Bilderna från igår!

Här kommer bilderna från festen igår, haha! Jaa, jag säger då det.. Roligt hade vi i alla fall! Detta måste vi göra om nån gång..men gärna om inte allt för snart, haha!

Trots att vi missade typ hela föreställningen med nordman så fick vi i alla fall träffa honom, ta kort och skaka hand, hehe. Men jag hade nog hellre träffat drängarna..dom var coola!

Nää nu orkar inte jag mer ikväll! Kram på er!

Hrm hrm..

Jaa, gårdagen? Jag vet inte vart jag ska börja.. Började med att jag fick sms från Jespers mamma om att det inte gick så bra med Molly. Molly var jätteledsen och vägrade äta, ville inte sova och ingenting! Men tillslut lyckades hon få i henne gröt och då gick det bättre så jag kunde andas ut. Puh! Då drog vi igång på allvar! Jag vet inte hur många öl vi drack men fort gick det. Det var nära att ett fönster gick sönder för att en pilatesboll flög genom rummet och jag själv lyckades slå sönder en kruka, haha! Sen åkte vi ner till stan och gick upp mot torget. Drängarna spelade och dom var GRYMMA!! Fy faaan vad jag och Julia stod och hoppade och skrek! Dom var verkligen bäst på hela kvällen! Sen gick vi ner till museiparken för att kolla på nordman, men vi missade typ hela föreställningen för vi var bra fulla, haha! Men vi fick i alla fall träffa han och prata lite med han. Så jag fick iaf någon bra bild med mobilen som jag ska visa sen. Även bilder från förfesten kommer sen.

Imorse när vi klev upp så var jag fortfarande full. Det snurrade i huvudet och jag kunde knappt gå rakt, haha. Nåja, kul som fan hade vi i alla fall och kvällen blev riktigt lyckad! Sen fick vi skjuts hem av Anders.

Nu ska vi snart åka ut och hämta våra små, saknar dom faktiskt så ikväll ska vi mysa! Får se om vi orkar gå ner en sväng på fjorden även idag. Men det beror på hur pigga vi är sen när man kommer hem från brastad. Men jag visar bilderna ikväll. Kram på er!

Skål då mina vänner! Nu laddar vi inför dr...

20100730127 (MMS)

Skål då mina vänner! Nu laddar vi inför drängarna och spelar musik så taket lyfter! Fett nice!


God middag!

Klockan är bara 9 på morgonen men det känns som att den är 12. Har varit vaken med ungarna sen halv 5. Jag är död! Hade behövt vila lite men nu går inte det.. Får väl hoppas att man kommer igång sen, hehe. Eller rättare sagt lär jag komma igång ordentligt sen! Det ska tyvärr regna ikväll men det skiter jag i! Vi ska ha kul ändå!

Nu har jag bara ett problem..eller rättare sagt 2. Jag hade tänkt platta håret ikväll, för en gångs skull. Men när det ska regna så är det ingen idé, då lär det bli lika lockigt igen! Sen har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig! Vilka jävla problem, eller hur? Känner mig som en riktig tjej, haha! Tur att jag i alla fall har vattenfast mascara som man kan använda dagar som dessa. Skor då? Funderar på högklackat men det ena scenområdet är på gräs..hmm..får fundera lite på den saken..

Hur går det med pottan då? Jodå det går bra. Hon är blöjfri hela dagarna nu. Det har hänt någon olycka då och då men sånt får man ju ta. Problemet är att hon glömmer bort att hon inte har blöja på sig och det resulterar i att hon inte säger till. Men i det stora hela har det gått toppenbra!

Molly har börjat tycka om mat! Burkmat. Äntligen! Kanske man kan få en unge som är glad i mat för en gångs skull? Tindra har alltid varit jobbig med det. Har ju försökt och försökt men nu verkar det ha släppt. Gott! Så nu har jag bytt ut lunchvällingen mot mat istället. Hon äter sig inte helt mätt på maten men hon spottar iaf inte ut allt! Så efter en timme eller 2 vill hon ha välling igen. Men det är en bra bit på vägen. Gröten älskar hon! Speciellt med mycket fruktpuré i. Så mycket att gröten blir nästan kall!

Nää, nu ska jag kika lite sen städa, igen.. Det är konstigt att lägenheten aldrig får vara städad mer än 10 minuter så fort Tindra är vaken..määärkligt..

Då var man uppe igen..!

God morgon, eller nått. Tindra sov från 17-06 inatt, tror ni hon var trött eller? Synd att jag inte lyckades väcka henne igår, då kanske hon hade sovit till 8 om jag lade henne 19, hehe. Men men, smällar man får ta. Jag känner det ändå som en sovmorgon att få sova till 6 nu för tiden. I vanliga fall behöver jag ju kliva upp 5. Men min kropp är lika trött för det. Imorn får jag nog ta en liten powernap om jag ska orka svaja hela kvällen och natten, hehe. Kan säga att jag ser fram emot sovmorgonen på lördag! Gosh! Men även imorn såklart. Imorn är ju det jag längtat efter hela sommaren! Ska bli sååå roligt!

Svar på en kommentar till Marie:
Kul att du gillade den bilden! Jag tyckte också att den blev häftig, hehe! Men vi kan ta det på msn nån kväll så kan jag försöka förklara hur jag gjorde!

Vad händer hos familjen Andersson idag då? Jo vi ska packa ihop en massa skräp och åka med till tippen, sen ska vi åka ner en snabbis till fjorden. Vet inte om vi kommer orka gå där men vi ska försöka få tag på nån som jobbar där. Jennifer vill ju gärna gå med imorn och kolla på både Nordman och drängarna så jag ska fråga om hon får gå med in med målsman. Men dom brukar vara lite väl hårda på sånt här i stan. För dom tror nämligen att alla som har med sig 14-17 åringar in på området köper ut och låter dom supa där inne. Nåja, vi får se om vi kan få tag i någon. Sen ska det ju även ätas lite mat. Får se om jag bara gör tacofärs och makaroner eller nått. Beror på vad dom andra är sugna på.

Nu tappade jag fantasin vad mer man kan skriva om, men skriver jag mer så blir det så långt. Så jag tackar för mig! Ha en trevlig dag!

LÅNGT - bilder+text

Jag vet inte vart jag ska börja eller sluta. Men vi börjar väl imorse. Tindra kommer in till oss vid halv 5-5 och väcker Molly. Molly är nära att somna om och även Tindra men då börjar Molly tjöta. Sen håller hon på att somna om igen men då börjar Tindra tjöta..och så höll vi på en stund och vid 6 klev vi upp. Sen har det varit full fart! Molly har varit supergrinig hela morgonen, Tindra har varit FULL i djävulskap och morsan är DÖD! Jag gick på toa, Tindra hittade flaskan med babyolja och plötsligt var halva flaskan av babyolja på golvet! God dammit!!! Då hade hon hällt ut babyolja över golvet och hela sig! Kladdigt och gott.. Sådär har det hållt på hela morgonen utan chans till vila. Vid 11 var jag så trött att jag kunde somna sittandes..

Men klockan 11 väckte vi Jesper, klädde på oss och åkte till stan. Fjordfestivalen startade klockan 12. Så vi har åkt karuseller, ätit lite, åkt mera karuseller och kul var det! Var längesen jag åkte karuseller nu, hehe. Över ett år sen i alla fall (om man inte räknar med barnkarusellen på skara sommarland). Fy fan vad skoj det är, haha! Blev några bilder med men inte allt för många. Så jag bjuder väl på dom då..

När vi kom hem så fick Tindra bada badkar. Hände en liten olycka precis innan vi skulle hem. Efter det satte hon sig i sin fotölj och mös, vad hände då? Jo ungen somnar!! Klockan 17!! Jag försökte väcka henne, ropa på henne, prata med henne, lyfta upp henne och försökte få kontakt med henne men det gick inte. Ungen var HELT slut! Kanske förståeligt..? Så jag tog på henne en blöja och bar in henne i sängen..vad skulle jag annars göra? Fick ju inte liv i henne!? Lilla skruttan!

Så nu sitter jag här och är en blandning mellan förbannad och ledsen. Jag har nått fel på min kamera så jag bör skicka in den innan jag kastar den i backen av ren frustration. Och jag har ingen jävla aning om hur jag ska klara mig utan kamera. Speciellt inte när vi ska åka till Elmia på lastbilsmässan i augusti.. Någon som har en kamera att låna ut??? Jag har inte ens en liten kamera..så jag gråter en skvätt..

Bilderna igår då? Blev inte så många..jag tröttnade p.g.a kameran och att jag blev jävligt pissnödig! Ingen idé att ens försöka fota med lite längre slutartider när man är så pissnödig..blev bara skit av allt ihop! Men här kommer bilderna som blev nått att ha i alla fall..




Nu ska jag gå och plocka fram lite skit som ska slängas på tippen imorn och så ska jag försöka sova tidigt idag. Får väl se hur det går.. Ha en fortsatt trevlig kväll!

mhm..? jaha..?

Såg nu att mitt mms aldrig kom fram igår. Jag skrev i alla fall att jag inte orkade lägga in bilderna igår utan jag gör det ikväll istället. Då får ni inte bara bilder från igår utan även från idag. Vi ska nämligen ner på fjorden en sväng så att Tindra får åka karusell. Jag har verkligen ingen lust efter denna morgonen men nu har vi lovat och hon tjatar. Men en sak är säker, jag kommer aldrig mer underskatta en god natts sömn!

Nää, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva..får man säga upp sig bara för ett par timmar?

2 gnälliga barn!

Den ena värre än den andra. Som jag skrivit tidigare har vi ju plockat bort Tindras "middagsvila" av den enkla anledningen att hon aldrig vill vila på dagarna utan man brukar få tvinga henne. Men idag hade hon verkligen behövt sova en stund. Hon somnade visserligen på soffan med Jesper men det var inte länge hon sov. Hon är INTE på bra humör! Den andra då? Ja henne vet jag inte riktigt vad det är med. Hon har vägrat äta välling hela dagen idag. Hon åt en flaska imorse, sen gröt och efter ett tag ville hon sova. När hon vaknade försökte jag ge henne en flaska men det ville hon icket. Gav henne då lite spagetti och köttfärssås som hon gillar, då åt hon en halv burk. Efter hennes andra vila försökte jag ge henne en flaska igen men det ville hon inte ha så hon fick nyss ett litet mellanmål..eller litet och litet hon åt upp en hel burk med fruktpuré bestående av hallon, blåbär och äpple. Får försöka ge henne en flaska här sen innan läggdags, vill hon inte ha då får hon väl gröt. Vadå? Vill hon sluta med välling redan nu?? Ska jag få ett "grötbarn" nu? Haha! Jaja, man får väl kanske en av varje. Tindras största kärlek är ju sin välling. Skulle nog plåga henne om jag tvingade henne att sluta med den, hehe.

Nu är det inte länge kvar innan jag kan slänga dom i säng. Känns som att jag räknar ner minutrarna idag. Dom kommer få lägga sig tidigt.. Sen när dom ligger ska jag göra det roligaste av allt i slutet av månaden, betala räkningar. Men sen serni, ska jag rymma hemmifrån en sväng. Jag ska faktiskt åka och fota. Vet inte var men det blir säkert nånstans..

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Detta ska ätas idag. Ja inte allt men ende...

20100723063 (MMS)

Detta ska ätas idag. Ja inte allt men endel. Håller just nu på att koka köttet så att det blir mört sen blir det pepparrotskött och potatis. Gott för magen det ni!


Bilder!

Vad har vi gjort idag? Torp - handlat, ute - lekt, badat - bodelle.. Har varit toppenväder idag. Lagom varmt och helt underbart! Så vi har varit ute och lekt, Molly har suttit i sin gåstol en stund ute och det var skoj serni! Tindra har åkt lite moped och det var nog ännu roligare. Sen åkte vi och tog ett litet kvällsdopp på bodelle. Men det var så mycket äckliga maneter så det var bara Tindra som doppade sig, hehe. Var dock riktigt varmt och gott i vattnet.

