Vecka 24 (23+0)

Ja då går man in i en ny vecka igen. Känns fortfarande som att tiden står stilla. Men som sagt, det måste ju vara för att jag blev flyttad så långt på ultraljudet. Nåja, det blir nog bra.

Vad händer i magen då? Jo detta:

Även om barnet fortfarande får syre genom moderkakan så börjar lungorna att producera surfactant för att förbereda fostret inför ett liv på utsidan. Det är ett ämne som gör att alveolerna hålls utspända så att lungorna inte kollapsar och klibbar ihop sig när vi andas ut. Innerörat är nu helt utvecklat och fostret kan känna skillnad på upp och ned. Innerörat kontrollerar nämligen balansen.

Och såhär står det "om mig":

Din fundus, det vill säga toppen av livmodern, har nått över naveln. Du känner fostrets rörelser väl och kanske kan du till och med avgöra när fostret är vaket och när det sover.

Det är vanligt med halsbränna, ryggont, täta urinträngningar och ont i benen. Vissa kvinnor samlar vatten i vävnader och får svullna ben, framför allt på eftermiddagar och kvällar. Lägg upp benen när du sitter och lägg en kudde under benen när du sover. Du kan också använda stödstrumpor för att lindra besvären.

Ungefär två procent av alla gravida kvinnor drabbas av havandeskapsförgiftning. Oftast sker det i slutet av graviditeten, det är ovanligt att man drabbas av det innan vecka 24. De vanligaste symptomen är svullna händer, svullna fötter eller svullet ansikte samt en snabb viktökning. Tack vare regelbundna blod- och urinkontroller på mödravårdscentralen kan tillståndet nästan alltid upptäckas innan det blir allvarligt.

 

NO SHIT att toppen av livmodern har gått över naveln? Det har ju varit så läääänge tycker jag. Nu känns det att bebisen mer och mer närmar sig mina revben!? Sitter jag framåtlutad kan jag få några sparkar på revbenen faktiskt. Så jaa, men det är väl som med allt annat. Individuellt. Viktökning på mig har jag ingen aning om. Jag har ju inte fått väga mig sedan inskrivningen i juni, haha! Jaja, vi får väl se. Jag ska ju till barnmorskan igen den 15eptember.

Nää men en magbild kanske vi kan bjuda på för att avsluta detta inlägg kanske?


Kommentarer
Postat av: Mindy

Godmorgon gumman..Nu känner jag igen sidan...blir lätt förvirrad när man ändra om hedern...Hoppas att du får en skön tisdag..Vad tiden går snabbt med våra bebisar i magen..snart är de hos oss.kram

2009-09-08 @ 09:56:57
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Mindy

Än tycker jag att min tid går snabbt med min prins i magen.kanske blir det annerlunda längre fram eller den sista tiden..Skoj att ändra om man kan det..jag känner inte till hur man gör,,så jag håller mig till den bloggen jag har..kanske ändrar det längre fram nä lillen är hos oss om man har tid för bloggen..Ok hur många veckor blev du fram eller bakaskuten på*?..HA en skön tisdag.kram

2009-09-08 @ 10:50:59
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: malin

whaa. den börjar bli stor nu ^^....

sv: hahha....Ne men du ville du hjälpa mig med en design :D

2009-09-08 @ 22:26:14
URL: http://maliich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0