7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.

Bild 6 var en bild på mig och en vän jag inte varit med på länge. Någon sådan bild har inte jag tror jag.. Så vi hoppar över den.. Tar istället en bild som jag aldrig lagt upp!

Hade nog aldrig velat lägga upp den heller..ni förstår att när jag var gravid hade jag inte bara en badboll i magen utan jag såg även ut som en badboll i ansiktet! Här är jag höggravid med Tindra, i slutet på maj 2008!


En mulen dag!

Vädret är inte alls speciellt roligt idag. Men det är i alla fall plusgrader så snön fortsätter smälta, GÖTT!! Våren får mer än gärna komma NU, helst igår.. Men så fort Molly vaknar ska jag väcka Jesper och då blir det en långprommis med Troja. Känner att jag behöver röra på mig. Fick en bättre natt inatt.

Igårkväll somnade jag innan klockan slog 23. Har ingen aning om vilken tid Jesper gick och lade sig. Tindra kom in till oss nån gång inatt, vet heller inte vilken tid. Men hon var så söt när hon kom, hon lät lite ledsen och bar på sin kudde. Jag frågade om hon ville sova med oss och hon nickar och säger "mm.." hehe! Så hon lade sig där och vi somnade om. Molly vaknade vid 5-tiden och jag gick in och lade ner henne igen och hon somnade om! Nästa gång vi vaknar så står klockan på 08.04! Jisses! Så jag känner mig faktiskt piggare idag och har inte lika ont i kroppen. Även om jag känner av ryggen lite. Nåja, det blir nog bra.

Men nu ska jag fortsätta kika runt lite och bara invänta att Molly vaknar. Kanske skulle äta frukost med..

Händelserik dag!

Blev lite mer idag än vad vi hade tänkt oss faktiskt. Morgonen började ganska segt, jag vaknade med jävulskt ont i kroppen. Kände mig helt mörbultad! Klockan var runt 5 och jag hade bara sovit några få timmar och vaknat ett par gånger. Tindra kom in till oss och ville inte riktigt somna om.. Men hon låg mellan oss snällt så vi låg väl och halvslumra till 7, då vaknade Molly. Vi klev upp och var otroligt sega.

När Molly gick och vilade igen så städade Jesper och Tindra inne i hennes rum. Hon är ju dock inte så lätt att städa med eftersom hon alltid ska leka med allt som hon ska plocka bort, haha! Men hon måste ju lära sig nån gång. Jag gick och småplockade i resten av lägenheten och vek lite tvätt och sådär. När Molly vaknade så var hon genast på bra humör. Kröp runt och lekte och ställde sig vid balkongdörren och tittade ut. När hon sedan ville därifrån så gick hon, från dörren mot bordet, stannade upp och gick till leksakslådan istället! Det blev en promenad på minst 15 steg, hihi! Sådär har hon fortsatt, hon har gått en massa idag faktiskt! Duktig flicka!

Sen fick Jesper sms från Nixuz som frågade om vi ville åka med och bada. Så vi packade, Jesper gick en promenad med Troja och sen åkte vi. Molly hade nog inte riktigt lika kul denna gången. Hon såg mest chockad ut och undrade vad fan vi utsatte henne för, haha! Men sen när vi kom ner i bubbelpoolen vaknade hon till liv. Där var det ju varmt och gott, haha! Även om vattnet på vattenpalatset är rätt varmt så var det inte lika skönt som i bubbelpoolen. Det var alldeles för mycket folk där också. Men Tindra hade hur skoj som helst! Sen gjorde vi en avslutning på max innan vi åkte hem.

Nu har jag och Troja precis kommit hem från en lite längre promenad. Jag har fortfarande lika ont i kroppen och tror nog att det blir en relativt tidig kväll ikväll. För imorn börjar allvaret igen. Jesper börjar om att jobba och ensamma kvällar för mig börjar om. Men jag ska nog överleva. Men jag kan ju inte säga att jag inte blivit bortskämd av att ha Jesper hemma såhär länge. Så jag kommer sakna sällskapet! Men sånt är livet. Hoppas ni har en trevlig kväll! Kram på er!

Ny design igen!

Ja, som ni kanske märker så har jag lagt in en ny design nu. Om ni inte ser det nya kan ni trycka på f5 på tangentbordet så borde den komma fram. Såhär såg den gamla ut:



Och detta är den nya:



Så vad tycker ni? Var det en förbättring eller försämring? Jag blev i alla fall skapligt nöjd med det nya. Kanske kommer på nått mer som jag grejar med den men för tillfället får det vara såhär.

Och det kommer inte bli nått lösenord på bloggen. Kom på att det blir alldeles för krångligt för många parter. Får bara bli bättre på att stämpla mina bilder så att jag i alla fall försvårar för folk att sno dom helt enkelt.

Ha en bra dag!

Oj då..

När Tindra gick och lade sig vid 19-tiden så var hon oerhört trött! Hon började grina bara jag sa åt henne att lägga sig i sin säng. Så efter att vi suttit och kramats en stund så sa hon att hon ville mysa och jag frågade vem hon ville mysa med (ibland vill hon bara ha nått gosedjur i sängen exempelvis). Då säger hon "mamma". Så jag tänkte, ok, en liten stund kan ju inte skada. Så jag lade mig bredvid henne och sa att jag bara ligger där en liten stund. Men sedan blev jag väckt av Jesper en och en halv timme senare, haha! Aja, skönt var det i alla fall, hehe!

Idag har vi inte gjort så mycket faktiskt. I förmiddags glömde jag helt bort att det var gympa så vi fick hoppa över det. Men nu har jag lagt in en påminnelse i mobilen, så nästa helg ska vi åka! Men jag klädde på Tindra och Jesper hämtade Mollys vagn från bilen och sen gick jag och Tindra ner till stan. Troja hängde med. Det hade kommit en bok som jag ställt mig i kö på. Så vi gick och Jesper och Molly hämtade upp oss med bilen. Tindra tyckte att det var mysigt att åka vagn. Hon har ju inte gjort det sen i somras typ. Men det var spännande nu.

Efter det åkte vi hem för att försöka få ungarna att vila. Molly somnade men Tindra tyckte inte att hon behövde det. Hon har ju dessutom inte vilat middag på hela veckan. Jo föresten, i onsdags somnade hon i bilen påväg hem från leklandet, men den vilan varade bara hem (ungefär 20 min). Sen var hon uppe och skutta igen! Jag och Troja gick till fårhagen så hon fick busa lite med Thea. Dock blev det inte så himla mycket busa, dom sprang mest runt på två olika håll idag, hehe. Men Troja var nog lite trött efter promenaden. Men lite busade dom allt!

När jag kom hem så åkte Jesper och handlade. Han var sugen på att laga middag igen och det är inte mig emot! Så han kom hem med entrecote, MUMMA!! Då han kom hem satte han igång med maten, Molly lades, vi åt, lade mig med Tindra och resten av historien vet ni ju! Nu ska jag sätta mig och kika på lite one tree hill tänkte jag. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Nu kanske jag ångrade mig..

Jaa, jag tänkte ju inte på en grej, och det är ju att Trojas uppfödare och ägare gärna läser och följer med hur det går för Troja. Då kanske det är dumt att lösenordsskydda den och göra det krångligt för alla andra, haha! Jag är nog inte så bra på detta.. Så jag kanske struntar i det i alla fall och får börja om att stämpla bilderna istället. Ja, det är nog dumt att göra annat kanske. Haha! Sorry för allt velande hela tiden! Jag som trodde att jag tänkt igenom detta ordentligt, det hade jag uppenbarligen inte!

Bestämt mig!

Jag har länge velat fram och tillbaka om jag ska sätta lösenord på bloggen eller inte. Dels för att skydda integriteten lite och sen för att "skydda" mina bilder. Jag har blivit skitkass på att vattenstämpla mina bilder, dels för att jag är alldeles för lat för att greja med det och sen tycker jag att det förstör hela bilden med ett fult, ditklistrat namn liksom. Så ni som vill ha lösenordet och fortsätta läsa min blogg kan skriva en kommentar. Glöm INTE att lämna eran mailadress så att jag kan skicka lösenordet den vägen. Under början av nästa vecka blir bloggen låst, så då vet ni det..

Och nej, jag orkar inte starta bara en privat blogg och lösenordsskydda den, för jag är alldeles för jäättedålig att hålla 2 bloggar vid liv, been there done that..

Städa städa varje freda!

Här kör vi på storstäd idag! Jesper håller på för fulla muggar i köket och jag tar en paus, haha! Jag har röjt endel i vardagsrummet och ska snart ge mig på hallen. Tvättmaskinen och torktumlaren går för fullt dom med. Får snart ta och vika lite så att jag kan köra igång fler. Även ungarnas rum behöver röjas lite så vi är nog inte färdiga än på ett par timmar. Men det är ju oerhört skönt när det är klart! Så ikväll ska jag tända lite ljus och mysa.

Nu har vi även blivit av med wii:et. Hon var precis och hämtade det så nu är det ett "problem" mindre ur världen, haha! Fast jag kommer nog sakna det nu när det väl är borta.. Men vi har ju våran ps3:a istället så jag får väl spela lite sånt istället.

Vad skulle man mer kunna hitta på idag? Ja, det återstår att se..

God kväll!

Har suttit och lekt en stund i photoshop. Jag blir aldrig helt nöjd med mina egna designer så jag blir galen på mig själv snart! Men vi får väl se om det blir lite "förnying" här inne framöver..

Men jag tänkte bara skriva här inne en liten snabbis faktiskt. Här har det inte hänt så mycket idag. När Tindra kom hem från dagis gick Jesper en långprommis med Troja. När han nästan var hemma igen så frågade Malin om inte vi hade lust att komma till fårhagen så att hundarna kunde få leka lite. Så jag klädde på ungarna och Jesper gick och mötte henne där. Eller rättare sagt så var han där och väntade typ. Så jag och ungarna promenerade bort och tjötade en stund och Tindra bergsklättrade, hehe. Snarare försökte. Sen hittade hon en "poahäst" (hennes ord!) som hon red på en stund, detta var en stor sten. När vi började frysa gick vi hemmåt, då blev det mat, mys och sen lägga ungarna. Och sen dess har jag suttit här typ..

Men en sak till hände idag. Jag fick ett roligt mail! Jag har nämligen sökt ett jobb som fotograf ute på Orust och idag fick jag ett svar. Dom vill träffa mig för ett kort möte för att prata om tjänsten, sedan vill dom att jag ska testa några bilder med deras utrustning i studion och även visa att jag har grundläggande kunskaper i photoshop! Jag blev genast nervös! Jag har bara fotat några få gånger i studio och då har jag haft min egen kamera! Och inte allt för avancerade blixtar.. Nåja, dom visar säkert lite hur deras grejer funkar så det är nog inga större bekymmer får vi hoppas. Men nervös är jag i vilket fall som helst! Så den 8 februari klockan 10 ska jag möta dom. Mitt i inskolningen för Molly på dagis.. Så jag ska ringa upp till dagis imorn och kolla om vi inte kan börja några dagar tidigare eftersom Jesper har börjat om att jobba då. Borde nog inte vara några problem eftersom jag egentligen haft "rätt" till att börja skola in henne redan 10 januari, men efter deras önskemål skjutit på det. Nåja, så ligger det till i alla fall.

Oj då, detta blev visst lite längre än en snabbis, haha! Men nu ska jag faktiskt joina gubben i soffan en stund! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Förlåt om det blir tjatigt..

Men jag funderar fram och tillbaka på hur jag ska göra med utbildningen. Jag har fortfarande inte fått svar från dom på YH i Göteborg om den utbildningen i Grebbestad skulle kunna grunda för YH. Lite tråkigt att det ska ta sån tid att få svar. Men nu börjar jag bara bli mer och mer sugen på att gå den ändå, oavsett! Tror att man kan få lära sig en hel del grejer som jag tycker är roligt! Men frågan är bara om man måste ansöka någon annanstans än just bara till skolan eftersom utbildningen ligger på en annan ort. Är det någon som har koll på det? Måste man söka till kommunen för att jag vill plugga på annan ort? Eller kan man bara söka dit direkt. Eftersom det blir kommunen som ska betala för min plats, eller hur jag ska förklara det. Sen får jag ju söka studiemedel hos csn. Jag kanske krånglar till det bara. Skulle i alla fall vara sjukt roligt!

Nää, nu ska jag städa undan här hemma och dra ett varv med dammsugarn, hade behövt skura med så jag tror att den ska få rastas lite den med.. Jesper är ute på prommis med Troja.

