Träningstjöt!

Jag kom mig äntligen iväg och träna idag! Hur gött som helst och jag pressade mig ganska ordentligt! Men som sagt, det var otroligt skönt! Var på gymmet ca. 1½ timme och en halvtimme av dom var konditionsträning. Känner mig taggad att fortsätta. Och det ska jag göra också. Har ju ändå en bindningstid på 18 månader, haha! Men imorn ska jag åka och pröva på något nytt. Jag ska testa på cirkelgym. Ska bli intressant faktiskt. Hade även tänkt sola efter det, men solariet var redan bokat..synd. Sen funderar jag även på att dra fram min cykel imorn, och cykla till gymmet. Vad tror ni om det? Nedförsbacke hela vägen dit och uppför hela vägen hem. Borde vara tvärt om tycker jag, haha! Men det ska jag nog fasen göra. Får kolla så att lamporna funkar bara.

Ett inlägg om Tindra

Vårat lilla trotsmonster Tindra. Vad finns det att säga om henne? Ja trotsar gör hon, men hon blir ju snart 3 år så det är väl den där "3 års trotsen" som börjar kanske. Hon vägrar lyssna på vad man säger till henne och hon blir vansinnig när hon inte får som hon vill. Lät nästan som att jag pratade om Molly nu... Hon vägrar gå in och kissa när vi är ute och leker och det resulterar självklart i att hon kissar ner sig till slut. Problemet är att hon tror att hon inte får gå ut och fortsätta leka efter att hon har kissat. Det är något som hon har fått för sig. Fråga mig inte varför! Och hon blir så arg så att hon skriker och grinar när man till slut tvingar henne att gå in och kissa så då vägrar hon kissa i alla fall! Det är ett under att jag inte blivit flintskallig ännu, för jag sliter verkligen mitt hår över detta! Och jag är så fruktansvärt jävla less på all tvätt som blir.. Den tar aldrig slut heller! Blir bara mer och mer och mer. Men men, finns inte så mycket att göra. Funkar hot? För jag hotar henne med att hon får ta på sig en blöja, precis som bebisar har, om hon inte börjar säga till när vi är ute.. Vilken bra morsa hon har. Hota en treåring..

Men annars är hon allt en rätt glad prick dendär Tindra! Och en riktig pladderkvarn! Hon är aldrig tyst, förutom när hon sover möjligtvis. Men hon snarkar lite ibland så helt tyst är hon nog inte. Och jag har ju skrivit tidigare om hennes kommentarer hon fäller ibland. Senast igår..tror jag..så sa hon att jag och Malin luktade skit. Jaha, tack så mycket då! Haha!

Men hon har fortfarande inte kvar sin napp och hon bryr sig inte ett smack om att Molly har napp. Känns jätteskönt att det gick så himla snabbt och lätt och jag tror även att det var bra att vi slutade tvärt! Snuttefilten bryr hon sig inte heller så mycket om. När hon kommer ihåg den så vill hon ha den, och då får hon den också. Men tänker hon inte på det så hamnar den oftast i köket eller någonstans och hon somnar lika gott ändå. Så jag skulle förmodligen lika gärna kunna lägga bort den. Men jag känner ingen brådska att ta bort den heller. En sån grej är ju inte skadligt på nått sätt. Den skadar ju framförallt inte hennes tänder så som nappar/tummar gör!

Något mer att säga om henne? Hon börjar bli väldigt "lillgammal" och låter ofta ganska klok i hennes disskutioner. Man får sig ett par goda skratt om dagen, så jag lär leva länge! Men nu vaknade Molly så jag får avrunda här.  Älskade unge!


Ett inlägg om Molly

Lilla lilla Molly börjar bli stor. Hon ska på sitt första tandläkarbesök den 12 april, hon kryper aldrig längre utan försöker snarare springa (även om detta går mindre bra) och hon har börjat gilla sitt dagis lika mycket som syrran! Först var hon lite tveksam till att bli lämnad på dagis, därför valde vi att bara ha barnen på dagis 4 dagar i veckan. Men nu är hon likadan som Tindra och springer in redan innan hon fått av sig ytterkläderna! Men däremot blir hon överlycklig när vi kommer och hämtar henne och blir jättearg om vi sätter ner henne på golvet. Det blir inte Tindra, hon vill minsann vara kvar på dagis hon! En annan sak, om Molly och dagis, är att hon sover där UTAN NAPP! Det har hon gjort från hennes andra vecka där. Det började med att jag glömde ta med mig nappen och snutten och kom på det först efter klockan 13. Då orkade jag inte gå upp med dom eftersom det ändå bara var en timme kvar till hämtning. Tänkte att då får hon väl vila middag hemma istället. Men då jag kommer dit har hon precis vaknat! Det hade inte varit några större problem att få henne att sova, dom hade fått stryka henne lite på ryggen och sen var det bra, då somna hon! Så "K" (fröken på dagis) sa det att vi kan ju försöka få henne att somna utan, då är hon ju van att inte ha napp på dagis när det är dags att sluta. Det var en oerhört bra idé tyckte jag. Så jag lät nappen och snutten ligga på hyllan ett tag, men hon behövde den inte och har inte haft den sen dess, på dagis alltså! Duktig tjej! Hade väl tänkt försöka låta bli den även hemma, men jag orkar inte. Hon använder den bara nattetid ändå.

Har nu varit på utvecklingssamtal på dagis och det gick bara bra! Molly är så snäll så, men blir vansinnig om hon inte får maten först, haha! Det är precis som hemma! Hon har inte tid att vänta. Hon har inte ens tid att vänta på att maten ska bli klar. Hon märker när vi går ut i köket och ska börja och då sätter tjutet igång. Gnäll, skrik och kläng, så ser det ut när jag lagar mat. Och ni tror väl inte att jag hinner ta en tugga av min varma mat innan hon gnäller för att hon vill ha mer? Inte det! Så jag äter oftast kall mat. I alla fall när jag inte vill ha all mat över hela henne. Men det är oerhört skönt med en unge som faktiskt ÄTER och tycker om maten! Det är stooor skillnad om man jämför med Tindra.

Vad kan man mer skriva om vårat lilla troll? Hon är en fantastisk liten minimänniska med ett ruggigt humör men är ändå för det mesta världens största gladskit! Nästa vecka blir det lite uppdatering om hennes vikt och längd, för då är det dags för bvc!


Fått tid!

Japp, då fick man en ny tid hos studievägledaren! Klockan 10.00 på tisdag den 5 april! Så det ska bli intressant och se vad som sägs då. Nu är det ju så att jag faktiskt har skickat in en ansökan till skolan i grebbestad, och helst pluggar jag där för då är det lättare att komma upp i heltid. Men jag vill bredda mina valmöjligheter lite och det blir ju ett mindre pendlingsavstånd om jag kommer in här i stan liksom. Det känns lite hugget som stucket. Men här i stan skulle man ansöka senast i maj, nån gång, så det känns inte så himla bråttom. Men ämnena jag SKA läsa är Matte B och Naturkunskap B. Ämnen jag i övrigt är sugen på att läsa är Kemi A, webdesign och OM det går hade det nog varit skönt med en genomgång i medicinsk grundkurs och kanske även sjukvård om man nu ska in på sjuksköterskelinjen menar jag. För jag kan knappt fatta att jag gick ut med godkänt i dom ämnena, haha! Men det behöver vi inte prata högt om! Nu är jag ju taggad att plugga! Nu pluggar jag ju inför någonting som jag VILL bli, inte något jag måste plugga för att jag inte orkar byta linje!

Men vi får helt enkelt se hur det går på tisdag då! Nu ska jag leta fram lite kläder till ungarna. Sen när dom är på dagis blir det en sväng i fårhagen med hundarna och sen ska jag åka och gymma! Äntligen!!

Nya designen får vänta

Ja, jag har ju sagt att jag håller på med en ny design. Men jag blir aldrig riktigt nöjd och ska göra en ny header m.m. Men det får vänta ett tag nu för jag ska installera nya elements 9 först. Vi har även uppgraderat datorn lite så förhoppningsvis går det inte lika segt i bildbehandlingen sen. Tänkte bara säga det i alla fall.. Men tror att den nya designen kommer bli riktigt nice om man får säga så om sina egna färdigheter?

Jag och Troja promenerade i alla fall egonspåret förut. Hade tänkt gå hela vägen upp till bulid men jag gick lite fel och hamnade på den korta rutten. Men det gör inget. Den korta svängen är väl på 3-4km ändå. Hade även tänkt springa lite men det var för mycket is och snö så det får vänta lite. Men snart så! Sen har jag även fått allt annat som stod på listan gjort! Skickat paket, lämnat och lånat böcker på bibblan och handlat mat. Köpte dock inga säckar idag heller, meeen får väl försöka göra det imorn istället.

Har även fått svar av studievägledaren och hon ville ha ett möte på tisdag klockan 15. Men jag frågade om hon inte hade någon tid på förmiddagen. Då har jag lite mer tid på mig med tanke på att ungarna är på dagis och då hinner jag prata med henne i lugn och ro utan att behöva stressa över att Jesper måste åka och jobba. Så jag hoppas att hon kan det. Annars får jag ta den tiden och fråga fröken Krewer ifall hon vill passa ungarna under tiden. Det löser sig! Men nu ska jag snart börja göra ungarna klara för sängen. Vilket jäkla liv det är på dom idag! Mitt tålamod tryter!

Helt underbart! Men lite för mycket snö på...

img_0207 (MMS)

Helt underbart! Men lite för mycket snö på egonspåret, går inte springa..


Abstinens!

Ja nu börjar det verkligen klia i mina träningsnerver! Men jag kommer förmodligen inte iväg och träna idag heller. Har alldeles för mycket att göra! Men imorn kanske? För idag ska jag först ut på en promenad med Troja, sen åka till biblioteket och hämta två böcker, funderar även på att lämna tillbaka dom jag har hemma för jag har blivit dålig på att läsa igen. Sen ska jag skicka iväg mammas telefon upp till henne, handla mat och grejs innan man ska hämta ungarna på dagis igen. Ska även hinna duscha. Puh! Men det blir nog bra..

Nä, nu måste ungarna få kläder på sig och sen upp till dagis!

Nybadad hund!

Idag fick Troja sig ett ordentligt bad! Det behövdes kan jag säga. Vattnet blev alldeles grått. Sen klippte Malin klorna på henne med. Jag har varit lite osäker på hur mycket jag ska klippa eftersom klorna är svarta. Men nu vet jag hur man lätt kollar det. Det var dock inte mycket som behövdes klippas. Nu när snön och isen är borta så går vi rätt ofta på asfalt och sånt och då slipas klorna ner ganska mycket. Men skönt att ha det gjort med! Nu ska hon bara få torka och sen ska det bli en genomgång med borsten också! Har även kommit fram till att jag bör införskaffa mig en hårblås. Jag är inget ordentligt fruntimmer har jag kommit på, jag äger ingen hårblås, ingen locktång, ingen krustång och det är faktiskt ett rent jävla under att jag ens äger en plattång! Så en hårblås ska jag införskaffa, dock inte för min egen skull utan för hundens. Vet att vi använde det när vi badade hundarna innan utställningarna förr bara för att inte håret runt öronen skulle krulla sig och även för att hunden skulle torka snabbare. Någon som har nått tips på en bra, men billig, hårblås? Jag tänker inte skaffa mig någon värsting med 300 olika munstycken och 70 olika värmereglage (okej, jag överdrev lite, men ni fattar?!).

Nu ligger hon i alla fall och myser på sin bädd. Hon tyckte inte om mig riktigt lika mycket när jag dränkte henne i allt vatten. Men hon är duktig och stod snällt kvar. Hon försökte ta sig ur badkaret en gång men inte mer. Imorn tror jag att vi ska ut och träna lite på att sprina i ring. Det skulle inte regna imorn så då kan vi passa på att träna lite. Hon ska ju på utställning i Lidköping den 7 maj så det är dags att sätta igång. Ska bli spännande och jag ser verkligen fram emot det! Ska även anmäla Troja till inoffaren ute på Orust som är den 28 maj (som även är en blandrasutställning för er intresserade!) och då ska även min mor följa med och ställa ut lilla Nomi! Ååh vad jag ser fram emot sommaren!


Jag har nog bestämt mig!

Nu har jag nog bestämt mig för vad jag ska göra med mitt liv. Jag ska bli barnmorska! Men jag har några år i skolbänken framför mig först. Först och främst måste jag ju läsa upp några ämnen på komvux/vuxenutbildningen. Sen är det 3 år till sjuksköterska och ytterligare 2 år till barnmorska. Men det verkar vara ett otroligt roligt jobb och framförallt väldigt stimulerande. Så nu ska jag sätta mig och maila till en studievägledare på muxenutbildningen och se om man kan få komma och prata med dom. Kanske dom kan hjälpa mig med att komma in och framförallt så vill jag ju plugga heltid så att man slipper ha något som helst att göra med arbetsförmedlingen! Så nu har jag skapat en ny kategori som heter "Studerande". Så nu ska ni få följa med min resa mot målet. Önska mig lycka till!

Fotografera ABC

Jag läste i en blogg om en utmaning att under februari månad fota någonting efter hela alfabetet. Alltså - fotografera något som börjar på A, B, C o.s.v. Det tyckte jag var en spännande utmaning faktiskt, så jag tänkte försöka mig på den. Men jag kommer såklart inte göra den under februari månad utan jag gör den lite när jag känner för det helt enkelt. Någon fler som är sugen? Haka gärna på! Kommentera så att jag kan kika in era fina bilder med! Får se om jag börjar med utmaningen idag eller någon annan dag. Men jag ska i alla fall göra denna utmaningen! Häng gärna med!