Men nu hinner inte jag skriva mer för jag lägger bara in lite bilder sen ska vi glo på film och jag ska skratta åt min lillasyster när hon grinar, haha!


Molly hittade en kaka med choklad i som Tindra slängt på golvet..den var mumsig serni!


Jennifer kommer döda mig..men här sov hon gott ;)


Nöjd ute i gåstolen. Efter detta fick hon lägga sig och krypa runt på täcket på gräset (läs bara gräset).


Jennifer och Molly satt och mös!


Hon och sina miner..


Tindra fick åka moped = lyckligaste ungen på kvarteret!

Det får vara allt för denna gången. Får se vad vi kan tänkas hitta på imorn! Kram på er!

Bara för att hålla mig vaken..

Så blev det ännu ett blogginlägg på mindre än en halvtimme, haha! Här är en lista..

1. Nämn någon som fick dig att skratta igår?
Tindra!
2. Vad gjorde du 8.00-9.00 imorse?
Myste med mina barn
3. Vad gjorde du för 30 min sen?
Kollade pippi långstrump som fortfarande håller på
4. Vad hände dig 1993?
Ingen aning..började nog 2an (gick med 85:or)
5. Vad har du för melodi på din mobil?
Nokia Tune
6. Tre ord varför du sist spydde:
Jag var sjuk
7. Vilken färg är din hårborste?
Svart
8. Vad köpte du sist?
Fyndade ett set med galonkläder för 249kr
9. Vad fick du senast i present?
Pengar och en vattenkokare som jag önskade mig.
10. Vilken färg är din dörr?
Röd
11. Var förvarar du dina pengar?
På banken
12. Hur var vädret igår?
Regn regn och regn
13. Var kramades du sist?
I vardagsrummet med Tindra
14. Vad ser du fram emot?
FJORDEN PÅ FREDAG!
15. Vad är 15?
Min lillasyster
16. Vilken skostorlek har du?
36/37
17. Vad har du för bakgrundsbild på datorn?
Mina barn
18. Är du random?
Beror på situationen.. Lite svårt att vara helt random när man har två ungar..
19. Vill du klippa dig?
Ja, men bara topparna, saknar mitt långa hår lite..
20. Är du över 25?
Näpp!
21. Pratar du mycket?
Med alkohol i kroppen kan jag inte vara tyst, haha!
22. Kollar du på O.C.?
Nej
23. Har ditt namn ett "x" i det?
Nej
24. Känner du någon som heter Steve?
Nope
25. Hittar du på egna ord?
Nej, det är Tindra som hittar på och jag börjar säga dom, haha!
26. Är du kittlig?
Under fötterna? JA!
27. Är du en typiskt svartsjuk person?
Ibland.
28. Nämn en snygg skådespelare/skådespelerska:
Chad Michael Murray, Robert Buckley..mmm..! Haha!
29. Nämn en vän vars namn börjar på M?
Malin
30. En sak du önskar dig just nu?
Skrev en lista om det i förra inlägget, haha!
31. Skulle du kunna leva ensam resten av ditt liv?
Nää
32. Biter du på naglarna?
Näpp
33. Har du lockigt hår?
Ja jag har faktiskt börjat få det! Och glad är jag för det!!
34. Vilken konsert ska du på härnäst?
Drängarna och Nordman på fjorden!!
35. Vem är den sämsta personen i ditt liv just nu?
Jag själv.
36. Hur många gånger har du svurit idag?
Jag svär allt för ofta..
37. Vilket ord säger du ofta?
Är du dum eller?
38. Nämn en bra skiva i din samling:
Äger inga skivor som jag inte brännt själv, haha!
39. Har du sett filmen 'Donnie Darko'?
Aldrig hört talas om..
40. Ska du jobba imorgon?
Nej
41. Vad är det godaste du har i ditt kylskåp just nu?
Dricka (Jespers)
42. Vem sa du "jag älskar dig" till sist?
Tindra
43. Vad borde du göra nu?
Lägga Molly men hon får vänta. Vill ha henne uppe en stund till..
44. Har du något smeknamn?
Hade/har uppe i norrland. Då hette jag Myran för alla. Knappt nån som visste vad jag hette egentligen haha!
45. Sover du mycket?
Nja, har svårt att somna på nätterna och en Molly som vaknar klockan 5..
46. Vilken bok läste du senast?
Så dumt!
47. Vilken är den bästa film du sett inom loppet av 2 veckor?
Farsan
48. Tycker du om någon just nu?
Ja, flera stycken.
49. När diskade du senast?
I förrgår (diskmaskin!!)
50. Har du gråtit idag?
Nää

Ännu en morgon.

Molly vaknar som vanligt klockan 5. Jag lägger henne med mig i soffan och vi somnar om båda två. Gött! Sen sov vi till halv 7. Inte för att jag sov speciellt skönt för att jag låg konstigt eftersom Molly låg bredvid mig. Men det var ändå skönt att inte behöva hålla sig vaken från klockan 5. När vi sedan vaknade vid halv 7 så fick hon mat och sånt och sen kom Tindra upp och skrämde skiten ur mig typ tio i 7. Så trots lite sovmorgon är jag ändå halvdöd..

När Jesper vaknar vid 11 ska vi klä på oss och åka till torp. Måste in på systemet och självklart handla lite mat. Hade tänkt äta pepparrotskött men jag vette fan om jag orkar göra det..jag får väl fråga vad alla andra är sugna på helt enkelt. Känner mig helt slut i kroppen. Men men, det vänder väl nån gång antar jag. Sen var det nått mer vi skulle göra har jag för mig. Jag vill köpa en batteriladdare och uppladdningsbara batterier. Men vi får se vad vi hinner.

Finns en massa saker jag skulle vilja ha just nu. Dels till lägenheten och även till kameran. Synd att allt ska vara så jäkla dyrt!

Till lägenheten:
En ny soffa
En ny säng+madrasser
Nytt köksbord och stolar
vardagsrumsbord
bokhylla
byrå

Till kameran:
SB-900 (en blixt)
ett till stativ
paraply
2 st nya batterier (som jag kan ha i batterigreppet och som extra)
1 till minneskort @ 16gb
1 objektiv som är nått liknande 17-50mm f2,8
Close up-filter
ND8 filter
radiosändare (som man kan skjuta blixtarna trådlöst utan att behöva fälla upp den inbyggda blixten)

Som sagt, tråkigt att allt ska vara så dyrt. Men what to do? Jag är inte miljonär direkt. Nåja, får väl se vad som händer.

Nu börjar min födelsedag närma sig. Nåja, 2 månader kvar, men jag hade i alla fall tänkt skriva lite om detta. För jag önskar mig pengar! Dessa pengar kommer jag använda till att boka resan upp till norrland över jul! Och det måste göras så snart som möjligt för att det inte ska kosta det dubbla. Skulle nästan ha behövt boka IDAG, men men. Jag vill i alla fall ha pengar så att jag och hela familjen kan komma upp och hälsa på över jul! Så då vet dom flesta det. Annars kanske ni kan sprida det med djungeltrumman, haha!

Nä detta får vara bra för denna gången. Blev en blandad kompott. Ha en bra dag!

Uttråkad!

Jennifer är inte speciellt social, hon ligger och sover, haha! Men det är väl förståeligt. Vet ju hur trött man är efter att man åkt tåg hela natten. Så jag vet inte riktigt vad jag ska pyssla med nu. Är sugen på att greja i photoshop, kanske en ny design? Men jag har ingen fantasi. Man kanske skulle ladda hem en såndär färdig mall och bara göra en egen header. Enkelt och lätt och snabbt. Får se hur jag gör.

Måste bara dela med mig av en låt som är såååå bra!!


Nu längtar jag bara till på fredag! Ska bli hur kul som hellst. Måste få hem lite partymusik med, nån som har några bra tips?? GE MIG!!

Nu ska jag sätta mig och kolla om man kan hitta nått skoj..

Morrn morrn!

Sofia M: Haha nja, proffsfotograf är jag nog inte..mer amatör, hehe! Men tack för komplimangen!

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara denna morgonen. Lite komisk kanske, haha! Hur som hellst så vaknade Tindra vid 4, men jag lade henne och hon somnade om. Samtidigt vaknar Molly så jag tar upp henne och lägger henne bredvid mig i soffan och hon somnar om bredvid mig! Tindra kliver upp vid halv 6 men jag sade åt henne att sova en stund till för att det är "mitt i natten" och vad gör hon? Jo hon går in i sitt rum, släcker lampan, stänger dörren och går och lägger sig! Hon är för söt! Trodde ju inte att hon skulle göra det. Sen vaknade Molly vid halv 7 och då fick hon mat och ny blöja sen mös vi i soffan och jag halvslumra en stund. Sen satte jag henne i sin babysitter en stund och hon gungar på. För ca 25 minuter sedan så vaknar Tindra för tredje gången. Skönt!! Så idag har jag fått sova liiite mer även om jag somnade senare inatt än igår natt. Men jag vet inte hur jag ska kunna få Molly att sova längre än till 5!? Jag kommer bli galen snart! Får nog helt enkelt försöka tvinga henne att somna om. Men då är problemet att hon väcker Jesper och då blir ju han trött eftersom han ska jobba.. Kanske skulle ställa upp resesängen i vardagsrummet och få henne till att somna om där..

Nu vet jag att endel av er kommer skriva att jag ska försöka skippa en middagsvila för henne och det har jag försökt. Ta igår som exempel. Hon vilade 3 gånger, den första sov hon typ en halvtimme, andra en timme och sista sov hon också max en halvtimme. Så allt som allt sov hon 2 timmar på dagen och det är inte mycket för en (snart) 7 månaders. Har även försökt hålla henne vaken längre på kvällarna och det hjälper inte. Hon vaknar 5 ändå men då blir hon tröttare på dagen efter istället. Så det kvittar liksom..Nåja, det går kanske över nån gång..

Nu har jag faktiskt tänkt väcka Jesper snart. För vi måste åka och handla innan vi ska hämta min lillasyster klockan 14 här i Uddevalla! Egentligen skulle dom kommit båda två men Alex ångrade sig tyvärr. Hade varit mysigt att ha dom båda två här men nu kommer "bara" Jennifer så jag får väl mysa extra mycket med henne istället, hehe. Får se om vi får ta med oss henne in på Fjorden på fredag med. Beror på hur dom är vid entrén. Men jag ska kolla upp det där.

Nä nu får det vara bra för denna gången. Återkommer kanske senare! Ha en bra dag!

Känner för en uppdatering..

Jag känner bara för att skriva lite. Men jag orkar inte egentligen och har tänkt gå och lägga mig strax. Hur som hellst så går potträningen oerhört bra och jag kan nu säga att Tindra är blöjfri på dagarna. Känns skönt! Vi har även bestämt oss för att ta bort hennes vila på dagen. Känns onödigt och bara jobbigt att ta på henne en blöja för att sova på dagen. Sen vill hon inte sova heller (även om hon brukar somna efter en stund) så vi struntar helt enkelt i det nu. Hon är såpass stor ändå.

Idag har vi varit borta nästan hela dagen. Vid 12 åkte vi till torp och köpte en cykel som vi lagt ihop till åt Björn. Gick även in och käkade på mcdonalds, till h&m och köpte lite nya trosor till Tindra och till obs för att handla en ny vällingflaska till Tindra. Vi var borta ungefär till 14.30 och Tindra klarade sig fint och hon kissade efter lunchen på dunken. Duktiga tjej! När vi kom hem så hoppade hon lite i sin studsmatta. Vi tog med oss pottan för säkerhets skull. Hon hade inga byxor eller så på sig. Då slutar hon hoppa, kliver av och sätter sig på pottan ute. Inga problem alls! Efter ett tag klädde vi på oss och åkte hem till Björn på kalas. Där gick också allt som smort och hon kissade utan problem på toan. Så nu börjar jag känna mig mer och mer säker på att hon faktiskt kan hålla sig en liten stund. Visst, det kommer säkert hända en olycka eller 2 men det är sånt man får räkna med liksom. Så jag kommer ha med mig nått ombyte till henne om vi åker iväg, just "ifall att". Ska bli spännande att se hennes blöja imorgon bitti, för nu kissade hon typ 3 gånger innan hon gick och lade sig vid 19.15. Jag hoppas ju även på att kunna få henne torr på natten, men som jag sagt tidigare, vi tar ett steg i taget!

