Gott nytt år!

Vill bara passa på att önska er alla ett gott nytt år! För jag kommer inte hinna sätta mig här mer ikväll! Så gott nytt år mina kära bloggläsare och hoppas att ni får ett riktigt fint 2011!


Fick så fina blommor av min mamma idag! Ko...

img_1946 (MMS)

Fick så fina blommor av min mamma idag! Kommer bättre bilder sen men visst var dom fina?


Årsresumé i bilder

Ja, jag började ju med nått nytt förra året. En liten årsresumé i bilder. En bild tagen från varje månad så här kommer min resumé av 2010!



Självklart var Januari 2010 en väldigt stor månad för oss! Våran älskade lilla skrålla Molly kom till oss. Var lite orolig att jag inte skulle kunna knipa över årskiftet men det gick hur bra som hellst och världens vackraste Molly kom till oss den 4 Januari klockan 09:50.



Denna bilden ger en riktig sommarkänsla! Men så är alltså inte fallet! Detta var en iskall vinterdag den 17 februari. En promenad längs bäveån i hasselbacken är denna tagen. Blev inte en längre promenad än så för jag hade sån problem med ichiasen fortfarande. Ja det har jag ännu, när det är kallt!



En kall och stjärnklar kväll åkte jag ut själv för att fota. Visste inte riktigt vad eller hur jag skulle fota utan körde lite på känn bara. Och det resulterade i denna bilden. Jag gillar den mycket för att man ser alla stjärnor! Har till och med lyckats fånga orions bälte..



Och med April kommer våren! Denna månaden jobbade vi väldigt mycket ute på baksidan. Det sattes upp staket, rivdes i rabatterna och utemöbler ställdes fram. Mysigt och roligt!



I maj hade vi sommarvärme! Då invigdes vattenspridaren, poolen och så var vi även på Nordens Ark och tittade på alla djur! Det var väldigt spännande!



I Juni händer alltid många saker. Tindra fyller år, midsommarafton och även Skara sommarland! Vi har startat att ha som tradition att varje midsommarhelg åka till Skara sommarland och bo i stuga över en helg. Däremot så kommer vi nog inte kunna åka midsommarhelgen 2011, men dit ska vi i alla fall. Just iår, 2010, åkte vi dit med våra vänner Martina, Martin och deras dotter Cornelia som bor i Uppsala. Det var trevligt och ungarna hade superskoj!



Juli bestod av mycket bad! Här är vi nere i saxenhof och badar. Tindra tyckte att krabborna var spännande. Jag själv undviker saltvatten så mycket jag kan! Jag avskyr alla dessa maneter och krabbor och annat äckligt! Sötvatten till mig tack!



Denna månaden hade vi tagit oss en tripp till min kära vän Marie i Jönköping! Där spenderade vi en trevlig helg med mycket prat och skratt! Vi gjorde även en tripp till lastbilsmässan på Elmia. Dessvärre hade det regnat så mycket att man inte kunde gå där inne. Leråker värre än jag vet inte vad! Så vi siktar in oss på Mantorp 2011 istället!



I slutet av September kom hösten i all sin glans! Det var fortfarande en rätt behaglig temperatur ute och man behövde knappt ha en jacka på sig. Men jag tycker att hösten är fin med alla färger. Det finns så mycket att ta kort på då. Här är vi på en mysig promenad i stan.



Oktober hände faktiskt inte så mycket. Jag och ungarna var på promenad i skogen och då tog jag denna fina bild. Denna bild pryder även släktens väggar just nu. Vi gjorde nämligen canvastavlor av denna bilden och gav bort i julklapp. Det var uppskattat (tror jag i alla fall)!



Denna månaden gjorde vi en tripp till Göteborg och lek&bus-landet. Det var väldigt spännande tyckte både Molly och Tindra! Men det är ju hur stort som hellst, man går nästan vilse, haha!



Sen var det december. Vi har hunnit vara i Piteå i 3 veckor och även julafton har kommit och gått. Tomten var spännande och ungarna var exhalterade. Dock var inte Tindra så sugen på att sitta i tomtens knä, men jag hann knäppa ett kort i alla fall.

Detta var vårat år. Händelserikt och några erfarenheter rikare. Nu ser vi dock fram emot ett nytt och spännande år! Gott nytt år!

2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Köpt en Renault, haha!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade faktiskt inga nyårslöften..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, en hel del faktiskt.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nää, tror inte det..

5. Vilka länder besökte du?
En snabbis i Finland!

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Ett jobb!

7. Vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 
4 Januari då våran älskade Molly kom!

8. Vad är det bästa som hänt dig år 2010?
Molly, utan tvekan!

9. Största misstaget?

Hmm..vet faktiskt inte.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, lite förkyld har man ju hunnit vara förståss.

11. Bästa köpet?
Bilen skulle jag tro! Och den nya barnvagnen vi köpte i höstas.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag tycker att 2010 har varit ett allmänt bra år om man bortser från smärre missöden.

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2010?
Drängarna - Raggare (Kommer nog aldrig glömma Fjordfestivalen 2010, haha!)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Lite gladare tror jag.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Njutit av stunderna.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tjurat!

18. Hur tillbringade du julen?
Hos svärfar först och hos svärmor sen.

19. Blev du kär i år?
Jag är redan kär!

20. Favoritprogram på tv?
Kvinnors hemliga liv.

21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag hatar ingen jag älskar alla! Men såklart finns det personer som älskas lite mindre..

22. Bästa boken du läste i år?

Jag kommer inte ihåg vad den heter nu..men det var Annika Lantz som hade skrivit den..

23. Största musikaliska upptäckten?
Ingen

24. Något du önskade dig och fick?
En bebis EFTER nyår (2009) och det fick jag också, hehe!

25. Något du önskade dig men inte fick?
En utlandsresa för hela familjen, haha!

26. Årets bästa film?

Vet faktiskt inte..har sett en hel del bra filmer..

27. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Vi käkade på briggen, jag var på dagis med Tindra för att hon hade problem med kisseriet (pga urinvägsinfektion) och sen mös vi bara.

28. De bästa nya människorna du träffade? 
Jag har bara träffat en ny person iår. Vi har dock pratat på msn och internetforum ganska länge innan det. Den personen är i alla fall underbar och jag är glad att jag har henne som vän! Jag pratar alltså om Marie i Jönköping!

29. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Tjock och pluffsig..dessvärre.. Men det ska det förhoppningsvis bli ändringar på nu!

30. Vad fick dig att må bra?
Min underbara familj!

31. Vilken kändis var du mest sugen på?

Han som spelar Jacob i Twilight, han är ju het!!

32. Vem saknade du?

Mina vänner från norr..

33. Favoritmånad?
Jaadu..egentligen Januari eftersom skrållan kom då..men jag gillar faktiskt sommaren mer så jag får nog säga Juni!

34. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, men tyvärr kan jag inte ändra på det.

35. Vilka blir dina nyårslöften?
Tror inte jag kommer lägga några nyårslöften. Jag vet att dom alltid bryts efter ett par dagar ändå! Men jag kommer i alla fall försöka lägga av med sötsaker och slisk!

Puh vilken natt!

Precis när vi skulle gå och lägga oss vaknar såklart Tindra. Då har hon hostat så att hon har spytt i sängen. Det var bara ta upp henne och ställa henne i duschen. Lade henne i våran säng och jag lade mig i hennes säng för att få sova. Då tar det 2 minuter sen har samma procedur upprepats. Upp i duschen, byta sängkläder och sen lägga henne igen. Denna gången hämtar Jesper en av de stora soffkuddarna och så bygger vi upp ett ryggstöd för henne. Så har hon sovit inatt. Vaknat ibland av att hon ramlat av och Jesper har hjälpt henne upp. Jag har vaknat så fort jag har vänt på mig i Tindras säng, den är ju något liten för mig, haha! Och så fort jag har somnat om så har Molly vaknat. Så jag är helt död nu! Men vi ska nog överleva denna dagen med skulle jag tro.

Vad vi ska hitta på idag vet jag inte riktigt. Tänkte i alla fall försöka ta oss ut en sväng. Det är nämligen lite mildare väder idag. Termometern stod bara på -6 förut, SKÖNT! Och när man har kollat vädret inför imorgon så ska vi ha 9-12 minusgrader på DAGEN och sen ska det bli plussgrader framåt kvällen. Vilket jag kan tycka är rätt skönt nu. Börjar bli trött på kylan. Men nu börjar ju ett nytt år och vi kan börja räkna ner mot våren! Får se om jag postar min årsresumé ikväll eller imorn..har inte bestämt mig ännu..

Tänkte skriva god kväll..

Men insåg precis att jag alltid skriver "god kväll" om jag gör ett inlägg på kvällen! Just nu står maten i ugnen. Blir ugnsstekt kyckling och potatisgratäng till middag idag. Mumma! Jesper och Tindra är och kollar på raketuppskjutning på kuröd och Molly har precis somnat. Jag passar på att nöta här lite granna för jag måste börja pyssla ihop min egen lilla nyårsrevy som jag alltid (började förra året, haha) gör.

Idag har dagen gått i 180! Vi har varit på torp en sväng, hittade faktiskt ett par skor men jag blev snål. Och osäker på om dom håller värmen! Så ska fundera lite, eller så beställer jag ett par helt enkelt. Sen gick jag en långpromenad med Troja när vi kom hem, vet dock inte hur länge vi var ute men det blev en sväng. Sen åkte vi och handlade medan ungarna fick vara hemma med Alex och Samme. Skönt att komma iväg UTAN ungar för en gångs skull! Och nu sitter jag här, tiden har sprungit iväg idag. Och vill ni veta en sak? Jag har inte tagit en enda bild sedan julafton typ..juldagen..herre..

Nää, börja pyssla med mig! Ha en trevlig kväll!

Shoppat!

Idag har jag faktiskt shoppat lite granna till mig själv! Blev en fin skjorta, modell lång, och ett bälte. Får väl ta kort på det nån gång men har inte orkat. Det var faktiskt på rea också så jag betalade 99kr för skjortan och 49kr för bältet. Nice nice! Och för EN gångs skull lyckades jag hålla mig borta från barnavdelningen, haha! Det är inte det lättaste för att vara jag, hehe.

Nu är det snart sängdags för den minsta damen. Den stora lär inte vilja sova än på ett tag för nu är hon verkligen påväg tillbaka till sitt pigga glada jag. Känns otroligt skönt! Dock hostar hon endel ännu men det ger förhoppningsvis med sig snart.