Trött..

Jag känner mig helt slö idag! Men det är väl så när man håller igång hela dagen? Blev inget gym idag heller. Tog mig helt enkelt inte iväg, varför vet jag egentligen inte. Sen har vi varit ute i stort sett hela dagen från det att ungarna kom hem. Blev ju sånt underbart väder! Vi gick in för att äta middag och sen gick vi ut igen och var ute till 17.30. Det uppskattades av både mor och barn! Molly har ju äntligen börjat gilla att vara ute. Beror säkert på att hon slipper bylsa runt i overallen och kan ha sitt fodrade regnställ på sig istället. Underbart var det hur som helst! Tänk om det kunde fortsätta vara sånthär väder hela veckan! Men dock verkar det inte bli så. Ser faktiskt både snö och regn på väderrapporten för veckan.. FY FAN! Tar denna snö aldrig slut?

Nää, om man kanske skulle ta och ge upp detta nu och gå och lägga sig istället. Känner mig helt slut!

Invägning och gympass!

Jag vågade knappt ställa mig på vågen idag. En vecka utan träning och med onyttig mat - trodde att jag hade gått upp minst 1kg! Men där trodde jag fel! När jag vägde mig förra söndagen så vägde jag 68kg, idag vägde jag 67,5kg så har ändå gått ner 0,5kg. Det känns rätt bra faktiskt!

Idag ska jag köra mitt första gympass på en vecka också. Mer än en vecka egentligen. Ska bli oerhört skönt faktiskt! Men först ska jag gå en sväng med Troja och hämta två böcker på biblioteket efter att jag lämnat kidsen på dagis.

Måste föresten klä på Tindra nu. Så have fun!

Bilder!

Vi börjar med bilderna från bibblan då!











Molly lekte tittut och Tindra pusslade. Och vi kikade lite på utställningen.

Bilderna från torp..





Molly var förbannad! Hon var ju tvungen sitta stilla....


Tindra var mest uttråkad för att behöva vänta..









Och sist och faktiskt minst..så kommer bilder på det vi shoppade häromdagen!



Ungarnas stövlar ser likadana ut men orkar inte ta kort på alla..





Har några filmer med..men jag orkar inte greja med dom nu.. Har redan suttit vaken aaaalldeles för länge! God natt!

Full fräs!

Oj, jag har inte ens gjort ett enda inlägg idag. Tänkte egentligen inte blogga nu heller för jag är hemma hos Krewer. Skulle egentligen sitta och greja med bilder och filmer som tagits idag men jag åkte hit istället. Men bilderna kommer upp antingen ikväll eller imorn. Får se hur jag gör. Imorn ska jag i alla fall och träna! Har ju inte blivit av på hela denna veckan så jag har abstinens upp till öronen!

Vad har vi pysslat med idag då? Tagit det lugnt i morse och sen åkte vi till torp. Köpte fingervantar till ungarna och sen gick vi och kollade på ett pussel till Tindra och hon köpte ett pussel med Blixten och Bärgarn på. Molly fick "Tiger" från nalle puh. Sen gick vi och kikade på en ny dator. Våran stationära börjar bli ordentligt seg när man bildbehandlar så jag håller på att gå i taket! Men vi får se. Sen kollade vi på swingfly som var där ute. Så det blir lite bilder sen, hehe.

Nää, nu ska jag vara social!

Shoppat!

Ja då fick vi faktiskt shoppat lite idag. Överdragsbyxor till ungarna som var vind och vattentäta, varsitt par stövlar och så fick Tindra ett par "slit-och-släng-dagisskor" som går att leka i. Sen köpte även jag mig ett par skor på rea, 99 spänn! Ska försöka ta kort på det så att ni kan få se, men har haft så fullt upp så jag har inte ens hunnit tömma dom befintliga korten i kameran från biblioteket och så där. Men men, jag ska visa er nån dag.

Ikväll ska vi inviga nya grillen! Vi ska göra grillspett med pommes och vitlökssås till. Smaskens! Men först ett försök till att få ungarna att sova..Tindra lade sig frivillig (KORS I TAKET!!!) men Molly är lite arg.. Blir nog bra snart!

Trollhättan!

Nu kommer jag bara in och skriver en snabbis. Vi ska åka till trollhättan och överby. Tindra behöver ett par skor för dagis, stövlar och även Molly behöver stövlar. Så vi sticker till skopunkten som har ta 3 och få det billigaste på köpet! Blir nog nice! Sen ska dom även få ett par överdragsbyxor. Blir lite väl varmt i det fodrade regnstället när det inte blåser och sådär. Sen behöver även Tindra lite nya kläder i övrigt så det blir en sväng där idag.

Tindra är inne i världens växtperiod just nu. Hon har växt ur dom flesta av sina byxor, på längden. Strolek 98 går fortfarande helt ok, men jag kommer köpa 104. I alla fall på alla mjukisbyxor och sådär. Men nu kommer jag inte köpa massa varma kläder utan det blir nog lite leggings och mjukisar. Får väl se vad vi kommer hem med!

Men nu måste jag tvätta av kladdmostern Molly, ta fram kläder, klä på barn och mig själv och sen sticker vi! Jesper är ute på promenad med Troja!

Bokat och klart!

Nu är mammas resa hit bokat, betald och klar! Tjohoo! Jag hittade dessutom biljetter för 150kr mindre och även ett byte mindre, så det blir toppen! Hon åker den 23 maj (kommer fram den 24e). Då ska Troja få ännu en ny kompis då mamma även har med sig lilla Nomi. Nomi är en blandras mellan svensk lapphund och golden retriver. Hon kommer vara runt 6 månader när dom kommer hit. Blir nog toppen! Får bara hålla koll när man kan anmäla sig till utställningen på Orust med, för mamma blev också sugen eftersom dom även har blandrasutställning där. Gud vad hon kommer få baka bullar! Och laga mat! Jag ska bli bortskämd!

Dag 28 - Planer 2011

Blir väl inte storslagna planer. Dom största planerna är väl att fixa iordning ungarnas rum. Jag önskar ju att jag kunde hitta ett jobb, gärna som jag trivs med. Och så hoppas jag ju verkligen att jag kan komma in på utbildningen jag har sökt till hösten. Och sen siktar vi ju på att åka upp till norrland över jul. Och denna gånger blir det över jul i så fall! Kan nog inte komma på något mer faktiskt.

Så nu var äntligen denna listan slut. Ska snart presentera den andra utmaningen jag ska ge mig in på. Kan bli otroligt spännande!

Segt!

Idag går det oerhört segt för oss. Har fortfarande inte kommit igång och röja i det andra rummet. Men jag ska börja ikväll i alla fall. Känns mindre stressigt att greja när ungarna sover. Och sen måste jag vika en massa tvätt så att jag kan sätta igång mer tvätt. Och hela det rummet där inne består nästan bara av tvätt. Men det blir nog bra ändå. Jesper kom på en klockren idé igår så vi har ändrat oss lite på hur det kommer se ut där inne. Kommer även bli likadant i Tindras rum, på ett sätt. Bra blir det nog i alla fall!

Nu är det snart dags att hämta ungarna på dagis. Då ska vi nog vara ute en stund i det vackra vädret. Men vi hade även behövt åka och köpa lite fingervantar och sånt till ungarna. Molly behöver ett par galonvantar. Men vi får se hur vi gör. Sen blir det att äta middag där ute idag. Latemanstjockismat på lyxrestaurangen McDonalds!

Dag 27 - Mitt drömjobb

Vad skulle det vara då? Fotograf möjligvis? Men jag känner mer och mer att det är en grej som jag bara vill använda som hobby. Alltså göra några småjobb på beställning typ. Men kommer jag in på utbildningen jag sökt till hösten kanske jag känner annorlunda. Jag vet inte. Men jag har ett annat "drömjobb" som jag funderat på väldigt länge. Det är ju barnmorska. Men jag ska läsa upp mina betyg och sen kommer jag nog söka in på sjuksköterskeutbildningen så jag kanske kommer ett steg närmare mitt drömjobb i alla fall.

God morgon!

Idag bestämde sig Molly för att vi skulle göra morgon klockan 6! Då väckte hon Tindra och då var det ju redan för sent. För när Tindra ser att det är ljust ute så är det automatiskt morgon! Nåja, det gör inte så mycket faktiskt. Tindra var lite rolig igår vi sängdags. Jag hade precis lagt dom och vad tror ni Tindra hörde då? Självklart var det en dag som glassbilen skulle plinga sin välkända melodi här ute på parkeringen. Så Tindra kom utrusande ur sitt rum och skrek "glasslapbilen" (glasslastbilen - som hon säger). Och jag bara tänkte "åh neeej!". Trodde aldrig att jag skulle lyckas få henne att somna. Men jag lade ner henne igen och sa att den inte var hemma hos oss idag utan hemma hos någon annan. Då blev hon aningens besviken, men hade jag klätt på henne och sprungit ut hade han hunnit åka! Så jag lade henne och sen sprang jag ut till glassbilen själv (Malin K var här så ungarna blev inte ensamma ifall ni undrar!). Köpte bara en småpinnemix och sen gick jag in igen. Då gick jag in till ungarna, som fortfarande inte somnat, och sa att om dom sover nu kanske dom får en glass imorn. Då tog det två sekunder och sen sov bägge två. Det är väl tillåtet med mutor som förälder? Hrmhrm! Tindra verkar dock ha glömt att jag sa det, för hon har inte frågat efter en glass ännu.

Idag ska det fortsättas att greja så uppdateringen lär nog bli lite svag även idag. Men först - promenad efter att jag lämnat kidsen på dagis!


Dag 26 - Semesterplanering inför sommaren

Vi har egentligen bara öppna planeringar inför sommaren. Mamma ska komma hit i slutet på maj och förmodligen stanna typ en månad eller så. Sen ska vi åka till skara sommarland och liseberg. På skara sommarland kommer vi stanna en helg, som vi alltid gör. Har pratat om att åka upp till Piteå med, men det är inget som är bestämt. Beror ju som på hur allt ser ut ekonomiskt och allt sånt. Och så har vi ju pratat om Polen också, men det blir också bara ett par dagar. Men en sak som är BESTÄMT är att vi ska åka till Mantorp på lastbilsmässan. Den är väl i Augusti tror jag, brukar vara då i alla fall. Jaa, sen får vi väl se vad som händer helt enkelt. Beror ju lite på hur det ser ut på jobbfronten med! För får jag ett jobb nu så har ju inte jag någon semester heller och då blir det bara korta besök över en helg typ. Jaa, det är inte alltid kul att leva i ovisshet..


(Bilden tagen på Saxenhof sommaren -10)

Hänt ganska mycket idag!

Nu börjar det verkligen likna något! Nu är Mollys rum helt tömt och även fyllt. Våra sängar står nu där inne och jag ska bara dammsuga dom och renbädda sen är det klart, sängkläderna hänger ute på vädring. Har även fått bort en heeeel massa skräp och även sånt som ska upp till tippen (står i garaget tills vi hinner fixa släp och köra upp det dit) så nu går det att gå i lägenheten igen. Sen har jag även städat undan och dammsugit upp det värsta av all skit som blivit. Imorn kommer det påbörjas i Mollys blivande rum. Där ligger nämligen en heeeel massa kläder som måste tvättas och även kartonger och sånt som ska slängas. Går nog rätt snabbt tror jag. Ska bli så jäääkla skönt när allt är klart. Får se om vi kan börja måla direkt eller inte. Ekonomin ska ju finnas där menar jag, men vi tar det som det kommer!
Men det är inte bara städning och grejning vi har gjort idag. Morgonen startade med bus tillsamans med mina älskade mysungar innan dagis. Sen när jag lämnat dom där så gick jag och Troja på en långpromenad på nästan en timme i rask takt. När jag kom tillbaka därifrån lämnade jag henne hemma och åkte och handlade frukost och middag. Sen to jag det lugnt i typ 15 minuter innan det var dags att väcka Jesper. Sen blev det frukost och sen satte vi igång! Men gud vad bra det känns! Ingen som har en släpkärra att låna ut någon dag nästa vecka?
Nu har jag främmande. Hjälper lilla Malin (Ohlson) att installera och göra färdigt hennes iPhone. Och även andra Malin (Krewer) är här. Så det kommer bara bli att göra färdigt sovrummet idag och sen ger jag upp för dagen. Men det tar sig så pyromanen!

Blev lite morgonmys såhär innan dagis..

img_0613 (MMS)

Blev lite morgonmys såhär innan dagis..


God morgon på er! Vi sitter och leker inne...

img_3289 (MMS)

God morgon på er! Vi sitter och leker inne i Tindras rum. Enklast så när man har grejer överallt! Ska snart börja plocka fram kläder och sånt inför dagis. När jag sedan lämnat dom på dagis så blir det en långpromenad med hög musik i lurarna! Känner att jag behöver rensa hjärnan lite och få tillbaka energin. För sen blir det ju hem och fortsätta med röjandet. Men idag kommer vi i alla fall hinna tömma Mollys gamla rum helt och förmodligen flytta in våra sängar dit in också och när det är klart är det bara börja i nästa! Ujujuj.. Hoppas att ni får en underbar dag idag! Kram på er!


Slänger upp bilderna!

Jag slänger bara upp bilderna från tidigare idag lite snabbt. Är ju inte så många. Sen ska jag gå och fortsätta..får väl se när jag känner mig klar för idag!





















