Vilken dag!

Igår pratar jag om nu. Vi hade egentligen tänkt stanna hemma så Jesper kunde åka själv och hämta lite grejer i Habo åt sin bror. Men jag ville inte stanna hemma själv så vi åkte med ändå hela familjen! Så vi åkte vid 11.30 eller nått sånt. Men på hemvägen sen drog det ut på tiden mer än vi trodde. Beror ju dock på oss själva egentligen. Vi stannade för att Tindra sa att hon var "bajsig" men hon kissade bara. Sen stannade vi på godisfabriken i Mullsjö och ja, det kändes som att vi stannade hundra gånger. Trodde inte att vi skulle komma hem fören vid 21! Men det gick såpass snabbt att lossa släpet hos Björn så vi var hemma redan vid 19.30 igen. Vilket var skönt! Då satt alla våra grannar ute här på framsidan. Så när jag lagt Molly så satte jag mig där ute med när Jesper åkte och lämnade tillbaka kärran. Då bestämde vi oss för att Jesper skulle åka och hämta pizza på Atlantic och samtidigt hämta grannens pojkvän så vid 21 fick vi käka. Ja vi hade ju givetvis käkat under dagen med, men den pizzan satt fint! Till och med Tindra åt ett par bitar! Då vet man att det är bra! Nåja, sen var det sängdags för Tindra och vi tog oss ett par öl. Ja inte många..men man är ändå gött seg i huvudet idag. Sent blev det med! Vi kom väl inte i säng fören vid 2 tror jag! Men det var i alla fall väldigt trevligt!

Idag ska vi hem till Jespers mormor vid 13.30. Ikväll blir det grillning med grannarna igen. Ska bli väldigt gott! Jag är jättesugen på grillat och ändå var det inte längesen vi grillade, förra fredagen. Men det är ju så fruktansvärt gott! Tror minsann att vi ska slå på stort och grilla grillraket idag. Vet ni inte vad det är så ser den ut såhär:


(bild lånad från google)

Det är svingott! Och oerhört mycket kött, haha!

Linda: jag äter nästan aldrig godis eller ...

img_5826 (MMS)

Linda: jag äter nästan aldrig godis eller dricker dricka. Sen tränar jag 3-4 gånger i veckan och går långpromenader med hunden nästan dagligen, har nog inget annat knep faktiskt. Men det funkar för mig i alla fall.  Btw, visst har vi en snygg katt? Haha!


Dagens outfit får bli leggings, shorts och...

img_2026 (MMS)

Dagens outfit får bli leggings, shorts och skjorta. Simpelt och skönt i värmen!


Bindhinnekatarr!

Det är var jag har fått i ögat. Tydligen en vanlig sjukdom om man ska tro på wikipedia (och det gör man väl?). Såhär står det om sjukdomen där:

Bindhinnekatarr, bindehinnekatarr, eller ögonkatarr, konjunktivit, är den vanligaste ögonsjukdomen. Bindhinnekatarren uppstår oftast vid infektion av ögats bindhinna orsakad av bakterier eller virus, mer sällan av svampar.

Så nu har jag fått en antibiotikasalva som jag ska smörja med 4 gånger om dagen i 5-7 dagar. Så vi får hoppas att det går tillbaka snabbt. Det är inte vidare skönt kan jag lova! Svider, kliar och geggas till tusen! Blä! Jag mms:ade in en bild till bloggen men den har väl inte kommit upp än. Så den kommer nog snart. Då får ni se hur jag såg ut imorse. Och jag ser likadan ut nu om inte värre. Det är alltid värre på kvällen.

Annars har vi haft en hyfsat bra dag. Åt en braklunch på Krogen (ja stället heter så för er som inte vet) och sen hämtade vi lite grejer på Björns kontor som jag ska fota. Eller jag har fotat dom men jag orkar inte ta tag i redigeringen idag, p.g.a ögat. Så det gör jag imorn. Sen hämtade vi barnen och var ute och lekte fram till sängdags. Tindra sa till och med till mig att hon ville sova, och det händer ALDRIG! Då är hon trött! Men hon fick bada en stund först och sen gick hon glatt och lade sig. Det ska jag också göra snart, tänkte bara uppdatera er om läget och kolla om det finns nått jobb till mig.

P.s. Bilden hade kommit upp innan jag uppdaterade, så den finns under detta inlägg! D.s.

Såhär såg jag ut imorse och jag ser nog ut...

img_3178 (MMS)

Såhär såg jag ut imorse och jag ser nog ut så nu med. Helt psyko! Jag skriver vad jag har sen..


Jahapp!

Idag får det bli en tripp till vårdcentralen. Definitivt! Mitt öga är så svullet så jag ser misshandlad ut! Och så geggas det och rinner och kliar. Jag fick inte upp ögat imorse när jag klev upp utan fick gå in på toa och badda med vatten, tillslut fick jag upp det. Men det är inte skönt kan jag lova! Och om ni vill ha en äcklig beskrivning så kommer den här, andra kan sluta läsa! När jag hade fått upp ett liiitet hål för ögat så forsade det ut gult var! Bokstavligt talat! Det var så jävla äckligt! Så jag fick stå och tvätta ögat länge innan jag kunde få upp det helt och få bort allt klet. INTE fräscht! Så jag ringde till vårdcentralen det första jag gjorde (efter välling) och dom skulle ringa tillbaka till mig runt 11.20. Jag blir galen snart!

Men en positiv sak i det hela är att jag vann en PoP (Polarn o Pyret)-jacka till Tindra igår för hela 66kr plus frakt! DET mina vänner - är INTE dåligt!

Ajajaj!

Då var det dags för nästa öga. Man kan ju undra om det är ögoninflamation.. Jag ska i alla fall ringa till vårdcentralen imorn och rådfråga om det kan vara det eller om det bara finns några ögondroppar man kan köpa. Det känns som att jag fått plitor under ögonlocket som ligger och skaver, ögat geggas och tåras hela tiden, det är svullet och kliar och totalt rödsprängt, vad tror ni?

Det fick i alla fall bli ett pass med body pump idag. Lika härligt varje gång. Och denna gången blev jag lika härligt skakig i hela kroppen och det känns att den fått arbeta! Sen pressade jag mig själv lite extra idag med bara för att få känna den där extra rushen i kroppen. GRYMT skönt! Så dagens träning har alltså blivit:
Promenad 2 timmar (med stoppen på spara, posten och konsum inräknat, promenadtid ca. 1,5 timme)
Bodypump 60 minuter
En bra dag med andra ord!

Imorn när jag lämnat kidsen på dagis ska jag gå bort och hämta Thea och sen blir det en långprommis med hundarna. Ska avsluta med lite bus i fårhagen tänkte jag. Sen blir det en lunch på stan med Jespers bror och sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Kanske en tripp till vårdcentralen med ögat, det får vi väl se..

Orkar inte!

Nää, jag orkar faktiskt inte dra mig till gymmet nu! Känns som att jag har gått runt halva Uddevalla för att få tag på ett grönt kuvert för att skicka iväg eran tandkräm (ni som vunnit). Men nu är dom ivägskickade i alla fall och promenaden slutade på 7,1km. Så det var inte så farligt som det låter egentligen. Men det blev en härlig promenad även om vädret inte var det bästa. Det blåste och var kallt, men nu har jag en hund som blev oerhört trött och slocknade efter lite mat och vatten. Själv sitter jag och glufsar i mig ett päron - mums! Nää, nu tänker jag sitta här och bara vara för en gångs skull!



Edit: Jag sticker iväg och tränar ikväll istället! Body pump! YEAH!

Fick hem jackan!

Jag fick hem jackan idag. Ni vet, den jag köpte åt Molly men trodde skulle vara alldeles för stor? Den sitter jättebra! Är liite stor men superduperfin! Så nu ska jag bara köpa en jacka till Tindra med. För er som inte minns så ser jackan ut såhär:


(bilden är tagen från annonsen)

Vet inte..

Vet inte riktigt om klänningen sitter bättre nu. Eller gör den det?



Ursäkta den dåliga bildkvaliten men jag beskar bilden i paint. Sitter vid fel dator och ORKAR verkligen inte gå till den andra..så..jaa.. Men vad tror ni? Sitter den bättre nu än då?

Äntligen!

Jag har varit toksugen på tacos ett tag nu och hela dagen igår gick jag bara och längtade. Då fick jag ett sms av Jesper att han var sugen på tacos. Som att han satt och läste mina tankar! Så vi bestämde oss för att vi skulle äta det idag, äntligen! Jag längtar till middagen..

Imorn blir det en riktig långpromenad. Vi ska gå till posten på edingsvägen så att jag kan skicka iväg eran tandkräm (ni som vann) och sen hem igen. Vet inte hur långt det är dit men jag ska försöka komma ihåg att starta "appen" så får jag ju veta det. Sen funderar jag faktiskt på att dra till gymmet efter det. Var ett tag sen nu (igen) så jag känner mig taggad. Problemet är bara att jag inte längre har några träningsbyxor och även mina skor har gått sönder. Men skorna går i alla fall att använda ett tag till, sen får jag väl rota fram mina shorts eller nått så det löser sig.

Kan även berätta för er att jag (snart) ska göra en ny tatuering! Jag ska göra en massa stjärnor på vristen. Lär väl göra skitont men det är ju så snyggt med stjärnor! Jag älskar stjärnor.. Får se vilken dag det blir bara, förhoppningsvis nu i veckan kanske. Iiih jag är spännd! Ni får väl se bildbevis sen när den är gjord. Ni ska även få en bild ikväll eller nått. Jag har nämligen tagit en bild på mig i samma klänning som jag hade på mig på "fettobilden" i tidigare inlägg. Jag tror att den sitter lite bättre nu men det kan ni avgöra. Om ni inte minns bilden så kommer den här igen..



Här kanske det syns lite bättre..


Promenad och vägning!

Glömde ju väga mig igår, haha! Nåja, jag har i alla fall gått ner.. Eller jaa, jag pendlar lite i vikt hela tiden. Mellan 65,9 och 66,8. Idag stod dock vågen på 66,5. Känns bra!

Promenaden idag då? Jo, jag och grannen Helena hade tänkt ta en promenad på egonspåret. Men då håller dom på att avverka en massa skog där - tyvärr! Så vi fick ta en annan runda som i slutändan blev 2,8km.

Grattis älskling!!



Grattis till min gamle man som fyller 28 år idag!!
Älskar dig!!!


Några bilder..