Efter att vi lagt ungarna åkte jag ut och tänkte fota. Åkte till vargön (hunneberg) och tänkte fota vattenfallet där. Men vilken nit jag gick på! Fanns inget vatten i fallet över huvud taget! Så jag åkte ner till Nordkroken och satte mig på piren ett tag. Tog väl nån bild med vet inte om det är nån värd att visa. Orkar inte lägga in dom i datorn nu i alla fall. Men jag älskar att sitta där och jag hade glömt hur skön sanden är där..det är typ 5 år sen jag var där nere..5 år sen! Fatta! Fy..badade fötterna lite med men det var svinkallt, haha! Njöt där en liten stund sen åkte jag faktiskt hemmåt. Åkte och köpte lite dricka och godis, åkte hem och lämnade det hos Jesper sen åkte jag upp och tjötade lite med Malin O och Petra. Trevligt trevligt. Och nu är jag hemma. Sängen (läs soffan) kallar! Så jag får skriva imorn. HOPPAS att inte ungarna vaknar före 7..drömma kan man ju.. Natti natt på er!

Bjuder på en "gammal" bild bara för att det inte ska bli så tomt..


FY faan säger jag!

Vilken natt/morgon vi har haft.. Började med att Tindra vaknar klockan 4, kommer in och väcker Molly (när jag för en gångs skull bestämde mig för att sova i sovrummet..). Fick dom båda att somna om efter en stund. Molly sover knappt en timme sen sätter hon igång med sitt skrik/tjöt och tjoar värre än nånsin. Klockan 4 fick Molly en flaska innan hon somnade. Så klockan 7 ger jag upp och Jesper gör en flaska som jag ger henne. Hon somnar om typ 7.15 och 7.30 vaknar Tindra igen och väcker Molly än en gång så då var det bara kliva upp..3 timmars sömn inatt med andra ord. Får se hur man ska orka med denhär dagen..

Klockan 17 ska vi på kalas hemma hos Jespers bror. Ska bli trevligt! Tindra vill åka till Björn och äta tårta säger hon, hehe. Så det blir nog jättebra.

Vet inte ens vad jag ska skriva, så trött är jag! Men ikväll ska jag då ut och fota iaf. Det har jag bestämt mig för! Ni får väl se resultat ikväll eller imorn..beror på vad jag orkar..

Måste bara..

Nu måste jag bara uppdatera en snabbis. Vi kom hem från torp vid 11 och hade då varit borta sedan kvart i 9. Inte en enda olycka hände när vi var på torp! Tindra har varit så himla duktig! Och hon sade till när hon ville kissa, så sprang vi till toaletten och hon kissade först några droppar bara (men hon kissade!) sen när vi kommer tillbaka till bordet så säger hon "kissa mera toaletten" så vi springer igen och denna gången kissar hon ordentligt! Så 2 toabesök och inget mer. Känns toppenbra! Och hon tycker att det är sååå roligt och då blir mamma glad! Nu återstår bara att få henne torr på natten, men det får vi ta senare. För nu är hon verkligen inte redo för det, blöjan är full varje morgon, hehe. Men man får ta ett steg i taget och nu är vi ju påväg mot rätt riktning i alla fall!

Efter frukosten åkte vi över till biltema, där fick Tindra välja en leksak helt själv för att hon varit så duktig. Först stod hon och drog i en docksulky och jag frågade om hon ville ha den. Hon svarar mig: "neej inte ha den!" och sen går hon. Då fick hon syn på en förpackning med lastbilar och traktorer i och den släppte hon inte taget om! Ja som ni såg på mobilinlägget nedan. Så den skulle hon ha och den fick hon! Hon var överlycklig!

Nu ligger barnen och sover, Jesper är påväg hem och jag njuter av tystnaden så länge den varar. Får se vad eftermiddagen har att erbjuda! Kanske att vi tar oss en promenad ner till fårhagen eller kanske bara går ut och leker lite. Får väl se. Ha en fortsatt trevlig dag så skriver jag mer ikväll!

Tindra fick välja en leksak själv på bilte...

20100723058 (MMS)

Tindra fick välja en leksak själv på biltema. Undra vart hon har fått detta intresset ifrån? Haha! Ingen olycka i byxan ännu!


Bilder och film!

Fast i omvänd ordning. Jag börjar med att visa filmen på Mollys framfart. Lurade henne lite en ett filmfodral och det skulle hon ju ha! Sen måste jag ju säga att jag gillar hennes stil, hehe.



Tog på henne en pyamas bara för att det skulle glida lättare på golvet. Vi har så varmt i våran lägenhet så vi är klibbiga hela högen. Man fastnar i golvet! Och det var det tunnaste jag kunde erbjuda henne för fram, det skulle hon!

Försökte även ta en fin bild på mina barn ihop, men det misslyckades ganska brutalt. Fick EN bild sen dog blixten.. Grattis! Måste köpa mig en batteriladdare och uppladdningsbara batterier.


Och så får ni en liten bonusbild med..Molly kan ju bara inte gilla kameran eller så var det nått som skrämde henne..hmm, haha!



Haha gullunge!

Nä nu ska jag sätta mig och kika lite på en design åt en tjej.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Stora framsteg för båda två!

Idag är det verkligen stora framsteg får barnen. För Tindra hände det EN olycka imorse med trosor på. Antagligen trodde hon att hon hade en blöja på sig. Men när jag förklarade för henne att hon får säga till när hon vill kissa nästa gång så att vi hinner till pottan fattade hon direkt. Nu har hon haft trosor på sig hela dagen och ingen mer olycka! Hon är så himla duktig! Så imorn ska vi åka till torp och äta frukost med en arbetskompis till Jesper, då kommer Tindra få åka utan blöja. Får väl ta med mig några ombyten.. Är lite nervös för hur det kommer gå bara. Får försöka få henne att kissa innan vi åker och när vi kommer dit och sen efter maten. Kommer även ta med mig några handdukar som hon kan sitta på inne på obs så att vi slipper skura golvet, hehe. Önska oss lycka till!

Molly då? Ja hon ålar mer och mer och snabbare och snabbare! Fick det på film förut så jag tänkte visa er sen, men då ska jag sätta mig vid det stationära när ungarna lagt sig. Men hon är så duktig så! Kommer även visa lite bilder ikväll. Så då har ni nått att vänta på.

En dagens tack!

DAGENS VILL HA: Ett nytt, bättre, objektiv och en till blixt (och en massa annat..)
DAGENS KLÄDSEL: Blir nog leggings, jeanskjol och linne.
DAGENS FRISYR: Uppsatt i tofs.
DAGENS LÅT: Sean Banan - Skaka rumpan
DAGENS PLANER: Potträning
DAGENS SAKNAD: Norrland.
DAGENS DUMMASTE: Det klibbiga regnvädret.
DAGENS I-LANDS PROBLEM: Att mina ungar har börjat vakna före fan..
DAGENS DROG: Hmm..inte mycket..
DAGENS KÖP: Ingenting än så länge men funderar på att köpa en bebispool med tak till Molly.
DAGENS GODIS: Inget!!!
DAGENS HUMÖR: Helt ok men trött..
DAGENS BÄSTA: Att det regnar. Gillar inte klibbigheten men gött med regn när man ska försöka lära Tindra att kissa på pottan.
DAGENS SÄMSTA: Tröttheten..har inte hänt så mycket annat som är dåligt här än.

Sen tänkte jag skriva lite som jag skrev i min träningsblogg innan jag tog bort den.
Jag har nu varit helt utan godis i 3 dagar och utan dricka i 2. Jag kan inte säga att det är lätt för jag är ofta sugen på en smarrig chokladbit! Men jag har hållt mig och faktiskt går det ganska bra. Var nära att ta lite dricka igår när Jesper var på jobbet men jag tog vatten eller apelsinjuice istället *klappa mig själv på axeln*. Så nu ska jag sluta med det där men jag ska ha en "ätardag" i veckan, d.v.s en lördag där jag kan äta lite godis. Men jag kommer äta det med måtta! Sen kommer jag börja ta tag i detta med att mäta och väga mig igen. Men jag har inte varit motiverad att skriva om det bara för att jag faktiskt har gått upp ett kilo i vikt. Fy vad ledsamt det är. Så nu måste jag fortsätta på detta. Och så ska jag försöka ta tag i promenaderna igen. Men det är inte så lätt när inte Jesper är hemma på kvällarna. För det är ju absolut skönast att ta en promenad när vädret börjar bli svalare. Nåja.. Blev en promenad igår i alla fall och det är huvudsaken. Ska faktiskt kolla hur långt det blev. Oj! Det var faktiskt längre än jag trodde. Det var 3,5km dit, haha! Så då kan jag fortfarande känna mig rätt stolt trots att Jesper hämtade mig på spara!

Funderar på om jag skulle ta en promenad idag igen, ut till torp kanske? Men den saken beror helt och hållet på om Tindra fortsätter vara duktig och säga till när hon vill kissa. För då kan hon och Jesper hämta mig där utan att hon behöver någon blöja!



Trosor på!

Ja nu har jag satt på Tindra trosor och en olycka av en möjliga, haha! Men det tar väl ett tag att fatta att trosor inte är en blöja och att man måste säga till så detta hade jag faktiskt räknat med. Men vi kommer köra såhär hela dagen nu i alla fall. Tur att det regnar ute så kan vi vara inne hela dagen med gott samvete. Får se hur dagen fortgår.

Trött är jag i alla fall. Har så svårt att somna på kvällarna trots tidiga mornar.. Molly är gnällig varje jäkla morgon och jag vet inte varför. Och när man försöker lägga henne i sängen så blir hon ännu mera gnällig.. Nåja, det är väl nån period. Vet inte vart jag lagt min sån bok så att jag kan kolla. Aja, det löser sig..

Men men, nu ska jag försöka vakna.. Har varit vaken sen 5 men inte sjutton vaknar jag för det..

P.s glöm inte att gå in och rösta på nummer 4! http://lifeasablond.blogg.se/2010/july/veckans-blogg-finalister.html KRAM!! D.s

Potträning steg 2!

Imorn kommer vi köra igång på steg 2. D.v.s att vi kommer sätta på Tindra trosor imorn. Nu har hon sprungit naken i 3 dagar och varit jätteduktig! Ingenting utanför idag heller och hon har till och med gjort nummer 2 där. Duktiga tjejen våran! Så nu kör vi med trosor så att hon måste säga till när hon vill kissa. Så imorn förbereder jag mig på endel olyckor faktiskt. Men skam den som ger sig, eller hur? Så håll tummarna på att det faktiskt går bra imorn med för då kanske vi kan börja åka ut med henne utan blöja också. Det hade väl varit underbart? Det märks verkligen att hon är mer redo nu än förra gången vi försökte. Hoppas hoppas att detta går bra nu! För på fredag ska vi åka ut på en frukostdejt med en jobbarkompis till Jesper och då vill inte jag ha på henne en blöja. På lördag ska vi på kalas hos Jespers bror och då vill jag inte heller att hon ska ha blöja. Håll tummarna på att vi klarar det innan helgen!

Nog om detta så tycker jag att alla ska gå in här: http://lifeasablond.blogg.se/2010/july/veckans-blogg-finalister.html?_tmp=e28539202b7025db922c50f1ebff879326b75656 och rösta på blogg nummer 4. D.v.s mig! Ni röstar genom att lämna en kommentar att ni röstar på blogg nummer 4.

Jesper satt och lekte pyroman här ute förut. Han eldade upp fästingar, haha! Vi plockade 2 stycken på turbo och så den stora som jag hittade på vardagsrumsgolvet imorse..blä! Freya har jag inte sett till på hela dagen..eller jo imorse men inte sen dess..hmm.. Aja, jag får väl känna igenom henne med sen när hon kommer hem.

