Mycket som stämmer!

Jag blir nu tvungen att göra ännu ett inlägg efter att ha läst en lista för hundrafemtioelfte gången. Men nu känner jag att det verkligen är mycket som stämmer. Jag kommer först visa er listan sen kommer jag "reflektera" och skriva lite om den, hehe. Enjoy!

Du vet att du är mamma när...
- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.
- Du hittar durkslaget i toalettstolen.
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60.
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
- Du har bara tid att raka det ena benet.
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.
- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot.

Sova 6 timmar i sträck? Det har jag nog inte gjort sen jag hade gått halvvägs i graviditeten.. Sen blev det obekvämt. Men eftersom jag fortfarande kommer ihåg någrlunda när jag sov 6 timmar i sträck senast så kanske jag inte ska kalla mig för mamma ännu? Men en sovmorgon till 8, ja det kallar jag en sovmorgon och visst är det skönt?!
 Durkslaget har jag aldrig hittat i toalettstolen men däremot hittade jag Tindras ena vällingflaska inne i hennes garderob imorse.. Den stod på hyllan längst upp så jag vet med säkerhet att det inte är hon som ställt den där..
 Varenda gång jag går in i en klädaffär (som även säljer barnkläder) så hamnar jag på barnavdelningen. JÄMT! Går jag in på gina tricot så springer jag igenom affären, gluttar lite men sen vill jag in på Lindex för att jag vet att där finns roligare saker att titta på (läs barnkläder eftersom jag inte alls gillar Lindex annars).
 Ja nu finns ingen tid för bio men man kan ju alltid glo på filmerna när dom kommer på dvd. För då kan jag gå i mina halvrena kläder utan att någon bryr sig, för det finns inget som stämmer lika bra som det, haha!
 Jag gillar däremot inte sempers aprikospuré. Tycker att den smakar vatten! Men jag vet att Tindra älskade den när hon var liten (där kom det igen! När hon var liten..).
 Is bakom allt! Bappis är favoritordet här hemma. För er som inte har småbarn eller som helt enkelt inte förstår innebörden så är detta nappen. Men annars tror jag inte att vi har så många -is. Dagis och bappis. Men vi har massa andra egenpåhittade ord som tissan (snutten), gilja (välling), uouo (dammsugare) och bissen (bebisen) är några av orden.
 Vi har inte börjat läsa så mycket böcker ännu då Tindra inte är ett dugg intresserad (och Mollan är för liten) men jag måste erkänna att jag kallar, dagligen, Jesper för pappa! I alla fall så länge barnen är vakna..
 Och på punkten att skicka lönnmördare på barn som gör sönder våra barns leksaker så känner jag igen Jesper. Jag är mer lugn i det hela medan Jesper brusar upp sig så fort en annan unge kastat en snöboll på våran "uppfart". Grannens ungar puttade omkull den lilla snögubben som Tindra och farmor gjorde medan vi var på bb och Jesper blev så förbannad att han visste nog inte riktigt vart han skulle ta vägen! Han gick själv ut och ställde upp den igen.. Jag tar det mesta med en nypa salt eftersom jag vet att våra små änglar förmodligen kommer göra något liknande själv om en inte allt för lång framtid.. Kan ju också tillägga att Tindra antagligen inte brydde sig om den snögubben skulle vara hel en dag eller 2 år, hon kommer nog inte ens ihåg att hon gjort den. Så inga tårar från hennes sida.
 Vem fan har tid att raka benen? Jag har inte haft tid att raka nått av mina men sen någon vecka innan jul! Snacka om att man börjar likna en riktig grottmänniska! Tacka fan för att det är vinter! Enda tiden jag har är när jag tar en dusch på 5 minuter eller om jag måste skita, då får jag i alla fall vara ifred en stund. Förutom nu..barnen sover! Tjiihoo! Då pysslar jag dock med annat skoj..men jag återkommer till detta snart..
 Jag fångar inga spyor i händerna. Punkt!
 Ang. barnvakt så kan inte detta stämma mer! Det enda jag och Jesper brukar prata om när vi är ute (när det händer) är nog barnen. Nu har vi inte haft barnvakt åt båda ännu men när bara Tindra fanns. Då satt vi och pratade om hur söt hon var när hon gjorde en viss sak eller hur mycket vi saknar henne. Jag skickar flera sms för att fråga så att Tindra mår bra, om hon somnade fort och om hon sover lugnt. Jag är nog lite hönsmamma tror jag.
 Jag använder faktiskt inte mitt eget saliv för att tvätta barnen i ansiktet. Jag tar en våtservett. Snabbt och enkelt och förmodligen mer hygieniskt.
 Barnkläderna! Jag vill bara bli av med dom! Dom som inte används och dom som är för små vill jag bara slänga åt fanders! Tycker att dom är ivägen och tar bara onödig plats. Dock kommer jag spara både Tindras och Mollys "första plagg" som vi själva köpt åt dom. Kan vara kul för dom att ha när dom blir stora. Och vill dom inte ha kläderna får dom väl slänga det då. Jag hade i alla fall velat ha mitt första plagg. Har bara mina första skor kvar.
 Jag kanske inte säger den meningen dagligen.. Att moderskapet inte är någonting för mig. Men jag tänker det ganska ofta. Speciellt om jag inte fått sova ordentligt på natten. Då orkar jag inte lika mycket och då känner jag bara, NÄÄ! Vad fasen har jag gett mig in på? Jag är världens sämsta mamma! Även om så kanske inte är fallet så är det i alla fall så det känns ganska ofta..

OJ! Detta blev kanske i längsta laget, haha! Men jag var bara tvungen eftersom jag tycker att det stämmer så jäkla bra egentligen. Men för att återkomma vad jag gör på min egentid på kvällarna när barnen sover och maken är på jobbet. Jaa detta kanske kan tala för sig själv:



Okej, jag kanske inte sitter och tar självporträtt varje kväll men jag fotar mycket. Nu har jag dock lite dålig fantasi och bilderna blir få. Men denna bilden tog jag ikväll med ett stearinljus som enda ljuskälla. Blir rätt varma färger då. Sen sitter jag och pillar endel i photoshop när jag känner för det. Så under kvällarna vill jag inte tänka på något speciellt och då hjälper det att sitta vid datorn. Jag älskar min egentid!

Nu ska jag alldeles strax lägga mig i sängen och fortsätta läsa Scott Kelbys andra bok. Man kanske kan få sig lite bra tips, vem vet?

Kommentarer
Postat av: mamma

Det där känner jag så väl igen och ja!! Och jag kommer så väl i håg en tjej som sagt... Jag ska aldrig ha barn och jag ska aldrig gifta mej och detta så sent som när hon var så där 15-16 år... Men den tjejen växte upp och vart både en helt suveränt vacker.super smart,duktig.. både gift och 2 otroligt fina tjejer och hon heter MALIN INGA ELISABET numer alltså FRU ANDERSSON kramar från en stolt mamma

2010-02-08 @ 09:11:35
Postat av: emma-mamma till meja

Haha... jag njuter av sovmorgon till 07... till 8 känns som att det aldrig mer kommer att hända :)

2010-02-08 @ 10:43:29
URL: http://emmaoskrutten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0