Jag gjorde ett försök till att fota mina ungar bland vitsipporna idag.. Gick dock inget vidare.. Att få dom två att sitta stilla bredvid varandra var svårare än jag trodde..sen att båda kanske kunde ha tittat in i kameran, eller i alla fall tittat åt mitt hål det var stört omöjligt! Jag fick EN bild som jag blev nöjd med (trots att hon inte tittade mot mig) och det är denna:



Så såg jag nu att man ser snoret rinna och att hon faktiskt blundar! Hmm, aja.. Men här får ni resten av bilderna ändå..















Som ni ser är det ett helt hav med vitsippor! Men jag kanske får göra ett nytt försök på fredag eller så, då kan Jesper följa med och assistera mig! Men jag tog lite fler bilder när vi var ute. Där är nästan bara Molly med. Enda bilden jag fick av Tindra var på hennes rygg..




(notera studsbollen som hon kastat iväg!)







Ja, det var alla bilder för denna gången! Imorn tänkte jag att jag skulle försöka ta en bild på mig i samma klänning som i föregående inlägg. Får se om den sitter bättre nu med tanke på att storleken på den tydligen var 38/40! Fy vad jag mår dåligt när jag tittar på bilden...

Fetto!!!

Alltså jag skäms..har jag verkligen sett ut så? Kollade på bilder från  förra året vid denna tiden. Igår var nämligen ett helt år sedan Molly döptes! Och jisses.. Kolla själva!



Har jag verkligen varit så stor?? Inte undra på att knäppisen på fjordfestivalen tyckte att jag såg gravid ut..herregud..!!

Utlottningen avslutad!

Vinnarna i utlottningen av tandkrämen är:

Anki, Emelie, mamma, Michaela och Jennifer!

Jag tog hjälp av random.org för att få fram ett rättvist resultat! Så ni som vunnit får skicka era adresser till mig! Jennifer och mamma får dock sin tandkräm när mamma varit här, orkar inte skicka.. Men skicka era adresser på [email protected]


Sena kvällar..

Nu har Tindra fått 3 sena kvällar på rad, så ikväll ska hon i säng i tid, det vill jag lova! Hon ska ju orka gå till dagis imorn. Även Molly fick en sen kväll igår och hon var TRÖTT! Hon somnade i bilen påväg hem från Brastad men vaknade efter en liten stund och var ledsen. Jag lade henne i sin säng när vi kom hem och hon somnade direkt. Men sen vaknade hon gång på gång och var jätteledsen och det verkade nästan som att hon hade ont någonstans. Hon sprattlade och sparkade med benen och blev bara mer ledsen. Hon håller ju på att få tänder (en av dom har spruckit igenom) så jag misstänkte att det var det så hon fick lite ipren. Hon lade sig igen men fick inte sova länge utan vaknade igen. Då tog Jesper upp henne och hon fick lägga sig bredvid mig i soffan, där låg hon och mös en stund, sen fick hon en flaska välling och sen fick hon gå och lägga sig igen. Då somnade dock även jag så jag vet inte om hon somnade ordentligt efter det..

Nåja, nu ligger hon och vilar igen och när hon vaknar så tänkte jag att vi skulle gå ut. Jag funderar på att ta en promenad med ungarna och kanske leta upp lite vitsippor (lär inte behöva leta för det finns ÖVERALLT!) och kanske ta en fin vårbild på dom två tillsammans. Jag vet ett ställe där det inte kommer så mycket direkt solljus så jag hoppas vi kan få till nått fint. Men det är så svårt när man är själv, hehe. Får väl se hur det går. Det lär ni märka sen i så fall..

Kompensation!

Oj då! Jag bloggade alltså inte ens en gång igår? Det är inte likt mig.. Brukar i alla fall lyckas slänga iväg en mobilblogg men inte ens det? Dååålig stil! Men jag hoppas att jag kan kompensera upp detta med MÅNGA bilder! Börjar med bilder från i fredags..







Busfröna Tindra och Oscar lekte bra tillsammans. Vi var borta hos grannarna (Oscars föräldrar) Helena och Mikael och grillade och umgicks och det uppskaddade Tindra. Ja, jag med för den delen! Det var en riktigt trevlig dag och kväll i fredags, och Tindra lade sig inte fören 21.30. Men hon lekte ju med alla andra barn så varför tvinga in henne i sängen?

Nu kommer lite bilder från Liseberg. Det var dock tröttsamt att bära med sig systemkameran så den var inlåst största delen av dagen. Måste verkligen se till att fixa mig en kompaktkamera. Ingen som vill ge mig en för tidig födelsedagspresent? Haha! Jag fyller ju faktiskt 25! Nåja, här är bilderna som togs..och det blev endel ändå..










(Såhär går det när man ska ta en fin bild på dom två, den ena blundar och den andra tittar bort)






























(Detta var ju en fiffig manick! Hade inte Tindra slutat med nappen tidigare hade hon fått göra det där och då!)















En blandad kompott blev det. Men hela Liseberg stod i full blom, björkarna hade slagit ut och så även körsbärsträden som ni ser. Det var helmysigt faktiskt! Men nu hinner inte jag mer idag. Fullt upp som vanligt! Först lämna tillbaka hyrbilen, sen torp och sen ska vi på kalas! Så vi får se om jag hinner/orkar skriva mer idag. Annars får ni ha en trevlig dag!

Är det detta som kallas barnarbete?

img_3715 (MMS)

Är det detta som kallas barnarbete?


Mums! Nu startas grillen!

img_0917 (MMS)

Mums! Nu startas grillen!


På begäran!

På begäran av min lillasyster Jennifer så har jag skaffat en "gillaknapp" i bloggen. Eller snarare en "Rekomenderaknapp". Denna ser ni alltså längst ner under varje inlägg.. Ni kan ju alltid testa om det funkar!

God morgon!

Tänkte börja med att säga att utlottningen av tandkrämen avslutar jag på söndag kväll! Så gå in och fortsätt kommentera! För er som missat så hittar ni utlottningen här: http://mandarinklyfta.se/2011/april/utlottning.html

Morgonen började 06.20 idag. Jag somnade rätt tidigt igår och har fått sova hyfsat mycket inatt men ändå är jag helt slut! Bara för att jag kollade på klockan när vi klev upp, hehe. Nåja, det blir nog bra. Vi har ju hunnit både busa, måla en teckning, äta frukost och marinera kött. Nu ska Molly få vila och sen när hon vaknar kommer vi förmodligen gå ut. Har en känsla av att detta kommer bli en riktig utedag! Jag lovade Tindra att vi skulle gå ner till lekplatsen så att hon får åka lite rutchkana, så vi får väl göra det. Sen kommer jag försöka få henne till att vila en stund för jag har en känsla av att detta kommer bli en lång dag! Jesper kommer ju hem ikväll, men jag vet inte riktigt vilken tid.

Ja, det återstår att se hur denna dagen kommer bli, men ungarna verkar vara på hyfsat bra humör så det ska nog gå bra. Molly verkar inte ha någon feber idag heller så det känns skönt! Hon snorar bara så förbaskat så det blir att ge henne nässpray sen.

Lider mot sitt slut..

Dagen alltså..den lider mot sitt slut. Jag själv är helt slut för den delen. Ungarna har precis lagt sig och Tindra har somnat. Hon röjde ju runt från 05.30 imorse så jag är inte förvånad. Molly däremot verkar aningens piggare just nu och det verkar även som att febern gett sig iväg. Hon står och gapar "jäjäjä" i sin säng, på bra humör alltså.. Får hoppas att hon somnar snart hon med. Då ska jag nog sätta mig på baksidan en stund och lapa sol och försöka varva ner efter denna dagen. Ladda med ny energi inför morgondagen. Men först tänkte jag visa lite bilder från igår och idag..börjar med gårdagens.. Bilderna är tagna på förmiddagen innan vi gick ut..













Som ni ser var inte Molly speciellt jättepigg igår. Men hon orkade vara ute en stund i alla fall, efter att ha fått vila en stund.. Sen tog jag även en bild på den söta klänningen som Tindra fick av farmor. Det är farmor som har stickat den och Molly fick en likadan. Har dock inte hunnit testa den på Molly ännu, men här får ni se den på Tindra!



Idag då? Ja jag kan börja med att visa en lite bättre bild på mitt cp-öga (även kallat!). Och sen ska ni få se på världens sötaste påskkärring!






Näe, detta får räcka för ikväll! Nu måste jag gå och smörja in mina armar, har fått solexem..

Utlottning!

Endel av er vet att jag är med i något som heter Buzzador. Nu har jag fått möjligheten att prova den nya tandkrämen Pepsodent white now! Det sägs att den tandkrämen ska göra tänderna vitare redan efter första borstningen. Jag är lite skeptisk dock, men värt ett försök. Jag fick ju även äran att prova deras tandborste Pepsodent white system. Så nu får man ju testa det i alla fall - återkommer med vad jag tyckte om detta vid ett senare tillfälle.

Anledningen till att jag skriver om detta är att jag faktiskt tänkte lotta ut lite tandkräm till er! Det är ett set om 3 små tuber och jag har 5 stycken "paket". Jag tänkte att 5 av mina ca. 100 läsare kan tycka att det är kul med lite tandkräm, haha!



Fast ni har ju då varit så oerhört dåliga på att kommentera det senaste så jag kanske inte ens behöver dra lott på vem som ska få dom...

Men är ni sugna på att testa en ny tandkräm så är det detta ni behöver göra:
1. Kommentera att ni vill vara med!
För en extralott kan ni skriva ett inlägg om utlottningen i eran blogg, men detta är dock inget krav..
OM ni inte har någon bloggadress så glöm för allt i världen INTE att skriva eran mailadress!!

Så kom igen nu! Lite tandkräm tackar väl ingen nej till? Haha!

Promenerat!

Blev ingen jättelång promenad idag. Bara på dryga 2km och det tog ungefär 23 minuter. Men vi gick i rask takt så det var skönt ändå. Jag har nämligen hittat en app till iPhonen som mäter destination och tid - ganska bra faktiskt! Så kom jag på idag att jag skulle testa den fastän det var flera veckor sedan jag laddade hem den, haha! Bra där! Men den mätte alltså 2km och på 23 minuter och det var ganska lagom för idag. Ska försöka komma ihåg att starta den varje gång vi går långpromenader. Är faktiskt rätt roligt att se hur långt man faktiskt går.

Ska även bli spännande att väga mig på måndag, för nu är jag verkligen påväg neråt igen och står inte stilla på stadiga 68kg. Känns bra i hela kroppen ska jag tala om!

