

Det har även hänt en grej till. Molly har tagit sina första riktiga kryptag! Men hon tycker det går för långsamt att krypa så hon slänger sig på mage och svichar sig fram genom att åla istället, hehe. Men när hon väl lär sig knixet ordentligt lär hon ju krypa fortare än vinden!

Sen är en grej till bestämt idag, men jag måste dubbelkolla med lite personer som är inblandade om det går, annars får det bli en annan gång. Men jag hoppas! Vad? Det skriver jag inte fören jag VET själv, moahaha!

Nu måste jag sitta och försöka hitta lite inspiration till bilder..för detta börjar gå överstyr..såhär många inlägg utan bilder har jag nog aldrig skrivit i rad! Jag får slänga in en gammal bild så länge, bara för att!



Denna bilden är på Tindra från Januari 2009, lagom gammal bild tagen av mig i en studio i trollhättan. Det var roliga tider det, haha!

Jaha?!

Här ringer man till sjukvårdsrådgivningen bara för att kolla om det var ok att ge mollipect tillsammans med penicillinet som Tindra fått och även ipren så att det inte skulle slå ut varandra på nått sätt. Och det var ju helt ok men hon funderade mer på om febern "bara" kom ifrån förkylningen eller från hennes uvi, om penicillinet verkligen funkar som det ska eller om nått annat skulle behövas. Så hon skulle ringa upp mig igen vid 10-10.30 för att kolla om hon ville skicka in oss till akuten eller om det bara var en vanlig förkylning liksom. Tog tempen på henne nyss och hon hade "bara" 38. Och så länge inte febern går över 38,5 så slipper vi åka in till akuten. För hon på sjukvårdsrådgivningen var osäker. Så jag ska hålla lite koll på både feber och urin fram tills dom ringer upp igen.

Så håll nu alla tummar för oss att febern inte stiger högre än så, så att vi slipper åka in, med tanke på att Jesper ska jobba också.. Aja, det löser sig. Nu ska hon lägga sig och titta på filmen "bilar" här i soffan. Hon hade gått och hämtat sitt täcke. Och vem kan neka henne? Hehe!

Nu ska jag kika vidare lite. Försöka få Tindra att kissa snart och även försöka underhålla Molly. Skulle behöva städa med men orka efter denna natten!

Oj då...

Här inne var det inte livat idag inte! Men jag har inte haft tid att sitta vid datorn idag, alls! Så jag får passa på nu innan filmtime!

Appropå film har vi faktiskt redan sett film idag. Jesper surpriceade med bio och vi kollade på fjärde filmen av Resident Evil. Varken jag eller Jesper har sett dom 3 första men vi kände att vi kunde se den ändå, sen var den i 3d också, vilket var lite häftigt. Filmen var bra och vi känner nu att vi vill se dom tre första filmerna också. Så vi ska faktiskt ta och se första filmen här om en stund. Sen får vi väl se när vi hinner se de två andra.

Jag är ju egentligen inte så mycket för zombifilmer och sånt men jag kunde faktiskt se denna. Overkligt, as hell(!), men den gick att se. Och om jag måste erkänna var det bra! Har märken på näsan efter 3d-glasögonen men sånt kan man väl överleva va? Nixuz och Julia var också med, vilket var trevligt som vanligt. Så tack för ikväll och tack Krewer för hjälpen som barnvakt!

Resten av dagen har bestått av röstning och strosande på torp. Och en jävulsk mensvärk! Dra åt fan vad jobbigt det är att vara tjej! Inte nog med att vi ska föda barn, vi måste leva med menssmärtor och PMS också!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Hej på er!

Medicinen gick ner som vatten för Tindra, skönt! Men hon har aldrig varit problem med att ge medicin förr, så varför skulle det varit annorlunda nu? Hon har tjatat hela kvällen att hon ska få medicin, hehe. Men jag får rysningar bara jag tänker på flytande penicillin. Fyyyy vad det smakar.. Men dom kanske har förbättrat smaken nu på senare år. Det var ju ett par år sen jag satt hemma vid köksbordet på duettgränd och försökte få i mig den där äckliga saken i koppen, bläää!!!

Nu har min blogg blivit sådär tråkig. En sån blogg som jag aldrig orkar läsa. En blogg utan bilder, finns nått tråkigare?! Borde verkligen ta och göra något åt den saken men jag har verkligen inte haft någon inspiration till det. Men jag vet liksom inte VAD jag ska fota och allt känns bara..trist! Näe, jag får nog sätta mig och kolla om det finns något uns av inspiration nånstans! Är ju lite sugen på kvällsbilder med en fin stjärnhimmel men vi får se. Har lite svårt för det just nu, hehe.

Imorn har vi i alla fall bestämt oss för att åka och rösta. Dels så jobbar Jesper på söndag och vi orkar inte stressa. Så ska bli skönt att få det gjort också. Sen får vi se vad mer vi hittar på imorn. Jag hoppas på fint väder i alla fall. Men ikväll blir det mys i soffan med chips och dip! Går det nån bra film? Snälla, säg INTE idol..för sån skit tittar jag inte på..möööjligtvis uttagningarna men inget mer (har tittat en liten snutt av en av uttagningarna iår).

Ha nu en riktigt trevlig kväll!

Antibiotika!

Då har vi precis kommit hem från vårdcentralen. Hade med mig ett urinprov, som bestämt, och sen tog dom även ett stick i fingret på Tindra. Hon var så duktig så och inte en enda tår! Hur som hellst så visade urinprovet på positiv nitrit så antibiotika sattes in. Dom tog även en odling som man får svar på om ett par dagar. Men dom satte in antibiotika i alla fall och skulle det vara så att hon fått fel medicin när provsvaret på odlingen kommit så skulle dom höra av sig. Så sa doktorn i alla fall, eller så fattade jag det som. Så när Jesper kliver upp så lär vi nog åka ut till torp skulle jag tro. Då kan jag hämta ut hennes medicin där.

Sen ska vi ju handla mat också. Funderar på vad vi ska äta idag.. Jag är lite sugen på tacos så jag ska kolla om Jesper vill ha det med. Men han är ju aldrig omöjlig vad gäller tacos! Och Tindra gillar att sitta och peta i sig majs, gurka, paprika, köttfärs och rostad lök, hehe. Men idag blir det med mjuka bröd..såå sugen! Sen måste vi ju även köpa kräftor till Jesper som han kan äta på kräftskivan imorn. Jag äter ju inte kräftor så jag får se om jag hittar nått annat att äta. Ska kolla om dom tänkt ha nån grill eller om jag ska ha med mig en sallad eller nått. Blir nog bra!

Nåja, nu vet ni läget i alla fall. Men en fråga kanske. Kan hon få gå till dagis även om hon äter antibiotika?

Vilken jäääla morgon..

Tindra vaknade vid halv 5..jag tänkte inte så mycket på vad klockan var utan vi låg och mös i våran säng. Tills jag tittade på klockan och då var den 5. Gick och lade henne i hennes säng men knappast somnade hon om. Klockan 6 väckte hon även lillasyster..GÄSP!!! Och jag kunde knappt somna igårkväll..tror jag somnade 00-00.30. Och fullt liv på dessa små liv men hur sjutton ska man orka vara vaken ikväll? Nåja, då kan i alla fall inte Jesper klaga när han måste kliva upp strax innan nio för att jag och Tindra ska åka till bvc.

Spöregnar gör det också. Så jag känner mig inte positiv till denna dagen. Vad fan ska man hitta på egentligen?

Ha en bra dag..

BVC-tid imorn!

Ja då fick man en akuttid på bvc under morgonen imorn till stora tösen. Jag blev lite fundersam i eftermiddag när hon klagade att det gjorde ont när hon kissade. Hon har ju klagat på att hon har ont i magen ett tag och jag har försökt komma på vad det kan bero på men inget vettigt svar hade jag på det. Så imorn ska urinprov tas på henne och sen ska vi vara på vårdcentralen vid 9.15 ungefär. Upptäckte även, innan läggdags, att hon var otroligt röd mellan benen så har smörjt med inotyol också. Hon tyckte att det gjorde ont. Så nått galet är det ju i alla fall.. Så jag hoppas att vi kan få nått svar på detta imorn i alla fall.

I det stora hela har jag ändå haft en ganska mysig födelsedag. Fått en massa grattis och mys. Blev överaskad av Nixuz och Julia som kom med tårta och present, sen blev det torp och mysmat som var väldigt gott. Nu sitter jag för mig själv i lugnet. Tindra somnade till filmen jag satte på åt henne (Tingeling börjar bli rätt vanligt..) och Molly somnade också rätt tidigt.

