1 år i bilder!

Jag tänkte summera detta året lite. 1 år i bilder. Bilderna kommer alltså i följden Januari-December 2009. Kommer nog skriva en liten text under varje bild också om vad som hände just den månaden, om jag kommer på nått vettigt, hehe. Enjoy!



I januar hände nog inget speciellt egentligen. Jag kämpade på med min träning och promenader. Tindra utvecklades i enorm fart! Hon lärde sig åla, vi var på öppna förskolan någon gång och det var ganska kallt om jag inte minns fel. Mest busade vi dock inomhus.



Jag hade nästan glömt hur lite hår Tindra faktiskt hade när hon var mindre, hehe. Och hon var faktiskt lite rund även om hon var otroligt liten. Ja det är hon ju fortfarande men jag har för mig att jag läst att jag också var väldigt liten när jag var lika gammal som henne.



Här hade jag nått mitt första delmål i viktnedgången. Eller rättare sagt hade jag gått förbi också. Jag vägde här mindre än vad jag vägde innan Tindra blev till. Jag var jätteglad och jättemotiverad att fortsätta till mitt "stora" mål som var 60kg. Gud vad jag längtar tills jag orkar börja träna igen! Snart, snart...



Här kom ju en liten chock för oss. Jag fick veta att jag var gravid igen. Helt oplanerat faktiskt. Men vi har ju bara oss själva att skylla och bebisen är otroligt efterlängtad just nu. Men här får man ju verkligen upp ögonen på hur snabbt livet kan vända egentligen. Jag tappade all motivation till träningen för att jag visste att jag ändå skulle gå upp alla kilon som jag tappat. Jag hamnade nog i en liten svacka och blev aningen deppad bara för det. Men vid detta laget vet jag ju med säkerhet att jag KAN gå ner i vikt igen, bara jag vill! Sen måste man nog ha en smula tålamod också..



Sen kom maj och årets första race. Livet var väl underbart?! Tindra var även med på detta race därav att jag inte fotade från en bättre plats. Men även sommaren kom i maj med mycket värme. Underbart!



Sen kom juni och våran lilla underbaring fyllde 1 år. Vi firade midsommar på skara sommarland som vi kommer gåra några år framöver om det blir som vi planerar, hehe. Vi har ju börjat göra det till en tradition och det är ju verkligen en tradition som lär uppskattas av barnen. Tindra är ju helt galen i att bada så detta är väl det bästa som finns? Varmt hade vi också och även besök av mina småsyskon från Piteå.



Snygg bild jag valde nu då, haha! Här var vi i alla fall i Piteå och hälsade på alla släktingar. Man tror att man åker dit på semester fast man i själva verket får flänga runt till alla hundra släktingar för att alla vill träffas. Så man är tröttare efter en Piteå-resa än vad man är efter att ha jobbat 100% i en månad! Tänk om vissa (dom som har råd och ork!) kunde komma och hälsa på oss nån gång.. Är lite besviken på vissa faktiskt. Men nu är det som det är och vi får helt enkelt börja fundera och prioritera nästa gång vi åker upp.



Augusti och halvtid i graviditeten. Jag har ju blivit flyttad på hela 2 ultraljud! Så nu äntligen är vi på halvtid. Magen har börjat växa ordentligt men fortfarande har jag inga problem att hitta kläder som passar. Det är fortfarande varmt ute och Tindra badar i sin utomhuspool som hon fick av sin farfar i present. Denna period njöt vi bara.



Sen kom då september. Egentligen ska ju hösten börja komma nu men det kan jag inte påstå att den gjorde. Träden var gröna långt in i oktober, DÅ började dom ändra färg. Men denna bilden ger väl mer sommarkänslor än någon annan? Det var fortfarande så varmt, vissa dagar, att man kunde gå i tunika och leggings med fötterna barfota i foppatofflorna.



Men i oktober kom kylan. I alla fall nästan. Det var i alla fall så kallt att Tindras vår/höstjacka blev för kall och en ny inhandlades. Tunna vantar fick åka på när vi var ute och lekte eller på promenader. Ja jag orkade fortfarande ta några korta promenader innan foglossningar satte stopp även för detta.



I november var vi i Stockholm och bodde på hotell och grejer. Meningen var att jag och Jesper skulle turas om att hjälpa Björn på erotikmässan men Tindra blev sjuk och det var ingen annan som dög förutom jag. Dessutom sov hon ruskigt dåligt så det var ingen idé att chansa på att någon annan kunde sitta där med henne. På hotellrummet alltså. Så resan blev rätt misslyckad faktiskt. Men vi får väl göra om det någon annan gång och hoppas på att hon håller sig frisk. För det finns väl inget mysigare än att bo på hotell?



Nu är vi i årets sista månad på årets sista dag. Snön har äntligen kommit och det med råge! Vi har säkert en halvmeter snö och det är underbart att vi fick en vit jul! Tindra älskar snön och att åka pulka. Bebisen har fortfarande inte kommit och vi har 5 dagar kvar till bf. Känns som att vi verkligen kommer få en 2010-bebis för det är heeelt lugnt i min mage för tillfället. Fast igår trodde jag annat för då kändes det verkligen som att bebis kan komma NU. Men inte då! Så nu tror jag fortfarande på mitt datum, 7 januari. Känns lite läskigt att veta att vi kanske har 2 barn om en vecka liksom.. Men det känns ändå bra.

Detta var vårat 2009 i bilder. Nu blickar vi framåt mot ett nytt år med nya utmaningar och nya minnen!
Gott nytt år på er allihopa!

Hohojaja..bilder var det ja!

Ja nu ska jag sätta mig och gå igenom alla bilder som tagits idag.. Blev en hel del ändå. Kommer nog visa endel här iaf. Ska bara stämpla dom först, hehe. Blev runt 200 bilder tagna idag men det var faktiskt väldigt få som jag blev nöjd över. Men det är väl det som är bra med det digitala? Haha! Man kan kasta dom man inte är nöjd med. Sen var ju Tindra måttligt nöjd varje gång pulkan stannade också.. Nåja, jag ska i alla fall visa er några bilder. Kan börja med dessa då. Några få utvalda bilder från skeppsviken och mollön. När vi var på mollön var dock Tindra inte så pigg utan satt och stensov i bilen, haha! Här kommer dom i alla fall..

Fåglarna såg lite frusna ut måste jag ju säga, hehe. Stackars.. Som ni ser på bilden längst ner så ser hon väl inte sååå road ut va? Inte kul när mamma skulle stanna den förbaskade pulkan hela tiden, haha!

Men det var i alla fall ruskigt skönt att få komma ut lite. Tror att Tindra gillade det med, innerst inne, haha! Efter detta åkte vi ner till kontoret och där sprang Tindra runt som en yr höna, haha! Jag tänkte testat lite blixtfoto inne i rummet som (förhoppningsvis) kan bli min studio en vacker dag. Dock var inte blixten med på noterna utan sög slut på batterierna. Får åka och köpa nya imorn så att man får leka lite vimmelfotograf på självaste nyårsafton, hehe.

Men jag nöjde mig dock inte med denna fototripp utan begav mig ut igen, fast på kvällen och bara runt kvarteret där vi bor och efter Tindra lagt sig. Blev faktiskt lite förvånad, eller imponerad av mig själv, haha! Kan man säga så? Jag tyckte i alla fall att dessa bilder blev rätt häftiga. Ni får väl tycka vad ni själva vill.. Kom gärna med kommentarer/kritik.

Det är otroligt skoj att leka med långa slutartider och stativ på kvällarna, hehe. I alla fall nu när det är snö ute så att det blir lite ljusare trots allt mörker. Nåja, så är det med det i alla fall.

Nu ska jag surfa vidare. Har inget vettigt att skriva och så är jag trött så att ögonen går i kors. Har haft en hel del sammandragningar under dagen..jo appropå det.. Jag lägger till några namn på "gissningslistan" som avslutning på kvällen..

25/12 - 09: Emelie
29/12 - 09: Marie
Nyårsnatten efter 00-slaget: Mamma och Jesper
1/1 - 10: Pitebon
3/1 - 10: Alex (syster), Martina
5/1 - 10: Malin K, Sophia
7/1 - 10: Jag själv, Sandra
9/1 - 10: Sofia, Anki
10/1 - 10: Jennyli

Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans!

Lite trögt..

Jag kom mig i alla fall ut för att fota en sväng idag. Men som jag trodde fanns det inte riktigt någon ro till det då Tindra blev sur så fort pulkan stannade, hehe. Men några bilder blev det i alla fall. Jag får se när jag har tid att kolla igenom dom bara. För nu är vi nere på kontoret och jesper håller på med datorerna. Visst, jag kunde åkt hem men här kan jag i alla fall få hjälp med Tindra för det känner jag att jag behöver idag. Bebisen i magen rör sig mer än nånsin och trycker neråt nått grymt. Får se hur länge vi blir här bara. Ne, nu orkar jag inte skriva mer med mobilen. Ha det gott folket!

Photoshopat liiite bara..

Jag har gjort en design åt systa mi..Alex..hennes så kallade "deppblogg"! Eller rättare sagt har jag väl egentligen bara ändrat lite färger och gjort en header, inte vidare avancerat faktiskt.. Men såhär ser headern ut:



Bilden är klickbar!

Sen lekte jag även lite med en bild på mig själv.. Jag har liksom inget bättre för mig just nu. Kunde ju iofs ha städat men det orkar jag inte, haha! Nu märks det att jag är trött också för nu kan jag inte ens skriva på ett förståeligt sätt så jag ska nog lägga ner detta.. Här är bilden i alla fall..



God natt..

Inget blev som vi tänkte oss..

Tänkte börja med att svara på en kommentar..
Elaine: Näpp det är inte vattenkoppor då hon verkligen inte har ont av dom, dom kliar inte, dom är inte upphöjda och hon hade exakt likadana för ca 1 månad sedan så vattenkoppor är det inte.

Men får att återkomma till rubriken så blev inget som vi tänkte oss idag.. Vi hade ju tänkt åka ut till torp, handla mat och linsvätska till Jesper och sen skulle vi hem och jag skulle ut och fota. Så jag drog på Tindra overallen eftersom jag tänkte att jag och hon skulle vara ute en sväng när vi kom hem från torp så kunde Jesper få städa köket, hehe. Snäll jag är va? Det är faktiskt han som lovat att ta det så jag tänkte bara vara snäll och ge han lite lugn och ro, haha. Meeeen vi blev ute på torp i flera timmar. Började med en fika med Björn och Kristian och sen gick vi runt på el-giganten och en massa andra ställen. Jag fick köpt mig nya mjukisbyxor då mina gamla håller på att ramla i bitar, hehe. Vi handlade och köpte linsvätska och jag hittade en skitfin klänning till Tindra inne på kappahl, men jag blev snål för den var rätt dyr. Nåja, när vi väl kom därifrån fanns ingen tid till att stanna ute och leka så det var bara in och käka lite mat. Vi köpte färdiggrillad kyckling och potatissallad idag bara. Enkelt och gott.

Sen fick jag även ett paket i brevlådan idag, hihi. Jag fick sängkläderna som jag köpte på tradera häromdagen! Snacka om snabb leverans va?! Såhär ser det ut i alla fall.



Passade jättebra tycker jag! Så nu saknas bara en sänglampa och jag vill nog ha in en matta också kanske..och några andra gardiner? Ja nu får vi börja planera, haha!
Det andra paketet som jag skulle hämta idag blev det nått knas med.. Jag kommer till ok och ska hämta det men då finns det inte där?! Och enligt lappen skulle paketet kommit redan igår. Tjejen bakom disken spårade paketet till en annan ok-tapp..i TROLLHÄTTAN! Ja det är ju säkert rätt, haha! Felsortering så det skriker om det. Nåja, dom skulle i alla fall skicka iväg paketet idag så det borde ju komma fram tills imorn eftermiddag. Jag ska i alla fall åka ner och kolla.

Imorn har jag i alla fall bestämt mig att jag SKA ut och fota! Men jag åker själv! Jag åker nog ner till skeppsviken och går en sväng och fotar det mysiga landskapet. Jesper ska nämligen greja datorer hela dagen imorn och jag orkar faktiskt inte dra med mig Tindra ner dit själv. Eller ja det kanske jag skulle kunna iofs, om jag tar barnvagnen. Men jag vet ju inte ens om jag klarar av att lyfta ur och i barnvagnen själv längre. Har som nånting ivägen.. Men jag får väl testa det först, går det så går det annars får hon väl stanna hos Jesper under tiden jag är borta. Kan vara skönt att få vara lite för sig själv för en gångs skull i en timme eller så. Jag får fundera på saken helt enkelt. Annars händer väl inte så mycket mer imorn förutom att vi ska spela bingolotto på kvällen. Vi vann ju varsin miljonbingolott så vi får väl spela då, hehe. Önska oss lycka till!

Har även fått in lite fler gissningar på när bebis kommer. Jesper har vågat gissa nu han med, haha. Men här kommer den nya listan..

25/12 - 09: Emelie
29/12 - 09: Marie
Nyårsnatten efter 00-slaget: Mamma och Jesper
1/1 - 10: Pitebon
3/1 - 10: Alex (syster), Martina
5/1 - 10: Malin K, Sophia
7/1 - 10: Jag själv
9/1 - 10: Sofia, Anki

Och Marie, jag stryker dig nu för bebis kommer inte att komma idag..tror jag inte. Iofs är inte dagen slut än men jag är ganska säker på min sak, hehe.

Nää, nu avslutar jag detta inlägget med en bild på skruttan som är HELT inne i musses klubbhus! Och så hoppas jag att jag kan få bjuda på lite vackra vinterbilder imorn istället.. Kram på er!



Mimmi och pissen (mobil)

Ja just nu sitter jag och dottern och tittar på Mimmi och en pisse på tv. Vi kollar på en av hennes filmer som hon fick på jul. Hon älskar ju Mimmi som sagt. Men det är en sak till hon älskar och det är lego duplo... Om hon vaknar på nätterna så ska hon kliva upp och leka med detta lego och verkligen inte somna om! Jag vet inte vad jag ska göra åt detta fenomen. Spelar ingen roll om jag plockar bort legot för hon går och plockar fram det. Samma sak med tågbanan. I morse vaknade hon halv 5 precis när jesper lön hem och då skulle hon leka och verkligen inte sova. Jesper bråkade med henne ett tag och sen tog jag över. För det är inte acceptabelt att kliva upp den tiden i våran familj! Jag tror att hon somnade om vid 05.30 och sen vaknade hon klockan 7 igen och skulle leka med detta lego och tåg.. Visst är det kul att hon gillar sina julklappar men såhär trodde jag inte att hon skulle bli. Nåja, det blir säkert bra. Synd bara att en annan blir så jävla trött att resten av dagen blir förstörd också för att jag kunde ju inte somna om ordentligt efter detta. Aja som sagt, det blir säkert bra nån gång. Tror att vi ska åka och köpa lådor med lock på som hon inte kan få upp själv, kan det vara nått kanske? Dom är ju inte så dyra ändå. Får se på det. Nu sitter jag mest och väntar på att det ska bli ljust ute så att vi kan klä på oss och gå ut. Ser nämligen ut att bli bra väder och jag är aningen fotosugen, hehe! Så då kan Tindra få åka lite pulka också och få lite frisk luft, har blivit lite dåligt med det dom senaste dagarna, fy på oss! Men det har ju inte varit toppenväder heller. Nä nu får jag nog sluta skriva. Bättre om jag gör det sen, hehe. Ha en trevlig dag!

Fingerfärg!

Ikväll har vi haft skoj serni! Eller i alla fall Tindra som har fått kladda, haha! Hon fick fingerfärg i julklapp av sin farbror Björn så det har vi testat för första gången idag och kul var det! I alla fall ända fram tills att hon smakade på färgen, då ville hon plötsligt inte greja mer, haha! Tror inte att det smakade så gott.. Men jag fick ju några bilder på mästermålarn i alla fall! Nyfikna?

Jag tänkte ju att nappen kanske hjälper mot att stoppa skiten i munnen men hon lyckades ändå, haha! Kladdigt blev det men det är det värt. Denna fina bilden ska vi i alla fall spara som hennes första riktiga teckning.



Så efter detta spektakel blev det att slänga ungen i badet kan jag lova, hehe. Men det tycker hon ju också är roligt. Tror nog att det blir roligare för varje gång hon badar. För idag kom hon på att hon kunde ligga på mage i badet och sparka med fötterna så att det plaskade värre än nånsin förr, haha! Tur att hon älskar vatten, för det gör både jag och Jesper med. Så jag ser verkligen fram emot att åka till skara sommarland till sommaren. Vi ska som vanligt dit över midsommar. Är det någon som vill hänga på föresten? Vi kommer boka stuga så fort dom släpps bara för att få bra priser och platser så hör av er om det låter intressant!

Jaja, jag bjuder väl på en badbild också då..



Har hon inte bus i blicken så säg?! Haha! Trollunge!

Sen tänkte jag bara visa er allergiker en bild också, hehe. Tindras prickar.. Sist hon fick sånna här prickar hade hon ju också ätit tomat dagen innan. Jag trodde ju att hon hade fått typ charlakansfeber eller nått eftersom att hon hade haft feber en hel vecka när prickarna uppstog och hon verkade som sagt ha ont i halsen. Men eftersom dessa prickar nu kommit igen och jag vet att hon åt ketshup igår så är jag nästan helt hundra på att det faktiskt är tomat ungen är allergisk mot. Men detta kan ju växa bort och det verkar bara vara mot tomat som inte är tillagad. För tomatsås i mat och sånt är inga problem liksom.. Nåja, här kommer en prickig mage.



Hon ser likadan ut på ryggen och upp i nacken. Jag vet inte om ni ser på dom mindre bilderna högre upp, kolla i hennes panna så ser ni fläckar, dessa fläckar är också prickar som jag gissar är av samma slag. Även i hårbotten kan man syna några sånna röda fläckar. Så vad tror ni? Håller ni med mig om att det kanske är tomat? Jag försökte i alla fall få tag på bvc hela dagen men som vanligt är det omöjligt..suuuuck! Visserligen finns det väl inget dom kan göra men hade varit skönt att kanske få det på papper att hon är allergisk så att man kan ge dagis och såntdär att hon inte får äta det rått och ketshup då.. Blir i alla fall att säga till när dagis öppnar igen. Synd faktiskt då hon verkligen gillade att doppa sina strips i ketshup. Enda sättet att få henne att äta ordentligt är när hon får "doppa" i någon sås.. Aja, finns väl annat..

Nää, detta får nog bli sista inlägget för ikväll. Jag ska försöka komma i säng i vettigare tid idag. Kanske jag kan sova några fler timmar även om dom inte blir många eftersom jag vaknar sjuhundrafemtioelva gånger per natt. Har fått in lite fler gissningar också men jag skriver upp dom imorn. Detta är faktiskt Tindras inlägg! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Ännu ett inlägg!

