Blåbärs paj var mums!

Ja då har man precis käkat blåbärspaj. Det var gott! Men det var ingen favorit hos Tindra faktiskt. Hon fick en tugga och hon spottade ut dom hela bären, hehe. Men men, hon gillar färska blåbär i alla fall. Det är ju lite nyttigare kanske, haha! Men till middag blev det stuvade makaroner och köttbullar. Tindra totalvägrade stuvade makaroner i alla fall. När dom kom in i munnen åkte dom ut lika fort..och vilka grimaser! Det var oslagbart, haha! Nåja, hon lyckades pilla i sig 4-5 småbitar med köttbullar. Så hon fick kräm efter det. Hon måste ju få i sig nått! Så det blev i princip kräm till middag för henne. Nåja, som sagt det är väl bättre än inget alls.. Men hon kommer i alla fall slippa stuvade makaroner ett tag framöver. Sen får vi väl pröva igen en annan gång.

Nu har i alla fall Jesper åkt till jobbet. Hade tänkt att jag och Tindra skulle gå ut och leka en stund efter middagen men jag tänkte inte på att ta med mig hennes regnkläder från dagis.. Så nu kommer jag att skaffa ett till set med galonisar! Så att vi kan ha en uppsättning hemma och en på dagis. Så slipper man tänka på det. Tänkte att jag skulle kika på tradera. Kanske kan hitta billigt. Jaja, det blir nog bra i alla fall.

Nu ska jag i alla fall mysa lite med dotra. Min mage blev uppsvälld som jag vet inte vad..jävla mjölk att jag aldrig lär mig, haha!

Något har hänt..

Ja något har hänt med min design. Eller jaa, den ser bra ut när man ser den i internet explorer. Men nu är det ju som såhär att vi använder inte den skiten längre. Den bara krånglar enligt mig. Så på den sationära datorn använder vi google chrome och på min minipc använder jag firefox. Så jaa, jag vet inte riktigt. Jag ser alltså min "menyruta" under alla inläggen istället för bredvid. Skumt. Så jag får nog börja fila på en ny design skulle jag tro. Eller i alla fall göra om den lite. Men jag har ju sagt att jag ska försöka få den lite mer höstlik när jag fått ta lite mysiga höstbilder. Men som det ser ut nu lär jag aldrig få några höstbilder för att träden här envisas med att stanna gröna, haha! Nåja, det blir nog bra. Får fila lite på det iaf.

Nu har jag precis varit och lämnat lillan på dagis. Som vanligt så stack hon ifrån mig utan att säga hej då, hehe. Hon skulle ju in och leka! Aja, hellre det än att ha en unge som skriker och gråter när man ska lämna dom. Jag är faktiskt glad så länge jag slipper det. Måste vara jobbigt alltså..

Aa, nu ska jag snart väcka min gubbe också. För vi ska bege oss mot trollhättan och lämna tillbaka hyrbilen som dom har haft i helgen. Den ska egentligen inte vara tillbaka fören klockan 11 men vi skrapade bara ihop parkeringstid till klickan 9.42 idag, hehe. Så vi får åka då den går ut. Men jag tänkte att Jesper säkert vill sova så länge han kan. Han ska ju jobba ikväll också.

Nää nu ska jag avsluta detta inlägg med en bild på dagens outfit. Denna klänningen är en favorit i min garderob. Den är så otroligt mjuk i tyget! Lite väl uringat men det går ju bra att göra som jag har gjort här, ha ett linne under. Klänningen köpte jag på gina tricot för typ 2 år sen eller nått och den följer fortfarande med. "Bältet" jag har knytt ovanför magen kommer dock från min stickade klänning som jag visade för några dagar sen, men jag tyckte att det passade bra ihop. Och så har jag vanliga mammastumpbyxor. Detta är nog en outfit som kommer gå varm i höst/vinter. Strumpbyxor/leggings och tunika. Ska bara se om jag kan hitta några benvärmare med, hehe. Nää bilden var det ja, här kommer den! Ha en trevlig dag!


God kväll på er!

Jaa, nu har gubben hittat hem, lillan ligger och sover och jag har en bebis i magen som lever rullan, hehe. Allt är som det ska vara. Dock är ju min gubbe helt död efter denna helgen så han har gått och lagt sig. Sociala klubben här med andra ord. Men det blev i alla fall en pizza, JA IDAG IGEN! Och en film innan herrskapet åkte hem. Dom brukar alltid käka pizza efter spelen och jag var faktiskt hungrig eftersom vi fick äta en tidig middag då Tindra sov bort hela lunchen, haha. Nåja, det gick bra ändå.

Alltså jag vet inte vad det är med mina handleder. Jag har haft "problem" med dom i säkert..1½ år nu. Jaa det började nog när jag var gravid med Tindra skulle jag tro. Jag får svinont i handleden precis vid alla senor mitt på liksom, förstår ni var jag menar? Och jag får problem att vrida på handlederna och vicka på dom. Det sticker liksom och värker när jag använder handleden. Men så fort den ligger stilla så känner jag inte mycket av det. Jag har inte ont en gång och jämt utan bara ibland. Då håller det i sig i ett par dagar, jag brukar linda med ett bandage för att stödja upp. Men sen går det över av sig själv. Idag har jag dock fått så ont att jag knappt kan röra handleden. Nu sitter det på höger sida. Ibland på vänster och så håller det på. Och det är inte bara när jag är gravid utan även när jag inte är det. Har ju hört att det tydligen kan vara ett problem som gravida kan få..hmm.. Aa jag vet inte i alla fall.

Måste även skriva några rader om min farfar. Han fyller nämligen år idag. Och inte hur många år som hellst, fastän det visserligen känns så, men han fyller 98 år idag. Det är inte illa! Och jag måste ju säga att han är väldigt pigg för sin ålder även om hans närminne sviker honom, som han själv säger. Idag när jag pratade med honom så var han lite bekymrad för att han hade tappat sin stegräknare. Jaa, stegräknare!? Sist jag pratade med han hade han varit ute och gått över 5000 steg! Hallå? Det är knappt så att JAG går så många steg. Inte på EN promenad i alla fall, hehe. Men det är lite roligt faktiskt. Gamle goa farfar. Grattis till han!

Nu ska jag kika vidare innan sängen kallar! Kram och god natt!

56 bilder!

Ja jag kan bara säga att nu har jag sållat ut lite bilder. Av 696 bilder så har jag 56 kvar. Och jag kan faktiskt inte sålla mer, haha. Jag har valt ut dessa bilderna nu och jag kommer lägga upp alla på bloggen. Så här kommer dom..
Såhär började våran morgon. Men frukost på mcdonalds. Jaa Hans var ju även glad att han fick möjligheten att ta en morgoncig, hehe.
Martina och Cornelia som var en del av sällskapet vi hade. Väldigt trevligt tycker jag i alla fall!
Det var ju några som hade spexat till det lite extra! Här var det någon som hade fått vattenflaskor med egna motiv på. Och jag kan ju faktiskt hålla med om att motivet är riktigt snyggt!
Denna lastbilen blev en klar favorit hos mig! Den var lackad så att lacken såg sprucken ut. Hade även rostfläckar (lackat) och jaa, den var riktigt fräsch! Jag lade min röst på den i utmanarklassen. Glömde dock att titta på nummer i mästerklassen så den rösten lämnades blank även om jag hade en favort som jag upptäckte när jag kom hem..
Busfia :)
Nu var det race på gång. På banan rullade massa tuffa lastbilar. Vissa körde bättre än andra men det var riktigt skoj att se lastbilar komma på ställ i kurvorna, haha!
Denna gick det lite sämre för dock, hehe. Men det gav ju oss i publiken lite att skratta åt.
Han bjöd på show! Det är såhär det ska vara!
Det var dock snubben i den röda scanian som körde bäst av alla. Snygga ställ och snabb i allmänhet.
The wild viking. Går utav helvete men han var inte rolig att titta på. För han körde lite som en kärring enades vi om. Visst jag hade nog inte gjort det bättre själv men han lade ju inte ens upp ett liiiitet ställ utan bromsade bara i kurvorna. Det är trist enligt mig i alla fall..
Kylde bromsarna med vatten. Det rök bra alltså!
Mike sitter och vilar lite medan andra käkar korv.
Det var ju mumsigt med korv. Det intygar Cornelia som redan lyckats slänga ner en hel korv på backen, hehe!
Dethär är riktiga lastbilar det! Detta är en kenworth. Maffiga saker! Denna hade jag velat höra motorljudet av istället för att bli döv av scaniornas v8. Kan ju slå vad om att denna låter bra mycket häftigare! Den ÄR i alla fall häftigare..
Hans posar!
Denna blev min favorit i mästerklassen. Men jag kom inte ihåg numret på den som sagt. Jag vet, det är en scania. Not my favoritebrand. Men den var läckert ombyggd. Kolla in nästa bild..
Tänk att sätta dom på en personbil, haha! Tror ni att farbror blå hade gillat det?
Yes! Jag lyckades få EN bild på denna bilen utan att dom 3 blondinerna var ivägen. Jag menar, JAG åker i alla fall inte till ett sånthär ställe för att fota skabbiga blondiner. Jaa ni läste rätt. Ok om dom hade sett bra ut, men det gjorde dom verkligen inte. Det kan till och med killarna som var med mig intyga! Men bilen är helt ok, eller hur?
Haha denna gubben var ju för rolig! Det är faktiskt riktigt skoj när dom spexar till det såhär. En blondin med äkta ölmage, det är så det ska vara! Och på bilden nedan ser ni att han faktiskt vill visa sina ståtliga ben!
Hihi, detta var bara lite kul. Hade det stått på en volvo hade det inte varit lika skojigt, hehe.
Haha herregud vad jag skrattade när jag såg detta! Hans drog med mig till detta. Så jäkla bra!
Hade tagit av mig foglossningsbältet ett tag, så nu fick det åka på igen då jag kunde att det började hugga i skinkan, hehe. Detta är nog världens bästa uppfinning för gravida med foglossning!
Denna var LÅNG!
Och blank, haha!
Sweet!
Syns tyvär inte vad som står. Men det står i alla fall "I´m gonna barbeque your ass in molasses!"
Hihi checka in fälgarna på denna fyrhjulingen! :P
Jaa det var alla bilder för denna gången. I överlag är jag rätt så nöjd faktiskt. Även om endel blev lite utfrätta på himlen och sådär. Men det var lite jobbigt eftersom det var växlande molnighet hela dagen så man fick ändra inställningar efter varenda lastbil i princip. Men kul var det. Det är ju utmaningar vi gillar. Så nu avslutar jag denna bildshow! Ha en trevlig dag!

God morgon!

Ja idag fick man faktiskt en god morgon. Lillan vaknade fem i 8. Skönt med lite lite sovmorgon faktiskt. Nu är det full fart på henne, haha. Hon springer runt och skriker och skrämmer halvt ihjäl våra katter! Men nu ska vi snart hoppa in i duschen båda två. Kan behövas, hehe. Men jag funderar på att försöka få i mig lite frukost först för min mage börjar kurra.

Vad ska vi göra idag då? Jaa, vädret är ju inte vidare skoj så jag har faktiskt ingen aning. Bilstolen är urplockad ur bilen så vi kan inte ta bilen. För jag får inte fast den själv. Men det är väl bara bra. Man har egentligen inte råd att köra bil i dagens läge. Men men. Ska vi någonstans finns ju faktiskt bussar, eller hur? Men jag ska i alla fall fortsätta med mina bilder när lillan ligger och vilar middag. Så jag tror faktiskt inte att vi åker någonstans innan dess. I så fall får det bli efter middagsluren. Får väl se vad vi hittar på.

Dagens lunch blir idag köttbullar med mos och till middag, åååh middag, blir det korvstroganoff och ris. Älska korvstroganoff säger jag bara! Det är ju bara för jäkla gott! Och det vet jag att lillan också tycker om! Jag längtar redan till middagen, haha! Så får vi väl se när min andra älskling behagar att komma hem. Måste faktiskt erkänna att jag saknar honom lite grann. Sängen kändes ovanligt stor inatt.

Nää nu ska vi strax duscha! Ha en trevlig dag och jag återkommer med bilder från igår!


Nää vet ni vad?

Jag orkar inte ladda upp en massa bilder här nu och jag orkar inte vänta på att dom ska laddas upp på bilddagboken och bla bla bla bla bla..så nu får ni bara se 3 bilder idag. Denna tröjan köpte jag till Tindra idag, hehe. Kunde bara inte låta bli. Den var lite dyr men det var det värt! Titta här:
Hehe visst är den fin?! Självklart är det ju en volvotröja FH16 700 är det till och med. Så den ska hon få ha på sig och överaska pappa med imorrn. Om hon nu är vaken när han kommer hem. Annars får jag väl ta på henne den ändå och fota lite, hehe. Nä nu ska jag drutta i säng och se om jag kan läsa lite innan jag somnar. Så får jag fortsätta vattenstämpla mina bilder imorrn!
Men jag kan tala om EN sak för er. Och det är att JAG HAR INTE ONT IDAG!!! Jag är lite öm i benen/höfterna men jag har inte ONT! Så jäkla skönt! Det där foglossningsbältet är nog det bästa jag har just nu! Bara så ni vet! God natt från mig!

Ojoj vilken dag!

Ja det har verkligen varit en härlig dag! Strålande solsken i princip hela dagen och gott umgänge! Vad mer kan man begära? Jaa, den snygga utsikten som vi faktiskt också hade, hehe. Lastbilsmässan på mantorp park, det var en höjdare! Men jag måste helt ärligt säga att sist det var på mantorp var det mycket bättre. Men jag kan säga att det i alla fall blev 700 bilder tagna som jag ska sätta mig och gå igenom nu. Så jag har att göra en stund. Men jag kommer lägga dom bilderna i ett separat inlägg annars blir det för jävla långt, hehe. Blir det nog ändå, funderar nästan på att bara slänga upp några här och resten någon annan stans. Men jag vet inte. Får se hur jag gör. Får väl se när jag får tummen ur och skaffar mig en hemsida, haha. För det är ju det som är tanken i alla fall...Suck!
Nåja, allt hade gått bra för Gösta och Tindra i alla fall. Så det var skönt att höra. Nu skulle han hem och vila upp sig ett par dagar, hehe. Men Tindra hade varit så snäll så! Men jag måste ju faktiskt erkänna att jag har saknat henne lite idag. Trots att jag kände att det verkligen var skönt att inte ha med henne dit bort så saknade jag henne. Men vem gör inte det? Hehe!
Nä nu har mina bilder laddat klart så nu ska jag gå igenom dom! Men som sagt..kommer uppdatering strax!

Hemma och är slöööö!

Ja då är man hemma igen. Jag är slöare än jag vet inte vad. Och det ska jag inte vara för jag borde städa. Det ser förjävligt ut här hemma men jag orkar verkligen inte! Så jag hoppas inte att Jespers pappa har ont av att det är lite stökigt för jag orkar verkligen inte nu. Men dom skulle ju då knappt vara hemma så, hehe. Nåja, det blir nog bra serni.

Inte blev det några foton tagna idag heller. Jag som hade tänkt fota massor bara för att göra slut på mitt batteri. Behöver nämligen snart ladda det och vill inte ladda utan att det är tomt, för det är inte bra! Men nu ser det ut som att jag får göra det ändå. För kameran MÅSTE vara fulladdad tills imorrn, hehe. Fy fan vad skoj det kommer bli.

Vad händer ikväll då? Njaa inte värst mycket faktiskt. Mike kommer hit så vi ska la sitta och glo på tv eller nått sånt. Går det någon bra film ikväll eller? Får väl se på det. Nu ska vi i alla fall käka pizza innan Jesper och folket ska iväg!

Ha en trevlig kväll!

Göteborg..

Ja nu är vi nästan klara i Göteborg. Det gick ju lite snabbare än vad jag hade räknat med hehe. Men nu ska vi in en sväng på ikea. Jag ska eventuellt köpa 2 små hyllor till hallen men har inte riktigt bestämt mig än. SKa i alla fall titta. Sen ska vi käka lite middag där innan vi åker hem igen. Deras benfria kotlett är ju bara sååå god! Så det blir nice som fan. Tindra har en jäkla energi nu i alla fall. Massa spring i benen. Jag är alldeles svettig..

Nää nu ska vi in på ikea! Hörs sen!

Ännu en natt

Även om denna natten har varit snäppet lugnare så har den ändå varit jobbig. Tindra har vaknat hur många gånger som hellst men ändå inte varje timme. Jag har svintrött ändå. Nåja, nån gång ska det väl gå över. Hon är inte vidare trött i alla fall.

Jag tänkte i alla fall bara dra en snabbis här i bloggen just nu. Visa dagens outfit o.s.v, hehe. Här kommer Tindras outfit för idag, och som ni ser själva, hon verkar inte vidare trött:



Nu syns även hennes stökiga rum, haha! Nåja när hon väl har börjat leka med sina leksaker igen så får hon göra det. För hon har ju inte varit ett dugg intresserad av det förut..

Och så min outfit då:


En stickad klänning och strumpbyxor. Det är bara sååå himla mysigt att ha på sig. Jag har kommit fram till att jag ÄLSKAR stickat! Och appropå det så tänkte jag faktiskt ringa till min gammelmormor och fråga om inte hon har lust att sticka lite tjocksockar till oss. I alla fall till mig och Tindra. Sen måste jag nog faktiskt shoppa mig lite stickade kläder. För som sagt, det är nog bland det skönaste som finns såhär på hösten och vintern när den kommer. Ska även ner på marknaden första måndagen i september tänkte jag. Jag ska köpa strumpbyxor åt Tindra, sånna med halkskydd under. Och så ska jag faktiskt köpa benvärmare till mig själv. Dom hade bra pris på marknaden sist så jag tänkte slå till. För jag har en känsla av att jag mest kommer strosa runt i leggings/tights i vinter och då kan det vara skönt med lite extra värme på benen.

Oj då, nu blev det lite mer skrivet än vad jag hade tänkt. Men jag ville som sagt förespråka stickat litegranna! WE LOVE STICKAT!!! Nu ska jag packa skötväska för vi ska åka till Göteborg idag. Men jag tar nog datorn med mig så jag skriver sen! Puss på er!

Saknar en sak

Ja jag saknar en sak i livet just nu. Och speciellt just ikväll när jag sitter här ensam. Jag vill ha en energidryck!! Fy fan vad det hade suttit fint med en energidryck från euroshopper! Åååh vad det är gooott! Fan att man inte får dricka det när man är gravid. Nästan så att man fäller en tår. Blev ju lite smått beroende av dom när jag slutade amma. Jag köpte hela flak och hade i kylskåpet. Så jäkla gött! Men jag begränsade mig till MAX 3 per dag bara för att det inte är speciellt nyttigt. Och jag hade ju inga problem att sluta med dom så jag vet inte om det var ett direkt beroende. Men men, det saknar jag just nu. En iskall energidryck..

Sen har jag kommit på en lite rolig grej. Eller rolig och rolig. Men jag fyller faktiskt år om mindre än en månad! Coolt va? Haha! Och, mina kära släktingar, om ni undrar vad jag önskar mig så önskar jag mig en dammsugare! Inte vilken dammsugare som hellst utan en sånhär:


Och SJÄLVKLART är det den dammsugaren längst till höger jag vill ha, haha! Den rosa. Jag vill ha en för att dom är så jäkla smidiga nu när man har små barn. För som det ser ut nu så får jag dra fram den stora tunga dammsugaren efter verkligen vartenda mål mat som Tindra äter! Eftersom mer än hälften hamnar på golvet! Så en sånhär hade varit ypperlig att ha! Så en sån önskar jag mig. Eller i alla fall pengar till en, haha. Så kan alla lägga ihop så att jag kan köpa en själv. Fy vad gött det hade varit. Så nu behöver ni inte fundera mer på det, haha!

Nää hörni, vet ni vad? Nu ska jag sova. Eller nu ljög jag. Jag ska läsa en stund, sen sova. Och Tindra verkar ha en såndär jobbig natt inatt med så frågan är hur sjutton morgondagen kommer bli..suuuuck! Sov så gott folket! Kramar från mig!

Skönt som attan faktiskt

Jag ringde till min bm idag (tack vare Martina) och sa att jag gärna ville prova ett sånt där bälte. Och jag hade tur! För hon hade ett inne och jag kunde gärna få prova det. Fick komma redan idag och det är en lättnad. För det är liksom speciellt i helgen jag vill pröva om det funkar då jag ska gå väldigt mycket. Det var FRUKTANSVÄRT skönt att ha det på sig i alla fall. Det vill jag lova! Har till och med lyckats plocka undan lite här hemma efter Tindra. Funderar på att göra ett försök till en dammsugning med.. Men jag ska fundera lite till på den biten. Dock var det lite svårt att böja sig ner när man hade bältet på sig. För det hade en tendens att trycka in i magen eftersom det är rätt brett. Nåja, det gick relativt bra i alla fall.