Ett försök att visa hur brun jag blivit i ...

img_3485 (MMS)

Ett försök att visa hur brun jag blivit i ansiktet.. Jag tycker dock att man bara ser mitt svullna öga, haha!


Knas i ögat!

Igår kände jag att någon skit fastnat i ögat. Men jag kunde inget se när jag kollade. Det irriterade och kliade och jag försökte med alla medel att få ut det, men inget hjälpte. Till slut gick jag och badade ögat i vatten - bokstavligt talat! Då såg jag en ögonfrans ligga på ögat men jag fick fortfarande inte bort det! Så jag badade ögat några gånger till och då kändes det som att jag fick bort fransen. Men idag ser det ut som att jag har värsta ögoninflamationen. Ögat är rödsprängt och svullet. Ögat var även igenkletat imorse när jag klev upp till Molly vid 4-tiden så att jag inte fick upp det förutom med våld. Aja, det blir nog bra!

Nu ska jag snart göra Tindra iordning för att vara påskkärring på dagis. Gud så hon står här och hoppar och vill göra sig iordning, haha!

Utedag hela dagen!

Nästan i alla fall. Förmiddagen startades med städ, och det påminde mig att jag har tvätt i maskinen.. Jaja, jag får fixa det när jag bloggat färdigt. Ska även vika lite tvätt.. Hur som helst så vid 12-tiden när jag städat färdigt, väckt Jesper och vi ätit frukost tillsammans, och Molly hunnit vila för andra gången idag, så gick vi ut. Var ute en stund, gick på promenad med vovven och sen fick vi främmande av Jespers mamma. Hon kom med påskägg och supersöta, stickade klänningar till ungarna! Nu hann jag inte pröva Mollys klänning på Molly för hon har gått och lagt sig. Men jag kan visa klänningen på Tindra sen! Efter det blev det mat och sen gick vi ut igen. Så nu har vi varit ute från 12 till 17.40. Helt underbart väder har vi haft! Runt 20-21 grader hela dagen - härligt! Men Molly är inte riktigt kry och det märks, men hon blev tillräckligt pigg för att vara ute i alla fall, efter lite ipren.

Imorn kommer dock Tindra få gå till dagis. Dom ska ju ha påskfirande och vara utklädda till påskkärringar så då måste hon ju få vara med! Molly kommer dock få vara hemma även imorn. Men det blir nog bra. Har ju en hel massa att göra imorn. Först göra iordning Tindra till dagis, efter dagis blir det en långprommis med hunden, sen tar jag eventuellt bilen och åker ut till torp och handlar så att det är gjort innan vi ska väcka Jesper (om vi hinner!). När han klivit upp ska vi till Vänersborg och hämta en hyrbil som Jesper ska ha när han åker till Borås (Bockabyn) imorn kväll. Efter det ska vi hem och hämta Tindra och jag gissar att Jesper ska packa och greja så vi blir nog ute och leker. Sen får vi se vad det blir till middag imorn. Vi pratade om mcdonalds för att hinna äta hela familjen tillsammans innan han sticker.

Alltså jag har fått nått jäkla utslag på min hand. Jag vette tusan vad det är men det kliar så inni norden! Är som små prickar bara, dom är inte ens röda men upphöjda. Aja, det blir nog bra tillslut.

Nu ska jag göra Tindra iordning för sängen med. Hon är TRÖTT!
Kanske skriver senare..

Sjukstuga här igen!

Suck och åter suck! Molly är dålig. Feber och grejer. Aja, bara gilla läget. Bara synd om Tindra som gärna hade gått till dagis idag. Men är hon frisk imorn så kommer hon få gå, för då ska dom ha påskfirande och vara utklädda till påskkärringar. Det hade nog Tindra uppskattat! Så håll tummarna på att hon får vara frisk imorn i alla fall, så att hon kan gå dit!

Annars händer inte så mycket idag faktiskt. Ska snart passa på att städa lite medan Molly ligger och vilar och sen får vi besök av barnens farmor som ska komma hit med påskägg till dom. Skulle även behöva handla lite mat eftersom det sista i kylen tog slut igår, haha! Aja, det blir nog bra.

Nää, städning var det!

Utbildningsprat igen!

Jag har brännt mig på öronen, främst på höger öra! Och det är inte skönt för jag har typ fått utslag och det kliar som f-n! Nåja, jag har i alla fall märkt att jag blivit BRUN i ansiktet med, haha! Kors i taket! Till och med Krewer sa det till mig för en stund sen, att jag blivit väldigt brun i ansiktet. Detta bådar gott inför sommaren! Tindra har dessvärre också brännt sig i ansiktet. Vi har ju inte hunnit köpa någon solkräm ännu för vi trodde ju inte att solen och värmen skulle komma såhär snabbt. Och idag när vi var på apoteket glömdes det bort - såklart!

Nu var det egentligen inte solbränna jag skulle skriva om. Jag fick ett ganska intressant samtal idag. Kände inte igen numret så jag övervägde att inte svara, men tur att jag gjorde det. Det var folkhögskolan i grebbestad som ringde. Jag skickade ju in en ansökan dit tidigare iår till utbildningen grafisk kommunikation och han ville bara kolla om jag hade några frågor och även se så att jag förstod att man även måste läsa "allmänna ämnen" i samband med utbildningen. Och det visste jag ju och det var ju det som var tanken. Han kunde inte garantera mig en plats på stört men jag kommer få antagningsbesked under de närmsta veckorna! Så nu står jag ju i valet och kvalet om jag ska börja skolan där eller om jag ska läsa bara allmänna ämnen i Uddevalla.. Men jag blev ju gött sugen faktiskt. Och då vet jag också att jag har något att göra i ett helt år framöver och kan söka till högskolan först nästa höst. Men det kan väl vara värt det? Det är ju ändå ett intresseområde även om jag funderar på att bara ha det på hobbynivå..

Men den utbildningen kan ju även öppna för nya möjligheter. OM jag inte skulle komma in på sjuksköterskeutbildningen nästa höst så kanske jag kan få ett jobb på t.ex. en reklambyrå eller liknande och göra reklamblad, flyers eller andra grafiska grejer tills vidare. Jag kommer INTE ge upp drömmen om att bli barnmorska och jag SKA söka in till sjuksköterskeutbildningen men varför inte göra något jag tycker är roligt samtidigt som jag läser upp dom andra ämnena? Det är så jag tänker. Låter inte det ganska smart? Det tycker jag! Så förmodligen kommer jag att tacka ja till platsen i Grebbestad om jag blir erbjuden den. Det känns som att det skulle vara ett bra val för mig.

Näe, nu ska jag slänga ungarna i säng, bokstavligt talat! Haha!

Nu har mamma varit framme med saxen och le...

img_1920 (MMS)

Nu har mamma varit framme med saxen och lekt frisör! Tindra blev nöjd för plötsligt ser hon någonting igen haha!


Nu är det påskfint även på våran framsida....

img_4045 (MMS)

Nu är det påskfint även på våran framsida. Har även satt några fjädrar inne i riset som står i köksfönstret. Så fint så!


Fullt upp hela veckan!

Alltså det är verkligen fullt upp i veckan!

Idag: Måste till apoteket och kolla om vi har någon bricanyl kvar till Molly, annars får jag ringa bvc och kolla om dom kan skriva ut lite mer. Sen ska vi hem och städa. Eventuellt förbi ö&b först..
Onsdag: Jag och Malin ska göra ett nytt försök att fota där i skogen. Sen får vi nog besök på eftermiddagen.
Torsdag: Hämta hyrbil, Jesper ska packa den, sen blir det att äta innan han ska åka.
Fredag: Allena med ungarna, blir nog att grilla till middag tror jag. Får se om vi gör någon utflykt tillsammans eller om vi bara stannar hemma och är ute och mår gott.
Lördag: Eventuellt Liseberg på premiären.
Söndag: Kalas för Jespers lillasyster.

Så ja, det är ganska fullt ös. Men nu ska jag göra iordning ungarna för att gå till dagis. Molly kommer dock få vara hemma idag bara för att hon sovit så otroligt dåligt inatt..jag kommer vilja lägga henne och vila hemma för då sover hon bättre! Nåja, det blir nog bra. Hon får följa med och ränna istället. Tindra kommer dock få gå i alla fall!

Gravidbilder!

Tänkte visa några av gravidbilderna som togs på Melissa tidigare idag. Ni kommer få se dom svartvita versionerna av bildera. Blev faktiskt hyfsat nöjd!
















Varmt och härligt!

Vilket underbart väder vi har fått! 20 plusgrader i skuggan! Underbart! Började dagen idag med en promenad, blev inte så långt då vi gick för att leta björkris, och det hittade vi också! Så nu står en stor "buske" utanför på framsidan och har även ställt en mindre inne i köksfönstret. Ska bara se om jag kan hitta våra jäkla fjädrar, annars får jag åka ut och köpa nya, är ju inte dyrt direkt, haha!

Efter promenaden var genomförd så åkte jag hem till Melissa för att ta några bilder på henne och lillebror i magen. Det var trevligt och jag hoppas att bilderna blev lika trevliga! Har inte hunnit lägga in dom i datorn ännu då Jesper sitter vid "rätt" dator. Men jag får sätta mig med dom ikväll helt enkelt. Men dom såg i alla fall bra i kameran men det är inte säkert att dom blir lika bra när man ser dom i datorn sen. Men det blir nog bra ändå!

Nu ska vi snart hämta kidsen på dagis och sen blir det hem. Funderar på att ta på mig arbetsbyxorna och greja lite här ute. Kanske är dags att ta fram utemöblerna och sådär snart? Tänkte röja upp lite på både framsidan och baksidan, ser så tråkigt ut med alla löv och skräp som ligger överallt. För ute - det tänker jag vara idag!

Måndag - invägning!

Idag var det verkligen ett glädjande besked att ställa sig på vågen! Dagen kunde inte börja bättre trots en jobbig natt!

Min nuvarande vikt: 66,9kg

Förstå vad glad jag blev! Det var otroligt längesedan jag vägde såhär lite, haha! Så motivationen steg i taket igen och det ska bli väldigt skönt med en långpromenad såhär på morgonkvisten. Men först är det påklädning och dagis för mina kiddos!

Dagens träning!

Först har vi ju som sagt varit på promenad i 1,5 timme, men det har jag ju redan skrivit. Men sen har jag även varit iväg på ett pass Body Pump (60 min) igen. Lika härligt denna gången. Men nästa gång kommer jag öka ytterligare på benen, för det var knappt kämpigt, och lite kämpigt vill man ju ha det! Men ökade i alla fall på alla andra muskelgrupper så att jag kan känna mig nöjd ett tag framöver, för fy fan vad det kändes, haha!