Ja jag har tråkigt just nu. Fick äntligen Tindra till att somna! Tröttade väl ut henne med mitt tjat kanske. Men det tog dock en timma att få henne att sova! Nåja, detta inlägget blir i alla fall lite svårplacerat då det kommer handla både om bebis i magen och Tindra, men jag får väl lägga det i bebis nr 2 kategorin bara för att det kommer bilder på magen, hehe.

Så därför börjar jag med magen också. Denna lilla tjej som är otroligt busig och sprattlig att jag orkar inte mer snart! Jag har så sjukt ont i mina revben nu och det enda barnmorskan sa är att det antagligen är p.g.a att bebis ligger så högt fortfarande och trycker så att jag blir öm..suck! Trodde ju att jag kanske kunde fått tips eller nån värktablett eller nått så att jag åtminstonde kunde fått sova en hel natt men inte.. Så jag får helt enkelt härda ut och hoppas på att jag inte får hosta. Förkyld är jag som attan! Tät i näsan för jämnan och det trycker lite i bihålorna men det är bara puffa på med nässpray! Då överlever man ju något sånär i alla fall. Jag har i alla fall tagit lite bilder på magen idag. Kanske dom sista? Jag vet att jag tog sista magbilden 39+0 med Tindra så man vet aldrig, hehe. Har photoshopat dom lite så att det kommer 2 bilder i en här nu..



Min rygg knäcks snart kan jag också säga. Framåttung delux! Har nu gått upp mer i vikt än förväntat av mig själv så jag blev ännu mer deprimerad. Varför måste man ställa sig på vågen när man är hos barnmorskan egentligen? Hehe. Men jag tror att den oväntade viktuppgången beror på vätska vätska och åter vätska. Upptäckte nämligen igårkväll att jag snart inte har några fotknölar kvar. Vart kommer all denna vätska ifrån? Det står då tydligt att alla graviditeter är olika! För såhär mycket vätska samlade jag aldrig på mig med Tindra och då är hon ändå fått mitt i sommarn under tryckande värme typ.. Eller ja det hade nyss varit i alla fall. Solen sken en liten stund men sen började det om att regna. Aja, det är bara härda ut, en vecka kvar till bf..jag skulle inte gråta om bebis vill komma imorn..Vet dock fortfarande inte vart Tindra kommer att få vara när vi åker till förlossningen. Finns inte så många som kan ta henne på så kort varsel. Jag menar, normalt folk jobbar ju eller går i skola. Men det löser sig säkert. Fan vad jag började skriva nu då..

Var i alla fall in på h&m en sväng förut, hittade jag något? Nej! Var inne och klämde på topen jag såg på gina men den finns fortfarande inte i några andra storlekar än S och XS så nu måste jag nog ge upp..

Jag har fått paket idag med! Ska åka ner och hämta det strax! Det är kläder till Tindra som jag köpt på tradera. Toppen som dagiskläder! Hoppas jag på i alla fall. Storlek 92 så då kanske hon kan ha dom ett tag, haha! Misstänker även att Tindra är allergisk mot tomat då hon för andra gången får prickar över HELA kroppen när hon ätit tomat. Men jag tycker att det är liiite konstigt ändå. För hon får inga prickar om hon äter mat med tomat i som tillexempel köttfärssås (jag har ketshup i min) eller pizza med tomatsås på. Förra gången hon åt tomat så åt hon den rå, tryckte i sig några körsbärstomater och såg ut som värsta prickigkorven dagen efter. Igår doppade hon pommes i ketshup och idag har hon prickar över hela kroppen. Så jag chansar på att det är tomaten. Kan inte komma på något annat faktiskt. Har försökt få tag på bvc kanske dom kan göra nått pricktest eller nått men som vanligt inget svar. Nåja, vi får väl se. Nu hör jag att hon vaknar i alla fall så nu ska vi ringa till pappa Jesper så att han får komma och hämta oss.

Ha en fortsatt trevlig dag! Jag bloggar garanterat mer ikväll..

D40 vs. D90

Ja det var ju ett litet önskemål om att jag skulle ta bilder med båda kamerorna och jämföra. Så nu har jag gjort det, hehe. Blev bara 3 bilder med varje för att fantasin tröt, haha!

På dessa två bilder (eller 4) så har jag använt dessa inställningar:
Slutartid 1/30
F5,6
ISO800
Brännvidd 55mm

 

Inte så stor skillnad egentligen på dessa två bilder. Jo, skillnaden var mycket större när man kunde se dom i större format men det är lite svårt att visa här på bloggen. Men bilden från D90 är bra mycket skarpare och ljusare och den har även skärpa mer utåt kanterna än D40.

 

Här ser ni nog en väldig skillnad. Eller jag gör det i alla fall. I D40´ns bild så är det väldigt mycket rödstick. Färgerna med D90 är klarare och mer verklighetsingivande. Sen är den även skarpare. Beror nog på att jag har fler fokuspunkter i D90 så att den hittar fokus på fler ställen, om ni förstår?

På dessa bilder nedan har jag använt:
Slutartid 1/100
F5,6
ISO800
Brännvidd 55mm

 

Dessa bilder var ett ganska bra exempel. Här ser vi att D40 överexponerar en hel del och ger inte en klar bild på hur färgerna ser ut. Behöver nog inte säga så mycket mer tror jag.

Nikon D40 var en helt underbar kamera när man var nybörjare! Jag ångrar inte att jag köpte den som första kamera, verkligen inte! Men jag är mer nöjd nu än nånsin!

Barnmorskan 38+6

Ja då har man varit hos bm igen. Hade superbra värden för en gångs skull, Hehe. 120 i hb, blodtryck 110/65, hjärtljuden 132 men sf-måttet vet jag inte. Hon sa det inte högt så jag vet inte. Nåja det blir nog bra. Förhoppningsvis var det ju sista besöket där nu innan bebis kommer. Nä nu ska jag hem och leka lite med kamerorna haha!

Svårt?

Att det skulle vara så jäkla svårt att få tag på sängkläder med mimmi på det trodde jag verkligen inte! Men nu har jag äntligen hittat! På tradera, helt nytt och för ett köp-nu-pris på 150 kr. Inte så farligt dyrt tycker jag. 48kr i frakt också.. Men ska man köpa ett bäddset med typ nalle phu på jysk för 225 så det var överkomligt enligt mig. Jag har letat som en tok då Tindra är helt galen i mimmi! Sen har hon ju en mimmi-säng också så vi tänkte väl inreda hennes rum lite i samma stil. Men jag har en känsla av att det kan bli lite mycket så nu får det nog räcka med mimmi saker. Eventuellt en sänglampa kanske? Men finns det någonstans då? Får väl kolla. Blev i alla fall glad när jag hittade det setet! Nu har min gubbe kommit hem också. Han har varit på bio med sin bror och en kompis. Dom såg götakanal 3. Hade jag också velat se men jag är glad att jag inte följde med då jag har mått halvtaskigt hela kvällen så jag hade nog inte orkat. Aja han verkar ha haft trevligt och det är väl huvudsaken? Nä nu ska jag försöka få bukt på min halsbränna och sen sova. Upp tidigt imorn som vanligt.. Natti natt!

Deppardag!

Ja usch! Jag har haft, eller har fortfarande, en riktig deppardag! Jag går på torp, ser ut som en luffare med sletna mjukisbyxor och en för stor tröja (läs: enda kläderna jag kan ha) och kikar på lite kläder. Man går bland alla smala fina tjejer som nästan ser ut att ha klätt upp sig extra mycket just idag. Ser massa fina gravida som trippar runt med perfekta runda magar och går i jeans! Jag ville bara hem och gömma mig under täcket tills ungen kommer ut! Letade efter en klänning men gav snabbt upp. Hittade en superfin tröja på gina i storlekarna small och xsmall..tack för den då.. Nää ingen bra dag för mig idag. Deppigast! Sen gör det inte saken bättre att jag känner mig lite pressad att klä upp mig lite till nyår också..men jag har ingenting att klä upp mig i så jag har tappat suget lite.. Nåja, skit samma, det löser sig säkert.. Jag har i alla fall fått in 2 nya gissningar, hehe. Så nu ser den uppdaterade listan ut såhär:

25/12 - 09: Emelie
29/12 - 09: Marie
1/1 - 10: Pitebon
3/1 - 10: Alex (syster), Martina
5/1 - 10: Malin K, Sophia
7/1 - 10: Jag själv
9/1 - 10: Sofia, Anki

Nu satte jag upp mig själv på den 7/1 också. Jag lutar egentligen lite mot 3e också men nää, 7e gissar jag på då. Jesper vägrar gissa för att han är en tönt, haha!

Nu ska jag fortsätta denna deppiga dagen med att käka en hel påse popcorn tror jag..imorn bär det ju av till barnmorskan igen..

God morgon..

Jag är så trött så jag måste hitta på nånting att göra för att inte somna. Så jag fick sätta mig här och skriva lite..suck.. jag vet inte vad jag ska göra åt saken. Men idag vaknade inte Tindra klockan 5 i alla fall. Hon vaknade klockan kvart i 7. Jag måste säga att hon hade en väldigt kort feberperiod också. Idag har hon 37.2 och alltså inte ens i närheten av någon feber, piggare än nånsin typ. Så idag är det jag som inte är vidare pigg.. Nåja, man får väl försöka härda ut denna dagen med.

Jag har fått in en ny gissning på när bebisen kommer med. Hade ju varit lite spännande att veta vem det är som har gissat då jag känner en hel del pitebor, haha! Men "Pitebon" gissar i alla fall på 1/1-10 så nu ser listan ut såhär:

25/12 - 09: Emelie
29/12 - 09: Marie
1/1 - 10: Pitebon
3/1 - 10: Alex (syster)
5/1 - 10: Malin K, Sophia

Och YES! Emelie hade fel, moahaha! Jag vet fortfarande inte när jag ska gissa på, men jag tror att jag får dra till med någonting snart. Jag ger det till imorn i alla fall. Då kanske det är fler som vill gissa med?

Vad händer idag då? Jaa, jag vet inte om vi åker ut till torp eller inte. Får se på det. Lär ju vara sjukt mycket folk i alla fall så jag vette sjutton om man ska orka. Får väl se. Usch, jag vill klippa mig också..men det lär jag ju inte hinna göra innan bebisen kommer om jag inte skulle ha tur och lyckas få en tid imorn liksom men jag skulle inte tro det.

Nä nu ska jag sluta gnälla och klaga på allt, det är bara onödigt. Blev även lite ändrade planer på nyår. Blir att åka ner till Jespers bror och käka lite och sådär. Får se hur länge vi stannar men kan ju vara trevligt en liten stund i alla fall. Blir även att kolla på fyrverkerierna i stan innan det. Dom skulle vara klockan 17.00 i museiparken så då ska jag försöka fota lite.. Får väl se hur det kommer gå.. Men nu ska jag sluta skriva i alla fall, magen kurrar.

Ha en trevlig dag!

Lite designer!

Ja nu har jag bytt min god-jul-design. Men jag vet inte riktigt om jag blev vidare nöjd med denna, men nu får det vara såhär. Färgerna känns väl inte helt jag heller men skit samma, orkar inte just nu.

Men sen har jag gjort andra designer som jag inte visat ännu. Bland annat Jennys som ni ser här:



Klicka på bilden för att komma till bloggen.

Sen har jag gjort lite småfix åt andra som jag knappt kommer ihåg..aja, det blir nog bra. Jag har dock inte haft så mycket ork att göra designer åt så många just nu, hehe. Kanske kan ta beställningar efter nyår någon gång igen. Får väl se. Det är en hel del som har frågat men nu kan jag väl svara åt alla..har inte tid, ork eller lust just nu. Men fråga igen efter nyår..eller när bebisen har kommit så att man kanske orkar sitta på röven längre än en halvtimme utan att behöva röra på sig, haha!

Nu ska jag i alla fall sova..ha en trevlig natt!

Så trött och seg!

Ja fy vad trött och seg jag känner mig nu, blä! Morgonen startade med att Tindra vaknade klockan 5 och skulle leka med bilar och lyssna på tip tap! Då sa dock mamma Malin absolut inte! Så det var bums i säng igen och hon somnade faktiskt om otroligt nog.. Sen vaknade vi inte fören 7.40 eller nått sånt. Det var mycket bättre! Då mös vi hemma lite innan vi begav oss till torp. Äntligen fick jag Jesper till att köpa nya byxor, haha! Det var på tiden kan jag säga.. Dom enda jeansen han har är det hål i på knät. Visst, det kanske är mode, men ett par hela byxor behövs enligt mig i alla fall, haha! Sen gick vi mest och strosade, försökte få Tindra att vila men fastän hon var dödstrött så vägrade hon..vet inte riktigt varför. Så vi gav upp och åkte ut med bilen, tänkte att då kanske hon somnar i bilen, men nej..hon vägrade! Jag vet inte varför hon plötsligt vägrade att somna bara idag..så det har inte blivit någon middagsvila idag vilket resulterade i stupning i sängen klockan 18 prick! Eller ja..nått därikring..

Efter torp åkte vi hem till Jespers pappa och hade en liten julafton även där. Blev prinskorv och köttbullar och massa annat gott. Helt otroligt att jag fortfarande är mätt fastän vi åt runt 14! Haha! Men gott var det i alla fall. Tindra öppnade paket och det verkade vara lite roligare att göra det idag, haha. Kanske var för att hon inte var lika trött? Ingen aning. Men detta fick hon i alla fall.





En dockvagn med Nalle Phu på. Jättefin! Så hon gick runt med den en stund. Hon har även gått runt med den lite här hemma även om det mest var tip tap och trätåget som gällde. Men det kommer nog. Hon börjar faktiskt intressera sig lite för dockan och jag tror att det kommer bli ännu mer när den riktiga bebisen kommer. För då har ju liksom Tindra också en bebis att ta hand om. Nåja, vi får väl se. Det följde även med en säng med skötbord, en matstol och massa småartiklar som sked och gaffel m.m i detta paket. Och Frida, skyll dig själv att du satte dig i skottvinkeln, haha! ;) Efter ett tag tyckte jag att Tindra började kännas väldigt varm. Jag har iofs tyckt det hela dagen, men nu blev det värre så efter fikat så åkte vi hem. Eller jag och Tindra åkte hem och Jesper och hans bror åkte vidare till torp. Mycket riktigt, Tindra hade feber, 38.6. Suck! Tar det aldrig slut? Hon var ju för sjutton nyss sjuk!? Aja, jag är glad att hon klarade av julafton utan att vara sjuk i alla fall...

Egentligen hade vi tänkt gå på bio imorn och se Göta Kanal 3. Tror dock inte att det blir något. Känns inte bra att lämna bort Tindra när hon är sjuk. Jag sa till Jesper att han gärna fick gå med sin bror själv om han ville men vi får se som sagt. Jag får prata lite med han när han kommer hem. Jag och Tindra har i alla fall "skruvat" upp resten av grejerna till dockan och så har jag även hängt upp denna:



På Tindras dörr. Det var en julklapp från hennes gudmor. Jättefin! Jag har länge funderat på att köpa någon slags skylt eller ett väggord eller nått att hänga på Tindras dörr men nu behöver jag inte fundera mer, hihi. Den passar jättebra där! Så den tackar vi för!

Vad händer resten av denna kvällen då? Jaa, jag väntar som sagt på att Jesper ska komma hem sen vette sjutton. Jag funderar på att börja knåpa på en ny design till bloggen eftersom julen nu är över, hehe. Har dock ingen aning om vad jag ska göra så det är svårt.. Några tips? Annars blir det nog att ta det lugnt och kanske se någon film. Om det går nått vettigt på tv? Jaja vi får väl se. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll i alla fall!

Suck vilket väder!

Det stormar och snöar värre än jag vet inte vad! Och det är riktig jäkla blötsnö som kommer också. Det går inte att gå utanför dörren för det känns som att det snöar spik rakt i ansiktet. Nej fy! Sånt här väder kunde jag vara utan alltså. Så just nu sitter Jesper och ser på harry potter (första filmen) och jag sitter och skriver här. Tänkte även lägga upp lite bilder från Tindras lek med nya julklappar, hehe. Hon fick ju liksom inte en pryl, haha! Men jag ska försöka skriva vad hon fick..

x En tågbana i trä med djur och figurer (av sin mormor)
x En gunghäst (av sin farmor)
x Kläder (farmor)
x Pengar på sitt sparkonto (sin morfar)
x Pyjamas (Jespers mormor)
x Fårskinnsfäll (min mormor)
x Bok (sin moster Jessica)
x 3 olika pussel (av oss, farmor och Jespers mormor)
x Pengar som vi inte köpt något för ännu (sin moster Anna-Carin och Ulla och min gammelmormor)
x Leksaksbuss (av oss)
x Filmer med nalle puh, musses klubbhus, Tingeling och mumintrollen (av oss)
x Lego duplo (av oss)
x Fingerfärg (farbror Björn)
x En kudde som farbror Felix gjort på slöjden som det står Tindra på
x En docka (Faster Frida och farfar)
x En bärbar cd-spelare (Pelle och sina mostrar Alex och Jennifer)
x Tofflor som såg ut som katter (Frida)
x En pulka som hon fick några dagar före jul (min mormor)
x En bil med musse pigg som chaufför från musses klubbhus (Björn)

Nu tror jag inte att jag har glömt något..fast det har jag säkert. Förlåt för det i så fall för jag orkar inte springa in i Tindras rum och titta just nu, hehe. Men hon har i alla fall lekt med endel av grejerna idag. Hon är verkligen nöjd över det mesta tror jag. Och ännu är hon som sagt inte klar. Vi har endel saker kvar att köpa men vi vet inte riktigt vad än, hehe. Det är svårt även för oss att få pengar för att gå och köpa nått som Tindra behöver eller vill ha, hehe. För nästan alla i min släkt har ju skickat pengar så att vi får gå och köpa saker till henne och det har inte varit så lätt som man tror, hehe. Men spela roll om hon får det igår eller om en vecka liksom. Hon får det i alla fall. Det blev nog mycket för stackarn igår, haha! Och även imorn får hon ju lite mer när vi ska hem till hennes farfar och äta lite mat och sådär. Blir nog trevligt. Men som sagt, lite bilder kan jag ju bjuda på i alla fall. Här kommer dom!

Jag tyckte att mittenbilden blev så gullig när hon skulle ge dockan en puss, hehe. Men som sagt, hon ser väl ganska nöjd ut eller? Haha! Sista bilden har hon ju fått på sig pyjamasen och är redo för sängen också. På dom första bilderna har hon kläderna som hon fick igår på sig.

Fick även en annan rolig bild på Tindra idag, haha! Kanske bara jag som tycker att den är rolig dock. Det är nämligen så att hon har hittat våran lilla kompaktkamera och den tycker hon är superrolig! Hon springer runt och säger "kort" och så viftar hon med den, haha! Hon vet i alla fall vad man ska göra med den. Undra om fotointresset kan gå i arv? Haha!