5e bilden: En gammal bild på dig själv.



Haha! Duger denna bilden som en gammal bild på mig själv? Sorry Alex och Jennifer, ni fick också vara med! För er som inte ser så är det såklart jag som är i mitten.. Detta var väl examen i sexan eller nått sånt, haha!

Idag har jag redan hunnit dumpa av Tindra på dagis och varit ute på en timmes promenad med Troja. Nu ska vi åka ut till djurmagasinet och hööks och kika på lite grejer. Men jag återkommer nog ikväll! Ha en trevlig dag!


Bilder från dagen

Tänkte visa lite bilder från dagen idag. Leklandet uppskattades nog mer än nånsin av båda barnen idag! Tindra börjar ju bli så stor så hon klättrar (nästan) överallt själv även om vi gärna är där och vill hjälpa till, ibland mer än det behövs. Och Molly börjar ju också bli så stor så hon hade nog lika roligt hon! Det var roligt att klättra och krypa runt på de stora ytorna. Men roligast av allt var nog ändå den stora rutchbanan! Jaa, ni får se själva!



























Det var några få bilder det. Men det har varit en trevlig dag trots allt! I alla fall fram tills att vi kom hem, men det är dock ingenting jag orkar skriva om här! Behöver jag säga att vi hade två oerhört trötta ungar efter detta? Tindra slocknade ganska snabbt i bilen, Molly höll sig dock vaken tills vi kom hem och slocknade därefter, snabbt, i hennes säng.

Nu har jag nästan precis kommit hem från en kvällspromenad med Troja. Skönt att röra på sig lite faktiskt. Men jag kan ändå inte låta bli att längta till de ljusa ljumma kvällarna som kommer till sommarn. Mmm vad jag kommer njuta! Måtte våren komma tidigt i år!

Ha en bra kväll!

Trestad lekland!

Idag tänker vi göra en liten familjeutflykt till trestad lekland. Behöver jag ens nämna att Tindra är otroligt exhalterad? Men först utför vi "operation få-Molly-till-att-vila". Vilket rätt ofta är lättare sagt än gjort. Men nu är hon tyst så jag hoppas att hon kan somna. Annars lär inte leklandet vara något roligt.. Så ikväll kan ni nog räkna med lite bilder i alla fall.

Angående utbildningen så ger jag givetvis inte upp i första taget! Jag har hittat en utbildning i Grebbestad på folkhögskolan som jag är sååå sugen på att söka till! Jag hoppas ju, så klart, även att den kan grunda för utbildningen i Göteborg senare. Jag har mailat till dom igen och frågat om den skulle kunna göra det eftersom den utbildningen även innehåller mycket foto och sånt. Utbildningen heter grafisk komunikation. Man får lära sig program som InDesign, Illustrator och även Photoshop. Jag har ju lite grundläggande kunskaper i Photoshop men kan tänka mig att det inte är "elements" dom pysslar med, så det finns garanterat en hel del att lära! Medan jag går den utbildningen kommer jag även söka in och läsa andra ämnen då grafisk komunikation bara var på torsdagar och fredagar om jag förstod det hela rätt. Men det återstår att se. Söka kommer jag nog göra i vilket fall som helst..

Näe, nu ska jag kolla runt lite snabbt och sen hoppa in i en dusch! Ha en trevlig dag allihopa!

P.s. Kanske borde skapa en egen kategori som heter "Studerande" haha! D.s.

Bild 4 - En bild från en konstig tid i mitt liv..

Det var egentligen gårdagens bild, men jag lägger in den idag istället. Tyvärr har jag inga gamla bilder i denna datorn men jag bjuder på en bild i alla fall. Varför den är "konstig" för mig förklarar jag under bilden..



Denna hösten var väldigt känsloladdad kan man säga. Jag sprang mellan två jobb samtidigt som jag tyckte att det var roligt att bli fotograferad. Var medlem på modellbilder och tyckte att det var jättekul. Samtidigt försökte vi bli gravida med vårat första barn och det gick allt annat än bra. Min mens krånglade och jag fick mens på dag 52 & dag 51 månaderna innan plusset. Jag hade även en cysta i livmodern som sprack och Jesper var nära på att ringa en ambulans för att jag hade så ont. Detta var då en ofarlig "vattencysta" fick jag bekräftat på gynakuten när jag åkte dit. Men hur som helst, väldigt många känslor var det under denna hösten 2007. Egentligen inget konstigt..

(Bilden är tagen av en fotograf vid namn Kjell)

Förlåt..

Förlåt för lite dålig uppdatering igårkväll men jag blev lite deprimerad. Jag fick svar på mina frågor från yrkeshögskolan i Göteborg angående fotografutbildningen. Det var inget ljust svar för mig.. Motsvarande kunskaper var ett år på folkhögskola med inriktning på foto eller annan fotoutbildning på ett antal timmar. Det värsta med detta är alltså att det inte finns någon folkhögskola här i närheten med denna inriktning. Så jag kände bara att jag ville sjunka genom jorden! Ge upp och gå och lägga mig typ.. Idag har jag suttit och sökt lite och hittade Grebbestad folkhögskola. Dom har ingen specifik fotoutbildning men dom har en utbildning som var relativt nära! Den heter grafisk komunikation. Den kursen innehöll nämligen foto, både digitalt och analogt och en speciell fotokurs typ. Så nu har jag mailat högskolan i gbg igen och frågat om denna skulle kunna grunda för utbildningen eftersom den innehöll mycket som har med foto att göra. Bland annat photoshop. Jag tror dock att jag ska söka till den utbildningen i vilket fall som hellst, för den lät fruktansvärt rolig! Man får även lära sig InDesign och Illustrator. Så lite hopp tändes inom mig igen även om jag inte har några större förhoppningar. Varför skulle nånting gå min väg? Det är nog inte meningen att jag ska plugga.

Problemet är att den kursstarten är den 29 augusti så frågan är bara vad jag ska göra fram tills dess? Jag behöver ha ett jobb innan mars, för då tar mina a-kassedagar slut och jag står helt utan inkomst. Hade jag kunnat börja plugga NU hade jag ju i alla fall kunnat få studiemedel. Men men, vi får se. Jag ska åka ner till arbetsförmedlingen idag också. Fick mail av min handläggare (som jag jagat ett tag nu!) och hon skulle jobba som kundvärd mellan 10-13 idag, så hon ville att jag skulle komma in under den tiden så skulle hon försöka hjälpa mig. Men vi får helt enkelt se om hon kan det. Jag känner mig inte vidare hoppfull inför framtiden.. Men jag får återkomma senare för nu ska jag äta frukost!

Såhär gick det!

Nu har jag varit hos studievägledaren. Sorry om detta blev alldeles ointressant för vissa men jag känner mig starkare efter det besöket! Ikväll ska jag sätta mig och maila till skolan i Göteborg och se vad dom anser vara "motsvarande kunskaper" istället för foto A och foto B. Dom kanske "bara" vill ha in specifika arbetsprover för detta eller så, jag vet inte. Fick även tips på vad man mer kan fråga och skriva till dom så det ska jag pyssla ihop ikväll. Sen ska jag även ansöka dit! Och 1 mars måste jag fixa ett till prov som läggs ut på deras hemsida och sådär. Så det ska bli spännande att se vart detta leder helt enkelt. Kommer jag in på skolan så kommer jag börja plugga den 5 september! Iiih!! Jag hoppashoppas! Helt galet mycket hoppas jag! Skulle vara jäkligt fräckt att kunna titulera sig som Fotograf och Yrkesfotograf, eller hur?!

Stora dagen!

Nu är Tindra äntligen på dagis igen! Hon var alldeles uppspelt och ville gå redan klockan 7 imorse. Men nu är hon där och leker. Får se hur det går idag då eftersom hennes hosta inte är helt borta. Men förhoppningsvis går det bra. Vi var ju ute och lekte ganska länge igår utan att hon hostade så mycket. Jag hoppas i alla fall att det går bra, för hennes skull, eftersom hon vill vara där så himla mycket!

Idag är då stora dagen för mig. Jag ska till studievägledaren. Då får vi se vilken väg jag kommer att gå men jag är så himla kluven. Jag har ju en dröm om att bli fotograf, men frågan är ju hur stort behovet är för detta? Vi har ju endel studios här i Uddevalla och det är just det jag skulle vilja ha i så fall. En egen studio. Och den andra utbildningen jag vill gå är ju just fotografutbildningen på yrkeshögskolan i Göteborg. Men samtidigt vill jag ju bli barnmorska.. Åååh, varför ska livets val vara så svåra?? En sak som talar väldigt mycket för fotograf är att utbildningen är kortare, säkerligen roligare och den finns på behörigt avstånd! Vill jag, efter ssk-utbildningen, bli barnmorska tror jag att jag måste plugga i Borås. För det är typ bara där jag hittat den. Nåja, förhoppningsvis kan jag få ut lite av detta besöket.

Vad som sedan händer resten av dagen vet jag inte riktigt. Lär ju få hem en ganska trött Tindra sen som däremot inte kommer få vila. Kommer bli för sent för det. Men men, så är det! Ni får ha en trevlig dag i alla fall!

Tappade orken!

Jaa, jag tappade både ork och lust att lägga upp hundrafemtioelva bilder här. Är även lite förbannad över att jag inte hittade mina slutbetyg som jag hade behövt till studievägledaren imorn. Dom har legat i min blåa mapp sen jag tog studenten och nu ligger dom inte där längre! Vart är dom då? Ingen aning! Jag kan minnas att jag plockat ur dom för att kopiera dom någon gång när det behövdes till en anställningsintervju och nu är dom borta. Smart drag Malin! Får helt enkelt ringa till Birger Sjöberggymnasiet och kolla om dom kan skicka nya. Dom har ju faktiskt en lag att följa, dom ska lagra betygen i 10 år. Så jag har ju lite tid på mig, åtminstonde tre! Herregud..var det så länge sedan jag tog studenten? Tjaa..2004, var inte det förra året?

Hur som helst tänkte jag ändå slänga upp lite bilder på mina barn! Men det är inte allt för lätt att fota ungar med SÅÅ mycket energi!








(Här kommer Molly gåendes mot mig, hehe! Koncentrationsnivån var hög!)






(Och här har ni ett väldigt ofokuserat bildbevis på att Tindra faktiskt KAN leka med dockor också, inte bara bilar, haha!)

Och dagens bildutmaning var ju att visa en bild på någon i min familj. Här har ni ju världens underbaraste ungar som vi har fått äran att ha i vår familj! Och med det säger jag god natt!

Go´midda!

Vad ska man säga? Hade en trevlig kväll igår med pizza, trevligt sällskap och lite playstation move. Och jag måste faktiskt erkänna att jag har fått lite träningsvärk i högerarmen, haha! Men kul var det i alla fall! Så tack för detta!

Mamma: Nej, jag skulle aldrig ens fundera på att sätta mig på ett tåg med 2 ungar och en hund! Och framförallt inte en sittplats! Skulle inte ens fundera seriöst på det, bara så du vet. Och sen har vi nyss varit där uppe och känner inget större behov av att åka upp just nu. Men aldrig i livet säger jag bara!

Nu har jag precis kommit hem från en promenad med Troja. Blev en liten kortare sväng idag, vi var bara ute i 45 minuter. Igår var vi ändå ute i 1½ timme minst! Men det är så härligt att gå i skogen och det syns på Troja att hon älskar att springa där! Hon hoppar och skuttar som en kängru, haha! Hon ser så rolig ut. Blev lite bilder med men dom får ni inte se nu eftersom vi försöker få Tindra till att vila i våran säng. Kan väl säga att detta dock inte går speciellt bra, men ändå.

När ungarna har vilat ska vi göra ett försök till att gå ut. Får se hur Tindra klarar det. För hon vill ju så gärna till dagis imorn. Men vi får väl se helt enkelt. Men jag får återkomma ikväll med bilderna!

Detta är ingen vanlig syn man ser när man ...

img_4186 (MMS)

Detta är ingen vanlig syn man ser när man är ute och går här i Uddevalla! Men lite coolt ändå..!


Uttråkad och rastlös!

Jag känner verkligen att vi borde hitta på något idag. Men jag vet verkligen inte vad! Ungarna är rastlösa och vi likaså! Samtidigt vill jag inte att Tindra ska vara ute p.g.a sin hosta. Men den har i alla fall börjat bli lite bättre! Men vi får väl se vad vi gör. Vi kanske går ut en sväng i alla fall. Måste ju pröva innan jag kan säga nått. Men just nu ligger Molly och sover så vi får i alla fall vänta på att hon vaknar. Så får vi väl se.