Dagen snart slut..

Snart är dagen slut för mina småttingar. Som ni såg tidigare står Mollys säng i Tindras rum nu och snart ska det påbörjas "operation sovtime" för dom två! Båda är lika trötta efter att ha varit ute nästan hela dagen! Först var dom ute efter dagis en stund, men jag och Molly gick in och gjorde iordning i Tindras rum medan Jesper och Tindra var ute. Sen blev det mat och sen gick vi ut allihopa igen och kom inte in fören nu. Men det har ju varit så himla bra väder! Över 10 plus och strålande sol! Gud så härligt det är! Har även tagit lite bilder när vi var ute, får se om jag hinner lägga in dom sen medan jag lär få springa skyttetrafik in till dom eller om jag skjuter på det tills imorn. För när dom har somnat kommer jag påbörja röjningen inne i Mollys gamla rum. Sen kan jag väl förhoppningsvis bära in våra sängar där imorn - hoppas jag! Men det tar sin lilla tid att gå igenom alla lådor, slänga eller spara. Puh! Men som sagt, det är kul när man väl blir klar sen!

Nu sitter vi och tar igen oss lite, ungarna har fått bada då båda hade matkladd i hela håret. Sängdags kommer det bli klockan 18 för båda två idag. Molly är mest förbannad för att hon inte får gå ner på golvet, för där står det en massa kartonger och sånt som ska slängas eller åka in i förrådet. Men jag ska försöka städa upp här med innan jag går och lägger mig ikväll så det blir nog bra.

Nää, nu skriker hon snart öronen av mig! Så jag får avsluta här..

Ja då är det bara börja då! Mollys säng st...

img_8219 (MMS)

Ja då är det bara börja då! Mollys säng står i tindras rum så nu finns det inget hinder längre! Förhoppningsvis går det bra att lägga ungarna ikväll också...


Dag 25 - En vanlig Måndag

Vi kliver upp någon gång mellan 06.30-07.30 och ungarna äter välling. Sen busar vi en stund och jag försöker hinna med ett blogginlägg. Sen är det påklädning och blöjbyte (För Molly) och sen bär det av till dagis med barnen. Efter att jag lämnat dom där så går jag hem och hämtar hunden för att sedan gå på promenad. Den där promenaden varierar ganska mycket, ibland går vi bara en sväng i fårhagen tillsammans med Thea och Malin så att hundarna får busa och springa av sig och ibland går vi långa promenader istället.

När vi kommer hem från promenaden är det dags för frukost för min del. Ibland väntar jag tills Jesper jobbar med att äta. Sen sätter jag mig vid datorn eller tv´n en stund. När Jesper kliver upp brukar vi åka och träna, sen handla, hämta ungarna och sen hem. Då blir det massa bus fram tills det är dags att börja med middagen som måste vara klar absolut senast 15.30 så att Jesper hinner äta innan han ska åka till jobbet.

När han åkt till jobbet så blir det bus med barnen. Ibland innebär det att gå ut och leka och ibland stannar vi bara inne och tar det lugnt innan det är dags för kvällsbestyren och sängdags för barnen. När dom har lagt sig sätter jag mig bara och tar det lugnt, oftast. För då är man helt slut efter en hel dag med fart och fläkt! Då är det skönt med lite egentid!

Blir inte klok!

Jag ska nog aldrig bli webdesigner. För det där med koder och mallar blir jag fan inte klok på! Ja, jag har ju berättat att jag håller på med en ny design till bloggen och igår höll jag på att rycka mitt hår. Kan också bero på att jag var aptrött och hade huvudvärk redan innan jag började, var nog ingen bra kombo direkt. Men jag ska fortsätta sen, när jag har tid. Har ju en hel del annat på agendan idag så att säga. Men först ska barnen till dagis vid 9-tiden och själv blir det en promenad med Troja. Får nog gå ner till skogslyckan och köpa lite bröd.

Fint väder har vi idag i alla fall. Men det blåser lite tyvärr. Men det har varit plusgrader hela natten och det är ju ett tecken på vår, eller hur? Underbart! Enligt klart.se så ska vi få upp till 10 plusgrader idag, kan ju bara hoppas att det stämmer.

Fy..hade verkligen behövt en energidryck nu!

Vad ska vi göra?

Mamma: Vi ska byta rum med Molly. Vårat sovrum är lite större och vi behöver verkligen inte den platsen! Så hon ska få vårat rum och vi ska ta hennes. Men innan hon ska få sitt rum ska vi måla om där inne och göra iordning så att hon får sina leksaker där inne och så att det blir fint! Mer än så vill jag egentligen inte säga fören jag kan visa resultat med hjälp av bilder. Men du kommer ju även få se det live när du kommer ner. Men jag tror att det kommer bli jättefint i alla fall! Så nu håller vi på att röja i förrådet, slänga en massa skit vi inte behöver så att vi kan få plats med skit som vi ska spara, typ julsakerna, kartonger och saker som kanske har ett personligt värde och även pulkor och sånt vi ska ställa undan för denna säsongen. Sen ska det ju röjas i det rummet som ska bli vårat, alltså Mollys, och där inne har du ju sett hur det ser ut med kartonger och sånt. Så vi har ett stort projekt framför oss! Men det ska bli kul! Och jag vet att vi bor i hyresrätt men enligt hyresgästföreningen kan man göra nästan vad man vill förutom att bygga om lägenheten. Det enda som kan hända är om man väljer en färg som inte anses vara "standard" kan man bli skyldig att betala för att återställa det sen när vi flyttar. Men vi ska använda en neutral färg så det är nog inga problem.

Röjt!

Nu är röjjandet igång! Är nästan klara i förrådet så imorn ska det upp en hylla där inne och sen kan vi börja göra iordning. Så Molly får sova i sitt rum inatt med och sen flyttar vi och grejar imorn. Känns bra! Så träningen kommer förmodligen bli lidande hela veckan för vi kommer inte hinna annars. Men det börjar ta sig och nu har vi i alla fall börjat någonstans! Jag bara länktar tills vi kan börja handla färg och sånt, wihoo! Kommer bli så fint! Det tråkigaste är ju bara att spacklande och slipande vi måste göra först.. Och allt detta röjande..

Dag 24 - En favoritbild tagen av mig

Den var lätt! Jag har en bild som jag tog på Amanda under våren/försommaren 2009. Det är denna:



Sen har jag även en liten favorit med mina alldeles egna favoritungar! Den pryder ju även en vägg här hemma!


Nästa sovmorgon?

När ska nästa sovmorgon infinna sig? Ungarna brukar ju vara snälla och ge mig det någon gång ibland men nu var det allt längesen. Fastän Tindra är vaken till 20-21 tiden så vaknar hon före sju, jämt! Molly som somnar mellan 18-19 tiden förstår jag om hon vaknar den tiden. Nåja, det blir nog bra.

Någon dag här i veckan måste vi åka ner till biblioteket! Ungarna har en rymdutställning där denna veckan och nästa, där dom ställer ut sina egengjorda rymdraketer, planeter och andra målningar. Det är alla barn från avdelningen getingen på dagis som gjort saker som ställs ut. Jag tror att getingen skulle åka dit och titta idag, men jag vill också titta, så vi får faktiskt åka dit någon dag! Gå dit och titta ni med!

Idag startas alltså vårat stora projekt - med start på ett lite mindre projekt. Rensning i skrubben! Önska oss lycka till! Imorn är det dags för träning igen!


Designar och framtidsplaner!

Nu håller jag på med en helt ny design igen. Kommer bli färgändringar, bakgrundsförändringar, headerbyte och layoutändring. Får väl se om jag blir nöjd nån gång. Den kommer väl förmodligen upp under veckan i så fall! Jag fick värsta ilet med idéer som jag bara var TVUNGEN att genomföra! Så städningen blev dessvärre lidande. Aja, det är faktiskt en dag imorgon med!

Men imorgon ska vi även starta ett annat projekt vi har. Vi ska rensa i förrådet och slänga en massa kartonger och sånt som inte behövs. Sen ska vi bära in Mollys säng in i Tindras rum, hon kommer förmodligen få sova där inne ett tag (om det funkar - det återstår att se!). För nu ska det totalrensas i Mollys rum! Sen ska vi flytta in där och Molly kommer att få vårat rum. Vi behöver inte denna ytan för vi sover bara i sovrummet ändå! Så varför ska vi ha ett stort rum? Sen ska då vårat sovrum göras iordning med målning och sånt och så ska Molly få det! Har massa idéer om hur jag vill ha det! Kommer bli asnice tror jag! Och ni får givetvis följa med hela projektet i den nya kategorin ny ser i menyn - Projekt Mollys rum.

Även Tindras rum ska göras något åt. Men vi tar ett projekt i taget! Ska bli roligt! Men nu börjar vi som sagt med förrådet och gör plats för annan skit och det börjar vi med när Jesper klivit upp och efter en härlig långpromenad!

Dag 23 - Min favorithögtid

Jag är inget stort fan av högtider. Framförallt inte jul. Men det skulle väl vara midsommar kanske. Mitt i sommaren, oftast varmt och mysigt. Så jag får väl säga midsommar då!

Tindra var lite trött tror jag! Hon kröp i...

img_6460 (MMS)

Tindra var lite trött tror jag! Hon kröp ihop hos mig och pang, så sov hon!


Kroppsmått!

Jag trodde att jag bara hade skrivit upp mina kroppsmått som jag gjort tidigare i den gammla träningsbloggen, men det hade jag inte! Jag hittade nämligen lite mått från den 28/10-2010 som jag tänkte skriva upp igen för att jämföra.

28/10-10
Vikt: 72,2kg
Mage: 103cm
Rumpan: 109cm
Vänster lår: 63cm
Höger lår: 64,5cm
Alla mått är mätta på det tjockaste stället.

20/3-11
Vikt: 68kg (+0,1kg *buhu*)
Mage: 97cm
Rumpa: 105cm
Vänster lår: 63cm
Höger lår: 63cm
Höger arm: 31,5cm
Vänster arm: 32cm
Midja (smalaste stället): 77cm
Så jag har alltså tappat 4,5kg (fast jag vet att jag var uppe runt 73kg efter det), 6cm på magen, 4cm på rumpan, 1,5cm på höger lår. Jag trodde faktiskt att det skulle vara lite mer på just rump och lår-regionen med tanke på hur mina byxor och sånt sitter, men det är skit samma! Mindre ska dom bli ändå. Men jag är lite chockad att det var 6cm "förlorat" på magen! Det trodde jag INTE! Så det var lite kul faktiskt. Nu sk jag nog försöka mäta mig en gång i månaden eller nått sånt.

Sjukstuga och svar på tal!

Ja det har faktiskt varit en ganska händelserik dag idag. Eller i alla fall nu på kvällen. Men jag ska däremot inte berätta vad som hänt med tanke på de inblandade! Men vi har varit ute en stund i det vackra vädret och varmt har det också varit! 10,6 plusgrader visade mätaren som mest, hur gott som helst!

Molly har dessvärre gått och blivit sjuk igen. Febern ligger på runt 39 och hon fick ipren innan hon lade sig. Lite hängig och mammig har hon varit hela dagen och sovit väldigt mycket, för att vara henne! Men sånt är tillåtet när man är sjuk. Får väl se hur hon mår imorn. Kan ju alltid hoppas att hon är lite piggare så att vi kan ta oss ut. Men samtidigt är man rädd att man går ut "för snabbt" så att det slår tillbaka liksom. Nåja, det återstår att se imorn. Annars lär ju Tindra klättra på väggarna eftersom Jesper jobbar, så en av oss kan inte gå ut.

Sen blev jag lite ställd tidigare idag. Fick ju höra att vi aldrig brukar laga någon avancerad mat. Näe, det kanske stämmer, men varför är då frågan? Vill vi inte? Kan vi inte? Ja, jag har svaret! Vill ni veta? Jo, av den enkla anledningen att vi hämtar ungarna vid 14-tiden på dagis och har vi inte handlat så måste vi göra det när vi hämtat dom. Jesper behöver äta middag absolut senast 15.30 för att han åker till jobbet strax efter 16-tiden. Vem fan hinner laga en avancerad måltid på mindre än 1,5 timma? Okej om man är hemma hela kvällarna hela familjen och kan äta mellan 17-19, då hade det varit en helt annan femma! Och även om vi skulle storhandla en gång i veckan så blir det inte att köpa hem nått mer avancerat än att det går att slänga ihop på mindre än en och en halv timma. Och på helgerna lagar vi ofta något godare såsom tacos eller en fin ryggbiff - det passar oss alldeles utmärkt! Och sen är det ju kanske inte alla som gillar en maffig köttgryta med 30 olika ingredienser med bland annat vitlök (som Jesper för övrigt HATAR!), rotfrukter och grönsaker. Nä, vi prioriterar helt enkelt att lägga våran tid åt varandra och framförallt att umgås med barnen istället för att spendera timmar i köket! Visst, Tindra kanske skulle tycka det var roligt att hjälpa till att skära gurka eller så, men hon är inte vidare intresserad av att hjälpa till mer än att stå och titta på. Sen kan jag väl erkänna att jag inte är speciellt intresserad av matlagning i största allmänhet, speciellt inte när det mesta (av avancerad mat) innehåller just grönsaker eller så. Så detta kanske räcker som svar på tal? Eller vad ska man säga annars..? Det är ju sanningen i alla fall..