Nåja, imorn är det invägning igen, får se hur det går då.. Men nu blir det sängen.. TRÖTT!


Bilder!!!

Idag när jag och Troja var på promenad så fotade jag faktiskt endel. Tänkte bjussa på dom bilderna.. Låter bilderna tala för sig själv helt enkelt. Finns dock EN bild bland dessa som jag funderar på att förstora, blev så nöjd!












Detta är platsen där jag och Malin skulle fota. Supermysigt och jättefint ljus!








Detta är bilden som jag funderar på att förstora..












Det är inte bara ett träd som vält i skogen denna vintern...










Detta har ungarna på dagis planterat. Det är kvarglömda byxor och stövlar som ingen saknat. Smart idé tyckte jag! Blev häftigt faktiskt!





Jaa, det var dom bilderna det! Återkommer senare med ett litet träningsinlägg!

Badtime innan läggdags. Sen ska jag iväg p...

img_7586 (MMS)

Badtime innan läggdags. Sen ska jag iväg på bodypump, gött!


Härlig promenad!

Har nästan precis kommit hem från en härlig promenad i vårvärmen! Underbart väder idag och bättre ska det bli under veckan. Kanske dags att börja rota fram sommarkläderna snart? Ska bli 21 grader varmt till veckan ju.. Jag och Troja var i alla fall ute och gick i nästan en och en halv timme. Tindra är med Malin och Ida och tittar på hästarna och Molly SKA sova men verkar inte riktigt med på noterna, haha! Själv tänkte jag passa på att städa lite.. Ser förjävligt ut här hemma, bokstavligt talat!

Dagens (och gårdagens) bestyr!

Igår var vi ju som sagt i Dingle och fixade oss sommardäck hemma hos Markus och Sophia. Då passade jag på att fota lite hästar. Men fick två bra bilder, haha! Det är inte lätt när man ska hålla koll på två kids samtidigt (så att dom inte springer in i elstängslet) som man vill fota. Därför jag alltid vill åka själv när jag ska fota något. Men här kommer dom två bilderna i alla fall.





Och det var dom bilderna som togs då jag inte behövde bry mig om elstängslet. För Markus och Sophia hade ett staket på deras sida av gården innan elstängslet kom, om ni fattar? Aja, sen fick jag kuta till Molly igen så fler bilder än så blev det icket. Och sen var ju däcken klara så vi åkte hem. Sen var vi ute och lekte och gjorde inte alls mycket däremellan, tills det blev läggdags för ungarna. Då lade vi dom och sen gick vi över till grannarna och grillade och hade mysigt!

Idag då? Dagen har gått hur fort som helst! Jag har inte riktigt hängt med själv.. Vi har egentligen inte gjort så mycket vettigt egentligen men jaa, den har gått snabbt ändå. Helt plötsligt var klockan 17.30 och det blev dags för kvällsbestyren för Molly. Tindra skulle dock få åka med mig till Trollhättan - dags för årets första race! Men hon var dock inte allt för exhalterad, för innan vi ens kommit upp på motorvägen, från Uddevalla, så sov hon. Men jag väckte henne när vi kom fram så att hon fick vara med. Det gick jättebra ganska länge, men när hon började bli less så blev hon ju trotsigare och jävligare än jaa.. Bäst att sätta punkt där. Så då åkte vi hem så att hon kunde få lägga sig. Behöver jag säga att hon förmodligen slocknade innan huvudet låg på kudden? Men nu tänkte jag faktiskt bjuda på lite bilder därifrån med.













































Ungefär efter den sista bilden togs så drog vi hem. Hon blev för jobbig och alla som vi stod och tjötade med drog också p.g.a att det blev så kallt, så då orkade vi inte vara kvar mer. Men det har varit en trevlig kväll och det var trevligt att träffa alla igen. Får hoppas att det inte dröjer så länge tills nästa gång!

Men nu ska jag inta sängläge! Ska orka med båda ungarna imorn med, hehe. Jesper jobbar ju imorn.. Så det lär nog vara full rulle från 06-tiden imorn eftersom ungarna sover i samma rum..

God natt!

Blir dålig uppdatering även idag. För ikvä...

img_8285 (MMS)

Blir dålig uppdatering även idag. För ikväll ska jag och Tindra åka på bilträff! Är ni sugna så är det ikväll klockan 19.00 på Saab i Trollhättan. Ses där!


Tråkväder...

Fy vilket tråkigt väder vi fick idag. Mulet och grått. Vi som hade tänkt grilla och grejer idag, men inte det! Får bli grill imorn istället, då skulle det i alla fall spricka upp på eftermiddagen. Så vi hoppas på det, för nu har vi då handlat för att grilla i alla fall, hehe. Ikväll blir det nått enklare, får se vad man hittar på.

Nu har vi i alla fall fixat sommardäcken så dom ska på sen i eftermiddag/kväll, sen får vi se vad som händer. Får i alla fall försöka röja undan lite här hemma..

Nyss vaknat!

Då har Tindra precis vaknat, hehe. Hon var lite trött idag tror jag. Hon väckte även Jesper så jag tycker att han lika gärna kan kliva upp han med! Jag höll mig ju vaken för att han skulle slippa böka med Tindra, då kan han kliva upp nu, haha!

Var det ingen som hade någon kommentar om utseendet på bloggen?

Jag har även bestämt att avvakta med jacka till Tindra. Jag ska testa den jackan jag köpte till Molly först. Kan hända att den är stor i storleken och då kommer Tindra få den istället, så får Molly en ny i mindre storlek. Jag får se hur den passar helt enkelt. Jag borde ju ha den hemma senast tisdag nästa vecka då hon jag köpte den av sa att hon skickar den samma dag som hon ser pengarna.

Nåja, vad händer idag då? Jo, vi ska ta oss en tripp ut till Dingle här när alla vaknat till liv ordentligt. Vi ska sätta på sommardäck på bilen. Sen ikväll var tanken att grilla med några grannar. Men vädret ser ju inte helt hundra ut. Men han ville ju att vi skulle fira SM-guldet till färjestad, inte mig emot! Glad att inte SAIK tog hem det i alla fall! Även om det är lite bittert att inte Luleå gjorde det.. Men det är ett år nästa år med, får satsa på det då!

Nää, nu ska jag hoppa in och boka ett pass på sportlife. Blir Body Pump på söndag igen! Kör hårt!

Ombyggnation igen!

Jaa, nu blev det visst en liten ombyggnation här i bloggen igen. Bytt bakgrund och gjort lite småpill. Personligen tycker jag att det blev bättre, men vad tycker ni? (Ser ni ingen förändring så tryck f5)

För er som inte minns/inte vet hur det såg ut innan så kommer här en liten påminnelse:

Före


Efter


Jag gillade det lila, kändes lite somrigt. Men det var inte JAG! Detta känns mer som jag. Jag har börjat gilla beigha (stavas?) toner, lite latte-toner. Jag kanske blir en äkta lattemorsa (höhö). Så vad säger ni? Bättre eller sämre? Ska fortsätta pilla och ändra lite färger senare. Då menar jag färger på rubriker och sånt. Känns inte som att lila passar in lika mycket där längre..

Lika som bär?

Jag har aldrig tyckt att våra ungar är speciellt lika varandra. Man kan se att dom är syskon men that´s it liksom! Men för ett tag sen såg jag en film på Tindra från när hon var ungefär lika gammal som Molly är nu och det var som att titta på Molly! Men när jag tittar på bilder vet jag inte om dom är så lika.. Jag har helt enkelt inga bra "jämförelsebilder". Men här hittade jag några som var någorlunda.. Är dom lika som bär?

Molly har ju i alla fall, definitivt, mer hår än vad Tindra hade i den åldern, haha! Och dom har/hade faktiskt för sig likadana miner, haha! Jaa, dom är nog rätt lika ändå..även om jag tar betydligt bättre bilder nu än då, om jag får säga det själv!

Molly börjar bli stor!

Lugna gatan här ikväll. Ni som hunnit läsa inlägget under har ju sett att Tindra åkte med sin farsa i lastbilen ikväll. Det var spännande serni! Hon har även hjälpt han att lasta tomgods. Hon blev överlycklig när vi frågade henne om hon ville åka med, och imorn är det ju inget dagis ändå så varför inte? Så nu är hon påväg ner till Halmstad för första gången i sitt liv!

Men nu var det inte Tindra jag skulle prata om, utan Molly! Vi var ju på bvc idag för vägning och mätning. Nu väger Molly 9980 gram och är 79cm lång! Om ni vill ha en liten jämförelse så vägde Tindra 9450 gram och var 77cm lång i samma ålder. Så Molly väger fortfarande ca. 0,5kg mer och är 2cm längre än Tindra, hehe. Hon kommer bli en lång tjej! Nästa besök är inte fören i Augusti, då med läkarbesök och vaccination. Ett försenat 18-månaders-besök blir det.

Jag har suttit och kollat på lite jackor på tradera åt ungarna. Jag orkar inte köpa nya för den korta tid dom egentligen används. Men hittade en som verkade vara i bra skick. Visserligen var den vit, men jag tyckte den var så snygg! Och när man ändå köper begagnat spelar det ju inte så himla stor roll om den skulle bli förstörd. Så resonerar jag i alla fall. Jag vann den för 50 spänn! Blir 98kr med frakt, helt överkomligt enligt mig. Såhär ser den ut:



Snygg, eller hur?! En vindanorakk. Dock kommer den bli väldigt stor på Molly då den var i storlek 92/98, men då kanske hon kan ha den i höst med.. Ja, det blir nog bra hur som helst. Nu sitter jag även och väntar på att en auktion på en jacka till Tindra ska gå ut. Det är en vindfleece som jag hoppas på!

Kan även passa på att säga att ni inte behöver vänta på bilder på Malin idag. Jag klantade till mig rejält och det blev inga bilder alls! Hundarna hade dock roligt i skogen och Troja fick bada, det var dock inte jättepoppis och hon gjorde inte om det, men Thea, hon badade hon!

Tindra hjälper farsan sin att lasta tomgod...

img_3007 (MMS)

Tindra hjälper farsan sin att lasta tomgods, och snabbt gick det! Nu är hon med sin pappa och jobbar i lastbilen, så själv blev man enbarnsmamma!


Troja, fina Troja!

