Bloggen är flyttad!

Hela bloggen är flyttad! http://mandarinklyfta.se

Flyttad

Denna blogg är nu flyttad! Det tar ca 24-48h för att DNS servern ska uppdatera domänen mandarinklyfta.se.

Vissa går det fortare för och vissa tar det längre tid för. Men för er som ser denna text ber jag bara hålla ut och prova med jämna mellan rum. För tillslut har uppdateringen av DNS zonen även nått eran Internetleverantör.

Ni kommer nå den nya bloggen på samma adress som tidigare. Alltså mandarinklyfta.se

Detta inlägg är skapat av Jesper, Malins gubbe.

Vägning och mätning!

Jag tog vägningen och mätningen idag istället. Vågen var inte så rolig, haha! Lite olycksbådande siffror. Fast ändå nedgång.
Men vi börjar med förra mätningens siffror!
11/4-11
Vikt: 68kg
Mage: 97cm
Rumpa: 104cm
Vänster lår: 60cm
Höger lår: 61cm
Höger arm: 31cm
Vänster arm: 30,5cm
Midja (smalaste stället): 77cm

Idag:
20/5-11
Vikt: 66,6kg (djävulens siffror, hehe!)
Mage: 96cm
Rumpa: 103cm
Vänster lår: 59cm
Höger lår: 60cm
Höger arm: 30cm
Vänter arm: 30cm
Midja (smalaste stället): 75cm

Detta var ju lite roligt! Har gått ner en cm på nästan varje ställe och 2(!) cm på midjan! Det var roligt! Känner mig rätt nöjd med tanke på det lilla jag har tränat det senaste.. Men nästa vecka då jäklar!

Dagens bilder!

När jag skulle till eductus imorse så tog jag kameraväskan med mig. Största anledningen var för att jag inte har någon praktisk handväska och jag orkade inte ha allt i fickorna. Men självklart var ju kameran med också. Så på vägen ner till stan togs tre bilder.







Bilden högst upp är en skogsallé jag går igenom nästan dagligen. Är så himla mysigt att gå där och jag önskar att den hade varit längre (den är väl max 200 meter lång). Men man får ta vad man har helt enkelt. Sen blev det en bild på en blomma (linné?) och även på tågstationen, en disig sådan.

Nu på kvällskvisten dammade jag av mitt 50mm objektiv. Tänkte testköra det för att se om jag verkligen vill sälja det, och nu vet jag självklart inte om jag vill det. Det blir så skarpa och fina bilder med det. Här kommer några på min lilla sjukling.











Hon ser inte så sjuk ut va? Här har hon precis tryckt i sig 2 glassar och är ganska nöjd. Men hon har 38,5 i feber och är lite gnällig, så vi får väl se hur kvällen blir. Ska snart lägga henne tänkte jag. Sen blir det att pilla med design till nya bloggen och även pilla ihop ett snyggare CV och personligt brev!

På återseende!

Inom en snar framtid!

Jag ska byta bloggportal. Och bytet kommer ske inatt. Efter detta inlägget är skrivet kommer hela min design att försvinna och bli en vanlig "standard mall". Bli inte rädda, detta kommer att ändras! Men allt måste vara helt orginal eftersom alla mina inlägg ska exporteras till den nya bloggen. MEN det finns en hake! Det kommer att vara samma adress dit som det är hit alltså mandarinklyfta.se! Så det kommer inte vara några svårigheter för er att hitta till mig, hoppas jag i alla fall.

Så nu kommer ni inte få mer inlägg ifrån mig idag utan nästa uppdatering kommer när flytten är gjord! Hoppas ni har överseende med detta!

Puss och kram på er!

edit: Det tar lite längre tid än väntat då det krånglar, som med allt annat. Men jag orkar inte fixa till bloggen så den får se konstig ut fram tills sidan är flyttad, bara så ni vet! Bildinlägg kommer snart..


Snart..

Snart ska jag och Tindra gå ut till glassbilen. Hon sitter och tjatar hål i huvudet på mig om det och jag önskar att jag hade öronproppar! Sen får vi väl äta en glass innan hon ska sova. Själv ska jag roa mig med att kolla på det absolut sista avsnittet av One Tree hill. Sen får vi se om det blir nått avsnitt av Hellcats med (bra serie för övrigt!). Hellcats är typ en blandning mellan one tree hill och bring it on. Endel karaktärer kan man känna igen från one tree hill. För er som är insatta i oth så kan jag avslöja att "Ian" som var "Paytons" stalker är med och även basketproffset "Quentin" som blev skjuten och dog i oth är med i denna serie.

Frågan är nu vad man ska roa sig med när OTH är slut? Kanske skulle börja se någon annan serie? Har ju kikat lite på Desperate houswifes, men den tröttnade jag på lite och kände aldrig att "jag kan knappt väääänta tills nästa avsnitt" om ni förstår?

Nä, nu måste vi klä på oss och gå ut. Men ni får ha en fortsatt trevlig kväll!


Härlig promenad!

Jag bestämde mig som sagt att ta en runda i skogen istället för att sticka til gymmet. Troja instämde! Hon trivs som fisken i vattnet när vi är i skogen! Gjorde även ett försök till att springa lite men det gjorde alldeles för ont i magen så det blev att promenera istället. Men jag klagar inte, för det var grymt skönt att gå. Det är ju så varierande terräng där så det tar på kroppen ändå. Vi gick hela egonspåret idag! För första gången så gick jag inte fel, haha! Annars brukar jag bara gå den korta svängen för att jag tar fel väg, men inte idag. Och hela egonspåret är 4 km, så säg att våran promenad då blev på nästan 5km sammanlagt. Härligt härligt!

Men promenera var inte allt jag gjorde. Dom har bänkar uppställda lite här och var, och jag stannade vi en av dom. Gjorde lite armhävningar mot den och sen även..sånna..rumpdips eller vad sjutton heter det? Ska försöka hitta nått youtubeklipp och visa er.. Nä, jag kommer inte på vad det heter så då är det svårt att hitta med. Men man står alltså med armarna på bänken och sänker och höjer rumpan mot marken om ni kanske fattar då? Aja, gjorde några sånna med.

Nu har jag i alla fall en utslagen hund som förmodligen blir helt slut av alla gånger hon kissar nu när hon löper, haha! Stackarn. Nu blir det frukost för min del och dricka en massa, hoppas att det hjälper för att mota bort huvudvärken jag känner på intågande..