Dag 22 - Mitt favoritprogram

Mitt favoritprogram på tv vet jag inte riktigt. Finns inget program jag följer slaviskt. Solsidan är rätt bra ibland. Och Sveriges värsta bilförare kikar jag också på. En unge i minuten. Förlossningskliniken kan också hända att jag tittar på. Och kvinnors hemliga liv.

Härligt med vår! Tindra har fått plocka fr...

img_1925 (MMS)

Härligt med vår! Tindra har fått plocka fram sina vägkritor.


Inställt!

Träningen för oss blir inställt idag. Det ska vara så himla fint väder så vi vill faktiskt vara ute med barnen. Vi kan prova på dom passen någon annan gång. Och så är det en modevisning ute på torp som vi hade tänkt titta på också och det planerade vi egentligen innan vi bokade passen. Träna hinner man göra en annan gång!

Igår var en trevlig kväll. Vi gick ut på cheers, åt jäkligt god mat och sen åkte vi hem. Vi satt egentligen där som två fån och undrade vad sjutton vi skulle göra egentligen medan ett gäng 18-åringar firade en väns födelsedag. Vi kände oss faktiskt gamla! Är man gammal när man är 24-28 år? Lite komiskt är det nog faktiskt..

Små söta valpar!

Vi var ute hos Trojas ägare förut. Hennes ena tik Sookie har fått valpar och herregud! Dom är ju helt underbara! Jag fastnade speciellt för en liten kille - Bosco. Han är svart med ljusa tecken och jag ville bara stoppa honom under tröjan och gå! Ja, det hade jag nog kunnat göra med allihopa förståss. Tänkte visa lite bilder på dom. Tror dock inte att jag fick någon bra bild på just Bosco, men på dom andra, ja ni får se själva!

















Som sagt, helt bedårande!
Sugna på en valp? Då kan ni även kika in på http://www.dagsmejanskennel.se och http://dagsmeja.bloggo.nu så får ni se fler bilder och sådär. Mys!

Nu gör vi oss iordning för att gå ut och äta på Cheers. Frida och hennes kompis Emma ska komma hit och passa barnen. Ska bli helt underbart gott!

Lite bilder på mig..

Tänkte att jag skulle bjuda er på lite nya bilder på mig själv. Ställde upp kameran på stativet för att kunna få helkroppsbilder. Ja, jag säger inget mer utan visar dom bara..







Ja, fler får ni inte. På översta bilden syns ganska tydligt att shortsen glappar på låren, dessa satt tajt som skinn förra sommaren. Dom glappar till och med massor när jag sitter ner. Känns oerhört bra måste jag säga! Då syns det att det man pysslar med ger resultat! Alla bilder är tagna direkt ur kameran med ISO500, bländare på f2,8, slutartid på 1/15 och automatisk vitbalans.

Men jag kan bjuda på en till bild, Tindra ville vara med för en gångs skull!


Färga håret?


Nu syns det rätt dåligt på denna bilden, men jag är lite sugen på att färga håret rött igen. Alltså sådär riktigt mörkrött! Men samtidigt känns rött som en höstfärg? Så jag vet inte riktigt. Vad tycker ni? Ska jag köra på rött? Känns inte som att blonda slingor kommer göra sig så snyggt på mitt hår nu när det är så kort..


Dag 21 - En låt som får mig att gråta

Det vet jag inte riktigt. Men en låt som det är lätt att gråta till är White Lion - When the children cries. Den är ruskigt bra!

Vart är våren?

Ja, det har snöat inatt och jag ser faktiskt ingen ljusning på denna evighetslånga vinter! Vi har haft snö i 6 månader, när hände det senast? Men det har inte kommit några mängder inatt, knappt så att det lagt sig på backen. SKÖNT! Men allvarligt talat så hade jag hellre sett att det inte hade kommit något alls förståss! Enligt klart.se så ska våren komma till oss under nästa vecka. Då ska det vara plusgrader dag som natt och upp till 13 plusgrader på dagen! För dom säger ju att när det varit plusgrader dygnet runt i 5 dygn - då har våren kommit. Och enligt vädret ska det vara plusgrader i fler dygn än så. Hoppas hoppas att våren är påväg nu!

Mysdag imorn!

Jag orkar faktiskt inte skriva något om vad vi gjort idag, för det blir bara likadana inlägg varje gång! Men imorn ska vi ha en riktig mysdag hela dagen! Först blir det väl lugnt fram tills Jesper vaknar. När han klivit upp och gjort sig iordning så ska vi sätta oss i bilen och åka och hälsa på Lena, Trojas ägare. Dom har fått små valpisar! Ååh dom är helt bedårande ska ni veta! I alla fall vad man sett på kort. Och självklart kan man ju inte låta bli att bli lite valpsugen. Men man får hålla fingrarna i styr!

Sen på kvällen så kommer Jespers syster (+kompis) hit och ska passa våra småttingar en stund, för vi ska ut och äta på Cheers tillsammans med Malin och hennes boytoy. Ska bli riktigt trevligt faktiskt! Kul att hon faktiskt träffat någon som inte är folkskygg! Trevligt trevligt! Lite extra fredagsmys sådär. Händer ju faktiskt inte allt för ofta nu för tiden. Så det ser jag verkligen fram emot.

Något som jag ser mindre fram emot är snön som dom har lovat under morgondagen..bajs!

Träning..

Först blev det en prommis genom fårhagarna med hundarna, som kutade runt och busade som vanligt. Sen, när Jesper vaknade, så åkte vi till gymmet. Där blev det 20 minuter intensivt på crosstrainern, svetten RANN! Och sen vidare till maskinerna. Tog även och lyfte lite vikter för att träna upp triceps och även biceps. Tycker inte att jag känner något i dom musklerna med maskinerna som vi brukar köra så lite extra skadar inte. Sen stretchade jag en stund innan vi duschade. Men det känns skönt att ha pressat lite extra idag faktiskt. Höjt vikterna på endel av maskinerna också. Får väl se om träningsvärken kommer smygande eller om man är lite förskonad. Men finns det någon skönare värk än just träningsvärk?

Men nu hoppas vi på positiva resultat till på måndag igen! För imorn blir det förmodligen ingen träning men på lördag blir det, och inte så lite heller! Sen ingen träning på söndag, för då jobbar Jesper och åker hemmifrån redan klockan 14. Men det blir nog bra!

Dag 20 - En bild på mig som är tagen av någon annan


Denna bild är tagen av en fotograf som heter Kjell. Bilden är tagen ute på Saxenhof i början på September 2007.

Dag 19 - Min favorit film

Jag har väl ingen klar favorit direkt. Jag har många filmer som jag gillar däremot. Men några filmer som alltid kommer ligga närmare hjärtat är nog alla filmer i serien "The fast and the furious". En annan favorit är "Coyoute Ugly". Men en film jag verkligen rekomenderar är "My sisters keeper"! Gråtarfilmen nummer 1! Fast "Hachiko - en vän för livet" är också en fruktansvärt bra film!

Bytt header!

Eller bytt och bytt har jag väl inte gjort, bara lagt in nya bilder. Är lite sugen på att göra en helt ny design men jag behöver nog fila på lite nya idéer kanske. Får se hur jag gör och det lär ni märka! Men såhär får det vara så länge. Kanske till och med hinner byta ut bilderna en gång till innan jag får in en ny design, det återstår att se helt enkelt. Tänkte bara skriva det!

Träningsdags på lördag!

Blev ingen träning idag. Hade för mycket att göra. Handla mat och lämna in cv och grejer, så vi tog en vilodag idag. Men jag har precis bokat in mig och Jesper på "prova-på-dagen" som är på lördag. Tyvärr var det fullt på bodycombat och s-core, som jag också ville pröva, och även zumban var full, så vi får hoppa över dom. Men det blir i alla fall att testa Body balance, body pump, box och cirkel. Alla passen är 20 minuter långa så att man får testa. Det ska bli skoj faktiskt. Snälla Krewer ska passa våra två yrväder under tiden. Ser verkligen fram emot det! Jag får väl testa dom andra passen någon annan gång.

Imorn är det dock dags för gymmet igen. Ska bli gött! Då blir det att pressa lite extra tror jag minsann! Jag har ju inte ens fått träningsvärk efter igår!

En resa till Polen?

Jag och min man har ju aldrig varit på någon bröllopsresa, och vi har varit gifta i 2½ år. Vi har liksom aldrig haft tid och inte heller bestämt vart vi skulle vilja åka. Nu har vi pratat om 2 ställen som vi båda vill åka till. Det är ingen romantisk weekend i Paris, eller någon resa till ett varmare land. Det känns inte så lockande för oss. Nä, nu ljög jag, självklart är det lockande! Men detta ligger högre upp på listan. Vi skulle vilja åka till Polen! Och vad ska vi göra där då? Undrar ni säkert. Vi vill åka och kolla på Auschwitz och staden Krakow. Auschwitz är nog väldigt intressant att både se och få information om. Kan även tänka mig att det är lite läskigt att vara där, jag menar, hur många dog där egentligen? Både barn och helt oskyldiga människor! Så dit skulle vi vilja åka.

Sen har vi även ett ställe till som verkar intressant. Vi skulle vilja åka till Ukraina och Tjernobyl. Få en guidad tur och titta på reaktorn som orsakade så mycket förödelse. Det är fortfarande radioaktivt på sina ställen, men det är inte farligt att vistas där under en kortare tid. Även kolla på spökstaden Pripjat. Den staden byggdes för arbetarna på kärnkraftverket. När staden utrymdes så fick dom information om att bara ta med det nödvändigaste i en liten väska, för att dom snart skulle få komma tillbaka. Nu står staden som den lämnades, dock helt förfallen såklart. Så där kan ni föreställa er en riktig spökstad! Är nog också väldigt intressant!

Detta låter nog inte som en fin bröllopsresa, men det är något som vi båda skulle vilja uppleva så varför inte? Vi hoppas på att kunna åka i vår/sommar, så vi får väl se. Det är endel grejer att kolla upp innan vi kan åka men det hade i alla fall varit grymt spännande!


Nu ska ni få se..

Jag har lagt in lite bilder i datorn nu. Bland annat från promenaden imorse. Dom är inte jättemånga, men ni ska få se dom i alla fall. Så här kommer dom!


Denna bilden är från igår, Molly fick äta chokladtopp (ni vet, en sån med vitt fluff inuti?). Det var tydligen gott för hon var vit i hela ansiktet och även i håret. Behöver jag säga att hon fick sig ett bad efter det?


Detta är också igår när Krewer åkte för att lämna lite kläder hemma hos "X". Thea stod där hela tiden och väntade på att hon skulle komma tillbaka. Hon är en riktig mammagris den hunden!


Fina Freya sitter och tittar ut genom fönstret igår. För en gångs skull lyckas man knäppa en hyfsad bild på den katten! Otroligt!


Nere vid bäcken i fårhagen. Hade hoppats att det skulle vara lite mer vatten där idag eftersom snön smälter, då hade ni fått se en bild på "fallet". Men det var knappt nått vatten i fallet så ni får nöja er med denna. Eller okej, ni kan få se hur det ser ut i färg med.






Troja var självklart med!


Och lilla Thea med!


Denna bilden blev faktiskt riktigt bra på henne! Lilla PMS-monstret, tss!



Det var alla bilder från denna gången. Ska dock försöka komma mig ut för att fota lite mer. Behöver söka lite inspiration till det nu känner jag. Tänkte även se om jag inte kan få till någon bra bild så att man kan skriva ut några och sätta i ramar och in i den nya bokhyllan. Skulle nog bli fint.

Nu ska jag gå och vara social med mitt främmande. Har ju redan skrivit 3 blogginlägg på raken. Fy på mig!

Gymmat idag!

Idag blev det en ganska lugn dag på gymmet. Gick/sprang lite på löpbandet som uppvärmning, körde några maskiner och lyfte lite hantlar och sen åkte vi hem. Eller snarare ut till torp för att lämna in Fridas (Jespers syster) telefon på lagning, handla mat och sen hem! Så det är egentligen inte så mycket att skriva om. Får köra lite hårdare imorn istället. Man kan faktiskt ha lugna dagar ibland.

Dag 18 - En bild på det jag köpte senast

Ska jag ta kort på maten? Och något kort på mina hörlurar och väskan har jag inte, så jag får ta dom lånade bilderna då (från itsajten.com).


God morgon!

Såhär morgonpigga har vi nog inte varit på länge! Ungarna är redan påklädda och klara inför dagis och så även jag, det är bara mitt hår som måste göras något åt. Men nu kanske jag skojade lite, för pigg vet jag inte om jag är. Men det går nog till sig efter långpromenaden sedan. Ska bli riktigt härligt att gå en långpromenad idag, solen skiner och himlen är blå och det verkar inte blåsa så mycket heller, för en gångs skull!

Jag ska nog faktiskt ta kameran med mig på promenaden också. Det var ett tag sen jag gjorde det. Men jag har oftast ingen inspiration till det längre. Jag har i och för sig kännt det länge. När jag väl tar med mig kameran ut så blir jag ändå inte nöjd med bilderna, om jag ens fotar alls. Nåja, jag får väl göra ett försök helt enkelt.

Jag får väl bjuda på en gammal bild så länge. Så att inte bloggen blir allt för trist..


Dagens träning!

För att svara på 2 kommentarer av mamma och Jessica, så ja! Jag har verkligen hittat den träningsform som passar mig bäst! Och jag tycker det är jättekul och oerhört skönt!