Jag vill ha en ny soffa! Jag vill ha en bäddsoffa! Hade varit otroligt skönt att ha en sån när folk kommer och hälsar på och sånt. Jag har hittat en begagnad på blocket för en mindre summa som jag vill ha. Får se vad Jesper säger när han kommer från affären. Om jag ska ringa på den så kanske vi kan åka och kolla på den imorn. Jag hoppas!! Sen hade vi ändå behövt lite mer sittplatser än våran tresits-soffa! Dock var den soffan RÖD..men men, det skiter jag faktiskt i.. Håll tummarna!

FEBERFRI!!!

Idag är Tindra helt och hållet feberfri! Så jäkla skönt! Nu behöver vi inte tvinga henne att vara inomhus längre. Visst man kanske ska ta det lite lugnt men ut ska vi en sväng idag. Får se vad vi hittar på. Detta beror antagligen på att vi hann ge henne 2 omgångar med penicillinet igår och inte bara en, ja och så idag då såklart! Men känns ändå skönt. Även Molly är piggare idag och verkar inte ha feber. Skönt!! Alltså ni anar inte hur instängd man känner sig när båda ungarna är sjuka! Och har varit det i 5 dagar! Visst, vi har tagit promenader med vovven men ändå!

Tänkte bara skriva det..kanske återkommer senare, hehe!

God kväll!

Ledsen för lite dålig uppdatering. Men det har varit fullt upp idag.. Var på vårdcentralen på Tindra vid halv tolv och den visade såklart på dubbelsidig öroninflamation! Så vi fick penicillin. Den smakade dessvärre inte lika gott som ipren och bisolvon men hon är klok! Hon VET att hon blir frisk om hon tar medicinen och att man kan gå ut och leka i snön om man är frisk. Så hon tar den utan större bekymmer och sedan säger hon att den smakar blä och grimaserar lite. Man blir så stolt över henne! Och redan ikväll kändes hon piggare så är hon feberfri imorn kommer hon få gå ut en liten stund i alla fall! Hoppas!

Sen har vi mest umgåtts, jag och Alex var ute på torp en sväng och jag hittade faktiskt en superfin tröja på Gina, får se om det finns någon kvar i min storlek nästa gång vi åker dit, då kanske jag köper den, hehe. Nåja, det återstår att se. Men nu ska det bli en långprommis! Troja har bara fått kortisar idag så det är dags för en lång! Tror inte jag bloggar mer ikväll men ha en fortsatt trevlig kväll! Kram på er!

Lite bilder..

Ja, jag lovade ju lite bilder. Men kommer inte bli så mycket text då syrran och hennes kille nu har anlänt efter massa strul med tåg som inte stannade på stationen tillräckligt länge så att folket hann av o.s.v. Så bilder blir det bara.. Och samma nu så har jag inte orkat göra nått med bilderna. Tar för mycket energi när det inte behövs, haha!















Om ni ser högen i bakgrunden på Molly och Tindra, den som står i hallen, så är det sånt som ska till tippen. Vi ska hyra ett släp här i veckan och åka upp. Passar på när vi har barnvakt, haha! Och sen kan jag även berätta att Tindra fortfarande har 40 graders feber..40,4 visade tempen på precis innan läggdags. Så imorn ska jag ringa vårdcentralen och kolla om vi kan få komma dit och kolla henne igen. För då är vi inne på femte dagen med HÖG feber..

God morgon!

Jag är trött. Jag är inte lite trött utan jättetrött! Imorse gjorde vi morgon klockan 6 och jag vill bara sova. Men det går ju inte nu för Tindra är vaken, hehe. Nåja, det blir nog bra. Dom börjar snart sova länge snart igen. Bara dom får bli friska nån gång. Tindra har lika hög feber fortfarande så hon går på ipren just nu. Får väl se om hon kan bli frisk snart. Jag vill gärna ut och kolla mellandagsrean ju. Hade gärna hittat mig en nyårsklänning eller nått men det ser dåligt ut med det. Får se hur det går.

Orkade aldrig sätta mig vid datorn igår för att lägga in resten av bilderna så jag får väl göra det ikväll så att ni har nått att titta på. Återkommer senare..

Våran julafton!

Våran dag började med uppstigning 06.20. Tindra har vaknat den tiden ett par dagar nu. Tror att det beror på att hon är sjuk. Sen satte det igång, vi kollade lite tv, ungarna öppnade sina "julstrumpepaket" som vi istället lagt under granen, jag och Jesper duschade, klädde på oss, jag klädde ungarna medan Jesper packade in paket och sånt i bilen. Sen åkte vi upp till Jespers pappa. Där blev det lite mat, julklappar och mys en stund. När det var dags för Troja att pinka så åkte vi hem, lastade ur och i bilen med andra paket, hämtade Troja och sen åkte vi ut till Brastad. Lite bilder blev det dock hos Jespers pappa också. Dom kommer här.

















Molly drog fram massa blöjor ur skötväskan som hon sedan kröp iväg med och stoppade ner i hinken. Hon har nog städandet i generna, haha! Undra vart hon fått dom ifrån..?

Sen till Brastad som sagt. Där blev det att se på Kalle Anka, äta mer mat och sen vänta på tomten. Tindra höll humöret uppe trots 39 graders feber (visserligen fått lite alvedon) men hon var pigg och glad hela kvällen. Det var Molly med. Det roligaste var nog när Molly fick syn på tomten. Hon stod som paralyserad och gapade! Sen började hon skratta, hehe. Sen upptäckte hon ju att hon fick paket också, det var extra roligt, hehe! Dock strundade vi i att fråga Tindra om hon ville ge sin napp till tomten. Kändes inte så värt det när hon är sjuk. Idag sa dock Jesper att vi glömde det igår och då blev Tindra nästan ledsen för hon VILLE ju ge nappen till tomten! Men vi får helt enkelt hitta på nått annat, men NEJ jag tänker inte "trappa ner", det funkar inte! Efter att tomten hade varit där så åkte vi faktiskt hem. Då var ungarna helt slut så vi fick hoppa över ris ala maltan. Behöver jag säga att dom somnade ganska snabbt i bilen påväg hem? Självklart blev det lite bilder där med.

























































Som ni ser hade inte Molly heller nått problem med tomten. "Han" var mest intressant även om hon blev minst sagt chockad när han kom. Och mera julklappar skulle hon ha också, haha! Sen blev hon väldigt sugen på att dra honom i skägget, haha!

Här kommer lite bilder från i förrgår med. Tänkte ta en bild på ungarna vid julgranen och blev plötsligt väldigt glad att jag inte ens försökte ta en fin julbild på dom två tillsammans iår, haha! En unge som vägrar titta in i kameran och en unge som hellre vill rymma..





















Här kan ni även se dom nya bästisarna Troja och Freya. Den katten vi MINST trodde skulle acceptera Troja gjorde det FÖRST! Turbo är fortfarande lite kinkig över detta med hunden men han bryr sig mindre nu. Freya däremot kan gå och stryka sig mot Troja och verkligen fjäska med henne. Känns faktiskt skönt att veta att hon accepterar henne!

Men nu kommer jag avsluta inlägget om julafton med en dagsfärsk bild på en sovande sjukling. Jag kommer förmodligen återkomma senare med lite fler bilder från idag. OM jag orkar!



Jaa, just det. Kan även tillägga att jag inte orkat göra NÅTT med bilderna! Inte ens vattenstämpla dom..har inte haft ork, tid eller lust med det idag!


Våran lilla sjukling! Hon ska snart få lit...

img_0227 (MMS)

Våran lilla sjukling! Hon ska snart få lite Alvedon Så att hon hinner piggna till lite innan vi ska åka. Men vi önskar er alla en riktigt god jul i alla fall! Kram på er!


Paketinslagning är ett pågående projekt ju...

img_0226 (MMS)

Paketinslagning är ett pågående projekt just nu. Tindra är sjuk med över 39 graders feber. Känns som att morgondagen kommer bli kämpig för henne. Men hon ser ju sååå fram emot att få träffa tomten. Får helt enkelt ladda upp med Alvedon. För tyvärr finns inte flytande Ipren på närhandeln, det brukar vara effektivare annars. Men men, sånt är livet! Detta får man helt enkelt räkna med.. Nää nu får jag fortsätta men klapparna medan Jesper ligger inne hos Tindra och försöker söva henne igen.


25-års festen är planerad!

Haha nu får ni gärna skratta åt mig om ni vill! Men jag har redan planerat min 25-års fest! Och fest ska det bli! Jag ska hyra en lokal någonstans och ha en maskerad! Kommer dock inte ha något speciellt tema eller så utan alla får komma utklädda till vad dom vill. Har alltid velat ha en sån fest men det har liksom aldrig blivit av. Och vad är inte bättre med en sån stor fest när man fyller 25? Kommer nog bli fett nice tror jag!

God kväll på er!

Har verkligen haft fullt upp dessa dagarna (och kommer säkerligen fortsätta ha fullt upp ett par dagar till!) så jag har inte haft tid att sitta vid en dator. Nu tror jag att vi har alla julklappar klara och väderkartan har vänt till våran fördel! Verkar inte bli snöstorm på julafton som vi befarat hela helgen och veckan. Nu ska det inte komma någon snö alls, vilket jag kan tycka är rätt skönt.. Visst skulle det vara mysigt om det snöade på julafton men när vi ska köra bil såpass långt som det ändå är till brastad så kan det vara skönt att slippa snöstorm. Det är väl inte jättelångt men 5 mil enkel väg är ändå inte roligt att köra i snöstorm. Nåja, nu ska det ju inte bli det så då behöver vi inte tjata om detta!

Ska dock bli väldigt intressant att se om Tindra kommer våga ge tomten sin napp. Det är ju det som är planerat i alla fall.. Snutten kommer hon dock få behålla (om hon vill) men nappen ryker! Önska oss lycka till! Men jag tror dock att det är bra att ta nappen "direkt" istället för att trappa ner. För jag tänker som såhär, det är som att be en alkoholist att trappa ner sitt drickande eller en rökare att trappa ner på ciggen innan dom ska sluta helt = det skulle inte funka i längden! Men det är ju min åsikt. Däremot kommer vi "trappa ner" på Mollys användande av napp. Hon kommer bara få ha den på natten. Hon har den visserligen aldrig hemma på dagarna om hon inte lyckats roffa åt sig Tindras napp, så det blir inga bekymmer tror jag. För jag vill inte att Tindra ska "lockas" tillbaka i frestelsen om ni förstår mitt tänk? Hur som haver, 2 dagar kvar tills dagen D och Tindra är faktiskt förberedd..