Morgonen gryr..

Nu är det återigen morgon. Känns som att dagarna rullar på och ser likadana ut dag ut och dag in.. Glömde till och med väga mig i måndags. Tar det nästa måndag istället, och då ska jag även mäta mig. Dock kommer det förmodligen stå stilla både på måtten och vågen. Har varit oerhört lat och inte speciellt matnyttig. Nåja, det återstår att se helt enkelt.

Nu är det mindre än en vecka kvar innan min mamma kommer hit. Om nu inte jorden går under, som nån från USA förutspår. Men det tror jag definitivt inte att den kommer göra! Men det tråkiga är att dom på klart.se har ändrat sig återigen om nästa veckas väder. Först lovade dom 25 grader varmt och strålande sol, men nu lovar dom regn och åska. Nåja, det blir nog bra. Ska bli skönt att ha henne här i 3 veckor i alla fall! Har en känsla av att jag kommer bli ruggigt bortskämd, haha!

Vad händer nu resten av veckan då? Idag ska jag i alla fall ge mig ut i spåret. Vädret är hyfsat så jag struntar i gymmet. Bättre att ta med sig Troja ut i skogen så hon får springa lite. Nästa vecka kommer jag dock utnyttja att min mamma är här och åka på några gruppsträningspass tror jag. Imorn är det eductus igen, nästan hela dagen. Först workshop på förmiddagen och efter lunch ska jag träffa min coach. Fredagen ser jag mest fram emot, för då ska vi köra en girls night out! Ska bli oerhört skoj faktiskt! Lördag förväntar jag mig att vara ruskigt bakis, moaha! Får se om vi kanske grillar på fredag innan vi går ut, det återstår att se.

Men nu måste jag ta mina yrväder!

Kväll..

Nu är det återigen kväll. Jag är helt slut i kroppen! Känns nästan som att jag är sjuk även om jag vet att det inte är så. Jag vet ju nu vad tröttheten och slutkördheten beror på. Men det är fruktansvärt jobbigt. Känner ingen skillnad med tabletterna än så länge, men det har ju bara gått tre dagar så jag får väl ge det lite tid.

Idag har det inte alls hänt så mycket. Eductus, hemma och slappa, ute och lekt och lagt ungar. Jaa lite mat däremellan också. Dock har jag en unge som inte vill sova. Men det är inget ovanligt nu för tiden. Det är Molly jag pratar om. Det tar lite drygt en timme att få henne att somna. Hon skriker och är arg.. Vet inte riktigt vad som har hänt med henne. Brukade alltid vara lätt att få henne att somna förut.. Nåja, det är väl någon fas hon är inne i eller nått.

Nää, jag får springa och lägga ner henne igen innan hon väcker storasyster..

Svar på kommentarer:

Anonym: Hehe, tack, men nej jag jobbar inte som fotograf och nej jag är inte utbildad, bara självlärd.
Jennie: Tack! Ja, det stämmer att det är orions bälte du ser på bilden.

Jisses vad glad man kan bli över sånna kommentarer! Kommer nog leva på dessa hela dagen, hihi! Tack hörni!

Ur arkivet


Bilden tagen med Nikon D90+18-55 @ 18mm Slutartid: 15sek Bländare: f3,5 ISO: 200
Bilden togs 2010-03-09

...

Denna drake var en av grejerna vi fick när vi hjälpte till att flytta. Tycker att dom är så läckra! Jag ska köpa ett stort blockljus att sätta i den tror jag. Ska egentligen vara en flaska och glas. Men jag ska testa..



Här kommer några bilder från promenaden också..








Promenerat!

Då har jag och Troja precis kommit hem efter en promenad på 4,5km. Blev tur och retur till konsum och köpa alvedon. Det gick inte fort kan jag lova! Hade grymt ont i magen, men jag hade tagit med mig kameran så jag gick och fotade lite. Ni får dock inga bilder nu utan jag får ta det ikväll eller nått. När vi väl kom hem så fick Troja busa lite med Teddy (en kastrerad blandras) som förmodligen tyckte att Troja luktade oerhört gott då hon började löpa igår, hehe. Stackarn.. Men det är bra att hon löper nu, för då kanske hennes päls hinner växa till sig lite innan utställningen i Borås.

Nu börjar ju detta handla mer om Troja så då kan jag ju fortsätta skriva. Som jag skrivit tidigare är Troja ganska mycket under normalvikt. Hon ska väga mellan 14-15kg, men hon vägde 10kg förra veckan. I lördags vägde jag henne igen (ska väga henne en gång i veckan nu) och nu har hon gått upp 1kg! Vilket var väldigt skönt att se!

Nää, nu kurrar magen.. Sen blir det att slita upp gubben ur sängen och åka och handla! Ha en bra dag allihopa!

Uppe före tuppen!

Ännu en gång är ungarna uppe före tuppen. Ganska långt innan tuppen också. Tindra vaknade före 6 idag. Jag börjar tröttna på det nu. För hon blir så himla trött och grinig på kvällarna och fastän hon vilar så hjälper inte det. Nåja, det går väl över nån gång..

Vad händer idag då? Först ska ungarna till dagis. Sen blir det promenad med Troja. Får bli ner till konsum för att kolla om dom har alvedon där. Jesper svängde förbi OK igårkväll men dom hade slut, så jag får chansa på konsum. Annars går jag hem och tar bilen och sticker till apoteket istället. Handla måste vi också göra idag, alltid lika tråkigt.

Jag är fortfarande sugen på att färga håret. Men jag kan inte bestämma mig för vilken färg! Men håret blir ju så glansigt och fint när man färgat det. Kanske bara slänger i en färg som liknar den jag redan har bara för att känna lite omväxling. Jisses vad jag inte alls är bra på att skriva idag..det blir bara en enda gröt.. Får nog ge upp nu..

Tränat hemma!