Lilla pluttefian min. Nu har hon dock somnat och det är lugn och ro i huset. Trodde aldrig att hon skulle somna så pass snabbt med tanke på att hon låg och vilade i över 2,5 timme förut. Vi blev tvugna att väcka henne! Men hon är väl fortfarande trött efter igår antar jag. Plus att hon vaknade klockan 6 även imorse trots att hon somnade sent igår, suck.. Hoppas hon kan sova lite längre imorn då.

Vad har vi annars gjort idag? Jaa, vi var ute på torp en snabbis imorse, men allt var ju stängt så det var ingen idé så vi åkte till spara och handlade sen åkte vi hem och här har vi varit hela dagen. Såg en film medan Tindra sov och har bara tagit det lugnt. Nu ska jag snart gå och vara social med min man men jag kände för att skriva av mig lite, haha!

Nu tänker jag bara skriva, fastän jag redan tackat dom flesta, TACK TACK TACK för alla fina julklappar som både vi och Tindra har fått! God jul på er och jag skriver nog inte mer idag.. Ha en trevlig kväll!

Tröttare än tröttast!

Behöver jag säga att Tindra knappt hann lägga huvudet på kudden innan hon somnade? Haha! Blev otroligt mycket för henne idag. Hon tröttnade till och med på tomten, hehe. Men det var spännande att få paket även om hon bara hade ro i kroppen för att öppna ett så att Jesper satt och öppnade resten, haha! Jaa, vi får väl se hur hon reagerar när hon får se alla nya leksaker imorn. Jag hade i alla fall tänkt visa några bilder från våran julafton. Så jag visar först bilderna och sen kan jag skriva några fler rader..

Funderar på att köpa en sån polisbil till Tindra. Den tyckte hon var skitrolig! Dock blev man lite trött i huvudet då sirenerna ljöd hela tiden, haha! Men hon lekte med den hela kvällen, till och med efter att hon fått alla nya julklappar. Ska hon bli en riktig biltjej måntro? Man börjar ju undra i alla fall, hehe.

Angående tomten så var hon inte ett dugg rädd denna gången heller, trots att det kom hela 3 stycken till oss! Vi måste ha varit ordentligt snälla iår i alla fall, hihi. Tindra kramade tomten och kunde även sitta i hans (hennes) knä utan problem. Dock tröttnade hon lite och började vinka hej då efter halva paketutdelningen, hehe. Och hon var inte speciellt intresserad av att öppna paketen heller, det var bara roligt att hämta dom från tomten. Så Jesper blev den som fick öppna nästan alla hennes paket. Men hon var så grymt trött när tomten kom så det var inte så konstigt. Tror att hon kommer bli gladare för julklapparna imorn när hon vaknar pigg och glad. Så imorn kommer det komma fler bilder kan jag lova, hehe.

Men nu orkar inte jag skriva mer, jag ska lägga mig i soffan och glo på göta kanal! Ha en fortsatt trevlig julaftonskväll och sov så gott!

Julaftons morgon!

Jaa, Tindra har då redan kommit in i barnens vanor att vakna före fan på morgon, haha! Hon vaknade tio i sex och vägrade somna om. Så det var bara kliva upp och vi var som zombies hela familjen. Men nu har vi fått vila en stund så nu blir det snart att hoppa in i duschen. Tänkte bara visa lite bilder. Här kommer dom!

Tindra blev i alla fall ordentligt nöjd. Hon älskar sånna pärlor! Eller jaa, hon älskar väl allt som är smått och pilligt, hehe.

Nä nu vill jag bara önska er alla en riktigt god jul! Nu blir det dusch och påklädning för hela familjen, hehe!
GOD JUL!!!

Jag har blivit med kamera!

Jaa, jag har väl varit med kamera länge, men nu är jag med avancerad kamera, haha! Jag har nämligen fått en helt otrolig julklapp av min man så jag höll på att trilla av stolen jag satt på! Han kommer hem med ett stort paket som han ber mig öppna och mina ögon gick i kors! Jag har fått en Nikon D90!!!! AAAAAH! Jag skrek nästan rakt ut alltså, hihi. Stod och hoppade upp och ner! Herregud vad glad jag blev! Inte konstigt att vi haft det lite kärvt om pengar vissa månader när han har stoppat undan och gömt från mig för att kunna köpa den, hihi. Älskade gubben min! Så självklart har det blivit några testbilder. Men jag har ingen fantasi så dom blev inte så många. Kommer ju dock bli en hel del bilder imorn då Tindra får öppna alla julklappar och sådär. Nåja, här kommer några få bilder..



Denna bilden blev jag egentligen mest facinerad över av alla bilder! För när jag har fotat med min D40 på iso 400 (exempelvis) så blir bilderna ofta gryniga och det syns liksom att man varit och grejat med iso-talet. Denna bild är fotat med iso 500 och den är fortfarande otroligt skarp! Men gud vad knepigt alla knappar och rattar och inställningarna sitter på denna kameran, haha! Är ju nybörjare på nytt! Här kommer fler bilder..





Haha denna bilden är väl för härlig? Jesper "hoppar" med Tindra. Han slänger henne alltså över huvudet typ, haha! Lyckades då få en bild när hon är påväg ner och håret står rakt upp och Tindra garvar som aldrig förr!



Jag vet att stjärnorna lyser olika starkt. Vet inte vad det beror på faktiskt då lamporna har precis samma styrka och kommer ur precis samma förpackning! Knepigt.. Någon som varit med om det förr?





Våran julgran lyser STARKT blått kan jag säga, hehe! Men det är mysigt!

Det var alla bilder som jag hade att bjuda på ikväll. Men som sagt, det kommer bli mer imorn. Vet dock inte om jag kommer lägga upp riktigt alla här eller om jag lägger upp dom på bilddagboken. Jaa min bilddagbok lever fortfarande och det kommer faktiskt in bilder där då och då, hehe. Sen får vi väl se om jag orkar ladda upp alla imorn över huvud taget eller om det blir senare. Nåja, håll till godo!

Nää nu ska jag faktiskt ta mig en snabbkik här innan bingolotto börjar. Ångrar att jag inte handlade så att man kunde gjort lite julgodis, hihi. Attans att man skulle glömma handlingslistan hemma! Ha en trevlig kväll!

Blodsockerfall!

Just nu sitter jag och skakar! Jag fick världens blodsockerfall så nu sitter jag och tuggar på en chokladbit. Det börjar kännas lite bättre men det är så jäkla obehagligt att skaka. Men men, snart över i alla fall. För nu börjar jag bli hungrig istället trots våran brakfrukost på obs, hehe. Men jag ska ta mig någon macka här efter jag skrivit klart. Nu börjar gissningarna komma in i alla fall. Det är kul att se att många tror så olika, hehe. Jag själv har faktiskt ingen aning..vissa dagar känns det ju som att hon kommer på stört liksom..så jag väntar lite till innan jag själv gissar, hehe. Men såhär ser gissningarna ut än så länge. Fortsätt gärna gissa!

25/12 - 09: Emelie (i övermorgon?? Hoppas du har fel, haha!)
29/12 - 09: Marie
3/1 - 10: Alex (syster)
5/1 - 10: Malin, Sophia

Nu har vi köpt en liten julklapp som Tindra ska få i julstrumpan. Vi har även köpt en julklapp från min låtsaspappa och småsyskon, till Tindra såklart! Sen har vi handlat gröt som vi ska äta till frukost imorn, hihi. Och även lite skumtomtar och chokladtomtar som Tindra kommer få i julstrumpan. Så hon kommer nog vara tillräckligt sockerspeedad imorn så man får knocka henne för att få henne att sova på kvällen, haha! Nää men det är tur att vi inte ska vara hemma utan vara runt en massa folk imorn så jag har en känsla av att hon kommer totaldäcka så fort vi sätter henne i bilen för att åka hem. Blir nog inga större bekymmer.

Nää, nu ska jag ta tag i att städa lite medan jag fortfarande orkar. Ikväll blir det mys för hela slanten! Får se om jag orkar skriva sen. Annars får ni ha en trevlig dag och kväll! Kram på er!

Fler som vill gissa?

Jag har bara fått in 2 gissningar om när bebisen kan tänkas ploppa!

Marie: 29/12-09
Syrran (Alex): 3/1-10

Är det inte fler än så som vill gissa?? Haha kom igen! Och Jesper, jag vet att du läser när du kommer hem inatt, gissa du med, haha!

Varför är jag så sjukt pigg just nu? Får nog gå och ta min järnmedicin nu och sen försöka sova fastän jag misstänker att det inte kommer vara det lättaste.. Got natt folket!

Julstök!

Kanske inte riktigt, men stök och städ är det som står på menyn. Har precis "julstädat" lite i Tindras rum. Plockat bort lite babyleksaker och sånt som hon inte intresserar sig för längre. Vi måste ju göra plats för det nya som kommer, hehe. Så nu har jag precis lagt en trött liten dam som faktiskt hjälpte till lite med städningen. Nu kan vi ju bara hoppas att det får vara städat fram till julen faktiskt kommer, haha! Men vi ska förmodligen vara ute och ränna endel imorrn så hon hinner nog inte stöka ner så mycket (peppar peppar). Nu funderar jag på att ta tag i vårat sovrum lite. Ligger endel tvätt och bröte här och där. Sen är jag lite sugen på att göra iordning "bebishörnan" där inne med och ställa iordningen sängen och sådär. Men jaa, jag måste känna efter så att kroppen verkligen orkar, för jag känner mig själv. Påbörjar jag något kan jag inte sluta fören det är klart oavsett hur ont det gör! Men men, ska känna efter i alla fall. Övriga lägenheten kommer få sig en omgång imorn. Jag ska ge min gubbe en spark i röven för han får banne mig hjälpa till!

Angående imorn då, och vårat rännande. Blir eventuellt en frukost på obs, smaskigt! Men det är inget bestämt än. Annars så ska vi till Ö&B och se om dom har några julstrumpor. Det har vi totalt glömt bort att kolla tidigare och vi vill gärna ha julstrumpa som tradition till Tindra, hihi. Så en sån ska letas upp! Sen ska vi köpa en liten julklapp att lägga i den såklart. Efter det ska vi handla. Jag måste för övrigt göra en handlingslista efter jag skrivit färdigt detta. Måste ju handla lite risgrynsgröt som vi kan äta på julaftons morgon. Ska även köpa lite clementiner och annat gotta. Mat kan vara bra att ha också, hehe. Sen blir det som sagt städning och sånt och sen uppesittarkväll med bingolotto. Så det är en fullspäckad dag imorn men jag tror att den kommer bli mysig trots det.

Nä nu måste jag göra min handlingslista medan jag kommer ihåg vad vi ska köpa, hehe. Ha en trevlig kväll!


Okej då!

Jag hade inte tänkt fota min mage idag. Jag orkade inte. Men sen tänkte jag att man vet ju aldrig när sista chansen för en magbild blir heller, hehe. Så nu kommer en magbild från 38 fullgångna veckor!



Jaa, så ser man ut nu. Magen har sjunkit en hel del faktiskt fast ändå har halsbrännan kommit tillbaka. Illamåendet däremot verkar ha försvunnit, tack och loooov! Men jag ska väl inte säga för mycket. Jag kan fortfarande börja må illa av viss mat och sådär. Jag kan bara äta det jag verkligen är sugen på annars får jag inte i mig många tuggor av maten. Men snart är det ööööver och jag längtar så jag håller på att spricka! Jag vill veta vem denna tutta är ju! Undra om man skulle greja iordning bebishörnan idag, hihi. Vi får se. Jag ska orka också, hehe. Men eftersom jag sov på soffan så känns höfterna mycket bättre. Men vi ska ut till biltema idag och lämna tillbaka en julgransbelysning och även köpa lite glitter till granen. Så det är inte säkert jag kommer orka.

Jaja, nog svammlat om detta. Idag blir ju Tindra 1½ år också. Mammas stooora tjej! Hon är så söt på mornarna (ja givetvis är hon väl söt jämt!) då hon kliver upp. Hon springer fram till granen och petar lite på den, sen tittar hon på mig, duttar med pekfingret på sin andra hand och säger "baja baja!", haha! Då svarar jag "jaa Tindra, aja baja!", då skrattar hon och springer därifrån, haha! Efter en stund går hon tillbaka till granen men denna gången petar hon på julklapparna och sen säger hon "baja baja", haha! Hon är för rolig! Men hon är i alla fall duktig som inte sliter och drar i det roliga julklappspappret!

Sen måste jag bara berätta ännu en rolig sak om Tindra. Idag när vi precis kommit ur duschen så satte jag henne på skötbordet inlindad i en handduk medan jag själv torkade mig. Då tittar hon på mig och utbrister "tutte!!" och så pekar hon på mina bröst, haha! Skitglad var hon! Hon hade ju rätt, det var ju faktiskt tuttar, haha. Barn är för härliga..

Nää det var allt från mig denna gången tror jag.. Men glöm inte gå in HÄR och rösta på mig på dagens blogg! (Jag är nummer 6!!) Kolla inlägget nedan!


Chock!

Haha ja jag fick mig en liten chock när jag loggade in på min blogg här nu. Jag har nämligen blivit en av finalisterna i en "dagens blogg tävling"! Så nu går ni in och röstar på mig tycker jag! Jag är blogg nummer 6!



Antingen klickar ni på bilden eller här: http://emmelist.blogg.se/2009/december/finalisterna-i-dagens-blogg-1.html för att komma till inlägget. Så in och rösta med er nu! :D

2 veckor kvar!

pregnancy calendar

Helt sjukt..imorn har jag gått 38 fulla veckor av denna graviditet. Tiden har rusat iväg snabbare än nånsin. Man får lite ångest när man tänker på hur snabbt tiden går egentligen. Jag var ju nyss i vecka 25 och var och gjorde ett könsultraljud liksom.. Men nu börjar det kännas att tiden snart är inne. Jag tror till och med att denna bebisen har fixerat sig! Helt otroligt, haha! Det är i alla fall en märklig känsla. Huvudet har i alla fall åkt ner en bit, det kan jag känna själv, men har svårt att känna om huvudet sitter fast. Tror nämligen att hon fixerade sig igår. Jag gick för att dra upp persiennerna i vardagsrummet och då strålade det till och gjorde sjukt ont "down stairs" så jag fick stanna upp ett tag, sen gick det över och jag har inte känt något sen dess. Förutom lite spänningar och stickningar precis där livmodern sitter i "normala fall", där menvärken brukar sitta, där sticker det emellanåt. Nåja, som sagt, det återstår att se. Ska till barnmorskan om en vecka.

Vissa dagar börjar jag fundera om bebisen verkligen kommer stanna till efter nyår. För vissa dagar har jag så kraftiga och relativt regelbundna sammandragningar så att jag nästan blir rädd. Men jag hoppas verkligen att jag har fel. Vill gärna ha mitt lilla januaribarn, hihi. Även om det hade varit lite coolt att föda barn på nyår så att man kan ligga på bb och kolla på alla raketer, hehe. Men då föder jag gärna efter 00-slaget, haha! Aja, det är ju inte direkt något man själv kan styra men jag lär garanterat få käka upp att man ens funderat på att bebisen kan komma tidigare.. Nä nu får vi ställa in oss på att gå 2 veckor över tiden istället! Så kommer det vara! Kanske skulle göra en favorit i repris? Med Tindra hade jag ju en liten "tävling" på min blogg där folk fick gissa vilket datum bebisen skulle komma. Någon som vill gissa? Vilket datum kommer bebisen?

För övrigt mår jag ganska bra för tillfället. Kommer bara flytta ut på soffan igen så att mina höfter kan må någorlunda bra. Halsbrännan har däremot kommit tillbaka och jag har börjat om att knapra novalucol som faktiskt funkar hyfsat bra! Jag måste ta en innan jag går och lägger mig om jag inte vill vakna mitt i nätterna av sura uppstötningar och sånt mysigt.. Jäjä, snart i mål! Det var allt för idag.. Ha en trevlig kväll!

Skönt och inte skönt..

Jag tror faktiskt att Tindra har vant sig med sin nya säng nu. Hon kan fortfarande vakna om nätterna men hon somnar om lika fort igen och utan problem, hon somnar fort och helt själv på kvällarna. Otroligt skönt faktiskt. Nu behöver jag inte ha panik över att bebisen i magen inte ska ha någon säng, hehe. Så nu vågar jag andas ut och säga att Tindra är så duktig så! För att komma till något som är mindre skönt.. Mina höfter.. Jag har ju börjat sova i sängen igen bara för att jag inte vaknar av Tindra annars och det känns. Jag har redan ruskigt ont i mina höfter och jag börjar fundera på om det är värt det. För om jag har dörren till Tindra stängd så vaknar jag när hon knackar på dörren det var ju mest när dörren var öppen som jag inte vaknade.. Vi får se hur jag gör ikväll för det är inte skönt att ha såhär ont.. Vad ska vi göra idag då? Jaa, jag ska väcka jesper om en halvtimme eller nått. Då blir det att klä på oss allihopa och sen ska vi åka till tandläkaren. Jesper ska på slutkontroll efter sin operation. Men han är ju inte vidare nöjd efter operationen så vi får väl se vad dom säger. Jag menar, han har ju fortfarande ont och problem med låsningar? Men men, vi får se hur det går. Efter det ska vi ner till björn en sväng och sen får vi se om vi hinner göra nått mer innan jesper börjar jobba. Nu jobbar han bara idag och imorn sen är han ledig igen. Skönt faktiskt. Nä nu ska jag lämna om julgranen dricker något vatten och gör den det ska den få lite socker och mer vatten så klart! Ha en trevlig dag!

Lite bilder och en mystisk man..

Jaa, nu börjar denna dagen lida mot sitt slut. Jag var ju som sagt inte på mitt bästa humör imorse men faktiskt så blev det bättre efter lite frisk luft! Vi klädde på oss efter att Tindra vaknat och gick ut på en liten promenad. Blev lite fotat men inte så mycket som jag ville. Det blir det aldrig när Jesper är med, undra varför? Kan det vara så att han inte har tålamod att vänta på mig? Haha! Tror det. Så nästa gång går jag själv! Men när vi var ute på denna promenad stötte vi på en mystisk man. Vet inte riktigt vad han hade för sig. Han plumsade runt i snön och verkade inte riktigt veta vart han hörde hemma. Undra om han skulle bygga sig ett litet bo där i skogen? Vad skulle han annars ha en gran till?

Han såg ut att vara lite kall så jag erbjöd honom att följa med oss hem. Han fick gärna dra pulkan med min dotter i bara för att få upp värmen. Detta tackade han för. Han var allt bra mysig den där karln!

Tindra var inte så förtjust att åka pulka idag. Tycker inte att hon sitter vidare bra i den. Men nu är det lite sent att lämna tillbaka den, hehe. För går det lite uppåt, upp för en liten backe, ser det nästan ut som att ryggen böjs bakåt på henne trots det höga ryggstödet. Men det gick i alla fall bra så länge det var plant, eller gick nerför, haha! Sen fick hon ju syn på två flygplan också. Sånna där militärflygplan ni vet? Gripen eller nått sånt heter dom väl? Aja, hon var väldigt imponerad när dom flög över oss eftersom dom flög rätt lågt. "Oj!" sa hon och pekade mot himlen. Det ser ni på en av bilderna som kommer visas här nedan. Ååh jag måste bara få säga att ungar är väl sååå söta med sina äppelröda kinder efter att dom varit ute i kylan en stund. Jag vet, jag har sagt det förut, men dom är så söta att man bara vill nypa dom i kinderna! Här kommer dagens ranson av bilder i alla fall.