Men idag känner jag mig helt jäkla slut. Tröttare än jag vet inte vad. Måste bero på att Tindra vaknat så många gånger inatt. Men jag får väl se det positivt. Då kanske jag kan somna ikväll. Fast jaa, jag vet inte. Får väl se. Jag var i alla fall iväg till biblioteket förut. Lånade 2 böcker. Nummer 4 och 5 i serien jag läser. 4e heter kärleksbarn och 5e heter för kärleks skull. Så vi får väl se om dom är lika bra. Men det tror jag nog. Jag har i alla fall höga förväntningar.

Men jag tror att jag får sluta skriva nu. Känns som att allt bara blir osammanhängande och jag har inget vettigt att skriva om. Kanske skulle strunta i att sitta här över huvud taget...

Bokrecension!



Då har man läst ut denna boken. Bortom ljus och mörker. Och jaa, den var minst lika bra som I skuggan av värmen. Speciellt sista halvan av boken. Jag sträckläste igårkväll så att jag inte kunde somna, haha! I denna boken är Eva påväg att dö mer än en gång p.g.a heroinet. Hon bråkar mycket med Erik, hennes man. Hon är påväg att ge upp helt och hållet men Erik får henne på andra tankar. Tillslut får hon beslutet från socialen att hon får gå på metadon, äntligen! Men hon är nära att sumpa även den chansen..

Jag säger bara, LÄÄÄÄS! Alltså hela serien. Finns inte en enda bok som har tagit mig såhär. Som har berört mig så som denna serie har. Jag har läst om barnmisshandel, sexuella utnyttjanden och andra hemskheter och självklart blir man berörd och framförallt ÄCKLAD av sånna böcker. Men detta känns som att det är så nära inpå. Jaa, jag kan inte ens förklara. Böckerna behöver upplevas. Så idag ska jag försöka hinna till biblioteket så att jag kan låna dom 2 sista böckerna. Får återkomma om det.

Nu ska jag väcka min gubbe. Kanske kan hinna till bibblan innan vi ska fika? För det är ju inte säkert att vi hinner in där efter. Vi har en tendens att sitta och tjöta alldeles för länge, hehe. Ha en fortsatt trevlig dag!

Helt jäkla slut!

Ja inatt har Tindra vaknat typ en gång i timmen hela natten! Så idag är jag helt slut! Vet inte vart jag ska ta vägen alltså. Skönt att hon ska till dagis idag så att man kan få ta det lite lugnt. Men vi ska i alla fall in till stan vid 11 för att ta en fika med Jespers pappa. Han hade inte tid igår så vi bestämde idag istället. Skönt att få komma ut och fika utan att ha en dotter som drar och sliter i en så man bara blir stressad. Så det blir nog trevligt.

Sen börjar jag bli lite trött på grannens ungar. Inte Malins alltså utan hennes som bor här dörr i dörr. Hon verkar ju inte direkt ha någon koll på dom. För så fort dom är ute så är dom och petar och slår på våran moped! Nu när vi klev upp så hörde jag att ungarna var ute så jag tittade ut genom fönstret och då står yngste pojken och slår på våran packbox som vi har på mopeden. Jag menar, gör man så? Säger man inte till sina ungar när dom är och slår på andras grejer? Men men, går nått sönder så vet vi vilka det är och då får ju hon ersätta det. Och då skiter jag i om hon är sjukskriven eller inte har någon bra inkomst. Jag vet ju i alla fall vad jag hade gjort om det var Tindra som var och slog på någons grejer...

I övrigt så måste jag snart ge mig alltså. Jag fastnar i min bok så jag inte kan sova. Inatt vet jag att jag inte kunde sova p.g.a att boken blev sådär spännande så att man verkligen inte kan lägga ifrån sig den och då blir inte jag trött heller. Så nu har jag inte många sidor kvar i boken innan den är slut. Då kanske jag kan åka och låna 4e och 5e boken i serien, hehe. Kanske skulle kika in på Libra och kolla om dom har böckerna hemma, hehe. Har dom inte det kommer jag fan bli deprimerad på riktigt. Nåja, ska kika nu. Ha en trevlig dag på er!

Tröjan och sånt

Ja nu har jag tagit bild på den nya tröjan. Dock blev bilden lite kass. Men det är världens skönaste tröja! Mjuk och skön att ha på sig. Jag kan verkligen rekomendera gravida att köpa den. Kommer från h&m. Finns även tillhörande mjukisbyxor. Funderar faktiskt på om jag skulle köpa dom också. Men jag ska fundera lite till. Här kommer tröjan:



Och NEJ jag har inte tvättat min spegel än, haha!

Här kommer en liten lista..har inget bättre för mig..

dagens låt: Fronda - Magnus Uggla - Du och jag mot hela världen
dagens klädsel: Gravidjeans, linne och en brun "bolero"kofta.
dagens skor: Mina älsklingar! Orangea foppisar!
dagens frisyr: Uppsatt i tofs
dagens mat: Lasagne
dagens händelse: Storhandling på torp?
dagens planer: Var picnic, men det sket sig..
dagens vill ha: Nikon D5000 eller D90  
dagens saknad: Jesper..det var faktiskt mysigt att ha honom hemma när han hade semester..
dagens tråkigaste: Att inte få shoppa, haha!
dagens roligaste: Att Tindra verkligen kan VRÄKA i sig vindruvor, haha!
dagens dummaste: Kattjäveln som hänger sig i gardinen, satans kattfan!
dagens köp: Mat? Och en boll till TIndra, hehe. Hon älskar bollar!
dagens godis: Har smällt i mig nästan en hel 200grams amigo..*skäms*
dagens mående: Ont som fan men i överlag bra!
dagens äckligaste: Mina egna fisar, hahahaha!!!
dagens sötaste: Tindra när hon satt i kundvagnen och drack milkshake från mcdonalds, hehe.
dagens komplimang: Har fått några om att jag var så fin på min magbild som jag publicerade igår :)
dagens kärlek: Min alldeles egna familj :D 
dagens dryck: Cola..
dagens telefonsamtal: Jaadu..inget viktigt iaf. 
dagens känsla: Vill att det ska vara över och jag har fan hela 18 veckor kvar..

Sen har jag äntligen fått tid på afm. Men jag fick ingen tid fören den 4 september! Jag vill ju att det ska hända nununu!! Men men, jag får helt enkelt hålla mig. Håll tummarna på att jag kan få söka praktikplats nu! För som sagt, egentligen måste man ha varit med i ungdomsgarantin minst 3 månader för att få börja söka. Men han sa faktiskt att vissa kan få söka direkt om dom har goda skäl. Och jag tycker ju faktiskt att mina skäl inte kan bli bättre! För vem fan vill anställa en gravid som ska ha barn i januari, som lider av foglossning OCH har ett barn på 1 år..inte direkt attraktiv eller hur? Speciellt inte i sånna här tider. Nope.. Så vi får väl se.

Nä nu ska jag sätta mig och snegla på förlossningskliniken! Undra om man skulle käka lite riskakor, det är så gott. Men jag är fortfarande så jäkla mätt efter middagen. Aja, nu ska jag inte skriva mer iaf..

Ett snabbt svar!

Martin: Ett foglossningsbälte är ett bälte av bredare slag som man sätter runt höfterna och magen för att stabilisera och stödja upp magen. Detta ska tydligen lindra det onda man kan få i fogarna vid graviditeten. Så jag hoppas att det hjälper för jag har ruskigt ont. Jag har redan börjat vagga fram och det gjorde jag aldrig när jag var gravid förra gången.. Nåja, jag vet inte riktigt hur jag kan förklara det på ett bättre sätt, hehe.

Nä nu ska jag fortsätta med maten. Har en lasagne i ugnen, ska bli smarrigt!

Trailer trucking festival!

Ja nu börjar det dra ihop sig till lördag. Jag längtar! Ska bli otroligt skoj, hehe. Och ska jag vara ärlig ska det faktiskt bli skönt att få komma ut en hel dag utan barn! Eller rättare sagt utan sitt eget barn. Slippa tänka på mat, blöjbyten och allt annat som hör småbarn till. Jespers pappa ska vara så snäll att passa Tindra hela dagen på lördag så det ska bli skönt att komma iväg som sagt. Sen är det ju bara bonus att det är just till mantorp och till trailer trucking festival. Massa snygga lastbilar och en heldag med fotografering! Kan det bli bättre? Nää tror inte det. Lilla Malin ville inte åka med men det blir nog jag, Mikey och hans bror Hans. Fast det var inte säkert att Hans skulle med ännu men jag hoppas att jag får veta det senast imorrn. Tänkte skicka ett sms till lilla Mike och kolla om han pratat med honom. Sen ska vi ju möta upp Martin, Martina och Cornelia från Uppsala där också. Så jaa, dagen kommer nog att bli fulländad! Hoppas bara att vi har vädrets makter med oss också. Iih vad skoj det ska bli! Om någon mer vill med är det bara höra av sig! Ju fler ju roligare, eller hur?

Nu sitter vi bara och väntar på att lillgumman ska vakna. Sen får vi se om Jespers pappa svarar på smset han skickade nu kanske vi åker och tar en fika med honom. Kan ju vara skönt att få pratat om lördagen. För hellst skulle jag ju velat att dom kanske åkte hit på kvällen när hon ska sova. För då slipper jag väcka henne och sådär och sen har hon ju betydligt lättare att somna hemma. Hon har ju kommit in i någon period där hon är så sjukt svår att få att sova när hon är någon annan stans än hemma. Så aa, lättast för båda parter tror jag. Jaja, vi får se om han svarar som sagt. Och om han har tid framförallt, hehe. Efter det ska vi iväg och storhandla lite. Det behövs. Men jag har ont i fogarna även idag så jag vette sjutton hur det kommer gå. Men har iaf lagt bud på ett foglossningsbälte nu så jag hoppas att jag kan vinna det.

Nää nu ska jag sluta tjöta och kanske kika en sväng innan lillan vaknar. Ha en trevlig dag!

Skitväder!

Ja jag som hade planerat att vi skulle åka ner till skeppsviken idag, ha med oss filtar och lite lunch och ha lite picnic. Men vädret är kasst. Det småregnar och är blött as hell! Så det blir ingen picnic idag i vart fall. Tråkigt. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Tycker egentligen att det är skit att vi inte har något lekland i närheten av Uddevalla. Alltså ett inomhuslekland! Man kanske skulle ha startat ett själv? Haha! Nä men jag vette sjutton vad man ska göra idag. Undra om man skulle ta sig till öppna förskolan? Hmm..får väl se. För jag hade ju tänkt få med mig Jesper med. SUCK vad regn är tråkigt!

Vi får väl åka ut till torp istället. Som vanligt. Där kan i alla fall Tindra få springa runt lite. För hon blir ju inte direkt roligt att ha att göra med när man är inne en hel dag. Vi måste ändå handla lite. Vi ska nog försöka storhandla lite tänkte jag. I alla fall så vi har för veckan ut. För jag orkar verkligen inte åka och handla varje dag. Speciellt inte nu när jag har så problem med fogarna. Nåja, då måste jag ju komma på vad vi ska äta resten av veckan också. Och med min fantasi går det mindre bra. Äääh snart skiter jag i detta.

Nu skiter jag i detta..orkar inte skriva mer. Man blir som sagt deprimerad av vädret.

Grejat design!

Ja då har man suttit och pysslat ihop en design såhär på kvällen. Jag blev rätt nöjd faktiskt och jag gjorde designen ganska enkel. Ni får kika här (klicka på bilden för att komma till bloggen):



God natt på er!

21+0

Ja idag påbörjar man alltså vecka 22. Har gått 21 fulla veckor och 0 dagar. Lite trögt egentligen hur man räknar. Nåja. Hur mår jag då? Foglossningen börjar bli ordentligt jobbig. Den har i alla fall varit det i ett par dagar. Började i fredags. Kunde knappt gå på kvällen. Sen igår och idag har också varit en riktig pina. Gjorde ett försök till att städa igår men jag klarade inte av det så det var bara ge upp. Tänkte att jag skulle ha städat idag med men jag kan knappt röra på mig. Det hugger och värker och är inte alls skönt kan jag lova. Och självklart glömde jag bort att ringa min bm även idag. Smart drag! Skiter nog snart i det och köper ett foglossningsbälte ändå! Man kan hitta billiga på tradera. Men jag hade i alla fall tänkt bjuda på inte en utan faktiskt 2 magbilder idag, hehe. Jag måste nog också erkänna att magen ser större ut i dessa kläder än vad den faktiskt är. Får väl ta en nakenbild nästa gång, hahaha!!

Denna syns inte så bra men jag tyckte om känslan av lugn. Jag fick den känslan av bilden i alla fall.





Ja det var dom det.
Bebisen i magen rullar runt där inne för fullt och det går inte en enda dag utan att jag känner den. Hickar rätt ofta gör den också. Men det gjorde Tindra också. Jaa, någon som vill gissa vad det kan vara där inne? För jag har inte riktigt bestämt mig om jag vill avslöja könet fastän vi kommer ta reda på det, hihi. Har även börjat känna av vissa sammandragningar. Jag märker bara av det för att det känns som att jag äntligen får luft när magen drar ihop sig, haha! Ja jag har problem att andas. Känns som att allt trycker på bara lungorna. Jobbigt som fan. Men det går väl över nån gång. Gud vad jag klagar känner jag nu, hehe. Men jag skriver ju bara hur jag mår och jag skulle faktiskt ljuga om jag sa att allt var som rosa moln! Nåja, nog om detta då. För jag har inget vettigare att skriva faktiskt.

Jag har faktiskt ingenting mer jag orkar skriva om idag. Är trött och har haft huvudvärk hela dagen. Nu ska jag sätta mig och försöka pilla ihop en design åt min moster! God kväll!

Kattskrälle!!

Ja imorse blev jag ruskigt jäkla förbannad på kattjäveln Freya! Hon går mig verkligen på nerverna! Hon gick in i Tindras rum och VÄCKER HENNE!!!! Jag hade antagligen inte fått igen hennes dörr ordentligt och då gick Freya in där och jamade som en besatt vilket resulterade i att Tindra vaknade, självklart! Åååh!! Det var nära att jag plockade fram bössan alltså.. Suck! Jag vet inte vad jag ska göra med henne snart. För varje jävla morgon innan klockan är 7 så går hon runt och jamar så att i alla fall jag vaknar. Och imorse även Tindra. Undra om man måste ta bort henne. För såhär har hon gjort ända sedan Baileys och Casper försvann. Och det är ju inte normalt att hon håller på såhär fortfarande. Det är inte bra för henne heller. Men jag vet inte. Har inte riktigt mage till att ta livet av henne heller. Men aa, jag orkar fan inte längre snart..

Vad ska man hitta på idag då? Jaa, jag vet faktiskt inte. Jag orkar ingenting idag känns det som. Inte för att jag är trött för det är jag inte speciellt. Men jag har så jäkla ont i fogarna. Grr! Jag skulle behövt fått köpt ett foglossningsbälte. Har hört att dom är bra. Men jag skulle ju som sagt velat pröva ett först och se om det hjälper. Men jag får väl ringa barnmorskan och kolla om dom har nått som man får pröva. Men jag glömmer alltid att ringa för hon har telefontid mellan 11-12 bara. Aja, det blir nog bra.

Nä nu ska jag försöka rota fram lite kläder till lillan. Vet inte riktigt vad jag ska ta på henne. Känns som att jag skulle behöva tvätta, haha! Ha en bra dag!

Fullt ös!

Nja kanske inte egentligen men jag har inte haft tid att blogga i alla fall.

Imorse såg vi en film, Valkyria, med Tom Cruise. Tyckte att den var sådär. Vi har sett en film förut med typ exakt samma handling så den kändes lite väl långtråkig. Det var Jesper som kom på att vi sett detta förut och i slutet märkte jag det också. Jag är lite mer trögtänkt ibland, hehe. Men jaa..handlar om Hitler. Måste bara säga att det är så SJUKT kasst att ALLA (inklusive Hitler) pratade engelska.. Inte verklighetstroligt för fem öre. Men men, så är det.

Under tiden att vi såg på filmen så hade jag färg i håret.


Denna färgen blev det. Roasted cinnamon. Blev faktiskt ruskigt nöjd över färgen! Det var precis den som jag var ute efter. Lite ljusare brun med inslag av rött fast ändå inte rött..eller aa..fin blev den i alla fall. Här kommer först en före-bild och sen en efter-bild så får ni se själva..

 



Så jaa, jag blev i alla fall nöjd över resultatet. Känns lite mer höstigt nu, haha!

Sen var vi ute och lekte en stund. För när filmen var slut så gick vi till dagis och hämtade lillan. Det var ju så himla fint väder och varmt var det! Så vi satt ute i sandlådan och lekte en stund. Jesper åkte till skogslyckan och hämtade mitt paket! Trodde inte att det skulle komma fören vecka 37 som tidigast så jag blev glad! Den var jättefin! Har inte hunnit ta kort på den så ni får vänta lite. Efter det så gick vi in och jag satte igång med maten. Eftersom det inte blev kyckling igår så gjorde jag en kycklinggryta idag. Och den blev faktiskt god! Har aldrig gjort den typen av gryta förut så det blev lyckat. Och vet ni vad? Tindra åt upp nästan hela portionen! Så jag tror vi ska äta kyckling varje dag! Hahaha! Sen så kom Mickey hit. Han fick vara barnvakt åt Tindra idag. Bara medan jag var på föräldramötet. Och det var seeegt. Men ganska nyttigt ändå. Kom ju på att vi måste fixa märklappar och sätta på Tindras kläder. Skäms på mig! För det har jag faktiskt inte tänkt på.. Så det måste fixas! Sen var det lixom bara allmän info tycker jag. Obekvämt att sitta på en tripp-trapp-stol i 1,5 timme kan jag lova! Tog även en liten dagens outfit kvällen till ära, hehe. Jag måste ju ta chanserna jag får att kunna ta på mig lite finare kläder..och nu börjar magen synas!



Men det talar vi mer om imorgon. För då har jag gått 21 hela veckor och börjar alltså på vecka 22. Yeah!

Nu ska jag gå och vara social med Mike! Känner mig ganska taskig som gick raka vägen in hit, hehe.
Ha en trevlig kväll!

Då sitter man här igen

Utan en galen unge som kutar omkring och utan en gubbe som sitter och glor i tvn. Allt är bara tyst och stilla. Det enda jag hör är svagt ljud från tvn och ett svagt sus från datorn. Mmm, jag njuter av stillheten.

Dock kommer inte stillheten vara så länge. Snart ska jag väcka Jesper och då är det dags för frukost. Sen ska vi nog försöka se en av filmerna som vi hyrde igår. Sen ska jag se om grannen ska hjälpa mig att färga mitt hår, men hon hade huvudvärk så vi får se. Annars gör jag det själv, det är inte så svårt. Sen ska man hämta lillan på dagis, göra middag och sen åker Jesper till jobbet och lämnar mig ensamen med galenpannan. Sen är det föräldramöte på dagis ikväll och jag vet inte hur jag ska göra med Tindra. Hon ska ju hellst inte följa med dit men jag tror inte att jag har något val. För idag har jag ingen barnvakt bara för så kort stund. Tror att jag ska se om Kajsa jobbar idag eller om hon skulle ha lust att passa den stunden. Det är ju nära och bra. Men kan hända att hon jobbar. Och det är ju lite kort varsel men det skadar aldrig att fråga.

Så ser min dag ut..

Angående det med start och snabb på våran ugn när kycklingen brände så nej. Vi har två rattar på ugnen, den ena var inställd på över/undervärme som vanligt och sen graderna då. Ugnen hade blivit varm innan vi satte in kycklingen i ugnen. Så start vet jag inte riktigt vad som menas med och snabb har vi icket något som heter..Här kör vi på stenåldernsspisar vettni haha! Men det var ingen större skada skedd mer än att den inte gick att äta. Eller jaa, vi vågade inte pröva så det blev en pizza istället.

Ha nu en underbar dag, själv ska jag passa på att njuta av tystheten en stund till..

I skuggan av värmen - filmen

Nu har vi precis sett filmatiseringen av I skuggan av värmen. Jag blev ruskigt besviken. Den var långt ifrån lika bra som boken. Visst självklart brukar inte filmerna vara lika bra som böckerna men detta var ju patetiskt. Dom använde inte samma namn, förutom på Eva och Erik. Ja, Patrik hade samma namn med. Langarn. Men handlingen var inte ens samma?! Hon träffade sin langare hemma hos honom i filmen men verkligen inte i boken. Mia, Evas kompis, dog inte alls i boken men det gjorde hon i filmen och Mias pojkvän heter inte Tomas utan han hette Lasse i boken. Jag blev bara förvirrad och fattade knappt nått av filmen faktiskt. Den var allt bra men man ska inte se filmen om man har läst boken. Boken är så sjukt mycket bättre. Så om ni vill läsa boken, gör det och skit i filmen! Det är min åsikt i alla fall. Mycket var ändrat och påhittat typ.. Äsch! Kasst..