Jag blev lite rastlös. Har ju inte varit på gymmet på länge och kände verkligen för att träna. Så jag har kört lite armhävningar och är lite chockad att jag klarade 15 stycken (kärringstilen på knäna då..)! Sen körde jag situps, både sneda och vanliga. Körde "plankan" i 30 sekunder. Sen använde jag mig av min kameraväska som vikter (skitbra tips för er med systemkamera och lite tillbehör btw!) och körde både biceps och triceps några repetitioner. Orkade inte räkna så mycket, så seriös kände jag mig inte idag. Har även kört benböj och..jaa..vad det nu heter. Skit samma, har i alla fall fått tränat lite. Tror att jag ska åka ner till gymmet på onsdag. För det är enda dagen denna veckan som jag hinner. Annars är det ju bara eductus hela veckan förutom imorn. Men imorn har vi en massa annat att göra. Dock blir det en promenad på morgonen, ska bli härligt!

Orgametril

Så heter läkemedlet som jag fått för mina problem. Skulle börja ta dom - som med p-piller - på mensens första dag. Så det fick bli idag. Denna gången fick jag mensen på dag 34, förra gången på dag 42. Den hoppar ju värre än jag vet inte vad. Men tanken med dessa tabletter (orgametril) är att få mensen att försvinna helt. En sån grej kan man ju bara drömma om, eller? Hade ju varit en dröm efter som det är då dom värsta problemen är. Skulle det visa sig att jag mår toppenbra på dessa tabletter och inte har några problem kan det hända att jag slipper operationen som doktorn pratade om. Men samtidigt känns det som att jag ändå VILL göra den och bränna bort dom där härdarna han såg på ultraljudet. Det är ju inget som säger att problemen bara skulle försvinna men det kan ändå lindra endel. Nåja, vi får väl se. Första dagen med tabletterna idag så jag får väl återkomma om dom hjälper eller inte..

Flyttlasset!

Idag hjälpte vi grannen att bli sambo. Jesper lånade lastbilen från jobbet (som ni kanske fattat på bilden i tidigare inlägg?) och sen bar det iväg till dagis (grannens pojks) för att hämta upp Leon och Jerry sen vidare till skolgatan. Sen bärdes det massa grejer! Ja, jag bar ingenting utan höll bara koll på Molly som skulle springa överallt. När den lägenheten var tömd åkte vi hem igen. Molly somnade i bilen påväg hem så det var bara bära in henne och vänta på lastbilen. Sen bärdes det ännu mer grejer, så nu är det kaos där inne, hehe. Som tack för hjälpen fick vi två väldigt fina "drakgrejer" (visar bild en annan dag)! Det var väldigt uppskattat! Tack så mycket!

Nu väntas bara att grillen ska starta, men det blir lite senare. Dock regnar det så det är väl inget vidare mysigt, men det ska bli gott ändå! Och magen börjar faktiskt kurra nu bara jag tänker på det. I övrigt har vi inte gjort så mycket. Jesper har varit duktig och klippt gräsmattan (innan det började regna). Jag själv känner mig bara oerhört slö! Men jag vet vad det beror på. Jag har även två oerhört trötta ungar! Men dom har ju varit ute nästan hela dagen så det är nog inte så konstigt..

Ikväll blir det nog att se Eurovision. Ska bli kul att se hur långt Saade kan ta Sverige. Inte allt för många som har så höga förhoppningar om honom men det har jag! Jag menar, det är ju inte bara Sverige som har fjortisar som kan rösta, hahahaha! Jag tycker i och för sig också att han är bra så SJÄLVKLART blir det att hålla på honom ikväll!

Blivande lastbilschaufför?

img_1018 (MMS)

Blivande lastbilschaufför?


Shoppat!

Nu fick vi äntligen tummen ur och åkte och köpte lite sommarkläder till Tindra. Så nu får det gärna bli varmt igen! Tänkte visa er vad vi har handlat. Kom dock precis på att jag inte kom ihåg att ta en bild på munkjackan, men ska se om jag kan låna en bild från h&m.. Här kommer det andra i alla fall!

Allt förutom de gula 3/4-byxorna och den blommiga toppen är köpt på h&m, byxa+topp är köpt på kappahl. Munkjackan är även den köpt på h&m och den ser ut såhär:

Den är inte riktigt så skrikgrön som bilden visar. Men superfin! Och Tindras kommentar när hon fick den på sig förut var: "den är så mjuuuk!" så jag antar att den var ganska skön och uppskattad!

Se på sjutton vad många bilder ni fått se idag! Jag kan när jag vill!

Blommor och lekpark!

Först kommer lite bilder från igår..






Spindelbo?



Och nu bilder från idag när vi var nere på lekplatsen i stan!


Lite coolt att jag lyckades fånga henne i luften, haha!


















Nej, han håller inte i henne, han håller armarna runt henne så han skulle hinna fånga henne OM hon tappar taget. Men det gjorde hon inte!



Det var förmodligen allt från mig för idag! Ha en trevlig kväll!

Äntligen!

Det var ljuset som var problemet! Idag vaknade Tindra 07.15 efter att ha somnat 17.00 på soffan igår igen.. Nåja, nu är hon nog utvilad, så nu somnar hon nog vid rätt tid ikväll. Om vi inte lägger henne och vila så hon får vara vaken längre ikväll, vi får väl se. Det var i alla fall skönt att få sova till kvart över sju!

Nu är det snart dags att göra iordning ungarna för dagis. Är ju egentligen inte "deras dag" idag men eftersom jag ska på intervjun så fick dom vara där en stund idag med. Vi ska hämta dom efter lunch. Sen är det ju dags för mig att sticka till Trollhättan. Iiih! Är nog lite nervös ändå. Men men, det kommer nog gå bra tror jag allt. Nää, nu börjar det lukta bajs och Molly ställde sig bredvid mig, undra om det är en liten hint? Haha!

Såhär låg Molly och sov när vi hämtade dom...

img_9312 (MMS)

Såhär låg Molly och sov när vi hämtade dom på dagis idag. Skön stil! Och hon sov riktigt gott! Nu ska jag göra detsamma efter en trevlig kväll med trevligt sällskap. God natt och på återseende!


Eventuellt jobb?

Fick ett finfint samtal från eductus alldeles nyss! Han frågade om jag skulle kunna tänka mig att jobba från och med måndag. Självklart svarade jag ja! Det är ute på leröy på smögen, mer än så vet jag egentligen inte. Jaa, nånting med att hantera lax också och att det är MINST fram till midsommar med stor chans till förlängning och att det är dagtid. Skulle ju vara sweet att äntligen få komma ut och jobba lite! Han skulle höra av sig till mig när han visste lite mer. Det är för manpower. IIIH!!!