Men först ska jag i alla fall hoppa in i en dusch. Ska bli riktigt härligt! Och ikväll kommer Nixuz och Julia hit igen. Dom var sugna på lite TV-superstars, hihi! Det är faktiskt riktigt roligt, hehe! Och jag måste bara säga att Jesper är extremt snygg i håret!

En bild på mig själv!

Dag 2 i den där utmaningen var att visa en bild på sig själv. Här kommer den!


Designat igen..

Gjorde en design åt Alex nyss, blev en rätt enkel design faktiskt. Gjorde en egen bakgrund och hon ville bara ha en bild i headern typ. Så den gick fort, haha! Aja, jag blev lite sugen på att ändra min med lite nu.. För sist jag gjorde en header glömde jag spara den i fotoprojekt-format, så jag kan inte "bara" byta ut bilderna i den.. Nåja, vi får se vad jag hittar på för något. Kanske väntar lite mer mot vårkanten..

Jag vet inte ens vad jag ska skriva mer.. Så intressant blev det nu.. Spännande fredagkväll..

Studerande - igen

Ni blir väl less på mitt tjat kanske.. Men nu handlar det om utbildning igen. Jag har ju 2 saker som jag vill bli, det ena mer än det andra. Men problemet är att jag tror inte att de 2 kurserna som krävdes för den ena utbildningen finns att läsa in någonstans. Möjligen på distans men jag har svårt att tro det. Men vi får se helt enkelt. Det kanske en studievägledare har koll på. Och en sån ska jag träffa på måndag klockan 13! Tjohoo! Jag mailade nämligen till en igår och bad om att få komma på ett möte. Idag ringde hon upp mig och frågade när jag skulle kunna komma. Och då fick jag en tid på måndag. Ska bli spännande att gå dit. Nästan aningens nervöst, hihi.

Men jag har i alla fall bestämt mig att går inte dom kurserna att läsa in så kommer jag välja den andra vägen utan att vara ledsen för det liksom. Då blir det ssk och sen barnmorska. För även det är en dröm jag haft ett tag nu. Jag har i princip redan bestämt vad jag skulle vilja plugga för "inriktning" om jag läser till ssk. Det är ju extrakurser man får ta och då kommer jag antingen välja distriktssköterska med inriktning på barn eller bara vård av sjuka barn. För äldrevården eller liknande kommer jag aldrig sätta mig fot på..värsta ångesten.. Men som sagt, ska bli intressant att träffa henne på måndag. Jag lovar att återkomma om vad som sagts!

Sen har jag ju tagit på mig en såndäringa utmaning också. Tydligen ska man visa en bild på någon man umgås med väldigt mycket. Och här är dom, Christian (Nixuz) och Julia!


Sorry..

Ledsen för halvtaskig uppdatering idag, men vi fick trevligt främmande av Nixuz och Julia! Så vi har spelat playstation move och TV-superstars hela kvällen. Riktigt kul faktiskt! Och innan det var vi ju hos läkarn med Tindra. Han gissade på att hon får astmaliknande symptomer när hon är förkyld eftersom hon alltid får sån jobbig hosta när hon är förkyld. Och nu hade hon antagligen ett virus som var extra ihärdigt. Så vi fick bricanyl som vi ska ge kontinuerligt 3ggr/dag. Hjälper inte det får ska vi kontakta barnmottagningen för att försöka få en utredning och antagligen få inhalationsmedel istället. Men det hoppas jag att vi kan slippa nu. Det är bara så himla tråkigt att hon inte kan gå utanför dörren utan att hosta så hon kräks. Hon blir ju rastlösare än en annan liksom.. Men vi får väl försöka hålla oss inne ändå. Frågan är bara vad man skulle hittat på med henne. Men det löser sig nog. Sen var vi en sväng ute på torp och handlade mat och hämtade ut medicinen. Och inne på maxi hände det igen, hostade så hon kräktes lite på golvet, sen hann vi precis till toan där det kom ännu mer (som dock hamnade rätt, i toastolen..). Tycker så synd om henne!

Men nu ska jag i alla fall lägga mig och läsa lite i boken jag lånade på bibblan. Den är dock rätt seg i början tycker jag.. Och då brukar jag oftast tröttna och orkar inte ens läsa ut den. Men jag ger den en chans till.. God natt gott folk!

Ny utmaning?

Detta är nog en utmaning i min smak! Skulle ni vara intresserad av att titta på denna?

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

I så fall kör jag nog igång imorn, om det skulle vara intressant alltså?

Här kommer bilderna!

Jaa, här kommer bilderna som jag pratade om. Först ut är två bilder på ett annorlunda sätt att se ljus. Detta är våran utebelysning på baksidan..





Och härnäst kommer en sjuk liten Tindra som myser i soffan.


Här kommer lite bilder från min och Trojas promenad tidigare idag. Jag måste erkänna att jag blev rätt nöjd faktiskt..





Någon som behöver en ny cykel? Hojta bara till, jag vet vart det finns!















Det var dom bilderna det! Men det kommer fler.. Först har jag bara en sak som jag vill påpeka! Jag har valt att sätta UV-filter på alla mina objektiv för att skydda den främre linsen från repor och smuts. Men jag kommer aldrig mer att fota med ett UV-filter på! Varför inte undrar ni? För att jag har upptäckt att bilderna blir helt värdelösa! Jag har ett toppenexempel efter dagens fotografering.. Se nedan!

MED filter!


UTAN filter!


Märker ni skillnaden på alla färger?? Ingenting är gjort med bilderna i efterhand och bilderna är fotade med samma inställningar i kameran, enda skillnaden är filtret som är på/av! Så aldrig igen säger jag bara! Sen har jag även kommit fram till att jag ÄLSKAR motljusbilder! Det är någon speciell tjusning med dom. Love it! Men nu kommer fler bilder. Några få bilder från Trojas möte med Thea och Agnes.


Tycker nästan att Troja ser lite arg ut här.. Kan dock tillägga att så inte var fallet. Måste nog prickat in en blinkning eller nått, haha!



Bilden som kommer härnäst blev jag lite förälskad i måste jag säga. Och jag blev väldigt nöjd över att jag lyckades få in så bra fokus på Theas ögon! För det var inte många sekunder hon stod stilla, haha! Och en nyfiken Troja som nosar lite försiktigt..



Kanske man skulle förstora?
Nu kommer en väldigt arg Molly! Efter den bilden togs så gick vi hemmåt för att hon blev på så dåligt humör. Kan även tillägga att hon SKREK hela vägen hem och även slängde snutten på marken (utan att jag märkte det) så jag fick vända efter att jag lämnat Molly till Jesper.. Fick gå nästan hela vägen tillbaka och där låg den på backen. Aningen frustrerad blev jag.. När jag äntligen kom hem igen och fick ge henne snutten så slocknade hon gott i sängen. Men inte vaknade hon då på bättre humör sedan.. En riktig liten surpuppa! Kanske är inne i en utvecklingsfas eller nått..



Men nu avslutar jag bloggandet för ikväll med en bild på en fullmåne som togs ikväll. Månen var verkligen STOR här under sena eftermiddagen/tidiga kvällen. Här hade den ändå hunnit krympa lite..


Jäkla skit!

Vi gjorde ett försök att gå ut förut. Efter min och Trojas promenad på nästan 1½ timme. Då klädde vi på ungarna och skulle gå ut igen men vi hann typ upp till Tindras dagis och där hostade hon så hon kräktes, inte en, inte två, utan TRE gånger! Och då spydde hon även ner hela overallen och hennes skor. Nått måste ju vara galet när hon har en sånhär hosta?! Verkar heller inte hjälpa med varesig molipect eller bricanyl då vi testat båda.. Så jag ringde bvc och fick en tid hos farbror doktorn återigen. Imorn 09.45 ska hon vara där.

Så jag, Troja och Molly gick ner till fårhagen för att möta upp Malin, Thea och Agnes för att se om inte Troja ville busa lite. Faktiskt så gick hon igång och sprang och busade lite, men inte var det mycket.. Men denna gången kastade hon sig inte framför dom på rygg i alla fall, nu var hon bara nyfiken och gick fram och nosade. Agnes och Thea däremot sprang ju runt i 280 som vanligt, hehe.

Just nu sitter jag och lägger in massa bilder i datorn. Blir en blandad kompott kan jag garantera er. Blev nämligen lite fler bilder under min och Trojas promenad idag så vi får väl se om det finns några värda att visas.. Men jag tänkte att jag lägger upp bilderna i ett separat inlägg, för än så länge har bara hälften av bilderna laddats in i datorn. SEGT!

Vad händer annars imorn? Jag tror att jag ska bylsa på Molly kläder och ta en långpromenad imorn medan Jesper är på vårdcentralen med Tindra. Fast just runt den tiden är det lite klurigt, för då ligger oftast Molly och vilar. Men vi får se. Har hon inte somnat så klär jag på henne, men sover hon så får hon sova. Intresseklubben antecknar eller? Shit vad rörigt detta blev.. Och föresten..arbetsförmedlingen har fortfarande inte ringt upp mig. BRA handläggare man har va? Hrmf!

Oh my..

Vilken underbar natt detta har varit! (Läs med ett TON ironi!) Jag har MAX fått sova en timme i stöten, sen har Tindra vaknat och varit halvt hysterisk och hostat lite. Sen var det min tur.. Jag låg och hostade konstant mellan 00.30 - 03.22 då jag klev upp och tog lite cocillana som Jesper hade kvar. Sen har även Molly vaknat några gånger inatt. Behöver jag säga att jag känner mig helt död idag? Men jag ska försöka ta mig ut på en långpromenad med Troja sen, kanske man vaknar till lite.

Jesper har åkt iväg för att köpa en örontermometer. Tindra känns varmare idag än nånsin och vi har funderat på att köpa en sån länge så då gör vi det nu när den andra ändå är borta. Får väl se om vi måste ringa vårdcentralen igen och se om hon har fått tillbaka sin öron/halsinflamation. Gah! Alltså detta börjar gå mig på nerverna. Det tar ju aldrig slut! Vi har ju för sjutton inte ens haft ett uppehåll på en vecka sedan dagen innan julafton! Tindra vill nu inte ens äta, inte ens välling.. Vällingen brukar inte vara nått problem annars när hon är sjuk. Men hon dricker en hel del vatten och saft i alla fall och det är ju huvudsaken.

Molly däremot är piggare än piggast, eller njaa, lite trött är hon efter natten så hon vilar nu men hon är piggare kroppsligt om man kan säga så? Hon har ingen feber och hon kryper runt och busar hela tiden. Det påminde ju mig att jag inte hunnit ge henne sin första penicillin. Grattis mamma! Aja, hon får det när hon vaknar. För hon hade hunnit äta sin välling när jag klev upp och då får jag inte i henne medicinen eftersom hon redan är mätt. Aja, ingen större skada skedd, vi hinner ju ge henne sina 3 gånger idag ändå. Så det blir nog bra.

Nää, nu ska jag sätta mig och kolla lite jobb medan jag väntar på att Jesper ska komma hem igen. Ha en bra dag!

Inga bilder..

Näe, jag har inte orkat sätta mig vid den andra datorn och än mindre ta fram kameran.. Jag orkar inte! Jag är inte engagerad för fem öre.. Ska nog snart ge upp datorn med och lägga mig och göra nått annat. Men vad? Gubben är ju borta. Tindra sover apdåligt också, hostar trots hostmedicin så att hon nästan kräks, går in stup i kvarten och ger henne vatten. Nu vaknade hon igen, hostig och ledsen, drack lite vatten och gnällde om att få sova i min säng. Så där ligger hon nu. Kanske bra det i och för sig, för där inne är det lite svalare. Får väl se hur resten av natten går. Känner mig inte vidare taggad kan jag säga. Men men, vad ska man göra? Jag är bara fruktansvärt trött på sjukdomar utan uppehåll.. SNÄLLA låt oss vara friska i helgen! Så att vi får hitta på något!

God kväll!

Blev ingen lång promenad nere i skeppsviken tidigare idag. Vi gick en liten sväng men Molly blev förbannad på solen som lös i ögonen på henne och Tindra hostade och jag saknade helt inspiration till att fota. Tror faktiskt inte det blev en enda bra bild där ute idag. Har inte ens orkat lägga in dom i datorn. Får se om jag orkar byta dator sen och kolla igenom dom. Annars får jag väl göra det imorgon kväll.