Nu ska jag faktiskt ta och krypa ner under täcket alldeles strax. Och fortsätta läsa BOKEN! Eller jaa,, boken som kom efter i skuggan av värmen, hehe. Sov så gott Sverige!


Hyrt film och ska mysa

Ja ikväll blir det en myskväll. Har varit iväg och hyrt lite film och ska tända lite ljus sen. Jaa och jag hittade faktiskt filmen i skuggan av värmen, hihi. Så den ska vi se! Men det blir inte fören efter Tindra har gått och lagt sig. Orkar inte titta på filmerna före. Sen har Jesper börjat se mannen som kunde tala med hästar. Den är klar klockan 20 så jag vette fan om han vill se klart den innan..hmm..får väl se. Just nu vill jag inget hellre än att lägga Tindra i sängen. Hon är trött och grinig och garanterat hungrig. För hon åt ingenting till middag. Men nu är jag less på att dalta runt med henne så äter hon inte får hon vara utan mat, så är det bara!

Appropå mat så skulle jag nog aldrig köpt någon ny marinad eller vad jag ska kalla det..för något gick brutalt fel. Jag slängde på en slags sås/marinad på kycklingfiléerna 15 minuter innan dom skulle in i ugnen (på flaskan stod det 10-30 minuter innan). När ugnen blev varm stoppade Jesper in filéerna i ugnen och lät dom vara där. Jag själv tog moppen ner till hemmakväll och hyrde film. Sen till spara för jag skulle köpa mer frityrolja. Men när jag är på spara ringer Jesper och säger att jag ska ta ut pengar till pizza istället. För kycklingen är förstörd. VA? Vad har hänt? Fick sedan en mms-bild som såg förjävlig ut. Kycklingen var som en stor svart bulle. Såhär ser den ut nu:



Ser mumsigt ut va? Nää, så någonting gick som sagt brutalt fel. Vad det är vet jag inte då kycklingen max varit inne i 30 minuter. Sist jag gjorde kyckling i ugnen var den inne en timme. För kycklingen är djupfryst! Nåja, vad ska man göra? Jag kommer aldrig mer köpa den Teriyakimarinaden i alla fall. Det vågar jag inte.. Kanske skulle höra av sig till konsumentkontakt och visa en bild, haha! För nått måste ju ha gått fel. Ser ju ut som att vi slängt bakpulver på den, haha! Tur att pizzerier finns säger jag bara!

Nåja, sånt är livet. Nu ska jag försöka underhålla min griniga dotter. Hon ska i alla fall få lite välling. Ha en trevlig kväll!

Nu känner jag igen henne

Ja nu känner jag igen min dotter igen. Visst vaknade hon vid 5 men hon somnade om och sov till halv 9, hehe. Det var gött kan jag lova! Och vilken tid hade hon somnat igår? Joo vid 18.15 redan! Så det är fan sant. Vi lägger henne tidigare och hon sover längre. Normalt, haha!

Vad ska vi pyssla med idag då? Jo vi ska alldeles strax åka och handla, iaf om jag får bestämma. Ska handla till middagen. Det blir kyckling idag. Sen vet jag inte om vi ska göra pommes eller ris till. Men skulle gissa på pommes då det är en klar favorit hos Tindra, hehe. Får väl se om vi prövar någon ny krydda idag. Jag var sugen på att pröva nått nytt. Men vi får se vad vi hittar i affären. Sen får vi väl köpa lite fika med kanske, hehe. Jespers mamma ska komma hit och hälsa på en sväng när hon är ledig ett par timmar från jobbet. Kan ju vara trevligt att ha något att bjuda på för en gångs skull, hehe.

Nää nu ska jag och min dotter äta en kaka, hehe. Ha en trevlig dag och glöm inte kika på bilderna i inlägget under..

VARNING! Bildbomb påväg!

Ja detta inlägg kommer att bli en riktig bildbomb. Så jag kommer lägga upp bilder först, skriva sen. Dock förekommer vissa bildkommentarer under vissa av bilderna.

Bilder från streetcars fest på torp.




 

Detta var ju minst sagt lite uppkäftigt enligt mig, hehe. Men tufft var det!





Nissan silvia s15. Me like alot!!





Detta är fotat i en spegel. Denna gubben har alltså motivlack inne i taket på bilen! Det var riktigt tufft måste jag säga!



Motorhuven på samma bil.









Sånt skulle man haft i taket, haha!!



Vad är detta?



Jo, Sveriges mest tomma och användbara bagage TROTS att dom har baslåda..inte illa! Så skulle man gjort. Dom hade dessutom åkt hela vägen från Gotland till lilla Uddevalla, hehe. Riktigt snyggt gjort och hela bilen var väldigt clean!





Malin Anderssons drömbil. Ford mustang..muuuums!



Såhär ska det se ut i bagaget på en hummer ;)



Hummerns växelspaksknopp. Fick inte till någon bra bild på själva bilen, hehe. Skulle hålla i en barnvagn och en unge samtidigt..och när jag väl fick tid sprang folk ivägen så jag gav upp..





Sådär. Det var alla bilder som jag orkar lägga upp. Eller som kanske över huvud taget är värda att lägga upp. Har nog kommit fram till att jag inte ska bli någon bilfotograf direkt. Känner inte att någon bild säger mig "WOW vilken bild!" liksom. I alla fall inte stillastående bilar, if you know what I mean? Haha! För det är nu när jag kommer hem, kollar igenom bilderna och fixar lite som jag känner att, varför gjorde jag inte si eller så istället? Varför vinklade jag inte kameran åt andra hållet och exprimenterade? Men det är ju lite rookiemisstake eller vad jag ska kalla det. Och självklart lär man sig med tiden. Men nää..jag tröttnar rätt snabbt på att bara springa runt och fota bilar på en utställning. Jag vill ha lite mer fart. Eller kanske lite större bilar helt enkelt, hehe. Men vi får väl se. Nu är ju sommarn snart över så det lär ju inte bli många fler utställningar heller. Men i det stora hela är jag ändå nöjd med dessa bilder.

Det var inte speciellt lätt att fota heller. För jag hade en gnällig unge som verkligen börjar dissa vagnen. Nja inte riktigt så illa men hon börjar gnälla så fort vagnen står stilla och då vill hon ner och springa. Och när hon väl fick springa så blir hon ju som tokig och ska springa fram till alla bilar hon ser. Det känns ju inte direkt checkt att hon skulle ställa sig och pilla på bilarna. Nåja, sånt man får leva med helt enkelt.

Höll ju nästan på att glömma berätta om filmen! Inglorious Basterds. Den var GRYM! Han har verkligen lyckats alltså. Den var rolig men samtidigt rå. Och Brad Pitt gjorde sin roll klockrent tycker jag! Även om hans sydstatsdialekt kanske lät lite väl påhittad ibland, hehe. Men den är helt klart värd att se!

Nää nu ska jag kika runt lite innan jag ska krypa ner under täcket med min bok. Sov så gott Sverige!

Svar och bio

Anonym: Jotack jag vet allt att det kommer perioder, men hon är inte inne i någon period för tillfället förutom knas med maten. Men det är som vanligt. Hon vaknar ALLTID tidigare när man lägger henne senare så det har inte med någon period. Men som sagt..jag vet allt om att det kommer perioder.

Ja det blev bestämt att vi skulle åka på bio också. Vi ska se den nya inglorious bastards. Har hört att den är så fruktansvärt bra så vi får hoppas på det. Jag gillar den typen av film så jag tror nog att det kommer gå hem. Dock är jag ju lite skeptiskt till regissören då jag inte är något stort fan av Quentin Tarantino. Men som sagt, vi får se. Jag får väl skriva vad jag tyckte sen.

Vi var ute på torp förut och kikade på streetcars fest. Var ju mest volvos men endel snygga och tuffa bilar var det allt. Tog några få bilder så jag ska kolla igenom dom sen. För det orkar jag inte göra just nu. Tindra var mest grinig där borta för hon vill ju inte alls sitta i vagnen nu. Hon vill bara springa och det känns inte så checkt att hon springer runt bland bilarna och sådär. Men det gick iaf någorlunda.

Nä nu ska jag faktiskt snart göra lite mat. Blir bara korv med bröd idag, hehe.
Ha en trevlig kväll!

Vad är det för fel??

Ja jag börjar verkligen undra vad det är för fel på våran dotter? När hon får lägga sig efter 19, alltså senare än hennes "normala" läggningstid så ska hon vakna före faan och vägra somna om?! Hon vaknade kvart i 6 imorse och hon somnade strax efter 19.30 igårkväll. Varför? Hon brukar få lägga sig vid 18.45 med en flaska och då vaknar hon tidigast 7 men i normala fall runt halv 8. Och man tycker ju att hon faktiskt borde sova i alla fall till den tiden hon brukar vakna när jag lägger henne vid kvart i sju på kvällen, eller hur? Hon är inte normal, haha! Nåja, sånt är livet.

Nu har jag ju börjat på bok nummer 3 i denna serie om Eva. Bortom ljus och mörker heter den. Och jag måste säga att det hoppar ett antal år mellan böckerna men dom är fruktansvärt gripande. Jag har verkligen svårt att lägga ifrån mig dom när jag läser.



Jag återkommer med vad jag tycker om just denna boken när jag har läst ut den. Och känner jag mig själv lär det inte dröja många dagar, haha!

Vad ska vi göra idag då? Jo det är ju streetcars fest ute på torp. Så vi ska väl dit och kika en sväng. Jag vill ju fota lite. Jag har fan inte varit på någon bilutställning på hela sommaren. Det är ju inte likt mig direkt. Sen har det ju knappt varit något race heller. Så det kliar i mitt pekfinger! (Som jag oftast har på avtryckaren på kameran!) Men men, man har säkert sett dom flesta bilarna som ställs ut i alla fall. Jag längtar desto mer till den 29 augusti. Då jäklar blir det fota av! Då är det ju riktiga "bilar" man ska fotografera, haha! Skulle bara vilja fråga om någon har lust att åka med till mantorp? 29 augusti? Vi åker tidigt på morgonen? Det är alltså nordic trophy jag talar om. Nordens största lastbilsmässa/utställning. Kom igen, häng på! Det är grymt skoj. Speciellt när det är på mantorp. För då kör även lastbilar på bana och grejer. Svinskoj!

Nä nu ska jag göra oss iordning och sen ska vi sticka. Det blir en frulle på dunken idag. Puss hej!

Lite ditt och datt!

Detta med svininfluensan alltså. Jag vet inte riktigt vart jag står i den frågan. Jag är inte nojig, det är jag aldrig vad gäller sånna här epidemier. När galna kosjukan kom brydde jag mig inte heller värst. Och nu ska man få gratis vaccin mot denna influensa och vilka står först på tur? Självklart gravida! Men jag tvekar lite. Dom har ju inte hunnit kolla om detta vaccin ger fosterskador till exempel. Hur ska man då våga ta det? För jag skulle ju aldrig förlåta mig själv, eller läkemedelsföretaget, om detta skulle göra någon som hellst skada på barnet i MIN mage!? Sen hatar jag sprutor också och tar hellst ingen i onödan. Men jaa, jag får väl grunna lite till på detta. Kanske se om man kan hitta lite mer info. Det är trots allt MINST en månad kvar innan detta kommer till Sverige.

För att lämna detta med vaccin så tänkte jag säga att jag har läst ut I skuggan av värmen nu. Alltså jag ryser! Detta är nog bland de mest spännande böcker jag har läst! Man blir arg, frustrerad, ledsen, glad och besviken i dessa böcker. Om ni har läst några av mina inlägg innan så är ju detta en serie böcker skrivna av Lotta Thell. Det är en serie på 5 stycken böcker och det handlar om en tjej som heter Eva. Hon är tung heroinist och man får följa hennes liv. Lotta skriver alltså om sig själv. I denna boken, i skuggan av värmen, (som är bok nummer 2 i serien) har Eva fått ett jobb som väktare, tro det eller ej! Hon har en hund, Nettan, som hon älskar över allt annat. Hon försöker få vardagen att gå ihop med jobb och heroin på samma gång. Hon blir upptäckt av sin arbetsledare och hon hittar sin stora kärlek. Jaa, spännande som bara den kan jag säga! Jag måste verkligen rekomendera ALLA att läsa dessa böcker! Otroligt bra och spännande! LÄS DOM NU!!



Sen ska jag bara skriva några rader om Göteborg. Inte om vad vi gjorde där men allmänt om Göteborg. Jag AVSKYR Göteborg. Eller nää..inte staden i sig men alla jävla idioter som finns i trafiken där! Som inte vet att man tamejfaan inte ger sig in i en korsning om man inte kan ta sig ur den UTAN att hindra andra trafikanter! Jag talar om rödljuskorsningar. Idioter som kör in i korsningen trots att det är bomstopp och sen inte kan flytta sig en meter. Dom måste väl för fan inse att dom inte kommer fram fortare fastän dom ställer sig ivägen för andra? Nää jag avskyr trafiken i Göteborg! Kör som idioter gör dom med..Ta inte illa upp Göteborgare men jag måste erkänna att jag har det JÄVLIGT bra i Uddevalla..

Nää, nu avslutar jag detta inlägg med en bild från lek o bus. Resten av bilderna ligger här: http://mrsanderss0n.bilddagboken.se  Natti natt och sov gott!

Påväg hem!

Ja nu är vi påväg hem från Göteborg äntligen, hehe. Vi blev kvar lite länge på ikea så vi blev lite sena till lek o buslandet. Tror vi kom dit vid 14.30 och så var vi där i lite mer än 2 timmar. Sen blev vi trötta llihopa för det var så fruktansvärt varmt där inne, och kvavt. I början var Tindra väldigt reserverad. Satt mest stilla och tittade och undrade var sjutton hon hamnat. Hon är ju lite feg på det sättet. Hon vågar inte riktigt klättra överallt och så. Väldigt försiktig. Men efter ett tag så sprang hon omkring och Jesper följde efter, hehe. Tror faktiskt att hon tyckte att det var roligare på den stora avdelningen än babyavdelningen som är 0-3 år. Så där sprang dom omkring och Tindra var mest intresserad av bollarna, hehe. Så jag tror faktiskt att hon har haft roligt. Men jag tror fortfarande att hon skulle ha roligare där när hon kan springa, klättra och åka själv i alla höga stora rutchkanor. Det är ju faktiskt lite mer för dom äldre barnen i åldrarna 2-12 kanske. Eller i alla fall från 3. Det är i alla fall min åsikt. Man kände sig mer ivägen för alla andra barn som sprang där. Men i det stora hela hade vi roligt i alla fall. Så nu sitter vi i bilen påväg hem. Men denna utflykten tycker jag allt att vi ska göra om. Kanske testar den i frölunda eller torslanda nästa gång? Vem vet?!

Bilder och sånt kommer att komma upp senare ikväll när jag fått kolla igenom dom och vattenstämplat dom. Sen kommer det komma ett jäkla långt blogginlägg ikväll med, haha. Har samlat på mig endel saker som jag ska skriva om..Ha det gott fram tills dess!

Vilken natt! Men sovmorgonen var skön!

Ja, jag har fått springa upp några gånger inatt. Tindra har vaknat så att man har fått gå in och ge henne nappen. Men det är ju egentligen inte hela världen. Hon har ju inte velat vara vaken i alla fall. Så nu när hon vaknade tittade jag på klockan och inser, vafan?! Klockan är kvart i 9?! Haha! Så det var i alla fall skönt att få sova lite längre. Kanske hon kände på sig att hon var tvungen att vila ut eftersom vi ska åka idag? Haha! Ja eftersom hon var så pigg igår så sticker vi faktiskt till lek o bus idag. Hon behöver verkligen leka av sig lite energi. Så här kommer Tindra med dagens lekoutfit!



Eftersom jag inte har photoshop på denna datorn fick det bli paint. Fult som fan..
Det är i alla fall hennes nya mjukisdress hon har på sig. Lite stor och lite lång i benen, men det känns bra! För då vet jag att jag köpte rätt storlek och att hon har något att växa i!

Som sagt så ska vi åka dit. Men först ska vi stanna till på ikea en sväng. Eftersom ingen annan följer med oss så ska vi stanna och köpa värmeljus, toaborstar och ska kolla om ikeas potta är något att ha, hehe. Men våra toaborstar är så äckliga så det är nästan viktigast. Sen blir det att käka lunch där innan vi drar till lek o bus. Så det blir en mysdag för hela familjen! Avslutar här med en bild på min egen outfit. Sen måste jag gå och packa skötväska, kamera och väcka Jesper som ville bli väckt halv 10 idag. Sen ska vi nog dra skulle jag tro! Ha en trevlig dag!


Design, kläder och en flirt!

Ja  då har man fixat så att designen är bytt. Det var tydligen bara i min rara mini-pc dom det såg lite knäppt ut. Menykollumnen hamnade liksom under inläggen eller vad jag ska säga. Nåja, i denna datorn ser det bra ut i alla fall. Men passar texfärgen som vit? För mig ser det ju bra ut men ni då? Annars kommer jag nog byta ut textfärgen i inläggen till mörklila även det. Men men, det blir nog bra.

Kläder då? Jo förstår ni, idag fick jag hem ett paket! Kläder som jag har beställt till Tindra från H&M kom idag. Superfina var dom! Här kommer bilder så ni får se!

 

En mjuk joggingdress i rosa. Ett par Hello Kitty-jeans.


Kofta Hello Kitty.


 
Byxor, beigh. En tröja.



Och halksockar! Det är typ ett måste här hemma. Det eller barfota. Vi har så halkiga golv så det finns inte!


Sen måste jag bara berätta att Tindra har lärt sig nått nytt idag, haha! Hon har lärt sig flirta! Hon sitter och blinkar med ögonen och ser bara så underbart söt ut så det finns inte, haha. Och säger man åt henne nu, "flirta med mamma" så blinkar hon. Snyggunge! Det har verkligen varit full fart på henne idag. Det märks att hon är friskare nu. Hon hade visserligen 38.1 i temp vid 15-tiden men det märktes inte! Så vi kommer åka till lek o bus imorrn. Hon behöver verkligen springa av sig energin som hon har samlat på sig nu. För idag kändes det outhärdligt att sitta inomhus! Det var superfint väder ute och varmt och så måste vi sitta inne bara för att lillan ska bli frisk. Kändes inte skoj! Varken för henne eller mig tror jag. Nåja, nu ligger hon iaf och sover. Tog lite längre tid att somna idag. Somnade runt 19.25. Ändå har hon bara vilat en timme på förmiddagen. Så som sagt, det märks att hon börjar bli frisk! Så om det är någon fler som känner för att åka med till lek o buslandet imorrn är det bara höra av sig!

Tänkte även visa en bild på hur Tindra vill sitta och äta nu för tiden!



Båda fötterna på bordet! Det är så det ska vara! Detta var när vi käkade frunch..ser hon sjuk ut för er? Haha!

Barnmorskebesök!

Nä vi åkte aldrig och käkade någon lunch. Det blev en liten frunch här hemma istället. Bestod av kräm och mjölk, smörgåsar med korv och majonäs på. Mumma! Tindra älskar kräm! Och korv gillar hon med, hehe. Det är ju bra i alla fall.Så det blir thaimat till middag istället, hehe. Köper dock hem så det är väl inte riktigt lika mysigt kanske, men det får gå! Friterad kyckling med currysås och ris! Mums! Ska bli roligt att se vad Tindra tycker om den maten! Nu får hon dock middag lite tidigare än vanligt, men hon fick ju även "lunchen" tidigare så förhoppningsvis gär det väl bra ändå.

Nu har man ju kommit hem från barnmorskan. Allt gick bra. Jag glömde dock att fråga om jag fick väga mig så det vet jag fortfarande inte om jag har gått upp eller inte. Men jag får väl ta och köpa batterier till min egen våg istället någon jäkla gång, haha! Det var ju inga provtagningar heller denna gången. Kollade dock hjärtljuden och hon kände lite på min mage. Så nu börjar jag faktiskt vara ganska säker på vad det är där inne.. Hon sa att jag än en gång har en typisk tjejmage formad som en handboll. Hjärtljuden låg på 147 slag/minut och det är precis samma som med Tindra. Men som sagt, vi ska väl inte ropa hej ännu!? Fick en ny tid också. Den 15 september klockan 10.30. Så det får jag icket glömma! Bebisen var ruskigt livlig i alla fall, haha. H*n ville inte alls vara med och lyssna hjärtljud. H*n flyttade på sig så vi bm fick flytta den där saken hela tiden. Och rätt som det var kom det en kick som smällde till i högtalarna, haha. Lät lite roligt faktiskt. Så fick jag mitt moderskapsintyg också som jag ska skicka in till fk. Sen var det inte mycket annat som blev sagt. Jag kommer inte ens ihåg vad det var jag skulle fråga min bm om..hmm.. Jo vi pratade om huvudvärken men hon sa att det antagligen inte var någon fara att det berodde på spänningar i nacken eller liknande. Kan säkert vara så.