Har varit på en promenad idag med. Blev bara enkel väg ner till spara. Blev så äckligt jäkla varmt och så vaknade Molly lagom till att jag kom fram så Jesper och Tindra kom och mötte upp mig där. Ska egentligen skriva detta under träningskategorin men kan skriva om det i nästa inlägg..

Fy sjutton vad varmt det är. Båda barnen sover. Tindra sedan en kvart tillbaka och Molly sedan 16.45. Hon har väl lagt sig för natten hon med och ärligt talat vet jag inte om jag orkar väcka henne. Hon lär vakna vid 5 imorn ändå..

Nää, nu ska jag sluta. Ha en trevlig kväll och glöm inte gå in och rösta! http://lifeasablond.blogg.se/2010/july/veckans-blogg-finalister.html?_tmp=e28539202b7025db922c50f1ebff879326b75656 Blogg nummer 4 som sagt! Puss på er!

Molly tar sig fram!

Ja nu har hon börjat ta sig fram ordentligt. Förut gjorde hon ju bara piruetter i princip men nu drar hon sig frammåt. Inte illa det. Tindra började åla när hon var 7 månader och lite till. Så dom ligger rätt lika i utvecklingen ändå..förutom sittandet. Så vid 6½ månaders ålder tar sig Molly fram genom att åla, lite kul måste jag säga! Nu ska vi öva på sittandet för fulla muggar, hehe. Och nu fick ju faktiskt bildbevis för någon dag sedan att hon sitter några sekunder och även står med stöd. Coolt värre, haha. Nu måste vi snart sänka ner hennes säng också. Har inte tagit tag i det ännu.

Ville bara skriva det. Snart ska det springas i vattenspridaren eller bada i poolen, får se vad vi orkar dra fram. Varmt som faasen är det i alla fall! 27,8 grader ute och 27,6 inne..kan det bli bättre? AC nästa..

Dessa jävla kryp!!

Jag berättade ju häromdagen att jag tagit bort en fästing som kröp i hårbotten på Tindra. Samma dag tog jag även bort en stor fästing som släppt, antagligen från nån av katterna. Idag samma sak. En stooor jävel låg på golvet. Dom är så äckliga! Jag vet inte vad jag ska göra..jag tycker att jag kollar igenom katterna varje dag men ändå missar man fästingar. Kanske skulle ta hit nån och sanera hela lägenheten. Tänk om det finns fler här inne som sätter sig på oss! Uuuh gud, jag ryser!! Det värsta med hela sommaren och det som gör att man längtar till vintern. Usch och fy säger jag!

Idag är det vaaarmt ute. Kvavt och äckligt och mulet. Men men, det ska i alla fall bli en promenad idag. Tänkte gå ner till spara och tillbaka. Rätt lagom. Kommer ta Molly med mig också men Tindra får stanna hemma. Hon blir så rastlös och tycker det är sååå tråkigt att åka vagn. Så hon och Jesper får vara hemma och potträna istället. Mycket bättre! Så jag kommer att handla hem till middagen. Inte för att jag vet vad vi ska äta idag men det blir säkert bra.

Nää nu ska jag ge Molly lite gröt och sen ska jag äta lite frukost. Ha en bra dag!

Föresten, nu tar jag bort träningsbloggen och gör en underkategori som heter träning istället..ni är för lata för att gå in där ändå ;)

Uppdaterat!!

Uppdaterat träningsbloggen, klicka HÄR HÄR HÄR för att komma dit!

God kväll..

Potträningen har gått bra idag med. Ingenting på golvet! Hon fick dock på sig en blöja när vi åkte ut till torp, känns inte som att hon är redo för att åka ut nånstans utan blöja ännu. Men vi gick upp till Olles leksaker efter en stund, för där har dom en barntoalett, testade om hon ville kissa plus att jag var nyfiken om det kommit nått i blöjan. Det kom inget kiss men hon tyckte att det var roligt att få gå dit och sitta på den lilla toaletten, hehe. Det hade kommit liiite lite kiss i blöjan som man knappt såg sen fick hon en ny på sig. I bilen påväg hem somnade hon och jag bar in henne i sin säng där hon sov vidare 1½ timme till. När hon vaknar plockar vi av blöjan igen och gissa vad, den var torr! Sen har det gått bra resten av dagen med. Stolt är jag! Så nu fortsätter vi på samma visa imorn.

Tindra ville inte alls sova ikväll. Lade henne vid 19.15 och hon sprang upp flertalet gånger. Hon fick faktiskt sitta uppe med mig lite när jag spelade tv-spel (mario kart på wii) och det tyckte hon var jätteskoj, hehe. Så nu lovade jag att vi skulle spela imorn när hon vaknar, får väl försöka hålla det, hehe. Hon har nog precis somnat om hon inte är vaken ännu. För hon var uppe och sprang för 5 minuter sen. Hur som hellst så kanske man kan få lite sovmorgon imorn..men den chansen är nog väldigt liten. För det spelar ingen roll om jag lägger henne 18, 19 eller 20 så vaknar hon ändå vid 5-tiden..skitunge!

Nää nu ska jag ta mig en macka tror jag..undra om det är nått bra på tv ikväll?

Värt en tanke..



Hemskt egentligen..

Den ena eller den andra..

Ja är det inte den ena så är det den andra. Molly vaknade 5 idag, Tindra strax efter. Men Tindra lyckades jag få att somna om men inte Molly så det var bara ge upp. Tindra vaknade igen vid 6.45. Jag är gött jäkla seg nu. Sen har jag även en jäkla gnällunge (läs Molly) som bara gnäller och gnäller, precis som att hon är trött, men när jag lägger henne så skriker hon och gnäller! Jag blir tokig snart!

En positiv sak är att vi kör på med potträningen igen och inte en enda olycka hittils, bara i pottan! Så vi får se om vi kör naket halva dagen idag, sen får hon vila och sen tar vi på henne trosor och byxor och går ut på baksidan och leker. Då kan vi ta med oss pottan ut och se om hon förstår vad som ska göras. Får väl förbereda för att få byta kläder några gånger skulle jag tro.. Eftersom hon nu är naken och då vet att hon inte har någon blöja så kopplar det nu automatiskt att hon ska kissa på pottan. Men får hon nu trosor på sig så kanske det känns som blöjor och hon automatiskt kissar där istället för pottan. Men det är bara en teori från mig. Så vi får se. Vädret ser i alla fall ut att bli hyfsat idag.

UUUUUUSCH!!!!!!! Tog precis bort en fästing som kröp runt i hårbotten på Tindra! Fy faaan vad äckligt!! Jag hatar dom krypen och jag är livrädd för att få en på kroppen! Var bra nära på att väcka Jesper så att han fick ta bort den men jag lyckades! Nu överväger jag att aldrig mer släppa in katterna. Måste vara dom som drar in dom. För igår föll det en stoooor fästing från Freya..uäääck!

Nä nu får jag ta och ge Molly lite gröt. Sen ska hon sova varesig hon vill eller inte!!

Bered er för ett gott skratt!

Här kommer det lite bilder och grejer. Molly har verkligen speciella idéer för sig när hon ska vara med på kort, haha! Men jag börjar med en film på mitt stora troll. Hennes nya favoritlåt är nämligen Sean Banan - Skaka rumpan, så jag filmade henne medan hon dansar och har sig till den låten, haha! Ni kan ju alltid försöka ignorera mitt och Jespers tjöt..



Nu komer bilderna på min tokstolla, hehe. Även bilder på när hon står och sitter. Även om det bara är någon sekund som hon lyckas hålla balansen så går det i alla fall ibland, när hon sitter alltså.. Hon är desto bättre på att stå faktiskt.. Hur som hellst så kommer bilderna här!

Sådär, då har ni fått se det med. Vad ska jag skriva om nu då? Att jag har tråkigt? Att jag borde kissa? Nää, vet ni vad jag tror att jag ska göra? Ta bort nagellacket från mina tånaglar och sen måla dit nytt och fräscht! Ha en trevlig kväll!

Potträning del 4

Nu har vi kört på´t igen! Hon har nu gått utan blöja hela dagen! Nu har hon kissat 9 gånger i pottan och 2 utanför. Den ena gången så var hon mitt uppe i lek och hann inte riktigt med. Andra gången var hon påväg till pottan men hann inte i tid så hon kissade precis bredvid pottan, stackarn. Hon såg riktigt ledsen ut då. Nu är det snart dags för sägen. Hon ska få lägga sig tidigt idag tänkte jag (runt 18-tiden) så då blir det nog ett pottbesök till (minst) innan sängen sen sätter vi på en blöja inför natten så får vi väl se om det är mycket kiss i blöjan imorgon bitti. Så jag måste säga att jag är grymt stolt över henne för dom allra flesta gångerna har hon gått på pottan utan att vi sagt ett ljud till henne! Det är roligt när man kan se framsteg och inte att det bara kommer på golvet! Så imorn kör vi naket hela dagen igen och ser hur det går sen tänkte jag försöka ta på henne trosor i övermorgon så får vi se hur det går. Önska oss lycka till! Jag har goda förhoppningar denna gången..

Återkommer senare med lite mer text och massa (vet inte om det blir så många) bilder! Ha en trevlig kväll!

Gäsp!

Vet inte om det är någon period som Tindra har kommit in i eller om det helt enkelt är så att det är för ljust ute. Vi hade ett lakan upphängt för fönstret innan hon fyllde år och sen har vi glömt hänga upp det igen. Men det gick bra till en början men nu vaknar hon klockan 5 varje morgon igen. Då kommer hon in i vårat rum och väcker både mig och Molly så då är det bara kliva upp. Detta gör att jag är så trött så att jag somnar på soffan och nästan stående! Så nu kom vi ihåg att hänga upp lakanet och jag hoppas på att det blir bättre imorn! Men jag har i alla fall tänkt inta soffläge inatt och Jesper ska få vända handtaget till vårat sovrum så att inte Tindra springer in där och väcker Molly imorgonbitti.

I övrigt kör vi nakenfis här idag. Det är så dåligt väder ute så vi får passa på. Kan säga att jag är rätt less på att byta hennes bajsblöjor, haha! Dom luktar inte mumma direkt och så har hon börjat få väldigt svårt för att ligga/stå stilla när vi byter. Sen kan jag erkänna att våran ekonomi hade mått ganska mycket bättre av att bara ha ett blöjbarn, haha! Och nu tänker jag skryta en hel del! Tindra var nyss ute i hallen och lekte, sen kommer hon in i vardagsrummet (där pottan står), flyttar på Mollys gåstol, sätter sig på pottan och kissar HELT SJÄLVMANT!! Är inte det duktigt så säg?! Blev chockad att hon faktiskt klarade av det helt själv! Men gud vad glad jag blev och Tindra blev sååå stolt när pottan började spela musik! När jag tog av henne blöjan frågade jag henne: "var ska man kissa när man inte har någon blöja på sig?" och hon svarar "pottan!" så hon fattar ju såpass i alla fall. Kan ju bara hoppas att det fortsätter såhär bra!

Men nu ska jag ta och byta blöja på lilltjejen sen vill hon nog vila en stund verkar det som. Ha en fortsatt trevlig dag!

Alla vi barn i bullerbyn!

Den filmen fick Tindra idag som försenad födelsedagspresent av Krewer. Så nu tittar hon på "barna" hehe. Så nu ska Krewer samla alla Astrid Lindgren-filmer åt Tindra. Det är en bra grej tycker jag. Har länge planerat att jag skulle köpa alla filmerna själv men nu behöver jag ju inte det, hehe.

Nu har Jesper åkt till jobbet också. Men jag har i alla fall sällskap och det är skönt! Så ikväll blir det film och bara ta det lugnt. Så därför tänkte jag att jag får skriva en snabbis nu ifall att jag inte hinner det sen. Men då vet ni i alla fall.

Nu vet jag inte vad mer jag kan skriva. Men ni får ha en fortsatt trevlig dag och kväll! Kram på er!

Tindra & Molly - vikt och längdjämförelse!