GÄSP!

Trött är jag! Tindra vaknade vid 5 fastän hon lade sig senare igår. Så nu blir det till att hänga upp ett mörkt lakan framför fönstret igen och se om det hjälper. Jag tog bort det när jag städade för att det verkade som att hon vant sig att det är ljusare ute, men jag kanske hade fel. Sen är det väl lite självförvållat att jag är såhär trött med, jag somnade sent p.g.a att jag lade in bilderna på bloggen. Aja, får hoppas att man blir lite piggare sen när jag går ner till stan.

Vad händer idag då? Inte så himla mycket faktiskt. Eductus och sen måste jag in på banken en snabbis. Och nu ser jag att klockan är alldeles för mycket för att jag ska sitta här, så måste rusa!

Härlig dag..

Egentligen borde jag inte, men här kommer lite bilder från idag!















Först var jag och Troja, Malin och Agnes och Thea på promenad längs strandpromenaden. Hundarna fick bada lite och Troja gick i frivilligt. Tror att anledningen att hon inte ville bada i bäcken är att den kändes för liten kanske? Vet inte, för här var det inga problem alls! Och hon trivdes!

Sen var det ju badtajm i poolen också..





Koncentrerade damer!




Och fråga mig INTE vad Tindra gjort under hennes vänstra öga, för det har jag ingen aning om..

Anledningen till att jag inte borde visa bilderna nu är att jag borde sova! Är trött och ska upp tidigt. Så nu får jag slänga mig i sängen! Natti natt!

Ungarna mår ganska gott i badet! 26 grader...

img_3668 (MMS)

Ungarna mår ganska gott i badet! 26 grader står temperaturen på. Ja inte i vattnet då..


God eftermiddag, eller?

Nu har man varit vaken ett par timmar. Tindra fick för sig att vakna 4! Men det kan ju också bero på att hon slocknade på soffan vid 16-tiden igår och det gick verkligen inte att få liv i henne (som vanligt när hon somnar så). Så idag har jag bestämt att hon SKA vila middag när hon kommer hem från dagis! Hade inte jag behövt iväg på mötet och det med min jobbcoach hade jag haft henne hemma idag. Lär förmodligen bli en tidig kväll för mig med - efter one tree hill såklart!

Eventuellt kommer lite bilder ikväll. Vi ska nämligen gå en promenad med Malin, Malin och Thea sen och dom ville gå på strandpromenaden så jag tänkte ta med mig kameran. Ska bara komma ihåg den..

Nu sitter ungarna i Mollys rum och leker. Underbart att få lite tid på sig att vakna upp. Även om det lär ta flera timmar för att vakna idag.. Men snart drar det igång med påklädning och allt annat inför att gå till dagis. Sen ska jag gå bort med Troja till Krewer så att hon kan ta med sig henne ner till strandpromenaden sen. Blir nog bra! Ska nog smörja in kidsen med, solen lyser härligt även idag!

Till salu!

Har ett objektiv som inte används längre. Ett nikkor 50mm f1,8 i perfekt skick! Alltid haft uv-filter på så inga repor på linsen. Objektivet i sig kanske har tagit MAX 500 bilder, så nästan oanvänt. Jätteskarpt och fint objektiv som var en favorit innan jag skaffade mitt 28-75mm.

Pris: 1000kr (nypris 1595kr)
mail: [email protected]

Håhå!

Om jag säger såhär, klockan 18.30 idag var det 25 grader varmt i skuggan! Och 39 grader i solen på våran baksida. Där bak blir det i och för sig alltid varmt, men vid denhär tiden?? Jisses! Man fryser då inte!

Såhär såg Molly ut igår. Hon är ju lite rädd för vattenspridaren så hon fick behålla alla kläder på. Orkar inte visa fler bilder än två från igår..




Hade tänkt ta fler bilder idag, men jag orkade inte. Sen somnade ju Tindra på soffan och sover ännu! Molly har också somnat för ca. 1 timme sedan. Så vad har jag gjort? Kollat på hells kitchen, duschat av kroppen i svalt vatten då det kliar så förbaskat (hjälpte bara en stund) och tagit några få bilder. En egobild och två på Troja..







Gullhunden med dom stora öronen, haha! Jag hoppas verkligen att hon kan börja pälsa på sig snart. Tycker det är fint med den stora fluffiga pälsen ju. Och maten.. Hon vill inte riktigt äta.. Är väl för varmt. Men imorn ska vi ut och motionera ordentligt efter mötet på eductus, så då hoppas jag att hon äter endel, det brukar hon göra!

Nää, nu ska jag fixa lite stuff och sen äta lite kvällsmat tror jag.

Hmm.. Antingen kommer jag ha en tjej som ä...

img_2039 (MMS)

Hmm.. Antingen kommer jag ha en tjej som är vaken superlänge ikväll eller så har hon valt att somna för natten.. Vakna vill hon inte heller göra..


Hur gick det?

Mamma: Ja, jag vill ha en sån liten kompaktkamera med och skulle bli glad för bägge delarna.

Så, idag var stora dagen för mitt besök på kvinnokliniken. Jag var lite nervös över att gå dit och kanske få höra det man oftast får höra "vi vet inte orsaken till dina smärtor och bla bla bla"! Men så var inte fallet. Först satt vi och disskuterade mina smärtor och problem och sen fick jag hoppa upp i den übersköna gynstolen. Då började han klämma på min mage, vilket gjorde förbannat ont på vissa ställen. Och sen kollade han och klämde. Sen gjordes ett ultraljud. Och visst kunde han se, ganska klart och tydligt, endometrioshärdar runt bägge äggstockarna men främst på den högra. Såg även en hel del vätska vid den högra äggstocken och lite vid den vänstra. Han visade även mig på skärmen hur det såg ut och vart det satt sånna härdar. Det var rätt intressant.

När han sedan kollat allt så sa han åt mig att han är 99% säker på att det är endometrios jag har. Och att han vill göra en operation för att försöka få bort dom där härdarna. Detta gör då genom titthålsoperation. Han sa att operationen förmodligen kommer bli någon gång till hösten då dom förmodligen inte kommer hinna under sommaren. Så vi får väl se när det blir.