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva egentligen. Har inget vettigt eller så.. Nåja, det löser sig säkert. Kommer jag på nått är det ju bara logga in och skriva en rad eller två. Ha en trevlig kväll!

Sitter på briggen och ska äta mat. Tindra ...

20100916194 (MMS)

Sitter på briggen och ska äta mat. Tindra är trött och grinig och Molly är glad och sprallig, hehe.


Dagen på dagis!

Tänkte skriva lite snabbt om hur det var på dagis idag. Jag valde att gå hem vid 11 då jag inte tyckte att jag behövdes, eller vad man ska säga? Vi började med att gå på pottan när hon sa att hon var kissig, men då kom inget. Men sen, innan fruktstunden vid kvart i tio, så hade dom ju en "pottsittartid" och då kissa hon. Superbt! Sen åt dom frukt och efter det var det dags för tvärgrupperna. Här skulle jag kunna skriva en hel roman! Tindra är smart, vi kan väl lämna det där..kanske? Hon får svårare och svårare uppgifter för att dom lättare är för enkla så hon tröttnar helt enkelt. När hon var klar där så sa hon igen att hon var kissig så vi gick till toaletten och visst kissa hon utan problem! Sen gick vi ut så att dom fick leka. Efter en stund kommer Tindra och tar sig om rumpan och säger att hon är bajsig. Så vi går in till toan som är precis innanför dörren på baksidan. Jag tar av jacka, drar ner galonisar, byxor och trosor och lyfter upp henne på toalettstolen och visst var hon bajsig! Så jag tycker att det har gått bra. Därför kände jag nu att det var dags att gå. Försökte säga till Tindra att hon nu får säga till K, A eller P när hon vill kissa för att jag skulle gå hem. Hon hade inte riktigt tid att lyssna men hon kanske fattade ändå. Jag hoppas verkligen det. Nu har jag ju också visat att det är ok att kissa och bajsa på dagis utan att behöva göra det i trosorna. Kanske kanske och jag håller hoppet uppe!

Jag pratade även med K innan jag gick och det var skönt! Jag sa att dom gärna fick försöka gå med Tindra på pottan oftare, speciellt när dom är ute och hon sa att det var inga problem. Sen sa jag även att jag inte ville sätta på Tindra en blöja igen för att det känns så fel och fick då till svar: "Nää det hade inte jag heller gjort så det förstår jag!" Och det var som en sten lättade av att höra dom orden! Så jag är nöjd över mitt besök på dagis och jag hoppas att dagen fortsätter i samma tecken!

Det var allt från mig..

En helt vanlig dag..

Nästan i alla fall. Jag ska ju följa med Tindra till dagis mellan 9-12 ungefär. Sen gå hem i 2 timmar för att sedan hämta henne igen. Men jag hoppas verkligen att jag kan hitta varför hon inte vill kissa där, eller varför hon helt enkelt inte kan. Sen får vi väl ta oss en funderare över helgen men jag tror att jag vet vart det kommer sluta. Vi kommer förmodligen knappast ta på henne en blöja bara på dagis. Även om just barn är bäst på att känna skillnader på hemma och förskola. Det känns inte rätt helt enkelt.

Sen när vi hämtat Tindra så får vi se vad vi hittar på. Vädret ser ut att bli helt ok idag. Så jag hoppas att vi kanske kan åka någonstans och ta lite fina familjebilder! Men vi får se som sagt. Nått ska vi hitta på i alla fall och sen ska vi käka någonstans med. Vet inte vart men någonstans blir det. För att fira mig. Just det, jag fyller år idag också. 24 hela år. Inget speciellt med andra ord. Det är väl nu man börjar att bara fylla jämnt eller hur? Så nästa år kan jag lova att det blir PARTY när jag fyller 25, moahaha!

Nåja, får se om jag snart kan beställa hem en födelsedagspresent till mig själv, hihi. Ha en trevlig dag allihopa!


Ändrat text..

Nu har jag satt in en ny text i headern på bloggen..
Från "Välkommen till fru Anderssons händelserika liv" till detta..vad tycks?

Varning för långt inlägg!

Lika bra att varna innan, eller hur?

Mötet på dagis idag gick väl rätt bra..eller jaa..joo. Men jag blev lite kluven ändå. Har gått och funderat fram och tillbaka hela dagen. Reflekterat och funderat. Dom vill att jag ska sätta på Tindra en blöja de dagar som hon är där. Jag är inte så sugen på tanken då jag vet att hon kan, bara hon vill. Har även funderat på om sånna trainingpants kan vara nått, men känns ändå som att man sätter på henne en blöja. Och för vems skull? Tindras eller "fröknarnas"? Självklart är det inte bekvämt för Tindra att kissa ner sig men samtidigt är det jobbigt för fröknarna att behöva byta kläder på henne också. Men om jag tar på henne sånna trainingpants så märker ju inte fröknarna om hon kissat ner sig fören dom "byter". Hon sa även att dom skulle fortsätta att ta henne till pottan som vanligt även om hon skulle ha blöja men jag känner då att det lätt glöms bort och bara byts blöja? Jaa, jag är lite kluven som sagt.. Hur skulle ni göra? Behöver alla tips och råd som går att få! Men personligen tycker jag att det känns fel att ta på henne en blöja när hon ändå är så duktig hemma..

Sen har jag även funderat på om jag skulle ringa och ställa båda mina barn i kö på nattis (nattöppet dagis). Just av den anledningen att det ger MIG större chanser att få ett jobb om jag även kan jobba kvällstid. För visst får man ha kvar barnen på sitt "vanliga" dagis samtidigt som man står i kö på ett annat? Och är det någon som vet hur många nattis det finns i Uddevalla? Finns det bara ett? Eller finns det fler? Finns det dagmammor som kan ha barn även på kvällar, nätter och helger? Ja, många frågor som jag vet att jag kan ställa till kommunen med men jag tänkte fråga om någon av mina läsare vet sånthär? Jag är ju utbildad undersköterska och även om jag inte VILL jobba som det så kanske jag inte har något val, och då finns det ingen som hellst möjlighet att hitta ett dagjobb som jag kan jobba på för att jag inte har någon barnomsorg på kvällarna.. Jaa, gud vad många frågor som cirkulerar i hjärnan! Man blir ju deprimerad för mindre..

Har inte fått många knop gjorda idag. Dels p.g.a alla funderingar och sen har jag haft äckligt ont i ryggen. Även ichiasen har spökat. Blir man nånsin fri från alla besvär? Se, ännu en fundering!! Nu får jag väl skärpa mig! Men tog en värktablett och nu kan jag i alla fall gå utan att böja mig framåt. Även om inte värken försvann helt. Borde städa städa städa, men har inte orkat. Vårat hem ser ut som en soptipp för att det står skräp överallt som ska till tippen. Nåja, får väl se om jag hinner/orkar göra nått mellan lunchtid och hämtning av Tindra klockan 14.

Imorn är det ju även en stor dag, haha! Eller inte. Jag fyller år. Men det är ju inte alls samma sak att fylla år nu, som det var förr. Man ser inte fram emot det på samma sätt även om jag absolut inte är rädd för att bli äldre. Har redan fått mina första gråa hår, dom fick jag när jag var 18 och inte ens då brydde jag mig! Känns egentligen bara skönt att bli lite äldre. Det sägs ju att man blir visare då, haha! Mer erfaren av livet. Även om det känns som att man hunnit vara med om väldigt mycket redan.

Nää, vet ni vad? Jag ska gå och lägga mina barn nu. Känner att jag behöver lite lugn och ro inför mina funderingar. Ha en fortsatt trevlig kväll så får vi väl se om jag skriver mer eller inte. Kram på er!

Tindra fick några flätor efter duschen. Få...

20100915192 (MMS)

Tindra fick några flätor efter duschen. Får väl se om hon kan sova med dom också hehe.


Min blivande picasso sätter färg på väggar...

20100915189 (MMS)

Min blivande picasso sätter färg på väggarna! Det var roligt det!


Möte - idag!

Då har vi kommit till dagen där mötet på dagis är. Lite nervös är jag väl men jag hoppas att dom kan förstå att det är lite frustrerande för mig med. Men jag vet inte riktigt. Hon ville ju inte direkt lyssna på mig när jag pratade med henne i telefon så vi får väl se. Jag ska ju dit imorn och vara där med Tindra fram till lunch också. Försöka få lite förståelse varför hon gör som hon gör. För just nu har jag faktiskt ingen förståelse alls. När jag kom och hämtade henne i måndags såg jag, igen, att hon var kissenödig så jag tog henne i handen och sa att vi måste gå på toaletten. Vi gick till, jag satte fram en potta och hon kissade, inga problem. Men det var ju ingen som såg att hon var kissnödig eftersom hon var bakom hörnet och lekte vid båten. Dom är så jäkla underbemannade så det är synd om dom..men aa, nää..så är det.. Så jag hoppas verkligen inte alliansen vinner valet! För dom sparar in pengar på helt fel saker..