Jag fick för mig att kolla bara..lite jämföra hur mycket som skiljer mina prinsessor åt i vikt och längd. Lite kul att se faktiskt.

Tindra:
Födsel: 3110g 48 cm
1 månad: 3680g 51 cm
2 m: 4680g 56 cm
3 m: 5310g 59,5 cm
4 m: 5940g 62 cm
5 m: 6480g 64 cm
6 m: 6780g 64 cm

Molly:
Födsel: 3090g 48 cm
1 m: 4210g 53,5 cm
2 m: 4790g 56 cm
3 m: 5800g 60 cm
4 m: 6260g 62 cm
5 m: 7000g 66 cm
6 m: 7330g 67 cm

Så 600g tyngre och hela 3 cm längre är Molly vid samma ålder som Tindra, hehe. Lite roligt faktiskt. Men då kan vi ju också se det såhär, Tindra spydde vääääldigt mycket när hon var bebis. Från födseln till..jaa..6-7 månader i alla fall. Molly spyr nån gång ibland när hon ligger på mage precis efter hon ätit. Vet inte om det har nått med saken att göra, jag bara skriver det. Men dom är verkligen 2 heeelt olika barn, framförallt till personligheten. Tindra var ju alltid glad, sov bra (för bra ibland), åt mindre, haha! Hon var mer lättunderhållen. Molly har ett jäkla humör. Ofta när hon inte ser oss om vi går ifrån henne för att kissa typ, då kan hon bli sur, man får leka med henne för hon blir ganska lätt uttråkad och hon sover inte alls lika mycket. Men det skyller jag lite på astman faktiskt. För ibland hostar hon så hon vaknar och inte kan somna om. Men nu ska man ju inte jämföra barn, men vem jämför inte sina egna? Hehe! Och jag säger inte att den ena är bättre än den andra utan jag tycker bara att det är lite roligt. Nu för tiden börjar ju Molly vara på bättre humör, hon sover lite bättre även om hon gärna vaknar vid 5-tiden (jag ska börja försöka hålla henne vaken längre på kvällarna för att se om det hjälper..).

Men en sak har mina barn gemensamt. Dom älskar att bada! Häromdagen, tror det var i förrgår, så gick jag och Tindra in i badet. Det var regn och dåligt väder så då passade vi på! Men sen fick även Molly komma ner i badkaret med oss och gud så hon skvätte, haha! Tindra blev lite sur på henne några gånger för att hon fick vatten i ansiktet. Hon gillar inte alls att bli blöt i ansiktet (det är för övrigt en pärs att tvätta håret på henne!). Men vi satt där i badkaret och lekte och mös. Herre gud, nu blev detta en hel roman. Men jag avslutar med 2 bilder.

Tindra 6 månader


Molly 6 månader


Det syns helt klart att dom är syskon! Men jag tycker att dom har väldigt olika utseende. Håret, ögonen, ansiktsformen..ja typ allt faktiskt. Men Molly har faktiskt nått som inte Tindra har, eller har haft, en söt och ganska djup smilgrop på sin vänstra sida, hehe! Vad kan man mer skriva om dessa underverk? Inte mycket tror jag. Skriver ju det mesta under dagarna. Men nu börjar ju den roligaste tiden med Molly. När utvecklingen går i rasande fart och hon mer och mer börjar bli ett småbarn istället för bebis. Me like alot! Föresten så ska Molly sova borta, utan oss (tillsammans med Tindra då förståss), för första gången den 30 juli. Kommer kännas lite konstigt faktiskt. Men vi kommer nog få en riktigt trevlig kväll/natt ändå ute på fjordfestivalen!

Nä nu får jag sluta skriva! Ha en fortsatt trevlig kväll och en underbar natt! Kram!

Tja..god morgon..

Nu sitter jag här i ensamhet igen. Hela högen sover. Men jag fick lite "sovmorgon" idag. Jag gick och lade mig när Molly lade sig vid 7-tiden. Här gjorde vi morgon halv 6. Sen sa jag åt Jesper att han gärna fick lägga sig när Tindra sover och det gjorde han med nöje, hehe. Nu har dom sovit i en timme och jag lade precis Molly igen. Men jag vill inte lägga mig igen för ikväll ska jag verkligen försöka lägga mig tidigt. Igår sket det sig bara för att vi satt ute och tjötade med grannen, haha! Eller jaa, tidigt lade jag mig egentligen. I alla fall innan 23..typ 22.50 eller nått, haha! Nåja, jag är lika trött för det. Undra om man har någon vitaminbrist eller nått. Kanske skulle börja ta vitamintillskott. Äsch, jag kan inte få i mig dom där tabletterna ändå. Får väl börja dricka lite apelsinjuice eller nått.

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen också. Kanske skulle passa på medan alla andra sover. Vill hitta på något idag med, Jesper börjar ju om och jobba imorn. Så är det nån som vill hitta på nått imorn så är jag öppen för förslag! Kommer vara själv från typ 14-tiden skulle jag tro..

Nää, ta en liten snabbkik och sen duschen! Ha en bra dag!

God kväll!

Blev en sväng på fallens dagar idag. Men precis som fjorden så blir det sämre för varje år. Fallens hade alltså inte ens ett litet tivoli. 2 stycken barnkaruseller som stod efter gågatan, yihaa.. Men vi gick där en sväng, käkade langos som var MUMMA! Jesper åt nått grillspett som han gillade och vi hade faktiskt en rätt bra dag ändå. Jag blev sugen på att bada men, jaa..det fick vi hoppa över idag.

När vi kom hem och hade gett Tindra lite mat så gick vi ut och lekte. Tindra sprang runt och Molly låg på ett täcke i skuggan och mös. Tog lite bilder på henne med som jag tänkte visa. Och appropå Molly har jag lite att berätta. Hon har börjat få lite mer balans i kroppen nu. Hon kan sitta i några sekunder innan hon tippar, hehe. Och så sitter hon ju väldigt frammåtlutad men nu går det frammåt i alla fall. Hon kan stå en liten stund med stöd innan benen viker sig och hon kan ta sig framåt! Speciellt när hon ligger på täcket för då nyper hon tag i täcket och drar sig fram. Riktigt kul att se faktiskt. Och om hon inte orkar dra sig så rullar hon (bokstavligt talat!) dit hon vill, haha! Ska försöka få bildbevis på sittandet och ståendet nån dag så att ni kan få se och kanske nån film. När vi var på bvc i onsdags (som jag för övrigt glömt skriva om..) såg allt bra ut tyckte läkaren. Molly var jätteledsen när han började känna och klämma på henne. Han sa dock att det är ett friskhetstecken att hon börjar skrika när en främmande människa kommer fram och lyfter och drar i henne, hehe. Hon har vuxit också. 67 cm lång och 7330 gram tung. Börjar bli stor våran tjej! Men nu bilderna från när vi var ute.







Mammas glada tjej! Hon är väldigt glad nu för tiden. Visst har hon sina stunder, men vem har inte det? Men hon har ju dock inte alltid varit såhär glad utan om man får säga det så har hon faktiskt varit ganska jobbig. Men men, nu börjar ju den roligaste tiden. När allt kommer på en gång liksom. Sitta, krypa, stå, gå, prata, tänder, ja allt sånt roligt! Ska bli kul att även följa hennes uppväxt och resa genom livet. Gud vad jag älskar mina barn!

Men nu ska jag slänga mig ner i soffan tillsammans med min man. Hans semester tar slut på söndag och jag har ångest..han åker hemmifrån runt 14-tiden.. Ha en bra kväll!

Hämta upp svågern och sen mot trollhättan....

20100716051 (MMS)

Hämta upp svågern och sen mot trollhättan. Molly är i alla fall på bra humör, hoppas att det fortsätter så. Tindra tjatar om att åka karusell, här hon gjort sen klockan 7 imorse, haha! Så hon får väl göra det också. Själv ska det bli gott med en langos! Längtat ett år! Ha en bra dag allihopa!


Citat och ordspråk!

Man kan ju hitta de konstigaste citaten och ordspråken ibland men jag hittade ett som stämmer så klockrent in på våran trotsiga 2-åring här hemma..

"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."

Ludd i ena örat är nog milt sagt, haha! Men det var lite roligt i alla fall. Och det är ju ingen mindre än våran kära Nalle Phu som kläck denna genialiska kommentar!

Filmerna!

Youtube ville samarbeta bra idag så det gick fort att ladda upp filmerna. Så ni får dom på en gång också!







Haha jaa, roligt hade vi i alla fall!

Nu ska ni få se!

Nu har jag fått lite tid att fixa med bilderna. Tindra vaknade nämligen halv 5 imorse och vägrade somna om så Jesper var så gullig och klev upp med henne. Så nu ligger hela högen och sover! Molly, Jesper och Tindra. Egentligen hade väl jag kunnat tänka mig att sova en stund jag med, men jag prioriterar att kunna lägga mig tidigare ikväll istället. Nu var det inte det vi skulle prata om utan bilderna från igår. Nyfikna? Här kommer dom i alla fall!


Det var dom. Först började jag med att åka ner till Kasen. Där körde precis Malin O förbi och hon hann se att jag vinkade i sista sekund, haha! Så hon vände och kom tillbaka. Vi satt och tjötade en stund och skickade lite sms åt Krewer och sen åkte vi och hämtade henne och Thea. Sen åkte vi till skeppsviken, där vi parkerade, sen gick vi strandpromenaden ut till bodelle. Fotade lite, hjulade, fnittrade, skrattade, doppade fötterna, Thea badade, fotade lite till och hade allmänt trevligt faktiskt. Jag tänkte att vi skulle stanna så att jag kunde fota solnedgången ordentligt för första gången denna sommar. Men vilken nit jag gick på! För ju längre ner solen gick desto fler moln kom. Så solnedgången blev en ordentlig flopp! Men jag fick några bilder som i alla fall går att titta på, haha! Säg gärna vad ni tycker och var ärliga! Filmer kommer i ett senare inlägg när jag fått upp dom på youtube! I PROMISE!

Jag har ju köpt ett så kallat soft focus-filter. Detta tänkte jag nu testa igår och detta blev resultatet. Testade bara några få bilder..

Men jag blev så förbannad på mig själv! För jag hade tänkt ta med mig reflexskärmen. Jag har ju aldrig riktigt fått chansen att testa den fullt ut heller. Inte utomhus i vart fall. Men tror ni inte att jag glömde den hemma? JA! Och jag orkade faktiskt inte åka hem och hämta den, då kanske jag hade missat allt det fina.. Nåja, det kommer förhoppningsvis fler fina kvällar iår. Hoppas jag i alla fall!

Nu tänkte jag avsluta med en bild på en liten skrutt. Häromdagen när hon gjorde natt klockan 16 så valde vi att väcka henne vid 21-tiden för mat och ny blöja. Då hittade Jesper henne såhär i sängen:



Fötterna på huvudkudden och resten under täcket, haha! Tittat för mycket på Pippi Långstrump kanske? Hehe!

Nää, detta var allt för denna gången. Nu ska jag sätta mig och titta på filmerna från igår, lägga upp dom på tuben och sen kanske jag kan slänga upp dom i bloggen med. Den som lever får se! Puss på er!

Fotokväll!

Ikväll har jag haft en riktig fotokväll. Åkte ut vid 19-tiden och kom hem vid 22. Har haft en riktigt trevlig kväll tillsammans med Malin O och Malin K, ja självklart lilla Thea med. Men dom bilderna kommer upp imorn för nu har jag precis gått igenom alla. Pust! Men då har ni något att se fram emot imorn istället, eller ja..jag kommer visa dom i alla fall. NU ska jag sova! Natti natt!

Är på stranden och njuter. Tindra och jesp...

20100714049 (MMS)

Är på stranden och njuter. Tindra och jesper syns i bild. Jättehärligt är det!


Tävlar!


"Jag är med och tävlar om ett silversmycke
med mitt barns fingeravtryck värde 450:-
från Lillfinger.com Muppsan´s blogg,
var med du oxå"

Jag gillade dessa smycken! Hade varit fint att ha ett sånt hjärta där man kan skriva båda barnens namn och ta bådas fingeravtryck. Nu brukar jag aldrig vinna i sånna här tävlingar men detta var värt ett försök i alla fall! Håll tummarna för mig!