Kanske lite dumt att jämföra nappar med alkohol och nikotin men jag ser nappen som ett beroende, vilket även nikotin och alkohol kan vara. Nogtjatat om detta då. Det har hänt en hel del dessa dagar. Ta igår tillexempel, då upptäckte jag att Mollys 4:e tand tittat upp och idag gjorde hon ett sånt framsteg att hon ställde sig upp på golvet utan att hålla i sig i något! Bara rakt upp från golvet! Det är stort! Haha! Dröjer nog inte många veckor innan hon tar sina första stapplande steg (som är fler än 2 alltså, för annars hade hon redan kunnat gå för hon tar fortfarande 2 steg utan att hålla i sig..men ni fattar!). Ungarna är dock fortfarande förkylda båda två. Men jag tror ingen av dom har feber. Tindra VET jag att hon inte har men Molly kändes lite varm innan sängdags. Hostar gör dom bägge två men jag har testat en ny (för mig) hostmedicin från apoteket - bisolvon. Den fungerade faktiskt klockrent måste jag säga! Slemmet löses liksom upp och dom hostar knappt nånting! I övrigt har vi mest bara försökt få dagarnas tider att gå ihop. Shoppat de sista julklapparna och myst som familj. Självklart har vi myst massor med våran nya familjemedlem också och det börjar redan kännas som att hon bott med oss LÄNGE!

Nää, för att detta inte ska bli så tråkigt så slänger jag in en bild innan jag fortsätter skriva..



Ni kommer ihåg att jag skrev att jag köpt en ny ljusslinga till fönstret? Såhär mysigt, rött, lyser den på kvällarna. Urmysigt!



Såhär hittar jag mina tomtar som jag har i fönstret JÄMT! Tindra tycker synd om dom att dom inte får titta ut, så hon går och vänder på dom, hehe. Gullunge!



Molly smakade på en gummileksak med sånnadär "piggar" eller var jag ska kalla det. Dom kittlade nog lite i munnen av hennes min att dömma..

Jaha? Men ikväll då? Jesper åkte ut till torp och hjälpte sin bror köpa lite julklappar till ungarna. Under tiden så mös jag och Tindra med att tjuvklä julgranen! Fasst efter att ljusslingan på granen var ditsatt så tröttnade jag på att hon var och slet ner alla julgranskulor som hon först hängde upp och sprang iväg med dom, så hon fick lägga sig (klockan var ändå läggdags!). Så jag gjorde resten själv. Såhär blev resultatet:



Det är dock svårt att beskriva hur starkt slingan lyser! Det är egentligen en slinga för utomhusbruk men den passar ju inne med. Jag tycker att vanliga julgransljus är så fula så jag vägrar ha en, haha! Men jag är faktiskt nöjd över våran julgran TROTS att vi faktiskt KÖPT den iår, haha! Var dock nära på att gå helt och hållet emot mina egna (och Jespers) principer och köpa en jävla plastgran! För alla granar var typ slut överallt! Men då hittade vi denna på OKQ8 på strömstadvägen så vi slog till! Och om ni tycker att granen ser "snöig" eller lite vit ut så beror det på att den faktiskt är det! Vi sprejade den med konstsnö för att den skulle få lite extra vintrig look. Tycker att det blev rätt coolt.

Men nu tänker jag säga god natt och detta gör jag med en till bild på granen och hunden fast med blixt. Natti natt och sov så gott!


Rensat!

Ja då har jag gjort en rensning i Tindras rum såhär lagom till jul. Jag har börjat göra det nån gång per år. Men nu blir det ju som in med nytt och ut med gammalt! Sånt som jag vet att hon aldrig leker med och sådär. Och jag har faktiskt planerat att göra en god gärning med sånt som blev utrensat! Jag ska skänka bort det. Och jag tänker inte skänka till nått land långt borta i ingenstans. Visst, det finns folk där också som kanske behöver, men nej jag vill "hålla det nära". Det finns faktiskt utsatta människor även i Sverige som kan behöva lite leksaker och kläder. Så detta tänker jag skänka bort. Jag kommer att ringa till kvinnojouren här i Uddevalla och fråga om dom är intresserade! För det finns ju kvinnor (med barn) som rymt från sina män och bara fått med sig det viktigaste. Vissa barn kommer ju till och med i pyjamas utan sin nalle liksom. Så en hel säck med bara mjukisdjur och en hel säck med blandade leksaker samt en hel säck med kläder i storlekar från 50-74 typ. Jag har ju sparat endel kläder också såklart, kan ju vara kul för dom att ha när dom ska skaffa egna barn. Om inte annat bara för att titta på liksom.

Saken är den att jag känner mig ganska klar inom detta med barnafödandet. Och även om vi skulle välja att skaffa ett till barn om några år skulle jag ändå vilja ha nya saker som inte legat i en låda i flera år! Så varför inte skänka bort så att grejerna kanske kan komma till användning NU? Så tänker i alla fall jag! Så jag tänkte ringa dit sen (dom har bara telefonsvarare vid denna tiden) och lämna ett meddelande om att jag har saker. Sen om dom är intresserade får dom väl ringa upp mig liksom. Då kanske man kan göra en god gärning såhär i juletider också!

Men snart ska jag i alla fall sätta mig och slå in lite julklappar. Ska bara vänta och se så att Tindra kan somna någon gång. Hon har ju börjat vela vara uppe lite längre och mig gör det ingenting! Men nu ligger hon i alla fall och kollar lite tv. Men ni får ha en fortsatt bra kväll allihopa!

Glömde skriva att Molly idag har fått sin FJÄRDE tand!

Oj då!

Jag upptäckte precis att jag bara bloggade en gång igår. Det är inte likt mig, hehe. Men jag var så trött igår så jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen! Somnade tidigt gjorde jag också..

Nu sitter jag här med en sovande katt på ryggstödet på stolen. Molly sover hon med och så fort hon vaknar ska vi klä på oss och åka till torp och köpa de sista klapparna. Jag HATAR att åka dit när det är mycket folk där. Men vi är inte klara med alla klappar och då får vi skylla oss själva lite granna. Ska även möta upp Jespers pappa där och försöka ge han lite tips på vad han kan köpa åt ungarna. Jag har dock ingen aning längre för jag vet inte vad vi själva ska köpa, främst till Molly då.. men vi får väl försöka komma på nått! Sen ska ju såklart Troja få en julklapp hon med, hehe.

Sen har jag legat och grubblat över en grej. Ni vet att Molly, i våras, fick diagnosen astma? Men jag börjar mer och mer tvivla på att det verkligen är astma hon har.. Jag börjar mer och mer tro på RS-virus. Det sägs ju att alla bebisar har det NÅN gång under deras första år. Vissa har det väldigt milt och vissa har det såpass dåligt att man får åka in på sjukhus. För om detta hade varit astma, hade hon inte haft mer "problem" då? Speciellt vid kyla och förkylningar? Hon är ju förkyld som attan nu men har inte alls samma problem som i våras med rossliga luftvägar så att hon knappt kan andas eller äta. För det kan väl knappast redan ha vuxit bort? Eller? Ja jag vet inte som sagt, det är bara en teori jag har. Jag är ju ingen läkare som kan ställa diagnoser..

Nää, detta får nog räcka för stunden! Måste ladda inför julrushen!

Den däringa listan!

Den har jag totalt glömt bort ju! Men jag tror att jag gör färdigt den i ett nafs nu! Varsågoda!

Dag 17 – Mitt favoritminne
När mina barn kom..

Dag 18 – Min favoritfödelsedag
När jag fyllde 20 och inte ens fick visa leg på systemet..

Dag 19 – Detta ångrar jag
Man ska inte ångra något egentligen. Men..nää..jag ångrar ingenting!

Dag 20 – Den här månaden
Är den längsta månaden som finns!

Dag 21 – Ett annat ögonblick
Vårat bröllop den 8/11-08

Dag 22 – Det här upprör mig
Skitsnack, lögner & George Bush

Dag 23 – Det här får mig att må bättre
En långpromenad med vovven!

Dag 24 – Det här får mig att gråta
Barnmisshandel.
 
Dag 25 – En första
Lön spenderades på krogen vill jag försöka minnas..nää för då var jag bara 17..men jag kanske köpte nått smart..
 
Dag 26 – Mina rädslor
Småkryp såsom spindlar, flygfän och annat äckligt klarar jag inte av!

Dag 27 – Min favoritplats
I bilen bakom ratten.

Dag 28 – Det här saknar jag
Folk runt omkring mig som man bara skulle kunna hälsa på bara sådär..

Dag 29 – Mina ambitioner
Inom foto?

Dag 30 – Ett sista ögonblick
Men det var då ett jävla tjat om ögonblick?!



Nya ljusslingan som fyndades för halva pri...

img_0217 (MMS)

Nya ljusslingan som fyndades för halva priset idag! Så nu lyser det mysigt rött i fönstret av små röda stjärnor. Ja självklart fint ljussken av alla ljus jag tänt med! Även lite av våran utebelysning syns. Söndagsmys är det bästa så länge Jesper är hemma! Njuter av livet en smula..


Snöstorm!

Ja det kan man lugnt säga! Det snöar och blåser för fulla muggar. Bara inatt har det kommit över en decimeter och det ska snöa hela dagen och natten inatt. Jag kan inte förneka att jag tycker att det är rätt mysigt. Ikväll blir det nog att tända lite ljus och bara mysa. Jesper var ju iväg på festligheter igår (julfest hos chefen) så det kändes lite ensamt. Men ändå lite skönt att få testa på hur det går att vara ensam med två ungar och en hund. Det gick faktiskt ganska bra måste jag säga! När ungarna hade somnat (och vaknat och somnat igen) så passade jag på att ta en vända (om än kort, jag såg ju vårat hus i princip hela tiden) runt kvarteret så att Troja fick kissa. Nummer 2 passade hon på att göra innan Jesper åkte. Det var som att hon visste att han skulle åka så hon passade på. För sen när Jesper kom hem på natten så gick han en runda med henne och då gjorde hon bägge delarna! Toppen helt enkelt!