Hur som hellst, efter mötet blir det äntligen att se första avsnittet av säsong 8 av one tree hill! SOM JAG HAR LÄNGTAT!!!

Nu är jag klar!!

Nu har jag grejat färdigt där inne (klädkammaren) för idag. Det är dock mer grejer som egentligen ska in där men jag vet inte hur det ska få plats. För jag måste kunna gå där inne..... Aja, vi får se helt enkelt. Ska även ta en disskusion med min kära man imorn för att se vilka saker som jag faktiskt får slänga och sådär. Annars får han nog ta och hyra ett förråd nånstans som vi kan stuva in sakerna i, haha! Sen gick lampan i hallen och jag orkade inte byta den sen fick jag ont som f-n i ryggen så jag fick helt enkelt lägga av. Är inte HELT klar egentligen men jaa..det går att gå och det finns ett golv där inne nu, inte illa pinkat!

Bilder kommer imorn (innan jag lovar för mycket..KANSKE) då det är ljust ute så att man kan fota utan blixt. Blev helknasigt i mörkret, haha! Men nu har jag i alla fall lite saker som ska ut på annons. Så det ska jag sätta mig och pilla med nu.. Får se om man kanske kan beställa sig en födelsedagspresent av pengarna som kommer in..moahaha!

Här ska jag börja nu.. Ni får se bilder sen.

20100914185 (MMS)

Här ska jag börja nu.. Ni får se bilder sen.


Ny bilstol!

Nu har vi äntligen köpt en ny bilbarnstol åt Molly. Det blev en Brio Zento -10. Vi hade tänkt köpa den röd/svarta men den var slut i butik och även slut i lager (poppis färg eller??) och vi orkade inte vänta eftersom dom inte visste när den skulle komma in igen så det blev denna:

Det blev alltså en svart/grå. Tyckte faktiskt den var snygg också, hehe! Och Molly satt bra i den med den nack-kudden som var ny för iår. Riktigt nöjda blev vi. Enkel att montera och den sitter som berget! Vi blev faktiskt lite sugna på att köpa en likadan till Tindra, just av den anledningen att den faktiskt var så enkel! Men vi får väl se hur vi gör. Vi är sjukt trötta på stolen som Tindra har idag så jag vill abra spy på den! Hur som hellst så blev vi nöjda och 2495:- fattigare.

Mollys och Tindras måltider..

Jag läser ofta om att bebisar och barn minst ska äta 6 gånger dagligen..men det gör inte mina barn och har nog aldrig gjort det sen dom började äta vanlig mat. Alltså ska dom typ äta frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällsmat. Men det skulle aldrig någon av mina ungar klara av. Molly äter 4-5 gånger om dagen! Såhär äter hon:

07:00-07:30 Välling
10:00 Gröt (mellis?)
13:00 Lunch/efterrätt(fruktpuré)
16:00 Middag/efterrätt(fruktpuré)
18:00-18:30 Välling/gröt

Sover hon länge, som hon (numer) ibland kan göra så äter hon gröten till lunch vid 11-12 istället. Tindra äter egentligen på två olika sätt. Är hon på dagis så ser hennes måltider ut såhär:

07:30 Välling
12:00 Lunch
14:00 (när hon kommer hem från dagis) vill hon ofta ha en flaska välling
16:00 Middag (väldigt lite dock..)
18:00-19:00 Välling

Tindra har ju dock alltid varit svår med maten och är det fortfarande. Jag trodde att det skulle vända snart men nej, hon äter lika lite fortfarande. Dock följer hon ju sin kurva på bvc och hon växer ju som hon ska så hon borde ändå få i sig tillräckligt tycker man.. Annars borde det väl synas? Molly däremot är ett riktigt matvrak! Hon kan äta i princip vad som hellst! Förutom fisk.. Fisk gillar hon inte, det har vi försökt med, hehe. Men annars äter hon vad som hellst faktiskt. Och jag erkänner, det är SKÖNT att slippa bråka om maten!

Appropå mat så funderar jag på vad vi skulle äta idag. Jag är lite sugen på hemmagjord pizza men Jesper är ju inte så förtjust i det. Jag får väl kolla med han när han vaknar helt enkelt.

Nää, nu blir det frukost för min del. Ha en trevlig dag!


Bara bilder...

Jag hade tänkt skriva ett jättelångt och jätteseriöst inlägg nu. Vet precis vad jag egentligen ville skriva men kände att jag blev lite lost. Får nog skriva det någon annanstans innan jag publicerar det så att jag ser att det inte blir allt för seriöst helt enkelt. Så ni får nöja er med bilder idag..

Och fy vilken dålig kvalité det blev på bilderna när jag förminskade dem så..huvva.. Men jag orkar inte göra nått åt den saken..

Trädet ni ser längst upp till vänster är rätt häftigt faktiskt. Varje höst så blir ena halvan gul/röd och den andra fortsätter vara grön tills löven faller av! Och man ser linjen mellan gult och grönt ganska tydligt. Syns dock tydligare i verkligheten.

Aja, det var bara det jag ville säga för tillfället..
Ha en trevlig kväll..

Fullt upp i veckan?

Jaa, egentligen kanske vi har det..eller jag snarare..

Idag: Förhoppningsvis köpa en ny spjälsäng till Molly - håll tummarna!!
Tisdag: Promenad efter att jag lämnat Tindra på dagis, handla.
Onsdag: Möte på dagis ang. mitt "missnöje" med verksamheten BAH!
Torsdag: Jag fyller år, grattis till mig, eller nått.. Ska vara med Tindra på dagis mellan 9-12 och se om man kan lista ut varför hon promt vägrar att kissa på dagis(?).
Fredag: Vet jag faktiskt inte riktigt ännu..tror jag..
Lördag: Kräftskiva
Söndag: Bakis? Haha!

Kommer självklart uppdatera för er hur det går, både på mötet och när jag är med Tindra på dagis. Är väl lite nervös egentligen men jag kan ju bara förklara hur jag har känt mig sen dagis började om. Frustration och maktlöshet. Nått måste ju göras och jaa..aja, får se hur det går egentligen..

Idag blir det pizza till middag för våran del.. Jag orkar inte laga maaat!

Sömn..

Natten har inte varit riiiktigt lika hemsk som natten till igår men ändå har jag sovit skitdåligt! Har drömt mardrömmar om stormar som nästan dödade oss och om björnar i skogen som Tindra var i och nää, fy! Jag fick kliva upp och gå runt en sväng i lägenheten för att komma på andra tankar och inte somna in i samma dröm igen. Då var klockan typ..3 tror jag. Kommer inte ihåg, var så trött. Sen vaknade Molly klockan 5 och då hade hon givetvis skitit så att, till och med bodyn hon sov i, var nerbajsad. Men hon var trött..så fort jag bytt på henne och smörjt hennes illröda rumpa så somnade hon på 5 röda. Vilket var ganska skönt för då kunde jag också somna om..efter en stund.. Dock somnade jag sent igår med..jag fastnade i min bok..

Vad händer idag då? Hade tänkt ta en promenad men är så jäkla trött så jag tror att jag skippar det idag. Sen måste vi handla, Tindra ska till dagis, sen lär det vara fullt upp när hon kommer hem också, hehe. Nåja, kanske man kan somna tidigt ikväll istället. Hoppas jag.. Sen hoppas jag även att Molly slipper vakna även inatt och skita som hon gjorde..stackarn.. Kan inte bara tänderna spricka igenom så att hon slipper detta, omän för stunden!

Snart hemma!

Snart är mitt äldsta hjärta hemma! Han beräknade att dom skulle vara hemma runt 20. Ska bli skönt att få hem honom igen faktiskt. Har saknat honom..men bara lite, haha! Så Tindra ska få vara vaken lite längre idag. Just nu sitter hon i badet och "tvättar bilen" som hon har med sig, hehe. Molly har somnat och jag hoppas verkligen på en bättre natt inatt. Mest för hennes skull faktiskt.

Snart kommer även Julia hit en sväng. Tänkte försöka kolla på en film, får väl se hur det går med Tindra vaken, haha! Tänkte försöka se "The last song" med bl.a Miley Syrus. Har fått en känsla att den är bra, så jag hoppas vi lyckas se den trots en virrpanna vaken!

Får dra nu..ha en trevlig kväll!