Jag ska börja äta nått gulkroppshormon så fort min mens dyker upp. Kommer inte ihåg vad det hette, men det märks väl när jag hämtar ut det. Tanken med det är ju att mensen ska utebli eftersom det är då dom största problemen är.

Nu känns det på ett sätt bra, nu vet jag liksom vad det är som orsakar smärtorna och att det inte bara är inbillning som jag alltid brukar få för mig annars. Man fick ju se allt själv! Men samtidigt är jag oerhört nervös inför operationen, om den kommer gå bra eller om dom hittar mer. Får väl hoppas att det gör nån nytta i alla fall.

Men nu ska jag kila iväg och hämta kidsen! Men jag skriver säkert mer ikväll!

Snart 25..

Jag fyller snart 25. Eller snart och snart - i september, men jag vet redan en grej jag önskar mig! En symaskin! Jag har velat ha en länge men tänkte att jag kunde önska mig en nu då, eller? Hade varit en toppenpresent!

Jisses vilken värme!

Stekande sol och garanterat runt 30 grader varmt utan att ta i. 22-24 grader i skuggan - det är riktig sommarvärme såhär i början på maj! Nu har jag brännt mig endel, så nu får det bli att ta det lite lugnare i solen och skydda axlarna och bröstet lite extra - mina känsligaste ställen. Har så mycket solexem nu så jag kliar snart sönder armarna tror jag. Blir till att ställa sig i en svalkande dusch sen när ungarna har lagt sig, det lindrar endel.

Tidigare imorse var jag och Troja iväg på promenad, sen blev det åka och handla till middagen och sen hem och städa. Har rensat leksaker och delat upp leksaker till förbannelse! Men nu har Molly en leksakskorg och Tindra har en hel del. Men jag ska rensa ut ännu mer sen innan hon fyller år tänkte jag. Nu behöver hon inte så mycket leksaker och hon använder nog inte ens hälften. Vi spenderar ju hela dagarna ute också, nästan varje dag. Men men, det blir nog bra! Sen har vi som sagt varit ute hela dagen och ungarna har sprungit i vattenspridaren igen. Om jag orkar kan ni få se lite bilder sen. Sen blev det ju mat också, hemmagjorda köttfärsbiffar med potatis och brunsås. Men brunsåsen smakade förjävligt så jag åt bara några biffar och sen var det bra.

Nää - ta hand om kidsen nu!

Testar nu?

Nu försöker jag igen på bilderna från igår. Funkar det inte nu vet jag inte vad jag gör..


Såhär började Molly, men hon gillade inte att den satt åt runt halsen..








Men den åkte av rätt snabbt så hon fick näcka ett tag.




Grabbarna grus (pojkarna vägg i vägg, Noel och Leon).


Och grabbarnas mamma Maria (tillsammans med Leon).


Mollys signaturpose - händerna bakom ryggen.




Nya kärleksparet!

Bilder från gårdagen!


Pusskalas med Sonny och Troja


Vackra Sonny!







Sen var det min och Trojas tur..






Det var i princip dom bilderna som togs, sen var det över för oss. Då gick vi och kikade lite bland stånden och Troja fick sig faktiskt ett nytt koppel. Det fanns riktigt billiga grejer där så jag passade på! Tänkte köpt ett halsband med men hittade inte riktigt nått, och vi använder ju mest selen ändå. Men här kommer 4 bilder från kvällen igår med..






Våra grannar Helena och Paula


Andra grannen Helen

Hujedamej!

Nu är jag ordentligt trött! Men nu är utställningen gjord och resten av dagen har spenderats utomhus i värmen. Härlig dag har det varit! Men man kan ju undra vart domaren på utställningen hade sina ögon, haha! Jag kan liksom hålla med om att Troja är väldigt smal (blir uppgödningstime nu!) och har otroligt lite päls (helt urfälld) men hon har aldrig gått i kors med bakbenen! Men vem vet, han kanske såg i kors? Jag vet inte. Men jag är i alla fall oerhört stolt över Troja och hennes uppförande på utställningen! Hon kunde inte ha skött sig bättre trots sin rädsla för andra hundar. Inte ett pip och hon satt helt lugn och fin. Satt mest och nyfiket tittade på alla runt omkring. Skötte sig även otroligt bra inne i ringen. Ni ska få se lite bilder sen, men Jesper behövde ha den datorn så ni får vänta lite till. Så det blir ingen utställning för henne i Vänersborg, hon är alldeles för liten på alla sätt och vis, men eventuellt i Borås den 2 juli! Beror på om hon hunnit äta upp sig och fått pälsa på sig lite.

Nu är jag helt slut. Varit uppe sen 5 helt frivilligt, hehe. Och jag behöver väl inte säga att det blev sent igår efter att ha sett en 130 minuter lång film som skulle börja 21.10 men vet inte riktigt när den börja. Vi var hemma vid 00-tiden och kom nog inte i säng fören 01! Så jag har en känsla av att denna kvällen inte kommer bli allt för sen, hehe.

Nää, känner att detta mest blir svammel.. Ha en trevlig kväll och nu vet ni att jag lever!

Vad är det?

Jag tänkte ge er en fördjupande info om vad det är jag ska plugga egentligen. Så här kommer lite information som jag hämtat från skolan jag ska gå på - närmare bestämt Grebbestad folkhögskola!

Färg, form och photoshop. Tryck och printa. Fota solnedgångar över havet. Skriv ett vykort hem på nytt sätt. Jobba med grafisk design och komplettera dina betyg i allmänna ämnen.
Grafisk kommunikation
På Allmän kurs med Grafisk kommunikation läser du valfritt antal allmänna kurser som till exempel svenska, historia, matte. Utöver det läser du grafisk kommunikation två dagar i veckan.

Nya metoder och klassiskt hantverk lägger grunden för dina designkunskaper. Du får lära dig programmen InDesign, Photoshop och Illustrator. Vi arbetar med illustration och du får kunskaper om material och teknik. Detta kombineras med olika former av trycktekniker som screentryck och djuptryck. I kursen ingår även fotoundervisning då vi bland annat provar på studiofotografering. Utöver det får du skriva både litterära och journalistiska texter.
Våra ämnen
Mediekommunikation
Grafisk design
Foto, digitalt och analogt
Illustration
Färg och form
Textproduktion
Workshop-baserat arbete
Bild och form


Jag tror att det kommer bli riktigt intressant och man lär sig nog rätt mycket! Samtidigt är jag lite nervös. Men det ska i alla fall bli riktigt roligt! Sen kommer jag ju även plugga upp andra ämnen som sagt. Matte B är prio 1 och så har jag tänkt läsa Naturkunskap. Sen får vi se om det även blir Engelska C. Jaa, vi får se helt enkelt. Jag ska klura lite..