Efter promenaden åkte vi och handlade lite mat. Blev färdigkryddat kebabkött med pommes idag. Kan ju säga att Tindra åt 2 portioner! KORS I TAKET! Man kan ju undra om hon håller på att bli sjuk igen för det var samma sak igår, hon åt upp en hel portion med spagetti och köttfärssås.. Hon har ju en tendens att "hamstra på sig" och äta en jäkla massa några dagar innan hon blir sjuk. Men jag får hoppas att det bara är hennes matvanor som ändras. Nåja, efter maten stack Jesper ut en sväng och jag och Tindra busade på i vanlig ordning. Så det blev några bilder från buset med, hehe. Hon är allt en riktig tokfia lilla Tindra!

Efter dessa bilder så kom Jesper hem och vi tog in våran julgran. Medan vi höll på att greja med granen kom Tindrabus springandes och föll framstupa och slog i överläppen i golvet. Så det kom lite blod och ungen har numera en fet fläskläpp. Jag gav henne en såndär isgrej att suga på, en sån i plast så att inte läppen skulle bli alldeles för stor men den svullnade ganska bra ändå. Tog dock inga kort då. Får väl se hur den ser ut imorn. Efter det så blev det välling och sen hängde hon på en liten stjärna i granen sen ville hon sova. Hon var svintrött!

Som jag sa, granen. Vi ändrade våra planer igen och tog in granen för att klä den ändå. Jag tycker att den blev ganska fin men vi ska köpa lite glitter till den också. Lamporna kanske blev i det starkaste laget men jag gillar den i alla fall. Såhär ser den ut:

Nu ligger även alla julklappar under granen men dom bar Jesper dit efter att jag hade fotat så jag orkade inte gå dit och fota igen. Kanske en annan dag.. Granen var även lite mindre än vad vi hade tänkt oss men jag tycker att den gör sig ganska bra i vårat, inte allt för stora, vardagsrum. Mysigt lyser det i alla fall.

Nää nu ska jag faktiskt mysa ner mig i soffan med varm choklad och ostmackor! Blood diamond står på menyn också. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dåligt humör

Ja jag är på ruskigt dåligt humör idag känner jag. Vet inte riktigt varför men jag känner mig bara arg och så jävla less! Sen är jag så jäkla rastlös. Jag vill åka till ikea men känner att det är fan ingen idé för det jag vill köpa får vi ändå inte plats med i bilen! Hur kan man vara så jäkla dum och köpa en bil utan dragkrok? Det misstaget kommer jag inte göra om.. Sen är det nog lite andra saker som spelar in också men jag orkar inte skriva dom här. Trött som fan! Har inte sovit många timmar inatt för att Tindra har hostat och jag har sovit inne i sängen för att jag annars inte vaknar av Tindra. Och gubben min är INTE att lita på vid sånna tillällen. Kan ju bara säga att vi väckte honom säkert 10 gånger imorse, plus att Tindra gapskrikit och jag har dammsugit och han vägrade vakna! Jag fattar inte! Tänk om jag också kunde få göra så..bara ligga och inte vakna. Hur skulle vårat hushåll se ut då? Ha!

Nää nu ska jag sluta klaga. Försöka i alla fall. Blir nog inte så lätt. Vi har i alla fall bestämt oss för att vi ska vara hemma på nyårsafton. Hemma och ta det lugnt och inte gå utanför dörren..typ.. Jag orkar inte åka någonstans och Jesper var inte heller sugen på det. Blir det nått så blir det hemma hos oss. Funderar på om vi skulle strunta i allt och gå och lägga oss klockan 22, haha! Jag kommer vara så jäkla trött ändå. Och vi kommer nog inte ens köpa några egna raketer iår. Men vi får väl se hur vi gör, hemma kommer vi vara i alla fall. Då slipper Tindra vara hysterisk för att hon måste somna någon annan stans än hemma också.

Blir nog ingen julgranspyntning idag. Blev lite ändrade planer igårkväll... Men vi får se idag. När Tindra vaknar så ska vi gå ut på en liten promenad i alla fall. Och nu är jag hungrig igen..blä..ha en bra dag då..

Mysfaktorn är hög!

När man kommer hem till oss är mysfaktorn utomhus otroligt hög. I alla fall enligt mig. Jag älskar att julpynta utomhus! Massa lampor och sånt är så himla fint! Sen finns det säkert dom som tycker totalt tvärt emot, men inte vi. Jesper är helgalen i allt vad sånna här lampor heter så det kanske är han som har smittat mig lite? Hehe! Jag tycker i alla fall om det och ni har ju fått se hur våran framsida ser ut. Men nu har våran framsida blivit ännu mysigare tack vare snön som kommit.

Ser kanske inte ut att vara så mycket snö men vi har alltså en halvmeter på sina ställen. Men eftersom det blåste så pass mycket när snön väl kom så blev det drivor istället, hehe. Kallt har vi i alla fall. Vi har haft upp emot 10 minusgrader här under dagen och nu är det ännu kallare. Huttrar gör man i alla fall men det är mysigt. Hellre såhär än 4-5 plusgrader, slask och regn! Imorn får vi se om vi orkar ta oss en liten promenad. Jag är lite halvt fotosugen faktiskt, hehe. Vill fota lite snö medan vi har det liksom, haha! Nåja, vi får se imorn.

Även inomhus är det ganska mysigt nu för tiden. Tomtar, julgardiner, massa ljus och dylikt. Så jag fotade faktiskt våran lilla tomtefar som i vanliga fall brukar stå på bänken men stod på köksbordet nu medan vi åt middag. Blev för övrigt fläsknoisette med potatisgratäng och bearnaissås! Det satt gott i kistan!

Vad ska man hitta på nu då? Jag är lite halvt rastlös faktiskt. Hade jag inte fått så jäkla ont i ryggen och höfterna när jag städade här hemma förut så hade jag nog tagit bilen och åkt och köpt nått gottit att smaska på, hehe. Men det är så sjukt jobbigt att köra bil så jag orkar inte. Går det nått bra på tv? Antagligen inte, det gör det aldrig på lördagar..

Imorn blir det julgranspyntning för hela slanten! Nu får ni ha en trevlig kväll!

Hurtiga bullar!

Vill ni veta var min gubbe och min dotter är nu? Påväg ut till torp. Kanske ingen jätte-nyhet men det som jag kommer att skriva efter detta är ett litet halleluja-moment, haha! Dom GÅR!! Jesper tog Tindra i pulkan och knallade iväg! Så jag ska snart göra mig iordning och ta bilen och åka efter. För jag, med mina fogar, orkar knappt gå fram och tillbaka till bilen. Så det blir inget Liseberg för oss iår. Men jag tycker att det är grymt jobbat av Jesper att gå och dra Tindra i pulkan hela vägen till torp! Hade jag aldrig orkat. I alla fall inte nu..

Vad händer annars idag då? Jaa, vi har sovit bort i princip halva dagen här nu. Tindra somnade och sov 2 timmar och det gjorde både jag och Jesper med. Jag somnade bredvid Tindra och Jesper på soffan, hehe. Men det var skönt att få lite extrasömn. Men men, nu ska vi som sagt ut till torp. Till biltema närmare bestämt. Ska kolla om dom har några vettiga ljusslingor som vi kan sätta i våran gran som vi planerar att klä redan imorn. Plus att vi ska köpa reflexväst till lillprutten. Känns som att det är bra att ha. Sen får vi väl se vad det blir av resten av dagen.

Men nu ska jag faktiskt ta och göra mig iordning så att jag är klar när Jesper ringer.. Ha en trevlig dag allihopa!

God kväll kära vänner!

Detta är något jag aldrig kommer göra igen..inte fören Tindra är stor nog att kunna sitta och vänta medan man beställer. Talar jag i gåtor? Jag ska förklara. Jag och Tindra åkte ut till torp med bussen, inga konstigheter alls! Jag tog ingen vagn med mig så vi tog en vanlig kundvagn. Tindra var helnöjd under hela tiden faktiskt, trots att hon inte fick gå. Hon satt och tjötade på värre än vanlig och sjöng på sin "tipp tapp". Allt var frid och fröjd tills jag hade kommit på den smarta idén att jag och Tindra kunde äta ute på torp..... Men jag kan ju för sjutton inte lämna en 1½åring själv vid ett bord oavsett hon sitter i en stol eller i en vagn liksom! Så jag hängde våra jackor och gick till kön. Här kommer det jobbiga. Jag var tvungen bära Tindra eftersom det var så mycket folk samtidigt som jag skulle bära en bricka full med mat och dricka. Jag kan lova er att det gör jag aldrig någonsin om! Jag spillde ut hälften av drickan och höll på att tappa Tindra i golvet. Kan tänka mig att folk började undra om jag var riktigt frisk i huvudet egentligen. Maten var god även om det slutade med att jag käkade upp Tindras pannkakor och hon käkade upp mina pommes, haha! Men hon gillade allt pannkakor med sylt och grädde. Hon åt nääääästan en hel innan hon vägrade och skulle ha mina pommes istället. Nåja, efter maten hade det kommit ännu mer folk till torp så jag orkade inte ens fortsätta så vi tog bussen hem igen.

Väl hemma satte vi oss i soffan och mös lite. Sen busade Tindra med bollarna i sitt rum men det märktes att hon var otroligt trött efter denna dagen. Vi har som sagt hållt igång endel. Så då hoppade vi in i duschen sen blev det ännu mera mys, på med pyjamas, vällingflaska och nu sover hon som en stock! Kan ju tillägga att hon somnade heeeelt själv även idag! Så nu håller vi tummarna på att det fortsätter gå såhär bra!

En annan sitter och väntar på att gubben ska komma hem. Han var i Uddevalla nu i alla fall så det dröjer nog inte så länge till, hihi. Då blir det fredagsmys för hela slanten! Så ni får ha en trevlig kväll! Kram på er!

Snöbus!

När Jesper åkt till jobbet och traktorn hade skottat färdigt här ute så klädde vi på oss. Tindra vad för övrigt helt besatt i traktorn och skulle bara stå i fönstret och titta på den, haha! Hon vägrade gå därifrån fastän traktorn hade åkt.. Men till slut lyckades jag få henne därifrån och vi kunde klä på oss. Väl där ute så sopade jag bort vallen som traktorn hade gjort utanför våran ingång och Tindra gick och klämde på snön och tyckte att det var otroligt spännande för högt skrattade hon! När jag var färdig med detta satte jag Tindra i pulkan och gick ner mot stora lekplatsen. När hon fick syn på gungorna skulle hon gå sa hon. Men det var ju inte lite snö där kan jag tala om, haha! Men till gungorna skulle hon och hon skulle minsann gå! Vi kom fram till gungorna efter några stupningar, hehe. Tur att snön var så mjuk. Upp i gungan och hej vad roligt det var! Hon nådde ju nämligen snön med fötterna, hehe! Vi var där nere en stund, försökte gå lite mera men ramlade bara i den djupa snön, hehe, sen gungade vi lite till och sen gick vi hemmåt. Tindra började tjöta om boll och jag fattade ingenting! Men när jag insåg att det faktiskt låg "bollar" längs med hela plogkarmarna förstod jag att det var en sån "boll" hon ville ha. Hon fick en sån boll sen traskade vi hemåt. Det märks att kroppen inte längre är som vanligt för gud vilka kramper jag fick bak i ryggslutet! Jag var tvungen sätta mig på en stol här utanför när vi kom hem. Men Tindra trivdes ute till tusen och jag mådde nästan dåligt för att jag tvingade henne in för att äta lunch och vila. Men vi var ute i en timme i alla fall, det är alltid nått. Och ungarna blir ju såå underbart söta när kinderna blir alldeles äppelröda av kylan. Dock är jag lite förvånad..trodde faktiskt att Tindra skulle smaka på snön..men inte ännu. Tog några bilder när vi var ute men dom är inte av bästa kvalité då jag bara tagit med mobilkameran!

Vad händer resten av dagen då? Jaa, när Tindra vaknar ska vi klä på oss ännu en gång. Sen ska vi gå till bussen och åka ut till torp tänkte jag. Ska handla lite smått och sådär. Kanske går och kikar om man kan hitta en finklänning till Tindra. Hon har faktiskt inga direkta "finkläder" om ni förstår vad jag menar? Alltså om man ska klä upp sig för kalas och sånt. Så det kanske jag skulle kunna köpa till henne med pengarna hon fick från min storasyster A-C och hennes mamma Ulla. Men vi får väl se vad vi hittar. Tänker inte storhandla direkt då jag inte tar någon vagn med mig till torp. Jag ska ju orka bära hem grejerna från bussen också. Aja, det löser sig väl.

Nää, nu ska jag kolla vidare medan lillan ligger och vilar. Ha en trevlig dag i alla fall!


Vilken lycka!

Tindra har sovit hela natten utan att vakna en enda gång i sin nya säng! Hoppas att det fortsätter lika bra i framtiden. Och dessutom somnade hon helt själv igårkväll. Är det påväg att vända nu? Glad blev jag i alla fall, hihi. Nu ska det bara hålla i sig också. Det har i alla fall slutat snöa nu och jag skojar inte när jag säger att vi har en halvmeter med snö på sina ställen. Vi ser ju knappt våra vinbärsbuskar på baksidan! Alltså jag tror inte att jag har sett såhär mycket snö (här nere alltså) innan jul så länge jag har bott här! Men det är kul faktiskt. Så jag och Tindra får väl gå ut och leka och åka lite pulka i snön sen när det blir ljust. Funderar även på om vi skulle åka till torp hon och jag, kanske ikväll. Jesper jobbar nämligen hela jäkla dagen idag så det får bli en helt egen mamma-dotter-dag idag. Frågan är bara vad vi ska hitta på hela dagen. Någon som vill leka med oss? Haha! Nä nu ska jag försöka underhålla min dotter lite. Ha en trevlig dag!

Kvällsbilder

Jag hade skrivit ett låååångt inlägg här nyss. Men jag insåg att det garanterat inte var något intressant jag hade skrivit ändå. Ingen lär ju orka läsa det. Det var en sammanfattning av denna graviditeten, haha! Aja, jag orkar inte publicera den ändå. Så jag visar bara en bild som jag tog under kvällen. Nu börjar det närma sig..



Den har sjunkit något så otroligt på bara några dagar nu så man börjar nästan bli misstänksam! Nääru lilla gumman då får allt hålla dig inne till efter nyår! Annars får du skäll av mammsen!

Sen har jag länge planerat att jag skulle ta kort och visa våran otroligt mysiga baksida med julgranen som hyresvärden satt upp. Nu snöar det ju också så det kunde väl inte bli ett bättre tillfälle än med en jäkla massa snö? Här kommer en av bilderna..



På den bilden syns det inte ens att det snöar, haha! Så därför tog jag upp blixten och brännde av en bild för att se hur det blev. Jaa, det är ju svårt att fånga en snöstorm på bild när det är mörkt..men här kommer resultatet av det i alla fall..



Jaa, det syns i alla fall att det snöar en hel del, eller? Haha! Men det är mysigt. Tycker mest synd om Jesper som faktiskt måste jobba i detta snöoväder inatt. Men tydligen så är det ingen snö i Göteborg..så då kanske det inte snöar nere i Halmstad heller? Får väl se vad han säger när han kommer fram.

Nu ska jag gå och titta till min dotter och se om hon sover..det är tyst så tyst..
Ha en trevlig kväll!


Bvc-besök och dålig planering..

Ja då har vi precis kommit hem från bvc. Tindra har fått sin 1½års-spruta och det var även en läkarundersökning. Hon gjorde inte en min när hon fick sprutan heller, så dutti så! Trodde dock inte att läkaren ville ge henne den eftersom hon hostar så på nätterna men det var tydligen ingen fara. Han lyssnade på lungorna och kollade i halsen och sådär och det var ingen halsfluss eller rosslighet så inget penicillin behövdes och då var det ingen fara att ta sprutan. Skönt att få det avklarat. Men jag blir ju lika nojig varje gång jag har varit till bvc. Jag trodde att hon iaf hade passerat 10kg nu, men icket! Hon har gått upp 200 gram sen den 7 oktober. Så nu vägde hon 9620 gram och växt på längden hade hon gjort, hela 2 centimeter! Så nu är hon 79cm lång. Börjar bli stor våran lilla. 46,8 cm mättes det runt huvudet också. Nu ligger hon och sover så gott. Det var inga svårigheter över huvud taget att få henne att somna i mimmi-sängen. Jag lade henne där och sa att hon skulle vila och pang så sov hon, hehe. Gott för henne i alla fall. En annan hade gärna vilat lite med..man är lite mör i kroppen efter vakan inatt.

Alltså det är en grej jag inte fattar! Hur jag än planerar och försöker få saker att gå ihop så slutar det alltid med att nått kör ihop sig! Varför är det så?! Jag planerade att vi skulle handla när Tindra var på dagis, vilket vi gjorde och fick även köpt en julklapp från min mormor till henne, klart! Sen åkte vi hem, packade upp allt, hämtade Tindra och åkte till bvc. Lätt. Sen skulle Jesper köra hem oss vilket han gjorde. Men där kör det ihop sig nu. Han tyckte att jag skulle köra ner honom till Björn för att sedan hämta honom när vi skulle åka och äta för jag hinner inte laga mat p.g.a allt som skulle göras. Men jag vill hellst inte köra bil då jag tycker att det är så jäkla jobbigt att köra med en stor mage ivägen. Jag kan ju inte ens resa mig upp i stolen för att se över hela motorhuven liksom så då började vi tjafsa om det och nu vet jag inte vad vi hinner eller ska göra..suck.. Men det blir nog bra. Tindra får sova max en timme då kanske vi hinner.. Jag hade behövt städa undan här hemma för det ser totalt förjävligt ut men jag har fan ingen ork i kroppen! Får se om jag får någon energi sen. För det är full snöstorm ute, inte vidare skönt så utomhusleken får vänta tills imorn tror jag. Men det är ju så mysigt när det snöar. Stora flingor och tätt kommer dom!

Nää nu ska jag sluta filosofera. Vi fick ju i alla fall höra det vi ville höra på bvc..våran dotter är perfekt, hihi! Puss på er!

Burr, it´s cold out there!

Kan man ju lugnt säga. Det är säkert inte så himlans massa minusgrader, 3-5 minus kanske. Men det blåser utav *pip* och det är inga medelhavsvindar som kommer kan jag ju lova! Nåja, nu har vintern och kylan kommit och det var ju det vi ville, eller? Det skulle i alla fall snöa även idag om man ska tro på både yr.no och klart.se (iaf igår) men det får hemskt gärna sluta blåsa så som det gör.. Annars tänker då inte jag sätta mina fötter ute för att leka. Skulle nog tippa på att inte ens dagis går ut i denna stormen, men det får vi väl se.