Nää nu ska jag ta och plocka undan lite så att vi får plats att käka! Kommer nog skriva mer ikväll om jag får iordning på den där rackarns designen som jag håller på med. Ha en fortsatt trevlig dag!

Nu så!

Ja nu är Tindra banne mig frisk igen! Det är full fart på henne och hon vill absolut inte sitta stilla! Hon hade alltså ingen feber imorse när hon vaknade. Skönt! Men jag avvaktar i alla fall till ikväll med att säga om vi åker till lek o bus imorrn eller inte. Men förmodligen skulle jag väl tro att det blir så. Ska bli skoj! Undra bara hur jag ska göra med hennes sovtid imorrn, brukar ju vila efter lunch. Men förhoppningsvis kan jag få henne till att sova en liten stund innan och eventuellt en lten stund efter. Vi får väl se. Tror inte hon kommer ha tråkigt i alla fall, hehe.

Så vad händer idag då? Jo, jag ska till barnmorskan klockan 13.30. Ska lyssna på hjärtljud och jag antar att blodprover ska tas, suck! Men men, vad gör man inte? Vi hade ju även tänkt käka thai-buffé till lunch idag. Men jag vet inte hur det blir med den saken. Får väl se vad Jesper säger när han vaknar. Ska försöka få lillan att vila en liten stund nu. För hon har sovit lite halvtaskigt inatt, vaknat ett par gånger och gråtit. Och sen vaknade hon vid halv 7. Så ska se om hon vill vila en stund så att hon orkar vara vaken längre ikväll.

Även jag har sovit dåligt inatt. Började med att jag inte kunde somna igår. Jag läste över 100 sidor i boken. Släckte ibland, försökte somna, gick inte så jag tände igen. Jag vet helt enkelt så jäkla pigg! Och jag har ingen aning om varför.. För jag var trött i princip hela dagen igår. Eller slö rättare sagt. Men sen kom kvällen och jag blev jättepigg. Tror inte jag somnade föran 02.40 eller nått sånt. Sista gången jag lade ifrån mig boken var klockan i alla fall närmare halv 3. Vad sjutton kan man göra för att somna lite tidigare?? Jag var ju för sjutton vaken när Jesper kom hem från jobbet! Men somnar Tindra nu ska jag faktiskt lägga mig i sängen en stund. Läsa lite mer i boken och se om jag kanske kan somna en stund jag med. Känner att jag hade behövt det efter bara 4 timmars sömn knappt. Får väl se. Ibland luras Tindra, hehe. Hon är tyst typ 10 minuter och man tror att hon har somnat för att hon sedan ska börja tjöta värre än jag vet inte vad och det är bara plocka upp henne. Så jag ska kika in om en stund. Sen vila..

Vår på nytt? En rörande historia..

Ja ibland börjar man ju undra om våran kommit på nytt. För i våran (som ska föreställa en) trädgård har det helt plötsligt börjat blomma! Söta ljuslila blommor. Sen att det kryllar av tvestjärtar (äckliga kryp) i vissa av dom gör det inte bättre. Som många vet så hatar jag alla småkryp! Men det kan bli rätt läckert att fotografera dom. Jag blev så grymt fotosugen här för en stund sen så jag fick gå ut på baksidan. Dock har vi ju inte direkt några jätteroliga motiv att fota. Varken ute eller inne nu när lillan sover. Kanske kan gå ut på en fotoprommis imorrn? Får väl se om jag är lika fotosugen då.. Men men, här är det lilla jag fotade.









Ja den sista bilden fick komma lite som en bonus, haha! En hårig och allmänt smutsig napp som Tindra har övergivit mitt på golvet i vardagsrummet. Tur att hon har fler. Denna får nog kokas.. Den är ju typ helt ny.. Aja, som sagt, tur att hon har fler! Så det går verkligen ingen nöd på henne. Nåja, detta var bilderna som jag kan bjussa på denna kvällen.

För att återgå till rubriken, en rörande historia, så blev jag väldigt rörd när vi skulle sätta oss vid matbordet till middagen. Jesper sa till mig hur mycket han uppskattar allt jag gör här hemma, för jag brukar sköta det mesta. Han skulle vilja skicka mig på en sparesa eller liknande när han får lite pengar över. Det kändes varmt i hjärtat och det var nästan så att man ville fälla en tår. För det är inte såå himla ofta jag får höra sånt. Så det värmer ju extra mycket då. Jag älskar dig Jesper Andersson!

Vet ni vad jag kom på nu? Jag har totalmissat mitt program som jag brukar se. Förlossningskliniken. Och nu håller Riskförlossningar på. Så jag funderar på att byta dator så att jag kan sitta och snegla på det. Nää, jag orkar inte. Jag ska ändå snart gå och lägga mig. Jag får väl försöka se det nästa onsdag istället. Men nu ska jag i alla fall fortsätta kika runt lite. Ha en trevlig kväll hörni! Och sov så gott! Tjing!

Alvedon och välling

Så kommer resten av våran dag se ut. Välling bara för att jag vill att hon ska få i sig extra mycket vätska så att febern går ur kroppen snart och Alvedon för att hålla febern i chack. Hon hade nämligen 39,8 nu när jag mätte. Tror aldrig att hon har haft så hög innan. Men hon är ändå relativt pigg. Hon tjötar lite och har faktiskt inte suttit i famnen HELA dagen. Tjötar mest om kaka, hehe! Men nu på eftermiddagen sov hon närmare 2,5 timme. I vanliga fall brukar jag inte låta henne sova så länge, men nu när man är sjuk får man sova hur länge man vill. Hon sov ju även idag på förmiddagen en timme och det har hon inte gjort på flera veckor. Så lite tröttare är hon ju. Men vafan, har man nästan 40 graders feber är det faktiskt godkänt. Så vi får väl se hur länge det håller i sig. Det blir inget dagis imorrn i alla fall. Ska ringa upp och säga det. Så hoppas vi att hon är frisk till på fredag så att hon orkar busa på lek o buslandet!

Nää nu får jag börja med maten så att Jesper hinner äta innan jobbet.

Så är det!

Ja, jag fick en ärlig kommentar angående min designutlottning så jag ska ta bort den nu. Men tack för ärligheten i alla fall! Och måste bara skriva att du är en feg jävel som inte vågar skriva vem du är! Det är alla som kommenterar anonymt. Speciellt när man skriver något taskigt..Aja, jag tar inte åt mig. Jag visste att jag inte skulle lägga ut den men jag gjorde en chansning och uppenbarligen var det inte uppskattat.

I övrigt så känns det som att lillan är piggare nu. Hon vill i alla fall leka idag, hehe. Men hon har fortfarande feber. 38,2 när hon precis vaknat så det känns som att den kan höjas under dagen. Men jag har alvedon hemma som förhoppningsvis kan göra så att hon inte vill sova när klockan är 17 i eftermiddag. Men vi får väl se om hon piggnar på sig. Nu börjar hon även bli aningen snorig, inte mycket men lite. Så jag tror nog att det är ett litet dagisvirus som spökar.

Så vad ska vi göra i det fina vädret idag? Jo, vi ska hålla oss inomhus. Roligt värre. Jesper får sticka iväg och handla lite mat till middagen. Vi har till lunch men jaa.. Det blir liksom så. Vi har dålig fantasi och därför fick vi handla alla dagar i veckan, haha. Får väl se vad det blir.

Nä jag får nog sluta skriva nu. Allt blir bara en himla röra.

Mammas sjukling!

Jaa, vid 13.30 ringde telefonen men vi hann inte svara. Det var skyddat nummer. Men eftersom ingen heller ringde på våran mobil så var det nog inte viktigt. Jaa, så tänkte vi i alla fall. Men när jag kommer till dagis vid 14.00 så står en av fröknarna med Tindra liggandes i famnen. Då har våran lilla galenpanna fått feber! Lilla pluppan. Så hon har inte alls varit kry sen hon kom hem. Hon har bara suttit i min eller Jespers famn. Hon blev kinkig om hon inte fick vara i famnen och mysa. Maten..jaa..hon fick väl i sig en tugga av fiskpinnarna och potatisen. Men hon hade i alla fall ätit bra på dagis trots febern. När klockan var 17.30 slocknade hon i min famn på soffan, stumpan då.. Så nu har hon fått välling och gått och lagt sig. Tog även febern nu precis innan jag lade henne. 39.2 visade den. Så jag kände att jag bara skulle plåga henne om jag tvingade henne vara vaken en sekund till. Hon var så trött så. Jag som hade tänkt att vi kunde vara ute och leka hela dagen eftersom det ändå är fint väder, men icket. Får väl se hur damen mår imorgon, kanske vi kan gå ut en stund. Men det är ju om hon har någon energi till det. Och inte har någon feber.

Jag börjar ju fundera på om det är något av dom kända dagisvirusarna som hon har fått eller om hon helt enkelt har fått feber eftersom kindtänderna uppe är påväg ut. Men jag skulle väl tippa på det första alternativet med tanke på att hon inte haft något "problem" vid tidigare tandsprickningar. Visst det kan ju vara olika och kindtänderna är ju lite större än framtänderna, men vi får väl se. Hoppas att hon är frisk tills på torsdag bara så att hon kan gå till dagis igen. För hon verkligen ÄLSKAR att vara där. Plus att jag ska ju till barnmorskan och hade ju gärna velat ha Jesper med mig, men han får väl stanna hemma i värsta fall.

Nää nu ska jag sluta tjöta för idag. Ska se om jag kanske orkar greja lite i photoshop. Risken finns ju att jag fastnar där, suck! Och jag hade tänkt se en sak på tv idag. Men skit samma. Det blir nog bra.
Ha en trevlig kväll!

Dagens outfit och mage!

Ja då har man gått exakt halvvägs idag. Exakt 20 fulla veckor och går in i vecka 21. Så jag tänkte bjuda på en kombinerad dagens outfit och magbild, haha! Här kommer den i alla fall:



Upptäckte även, när jag tog bilden, hur jäkla smutsig våran spegel är, haha. Får nog göra något åt saken!

Jag mår rätt bra fortfarande. Hade en släng av lite illamående igår morse och nu imorse men det var inget värre än att bara vifta bort det i princip. Men jag har inte direkt något roligt att berätta. Jag har nog mer att skriva efter barnmorskebesöket på torsdag! För då ska vi lyssna hjärljud och sånt, hihi.

På arbetsförmedlingen gick det bra. Fick lite mer info om saker och ting. Jag ska tydligen sluta gå på a-kassa nu och få aktivitetsstöd istället. Eller nått sånt hette det. Det skulle vara samma ersättning som akassan för mig i alla fall. Det hoppas jag annars är det ju ingen vits i att vara med i det där. Men jag ska tydligen få en ny handläggare också. Trist tycker jag eftersom jag tycker så bra om min. Men jag ska i alla fall ringa och se om jag kan få bokat in en tid med honom. För enligt killen som höll i informationen så skulle man ha varit med i ungdomsgarantin minst 3 månader för att få söka en praktikplats om man inte hade några särskilda skäl eller nått. Så jag tänkte prata med han. För om jag inte kan söka praktikplats fören om 3 månader är det nästan för sent. Då får jag vänta tills efter bebisen har kommit. Och lite till..Aja vi får väl se om jag får tag på honom här efter lunch.

Just nu säger jag och magen hej då! I alla fall till ikväll, hehe! Ha en trevlig dag! Avslutar med en bild på vad jag ser under tiden jag sitter och bloggar, hehe.


Arbetsförmedlingen och sånt

Ja jag ska ju till arbetsförmedlingen idag. Ska vara där 10.30. Det är bra för då hinner jag hem och duscha efter att jag lämnat Tindra på dagis, haha! För det behövs verkligen! Ska bli spännande att se vad som sägs på af för jag hoppas ju på att man kan få lite info om praktikplats. Jag har bestämt mig för vart, eller i alla fall som vad, jag vill söka om jag nu får söka! Men det kommer jag inte gå ut med här just nu. Kanske går ut med det då jag fått veta hur jag ska göra. Men detta skulle jag verkligen verkligen vilja göra alltså! Men vi får se som sagt. Sägs ingenting om detta så kommer jag att boka in en tid hos min handläggare så att jag kan ta upp det själv. För jag menar, vem vill anställa mig? Jag är gravid ock ska få en unge i början på Januari. Det är prick 20 veckor kvar. Då kan jag väl lika gärna få en praktikplats för resten av tiden jag är gravid. Då kanske jag kan söka jobb som detta efter att jag varit mammaledig. Men som sagt, jag får återkomma efter att jag varit där. Önska mig lycka till!

Vädret idag ser ju toppen ut! Solen skiner och det är inte ett moln på himlen! Hoppas att det håller i sig. För jag ska köra moppe till af, haha! Och jag hoppas att det är fint väder efter att TIndra kommer hem från dagis med. Då kan vi vara ute och leka en stund innan middagen. Får se vad vi ska göra för mat idag. Jag är sugen som fan på fiskpinnar och potatismos! Så vi får se om vi kanske kan åka och köpa det. Eller om Jesper får åka till affären själv, får se.

Glöm inte designutlottningen!
Ha en trevlig dag!

Ett litet svar och en tand!

Lotta: Nej det är väl inget fel med att fylla i december, det har jag aldrig sagt. Jag har bara sagt att det är skönt att JAG inte ska få barn i december. Dels för att det är oerhört tråkigt att fylla sist på året. I alla fall när man är i skolåldern. Jag tycker att JAG fyller sent och jag fyller i september. Men jag har väl aldrig sagt att det skulle vara nått illa att fylla i december? Jag känner många som fyller år i december såå vad är problemet? Man behöver inte låta så jäkla otrevlig..

Sen upptäckte jag idag att Tindra faktiskt har fått en till tand! Eller jaa, den är påväg upp. Man känner en liten spets. Eller kanske man ska säga ner? Den sitter ju i överkäken, haha! Det är i alla fall kindtand nummer 2 och denna gången på hennes vänstra sida. Dock har jag inte märkt särskillt mycket på henne denna gången heller förutom att NU har magen börjat "krångla" för henne. Inte 10 ggr per dag utan som vanligt en..men aa..intresseklubben antecknar! Hon har i alla fall ätit bra även idag! Hon hade ätit bra på dagis och hon åt bra hemma. Känns bra. Jag fick till och med mata henne idag! Kors i taket! Kan ju hoppas att det håller i sig i alla fall.

Nää nu ska jag sätta mig och greja lite. Ha en trevlig kväll!

Sådär, då var det klart!

Ja nu har jag ringt och bokat tid hos barnmorskan. Ska dit på torsdag 13.30. Blir nog bra ska ni se. Undra om man skulle sätta sig och anteckna det man hade tänkt prata om, hehe. Får väl se. Men nu är det inbokat i alla fall.

Nu har jag även läst ut boken som jag började på för ett tag sen. Kommer inte ihåg när det var. Men denna boken:


Den var riktigt bra och gripande. Jag hade verkligen svårt att lägga ifrån mig den. Kanske är tack vare den jag inte blev trött, hehe. Nej men som sagt, väldigt bra! Det är Lottas självbiografi som handlar om en tjej som heter "Eva". Eva är herionmissbrukare och hamnar på ett kollektiv utanför hudiksvall, hassela. Där blir "nyingarna" väldigt illa behandlade av de vuxna men dom håller sig i alla fall fria från drogerna. Abstinens, sug, knark i olika former och död. Det är i princip vad boken handlar om. Jag kan varmt rekomendera den.
Nu när Tindra kommer hem från dagis så ska vi åka ner till stan och gå en sväng. Jag ska ju självklart till biblioteket och låna bok 2 (I skuggan av värmen) och 3 (Bortom ljus och mörker) i Lotta Thells serie. Jag kan ju inte sluta läsa dom nu när jag har börjat! Hade ju ställt mig i kö på en annan bok men jag tog bort mig ur kön bara för att jag vill fortsätta läsa denna serien. För nu i slutet på denna boken så hade Eva rymt från kollektivet, tagit sig till stockholm och köpt sig en kabbe. Så nu är det spännande. Vad händer nu? Det får i alla fall jag snart veta..

Nu har vi även fått en tid till tandläkaren för lilltjejen, hehe. Undra hur det kommer gå. Det är ju liksom knappt så att jag får kolla i munnen på henne. Men vi får väl hoppas att det går bra. Så den dagen får Tindra vara hemma från dagis i alla fall. 7 september klockan 10.20 ska vi infinna oss där.

Nåja, det var nog allt för denna gången tror jag. Jesper ligger och smygläser samtidigt som jag skriver ändå, haha!
Ha en trevlig dag!!

Börjar det nu?

Är det från och med nu jag ska börja känna mig klumpig? Stor och hemsk? Nja jag vet inte. Det började nu när jag satte mig i soffan med datorn i knät (på brickan såklart). Magen känns ivägen och jag kan nog snart inte sitta som jag sitter. Men men, sånt man får leva med. För i övrigt känner jag mig verkligen inte stor och ibland känner jag mig till och med graciös, haha! Jag har börjat acceptera att min mage faktiskt både ser och känns mindre denna gången. Kommer man få en mindre bebis tro? Jag skulle i alla fall vara glad om jag inte gick upp lika mycket i vikt denna gången, hehe. 18kg är inte att leka med även om 12 av dom försvann nästan direkt efter förlossningen. Men just dom sista 2-4kg var svårast att bli av med! Jaja, jag har i alla fall hittat en träningsform som jag faktiskt ska pröva när bebis är född. Dock ligger den kursen i trollhättan men det kan det vara värt för det lät ruskigt skoj! Det är en danskurs som är speciellt utvecklad för nyblivna mammor. Dom dansar en modern form av jazz och streetdance och tränar mycket bål för att bygga upp mage/ryggmusklerna igen. Lät ruskigt skoj i alla fall och jag hoppas att den kursen finns även till våren.

Hur mår jag annars såhär långt? Joo, oförskämt bra. Men jag har börjat få sömnproblem. Inte att jag vaknar flera gånger per natt eller något sånt. Jag kan helt enkelt inte somna för att jag inte känner mig trött! Jag kan vara supertrött hela dagen eller att jag kanske har städat och hållt igång hela dagen, spelar ingen roll. Just när jag lägger mig i sängen så kan jag inte sova! Jag känner mig inte trött. Jag läser och läser i min bok, som för övrigt snart är slut, men det hjälper inte. Något som har något tips? Naturliga hjälpmedel att somna? Aja, det är väl ännu en sak att prata med barnmorskan om. Jag kan ju knappast ha dåligt järnvärde för då brukar man la vara trött och inte tvärt om?? Huvudvärken har ju dock slutat och det är grymt skönt, men jag kommer ändå ta upp det. Hon har telefontid mellan 11-12 så jag ska försöka komma ihåg att ringa, haha! Hmm, det var något mer som jag skulle komma ihåg..hmm..jag vet inte..

Snart har man i alla fall gått halvvägs i denna graviditet. Först tyckte jag att tiden gick så fruktansvärt fort! Jag hängde inte med! Men nu tycker jag att jag har varit gravid i en evighet! Men det beror nog på att jag blev flyttad 3 veckor på första ultraljudet. Men samtidigt är jag ju lättad att bebisen blir beräknad i Januari istället för december. Om nu inte bebisen känner för att komma en vecka i förtid då blir det i december ändå, hmm. Nää han/hon får faktiskt stanna där inne till Januari! Imorrn har jag gått 20 hela veckor så då ska ni få en ny magbild. För nu kan jag inte skriva mer, hehe!

Ha en trevlig dag i alla fall!

Grejar och leker

Ja nu har jag fixat så att headern är lika bred som menyn och inläggen på testbloggen
Sen har jag även fixat en liten bild i kommentarsrutan här på denna bloggen. Men jag vet fortfarande inte om jag är nöjd med den andra bloggen, haha! Den är liksom lagd åt vänster och jag vill gärna ha allt centrerat. Gjorde som det stod på designadinblogg.se men det funkade inte. Fråga mig inte varför. Men den får nog vara som den är nu. Ska eventuellt byta bakgrundsfärg bara. Den är lite väl ljus och vit för att vara en höstdesign i mörkret liksom. Men vi får se. Jag ska pilla lite till.

Jag har faktiskt inte nått vettigt att skriva. Så jag tänkte avsluta med en lista som jag gjorde för ett bra tag sen. Kommer inte ihåg när det var. Men svara gärna på dessa frågor även i din blogg så att jag kan läsa! Sen kommenterar du att du har gjort listan!