Idag åkte jag ner till gymmet vid 18-tiden. Åkte ner, bytte om och ställde mig på löpbandet. Jag tog det lugnt (nåja) och gick "bara" i raskt tempo i 35 minuter ungefär, jag fastnade i Simpsons. Sen var det dags att bege sig till Sal C och Body Jam. Det passet var på 60 minuter. Däremot kan jag nog direkt säga att det inte var någonting för mig. Tyckte mest det var nått hopp och studs med benen i kors. Nja, jag tror att jag skippar det faktiskt. Jag vill ha nått som känns i alla muskler liksom. Visst blev man svettig av body jam men jag kan inte säga om det berodde på att salen var en bastu eller för att man rörde på sig. Var säkert en blandning men man höll nästan på att kvävas! Men nu har jag i alla fall prövat, eller hur? Kan vi testa nått annat istället!

Dag 17 - Vad jag åt idag

Idag åt vi något så gott som pepparrotskött. Det är smarrigt förstår ni. Till det åt vi även potatis och drack vatten. Till förrätt blev det semla, haha!

Invägning och promenad!

Har kommit fram till att jag verkligen måsta skaffa mig ett måttband. Hade varit roligt att se hur mycket man minskar i omfång. Men hur som helst så vägde jag mig imorse direkt jag vaknade - som jag brukar. Och vågen stod på 67,9kg. Alltså under inskrivningsvikten på mvc. Påväg mot rätt håll alltså! Mitt nästa mål är ju 60kg, sen får vi se om jag stannar där eller försöker gå ner till 55kg, det beror lite på hur mycket muskler jag bygger med, hehe. Jag tänker ju inte bli någon bodybuilder men jag kan tycka att det är snyggt med muskler som syns i alla fall. Får väl se hur det går. 60kg är i alla fall det största målet jag har! Och om ni tycker att jag går ner för mycket så kan jag bara tala om för er att det är normalt för någon i min längd att väga mellan 55-60kg. Om det inte var 52-58kg, ja nått sånt i alla fall.

Hur som helst så gjorde jag och Troja som vanligt. Jag gick upp och lämnade barnen på dagis och sen gick vi en långprommis. Först promenerade vi efter vägarna i ca 40 minuter och sen gick vi in i fårhagen så hon fick springa löst - som hon älskar! Så allt som allt var vi ute i 60 minuter ganska precis. Ja Troja kan ju vara lös vart vi än går, men i fårhagen får hon springa och busa och leka precis som hon vill. Men det var en skön promenad och man blir så mycket piggare när man startar dagen med en promenad!

Nu försöker jag förbereda mig mentalt inför body jam ikväll. Lite nervös för hur sjutton man ska hänga med.

Dagsredovisningen!

Ja då kommer den dagliga redovisningen. Vi har inte gjort så mycket men har ändå inte haft någon tid att sitta vid datorn. Men det är som vanligt när Jesper är ledig, man vill umgås helt enkelt. I förmiddags åkte vi till torp, strosade runt lite och Molly sprang tills hon stupade, bokstavligt talat. Vi gick och kikade lite på vårjackor åt ungarna. Får väl se vad det blir helt enkelt. Men det börjar ju bli dags att kika på det.

Sen har vi inte gjort så mycket mer faktiskt. Inget att skriva om i alla fall. Så det blir nog inget långt inlägg detta. Får nog återkomma i morgon istället. Då kommer en liten invägning på morgonen i alla fall.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dag 16 - En person jag vill byta liv med för en dag - och varför

Jag skulle inte vilja byta liv med någon! Jag älskar mitt liv som mamma åt mina underbara döttrar!

Äntligen får hon gå och hålla sin lillasys...

img_1706 (MMS)

Äntligen får hon gå och hålla sin lillasyster på torp som hon har tjatat om sen Molly föddes! Ett halelujamoment! Fast hon tröttnade dock ganska snabbt då hon tyckte att Molly gick alldeles för långsamt..


Gäsp!

Jag slumrade till en liten stund bredvid Tindra under försöket att få henne till att vila middag. Hon gör ju aldrig det längre så det brukar bli en procedur för sig. Anledningen till att jag vill att hon ska vila idag är att hon somnade efter klockan 21 igår och blev väckt, av lillasyster, 06.20 idag. Så hon var trött! Och ingen i familjen orkar med en trött och grinig Tindra. Sen vill hon ju se melodifestivalen ikväll och då är det bäst att hon vilar.

Hur som helst så gick jag in och skulle boka Body Balance till imorn och självklart var det fullt. Orkar inte boka någon reservplats, åka dit och sen inte få vara med. Drar nog och gymmar istället och ställer in mig på det. Måste ju träna bort allt skräp jag ska trycka i mig ikväll. För ikväll är det mys med chips och dip som står på menyn och det ska bli så gott! Men istället bokade jag in mig på ett annat pass, som min storasyster, Anna-Carin, tipsade mig om - Body Jam. Hon sa att det var jätteroligt så jag tänkte testa på det. Och det passet går på måndag kväll mellan 19.10 och 20.10. Ska bli spännande.

Nu väntar vi bara på att Tindra ska vakna och sen ska hela familjen bege sig till maxi för myshandling och ikväll bänkar man sig framför melodifestivalen och hejar på Swingfly!


Dag 15 - Innehållet i min väska

Jag använder ju aldrig handväska längre. Och det är oerhört sällan vi har en skötväska med oss. Enda gången jag har väska är när jag åker och tränar. Så vad ligger i min träningsväska då? Jaa, det man brukar ha med sig? Badlakan, shampo&balsam, hudlotion, deo, hårvax (ett måste när jag har kort hår..annars står mitt hår åt ALLA håll!), armbandet till telefonen, träningskläder, rena underkläder, vattenflaska och ett hänglås till skåpet. Skorna har jag oftast i handen eftersom jag har en alldeles för liten väska för tillfället.

Och appropå träning så måste jag ju logga in och kolla om jag kan boka bodybalancepasset nu eller om det är fullt. Har jag totalt glömt..

Fullt ös sedan 06.20.. Eller snarare sen 0...

img_8335 (MMS)

Fullt ös sedan 06.20.. Eller snarare sen 05.00 när Molly vaknade och tydligen inte ville sova mera. Trööött!!


Några bilder!

Som lovat kommer här lite bilder! Såg även att jag hade några från igår eftermiddag, så vi börjar väl med dom.

Såhär kan en trött Molly se ut på kvällarna. Det händer rätt ofta faktiskt..


HÄR har ni anledningen till att Tindra springer naken hemma allt som oftast..

Hon klär alltså av sig själv..


En sista vädjande blick - mamma KAN jag få sova nu?!

Och nu kommer dagens bilder!




Och sen tröttnade jag på allt spring hemma, så vi begav oss ut! Redan klockan 9 imorse var vi påväg upp till den lilla skogen bakom oss.



Stackars dockan fick dock inga kläder innan vi gick ut.. Hon måste nog frysa..






Såhär ställer sig Molly ofta. Hon ställer sig och kramar om mitt ben! Speciellt när vi är ute eller om vi är och hälsar på någon. Mammas lilla snutt!


Självklart en bild ur en - för mig - favoritvinkel. Jag älskar när (framförallt) barn tittar in i en kamera som är ovanför huvudet på dom. Det är som att man får en intensivare blick och finare ögon. Jag vet inte vad ni tycker, men jag älskar bilder som är tagna ur denna vinkel, kanske ni har märkt?



Jag tog även en bild på en gren, precis innan batteriet i kameran dog. Men jag kan inte bestämma mig om den är bäst i färg eller svartvitt? Ni får se båda delarna..





Ja, det var dom bilderna det! Ni får ju gärna lämna en kommentar om vad ni tyckte om grenen..svartvitt eller färg?

Sen har ju dagen gått i rasande tempo som vanligt och sedan slog klockan plötsligt 18.00! Då stack jag iväg till gymmet och dödade några fler timmar! Lite mer än 2 timmar närmare bestämt. Och när jag sedan kom hem strax innan 21 så möttes jag av detta:











Tindra hade byggt en tågbana tvärs över hela vardagsrummet! Det var tydligen roligt. Men erkänn, ni kan också se tröttheten lysa i ögonen på henne va? Ja, hon fick leka en stund till, sen lovade jag henne att tågbanan skulle vara kvar så att hon fick leka med den imorgonbitti när hon vaknar. Hon fick även ta med sig loket och en vagn med sig när hon, efter lite övertalning, gick och lade sig. Jag HOPPAS verkligen att hon kan sova en stund längre imorn! Inte för våran skull utan hennes egen. Eftersom vi ska på gympan imorn så har hon roligare om hon sovit ut ordentligt. Och sen vill hon ju även vara vaken för att se melodifestivalen imornkväll. Det programmet älskar hon! Men men, det återstår att se!

Nu ska i alla fall jag krypa ner under täcket tänkte jag. Klockan är redan 23! Herregud vad dagarna springer iväg.. God natt gott folk!

Hemkommen från gymmet!

Blev ett gött pass på gymmet idag! Känner mig nästan lite skakis. Tog i lite mer än tidigare och det känns i kroppen att den börjar orka mer efter denna nedrans förkylning alltså! Startade på crosstrainern i ganska lugn takt i 7 minuter, sen ökade jag takten och pressade mig själv i 7 minuter och sen tog jag det lugnt igen den sista minuten som var kvar på "uppvärmningen". Shit säger jag bara! Svetten rann om mig! Sen körde jag i maskinerna som vanligt och kände att jag förmodligen kan öka bröstpressen nästa gång. Det var inte jättejobbigt att ta sig igenom 3x15 repetitioner liksom. Känns bra! Sen avslutade jag, som vanligt på löpbandet. Gick i rask takt 5 minuter, sen sprang jag i 10 minuter, gick i rask takt i 10 minuter och sen sprang jag i 5 minuter. Och denna gången ökade jag farten både när jag gick och sprang så jag kan lova att jag svettades! Men det känns oerhört skönt måste jag säga! Man känner sig mycket friskare och piggare i hela kroppen! Varför har vi dragit ut på detta egentligen?

Imorn blir det en vilodag och "tjockisdag". Jag kommer inte sluta äta bara för att jag tränar! Så imorn ska jag faktiskt köpa hem lite chips och dip till melodifestivalen. Ska bli GOTT! Och på söndag ska jag åka och prova på om Body Balance kan vara någonting för mig.. På måndag tänkte jag väga mig igen.

Kommer ett inlägg till om en stund - då med bilder från idag!

Tacokväll?!

Jag är så grymt sugen på tacos! Vi ska förmodligen käka det till middag idag och jag längtar så jag dregglar snart. Nu är gubben och tränar, men fick sms nu om att han skulle gå och duscha. Sen åker han och handlar. Vi hade tänkt åka hela familjen men helt plötsligt så gick Tindra och lade sig på soffan och stensomnade! Även Molly slocknade.. Trötta barn jag har idag då? Det betyder att det blir en sen kväll för Tindra idag. Men det spelar väl ingen större roll faktiskt. Det är ju helg, inte sant?

Själv kommer man förmodligen åka och träna på gymmet ikväll. Det är så gott att bara komma iväg och få vara för sig själv lite. Ja, det är givetvis folk runt omkring, men dom behöver inte jag tänka på. Jag behöver bara tänka på mig själv! Och igår fick vi hem mobilväskan som man ska ha på armen och även mina nya hörlurar så att man kan ha sin egen musik i öronen, ännu bättre! Det är en sånhär väska och lurar jag pratar om:

Lurarna satt jätteskönt och det kommer bli ännu skönare att slippa att dom trillar ur hela tiden. Tyvärr är inte detdär någon handsfree utan bara lurar för musik, men det bryr jag mig inte om. Jag pratar inte så ofta i handsfreen ändå. Kanske skulle lägga sig i solariet en stund innan träningen? Varför inte..? Det lät skönt i alla fall..

Dag 14 - Nånting jag ångrar

Man ska inte ångra sig, då mår man bara dåligt. Nej, men jag vet faktiskt inte. Jag ångrar nog vissa köp man gjort, typ en mobiltelefon som man sedan sålt två veckor senare och skaffat sig en ny. Eller kanske ett klädesplagg man trodde att man skulle använda men aldrig gjorde. Men några större grejer ångrar jag inte.

Coolt!

Ni kommer ihåg att jag har visat er bilder på mig när jag gjorde en "pilatesövning"? Eller egentligen är det ingen pilatesövning utan mest en pose. Om ni inte minns så kommer den igen..



Ikväll gjorde jag lite stretch (stavas hurdå?) övningar här hemma eftersom jag fortfarande vill bli smidigare i kroppen. Och vet ni vad? Jag kunde faktiskt lyfta benet(benen) lika högt som på denna bilden, om inte högre! Hihi! Får försöka visa bild på det, haha! Blev bara lite glad faktiskt, hehe! Nu ska jag vitaminboosta med en apelsin och 2 kiwi, muuuums!

Dag 13 - En bild på mig själv för 1 år sedan


Blir ingen jättefin bild direkt, men det är en bild på mig i alla fall. Den är tagen 11 mars förra året. Man var liiite större då, hehe. Överallt faktiskt.. Här hade jag faktiskt precis tränat, hemma. Träningen gick dock aldrig längre än så just då.


Dagens träning!

Har precis kommit hem från gym, arbetsförmedlingen och handling. Så jag tänkte bara skriva snabbt om dagens träning innan jag ska hämta ungarna på dagis!

Började med 15 minuter på crosstrainern som uppvärmning.
Sen körde jag alla maskiner såsom armar, axlar, rygg, mage och ben (ja även bröst och sånt men jag räknar in det i armar).
När jag var klar med det så ställde jag mig på löpbandet. Gick i 5 minuter och sen sprang jag en stund, vet inte hur länge jag sprang men jag varvade sedan resten av tiden med att gå och springa. Sammanlagt stod jag på löpbandet i 40 minuter, skööönt!

