Scharlakansfarlakan?

Är det inte så "miniatyrvanheden" säger i lilla jönssonligan? Att han har fått scharlakansfarlakan? Nu är det ju så att Jespers mamma även nämnde scharlakansfeber åt Jesper förut. Jag var ju tvungen googla. Nu verkar det som att Tindra har alla symptomer på detta. Jag kanske bara är nojig, ingen aning. Men sjukdomen börjar som en vanlig förkylning med feber, ont i halsen, hosta och allmän sjukdomskänsla. Ja hon har som sagt "varit" sjuk. Illamående och kräkningar kan förekomma. Hon spydde lite imorse. Inga mängder men ändå, hon kan ju vara illamående för det? Och prickar i massor.. Ja se själva:



Ett till symptom var även röda kinder. Och det har hon också haft, eller ja, hon har.. Jag tycker ju även läpparna är väldigt röda på henne men det vet jag inte om det beror på detta. Så det blir till att ringa bvc det första jag gör imorgonbitti. För är det scharlakansfeber måste hon få penicillin och då kan hon iaf gå till dagis om 2 dagar liksom. För då skulle hon vara fri från att smitta andra. Men som sagt. Jag är ingen doktor så jag kan inte bedömma eller ställa diagnoser. Säkert bara jag som nojjar i onödan men hellre det än att inte bry sig, eller hur? Men vad tror ni? Någon som har barn som haft scharlakansfeber??

P.s. Bilderna från mässan kommer imorn. Orkar verkligen inte nu.. D.s

Kommentarer
Postat av: Jennyli

Nämen stackars! Ja, vattkoppor är det inte iaf, o de kan du ju vara tacksam över =) För det tar tiiiid innan de bir smittfria från det! Typ två veckor.. Men det där såg inge kul ut :S Kliar det på henne oxå?

2009-11-08 @ 19:13:40
URL: http://ddb.blogg.se/
Postat av: Nina ♡

Stackars..



vet att det är flera som fått sådär nyligen. vet inte om de är något som går? ja hoppas det löser sig fort å att hon mår bättre snart.

2009-11-08 @ 22:12:03
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: Eva

Krya på dig Tindra!



Tyvärr har jag ingen aning om vad det kan vara, vi har inte kommit in i barnsjukdoms träsket ännu men det är väl inte långt undan.



Hoppas att du sover länge och gott i natt nu =)

2009-11-08 @ 22:29:40
URL: http://taweret.blogg.se/
Postat av: Anki

Hur är dom där utslagen? man ser ju inte så mycket på kort..e dom som små "allergi" utslag el blås liknande? Robin hade liknande över hela kroppen och samma symptom och dom sa 3 dagars febern fast den varar längre då...inge kul...han fick leva på glass typ under den tiden..is glass..

2009-11-08 @ 23:21:04
URL: http://mammaanki.blogg.se/
Postat av: Emelie

Oj, så där hade Natalie också för ett tag sen, men på sjukhuset fick vi diagnosen BLÖJEKSEM :O Dom sa att det inte blev ett vanligt eksem om det är något i blöjan dom inte tål. Har du nyligen bytt blöjor?? för vi hade använt dom i typ 2-3 månader innan hon fick så där :S

2009-11-09 @ 11:36:19
Postat av: Katja

Men stackars lilla killen juh =(

Nååå.. vad gör man åt det isf? Pencillin?

2009-11-09 @ 11:38:56
URL: http://smultronduvan.blogg.se/
Postat av: Jenny

Stackars liten!! Det jag vill ändra på i bloggen är att ha vit text ist för röd, samt ändra teckensnittet på texten:-)

2009-11-09 @ 12:00:58
URL: http://jeanny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0