Namn
: Malin
Ålder: 22
Gör:
Är arbetslös..
Bloggar om: Foto, graviditet, mitt liv och dotterns uppväxt 
Bor: Kommer från Piteå men nu bor jag i Uddevalla
Äter helst: Korvstroganoff.
Dricker helst: Cola!
Intresserad av: Fotografering, kläder, photoshop och det är alltid skoj att skriva blogg, haha.
Civilstatus: Gift
Familj: Jag, min man (låter fortfarande konstigt) och våran dotter Tindra och snart en liten till, hihi.
Läser helst: Skvallertidningar eller en fototidning. Det går bra med verklighetsbaserade böcker också!
Lyssnar helst på: Lite blandat, så länge det inte är klassisk musik eller opera eller nått sånt..
Ser helst på: OTH, SATC, Simpsons, 2½ men, ja jag gillar nog ganska mycket på tv..
Favoritblogg: Jag läser endel bloggar varje dag. Har ingen direkt favorit, hehe. Jag orkar inte skriva upp alla jag läser heller men jaa, måste jag välja en? http://mammamelissa.blogg.se/

Nä nu ska jag kika vidare!

Fy sjutton!

Ja det är fan inget roligt väder ute. Blåser, blåser och blåser. Sen regnar det någon gång ibland också. Men man kan alltså inte vara ute och leka, man skulle helt ärligt blåsa bort. Det är lite synd att det inte finns någon inomhuslekland här i närheten. För då hade jag och Tindra kunnat åka dit när Jesper åker och jobbar. Men vi får hålla oss. Vi funderar nämligen på att åka till Göteborg på fredag. Gå på lek o bus-landet och kanske ta en lunch på ikea. Sånt gillar vi! Men jag vet ju inte riktigt hur vänligt lek o bus-landet är just för 1-åringar. Men jag har lagt upp frågan i ett forum som jag brukar hänga på. Får väl hoppas på positiva svar, hehe. För jag vill hitta på nått! Nått som är roligt för Tindra! Känns som att vi bara sitter hemma. Men det finns ju inget roligt att hitta på här. Vi går mellan lekplatserna typ. Nåja, hon verkar ju inte må dåligt av det. Det är nog mer jag som mår dåligt av det, haha! Nåja, vi får väl se hur vi gör på fredag.

Nu sitter jag och sneglar lite på friidrotts-vm. Jag tycker faktiskt att det är rätt intressant. Det är ju roligt att se hur det går för svenskarna! Men det är ju inte något som jag sitter klistrad för. Fast det verkar inte gå så bra. Mustafa Muhammed är väl i final i 3000 meter, men annars vet jag inte så mycket mer. Svenskan i 15km gång blev diskad. Sen var det någon längdhopperska som inte heller gick vidare. Men får jag bara fråga. Någon som vet vad som har hänt med Kajsa Bergqvist? Hoppar inte hon längre? Och Klüft? Holm? Jaa, jag har ju inte hängt med som sagt men man blir ju nyfiken.

Nä nu ska vi alldeles strax käka lite mat och sen får vi väl passa på att mysa innan Jesper ska åka till jobbet.
Ha en fortsatt trevlig dag!

Dålig fantasi

Ja jag har lite dålig fantasi vad gäller rubriker faktiskt. Kommer aldrig på någon bra för jag vet egentligen aldrig vad jag ska skriva om. Det bara kommer..ibland i alla fall.

Tindra har varit en liten grinpelle här på morgonen. Tror att hon är lite trött efter igår, hehe. Men hon har ju börjat få ett sånt jäkla humör, haha! Får hon inte som hon vill blir hon SKITSUR och sätter sig och grinar! Det gjorde hon förut i alla fall. Och så ville hon ta på sig sina gummistövlar, hehe. Hon kommer med stövlarna i varsin hand och säger "koko koko". Så jag tog på henne dom. Då springer hon runt och är skitglad. Hon gillar stövlarna. Nu har jag dock lagt henne i sängen för att hon gnällde så. Verkar som sagt som att hon är trött. Och jag klandrar henne inte. För hon somnade inte fören efter 20 igår och hon vaknade när vi åkte hem sen somnade hon ju i sin säng efter en stund. Ändå vaknade hon halv 8 idag. Så hon vill nog vila lite även nu på morgonen. Så då får hon det också. Vi ska ändå inte göra någonting fören runt 11-tiden. Fast dock låter det inte som att hon har somnat. Hon brukar ligga tyst där inne en stund som för att samla kraft sen börjar hon tjöta och vill komma upp igen, hehe. Så vi får väl se om hon somnar..

Fy sjutton vad det blåser ute alltså. Det är riktiga höstvindar som kommer. Har blåst och regnat hela natten så jag har knappt kunnat sova. Känns ju bra att hösten kommer innan sommaren är slut, haha! Sen att jag blev väckt av en kattjävel inatt gör ju inte saken bättre! Hade det inte varit för han så hade jag nog sovit bättre inatt och inte vaknat och inte kunnat somna om pga vinden. Aja, han ska INTE få vara i sovrummet inatt i alla fall för då lär jag sparka in han i väggen eller nått! Aja, får väl se.

Ååh jag får fan inte glömma bort arbetsförmedlingen på tisdag. Jag vet ju med mig själv att jag är så kass på att komma ihåg! Men glömmer jag det blir jag av med a-kassan och det går ju bara inte. MÅSTE MÅSTE MÅSTE komma ihåg det!!! Påmin mig gärna alltså. För mitt minne är värre än nånsin....

Nu ska jag däremot kika vidare för det lät faktiskt som att hon somnade denna gången...
Ha en trevlig dag!

En trevlig kväll!

Ja jag ska börja med att tacka för en trevlig kväll! Vi åkte ut till Henån och umgicks med Nixuz, Julia och Mikey. Spelade buzz och tjötade skit. Buzz var svinroligt måste jag säga! Vi får nog ta och köpa det när vi får tillbaka vårat ps3, hehe. Och trots att Tindra hade lite problem att somna så gick det ju till slut och vi kunde börja se filmen äntligen! Kommer dock inte ihåg vad filmen hette nu men jag tyckte i alla fall den var bra. Lite psykologisk sådär, hehe. Handlade om en kille som blev dömd till döden för mord som han inte begått själv. Sen fick han en andra chans i livet och hamnade på något liknande som mentalsjukhus eller nått. Där försökte dom hjärntvätta honom att han hade dödat sin fru och dotter och grejer. Jaa den var bra i alla fall, hehe. Men den slutade i alla fall lyckligt och sånt gillar vi! Här kommer några få bilder från kvällen. Mest på Tindra och djuren kanske, haha!



Kissen var sugen på cola, haha!



Tindra sprang runt och skulle käka på allt som vanligt!



Snygg min, hahaha!



Jesper läser porrtidning! HAHAHA!! Eller var det kanske en Slitz? Har inte så stor koll ;)



Lille Nixuz. Han ville inte att jag skulle fota när han hoppade över soffan som vi hade ställt för så att inte Tindra skulle springa till trappan, hehe. Men han ramlade inte iaf så det hade inte varit roligt att fota ändå, haha!



Tindra påväg till hundskålarna! Att det kan vara så roligt?! Men det var ju vatten i en av skålarna, det var det som var roligt! Hon skulle till och med ställa foten i vattenskålen, haha! Lilla unge!



Detta är tjockiskatten i familjen, hehe. Han är verkligen tjock också! Men mysig! Dom är så fina. Jag gillar denna rasen! Chaplin heter han i alla fall. Sen kommer jag inte ihåg mer, haha. Dom har i alla fall 3 katter och så en vovve då. Men jag har ju minne som en guldfisk nu för tiden. Har hört namnen flera gånger men Chaplin är det enda namnet som fastnade. Har totalt hjärnsläpp! Shit alltså..

Nää nu ska jag faktiskt gå och lägga mig! Imorn blir det till att greja design igen. Får väl se om jag måste ändra storleken på headern. För Jesper tyckte att headern skulle vara lika bred som både inläggsrutan och menyrutan på testbloggen (http://mandarinklyfta.blogg.se/test) så jag ska se om jag kan fixa det. Men jag får göra det i den andra datorn för jaa, denna är lite svår att jobba med när det gäller sånna saker. Plus att jag inte har photoshop i denna, hehe. Nåja, sängen var det ja! God natt folket!

Blir trött på er!

Ja alltså det var 80 unika besökare här på min blogg under gårdagen men INGEN av er kunde orka skriva en kommentar! För det var ju så att jag ställde en enkel fråga om http://mandarinklyfta.blogg.se/test ser konstig ut på eran dator men ingen kunde svara. Lite trist. Man kanske skulle lägga ner alltihop.. Men men skit samma. Jag får väl chansa på att det förhoppningsvis ser bra ut i de flesta datorer i alla fall..men skäms på er!

Nu har jag i alla fall suttit och skrivit ut en massa bilder. Sånna bilder som jag ska klistra in i Tindras bok till dagis. Får hoppas att alla bilder får plats bara, hehe. Men det ska nog gå bra. Så jag får nog sätta mig och klippa och klistra ikväll.

Imorse hade vi en riktig mysmorgon. Tindra fick komma och ligga mellan oss i sängen och äta sin morgonvälling och sen fick hon en ny blöja. Sen låg vi och mös hela familjen, hehe. Till slut somnade vi om allihopa och vaknade inte föran 10.20 haha! Men det var skönt att få sova längre. Men det skjuter ju lite på Tindras rutiner att sova så länge, hehe. Men det gör inget. Nån gång ibland skadar faktiskt inte. Så vi får väl se vad vi ska hitta på idag. Hade väl funderingar på att åka ut till Orust men jag vet inte. Beror väl på om den där Nixuz vill svara på sms nån gång. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på faktiskt. Vädret ser ju lite ostadigt ut. Hmm, jaa, det ger sig väl..

Nu ska jag faktiskt kika vidare för jag har inget vettigt att skriva.
Puss på er!

En kväll som denna..

Nja den är ganska seg faktiskt. Och jag är lika rastlös som vanligt. Har precis kommit in efter lite lek i sandlådan med Tindra. Fick faktiskt ut Glenn och barnen med. Det var trevligt. Även om Manfred kastade lite sand som praktiskt nog hamnade rakt mellan tröjan och kjolen på ryggen. Detta resulterade i att jag fick sand i trosorna, haha! Jaja ingen större skada skedd faktiskt. Tindra ville mest sitta och gunga på dom där djuren av trä som man kan gunga på. Men det var riktigt skönt att vara ute idag. För vet ni vad? Det har INTE varit för varmt! Men inte så fasligt kallt heller. Men det känns som sagt att hösten är i luften. Men det är bara mysigt. Om jag hittar mina ljus som jag har kvar från i vintras kanske vi kan tända lite ljus ikväll, får väl se.

Vi var i alla fall iväg en sväng förut. Jesper skulle träffa Lasse så jag och Tindra gick in och tjötade med Malin en sväng. Fast Tindra skulle ju mest springa runt och prata med alla andra som jobbar på matsäljarna så jag fick springa och jaga. För det är nog inte uppskattat av alla att hon springer så. Men det var i alla fall trevligt och tjöta en stund.

Nu börjar jag få verkliga problem känner jag. Jag måste nog snart ta mig en shoppingtur. För jag har bara stora fula t-shirts som jag kan ha nu. Eller rättare sagt som täcker magen! Jag känner inte för att gå runt med ett linne eller liknande som har åkt upp över halva magen. Nej tack! Jag har ju visserligen en tröja och det är bebiströjan (kortärmad alltså). Men det känns nästan som att magen är för liten för den ännu. Man känner sig lite dum att gå runt i den. Men va sjutton ska man göra då? Jag ville ju inte direkt gå runt i en tjocktröja! Nåja, linnen och sånt är ju inte vidare dyrt så jag får nog ta en shoppingrunda om ett tag. Fast det får vänta.

Sen skulle jag vilja testa en grej med er. Skulle ni kunna gå in på denna länken: http://mandarinklyfta.blogg.se/test och se om den designen på något sätt ser konstig ut i eran dator. Att menyrutan och inläggsrutan är förkjuten eller ser det bra ut? För i min minipc ser det aningen förkjutet ut. Inte mycket alltså utan bara lite. Menyrutan+inläggsrutan är lite mer till vänster om headern och så ska det ju inte se ut. I alla fall inte för alla. Då har det blivit något fel någonstans. Så om ni skulle vilja göra det för mig skulle jag bli glad! Svara med en kommentar antingen här eller i testbloggen, spelar inte någon roll.

Nää nu ska jag sätta mig och skriva ut lite bilder till en bok som Tindra ska ha med sig till dagis. "Boken om mig" eller nått sånt. Vi ska alltså sätta in bilder på mormor, morfar, farmor, farfar och kanske några fler om vi vill. Så jag ska se om vi kan fixa detta.

Ha en trevlig kväll!

Sovmorgon!

Ja idag fick man sig lite sovmorgon. Tindra vaknade vid 5, men då gick jag bara in och gav henne nappen och lade ner henne så somna hon om. Sen sov hon ända fram till klockan 8.20! Det var rätt skönt faktiskt. Kanske hon kan få vara vaken en liten stund längre idag. Eller rättare sagt att vi LYCKAS hålla henne vaken en stund längre, haha. För det är inte ofta man klarar av det.

Får väl se vad vi hittar på idag. Vädret ser väldigt bra ut måste jag säga. Inte ett moln på himlen! Så det hade ju varit skoj att hitta på nånting i alla fall. Kanske kan gå på en promenad. Stanna till vid stora lekplatsen så att Tindra kan leka lite. Vi får väl se. Kanske hittar på något helt annat. Beror väl på vad Jesper vill. Jag vet vad vi skulle vilja göra, hehe. Men vi får se. Det är inget jag skriver fören vi vet..

Nää nu ska jag fortsätta kika vidare. Ha en trevlig dag!

Full action hela dagen!

Ja, det kan man väl säga. Det har varit full rulle på MIG hela dagen. Jag har haft så sjukt mycket energi! Först handlade vi ju såklart. Sen när vi kom hem blev jag förbannad för att jag hade fått en påminnelse på dagisavgiften som vi betalade för 2(!!!) veckor sedan! Så jag ringde och frågade varför och fick till svar att det måste ha blivit nått fel men att hon såg att den var betald, tur för dom! Nåja sen var det ju dags att hämta lillan på dagis. Hon hade ätit bra idag med! Låter väldigt bra i mina öron. Men när vi kom hem ville hon inte släppa snutten och nappen! Hon var lite kinkig. Såhär har hon sprungit runt större delen av eftermiddagen:



Hon gick och släpade med sin snutte hela tiden, hehe. Sen trampade hon på den och halkade. Upp igen och släpade vidare. Här ser ni ju även hennes rena kläder, hehe. Tur att dom inte blir så smutsiga på dagis, haha!

Nåja när vi hade hämtat henne så satte jag igång och började städa. Och sen tog jag break, gick ut i köket och kryddade+slängde in 2 stora kycklingfiléer i ugnen. Sen fortsatte jag städa, plocka, dammsuga och torka. Och jag kan säga att inte ens detta gjorde mig trött. Kan väl bero på att det inte var sååå himla mycket att städa men ändå. Jag måste erkänna att jag har blivit värsta städtanten, haha! Även där är det att sätter jag väl igång så kan jag inte sluta! Sen blev det mat. Som ni förstår så blev det ju ugnsstekt kycklingfilé men pommes och beasås. Och jag måste faktiskt få skryta lite för det var nog det godaste jag nånsin har gjort! Vet inte om det var kryddningen. Jag testade en ny krydda idag som hette sweet chili BBQ, sen hade jag även liiite curry och lökpulver på också. Det blev i alla fall ruskigt gott och bra! *klappar mig själv på axeln* Även Tindra åt (kors i taket!). Även om hon slängde endel på golvet så fick hon faktiskt i sig mat! Känns bra. Sen blev det dags för lite bus och mys innan Jesper åkte till jobbet. Sen fick jag slänga ner lillan i ett bad, hehe. Min lilla lortgris. Och där satt hon och plaska så att det blev blött i hela badrummet (och även hela jag). Men det är tur att hon älskar vatten. Hade varit jobbigt om det hade varit tvärt om faktiskt.

Sen måste jag bara visa.. Tindra har hittat sig en ny lekhörna!



Joo, i kattkorgen bredvid soffan, haha! Den sitter hon och leker i och här med snutten och nappen, hehe. Kanske skulle lägga in en filt i den för den ser inte så bekväm ut faktiskt.

Tänkte även skriva några rader om Tindra. Det kommer bara fler och fler ord ur hennes mun. Favoritorden är kaka, "koko" - skor, "bovva" - vovve, "bibbi eller psps" - kissen och bebis, hehe! Sen säger hon ju orden hon har sagt länge..men dessa ord hör man väldigt ofta. Har även hört henne säga "gung" när vi var i lekparken och skulle gunga. Så det går verkligen framåt med henne nu. Hon har 7 tänder också. Hon lyser upp som en soool när man frågar henne om vi ska gå til dagis. Hon är verkligen en solstråle och hon har verkligen fått rätt namn, hehe. Sen har hon ju även lärt sig var hennes mage sitter. Frågar man "var är magen?" så klappar hon med händerna på magen, hehe. Hon pekar även ut munnen, näsan och ögat. Superduktig! Och hon vill gärna sitta och dra upp min tröja och klappa mig på magen. Hon har även gjort så några gånger och sagt bebis, hehe. Känns som att hon vet att det är en bebis i min mage. Nåja, nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Känns som att jag glömt hälften ändå. Men nu tänker jag bara avsluta detta superkorta (säkert!) inlägg med en till bild. Såhär busiga var vi efter badet idag:



Haha, jaa, vad ska man säga? Sådan mor sådan dotter, eller? Mer bilder kommer att komma upp på bilddagboken också så håll utkik! Ha en fortsatt trevlig kväll! Night night!

Grejigrej!

Ja nu ändrade jag min header igen. Men det är bara tills vidare. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska lägga upp min höstdesign eller om jag ska vänta lite..den är ju ändå klar och jag blev nöjd..men jaa..vi får se..jag avvaktar lite. Så nu ser väl inte min blogg riktigt 100 ut..äsch det får vara så! För just nu har jag inte tid att greja mer.

Idag var i alla fall en såndär morgon där man känner att hösten är påväg. Det var lite kyligt i luften på morgonen och fuktigt. MYSIGT!! Nu börjar det bli så pass mörkt ute att man kan börja tända ljus och grejer. Ååh vad härligt! Visst jag hade ju hellre haft sommar, fast då vill jag ha en sommar där värmen är normal och inte 35 plus i skuggan och så varmt att man nästan inte kan andas! Jaa, man blir då aldrig nöjd. Men vår och höst är nog bland dom bästa årstiderna tror jag..vintern klarar jag mig utan..i alla fall den vinter som är här nere *fnys*!

Nää jag har faktiskt inte tid att tjattra mer för nu ska jag väcka min gubbe! Vi ska åka iväg till torp. Ovanligt va?
Puss på er!

Sen kväll och tidig morgon

Ja det blev en sen kväll igår. Jag har ju liksom ett problem att sluta med något som jag tycker är roligt när jag väl har börjat, haha! Jag satt och grejade lite med en höstdesign. Men känns som att det är lite väl tidigt att sätta in den. Det är väl inte höst än? Fast idag såg det faktiskt lite så ut, dimma, dagg och det såg riktigt kyligt ut. Nu börjar dock solen komma fram så vi får väl se vad det blir för väder idag. Men jaa, jag tror att jag kom isäng strax efter 00, vilket är väldigt sent för att vara jag! Och jag somnade nog inte fören klockan 1. Inte bra. Men jag tog mig upp utan problem idag i alla fall, hehe. Fast det känns som att ögonlocken vill falla ihop. Men jag får faktiskt hålla mig vaken hela dagen idag så att jag blir trött ikväll. Då kanske jag inte sitter uppe till midnatt, haha! Vi får väl se.

Snart bär det av till dagis igen. Det är ju bestämt att Tindra ska gå på dagis måndag, tisdag och torsdag från klockan 9-14. Det blir nog bra det vetni!. Sen får vi väl se om jag kan få mig nått jobb snart. Hoppas väl på det. Men jag kommer i alla fall avvakta med att prata med arbetsförmedlingen till efter mötet. Så kan vi väl se vad som sägs på detdär mötet. Men var ska man söka praktikplats då? Som vad? Jag vet ju vad jag vill jobba som men det är lite svårt att ta praktikplats på ett sånt ställe för där kommer jag inte ha en chans att få jobb om jag inte skaffar några fler körkort först. Och det är svårt när man inte har dom pengarna som körkorten kostar. Men ja, jag vet inte riktigt. Så länge jag får något att göra så blir jag nöjd.