Ikväll kommer jag dock göra lite stretchövningar här hemma. För jag är ju inte ute efter att bli värsta biffen, bättre med långa och smidiga muskler. Jag vill få tillbaka spänstigheten i kroppen helt enkelt.

Det var allt för denna gången! Föresten måste jag nog skaffa mig ett nytt måttband. Hade varit kul att se hur mycket man minskar i cm..

Taggad!

Jag känner mig otroligt taggad för ett pass på gymmet idag alltså! Det riktigt kliar i fingrarna! Jag har nog aldrig varit såhär motiverad som jag är nu faktiskt. Känns skitbra! Sen blir man ju extra motiverad då man faktiskt ser resultat. Men först ska denna dagen börja med en promenad med hunden.

Ungarna är pigga och friska och det har gått mer än 48 timmar sedan Molly spydde senast. Så jag tror faktiskt att båda två ska få gå till dagis idag. Känns som att båda behöver få leka av sig lite energi. Och Tindra har precis varit så duktig och klätt på sig helt själv! Jag bara plockade fram kläderna och hjälpte henne med strumporna, hihi! Man kan väl inte bli annat än stolt? Annat hon också kan ta på sig själv är overallen och skorna. Min stora tjej!

God kväll!

Nu har mina ungar gjort kväll. Dom var rätt trötta bägge två. Själv har jag inte så himla mycket att skriva faktiskt. Tindra kommer få gå till dagis imorn och hon är jättelycklig över det! Molly avvaktar jag lite ännu, får se hur hon är imornbitti. Jag tror faktiskt att det beror på hennes slemhosta som hon kräktes. Låg säkert slem och retade kräkreflexen. Tindra var ju exakt likadan (och är fortfarande rätt ofta) när hon var mindre. Och imorgonbitti är det 48 timmar sedan hon spydde sista gången och då borde det ändå ha visat sig på någon annan OM det var magsjuka, eller hur? Nåja, det skadar ju inte att ha Molly hemma ändå. Men Tindra tjatar om dagis och hon behöver få träffa lite barn och leka av sig lite.

Men nu tänker jag inte tjata mer om det. Jag tänkte egentligen bara visa lite bilder från igår och idag. Här kommer dom, börjar med gårdagen..


Molly ser lite bitsk ut, inte sant? Haha! Hos oss är det stökigt som vanligt efter att två ungar varit i farten, hehe.


Tindra har klätt på sig själv, snyggt va? En klänning bak-o-fram och ett par långkallingar, under dessa har hon ett par badtrosor, haha! Positiva är väl ändå att hon matchade färgerna? Gullrumpan min!


Tindra står för årets första skrapsår! Hon lyssnade inte på oss när vi sa till henne att hon inte skulle gå på isen och det resulterade i lite lite blod och ett plåster. Sen var hon gnällig och hade såååå ont resten av eftermiddagen och kvällen.


Ni ser ju själva vad synd det är om henne! Trots att hon precis tryckt i sig nästan en halv semla..

Och så dagens bilder då..

Lite skillnad på uttryck? Ja, här var hon hur glad som helst! Hon stod och sa maaamaaaa! Maaammaaaaa!


Min älskade lilla docka!

Idag är det lite synd om mig faktiskt.. Jag har GRYM träningsvärk på insidan av låren och även rumpan. Men det är skönt! Det märks ju att man gör nytta, eller hur? Så nu ser jag fram emot ett gympass under morgondagen! GÖTTANS!

Molly Andersson

Tänkte även att Molly skulle få ett litet inlägg idag då jag har skrivit lite om Tindra. Vad har hänt med Molly då? Jaa, hon går ju som sagt, och stadigt går hon med! Fast hon har ju gått sen lite mer än en månad tillbaka helt och hållet och sina första steg tog hon ju när hon var 11 månader.

Hon är en mammagris än så länge, men börjar sakta men säkert dra sig till pappa hon med. Jag får tydligen två stycken pappagrisar i familjen, hehe!

Hon kan nu säga några ord även om dom ännu är väldigt få. Hon försöker ofta prata men det låter som kinesiska i mina öron, hehe. Men orden hon kan är: mamma, pappa, kaka, boll, thea(fast det säger hon varje gång hon ropar på djuren!) och lampa.

Hon gillar väldigt mycket att stoppa grejer i lådor eller glas. Om hon har en leksak så stoppar hon snabbt i den i en större leksak eller i en låda eller ett glas. Hon är facinerad av vägguttagen och vill stoppa i och dra ur kontakterna (vilket jag givetvis stoppar henne ifrån!). Hon är en riktig pillermaja!

Hon har svårt för att sitta stilla och blir lätt arg! Och när hon blir arg så blir hon flyförbannad! Utan att skämta så kan jag säga att hon ställer sig och skriker och fejkgrinar. Med andra ord har hon ett sjuhelsikes humör denna lilla dam!

Men hon är även otroligt mysig och kan när som helst komma och krama om benen när man t.ex. står i köket och lagar mat. Hon kan även komma och sträcka upp armarna för att hon vill komma upp i famnen och mysa en stund för att lika snabbt vilja gå ner igen. En riktig mysplutt är hon alltså! Hon kan ju även gå fram till storasyster och ge henne en kram och likaså lägga huvudet mot Troja eller katterna.

Vad kan jag mer säga? Matvrak vet ni ju redan att hon är och hon äter ALLT! Hundmaten verkar särskillt delikat (huuuvva!) så när Troja ska äta så får vi hålla Molly från köket helt enkelt.

Tiden på dagis verkar också gå utan några större missöden och hon leker bra och är oftast glad även där. Känns skönt och tryggt inför jobb eller skola för min del.

Känns som att min lilla bebis växer alldeles för fort.. Ibland saknar jag faktiskt den lilla minibebistiden när hon kunde somna på min mage och i famnen och bara låg och mös. Samtidigt är det oerhört skönt att hon börjar bli stor och mer självständig. Men hon och Tindra kommer alltid vara mina små bebisar, hihi!


Roliga saker Tindra sagt!

Tindra har börjat komma på så roliga saker så man får sig ett gott skratt varje dag! Nya meningar och man fattar verkligen inte vart hon får det ifrån!

Nyligen började hon med något nytt. Hon kan gå runt och säga:
"Det luktar skiiit!! Usch! Blä! Det luktar skiiit!"
Då förstår man direkt att Molly förmodligen har bajsat, haha!

Sen har hon ju även kläckt denna kommentaren:
"Jag måste torka musen och ompan!"
Efter att jag frågade vart hon skulle med våtservetterna.

När jag och Krewer skulle..någonstans.. Så ropar Tindra från vardagsrummet:
"Hej då Malingull!"

Igår kom hon in i sovrummet, när vi skulle väcka Jesper, med en skumgummileksak som man ska "skjuta" iväg med luft. Då säger hon:
"En snopp!"

Och när jag satte mig på deras röda gunga från ikea så säger Tindra:
"Mamma, du inte sitta på den, du ha stooj ompa!" (Du har stor rumpa, för er som kanske inte förstod)
Jahapp, tack för den då!

Och nu när vi har börjat träna brukar Jesper säga till Tindra att han ska åka och träna bort den stora magen. Detta snappade Tindra upp ganska snabbt, för när jag sade åt henne att JAG skulle åka och träna så kläcker hon ur sig:
"Du täna bott ompan!"
Jaa, hon menar nog verkligen att jag har en stor rumpa. Det är verkligen dags för förändring då va?

Nu tänker jag avsluta med att säga att Tindra har äntligen lärt sig att säga sitt namn mer rätt. Tidigare har hon ju sagt "Ninna" men nu säger hon faktiskt "Tindja" hehe!

Dag 12 - Mitt drömbröllop

Jag har egentligen redan haft mitt drömbröllop. Det var lite spännande att hålla det hemligt och bara ha två vittnen. Gifta sig i rådhuset, som tog 5 minuter, gå ut och äta på en fin restaurang och sedan ta en krogrunda. Det var jättekul faktiskt.

Men om man ska dra till med något har väl varenda tjej (nästan i alla fall) drömt om det sagolika princessbröllopet? Det har i alla fall jag en gång i tiden. Med en långt vit klänning, en fin slöja, håruppsättning och sminkning, fixade naglar och en brudbukett. Jag ser till och med min brudbukett framför mig. Den hade bestått av vita rosor, lite grönt och med pärldetaljer. Min favoritblomma är rosor. Min klänning hade nog sett ut ungefär såhär:


Bröllopet hade förmodligen ägt rum i en fint dekorerad kyrka, självklart dekorerad med rosor. Eventuellt hade den ägt rum utomhus, kanske ute på stugan på mjoön. Tjaa, det finns ganska mycket man har drömt om. Men ett sånt bröllop hade gått på flera tusen! För sen ska ju festen ordnas med. Med allt vad det innebär!

Men jag är ändå lycklig över det bröllopet vi hade! Jag älskar dig gubben!


Dag 11 - En bild på ett ställe jag varit på

Just det ja! Det var ju den där listan också. Får slänga in detta inlägget också då. Här kommer bilden.



Ett ställe jag var på, för inte så jättelänge sen, var ute på stugan (på mjoön, uppe i norrland). Önskar verkligen att vi bodde närmare så att vi kunde åka dit oftare. Hade verkligen kunnat se även mina egna barn att få växa upp med ett sånt fint ställe! Får se om vi har någon möjlighet att åka upp till sommaren, då ska vi åka ut dit och kanske sova över en natt eller så. Härligt!

Dagens träning!

Tänkte skriva lite om dagens träning. Jag kom mig faktiskt iväg till gymmet även om jag tvekade lite imorse pga sjukdomar. Jag startade lite "lätt" på crosstrainern som uppvärmning. Tidigare har jag bara orkat 10 minuter, sen är jag halvdöd. Men idag orkade jag lite mer, så jag hoppas att förkylningen är påväg att dra sig tillbaka. Jag stod 15 minuter på crosstrainern i alla fall och kände att jag förmodligen hade kunnat orka en stund till, men det var ju bara uppvärmning inför gympasset. Sen gick jag igenom maskinerna och upptäckte att jag borde öka benpressen lite, men inget jag orkade ta tag i idag. När jag gjort min lilla runda bland maskinerna så ställde jag mig på löpbandet och det var där jag chockade mig själv lite, hehe. Först gick jag i rask takt i 3 minuter, sen ökade jag takten och började springa. Jag sprang i 10 minuter men hade nog kunnat fortsätta en stund till, men då visste jag att jag hade en hungrig man och två hungriga barn hemma, haha! Sen gick jag i 3-4 minuter till för att varva ner lite innan jag åkte hem för att duscha.

Jag känner mig ändå inte helt nöjd så jag funderar faktiskt på att köra lite pilates ikväll när ungarna har lagt sig. Kan vara skönt att få sträcka ut kroppen lite i alla muskler och leder. Ska ta mig en funderare på det i alla fall!

Min lunch - en sallad! Det trodde ni inte ...

img_0386 (MMS)

Min lunch - en sallad! Det trodde ni inte om mig va?


Jag tävlar!



"Jag tävlar hos
Deliciously om ett valfritt paket med namnappar från från Namnnappen.se. Tävla HÄR du med!"

Molly skulle nog bli jätteglad om hon vann dessa fina nappar! http://www.namnnappen.se/Products.aspx?SalesArticleID=197 


Äsch!

Nu tog jag bort mina inlägg jag skrivit idag. Blev för rörigt. Jag tvekade ju på att Mollys "sjuka" var magsjuka då hon hostar rätt mycket och har mycket slem. Men nu vette sjutton. För nu har hon spytt ner halva soffan, halva mig och halva golvet när vi ruschade mot duschen. Skit också!! Så nu får båda ungarna vara hemma resten av veckan. Det är nog bäst så.. Så nu får vi väl se om jag ens kommer mig iväg till gymmet idag eller om jag får vara hemma och ta hand om sjuklingar. Men jag hoppas att jag kan komma iväg en sväng så att man kan boosta inför kvällen då jag är själv.

Men det är då helvete att man fan aldrig får vara frisk!!!

Bilderna!










































Såhär somnade Tindra igår vid 17.20!

NU funkade det med bilderna, äntligen! Men jag orkar inte skriva nått mer än så.. Pusshej!

Bilder!

Blir inga bilder. När jag laddade upp dom på blogg.se så blev dom förstörda! Det blev ett sträck genom nästan varje bild.. JÄVLA HO.....


Kväll igen!

Molly är riktigt dålig nu. Hon vill inte leka och inte göra någonting, bara klänga på mamma. Det var nämligen så att när vi var på gymmet förut så ringde dom från dagis och sa att Molly hade spytt. INTE BRA! Så vi fick ju sticka dit direkt. Så vårat gympass varade inte mer än 30 minuter eller så. När jag kom till dagis möttes jag av en trött liten Molly. Och när vi kom hem åt hon lite välling och sen somnade hon och sov närmare tre timmar. Sen ville hon bara sitta och mysa i famnen och skita två gånger. Så nu har hon åter igen brännsår i rumpan. Stackarn! Jaa, vi får väl se om resten av oss blir sjuka då.. Jag har mått småilla till och från nu under eftermiddagen, men det kan lika gärna vara inbillning eftersom man VET att Molly spytt och är dålig i magen.. Så nu har jag precis lagt henne. Hon var såå trött! Och Tindra sitter i badet och plaskar och jag lägger in lite musik i telefonen eftersom jag får åka och träna själv imorn.

