Ny vecka ju! 32+0 (v.33)

Ja idag går jag in i en ny vecka i graviditeten. Går in i vecka 33. Jag mår ungefär som "vanligt". Det vill säga, foglossning, halsbränna, trött och konstant hungrig, haha! Nää inte riktigt men jag är oftast sugen på nått och vill stoppa nått i munnen. Och det ska jag snart få göra. Ska ta och slänga in en panpizza i micron. Men jag måste bara visa. Jag blev så full i skratt när jag läste om min "nya vecka" på barntotal.se. För en sak denna vecka stämmer inte in alls, haha! Såhär står det:

Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.

Barnet sover mestadels av tiden. KNAPPAST! Denna unge är då konstant vaken enligt mig.. Och någonstans stod det att barnets sparkar numera känns som rullningar så att man minsann skulle slippa dom hårda sparkarna i revbenen, haha! Inte det heller, gör fortfarande svinont! Tror att det var på gravid.se jag läste det. Jaja, det kommer väl.

Nåja, jag får avsluta med en liten bild på magen tror jag. För nu ska jag värma min pizza och kika på nyaste avsnittet av one tree hill!


Kommentarer
Postat av: Martina

ser ut som din mage sjunkit något eller har jag fel:O??

Hoppas allt är bra:)

kram

2009-11-11 @ 08:22:28
URL: http://beautywolf.blogg.se/
Postat av: Jessica

mysigt med en till bebis, visste inte ens om att du skulle ha en till :)

2009-11-11 @ 19:33:35
URL: http://mamsyjess.blogg.se/
Postat av: £lli£

samma vecka som mig då;))



Ha det gott! Kram=)

2009-11-12 @ 12:23:29
URL: http://lorez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0