Hur gick nu första natten på andra försöket till att få Tindra att sova i vanlig säng? Jaa, hon vaknade ett par gånger under kvällen. Dock inte p.g.a sängen utan hosta. Men dessa gånger var det bara gå in stryka pannan och hitta nappen sen sov hon på 2 röda igen. Inga problem! Jag gick och lade mig strax efter 23, somnade väl strax efter 00 och vaknade halv 2 igen. Då var dock Jesper snabbare än mig på att gå in till Tindra. Han hade hunnit hem från jobbet otroligt nog! Hon lade sig ganska snällt och han kom ut efter 2 minuter och jag tänkte "skönt då kanske hon somnade om snabbt även denna gången". Men efter en stund kom hon ut och han gick in igen, låg där inne en kvart-20 minuter sen kom han ut och efter en stund även hon..suck! Då klev jag upp och så gick jag och lade mig bredvid henne. Efter en stund började hennes ögon gå ihop (vet inte vad klockan var) men hon vaknade till så fort jag tog ett djupt andetag.. Tiden gick och även jag började väl halvslumra men till slut! Till slut så hörde jag på hennes andetag att hon sov så pass djupt att jag hade kunna sätta stereon i botten utan att hon vaknar så då klev jag upp snabbt och lätt och gick ut till min soffa igen.. Tog en snabbtitt på mobilens klocka och insåg att klockan var kvart i 4..ååååh vad skönt! Eller inte..Tindra somnade alltså om runt halv 4.. Vaknade tio i 7 imorse men då orkade jag verkligen inte kliva upp så jag lade mig bredvid henne igen och vi båda somnade om på 2 sekunder och blev väckta av telefonen klockan 20 över 8! Vem fan är så dum att ringa 20 över 8???! Ingen aning..nån gubbe i alla fall..som sökte Jesper.. Jag tänkte ju att det kunde varit dagis som skulle säga att Tindra inte kunde komma av någon anledning så därför sprang jag upp.. Nåja..trött är jag just nu i alla fall..

För er som inte hängt med och som undrar varför jag sover på soffan kan jag förklara det ganska lätt. Det är enda stället där jag kan sova ostört en hel natt! Jag lägger upp ett ben på ryggstödet (jag ligger mot ryggstödet alltså) med magen i en grop samtidigt som jag kramar en kudde. Otroligt sexigt om jag ska tro på min man men fy attans vad skönt det är!

Nää nu ska jag ta och kika runt lite innan jag ska väcka min gubbe igen. Han vaknade också av telefonen..

Lyckades jag?

Jaa, jag vågar inte smyga in i Tindras rum och kolla om jag lyckades få ungen att somna, haha! Men såhär är det..jag lade mig inne hos henne (vi har ju kört igång "operation sovavanligsäng" igen..) och jag somnade själv. När jag vaknade och tittade på Tindra hade hon stängda ögon, jag kollade på klockan och insåg att jag legat där inne en hel timme. Så självklart antog jag att ungen sov!? Det resulterar ju i att jag kliver upp och Tindra börjar tjöta på mig, suck! Så jag sätter mig på stolen som jag ställde in tidigare idag och hon fortsätter tjöta och bråka och inte sjutton ska hon sova! Så jag blev otroligt less så jag lade ner henne, sa god natt och gick ut och stängde hennes dörr. Hon klev upp. Jag gjorde om samma procedur 2 gånger till. Sista gången lade jag henne på mage, tryckte nappen i munnen på henne och gav henne snutten och sen dess har det varit tyst.. Jag vågar inte gå in och titta om hon sover..tänk om hon vaknar igen? Jag avvaktar nog tills jag skrivit färdigt detta inlägget i alla fall..

Pulkarace! Ja vi fick helt enkelt göra så att Jesper kom och hämtade mig och Tindra. Vi ville pröva så att det inte skulle vara helt onödigt och köpa en sån liten pulka ni vet? Så jag bylsade på Tindra overall, vinterskor, fuskpolo, mössa, vantar ja rubbet! Sen åkte vi till torp. Fick oss ett gott skratt när folk inte vet hur man ska köra i en otroligt hal men liten uppförsbacke, haha! Sen köpte vi en pulka på coop! Och det var nog både det bästa och sämsta köp vi nånsin gjort, hahaha! Dels så fanns det bara en sort på hela torp och den sorten blev jag lite varnad för eftersom den suger sig fast lite i snön, vilket vi själva märkte också. Och sen vägrade Tindra kliva ur den och hon blev totalt vansinnig när man lyfte ur henne, haha! Men det var ju självklart roligt att hon tyckte om den. Så vi har faktiskt varit ute och lekt 2 gånger idag. Först när vi kom hem från torp så stannade Jesper ute med henne och jag hann få några kort på henne samtidigt som jag lagade middag, haha! Busemajan min njöt i alla fall för fulla muggar!

Härliga unge!

Hon var dock inte glad när dom skulle gå in.. Men hon följde med ändå, men inte ens chokladkalendern lockade alltså, hehe. Vid matbordet vankades det köttbullar och makaroner, men det var inte intressant för fem öre hon satt bara och gnällde! Tror att hon åt 2 tuggor eller nått. Sen såg hon mest ut såhär:



Fejkgrinade så det tjöt i öronen! Hon skulle ut och åka mera pulka! Hon satt och pekade ut genom fönstret och gnällde värre än jag vet inte vad. Så det var bara bylsa på sig kläder igen! Jesper tog fram sina termobyxor från försvaret (i storleken 185cm och 75kg) som jag kunde låna..dock fick jag givetvis inte igen dom, men jag frös inte i alla fall! Sen traskade vi ut och åkte lite mer pulka och gungade och busade tills jag inte orkade mer. Fick så sjukt ont i ryggen som vanligt. Men Tindra hade skoj och det är det som räknas! För när vi sedan gick in så var hon faktiskt ganska nöjd och gnällde inte. Då busade vi lite inne istället.





Imorn får vi se om vi hinner åka någon pulka. Hon kanske får åka pulka till dagis och hem från dagis men efter det har vi endel att göra. Medan Tindra är på dagis ska vi ner till Jespers bror och hjälpa han med några grejer och inviga nya kaffeautomaten, haha! Sen ska Tindra hämtas runt 12.50-13.00 där någon gång för att vi ska vara på bvc klockan 13.15. Efter bvc kommer Tindra vilja vila eftersom hon inte hinner ta sin vilostund efter lunch. När hon vaknar, om nu ingen av oss gör det under tiden hon sover, så ska vi handla lite mat och så ska den lagas innan Jesper ska jobba igen. Men vi kanske går ut en sväng efter Jesper har åkt till jobbet, vi får väl se imorn. Tråkigt att vara ute när det är mörkt bara..Nåja, vi får väl se hur morgondagen ser ut..

Nu är stunden kommen..jag ska smyga in och se om Tindra sover..OOH YEAH!!!! *segerdansar* Hon sover! Men jag gissar att hon varit uppe och sprungit en gång till efter att jag lade henne, för som hon ligger nu, haha! Jaa, synd att jag inte vågar ta kort på henne, haha! Men sover gör hon och jag är BÄST!

Ha en trevlig kväll!

Shiiit vad det snöööar!

Jisses vad det började snöa! Mysigt mysigt! Så nu har Jesper åkt till torp, Tindra ligger och vilar (hon somnade aldrig imorse) och sen blir det ut och leka när hon vaknar. Yippie!! Haha! Jag tror att jag är mer glad än henne. Problemet är att jag inte har några termobyxor..suck! Jag måste fixa det. Men jag kanske kan rota fram Jespers gamla hemglassbyxor, dom ska ligga här någonstans.. Vi får väl se vad vi kan hitta. Kul är det att det kommer snö i alla fall så jag tar tillbaka det jag sa imorse om att jag inte fått se någon snöstorm, haha! För det är vad det är här nu. Det blåser endel och snöar så inni norden! Skoj skoj!

Får se om jag kan få lite snökort också. Tar dock inte med mig systemkameran ut utan det får bli med våran vanliga kompaktare om jag får fram minneskortet bara..det har Jesper snott, hehe. Så vi får väl se hur bra dom korten blir.

Imorn är det föresten dags för bvc igen. Tindra ska få en spruta, hujjamej! Jag gillar inte sprutor. Men det kommer nog gå bra. Ska i alla fall bli spännande och se hur lång hon har blivit och om hon gått upp nått i vikt. Hon väger ju nästan ingenting lilla pluttan min. Och föresten så har jag vunnit ett stort klädpaket på tradera! Det var visserligen storlek 92 men då har hon i alla fall så hon klarar sig ett tag! Tror att det var 14 par byxor 10 tröjor och en massa annat. Superbra! (Som Musse Pigg säger)

Nä nu ska jag kika runt lite. Ha en fortsatt trevlig dag!

Kalas och snö

Helt otroligt att det fortfarande är vitt på backen! Men hur mycket snö tror ni vi har? 2cm max? Skulle nog tippa på att det är något sånt. Men jag tror faktiskt att vi ska köpa en pulka idag, hehe. Men vi får väl se på det. Det har snöat även idag, eller ja, det snöar men nu är så minimalt så jag tror det slutar vilken sekund som hellst. Men där ett tag föll stora flingor i massor! Detta varade väl ca 5 minuter eller nått, haha! Men vi kan ju i alla fall hoppas och hålla tummarna på att snön faktiskt kommer och att det blir en vit jul! Men vart detta snöoväder som alla tjötar om har tagit vägen, det begriper jag icket, haha! Antar att vi bor på fel kust om man vill ha snö vid detta laget. Sveriges baksida har ju fått en hel del, moaha! Nåja, det är bara inse fakta att vi inte lär få någon ordentlig snö fören i slutet på februari eller i slutet på mars då man hellre vill ha vår med sol och varmt!

Nu försöker jag få Tindra till att vila en stund. Vi ska nämligen på kalas. Jespers mormor fyller 82 år och vi ska försöka vara där runt 12-tiden, då Tindra normalt brukar sova. Så jag hoppas att hon kan somna en stund nu istället så att hon kan vara glad och social. Men det är tyst från hennes rum så jag gissar att det inte är några problem att få henne att sova. Så nu ska jag alldeles strax väcka min gubbe. Får väl se om han sticker iväg och köper en blomma själv eller om han väntar tills Tindra vaknar så att vi kan åka allihopa. För vi ska nämligen skicka iväg ett paket också.. Med julklappar till norrland.. Aja, det blir nog bra.

Vi ska i alla fall ut och leka i snön sen! Om den finns kvar efter kalaset det vill säga..man vet aldrig..

Våran dag..

Den har egentligen inte varit så märkvärdig men jag kan skriva och visa ändå. Tindra fick som sagt gå till dagis imorse och det gjorde gott att hon fick lekt av sig lite. Imorn är hon ju ledig. Efter att vi hämtat Tindra åkte vi till ö&b och jag köpte julklappspapper. Efter det åkte vi till torp där vi gick och köpte en julklapp till Tindra (från hennes mormor så nu var det klart!). Hon har nu fått en tågbana och en mimmidocka av henne, hon skickade nämligen pengar så att vi kunde köpa nått, hehe. Ska även och shoppa lite kläder (om jag inte beställer) för pengar som min storasyster+hennes mamma skickat till Tindra. Aja, i alla fall så köpte vi det nu. Sen gick vi till jula och köpte en skotork! Helt perfekt att ha när man har barn kan jag lova! Dom kostade bara 149:- på jula så det var ett klipp. Tindras vinterskor var nämligen blöta efter dagis (dom håller inte emot fukt så bra trots att det stod att dom visst skulle göra det!) och efter en stund i skotorken är dom torra igen. Investering!



Fan vad snyggt att Jesper inte dammsög upp dammet som blev efter att han borrade i väggen, nu ska jag skälla på honom, haha! Efter detta gick vi runt en sväng och strosade sen gick vi till mcdonalds och käkade. Klockan blev lite väl mycket så jag skulle aldrig hinna laga mat innan Jesper skulle åka igen så det fick bli dunken.

Men innan vi åkte så hade vi fått post. Jag fick en julklapp av min mamma som jag självklart inte kunde låta bli att öppna! Men oj så glad jag blev! Vet inte hur många som kommer ihåg det men jag har i alla fall tjatat om att jag vill ha ett namnsmycke med Tindras namn instansat. Jag fick i alla fall ett sånt smycke av mamma i julklapp. Jättefint verkligen! Så det hänger runt halsen nu, hehe. Titta här:

Ville bara visa, hihi. Men i alla fall. När vi kom hem blev det lite bus med Tindra. Hon sprang, ramlade och slog huvudet i en dörrkarm, grät lite och busade lite till. Så fort hon såg att jag tog fram kameran ska hon ju leka pajas också, haha! Hon ställde sig mot väggen och posade, pratade i telefonen och antagligen gjorde hon ett försök att käka upp telefonen också, hehe.

När Jesper åkt till jobbet så satt vi och mös i soffan en stund, kollade på musse och mimmi och sen hoppade vi in i duschen. Tindra älskar verkligen att duscha! Tror att hon gillar det mer än att bada för då får hon ju rinnande vatten på sig hela tiden så hon njöt för fulla muggar! Sen blev det lite mera mys i soffan sen välling och bom i säng. Hon slocknade på 2 röda.. Imorn hade jag tänkt börja om med mimmi-sängen. Har inte orkat göra det än då jag själv sovit så kasst om nätterna. Men jag tror att vi måste börja om det det nu. Hon måste ju få en chans att hinna vänja sig liksom även om det inte är någon direkt panik. Jaja, det löser sig.

Nu ska jag sätta mig, lyssna på lite ny julmusik och slå in lite julklappar. Usch vad jag inte alls gillar att slå in julklappar..och tydligen är jag den enda på jorden som ogillar detta, haha! Nåja, här kommer en sista bild för detta inlägget. Tindras pepparkaka från dagis! Undra om den ska få hänga i granen?


Tö tö och mera tö!

Kan det inte bara få stanna kvaaaar?! Tydligen inte. Men om man ska tro på yr.no ska det snöa hela dagen imorn och sen vara fortsatt minusgrader fram till jul. Kan ju bara hålla tummarna att det kommer en jäääkla massa snö imorn då, hihi.

Nu fick jag plötsligt panik. Vi har ju massa julklappar här som ska skickas upp till norrland. Så nu ska vi gå och hämta Tindra på dagis och sen sticka ut till ö&b. Jag måste ju köpa mer julklappspapper och ikväll efter Tindra är lagd och jag har fått duscha så blir det att slå in julklappar. Kanske vi kan få skickat iväg dom imorn! Allas julklappar kommer ju skickas hem till Pelle så det blir att sätta sig och ringa runt och berätta det.

Nä nu ska vi ruscha iväg igen. Skriver sen!

Vilken energi!

Jag har nog aldrig sett min dotter med sån energi! Hon flög ur sängen och sprang runt som en galning! Sen stannade hon upp i 5 minuter för att "basa" som hon säger (bajsa alltså..) och vi bytte blöja (och tog tempen som var 37.3) och sen var det full fart på henne igen! Så jag tänkte lite för mig själv..jag skulle plåga henne om jag skulle hålla henne hemma idag! Så hon fick faktiskt gå till dagis. Där får hon i alla fall vara ute och leka i snöslasket som vi har idag. För vi ska nämligen åka ner till Björn en sväng. Jag har lovat att fota lite produkter och sådär så hade hon varit hemma hade hon ju fått följa med ner dit. Känns inte så roligt för henne. Så nu går hon där idag och på torsdag en stund och sen är hon långledig. På torsdag ska vi ju till bvc också så jag ska hämta Tindra direkt efter lunch så får hon vila efter bvc istället. Vi ska nämligen vara där 13.15. Aja, det blir nog bra det.

Just det, ny vecka idag ju. Batteriet i kameran ligger på laddning för det var tomt. Så jag får väl bjuda på en mobilbild istället då.



Så hur känns det då? Ja vad menar man egentligen när man frågar hur det känns? Jag har en stor kula på magen som är otroligt tung, jag har ont i ryggen och av foglossning och jag har även börjat må illa.. Men nu är det näääära! 3 veckor kvar.. Det är inte ens en månad ju! 21 dagar! Men nu har jag i alla fall börjat packa bb-väskan, haha! Jag har lagt i 2 amningströjor och bh, trosor, strumpor, kläder till mini och även en overall och så mvc-journalen och en pyjamas! Jag vägrar gå runt i sjukhusets fula pyjamaser denna gången igen..Så det så! Så nu är det inte mycket kvar att packa. Det är liksom bara "sista-minuten-grejer" kvar. Känns bra! Även om jag både tror och hoppas att denna bebisen kommer stanna till efter nyår, hihi. Det skrämmer mig lite att jag enbart har 1 barnmorskebesök till inplanerat. Kommer jag hinna gå dit? Kommer det bli mitt sista? 28 december är det i alla fall. Scary!

Nää nu ska jag ta och kika runt lite, ska snart väcka gubben också.. Ha en trevlig dag!

Barnmorskan, dagens outfit och lucia på dagis..

Har en känsla av att detta inlägget kommer bli långt. Dels för att jag har lite att skriva och sen för att det kommer visas bilder från dagis och lite sånt. Men men, jag börjar väl med barnmorskebesöket för att börja någonstans alls.

Självklart glömde jag urinprovet som jag skrev imorse. Men det gick bra ändå. Kollade blodtryck och sånt först och jag måste säga att jag har ganska lågt blodtryck och det känns som att det bara sjunker. Jag blev lite orolig över detta men hon sa att det var ingen fara så länge inte undertrycket ligger på typ 0! Så jag lugnade mig lite. Blodtrycket låg i alla fall på 95/60 och hellre lågt än högt. Däremot kollades inget hb eller glukos idag och det känner jag mig ändå lugn över för att jag vet att niferexen hjälper. Vikt kollades också men denna gånger hade jag både skor och massa mer kläder på mig så jag väger nu 82kg, suck! Jag som trodde att jag skulle gå upp mindre denna gången men icket det! Nåja, sen mättes magen också. Den hade inte vuxit något sedan sist så mitt sf-mått var 36cm. Hjärtljuden då? Ja dom låg på 133 slag/min. Barnmorskan sa att om vi inte redan hade vetat att det var en tjej hade hon gissat på kille! Tack vare hjärtljuden då, hehe. För nu skiljer dom sig varje gång om man jämför med storasyster! Men det var som sagt väldigt svårt att ta miste på könsultraljudet så jag tror inte att vi såg fel. Lyckades lämna urinprov när jag väl var där och den var utan anmärkning, hehe. Så allt såg perfekt ut! Jaja, det var allt för denna gången. Magbild får ni hålla ut tills imorn då jag går in i en ny vecka igen!

Varenda bild som ni nu kommer få se (iaf nästan alla!) har försökts laddas upp minst 4 gånger per bild! Så jag hoppas att detta var mödan värt. Blogg.se kan slänga sig i väggen! Hur som hellst, detta har i alla fall varit Tindras outfit hela dagen fram till lucia, hihi. Hon är så fin! Och jag bara ÄLSKAR dessa jeansleggings! Hon måste nog få fler par, hehe.