Men appropå bilder så funderar jag på att skriva ut en av bilderna på paprikan och rama in den och hänga upp den i köket. Antingen i A4 format eller i vanligt 10x15. Funderar även på att göra likadant med andra grönsaker/frukter och göra det som en serie på den lilla väggen som vi kan hänga upp saker på där inne. Skulle nog kunna bli rätt fräckt ändå. Frågan är bara vilken av bilderna jag ska ta.. Vill ni hjälpa mig?

  
(Bilderna är klickbara!)

Personligen tror jag att jag gillar 1an bäst, men jag vet inte..även 2an gillar jag. Aja, vi får se. Ska först handla hem lite mer grönsaker och frukter och fota så att jag kan bestämma vilken storlek och hur många tavlor jag ska ha.

Nu ska jag snart (äntligen!) lägga Molly för natten! Hon har varit en liten djävulunge under kvällen, enbart för att jag är ensam med dom, jag lovar! Hon har varit flyförbannad när hon inte fått göra som hon vill och då slåss hon, men trots det så ska hon ändå göra ALLT hon vet att hon inte FÅR! Det resulterade i att vi bägge två stod och gapade på varandra, haha! Kan nog sett ganska roligt ut kan jag tro.. Men nu har hon i alla fall fått sin sista penicillingkur för idag så det är bara skicka hon i säng snart. Tindra ska få se färdigt på pippifilmen jag nyss satte på (nummer 2 för idag) sen ska även hon få sova. Om hon inte somnar i soffan, hon ser rätt trött ut. Aja, det återstår att se.. Hoppas verkligen att hon är piggare tills på torsdag så att jag kan låta henne gå till dagis! Hon tjatar hål i huvudet på mig och klättrar tamejtusan på väggarna här hemma! Samtidigt som vi inte riktigt kan hitta på något för att hon är sjuk.. Kan dessa sjukdommar ta slut nån gång?!

När bägge ungarna sover ska jag passa på att hoppa in i en dusch, kan behövas då mitt hår är så fett att man känner sig flottig på fingrarna så fort man tar i det.. Känns som att jag inte duschat på en vecka..hua! Näe, skicka tjurungen i säng nu och hoppas på en bättre morgondag! Jag återkommer säkert med mer rolig skrivning ikväll..


Design!

Har gjort en design åt Anki nu. Den kan ni se om ni klickar in på hennes blogg HÄR! Och om ni inte ser den nya ljusa designen så får ni klicka på f5 på tangentbordet, det brukar hjälpa. Nu står Alex på tur. Hon ska bara få förklara lite hur hon vill ha det först.

Vad har vi gjort för spännande idag då? Jaa, jag tyckte att Tindra kändes lite varm imorse så hon fick stanna hemma från dagis. När jag väl tog tempen hade hon dock ingen feber. En liiiiten topp på 38,3 hade hon runt 13-tiden men sen inget mer. Känns skönt och jag hoppas faktiskt på det bästa! Molly har heller ingen feber längre.

Här på eftermiddagen, efter några antal misslyckade försök till att få Molly att vila så klädde jag på mig och henne, packade ner henne i vagnen, tog på Troja selen och så traskade vi ner till stan och vidare till biblioteket. Där mötte Jesper upp oss eftersom jag inte vill ha Troja ståendes utanför utan uppsikt. Så jag satte in Molly i bilen, hon hade ju lyckats somna typ 5 min innan vi kom fram, och Jesper tog vagnen och Troja och jag gick in. Hämtade en bok och sen åkte vi igen.

Tindra satt i bilen och tjatade om att få äta på mcdonalds, så vi åkte faktiskt ut till torp och gjorde just detta. Käkade. Och sen sprang jag in en snabbis på maxi för att köpa "djungeldessert". Fick nämligen ett tips av Lisa på facebook att man kunde blanda Mollys penicillin i detta och att det tog bort den mesta smaken. Så jag testade när vi kom hem och det funkade klockrent! TJOHOO!! Så nu får jag i henne penicillinet i alla fall - SKÖNT!

När det var fixat var Molly så jäkla trött, gnällig och hungrig. Så hon fick en flaska och sen slocknade hon, och sover ännu! Har sovit sen 17.30 alltså.. Så nu hann hon aldrig få sista kuren med penicillin.. Aja, jag får väl ge henne en extragång i slutet av kuren helt enkelt. Kan inte vara någon större fara.

Sen har vi inte gjort så mycket mer.. Jag och Tindra har myst massor! Hon är inne i en väldigt kramig period just nu..och pussig! Sen ville hon att jag skulle ligga och killa henne på ryggen en stund innan hon somnade, så det gjorde jag och nu tror jag att hon sover faktiskt. Härligt värre!

Nää, nu får jag sluta skriva.. Ska även byta dator och sätta mig i soffan. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Studera?

Jag har ju länge kännt att jag vill plugga. Men har aldrig riktigt kommit fram till vad. Ett ämne har dock kommit tillbaka till mig varje gång jag funderar.. Barnmorska! Det betyder alltså att jag först måste plugga till sjuksköterska i 3 år på högskola. Innan det måste jag även läsa upp min matte B eftersom jag fick IG i den kursen. Är även osäker på om jag har gjort naturkunskap B eller om även detta är en kurs jag måste plugga upp, får nog kolla mina slutbetyg. Sen söka till högskolan då. Efter att jag är klar som sjuksköterska så måste jag sedan jobba ett år som sjuksköterska för att skaffa mig arbetslivserfarenhet innan jag kan söka till barnmorskeutbildningen som är på två år. Så egentligen är det 6 års utbildning varav ett år är med jobb kan man säga. Är man beredd att göra det? Jag anser egentligen, varför inte? Jag är bara 24 år! Jag ska i alla fall börja med att kolla om man kan få träffa en studievägledare. Det borde dom ju ha tillgång till på arbetsförmedlingen tycker jag..eller? Jag har i alla fall försökt få tag i min handläggare på arbetsförmedlingen, jag har mailat henne nu och bett henne om ett möte. Så då kan jag börja med att disskutera detta med henne så kanske hon kan hjälpa mig vidare. Så vi får väl se hur det går. Sugen så att det kliar i fingrarna på mig i alla fall!

Så vi får väl se om jag inom ett par år kan titulera mig som sjuksyrra..


Lite kreativitet!

Jag blev lite fotosugen förut och tänkte testa nått jag inte gjort förr. Fota grönsaker, haha! Så jag drog fram fototältet och blixtarna och började fota. Men jag blev inte nöjd då det blev massa skuggor på den vita bakgrunden. Dessa kom givetvis av kamerans inbyggda blixt. Men denna måste vara uppfälld eftersom jag inte äger någon radiosändare. Hur som helst så visste jag att detta skulle kunna undvikas om man haft en softbox eller liknande. Men en sådan äger inte jag.. Så jag lät kreativiteten flöda och det resulterade i detta:



Jag byggde alltså en egen! Och denna funkade faktiskt klockrent! Tänk vad lite tejp, kartong och papper kan lösa problem, haha! Men detta skulle nog ha funkat bättre om jag haft en bit tyg av tunnare slag istället för papper. Den tog bort ljuset lite VÄL mycket även om slutresultatet i kameran blev SÅ mycket bättre. Ni kommer dock inte få se nått resultat av detta då jag i det stora hela inte blev nöjd med dom bilderna efter att ha redigerat 3 andra bilder fast med svart bakgrund. Dom bilderna blev rätt häftiga faktiskt.. Ibland ska man spä på lite med redigering, hehe.. Här har ni resultatet av dessa!







Bilderna är egentligen (rent tekniskt) inte snyggt redigerade för fem öre! Men jag tyckte dom blev lite fräcka på ett annorlunda vis.. Om man får säga så? Sen kan jag även tillägga att paprikan är LITEN. Den mätte väl ca. 5-6cm i höjd, hehe. Det syns inte på bilderna..

Näpp, nu ska jag fortsätta med en bloggdesign jag grejar med! Och Alex, nej det är inte din jag håller på med, Anki frågade först, moaha! Hoppas på fint väder imorn för då ska jag ut i naturen och fota lite!

Som jag trodde..

Nu har vi kommit hem från akuten jag och Molly. Och självklart var det som jag trodde! Rodnad i halsen + svullna halsmandlar och rodnad i bägge öronen. Hon fick penicillin och ska äta det i 7 dagar! Hon har även en lättare bronkit (inflamation i nedre luftvägarna som skapar väldigt mycket slem). Han kollade även i min hals och han sa att jag låg "på gränsen" till halsfluss jag med! Fy fan heller! Men jag har inte speciellt ont i halsen så jag tror (läs: hoppas) inte att jag får det faktiskt. Jag hostar ju som en annan idiot så det är säkert därför..hoppas jag i alla fall! Men skönt att vi fick penicillin i alla fall så att hon förhoppningsvis blir frisk inom ett par dagar!

Kan även tillägga att bråket med våran "kattvakt" inte är så allvarligt som det lät på mig. Jag är inte sur, det mår man bara dåligt av. Vi blev bara väldigt ställda när grannarna börjar ringa om att våra katter ständigt var ute trots -20 grader. Nåja, det löser sig. Katterna lever och mår bra i alla fall och det är det viktigaste!

Tänkte bara skriva..

Jaa, nu har även Tindra lagt sig. Så jag tänkte bara skriva några fler rader. Min och Trojas utställningspremiär blir tidigare än vi tänkt oss! Fick ett mail av hennes ägare (vi är ju "bara" fodervärd) idag och hon ville gärna ha med Troja på en utställning i Lidköping den 7 maj. Detta är en nationell utställning. Jag blev dock lite nervös nu, haha. Jag har ju inte ställt ut någon hund på väldans massa år! Men vi får se till att träna träna träna så fort man kan komma sig fram utan snö! Undra om det kommer någon inoffare här i närheten innan det? Jag menar, det är ju bra träning för en själv! Får nog kolla upp det. För sen är ju utställningen på orust (också inoffare) den 28 maj. Men hur som helst kommer det bli svinskoj att få ställa ut fina Troja i Lidköping! Vi kommer nog åka dit hela familjen. Även om det kanske blir lite långtråkigt för våran äldre dam..jaa iofs för den yngre med.. Men vi hinner ju kolla på det, kanske skaffar vi barnvakt..skulle vara enklare! Men jag blev i alla fall glad! Och spänd! Även om det är nästan 4 månader dit, haha!

Lenas dotter ställde ut Troja på utställningen på Orust förra året (då hon var valp) och då blev hon BIR (Bäst I Ras)! Hon har nog ganska goda förutsättningar i alla fall. Hoppas på det i alla fall!

Jaha...

Då sitter jag här då.. Jag har precis lagt Molly och JA jag vet att klockan bara är strax efter 17. Men grejen är den att vi har fått en tid åt henne på akuten klockan 20.40 så jag tänkte att hon skulle hinna sova nååågra timmar innan dess i alla fall. Får väl se om hon somnar, men så hängig som hon är så borde det inte vara några problem. Vi misstänker nämligen att även hon åkt på halsfluss eller nått sånt. Så sjukvårdsrådgivningen tyckte att vi i alla fall skulle låta någon titta på henne. Visst! Men tydligen fanns ingen tidigare tid..suck! Men hon har i alla fall lyckats hålla sig någorlunda pigg här under eftermiddagen för hon har fått ipren. Men innerst inne hoppas jag verkligen att hon kan få slippa halsfluss, för jag vet hur illa den där jäkla kåvepeninen smakar! Och så ska jag tvinga i henne den..fy! Men det återstår att se i alla fall..

Tindra och Jesper är ute och leker i tövädret. Det har snöat nästan hela dagen och kommit typ 1dm snö. Men nu regnar det och är varmt typ. Nu kom dom in så ska gå och hjälpa henne av med overallen!

Hallåj!

Nu har jag och Tindra hunnit vara och pröva på denna familjegympa på friskis. Och det var faktiskt riktigt skoj! Tindra älskade det och sprang runt som en galning och försökte hänga med i alla rörelser. Och visst klarade hon det väldigt bra för att bara vara 2 år! Så detta kommer vi fortsätta med. Kommer betala medlemskort och träningsavgiften för det när vi åker dit nästa gång. Någon som känner sig sugen på att åka med? Det är bara hojta till i så fall!