Hum hum hum..

Vi satt och funderade vad vi skulle hitta på idag. Jesper föreslog att vi skulle åka ut till orust och tjörn, bada, fota och kanske äta i stenungsund. Tyckte jag lät som en jättebra idé. Men nu börjar molnen komma och det verkar inte bli speciellt jättevarmt idag. Så jag håller tummarna på att det kanske blir fint någon mer dag här i veckan så att vi kan göra det. En heldagsutflykt!

Klockan 13 ska vi vara på bvc med lilla Molly. Det är 6 månaders kontroll med läkarundersökning som står på programmet. Får se hur det går. Går väl säkert bra och det ska bli spännande att se hur mycket knubbisen väger nu, hehe. Och hon börjar bli sååå lång! Fast det kanske bara är jag som tycker det. Återstår att se som sagt.

Nu börjar jag bli hungrig också. Undra om det finns kvar några mackor.. Annars får jag göra en extremt tidig lunch bestående av stuvade makaroner och köttbullar. Intressant läsning va? Men jag känner för att skriva en massa men jag har helt enkelt ingenting att skriva om. Vill ni veta hur vi sovit inatt? Gott.. Molly sov heeela natten! Fram till klockan 6. Tindra vaknade 6.30. Jag hade kunnat sova hela dagen trots sänggående innan 22 igårkväll.

Nu är det någon som ligger och trycker så snart kommer jag få byta en härlig blöja, gud vad jag ser fram emot det! Ha en trevlig dag allihopa!

Klibbigt!

Alltså luften är så fuktig att det klibbar! Idag har det ju varit lite mildare väder utomhus. Plus att det varit mulet. Men imorn ser prognosen lite bättre ut. Sol hela dagen lång! Så jag sitter och småplanerar lite om att åka och bada. Då vill jag hellst åka en bit för att bada. Men vi får se hur vi gör. Jag saknar vänern..så vi kanske tar oss en tur.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Sitter och funderar på att köpa close-up filter till kameran. Men har inte bestämt mig ännu. Jag är lite kluven med en massa saker. Aja, det löser sig väl. Har ju fortfarande inte haft chansen att testa ett av mina filter som jag köpte för ett tag sen. Men tänkte försöka mig på lite sånt med snart. Och nu sitter jag och mummlar bara för att försöka fylla ut tomrummet..äsch! Ha en trevlig kväll!

Vilket oväder!

Jisses vilket oväder som drog in igårkväll! Blixtrade typ en gång var femte sekund. Det var INTE roligt! Jag gillar inte att vara ensammen när det åskar och Jesper var nere på sin brors kontor och grejade med en dator. Det var allt bra nära att man bajjade i byxan då! Men jag hade lite tur också för den kom aldrig rakt över mig. Dock var den rakt över Jesper nere i stan precis när han var påväg hem. Men detta oväder behövdes nog för att "rensa" upp luften lite. Kanske det inte är så jäkla fuktigt och klibbigt varmt. Jag fick ju dra ur allting här hemma också så jag hade inget som jag kunde förskingra tankarna på heller. Och inte hade jag nått stativ hemma heller för i så fall hade jag kunnat försöka mig på att fota några blixtar. Jesper lånade det för att tag sen när han åkte ner och kollade på lastbilen när det var lite halvmörkt och då lämnade han det kvar i bilen. Och som ni vet så hade Jesper bilen igår så den idén sprack rätt tidigt. Men jag överlevde även denna gången.

Nu ska jag ta och göra iordning lite här hemma. Klockan 11 ska vi hämta Björn för att sedan åka ut till Brastad på kalas. Ha en trevlig dag!

GOSH vilken värme!

Nu är klockan snart åtta och vi har 27 grader varmt i skuggan! Och den termometern har varit i skuggan hela dagen! Det är sjukt.. Tropisk värme! Folk som väljer att åka utomlands nu är nog inte riktigt friska. För varför åka till värmen när värmen finns utanför dörren? Det är hääärligt men ibland (läs OFTA!!) önskar jag att våran A/C funkade problemfritt. Ibland när det är dåligt väder och man kör i ett gupp kan den börja funka, men inte i sånthär väder som vi har nu.

Molly hade svårt att somna nu på kvällen. Hon måste ha somnat av total utmattning nu. Måste bero på värmen. Vill inte ens veta hur varmt vi har i sovrummet. Inte skönt när man ska sova! Imorn ska det bli lite mildare (enligt klart.se) och på dagen ska det tydligen vara mulet. Men det skulle det ha varit idag med och det har då inte varit mulet här! Så vi får väl se.. Hade gärna åkt iväg och badat nånstans imorn men vi ska på kalas klockan 12. Jespers lillebror fyller nämligen år idag så dom skulle ha kalas imorn. Men vädret ser ut att hålla i sig även på onsdag så vi får väl åka då helt enkelt.

Vi var en sväng på torp förut. Kollade på lite joggingbyxor åt Molly. Men som det är nu så har hon enbart bodys på sig om vi är ute nånstans. Men jag hittade ett par söta, jättetunna (nästan genomskinligt tyg) och luftiga baggybyxor (inte jeans nu då..) i ceriserosa som jag köpte istället. Dom kändes lagom att ha i denna sommarvärme. Sen hade jag behövt köpa lite nya leggings då mina börjar dra på sista refrängen men jag orkade inte kolla på fler ställen än lindex. Men dom hade inga tunna i vitt så jag sket helt enkelt i det. Sen åkte vi och hämtade Björn, ut till torp igen, käkade, gick på inet, ner till cafét och tog en glass, till herrestad och bada, tillbaka till torp, hämta datorgrejer och sen hem. Varit ute och flängt hela dagen med andra ord.

Just det, vi hann även förbi kära barn för att kika på bilstolar. Men även dom hade bara be-safe. Och jag måste nog erkänna att det faktiskt lutar åt att det blir en sån. Vi hade först kollat på en brio zento, just för att den verkar så liten och smidig. Men vi har inga fästöglor i golvet och det är så man fäster den stolen så gick den bort direkt. Funderade även på en likadan som Tindra har men den är stooor och klumpig och jag gillar inte den stolens dåliga "liggläge". Vi har fastnat för en be-safe isikid x3. Den verkar stabil och enkel att fästa samt att man kan ändra "liggläget" ganska mycket med hjälp av en spak. Tyvär är stolen svinigt dyr men jag tror faktiskt att vi får vad vi betalar för. Säkerhet och komfort. Sen är solen väldigt snygg också, hehe! Hittade en bild på google som jag tänkte visa. Denna bilden är dock med isofix och det har inte vi i bilen så jag ser ingen nytta med att vi skulle köpa en stol med det. Och ja, dom finns utan isofix. Såhär ser den ut:


Och den färgen är så söt. Den är inte babyrosa men den är inte jätterosa heller. Men jag har även fastnat för den turkosa. Så vi får se vilken färg det blir i slutändan. Men vi är nästan säkra på att det blir denna stolen i alla fall.

Oj vilket långt inlägg det blev nu då.. Aja, får väl se om någon orkar läsa.. Ha en fortsatt trevlig kväll! Föresten, är det nån som vet nån som kan (och vill) koppla ur en passagerarairbag på en chrysler voyager -96 så hojta till! Hedin bil vägrade i alla fall så det behöver ni inte nämna..

Bilder och bad!

Jag är ju en riktig badkruka vad gäller saltvatten. Men för Tindras skull åkte vi ut till saxenhof och badade en stund innan regnet och åskan kom. Det var molning och det kändes att åskan hängde i luften. Fuktig luft till tusen! Och så var det ju 27 grader varmt också (enligt bilens termometer). Så det var skönt att kunna svalka sig lite i havet. Näst intill manetfritt var det! Några krabbor syntes till men även sjögräs och annat äckligt var borta. Dom rensar ju botten där och det märks tydligt. Hur som haver så har vi ju ett riktigt baddjur till dotter och hon älskar det verkligen! Hon hoppade, plaskade och "simmade", skvätte vatten och ville hoppa från bryggan. Men vi hade inga flytkuddar med till henne så jag vågade inte låta henne försöka. Sen vet jag också att hon tycker att det är lite otäckt att komma under vattnet och få vatten i ansiktet men det kommer nog snart. Men jag gick ner för stegen och tog med mig Tindra ner. Där stegen satt var det ungefär vatten en bit ovanför naveln på mig så hon når ju inte botten men jag höll henne i händerna och hon sparkade med benen. Hon är helt galen!

Molly trivdes ute också. Trots värmen så var hon underbart snäll och glad! Helt facinerad över gräset och ville inte alls ligga på filten som vi lagt i skuggan vid några träd. Hon flyttade sig och låg och drog i gräset. Dagens höjdpunkt för henne! Även hon fick ta premiären i havet idag. Hon fick dock enbart doppa fötterna eftersom hon är så förkyld och har jobbigt med hostan.

Några bilder blev det också. Dock flest på Molly då det var lite svårt att ha med sig kameran när jag skulle bada med Tindra. Men några fick jag allt på henne med. Här kommer dom.















Hon har lite roliga miner för sig lilla Molly, haha! Och smutset hon har på kinden är ludd från filten som hon ligger på, om ni undrar alltså! Orkade inte redigera bort det och jag vet, jag störde mig lite på det, men orka! Nu har jag suttit nog länge med dessa bilder ändå.

Efter badet åkte vi in till stan för att lämna tillbaka några filmer som vi hyrde förra veckan och sen vidare till spara för att köpa lite mat. Lagom till att vi kom till spara så började det regna. Så ja, vi åkte i rätt tid från badet! När vi kom hem och hade varit hemma en liten stund så kom åskan. Blixtrade och brakade loss typ 3 gånger sen var det över. Helt sjukt, haha! Nu håller jag på med lite tvätt och sånt. Molly gjorde natt klockan 16(!) men tänkte faktiskt vara så taskig och väcka henne snart, ge henne lite mat, busa och mysa. Kanske, kaaaanske att hon kan sova lite längre imorn istället, hehe.

Nää, nu ska jag vika lite tvätt och stoppa in en till maskin. Man glömmer ju bort att tvätta när det är så bra väder ute! Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa!

YES!!

Nu har jag fått igång detta med att fota i RAW. Eller rättare sagt fick Jesper hjälpa mig för att jag inte fick igång skiten. Laddade hem uppdateringar och camera-raw men det ville inte funka i alla fall! Jag kunde öppna bilderna men inte få in dem i photoshop. Men nu funkar det! Och ja, jag erkänner, redigeringen blir faktiskt bättre och lättare MEN den tar längre tid! Thats life! Men nu ska jag i alla fall ge detta en chans. Har nu fotat i både raw och jpeg (på samma gång) just ifall att jag inte skulle få in några bilder. Men nu kan jag gå över helt till raw och det känns bra! Så nu ska jag bara redigera färdigt bilderna och sen ska ni få se några resultat. Samt att jag skriver lite om dagen i nästa inlägg..

God morgon mina vänner!

Idag känner jag mig lite bättre och lite gladare. Tindra har varit en ängel här på morgonen och jag har till och med fått ro att plocka undan lite här hemma. Jesper fick lite sovmorgon idag. Han har väl varit ute halva natten kan jag tro. Så jag och ungarna har myst på. Nu sover dock hela högen så jag passar på att sätta mig här.

Jag är gött rastlös idag känner jag. Ingen bra dag att vara det då jag vet att Jesper kommer vara trött och slö när han vaknar. Men jag skulle vilja åka och bada någonstans. Men jag gillar ju inte dessa jäkla maneter som finns här på kusten så jag vet inte vart vi kan bada. Jesper är av den naturen att han HATAR sötvatten. Han vill inte ens bada i "lilla" vänern för det är ju "en jävla insjö" som han så fint uttrycker det, haha! Det roliga med det är ju att Vänern fan är lika stor som Gotland! Och jag gillar att bada i Vänern. Finns många fina stränder. Men Jesper är svårflirtad tyvär. Så jag får väl helt enkelt åka med till snäckiga, manetiga och saltiga stränder och ge fan i att bada helt enkelt. Får se vad gubben säger när han vaknar helt enkelt. Jag är ju även sugen på att åka ut till Smögen. Har inte varit där iår och jag är grymt sugen på att stanna i Smögen fram till solnedgången, kan tänka mig att det är rätt fint att fota solnedgången där. Har så många idéer i skallen just nu.