Nu har vi nyss kommit in hela familjen. Har varit ute och busat trots att ungarna (och jag) är lite hängiga. Men jag kände att dom behövde komma ut, lite friskluft har ingen dött av! Så vi har hoppat och busat i snön med Troja och ungarna har fått åka lite bob (snowracer). Tror att vi alla uppskattade det för Troja hoppade och sprang i snön och hon gillar det! Så nu ligger både ungar och hund och sover, dom blev alldeles utslagna, hehe! Synd att det snöar så för annars hade ni fått bilder. Vill inte riskera att få en fuktskada i kameran!

Vi ska åka ut och handla en sväng när ungarna vaknar. Behöver ha hem lite till middagen. Tänkte slänga ihop en pastasås på kyckling bara så vi behöver ha hem lite grädde. För resten har vi hemma. Blir nog bra. Men nu ska jag läsa min lilla bloggrunda! Ha en fortsatt trevlig dag!

God kväll..

Då var det även min tur att bli sjuk. Har lite feber och hostar endel och känner mig småkrasslig i halsen. Skit också! Aja, bättre nu än på julafton i alla fall! Ungarna är också krassliga fortfarande. Har precis lagt Tindra men Molly slocknade redan 17.30! Hon var alldeles matt! Och nu sitter jag här med en utslagen vovve på golvet, en katt på armstödet på soffan och en precis bakom nacken. Slöa klubben detta alltså. Alla lika utslagna! Funderar lite på vad man skulle ha hittat på. Det börjar en film på tv1000 family nu. Men jag vet inte om den verkar vara så himla bra, men ska i alla fall ge den ett försök. En stor fet chokladkaka hade verkligen suttit fint nu! Nåja, är filmen kass kan jag alltid sätta mig och greja med den nya designen som aldrig verkar bli klar, hehe.

Hoppas att vi känner oss piggare imorrn så att vi kan gå ut och busa i snön hela familjen! Ha en fortsatt trevlig kväll!

God förmiddag!

Nu sitter jag här och har två gnälliga och ybertrötta ungar som inte alls vill sova. Jesper är ute på promenad med Troja. Alltså jag vet inte riktigt vad det är med våra barn för tillfället. Dom brukar aldrig reagera nämnvärt när dom har feber eller så. Men det har varit dålig sömn, gnällighet och tjurighet. Nåja, det går väl förhoppningsvis över snart.

Men de senaste dagarna har Molly verkligen överaskat oss. Hon kan nästan ställa sig upp själv utan att hålla sig i någonting. Och nu är det knappt så att hon nånsin håller i sig när hon står upp! Ska ta fram kameran sen och försöka fånga det på bild. Men det är inte alltid så lätt för hon är så jäkla snabb, haha! Men som sagt, ska i alla fall göra ett försök.


Ööhm..jaa?

Jag skulle skriva nått smart. Men geniknölarna har nog gett upp hoppet, haha! Men idag har vi gjort ganska stora framsteg. Tidigare idag åkte vi ut till torp för att titta på reflexkoppel och sele till Troja. Hon fick stanna hemma. Vi stannade utanför och lyssnade en liten stund och hon var tyst. Hörde att hon inte gillade att vara ensamen och kan skälla ganska mycket. Tyvärr var ingen av våra grannar hemma så jag kunde inte be dem hålla ett öra öppet men när vi kom tillbaka hem så var det fortfarande tyst. Känns bra att veta! Och koppel och sele inhandlades på Ö&B! Selen kostade 45kr och kopplet 32,50. Den satt bra och hon verkar inte störas av den heller! Bra affär! Den var dock lite småjobbig att ta på kan jag tycka så vi får väl se om vi köper en lite enklare någon annan gång.

För en liten stund sedan var vi ute på en rastningsrunda och då mötte vi en hund. Hon är lite rädd för andra hundar och skäller/morrar en hel del när vi ser hundar, men ikväll sa hon inte ett pip! Hon var mer nyfiken på hunden, viftade på svansen och ville fram och hälsa. Men detta väntar vi dock lite med. Vi ska dock träffa Susanne och hennes vovve Lottie här någon dag och se hur hon reagerar då. Hon blir ju aldrig aggresiv eller så, bara rädd. Så vi får se hur det går!

Anna frågade mig på facebook vad Troja har för kennelnamn. Så jag tänkte att jag lika gärna kan skriva det här med. Hon heter Lappforsens Curly.

Nää, nu ska vi snart käka och sen ska jag sätta myck och bränna ut lite bilder åt min mor. Sen blir det nog att sitta och pilla lite på den nya designen som jag tänker lägga in efter nyår. Får väl se hur det går...

Troja har lagt sitt huvud i Tindras knä oc...

img_0209 (MMS)

Troja har lagt sitt huvud i Tindras knä och myser! Underbart!


Troja och promenad!

Jag och Troja har varit och plumsat i djupsnö! Var väl kanske lite på julgransjakt, haha! Så jag passade på att ta lite bilder också och här kommer dom. Hinner inte skriva så mycket mer än så för nu vaknade minsta skruttan (Molly). Ha en fortsatt trevlig dag!










Sur!

Ja, jag blev så sur när jag klickade mig in på blogg.se förut. Sidan såg helt kaputt ut och det fanns inte ens en inloggningsruta. Då kom min man med den smarta idén att testa med google chrome istället. Nu funkar det ju smärtfritt! Aja, jag får väl skriva några rader. Kommer dock inte ihåg vad det var jag skulle skriva.. Nåja..

Jag skulle i alla fall gå ut och rasta lillvovven här hemma. Men jag var så jäkla sugen på chips och dip. Tänkte först ta bilen, men varför egentligen? Det är ju gångavstånd till konsum på skogslyckan! Så jag tog på mig reflexjackan (HATAR folk som går utan reflexer när det är mörkt!!) och tog på Troja reflexbandet som hon fått i sin julklapp från veterinären när hon besiktigades och sen knallade vi iväg. Jaa, mössa, vantar, skor och termobyxor åkte också på såklart! Så vi gick ner (och upp) för sandersdalar och ner till skogslyckan, jag handlade, och sen gick vi den andra vägen hem (uppför hela vägen). Jag blev helt slut! Min otränade kropp, i tunga termobyxor och i ett ganska gott tempo gjorde mig genomsvettig! Sen att man gick på helspänn för att inte sätta sig på rumpan i denna halka gjorde ju inte saken bättre, hehe. Så jag sa till Jesper när vi kom hem att jag lär nog få träningsvärk! Men det är så det ska vara!

Nu ska jag dock börja om att vara duktig. Och nu kommer jag säga en sån klycha (stavas?) som alla gör varje år. Det kommer bli mitt nyårslöfte! Efter nyår kommer det att vara slut med allt slisk! Jag måste för mitt eget bästa! För jag vet själv att jag kan vara sugen ett par dagar men sen går det över (fram tills man köper nästa godispåse). Så nu ska jag verkligen försöka att INTE köpa en godispåse, eller liknande. Det onyttigaste jag kommer äta, i så fall, är morotsstavar och/eller gurkstavar med dip. Det är ju SÅ gott och definitivt nyttigare än chips även om dippen kan sätta sina spår. Men lite gott måste man ju få ha kvar, haha!

Nu ska jag dock krypa ner i sängen tänkte jag. Ögonlocken börjar kännas tunga! Men först, ett glas vatten!

Härligt!

Har precis kommit hem från en långpromenad med Troja. Härligt var det! Det har regnat här hela förmiddagen men sen sprack det upp och blev riktigt härligt. Ca. 1 plusgrader och strålande sol. Jag ville aldrig sluta gå, hehe. Men det blev ca. 50 minuter i alla fall. Får väl se om det blir en sväng ikväll med eller om Jesper går. Känns som att han aldrig får chansen för jag tar dom först, haha!

Men hon är ju helt cool denna hunden alltså.. Hon busar knappt, drar inte i kopplet, visar bra när hon vill ut och är hur snäll och lugn som hellst. Nu ligger hon och sover bredvid mig i soffan! Och Molly och Tindra härjar runt. Men nu kan jag inte skriva mer..hörs!

Mysig dag!

Idag har varit en alldeles underbart mysig dag faktiskt! När vi fått hem lilla Troja så fick hon först gå runt och nosa in sig lite. Sen tog Jesper en promenad med henne. Sen mös vi på en stund och ungarna fick vila. När dom vaknade åt dom lite och sen klädde vi på oss och gick ut hela familjen. Gick en promenad förbi kolonilotterna, upp mellan husen och sen tillbaka ner till stora lekplatsen. Där fick Tindra åka lite bob (snowracer) i backarna och sen gick vi hem igen och lekte lite ute innan vi gick in. Åt lite korv med bröd och bara myste och busade. Sen var det näst intill läggdags för barnen och när vi lagt Molly kände jag att jag ville ut och röra på mig mera! Så jag klädde på mig och tog Troja med mig och gick en rask promenad på ca en timme. Det var SKÖNT! Dock fick jag lite ont i ryggen men det var det värt!

Hann få två relativt bra bilder på Troja när vi var ute hela familjen. Men det är ju inte det lättaste att få fina bilder på en svart hund i vit snö, hehe.





När vi kom hem efter våran promenad så fick vi lite främmande av Nixuz och Julia. Så det blev lite tjöt och sådär, trevligt! Fick även julklappar av dom, Jesper fick några radiostyrda manicker som man skulle skjuta mot varandra och när den andre blev träffad fick han en stöt i kontrollen. Så dom satt här och asgarvade och skakade i händerna, haha! Karlar.. Jag själv fick ett set med duschkräm, bodylotion, bodyscrub och badsalt. Mycket fint! Molly fick ett par snygga jeans och Tindra fick en fin tunika. Tackar så mycket för allt detta!

Nu sitter vi här i soffan, jag med datorn och Jesper spelar. Vi är otroligt sociala mot varandra, haha. Vad ska vi göra imorn då? Jaa, Tindra ska till dagis i alla fall. Sen har vi planerat att jag ska hämta henne imorn så ska vi gå på promenad med Troja. Sa att hon kunde få åka i Mollys vagn och kanske vila i den om hon ville, och det ville hon. Men vädret ska ju dock bli värdelöst imorn så vi får se om det blir så eller om hon får gå hem och vila. Men det återstår att se i alla fall.

Nu ska jag läsa lite bloggar tänkte jag men ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

Troja

img_0205 (MMS)

Troja


Nu är hon här!