Mollys nya hobby, dra ut alla dvd-filmer u...

20100912183 (MMS)

Mollys nya hobby, dra ut alla dvd-filmer ur hyllan. Föresten kan ni nog vänta er några sånnahär blogginlägg idag!


Bajsnatt - bokstavligt talat!

Molly och jag har sovit som kråkor inatt. Anledningen till detta är att Molly har skitit som en tok! Jag misstänker att det är tänder på G. Då kan ni nog lista ut konsistensen på det hela. Usch och fy vad jobbigt det är, framförallt för henne! Hon har nästan kramp i magen. Jag tycker så synd om henne! Hon ska då råka ut för allt! Hon har det jobbigt med tandsprickning, jobbigt vid vaccinationer (såsom gnäll och feber), problemhy som lätt blir irriterad och lätt att få svamp, förkylningsastma (av den lättare graden vad jag förstått) och när hon är sjuk har hon det jobbigt och är väldigt hängig trots låg feber. Tindra hade aldrig några sånna problem. Hon slapp lindrigt undan. Stackars lilla Molly. Hoppas att tänderna spricker igenom snabbt så att hon slipper detta snart! Föresten tas tips emot väldigt tacksamt!! Finns det nått man kan göra mot hennes lösa mage? Ska man köpa majsvälling? Har hört att det kan vara bra..

Vad ska vi hitta på idag då? Jaa, jag mitt smarta arsle tänkte inte på att handla mat för idag när vi ändå var ute på torp igår. Jäkla skit! Så vi måste i alla fall ut och handla. Men vädret är aptrist även idag så jag vet faktiskt inte riktigt vad vi kan hitta på. Får väl ta på oss regnkläderna och gå ut en liten stund i alla fall. Men vad sjutton skulle man ha gjort till middag då? Kanske skulle köpa och göra korv med bröd bara. Gott, snabbt och lätt. Och Tindra älskar ju korv! Jaa, vi får se helt enkelt. Julia ska komma hit idag, hon kanske också vill ha mat. Får nog skicka ett sms och fråga.

Nu får jag sluta. Återkommer säkert ikväll!
Ha en bra dag!

P.s. Mamma - ja kanske. Jag har också ljusstakar i alla färger och former. Det går nästan åt en hel förpackning med ljus (från ikea) varje gång jag tänder ljus. Kanske lite överdrivet, haha! D.s.

"Gjort höst"

Idag städade jag färdigt det jag inte orkade igår. Eller jaa, jag har väl endel kvar men jag orkar inte ta det just nu. Men nu har jag i alla fall gjort höst! Städat lite och tänt massa ljus för första gången denna säsongen (för mig då..). Jag har faktiskt väntat in i det sista egentligen. Dels för att jag har tyckt att det blivit mörkt alldeles för sent för att orka tända ljus och sen har det liksom aldrig varit en så bra tajming. Men nu jäklarns har jag tänt, både inne och ute! Så ikväll blir det en mysig kväll med film, chips och dip! Självklart gott sällskap med!


Så mysigt har vi det ny, plus lite fler ljus men jag orkade inte ta kort på alla, hehe! Så ni får helt enkelt nöja er!
Nu ska jag ställa mig och blanda dippen! Ha en mysig kväll!

En dagens tack!

Har inget bättre för mig, så nu kommer en såndär tråkig lista som alla älskar!

DAGENS LÅT: Evanescence - My immortal
DAGENS KLÄDSEL: Mjukisar och linne
DAGENS DUSCH:  Inte hunnit så långt..
DAGENS FRISYR: Uppsatt i tofs
DAGENS MAT: Frukost bestående av ägg&kaviar mackor
DAGENS HÄNDELSE: Har inte hänt så mycket än faktiskt..
DAGENS PLANER: Dammsuga och skura
DAGENS VILL HA: Finns för mycket!
DAGENS SAKNAD: Jesper..han har lämnat mig i sticket, haha!
DAGENS DROG: Är sjuukt sugen på chips och dip, får bli det ikväll!
DAGENS TRÅKIGASTE: Ryggvärk. Men ska bita ihop och göra några måsten snart. 
DAGENS KÖP: Inget än..men ska..skriver dock inte vad..förutom chips och creme fraishe då..
DAGENS GODIS: Seriöst? Igen?
DAGENS HUMÖR: Lite sisådär..känner mige lite hängig.
DAGENS SJUKA: Ingen aning..
DAGENS KOMPLIMANG: Du är duktig du!
DAGENS SKRATT: Tindra som spelade Allan när hon insåg att Molly skrattade åt henne, hehe!
DAGENS BILRESA: Ska åka och hämta Krewer och sen ut till torp.
DAGENS GRÅT: Inget gråt ännu iaf..
DAGENS DRYCK: Vatten än så länge. Kan bli en öl eller nått ikväll.
DAGENS LÄNGTAN: Tills imornkväll då min älskling kommer hem!
DAGENS SPAN: Behöver inte spana.. 
DAGENS KÄNDISSPAN: Får väl se ikväll om det går nått vettigt på tv..!
DAGENS TELEFONSAMTAL: Har faktiskt inte pratat i telefon idag.
DAGENS PERSONER: Mina underbara ungar som ligger och sover för tillfället!

Namntavlor!

Jag satt, igårkväll, och var grymt sugen på att pyssla i photoshop. Men jag var inte sugen på att leka med bilder eller annat utan jag ville göra nått nytt, nått som jag aldrig testat tidigare. Inspirerad av sitamoia att göra egna namntavlor till sina barn, så tänkte jag försöka pyssla med detta. Men jag visste inte riktigt hur jag ville att dessa skulle se ut. Så jag sökte lite inspiration genom google och så vidare. Sen satte jag igång. Blev 2 stycken exakt likadana till både Tindra och Molly. Så dessa ska jag skriva ut på fotopapper och sedan rama in tänkte jag. Nyfikna på hur dom ser ut? Här har ni dom!




Så vad tycks? Jag blev faktiskt ganska nöjd, om jag får säga det själv! Det går ju verkligen göra på en miljon sätt! Och detta är nog mer "min" stil, som Marie sa. Så därför blev det dessa. Gjorde två andra modeller med, men jag blev liksom aldrig nöjd.. Hur som hellst, dessa ska skrivas ut och ramas in. Tänkte åka ner till åhléns och kolla efter ramar innan jag skriver ut dem.

Vad ska vi hitta på idag då? Jaa, vi ska gå bort till Krewer och hämta lilla Thea, sen blir vi nog ute och leker en sväng. Kanske går ner till fårhagen och tittar på alla "bäääh" som Tindra säger. Men vi får se helt enkelt. För vädret är inte så roligt. Dock har jag ju faktiskt köpt mig ett regnställ nu, haha! Passade på när Jula hade ett helt regnställ för 69 spänn! Nu är det väl bara stövlar som fattas då, haha! Sen ska jag även fortsätta städa det som jag inte klarade av, p.g.a ryggen, igår.

Nu har jag nog faktiskt inte så mycket mer att tillägga! Men ha en bra dag! Kram på er!

Intressant dag..

Fick ett lite halvchockerande telefonsamtal tidigare idag. Fick reda på att rektorn från Tindras dagis har varit in och läst min blogg om mitt missnöje med Tindras kisseri på dagis. Oops! Så vi ska ha ett möte på onsdag. Men det kanske är lika bra det. Dock vägrade hon ju lyssna på mig när jag försökte förklara att jag redan disskuterat detta med Pia och att jag faktiskt ska komma upp till dagis på Tisdag och se om man kan lista ut varför Tindra kissar ner sig där..

Hur som hellst så har jag ju lovat lite bättre bilder på håret..hrm.. Jaa, det är rött! Här är bilderna..


Haha, ser ju ut som värsta passfotot! Hrm..





Sen fick det även bli en bild på mig och dotra..snacka om vitt hår ungen har! Fan skitsvårt att inte få det överexponerat när allt annat ljus är bra, haha!



Sen tyckte Molly att hon inte ville vara utanför, haha! Så hon satt och viftade med händerna i luften, precis som att hon sa "hallååå ta kort på mig meed!"



Vad ska jag mer skriva då? Vet inte riktigt.. Funderar på om jag skulle äta nått, är rätt hungry i magen..
Kanske kommer på nått vettigt att skriva om sen, annars får ni ha en bra kväll!

Oj då..

Ja som ni kanske såg på bilden från igår så gjorde jag någonting vågat... Hade inte alls tänkt göra en färg som blev SÅ röd! Och den blev ju bara ÄNNU rödare då jag hade såpass ljust hår från det att jag blekte det. Det lös ju igenom den bruna färgen jag slänge i för att jag inte orkade färga utväxten en gång och jämt. Nåja, jag tänkte slänga in lite före och efterbilder sen ikväll. Men det kommer inte fören efter jag lagt ungarna och sådär. För det är verkligen JÄTTERÖTT!