God morgon på er!

Idag är verkligen en dag med fullt upp! Nu är ungarna vakna, och fram till Jesper kliver upp är det inte så mycket mer än att se så att ungarna inte river lägenheten. Det kan ju i och för sig vara en utmaning i sig. Men sen när han klivit upp så ska vi åka ut till torp. Han skulle köpa några grejer till nätverkskablar eller vad han nu snackade om. Jag själv ska shoppa mig ett diadem! Men innan dess så ska faktiskt jag och Troja gå dit. Hon behöver en ordentligt lång promenad så varför inte? Det är ju inte vidare varmt ute och solen ligger inte på, så den korta stunden vi blir där kan hon faktiskt vänta i bilen.

Sen ska Jesper till sin bror. Vet inte riktigt vilken tid men det får vi väl se. Då får vi se vad jag och kidsen hittar på. Blir det lite bättre väder sen så blir det nog att gå ut. Eller, det blir det i vilket fall som hellst! Sen ikväll när Molly har gått och lagt sig så ska jag bada Troja och föna henne torr. Ska bli intressant att se vad hon tycker om hårfönen. Sen ska jag äntligen få borsta henne igen, som jag längtat! Måste ju göra henne fin för den stora dagen imorgon! För imorgon är det dags för utställning i Lidköping! Vilket påminde mig om att jag måste köpa nytt hundgodis, för det vet jag att jag inget har. Men jag funderar även på att köpa med mig lite korv, lite extra gott liksom. Jag är faktiskt lite nervös över morgondagen, men det ska nog gå bra. Vi har faktiskt börjat få en ganska bra kontakt och fart när vi springer i en ring. I förrgår när vi var och tränade så kom Thea (och Malin såklart) och stod och tittade, hon brydde sig inte medan vi sprang fören Thea kom och hoppade på oss. Då släppte jag henne så dom fick busa. Men hon är så himla duktig! Jag blir så stolt! Det är nästan som att bli stolt över sitt eget barn, nästan samma känsla, hehe.

Efter att Troja är badad och torkad och allt det där, då ska vi på bio! Vi ska se den nya Fast & Furious 5. Ska bli både roligt och skönt med lite avkoppling. Vi får sällskap av några gamla kompisar från bilvärlden med så det blir extra roligt! När vi kommer hem är det dags för sängen, för vi ska vara ute hos Lena klockan 6.15 imorgon bitti för att sedan åka till Lidköping!

Nu börjar det kurra i min mage, så det får snart bli lite frukost!

Näe..

Batteriet i kameran stendog! Så det blir inga nya fräscha bilder att visa idag heller. FY SKÄMS på mig! Måste verkligen skärpa mig nu! Jag är alldeles för kass på detta.. Men som sagt, imorn ska jag ha med mig kameran ut..vart jag än går (nåja..)!

En gammal bild - bara för att!

Gravid med Molly under hösten -09. GUD vad jag saknar mitt långa hår.. Men det gör jag alltid när jag klipper mig.. Och föresten så blev det visst två bilder..här kommer nästa!


Den bilden är tagen ute på Rödön hösten -09. Och sicken osmaklig vattenstämpel..

Sova utan blöja?

Jag vet inte om jag kom på en jättebra idé ikväll men vi måste ju försöka nån gång.. Så jag frågade Tindra om hon ville sova utan blöja, och det ville hon ju. Så jag pratade med henne och sa att hon får kliva upp och kissa när hon blir kissnödig. Hon sa att hon skulle det. Sen sa jag även att jag skulle komma och väcka henne i natt så att hon kan få kissa, så vi får väl se hur det går då.. Jag har väl inga höga förhoppningar men hon är ju lite större och klokare nu än förra gången vi försökte så.. Önska oss lycka till! Jag vet - med säkerhet - att Tindra skulle bli världens stoltaste om hon lyckades!

Nu har vi i alla fall precis kommit in. Eller njaa, vi kom in vid 18.10 och då fick Molly gå och lägga sig och Tindra åkte i badet. Båda var svintrötta! Jag själv ska bara vänta på att Tindra somnar och sen ska jag hoppa in i en dusch! Sen ska jag försöka hålla mig vaken till 23-tiden så kan jag ta upp Tindra för att kissa då. Sen kliar det lite i mina fotofingrar..så jag kanske får ta ett varv i trädgården, moaha!

Massa bra saker!

Idag har det ju hänt en massa bra saker! Jesper klippte våran vildvuxna äng (läs gräsmattan) med den nya gräsklipparen vi köpte ihop med Helena och Mikael (våra grannar) och den funka klockrent! Innan det hann vi med en promenad, jag och Troja, Malin och Thea. Blev dock ingen vidare lång promenad idag, haha! Får försöka ta igen det imorn innan vi ska hämta kidsen från dagis. Sen när jag kom hem, efter att ha handlat, så har jag fått hem ett antagningsbevis från Grebbestad, och ni vet ju att jag kom in! (TJOHOO igen!) Sen fick jag ett jävla tokryck och städade iordning i Mollys rum så att hon fick flytta in. Hon verkade ganska nöjd och somnade ganska snabbt. Och snart ska även Tindra i säng, då ska jag kolla på One Tree Hill och samtidigt försöka träna lite. Känner mig oerhört lat så jag ska göra lite armhävningar och situps tänkte jag. Ååh, jag har bara en bra dag idag verkligen!

Nää, nu tar jag och gör Tindra iordning för sängen istället. Puss på er!

Jag kom in!!

Ja, då var det klart och jag har fått ett datum! Jag kom in på utbildningen grafisk kommunikation! TJOHOO! Gud vad glad jag blev! Så den 29 augusti sätter jag mig vid skolbänken igen. Helt underbart ju! Förstå vad skönt! Nu har jag ett datum, jag vet när jag börjar och jag vet att jag har att göra ett år framöver. Så skönt verkligen! Så nu vet jag också att jag bara "behöver" ett sommarjobb och inte något som varar länge. Så himla sköööönt! Ja, jag kan inte beksriva det för er! Så nu ska jag bara tacka ja till platsen och söka csn-stöd. Inte så bara kanske, men nu har jag ju något liksom..