Idag fick vi hem lilla Troja! Helt underbar! Uppfödaren ringde mig när vi precis kommit till bvc. Hon sa att hon fått en tid för Troja redan idag klockan 10.15 för besiktning. Så nu är hon redan här, gick igenom besiktingen u.a. Och så vaccinerades hon också. Så nu behöver hon inte vaccineras fören nästa år. Just nu är hon och Jesper ute på promenad. Dom skulle gå ner genom fårhagen och sen upp igen. Så dom kommer nog snart tillbaka. Och så fort ungarna vaknar så ska dom få lite mat och sen blir det en långprommis för hela familjen! Ska bli härligt!

Vi har ju även varit och "besiktigat" barnen våra. Tindra hade 2,5 års kontroll och även kontroll av språket. Hon gick igenom med stort MVG! Hon har även ökat på sin vikt lite och det känns skönt att höra då hon fortfarande trilskas med maten hemma. Hon vägde nu 13,5kg och hon var hela 92cm lång.

Även Molly gick igenom utan problem trots att hon ser blåslagen ut efter alla vurpor, hehe. Hon vägde 9040 gram och var 74cm lång, huvudomfånget var 45,2cm. Dom börjar bli stora båda mina tjejor! Så nästa gång vi ska dit blir nästa år (haha, humor..) den 10 januari klockan 13.00 och då är det vaccination som gäller för Molly. Stackarn. Hon reagerar ju så på sprutorna efteråt. Sist så sov hon ju från 16.00 till 07.00 morgonen därpå.

Nää detta får vara allt för denna gången. Nu ska jag äta upp min överblivna pizza från igår.

Då var det ett faktum. Jag kommer i mina f...

img_0202 (MMS)

Då var det ett faktum. Jag kommer i mina favoritjeans!!!


Låt mig få presentera..



Detta ska bli våran nya familjemedlem! Var och träffade henne idag och det var en alldeles underbar hund! Jättelugn och snäll, jättebra med barnen och superfin! Hann inte ta så många bilder men det kommer mer sen när hon väl är här hos oss. Hon ska nämligen bara veterinärsbesiktigas och sen kommer uppfödaren hit och lämnar henne. Dels för att hon vill veta vart hon kommer hamna (Troja alltså) och sen för att hon vill hitta hit när det är dags för parningar och sådär. Vi kommer ha henne på foder, uppfödaren vill ha två kullar (och hon har sin första löp nu i skrivande stund 11 månader gammal) och sen är hon våran.

För att berätta lite mer om hunden så är hon en renrasig finsk lapphund med stamtavla. Hon kommer att ställas ut (av mig). Ska bli riktigt kul att komma ut på lite utställningar igen! Hon verkar lite rädd för andra hundar och skäller rätt mycket när hon ser dom, något vi får öva på. Detta är anledningen att hon ska ut på foder då hon är väldigt underlägsen dom andra hundarna. Ingen kennelhund med andra ord! Men älskad från första stund vi såg henne! En riktig mysprinsessa är hon! Så nu kommer vi ha världens 3 bästa prinsessor i hemmet! Här kommer en bild till.



Så detta är alltså det "hemliga" vi gjort idag. Varit och träffat Troja och hennes uppfödare. Svinkul! Men nu ska jag snart slänga mig på soffan. Är helt död efter att ha somnat efter klockan två inatt. Huvudet värker också. Så detta får vara allt från mig. God natt och sov så gott! Kram på er!

P.S. Har ändrat lite i designen som ni kanske märker. Men nu har jag kört ihop det totalt så nu kan jag inte ens byta bilder i headern. Ååh vad trött jag blir på mig själv! Aja, denna designen får väl vara tills efter jul, sen kör jag nog på en helt ny design. Så får det bli! D.S

Närmar sig!

Ja nu närmar det sig med stormsteg, hehe. Jag är som ett barn på julafton som väntar på tomten! Jag trippar liksom på tå, haha! Ska bli riktigt spännande. Vi åker direkt efter att vi hämtat Tindrafisen på dagis. Och ja, mamma, jag ska försöka ta lite bilder också! Var inte orolig, haha! Och ja, det räcker med en dvdskiva. Det räcker och blir över så jag slänger kanske med lite fler bilder också, på ungarna, om du vill? Och föresten, till alla er andra, ni kanske får veta ikväll vad allt handlar om men önska oss lycka till! Iih!

Idag har (än så länge) varit en lugnare dag. Det enda vi gjort är att tagit det lugnt och sen har Jesper hängt upp den andra julslingan. Den hamnade dock bak ändå, så det är en röd slinga som vi satte. Jag får väl ta bilder sen och visa. Blir att köpa en annan slinga till framsidan för där ser det lite naket ut just nu, hehe. Sen har jag glömt bort att sätta upp våra julstjärnor i köksfönstret. Ajabaja på mig! Så dom tänkte jag eventuellt sätta upp ikväll. Sen blir det väl att röja undan lite, slänga lite reklam och kuvert efter våran stora brevhög igår, haha! Och tvätta! Det hann bli endel tvätt i norrland även om min mamma var snäll och tvättade endel åt oss eftersom. Så då vet ni i alla fall hur min kväll kommer se ut. Jag har lovat Jesper att han ska få spela lite med nixuz ikväll, hehe. Han har saknat sitt lilla PS3 (verkligen som ett barn på julafton, hahaha!). Känns verkligen som att denna dagen kommer bli mycket bättre än gårdagen!

På återseende!

Molly 11 månader (och lite till)

Norrlandsluften gjorde nog henne gott (och lite ont!). Under dessa tre veckor har det hänt ganska mycket. Det har varit dåliga magar och dåliga nätter. Dock beror nog den dåliga magen (och säkert nätterna med för den delen) på att hon hunnit få 2 tänder under tiden. En uppe och en nere! Och många fler är påväg! Nu är hon nämligen dålig i magen igen och har varit på kasst humör större delen av denna dagen. Så det dyker säkerligen upp en till inom ett par dagar.. Sen har hon även GÅTT 2 steg (åt gången) utan att hålla i sig i nått!! Så jag är rädd att det inte dröjer många veckor innan även hon börjar knalla.

Detta med att släppa taget och gå började hemma hos Pelle när jag inte ens kollade på, det var Pelle hon gick till. Hon stod vid hans balkongdörr och plötsligt släpper hon, går två steg och sedan slänger sig mot Pelle. Det var lite kul faktiskt. Sen hemma hos min pappa så gjorde hon samma sak, fast mot mig, om och om igen! Hon ställer sig mot väggarna och näst intill springer längs dom nu. Herregud vilken fart!

Min lilla bebis som växer alldeles för fort! Tänk att hon snart är ett helt år!! Pratade även med Pia (Tindras "mentor" som även kommer ha hand om Molly sedan) när vi var på dagis ikväll. Och hon ville gärna skjuta på inskolningen fram till i början på februari om det skulle funka. Och visst, får inte jag nått jobb innan dess så är det ju inga problem. Men hon sa även det att OM jag skulle få jobb innan skulle vi självklart ta inskolningen tidigare. Saken var bara den att hon skulle resa bort i två veckor i slutet av januari så där var anledningen till att hon ville skjuta lite på det. Hon vill ju gärna vara med! Men det ska bli spännande! Dock hoppas jag ju på att få ett jobb innan februari såklart! Gärna igår liksom!

En sak till som är så underbart att se, det är att Molly har börjat busa MYCKET med Tindra! Annars har Molly mest suttit och kollat på medan storasyster har busat, men inte nu längre. Dom härjar på som tokar, hehe. Underbart! Det får verkligen mammahjärtat att smälta! Och Tindra avgudar sin lillasyster. Underbara ungar jag har! Kunde inte ha bättre faktiskt!

Nää, nu får det bli sängen. Har en ny spännande dag framför oss imorn! IIIH!!! Och på onsdag är det dags för bvc med båda ungarna! SPÄNNANDE VÄRRE! God natt på er!

Herregud vilken dag!!

Ja, vart ska jag börja egentligen?! Jag fick lite sovmorgon idag. Jesper och Tindra var uppe själva och härjade en liten stund innan dom kom och väckte mig. Tindra kom in till oss vid kvart i åtta tror jag och dom väckte mig halv nio. SKÖNT!!! Molly slog till och sov till nio, hehe! Tror att nån har saknat sin säng. Inte vaknat en enda gång inatt heller. Skönt att vara hemma!

Vid tio-tiden åkte vi till torp. Där blev det lite shopping, hehe. Tindra fick en ny finklänning+leggings som jag tänkte att hon skulle ha på jul/nyår och även Molly fick en bodyklänning (klänning med insydd body) och leggings som jag tänkte att hon skulle få ha. Sen fick dom även varsin tunika med tingeling på, hehe. Har jag fått presentkort på lindex och kappahl åt ungarna så jag passade på, hihi. ÄLSKAR att shoppa barnkläder! Finns inget roligare!

När vi var klara där åkte vi hem och öppnade vårat BERG av post som kom idag. Var en hel del brev att sprätta! Fick även hyran och en julklapp av våran hyresvärd. 150kr på Ernst fisk på torp. Jag ska ut och kolla vad dom tar för ett hekto löjrom, moaha! Ska kanske försöka mig på att göra egen romröra..får väl se hur man lyckas med denna bedriften i så fall. Sen var det lagom att hämta Tindra på dagis. Då hon kom hem fick hon öppna sin julklapp som bestod av en TV! Det var vi, mamma, Pelle och min mormor som lagt ihop till den. Då blev hon glad kan jag säga! Så nu på kvällen har hon legat och tittat i sin säng.

Jahapp, sen drog jag vidare till arbetsförmedlingen. Min handläggare hade sagt i telefon klockan 15.00 till mig. Men när jag öppnade mailet ännu en gång ser jag att hon skrivit 14.30! Så jag gick fram och frågade vad sjutton jag skulle göra nu då?! Då visade det sig att hon inte ens skulle vara där idag och inte ens komma tillbaka fören i mitten på januari!? Smart drag av henne? Men det slutade med att han som var "kundvärd" hade mötet med mig istället så det slutade ju lyckligt..eller vad jag ska säga..

När jag kom hem fick jag stresslaga lite hamburgare som fick bli våran middag! Sen bar det iväg till dagis igen för lucia-firande! Och det såg ut såhär:





Fler bilder på barnen tog jag inte för det var så jäkla kallt! Men Tindra stod där så snällt och sjöng och dansade och hade jätteskoj! Sen fick hon ju träffa tomten också, hehe. Det är faktiskt rätt mysigt när dom har ställt upp marchaller, gjort upp eld i eldstaden och även ställt ut en eldtunna. Men fy sjutton vad kallt det är! Och det blåste endel också! Fick dock till några mer uppvärmande bilder också..