Idag medan Tindra är på dagis ska vi faktiskt gå runt och ströva lite på torp. För jag känner det att om jag stannar hemma kommer jag lägga mig på soffan och somna, haha. Inte så bra. Sen tog maten i frysen slut igår så vi behöver handla lite för det orkade vi inte göra igår, hehe. Kommer kännas väldigt konstigt att gå där utan henne.. Hon brukar ju alltid få springa runt där inne nu när hon är med. Ingen att jaga efter.. Nåja, det går nog bra.

Ha en trevlig dag!

Något smart..

Jaa, jag skulle skriva om något smart..eller roligt..men jag kommer inte ihåg vad det var jag skulle skriva om så det får väl vara.

Jag har ingenting att skriva så egentligen var det helt onödigt att jag ens gick in här..jaa jag godkände ju iofs lite kommentarer (och plockade bort) men ändå. Jag hade inte behövt gå in på skapa nytt! Haha! Jaja..vi har i alla fall inte gjort något mer vettigt idag. Lagat mat.. Det blev köttfärsbiffar. Tindra fick nog i sig en halv biff eller nått..men riset spotta hon ut fortare än kvickt. Men hon hade ju ätit bra på dagis igår och det är inte fy skam! Hon ska ju till dagis imorrn med så vi får väl se om hon äter bra då med. Kan ju alltid hoppas. Då får hon i alla fall i sig ETT riktigt mål om dagen..ibland undrar man ju vad det är för fel på maten JAG lagar eftersom hon är så vrång hemma..? Nåja, förhoppningsvis ger det sig väl.

Nä jag får nog ta och kika runt lite sen ska jag sätta mig med photoshop en stund, hehe!

Översvämning och skavsår!

Ja idag var vi som sagt och lämnade in bilen. Nu verkar elhissen fungera i alla fall. Men vi bestämde oss i alla fall för att ta en promenad från bilverkstan till torp. Det är inte speciellt långt, kanske tar 20 minuter att gå enkel väg. Men vi gick bakvägen eftersom vi skulle till obs. Vi kom fram till en skylt där det stod att gångtunneln var översvämmad men Jesper sa att det säkert hade runnit undan vid detta laget. Det var ju ändå 2 dagar sedan det var översvämmning på e6an! Men när vi kommer fram till gångtunneln möttes vi av detta:





Jag tänkte ju att man kunde ha dragit upp byxorna lite och vadat över men denna vattennivån går ju garanterat upp över knäna. Så nej, det var bara vända, haha! Så vi gick tillbaka till verkstan igen och då var bilen klar. Det var gott det så vi fick ta bilen ut till torp istället. Men när vi kommer till verkstan så får jag ta av mig skorna för det gjorde svinont vid min lilltå på vänsterfoten och på sidan av foten på höger. Mycket riktigt. Kolla vilken skön blåsa jag har fått på lilltån:



Syns kanske lite dåligt..men den är STOR! Täcker halva lilltån ju, haha! Har fått en blåsa på högerfoten med men den orkar jag inte visa..och den gör inte lika ont. Denna var ju värst och mest fylld eller vad man säger. Stor som fasen är den i alla fall, hehe. Sen tog vi i alla fall bilen ut till torp och handlade. Tog en fika också och sen åkte vi hem. För lillan somnade ju aldrig imorse..hon var bara tyst i typ 10 minuter medan jag skrev mitt blogginlägg, hehe. Så hon var trött och vi hade ingen napp och snutte med oss så vi fick åka hem. Så NU ligger hon och vilar. Får väl se hur länge hon sover. Kanske vi kan gå till stora lekplatsen idag igen innan middagen. Då hinner ju Jesper vara med och leka en stund också. Får se hur vi gör.

Nu ska jag i alla fall kika vidare. Kanske kolla om det finns något jobb till mig men förhoppningarna är inte så stora. Jo föresten. Jag hade fått det jobbet som merchandiser om jag hade kunnat. Men arbetstiderna var 10-18 I BUTIK! Sen ska jag ta mig hem också och dagis stänger ju 18 så det gick inte alls. Så var det med det..

Nu ska ni få höra..

Jag håller på att filar på en ny desig, haha! Förvånade? Det är inte jag. Men med tanke på att sommaren snart är över och jag har en väldigt sommrig design så måste jag ju ändra lite i alla fall. Och jag tror att det kommer bli bra. Fast grejen är ju den att bilderna som kommer vara med i headern blir rätt somriga..hmm..jag får nog fundera lite på detta. Men en ny design kommer det att bli i alla fall. Kanske lite mer höstig och med höstigare färger, haha!

Vad händer idag då? Jo vi ska åka och lämna in bilen igen. Förra gången den var inne hade dom ju fått fel reservdelar. Ååh, man blir så trött! Så idag ska den in ännu en gång. Det är ju elhissen höger bak som inte funkar. Så förhoppningsvis kan dom få det rätt denna gången. Tur att det går på garantin alltså. Så dit ska vi åka. Då ska jag nog passa på att springa in och kika lite på kära barn. Det ligger ju bredvid. Jag ska kolla på en skötväska. Har ju inte bestämt mig vilken jag ska köpa än men jag behöver i alla fall en större. Nåja, jag ska in där och kika i alla fall.

Jag känner att mitt humör inte är på topp idag. Och nu börjar jag bli hungrig också. Snart måste jag väcka Jesper och Tindra (som faktiskt har somnat igen, haha!) och jag sitter fortfarande med ett badlakan i håret..SUCK!

Åååh helt slut!

Ja jag är helt slut idag. Känner mig mör i kroppen. Kan ju bero på att jag vaknat med huvudvärk två dagar i rad nu. Jesper fick ta moppen och åka och köpa alvedon till mig. Kan ju inte käka upp grannens heller, haha! Så huvudvärken släppte men det gjorde inte tröttheten. Nästan så att man börjar fundera hur ens värden står till egentligen. Men men, min barnmorska är på semester till den 18e tror jag det var. Så jag får väl hålla ut. Orkar inte åka och träffa någon annan bara för en gång. Äsch! Det går nog bra ändå. Men jag fasar för att börja äta den där jäkla järnmedicinen! Den smakar bajs och jaa..usch! Men som sagt, vi får väl se.

Angående detta jobbet som jag satt i telefonintervju med igår. Dom lovade ju att ringa upp mig idag. Men det har dom inte gjort så jag antar att jag inte fick jobbet då? Att man ska behöva gissa sig fram, jag blir så jävla less! Men imorrn ska jag ringa till arbetsförmedlingen i alla fall. Se om jag kan få boka in ett möte. Jag vill ha en praktikplats! För då har jag i alla fall nått att göra på dagarna! Jag är så fruktansvärt spyless på att bara sitta hemma. Förstå mig rätt nu..det är underbart att kunna vara hemma med Tindra och allt sånt men jag behöver komma iväg och göra något vuxet! Inte vara mamma, bara för stunden. Hade ju varit skönt att göra det innan nästa kommer också. Men vi får väl se. Jag ska ju dit på ett möte den 18e. Kanske man får information om sånt då? För det var nått med ungdomsgaranti och skit jag vette fan. Men jag vill ju ha ett separat möte med min handläggare. Aja, jag får väl ringa om prata med henne imorrn. Så ligger det till..

Nu är jag så fruktansvärt äckligt sugen på choklad! Jag vet inte vart jag ska ta vägen! Och inget kan jag göra åt det..grr!

Hanna: Nej jag åt inte p-piller innan jag blev gravid första gången. Hoppas det tar sig för dig med snart! Kram!

Graviditeterna

Jaa, jag fick en förfrågan om att skriva lite mer om graviditeterna, hehe. Hur många försök det tog med båda barnen och lite sånt. Först kan jag börja med att skriva att här: http://tequilarose.blogg.se kan ni läsa mer om graviditet nummer 1. Hur många försök innan jag blev gravid med ettan? Jaa, ca. 1 år tog det innan vi blev gravida. Man hade nästan gett upp hoppet men det fick man det där underbara plusset! Det är ju en helt otrolig känsla!  Sen fick jag ett nytt jobb och allt flöt på. Jag mådde inte märkbart illa egentligen. Liiite på mornarna och på lördagar mådde jag skit. Fråga mig inte varför det var just på lördagar men så var det, hehe. Foglossning fick jag relativt tidigt i denna graviditet. I vecka 20 började det om jag inte minns fel. Men jag bet ihop så att jag kunde jobba. Jaa..vad vill ni mer veta? Allt gick egentligen som smort bara att jag blev så fruktansvärt less på slutet och att det var ett rent HELVETE att gå höggravid när det var 30 grader varmt ute...

Graviditet nummer två? Hur många försök? 0!! Vi försökte inte. Vi hade inte tänkt börja försöka fören till hösten/vintern för att vi ville att lillan skulle hinna bli närmare 2 år om inte mer! Och jag hade gärna velat ha ett jobb innan o.s.v. Så det var en liten olycka från vår sida. Visst hade vi kunnat skydda oss men vi hade faktiskt inga kondomer hemma och jag kan inte äta p-piller. Men men. Sen har jag ju fått höra att folk snackar skit bakom ryggen på en. Folk som egentligen står en alldeles för nära och egentligen borde stötta en istället. Men denna människa kunde ju absoluuuut inte förståå hur man kunde skaffa barn så tidigt och OJOJOJ vi skulle aldrig orka med det. Nää säkert inte. Jaja, vad kan man säga? Jag är glad för att vi kommer få barn tätt. I alla fall kommer jag nog vara glad för det senare. För barnen kommer ju ha så mycket mer nytta av varandra. DOm kommer kunna leka mycket tillsammans och sådär. Jag tycker att det är positivt. SJÄLVKLART kommer det bli kämpigare än man någonsin kommer kunna föreställa sig, men jag kommer ALLTID älska mina barn! Och ingen av dom kommer att bli åsidosatt. Så det så!

Nog om detta. Jag måste springa iväg och ta en magbild kom jag på..För jag har faktiskt gått 19 hela veckor idag och går in i vecka 20. Här kommer bilden i alla fall:


Hur känns det då? Joo det känns väl bra. Det är fullt liv i magen titt som tätt, hehe. Verkar nästan som att denna bebis kommer att bli busigare än Tindra var i magen, haha! Men jag måste ju erkänna att min mage är BRA mycket mindre denna gången än förra gången. Nu har inte jag någon bild från vecka 20 förra gången, men såhär såg jag ut i vecka 21:


Det är en markant skillnad ändå.. Fast då hade jag kanske lite mer fett på magen också jämfört med nu. Aja, det är i alla fall lite roligt att jämföra då och nu. För denna graviditeten har jag mått så himla annorlunda än förra gången. Har inte mått illa ett smack. Eller joo, men jag har aldrig mått illa så att jag har spytt. Jag har lite problem att byta påsar i blöjhinken och sådär för då kan jag spy (har dock inte gjort det ännu men vill inte chansa!) så Jesper får byta dom, hehe. Stackarn. Men vafan, jag ska gå gravid i 9 månader, trycka ut ungen och sen ska jag bita ihop och försöka få ungen att suga sönder mina bröstvårtor frivilligt! Nått får han väl stå ut med, haha! Eller hur? Men han klagar inte heller. Så det är nog ganska lugnt.

Nä men herregud..här sitter man och skriver och skriver om en massa strunt. Får nog lägga ner nu och kika vidare, haha! Ha en supertrevlig dag!

Grejat en design!

Ja nu har jag suttit typ hela kvällen och grejat en design till min kära syster. Jag blev rätt nöjd faktiskt. Får väl hoppas att hon blev det också. Hon säger att hon blev det i alla fall, hehe! Såhär ser den ut:



Klicka på bilden för att se hela bloggen!

Jepp jepp sånt är livet! Nu ska jag bara ordna en liiiten sak till som jag glömde fixa. Länkfärgen i inläggen är svarta, hehe. Inte så snyggt med tanke på att bakgrundsfärgen i inläggen är svarta! Gör om gör rätt, som dom säger i armén!

Sen har det ju hunnit åska en gång till nu på kvällen. Hörde dock bara några muller. Men det skulle ju dra in ett oväder till här i natt så det är säkert inte klart ännu med denna åska. FAN! Jag som hade hoppats på att få sova hela natten inatt. Men vi får väl se. Det är inte alls säkert att jag vaknar till åskan denna gången. Man vet aldrig. Men nu ska jag i alla fall snart gå och lägga mig. Ska bara kika över till mina favoritbloggar som jag brukar läsa, hehe!

Sov så gott och hoppas att ni slipper åskan!

Huvudvärk och fuktigt

Ja självklart vaknade man ju med en jäkla huvudvärk. Inte så konstigt med tanke på vädret som var då. Och jag har precis varit över till grannen och fått 2 alvedon. Den släppte lite men inte helt känner jag. Så det får nog bli en tidig kväll ikväll. Om jag nu lyckas. Visserligen brukar inte jag lägga mig så sent. Runt 22-tiden. Men ändå. Det är så himla fuktigt i luften fortfarande och kvavt. Kan hända att det blir mer åska. Men jag hoppas inte att det börjar åska ikväll för jag hatar att vara ensam när det åskar. Aja, får väl dra musiken på max eller nått så att man inte hör den, haha!

gjytydiumnugtntrjsws //Tindra

Vad ska man hitta på mer idag då? Jaa, det blir nog faktiskt ingenting spännande. Jesper åker ju snart till jobbet. Städa kan jag inte heller riktigt göra för det gjorde jag igår. Visserligen har jag ju en liten dam som drar fram allt som jag plockar bort så jag kan allt plocka lite här och där men det får nog fan vänta tills gumman har somnat. Känns lite otacksamt att göra det innan, haha! För då får jag likt förbaskat gå och plocka upp det sen. Och jag orkar inte städa flera gånger om dagen. Det är jobbigt.

Nää nu ska jag fortsätta och kika en snabbis.
Ha en trevlig dag!

ÄNTLIGEN!!

Ja äntligen kom internet igång igen. Finns ju för sjutton inget att göra när lillan är på dagis annars. Det har alltså åskat hela jävla morgonen så jag har inte kunnat sova! Jag vaknade runt 5 och då åskade det rejält. Låg vaken fram till halv 7, då lyckades jag somna om till kvart i 7 eller nått och då var åskan tamejfan rakt över oss! Ååh jag som hatar åska..! Tur att Jesper låg bredvid mig. Han hade också vaknat. Fy sjutton gubbar! Och inte orkade vi gå upp och dra ur några elkablar heller, hehe. Vi var ju svintrötta båda två och jag vågade inte gå upp själv så det fick vara. Men det verkar som att allt i våran lägenhet har klarat sig i alla fall. Internet och tv-kanalerna lade av. Men det är ju inte för att vi inte drog ur. Det måste ha slagit ner i någon ledning någonstans. Inte så konstigt som det åskade idag. Vi kan alltså fortfarande höra hur det mullrar! Helt sjukt! Har nog aldrig varit med om att det har åskat såhär länge någon gång.. Jaja, någon gång ska ju vara den första sägs det.

Nog tjatat om åskan. Idag började ju Tindra om på dagis igen. Men det var då så virrigt där nu på morgonen så jag hann inte ens prata med dagisfröknarna om vilka tider som gäller. Men jag fick hem en lapp som vi skulle fylla i med Tider och dagar och sånt. Aja, tänkte bara visa en liten bild på hur Tindra såg ut idag. Hennes dagis-outfit, hehe.



Men jag kanske skulle vänta med att prata med dagisfröknarna. För jag har precis suttit 20 minuter i en telefonintervju med ett företag som heter CPM. Jag har sökt ett jobb som merchandiser för loreal och maybelline. Det handlar egentligen bara om 4 veckor men då får jag i alla fall jobba liiite innan jag ska gå och vara mammaledig igen. Så hon skulle återkomma till mig under morgondagen senast. Så då får jag veta. Lite synd att jag måste åka i min egna bil bara men dom betalar i alla fall milersättning på 18 kr milen. Men man ska ha råd att lägga ut dom soppapengarna också. Hmm..jaa jag får nog fundera lite på detta och disskutera med Jesper. Men det lät väldigt roligt i alla fall. Man skulle få en utbildning också. Redan på måndag skulle den vara. Men grejen är den att utbildningen är i STOCKHOLM!? Hur sjutton..det glömde jag fråga..hur ska man ta sig dit då? Betalar dom resan? Får man hotell eller ska man hitta sig någonstans att bo själv? Men jag gissar väl att jag får info om det imorrn om jag nu skulle få jobbet. Usch..jag blev lite nervös nu...men jaa..jag har räknat lite nu. Jag får alltså lika mycket i lön av dom som jag får av a-kassan när jag går hemma. Nu blev jag skeptisk. Sen glömde jag ju fan fråga om arbetstiderna! Ååh jag blir galen på mig själv ibland..

Känns som att jag skulle kunna sitta och skriva en hel roman idag.. Men jag ska inte göra det tror jag. Men jag vill bara skriva av mig och det är ju det bloggen är till för egentligen. Jag funderar på att ringa till arbetsförmedlingen istället. Fråga om man inte kan få en praktikplats eller nått istället. Ääh orkork!

Jag fick endel klagomål (läs av Jesper, haha!) att man inte kunde läsa vad jag skrev med det förra teckensnittet jag hade så jag bytte till detta. Är det bättre? För jag vill inte ha det vanliga tråkiga fula teckensnittet. Aja nu får det vara såhär. Och nu ska jag sluta skriva.. Jag ska nog väcka Jesper tror jag.. Klockan är ändå halv 11.
Ha en trevlig dag på er!

Grejat och grejat!

Ja nu har jag grejat ännu mera i bloggen. Bytt teckensnitt, tagit bort lite och lagt till lite och ändrat lite, hehe! Det är ju SVINROLIGT när man väl kommer in i det! WIHOO! Hehe! Jag är faktiskt inte helt klar än. Det tar sin lilla tid att fixa en design faktiskt. Förstår inte alla som orkar sitta och göra åt andra. Fast det är klart. Vissa tar ju betalt för det och då är det ju en annan sak. Då tjänar man ju på det. Men då borde man ta så pass mycket som tiden tar! Eller jaa, det går säkert betydligt fortare för dom som har lärt sig allt och kan allt typ. En annan har ju precis börjat och sitter och nöter designadinblogg.se, haha! Men det är fan en ruskigt bra "blogg" det där! Står precis hur man ska göra. Sen får man ju testa sig fram lite själv också för att det inte alltid blir rätt. Sen har jag ju en datanörd till pojkvän som sagt, han har ju hjälpt mig med. Fast nu börjar jag lära mig hur man gör. Det är inte så svårt egentligen. Inte när man väl börjat förstå var och hur man ska skriva på vissa ställen och shit. Aja, nu behöver inte jag pladdra mer om det. Men det är nog som dom säger. Man blir nog aldrig helt nöjd med sin egen design, hehe.

Nu har man precis kokat sig en tallrik med nudlar. Det är riktigt gott faktiskt. Och jag blev lite hungrig nu på kvällen. Det blir jag typ alltid. Men men, sånt är livet.

Imorrn är det dags för dagis igen för lillsnuttan. Jag vet ju inte ens vilken tid vi ska vara där. Men vi kommer att gå dit vid 9. För alla 15-timmarsbarn går 9-14 3 dagar i veckan. Så jag antar att samma gäller för oss. Får väl fråga dom imorrn iaf. Sen får jag ju också förvarna dom lite om att hon har blivit fröken självständig. Äta själv ska hon annars vägrar hon. Men idag fick hon faktiskt i sig skapligt mycket mat fastän hon åt själv, wohoo! Så hon börjar lära sig. Fast hon vänder upp och ner på skeden så allt ramlar typ av innan hon fått in den i munnen. Men ibland lyckas det allt. Idag gick det bättre för idag använde vi gaffel. Vi stack fast mat på gaffeln och hon tog den och stoppa den i munnen. Jaa så det går framåt sakta men säkert.

Nää nu ska jag käka upp mina nudlar sen ska jag se om jag grejar mera eller om jag kikar runt lite. Ha en trevlig kväll och natt nu!

Hus och sånt

Jag kommer på mig själv med att sitta och kolla på hus. Det värsta med det är väl att man blir så himla sugen på att skaffa ett? Jag har i alla fall hittat ett hus som jag vill ha. Inte så fasligt dyrt. STORT med öppen planlösning och 4 sovrum, bastu och en stor tomt. Dom begärde 635000 för huset. Som sagt, inte dyrt alls egentligen. Det såg rätt nyrenoverat ut också. Ååh jag vill ha det! Problemet är väl att det inte ligger här i närheten direkt. Det ligger uppe i norrland en bit utanför Piteå.. Jaa, nu blev man inte mindre sugen på att flytta upp. Dessutom finns det endel jobb i Luleå som jag skulle kunna söka. Men men, vi skulle aldrig ha råd att flytta just nu. Betala flyttfirma och grejer. För vi lär ju behöva en lastbil för att få plats med allt. Dessutom har vi inget drag på bilen så vi hade aldrig kunnat dra upp allt själva. Så det skulle kosta multum. Sen har ju Jesper ett fast jobb här nere, det har han ju inte där uppe. Och skulle han säga upp sig så får han ingen a-kassa fören 45 karensdagar eller vad det är.. Nää vi får nog lägga planerna på is skulle jag tro. Jag satt till och med och kollade lägenheter idag! Ja herre gud..

