test

-Publicerat: 2011-04-01 kl: 21:56:35-

Lilla lilla Molly börjar bli stor. Hon ska på sitt första tandläkarbesök den 12 april, hon kryper aldrig längre utan försöker snarare springa (även om detta går mindre bra) och hon har börjat gilla sitt dagis lika mycket som syrran! Först var hon lite tveksam till att bli lämnad på dagis, därför valde vi att bara ha barnen på dagis 4 dagar i veckan. Men nu är hon likadan som Tindra och springer in redan innan hon fått av sig ytterkläderna! Men däremot blir hon överlycklig när vi kommer och hämtar henne och blir jättearg om vi sätter ner henne på golvet. Det blir inte Tindra, hon vill minsann vara kvar på dagis hon! En annan sak, om Molly och dagis, är att hon sover där UTAN NAPP! Det har hon gjort från hennes andra vecka där. Det började med att jag glömde ta med mig nappen och snutten och kom på det först efter klockan 13. Då orkade jag inte gå upp med dom eftersom det ändå bara var en timme kvar till hämtning. Tänkte att då får hon väl vila middag hemma istället. Men då jag kommer dit har hon precis vaknat! Det hade inte varit några större problem att få henne att sova, dom hade fått stryka henne lite på ryggen och sen var det bra, då somna hon! Så "K" (fröken på dagis) sa det att vi kan ju försöka få henne att somna utan, då är hon ju van att inte ha napp på dagis när det är dags att sluta. Det var en oerhört bra idé tyckte jag. Så jag lät nappen och snutten ligga på hyllan ett tag, men hon behövde den inte och har inte haft den sen dess, på dagis alltså! Duktig tjej! Hade väl tänkt försöka låta bli den även hemma, men jag orkar inte. Hon använder den bara nattetid ändå.

Har nu varit på utvecklingssamtal på dagis och det gick bara bra! Molly är så snäll så, men blir vansinnig om hon inte får maten först, haha! Det är precis som hemma! Hon har inte tid att vänta. Hon har inte ens tid att vänta på att maten ska bli klar. Hon märker när vi går ut i köket och ska börja och då sätter tjutet igång. Gnäll, skrik och kläng, så ser det ut när jag lagar mat. Och ni tror väl inte att jag hinner ta en tugga av min varma mat innan hon gnäller för att hon vill ha mer? Inte det! Så jag äter oftast kall mat. I alla fall när jag inte vill ha all mat över hela henne. Men det är oerhört skönt med en unge som faktiskt ÄTER och tycker om maten! Det är stooor skillnad om man jämför med Tindra.

Vad kan man mer skriva om vårat lilla troll? Hon är en fantastisk liten minimänniska med ett ruggigt humör men är ändå för det mesta världens största gladskit! Nästa vecka blir det lite uppdatering om hennes vikt och längd, för då är det dags för bvc!


Tindratest

-Publicerat: 2010-03-11 kl: 21:48:58-

Vårat lilla trotsmonster Tindra. Vad finns det att säga om henne? Ja trotsar gör hon, men hon blir ju snart 3 år så det är väl den där "3 års trotsen" som börjar kanske. Hon vägrar lyssna på vad man säger till henne och hon blir vansinnig när hon inte får som hon vill. Lät nästan som att jag pratade om Molly nu... Hon vägrar gå in och kissa när vi är ute och leker och det resulterar självklart i att hon kissar ner sig till slut. Problemet är att hon tror att hon inte får gå ut och fortsätta leka efter att hon har kissat. Det är något som hon har fått för sig. Fråga mig inte varför! Och hon blir så arg så att hon skriker och grinar när man till slut tvingar henne att gå in och kissa så då vägrar hon kissa i alla fall! Det är ett under att jag inte blivit flintskallig ännu, för jag sliter verkligen mitt hår över detta! Och jag är så fruktansvärt jävla less på all tvätt som blir.. Den tar aldrig slut heller! Blir bara mer och mer och mer. Men men, finns inte så mycket att göra. Funkar hot? För jag hotar henne med att hon får ta på sig en blöja, precis som bebisar har, om hon inte börjar säga till när vi är ute.. Vilken bra morsa hon har. Hota en treåring..

Men annars är hon allt en rätt glad prick dendär Tindra! Och en riktig pladderkvarn! Hon är aldrig tyst, förutom när hon sover möjligtvis. Men hon snarkar lite ibland så helt tyst är hon nog inte. Och jag har ju skrivit tidigare om hennes kommentarer hon fäller ibland. Senast igår..tror jag..så sa hon att jag och Malin luktade skit. Jaha, tack så mycket då! Haha!

Men hon har fortfarande inte kvar sin napp och hon bryr sig inte ett smack om att Molly har napp. Känns jätteskönt att det gick så himla snabbt och lätt och jag tror även att det var bra att vi slutade tvärt! Snuttefilten bryr hon sig inte heller så mycket om. När hon kommer ihåg den så vill hon ha den, och då får hon den också. Men tänker hon inte på det så hamnar den oftast i köket eller någonstans och hon somnar lika gott ändå. Så jag skulle förmodligen lika gärna kunna lägga bort den. Men jag känner ingen brådska att ta bort den heller. En sån grej är ju inte skadligt på nått sätt. Den skadar ju framförallt inte hennes tänder så som nappar/tummar gör!

Något mer att säga om henne? Hon börjar bli väldigt "lillgammal" och låter ofta ganska klok i hennes disskutioner. Man får sig ett par goda skratt om dagen, så jag lär leva länge! Men nu vaknade Molly så jag får avrunda här.  Älskade unge!


test

-Publicerat: 2010-01-31 kl: 21:59:00-

test

Välkommen till min nya blogg!

-Publicerat: 2009-10-28 kl: 17:12:33-RSS 2.0