Och mellan allt som har gjorts idag har jag även hunnit packa upp 2 av 3 väskor, plockat upp och dammsugit i vardagsrummet och hallen och tvättat och torkat 2 maskiner. Hur jag nu fått det att gå ihop.. Och såklart har vi även hängt upp våra julslingor (har dock en kvar) och ställt upp våran fina ren med släde. Såhär ser våran baksida ut nu!





Supermysigt faktiskt! Har inte tagit någon bild på framsidan ännu för där ska det upp en slinga till. Så håll till godo, hehe! Aa, just det, jag har även hängt upp en av ljusstakarna jag fick av mamma, har dock inte fotat detta heller men det kommer! Och ljusen tände jag mest för att försöka få upp lite värme i lägenheten. Men det verkar dock inte vilja bli varmare än 18 grader. Sitter och huttrar just nu, brr!! Men men, det blir nog bra!

Nää, nu får jag sluta skriva och publicera istället! Det kommer dock att komma upp ett inlägg till som kommer handla om Molly. Men hon behöver ett alldeles eget inlägg! Puss på er!

Tog bort senaste inlägget då jag inte hade...

img_0196 (MMS)

Tog bort senaste inlägget då jag inte hade för avsikt att hänga ut någon även om alla redan visste vem det hade handlat om men jag ber om ursäkt för detta. Såhär gott sov Molly precis innan vi landade på Landvetter. Skönt att vara hemma! Nu är vi på torp, haha!


Fartfylld dag igen!

Ja vi hann knappt vakna och sen var vi påväg igen. Först hem till mamma och lämna av ungarna. Jesper skulle fortsätta med datorn hos pappa så det kändes lugnast att låta barnen vara där. Sen åkte vi som sagt hem till pappa. Grejade dator, funkade inte, in till stan och byta skrivaren, funkade inte och beslutade oss för att ta med oss pappas dator till Pelle så att Jesper kunde greja i lugn och ro.

Efter det så åkte vi hem till farfar och satt och lyssnade på samma historier igen, hehe. Hur han räddade livet på 2 personer när dom byggde tredje våningen på (dåvarande) mentalsjukhuset Furunäset och hur mycket han tjänade när han började där (50 öre i timmen) och att han, efter sitt hjältedåd, fick löneförhöjning till hela 75 öre i timmen. Och så fick vi ju lyssna på hur han snickrade alla sina möbler själv innan han gifte sig. Men det är ganska facinerande faktiskt. Sen märktes det tydligt att han börjar bli lite snurrig, hehe. Men det är ju ganska normalt..han är ju trots allt 99 år! Han blandade ihop namnen när vi fick höra om hur hans bröder dog. Han sa först att brorsan Ragnar dog i båten och Sven i bilen och att Roger (min pappa) hjälper honom med räkningarna för att han inte kan skriva själv utan att skaka. Sen var det Roger som hade dött i båten och brorsan Sven som hjälpte honom med räkningarna. Det är tur att man förstår vad han menar ändå, hehe. Långtidsminnet är det alltså inget fel på, det är korttidsminnet som börjar svika honom. Min käre gammle farfar!



Efter detta så åkte vi hem till mamma, det som egentligen var det enda som var planerat till idag. Där bjöds det på skinkstek (igen), marängcrisptårta och en burk med romröra! Jag tror att jag håller på att äta ihjäl mig efter denna dagen!! Jag är så mätt att jag håller på att kräkas! Först fika hos pappa sen fika hos farfar och sen skinksteken och det hos mamma. Och REDAN har jag hunnit smälla i mig 4 små rostade mackor med romröra på. Herregud jag tror jag spricker!

Nu håller jag på att packa och greja. Har packat den stora resväskan klar och jag får inte i många pinaler till i den mindre. Men nu fick jag låna en stor resväska till av Kent så jag ska nog packa om så att vi bara har 2 stora väskor så får väl Alex ta med den mindre hem till oss när dom kommer om ca 2 veckor. Jaa, vi får se vad vi får plats med. Jag hade i alla fall behövt en våg! Tror att våran stora väger för mycket, suck! Nåja, vi får se. Nu har jag i alla fall lovat att åka till max. Men jag KANSKE återkommer under morgondagen. Annars får ni ha en trevlig söndag! Puss på er!

En utmaning!

Fick en utmaning av Anki som jag tänkte ge mig på..men har inte jag gjort denna en gång tidigare? Har för mig det men skit samma.. Här kommer den!

4 TV program jag kollar på för det mesta:

* Kvinnors hemliga liv
* Top model
* (Ibland) Våra bästa år
* One tree hill

4 saker jag har gjort idag:


* Sovit en stund på morgonen då Molly varit vaken sen kvart i fyra imorse
* Busat med mina barn
* Hälsat på pappa & Sigbrith
* Åkt bil


4 saker jag längtar efter:


* Mitt hem
* Ett jobb!!!
* En hund
* En bättre utbildning

4 saker på önskelistan:

* Nytt vardagsrumsbord
* Presentkort på typ kläder eller IKEA
* Ett gymkort
* En hund?

4 saker jag hatar
:

* Städa
* Tidiga mornar (Tidigt som i 4-5-6 tiden på morgonen, allt efter klockan 7 går bra!)
* Frigolit
* En vinter som är kallare än -7 grader. Men mellan -2 och -7 är ganska lagom under vintern, i alla fall om det inte blåser..

4 personer som jag utmanar:

Martina
Alex
Jennifer
Sophia

God kväll!

Idag har dagen gått fruktansvärt snabbt! Försökte få ungarna att vila där runt halv tolv. Molly somnade efter en stund men det var lönlöst med Tindra. Så jag tog på henne kläder och struntade i att försöka. Berättade för henne att vi skulle åka till morfar när Molly vaknade. Då blev hon glad! Så jag står ute i köket och grejar med nått och då hör jag från Mollys rum: "Molly vakna nu!!!". Då har Tindra gått in där för att väcka lillasyster. Hon tyckte att Molly hade sovit tillräckligt och att vi nu skulle åka, haha! Molly hann väl sova max en halvtimme. Nåja, vi åkte i alla fall hem till min pappa efter lite blöjbyte och påklädning. Jesper hade lovat att hjälpa han med datorn så vi har spenderat hela eftermiddagen och kvällen där. Och denna gången skötte sig ungarna exemplariskt (som dom oftast gör men förra gången vi var där så var dom små monster, hehe)! Båda var glada och busiga hela tiden. Tindra slocknade väl en kvart på soffan hos pappa men det var nog behövligt. Så nu har dom båda precis somnat!

Molly var lite "jobbig" att få i säng ikväll dock. Brukar hon ju aldrig vara. Men jag tror att hon har jätteont i munnen. Hon har massor med tänder som är påväg samtidigt så jag stack iväg och köpte alvedon. Så nu har hon fått i sig alvedon plus att jag masserade in tandköttet lite med det också. Och så en flaska välling på det så tillslut somnade även hon. Hon var jätteledsen och grinade och skrek och ville inte bli lämnad ensammen i sovrummet. Stackarn! Tårarna bara sprutade!

Och Tindra har börjat få lite resfeber tror jag. För nu vill hon inte sova och hon tjatar om sina polare Theo och Natalie på dagis, hehe. Så hon ser fram emot att få komma hem! Det gör vi nog allihopa. Men dagarna kommer gå i rasande tempo. För imorn ska vi först hem till pappa för att fortsätta med hans dator (skrivaren krånglade), sen hem till farfar en sväng och sen hem till mamma för lite middag. Sen är det ju sängdags igen! Men mest ser jag nog fram emot romröran jag ska få imorn! Hade kunnat hämta den ikväll, och jaa jag ångrar lite att jag inte gjorde det, men vi ville bara hem och lägga ungarna som i och för sig inte ville somna ändå, haha! Aja, nu får jag sluta skriva så mycket. Blir bara en enda röra alltihop ändå! Night night!

Dag 16 – Min första kyss

Den kommer jag ihåg ganska väl, haha! Kommer dock inte ihåg hur gammal jag var men jag hade väl börjat i 7an tror jag. Han hette Mattias och bodde på kvarteret snett bakom oss. Vi var hemma hos mig och det var några kompisar här och satt och spelade spel tror jag..sen fick jag min allra första kyss. Spännande eller hur?

Lilla julafton idag!

Ja nu är man hemkommen från min mormor efter en trevlig eftermiddag/kväll där. Underbart god mat har vi käkat också! Det bjöds på renkött och kalvkött med potatisgratäng och rödvinssås, SMASKENS!! Det finns INGET godare kött än viltkött!! Skulle nog kunna leva på det tror jag! Efter maten så tog vi lite julklappsutdelning och det var ju alltid roligt! Tindra älskade alla sina klappar! Och sen blev det efterrätt som bestod av fruktsallad med grädde och risalamalta med en saftsås gjord av steckerbär (vet inte hur jag ska stava det då det är på bonska) och för er som inte vet vad det är (steckerbär) så är det havtorn. Så jag kan tala om för er att jag har GRYMT ont i magen men är förbannat jäkla mätt, haha! För tror ni jag orkat/hunnit/tänkt på att informera någon i min släkt att jag är laktosintollerant? Haha, nää skulle inte tro det! Nåja, det var gott som attans allt ihop i alla fall! Blev lite bilder också..som vanligt, hehe!












(Mamma, jag och mina syskon)







Mitt lilla matvrak alltså! Hon har proppat i sig allt som går att proppa i sig idag, haha! Hon är helt galen i mat! Och jag tycker att det är helt underbart skönt! Äntligen har vi fått en unge som äter, haha! Aja, efter detta så skulle vi i alla fall ta ett nytt 5-generationers kort. Men efter att ha sett slutresultatet kan jag väl säga att det blev rätt misslyckat. Ingen av ungarna ville vara med och när väl den ena satt relativt lugnt så var det den andra som inte ville vara med. Den bästa bilden blev denna:


(Från vänster: Min mormor och Molly, gammelmormor, mamma och Tindra och sen jag)

Molly flaxar och klänger men denna blev ändå den som blev bäst. Sen togs lite andra bilder med.



Här är den bilden som blev näst bäst. Men kolla in Tindra.....



Sen har jag faktiskt tagit kort på sakerna ungarna fick idag. Jag hann aldrig ta kort på grejerna dom fick av min pappa, som jag var med och handlade, hehe. Men jag får göra det en annan dag. För jag hann använda dom på ungarna innan, hehe. Men här kommer klapparna från idag!