Funderar på att skaffa ett armband till telefonen faktiskt. Och ett par bättre hörlurar som inte åker ur hela tiden. HATAR iPhones lurar alltså! Men det är nog för att jag har så små öron så snäckorna passar inte. Behöver sånna man stoppar in i örongången. Dom är bäst! Nåja, vi får se helt enkelt.

Jag återkommer senare med lite bilder och sådär.


Invägning!

Ja det är ju trots allt måndag, så jag ställde mig på vågen idag. Till min egen lycka har jag gått ner till 68,9! Nu är det bara några gram ifrån inskrivningsvikten på mvc när jag blev gravid med Molly! Inskrivningsvikten var nämligen 68,4 så nu är det nära i alla fall. Känns underbart även om jag har en bit kvar till målet.

Nu har jag precis kommit hem från dagens långpromenad. Var borta en och en halv timme. Och nu ska jag snart väcka Jesper och då blir det att dra till gymmet. Hääärligt!

God morgon!

Blev lite väl tidigt imorse..men det har väl sina skäl det med kanske. Men mitt morgonhumör är inte att leka med och jag är trött som fan så jag vet inte om det är en speciellt god morgon egentligen. Nåja, jag piggnar väl till förhoppningsvis! För om en timme ska ungarna till dagis och jag ska gå en långprommis med Troja.

Men det är fullt upp idag. Först promenad som sagt, sen när jag kommer hem ska jag väcka Jesper och vi ska dra till gymmet och köra en stund. Sen blir det att hämta ungarna och jag sticker till trollhättan. Ska tömma Jespers förarkort på Centralen först, sen ska jag på anställningsintervju. Så vi får väl se om jag har jobb snart. Kan ju hoppas i alla fall. Även om det inte är något jobb jag egentligen vill ha. Men det gäller väl att inte vara kräsen i sånnahär tider. Och arbetstiderna var rätt hyfsade med. Så det blir nog inga större uppdateringar här idag. Får återkomma i eftermiddag eller ikväll. Då ska jag försöka få igång så att jag kan visa bilderna från igår med.

Ha en bra dag!

Tänkte..

Jag tänkte visa lite bilder som tagits under dagen. Men photoshop vill inte alls samarbeta med mig för tillfället så jag får nog överlåta det till imorn. Sån skit! Kan vara datorns fel med.. Så nu säger jag god natt!

Dag 10 - Någonting jag oroar mig för

Som förälder oroar man sig dagligen, utan tvekan. Är det inte för nånting dom stoppar i munnen så kanske dom snubblar. Man är ständigt orolig för att något allvarligt ska hända dom! Ibland kanske man blir lite väl "hönsig" av sig, men man kan inte råför det. För vad skulle man egentligen göra om det hände ens barn någonting? Jag kan inte ens tänka mig in i en sån situation! Hur skulle man reagera? Hur skulle man orka gå vidare? Näe, fy! Jag är otroligt glad för det jag har. Mina barn är friska och pigga och full av energi!

En liten mysunge direkt efter sovstunden. ...

img_1312 (MMS)

En liten mysunge direkt efter sovstunden. Och vet ni? Ingen av dom hade feber! Tyckte dom kändes varma båda två men tempen visade att jag bara fick för mig det, skönt för allas parter! Då kan vi ju gå ut och leka sen! Och dom kan båda gå till dagis imorn. Tjohoo!


Veckans "att-göra"

Det blir endel träning i veckan. Ska bli så härligt! Men detta "schema" som jag kommer skriva upp beror lite på. Är Molly sjuk så kommer det nog bli gymmet varannan dag, så att jag och Jesper kan turas om med att vara hemma med henne. Sen kommer det förmodligen tillkomma saker under vecka med, det brukar vara så!

Måndag: Promenad, gymmet, Trollhättan på anställningsintervju + tömma Jespers förarkort.
Tisdag: Promenad, gymmet.
Onsdag: Promenad, gymmet.
Torsdag: Promenad, gymmet.
Fredag: Promenad - vilodag.
Lördag: Promenad, familjegympa, melodifestivalen.
Söndag: Promenad, Eventuellt testa på zumba om jag är piggare från förkylningen.

För denna förkylningen tar snart död på mig! Jag har varit sjuk i över en vecka! Och de senaste två dagarna och jag haft så jäkla ont i mina bihålor på kvällarna att jag måste proppa i mig alvedon för att överleva. Jäkla skit är vad det är! Angående alla promenader i veckan beror ju såklart på att Troja behöver ju ut. Kom på att jag kanske inte behöver skriva att jag tar långpromenader varje dag, för det är oftast en självklarhet. Men det ska ju vara så bra väder i veckan så det ska bli så skönt! Och som sagt, det blir nog inte gymmet alla dom fyra dagarna. Sprider kanske ut det mer, det beror lite på helt enkelt.


Full i feber!

Åååh neeeej!! Nu är Molly full i feber. Vet inte hur mycket dock, har inte hunnit tempa henne, men hon är varm. Och två kvällar i rad har hon hostat så att hon kräkts. Igår var nog värst.. Då spydde hon ner heeela sängen, tapeten och golvet i sitt rum, stackarn. Så det var bara plocka upp henne och ställa henne i en dusch. Och nu feber då. Man kan ju bara hoppas att det är snabbt övergående och inte som min förkylning som varit tung nu i över en vecka..

Frågan är bara vad sjutton vi ska hitta på idag då? Har en busunge som vill ut och leka och busa, medan den andra är hänging och borde hållas inne idag. Problemet här är att det är Jespers jobbarsöndag! Annars hade vi ju kunnat dela på oss.. Nåja, det löser sig nog. Lite frisk luft skadar nog inte.


Lördag kväll..

Nu är vi framme på lördag kväll alltså. Fick ett litet toksug att åka och träna idag igen, men jag ska nog hoppa över det idag. Måste nog vila kroppen lite så att jag kan bli av med denna förbenade förkylning någon gång.

Men vi var i alla fall ute på torp en sväng förut. Gick runt och kikade på skor till ungarna. Dom behöver båda nya tennisdojjor. Vi hittade inga till Molly. Men jag ska testa och se om inte hon kan ha Tindras gamla ett tag. Hon har typ storlek 19,5 på fötterna nu och Tindras gamla skor är i storlek 20. Så dom borde ju passa ett litet tag i alla fall. Men skor till Tindra hittade vi i alla fall på stadium. Dom hade MÅNGA snygga skor där nu! Ska faktiskt köpa ett par till mig där med, tror även Jesper hittade några han var sugen på.. Hur som helst så var Tindras skor skitsnygga! Blir dock inga dagisskor. Vi kommer köpa ett par "slit-o-släng-skor" dit och så får hon ha dom här när hon är hemma och sådär. Såhär ser dom ut.



Det var faktiskt Tindra själv som valde och jag må säga att ungen har smak! I alla fall enligt mig! Och dom var inte speciellt dyra heller måste jag säga. 249:- för ett par märkesskor är ju ingenting! Går man till Din Sko och ska köpa ett par barnskor av liknande modell får man LÄTT punga ut 400-500 spänn! Och Tindra älskar dom! Hon vägrade ta av sig dom när vi kom hem, så hon har sprungit med dom inomhus hela dagen och hon skulle till och med sova med dom. Hon är dock fortfarande vaken så vi får väl se, haha!

Har faktiskt fotat lite mer idag, kors i taket! Tänkte äntligen få tummen ur och fota allt nytt vi fått in i lägenheten det senaste, vilket faktiskt är endel. Kom dock på att jag glömde den nya hatthyllan och skohyllan.. Men orka! Men jag tänkte ju givetvis inte på att fota helheten.. Nåja, ni får nöja er med det ni får se. Även två bilder på min älskade Tindra!






(Nya bordet och mattan)




(Nya krukor och lampor på vardera sida i fönstret. Syns inte jättebra p.g.a dålig vinkel men ni fattar hur det ser ut på ett ungefär..)

När vi hade lagt Molly, som inte verkar helt kry och är dålig i magen igen, så gick jag och Troja på en promenad. Vi var ute i ungefär 45 minuter. Blev lite bilder då med men tyvärr inte många jag blev nöjd med. Kanske är lite för självkritisk ibland? Men här får ni i alla fall se fyra stycken.









Sådär ja! Det var nog allt från mig för idag. Nu sitter jag bara och inväntar att melodifestivalen ska börja, det är ju andra chansen idag. Var egentligen meningen att Jesper skulle sitta och spela hela kvällen men det blir inte så nu. Men ni får ha en fortsatt trevlig lördagkväll så återkommer jag imorn istället!

Gårdagens träning

Ja, jag glömde ju skriva om den så den får ett eget inlägg.

När vi var på gymintroduktionen så fick vi ju tips på vilka maskiner man använder för vilka muskelgrupper. Ett helt pass för hela kroppen helt enkelt. Så igår började jag med 10 minuter uppvärmning på crosstrainern, det kändes att man är förkyld! Sen gick jag över till maskinerna. Däremot den ryggmaskinen hon visade oss, för att träna ländryggen, den var INTE skön och gjorde nog inte någon nytta för mig då jag bara fick ont. Men dom har ju en sån bänk där man kan göra egna "lyft" så jag körde där istället, mycket skönare! Och sen när man börjar få upp styrkan i ryggen igen då kan man ju hålla i vikter när man lyfter. När jag hade kört alla maskiner så hade det redan gått en timme av träningen. Så då ställde jag mig på löpbandet och körde enligt "viktminskningsprogrammet". Hade rätt hög fart så att jag powerwalkade när det var lite planare och sprang när det gick uppför. Det var i alla fall grymt skönt! Var på löpbandet i 20 minuter och sen gav jag upp. Då kände jag mig lagom mör. Efter träningen avslutade jag mitt gympass i vattenmassagen. Jag lade mig dock lite fel så tyckte inte alls det var så skönt, men till slut lyckades jag komma rätt och då var det rätt skapligt att ligga där. Så jag får nog ge det en ny chans kanske. 

Men en sak är säker, jag är glad att vi valde sportlife som gym! Dom har grymt fräscha lokaler, fräscha maskiner och trevlig personal!

Bilder från veckan...

Ja, jag har inte fotat så mycket det senaste faktiskt. Så kameran har mest legat och samlat damm och samlat på sig några få bilder. Men när jag ändå skulle ta bilden till den där listan så lade jag in alla bilder från kameran. Så här kommer några.

Denna bilden är från förra lördagen då Molly och Tindra låg och mös i Mollys säng, hehe.


Här är Tindras nya gardiner! Köpte dom på ikea. Blev faktiskt jättemysigt där inne och dom skrimrar ganska fint också. Hon blev också helnöjd!


Såhär somnade Tindra till melodifestivalen förra lördagen, hihi! Mysunge!


Dessa såg jag när jag var ute med Troja i måndags morse. Det springer otroligt många sånna här runt omkring på kurveröd! (Ursäkta för den dåliga bildkvalitén!)


Molly står och leker på Tindras fotölj. Hon ville ha den nya fina lampan. Och om ni undrar varför hon är så röd så är det för att lampan är röd! Bilden är tagen i måndags eftermiddag.


Molly går och äter kakor i tisdags eftermiddag. Det är mumma det förstår ni!


Sen tog jag inga mer bilder under veckan. Men ni ska få se två stycken egopics som togs för några minuter sen, hehe! En orginalbild och en som är photoshopad!





Och vill ni se orginalet på den photoshopade bilden kommer den här.


Sen har jag faktiskt tagit en bild till.. NU ÄR DET FANIMEJ VÅR!!!


Helgalet skönt! Men nu ska jag bara ta en snabbkik och sen ska jag plocka undan lite här hemma. Sen får vi se vad vi hittar på när Jesper och Tindra kommer hem från gympan!

Dag 9 - En bild på mig idag och vad jag hade på mig

Den var väl ganska enkel kanske. För idag har jag faktiskt något annat på mig än mjukisbrallor och en ful tröja! Idag har jag på mig finstickade leggings från h&m, shorts från ellos (eller haléns, kommer inte ihåg), tunika och skärp från cubus. En salig blandning men jag känner mig aningen uppklädd. Jag brukar snurra runt i mjukisar.. Men jag bara kände för att klä upp mig lite idag. Såhär ser det ut!




Sen att shortsen numera är 2-3 storlekar för stora hör nog inte hit. Dom passade ju bra i våras/somras, haha!

 


Dag 8 - En dålig vana jag önskar att jag inte hade

Hmm, vad skulle det kunna vara då? Att jag LÄTT skulle kunna sitta och trycka i mig chips och en hel skål med dipp helt själv när som helst! Men den dåliga vanan SKA jag bli av med nu. Eller rättare sagt har jag redan slutat. Nu ska vi bli nyttiga och ska inte ens köpa godis till kvällsmys ikväll. Jag ska sitta och äta apelis och kiwi istället. Visst, det är en massa fruktsocker i det, men det är ju i alla fall hundra gånger bättre än vanligt godis? Och vem mår INTE bra av att få i sig alla vitaminer som dom frukterna faktiskt innehåller? Egentligen handlar denna dåliga vanan om godis i allmänhet. För det är något jag äter alldeles för ofta!

Måste bara visa detta!


Kolla in den minsta skitungen på bilden, det är alltså min lillasyster Jennifer som sitter i famnen på sin pappa. Men det finns en unge, i nästan samma ålder (skulle jag tro) som är OTROLIGT lik Jennifer på detta kortet. Vem kan det vara tror ni?