Jag ska bli plugghäst!

Molly 16 månader!

Idag blir min lilla pudding 16 månader. Tiden går så fort att jag inte ens fattar vart den tar vägen! Vad händer? Ganska mycket. Hon utvecklas i rasande fart och hon börjar prata mer och mer för varje dag. Hon kan säga:
Tida - Tindra
Dä - där
Gunga
Kaka
Mamma
Pappa
Guka - Gurka
Titta
Thea (kallar hon oftast alla djur)
Bue - Turbo (sa hon häromdagen)
Bapp, mapp - napp
Kocka - Socka

Ja, jag kommer inte på fler ord nu, men det kommer nya hela tiden. Och hon förstår så himla mycket så man blir förvånad ibland. När man säger att det är dags att klä på sig för att gå till dagis så springer hon (bokstavligt talat) till hallen och tar sina skor och försöker ta på sig dom. Hon drar även i jackan. Frågar man henne vart hon har sin napp så går hon till sin säng och hämtar den och snutten. Frågar man om hon vill sova så går hon till sängen. Ja, det var några exempel.

Hon är även världens klumpigaste unge! Hon snubblar ofta över sina egna fötter och ungen har nog haft fler blåmärken än jag i mitt liv. En dag när vi hämtade dom från dagis så hade hon en bula och ett blåmärke på vänster sida av pannan, då hade hon ramlat. Dagen efter så har hon en bula och ett skrapsår på andra sidan av pannan, då hade hon ramlat ute! Och hon ramlar hela tiden, speciellt ute. Hon har nog lite för bråttom för sitt eget bästa.

Men hon har gått från att HATA att vara ute, till att älska det! Och det tycker jag är skönt, för Tindra är ju också en riktig ute-unge. Hur hade det gått annars? Om hon hatat att vara ute? Jag kan ju inte lämna henne ensam inne heller. Nä, då hade jag nog fått tvinga henne att vara ute i alla fall!

Hon älskar fortfarande mat och har börjat vilja äta själv mer och mer. Dock får man ju räkna med mat över hela golvet (som jag sedan är proffs på att trampa i!). En annan hobby hon har är att sätta matskålen på huvudet när hon känner sig färdig. Och det är inte alla gånger som matskålen är tom när hon gör det. Så det blir ju härligt smetigt av mat. Men jag är ändå otroligt lycklig av att ha fått, i alla fall, EN unge som faktiskt äter! Tindra bråkar fortfarande med maten.

Häromdagen så rensade jag i kläkammarn, igen, och plockade fram och rensade bland Mollys kläder. Slängde allt som hon växt ur i en säck. Då hittade jag även papperspåsen där jag lagt alla Tindras urväxta sommarkläder! Och vad jag inte kom ihåg från förra året var att nästan allt var i storlek 86! Tindra kunde alltså ha 86 fram tills hon blev över 2 år. Molly har haft 86 sen hon var 11 månader. Men jag blev lycklig för Tindra hade massa söta tunikor och sånt som jag blev ledsen över att hon växte ur, nu kan ju Molly få ha det istället. Tjohoo! Men nu behöver ju Tindra nya sommarkläder istället. Och jag har hittat MASSOR med fina saker på h&m! Så det får bli en shoppingrunda snart.

Näe, nu blev detta lite väl långt. Så jag får nog ge mig här..

Gamla bilder..


Herregud.. Såhär såg jag ut i maj förra året.. 75kg tung..


Tindra var desto sötare, hihi!

Och så hittade jag en bild på Molly som jag tagit med mobilen, haha! Störtskön!

Säljer min balklänning!

Tänkte kolla om intresse finns hos er läsare med! Jag ska sälja min balklänning. Storlek vet jag inte riktigt. Det står 14 i klänningen och jag hade storlek 40 på kläder när jag hade den, så någonstans där tror jag. Men den är verkligen superfin, så det känns så tråkigt att den bara ska hänga i min garderob liksom!

Det är en tvådelad klänning med pärlbroderier på livet. Breda axelband och en sjal i samma tyg. Jag är ju ganska kort (160cm) och klänningen var ganska lång fastän jag hade högklackat (dock bara typ 5cm klack). Mer vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om klänningen. Här kommer en bild:


Priset jag tänkt mig är 1800kr (nypris 2500kr) men kan tänka mig att gå ner några kronor om ni hämtar den snart! Hör av er här eller på mailen: [email protected] om ni är intresserade!

Sitter på eductus. För tillfället har vi r...

img_5521 (MMS)

Sitter på eductus. För tillfället har vi rast men ska snart börja om.. Känns fortfarande rätt ok och man känner sig mer pushad att söka jobb! Och det finns så mycket mer man kan få hjälp med! En sak jag inte hade en aning om var att det bara är 25-30% av alla lediga jobb som annonseras ut på af.. Men man ska ju ha modet och veta vad man ska säga när man ringer runt liksom.. Ja vi får väl se hur detta utvecklas..


Usch och fy! (klagoinlägg!)

Alltså denna dagen kan väl bara gå och gömma sig nånstans? Började med att jag kände mig stel och hade lite värk i nacken av alla ställen! Jag brukar aldrig ha ont i nacken. Men kände snabbt att jag måste ha legat konstigt. Men sen kan det även bero på att vi var ute så mycket i blåsten igår. Sen blev det bara värre och värre under dagen och jag har nog en mildare form av nackspärr. Fy farao!

Sen var det ju mötet på Eductus, men där blev jag faktiskt glatt överaskad! Jag hade ju inte några höga förhoppningar om det mötet men det kändes faktiskt bra! Så jag ska börja gå där 2 gånger i veckan, tisdagar och torsdagar 9-12, och sen ska jag även ha individuella möten med själva coachen. Det var en gubbe som man kände direkt att man fick förtroende för och han var trevlig. Det kändes aldrig stelt och tråkigt liksom. Man fick liksom upp hoppet om att det kanske finns ett jobb till mig ändå. Även om jag bara kan jobba dagtid på veckorna. Så från och med imorgon ska jag gå där!