Yr.no ljög för mig i alla fall. Ingen sol i sikte. Men jag måste nog erkänna att det är ganska skönt. Det är ingen tryckande värme. Jag är lättad. Men blev lite ledsen när jag insåg att jag och gumman inte kan åka och ta ett kvällsdopp sen. För jag vill ju inte att hon ska frysa. Men men, klockan är ju bara 12 så mycket kan ju förändras, även om det inte ser så ut.

Nää nu ska jag lägga mig på soffan..är svintrött!

Varför?

Varför håller hon på så? Jag har aldrig varit med om det tidigare.. Tindra. När man lägger henne i sängen som vanligt när hon brukar vila på morgonen så låter det som att hon somnar. Det blir alltså tyst i 5-10 minuter men sen börjar hon om att tjattra där inne. Varför gör hon så? Försöker hon hindra sig själv från att somna eller? Man blir ju fundersam..

Vad ska vi göra idag då? Jaa, ingen aning. För Jesper börjar ju jobba klockan 15. Så vi har inte så mycket tid att hitta på något idag. Inte allihopa i alla fall. Så jag har faktiskt inga idéer. Vi ska ju hinna laga mat så att han hinner få något i magen innan jobbet också. Aja, vi får väl se. Kanske tar en tripp till torp eller nått. Jag skulle vilja handla lite. Så det får vi nog göra idag. Maten blir dock av enklaste laget, hehe. Spagetti och köttfärssås. Men det är gott. Får väl se om vi får i Tindra någon mat. Igår fick jag i henne 3 tuggor sen skulle hon promt äta själv. Så hon får väl göra det. Jag kan ju inte få i henne någon mat själv så jag känner, vad spelar det för roll? Hon får i sig mer när hon äter själv än när jag ger henne så varsågod! Hon måste ju lära sig och hon "kan-själv" så jaa, finns inte mycket att göra åt saken faktiskt. Så därför känner jag att hellst lagar jag mat som inte kladdar så mycket. Men det är inte alltid så lätt.

Ha en trevlig dag i alla fall!

Grejat design

Ja då har man grejat lite bloggdesign igen.. Dock bara ändrat lite färg och lagt in en signatur som jag äntligen hittade hur man gjorde, hehe! Tänkte fixa med lite annat med men det blev knas så vi hoppar över det.

Nu försöker jag mer hålla mig vaken till filmen the pianist som verkar vara grymt bra..men vet inte om jag orkar se den. Har blivit så trött på kvällarna så aa..men det är skönt. Jag är hellre trött på kvällarna och kan sova än tvärt om. Så jag tror faktiskt att jag går och lägger mig och läser istället.

God natt!

Energin tillbaka!

Ja nu börjar det ju bli svalare ute och självklart kommer min energi tillbaka. Nu vill jag hitta på något igen. Åka och ta ett kvällsdopp hade varit skönt för jag är så grymt jävla varm! Men det är ju ingen som har tid för mig idag, hehe. Ja Jesper men vi kan ju inte lämna sömntutan hemma. Hon sover ju sen en timme tillbaka, hehe. Imorrn får vi nog åka och ta ett kvällsdopp INNAN hon går och lägger sig tror jag. Om det nu är fint väder imorrn med. Har hört att det tydligen ska bli regn men vi får väl se. Får nog kika in på yr.no. Nää enligt yr.no ska det vara fint väder även imorrn. Och 25 grader varmt. Så kanske kanske att jag och lillan åker och tar ett kvällsdopp imorrn kväll. För Jesper jobbar ju. Någon som är sugen på att följa så hojta till!

Idag har jag gjort en grej. Jag har beställt lite kläder, hehe. Dom skulle komma nu i mitten på augusti. Allt förutom en tröja till mig skulle komma då. Så nu går jag och väntar på att dom ska komma. Det är lite nya kläder till Tindra. För nu är alla hennes byxor för korta. Hon växer ju så det knakar! Så jag beställde lite kläder i storlek 86 faktiskt. Kommer nog vara rätt för stort men det får gå ändå. Man kan ju vika upp. Då har hon lite att växa i. Måste nog shoppa en helt ny garderob till henne men vi får ta lite i taget. Så jaa..nu får tiden faktiskt gå så att jag kan få hem kläderna, hehe.

Sen hittade jag en sak till idag. Tindra har fått ÄNNU en tand. Och gissa vad? Det är en HÖRNTAND uppe! Hehe. Jag hade aldrig upptäckt den om hon inte hade suttit i min famn, lutat bak huvudet och skratta, hehe. Så nu får hon tänder på löpande band måste jag säga! Men alla tänder kommer uppe och ingen tendens till att komma några nere. Bara dom två som redan har kommit. Men inga fler, hehe. Aja, det kommer väl där med.

Nåja, vad händer nu då? Jag funderar på att ta moppen och åka till affären. Jag blev lite sugen på nektariner. Och det är ju faktiskt lättare och billigare att ta moppen då, hehe. Får se. Har inte bestämt mig om jag orkar än. Men jag ska i alla fall sluta skriva. Verkar ju inte vara någon som vet hur man lägger in en såndär signatur heller. Får nog leta lite tror jag..

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Tjing!

Energin bara försvann?

Ja jag var ju så sjukt rastlös förut idag. Ville bara hitta på något. Men när vi inte kom på något att göra så tappade jag energin på ett kick! Nu är jag så slö och trött att jag egentligen bara vill sova. Jag har inte varit utanför dörren! Men jag antar att allt är normalt när man är gravid. Nu ligger i alla fall lillan och vilar. Men när hon vaknar och vi har fått i oss lite mat så ska vi försöka gå ut och leka en stund i alla fall. Och är det jättevarmt ute kanske vi kan byta vatten i poolen så hon får plaska lite. Det gillar hon ju. Skulle haft lite fler badleksaker bara. Men men, hon är ganska nöjd denna damen ändå.

Ser ju faktiskt ut att blåsa endel idag. Kan det vara så att det faktiskt är svalare ute idag då? Får väl gå ut och känna sen. Imorrn börjar ju Jesper om att jobba också. Kommer kännas lite tomt hemma på kvällarna faktiskt. Men det ska nog gå bra. Frågan är hur Tindra reagerar. För hon har blivit så sjukt pappakär alltså. Jesper får inte en lugn stund innan hon är och rycker honom i byxbenet! Han får knappt gå på toa, för hon står och bankar på dörren. Jag skojar inte alltså! Hehe. Får väl hoppas att hon nöjer sig med mig om kvällarna.

Hmm..är det verkligen ingen som vet hur man lägger in en "signatur"?

Puss!

HJÄLP!!!

Jag behöver lite hjälp av er som vet och kan sånthär med designer och shit. HUR gör man för att sätta dit en såndär söt signatur? Alltså jag har gjort en signatur i photoshop men hur får man in den i bloggen? Help me please!
Nu kommer min blogg få genomgå mycket förändring. Jesper börjar ju jobba på söndag så jag kommer ha många kvällar för mig själv att fylla ut. Så det lär bli MYCKET photoshop och mycket design i bloggen, hehe. Det är kul att hålla på när man har tiden att hålla på. Och det har jag ju sen på kvällarna. Så vi får väl se vad vi kan hitta på. Ska även kolla om jag kan börja "skissa" på en höstdesign. Sommarn är ju faktiskt snart slut. Men men det återstår att se om jag lyckas, haha!

Nu har jag börjat läsa boken. Och den verkar grymt bra. Men det känns som att jag måste googla lite information om den. För hon blir intagen på ett hasselakollektiv och det vet jag inte ens vad det är. Så jag måste googla, haha. Denna boken har jag börjat på:










































Det lilla jag har läst verkar den i alla fall grymt bra. Det var svårt att lägga ner den igår när jag läste men jag var ju tvungen, annars hade jag somnat med den i handen!

Nog om den. Vad ska vi göra idag då? Jaa, jag är ju gött sugen på att åka någonstans och bada. Kanske göra en sallad och ta med oss och bara mysa hela dagen. Men det får nog inte bli så. Får väl se. Jesper borde ju få vara med och bestämma tycker jag, hehe. Då är ju egentligen frågan vart vi skulle bada. Jag vet ju vart jag skulle vilja åka men det kan jag räkna bort på en gång, hehe. Nåja, vi får väl se. Annars får jag väl nöja mig med att byta vatten i Tindras pool och sätta mig och plaska med henne, haha! Men jag känner att jag vill hitta på någonting. Men det är inte så lätt. Det har sina orsaker om man säger så. Hmm..vad jag svamlar. Skriver osammanhängande.. Kanske får lägga ner detta nu,,

Ha en trevlig dag!

Kvällsdopp!

Fy sjutton vad skönt det var. Jag och Malin åkte upp till bjursjön och tog ett kvällsdopp. Det har ju varit så grymt varmt idag så det var skönt att få lite svalka faktiskt. Man blir på bättre humör då, hehe. Fast det var jäkligt kallt i början men man vande sig snabbt. Mys mys. Får väl se vad vi ska hitta på nu. Jesper vill ju se barnaskrik och jäkelskap som går på tv. Så får väl se om jag går över och tjötar en stund med grannen eller nått. Det hade ju varit trevligt.

Nää jag har faktiskt inget att skriva mer tror jag.. Jag kommer väl på det senare i så fall.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Är helt jäkla slö!!

Ja nu blev jag riktigt fruktansvärt äckligt slö alltså. Hade tänkt passa på att sitta ute i solen nu när TIndra sover men NÄÄ vet ni vad! Jag orkar verkligen inte. Jag sitter inne i det svala just nu och dricker cola. Jag har ruskigt ont i ryggen idag med. Inte alls skönt. Så jag får faktiskt vänta tills gumman vaknar och har fått i sig lite mat innan jag går ut någonstans. Tänkte att hon skulle få plaska lite i poolen också. Fast jag funderar på att vänta med plaskandet tills grillen startar. För då kan hon bada medan vi grillar. Så kan vi bara gå ut och leka en sväng. Men solen är ju så grymt stark! Kanske får ta på henne ett par tunna strumpbyxor och en tunn långärmad tröja. För vi har ju inte direkt någon skugga här. Nåja, vi får väl se.

Hur ser dagen/kvällen ut annars? Jaadu det är inget speciellt faktiskt. Ska nog bara mysa med familjen tror jag. Om inte några kompisar kommer hit och grillar med oss. Får väl se vad dom säger. Fast jag känner egentligen för att hitta på nått skoj. Men jag tror inte jag orkar idag. Det måste ju vara graviditeten som sätter stopp för min ork idag. Hmm.. Aja det är bara tacka och ta emot!

Nää jag får nog ta och kika vidare..har ingen fantasi att skriva idag..

Eller jo föresten. Tindra har fått 2 nya tänder nu, hehe. Så nu har hon 4 tänder uppe och 2 nere. Yeah! Tror att det är fler på gång men jag får ju inte titta så det är lite svårt veta faktiskt, hehe. Men det lär väl märkas när dom har kommit. Men jag är riktigt imponerad av lillan. Jag trodde att det hörde till vardagen att ungar som håller på att få tänder skiter värre än fan själv och gnäller dagarna i ända. Visserligen matvägrar Tindra. Och jag tror faktiskt att det beror på tänderna. Men hon gnäller inte och sover inte dåligt heller. Joo, ibland kan hon vakna och bara gråta på nätterna medan hon håller på at få tänder men det räcker att ge henne napp och snutte så somnar hon igen. Inga problem enligt mig i alla fall! Min lilla fis! Jag är så stolt över henne! Och nu går hon hela tiden! Hon vill inte åka vagn och inte sitta still någon längre stund, hon ska ut och springa så är det bara, hehe! Och jaa, hon har redan börjar springa ifrån oss på torp till exempel. Hon ska inte gå dit vi vill ska ni tro, hehe! Aja det är i alla fall skönt att hon går så man slipper bära på henne. FÖr hon börjar bli så himlans tung.

Nä nu ska jag fortsätta kika.
Ha det bra!

Sovmorgon, eller hur?

Min käre gubbe lovade ju mig igår att jag skulle få lite sovmorgon idag. Så han klev upp med henne, efter att jag hade väckt honom såklart, hehe. Men när klockan var 8 och jag fortfarande inte hade lyckats somna om så gav jag upp. Då klev jag upp. Men det vara bara trevligt. Jag och Jesper satte oss och käkade frukost själva för en gångs skull. Tindra skulle vila. Inte för att hon somna men ändå. Dock sover hon nu så man har lite tid att sitta här och kolla en snabbis. Nåja..så har min morgon sett ut. Och solen skiner även idag så det får nog bli att sitta i solen sen.

Men jag har för mig att det var något mer vi skulle göra idag.. Men jag kommer inte ihåg vad.. Hmm.. Aja, det ger sig.

Jag får nog ta en kik nu faktiskt.
Ha en trevlig dag!

Grejat design och photoshop!

Ja då har man gjort en ny header igen. Blev väl relativt nöjd faktiskt. Men jag är ju under inlärningsstadiumet så jag lär väl ändra den flera gånger innan jag är helt nöjd, hehe. Och jag är ju inte sådär haj på kodmallar och stilmallar och skit så än en gång är jag glad att jag har en datanörd till pojkvän som kan såntdär, hehe. Fast nu såg jag ju på ett ungefär hur han gjorde. Så då kanske jag kan försöka greja lite själv också, hehe. Blir nog en lite större förändring nästa gång med att byta bakgrundsfärger och dylikt. Men nu får det i alla fall vara såhär en stund.

Sen satt jag och bara testade lite i photoshop med. Innan jag började greja med headern. Gjorde om en blomma. Här är före och efterbilder på den.

FÖRE


EFTER


Och vetni?! Nu funkar ALLA funktioner, hahahaha! Det är så grymt kul faktiskt! Man ska bara ha lite fantasi. Och det har inte jag egentligen. Men det blir nog bra. Nån gång ska jag väl få det med.

Föresten..fan vad jag bloggar idag. Men det är ju kul, hehe!
Men nu ska jag inte skriva mer idag. Snart ska jag sova. Jag har ju fått en fototidning idag med. Nu kan jag ju ha nytta av dom photoshopkurserna som alltid följer med i den. För det är kurser för elements. Nice! Fast jag har ju en bok att läsa med. Får väl se vad jag börjar med. Det är ju en dag imorrn med. Hoppas att den också blir lika fin som idag!

Nää tjing på er hörni!
God natt!

Här kommer MASSA bilder!

Ja nu ska jag se om denna bilden på håret blev bättre, haha! Tror dock inte det men men. Här kommer i alla fall en "förebild" och den bredvid är "efterbilden". Nyduschad och har inte gjort iordning håret. Så nu ser man lite av mitt självfall som har börjat komma mer och mer..

 

Hoppas att det syns någorlunda i alla fall. MYCKET tunnare blev det i alla fall och det är sjukt skönt! Får väl ta och visa en bild när jag själv har gjort iordning det. MEn det blir ju aldrig detsamma som precis efter man kommer från frissan, eller hur?!

Sen har jag även tagit massa lägenhetsbilder som jag hade lovat något för ett bra tag sen. Kommer dock inte ihåg vem det var jag lovade. Sen kom jag ju på att jag glömde ta kort vid soffan typ, men det får ni överleva. Och sen har jag inte tagit kort på datarummet. Det får ni se först när det är helt klart.

Vardagsrummet sett från hallen.


Samma här fast sett mot tv:n                    Ingången sett från vardagsrummet
 

Tindras rum. Här ska även en sänghimmel upp. Måste bara köpa betongborr och plugg först.


Hallen mot sovrummen                               Vårat sovrum
 

Vårat sovrum får ni bara en liten snikpik på för Jesper låg och sov när jag fotade det, hehe.

Sist men inte minst vårat halvstökiga kök. Det är ju dock inte lika stökigt längre men jag orkar inte ta en ny bild, haha!


Oj vad dåligt den bilden syntes.. Aja det blir nog bra. Det kommer fler bilder till jul när alla julsaker kommit upp, hahaha!

Sen kommer här lite bonusbilder, hehe. Jag orkar inte lägga upp på bilddagboken idag så dom får ni i bloggen istället.

Det var ju så fint väder idag så vi fyllde poolen. TIndra plaskade jag och solade samtidigt. Jag svalkade mig allt också en snabbis, sen sprang jag bara runt och svalkade mig i vattenstrålarna som vi satte igång till poolen också. Dom ÄLSKAR Tindra verkligen. När poolen sprutar vatten, hehe. Skönt med svalka var det i alla fall.


Jag och tjockismagen, hehe. Sen glömde vi ju givetvis solhatten i bilen så hon fick ha på sig den virkade (stickade?) jordgubbsmössan. Vill ju inte att hon ska vara utan något på huvet när solen stekte så.. Fasst egentligen. Varför har man mössa på dom när det är så varmt ute? Är det för att dom inte ska få solsting? Eller för att dom inte ska bränna sig? Jag har faktiskt funderat på det.. Aja, jag brukar alltid ha solhatt eller liknande på henne i alla fall. SÅ länge hon har den på sig och inte slänger av sig den.

Sen får ni ännu en bonusbild på lilldamen, hehe! Här är hon ute och går med handväska, hahaha!


Det var väldigt roligt serni!

Sen har jag en fråga till alla småbarnsföräldrar! När brukar denna mjölkskorv försvinna egentligen? Tindras försvann ett tag men nu har den kommit tillbaka! Jag har smörjt med olja och skrapat med naglarna så att hon blir alldeles röd i hårbotten och visst försvinner endel men jag får ju inte bort allt med mina naglar liksom! Har även provat borsta lite med en lite grövre borste men det funkade inte heller riktigt. Ska man bara vänta ut det? Finns det något annat man kan skrapa med? Den där salvan som vissa pratar om, ska den bara kletas dit och sen tvättas bort? Eller ska hårbotten skrapas även här? Nu blev det en herrans massa frågor men jag är så trött på skorven! Det är ju inte direkt fint och den blir liksom vit när hon är blöt i håret så det ser ut som en äcklig hinna! Jaja, jag är tacksam för alla svar jag kan få i alla fall!

Nä nu ska inte jag skriva mer. Känner att detta inlägget blev väldigt långt, haha!
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Grymt skönt alltså!

Ja nu har man precis kommit hem efter klippning och biblioteket, hehe. Blev grymt nöjd och det är fruktansvärt skönt! Håret känns alltså 100 kg lättare. Ni kan få se en lite halvdålig bild om ni vill. Jag tog med webcamen för att jag inte orkade springa och hämta min vanliga, hehe. Här kommer den iaf.



Jag blev i alla fall nöjd. Det är ju inte så mycket taget på längden. Bara toppat i princip. Sen är det uppklippt och luggen är klippt i snedlugg. Härligt härligt!

Efter detta gick vi i alla fall till bibblan. Jag lånade faktiskt bara en bok denna gången. För jag har ställt mig i kö på en bok som kommer 1 september och man vet aldrig. Ibland är jag seg på att läsa ut böckerna så att jag inte ens hinner läsa ut alla jag lånar. Men jag hinner ju låna en till om det skulle vara så. Jag har i alla fall lånat första boken ur Lotta Thells självbiografi. Det är totalt 5 delar. Och den lät riktigt bra. Så vi får väl se. Ni får väl en liten recension sen.

Vad händer mer idag då? Jaa, Tindra ligger och vilar nu. När hon vaknar ska hon få lite mat och då ska vi se om vi kanske kan fylla Tindras pool. Så att vi kan vara ute lite. Skönt att få lite svalka i värmen. Men jag klagar inte på värmen som äntligen kom tillbaka. Så jag får väl ta på mig bikini sen och underhålla brännan lite mer. Motför att de starkaste solstrålarna är borta nu men brännan kan ju nte bli värre utomhus i alla fall, hehe. Sen är det ju skööönt att vara ute.

Nä nu ska jag snabba mig och kolla vidare innan hon vaknar.
Puss på er och ha en underbar eftermiddag!

Lika fint idag!

Ja det är lika fint väder idag. Härligt härligt! Så vad ska man göra idag då? Joo, klockan 12 ska jag klippa mig. Sen ska jag in på biblioteket en sväng. Som jag befarade så orkar jag inte fortsätta läsa Emma, Mias dotter. Den är alldeles för seg. Sen har jag ju hört talas om att denna serien inte ens är helt sann. Så jag har ställt mig i kö på Mia, sanningen om gömda. Så vi får väl se. Men den skulle inte komma tillbaka fören 1 september. Så nu ska jag börja på en serie på 5 böcker, haha. Det är Lotta Thells självbiografi. Får väl se om den är nått att ha. Tänkte i alla fall låna dom 2 första böckerna. Då hinner jag läsa dom innan jag får den andra boken. Det blir nog bra det serni. Efter det så ska vi åka och hämta ett paket, äntligen får jag mitt photoshop!! Och så ska jag skicka ett paket också.

Sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Kanske sätter oss ute och solar en stund. Så kanske Tindra kan bada i sin pool. Vi får väl se, hihi. Man kan ju inte sitta inne när det äntligen blir fint väder ute. Det har ju varit kasst över en månad med undantag för kanske en dag eller två. Man blir så jäkla less på detta regn! Men nu är det sol och då får man passa på att njuta! Fick ju i alla fall bättrat på solbrännan lite igår, haha. Så nu är man lite brun igen. Me like!

Ha nu en trevlig dag allihopa!

 

Längtar tillbaka..

Full rulle hela dagen! Me like!

Ja jag har blivit så jäkla rastlös av mig. Jag vill ha något att göra hela tiden! Så först åkte vi som sagt till emaus. Men det är ju egentligen inte så mycket att göra där för dom små men det var mysigt i alla fall. Lite picnic.

Sen åkte vi till Bodelle. Där mötte vi upp Niklas, Susanne och lilla Lottis (hunden). Tindra fick bada lite och det var otroligt varmt i vattnet måste jag säga. Jag blev själv sugen på att bada men jag orkade inte gå upp och ta på mig badkläderna. Så hon fick sitta och plaska där en stund. Sen gick vi upp och hon fick mat. Vi dusskuterade om vi kanske skulle åkt och käkat en sen lunch någonstans. Så vi åkte till rådhuskafét hela högen. Käkade en baguette gjorde jag och Jesper, Niklas åt en soppa och Susanne en paj. Intressant vad vi åt, haha! Sen gick vi en sväng in på bodyshop och sen gick jag och beställde klipptid (ÄNTLIGEN!!!!). Så imorrn klockan 12 ska jag klippa mig. Ska bli så otroligt jäkla skönt så ni anar inte! Kanske skulle sätta mig och kolla lite bilder.. Nää jag ska bara klippa upp det lite och tunna ut det. Klippa snedlugg. Nåja, det blir nog bra.

Sen åkte vi hem och jag satte igång att städa. Först Tindras rum och sen resten av lägenheten. Så nu är den städad. Har även dammsugit. Orkade dock inte skura idag. Jag måste dessutom köpa en ny mopp så jaa. Jag ska fan köpa en weledamopp. En sån där avlång sak. Kanske att parkettgolvet blir renare då? Jag vet inte. Dom är bra och sköna att städa med. Man får inte ont i ryggen. I alla fall inte jag. Jaja, efter städningen så tappade jag upp ett bad till lillfisen. Tvättade av allt salt från badet vid bodelle och allt smör som hon kletade i håret vid frukosten, haha! Och nu äntligen kan jag sätta mig ner och ta det lite lugnt. Härligt värre.

Har ju även kommit ihåg att ta en bild på magen idag, hehe. Kors i taket! Och nu kan jag ju börja använda min bebiströja igen, hehe. Jaja bilden var det ja.. Här kommer den..dom..





Nä nu måste jag ju faktiskt fortsätta kika lite och inte sitta här och skriva en hel novell.
Puss på er och trevlig kväll!

Lite picnic

Jaa just nu sitter man på emaus och har lite picnic. Käkar lite kakor och dricker festis, hehe. Tindra är lika facinerad av djuren denna gången. Men det känns liksom att det inte finns sååå himla mycket för dom minsta att göra här än att sitta i sanden och gräva. Men jag tror att vi ska flytta på oss till gräsmattan längre bort. Där är det nog lättare för TIndra att springa runt också. Det är lite jämnare. Men vi får se om vi stannar kvar här. Jag blev lite sugen på att bada faktiskt. Men vi får väl se. Niklas och Susanne kanske skulle komma förbi här också. Hade ju varit trevligt. Men dom hade precis vaknat så dom behövde en halvtimme på sig, haha! Kanske hinner flytta på oss. Det är ju så soligt och fint väder nu. Härligt värre!

Nä nu ska vi springa och jaga getter, haha!
Jag skriver mer senare!

Ha en bra dag!

I taket lyser stjärnorna

Den filmen har vi precis sett. Måste ju säga att den var väldigt sorglig. Handlar om en tonårstjej som inte vill acceptera att hennes mamma har cancer och gör lite revolt med sitt liv. Sen inser hon hur mycket hennes mamma betyder för henne och aa..det var jättebra i alla fall. Jag fick allt en liten tår i ögat måste jag säga.

Sen har jag ju läst ut en bok. Den heter fråga Alice. Alltså, jag blev nästan rädd när jag läste boken. Det är en dagbok från en 15-årig tjej som bor i usa. Hon börjar knarka och hennes liv blir totalt skit. Sen när allt börjar se ljust ut igen så skiter det sig totalt. Jag vet inte vad jag ska säga. Den måste nog läsas för att man ska förstå. Jag förstår egentligen inte ännu men hennes liv är verkligen tragiskt. Usch..jag får rysningar. Läs den!

Nu håller jag på att läsa Emma, Mias dotter. Men jag vette fan om jag ens kommer orka läsa ut den. Jag hoppar som fan i boken för att jag känner att jag redan har läst allt en gång tidigare. Men det är ju en spegling på hur HON upplevde allt. Hon började knarka och grejer. Men jaa, jag vet inte. Jag ska orka ta mig igenom allt till det jag inte redan har läst liksom. Och jag brukar tröttna ganska fort. Men jag antar att jag får ge det en chans. Frågan är bara hur länge jag orkar, hehe.

Nåja, nu ska jag kika vidare en snabbis sen ska jag nog krama kudden.
Puss på er och god natt!

Ute på promenad

Ja Tindra gick runt hela torp förut, hehe. Hon småsprang/gick hela vägen från H&M till maxi plus lite inne på maxi också. För er som vet hur det ser ut där inne så vet ni att det är LÅNGT! I alla fall för en sån liten tös, hehe. Hon börjar bli så himla duktig så. Man blir stolt i alla fall.

Jag var inne på h&m och kollade efter ett par strumpbyxor. Ett par som går upp över magen och sådär. Men dom hade bara 1 par kvar och det var i small. Jag kan inte ha small! Så jag funderar på om jag ska beställa istället. För det går ju det med. Men vi får väl se. Men det hade varit skönt att ha nu. Får dom är så sköna. Hade ett par förra graviditeten och det ger så bra stöd för både mage och rygg. Dock har dom gått sönder så jag slängde dom.. Men jag får gå in och kika om jag hittar några. Det blir ett par tjockare denna gången. Och det blir hellånga med fot, inga leggings. Det har jag några par så det klarar jag mig ett tag, hehe. Sen gick vi i alla fall och handlade lite mat. Det får bli pepparrotskött idag. Ska se hur våran potatis mår, annars får det bli ris till. Jag är faktiskt sugen på ris. Det blir nog bra.

Ha en trevlig dag!

Yeah!

Då fick man veta att det kommer att komma 2 harry potter-filmer till! Fan vad nice! Då blir det att se dom också kan jag lova!

Sitter just nu och egentligen bara väntar på att torp ska öppna. Jag måste dit och kolla om jag kan få köpa någon större bh. Alla jag har nu är åt helskotta för små. Tuttarna ramlar ju ut för sjutton! Och jag är rastlös och vill hitta på något och klockan är bara 9. Men vi åker nog snart. För Jesper ville gå in på Ö&B också och dom öppnar väl tidigare? Aja, jag vet inte.

Idag går jag i alla fall in i vecka 19. Och såhär står det på barntotal.

I magen:

Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.

Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.

Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen

Mamma:

Många kvinnor undrar om sex kan skada fostret när det har blivit lite större. Svaret är nej. Sex är inte skadligt för fostret under någon del av graviditeten, under förutsättning att du har en normal graviditet. Det betyder dock inte att du behöver ha sex. Många kvinnor känner att sexlusten avtar vid olika tidpunkter under graviditeten. Det beror på hormonförändringar, oro, trötthet med mera.

Partner:

Tänk på att avlasta din partner med sysslor i hemmet. Det blir viktigare allt efter som hon närmar sig förlossningen.

Mödravården:

Det är möjligt att göra en detaljerad ultraljudsundersökning från vecka 19. Om ni inte har gjort fostervattenprov eller moderkaksprov kan den detaljerade undersökningen bland annat ge svar på om det finns avvikelser. Ni fortsätter att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen ungefär var fjärde vecka fram till vecka 28.

Jaa nu börjar det likna något. Snart har man gått halvvägs. Ännu en gång. Nu börjar det kännas mer verkligt och mer spännande. Men fortfarande är det skrämmande. Men det kommer nog att gå bra. Får hoppas på det i alla fall. Nää nu ska jag ta och ringa till min barnmorska och boka in en tid.

Ha en trevlig dag!


Liite nice!

Ja jag glömde ju visa i förra inlägget. Titta här vad jag har köpt:



Väggljusstakar!! Åååh älska dom! Fast jag skulle ha haft ett par till att hänga på andra sidan fönstret. Där ser det tomt ut just nu. Men det är lugnt. Jag kan ringa till någon i Piteå och be dom springa in och köpa en förpackning till, hehe. Dom är ju faktiskt köpta på dollarstore och någon sådan butik har vi inte här tyvärr. Det är fan en bra affär den där dollarstore. Dom har fan allt! Trådgardinerna som ni ser i mitt fönster kommer också därifrån. Jag ska nog öppna en dollarstore här med, hehe.

Nog om detta. Jag ringde i alla fall till barnmorskegruppen i Göteborg förut. Kollade om jag kunde boka tid för ett köns-ul. Så nu är det bokat och klart. Den 1 oktober får vi veta vad det blir för nått, hehe. Jag längtar ju så jag håller på att spricka! Jag vill veta nununu! Nåja, jag har ju liksom inget annat val än att vänta tyvär. Så klockan 14.00 den 1/10 ska vi dit. Wei!!

Nu har vi varit på bion också. Såg ju som sagt Harry Potter. Den var bra men jag tyckte att den var lite seg. Den var sämre än dom andra filmerna faktiskt. Men bra var den allt. Någon som vet om det kommer någon mer film? För annars var det där det mest värdelösa slut jag har varit med om!

Nää nu ska jag kika vidare.
Puss på er och god natt!

Ultraljudet gick bra!

Ja då har man precis kommit hem från ultraljudet. Det gick toppenbra! Lillen gapade, vinkade och sparkade där inne och allt såg bara bra ut. Jag tyckte mig ju se en liten pung också, haha. Men det är väl bara spekulationer från min sida. Så nu får jag kolla när man tidigast kan beställa könsultraljud. För det ska vi ju bara göra! Så är det! Så vill ni chansa på vad det är för kön? Här kommer lite ultraljudsbilder.





Vill ni gissa så är det bara gissa, hehe. Är det en liten Hugo eller en liten Novalie? Det återstår att se. Barnmorskan ville ju inte säga något. Eller hon sa att dom inte fick eftersom att det var så lätt att säga fel såhär tidigt. Vi fick i alla fall ett nytt datum igen. Nu är bebisen beräknad till den 5 januari istället för 7 januari. Så jag var inte helt ute och cyklade när jag chansade på den 7:e. Nåja det blir nog bra.

Nu ska jag kolla det där med könsul.
Ha en fortsatt trevlig dag!

Just det!

Nu har man hunnit ringa till speciallistmödravården på näl och fått reda på att det var klockan 11.30 vi skule vara där. Barnmorskan, eller jaa, hon som svarade i telefonen blev sur på mig när jag började såhär: "Ja hejsan mitt namn är Malin, det är så att jag har en tid hos er idag för ett ultraljud..." Hon bara: "Jaha?!" lät skitsur! Och då sa jag "jaa men jag har glömt bort vilken tid det var så jag ville bara kolla upp det" hon bara "Jahaaa!! Ja men det ska vi nog kunna ordna!" Hahaha! Hon trodde väl att jag skulle avboka tiden samma dag eller nått, hehe. Men vi ska i alla fall vara där klockan 11.30. Det blir bra. Jag fick nästan för mig att det var vid 10 men nää. Så håll tummarna på att lillen inte är blyg, hehe.

Sen fick jag även ringt kommunen. Tindras dagisplats är inte betald för att dom brukar dra på autogiro från Jespers konto. Men det roliga är att Jesper får sina pengar till vårat gemensamma konto så dom har inte kunnat dra det! Jag har försökt ändra kontonummer i 3 veckor men dom är ju fan bara på semester på det där stället. Så då får dom skylla sig själv att dom inte har fått pengar! Men nu fick jag prata med någon så vi kan betala denna räkningen "manuellt" sen skulle dom rätta personerna kontakta mig när dom är tillbaka från semestern nästa vecka. Så det känns ju skönt i alla fall.

Vad ska vi mer göra idag då? Jaa, det vet jag inte riktigt. Joo just det ja. Jag ska bjuda Frida på bio ikväll. Vi ska se den nya Harry Potter-filmen. Hon har ju varit snäll och passat våra katter hela veckan så jag tänkte bjuda henne som tack för hjälpen. Så det blir trevligt. Vi ska gå på den tidiga, klockan 18. För filmen är ju äver två och en halv timme lång, haha! Så det är nog bäst att gå på den tidiga så att man inte somnar, hehe.

Nää jag får nog sluta skriva nu. Ska kolla lite annat snabbt och sen ska jag försöka duscha fastän tvätten hänger ivägen. För den lär ju inte torka fören möjligen imorrn (hängdes upp igårkväll). Torkar hur segt som hellst där inne. Jaa visst var jag duktig igår? Jag tvättade hela 2 maskiner! Och hängde upp det. Så nu är alla väskor uppackade och sådär från Piteå. Känns skönt.

Nä jag skulle ju kolla ja..
Ha en trevlig dag!

Kortbeställningar..

Ja då håller jag precis på att fixa ännu en kortbeställning. Tänkte inte låta det gå lika långt mellan gångerna nu igen, hehe. Så nu har jag valt ut massa bilder från norrland som jag ska framkalla. Det blir nog bra. Vet inte riktigt hur många det blir än men det blev endel i ala fall. Sen ska jag även förstora vissa bilder. Får så om jag ska förstora något mer kort på Tindra. Hade tänkt det men jag vet inte. Jag tror jag hoppar det. Jag kan ju alltid beställa i efterhand i så fall. Men gammelmormor ska få en förstoring på generationskortet och även ett i litet format. Jag skickar nog även med några extra bilder på Tindra och sådär. Det kanske hon vill ha.

Nu kan jag säga att jag är heeelt slut! Ska bara skicka in denna beställningen sen ska jag drutta i säng! Ska ju upp tidigt imorrn igen. Jesper får allt kliva upp samtidigt. Måste ringa kommunen, men först måste jag verkligen ringa till näl så att jag får reda på vilken tid det var vi skulle göra ultraljudet. Kan ju vara bra att veta. Men jag har för mig att det var runt 13..eller om det var förra gången. Kanske var vid 10? Aja, deras telefontid börjar 8 så jag får sitta och vakta telefonen, hehe.

Nä nu ska jag fixa till beställningen.
Puss på er!

Äntligen hemma!

Ja nu är vi äntligen hemma. Har legat och sovit. Tindra somnade och sov i hela 4 timmar när vi kom hem, hehe. Jag tror att jag somnade vid halv 11 eller nått sånt och Jesper sov lika länge som Tindra. Och så vaknade vi klockan 12.10. Det var riktigt skönt faktiskt. Fast man känner sig ganska slut ändå. Tror att vi har bestämt oss för att grilla idag också. Mysigt. Och då slipper jag laga så mycket mat, haha. Jesper brukar ju sköta grillen och fritösen sköter sig själv. Very nice! Ska se om Frida har lust att passa Tindra medan vi sticker och handlar. För det går ju rätt fort. Vi vet ju som sagt vad vi ska handla. Funderar dock på att köpa vitlöksbröd också. Det gillar ju Tindra också. Men vi får väl se.

Får väl se om Nixuz och gänget också skulle komma förbi och grilla. Skulle vara trevligt i alla fall. Även om vi kommer vara helt slut, hehe. Fan vad jag längtar efter en iskall energidryck just nu! Hade suttit fint! Kanske man hade blivit lite piggare i huvudet. Nåja, bara ett halvår kvar..

Nä nu ska vi se om min gubbe har blivit klar så vi kan åka.

Snart hemma!

Ja nu har vi inte långt kvar. Vi är snart i Lidköping. Vi ska väl stanna här och käka frukost skulle jag tro. Vi börjar som bli lite hungriga faktiskt. I alla fall jag. Så det blir väl mcdonalds eller nått. Så kan Tindra få smaka lite toast också. Det gillar hon. Hon var ju inte speciellt sugen på morgonvällingen om man säger så. Men hon sov länge idag i alla fall. Hon sov ända fram till halv 7. Och hon somnade som sagt strax efter 22 igår. Så resan har ju gått smidigt. Fastän jag tycker att det har gått fruktansvärt segt hem. Jag tyckte att resan upp gick fortare, hehe. Men vi tog ju en annan väg denna gången. Vi körde genom uppsala. Det gjorde vi inte upp. Fastän denna vägen var smidigare med motorväg i princip hela vägen kändes den ändå segare. Aja, i det stora hela har det gått bra i alla fall.

Det ska bli gott att komma hem ändå. Fastän vi båda är ruskigt sugna på att flytta upp. Men man vet ju aldrig i framtiden. Det blir inte just nu på direkten i alla fall.

Nä nu ska vi in och käka.
Puss!

Här nös and

Ja nu är vi snart i Härnösand. Har kört över högakusten bron och lite sånt. Alla bilder från hemvägen kommer läggas upp i bloggen, så ni vet det..

Tindra gjorde som när vi åkte upp. Hon somnade, sov en timme och vaknade igen. Sen somnade hon inte fören strax efter 22. Hon hade skitkul istället för att sova. Kolla här!



Hon satt och asgarvade och skakade i sin maraccas, haha. Söt är hon i alla fall. Eller hur?

Sen har jag faktiskt inte tagit någon mer bild än en på högakustenbron. Den ska ni också få se oavsett om ni vill eller inte. Dock hade jag ju inget stativ med mig..



Nää hörni. Nu ska jag försöka sova lite så att jag kanske orkar köra en stund sen. Men har sån jäkla magknip. Får lägga mig och fisa, haha! Men jag lovar en uppdatering i morgon bitti.

Puss och godnatt!

Packat klart..

Ja då har man precis packat iordning alla sina grejer. Även Tindras. Förutom kläderna hon har på sig då. Hon ska faktiskt få åka hem i pyjamas. Hon åkte ju hit i det och det är nog bekvämast. Själv har man dragit på sig mjukisbyxorna och en myströja. Mobila bredbandet är installerat och jaa. Nu väntas bara hemfärden alltså. Jag får väl blogga hela vägen hem, hehe. Hålla er uppdaterade. Eller i alla fall kanske lägga in bilder efter vägen. Det kan jag ju faktiskt göra. Får väl se.

Har även hunnit vara i stan och fika, köpa en växelriktare och gå en sväng. Nice nice. Då kan jag ju ha datorn på hela tiden, hehe.

Nä nu ska jag ta en snabbkik innan vi ska äta.
Puss på er!

Hur ska detta gå då?

Ja hur i friden ska detta gå? Känns som att resan hem kommer gå åt skogen. I alla fall för min del. Tindra har vaknat sjuhundrafemtioelva gånger inatt och gnällt. Så jag har fått kliva upp, leta efter nappen, ge snutten och lägga ner henne igen. Så jag är svaaajntrött! Inte mysigt. Men men, Jesper har ju en tendens att vilja köra allting själv, haha! Så jag får helt enkelt försöka sova så gott det går i bilen. Det kanske går bättre för mig att somna nu när jag är så trött än vad det gjorde när vi åkte hit och jag inte var det minsta trött. Aja vi får väl se. Hem ska vi i alla fall. Våra kissemissar saknar oss tydligen..

Först ska vi som sagt till stan i alla fall. Ska fika och sen ska vi in på classe o en sväng. Sen får det nog fan bli att ta det lugnt resten av dagen. Fasst egentligen borde vi hitta på någonting för att trötta ut Tindra ordentligt. Men vi får se. Jag måste ju då packa i alla fall. Ääh det blir nog bra detta.. Hon får väl krypa/springa runt inne i småstaden en sväng, haha.

Nää nu ska jag sätta mig och glo lite. Måste ju kolla så att Jesper kan installera det mobila bredbandet på denna datorn när han vaknar. För det ska installeras med skiva men tror ni att det finns någon cd-rom läsare i denna datorn? Haha! Nää! Men vi får väl se, Jesper pratade om att man kan installera det via nätverket så vi får väl hoppas med det i alla fall.

Jaja ha det gott allihopa! Kram!

RSS 2.0