Efter att ungarna lämnades på dagis så gick jag och Troja bort till tennisplanen. Min idé var att träna, så det gjorde vi också! Troja var däremot inte riktigt med på noterna i början, men jag var envis. Ser ingen mening med att ge upp. Så vi trixade vidare och hon ville bara busa. Så jag plockade av henne kopplet och gick runt där inne och hon följde efter som en svans. Sen tog jag på henne kopplet igen och så gick vi runt ganska sakta, mest för att känna på det innan vi började springa. Då gick det hur bra som helst, då fattade hon vinken ordentligt, hehe. Så vi sprang några varv, gjorde några diagonala svängar och ställde upp oss jättefint! Så länge jag inte rör henne när jag ställer upp henne står hon hur fint som helst, men ska jag hålla upp svansen, fixa ett ben eller nånting så sätter hon sig ner och man får börja om från början. Men träningen börjar hur som helst att kännas bättre, så det ska nog gå bra detta!

För er som inte vet vad vi pysslar med så är det ringträning/utställningsträning, om man kan kalla det så? Jag försöker hitta en bra takt att springa med Troja i en ring. Våran första utställning blir en nationell utställning i Lidköping den 7 maj. Ska bli väldigt spännande faktiskt! Sen ska vi även på en inoffare ute på Orust den 28 maj.


När vi hade tränat färdigt och jag bestämde mig för att vi skulle gå hemmåt så mötte vi grannarna Helena och Alexandra. Alexandra har en (med reservation för att säga fel, tycker alla är så lika) amstaffhanne. Troja kryper genast ihop och tyckte inte alls att han var jätterolig att möta. Jag hade satt mig ner vid det laget och jag hälsade på han. Troja morrade och var ihopkrupen hela tiden, småskällde lite och smög omkring bakom mig. Men så fort han vände ryggen till och gick och nosade någon annan stans så spetsade hon öronen och kikade vad han gjorde, då blev hon väldigt intresserad. Men det gick bra, vi satt kvar på backen ett tag och Troja kom fram då och då, pussade på mig och buffade lite med huvudet på mig och sen fäste hon återigen blicken på Alex´s hund (kommer inte ihåg vad han heter om ni undrar, haha!). Men sen gick vi hemmåt. Tror allt detta tog lite på krafterna för nu ligger hon och stensover här i soffan bredvid mig. Lilla tokfia. Det är bra att hon vilar, för om ca. 1 timme ska vi ut i skogen och busa! Hon får samla lite krafter, hehe!

 


Den lever!

Igår sparkade jag igång dammsugaren. Jag rengjorde den så gott jag kunde och sen bytte jag påse, stoppade i kontakten och tryckte på knappen och den gick igång. Var lite orolig, men det gick bra. Sen sög jag upp sånnadär doftkulor. Och det luktade faktiskt bara från dom kulorna så jag kan säga att det verkar ha fungerat relativt bra. Kommer nog ändå köpa en ny dammsugare men nu kan jag i alla fall dra ut på det lite. För vem fan vill lägga pengar på en dammsugare när det finns annat roligt man kan köpa? Eller spara undan för den delen? Nää, den funkar ju, så varför köpa?

Det blev inte så mycket bloggning från min sida igår. Men jag fick främmande och då sätter jag mig inte framför datorn. Och snart ska jag klä på ungarna för att sedan gå till dagis, sen blir det en snabbprommis med Troja (vi ska ut i skogen vid 11-tiden) och sen hem och kolla på vbå. Efter vbå så ska jag, Malin och hundarna ut i skogen. Jag ska nämligen ha en liten fotosession med Malin, hihi. Det var väl två år sen vi hade en "seriös" plåtning så det ska bli roligt att göra det idag! Och hon är ju också 15kg lättare än sist vi plåtade så det ska bli extra roligt! Ja, ni får nog se lite resultat sen när vi kollat igenom bilderna och sådär. Kanske kan visa bilder från plåtningen vi gjorde våren 2009, om jag får för henne såklart.

Nää, jag får ta mina yrväder här nu innan dom river lägenheten, haha!

Besök hos studievägledaren!

Då har man precis kommit hem från ännu ett bersök hos studievägledaren. Denna gången gick det bättre och besluten är fattade! Jag ska börja plugga till hösten. Visst, jag måste ju vänta på antagningen, men eftersom det är kurser jag behöver för att kunna plugga vidare på högskolan sen så sa hon att jag inte borde vara orolig på att inte komma in. Vilka kurser blir det som jag ska läsa då? Jaa, det blev endel, och det kommer bli kämpigt, men jag är taggad!

Matematik B - för att få godkänt
Engelska C - för att komma upp i poäng
Naturkunskap B - för att komma upp i poäng (kursen behövs inte om man läst omvårdnads egentligen)
Psykologi A - Förhoppningsvis höja betyget till minst VG för högre poäng
Psykologi B - Samma som A
Mer Matematik! - Är en grupp om man tror sig behöva extra hjälp i matte, så jag skrev upp mig på den direkt, för jag vet att jag har svårt för matte.

Alla dessa kurser är på sammanlagt 400poäng och därmed heltid. Känns skönt faktiskt. Så när jag gick därifrån hade jag fyllt i en ansökan, hon hade tagit kopia på mina betyg och sedan skulle hon ta och stämpla ansökan och skicka iväg den. Känns oerhört bra måste jag säga! Men som sagt, kommer nog bli kämpigt! Men nu är jag ju taggad själv och detta är något jag väljer själv att göra NU. Då blir det genast lättare att plugga också, i alla fall för mig. Så nu går det frammåt mina vänner!


Molly 1 år och 3 månader!

Spelar ingen roll om vi ställer skorna i skohyllan längre. För det första Molly gör när hon vaknar är att gå till skohyllan och riva ur alla skor. Jaha! Tack för det då! Haha! Sen ska det klättras på soffor, sängar och stolar, ja Molly har blivit en riktig klätterapa och man har hjärtat i halsgropen ständigt under hennes vakna tid. Samtidigt vill man inte vara så överbeskyddande utan låta henne klättra både upp och ner, annars lär hon sig ju aldrig hur man gör. Men hon börjar bli duktig nu, både på att ta sig upp och ner. Men hon är ändå heltokig när hon väl kommit upp i soffan, då får man bara beredd för hon kan lika gärna slänga sig baklänges och stupa i golvet. Herre jisses!

Hon har även börjat lära sig massa ord! De senaste dagarna har hon börjat försöka säga fler ord. Bland annat dessa:
Tindra - Tinna, Ninna
Jacka - kakka
Boll - bll
Lampa - bampa
Napp - bapp

Men hon är fortfarande inte riktigt så intresserad av att lära sig utan det är mest "blööblaaglll" ungefär. Det är så himla roligt att följa utvecklingen! Hon pratar betydligt mindre än vad Tindra gjorde i denna åldern, men å andra sidan var Molly tidigare än Tindra på det grovmotoriska. Men det är roligt att se dom två tillsammans nu. Dom har börjat leka så mycket tillsammans och kan underhålla varandra. Det är kärlek ända ut i tåspetsarna!

Imorn är det dags för bvc klockan 15.30. Ska bli roligt att se hur stor gumman är nu! Så jag återkommer imorgon med mer om Molly!

Till salu!

Har gått igenom lite grejer, eller snarare stuvat undan vintergrejer och kommit fram till att vi inte behöver allt. Så jag tänkte kolla intresset här lite innan jag slänger ut det på blocket eller tradera. Känns enklare. Kanske finns någon morsa/farsa där ute som kanske behöver.. Låt mig slippa lägga ut det någon annan stans, hehe! Allt kan skickas mot fraktkostnad! Kan eventuellt komma ut fler grejer när jag rensar i klädkammaren.


Vår/sommarjacka i storlek 74.
Lite tvättnoppror på muddarna annars i fint skick!
Pris: 50kr


Vinteroverall av märket FIX (Lindex) i storlek 80.
Den hade "muddar" för händerna, men dom var
grymt små så dom är avklippta. Tossor och luva
medföljer, men orkade inte ta kort på dom. Håller
värmen bra och är en mysig overall!
Pris: 100kr (p.g.a. de avklippta muddarna, nypris var 499:-)


Mysig fleeceoverall i storlek 74.
Hel och fin, knappt använd!
Pris: 150:- (Nypris: 399:-)


Vinterskor av märket PAX i storlek 20.
Vattentäta och varma vinterskor. Perfekt för den som har en
liten tulting i åldern 9-12 månader kanske. Dom passade perfekt
på Molly i vinter och hon blev 1 år i januari. Hon hade dom tills
hon blev ca. 14 månader.
Pris: 150:- (Nypris 449:-)


Endometrios?

Jag har dragit ut på detta så länge jag kunnat nu. Men nu börjar jag bli riktigt less! Det är såhär att jag har väldigt länge haft problem med olidig mensvärk. Jag har mensvärk från ägglossning till mensens slut, vissa månader mer än andra, och det börjar ta på krafterna! Alvedon hjälper föga. Så jag har börjat kolla runt lite själv vad detta kan bero på och har hittat sjukdomen endometrios. Dessa symptomer har endometrios:

  • Mycket kraftig menstruationssmärta, smärta som för vissa kan förvärras i slutet av menstruationen
  • Riklig menstruation, vissa drabbade kan blöda över en deciliter blod per menstruationstillfälle
  • Samlagssmärta
  • Smärta vid användning av tex. tampong
  • Smärta i korsryggen och ut i benen
  • Smärta när man kissar eller har avföring
  • Förstoppning och/eller diarré
  • Trötthet, utmattning
  • Feber
  • Infektionskänslighet
  • Ofrivillig barnlöshet
  • Depression

    De symptomer jag har strykit över är dom jag inte känt av. Feber har jag väl haft men bara när jag är sjuk.. Och jag tycker inte att jag upplevt att jag har vidare stor infektionskänslighet heller. Barn har jag ju, två underbara döttrar och deppression är väl inget heller. Visst känner man sig nere vissa perioder i livet men sånt är väl rätt normalt? Så jag har faktiskt äntligen tagit tag i att ringa till kvinnokliniken och bett om tid. Det lät inte så lovande om tider när jag pratade med henne i telefon men fick hem ett brev under förra veckan. Jag har fått en tid den 10 maj klockan 08.00! Kom på att jag hört ett symptom till, oregelbunden mens. Den har inte varit jätteoregelbunden men den har aldrig varit helt regelbunden så att jag kan säga att den kommer PRICK den och den dagen. Men nu de senaste gångerna har varit helt sjuka. Den har kommit på dag 30, 27, 35 och nu är jag inne på dag 41, har grym mensvärk, men ingen mens i sikte. Jag blir inte klok på min kropp!
  • Har även fått veta att detta ligger i släkten, så risken är dessvärre ganska stor att även jag har det. Men det är i alla fall skönt att veta, då har jag nått att säga när jag ska till kk. Kanske man kan få nått smärtstillande som faktiskt hjälper. Och det känns ändå skönt att man kanske får lite klarhet på varför man mår som man mår även om det inte finns något botemedel! Ni kan läsa mer om endometrios här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Endometrios

    Jag vet egentligen inte varför jag skrev allt detta men jag kände att jag behövde skriva av mig lite. Men nu måste jag väcka Jesper! Ha en fortsatt trevlig dag!