Kanske skulle sluta skriva nu, annars finns risken att jag skriver en hel roman där jag bara sitter och svammlar. Men nu lutar det åt att åka till skara sommarland igen. Antingen imorn eller på tisdag. På onsdag är det dags för bvc igen för Molly. 6 månaderskontroll. Får väl se hur det går. Sen börjar ju Jesper om att jobba om en vecka (på söndagen). Blä! Visst har jag väl sagt att jag hatar söndagar? När Jesper jobbar? För då börjar han så jäkla tidigt så hela dagen blir förstörd. Vi hinner inte åka någonstans eller göra någonting. Hrmf..

Just det, jag skulle ju sluta skriva..

Att fotografera i RAW

Jag har länge struntat i allt detta som heter RAW. Men då jag hört så många säga att bilderna kan bli såååå mycket bättre om man fotar i RAW samt att bilderna blir finare i efterbehandligar så tänkte jag göra ett försök. Men jag är lite trög på det tekniska om man kan säga så? Nästan så att man skäms.. Jag har fotat i över 2 år men har aldrig förut fotat i RAW. Idag gjorde jag dock ett försök. Men det är ju inte det lättaste för jag fattar icket hur man ska kunna öppna dom. Laddade hem ett program från nikons hemsida och vips var det fixat. Jag kunde öppna och TITTA på bilderna. Men sen då? Jag kan fortfarande inte få in mina raw-filer i photoshop. Är det helt enkelt så att jag har en för klen version av photoshop eller behöver jag ta hem nått annat program? Jag behöver tips från alla andra fotofreaks som jag. För vad jag fick göra nu var ju att gå in i raw-filen, göra en kopia till TIFF för att sedan kunna få in bilderna i photoshop. Men försvinner inte hela tjusningen med raw då? Hmm..jaa, jag är nybörjare ut i fingertopparna vad gäller såntdär. Har ju alltid gjort det så enkelt för mig som möjligt, fotat i jpeg det vill säga. Men vill man avancera så måste man ju lära sig nya saker, thats it! Så om någon vill hjälpa mig med detta i-landsproblem så kan ni väl lämna en kommentar!? Snälla?



Som jag sagt förut sitter jag nu här helt ensam. Vi hade ju fixat barnvakt åt ungarna så att vi båda kunde ha åkt och kollat på diggiloo-turnén som är här i krokarna. Allt var liksom fixat. Men så dålig som Molly varit inatt så vågade jag faktiskt inte åka någonstans. Plus att jag började om med hennes medicin nu på kvällen. Och sen jag gav henne den har hon inte hostat en enda gång! Kanske ger bättre effekt denna gången? Jag vet inte. Men tack i alla fall Gösta! Du får gärna passa barnen någon annan gång när Molly mår bättre.

Tog föresten en bild på våran termometer som vi har på baksidan. Tur att vi inte har så varmt där bak så att det går att sitta där utan att svettas halvt ihjäl, hahaha!


38 grader varmt, det var väl inget, hehe! Vi har som mest, i sommar, haft 42 grader varmt där bak tror jag det var..om det inte var 43..jaa, nått i den stilen. Man slipper då frysa åtminstonde!

Nää, nu ska jag fortsätta forska om RAW och se om jag kan hitta nått spännande. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kli i fingrarna!

Jag känner att jag vill skriva men jag kan inte sätta orden rätt. Jag är på dåligt humör och jag har inget tålamod. Jag vet inte ens varför. Skulle åka och kolla på diggilo ikväll men jag hoppar över det. Molly är dålig igen, hon får inte ens sova nu på dagarna för att hon väcker sig själv med sin hosta. Ikväll ska jag börja om med hennes medicin så jag behöver verkligen förbereda mig både fysiskt och mentalt på att få kliva upp klockan 3-4 inatt. Hur nu det ska gå. Får helt enkelt försöka gå och lägga mig tidigt.

Vi ska ut till torp idag med. Ska möta upp Jespers mamma en sväng och så ska vi kolla på en bilstol på Olles. Tänkte fått testa den i bilen och se om den passar. Funderar på en Brio Zento då det känns som att den tar aningen mindre plats än Tindras. Men vi är nöjda med Tindras stol så samtidigt känns det som att en sån är bäst, Sen att det ser snyggare ut med två likadana stolar är ju en annan sak. Vi får helt enkelt se hur det blir. Vet inte ens om någon av våra "barnbutiker" säljer stolen som Tindra har. För vi köpte den i munkedal så jaa, jag vet inte. Får väl kolla på kära barn kanske.

Nää nu knyter sig fingrarna, skulle kunna skriva en mil om jag bara hade nått nyttigt att skriva om..

Fotosession - lastbil

Idag har vi varit och flängt hela dagen typ. Först till stan för en glass på torget, upp till Björn en sväng, ut till torp och köpte lite mat åt Tindra och Jesper sprang upp till inet en snabbis plus att han gjorde en flaska åt Molly, sen åkte vi till matsäljarna för att fota "Jespers" nya lastbil och stå och tjöta en stund. Behöver jag nämna att Tindra var i himmelriket? Massa lastbilar!! Tror att hon kommer att trivas ypperligt på lastbilsmässan som är på Elmia iår. Ska bli himla roligt att åka dit i alla fall! Men vill ni se några bilder? Annars kan ni sluta läsa!


(Aa, just det, Tindra fick köra bil också, haha! Hon styrde och Jesper gasa!)











Så detta är alltså lastbilen som Jesper kommer åka runt i. Vet inte om det syns så bra på bilderna men det är speciallackad. Vit med skiftningar i blått som bara syns i olika ljus, runt lamporna och grillen skiftar det lite i rött. Riktigt nice om jag får säga det själv. Men fy sjutton vad svårt det är att fota en helvit lastbil! Blev inte helt nöjd men jag får ändå nöja mig så länge. Kanske skulle åka ner och fota när det är lite mulet ute. Känns som att man kan få lite bättre bilder då. Hade gärna fotat den nere vid vattnet men tyvär stod det en annan lastbil ivägen, får väl ta det nån annan gång.

Imorn är det fullt upp hela dagen så bli inte förvånade om bloggen "glöms bort". Det ska städas, får lite besök och sen kommer barnvakten hit som ska passa ungarna medan vi åker och kollar på diggiloo på kvällen. Ska nog bli trevligt. Så lite bilder kommer ni nog få se på söndag! Men nu ska jag kika vidare en snabbis men ni får ha det så bra så länge! Kram på er!

Vad?

Vad ska man skriva nu då? Saknar inspiration. Jag sitter och funderar lite över valet som är i höst och som jag sagt tidigare så lutar det lite åt sd. Men idag satt jag och läste över en rätt bra sak som Mona Sahlin sagt. Jag gillar inte sossarna i grund och botten men just detta fick mig att lyssna lite extra. Hon sa att dagisbarnen borde få vara 30 timmar/vecka på dagis (om man själva vill). Jag har ett dagisbarn som fullkomligt ÄLSKAR att gå till dagis! Jag skulle inte vilja ha henne där fullt 30 timmar i veckan men hade nog kunnat tänka mig 9-14 i alla fall. Inte för min egen skull men för hennes. Hon kan alltså bli jättearg och ledsen på mig om jag säger att hon är ledig från dagis för hon vill promt dit och leka med alla barnen! Och som arbetslös är inte 15tim/v mycket att söka jobb på. Speciellt inte om man ska på intervjuer och sånt. Visst, ska man på intervju så har man ju rätt att ringa och säga att jag skulle behöva lämna henne där för att åka på intervju men ändå. Det känns ju inte heller helt rätt. Hum hum, detta med valet är fasen inte lätt. Man kanske borde sätta sig in i politiken lite mer även om jag tycker att det är dötråkigt! Kan inte ni komma med förslag? Vilka röstar ni på och varför?

I övrigt har vi inte gjort så mycket idag. Varit på leklandet en sväng men jag orkade inte dra med mig kameran. Blir ju alltid likadana bilder när man är där, hehe. Tindra börjar verkligen bli modig. Förr kunde hon sitta i bollhavet och plocka och kasta några bollar men nu fullkomligt FLYGER hon i bollarna, hoppar och kastar sig. Hon är heller inte så feg på att klättra och hon springer snabbare än vinden där inne, hehe. Helt galen! Men det är ju roligt att hon börjar våga mer. Nu känns det ju verkligen värt att åka dit. Men jag tror nästan att vi ska åka till lek o bus-landet i Göteborg snart. Det är lite större så får vi väl se hur hon vågar där, hehe.

Sen måste jag bara skriva, vart tog solen vägen? Vi har haft soligt och JÄTTEVARMT ett tag. Men denna veckan har varit svalt och det har blåst ganska kallt. Idag har det varit mulet och nu på eftermiddagen har det regnat. Nää, nu räcker det. Nu får solen, med nöje, komma tillbaka så att vi kan åka och bada! Lutar nämligen åt att vi åker till skara sommarland nästa vecka igen!

Oj då, detta inlägget blev längre än jag trodde.. Får nog avsluta här! Ha en skön kväll!

Molly mår inte bra!

Nä Molly mår verkligen inte bra. Ingen feber *peppar peppar* men hon snorar och hostar och har, på 2 timmar, vaknat sisådär hundrafemtioelva gånger. Stackars liten. Överväger att ge henne bricanyl bara för att jag inte har nått att blanda den där singulairen med eftersom man inte får blanda den med vätska. Har testat att bara ge henne pulvret direkt men antinge blåser hon ut allt från skeden innan jag hunnit ge henne eller så blåser hon ut allt när jag väl fått in nått i munnen. Aja, vi får se helt enkelt. Men hon är ju så ledsen varje gång hon vaknar. Tårarna bara sprutar på henne så man får ont i hjärtat! Man känner sig så sjukt maktlös och det känns som att man står med händerna bakbundna. Kan hon inte bara bli frisk nån gång? Känns som att hon har varit sjuk sen hon föddes.. Blä på detta!


(en av favoritbilderna på Molly för tillfället)

Jag har kommit fram till en sak.. Jag skriver alltid om hur mina barn mår, aldrig om hur jag själv mår. Fast på den sidan finns det faktiskt inte så mycket att skriva om. Jag mår hyffsat förutom lite problem med magen. Men då jag rätt nyligt (för typ 1½ år sen) kommit fram till att jag förmodligen är laktosintollerant så försöker jag fortfarande påminna mig om att jag inte får äta vissa saker. Jag började ju med att utesluta vanlig mjölk och grädde. Men då kunde jag fortfarande äta vanlig ost, yoghurt och massa annat utan att få ont i magen. Jag kunde även äta creame fraishe och såser som t.ex bearnaissås och kebabsås. Nu får jag jätteont i magen när jag t.ex äter en pizza som innehåller ost och kebabsås. Vet inte vilket av det jag får ont av, kanske båda? Så nu har jag en ännu större anledning till att sluta med pizza. Jag klarar helt enkelt inte av det. Skulle tro att det är såsen jag får ont av men man kan väl aldrig vara säker. Dock finns det en sak som jag hoppas att jag ALDRIG kommer bli allergisk mot och det är choklad..mmm..! Oj då, nu blev det nog mest om magen, haha! Ryggen är ju ett kapitel för sig men jag orkar inte skriva om det. Den finns, gör sig påmind ibland (läs ofta) och inget går att göra. Sen det jag misstänker är ichias har faktiskt varit bra ett par dagar nu men bara för att jag skrev så lär jag ha ett helvete imorn! Men i det stora hela mår jag bra och jag lever!

Nu ska jag sätta mig och kolla igenom lite bilder. Tänkte skriva ut några och sätta in i en "ram" som ska upp ovanför sängen tills vidare. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Godagens!