Nu har jag äntligen lyckats få Molly till att somna om! Efter lite hostmedicin och nässpray och upphöjning av sängen tror jag äntligen att hon lyckades somna. Jesper ligger inne i våran säng med Tindra och dom sover garanterat bägge två! Så nu är jag ensam vaken och kan faktiskt tycka att det är rätt skönt..! Tystnaden man får tar man vara på, hehe! Fast tydligen sover inte Jesper..än i alla fall..för han skickade just ett sms från sovrummet att Tindra SNART sover, hehe. Men 99 gånger av 100 så somnar han också där inne.

Nu får vi väl se vad resten av dagen har att erbjuda. Förmodligen blir det ganska lugnt då det verkar vara Mollys tur att bli sjuk igen.. Vet dock inte om hon har någon feber då jag fortfarande inte hittar termometern men jaa, vi får se. Hon kan knappt sova för att hon är så snorig och hostar!

Jag är såååå sugen på att göra nått med mitt hår! Men jag vet inte vad.. För jag vill spara ut det till långt men samtidigt vill jag göra någon rolig frisyr.. Kanske bara skulle byta färg på det till att börja med..sen får vi väl se om jag gör nått mer helt enkelt..

Sitter och njuter av en kopp varm choklad....

img_1809 (MMS)

Sitter och njuter av en kopp varm choklad. Snart ska vi börja göra oss iordning för att åka på gympa! Får hoppas att man pallar trycket trots förkylningen. Men Tindra ser fram emot det så vi får åka ändå! Ha en trevlig dag!


Omslagsbebis?

Jag har laddat upp en bild på Molly HÄR så jag tycker att ni kan gå in och rösta på henne som omslagsbebis på vi föräldrar! Hehe!

Nu sitter jag bara här en snabbis. Har precis lagt Tindra och detta med att sluta med napp verkar vara hennes grej nu tror jag. Hon har inte frågat efter den många gånger idag och nu när hon lade sig frågade hon inte efter den en enda gång! Duktig flicka detta! Men hur som helst så skriver jag bara en snabbis, för sen väntar tv´n och Let´s dance! Jag tycker att det är rätt skoj att se på faktiskt och jag måste väl erkänna att jag hejar lite på Anders Bagge, haha! Han är ju störtskön!

Men ha en trevlig kväll och glöm inte rösta på Molly!

Försök till vila!

Nu har jag lagt Tindra (Molly sover redan..) för ett försök till vila. Lyckas jag är det hennes första dagsvila sedan nappen försvann. Jag hoppas att hon somnar för då kanske vi lyckas hålla henne vaken lite längre ikväll. Imorse gjorde hon nämligen morgon strax innan sex och väckte därmed Molly. Molly är inte helt pigg, hon är varm och snorar värre än jag vet inte vad. Hittar, som vanligt, inte febertermometern så jag vet inte hur mycket feber hon har. Men med tanke på att hon redan vilar för andra gången idag är hon inte vidare pigg. Stackarn! Det går rundgång på detta här hemma.. Får nog ta och städa bort lite baciller snart. Hon har dock fått renbäddat och sånt redan men får väl göra det en gång till så fort hon piggnar till lite. Blä för detta! Kan dock räkna med att vi nu säkerligen kommer vara sjuka resten av våren.

Jag hoppas dock att Tindra kan hålla sig frisk ett tag nu. För imorn ska vi åka ner till friskis och svettis och testa på femiljegympa. Det ska bli jätteroligt faktiskt. Hoppas att hon tycker det med för då kommer vi gå dit varje lördag. Har även kollat upp lite hur det är med "simskola" här i stan. Men ingenting får hon gå fören hon blir 3 år. Då kan hon få börja något som heter lek&plask. Kanske en bra födelsedagspresent åt henne? Ett säsångskort för lek&plask på badhuset. Det kostar 525:- i avgift.

Men det är mycket som jag ser fram emot iår som startar till våren. Det är alla hundutställningar! Vi får se om jag och Troja tar premiären på hundutställningen på orust eller om vi hinner åka på någon innan den. Dit SKA vi i alla fall. Det är ju nära hemma också. Ska i alla fall bli otroligt roligt. Så snart ska vi börja träna. Jobbigt bara att vi inte har någonstans att träna just nu p.g.a all snö.. Men jag ska i alla fall åka ut och kika på ett utställningskoppel tänkte jag. Svart är väl bäst när man har en svart hund va? Får nog bli ett sånt i alla fall.

Efter min och Melissas lilla fotosession igår så började det klia ännu mer i mina fotofingrar. Så vi får se om jag kanske ger mig ut en stund sen. Jag och Tindra kanske kan åka en sväng med bilen, kanske ner till strandpromenaden? Så kan jag passa på att ta lite bilder på henne med! Och hon får komma ut i friska luften lite med. Men vi får se hur vi gör.

Finns det nått mer att skriva? Nää, jag tror inte det. I så fall återkommer jag ikväll..

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig ...

img_2821 (MMS)

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Trojas födelsedag hurra hurra hurra!!! Idag blir lilla Troja ett år! Grattis lilla gumman!


Fotosession - porträtt

Nu tänkte jag visa er lite bilder på min och Melissas lilla fotosession tidigare idag. Det blev inte så många bilder men jag är faktiskt hyfsat nöjd över resultatet för att ha varit första gången jag tar porträttbilder. Men ni får väl se och gärna säga vad ni tycker!



















Fotograf: Malin Andersson (jag)
Modell: Melissa Dahlqvist (
Här hittar ni hennes blogg!)

Melissa är just nu gravid med sin andra bebis och jag har fått äran att testa fota hennes gravidmage senare också. Får se när det blir bara, hade ju varit underbart att kunna vara utomhus! Men då får det ju bli varmare. Men vi får se hur vi kan lösa detta! Kika in på hennes blogg vettja!

Resten av dagen har vi inte gjort så himla mycket. Försökt orka med! Tindra har inte vilat middag och jag tänkte inte tvinga henne heller. Men detta resulterade faktiskt i att hon somnade (efter ganska mycket tjat från vår sida) TIDIGT! Hon somnade faktiskt redan 18.30 - utan nappen! Tjohoo! Jag lade henne (i förebyggande syfte) redan klockan 18 för att ha god tid på mig så att inte kvällen blir lika sen som igår (ca. 22.00) och vips så slocknade hon! Skönt måste jag säga. Och en stor eloge till henne som tar detta med nappslutandet så bra! 2 gånger har hon frågat efter sin napp på hela dagen idag! Och en gång skulle hon gå och låna Mollys napp (som låg i Mollys säng) men jag hann stoppa henne, hehe! Jag blir så stolt att det värker i kroppen!

Men nu ska jag faktiskt gå och mysa med min gubbe i soffan. Ungarna sover gott och det är lugnt och stilla. Ska även vika lite mer tvätt och slänga igång en maskin till och sådär. Nu är snart all tvätt borta! GÖTT MOS!

Mamma vs. nappen(Tindra) 1-0

Idag fick jag världens chans och jag tog den! Tindra hade bitit sönder ännu en napp, men denna gången var hålet så stort att jag fick in mitt lillfinger! Så nu sa jag åt henne att vi har inga fler nappar, du är så stor nu så du kan sluta med nappen, nu slänger vi den - och det gjorde jag. Precis innan hon somnade blev hon lite ledsen, p.g.a trötthet(!), och bad då om en ny napp. Men jag stod på mig och sa att vi har inga fler nappar, som är slut nu. Då pekade hon mot dörren och sa att däär borta finns det napp. Men jag sa att vi hade skickat alla nappar till tomten. Detta köpte hon och lade sig till rätta efter lite tröst. Och efter det har hon inte varit uppe en enda gång och jag misstänker att hon sover! Vågar inte smyga in och titta ännu dock.. Men det ska bli spännande att se hur denna natten blir. Och jag, jag ska gå ett varv runt lägenheten och rensa nappar! Ska kolla under soffan, i leksakslådan, under tv-bänken..jaa överallt! Här ska inga nappar ligga framme så att hon frestas att ta en.. DUKTIG FLICKA!

Fotosession - porträtt

Imorn blir det en liten fotosession ändå. Melissa ska agera fotomodell och jag ska försöka mig på att ta några fina porträttbilder. Ska bli kul! Har aldrig tagit porträttbilder utomhus i snö förut men jag hoppas att det kan bli bra i alla fall. Så jag ska se till att ladda kameran ikväll och även packa min fotoryggsäck så att jag har med mig allt jag vill ha med mig. För jag har alltid en tendens till att glömma hälften som jag TÄNKT ha med mig, haha! Så bra fotograf är jag! Men hur som helst så kommer ni förmodligen få se lite bilder imornkväll. Håll utkik!

Nu ligger Molly och har precis somnat och Tindra ska snart få bege sig till sängen hon med! Sen var det slut på denna dagen och Tindra ser fram emot dagis imorn! Och jag ser fram emot att få fota.. Det kliar i mina fotofingrar faktiskt och har väl gjort det ett bra tag faktiskt. Men nu hoppas vi på att vädergudarna är på våran sida så att vi kan få till detta!

Läkare och move!

Hallå där! Då har man fått iväg gubben till farbror doktorn (som i detta fallet var en fru/fröken doktorn) med misstänkt halsfluss. Får väl se om han får penicillin eller om han bara blir ordinerad alvedon och vila. Själv är jag lite rastlös faktiskt. Men jag är ju förkyld jag också med en tät näsa och hosta. Men min hals känns i alla fall bättre idag. Det är JAG glad för, för jag kan fan inte svälja dom där jäkla tabletterna. Så när Jesper förmodligen måste hämta ut sin medicin ska han få köpa nässpray med. För det var ju någon som använde upp vårat nässpray när dom var här (pik pik). Hehe!

Nu har vi även fått sålt vårat wii. Och det ska köpas en annan grej för dom pengarna. Tänkte nämligen köpa ett move till vårat ps3. Har hört att det ska vara väldigt roligt! Så det återstår att se.

Märkte precis att jag tappat förmågan att känna smak på mat också. Så det blir ingen "gómat" fören den är tillbaka i alla fall. Det är det värsta när jag blir förkyld. Jag tappar smaksinnet! Och det håller sig ofta borta ett par dagar! Sen brukar jag oftast tappa rösten med men det har jag inte gjort än i alla fall. Får väl se hur det blir med det. Men detta blev ju ett givande blogginlägg. Jag ger upp!

Efterlysning!

Ingen som är sugen på att ta lite snygga bilder på sig själv? Gärna någon som inte skulle vara helt obekväm med att kravla runt i lite snö. Jag vill testa på lite nya idéer jag har till snygga porträttfoton. Jag tänkte försöka komma ut på torsdag förmiddag. Vill gärna vara ute när det är LJUST ute. Lite mulet spelar ingen roll. Ser faktiskt hellst att det är mulet..men skit samma. Sugen? Hör av dig! Går bra att kommentera här eller var som helst..

Bebisar och sömn!

Jag bara måste skriva detta inlägget. För just detta var även uppe på nyhetsmorgon imorse. Det handlade om bebisar och deras sömn. Det var en mamma som ringde in till experten och sa att deras bebis, när dom lagt henne för natten, bara sover 1-2 timmar och sedan vill gå upp och leka ett par timmar för att sedan lägga sig igen! Experten frågade hur dom gjorde första gången ungen gjorde så och hon svarade (självklart!) att hon tog upp henne så att hon fick leka. Detta ska man ju inte göra, för då får bebisen "utdelning" och något roligt att göra, nästan som en belöning. Detta tar ju bebisen för vana att hon FÅR göra sen och därmed får föräldrarna problem. Man ska bara låta bebisen ligga kvar i sängen oavsett om hon är klarvaken och glad och tjoar efter en. Man SKA inte ta upp bebisen för att den då LÄR sig att den FÅR kliva upp och leka en stund! Varför gör många så? Och sedan gnäller över att ungen inte VILL sova?! Jag har bara lite svårt att förstå detta.

Vi har alltid varit stenhårda vad gäller ungarnas sömn. När dom lagt sig så ska dom sova. Detta har vi ju fått tillbaka genom att ungarna sover hela nätterna 12 timmar i stöten och vaknar pigga och glada (oftast). Och om dom vaknar på kvällarna/nätterna går vi in, stoppar om dom och ger dom nappen och snutten och då somnar dom om efter ett tag. Och jag tror faktiskt att man MÅSTE vara hård med detta. Tar man upp dom så att dom får leka så är det VI föräldrar som LÄR dom dessa fula ovanor. Det är inte bebisens fel att dom vaknar utan det är vårat eget.