    Vet precis vad jag ska göra!

    Efter att jag lämnat ungarna på dagis och gått en promenad med vovven så vet jag precis vad jag ska göra! Jag ska börja göra iordning i Mollys blivande rum! Projektet har stått stilla ett tag nu p.g.a. magsjuka och bra väder. Men nu finns det ingen ursäkt längre för vädret är långt ifrån fint, det regnar! Och ALLTID när dom två sover tillsammans så vaknar dom före tuppen, medan dom annars kan sova till halv 8 och till och med 8! Så nu får det vara nog med lathet! Usch! Målet är i alla fall att hon ska få flytta in ikväll, allra senast imorn! Men idag har jag bara halva dagen på mig, för ungarna ska hämtas från dagis efter lunch så Molly har en tid hos tandläkaren 13.40!

    Fel av mig!

    Martina tipsade mig om en sida där man kan rita upp sin promenadrutt..så promenaden vi tog idag var ca. 6km..och inte 8km som jag trodde..men jag trodde faktiskt att den vägen var längre än bilvägen men tydligen inte, hehe. Då vet jag det till nästa gång, då tar vi andra vägen, haha! Tur och retur menar jag nu då..

    Helt slut!

    Jaa, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva idag faktiskt. Som ni såg så åkte jag ut och testade lite kläder förut, bara för skojs skull. Och skoj var det! Vilket otroligt egoboost det är! När man vet att man gått ner lite i vikt och inte minst minskat i centimetrar så är det extra roligt! Testade en fin klänning och ett par jeansshorts inne på veromoda, klänningen var i storlek M och satt jättefint. Just den modellen av klänning som jag prövade har alltid suttit jättedåligt på min kropp, men inte nu. Synd att jag inte tog någon bild på den.. Så man blev ju minst sagt lite shoppingsugen! Hade varit roligt med något nytt i garderoben. Var även och kikade på nya träningsbyxor och hittade ett par jättesköna, och snygga, inne på stadium som jag tänkte köpa sen nån gång, storleken var 38! Wihoo! Jag blev bara så himla glad! Inte konstigt att mina träningsbrallor i storlek 42 börjar vara alldeles för stora, haha! Nää, jag blev jätteglad faktiskt! Så snart ska jag även ta tag i en garderobsrensning..totalt!!

    När vi kom hem var det dags att hämta kidsen och då blev vi ute fram tills middagen. Sen gick vi ut igen efter det. Gick med grannarna till lekplatsen och sedan en promenad. Var härligt faktiskt! Här kommer några bilder!



















    Ja Tindra har bara killpolare på gården, hehe. Nää det finns faktiskt en tjej som är nästan lika gammal som Tindra med, men hennes föräldrar jobbar nog lite mer annorlunda tider än oss, för vi ser dom nästan aldrig. Ja jag är ju arbetslös men ni fattar.. Men dom gångerna vi är ute samtidigt brukar Tindra leka även med henne.

    Imorn och på onsdag ska det tydligen regna. Så nu får vi förbereda oss på att inte kunna vara ute fullt lika mycket.. Blä!

    Ett par jeansshorts i strl 30 satt som ett...

    img_1929 (MMS)

    Ett par jeansshorts i strl 30 satt som ett smäck! Testade även 32 (storleken jag hade innan jag blev gravid) bara för skojs skull, dom var alldeles för stora! Känns gött! Övriga klädstorlekar har jag numera 38 istället för tidigare storlek 42! Tjohoo!!


    Underbara väder!

    Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är varmt och härligt! Man kan ju inte bli annat än glad! Jag och Troja, Malin och Thea har varit ute på en promenad som tog ganska precis 2 timmar. Vi gick vid 9 och kom hem 11. Med en paus på ca. 15 minuter utanför arbetsförmedlingen. Jag skulle dit och lämna in "närvarorapporten" för aktivitetsstödet. Då passade vi på att ta en promenad dit. Ska föresten kolla hur långt det kan vara.. Enligt googlemaps så var det 3,4km om man går bilvägen. Gångbanan är lite mer kringelkrokig och så kunde jag inte välja den vägen som vi gick, så jag räknade snabbt ut att det är ungefär 4km ner till AF. Så vi gick ungefär 8km då med andra ord. Lite lagom sådär. Och så är det ju nästan bara uppför när vi gick hem, så man brände nog ett par kalorier där i alla fall. SKÖNT!

    Jag har föresten mätt mig idag igen. Men jag skriver även med den förra mätningen så jag har något att jämföra med!

    Förra mätningen:
    20/3-11
    Vikt: 68kg (+0,1kg *buhu*)
    Mage: 97cm
    Rumpa: 105cm
    Vänster lår: 63cm
    Höger lår: 63cm
    Höger arm: 31,5cm
    Vänster arm: 32cm
    Midja (smalaste stället): 77cm

    Idag:
    11/4-11
    Vikt: 68kg
    Mage: 97cm
    Rumpa: 104cm
    Vänster lår: 60cm
    Höger lår: 61cm
    Höger arm: 31cm
    Vänster arm: 30,5cm
    Midja (smalaste stället): 77cm

    Så om ni ser här så är vikten samma (men har väl antagligen börjat bygga lite muskler eftersom den står stilla men jag krymper fortfarande!) Och magen är samma. Rumpan -1cm, vänster lår -3cm, höger lår -2cm, höger arm -0,5cm och vänster arm -1,5cm! Känns otroligt jävla bra om jag får säga det själv!

    Träningsvärken från igår? Ja, den känns i benen framförallt! Jag trodde att mina armar skulle vara värst, för det var dom jag var mest slut i igår, men inte än i alla fall. Men det känns att man gjorde nytta igår i alla fall! Får se när jag kommer iväg på nästa pass. Jag flirtade lite med Malin om inte hon kunde passa ungarna någon kväll här i veckan så att jag kan sticka iväg, hihi! Så vi får se när det blir.

    Lite bilder från en underbar dag!

    Ja, vi gjorde självklart en favorit i repris idag! Har varit ute med ungarna hela dagen och vi har haft ännu varmare idag! Hade 17 grader varmt i skuggan, underbart! Så jag tog lite bilder faktiskt. Fick tummen ur och laddade batteriet i morse. Har även hittat lite vårtecken. Förutom alla krokusar då.. Men jag visar bilderna först..





    Humlor och getingar har det kryllat av ute idag. Och fjärilar och myror och flygfän av alla slag! Verkar dessutom inte finnas några små humlor iår. Dom är fan stora som femkronor, haha! Nää, det var väl att överdriva kanske, men stora är dom i alla fall! Men här kommer lite fler bilder från dagen..


    En Malin..


    Tindras polare, tillika granne, Arvid som sparkar boll!




    Hjälmen på om man ska cykla!




    Hon kom i full fart! Haha!


    Hon hade plockat stenar och lagt i cykelkorgen. Här plockar hon upp dom och visar grannen Per!


    Och sen stack hon iväg igen..

    Som sagt, vi har haft en härlig dag och inga jackor behövdes. Eller snarare så ville inte hon ha sin jacka när Arvid tog av sig sin. Men jag satt i kortärmat så jag kände, varför ska hon ha jacka då? När klockan blev 17.30 knallade vi in. Ungarna började bli hungriga och dom skulle få bada innan sängdags. Blev en tidig kväll ikväll så att dom orkar med dagis imorn. Dom var helt slut bägge två efter en hel helg med utevistelse!


    Mina två busfrön i badet!

    Och som ni ser på Tindra så har det redan börjat med blåslagna knän och små skrapsår. Äntligen är våren här! Hon föll dessutom och slog pannan i asfalten förut, så precis ovanför höger ögonbryn har hon ett fint litet skrapsår. Stackars lilla gumman! Molly har även hon ramlat och slagit huvudet en gång redan. Men det har jag väl redan skrivit om va? Tror det..

    Nää, nu får detta vara allt för idag. Snart väntar sängen så att man orkar upp med busfröna imorn! När dom är lämnade på dagis blir det långprommis! Ha en fortsatt trevlig kväll!

    Body Pump!

    Då har jag precis kommit hem från ett pass body pump. Ja, om man bortser från ett glas proviva och en dusch då. Men detta var nog den roligaste träningsformen jag testat hittils! Man får pressa musklerna till bristningsgränsen och nu är jag alldeles skakis! Jag är otroligt glad att jag inte gjorde som jag hade planerat, att ta cykeln, för då hade jag aldrig kommit hem igen, haha! Armarna är nog värst. Kunde knappt ratta bilen. Hade även lite problem att shamponera håret. Men benen kan jag nog öka vikterna lite till nästa gång. Men ett otroligt roligt pass helt i min smak! Inte en massa steg att komma ihåg så att man blir alldeles snurrig i huvudet! Då tröttnar jag för snabbt. Nä, så detta kommer jag fortsätta gå på så ofta jag kan! Härligt var det!

    Sorry!

    Sorry för kass uppdatering, men vi har ju varit ute hela dagarna nu i helgen. Och i fredags gick jag över till grannen Helena och tjötade lite när ungarna lagt sig. Och igårkväll satt vi utanför och tjötade och drack nån öl. Har varit en riktigt trevlig helg faktiskt!

    Ikväll ska jag dra igång med träningen igen! Nu är jag så jäkla less på alla sjukor och skit och hoppas att jag slipper göra fler uppehåll i träningen när den väl går frammåt! Så ikväll kör jag igång med body pump. Får se hur det går då, har ju aldrig testat det innan. Har ju ingen koll på vad man ska ha för vikter på skivstången, gissar att man inte ska ha för tungt då det är första gången. Man får väl fråga i värsta fall.

    Nu har solen kommit fram igen och så fort Molly vaknar gissar jag att vi kommer gå ut och leka igen. Helt underbart!

