Ett inlägg om Tindra

Ska skriva två sånna här inlägg faktiskt. Ett om Tindra och ett om Molly, men vi börjar med Tindra. Så kan jag skriva om Molly ikväll. Dom utvecklas ju i rasande fart!

Vart ska jag börja? Ja, potträningen anser jag nu vara fullständig. Hon går inte i blöja dagtid och inte heller när hon sover sin vila på dagarna har hon blöja. Olyckor händer men oftast bara när hon är på dagis och "glömmer bort sig". Kampen om nätterna ska vi snart börja med också tänkte jag. Men jag vill vänta tills jag vet att hon kan hålla sig helt torr på dagis i mer än en dag. Sen kommer vi ta upp kampen och det kommer jag nog skriva om i bloggen med. Ska ta och köpa sånnadär engångsunderlägg som man kan lägga i sängen. Men som sagt, jag återkommer om detta.

Hon håller på att få tänder. Alla fyra "huggtänder" är påväg upp på samma gång. Där ett tag trodde jag inte att hon skulle få dom, haha! Men nu jäklarns. 2 stycken har spruckit igenom så nu är det 2 kvar. Sina 25-månaderständer fick hon innan hon fyllde 2 år. Så snart är munnen komplett, hehe.

Hon har ett jäkla humör och har börjat störa sig på att Molly gärna vill leka med hennes lego. Kommer hon för nära Tindra så skriker Tindra åt henne "AJA BAJA MOLLY!!" och viftar med fingret, haha! Pratar gör hon ju med, men det vet ni ju redan. Hon sjunger en massa också och hennes favoritreklam på tv är bredbandsbolagets reklam. För dom sjunger ju "upplev mer, upplev mer, upplev mer med bredbandsbolaget" och då står alltid Tindra och sjunger "uppev mee uppev meee" och så vidare.

Hon har även lärt sig cykla på 3-hjuling. Hon trampar och har börjat få upp en jäkla fart! Tyvärr vill hon inte cykla på sin egen utan alla andras är mycket roligare, hehe. Så nästa vår kommer hon att få en "riktig" cykel med stödhjul. Om hon inte får en i julklapp av tomten, moahaha!

En till kamp vi ska ta upp snart är nappen. Får se hur det går, hon går ju med nappen i truten en gång och jämt tycker jag. Men ska i alla fall börja med att ta bort den dagtid och att hon bara får ha den när hon sover. Det är i alla fall en början. Sen får vi se om vi ska ge nappen till tomten eller om vi får bort den tidigare. Problemet med detta är ju att Molly använder samma typ av nappar. Så jag kan ju inte direkt slänga alla nappar vi äger och har. Nåja, ska försöka planera detta. I värsta fall får väl Molly sluta hon med, men vad ska hon då ha som tröst eftersom jag inte kan amma? Aja, det blir säkert bra.

Vad kan jag mer skriva då? Jo jag måste ju skriva om henne sjujäkla minne! Hon kommer ihåg att på julafton kommer tomten och av tomten får man paket! Hon kommer ihåg att hon var på skara sommarland med Cornelia och att dom badade och kollade på Musse Pigg i stugan. Detta kan hon berätta om man frågar henne liksom. Helt galet! Är det normalt att ha ett så bra minne när man är så liten? Hon var liksom 1½ år när hon träffade tomten senast?! Och hon minns sina mostrar fastän det var längesen dom båda var här. Hon kommer ihåg att vi skjutsade Jennifer till tåget för att hon skulle åka tåg hem.

Nää, nu får det nog räcka för denna gången. Nu får jag snart göra lite mat och sen mysa med mina barn. Dom ska få bada ikväll båda två! Ser ut som två lortgrisar, haha! Men jag skriver ett inlägg om Molly senare så har ni verkligen nått att läsa..det blir väl fjärde inlägget för idag det jag kommer skriva om henne, haha! Aja, ibland har man bara extra med lust att blogga.

Ha nu en fortsatt trevlig eftermiddag och kväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0