Nu är jag här igen utan anledning till att skriva något vettigt. Jag skriver nog aldrig några vettiga saker egentligen. Molly är sjuk igen. Näsan rinner, ögonen rinner och så denna rossliga hostan. Kanske får börja om med hennes medicin igen och förbereda sig på fler vaknätter. Funderar faktiskt på att ställa upp resesängen i vardagsrummet och sova här ute. På så sätt stör vi ingen annan. Så får väl jag och Jesper helt enkelt turas om och sova här ute så länge han har semester. Men vi får se, jag tycker ju inte att hon blir helt bra med medicinen heller så frågan är om det hjälper. Nåja, jag får fundera lite. Ska i alla fall kolla om hon har feber när hon vaknar. Har hon det så får vi helt enkelt hålla oss hemma ett tag nu. Men jag funderar mer och mer på om hon inte är allergisk ändå. Mot vad? Damm? Kvalster? Katter? Pollen? Kan väl vara vad som hellst för allt det har vi nog ganska gott om. Kanske skulle anlitat en städfirma så man får gå en kurs, haha! Nä men att få hjälp och storstäda upp hela lägenheten med allt vad det innebär som att torka lister, fönster+karmar och dammtorka överallt, dammsuga sängar, renbädda, skura och allt annat. Så att man vet att man får det gjort ordentligt liksom. Jag är inte bra på att städa, så är det bara och har alltid varit så.

Men men, det blir nog bra. Det är så svårt att hålla sig inne och ta tag i allt när det är så bra väder bara. Men om Molly vaknar före Tindra nu så kan jag i alla fall börja i sovrummet. För när båda är vakna ska vi ut och åka igen. Om nu inte Molly har feber som sagt. Då får Jesper åka själv och förhoppningsvis kan han väl ta med sig Tindra med. Då kan jag få rå om och pyssla om Molly lite samt att jag kan få städa i lung och ro. Men vi får väl se hur vi gör helt enkelt.

Nu ska jag ta och kika på någon repris av unga mödrar. Ha en fortsatt trevlig dag!


Gött!

Precis hemkommen från gymmet! Det var grymt härligt! Men det kan ni läsa om i träningsbloggen!

Nu har man även fått i sig några mackor med leverpastej. Gött, haha! Man blir ju sjukt hungrig av att träna. Jesper var egentligen sugen på att beställa hem mat, typ en sallad, men vi har inga lösa pengar och stället som man kan beställa från på nätet (och betala med kort) har inga goda sallader så jag ville inte. För pizza kände jag var ett stort NONO! Vafan, då har man ju varit på gymmet heeeelt i onödan!

Hmm..det var nått mer jag skulle skriva här..jag kommer dock inte ihåg vad det var..skriver väl mer om jag kommer på det..

Ny bilbarnstol!

Ja vi måste köpa en ny bilbarnstol. Hittade en på blocket som knappt var använd som jag hoppas lite på. Priset var jättebra men det var tydligen en som skulle titta på den idag på morgonen så med våran tur lär den bli såld. Men hoppas kan man ju alltid göra. Det är alltså en stol till Molly som behövs snart. Sen kan vi sälja av babyskyddet vilket känns SKÖNT! Hatar att ha grejer som bara ligger och skräpar. Funderar på om det finns fler saker man kan sälja, haha!

Idag har jag städat men jag är långt ifrån klar! Köket, toaletterna, hallen, sovrummet och golven kvar..ja jag har bara städat vardagsrummet nu när jag tänker efter..och startat en diskmaskin, haha! Men tänkte faktiskt börja med sovrummet nu för nu sover inte Molly längre. Känns som att man inte har städat på flera veckor bara för att det varit så bra väder. Men nu måste jag. Jag är less på att se skiten och jag är less på att gå runt i den. Men vad ska man göra när ingen ork finns?

Får väl se vad vi hittar på när Tindra behagar att vakna. Hon behöver i alla fall få i sig någon lunch. Men hon äter ju bara några tuggor sen är hon less, suck.. Nåja, nu ska jag fortsätta greja. Ha det gott! Kram på er!

Emaus!

Föresten, jag börjar skriva lite om igår.. Jag åkte som sagt iväg för att hyra film. Hyrde Farsan, Whip it! och Have you met the Morgans? och dom två första var riktigt bra faktiskt. Har inte sett den tredje än men det blir väl ikväll. Farsan var så sjukt rolig alltså, haha! Har nog inte skrattat så mycket åt en film på jäkligt länge! Så den rekomenderar jag starkt!

Idag packade vi in oss i bilen och åkte till Emaus. Tindra har tjatat länge om att få "rida tästen"(hästen) så vi tog tag i detta idag. Vet dock inte vart hon har fått det ifrån att hon ska rida på en häst för vi har inte sagt det till henne fören hon började tjata om det, haha! Och hon blev lycklig!

Nu ligger Tindra och sover och Molly har precis vaknat så jag ska gå och mysa lite med henne och se om hon vill ha mat. Ha en trevlig dag!

Trevlig kväll!

Igår var verkligen en trevlig kväll! Åkte hem till Melissa på sexparty och där klämdes det och kändes, smakades och luktades, hehe. Självklart blev det endel alkohol också men jag mådde inte vidare bra. Mådde illa nästan hela kvällen och sen fick jag en jäkla huvudvärk efter typ andra cidern. Men jag stannade kvar och sen drog vi mot stan. Åkte ner med Malin och Emelie men på torget så träffade jag Björn och dom andra missade att jag stannade så jag gick in med Björn på öltältet som stod på torget. Men jag hade i alla fall trevligt och det var kul att träffa lite nytt folk! Tog en taxi hem strax efter 00 och när jag kom hem så fick jag stoppa fingrarna i halsen i hopp om att må bättre. Det gjorde jag dock inte så jag halsade i mig lite vatten och gick och lade mig. Fick dock springa och spy 2 gånger även imorse. Men det berodde dock inte på alkoholen för så full blir inte ens jag på 4½ cider! Det sa även Jesper att han tyckte inte att jag var så full. Märkligt det där. Men jag gissar väl på att jag lider av grym vätskebrist. Har varit dålig på att dricka nu när det varit så varmt så det slog säkert ut hela min kropp totalt. Så nu måste jag börja skärpa mig med detta. Får väl se om jag kan få tag på några bilder att visa från festen med. För jag orkade aldrig dra med mig systemkameran ut.

Idag har vi varit gött sega. Jag och Jesper somna på soffan när ungarna vilade mellan typ 10-12.30. Det var SKÖNT för efter det mådde jag prima, tog två alvedon innan jag somnade också. Sen åkte vi ut till torp. Tog med oss pengar från Tindras sparbössa så hon fick köpa lite leksaker som hon valde själv. Det blev en bil som låter och spelar musik, en hoppande kanin och en skottkärra med lite hinkar och sånt i. Hon hade ju 500kr i bara sedlar i grisen, haha! Men hon blev nöjd och glad i alla fall.

Nu ska jag faktiskt ta och sätta mig i bilen och åka iväg och hyra film. Så det blir en myskväll för mig och gubben. Ha en skön kväll! Kram på er!

Bilder från djurparken!

Nu har jag gjort iordning mina bilder lite annorlunda jämfört med hur jag brukar.. Vet inte om det blev så bra men skit samma! Här kommer bilderna i alla fall..


Det var dom bilderna det. Nu ska jag käka lite frukost! Ha en trevlig dag!

Sovmorgon!

Idag bjuder vi farsan på lite sovmorgon. Men bara för att han skulle få sovmorgon idag så bestämde sig barnen för att vakna 6.20 istället för 07.00-07.30 som dom gjort de senaste dagarna. Så det var bara upp och hoppa. Men jag tänkte försöka sova en liten stund sen medan dom vilar. Ska ju orka vara vakenoch social ikväl/natt, hehe. Men det återstår att se om jag kan sova då. Det blir nog bra. Ska faktiskt försöka lägga Tindra snart. Hennes ögon är uppspärrade för att hon försöker att inte bli trött, hehe.

Vad ska vi annars göra idag då? Som vilddjur ska vi skaffa oss lite mat och även köpa en ny pump så att vi kan sätta upp Tindras pool idag. Våran pump gick nämligen sönder sist gång så Jesper ställde sig och blåste, haha! Sen ska det duschas, fixas och grejas. Men hallå..ingen som känner sig frivillig att vara chaufför idag? Först vid 19-tiden och sen absolut senast vid 2?

Efter många om och men!

Det har varit en trevlig dag i Borås. Varit och tittat på alla slöa djur, haha! Aporna var nog roligast. Dom hoppade upp mot fönstret och försökte klättra, haha! Men varmt har det varit, det kan jag lova! Och i en bil med en icket fungerande AC är det inte lika roligt. Bilköer utan dess like och nää, fy! Vi hade ju även våran granne med oss i en bil bakom och mitt i smeten så börjar tempmätaren gå uppåt mot rött. Inte bra. Vi svänger av och tittar, ja då upptäcker vi att hennes motorfläkt lagt av. Trevligt! Eller kanske inte.. Så vi stod där ett tag och lät bilen kyla ner sig lite sen körde vi igen. Hon satt med full värme på i bilen och alla rutor nere och vi körde omvägar för att slippa kön. Vi skulle till Burger King utanför stora höga. Där skulle Glenn möta upp oss för att ta deras ungar för att slippa värmen och få i oss en matbit. Men efter vägen så tappade Malin (grannen) bort oss och körde fel. Tillslut hittade hon rätt i alla fall. Men fy bubblan säger jag bara! Vilken pärs. Sen kan jag ju säga att vi hade sjukt tur att inte vi blev stående. Jesper fick för sig att kolla vattnet på våran bil när vi kom hem. För detta är en sak vi inte kollat nån gång! Då upptäcker han att vårat vatten ligger LÅNGT under minimum, haha! Lyckat! Så nu har vi fyllt på vatten och det är bara tuta och köra.. Dock ska vi försöka kolla varför inte AC:n funkar.. Den funkar när det är dåligt väder, hehe.

Men i det stora hela har det faktiskt varit en bra dag och alla ungar har varit snälla! Bilder kommer men jag ska greja iordning dom först så att jag slipper ladda upp alla en och en, hehe. Hoppas att alla har haft en lika bra dag som vi! Kram på er!

Påväg hem efter många om och men. Kan skri...

20100702027 (MMS)

Påväg hem efter många om och men. Kan skriva hela historien sen. Ungarna får åka nakna i bilen, ja med blöja då förstås, för att det är så varmt. Blir att springa i vattenspridaren en sväng så att tindra får kyla ner sig lite innan hon går till sängs. Hon kan behöva det. Men trötta barn har vi i alla fall.


Påväg mot borås djurpark. Syns ikväll!

20100702026 (MMS)

Påväg mot borås djurpark. Syns ikväll!


Bloggtorka..

Har inte så mycket att skriva om. Och jag hinner typ aldrig sitta här längre. Vi har alltid fullt upp liksom, hehe. Idag ska fröken K komma hit och passa våra ungar en snabbis. Vi ska bara åka ner och byta bromsarna på vänster bak eftersom dom var lite dåliga. Men sen är det ju bara tuta och köra! FY FAAN VAD SKÖNT!! Jaa, jag berättade nog aldrig det igår MEN... BILEN GICK IGENOM BESIKTNINGEN!!!!!!!!!! Fy faan vad skönt kan jag lova! TJOHOO!!

Imorn funderar vi på att göra en liten utflykt. Vi funderar på att åka till Borås djurpark och kika på alla djuren. Skulle nog vara kul. Jag tänkte ringa och kolla med min moster, Katja, om dom kanske vill följa med. Men jag misstänker väl att hon jobbar. Men fråga kan man ju alltid göra.

Nää, vad sjutton ska jag skriva mer då? Inget..jag lämnar det åt eran fantasi! Nu ska jag lägga min pappagris för att sova (Tindra) sen hämta K hos doktorn sen skruva bil! Ha en trevlig dag!

RSS 2.0