    Kommer inte bli så mycket bloggande idag. ...

    img_0785 (MMS)

    Kommer inte bli så mycket bloggande idag. Har varit ute (och är fortfarande ute egentligen) hela dagen, grillat och grejer och nu sitter vi och tjötar med grannarna. Men jag har precis gått in för att lägga tindra och är för lat för att öppna datorn. Otroligt mysig dag! Kommer gå ut igen så fort tindra somnat. Ha en fortsatt trevlig kväll!


    20-25 plus mot solväggen! Härligt!

    img_7574 (MMS)

    20-25 plus mot solväggen! Härligt!


    En trevlig dag!

    Idag har verkligen varit en helt underbar dag! Trots att det har blåst en heeel del! Vi har varit ute från morgon till kväll i princip. Och det har varit härligt! Jag kan visa några bilder..









    Som ni ser så har vi haft ett strålande väder! Även om det har blåst så har det varit varma vindar. Vi har haft 14-15 grader varm hela dagen. Hur skönt som helst! Och nu känner jag att det bränner i ansiktet, så man har nog fått lite vårfärg i ansiktet kanske, hehe. Och nu ska jag alldeles strax kila över till grannen för en öl eller två. Ska bli trevligt!

    Ha en fortsatt bra kväll!

    Mycket att göra!

    Markus: Det var jag som inte blev imponerad. Det var ett företag som hette Forever. Dom säljer enbart aloe vera produkter. Jag skulle behöva köpa hem produkter för att sedan sälja vidare och det finns inte i min budget att göra det. Så därför blev jag ännu mindre imponerad. Sen är nog inte jag riktigt en sån som kan sälja på det sättet. Känns som att man bör ha lite större umgängeskrets för detta.



    Nästa vecka känns det som att det är fullt upp hela veckan! Nää kanske inte riktigt men nästan.
    Måndag: Träna
    Tisdag: Tandläkaren med Molly
    Onsdag: Studievägledaren
    Torsdag: BVC
    Fredag: Vet inte riktigt, förhoppningsvis träna!
    Lördag: Eventuellt baby&barn mässan i Göteborg
    Söndag: Jesper jobbar så vi blir hemma!

    Jaa, som sagt, fullt upp känns det som! Och även idag är det fullt upp! Vi ska åka till byggmax och kolla på lite virke. Nej, vi ska inte renovera men vi ska bygga hyllor i förrådet tänkte vi. Och så ska vi kolla på plasttak att sätta upp på våran uteplats så att vi även kan sitta ute när det regnar, vilket vi inte kan nu även om vi har en balkong ovanför oss.. Sen ska vi ut till torp och kolla på cykelkärra. Ska kolla på coops utbud. Ska även köpa en "pinne" till Tindras cykel så att man lätt kan putta på ifall att det är en jobbig uppförsbacke eller så. Dom kostade tydligen bara 99:- så det var ju bra pris. Sen ska vi även handla mat, tänkte grilla ikväll. MUUUUUMS!!

    Igår när vi var ute och lekte så blev Molly påcyklad av en granne, hehe. Inte allt för roligt men det blev verkligen en frontalkrock och Molly flög med huvudet i asfalten. Vad vi inte märkte då var att hon fick ett litet jack i huvudet där hon började blöda. Så nu har hon en liten sårskorpa i huvudet. Stackarn. Men fy vad dåligt samvete lille killen (som cyklade in i henne) fick. Han blev så ledsen. Men det är ju sånt som kan hända. Kanske skulle sätta på Molly en hjälm, hehe.

    Nää, nu ska vi börja bege oss!
    Ha en bra dag!

    Mjaaa..

    Har inte så mycket att skriva. Så jag lägger in en egobild och sätter punkt för kvällen!



    P.s. Blev inget med det där jobbet... D.s.


    Smartson testpilot!

    För ett tag sen anmälde jag mig för att bli testpilot för olika produkter för smartson. Jag fick testa på en ny bearnaissås från rybergs. Jag valde att testa den med chili och den var supergod! Den kan jag verkligen rekomendera för övrigt!

    Men nu skulle inte detta inlägget inte handla om bearnaissås utan att jag även tycker att ni borde anmäla er till testpiloter! Man kan få testa allt ifrån bea-sås till iPhone 4! Anmäl er till att bli testpilot här: http://smartsontestpilot.se/dunlop/bli-testpilot/ Just nu har dom en kampanj att man kan anmäla sig att få testa superbra sommardäck från Dunlop! Hur bra skulle inte det vara? Så tveka inte att anmäla er som testpiloter för däcken! Det är dessutom HELT gratis!!

    Kika på denna videon så ser ni vilka däck det handlar om:

    Färre bilder..

    Ja, det blev färre bilder än jag trodde. Igår morse var det disigt och grått. Så jag tog tillfället i akt och plåtade lite svartvita bilder. Vädret var ju som gjort för det!






    Denna vintern har skapat stora sprickor i asfalten lite här och där. Får väl se om kommunen kommer laga detta iår eller om det dröjer några år till..

    Sen blev det bara en bild på Troja som var ute på våran baksida medan Jesper skruvade ihop Tindras cykel. Men sen dog batteriet i kameran så jag ska försöka fixa lite bilder senare idag på den. Och en film också kanske..


    Bra och dåliga nyheter!

    Vi börjar med dom "bra-iga" nyheterna tycker jag, bara för att lätta upp stämningen! Jag ska på anställningsintervju imorn! Det ringde en tjej från ett företag som håller på med hälsoprodukter, tidigare idag, och hon sa att hon hade fått mina uppgifter av arbetsförmedlingen (ja, ni läste rätt!!). Hon ville gärna träffa mig och disskutera igenom vad företaget sysslar med och att dom nu expanderar kraftigt så att dom söker mer personal. Tjohoo för mig! Så jag hoppas att det låter bra och att jag kanske har ett jobb från och med imorgon. Det hade varit himla skönt alltså. En sten skulle lätta från hjärtat!

    Nu till dom dåliga nyheterna. Tindra fick ett bakslag av magsjukan. Inget litet bakslag heller. Hon kräktes ner hela hallen (påväg till toaletten) och även över våran dammsugare som någon dumjävel (läs: jag!) ställt där. Så våran dammsugare har förmodligen gått i graven. Tror inte att jag vågar sätta kontakten i vägguttaget för den lär väl explodera med tanke på all kräks som kom in i filtret. Det tog sig säkert in i motorn och sånt med.. Så det blir till att köpa en ny och då lär vi förmodligen köpa en "vattendammsugare" istället. En sån utan filter med vatten istället.

    Så nu har jag precis varit och handlat. Köpte majsvälling, blåbärssoppa och dextrosol. Ska tydligen vara bra. Och majsvällingen är ju definitivt bättre än fullkornsvälling när det gäller magsjuka. Fullkorn sätter ju fart på magen ännu mer! Åååh! Kan det inte bara ta slut nu?!

    Så den sista dåliga nyheten är att jag inte kommer kunna sitta och greja med bilder ikväll. För Tindra sover ju i vårat sovrum även inatt. Men jag hoppas att ni inte dör av uttråkning.. Men ni får bilder imorn, jag lovar! Får väl sätta mig där när Molly vilar eller nått..

    Morsning!

    Idag känns det lite bättre. Känns fortfarande oroligt i magen men mår inte illa. SKÖNT! Så jag ska snart klä på Tindra och gå på en långpromenad med Troja. Stackarn fick ju ingen igår, av rimliga skäl. Tindra ville så gärna följa, men jag sa åt henne att hon får bara följa om hon åker i Mollys vagn. Annars lär rundan som oftast tar 45-60 minuter ta minst det dubbla, haha! Men det blir nog bra. Hon ville åka i vagnen så då får hon väl göra det då. Funderar på om man skulle ha gått till affären och handlat när man ändå är ute. Men jag vette sjutton. Blir rätt långt om man inte vill handla för dubbla priset då..

    Och herrejisses vad min blogg har blivit tråkig, eller hur? Inga bilder eller nånting! Skäms på mig. Till och med JAG tröttnar av att gå in i min blogg. Men ikväll ska jag faktiskt sätta mig lite vid photoshop och leka lite, så då kanske ni får se lite resultat. Så länge kan jag bjuda på en GAMMAL bild!


    En liiiten Tindra som är runt 5½-6 månader gammal här. Och en riktig liten knubbis haha!


    God kväll!

    Snacka om att man blir helt slut! Jag har varken spytt eller skitit men har mått illa till tusen hela dagen, och magknip har jag haft. Jag har vilat 2 gånger på soffan medan Molly har vilat och Jesper har legat och myst/halvsovit i sängen halva dagen. När vi väl fått ungarna i säng och fått i oss lite blåbärssoppa så totaldäckade vi båda två i soffan igen! Helt slut! Ungarna har ju varit mycket piggare idag så dom har nog kört slut på oss endel med. Det värsta är att vi fortfarande är trötta så det blir nog en tidig kväll ikväll.

    Nu har dock illamåendet gått över *peppar peppar* och vi ska försöka oss på lite fast föda för första gången idag. Får väl se hur det går.. Mer hör ni nog inte av mig ikväll i alla fall..

    Gina the giraffe!

    Det var tydligen en rolig app att leka med. Jag får inte längre ha min telefon för den har Tindra! Hon för en riktig konversation med den och förstår inte riktigt att den faktiskt härmar henne, hehe. Gullhöna!

    Tindra och Molly är mycket piggare nu, peppar peppar. Dom leker och äter och dricker och dom har inte behövt spy nånting. Molly är däremot rätt kass i magen åt andra hållet. Jag har lite magknip emellanåt och mår lite illa då och då men har inte behövt göra det ena eller det andra. Jag hoppas hoppas hoppas att jag slipper!! Men Jesper blir i alla fall hemma resten av veckan så att jag får hjälp med barnen om jag skulle bli sjuk med. Jaa, han är ju sjuk han med så det är ju också en orsak till att han inte jobbar.

    Nu ligger Molly och sover, snart i alla fall, och jag måste iväg och handla. Vi har ingenting att äta hemma förutom mariekex som snälla Malin var och handlade åt oss igår. Frågan är vad jag ska göra för mat som ungarna kan äta i alla fall. Dom har ju mest druckit proviva och avslagen cola hela förmiddagen. Måste ju göra någon mat också. Men vad är egentligen skonsammast för magen? Får ju inte vara nått som innehåller massa fibrer, för det sätter ju fart på magen ännu mer. Och inte gärna mjölkprodukter heller. Kanske bara skulle göra varma mackor på vitt bröd. Lite ost kan väl inte skada, eller? Ååh jag blir galen..

