Kommer inte snövit snart?

Ååh, jag har sett den igen. Japp! Jag pratar alltså om filmen Vildängel. Den är ju så himla bra. Det var flera år sen jag såg den sist, så jag kände att det var dags. Sen att man en gång i tiden kände huvudrollsinnehavaren är ju bara ett plus. Undra hur han mår idag föresten..jag tänker på honom ibland. Jag tror att Pelle träffar han ibland. Skulle vara roligt att träffa han igen. Det sista jag kommer ihåg från han så sa han till min lillasyster att han skulle spela diskborste i Japan, hahaha! Lång historia.. Jag har som aldrig egentligen tänkt på det förut, men musiken/låtarna i filmen är ju så sjukt bra!! Ingen som vet vart man kan få tag på soundtracket till den? Dessa texter fastnar ju i hjärnan i alla fall..Jag kan bara rekomendera er som inte har sett filmen. Se den!

"När jag var liten så hade jag en far. Det kanske låter obetydligt för er. Men han tog min kärlek. Men märkte det inte. Nu får jag en cykel. Men inget förlåt."

"Jag är fri.Fri att tänka.Fri att vara.Fri att arbeta.Arbets fri.Jag är troende.Troende på det mesta.Troende att det ska gå.Den enda troende.Svårt att vara den enda troende.Ensam troende.Ensam troende på mig själv.Själv troende.Självförtroende."

Silverfisken
När vi går på vår livslånga vandring. Finns där tvivel, frågor och svar. Ofta som mest krävs det tystnad. Så du fastnar i tystnadens val. Men då lossnar en tanke från hjärtat. Får ingen logisk censur. För vi är som små fiskar av silver. Som dröjt oss kvar här hos er. Man säger att tala är silver. Man säger att tiga är guld. Man säger att tala är silver. Man säger att tiga är guld. Men vi är som små fiskar av silver. Som dröjt oss kvar här hos er.

Kommer inte snövit snart?
Jag är samhällets dvärg.En känslomässigt stympad individ. Jag är själsligt förkrympt.En dväg med tankar utan liv.Vem vill se mina tårar.Vem vill se att jag finns.Vem vill känna min smärta.Vem vill bli älskad av mig.

Kommer inte snövit snart.
Kommer inte änglarna att landa.
Kommer det goda livet snart.

Vem kan förstå mitt kaos.Vem kan se mig här.Vem kan göra mig duglig.När det enda dom vill ha är en dvärg.Kommer inte snövit snart.Kommer inte änglarna att landa.Kommer det goda livet snart.

Token
Där nere på gatan. Där dansar en tok. Fast tanken är yvig. Är hjärtat så klokt. Och vid hans sida. Där skrattar en clown. Och känslorna spinner. I hans kraftlösa barm. Men när ni väl ser dom. Så ser ni en tok. En clown att bli hatad. En samhälle tok. Och känner du efter. Så är det du själv. Det är du som är token. I gestalt av en clown. Ska vår ungdom vara ett straff. Ska vi bära en fattigdoms mask. Är du rädd för att se oss. Är du rädd för dig själv?

Nästan så att man vill se den igen faktiskt. Bara för att få höra musiken. Den biter sig verkligen fast i själen. Den är så himla stark. Jag är nästan lyrisk. Det var säkert 10 år sen jag såg denna filmen senast. Har försökt få tag på den länge, men nu för ett par dag sen hittade jag den. Och jaa..man förstår filmen lite bättre idag än vad man gjorde för 10 år sen kan jag säga.

Nä jag får nog sluta skriva nu. Blir nog lite tjatigt annars.
Sov så gott folket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0