På bilden finns även jag och lillasyster Alex..


Ojsan..

Haha! Igår när mitt främmande gick hem så lade jag mig, tillsammans med Troja, på soffan och kikade på resten av "Plastkirurgi före och efter" och sedan började programmet jag väntade på, "Uppdrag missbruk". Igår skulle det handla om en anorektiker som såg hemsk ut, verkligen hemsk. Jag tyckte att det skulle bli intressant att titta på faktiskt. Men jag tror att jag hann se fem minuter och sen somnade jag.. Jag kämpade verkligen för att hålla mig vaken, och trodde att jag skulle lyckas, men sen blev det reklam och då sa det pang, sen sov jag! Haha! Lite tråkigt faktiskt. Undra om man kan se dom programmen på "play", måste nog kolla upp det, för jag vill verkligen se det! Nåja, det blir nog bra.

Vad ska vi hitta på idag då? Jag vet faktiskt inte. Det är rätt varmt ute så jag måste gå upp till dagis och hämta hem Tindras overall och båda deras galonisar. Vi lämnade det där i onsdags för att vi trodde att vi ändå skulle dit igen på torsdagen, men då var det ju massa annat ivägen. Nåja, det är tur att vi har nära i alla fall. Sen blir det nog att gå ut en sväng med barnen. Jesper ska åka och träna här på förmiddagen och jag kommer åka ikväll tror jag. Man behöver ju inte ta ut sig helt, för jag vet att man ska ta det lugnt när man är förkyld. Men jag kan ju fan vara förkyld i flera veckor! Äsch! Jag känner mig i alla fall inte alls lika snurrig idag. Igår kände jag av det lite under hela dagen, men än har jag inte kännt något i alla fall. Så det kanske är påväg tillbaka? Jag hoppas det i alla fall! Kanske skulle testa på vattenmassagen ikväll, hehe! Och sen lägga sig i solariet? Mmmmmm så jäkla skönt!

Dagens händelser!

Dagen började väl egentligen med besök på vårdcentralen. För innan det hände inte så mycket. Tindra hade inte fått tillbaka sin uvi i alla fall utan hennes kisseri beror nog på nått annat. Men grejen är den att hon har ju börjat lära sig mer att hålla sig, lääänge! Och då har jag en misstanke på att hon ibland håller sig längre än vad hon egentligen klarar av och då kissar hon ner sig. Aja, vi får se helt enkelt. Det är väl någon trotsperiod hon är inne i med. För hon vill verkligen inte kissa när fröknarna ber henne heller. Men det löser sig säkert. Vi får kämpa på helt enkelt.

Mitt besök på vårdcentralen tog ännu längre tid. Det kollades öron och togs stick i fingret för att ta reda på varför jag är så jäkla yr. Men blodvärdet var bra - 128 - och snabbsänkan visade inget speciellt heller. Men lågt blodtryck har jag, fast det visste jag ju egentligen. Jag hade 105/65 och han uttryckte sig verkligen med att jag var lågtryckare. Så då finns det ju inte så mycket att göra. Kan ju bara hoppas att man kan få upp trycket lite genom att motionera mer regelbundet, men det är dock inget jag tror stenhårt på.. Angående yrsel så såg han att jag hade en aning med vätska innanför trummhinnan på höger öra, antagligen berodde det på den jobbiga förkylningen jag har. Och alla vet ju att öronen och balansnerven är som sambos. Så han sa att jag förmodligen har ett jobbigt virus som sekundärt även satt sig på balansnerven. Yrseln kunde jag känna av veckor framåt men den kunde även sluta imorn liksom. Så det var ingen fara även om man kunde uppleva det väldigt obehagligt. Sen kunde jag även ha migrän, för jag fick en tryckande huvudvärk bakom ögonen igår och vaknade med ännu värre imorse. Så det var en salig blandning som man bara kan vänta ut liksom. Men skulle jag däremot börja spy mycket, pga yrseln eller så, och inte få behålla varken mat eller vätska, då behöver man in akut för att få dropp. Men det ska vi väl förhoppningsvis klara oss ifrån. Men till råga på allt har jag ju mensvärken från helvetet! Bara det gör mig spyfärdig.. Men men, den går väl över den med.

Nu ska jag fortsätta glo på tv. Förlåt att ni inte fått så mycket bilder det senaste, men jag har verkligen inte orkat! Och just det, jag fick order om att inte träna heller. Bra att vi precis skaffat träningskort då?! Skit! Fast han sa även att det förmodligen inte är någon fara så länge man utesluter hastiga rörelser. Så jag kan nog gymma lite försiktigt i alla fall. Blir nog bra!

Ha en trevlig kväll!

Dag 7 - Vad jag skulle göra om jag vann 1 miljon

Finns mycket jag skulle vilja göra. Först skulle jag nog lägga in lite pengar på ungarnas sparkonton. Så att det räcker till körkortet och en första bil i alla fall. Men vi sparar ju pengar varje månad också så att dom skulle nog ha så att det räcker och blir över till det. Sen tror jag att jag skulle köpa ett hus, eller i alla fall lägga en handpenning på ett. Kanske resa. Jaa, jag vet inte, något roligt skulle jag i alla fall göra! Men förmodligen skulle inte huset bli här nere..


Yrsel och knepigt..

Jag har kännt mig yr hela dagen idag. Men imorse var det liksom bara till och från och jag tänkte att det kanske berodde på blodtrycksfall eller så. Men detta eskalerade under hela eftermiddagen och kvällen och nu känner jag mig skitkonstig! Jag är yr, hör knepigt på ena örat, svettas(vilket jag ALDRIG gör annars..speciellt inte på kvällen!) och mår illa till och från. Det är alltså riktigt jäkla obehagligt! Så jag ringde till sjukvårdsrådgivningen och hon tyckte att jag borde kolla upp det. Men det skulle inte vara något farligt utan det kan vara en inflamation på balansnerven eller något om kristallerna i örat, vet inte riktigt vad hon snackade om. Så hon gav mig en tid till vårdcentralen imorn 10.15. Passar ju klockers då jag ändå ska till vc med Tindra 9.30!

Men underbarare människa får man leta efter, haha! Hon jag snackade med i telefon alltså! Jag förklarade för henne som det var att jag kännt mig såhär hela dagen och att jag började leta på internet och att man lätt skrämmer sig själv o.s.v. Då frågade hon mig "Jaha, vad stod det där då? Att du skulle dö imorgon eller?" hahahaha! Störtskön! Och sen ville jag beskriva känslan för henne, hur jag känner mig. För hon ville veta hur det känns när jag ligger ner. Jag förklarade det som att jag känner mig full, hela rummet snurrar liksom. Då sa hon "och det är du inte eller?" haha! Nää, sa jag, jag har två små barn hemma så det är jag verkligen inte, och sen började vi båda skratta och hon säger att hon såklart skojar, haha! Har nog aldrig pratat med en så trevlig sjuksköterska nånsin! Borde finnas fler av det slaget tycker jag!

Men nu ska jag försöka sova, hoppas att inte hela rummet snurrar iväg och att jag börjar må ännu mer illa. För risken finns faktiskt att jag stupar på näsan om jag skulle behöva upp ur sängen snabbt.. Men men, sånt är livet. Önska mig lycka till! Och nu säger jag god natt!

Jag har en liten gosis som ligger i mitt k...

img_2092 (MMS)

Jag har en liten gosis som ligger i mitt knä och kollar på Happy feet. Det är nog nya favvofilmen här hemma. Helfrälst i pingviner, hehe!


Tränat!

Då har man äntligen kommit igång med träningen! Hur skönt som helst! Körde lite uppvärmning på crosstrainer i 10 minuter, fy sjutton vad dålig kondis jag har! Och sen körde vi lite i gymmet och avslutade med 5 minuter på löpbandet. Men jag tog det rätt lugnt idag med tanke på förkylningen. Men det kändes ändå OK och jag fick inget hostanfall i alla fall. Så då kan man nog ta i lite mer nästa gång.

Imorn kommer nog Jesper få åka och träna själv på morgonen, för båda barnen kommer få vara hemma från dagis imorn då Molly verkar ha fått feber, hon var varm och trött så hon sover. Får kolla om jag hittar termometern sen. Och Tindra fick en tid på vårdcentralen för att kolla om hon eventuellt fått tillbaka sin uvi klockan 9.30. Men Krewer erbjöd sig att passa barnen på kvällen, så jag sticker nog då istället. Får bara se till att ladda telefonen med lite nice musik. Någon som har bra tips på bra och skön träningsmusik?

dag 6 - Typ av killar jag faller för

Haha! Vad fasen är detta då? Jag tror inte att jag faller för någon speciell typ av killar faktiskt. Men nu behöver jag ju inte "falla för" någon längre, för jag har min älskade man, och honom föll jag för med huvudet före!



Fullt upp idag igen. Men jag gillar det! Och nu har vi bestämt oss för att barnen ska få vara på dagis mån-tors och sen får dom långhelg. Känns som ett bra beslut! Men jag får skriva mer sen, för nu ska jag göra färdigt Mollys familjebok.

 


Vad har jag lärt mig idag?

Kanske skulle skapa en egen kategori om detta? Haha! För just nu känns det verkligen som att jag lär mig något nytt varje dag! Idag lärde jag mig nämligen att jag, som arbetssökande och står till arbetsmarknadens förfogande, har rätt att ha barnen på dagis 25 timmar i veckan! Alltså har vi rätt att ha dom där mån-fre 9-14 OM vi vill. Så just nu sitter jag och suger på den karamellen lite. Funderar faktiskt på att ha dom där i alla fall måndag till torsdag 9-14. Och sen får dom långhelg. Tindra skulle ju älska det i alla fall. Och jag tror att Molly hade mått bra av att vara ifrån mamma lite, hehe. Men vi ska i alla fall suga på den karamellen lite, över helgen, så får vi se sen. Ungarna mår ju bara bra av att få träffa och leka med jämnåriga.

Sen börjar jag fundera på om Tindra fått tillbaka sin uvi. Hon har börjat klaga på ont i magen titt som tätt och hon kissar OFTA! Alltså nu snackar vi en gång i halvtimmen! Plus att hon ibland pekar och säger att hon har ont i snippan. Fast ska jag använda hennes egna ord så har hon ont i musen. Så jag har ringt bvc och ska se om jag kan få lämna ett urinprov på Tindra. Då kan vi ju i alla fall utesluta det om det inte är det. För nu har hon börjat om att kissa ner sig på dagis med.. Aja, vi får se när dom ringer upp!

Nu ska jag gå och busa med barnen!

dag 5 - Någonting jag vill ha mer än något annat just nu

Ett jobb. Mer behövs egentligen inte skrivas om det just nu. Vill inte ha någonting mer än vad jag vill ha ett jobb! GE MIG ETT JOBB!

Ett litet inlägg om Molly

Tänkte bara skriva lite snabbt om Molly. Hon har blivit så himla duktig! Hon går nu hela tiden, det är inte ofta hon kryper. Hon försöker till och med springa, men det resulterar oftast i att hon snubblar, haha! Och hon tycker fortfarande att det är lite jobbigt att gå i tunga vinterskor, men vem tycker inte att det är jobbigt?

På dagis går det jättebra. Hon leker för det mesta och hör hon att Tindra blir ledsen så blir Molly också ledsen, hehe! Dom är sammansvetsade dom två! Men en sak jag tycker är roligast på dagis, det är att Molly inte använder NAPP där! Jag glömde nämligen ta med den en gång och det var inga större problem med att få henne att sova utan. Så dom sa det att, eftersom det gick så bra så ska vi försöka att hon inte har nappen där, vilket har fungerat alldeles utmärkt! Nästan så att jag funderar i att strunta i den hemma med..hon har den ju ändå bara när hon sover och hon sover ju inte jättebra med nappen. Vaknar när den trillar ur munnen och sådär. Men vi får se, har inte riktigt bestämt mig än men det hade ju varit skönt att slippa ta tag i napproblemen senare! Men som sagt, vi får se, det går ju i alla fall att försöka..men det gör inget om det inte funkar.

Men nu rusar klockan iväg så nu ska jag ta och klä på barnen!

Dagens händelser

Först blir det att lämna ungarna på dagis vid nio. Sen hem och hämta hunden för en promenad genom fårhagarna tillsammans med Malin och Thea så att dom kan busa. Sen blir det att gå hem och väcka gubben och ta ett litet snabbröj här hemma och dammsuga, får se om jag orkar skura annars gör jag det ikväll. Någon gång mellan 11.30-13.30 kommer våran hyresvärd hit och ska inventera pannan(?). Vet inte riktigt vad dom gör då. Men hur som helst, beroende på vilken tid dom kommer, så ska vi även åka ner till sportlife och hämta våra träningskort. Förhoppningsvis hinner vi göra det innan vi ska hämta ungarna men annars gör vi det efter att vi hämtat dom. Sen blir det handla och sen hem och göra mat och äta innan det är dags för Jesper att åka till jobbet.

Lite sugen är jag på att åka och träna ikväll. Men jag tror nästan att jag får hoppa över det ikväll då min hosta fortfarande inte har lugnat ner sig. Så det får räcka med imorn och torsdag, sen får jag se om jag går nått pass i helgen. Sen kan vi börja köra lite hårdare nästa vecka istället. Då kommer det nog bli gym på förmiddagarna och pass på kvällarna då sportlife har barnpassning. Blir nog bra detta!

Men nu måste jag ta mina barn! Återkommer senare, om jag hinner, haha!

RSS 2.0