Men sen har skiten bara fortsatt med blod från huvuden, ont i nacken, en trotsig (snart) 3-åring och mensvärk. Tröttheten och magknipen icket att förglömma! Nu får dagen verkligen ta slut!! Men jag ska hålla mig vaken till 23-tiden bara för att jag vill hålla extra koll på Molly. Vid 23 har det gått 6 timmar sedan fallet och då borde det inte vara någon hjärnskaking i alla fall. Men hon har jätteont stackarn. Hon kan bara ligga med huvudet på ena sidan. Så fort hon hamnar på andra sidan så gråter hon. Men det förstår väl jag det.. Övervägde ett tag att ha henne hemma imorn p.g.a. huvudet, men då kommer jag mig inte iväg till Eductus och det känns inte helt bra att missa första viktiga dagen typ.. 

Näe, jag kanske skulle gå och gräva ner mig..

Till råga på allt..

Så upptäckte jag att betalning och anmälan till inoffaren på Orust skulle vara dom tillhanda senast IDAG! Så det sket sig det med.. Trodde att sista dagen för att betala var idag, men då dom har postgiro har dom ju inte pengarna fören imorn eller onsdag men så var inte fallet. Pengarna skulle vara dom TILLHANDA senast idag. Skit med det! Men då ser vi fram emot utställningen i Vänersborg helgen efter istället.

Olycksdrabbad eftermiddag!

Stackars lilla Molly.. Mina mamma-skills sjönk ganska brutalt för en halvtimme sen. Dom sjönk så kraftigt att jag fick ringa till Jesper och be honom att skilja sig och begära vårdnaden om barnen. Nej, jag skojar inte, jag gjorde det! Han hade precis åkt till jobbet och jag och ungarna satt i soffan och kollade på Sammys äventyr. Tindra sprang iväg för att kissa och jag och Molly blev kvar i soffan. Då kryper Molly iväg för att ta syrrans plats, sen sätter hon sig upp ganska snabbt med ryggen mot soffkanten, kastar sig bakåt och flyger in med bakhuvudet i soffbordet med en rejäl smäll! Bordets kanter är inte vidare mjuka och rundade utan rätt hårda och det resulterade i att Molly fick ett jack i huvudet och blödde. Vi var snabbt in på andra toan så jag kunde tvätta och kolla så att det inte behövde sys. Men det var inte djupt utan mest ytligt, vad jag kunde se, och hon blödde ju inga mängder direkt. Ringde även 1177 (sjukvårdsrådgivningen) och hon sa att det förmodligen inte var någon fara men att om hon ville sova (vilket dom oftast vill efter en sådan smäll) så får hon göra det i ca. en halvtimme, sen ska man väcka henne och kolla så att hon inte är otroligt svårväckt för då får man ringa ambulans typ.. Och kolla så hon inte börjar må illa och spy och att hon får i sig mat. Hon åt då en hel flaska välling innan hon lade sig och har inte börjat må illa än.. Men jag ska snart gå in och väcka henne och se hur hon verkar må. Men vill hon sen fortsätta sova så kommer hon få göra det för hon har varit trött sen hon kom hem från dagis..

Men fy vad dåligt man mår! Det värker i hjärtat! Varför tog jag inte tag i henne som jag alltid gör annars? Jag hade nog inte hunnit då det gick otroligt snabbt men ändå. Man skyller ju på sig själv! Usch och fy! Stackars barn..

Veckans händelser

Nu är det en ny vecka med nya händelser. Ska försöka bättra mig på uppdateringen.. Men idag har jag sån mensvärk att jag bara vill ligga på soffan hela dagen! Blä! Hur som helst så är det fullt upp även denna vecka! Men på ett annat sätt. Största delen av tiden kommer gå till att träna! Nu snackar jag inte om gymmet utan med hunden. På lördag är det faktiskt dags för utställningen i Lidköping som vi sett fram emot så. Ska bli oerhört spännande och jag är faktiskt lite nervös. Men det ska nog gå bra. Vi börjar få till ett ganska fint tempo, tror jag, och hon ställer sig ganska fint när man nämner ordet "godis" eller namnet "Thea", så jag får väl stå och säga det till henne för då blir hon ju glad.

Det kommer alltså finnas två dagar denna veckan som ni inte kommer få himla mycket uppdatering från min sida. Det är på fredag - för då kommer jag först umgås med min familj så mycket som möjligt och sen ska hunden badas, fönas, klippas klor och allt sånt. På lördag (såklart!) eftersom jag inte är hemma på hela dagen utan är på utställningen. Vi åker tidigt på morgonen och har ingen aning om när vi kommer hem. Jesper ska vara hemma med kidsen! Första gången dom är ensamma så länge, men det kommer nog gå bra!

Men nu måste jag ta fram kläder åt ungarna och börja klä på dom innan dagis! Sen promenad, hem och duscha och sen träna med Troja. Sen var det ju det där eductus också..

Grejat och grejat!

Det är vad vi har gjort idag! Hela dagen! Tack Malin för all hjälp!! Guld värt! Nu ska jag bara fixa bilderna som jag lovat åt Björn och sen blir det att glo på tv och vika tvätt. Sen är det kväll för min del. Men nu är jag helt slut i alla fall. Så det ska bli skönt att sätta sig och ta det lugnt ett tag.

Imorn är det fullt upp som vanligt. Nää, inte riktigt kanske. Men först blir det i alla fall att åka till Eductus för att träffa en jobbcoach. Vet inte riktigt vad jag tycker om det men jag får väl säga det imorn. Sen ska man hinna äta och greja innan Jesper ska till jobbet. Pust!

Nää nu ska jag göra färdigt bilderna och sen glo på film!

Morgon..

Söndag idag. Jag hade ingen större lust att kliva upp imorse trots att vi sov till 07.30. Jag känner på mig att detta kommer att bli en lång dag. Jag är trött och har mensvärk, förmodligen ägglossning på G med andra ord. Men det är bara att bita ihop, Jesper jobbar ju idag. Men jag och ungarna ska snart klä på oss och gå bort till Krewer. Hon jobbar nämligen idag och började klockan 6, så vi ska gå bort och hämta lilla Thea. Hepp, vi behöver inte vara hundvakt. Malins bil hade inte startat imorse så hon tog sig inte till jobbet. Men vi får nog gå ut snart ändå. Jag sitter ju och nickar med huvudet..trött!

Jag skriver mer ikväll..

RSS 2.0