    Får ta och använda mig av min bästa vän - Google!

    Även Jesper..

    Ja, då var även Jesper dålig. Och Molly kräktes ner hela sängen igår. Jaa, bara jag kvar alltså. Och jag tror inte att det är långt borta faktiskt. Magen är i uppror och jag känner mig illamående till och från. Men vi får väl se. Självklart hoppas jag på lite tur..

    Jag skulle ju egentligen åkt till studievägledaren idag. Men nu vågar jag inte. Dessutom är det respektlöst mot henne om jag skulle gå dit och smitta. Så det blir väl förmodligen att gå dit nästa vecka istället.

    Jaa, finns inte så mycket mer att säga än att vi kurerar oss hemma..

    Måste bara fråga!

    Tycker ni att min text är väldigt liten? Ska jag göra den större eller är den bra?

    Sjuk liten dam!

    Ja, denna gången är det en riktig magsjuka. Förra gången spydde Molly en gång och sen var det bra.. Denna gången är det Tindras tur! Tindra får knappt behålla nånting. Första gången kräktes hon över halva kökssoffan och halva Jesper när vi satt och åt. Sen fick hon en glass och strax efter att den var uppäten var det dags igen - credit till henne att vi hann till toaletten! Jag fyllde hennes nappflaska med vatten och hon har nästan druckit upp den men kräkts upp hälften av den. Stackarn! Nu har hon somnat här på soffan bredvid mig. Helt utslagen! Får hoppas att hon får sova hela natten utan kräks! Jag kommer snart bära in henne i våran säng. Bättre att hon sover där så att jag kan ha koll på henne.

    Vilken trevlig eftermiddag vi fick.. Molly ska snart få gå och lägga sig hon med. Själv kommer man väl sitta här. Sen kolla på Bachelorette när det börjar. Känns ju lite märkligt att se ett känt ansikte i tv, hehe. En kompis till Jesper är med så det är ju lite spännande faktiskt.

    Imorn då? Ja, jag ska ju till studievägledaren. Så Jesper får kliva upp extra tidigt och vara med ungarna medan jag åker. Träningen blir det dock ingenting med. Får väl hoppas att Jesper klarar sig. Han är i alla fall och jobbar nu. Självklart hoppas jag att även jag klarar mig! Och så även Molly. Men det återstår att se. Tyvärr har jag inga vitpepparkorn hemma så jag kan inte ens köra på det gamla husknepet. Nåja, bara vänta och se då..

    Ni får i alla fall ha en trevlig kväll. Nu vaknade Tindra..

    Min lilla sjukling! Magsjuka på riktigt de...

    img_9231 (MMS)

    Min lilla sjukling! Magsjuka på riktigt denna gången. Får knappt behålla nått..


    Tränat kondition!

    Idag har jag faktiskt bara kört kondition. Den måste VERKLIGEN förbättras alltså, puh! Men nu har jag fan ätit gotta hela förra veckan, liten svacka kanske.. Så nu måste jag komma igång igen. Nästan så att jag skäms om jag ska vara ärlig.. Men som sagt, nu tar vi nya tag! Och jag började ordentligt idag! Jag plockade nämligen fram cykeln. Cyklade till gymmet, bara nedför typ hela vägen och det är 2,2km dit (enligt googlemaps). Väl där ställde jag mig på crosstrainern i 30 minuter på viktminskningsprogrammet, SHIT vad jobbigt! Svetten rann och mjölksyran brännde i benen, men fy FAN vad skönt det var! Sen började jag känna lite..ska jag verkligen orka cykla hela vägen hem med bara uppförsbackar?! Men jag bet ihop, körde lite mage och sen tog jag mig utåt, hoppade upp på cykeln och faktiskt cyklade hela vägen hem utan att stanna. Nu är jag alldeles skakis i benen alltså. Och alldeles svettig.. Så nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags att hämta kidsen på dagis.

    Imorn är det dags igen, då blir det Cirkel-gym!

    Snart dags för dagis!

    Fick lite sovmorgon imorse. Till 07.45. Måste bero på att Tindra sov inne hos oss inatt. För 06.30 gick jag in och lade ner Molly, som somnade om på stört! Hade Tindra sovit där inne hade det betytt morgon för oss alla. Men hon sov glatt vidare och jag med! Så nu är det snart dags för påklädning och dagis! Då ska jag och Troja ta en promenad. Är lite mulet idag än så länge, men enligt vädret så skulle det spricka upp under dagen. Kan ju hoppas att det stämmer!

    Själv ska man till gymmet idag. Kanske cyklar dit, vi får se. Eller så tar jag bilen och sticker och handlar direkt efteråt. Aja, vi får se hur jag gör helt enkelt. Imorn har jag bokat in mig på cirkelgym i alla fall. Men det börjar klockan 12 och jag ska vara hos studievägledaren klockan 10, så vi får se om jag hinner.

    Men nu måste jag klä på ungar i alla fall..

    En regnig morgon!

    Vaknade till regn slående mot rutan och en dotter som stod och ropade att hon ville ha välling klockan 06.42 imorse. Hade inte tackat nej till en timmes sömn till. Men det var bara masa sig upp, göra välling, byta blöja på Molly och sen satte livet igång. Hade dock önskat att det inte hade regnat idag när man ska vara ensam med ungarna. Det är så himla dåligt väder och Tindras galonbyxor är på dagis. Kan bara hoppas att det spricker upp sedan. Och ska man tro yr.no (som oftast brukar ha rätt) så ska det i alla fall sluta regna runt 11-12 tiden idag. Då kan vi i alla fall vara ute!



    Kan ju i alla fall hoppas att det stämmer. Då kan vi gå ut en sväng innan middagen och sen kan vi  ju även gå ut efter middagen! Jesper åker ju och jobbar.

    Appropå middagen tänkte jag försöka mig på en egen version av köttfärssås idag. Tänkte använda mig av färsk vitlök. Mer säger jag inte nu. Får passa på att äta mat med vitlök i när inte Jesper är hemma, då han hatar det! Men det blir nog gott, får jag hoppas.

    Funderar på om lillan håller på att bli sjuk, ja Molly alltså. Hon vaknar flera gånger per natt och hon hostar lite. Och hon ligger för övrigt redan och vilar för första gången idag. Kan ju dock bero på att hon vaknar så ofta på natten. Hon kändes även varm när hon vaknade imorse, men jag tog tempen på henne och hon hade bara 37,6 så det är då ingen feber ännu. Hon ligger oftast runt 37,2-37,7 när hon inte har feber. Nåja, det är bara avvakta och se. Jag hoppas verkligen inte att hon är sjuk på tisdag i alla fall. För jag måste ha henne på dagis då! För då ska jag ju till studievägledaren. Ooh, min vanliga tur.. Nää, hon kommer inte vara sjuk då! Det bestämmer jag nu!

    Men nu ska jag mysa med min stora gumma!
    Ha en bra dag!

    Gamla bilder..

    Sitter och tittar igenom lite gamla bilder.. Då hittade jag dessa, helt oredigerade.





    Den sista kanske man skulle gjort till en tavla? Nu ska jag fortsätta gå igenom lite bilder, kanske kommer fler inlägg med gamla bilder sen..

    Fullspäckad dag!

    Ja det har det varit. Från morgon till kväll! Började bra med sovmorgon till 8! Strax därefter kom älsklingsgumman hem efter en natt hos Krewer. Då var vi hemma en liten stund och sen åkte vi till torp. Gick där en sväng, köpte återigen strumpor till ungarna, gick till mcdonalds för att "Ronald McDonald" skulle vara där, hehe. När vi kom hem hände det inte så mycket faktiskt. Molly somnade och sov rätt länge. Jag plockade undan lite här hemma och Jesper startade en diskmaskin. Tindra började måla en teckning som hon sedan beslutade sig för att hon ville ge till Malin. Och hon ville gå bort med den direkt! Här vet man inte vad vänta betyder förstår ni. Så hon och Jesper klädde på sig och gick bort. Sen när dom kom hem så gick dom ut och lekte, Molly vaknade och jag dammsög. Sen klädde jag på Molly och vi gick också ut och lekte en stund. Plockade även fram min cykel och pumpade däcken och så, så nu är den redo för äventyr! Nu är det ju bara den där cykelkärran som fattas! Cyklade även varsin sväng med ungarna i barnsadeln jag har på pakethållaren. Det gillades av dom båda! Så är det fint väder till veckan kanske jag cyklar ner till stan, när jag ska till studievägledaren och även till bvc med Molly. Så får det nog bli! Men nu tänker jag bjuda på lite bilder från den gågna veckan. Är ju inte många, typ 2-3 stycken som är från tidigare i veckan, resten är från idag.












    (Malin var livrädd för Ronald, haha!)





    Visst hade Molly nice frisyr idag? Riktig "Tin Tin-lugg"! Och Tindra stod och dansade på scenen i "hem&fritidshuset" när vi stod och väntade på Jesper. Vill ni se en film? Ja jag slänger upp den med! Appropå filmer så ska jag sätta mig och kolla igenom lite gamla filmer. Ni kanske får se några sen. Men här kommer denna filmen!




    April, april!!!!

    Ni var allt ett par stycken som gick på mitt föregående inlägg, haha! Gud vad rolig man kan vara då! Nää, självklart ska jag inte sluta blogga! Jag är faktiskt lite smått beroende kan man säga. Jag får nästan ångest om jag inte uppdaterar minst en gång om dagen. Nää, istället har jag pysslat ihop en ny design, vad tycks? Nu är storleken ändrad på bloggen, igen, så vissa bilder kan se lite knepiga ut. Men det får ni helt enkelt leva med ett tag framöver.

    Såhär såg den gamla ut:


    Och här är den nya:


    Bättre eller sämre? Tycker den nya känns lite mer vårig..men jag önskar att jag vore lite bättre på att göra bakgrundsbilder. Men skriv gärna vad ni tycker! Och igen, självklart(!) kommer jag inte sluta blogga!

    Ha en bra kväll!


    Less!

    Nu är jag trött på detta alltså! Detta kommer bli mitt sista blogginlägg nånsin! Trött på folk som försöker kopiera ens liv och jaa, trött på allt! Så hädanefter kommer jag bara kunna kontaktas på facebook och msn. I alla fall ett tag framöver.. Kanske tar bort det med.. Bloggen kommer dock att stå kvar för att jag själv ska kunna gå tillbaka och läsa men jag kommer inte uppdatera. Så nu vet ni det!

    Ha en bra dag!

    RSS 2.0