Nu är man då ensam med två små monster, hehe. Näädå, än så länge är dom rätt snälla faktiskt. Ska gå hem till fröken K om en stund och hämta lilla Thea. Sen får vi väl gå hem och roa oss med städning eller nått sånt kul för vädret är inte alls roligt.. Ser inte heller ut att bli bättre..

Föresten så fick jag hem Tindras overall igår. Den var SUPERFIN! Ska lägga upp bild på den med, men det får också bli sen. Jag blev i alla fall helnöjd. Jättehärlig färg och "fläcken" personen skrev i auktionsbeskrivningen syns inte om man inte, veeerkligen, koncentrerar sig. KAN gå bort med lite vanich eller nått, kan vara värt ett försök.

Nää, nu har inte jag tid att skriva mer, har inget att skriva heller.. Ha en bra dag!

Jag har gjort nånting vågat..... Bättre bi...

20100909178 (MMS)

Jag har gjort nånting vågat..... Bättre bilder kommer imornkväll nångång, moahaha!


En liten mysunge ligger och slöar på soffa...

20100909176 (MMS)

En liten mysunge ligger och slöar på soffan..hon somnar nog när som hellst!


Gud vad härligt det är!

Det är sånt härligt höstväder nu så man kan inte göra annat än att njuta! Tyvärr verkar det inte som att vädret är här för att stanna. Men så länge det är här så njuter jag i alla fall!

Jag, Molly och Thea har varit ute på en långpromenad på 60 minuter. Superhärligt var det! Och det gick faktiskt över förväntan att gå såpass långt med barnvagn och hund, haha! Jag ÄLSKAR morgonpromenader! Gärna innan frukost, då är jag ute och går. Dock äter jag ju frukost rätt sent (om jag äter över huvud taget)så jag brukar gå när jag lämnat Tindra på dagis klockan 9. Mysigt värre!

Igår, när jag inte orkade gå ut och p.g.a ryggen, så gjorde jag istället några armövningar. Och fy sjutton säger jag bara! Inspirerad av videon nedan så körde jag 15 på varje arm och varje övning. Det kändes kan jag lova! Och jag känner faktiskt av lite träningsvärk idag. Lär vara värre imorn, det är alltid så! Här är videon om ni är nyfikna!



Och som han säger i videon, har ni inga hantlar så ta bärkassar med något i som väger mellan 1-5kg och kör med det istället. Eller varför inte ett mjölkpaket i varje kasse? Ganska lagom att börja med om man är HELT försvagad i alla muskler, som jag är! Men det står jag för också och jag är redo att göra nått åt det!

Det får vara allt för denna gången! Gillar ni att man lägger upp sånnahär "träningstips" om vad man själv gör hemma eller? Jag tycker i alla fall att det är toppen när man hittar tips som dessa. Men säg gärna vad ni tycker!
Ha en UNDERBAR dag mina kära vänner!

Bilderna då..

Ja jag lovade er bilder, så jag håller vad jag lovar! Här kommer dom! Hoppas att ni även ser texten som är på vissa av bilderna, kändes som att den blev väldigt liten. Ni får väl zoooma, haha! Humorn är INTE på topp för tillfället.. Pust!

Mer än så orkar jag faktiskt inte idag. Så jag skriver mer imorn. Natti natt!

Mitt troll!

Molly har börjat göra stora framsteg! Idag lyckades jag hålla henne stillasittande i alla fall i en halv minut innan hon kom på hur tråkigt det faktiskt är att sitta stilla, hehe. Men nu fick jag i alla fall bevis på att hon faktiskt KAN sitta, hon VILL bara inte.

En annan sak hon gjort idag, ganska precis nu. Hon har börjat ställa sig upp. Eller i alla fall försöka.. Hon tog tag i tv-bänken och drog sig upp på knä, sen försökte hon ställa sig på fötter men då klämde hon fingrarna i lådan på bänken och lade sig ner igen. Men jag blev lite chockad att hon ens försökte, hehe. TYVÄRR han jag självklaaart inte få detta på bild! Men det kommer väl, hehe. Tänkte i alla fall lägga in lite bilder sen när jag sätter mig vid rätt dator. Så ni får se nåågra bilder på min lilla plutt i alla fall.

Mitt stora troll då? Jag pratade i telefon med hennes "mentor" på dagis förut. Hon ville disskutera hennes kisseri. För som ni vet så kissar Tindra ALLTID ner sig på dagis, men aldrig hemma liksom. Och hon sa det att dom brukar sätta henne flera gånger, men inget kommer. Ibland sätter dom henne där, går därifrån, och hon kan sitta en halvtimme utan att det kommer nått, för att 10 minuter senare kissa ner sig. Jag undrar verkligen vad detta kan bero på. Någon som har en idé? Känns ju inte JÄTTEBRA nu när det börjar bli lite kallt, med overaller och sådär tänker jag. Men jag tänkte fråga, imorn, om jag kanske kan komma dit någon dag under nästa vecka och vara med henne där en hel dag. Kanske kan komma på varför hon inte vill liksom.. Kan man göra det? I alla fall fram till lunch eller nått?

Nää, nu får jag i alla fall ta och göra lite välling till Molly. Sen ska vi gå ut till glassbilen som kommer kvart över sex. Men jag uppdaterar lite mer sen, med bilder då..

Evanescence - Bring me to life

Tänkte bara slänga in en skön låt. Säkert en låt alla hört eller i alla fall hört talas om. Men jag älskar den och har gjort sen jag hörde den första gången..


Ingen promenad idag!

Nu har jag, 2 dagar i rad, varit ute på långpromenader. Väldigt skönt måste jag säga. Men idag sade ryggen verkligen ifrån. Hade tänkt gå ut till torp nu när Tindra åkte med sin farmor men jag känner att jag inte skulle orka det. Så nu blir det att ta en vilodag idag. Man behöver det med ibland. Snart ska jag väcka Jesper och sen ska vi ÅKA ut till torp. Han måste handla en massa inför spelet i helgen och så måste vi handla mat. Så detta ska vi roa oss med.

Men för att summera det hela så blev träningen i måndags:
1½ timme i förbenade uppförsbackar och någon enstaka nedför.

Tisdag:
ca. 2 timmars promenad med ett stopp för en fika. Samma där, i hemska uppförsbackar, haha!

Nää, om man skulle klä på sig lite vettigare kläder, väcka gubben och eventuellt väcka Molly med. Ha en bra dag!

Lite bilder igen.

Jag har inte så mycket att skriva egentligen. Så jag börjar med lite bilder som togs imorse medan jag väntade på att Molly skulle vakna så att vi kunde ta en promenad. Just det! Promenaden ja! Ääh..får skriva om det imorn så att det hamnar under "träningsrelaterat"!





Sen måste jag varna känsliga läsare, haha! Har fotat sniglar..så för er som inte gillar sniglar kan ni bläddra förbi nästa bilder.





Sådär, det var dom det! Tyckte faktiskt bilderna på snigeln blev rätt fräcka. Om man får tycka så om sina egna bilder? Blev i alla fall nöjd med dem. Sen kanske man kunde ha valt ett sötare objekt men ändå, haha!

Till något helt annat då. Tindra har kommit in i någon mystisk period. Fick dock snackat lite med min "kusin" om detta. Och det är tydligen helt normalt, haha! Hur som hellst.. I natt kom Tindra in och lade sig mellan oss och bara det hör verkligen inte till vanligheten. Men sen var jag tvungen att ligga och hålla om henne, hon blev jättearg om jag tog bort armen och började dra i mig, för jag skulle minsann ligga SÅ! Somnade gjorde hon inte heller utan hon låg där och babbla på om ingenting alls. Jag halvslumra men kom ju inte riktigt till ro. Fick ju ont i höft och rygg av att ligga på sidan i flera timmar och hålla om henne, hehe. Men kan ju inte neka till att det var mysigt. Ikväll vägrade hon ens somna i sin säng! Hon blev bara ledsen och grät. Så jag lät henne somna i våran. Men hon ville inte stänga dörren och hon ville att jag skulle ligga bredvid. Så jag har legat och myst, busat lite, myst lite till, fått lyssna på att "mamma har ögon, farmor har ögon, björn och också ögon och Tindra har ögon". Då frågade jag om pappa hade ögon, fick då till svar, neej! Har Molly ögon då? Neeej! Haha! Söta unge! Har även fått göra en till vällingflaska och tillsluuut somnade hon äntligen. Så jag tänkte försöka lyfta över henne i sin säng sen, kanske jag kan få nååågra timmars sömn ostört i alla fall.