Nu kommer massa bilder från lucia också. Jesper filmade även detta men den filmen blev nog inte så värst bra. Var rätt mörkt ute. Men dagispersonalen hade gjort riktigt mysigt! Tänt en brasa och massa marshaller där ute, jättefint! Så även en bild på brasan fick följa med, hehe. Nåja, här kommer bilderna i alla fall! Söta söta ungar!



Denna är tagen hemma innan vi gick. Sötaste tomten i världen kan jag lova er!



















Man hade inte direkt mycket tid på sig att fota barnen i luciatåget eftersom vi inte fick fota under tiden dom sjöng så bilderna blev väl sådär men man fick några i alla fall. Hon var så duktig så. Hon sjöng faktiskt inte med som jag trodde eftersom hon går här hemma och sjunger tipp tapp, hehe. Men hon dansade lite i alla fall, haha! Sen fick hon ju träffa tomten också. Jag trodde att hon skulle vara lite rädd för tomten men inte det minsta! Hon tittade lite konstigt men det var som att träffa vilken gubbe som hellst, haha! Barnen fick varsin clementin av tomten och det älskar Tindra! Sen blev det kaffe och kaka och efter det gick vi hem och märkte att Tindra har feber igen.. Så nu kommer hon få vara hemma resten av detta året! Dagis kommer ju ha "stängt" över hela julen och Tindra ska egentligen bara gå 2 dagar till så nu får hon inte komma tillbaka fören den 11 januari då dagis här öppnar igen! Antagligen så är det tänder som spökar att det är därför hon har feber men det struntar jag i. Nu får hon vara hemma punkt slut! Dom har även fått typ 6-7 ungar på dagis som fått vattenkoppor varav 1 eller 2 går på Tindras avdelning. Nåja, det blir nog bra. Så imorn går jag upp till dagis och hämtar hennes grejer och säger som det är. Så var det med det!

Nää nu har jag inget mer att tillägga faktiskt. Hoppas ni får en trevlig kväll allihopa!

Barnmorskebesök och snöööö!

Japp, nu ska vi alldeles strax åka upp till barnmorskan. För en gångs skull känner jag mig inte nervös över att åka dit. För nu vet jag att jag har varit duktig och inte glömt min järnmedicin en endaste gång! Dock är det en annan sak jag har glömt kom jag på nu. Man ska ju ha med sig ett urinprov och jag har precis kissat. Nåja, jag får försöka klämma fram någon droppe precis innan vi ska åka, hehe.

Det har även kommit snö inatt! YEAAAAH! Så nu är det faktiskt lite vitt på backen och det fortsätter att komma! Hoppas hoppas hoppas att det stannar kvar nu! I alla fall till jul! Vi vill köpa en pulka/bob till Tindra ju, hihi. Ikväll blir det luciafirande på dagis också. Videokameran är laddad och jag har tillräckligt med batteri i min kamera, så nu ska det bli fota av, hihi. Dock får vi ju inte fota fören efter luciatåget men det är ju ganska förståeligt. Man vill ju inte blända dom stackars barnen med blixten..

Nä nu ska jag göra mig iordning. Ha en trevlig dag!

Inlägg med massa bilder och sånt..

Ja det kommer att komma endel bilder i detta inlägg. Inte så många egentligen men det blev inte så många bilder tagna idag. Dels för att Jesper är sååå stressad och förstår inte riktigt vitsen när jag vill fota ett bildäck med massa frost på, haha! Sen fanns det inte så himla mycket att fota idag heller egentligen. Vi hade dock lite otur med lucian. Vi väntade och väntade, sen kom en gubbe ner från scenen och pratade med oss. Han sa att igår hade lucian varit så sen att hon inte hade kommit fören på eftermiddagen. Då gav vi upp och gick in på rådhuscafét och fikade. Men precis när vi skulle sätta oss såg vi att lucian stod på scenen, dock orkade jag inte spurta ut bara för att fota Uddevallas lucia..näää.. Hade dock tänkt åka på "kröningen" istället som var i kyrkan nu på eftermiddagen, men det orkade jag inte heller. Man har ju inte så mycket ork nu för tiden. Aja, nu ska jag sluta prata så mycket strunt. Här kommer bilderna.



Detta är i muséeparken. Tog en runda där medan vi väntade på farfar.



Ååh, jag bara älskar denna typen av häst! Stora, med stora manar, stora hovar och massa hovskägg! Såå mysiga! En sån ska jag äga någon gång i mitt liv..



Tindra satt och mös i vagnen i alla fall. För en gångs skull var hon inte så rastlös och ville gå hela tiden!

Det var alla bilder från julmarknaden, haha! Men nu kommer bilderna från hamnen som vi gick i efteråt..













Sådär, det var alla bilder som jag hade att bjuda på idag. Efter detta gick vi in på muséet en sväng. Jag har aldrig varit där inne. Dom hade någon fotoutställning där som berörde mig endel. En fotograf som fotat personer som alla hade någon form av psykiska problem. Speciellt en bild, på en tjej som skär sig i benen berörde mig. Jag blir uppriktigt sagt ledsen när jag ser sånt. Hon skar sig ju inte för att hon ville dö utan hon ville ha en annan form av smärta att fokusera på. Det stod ju texter under varje bild också så jag antar att det var något syfte att dom vill synas och höras. Det var även bilder på folk med schizofreni och andra sjukdomar. Den utställningen är nog värd att gå in och titta på i alla fall.

Nu tänkte jag avsluta med en bild på Tindra. Hon har nämligen hittat en ny leksak som hon gillar. Det är en gammal käpphäst som hennes faster hade när hon var liten tror jag. Den har ett namn också, "bopbopbop" heter den, haha! Kanske för att jag berättade hur hon skulle göra med den och att hon får trava iväg "boppeliboppelibopp" haha! Då började hon säga "bopbopbop" när hon rider iväg, hehe.



Nu får alla ha en fortsatt trevlig kväll i alla fall!

God morgon alla trötta!

Hur mås det? Trött som fasen är jag i alla fall och jesper ligger fortfarande och snarkar. Jag fattar verkligen inte hur han kan fortsätta sova när Tindra står i sin säng och ropar efter mig i full hals..? Både hennes och våran dörr är alltså öppen. Det är ett mysterium i våran familj. Nu ligger Tindra och äter sin välling. Jag ligger på soffan under ett täcke och ska kliva upp så fort Tindra börjar ropa efter mig igen.. Idag blir det att åka ner till stan i alla fall. Tindra hade som mest 38.2 i feber igår och det var efter lite bus så det är ingen fara med henne. Tror att denna febern beror på tänder, tyckte nämligen att jag skymtade nya när vi busade i hennes rum igårkväll. Nåja, vi ska som sagt ner och så ska vi kolla på uddevallas lucia klockan 11 och gå på julmarknaden en sväng. Blir nog mysigt. Nä nu ropar Tindra igen så jag får väl kliva upp upp och försöka att inte somna stående. Ha en trevlig dag!

Bloggardag idag!

Ja vad gör man när man har tråkigt? Jag blev fruktansvärt rastlös. Tindra sover igen, lillsnutt. Men jag tror inte att hon har så hög feber idag faktiskt. Kan ju bara hoppas att det är snabbt övergående! Jag känner verkligen för att hitta på någonting men jag har ingen aning om vad. Jag har en liten fotoidé som jag vill göra men för den krävs lite kyla..så åka och fota har jag väl inte riktigt motivation för heller..hmm. Inte lätt alla gånger. Kanske skulle sätta mig och försöka hitta några roliga julklappsrim? Har faktiskt hittat 2 stycken till mina småsyskon, moahaha, men dom skriver jag inte här. Det är ju faktiskt rätt roligt att läsa upp julklappsrim. Hittade en rätt bra sida om man är som jag och inte kan rimma själv, www.julrim.nu var kanoners!

Nä nu ska jag faktiskt gå och se om vi har några knäckebröd kvar, är lite småsugen faktiskt. Ha en fortsatt trevlig dag. Här kommer en liten bild på min älskade lilla sjukling..


Julgranskulor!

Ja som jag skrev i mitt "designinlägg" igår så fotade jag mina julgranskulor. Lekte med kameran och hade allmänt tråkigt kan man också kalla det. Ena bilden ser ni ju i headern som sagt. Tänkte bara bjussa på 2 bilder till sen hinner jag inte skriva mer för nu vakna min underbara dotter!




God morgon alla glada!

Jag har sovit ruskigt dåligt inatt och jag vet inte ens varför. Har vaknat flera gånger utan egentlig anledning. Tindra har väckt mig några gånger, typ 2 eller nått, men alla andra hundra gånger då? Aja, sånt är livet. Kanske jag kan somna lite tidigare ikväll istället. Det blir då inte något Liseberg för oss idag i alla fall. Vill inte dra ut Tindra i onödan men vi får väl se nästa vecka. Hade ju som sagt varit kul att åka dit då vi har det lite som tradition. Men men, nån gång måste man väl hoppa över saker och ting gissar jag. Så nu har jag ingen aning om vad vi ska hitta på idag. Tindra ligger och vilar för tillfället. Men kan tänka mig att vi bara kommer sitta inne idag. Hennes feber var inte så hög imorse så vi kan ju hoppas att hon hinner bli frisk till på måndag. Funderar på om jag skulle ha henne hemma på måndag och bara gå på lussefirandet på kvällen, om hon inte har feber det vill säga.. Imorn hade vi ju tänkt gå på stan en sväng. Det är julmarknad med luciauppträdande och sånt och det är ju faktiskt bara nyttigt att få lite frisk luft även om man är sjuk. Beror ju visserligen hur sjuk man är men har hon lika lite feber imorn som hon hade idag så kan vi allt åka. 38 prick hade hon precis när hon ätit vällingen. Jaja, jag ska inte ta ut något i förskott utan vi får helt enkelt avvakta och se.

Men nu ska jag i alla fall kika vidare en snabbis, sen vette sjutton, kanske skulle passa på och ta en dusch..? Får se om jag orkar. Ha en trevlig dag!

Ny design igen, haha!

Ja självklart kunde inte jag hålla mig! Jag hade tråkigt, eller har väl egentligen fortfarade, men nu har jag fått greja. I alla fall så blev denna designen resultatet. Bilderna i headern är båda tagna av mig. Dessa julgranskulor (pollor) ska pryda våran gran, hehe. Och så Tindra i sin fina tomteklänning. Hoppas som sagt att hon får chansen att visa upp sig i den på måndag bara.

För er som inte minns så såg min förre header ut såhär:



Och denna header sitter nu över jul i alla fall..



Ha en fortsatt trevlig kväll! Nu ska jag sova!

Fy så jäkla trist!

Det går ju verkligen ingenting på tv som är vettigt att se en fredagkväll! Tänkte kolla på airbud som gick på tv4plus men den var ju för sjutton dubbad och jag klarar verkligen inte av sånna filmer, blä! Så det blev bara att vräka i sig massa chips och nästan en hel skål med dip (moahaha!) och nu sitter jag här igen. Jesper har "fått hem" alla 10 säsonger av hans favoritprogram Stargate SG1 så han sitter och kollar på första säsongen nu. Jag funderar på att sätta mig och leka lite i photoshop men det gäller ju att hitta inspiration någonstans..får väl se hur det går.

Jag hade rätt, Tindra fick feber och snabbt gick det! På typ 20 minuter så steg febern och när jag tog tempen på henne hade hon 39,5. Så hon fick ipren innan hon lade sig. Var precis in och kände lite på henne, men hon har ju fortfarande ipren i kroppen så hon var inte varm alls. Hon fick faktiskt sova i sin spjälsäng inatt och kommer nog få göra det hela helgen. Eftersom hon vaknar ofta när hon sover i "vanliga sängen" och hon nu är sjuk så tycker jag att hon måste få sova ordentligt så hon blir frisk snabbare. Så får vi ta nya tag på måndag helt enkelt. Då får även jag (och Jesper) en chans att vila ut så att man orkar. Så är det med den saken. Jag behöver faktiskt inte ha sån panik över att få henne att sova i en vanlig säng. Hårdliften till vagnen funkar bra som säng under första tiden om det skulle vara så, sen har vi ju även en resesäng som vi kan använda. Men hade ju ändå varit skönt att få det avklarat. Aja, nog tjatat om detta.

Nu ska jag nog kika runt lite och se om man kan få lite inspiration. Föresten, jag har inte visat headern som jag gjorde till Marina va? Nää tror inte det, så kika in här: (klicka på bilden)


Fredagsmys är väl mysigt?

Ja vi ska i alla fall ha lite fredagsmys idag. Ska snart gå och sätta på ugnen för vi ska äta karrékotletter med pommes när Tindra har somnat. Efter det ska vi gotta oss med ostbågar, chips och dip. Mumsfillibabba! Vet inte vad vi ska glo på bara. Har inte hunnit kolla om det finns något att se på, hehe. Jag skulle vilja se den 3:e Stieg Larsson-filmen, luftslottet som sprängdes, men den går ju på bio så det är lite svårt. Nåja, det blir nog bra.

Funderar på om Tindra håller på att bli sjuk igen. Hon blev plötsligt jättevarm i kroppen så nu springer hon runt i bara blöjan. Har dock inte hunnit ta tempen på henne än men vi får väl se. Hade ju varit typiskt bara för att hon ska på sitt första lussefirande på måndag. Men som sagt, vi får se. Ska ta tempen på henne när vi byter till nattblöjan. Men jag hoppas verkligen att hon blev så varm enbart för att hon är/var så uppe i varv när Malin och Malin var här förut.

Nää nu ska jag ta och börja tända lite ljus som INTE är i Tindrahöjd, hehe. Ha en trevlig fredagkväll!


Illamående idag igen..?

Nej, snälla! Inte nu igen.. Känns som att jag är i vecka 9 och detta illamåendet tar i som värst! Men nu är jag ju dock glad att jag inte är i vecka 9 utan faktiskt snart är i mål, men ändå. Det är fan inte roligt att må illa för det. Har dock fortfarande klarat mig ifrån att kräkas och det ger vi tummen upp för! Men vad sjutton ska jag göra? Jag mår illa bara jag tänker på att göra en torr äcklig macka. Kanske skulle sätta på ugnen och göra pommes, haha! Nää fy vad äckligt. Jag är inte ens hungrig det är det som är problemet. Men jag får nog göra mig en knäckemacka och se om det hjälper..

Händer annars idag då? Jag vette sjutton faktiskt. Blir nog inget speciellt. Glo på en film eller nått. Men jag vet inte vad det skulle vara för film faktiskt. Känner mig inte så motiverad till någonting just nu. Mår mest illa. Trött är jag också och det förstår jag egentligen inte varför. Jag somnade strax efter 22 igår och fick sova till strax efter 7. Det är ju 9 timmar men ändå kunde jag knappt få upp ögonen. Denna gången tror jag dock inte att det beror på järnbrist. Jag hade bra värden hos barnmorskan. Nu tror jag mer det beror på att kroppen kanske måste vila upp sig inför det som komma skall. Jag vet inte, men det är otroligt tröttsamt. Så jag ska nog lägga mig på soffan och snarka en stund, hehe.

Funderar på att göra om min bloggdesign igen..men har ingen fantasi..

Ajajaj..

Ja idag blev ingen bra dag. Har haft ont av foglossning hela dagen, kan knappt gå. Bebis ligger och trycker mot lungorna och antagligen min magsäck för jag har även mått illa till och från hela dagen. Nåja, det är inte långt kvar nu, bara bita ihop! Känns även som att mina ben är ordentligt svullna, fast det är dom inte. Har kollat. Men dom känns jättestora och klumpiga och dom värker. Kanske börjar samla på mig ordentligt med vatten? Snart i alla fall. Och mina höfter känns som gelé. Gud vad underbart det är att vara gravid... Nä jag är less. Visst, finns dom som inte kan bli gravid och som verkligen vill, men man måste väl ha rätt att gnälla lite? Jag lär då fortsätta med det, haha!

Vad händer hos familjen Andersson i helgen då? Jaa, jag vet inte riktigt. Eller jo det vet jag väl iofs men planerna är liiite ostabila. På lördag ska Jesper på styrelsemöte för airsoftföreningen på förmiddagen och sen funderar vi på om vi skulle åka till Liseberg på kvällen, men inget bestämt ännu. Om vi inte gör det så har jag faktiskt ingen aning om vad vi gör på lördag eftermiddag/kväll. Kanske hyr en film och bara slappar.. På söndag är det julmarknad i stan, ska kolla på Uddevallas lucia och lite sånt. Ska även ta en fika och bara mysa. Jesper är ledig. Han är även ledig på måndag då dagis ska ha luciafirande. Ska bli riktigt roligt att se när Tindra sjunger "tipp tapp tipp tapp" haha! Hon gör det hela tiden här hemma.

Föresten fick Tindra ett nobelpris på dagis idag, hihi. Hon fick nobelpris i social kompetens, haha! För att hon utstrålar ett sånt positivt och glatt humör. Ja det stämmer ju verkligen in på våran lillgumma! I alla fall för det mesta, hehe. Tyvär får ni inga bilder på hennes nobeloutfit då hon totalt hade sölat ner sig under maten, hehe. Men hon hade i alla fall en fin rosa klänning som var aningen för stor och ett par vita strumpbyxor med hjärtan på. Så fin så! Hårband med rosett hade hon också! Sötunge!

Nä nu ska jag ta en snabbkik, sen blir det nog lite tv. Ha en trevlig kväll!

Ett gott skratt förlänger livet!

Ja jag fick mig ett gott skratt när jag gick ut från Tindras dagis här för en liten stund sedan. Som ni alla vet är Tindra ganska van att ha en kamera upptryckt i fejan titt som tätt. Idag ska dom ha nobelmiddag på dagis och barnen fick gärna vara finklädda. Sagt och gjort klädde jag på Tindra en söt klänning och strumpbyxor. På dagis tar dom väldigt mycket kort för att dokumentera och även för att visa oss föräldrar vad dom hittar på under dagarna. Detta tycker jag är väldigt roligt. Men för att komma till sak då. När Tindra springer in till fröknarna ser hon att en av dom håller i en kamera, antagligen ska fröken ta kort på alla finklädda barn för hon hade redan ställt ett annat barn mot en vägg för att fota. Vad gör Tindra? Jo detta känner hon igen så hon ställer sig mot väggen med världens smile! Hon vet ju preciiiis vad man ska göra om det är en kamera i närheten, haha! Så jag garvade lite för mig själv när jag sedan gick hemmåt. Min underbara lilla fotomodell! Nu hann inte jag fota henne innan vi gick, det blev lite stressigt, hehe. Men jag ska försöka fota henne när hon kommer hem om hon inte hunnit smutsa ner sig allt för mycket, hihi.

Sen tänkte jag bara passa på att gratulera alla Malinar på deras namnsdag idag! GRATTIS!!!

Nu ska jag hoppa in i duschen! Ha en underbar dag!