Massa fina saker alltså! Och Tindra kan knappt vänta tills hon får kliva upp imorgon, för jag har lovat att hon ska få "pärla" så fort hon kliver upp. Utöver detta fick hon en lastbilsliknande sak som innehöll verktyg och bultar så att hon kan skruva bort hjulen på den och grejer. Den satte hon sig direkt och lekte med så jag orkade inte ta kort på den. Men om ni ser den vita koftan som Molly fick? Hon fick en likadan i våras, men då den väl "behövdes" så var den nästan för liten så nu har hon fått en ny av min gammelmormor. Hon har alltså stickat den själv om ni inte förstod detta. Den är helt underbar! Den kommer förmodligen användas flitigt!

Har föresten glömt skriva om vad jag fick i julklapp av min mamma. Jag fick en namnbricka med Mollys namn på. Jag fick ju Tindras namn på kedja och allt förra julen och nu bär jag även Mollys namn. Har inte hunnit fota detta men jag älskar dom! Ska dock försöka få tag på en lite kortare kedja till dom då den blev alldeles för lång. Men det blir nog bra!

För övrigt är jag lite smått sur..jag kommer inte in på msn!! Aja, får kolla hockey istället. Luleå-AIK!

Pyntar alla sina granar så tidigt? Det gör...

img_0190 (MMS)

Pyntar alla sina granar så tidigt? Det gör man väl på uppesittarkvällen eller typ veckan innan jul? Tycker i alla fall jag.. Men fin är den iaf och vi har anlänt till kopparnäs och min mormor!


Paltschwimen och en promenad!

Ja det är nästan hemskt vad slö man blir efter palt! Men gudars så gott det var!! Tindra verkade gilla det hon med och åt en hel del faktiskt. Kanske man skulle våga sig på att göra det hemma någon gång. Grejen är bara den att jag har ingen paltgryta, ingen gryta som är stor nog heller! Men det kanske man skulle skaffa sig så att man kan göra palt hemma nån gång. För det går ju frysa in och bara ta fram och steka om man blir sugen! Men efter palten så tog vi på oss kläder och gick på en promenad. Vi gick ner till min farmors grav och tände ett ljus. Var på tiden, för där har inte jag varit på flera år tyvärr. Men nu blev det av! Kallt var det kan jag lova! Runt 17-18 minusgrader och jag är frusen fortfarande. Fast jag frös mest om benen och fötterna. Min nya jacka håller måttet ganska bra! Blev lite bilder idag med. Mest på vovven Oskar.















Haha jag gillar Oskars min på översta bilden. Ser ut som att han ler, hehe! Och ni får ursäkta blixtbilderna på gravstenen men med tanke på hur kallt det var så orkade jag faktiskt inte börja böka med stativet. Jag hade med mig det men längre än så kom jag inte! Och mamma, om du vill ha bilder på Oskar så får du säga till så skickar jag dom till dig eller lägger in dom i din dator på lördag. Säg bara till i så fall..

Nää nu ska Tindra få hoppa i bingen! Molly har snart sovit en timme, hehe. Hon är också trött efter att ha varit vaken en gång i timmen inatt. Imorn ska vi till min mormor för "lilla julafton" så vi får se hur aktivt jag bloggar imorn. Men ett inlägg på kvällen kan det nog bli, eventuellt lite bilder. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dag 15 – Mina drömmar

Drömmar? Som man drömmer på nätterna eller som man kan sitta och dagdrömma om? Jag drömmer om att bli miljonär, åka ut och resa, köpa hus och allt annat som alla egentligen drömmer om. Sen har jag ju drömkameror och sånt också men då skulle jag skriva så långt och ointressant så ingen skulle läsa, skippar nog det. Men vad jag drömmer om idag är bara att få komma hem och julmysa med min egen lilla familj!

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Nu är tatueringen färdigifylld och vi sitter åter hos Pelle. Har inget vettigt att skriva om heller så jag visar nån bild. Passar då på att visa vad jag hade på mig idag.. Börjar dock tröttna lite på denna listan men får iaf göra den klar. Ni får en snygg rövbild när jag ligger och får tatueringen ifylld. Väldigt sexigt!



Och när får jag min "Bred Last-skylt"?

Såhär ser den ut när den är ifylld. Inget annorlunda jämfört med tidigare alltså, bara lite förbättring på det svarta.



Ni får ursäkta "blänket" från blixten men jag orkade inte montera på den externa blixten så ni får nöja er med detta!

Imorn ska jag ÄNTLIGEN få äta lite palt! Ska bli förbannat gott! Ska även förbi och köpa ett gravljus för efter det kommer vi att ta en promenad förbi min farmors grav och tända ett ljus. Ska även ta med mig stativet och ta nått kort på graven. Det blir nog bra.


Tattootime!

På sätt och vis.. Jag ska i och för sig bara fylla i min tatuering men ändå. Jag är dock grymt sugen på en till..lite mindre..meen jag får nog hålla mig ett tag till tyvärr. Det är faktiskt Jespers tur nästa gång, hehe. Man måste ju turas om här i världen!

Men oj vad klockan blev mycket! Måste hämta syrran!
Kram!

God kväll!

Känner att jag inte har varit så aktiv med bloggandet idag. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om heller. Vi har varit hos min gammelmormor och käkat lunch, våfflor med sylt och grädde, GOTT!! Efter det åkte vi och hämtade kameran och åkte till Anki och fick mysa lite med lille Elias. Såå himla liten! Blev dock inga bilder. Jag kom så långt att jag plockade fram kameran men sen blev det inget mer. Fick bli en blixtvisit då båda våra kära ungar rumsterade och var trötta så vi fick åka hem och lägga dom. Det slutade med att dom sov till klockan 17. Inte bra! Molly har precis somnat och Tindra är fortfarande vaken. Jesper ligger inne hos henne och försöker få henne att somna. Får väl se om han lyckas..

Imorn ska jag fylla i min tatuering. Det är väl allt som står på listan egentligen. Vi har lovat att åka in till stan när elgiganten öppnar för att köpa det senaste wow åt Alex. Sen är det väl inte mycket som händer. Joo, måste även in på apoteket. Ska köpa helosan för jag hade ingen kvar från att jag tatuerade mig sist. Och eventuellt måste jag köpa miniderm. Tindras hud känns som sandpapper och jag vågar inte ge henne en dusch fören vi köpt en bra hudsalva!

Nu ska jag enbart sitta och vänta på att "Kvinnors hemliga liv" ska börja och efter det blir det sängen! Natti!

Lite bilder!

Idag visste vi ju inte riktigt vad vi skulle göra då mamma blev sjuk. Men vi åkte i alla fall in till stan och gick en sväng. Då fick vi se att det skulle vara en liten juluppvisning med pippi långstrump o.s.v. Så vi stannade och tittade på den och Tindra blev väldigt facinerad! Sen skulle hon dansa precis som dom gjorde efter allt var klart, hehe. Blev även lite bilder i stan. Lite halvdåliga men jag hade inte med mig stativet.















Jul på Liseberg, släng er i väggen! Här pyntar man hela stan, haha! Efter detta gick vi till kvantum och handlade lite och sen åkte vi "hem" igen. Vi har inte lyckats få Tindra till att vila idag heller så hon var hur trött och grinig som hellst! Men det gick i alla fall smärtfritt att få dom i säng till kvällen, hehe! Middag fick vi också när vi kom hem, köttfärsgratäng, mumsigt! Och sen var det nästan direkt i sängen för dom små.

När dom hade somnat så åkte vi ut en sväng. Jag var lite fotosugen så vi åkte till stan. Där blev det också några bilder. Inte många jag blev nöjd med efter att ha sett dom i datorn. Börjar inse att billigt är inte alltid bäst, haha! Men det får duga! Så ni får ursäkta lite om vissa bilder är lite sneda och vinda. Hela mitt stativ är snett och vint tror jag. Och som sagt, jag kan inte göra nått åt det i denna datorn..















I sånna här lägen hade jag önskat att jag ägt ett vidvinkelobjektiv. Men man kan ju inte ha allt här i världen. Nån gång kanske man har råd med det också. Fast en fullformatskamera hade också räckt, hahaha! Aja, nu ska vi inte disskutera detta. Men jag kommer nog börja spara lite pengar till antingen ett objektiv eller "drömkameran" eller varför inte båda? Moaha!

Nej detta får vara allt för idag. Imorn är det lunch hos gammelmormor och lite bebismys hemma hos Anki som står på agendan!

Dag 12 – I min handväska & Dag 13 - Denhär veckan

Handväska? Det använder jag knappt längre! Jag har allt i skötväskan eller i jackan! Men när jag väl använder handväska så har jag det viktigaste: Plånbok, nycklar och lite annat smått och gott. Ibland även mobilen men den har jag alltid i fickan! Antingen på byxorna eller jackan.. Ska jag skriva upp allt jag har i skötväskan så blir det nog en novell.. Blöjor, ombyte, flaska, välling, eventuellt en burkmat och majskrokar, våtservetter, plånbok, underlägg och ibland även en vattenflaska och en festis. Ja, där ryms det mycket.

Den här veckan har jag redan skrivit om i mitt tidigare inlägg, fullt upp!

Ändrade planer!

Japp, mamma ringde och är sjuk så det blir ingen palt idag. Vi tar det på onsdag istället! Så nu vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Funderar på om vi skulle ha åkt till Nimbys (motsvarande 3stad lekland för er där hemma). Det är fint väder idag men det är ju så jäklarns kallt! Hade det varit lite varmare hade vi nog köpt en pulka och stuckit till vallsberget istället. Men men, det lutar åt nimbys i alla fall. Sugen på att hänga med? Vi kommer åka efter lunch i så fall. För då har Molly vilat. Kanske till och med väntar en stund till så att Tindra hinner vila, blir nog bäst då. Aja, det blir nog bra..

Imorn ska vi hem till min gammelmormor och äta våfflor, smarrigt! Och på tisdag tänkte jag försöka fylla i min tatuering. Lite sugen är jag ju faktiskt på en till tatuering också, hehe. Men det får nog vänta en stund. På onsdag blir det förmodligen palt och på torsdag ska vi hem till min mormor för en "lilla julafton". Fullt upp med andra ord! Men det är som vanligt, hehe.

En trevlig kväll!