Imorn ska Tindra åka och busa lite med farmor. Så när hon har åkt tänkte jag ta Molly och gå ut till torp. Jesper kommer komma dit sen för han ska handla en massa saker. Jag själv ska köpa mig en stegräknare tänkte jag. Kan ju vara intressant. Så det blir alltså 3 lååånga promenader 3 dagar i rad. Niiice! Känns skönt att äntligen ha kommit igång. Så nu kan man ju alltid hoppas att kilona kan rasa dom med, hehe.

Oj då, blev rätt mycket skrivet ändå ju! Aja, det får räcka för idag!

Ännu en morgon..

Idag kändes det verkligen motigt att kliva upp ur sängen. Det berodde på 2 saker. Eller en massa men jaa.. Vet inte riktigt vilken tid Tindra kom in till oss. Men hon väckte mig och jag orkade inte kolla på klockan. Men tidigt tidigt imorse var det i alla fall. Försökte få henne till sin säng men hon vägrade. Vet inte om hon kanske hade drömt nått. Men hon fick ligga kvar i våran säng. Jag fick inte lägga mig på annat sätt än på sidan och hålla om henne. Flyttade jag på mig så drog hon i mig så att jag höll om henne igen. Mysunge! Men jag var ju sååå trött! Hon hade till och med tagit med sig sin kudde och sa att hon skulle sova hos mamma. Söta, underbara unge!

Men som sagt, tröttare än tröttast. Vet inte riktigt vad man skulle gjort för att vakna till liv. Får i alla fall bli en promenad. Nu var dock Molly så jäkla trött så jag fick lägga henne nu. Så får väl se när vi kommer iväg. Har inte bestämt mig vart vi ska gå än. Funderade på att gå till torp. Men jag vet inte vad vi ska göra där. Handla möjligtvis. Men jag vet inte.. Kanske bara tar mig en liten fotopromenad. Beror lite på vad jag orkar sen. Min rygg är inte helt ok idag heller.. Nåja, det återstår att se..

Nu ska jag gå och packa lite omyten till Tindra, som vanligt, till dagis. Sen ska man ju traska upp dit med. Blir säkert bra men hon lär vara helt död när hon kommer hem. Tror inte att det kommer gå att hålla henne vaken i eftermiddag som det gjorde igår.. Hm.. Aja, ha en trevlig dag i alla fall!


Intressant!

Intressant att jag fick 300 läsare på bloggen igår..sånt händer inte så ofta. Brukar ligga på, ganska jämnt, 100.
En annan sak som var intressant var föräldramötet på dagis idag. Egentligen sas inte så mycket men man fick en större inblick på vad dom egentligen pysslar med på dagarna. Så det var trevligt.

En annan sak, jag har vunnit en superfin overall på tradera åt Tindra. Bild kommer när jag får hem den! Men jag tyckte att den såg jättefin ut på bilderna. Så jag hoppas att den är det också! Nu saknas bara en vinterjacka och täckbyxor. Tänkte köra som förra året. En overall som hon har både hemma och på dagis och skulle overallen vara blöt så har vi alltid jacka och byxor. För det är skönt att ha en jacka om man bara ska ut till torp eller så, slippa dra på overallen. Sen om man ska till stan kan det också vara skönt att bara ha täckisar och jacka. Sen självklart mössa och vantar. Även en fuskpolo hade behövts. Nåja, det är ju ingen brådis med det heller direkt. Hon har ju höstvantar och även en höstmössa.

Nej, hörni. Jag kan inte sitta upprätt. Fick svinont i magen! Så nu ska jag byta dator och sen sätta mig och pyssla ihop ett cv! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Promenad i det härliga vädret!

Idag var det dags igen, dags för promenad. Gick upp och lämnade Tindra på dagis vid 9 och sen gick jag. Ja, Molly var ju med förståss. Vi gick ner till dalen, upp till sandersdals skolan, upp till fasseröd hem till Niklas och Susanne, lämnade usb-minnet och en skiva med bilderna från i lördags, sen gick jag en annan väg tillbaka ner till sandersdals skolan, ner till skogslyckan, till konsum (behövde ha hem smör), ner till viadukten och hela den långa uppförsbacken hem igen. Blev en lagom promenad på ca. 1½ timme. Gick rätt snabbt också så behöver jag säga att jag var helt slut när jag kom hem? Den promenaden bestod av fler uppförsbackar än nedför, haha! Men det gjorde gott och jag piggnade faktiskt till lite. Var så jäkla trött imorse att jag tvekade på om jag ens skulle orka gå en meter. Men jag hade bestämt mig och se vad bra det gick.

Nu ska jag snart hoppa in i en dusch också. Man blev inte så fräsch av att gå en rask promenad och med alla uppförsbackar, haha! Ha en fortsatt trevlig dag!

Lite foto från igår..

Ja, som jag skrev tidigare så blev jag utdragen att fota bilar igår istället för min promenad, hehe. Det var trevligt och man blev en erfarenhet rikare. Tänkte visa några smakprov av alla bilder som togs igår. Finns inte en chans i h-vete att jag orkar lägga upp allihopa, haha! Men här kommer några i alla fall.

Först ut är Johans volvo s60.






Och även en nattbild..


Sen var det Niklas XC70 som stod på tur.




Och så nattbilden..


Ja, det var dom det. Detta gör jag gärna om nångång. Då får dock inga lampor ALLS på bilarna lysa..förstörde ganska mycket trots att det bara är "5w-lampor" som lyser i extraljusen och i positions/parkeringsljusen.. Annars blev jag i alla fall hyfsat nöjd och hoppas väl att nån av bilderna duger till herrarna som äger bilarna också, hehe.

Nu ska jag bara slänga in bilderna på ett usb-minne respektive bränna ut en skiva som jag kan ge dom sen. Blir nog bra detta.

Imorn ska jag däremot på promenad! Jag tänkte gå hem till Niklas och Susanne för att lämna usb-minnet och sen får vi se om jag går en sväng till. Suss var väl också sugen på en promenad så vi får se helt enkelt. Kommer i alla fall gå direkt jag lämnat Tindra på dagis, alltså vid 9.

Nää, orkar faktiskt inte skriva mer nu. Ha en trevlig kväll!

Inte redo!

Inatt testade vi att låta Tindra sova utan blöja. Men det är hon inte redo för. Hon kommer nog inte vara redo för det fören vi slutar ge henne välling på kvällen. Vid 23 så kissade hon ner sig. Bra tänkte jag, då vet vi ju vilken tid vi ska väcka henne på kvällarna. Jesper hade precis tänkt ta upp henne och låta henne kissa men hon hann före. Så hon sov hos oss inatt. För jag kom inte ihåg vart jag lagt vårat extratäcke. Så vid 23 tog Jesper på henne en blöja. Just av den anledningen att hon fick sova i våran säng. Och blöjan var våt även när hon vaknade vid 7. Så hon är helt enkelt inte redo för detta än. Får helt enkelt sluta med vällingen nu tror jag. Börjar vara dags. Hennes älskade välling.. Kommer nog inte bli helt lätt...

God kväll i stugan!

Kvällen slutade inte riktigt som jag tänkt mig. När vi lagt ungarna taggade jag som fan på att jag skulle ut och gå. Hade tänkt gå hela egonspåret och sen hem igen. Blev dock snabbt ändrade planer då min telefon ringde. Jag blev utdragen av Johan och Niklas för att fota lite. Men jag klagar icket kan jag säga! Det var trevligt och nu är jag en erfarenhet rikare. Så nu tänkte jag i alla fall kolla igenom bilderna, får se om jag orkar redigera dom ikväll också. Men jag ska ju upp tidigt imorn så..jaa..vi får se helt enkelt. Lär nog komma upp några av bilderna i bloggen med.

Promenaden får vi helt enkelt ta en annan dag! Tindra är ju på dagis 3 dagar i veckan så man kan ju alltid passa på. Tänker faktiskt ta en promenad på måndag samtidigt som jag ska lämna henne. Får väl se hur långt jag orkar gå. Eller hur långt jag KAN gå med Molly med mig. Hon är ju ett litet matvrak, haha! Men det är ju inte måndag än så det är inget man behöver grubbla på.

Nää, nu har bilderna alldeles strax laddats färdigt in i datorn så ska sätta mig och kolla igenom dom. Sov så gott! Kram på er!

Bilder från kvällen?

Vill ni se några bilder från hur jag spenderade min fredagkväll? Visst..blev inte så många ändå, haha! Kände att jag stod på lite fel ställe egentligen. Mycket folk och svårt att få bilder. Men men, sånt är livet. Var en trevlig kväll i alla fall. Här kommer bilderna.