Sen finns det ju undantag som t.ex. om bebisen/barnet är sjuk och inte kan sova av den anledningen. Men det betyder inte att barnet ska få leka för det. För då kanske den tar det för vana. Men hur som helst, jag vet egentligen inte vad jag ville ha sagt med detta jag tycker bara att den experten hade så RÄTT så jag var tvungen att ta upp det i bloggen. Det gäller alltså att vara envisare än sina barn och BITA IHOP! Nu ska jag laga mat!

Sjukstuga igen!

Japp, då var det min och Jespers tur istället. Halsont, snuva och hosta. Inget roligt alls faktiskt! Ingen av oss har dock feber ännu men jag bara väntar på det.. Men det hindrade inte mig från att starta dagen med en långpromenad! När jag gick för att lämna Tindra på dagis så tog jag, i vanlig ordning, med mig Troja för en rastningsrunda. Men jag fortsatte gå.. Vi gick först på den oplogade cykelvägen, förbi tennisplanen, ner i dalen, upp förbi sandersdalsskolan och ner till skogslyckan och sen gick vi upp för den andra cykelvägen och hem igen. En lagom runda på ca. 45 minuter. Ska faktiskt börja gå den rundan i alla fall dom dagarna Tindra är på dagis. Man känner sig alltid lite piggare efter en sån promenad!

Vad ska vi hitta på resten av dagen då? Jo, någon av oss ska i alla fall åka och handla lite mat. Det ekar tomt överallt. Idag ska det bjudas på spagetti och köttfärssås, jag blev så sugen på det! Sen får vi väl se om vi orkar hitta på nått annat.

Men vad är detta??

Jag börjar bli smått galen på detta nu. Varje ägglossning får jag sån jävla mensvärk att jag bara vill krypa ihop och försvinna..denna mensvärk släpper aldrig helt fören mensen är slut. Jag vette sjutton varför det har blivit såhär. Förra mensperioden hade jag dock "bara" ont dom 2 första dagarna av mensen men denna gången slår det ju tillbaka dubbelt upp! Detta har blivit efter att jag fått två barn, kände aldrig av ägglossningen innan. Undra om man skulle behöva boka tid hos en barnmorska eller gynekolog eller nått och se om det är nått som är fel.. Såhär ska det väl ändå inte vara?? Jag blir fan deprimerad..

Jag har i alla fall fått kommit mig iväg och shoppat lite för ett av presentkorten vi fick till ungarna på julafton. Blev en hel del på kappahl. Blev dock bara till Tindra (förutom 2 par strumpor till Molly) för det fanns verkligen ingenting på kappahl just nu. Men det blev i alla fall en pyjamas, en tröja, 5-pack strumpor, strumpbyxor, skärp och ett diadem till Tindra och som sagt ett 2-pack strumpor till Molly. Tindra var fortfarande (läs: är fortfarande) vaken när jag kom hem så hon fick ta på sig sin nya pyjamas, då blev hon glad! Men hon har dock inte somnat ännu. Får väl hoppas att hon somnar snart.

Vad ska vi göra imorn då? Ingen som hellst aning faktiskt. Det lär märkas..

Mollys 1-års kontroll

Då har vi precis kommit hem från bvc med Molly. Det var vägning, mätning och sprutor på agendan idag. Usch, tycker så synd om henne. Hon brukar ha så ont av dom och få feber och vara jättehängig. Så vi får väl se hur kvällen blir. Just nu ligger hon dock och sover så vi får väl se. Men denna gången vägde hon 9400 gram och var 75,5 cm lång. Och som vanligt tycker jag att det är roligt att jämföra storlekarna på ungarna. Molly väger 500 gram mer än Tindra gjorde vid samma ålder och är hela 2 cm längre! Hon kommer nog bli en lång tjej denna Molly. (Tindra vägde 8950 gram och var 73,5cm)

God förmiddag!

Då var Tindra tillbaka till sitt efterlängtade dagis. Dock var hon lite blyg när vi kom dit och ville bara kramas med mig, hehe. Men det gick snabbt över och hon sprang in och lekte. Fick även en tid för Mollys inskolning. Den 7 februari klockan 10 ska vi vara där. Om jag nu inte får jobb för då var det bara ringa dit så kunde jag få inskolningen tidigare.

Efter dagis tog jag och Troja en promenad. Det var härligt men halkigt som tusan! Det har fryst på endel under natten så nu är det isgata igen. Men vi ska dock ut på en längre promenad om en stund. Tänkte att vi skulle gå vid 11.30 så att vi hinner vara ute en stund innan vi måste gå mot bvc. Ska bli kul att se hur mycket Molly väger nu och själklart hur lång hon är. Tror att det var sprutdags med tyvärr. Stackarn brukar bli så dålig efter sprutorna så hon lär väl gnälla resten av kvällen. Tycker så synd om henne..

Nää, nu ska jag njuta av lugnet lite och sätta mig och kolla lite jobb. Ha en fortsatt trevlig dag!

Slå ett slag för ett shampo!

Ja detta är ju ganska långt ifrån en såndäringa modeblogg eller fashonista. Men jag måste få slå ett slag för ett nytt shampo som jag har köpt. Ja även balsam då.. Och det är detta shampot/balsamet jag pratar om:


Syoss repair therapy köpte jag för att testa i mitt skadade hår. Mitt hår blev skadat i våras när jag blekte det, kanske lite för många blekningar. Och jag har sedan dess testat både det ena och det andra, bland annat schwartzkopft gliss och det var nog den sämsta skiten jag testat! Håret blev flottigt redan innan det hann torka! Har även testat hårinpackningar (ska dock testa denna hårinpackningen med) men inget har hjälpt! Detta var det bästa jag har köpt och jag kommer fortsätta köpa det! Nu har jag inga problem med att dra en borste genom håret och det känns rent i ett par dagar. Så tummen upp för detta!

Ska jag ge er ett tips också? Angående hårinpackning? Många tror att man ska sätta i en hårinpackning EFTER man har tvättat håret - detta är en myt. Eller att man inte behöver använda balsam efter att man haft i en hårinpackning - detta är också en myt. Man ska först shamponera håret, sen lägga i en hårinpackning och låta den verka en stund (till exempel medan man rakar benen eller nått) och sen ska man avsluta med balsam! Varför? Jo, av den enkla anledningen att inpackningen öppnar upp håret och reparerar det men stänger det inte - det sköter balsamet. Därför är det viktigt att man använder balsam efter en inpackning för annars gör ju inte inpackningen någon nytta! För då kommer det in en massa skadliga saker i håret som kanske till och med skadar det ännu mer. Så då vet ni det också! Jag fick lära mig det av min frisör.

Nu var det färdigtipsat för idag. Vad har vi gjort idag då? Jaa, vi har städat litegranna och sen fick vi främmande av Nixuz och Julia. Då blev det lite fika och Molly fick jättefina kläder i present eftersom hon fyllt år. Vi kollade även på en rätt bra film som gick på tv1000, kommer inte ihåg vad den hette nu bara. Sen behövde Julia ut till torp för att köpa en grej till bilen så vi åkte med och käkade mat och försökte gå där en svän. Men jag fick så SJUKT ont i magen att jag knappt kunde andas. Så vi åkte hem och jag lade mig på soffan en stund. Då försvann det faktiskt. Vette sjutton vad det var faktiskt.. Så nu har jag och Troja precis kommit hem från en timmes promenad. Det var härligt det med. Men det blåste och regnade dessvärre.

Imorn har vi fullt upp, eller kanske inte. Men Tindra ska äntligen få komma tillbaka till sitt dagis efter julledigheten och Molly ska till bvc på 1-års kontroll. Så jag tänkte faktiskt ta en LÅNG promenad med Troja medan Tindra är på dagis. Sen gå ner lagom till att Molly ska vara på bvc så får Jesper möta mig där så kan Troja vänta i bilen medan vi är där. Det tar ju inte långa stunden. Sen ska Tindra hämtas och hem och vila en stund. Sen måste vi handla, vi har näst intill tomt i kyl och frys. Vet dock inte riktigt vad vi ska äta. Aja, det löser sig. Men nu har jag skrivit en hel roman så nu lägger jag ner. Ha en trevlig kväll!

GLÖMT!!

Haha, nu har jag gjort bort mig själv..! Jag hade ju tänkt starta en liten utmaning till alla fotogalningar som läser min blogg. Att ladda upp en bild om dagen i ett helt år! Jag har till och med startat en separat blogg för detta. Men jag misslyckades totalt, haha! Jag har glömt bort det.. Så jag skiter nog i detta. Har ingen inspiration till att fota just nu ändå och det skulle bara bli enformiga bilder. Så vi skippar detta..

Molly gick och Tindra härmas!

Jag börjar med Tindra. Hon har börjat snappa upp alldeles för mycket nya ord som hon hör folk säga alldeles för ofta. Hrm.. Vi är inte världsbäst på att hålla oss i kragen vad gäller vissa fula ord men nu måste vi verkligen börja tänka oss för! Tindra har nämligen hört sin far säga "jävla puckon som parkerar inne på gården!" (vi har ett par grannar som står inne med sin bil här på gården flera timmar i sträck och ibland till och med över natten, INTE ok!) och när Jesper och Tindra var ute och lekte så hörde dom traktorn (detta var nån dag sen). Och då säger Jesper till Tindra att snart kommer nog traktorn hit! Då får Tindra syn på bilen inne på gården och kläcker ur sig "jäla puckon, takton inte momma bi!" (Jävla puckon, traktorn inte kommer förbi). Hahaha! Jag kunde inte låta bli att garva när Jesper berättade vad hon sagt! Inga fina ord hon lärt sig men jag tyckte bara det var komiskt!

En annan sak hon snappade upp var idag. Jesper hade gjort sig en latte macchiato och kläckte ur sig (givetvis på SKÄMT) "blattekaffe" istället för café latte och Tindra var snabb att haka på - "battekaffe" hahaha! Jisses! Nu blir det verkligen att bita sig i tungan!

En sak till jag måste skriva om Tindra är att hon är så himla artig! Om hon ber om ett glas vatten (bara ett exempel) och jag ger det till henne så kan hon antingen säga "Tack mamma!" eller "Tack så mycket!". Och om hon till exempel tappar något på golvet eller spiller något så säger hon "förlåt mamma/pappa!". Hon är otroligt duktig på detta. Däremot tog det emot för henne att säga förlåt till Molly när hon fick för sig att slå Molly i huvudet med ett plaströr. Men det kom allt fram efter ett tag. Och efter ett förlåt och en kram så var Tindra glad igen. Ja Molly med för den delen.

Ska jag övergå till Molly då? Hon gjorde en cool grej förut innan hon skulle gå och lägga sig. Hon började med att GÅ flera steg i rad, typ 7-8 steg, jag räknade inte, sen hoppas hon ett jämfotahopp och landade pladask på rumpan! Hahaha! Det såg så roligt ut och gud vad vi började skratta! Men nu kommer det! Nu går hon snart utan problem! Hon går massor här hemma men bara 3-4 steg åt gången innan hon antingen sätter sig ner självmant eller ramlar. Det är så himla roligt att se. Snart har vi alltså 2 ungar som vi måste springa efter ute på torp, hehe. Våran duktiga tjej! Men jag försökte prata lite vett med henne och säga att hon faktiskt borde lära sig GÅ innan hon försöker sig på att HOPPA, haha!

Nu har vårat främmande åkt hem och jag hoppas att deras hemresa går bra, trots att dom fick sittplatser hela vägen till stockholm (men betalt för liggplats) och sen skulle byta där. Och så kan man ju alltid leva på hoppet att dom kommer hem i någorlunda tid och slipper vara 12 timmar försenade..

Nu ska jag sätta mig och leta lite fler jobb. Ha en trevlig kväll allihopa!

Intervju, bus och bilder

Ska vi börja med intervjun då? Jaa, som jag skrev tidigare så var jag på anställningsintervju idag. Tog tio minuter sen var det klart. Dom kunde inte erbjuda mig jobb eftersom jag inte kan jobba kvällar. Hepp.. Så det var skit med det..

När jag kom hem så klädde vi på oss och gick ut och busade lite i snön. Molly kröp runt och började klättra i snökarmarna, hehe. Efter ett tag fick även Troja komma ut och leka lite. Var ingen annan ute då så vi hade henne lös. Det byggdes snögrottor och käkades snö (detta stod givetvis Tindra för..), drogs och åktes pulka och hade allmänt mysig. Tillslut blev dock min lilla dam (Molly) trött så jag tog ut vagnen och hon satte sig där och mös. Då gick Tindra och Jesper in och jag och Molly gick på promenad med Troja. Då somnade Molly så gott i vagnen och fick sova ute en stund. Tog lite bilder från våran utevistelse.