Nu har vi kommit hem från min storasyster. Det har varit en riktigt trevlig kväll med god mat och självklart gott sällskap! Fick jättebra julklappar också! Av min pappa visste jag ju vad ungarna skulle få eftersom jag var med och valde, hehe. Kan ju visa bilder på det sen för jag orkar inte ta ur minneskortet ur datorn igen eftersom jag satt i det för att visa lite bilder här. Men det är jättemysiga kläder i alla fall! Och av mina systrar och deras mamma fick vi sammanlagt 1500kr i presentkort på lindex och kappahl! Supertack! Nu till bilderna då?




(Min storasyster Jessica)


(Tindra äter sallad)


(Min farfar, Tindra och Jessica i soffan)


(Anna-Carin hade en rolig tomte som sjöng och sprattlade, ungarna var verkligen facinerade!)


(Min storasyster Anna-Carin i köket)








(Min pappa)












(Tindra blivande fotograf? Här tillsammans med Molly och min systerdotter Emmelie)




(Tindra sprang runt och tog kort med sin pappas iPhone, hehe)

Det var allt jag hade att bjussa på idag. Tror även att dom blev nöjda för sina julklappar, hoppas det i alla fall!
God natt och sov så gott! Kram på er!


Molly 11 månader!

Idag blir våran lilla bebis hela 11 månader! Herregud vad tiden går fort! Jag vill inte vara med längre, jag blir rädd.. Men samtidigt är det så himla roligt att se dom utvecklas! Jag längtar tills hon tar sina första steg även om jag VET att vi kommer få jaga ihjäl oss när hon sätter fart! Hon har fått sin första tand och har typ 4 stycken till påväg samtidigt. Men nu är hon inte lös i magen längre i alla fall men kan tänka mig att hon kommer bli lös medan varje tand spricker igenom. Återstår att se..

Hon är minsann en bestämd tjej som vet vad hon vill och blir flyförbannad om hon inte får det! Då skriker hon rakt ut och slåss. Får väl se hur detta utvecklas. Men i överlag är hon alltid glad och snäll. En helt underbar unge helt enkelt!

Hennes mamma däremot, det vill säga jag, har fortfarande inte fattat att det tar längre tid att göra två ungar iordning när man ska åka någonstans. Så detta med tider har blivit nått som jag aldrig kan passa. Speciellt detta med att få på Molly kläder. Det är nog det värsta Molly vet! Hade hon fått bestämma hade hon alltid varit naken, ungefär som Tindra. Det positiva är dock att Molly inte lärt sig hur man klär av sig än, hehe. Men overallen och mössan är fortfarande värst..det låter som att man misshandlar henne varje gång man ska ta på henne detta. Förhoppningsvis lär hon sig detta med tiden..

Snart börjar även hon på dagis. Hon ska skolas in i slutet på januari på samma dagis som storasyster. SKÖNT att vi ändå fick en plats där till slut! Ska bli spännande att se om hon kommer gilla dagis lika mycket som syrran. Jag har lite svårt att tro det faktiskt för hon är en riktig mammagris! Lider även lite av separationsångest och börjar ofta gnälla så fort hon inte ser oss. Men det kommer väl förhoppningsvis också ge med sig.       

Jaa, finns det nått mer att säga om denna buse? Jag har ju redan skrivit att hon ofta släpper taget när hon står upp och kan stå en stund själv innan hon självmant sätter sig ner eller tappar balansen. Hon går rätt stadigt när man håller henne i händerna eller puttar något framför sig. Jag tror att hon och Tindra kommer vara rätt lika i det motoriska, jag tror att Molly kommer börja gå ungefär vid samma tidpunkt som Tindra gjorde, ungefär vid 13 månaders ålder! Får se om jag har rätt eller om hon börjar tidigare/senare. Ska bli kul i alla fall.

Nu kan jag inte komma på nått mer för tillfället. Älskade bebis som börjar bli stor..


Liten roadtrip!

Vi var till dollar store och öb en sväng tidigare idag. Sen åkte vi hem till Pelle och visste inte riktigt vad vi skulle göra en dag som denna. Då bestämde vi oss för att åka till Haparanda! Bara sådär! Så vi klädde på oss och åkte och Alex fick vara barnvakt åt Molly. Hämtade upp Jennifer och mamma också. Väl där så gick vi in på IKEA och käkade mat och sen åkte vi över till Finland. In på Citymarket i jakt på ett par skor till Tindra av märket Kouma, men där var det så utplockat att det var skrämmande. Började få lite panik.. Storlekarna fanns i 20-21 och nästa storlek efter det var 30! Vi behövde 24/25 därnånstans. Men vi fick tips om Prisma som låg lite längre bort. Så vi åkte dit och där fanns det! Jag testade skorna på Tindra med raggsockar på och mätte även hennes fötter på en såndär mätgrej. Hon har storlek 21 fortfarande så det fick bli ett par 24 och JAG tog sista paret! Sen var det samma där..20-21 och sen 30! Fick dock bli ett par röda, jag hade hellre sett ett par svarta eller rosa för att matcha hennes overall bättre, men dom duger! Dom skorna är alltså hälften så dyra där än i Sverige. Skulle vi köpa dom i Sverige så får vi betala 699:- om vi vill ha dom, i Finland betalade vi 34,90 euro och det är ungfär 327 svenska kronor. Så vi blev nöjda! Efter detta åkte vi tillbaka till IKEA och gick runt lite och jag fick tag i det vi behövde - ramar i rätt storlek för ett bättre pris än här i stan! Så det blev en trevlig resa och Tindra verkar då ha haft roligt hon med!

Så det har faktiskt varit en riktigt trevlig dag och nu är jag helt slut! Vi var hemma strax efter 21. Imorn är det ut på nya äventyr. Dock blir det av lite lugnare slag, hehe. Vi ska hem till min storasyster och ha "lilla julafton", äta god mat och umgås! Ska bli trevligt! Men nu väntas sängen.. Natti natti!

Ikea = mat!!!

img_0184 (MMS)

Ikea = mat!!!


Dag 11 – Mina syskon

Jag har 4 syskon. 2 på pappas sida och två på mammas, alltså inga helsyskon. Mina systrar på pappas sida heter Jessica och Anna-Carin och dom är äldre än mig. Och mammas heter Alexandra och Jennifer och dom är yngre. Jag vet inte riktigt vad man ska skriva i detta inlägget egentligen. Jag träffar tyvärr inte mina syskon så ofta som jag vill men det är trevligt när det händer helt enkelt..

Skoteråkning och mys!

Idag har vi haft en helmysig dag verkligen! Först åkte Tindra och Jesper och tittade på bio. Dom visade tecknade Pippi Långstrum helt gratis och det gillade Tindra och satt snällt hela filmen på ca 25 minuter. Duktiga unge! Sen när dom kom hem så klädde vi på oss, åkte och lämnade Molly hos mamma och sen åkte vi till mjoön där morfar (min pappa) hämtade upp oss med skoter. Vi åkte ut till stugan och gick runt där lite, sparkade på isen, hittade "mitt" träd där jag ristade in mina initialer när jag var liten, det var lite roligt faktiskt. Sen åkte vi och körde lite mer skoter och bara mös! Lite bilder blev det också som jag tänkte visa. Tyvärr blev det inga bilder/filmer från själva skoteråkningen för antingen körde jag och Jesper åkte eller så åkte vi allihopa. Men här kommer bilderna som blev!


(Molly står själv, jag var precis påväg att ta emot henne när bilden togs, hehe! Hon har som sagt börjar bli väldigt stadigt!)








(HAHA!!! Jesper blev så grymt sexig i overallen han fick låna av pappa, hahaha! Sen har han även mammas mössa på sig, hehe!)













































Det var lite bilder från våran dag..och lite från igår också, hehe. Men vi har som sagt haft en helmysig dag! Och kvällen fortsätter faktiskt med bio, igen. Idag vankas det Jackass 3D! Hoppas på många goda skratt under kvällen! Ha en bra kväll! Kram på er!

Idag har Tindra varit på bio för första gå...

img_4329 (MMS)

Idag har Tindra varit på bio för första gången. Får se vad hon tyckte om det när dom kommer hem. Sen bär det av till stugan för lite skoteråkning! Så ikväll blir det nog några bilder skulle jag tro, hehe! Håll ut!


Dag 10 - Detta hade jag på mig idag

Hade tänkt ta en bild men nu har jag bytt om och orkar inte. Först hade jag jeans och en tröja och nu har jag mjukisbyxor. Känns givande detta..

Stan och fika

Idag hade vi bestämt dejt med Jenny. Så vi gjorde oss iordning och packade in oss i bilen. Men då ringde min mamma och ville låna Molly lite så vi åkte dit och lämnade henne där. Sen in till stan och till subland! Jag kan inte få nog av det stället alltså! Världens godaste baguetter - javisst!! Så där satt vi och tjötade en stund. Sen gick vi runt lite, jag hittade en tröja som jag ville ha, men jag blev snål. Hittade en massa inne på "Presenten" som jag också ville ha, hehe. Jag skulle nog kunna shoppa ihjäl mig där inne! Tindra köpte en såndär snökula med en tomte i. Sen gick vi även in på guldfynd. Jag är sugen på att köpa en ny förlovningsring. För den jag har passar inte alls ihop med vigselringen. Då kommer det bli en förlovningsring i silver istället för guld. Blir snyggare! Så jag testade en och det kommer nog bli den ringen tror jag. Men det får vänta tills vi kommer hem. Hinner ju inte få den annars, hehe.

Nu får vi väl se hur dagen ser ut. Men nu har vi några dagar planerade. Imorn eller på fredag ska vi hem till min farfar och hälsa på tänkte vi. På lördag ska vi hem till min storasyster och ha "lilla julafton" och dela ut lite paket och äta älgstek, mumma! På söndag ska vi hem till mamma och äta palt (ÄNTLIGEN!!!) och på måndag ska vi hem till min gammelmormor och äta våfflor. Herregud vad vi äter, haha! Och på torsdag nästa vecka så ska vi hem till min mormor och ha en "lilla julafton" även där. Så nu är vi snart fullbokade ända fram tills vi ska åka hem. Kan väl erkänna att jag har lite hemlängtan. Egentligen inte hem till Uddevalla men hem till våran lägenhet.. Till allt julmys som jag gjorde innan vi åkte och våra katter. Tindra sa även idag att hon längtade efter katterna och dagis! Lilla pluttan min!

Nää jag funderar på om man kanske skulle ta sig en promenad innan det blir mörkt.. För här är det ju mörkt innan klockan 15.. Så ha en fortsatt trevlig dag!

RSS 2.0