Surkart!

Ja jag vet inte riktigt vad det har varit med min dotter idag. Hon har verkligen inte varit på sitt bästa humör direkt..! Hon har varit ordentligt sur och grinig. Hade hon varit tonåring hade jag börjat misstänka puberteten alltså, haha! Nää men hon har gnällt, gjort grimaser, skrikit och slagit oss. Mindre trevlig dag från hennes sida med andra ord. Dock var hon glad när hon fick äta spagetti och köttfärssås med en isglass till efterrätt, hehe. Och sen kom vi äntligen på vad det är hon går runt och sjunger hela dagarna i ända. Det låter liksom "bippbappbippbapp" och så gör hon någonting med pekfingrarna. Idag kom vi fram till att det är jullåten "tipp tapp tipp tapp" ni vet? Tomtenissarna som trippar fram på tårna? Hur som hellst så är det den hon går och sjunger. Vi satte på den idag av en slump och hon blev alldeles till sig och började sjunga som en tok och dansa och vifta med händerna. Så jag antar att detta är en låt som dom "tränar" på dagis inför luciatåget. Hon verkar gilla den i alla fall. Min lilla surkart!

Nu har jag precis suttit och slagit in julklappar och jag tycker att det är såååå tråkigt! Jag fick ont i ryggen, tejpen är inte alls min bästa vän, Freya försökte roffa åt sig snörena på dom färdiga paketen och pappret tog slut, suck! Sen kom jag även på att jag glömde köpa namnettiketter också! Uuusch vad jag ogillar att slå in julklappar. Men nu är det inte så mycket kvar i alla fall. Känns skönt. Men måste som sagt köpa liiite mer papper plus namnlapparna. Får nog göra det imorn.

Nu har jag i alla fall planer på att gå och lägga mig alldeles strax. Men problemet är att jag blev pigg. Antagligen för att jag somnade i ca 1½ timme här i förmiddags. Inte bra! Borde veta bättre, men skönt var det. Tror dock inte att jag kommer ha några större problem med att somna ikväll ändå. Nååjaa, nu avslutar jag blogginlägget med en bild på Tindra från förra julen, hihi! Ha en trevlig kväll!



Fira!

Vet ni vad jag såg nu? Det förra inlägget jag skrev var faktiskt mitt 1000:e inlägg i denna bloggen :P WOHOO!
Nu ska jag hämta Tindra!

Kattfan!

Alltid ska dom ställa till med något! Spjälsängen står fortfarande i Tindras rum men hon sover inte i den. I natt vaknade Tindra när turbo hoppade upp i spjälsängen. Antagligen blev hon rädd när den knakade till när han hoppade ner eller nått och självklart ville hon inte somna om.. Jag blir så trött! Hade inte kattfan förstört detta så hade hon garanterat sovit hela natten för detta var klockan 4.. Jag ville bara halshugga honom! Ååååh vad jag blev arg! Sen blev jag även förbannad på mig själv, eller rättare sagt på mina leder. Jag lyckades få Tindra att somna om, men när jag skulle vända mig om och gå så knakade min fotled till och Tindra vaknar, igen. Antagligen hade hon inte somnat ordentligt. Men ååh vad jag blir frustrerad! Som alla redan vet så är inte jag direkt van att ha vakna nätter och allt sånt utan jag är fruktansvärt bortskämd och vet inte riktigt hur man ska handskas med detta.. Men men, det är väl bara att vänja sig nu. Vem vet, lillasyster i magen kanske blir en bebis som faktiskt är vaken hela nätterna igenom, då är det väl bra att man fått förbereda sig lite..?

Trött är jag i alla fall, men det har jag iofs varit i ett par veckor nu. Men nu är jag så trött att jag knappt orkar kliva upp på mornarna. Så jag hade faktiskt tänkt lägga mig och vila en stund snart. Ska bara kolla lite grejer först. Men men, ha en trevlig dag på er!

Bilder och graviditet..

Och jag börjar med graviditet. Nu går jag ju in i en ny vecka igen. Har gått 36 fullbordade veckor. Tiden går snabbt nu och jag blir nästan kallsvettig. Det är alltså 28 dagar kvar till våran beräknade förlossningsdag och jag hoppas innerligt att bebis stannar till exakt den dagen också! Men man vet ju aldrig. Jag kom ju på att jag glömde skriva hjärtslagen efter att jag varit hos barnmorskan i fredags, hehe. Dom låg i alla fall och pendlade mellan 137-155 ungefär så i pappret skrev hon 150 tror jag. Nåja, i övrigt så mår jag ganska bra. Orkeslös, ont överallt, trött och konstant hungrig. Gissar att det hör till, hehe. En ny bild har det blivit på magen i alla fall. Här kommer den.



Vandrande blåval eller badboll? Båda delarna kanske.. Så känner jag mig i alla fall. Jag har ju tilll och med börjat få problem att torka mig själv när jag pissat! Då är det illa..

Nog pratat om graviditet för denna gången. Nu pratar vi om Tindra tycker jag! Hon har ju hittat sig en ny hobby som hon kan hålla på med i fleeeera timmar! Pussel. Att sitta i soffan och pussla är det roligaste som finns! Hon fick ett pussel för ett tag sen av sin farfar och hon älskar det! Då sitter hon och sätter alla bitar på plats, sen häller hon ut dom igen och börjar om. Koncentrerad som få! Kolla in..

Men hon är grymt duktig våran kicka! Hon sitter och snurrar på pusselbiten tills den hamnar rätt och hon vet precis vart den eller den pusselbiten ska vara. Skoj är det!

En annan sak som hon älskar är ju musik. En bärbar liten cd-spelare ska införskaffas till hennes rum, det lovar jag i alla fall! Men det får bli efter jul nångång i så fall. Dansar som en toka så fort det spelas musik och när musiken är slut ropar hon "braaaa!" och klappar händerna, haha! Fröknarna på dagis är också imponerade, hon står nämligen och dansar i lucia-tåget när dom övar på sångerna, haha! Lilla stumpan våran! Favoritlåten är nog "klappa händerna" tror jag. Då dansar hon och klappar händerna samtidigt. Försökt fånga detta på kort både igår och idag. Glad är hon i alla fall!

Skoj skoj! Roliga miner gör hon också, haha! Ja man får sig ett riktigt gott skratt här hemma när hon sätter igång.

Nää, jag tror faktiskt inte att jag har något mer på hjärtat just nu. Så nu ska jag kolla runt lite och sen får vi se om jag tar mig lite ork att slå in lite julklappar. Dom måste ju snart skickas upp till norrland också. Aja, det blir nog bra!

Ha en trevlig kväll!

April april! ("fräckis")

Den 86-åriga lilla damen satt i tingsrätten o advokaten bad henne berätta vad som hände kvällen den 1 april. - jag satt på verandan när den unge grannen satte sig bredvid. - vad hände då? sa advokaten. - han sa att han gillade äldre kvinnor o att jag var sexig, han smekte mig på låret. - hindrade ni honom?. - nej, ingen har rört mig sen Albert dog för 30 år sen, det var skönt. - och sen då?. - han smekte mina bröst. - stoppade ni honom?. - nej jag blev alldeles het, har inte känt så på evigheter. - vad hände sen?. - jag la mig ner o sa, ta mig unge man, ta mig. - nå, tog han er?. - i helvete heller!! han bara skrek: APRIL APRIL!!! o de va då ja sköt den j*veln..

Hahaha! Så jäkla bra!

1-0 till mig!

Oooh yeah! Som vanlig vaknade Tindra runt 2-tiden inatt, men nu var jag snabb som attan upp på fötter och halvsprang in i hennes rum. Jag hörde hur hon började knorra inne i hennes rum så då flög jag upp, in i rummet, lägg ner henne, i med nappen och sen strök jag henne över håret några gånger och då somnade hon om! Oooh yeah ooh yeah! *Segerdans* Jesper, som hade hunnit komma hem och satt vid datorn, hann inte ens vara hem! Han hörde henne inte ens. Så när jag kommer ut ur hennes rum så tittar han på mig med förvånad min och sa "hur fan gjorde du?! Hon hann ju inte ens börja gnälla fören du var inne i rummet..?" Moahaha! It´s all in my head baby! Dock känns det ju i både huvud och kropp att jag inte har sovit vidare hårt inatt för skulle jag lägga huvudet på kudden nu skulle jag totaldäcka! Funderar dock på om jag skulle ta och göra det om en stund, hehe. Men vi får se. Men summan av detta är alltså att det nu står 1-0 till mig! (Eller 1-2 till Tindra om vi ska vara petnoga, men nää, det var från och med inatt vi började räkna, haha!)

Vad händer idag då? Inte en susning faktiskt! Jag är svinhungrig men mår illa av blotta tanken på att behöva äta en smörgås. Nu är jag less på att vara gravid och behöva ha en viss mat hemma jämt..panpizza är det jag vill ha! Men nu har jag ingen..bah! Blir väl att åka och handla en sväng sen, hehe. Skulle ju även behöva lite julklappspapper.. Jäjä! Ha en bra dag allihopa!

Stressad!

Ja nu börjar jag känna mig ordentligt stressad inför förlossningen. Jag vet inte riktigt varför egentligen men jag känner mig stressad. Imorn är det prick 4 veckor kvar tills bebisen är beräknad. Det är alltså mindre än en hel månad kvar.. 29 dagar för att vara exakt. Shit! Det är snart! Tiden har gått så sjukt fort det senaste att jag vet inte vad. Jag har inte köpt en enda sak till bebisen i magen heller. Nu har vi ju i princip allt som vi behöver efter Tindra, men ändå.. Jo nu ljög jag, vi har faktiskt köpt 2 stycken overaller. Det som är kvar att köpa innan hon kommer är mössor i nyföddstorlek, kanske bara behöver en i just den storleken? Sen i lite större, men det kan man ju köpa efteråt. Egna filtar. Jag vill gärna ha en filt som liknar den Tindra använder som snutte. Så det är nog dags att börja leta. Sen skulle jag vilja köpa ett första egna plagg liksom. Så att hon har något nytt och eget att ha på sig. Kan tyckas onödigt men jag tycker inte det. Speciellt inte om vi stannar till fotograferingen också, då ska hon få ha på sig nått nytt. Aja, så är det.

Jag har heller inte packat någon bb-väska. Jag har inte ens en väska jag kan packa i. Känns som att jag borde ta tag i detta snart också. Börja förbereda sånt som man behöver/vill ha med sig. Jag har ju en jättebra lista. Dock tycker ju jag att vissa av dom sakerna som står på den listan är helt onödiga, men det hjälper i alla fall lite att komma på vad man vill ha med sig. Ååh, jag får panik bara jag tänker på det. Sen fick jag ju ännu mer panik då jag fick höra att enbart friska pappor får följa med.. Men om jag är sjuk då? Får jag föda hemma då? Tycker att det är lite av samma sak.. Nåja, jag borde kanske inte fundera så mycket på det just nu. Men jag borde lugna ner mina nerver lite.

Nu får jag sluta fundera på detta för tillfället. Jag ska kika lite webshops och se om man kan hitta något mysigt. Sen ska jag fortsätta lyssna på kärlekssånger till ett barn vol 2. Ha en trevlig kväll!

En liten lista..

Jaa, då har man precis kommit hem från handlingen. Tror att vi handlade på rekordtid idag, haha! Vi var väl hemmifrån max en halvtimme eller nått. Jag blev bara hungrig av att gå där inne men jag vet aldrig vad jag är sugen på. Jag kan vara supersugen på något ena dagen för att sedan, dagen efter, bara vill spy åt det. Nåja, nu får det bli hemmagjort skrovmål idag ändå. Ääh varför skulle jag ens skriva ett sånthär meningslöst inlägg? Här kommer listan..

Ros: Till..jag vet inte..jag har ingen att ge en ros till idag..
Ris: Inte det heller..bra dag idag, haha!
Humör: Relativt bra ändå..
Att göra: Tvätta, städa lite och laga mat.
Väder: Mulet
Hår: Ingen kommentar..men utsläppt..
Kläder: Mjukisar och ett linne
Smink: Nothing at all!
Saknad: Romröra..
Mat: Skrovmål
Vill ha: Pengar

Gav upp, man ska ju aldrig ge upp!

Jag är lite besviken på mig själv. På min förmåga att vara förälder. Men jag visste verkligen inte vad jag skulle ta mig till inatt. Tindra somnade, som bekant, redan efter 2 minuter igår. Vaknade gjorde hon också. Första gången vid 22, men då somnade hon när jag bara lade ner henne, andades ut lite. Men ännu en gång så vaknade hon runt 01.30 och jag ville bara gråta! För denna gången hjälpte det inte att bara lägga ner henne. Jag startade musiken, satte mig på golvet, startade om musiken, satt kvar på golvet.. Jag startade om den där jä-la musiken 3 gånger vilket betyder att jag satt där inne i 1½ timme utan att hon somnar om! Så jag flyger in till Jesper och nästan grinar, gapar på honom att han får fan hjälpa mig att lyfta in spjälsängen i hennes rum för nu ger jag upp! Jag var helt sjuuuukt trött. Tycker lite synd om honom för det känns som att allt fick gå ut över honom, men jag hoppas att han inte blir arg, hehe. Så jag ställde alltså in spjälsängen i hennes rum igen. Hon somnade om efter lite gnäll (men jag slapp sitta där inne!) och vaknade klockan 08.22! Jesper tror inte att det är sängens fel att hon inte sover men vad är det då? Jag menar, hon sov ju till 8.22 i sin spjälsäng? Men frågorna fortsätter. Vad är det som gör att hon vaknar klockan 01.30? Spökar det? Drömmer hon? Och varför, varför vill hon inte somna om utan gör allt i hennes makt för att hålla sig vaken? Vad ska jag göra? Jag behöver sova! Och nej, tyvär, Jesper kan faktiskt inte ta över för en natt. För det första så jobbar han och är inte hemma fören 2-3 (förutom söndagar då han är hemma runt 23.30) och sen är det viktigare att han sover så att han inte kör av vägen p.g.a sömnbrist! Jaja, bara göra ett nytt försök ikväll. Ställer spjälsängen i hallen så den är lätt att bära in om det blir samma sak inatt..

Nu är lillan på dagis i alla fall. När Jesper vaknar tror jag att vi skulle åka ner till hans bror på kontoret. Det var något han skulle fixa där nere. Sen blir det handla så att vi kan göra någon mat. Blir hemmagjort skrovmål idag faktiskt. Jag blev så sugen på det igår, hehe. Men nu ska jag kika vidare sen ska jag slänga in en tvätt och sen slänga mig själv på soffan och drömma om bättre tider..

Julkort och julstämning!

Ja jag fick mig ett litet julryck, hehe. Jag är ju bara såååå himla kass på att skicka ut julkort och sånt (och då menar jag kass!). Nu har jag dock gjort helt egna julkort som jag hade tänkt skicka. Så önska mig lycka till. Jag ska i alla fall skriva en lista och se hur många vi ska skicka till, hehe. Blir nog ett par stycken. Tindra var ju dock inte så medgörlig under fotostunden, haha! Hon ville bara stå och spegla sig så det var svårt att få någon bra bild. Fick en hyfsad och den kommer jag använda men den får ni inte se fören efter jul eller nått, hehe. Här bjussar jag på två bilder i alla fall..


Men nu får ni i alla fall se den fina klänningen som hon ska ha på sig i lucia-tåget på dagis, hihi. Hon fick den av sin farfar häromdagen. Den är verkligen superfin! Plus att hon ska ha röda strumpbyxor på benen. Hon kommer, utan tvekan, vara den sötaste ungen i det luciatåget, hehe. Får se om Jesper tar ledigt den måndagen. Han vill ju gärna se när Tindra går i sitt första luciatåg.. Detta är nackdelen med att han alltid och jämt jobbar kvällar.. Aja, så är det med det. På ett sätt är det underbart att han jobbar kvällar, för vi har ju hela dagarna tillsammans! Men jag saknar våra myskvällar och som sagt, han vill gärna vara med på sånthär.

Nää nu ska jag slänga mig i soffan! Ska se jakten på lycka. Hade tänkt sova tidigt idag men den filmen har jag velat se länge så jag får försöka se den ikväll. Ha det gott folket! Snart är julen här..

Är det sant? Va?

Tindra blev otroligt trött och kinkig vid en sisådär 17.30. Hon skulle upp och ner i soffan och bara gnällde så hon fick lite välling där runt kvar i. Klockan 18 hade vi borstat kaddarna och jag lade Tindra i sängen. 2 minuter senare sov hon! Jag tror inte mina ögon! Det har ju tagit som minst 10 minuter och det var första kvällen, efter det har det ju tagit minst en halvtimme att få ungen att sova.. Nu tog det 2 minuter! Jag tror jag svimmar! Om det då berodde på våran tidigare natt som var så jobbig eller om det berodde på avslappningsmusiken jag satte igång det låter jag vara osagt. Somnade gjorde hon i alla fall, halleluja!

Jag trodde verkligen inte att jag nånsin skulle få gnälla på Tindras sömn. Men jag gissar att jag kanske tog ut segern lite i förskott. Men men, vi får väl se vad som händer.. Önska mig lycka till inatt!

Nu ska jag ta och photoshopa en bild åt en kompis och sen får vi väl se om det är nått vettigt på tv ikväll..
Ha en trevlig kväll!

Vilken jävla natt!

Jag är så trött nu att jag skulle kunna somna stående! Tindra vaknade halv 2 och självklart vägrade hon att jag skulle gå ut ur rummet. Hon störtgrinade och jag stannade. Tänkte att det inte skulle ta så lång tid innan hon somnar om men tji fick jag.. Hon hade bestämt sig för att inte somna om, varför vet jag inte. Hon somnade inte fören halv 5 och var nära att vakna när jag klev upp. Jag kan självklart inte somna i hennes säng för det är alldeles för trångt. Så nu förstår ni kanske att jag är trött? Somnade runt 00.30, upp till Tindra 01.30, vaken till 04.45 och fick sova till 07.00. Jag kommer verkligen behöva sova en stund sen för att orka ta hand om henne själv ikväll när jesper jobbar. Får väl passa på när hon sover middag. Fy säger jag, jag mår riktigt illa av trötthet.. Nä nu får jag hitta på något för att hålla ögonen öppna.. Ha en trevlig dag!

Fotostund har guld i mun!

Ja, efter att Tindra äntligen somnat drog jag iväg på en liten fototur. Vattnet är ruskigt högt i bäveån nu och det resulterade ju självklart i att det även var mycket vatten i fallet. Så jag lyckades väl få till några hyfsade bilder. Funderar även på att åka dit då det är ljust så man slipper så långa slutartider, haha! Här kommer resultatet.

Kan ju också tillägga att bilden med det rosa ljuset egentligen inte skulle bli så eftersom det inte finns några rosa lampor där. Men p.g.a de långa slutartiderna så lyckades jag fånga en del av det röda och en del av det blå och det resulterade i rosa ljus, hehe. Men det blev ganska coolt faktiskt. Dom skulle egentligen försökt satt några lampor under vattnet istället. Kan nog blivit tufft.