Sådär ja, mer än så får ni inte. Tyckte personligen att dom körde lite väl kort stund faktiskt. Var många som var sugna på att fortsätta köra. Men jag antar att dom körde efter strategin att sluta när man ligger på topp, eller? RC skulle dock fortsätta köra på annan plats klockan 23. Men vi orkade inte stanna så länge faktiskt. Så vi drog hem. Men allt som allt tycker jag att det var en trevlig kväll med en MYCKET trevlig raka! Tack alla inblandade! Nu säger jag god natt!

Roliga saker från mina förlossningar..

Alltså jag har endel saker som jag inte minns, som jag fått berättat för mig eller som jag senare kommit på att jag sagt eller gjort. Saker som inte kom med i mina förlossningsberättelser för att jag då inte kom ihåg dom. Tänkte dela med mig lite av detta.

Mitt under krystvärkarna med Tindra så utbrister jag att jag skiter! Jesper, som inte hörde vad jag sa, frågade "vad sa du?!" då fick han till svar "Jag skiter!!!" och barnmorskan tittar frågande på honom och han berättar vad jag sagt. Kanske finns en orsak till att man glömmer sånt?

En sak jag kommer ihåg som ett väääldigt vagt minne (var hög på lustgas) var att själva masken lossnade när jag låg och sög lustgas för fulla muggar under förlossningen med Molly. Tror Jesper tryckte dit den några gånger och jag märkte inte ens att den lossnade. Tror att samma sak hände under Tindras förlossning, haha!

Flera gånger under tiden dom "sydde ihop mig" efter Mollys förlossning släppte jag taget om lustgasmasken. Det gjorde ju inte ont så jag tyckte inte att jag behövde den. Jesper hängde undan den fram tills att jag klarnade till i huvudet och skrek efter den igen, sen sög jag återigen tills jag nästan tuppade av, haha! Fy fan vad lustgasen var min bästaste bästa vän!

Fleeera gånger under bägges förlossningar sa jag åt min man att jag verkligen inte ville vara med mer. Jag ville åka hem och fortsätta vara gravid för det kunde omöjligt vara värre än det jag just under tiden gick igenom! Men efter förlossningen kunde jag faktiskt tänka mig att göra om samma procedur.

Under förlossningen med Tindra var jag så smärtpåverkad att jag knappt uppfattade vad som pågick runtomkring mig. Dom förberedde mig för ett akutsnitt pga att Tindras hjärtljud rusade upp över 200 slag/minut under värkarna. Dom satte en skalpelektrod på henne och efter några minuter lugnade hon ner sig. Detta berättade Jesper för mig för att jag inte fattade nått alls vad som pratades runt omkring mig. Kanske ingen rolig sak under förlossningen men en sak som jag ändå fått berättad för mig.

Med Tindra fick jag en smärtlindring som heter paracervikalblockad (även kallad västerviksmetoden). Gjorde satans ont att få kan jag tillägga och jag vet ärligt talat inte om den funkade. Men direkt efter att jag fått den så försökte barnmorskan prata med mig och bad mig ringa på klockan om jag kände att det började trycka på (kan ha varit några minuter efter allt var klart och bortplockad och grejat) och att det kändes som att man behövde krysta. Medan hon står där och försöker förklara läget så säger jag rätt otydligt "men det gööör ju det.." barnmorskan hejdar sig och undrar vad jag säger/menar. Jag säger återigen (garanterat otydligt) att det TRYCKER ju på! Jag vill krysta nuuu! Och då undersöker hon mig igen och säger att jag har rätt, 10 cm och ingen kant, bara trycka! Det gick rätt fort efter allt med "bedövning" var klart liksom.. Så dom uppfattade inte riktigt vad jag mummlade om.

En till rolig sak som "hände" under Mollys förlossning var att både jag och Jesper hade en låt på hjärnan som vi satt och sjöng på. "Nyss så träffa jag en krokodil.." Här är i alla fall låten om ni vill lyssna, haha! Skratta inte ihjäl er!



Nått mer jag kan komma på? Njaa..inte för tillfället tror jag.. Men jag får väl återkomma om det i värsta fall, haha! Förlossningsberättelse med Tindra kan ni hitta här: http://tequilarose.blogg.se/2008/june/lilla-tindra-kom-till-varlden.html och Mollys förlossningsberättelse hittar ni här: http://www.mandarinklyfta.se/2010/january/forlossningsberattelsen.html

Tindras outfit för idag.

20100903171 (MMS)

Tindras outfit för idag.


Inte alls skönt!

Det var inte alls skönt att vakna idag på morgonen. Ont i hela kroppen. Speciellt i ryggen, fy sjutton. Jag hatar att ha ont i ryggen direkt man vaknar på morgonen för då känns det som att hela dagen blir förstörd innan man ens har vaknat ordentligt. Det onda kan dock bero på städningen jag gjorde igår. Men ändå..jobbigt är det! Trött är jag med. Kunde verkligen inte somna igår. När jag väl somnat hör jag hur Jesper kommer hem. Var dock för trött för att prata med honom. Hörde dock hur han gick och pratade med katterna och sa att jag varit duktig på att städa, hehe.

Vad ska vi göra idag då? Jaa, vi ska ju vara hundvakt i alla fall. Vi behöver dock åka och handla och det behöver även dammsugas och skuras golv hemma. Så vi har lite att pyssla med faktiskt. Skulle även behöva köpa en doftspray till möbler. Men vart kan man köpa en sån? Får nog ta och använda min bästa vän, google. Sen har vi ju två underbara ungar som ska aktiveras också. Kanske lite utelek kan behaga damerna? Får väl se vad vi hittar på.

Nää nu ska jag ta mig en snabbkik på lite bloggar och läsa tidningen. Ha en fortsatt trevlig morgon!

Stäädat!

Idag fortsatte jag med städningen jag påbörjade igår. Hade ju tänkt träna när ungarna lagt sig men jag städade istället. Måste passa på när man har "en bra dag" vad gäller ryggen. Egentligen skulle jag nog kunna träna också, men nu kröp latmasken in under skinnet och jag tänker faktiskt sitta ner och ta det lite lugnt. Det enda jag kommer göra, om en stund, är att vika tvätt och gå och slänga lite sopor. Det är lite småplock kvar och även toaletterna och golven, men jag glömde ta ut dammsugaren ur Mollys rum innan jag lade henne så jag orkar inte gå in där och bröta för att få fram den. Då kan det lika gärna vänta tills imorn anser jag! Visserligen, om jag har ont i ryggen imorn, lär jag väl inte orka dammsuga och skura. Men då har jag ju alltid en karl, nån nytta får han väl göra, haha! Vi kan i alla fall dela upp det så att jag dammsuger och han skurar. Låter väl som en bra deal? I alla fall i mina öron.

Nu har jag precis lagt ungarna också. Och (kors i taket!!!) det verkar som att båda har somnat! Yeah!! I vanliga fall brukar jag i alla fall få gå och lägga ner Tindra 3-4 gånger innan hon kan somna. Men hon var väl trött idag kanske. Hepp där kom hon... Man ska nog helt enkelt inte öppna käften om sånthär, haha!

Tänkte även berätta en snabbis om dagis. Som ni vet frågade jag ju (kanske lite otrevligt) om Tindra sa till när hon ville kissa. Men njaa, det var dåligt med det. Men jag har nu kommit fram till att rätt personer måste verkligen jobba där, för då kissar hon inte ner sig! Jag nämner inga namn men om dom 2 jobbar så händer det inga olyckor. En av dom är lite hårdare mot Tindra och nästan tvingar henne att kissa fastän Tindra säger nej och då kommer det alltid lite (eller mycket) kiss och inga olyckor! Idag var en sån dag. Hon hade kissat några få droppar 2 av gångerna dom gick till pottan. När dom sedan gick till pottan, innan lunchen, så ville hon inte kissa. 5 gånger bad "ettan" henne att sätta sig och på femte gången kissade Tindra halva pottan full! Och det är så man får göra ibland när Tindra är "upptagen" med annat! Skönt att i alla fall en i personalen har fattat detta nu! Men en av dom är alldeles för lat (eller nått?) för att "ta i lite" och därmed händer olyckor som denna. Så nu hoppas jag att det kan fortsätta såhär också! Att denna personen kanske kan banka lite vett i den andra liksom..