Tindra hämtar pulkan! Hon hade en plan..


Och den planen var att dra lillsyrran i pulkan! Hon försökte även självmant att lyfta i Molly i pulkan, haha! Snällaste storasystern ever!


Molly trivdes i pulkan och skrattade och tjoade medan syrran drog henne, hehe.


Sen ville även Tindra åka pulka så jag drog dom! Och det var lika roligt det!


Sen kröp Molly iväg på egna äventyr. Hon skulle ha tag i katten!


Och Turbo hoppade upp i snödrivan och Molly ville självklart följa med! Det var riktigt spännande att krypa runt i snön!


Tindra har min halsduk på sig om ni undrar. Jag hittade inte hennes fuskpolo..vette sjutton vart den tagit vägen!




Märkte dock att Mollys overall snabbt blir blöt. Dock blev den bara väldigt blöt på utsidan för innuti var den fortfarande torr. Men blir det ännu slaskigare så lär den inte hålla tätt. Tyvärr tror jag att Tindras overall från förra året kommer bli alldeles för stor.. Men vi får se helt enkelt. I värsta fall kommer jag bara dra över ett par galonisar över overallen, kommer INTE köpa en ny overall som max kommer användas 2 månader typ..


Snögrottan fick även Molly pröva sitta i. Det var nog lite otäckt tror jag..hon såg mest chockad ut, haha!


Myser i vagnen!


Troja gjorde en störtdykning när hon fick syn på katten! Hon skulle fram och busa ju! Och dom busar faktiskt tillsammans ibland, när Turbo känner för det..


Här kommer jag! Snöig hund, hehe!


Finaste vovven!


Turbo åkte pulka BOKSTAVLIGT talat! Han hoppade i pulkan varpå den började glida ner för den lilla nedförsbacken den stod i, haha! Gud vad jag började skratta när jag såg det!




Tittut! Haha!


Det var otroligt roligt när hon upptäckte att man kunde krypa rakt igenom. Även Troja testade på detta med att gå i tunnel och hon var lika glad som Tindra, hehe.



Jaa, detta var alla bilder från idag. När vi kom hem så sov ju båda barnen som sagt. När dom vaknade så gjorde jag middag som bestod av wok med nudlar till. Enkelt snabbt och gott! Molly glufsade i sig ganska mycket även om grönsakerna var lite svåra att bita av. Hon har ju fått massa tänder men inte tillräckligt. Grönsakerna var nog lite för hårda/sega att bita av. Men jag måste komma ihåg att ta fram kameran nästa gång hon ska äta, för hon har sin egna stil. Hon tar upp tallriken med händerna och stoppar ner ansiktet i tallriken och äter, hehe. Ser lite roligt ut faktiskt.

Kan även bjuda på en liten film på Tindra och Molly när Tindra drar henne. Det gick dock lättare för henne när hon kom upp på andra sidan, men det har jag inte på film. Stängde av för att hjälpa henne upp för backen så det är egentligen inte så mycket att se. Men kör till!



Jaa, vad kan jag mer skriva då? Imorgon åker syrran och hennes kille hem. Förhoppningsvis är väl inte deras tåg inställt då Alex börjar skolan på måndag och Samme börjar ju om på jobbet. Hade nog inte varit så uppskattat om dom ringde och sa att dom blivit kvar här, hehe. Så imorn händer nog inte så mycket mer än så. En långprommis med vovven och bara vara hemma skulle jag tro. Nu ska jag dock sova alldeles strax. Först en kvällspinkrunda med Troja såklart! Sov gott så skriver jag garanterat imorn!

Någon sover gott!

img_7785 (MMS)

Någon sover gott!


Markus: Crisptårta är en tårta med marängb...

img_2371 (MMS)

Markus: Crisptårta är en tårta med marängbotten med riscrisp och en slags vaniljkräm emellan och grädde uppe på. Sött som sjutton och svingod! By The way.. Nu åker jag på anställningsintervju!


Mollys kalas - massa bilder!

Ja, då har kalaset för Molly kommit och gått. Det gick bra, ungarna var snälla och Molly älskar tårta! Haha! Jag har egentligen inte så mycket att skriva om kalaset. Hon fick fina presenter såsom en heltäckande haklapp (sån med ärmar), bäddset & pengar, leksaker och kläder. Men här kommer bilderna från idag. Först från hemma och sen från kalaset! Först ut är en bild jag bara var tvungen att ta. Jesper har köpt hem latte macchiato (stavning?) till kaffemaskinen och jag tyckte bara att det blev rätt fräckt.. Men sen kommer bilderna i följd..




Såhär såg jag ut idag, haha! Värsta blicken..herregud.. Aja jag bjuder på den bilden i alla fall!




Lite fjortisbilder också (läs egobilder)..










Molly är ute och går!









Tindra har faktiskt spexat lite inför kameran idag, helt otroligt! Hon har ju börjat bli lite anti, haha! Men idag ville hon till och med att jag skulle ta kort på henne och sen ville hon titta på bilderna i kameran. Det var faktiskt lite roligt! Sen kanske hon blir familjens mästerfotograf? Det vet man aldrig..





































Måste även få säga att Molly var riktigt duktig på att pricka munnen med skeden. Hon har aldrig riktigt fått pröva det fören nu och det gick riktigt bra! Givetvis använde hon händerna lite men vilken unge gör inte det? Så hädanefter ska hon allt få äta själv. Och som jag sa tidigare så blev det ingen hembakad tårta men ingen klagade för det! Schwartzwaldz (stavas?) tårta bjöds det på då det är en stor favorit i alla fall hos mig! Så nu är Molly firad klart för denna gången. Näst på tur i familjen är Jesper som fyller i April!

Hallå på er!

Nu har vi handlat allt inför kalaset. Skönt att ha det gjort! Vi fick även möjligheten att handla i lugn och ro då ungarna fick stanna hemma med Alex och Samme, det var också riktigt skönt! Så nu har vi precis lagt ungarna så att dom förhoppningsvis kan sova en stund när det ska bli kalas sen. Verkar dock gå alldeles utmärkt att få dom att somna, men man vet aldrig med dessa små, haha! När dom vaknar så ska vi käka en enkel middag bestående av korv med bröd och sen blir det påklädning och iväg. Dessvärre kommer vi inte bjuda på någon hembakt tårta då Jesper inte ville ha crisptårta (som jag hade tänkt bjuda på) då han tyckte att den var alldeles för söt. Gubbstrutt! Jag får göra en till mig själv och äta nån gång, haha!

Annars händer här inte så mycket idag. När vi var ute på torp passade vi på att testa "socialträna" Troja lite. När vi hade handlat maten så tog vi ut henne och gick över till det andra huset (utomhus givetvis) och hon och Jesper stod utanför och väntade medan jag kollade på en present till Molly. Hon var superduktig! Allt var spännande och hon ville jaga fåglar som vanligt, hehe. Visst ville hon fram och hälsa på vissa av människorna men hon lyssnade på oss och så fort vi sa "kom" så gick hon bredvid oss. Molly fick dock sin present av oss på sin födelsedag men vi köpte en åt henne som Björn ska ge henne så han slapp ta bussen ut.

Hur som hellst så kommer nog lite bilder upp ikväll från kalaset och sådär. Men nu måste jag sluta. Ha en trevlig dag!

Molly som ettåring!

Känns som sagt helt galet att hon redan är ett helt år! Och hon har lärt sig så mycket! Hon står oftast utan stöd nu, inte ofta hon håller i sig längre! Hon går ett par steg och jag bara väntar tills hon gör som Tindra och kliver upp och knallar iväg 10-12 steg i ett kör. Hon förstår vissa saker när man pratar med henne och hon dansar till musik. Älskar när man sjunger och börjar klappa sina händer. Vinka har hon också gjort ett tag. Sover klockrent på nätterna förutom att hon vaknar nån gång ibland för att hon tappat nappen. På dagarna vilar hon 1-2 gånger om dagen, detta kommer förmodligen skäras ner till EN gång när hon börjar på dagis.

Appropå dagis så ska hon börja skolas in i början på februari. Då kommer det verkligen kännas knepigt! Så har man massa timmar, tre dagar i veckan, där man inte har nått att göra igen.. Den tiden kommer dock gå åt att söka jobb och sånt. Våran lilla bebis som plötsligt har vuxit upp till ett litet barn. Hon älskar sin välling, precis som sin syster, men hon älskar mat ännu mer! Hon är ett riktigt matvrak och jag älskar det! Efter att ha haft en matvägrare (som fortfarande är en matvägrare) så är det fruktansvärt skönt att ha en matälskare nu! Även om hon precis fått mat och vi sitter och äter så blir hon VANSINNIG om inte hon får smaka!

Imorn ska vi ha kalaset för lillbruttan och då ska hon självklart få smaka på sin första tårta! Slinker säkert ner en och annan kaka också. Kalaset ska vi ha i en lokal vid Jespers mormor för det finns ingen plats här hemma hos oss. Snarare alldeles för få sittplatser. Men nu var det Molly jag skulle skriva om. Vad finns mer att skriva? Jo, nu vet jag..

Hon har ett sjujäkla humör denna lilla damen. Har hon nått i händerna, som hon inte får ha (exempelvis tv-kontrollen) och vi tar detta av henne skriker hon av ilska och står och skakar och slåss för att hon blir så arg. Jag kan dock inte annat än att skratta. Hon vet absolut INTE vad "nej" betyder ännu men vi får väl hoppas att hon lär sig detta snart, haha! Hon blir även arg om hon inte får som hon vill, till exempel smaka på godis eller dricka eller leka med syrrans leksaker. Hon kanske brås på mig, haha!

Pratar massor gör hon också! Dock är det bara vissa ord som vi förstår. Till exempel: namnam! Tack tack, tittut, mamma & pappa. Annars låter det mest iiihaaa ggg lllloooo aaaiihh!

Men hur som hellst så är hon ändå världens vackraste Molly! Och det finns ingen som är som henne..


Mys! Ja hon har fått jamisen på sig efter ...

img_2985 (MMS)

Mys! Ja hon har fått jamisen på sig efter att vi badade jag och ungarna.  Så nu är det kvällsmys innan sängdags!


Jag har varit lite dålig på uppdatering nu...

img_4266 (MMS)

Jag har varit lite dålig på uppdatering nu det sista känner jag. Men man vill ju umgås med sin familj när gubben för en gångs skull är ledig! Ibland kan jag känna att dygnets 24 timmar är alldeles för lite.. Har även varit lite dåligt på fotofronten. Vet egentligen inte varför men jag kanske får tillbaka inspirationen när våren kommer. Annars vet jag faktiskt inte vad jag gör. Hur som hellst så får jag försöka uppdatera ikväll. Tänkte göra ett litet inlägg om Molly faktiskt. Får se om jag hinner. Ni får ha en trevlig dag allihopa! Kram på er! (Ps. Bilden är sen tidigt i höstas D)


Molly 1 år!!!

Herregud vad tiden går fort!! Idag blir våran lilla Molly ett helt år! Jag skriver ett tidsinställt inlägg nu för att det ska få komma upp exakt på klockslaget som hon föddes, alltså 09.50.

Våran lilla bebis. Såhär såg man ut när sista magbilden togs. Det var den 28/12-09 i vecka 38+6.


Det var ingen liten kula man hade! Under året har hon utvecklats i rasande fart och vilken dag som hellst kommer hon förmodligen börja gå. Hon har tagit som mest 3-4 steg utan att hålla i sig och det är stort! Här kommer några bilder. En från hon var nyfödd, när hon är ett halvår och nästan 1 år!







Så hipp hipp hurra för våran älskling idag!!  Älskade underbara unge!


Men det var då själva..

Jag blir nog galen snart.. Idag har våran torktumlare rasat! Jävla skit och jag har massor med tvätt. I lägenheten tar det minst 2 dygn för tvätt att torka, därför kör jag allt i tumlaren. Så imorn ska jag ringa hyresvärden och hoppas på att hon är jävligt snabb! Men troligtvis är så inte fallet. Men jag kommer gå i taket om det tar lång tid. För jag är i behov av torktumlaren! Nåja, vi får väl se vad hon säger när jag ringer henne imorn.