Sen när jag kom hem efter att ha jagat runt halva stan efter en nässpray (som dom ska ha på mackar och mataffärer) utan resultat. Vi vill nämligen bara ha en speciell sort eftersom den är ruskigt bra! Den sorten heter otrivin comp. Ni vet den som dom gör reklam om på tv som stoppar rinnsnuva och nästäppa? Den funkar otroligt bra faktiskt! Nåja, när jag kom hem så tog jag även bilder på våran framsida nu när vi äntligen blivit klara med våra slingor, hehe. Dock har vi väl planer på lite mer men såhär ser det ut för tillfället.

Självklart fick tomtarna vara med på bild också, hehe. Jag gillar verkligen dom tomtarna, dom är så söta!

Angående Tindra och sömn.. Jaa, idag var nog värsta kvällen sen vi började med nya sängen. Hon ville verkligen verkligen inte sova! Så fort hon höll på att somna så låg hon och slog sig i huvudet, klappade händerna eller tjötade värre än Jesper när han är i telefon.. DÅ är det hemskt.. Så efter en timmes försök fick hon komma upp, sitta uppe en kvart sen försökte vi igen och då somnade hon på 5 minuter! Så trött var hon alltid, hehe. Aja, ingen större skada skedd faktiskt. Bara det att man får ju spasmiska ryck om man ska sitta/ligga där inne med henne i över en timme. Jag blir i alla fall rastlös som ett jehu!

Nää hörni, nu ska jag käka marängtårta och glo på en film med min älskade man! Ha en trevlig kväll allihopa!

Fredagsmys!

Ja idag ska vi ha ordentligt med fredagsmys. Vi har tänt massa ljus och köpt chips, dip och ostbågar. Mumsfillibaba! Så nu väntar jag bara på att Tindra ska somna. Hon var grymt trött så jag tror inte att det tar så lång tid. Jesper sitter inne hos henne nu. Sen blir det att dra igång en film och bara mysa! Härligt härligt! Blir att se Inglourious Basterds igen. Vi såg den ju på bio men jag tycker att den är bra så vi ska se den igen. Får se om jag tycker att den är lika bra denna gången..

Vad har vi gjort idag då? Jaa, jag har ju varit hos barnmorskan. Mina värden såg mycket bättre ut nu! Känns bra.
Blodtryck: 100/60
Glukos: 5,7
Hb: 114
vikt: 80kg (börjar bli tungviktare!)
Sf-mått: 36cm
Så nu ligger jag på översta kurvan. Men det gjorde jag med Tindra med och Tindra var ju långt ifrån stor. Och ännu en sak, precis som Tindra, så var inte bebis fixerad. Hon trodde att trycket som jag känner neråt och som gör väldans ont ibland är att bebis försöker "ställa sig" och borrar då huvudet neråt. Lät ju väldigt logiskt faktiskt. Sen frågade jag lite om förlossningen. Tydligen är det totalt bomstopp på besök nu. Inga syskon what so ever får följa med och endast friska pappor. Vad som nu menas med friska? Men jag vägrar då fan föda om inte Jesper får följa med! Glöm det! Då föder jag hemma..

Nää nu ska jag se om jag hinner kika vidare en sväng innan filmen!
Ha en trevlig kväll!

Varför?

Varför är jag så jäkla trött idag? Kan det bero på att Tindra lyckades trilla ur sängen klockan 4 imorse och jag fick rusa dit? Sen ville hon inte sova själv så jag fick ligga bredvid henne tills hon lyckades somna igen. Ja jag fattar inte hur ungen lyckas egentligen! För kanten är ändå rätt så hög på den sidan, alltså en upphöjd kant så att detta inte ska kunna hända. Men vi får se, nånting får vi göra åt saken. Kanske kan spika fast någon form av kloss och höja upp extraplankan ytterligare? Jesper ska få kika på det när jag väcker han sen.

Idag är det ett barnmorskebesök inplanerat också. Ska bli spännande att se om mina värden har förbättrats något. Jag håller tummarna på det i alla fall! Sen behöver vi handla lite också, som vanligt. Vi har blivit dåliga på att veckohandla igen, hehe. Men ikväll får vi köpa hem nått gott och ha lite fredagsmys tillsammans, äntligen! Det var några helger sedan vi hade det. Det tråkiga är väl att det inte går nått bra på tv på fredagskvällarna. Idol suger ju stenhårt! Till middag funderar jag på att göra tacos. Det var längesen vi åt det faktiskt. Och jag är ju lite sugen på vitlökssåsen jag brukar göra, hihi. Men jag får väl se vad gubben säger. Tror dock inte att han är så emot mitt förslag om jag ska vara ärlig.

Äntligen helg! Puss på er!

Fy vilken kväll!

Ja fy! Och dom säger att det ska vara bekvämt att åka kollektivt? Jo tjenare! Alltså denna bussresa som i normala fall tar 10 minuter var fanimej värre än resan med x2000 till stockholm.. Det skulle komma en buss klockan 20.55 och avgå 21.00 från torp. Kom det någon buss då? NÄ! Och det är ju för sjutton snöstorm ute! Så här har man stått och blivit genomvåt och började frysa i en halvtimme! Eller ja, det blir ju mer eftersom jag var där typ 20.50 eller nått. Men bussen kom ju aldrig..! Utan det var ju nästa buss som kom, om ni förstår? Bussarna går ju en gång i halvtimmen. Så vart sjutton var den andra bussen? Det kan man ju undra.. Jag ska i alla fall skicka in en såndär klagoblankett, det kan jag lova! Sen var det ju även folk som inte fick åka med för att bussen blev överfull..suck! När vi äntligen kom hem fick jag nästa bekymmer. Som att en gravid kvinna inte har nog med problem att få av sig ett par tajta jeans, nu var dom ju blöta också! Herregud vilken kväll! Men nu är den slut och jag ska snart gå och lägga mig. Tänkte bara visa lite bilder från förut idag..

Förut idag.. Ja vi stannade ute en stund när vi hämtat lillan på dagis. Det blev lite spring, gunga och åka en svinhal rutchkana, hehe. Här är några bilder på busmajan!

Men jag fick mig en favoritbild idag med, hehe. Den ska ni få se alldeles strax.. Men roligt hade hon i alla fall, hehe. Som sagt, rutchkanan var jättehal så hade inte Jesper tagit emot henne när hon åkte så hade hon flugit all världens väg, haha! Aja, här kommer bilden.



Det ser ut som att hon drömmer. Hon står bara där och tänker liksom. Gullhumlan min!

Sen blev det lite macrofoto med. Men jaa, jag vet inte jag.. Ni får väl se 3 bilder i alla fall.



Jag blir nog aldrig nöjd. Kanske skulle testa och köpa en närbildslins? Då kanske man blir nöjd? Men jaa, vi får se.
Och som sagt, snöstorm.. Det snöar för fullt här i lilla uddevalla, hehe. Synd att det inte stannar kvar så länge. Det ska ju regna bort redan imorn eller i alla fall i helgen. TRÅÅÅÅKIGT! Jag som ville åka och köpa en pulka eller en bob så att Tindra kunde få åka lite. Men det är ju ingen idé fören snön lägger sig och stannar ett par dagar..

Nää hörni, nu ska jag nog ta och gå ut och fota den nya slingan, hehe. Kanske man kan få med lite snö också.. Ha en trevlig kväll och god natt!

Dags att packa?

Jaa, jag har kommit på att jag inte ens har börjat fundera på vad jag ska packa i min bb-väska. Kameran är ju en självklarhet liksom. Den får man bara inte glömma och gör man det så kan jag lova att vi vänder! Men det kan faktiskt vara läge att i alla fall börja tvätta upp alla yttepyttesmå bebiskläder som vi har och kanske lägga dom i en låda. Sen måste jag även kolla om jag kan hitta en väska som jag kan packa i. Det är dåligt med detta. Sen måste jag verkligen börja leta efter min mvc-journal som jag fortfarande inte har hittat! Skäms på mig.. Men jag hittar den verkligen inte. Vad gör man då?? Nu fick jag ont i magen.. Nää, jag får nog ta och kolla lite till. Imorn är det i alla fall dags för ännu ett barnmorskebesök.

Vad händer annars idag då? Jaa, ganska mycket faktiskt. När Jesper vaknar ska vi åka till torp, tror jag. Vi måste i alla fall handla mat och sen skulle vi in på jula en snabbis och kolla på en ny ljusslinga (ja ni läser rätt!) haha! Men våran ljusslinga som vi skulle ha på baksidan hade gått sönder så vi måste ju köpa nånting att ha där bak så att det inte ser naket ut, hehe. Sen ska jag även köpa en hylla antingen där eller på bauhaus, beror väl på vilka som är billigast. Sen blir det hem, hämta lillan och kanske vara ute och leka en stund, får väl se då. Ikväll ska hon få vara vaken extra länge om hon inte somnar i vagnen det vill säga. För vi ska nämligen ut till torp ikväll igen. Dom har "kvällsöppet" mellan 20-22 med bra erbjudanden och sådär. Så vi ska dit och passa på att kanske köpa dom sista julklapparna. Vi lär ju inte vara dom enda, men ändå. Så ser alltså våran dag ut. Nu ska jag dock alldeles strax börja dagen med att hoppa in i duschen..

Tindra vaknade klockan 4 imorse. Då gick jag in och lade mig bredvid henne. Kan ju säga att hennes säng är trång! Haha! Men till slut lyckades hon somna om i alla fall och hon vaknade inte när jag försökte smyyyyga ur hennes säng, hehe. Det är ju nämligen inte så lätt att smyga när man är stor som ett hus.. Men sen sov hon i alla fall fram till 7.20. Man ska inte klaga på dessa sovtider faktiskt!

Nä nu måste jag kolla upp en grej. Ha en trevlig dag allihop!

Trolldeg var inget vidare!

Jaa, jag satt förut och funderade på vad jag och Tindra skulle hitta på när Jesper åkte till jobbet. För jag orkade verkligen inte gå ut. Så jag kom på den briljanta idén att göra en sats trolldeg! Men detta var nog ingen briljant idé egentligen. För, såklart, så skulle trolldegen ätas.. Första tuggan gick väl bra, jag tog bara ut biten och jag tror inte Tindra hann reagera så mycket. Men andra gången tror jag att hon fick en bit i gommen (alltså en pyttebit som jag inte fick ut) och Tindra reagerar med att bli hysteriskt ledsen! Tårarna sprutade! Men efter ett tag lugnade hon ner sig och jag tryckte istället in nappen i munnen på henne. Då kunde hon greja en liten stund. Sen plockade hon dock ut nappen och gjorde om samma procedur: in i munnen, ut ur munnen och gallskrik. Då gav vi upp. Jag har ju inte hunnit skaffa någon kavel eller så till henne, har ju inte tänkt på det. Så det får införskaffas till helgen då jag planerat in ett pepparkaksbak! Jag hann dock få hela 4 bilder under tiden hon undersökte och grejade med degen..

Som sagt, lite skeptisk var hon allt. Hon vill inte gärna bli kladdig förstår ni, haha! Det var faktiskt dagisfröken som berättade att när dom skulle måla tomtar så vågade inte Tindra hålla i tomten samtidigt som hon målade, för det var inte roligt att få färg på fingrarna, haha! Nåja, det släpper väl nån gång.

Annars har vi inte gjort något vettigt idag. Kollat på den supertråkiga julkalendern.. Och jag har hittat ett recept som jag ska prova imorn. Någon pastasås med kyckling och grejer. Blir nog bra.

Nu börjar jag också få onda aningar om detta med sängbytet. Idag tog det nämligen ännu längre tid att få henne att somna. Det tog en hel timme! Då blir det lite väl tjatigt att sitta där inne tycker ju jag i alla fall. Men hur som hellst. Varje gång hon höll på att somna så hittade hon på saker att göra, precis som att hon inte ville sova. Antingen knackade hon i väggen, gjorde titt-ut, pratade eller tog ur nappen ur munnen och började leka med den. Jäkla skitunge! Jag försökte även att gå ut ur hennes rum idag men det var bara vända! För innan jag ens hunnit ut ur rummet så var hon på fötter gnällandes. Aja, vi får väl se. Man får ju liksom ge det några nätter innan man kan säga något. Det är ju lika nytt för henne som för oss.

Nää, nu ska jag gå och ta min underbara järnmedicin! Mums! Ha en trevlig kväll!

Kyla och frost, underbart!

Jaa, det var nästan så att man gruvade sig lite för att gå ut imorse. Fick höra att det skulle vara 8 minusgrader. Och alla norrlänningar som har hälsat på här nere i söder när det är 8 minus vet att det känns som minus 30 hemma! Nåväl, det var bara klä på sig och bege sig till dagis. Dock var det inte 8 minugrader utan bara 4, så det var faktiskt rätt skönt.

Tindras förberedelser för dagis var idag att ta på sig skorna själv. Som hon för övrigt har lärt sig vid detta laget. I alla fall gummistövlarna, hehe. Men det är ju, som alla redan vet, inte det lättaste att få skorna på rätt fot. Men det var roligt ändå, vi skulle ju faktiskt till dagis..

Innan ni nu börjar gapa på att jag inte skulle klä på ungen tillräckligt för att gå till dagis kan jag ju säga att det tar en halvminut att GÅ till dagis. Termobyxor, fuskpolo, tjocka vantar, vinterskor och tjocksockar låg redan på dagis, just so you know!

Som ni förstår tog jag faktiskt med mig kameran när jag gick och lämnade Tindra. Dock har jag kommit fram till att jag är otroligt jäkla ostadig på handen när det gäller lite längre slutartider (det var ju lite halvmörkt). Så jag vette sjutton om macrofotografering är någonting för mig.. Men det kan ju bero på att jag frös också, hehe. Men 3 bilder lyckades jag få ihop i alla fall.

Just nu sitter jag och lyssnar på lite julmusik. Jag börjar faktiskt få lite julstämning konstigt nog.. Jag brukar aldrig ha det annars, i alla fall inte så här "tidigt". Men till helgen ska vi baka pepparkakor hade vi tänkt. Tindra ska självklart få hjälpa till, hehe. Jag funderar faktiskt på om jag skulle försökt mig på ett pepparkakshus också. Nej jag gör inga egna formar eller så, det köper jag färdigt så att jag bara kan "klistra" ihop det. Hmm..ja jag får fundera lite på detta.

Men nu ska jag ta och kika vidare faktiskt. Men för er som undrade så är ljusstaken (stjärnan som jag fick igår) köpt på jysk, hehe. Ha en trevlig dag!

Mobilblogg!

Måste bara uppdatera en snabbis! Vi har precis vaknat. Tindra har sovit hela natten utan att vakna en enda gång 19-07! I vanliga fall brukar hon ju vakna åtminstonde en gång under natten även när hon sov i spjälsängen. Men inte i natt. Så nu ska vi se om julkalendern är så dålig som alla säger.. Ha en bra dag!

Ny vecka, igen.. 35+0

Och shit vad magen har växt nu! Har inte riktigt tänkt på det på samma sätt som jag gör nu. Ni ska allt få se en bild också. Magen har även sjunkt en hel del vilket jag tycker är underbart! För nu har jag inte lika mycket problem att andas längre! Men nu ser jag verkligen ut som en vandrande badboll, bokstavligt talat. Jag har haft en sån jäkla foglossning nu ett bra tag också så jag kan knappt böja mig framåt utan att det hugger i svanskotan (och bränner som f-n!). Men jag kan ju självklart inte låta bli att greja. Jag vill ju göra en miljon saker samtidigt och sen blir jag fly förbannad när jag inte orkar! Haha! Aja, jag får väl försöka ta det lugnt, men jag har så sjuttons svårt för att göra det.. Nåväl, här kommer magbilden i alla fall. Får väl återkomma mer om graviditeten på fredag efter barnmorskan..



Och nu syns det för övrigt hur jävla stor röv jag fått också, haha! Jaja, nu lämnar vi detta samtalsämne..

Hur gick det att somna för Tindra idag då? Mjao, det tog lite längre tid idag faktiskt. Ca. en halvtimme eller så. Men det är fortfarande överkomligt tycker jag. Jag funderar på när jag ska börja gå ut ur rummet. Idag orkade jag helt enkelt inte bråka men när borde man börja gå? Tips mottages gärna.

Jag fick mig en glad överaskning idag.. Ni vet den ljusstaken jag har surrat om ett tag? Den som jag har spanat på? Den som jag inte ville säga vart jag hade sett? Jag fick den av min svärmor idag som tack för hjälpen! Weeei vad glad jag blev! Kolla hur fräck den är!





På bild nummer två syns även dom nya förbannade stjärnorna som vi köpte på rusta.. Men jag måste väl erkänna att jag tycker att det blev ruskigt mysigt i varndagsrumsfönstret nu, hihi. Vi köpte även en ny ljusslinga idag som vi hängde runt fönstret på framsidan. Men jag har faktiskt glömt att fota det så det får bli en annan dag.
Men en sak jag "kom ihåg" att fota var månen. Men jag ångrar att jag inte sprang in och hämtade kameran när vi var ute och lekte med Tindra förut. För då var månen ruskigt stor och låg.. Nu var den inte lika fin men jag fotade den ändå, hehe.



Så en bild på månen får avsluta detta inlägg. Tror inte jag har något roligt att skriva om ändå.
Ha en fortsatt trevlig kväll allesamans!

Hiss och diss!

Jag vill börja med att dissa (känner mig som Titti Schultz i rix morron zoo)! Jag vill dissa rustas j-vla julstjärnor! Vi åkte dit idag för att jag tänkte köpa enkla julstjärnor att ha i vardagsrummet då jag tyckte att det såg så tomt ut med bara en stjärna. Köpte skärmarna för 50 spänn styck, vilket inte ens är speciellt billig! Kommer hem och ska hänga upp dom och det var den värsta skiten jag köpt i hela mitt liv! Det går alltså inte ens hänga skiten raka! Och inte nog med det så är dom i princip trasiga.. Men nu skiter jag i detta, är redan less den satans julen med allt julpynt tack vare rusta! Nästa år ska jag tamejfan köpa julstjärnor i hårdplast med ledlampor som bara är att smälla upp! Bilder kanske kommer sen om jag ens har någon lust att fota dom fula stjärnorna..GRYMT besviken..

Hur gick natten i den nya sängen då? Undrar ni säkert.. Ja det är det jag vill hissa idag. Hon sov nästan hela natten. Hon kom trippande en gång runt 00 men då var det bara lägga ner henne och hon sov igen. Så jag vill hissa Tindra för att hon sov hela natten i den nya sängen! Dock vaknade hon lite väl tidigt för min smak men det var p.g.a hennes hosta så det kommer säkert ändra sig snart.

Nä nu ska jag springa till dagis och hämta skitungen, hihi. Hon ska få öppna sina julkalendrar sen, hon har nämligen lyxen att äga hela 2 chokladkalendrar, haha! Hon lär bli lycklig..
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag i alla fall!

RSS 2.0