Sen tänkte jag bara säga att jag får endel frågor om designer hit och dit men jag har lagt ner det för tillfället. Jag saknar inspiration och ork att göra vissa designer. Så jag tar en liten paus från detta. Kanske kommer göra om min egen då och då men inte åt någon annan. Får jag lust, nån dag, att greja med en design så gör jag designen och kanske lottar ut den eller så, men det lär ju märkas.

Nu tror jag att jag är färdig med detta inlägget. Fasen vad långt jag skriver nu då. Men det blir väl så om man har mycket att skriva om. Hoppas alla får en trevlig kväll! Kram på er!

P.S!!!
Vill du bli en buzzare så söker dom just nu efter detta:

Just nu söker vi med ljus och lykta efter vissa målgrupper till ett par av höstens kampanjer, och hoppas på att du som bloggare inom föräldrar/barn-segmentet vill hjälpa oss genom att rekrytera via din blogg!
De kampanjer vi behöver fler Buzzadorer till är följande:

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare dina bloggläsare registrerar sig som Buzzadorer desto större är chansen att de blir inbjudna till denna kampanj.
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=LillaMalin gå in på denna länken och registrera er idag! (Eller senast 5 september) OM ni behöver skriva in nått namn som rekryterat er så skriver ni in LillaMalin och man kan verkligen få bra kampanjerbjudanden ibland, så missa inte detta nu!


Bilder och träning..

Egentligen borde jag skriva ett inlägg för varje grej. Men jag lägger detta under fotorelaterat så länge. Ska försöka ta mig i kragen och träna lite ikväll med även om jag varit ute och gått i ca 1½ timme idag. Med några stopp för att fota då såklart, haha!

Hur som hellst så har denna dagen börjat otroligt bra. Så jag hoppas att den fortsätter i samma visa också. Molly har varit på bra humör och har inte hostat fullt lika mycket på förmiddagen som igår. SKÖNT! Men däremot snorar hon ju otroligt. Men det känns ändå skönt att vi inte behövt dra till med några drastiska åtgärder denna gången. Peppar peppar.. Tindra har varit hur go som hellst och vi har varit inne och lekt på hennes rum innan vi skulle till dagis. Först gick hon dock in i sitt rum, själv, och stängde dörren och började leka. Men det blev väl tråkigt i längden för efter ett tag ropade hon på mig att jag skulle komma dit.

När det blev dags för att gå till dagis så klädde jag på båda ungarna, lade i Mollys lammskinn i vagnen och därefter henne och sen gick vi. Frågade idag på dagis om Tindra säger till nån gång när hon vill kissa. Men det är tydligen väldigt få gånger. Jaja, det går väl över. Även om jag har svårt att förstå så antar jag väl att det är ganska vanligt..

Efter att vi lämnat Tindra på dagis gick jag och Molly ut för en promenad. Jag ville testa close-up filtrena lite bättre och på lite annat än våran baksida, hehe. Men fy fan vad svårt det är! Jag är alldeles för skakig på handen för att fota macro-bilder tror jag. Men jag fick väl till några bilder som blev hyfsade. En av dessa kommer ni få se i bilderna som kommer snart. Krewer och Thea kom och mötte upp oss i fårhagen och sen fortsatte vi gå. Upp och förbi sandersdalskolan, ner till skogslyckan, vidare till viadukten och sen hela den långa uppförsbacken hemmåt. Det var en skön promenad! Fick dock väldigt ont i ryggen i uppförsbacken tyvärr. Men det är bara härda ut. Måste ju försöka bygga upp musklerna där igen så att jag kanske kan bli bättre snart. Hur som hellst så tänkte jag visa lite bilder från morgonen. Här kommer dom!

Sådär ja. Vad ska jag mer skriva nu då? Jag vet inte riktigt faktiskt. Funderar på att åka och handla, eller om jag skickar gubben. På menyn idag står det pasta och pastasås med bacon. Inget jag är jätteförtjust i men det får väl gå ändå.

Nää, nu får det vara bra för stunden. Ha en trevlig dag allihopa!

Molly testar en smoothie som vi fick testa ..

20100826162 (MMS)

Molly testar en smoothie som vi fick testa via buzzador som jag är medlem på. Och hon älskar den! Perfekt som mellanmål!


Kväll återigen..

Denna dagen har gått rätt fort.. Jag vet egentligen inte varför men jag tycker det. Molly har blivit otrooooligt mammig kan jag också säga. Så fort jag lämnar rummet börjar hon gnälla och ropa efter mamma. Lite jobbigt men jag kan inte låta bli att tycka att det är rätt mysigt också. Tindra var ju aldrig sån. Så jag har väl lyckats få en mamma-gris och en pappa-gris, hehe. Tur att det blev så i alla fall.

Vad har vi gjort idag då? Inte så mycket. Bestämde oss för att hålla oss inne även idag. Dels för att Molly fortfarande hostar som en tok och så kan det ju alltid vara bra så att Tindra är frisk tills imorn. Hon har tjatat i 2 dagar nu om att få gå till dagis. Snacka lycka i hennes ögon när hon fick veta att hon skulle få gå dit imorn! Sen har jag även städat och renbäddat i Tindras rum. Hade tänkt fortsätta med resten av lägenheten också men fick så ont i ryggen så jag får vila lite. Får se om jag orkar fortsätta när jag lyckas få Tindra i säng. Vilket inte är det lättaste då hon fick för sig att sova 3(!!!) timmar idag på dagen! Självklart tänkte jag inte på att klockan var så mycket och att det gått så lång tid, haha! Nåja, hon behövde nog det. Så nu sitter hon och tittar på pippi och hennes mamma önskar att hon blir trött snart, hehe.

Tänkte ju visa lite bilder. Tindra är fortfarande helt ointresserad att vara med på kort så det blir mest på Molly. Stackarn som är helt ovetande än så länge, haha! Plus två bonusbilder..


Oj, texten på vissa av bilderna syns knappt. Ser ni vad det står? Annars står det på första bilden: "Mina pyamasbarn!" på andra "Molly hade roligt" och på dom två sista "Molly filosoferar".

Vad händer imorn då? Jaa, nu är ju äntligen ungarna feberfria (haha, äntligen..efter en dag..) så Tindra ska till dagis och jag måste verkligen försöka ta mig ut på en promenad. Har legat alldeles för mycket på latsidan nu. Men jag är en lat människa och så är det.. Så jag tror faktiskt att jag och Molly ska ta oss en promenad när vi lämnat Tindra på dagis. Om Jesper kan få med sig barnvagnen in från bilen. Aja, det återstår att se. Ska i alla fall fråga han. Sen får vi väl se. Tänkte ju även putsa fönster imorn, men jag har ju hela dagen på mig, hehe. Funderar även på att byta gardiner i Tindras rum och kanske någon mer stans..får väl kika på detta.

Nää, nu ska jag försöka slänga Tindra i säng. Hon ska ju orka upp imorn med! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Älskade monster! Skönt när dom kan bada ti...

20100901169 (MMS)

Älskade monster! Skönt när dom kan bada tillsammans. Och jag älskar verkligen ikeas matstol. Den kan ju enkelt göras om till badstol, hehe.


Tindras outfit!

Tänkte bara slänga in en bild på Tindras outfit för idag. Hennes nya hängselbyxor var så fina tycker jag!


1 september 2010

Nu har vi alltså gått in i september. Och vart tog egentligen sommaren vägen? Jag har ÅNGEST över att sommaren redan är slut. Känns som att jag har missat alltihop bara för att det regnat i stort sett hela andra halvan av sommaren. Skitsommar har det varit, rent ut sagt! Det var bra under tiden Jesper hade semester men sen skit. Man blir ju deprimerad. Hoppas att vi i alla fall kan få en fin höst. Det har varit fint väder igår och i förrgår..idag är det dimma som f-a-n men jag hoppas att den släpper och att det blir fint idag med. För idag ska vi tamejtusan ut och leka!

Tindra har ingen feber (än) och det känns SKÖNT! Så jag ska ta in vagnen från bilen sen när vi varit och handlat så att vi kan vara ute och leka idag. Det behöver både jag, Molly och Tindra. Jag har ju faktiskt hittat mina första skor, så jag tänkte testa om Molly kan ha dom. För då kan hon springa runt i sin gåstol här ute om hon vill, hehe. Sen ska vi ju vara hundvakt också. Så det är skönt om vi har vagnen inne för då kan vi ju ta en promenad även om Jesper åkt till jobbet.

Nu håller jag på att koka ägg och ska försöka få i mig lite frukost. Är vrålhungrig! Vet inte riktigt vad som hänt med mig. Förr åt jag aldrig frukost men nu är jag vrålhungrig varje morgon. Knepigt. Men det kanske kommer med åldern? Haha!

Nä, frukost var det! Ha en bra dag!

RSS 2.0