Åååh jag blir så trött på allt just nu! Ungarna är fortfarande inte helt hundra. Ingen av dom har feber men snoriga och hostiga! Tindra kan fortfarande hosta så hon kräks men det har ändå blivit bättre när hon får mollipect. Men vi kan ändå inte hitta på så mycket eftersom hon hostar mycket när hon håller igång. Hade planer på att åka och bada men det kan vi inte göra fören dom är bättre. Däremot tror jag att vi ska åka till leklandet på onsdag. Tindra behöver aktiveras lite i alla fall. Men vi får se som sagt.

Jag har skickat in en jobbansökan idag. Hoppas på att dom ringer mig imorn för dom skulle hålla intervjuer i uddevalla på onsdag och torsdag. Dom ville hellst att man skulle börja jobba 11 januari. Så nu håller jag verkligen tummarna!

På torsdag ska vi dock ha kalas också. För våran lilla skrutta! Molly fyller ju ett år imorn. Helt galet vad tiden har gått fort! Men nu går jag mest och väntar på att våren ska komma. Jag är så fruktansvärt less på snön och kylan! Vår, sommar och värme vill jag ha! Så nu vet ni det! Men nu ska jag i alla fall avsluta mitt klagoinlägg. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kors i taket!

Jag har lyckats få Jesper till att köpa lite nya kläder! Hittade ett par skitsnygga jeans på jack and jones som var på halva priset och en snygg t-shirt (som inte var på rea) och allt detta för 300kr. Nice! Får väl se om jag lyckas ta någon bild på detta sedan. Sen har vi mest strövat runt och avslutat med mathandling! Mer har vi faktiskt inte hunnit idag. Så egentligen var det meningslöst att skriva nått här. Jag vet inte riktigt vad ni vill läsa om heller för den delen? Jag kanske skulle skriva att jag är gravid, då brukar man få många kommentarer, haha!

Bilder och julstök!

Ja, jag håller på att städa bort julen nu. Är så less även om jag inte ens hunnit njuta av vårat eget julmys. Plockade ju fram det precis innan vi åkte till norrland, var borta i tre veckor och kom hem utan att ha hunnit mysa riktigt. Jag har knappt lyssnat på julmusik för sjutton. Aja, granjäveln barrade som fan så den slängde vi ut igår. Funderar varje år varför jag envisas med en riktig gran när jag VET att dom barrar så färjävligt. Men det skulle aldrig falla mig in att köpa en ful plastgran! Då är jag hellre utan gran.. Ska jag ha en fakegran så får det bli en svart. Ingen annan färg! För då är det ändå lite coolt och kan bli snyggt. Nåja, nogtjatat om granar. Jag har bytt gardiner och plockat bort ALLT juligt i vardagsrummet och även plockat bort alla tomtar förutom dom i Tindras rum. Sen har jag även plockat ner gardinerna i köket och ska sätta upp nya där. Sen är all jul borta för iår, tack och lov! Bara ett år kvar till nästa gång och jag har redan ångest!

Nu till bilderna då? Jag och Troja var på en långpromenad förut idag. När vi kommit en bit på vägen hittade hon en upptrampad stig som hon ville utforska. Så sagt och gjort vek vi av in i skogen! Dår hoppade hon och studsade i djupsnön, nosade på rådjursspår och allt möjligt. Innan dess hade vi redan sett några rådjur (2 stycken) som hamnade på bild..





Sen fortsatte vi vidare. Hade tänkt släppa henne lös på ett ställe, men där var det så många ungar som åkte pulka så vi gick vidare. Här nedan står hon och spanar på alla barnen.



























Jaa, som ni ser har vi haft ett riktigt fint vinterväder idag! Jaa, nästan vårväder! Har väl haft 1-2 minusgrader och strålande sol hela dagen! Det har blåst lite men inte alls farligt mycket så riktigt härligt har vi haft. Strax efter den sista bilden togs så höll både jag och Troja på att skita i byxan för då hoppade de två rådjuren (från bild 1 och 2) fram från skogen! Troja skäller högt en gång sen står hon bara och spanar efter dom. Men dom försvann ganska fort. Så då vände vi hemmåt igen och det blev en promenad på ca. 60 minuter. Skönt var det!

När vi kom hem så åkte Jesper och Samme för att skjutsa Alex till tåget. Hon skulle hälsa på Angelica i Vargön. Efter det blev det mat och sen begav vi oss ut igen. Tindra ville åka pulka och Troja var på riktigt bushumör! Herregud vad hon har sprungit i den djupa snön på ängen! Och kul har hon haft! Ja Tindra med för den delen. Hon har nog aldrig skrattat så under pulkaåken som hon gjorde idag, hehe! Så några av följande bilder är lite suddiga. Ena anledningen till detta är att Troja springer och sen hade det börja skymma så det fick bli rätt långa slutartider..i alla fall för långa för att hinna få skärpa på en springande hund, hehe!

















Jesper och Tindra byggde en snögrotta också. Eller snarare var det Jesper som grävde och Tindra engagerade sig i att titta på! Sen var det ju roligt att krypa in i den grottan också. Molly somnade i vagnen så hon fick sova en kvart eller nått, tills vi kom in. Det var ju nästan sängdags, hehe. Behöver jag säga att Tindra var trött efter närmare 2 timmars lek utomhus? Hon ville inte ens ha nattvällingen. Dessutom vägrade hon vila middag idag med så klockan 17.30 gjorde hon natt frivilligt. Jag hann inte och kunde inte stoppa henne heller.. Hon lade sig i sin säng och bad om nappen och snutten och ville kolla på tv. Det gjorde hon och fem minuter senare så sov hon! Gullungen min då..

Nu gör vi faktiskt inte så mycket. Funderar nästan på att sova snart. Är alldeles seg och jag tror att jag håller på att bli sjuk igen. Jävla skit om så är fallet! Men ha en fortsatt trevlig kväll! Kram på er!

Jobbigt utan jobb!

Jag klättrar alltså på väggarna snart! Visst har jag njutit av att få vara hemma med mina underbara barn! Men nu börjar jag tröttna på att bara vara mamma! Jag vill känna mig behövd på ett annat sätt, komma ut och träffa vuxna och inte behöva prata bajsprat liksom. Kan ingen bara ge mig ett jobb? Blä vad det är tråkigt! Och det värsta är nog att jag inte vet vad jag ska jobba med.. I princip vad som hellst..

Vad ska vi hitta på idag då? Jaa, vi funderar faktiskt på att åka till leklandet på trestad. Mest för att vi behöver hitta på nått roligt med Tindra. Hon klättrar på väggarna lite faktiskt. Men nu ligger hon och vilar så vi åker förmodligen så fort hon vaknat och ätit nånting. Sen vette sjutton vad vi ska hitta på faktiskt.

Jag längtar så sjukt mycket till våren nu och det är bara Januari. Jag är less på snön och less på kylan och jag saknar tiden där man slipper dra på ungarna overaller och oss själva tjocka jackor. En lång promenad i sommarkvällen är nått jag vill ha, gärna nu! Men det är många månader kvar tills det tyvärr. Men man kan ju alltid hoppas att våren kommer tidigt... Vi har ju så många planer inför sommaren och det gör ju inte att man längtar mindre direkt. Nää, man får nog sluta tänka på saken.

Nu kommer bilderna!

Ja nu ska jag bjuda på bilderna från gårdagen. Det är en blandad kompott. Jag kommer även skriva en text under vissa av bilderna. Men skit samma nu kommer dom!




Denna fina blombukett fick vi av mamma i nyårspresent. Den kom med blombud.


Syrran som tror att hon är snygg, haha!


En trött Molly innan vi skulle till stan och titta på raketerna. Hon äter korvbröd.


En otroligt vacker himmel uppenbarade sig vid skymningen. Den var häftig och rörde sig snabbt. Skulle nog ha filmat. Den behövde upplevas för självklart var den finare i verkligheten!


Sen åkte vi ner till stan, där mötte vi Nixuz och Julia för att titta på fyrverkerierna!




















Det var väldigt mycket och otroligt fina fyrverkerier i stan. Synd att det blåste så och det syns ju på bilderna. Men ungarna gillade det och jag gillade det också.


Tillbaka hemma blev det lite spel med "elshocker" mellan grabbarna. Den som trycker långsammast på knappen när "musiken" slutar spelas får en stöt. Även Alex fick sig en stöt när hon och Jesper skulle skjuta med "pansarvagnar" haha! Man ska alltså köra runt med en pansarvagn och skjuta på varandra och när den ena träffar den andra för denna en stöt, haha! Och Alex visste inte om det innan hon tog.




Min syster och hennes kille är nog rätt lika..lika knäppa båda två, haha!


Även Jespers syster Malin kom förbi och umgicks en stund. Väldigt trevligt!






Sen blev det lite singstar också. Jag, Alex och Samme kickade ass!




Jaa, man får ju bjuda lite på sig själv..




















Jaa, det spelades ju med vilda gester också om ni undrar vad sjutton alla pysslar med, haha!










Fina Troja var självklart med!


Nyårsoutfiten - Skjorta och bälte från Cubus, leggings från Gina Tricot och tjocksockar från mamma!


Och en sista matbit innan vi skulle gå ut och fixa med raketerna. Eller snarare innan Jesper och Nixuz gick ut och fixade och vi kom ut för att titta på det, hehe.

Och här är den lilla hemligheten. Min syster och hennes kille förlovade sig!







Här står dom redo att sprätta skumpan!


Jesper står redo att trycka på knappen för att skjuta iväg raketerna! Mobilen har han för att hålla koll på klockan såklart!

























Ja detta var våran nyårsafton det. En väldigt trevlig kväll. De sista fyrverkeribilderna är från våra egna fyrverkerier. Dessa bilder är tagna med handhållen kamera, jag orkade inte dra ut stativet av den anledningen att den hade blåst omkull! Men hoppas att alla hade en fin nyårsafton och Gott nytt år!



Riktigt trevlig nyårsafton!

Jag tror detta var det trevligaste nyår på väldigt länge i alla fall. Det var nog vårat bästa nyår som ett par i alla fall. Även om vårat första var ganska trevligt. Men det första var vi så fulla att vi inte ens kommer ihåg hur fyrverkerierna såg ut, haha! Vårat andra nyår kommer jag inte ihåg vad vi gjorde.. Men tredje nyår så var jag gravid med Tindra och det nyåret vill jag bara glömma..det fjärde..hmm..vad sjutton gjorde vi då? Tror vi satt hemma.. Femte var jag gravid med Molly och iår var det bästa!

Vad gjorde vi för speciellt då? Jaa, först var vi nere i stan klockan 17 för att titta på fyrverkerierna, där mötte vi även upp Nixuz och Julia. Jag fotade lite (bilder kommer i ett ensamt inlägg senare..) och Tindra och Molly tittade med stora ögon på det vackra skådespelet på himlen.

Sen åkte vi hem till oss och lagade mat. Tacos stod på menyn och alla åt tills dom storknade. Sammes kommentar var ändå den skönaste att höra. Han sa att det var den godaste tacosen han nånsin ätit! Och det var tack vare min vitlökssås, hehe! Igår hade jag 2 stycken creame fraishe, nästan en hel avocado, 4 vitlöksklyftor och sweet chili sås i den och den blev superb! Och jag kan även tillägga att skålen näst intill var renslickad, haha! Men det var tur att folk gillade den.

Efter maten så satte vi oss och sjöng lite singstar och sen blev det sällskapsspelet "Med vilda gester". Det är nog det roligaste sällskapsspelet jag spelat! Så tack svärfar för det! Vi fick det i julklapp. Och alla hade verkligen trevligt! Tror jag drack 3 öl eller nått, kanske fyra. Och sen lite champagne för att skåla in det nya året! Men det var ju faktiskt en grej till som skulle skålas in.. Min syster och hennes kille förlovade sig (efter många om och men) ca. 5-10 minuter innan tolvslaget. Det var väldigt gulligt! Ja, ni kommer få se bilder på det också! Och självklart pangade vi lite raketer också. Jesper försökte väcka Tindra innan tolvslaget för att hon ville se fyrverkerierna. Men det var ingen idé! Det enda han fick till svar var "nej! ninna sova!" haha! Så ungarna sov så sött över alla fyrverkerier och ända fram till åtta imorse. Molly sov dock till kvart i nio.

Efter vi kom in så åkte Nixuz och Julia hem, dom skulle ta nattbussen (som dessvärre bara körde förbi dom! Så dom fick ta taxi hela vägen till Orust) och vi andra gick och lade oss. Ett otroligt bra avslut på 2010 och nu ser vi fram emot 2011! Gott nytt år allesammans! Och bilderna kommer under dagen..

RSS 2.0